Frigarui
cu carne de porc din: pulpa de porc, piper negru, piper rosi, boia
dulce, boia iute, dovlecei, ardei, ceapa rosie, cimbru, grasime si
whisky. Ingrediente: 600 g pulpa de porc sare piper negru si rosu
macinat boia dulce si iute 2-3 dovlecei 5 ardei rosii si galbeni 3 cepe
rosii 20 ml ulei
11 January 2013

Salata
cu tagliatelle din: tagliatelle, rosii, masline verzi, ceapa verde,
busuioc, sare, ulei de masline, otet aromatic, vin alb demidulce si
zahar. Ingrediente: 500 g tagliatelle 4-5 rosii 200 g masline verzi o
legatura ceapa verde busuioc proaspat sare 1-2 linguri ulei de masline 2
lingurite otet aromatic 2 linguri vin alb demidulce o lingurita…
Read more »
11 January 2013

Ciolan
cu sote de mazare din: ciolan afumat de porc, mazare, morcovi, ceapa
rosie, sare, foaie de dafin, piper, boia dulce, cimbru si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg ciolan afumat de porc 500 g mazare
3-4 morcovi 2 cepe rosii sare foaie de dafin piper negru macinat si
boabe o lingurita boia dulce…
Read more »
11 January 2013

Tartine
cu somon din: somon afumat, paine integrala, unt, telemea de vaca,
branza mascarpone, mac, sare si lamai. Ingrediente: 300 g somon afumat o
paine integrala pentru crema de branza: 50 g unt 150 g telemea de vaca
3-4 linguri branza mascarpone 2-3 linguri mac sare 1-2 lamai Mod de
preparare: Se feliază pentru…
Read more »
11 January 2013

Cheesecake
cu capsune din: faina, zahar, unt, galbenusuri, coaja de lamaie,
mascarpone, branza dulce, zahar, faina, esenta de vanilie, oua, smantana
si dulceata de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200g faina 80g zahar
100g unt la temperatura camerei 2 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie
pentru umplutura: 500g mascarpone 500g branza dulce 320g zahar 35g…
Read more »
11 January 2013

Copanele
aromate marinate în muştar cu miere din: mustar, miere, ulei de
masline, seminte de fenicul, sare, piper, pulpe de pui, ceapa rosie,
usturoi, verdeata sortata, cidru, masline negre si mere. Ingrediente: 2
lingurite mustar 1 lingurita miere fluida 2 linguri ulei de masline 1
lingurita seminte de fenicul sare piper 4 pulpe de pui…
Read more »
11 January 2013

Gulas
cu carne de porc si galuste din: ulei de masline, muschi de porc,
ceapa, usturoi, boia, supa de vita, boia, rosii, zahar, faina, untura,
praf de copt si oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1,5kg
muşchiuleţi de porc, tăiaţi în fâşii 2 cepe, tăiate în felii subţiri 4
căţei de usturoi, zdrobiţi 1-2…
Read more »
11 January 2013

Salata
cu pere si creveti din: creveti, pere, castravete, spanac, rucola,
creson, tarhon, marar, ceapa verde, mustar de dijon, ulei, suc de
lamaie, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 2×180 g creveti 2 pere,
taiate felii 1⁄2 castravete, curatat de coaja 150 g spanac, rucola si
creson cateva fire de tarhon si marar 2 cepe…
Read more »
11 January 2013

Caltabos
ca la bunica din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, plaman de porc,
boai de ardei dulce, foi de dafin, sare, piper si intestine groase de
porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 150 g slanina 100 g orez 2 cepe
1/4 plaman de porc boia de ardei dulce 2 foi de dafin sare…
Read more »
11 January 2013

Sos
de lintedin: pasta de curry, nuca de cocos, coaja de lamaie, zahar
brun, linte, coriandru si lipii. Ingrediente: 1-2 linguri pastă de curry
160ml lapte de nucă de cocos coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă cu
vârf de zahăr brun 400g de linte scursă din conservă 1 mână de coriandru
tocat 2…
Read more »
11 January 2013

Pui
cu chiftele, legume si usturoi din: pui, vin, ceapa, bouquet garni,
usturoi, cartofi, morcovi, napi, praz, patrunjel, carne de porc, kaizer,
ficatei de pui, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, peste si
smantana. Ingrediente: 1 pui de 1,5kg 300ml de vin alb 1 ceapă
curăţată, lăsată întreagă, în care se infig 3 cuişoare…
Read more »
10 January 2013

Lucien
Gaudin Cocktail din: gin, orange liqueur, campari si dry vermouth.
Ingrediente: 30 ml gin 15 ml orange liqueur 15 ml campari 15 ml dry
vermouth Mod de preparare: Se amesteca ingredientele in mixing glass
cu lingurita de bar, se strecoara dublu continutul in paharul Martini.
Read more »
10 January 2013

Melci
picanti din: carne de porc, usturoi, boia iute, sare, piper, cimbru si
intestine de porc. Ingrediente: 2 kg carne de porc impanata cu bucati de
slanina 1 capatana de usturoi 2 lingurite boia iute sare piper cimbru
intestine subtiri de porc Mod de preparare: Toci carnea, o
condimentezi cu sare, piper, cimbru si…
Read more »
10 January 2013

Salata
cu sunca si mazare din: vinete, ulei de masline, mazare, spanac,
parmezan, sunca, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 2
vinete, taiate rondele 1 lingura ulei de masline 200 g mazare 80 g
frunze tinere de spanac 50 g parmezan ras 100 g sunca 3 linguri ulei de
masline 1 lingura otet balsamic…
Read more »
10 January 2013

Hummus
inseamna pur si simplu “naut”. Aceasta crema de naut cu susan e un fel
de mancare popular in bucataria araba. Secretul pentru ca hummusul sa
devina cu adevarat delicios consta in adaugarea unei paste de susan
despre care o sa va spunem in reteta. Ingrediente: 250g naut sucul de la
o lamaie 2 linguri…
Read more »
10 January 2013

Foitaj
cu capsuni, rom si crema de vanilie din: aluat, capsuni, rom, zahar
tos, esenta de vanilie, frunze de menta, ou, zahar, frisca si zahar
pudra. Ingrediente: 500 g aluat fraged, gata preparat 500 g capsuni,
feliate 5 linguri rom 2 linguri zahar tos 1 lingurita esenta de vanilie 2
lingurite frunze de menta, tocate…
Read more »
10 January 2013

Salata
in stil italian din: ceapa rosie, rosii coapte, otet balsamic, ulei de
masline, usturoi, fleica, condimente asortate si rucola. Ingrediente: 2
cepe rosii, taiate rondele 4 rosii coapte, taiate rondele 1 lingura otet
balsamic 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 4
fleici 1 lingurita condimente asortate 80 g rucola …
Read more »
10 January 2013

Jeleu
de fructe de padure din: praf pentru jeleu, zmeura, afine, smantana,
zahar pudra, esenta de vanilie si foi de gelatina. Ingrediente: 135 g
praf pentru jeleu de capsuni sau zmeura 100 g zmeura 100 g afine 600 ml
smantana 100 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 5 foi de
gelatina, inmuiate in…
Read more »
10 January 2013

Tartă
cu legume, kaizer şi ou din: pastarnac, varza de bruxelles, conopida,
sare, suc de lamaie, smantana dulce, smantana, branza, oua, patrunjel,
piper, foitaj si kaizer afumat. Ingrediente: 300 g pastarnac 100 g varza
de bruxelles 1 conopida sare 4 linguri suc de lamaie 200 g smantana
dulce 100 g smantana fermentata 2 linguri amidon…
Read more »
10 January 2013

Supa
crema de conopida cu chorizo din: conopida, unt, ceapa, cartofi, lapte,
supa de legume, smantana, ulei de masline, carnati chorizo si
coriandru. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata marunt 25 g de unt 2
cepe mici, tocate 2 cartofi de marime medie, tocati 500 ml de lapte 500
ml supa de legume 150 ml de…
Read more »
10 January 2013

Salata
Caesar din: usturoi, ulei de masline, smantana, sare cu aroma de
telina, suc de lamaie, patrunjel, bagheta, oregano, piept de pui, salata
verde si parmezan. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3 linguri ulei de
masline 6 linguri smantana un varf de sare cu aroma de telina sucul de
la 1 lamaie 1 lingura patrunjel…
Read more »
10 January 2013

Desert
cu sos de ciocolata din: unt, fulgi de migdale, zahar fin, ou, faina,
migdale, pudra de cacao, inghetata de vanilie, ciocolata neagra, unt,
smantana, zahar fin si amaretto. Ingrediente: 50g de unt moale, plus
extra pentru uns 25g fulgi de migdale prăjiţi, tocaţi 50g de zahăr fin 1
ou 25g de făină, amestecată cu…
Read more »
10 January 2013

Friptura
cu cartofi coptidin: patrunjel, unt, ardei iute, zeama de lamaie, coaja
de lamaie, ulei de masline, antricoate de vita, mix de frunze de
salata, cartofi, frunze de cimbru si usturoi. Inrgediente: 1 lingură de
pătrunjel tocat mărunt 50g de unt moale, plus extra pentru prăjit 1
ardei iute tocat mărunt zeama şi coaja rasă…
Read more »
10 January 2013

Prajituri
cu topping de zahar din: zahar fin, unt, coaja de lamaie, suc de
lamaie, oua, faina, zahar pudra si zahar fin. Ingrediente: 125g de zahăr
fin 125g de unt nesărat, la temperatura camerei coaja de la 2 lămâi,
plus 4 linguri suc de lămâie 2 ouă 125g de făină amestecată cu 1
linguriţă praf…
Read more »
10 January 2013

Salata
greceasca cu paste si branza feta din: paste, ceapa rosie, zeama de
lamaie, fasole, rosii cherry, castravete, ulei de masline, menta,
oregano si branza feta. Ingrediente: 200 g paste marunte 1/2 ceapa
rosie, tocata 3 linguri zeama de lamaie 150 g fasole sau boabe de soia
fierte, din conserva (clatite si scurse) 250 g…
Read more »
10 January 2013

Prajitura
cu coaja de lamaie glasata din: blat de tort, unt, zahar fin, amidon,
crema de branza, oua, coaja de lamaie, pastaie de vanilie, smantana,
lamaie si zahar fin. Ingrediente: 1 blat de tort, gata făcut unt pentru
ungerea formei 225g de zahăr fin 3 linguri de amidon 750g cremă de
brânză cu conţinut scăzut…
Read more »
10 January 2013

Supa
crema de morcovi, pasta tahini si naut din: ulei de masline, morcovi,
ceapa, usturoi, coriandru, chimen, sare, piper, supa de legume,
patrunjel, naut, sare grunjoasa, pasta tahini, suc de lamaie si apa. 2
linguri de ulei de măsline 1kg morcovi,curatati si taiati cubulete 1
ceapa, tocata fin 4-6 catei de usturoi, curatati pisati 1/4…
Read more »
10 January 2013

Placinta
cu bezea si zmeura din: zmeura, unt, zahar tos, oua, galbenusuri,
aluat, albusuri, zahar tos si sare de lamaie. Ingrediente: 200 g zmeura
proaspata sau congelata 125 g unt, topit 125 g zahar tos 3 oua 2
galbenusuri (pastreaza albusurile pentru topping) 1 foaie de aluat de
tarta pentru bezea: 3 albusuri 6 linguri…
Read more »
10 January 2013

Amestecă
250 g ricotta (urdă) cu 2 linguri capere, câteva fire de mărar tocat,
coaja de la 1 lămâie şi zeama de la 1/2; asezonează cu piper negru.
Intinde umplutura pe 6 lipii, lăsând cam o treime din suprafaţă
neacoperită. Aşază peste 150 g fileuri de somon, apoi înfăşoară bine
lipia. Impachetează în hârtie şi…
Read more »
10 January 2013

Carnati
de porcdin: carne de porc slaba, slanina, usturoi, cimbru, boia dulce,
sare, piper si intestine de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc slaba
200 g slanina 1 capatana mica de usturoi 1 lingurita cimbru 1 lingura
boia dulce sare piper intestine subtiri de porc Mod de preparare: Toci
carnea si slanina si…
Read more »
10 January 2013

Rulouri
umplute cu branzadin: faina, unt, apa, sare, branza de vaci, telemea de
oaie, sunca, nuca, ceapa, smantana, patrunjel, oregano, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 550 g faina 100 g unt 250 ml apa foarte rece 1
praf sare pentru umplutura: 150 g branza de vaci bine scursa 150 g
telemea de oi 150…
Read more »
10 January 2013

Intr-un
robot, prepară un sos pesto, amestecând 100 g spanac, 25 g busuioc, 4
linguri ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, zdrobit, 50 g caşcaval ras,
adăugând 1 lingură de apă să se omogenizeze. Taie capacul unei pâini
rotunde de 400 g, apoi scobeşte miezul, lăsând un strat de cea 2,5 cm
de miez…
Read more »
10 January 2013

Tarte
cu migdale, lamaie si creme fraiche din: aluat de tarta, unt, zahar
fin, coaja de lamaie, oua, migdale, faina, lemon curd, migdale, zahar
pudra si smantana. Ingrediente: 350g aluat de tartă gata făcut 100g de
unt la temperatura camerei 100g de zahăr fin coaja rasă de la 2 lămâi 2
ouă 75g de migdale…
Read more »
10 January 2013

Cheesecake
cu fructe de padure din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza,
zahar pudra, apa de roze, suc de portocale, zahar tos, gelatina,
capsuni, zmeura si afine. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi,
zdrobiti 125 g unt, topit 900 g branza crema 100 g
10 January 2013

Amestecă
400 g piept de pui, tăiat fâşii, cu 2 linguri jerk seasoning
(condimente jamaicane); prăjeşte într-o lingură de ulei 5- 6 min. Scoate
pe un platou. Căleşte timp de 2 min 1 dovlecel tocat, 6 cepe verzi,
tocate; răceşte. Amestecă 8 linguri smântână cu coaja de la 1 lămâie şi
întinde-le pe 8 lipii.…
Read more »
10 January 2013

Placinta
cu fistic si carne de porc din: merisoare, zahar fin, suc de portocale,
ulei de masline, ceapa, kaizer, usturoi, cimbru, salvie, carne de porc,
fistic, nucsoara, faina, untura, lapte si ou. Ingrediente: 300g de
merişoare proaspete 3 linguri de zahăr fin sucul de la o jumătate de
portocală 1 lingură ulei de măsline 1…
Read more »
10 January 2013

O
reteta delicioasa de carnaciori cu: faina, ou, sare, unt, apa,
carnaciori, lapte, parmezan. Ingrediente aluat: 300 g făina 1 gălbenuş
1/2 linguriţă de sare 150 g unt apă călduţă Ingrediente umplutură: 300 g
cârnăciori picanţi Ingrediente uns: 1 gălbenuş 4 linguri lapte 2
linguri parmezan ras (opţional) Mod de preparare: Intr-un castron, se
amestecă…
Read more »
10 January 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:unt, ciocolata menaj, oua, zahar tos,
faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, ciocolata cu lapte.
Ingrediente aluat: 75 g unt 75 g ciocolată de menaj 5 ouă 125 g zahăr
tos 75 g făină 1/2 pliculeţ praf de copt 125 g migdale 1 esenţă de rom
Ingrediente decor:…
Read more »
10 January 2013

Pui
cu quinoa si sote de legume din: ulei de masline, usturoi, quinoa,
sare, apa, piept de pui, dovlecel, broccoli, salata, rosii, piper,
patrunjel, coriandru, nuci de pin si lamaie. Ulei de masline 3 catei de
usturoi, pisat 1 ½ cesti quinoa nefiarta Sare 3 cani de apă 2 piepti de
pui dezosati, fierti si…
Read more »
10 January 2013

Ciorbă
de potroace cu orez si verdeata din: maruntaie de pasare, tacamuri de
pasare, apa, suc de rosii, zeama de varza, ulei, praz, morcovi,
patrunjel, telina, orez si leustean. Ingrediente: 750 g măruntaie de
pasăre (inimi, pipote) 750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi, gheare) 3
l apă 1 l suc de roșii 4 l…
Read more »
10 January 2013

Biscuiti
umplutidin: faina, zahar, scortisoara, unt, galbenusuri, smantana,
zahar pudra, esenta de vanilie si bomboane de ciocolata. Ingrediente:
300 g faina 75 g zahar 1 praf de scortisoara 150 g unt 2 galbenusuri
pentru umplutura: 100 g unt 3 linguri smantana 250 g zahar pudra 1/2
lingurita esenta de vanilie pentru decor: bomboane de ciocolata…
Read more »
10 January 2013

Cartof
şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata din: ulei de masline,
carne pentru friptura, sare, piper, gulie, cartofi, foaie de dafin,
ceapa verde, supa, smantana, ceapa, unt si zahar. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 4 bucati de carne (1 150 g) pentru friptura sare piper 1
gulie (800 g) 500 g cartofi…
Read more »
10 January 2013

Briose
gustoase din: crema de branza, zahar fin, merisoare, faina, praf de
copt, oua, ulei de floarea soarelui, extract de vanilie si smantana.
Ingrediente: 100g cremă de brânză 250g de zahăr fin 175g de merişoare
proaspete (se găsesc la Real) 200g de făină obişnuită 2 linguriţe praf
de copt 2 ouă 75ml de ulei de…
Read more »
10 January 2013

într-o
cratiţă se pun 200g de ceapă tocată, 200g de mere dulci decojite şi
tocate, 400g de mere acrişoare decojite şi tocate, 25g de ghimbir tocat
mărunt, 200g de zahăr şi 125ml de vin roşu. Se fierb la foc mic timp de
50 de minute, până când compoziţia se îngroaşă şi devine moale, apoi se…
Read more »
10 January 2013

Hummus
din: naut, ulei de masline, suc de lamaie, rosii, boia, ceapa verde si
paine pitta. Ingrediente: 1 conservă de 400g de năut, clătit şi scurs
ulei de măsline sucul de la 1 lămâie 2 roşii tocate boia pentru presărat
2 cepe verzi toate mărunt pâine pitta pentru servit Mod de preparare:
Se amestecă…
Read more »
10 January 2013

Supa
cu spanac si carnati din: supa de pui, ceapa, usturoi, naut, ardei
iute, spanac si carnati chorizo. Ingrediente: 750ml supă de pui 1 ceapă,
tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 conserve de năut a câte 400g, scurs
1 ardei iute uscat 150g de spanac proaspăt 4 felii de chorizo, rupte în
fâşii …
Read more »
9 January 2013

Sufleu
cu varză de Bruxelles si brânză din: varza de bruxelles, supa, rosii,
sare, piper, nucsoara, oregano, branza gouda si bacon. Ingrediente: 750 g
varza de bruxelles 125 ml supa 300 g rosii sare piper nucsoara macinata
1/4 legatura oregano 100 g branza gouda 150 g bacon taiat rondele Mod
de preparare: Se pregăteşte…
Read more »
9 January 2013

Salata
cu portocala, naut si menta din: portocla, menta, naut, patrunjel,
branza feta, ulei de masline, suc de portocale si otet de cidru.
Ingrediente: 1 portocală 1 legătură mică de mentă, tocată 1 conservă de
400g năut, clătit şi scurs 1 legătură mică de pătrunjel, tocat 100g de
brânză feta, ruptă în bucăţi 2 linguri…
Read more »
9 January 2013

Tartine
cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii din: telina, usturoi,
ulei de masline, pasta de rosii, rosii, patrunjel, zahar, sare, piper
cayenne, broccoli, ceapa, sunca, ulei, oua, parmezan, pesmet, piper,
nucsoara si unt. Ingrediente: 1 tulpina de telina 1 catel de usturoi 2
linguri ulei de masline 1 lingura pasta de…
Read more »
9 January 2013

Braduti
cu ciocolata din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, drojdie, oua,
migdale si zahar pudra. Ingrediente: 120 g ciocolata de menaj 125 g unt
225 g zahar 125 g faina 10 g drojdie uscata 2 oua pentru decor: 100 g
migdale 50 g zahar pudra Mod de preparare: Topeste ciocolata de menaj
si…
Read more »
9 January 2013

Salată
de morcovi cu varza si arahide din: limes, sos de peste, sos dulce de
chilli, ghimbir, morcovi, varza, arahide si menta. Ingrediente: 2 limes,
1 stoarsă şi 1 tăiată în felii 3 linguri sos de peşte 3 linguri sos
dulce de chilli 1 bucată rădăcină de ghimbir de 2cm, rasă fin 3 morcovi
mari, tăiaţi…
Read more »
9 January 2013

Cocktail
sangria alb din: vin, lichior de portocale, piersici, capsuni,
portocala, struguri, cirese, menta si sirop. 1 sticla vin alb 1/4 ceasca
lichior de portocale 1 cana piersicici, feliate 1 cana capșuni, feliate
1 portocala, feliata 1 cana struguri verzi 1 cana de cireșe fara
samburi crengute proaspete de menta pentru ornat sirop simplu …
Read more »
9 January 2013

Morcovi
cu branza din: morcovi, ulei de masline, branza de capra, semine de
chimion, seminte de mustar, usturoi, ardei iute, suc de portocala si
coriandru. Ingrediente: 500 g de morcovi, curatati si taiati pe lungime,
apo fierti la ulei de masline 150 g branza de capra moale 1 lingurita
seminte de chimion prajite 1 lingurita…
Read more »
9 January 2013

Snitel
crocant din: piept de pui, fulgi de porumb, alune, pesmet, faina, oua,
lapte, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g fulgi de
porumb 100 g alune 150 g pesmet 100 g faina 3 oua 100 ml lapte sare
piper ulei Mod de preparare: Se taie pieptul de pui spalat…
Read more »
9 January 2013

Medalioane
gratinate din: muschiulet de porc, bacon, piper, sare, ulei, patrunjel,
ardei grasi, ceapa, lapte, faina, branza telemea, usturoi si coniac.
Ingrediente: 600 g muschiulet de porc 100 g prosciutto sau bacon 1 varf
cutit de piper macinat 1 varf cutit de sare ulei 1 lingurita patrunjel
verde tocat 2-3 ardei grasi si galbeni 1…
Read more »
9 January 2013

Tocăniţă
spaniolă de somon din: ulei de masline, ardei grasi, ceapa, cartofi,
usturoi, boia, fileuri de somon si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură
ulei de măsline 3 ardei graşi, curăţaţi de seminţe şi feliaţi 1 ceapă
mare, feliată subţire 400g de cartofi noi mici, cu coajă, tăiaţi în două
(sau cartofi obişnuiţi, decojiţi) 2 linguriţe de…
Read more »
9 January 2013

Praz
cu mazare in unt din: praz, mazare, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 6
fire de praz, tăiate oblic în câte 5-6 bucăţi 250g de mazăre congelată
50g de unt rece sucul de la jumătate de lămâie Mod de preparare: Se
fierbe prazul 6 minute în apă sărată, până când se înmoaie, dar…
Read more »
9 January 2013

Sandvis
cu peste si sos din: file de peste, ou, fulgi de porumb, cartofi dulci,
ulei de masline, chifle, frunze de salata, lamaie, maioneza,
castarveciori murati si capere. Ingrediente: 300g file de peşte fără
piele 1 ou mare bătut 50g fulgi de porumb, mărunţiţi în blender sau
zdrobiţi 3 cartofi dulci, tăiaţi pe lung în…
Read more »
9 January 2013

Prajitura
in straturi din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata neagra,
biscuiti simpli, zahar, esenta de rom, smantana, zahar pudra, fistic,
esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blaturi: 6 oua 6
linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de ciocolata:
300 ml frisca lichida 100 g ciocolata neagra 3 biscuiti simpli…
Read more »
9 January 2013

Pilaf
cu branza si usturoi din: supa de legume, ceapa, ciuperci, usturoi,
orez, suc de lamaie, coaja de lamaie, chives, crema de branza, usturoi
si verdeturi. Ingrediente: 500ml supă de legume 1 ceapă feliată 300g
ciuperci de mai multe feluri, tocate 2 căţei de usturoi pisaţi 200g de
orez basmati şi orez sălbatic sucul şi…
Read more »
9 January 2013

Vita
cu fidea de orez in stil vietnamez din: coada de vita, rasol de vita,
morcovi, ceapa, usturoi, ceapa rosie, ulei vegetal, rosii, condimente,
sare, zahar, sos de peste, coriandru si fidea de orez. coada de vita
rasol de vita morcovi 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 ceapa rosie Ulei
vegetal 1 cutie rosii…
Read more »
9 January 2013

Salata
cu sunca de curcan din: sunca de curcan, cartofi, ceapa, salata verde,
ulei de masline, otet de mere, mustar, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 250 g sunca de curcan 4 cartofi potrivit 1 ceapa potrivita 1
frunza de salata verde pentru sos: 3 linguri ulei de masline 1 lingura
otet de mere sau zeama…
Read more »
9 January 2013

Sandvis
Nicoise din: bagheta, fasole verde, rondele de masline, frunze de
salata, ceapa rosie, ton in ulei si dressing. Ingrediente: 1 bagheta
mare 125 g fasole verde 30 g rondele de masline 200 g rosii 100 g frunze
de salata 1 ceapa rosie 2 x 200g ton in ulei 4 linguri dressing Mod
de…
Read more »
9 January 2013

Pui
cu legume coapte din: cartofi, ulei de masline, morcovi, dovlecel,
praz, cimbru, rozmarin, piept de pui si supa de pui. Ingrediente: 8
cartofi noi mici tăiaţi pe jumătate 2 linguriţe ulei de măsline 2
morcovi feliaţi 1 dovlecel feliat 1 praz feliat câte 1 linguriţă de
cimbru şi rozmarin, plus câte un fir sau…
Read more »
9 January 2013

Andive
gratinate în sos de portocale din: andive, ceapa, kaizer, orez, sare,
unt, suc de portocale, supa, smantana, piper, nucsoara, zahar si coaja
de lamaie. Ingrediente: 1 kg andive 1 ceapa 100 g kaizer 150 g orez sare
2 linguri de unt sucul unei portocale 150 ml supa 200 g smantana piper
nucsoara macinata 1…
Read more »
9 January 2013

Gulie
caramel cu file de porc din: file de porc, sare, piper, gulii, kaizer
afumat, unt, zahar, otet balsamic si supa. Ingrediente: 600 g file de
porc sare piper 800 g gulii 100 g kaizer afumat 1 lingura unt 1 lingura
zahar 2 linguri otet balsamic 300 ml supa Mod de preparare: Se spală…
Read more »
9 January 2013

Placinta
cu spanac, ricotta si oua din: ulei de masline, spanac, ricotta,
nucsoara, aluat si oua. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de masline 400g de
spanac (proaspăt sau din conservă) 250g de ricotta nucşoară rasă 375g
de aluat foietaj 4 ouă medii Mod de
9 January 2013

Carnaciori
in foietajdin: faina, galbenus, sare, unt, apa, carnaciori picanti,
galbenus, lapte si parmezan. Ingrediente: 300 g faina 1 galbenus 1/2
lingurita de sare 150 g unt apa calduta pentru umplutura: 300 g
carnaciori picanti pentru uns: 1 galbenus 4 linguri lapte 2 linguri
parmezan ras (optional) Mod de preparare: într-un castron, se
amestecă…
Read more »
9 January 2013

Taitei
cu ou cu piept de pui si creveti din: taitei cu ou, ulei de floarea
soarelui, broccoli, ardei, porumb, usturoi, ardei iute, piept de pui,
ghimbir, creveti cruzi, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole,
coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2
linguri ulei de floarea-soarelui…
Read more »
9 January 2013

Frigarui
cu carne de miel si salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa
de miel, coriandru, faina integrala, morcovi, varza alba, ceapa rosie,
zeama de lamaie, ulei de masline si boabe de mustar. Ingrediente: 3
linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras 1 lingură de pastă tandoori
(sau un amestec de iaurt cu…
Read more »
9 January 2013

Supă
de curcan cu tăieţei cu ou din: supa de pui, morcovi, taitei cu ou,
carne de curcan, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 1,2 litri supa de
pui 4 morcovi mici, curatati si tocati 140 g taitei medii cu ou 200 g
carne de curcan gatita, rupta in bucati 200 g mazare congelata 1
legatura…
Read more »
9 January 2013

Doradă
cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor din: dorada,
usturoi, rozmarin verde, ulei de masline extravirgin, cartofi, sare
marina si piper. Ingrediente: 1 dorada intreaga, cam 700-900 g,
curatata, fara solzi 1 capatana de usturoi, zdrobit 2 fire de rozmarin
verde ulei de masline extravirgin, pentru prajire 2 cartofi mari,
curatati 1…
Read more »
9 January 2013

Pulpa
la cuptor din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ceapa, piper, maghiran,
cimbru, boia iute, mere padurete, bulion, usturoi, vin alb si sare.
Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 8-10 cartofi mici 2-3 morcovi 2 cepe
potrivite 1 lingura cu piper boabe in patru culori 1 lingura cu maghiran
uscat 1 lingurita cu cimbru uscat…
Read more »
9 January 2013

Supa
de varza cu rosii si carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii,
supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si
parmezan. 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi
mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1
lingurița fenicul piper 4-6…
Read more »
9 January 2013

Fasole
cu cârnati chorizo din: fasole, rosii, chorizo, ardei grasi, ceapa,
marar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu fasole
alba 1 cutie cu rosii 3 carnati chorizo 2 arde grasi rosii 1 ceapa marar
patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi
căleşte-o împreună cu ardeiul tocat fin.…
Read more »
9 January 2013

Sandvis
in stil italian din: baghete, ardei copti, fulgi de chilli, usturoi,
mozzarella, rosii si frunze de busuioc. Ingredinete: 2 baghete 300 g
ardei copti in ulei, scursi un varf de fulgi de chilli 1 catel de
usturoi, zdrobit 3 bile mari de mozzarella, feliate 4 rosii mari, taiate
rondele o mana de frunze de…
Read more »
9 January 2013

Farfalle
cu pui din: farfalle, piept de pui, rosii cherry, patrunjel, sare,
piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g farfalle 300 g piept de pui
200 g rosii cherry patrunjel sare piper ulei de masline Mod de
preparare: Pune o oala mai mare cu apa pe foc. Cand incepe sa
clocoteasca, adauga sare.…
Read more »
9 January 2013

Trece
500 g sparanghel prin 2 linguri ulei de măsline si frige pe grătar.
Pune pe grătar 400 g rosii, tăiate jumătăţi, unse cu puţin ulei, până se
înmoaie. Pune-le pe un platou si pune deasupra sparanghelul. Amestecă 2
linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură capere şi o
mână de frunze…
Read more »
9 January 2013

Placinta
cu carne de porc din: ulei, ceapa, usturoi, ienibahar, carne macra de
porc, zahar brun, pesmet, patrunjel, ou, faina integrala, sare, untura
si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata
marunt 2 catei de usturoi, zdrobit 2 lingurite ienibahar 600 g carne
macra de porc, taiata cuburi 2 linguri zahar brun…
Read more »
8 January 2013

Cocktail
Margarita cu piure de piersici din: tequila, suc de limeta, sirop de
agave, piure de piersici, limeta si gheata. Ingrediente: tequila
Blanco suc proaspat de limeta sirop de agave piure de piersici proaspete
felii de limeta gheață Mod de preparare: Pentru a face piureul de
piersici decojiti fructele si taiati bucatele. Dati…
Read more »
8 January 2013

Chec
de ciocolata cu pere din: oua, zahar, faina, ulei, pudra de cacao, praf
de copt si pere. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 100 g faina 50 ml ulei 3
linguri pudra de cacao 1 praf de copt 2 pere Mod de preparare: Se bat
spumă tare albuşurile, se adaugă treptat zahărul, păstrând…
Read more »
8 January 2013

Prajitura
zi-noapte din: oua, zahar, ciocolata topita, faina, amidon, pudra de
cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de
cocos, zahar, frisca, unt si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 4 oua
60 g zahar 50 g ciocolata topita 2 linguri faina 2 linguri amidon
alimentar 3 linguri pudra de cacao 1…
Read more »
8 January 2013

Legume
cu branza din: cartofi, dovlecei, ulei de masline, branza de capra,
rosii uscate, frunze de busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 500 g
cartofi 3 dovlecei, taiati felii pe lungime 1 lingurita ulei de masline
200 g branza de capra, taiata felii 8 rosii uscate la soare, in ulei o
mana de frunze de busuioc,…
Read more »
8 January 2013

Patratele
cu portocaledin: faina, ou, smantana, unt, praf de copt, esenta de
vanilie, branza de vaci, zahar, frisca, esenta de portocale, mandarine
si gelatina. Ingrediente: 300 g faina 1 ou 200 g smantana 2 linguri unt 1
praf de copt 1 esenta de vanilie pentru crema: 500 g branza de vaci 150
g zahar 250…
Read more »
8 January 2013

Peste
si creveti in unt din: unt, creson, ceapa verde, coaja de lamaie, fileu
de somon si creveti. Ingrediente: 250 g unt 50 g untisor (creson) 3
cepe verzi, tocate coaja rasa de la 1 lamaie 500 g fileu de somon
(partea din mijloc) 150 g creveti cruzi Mod de preparare: Amesteca
intr-un robot…
Read more »
8 January 2013

Prajitura
de ciocolata cu migdaledin: unt, ciocolata de menaj, oua, zahar tos,
faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, migdale, ciocolata cu lapte
si unt. Ingrediente: pentru aluat: 75 g unt 75 g ciocolata de menaj 5
oua 125 g zahar tos 75 g faina 1/2 pliculet praf de copt 125 g migdale
1…
Read more »
8 January 2013

Ciuperci
cu maioneza si usturoi din: ciuperci, usturoi, maioneza light, sare si
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci (sau o conserva de ciuperci intregi
de 400 g) 5-6 catei de usturoi maioneza light din lapte, usturoi si ulei
de masline sare piper Mod de preparare: Se fierb ciupercile cu putina
sare (intregi daca sunt mici…
Read more »
8 January 2013

Taie
felii 2 bulbi de fenicul ţi 3 andive, apoi trece-le printr-un castron
cu 2 linguriţe ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Frige-le pe
grătar pe ambele părţi, până se înmoaie. Pune-le pe un platou, iar
deasupra aşază 12 felii de salam. Amestecă 4 linguri ulei de măsline, 1
lingură zeamă de lămâie,…
Read more »
8 January 2013

Friptura
gustoasa de porc marinata din: patrunjel, tarhon, usturoi, coaja de
lamaie, fileuri de ansoa, ulei de masline si pulpa de porc. Ingrediente:
1 legatura de patrunjel, doar frunzele cateva fire de tarhon (frunzele)
3 catei de usturoi, curatati coaja rasa de la 2 lamai 3 fileuri de
ansoa in ulei 3 linguri ulei de…
Read more »
8 January 2013

Cocktail
The Original Mojito din: sagatiba velha, rom alb, frunze de menta, lime
si sirop de zahar. Ingrediente: 35 ml Sagatiba Velha 15 ml rom alb 6-8
frunze verzi de menta 1/2 lime 10 ml sirop de zahar Mod de preparare:
Se zdrobesc impreuna lime, menta si zaharul, apoi se adauga Sagatiba si
rom,…
Read more »
8 January 2013

Pui
cu curry in stil vietnamez din: faina, sare, praf de copt, unt, zer,
ulei de canola, pulpe de pui, pudra de curry, ceapa, sos de peste,
morcovi, cartofi si lapte de cocos. 3 1/2 cani faina 2 lingurite de sare
3 1/2 lingurite praf de copt 11 linguri unt nesărat 1 1/4 cesti zer…
Read more »
8 January 2013

Macrou
cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde,
macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan.
Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sos de soia sucul
de la 1⁄2 lamaie verde 6 fileuri de macrou congelat pentru salsa: 3
portocale, rupte felii 4…
Read more »
8 January 2013

Cocktail
Wallpaper din: sagatiba, sirop de vanilie, piure de fructul pasiuni si
ardei iute. Ingrediente: 35 ml Sagatiba 12 ml sirop de vanilie 25 ml
piure de fructul pasiunii 1 feliuta de ardei iute rosu Mod de
preparare: Ardeiul iute rosu, din care s-au extras cu grija semintele,
se piseaza, dupa care se adauga…
Read more »
8 January 2013

Fructe
gratinatedin: zmeura, capsune, afine, mure, coacaze negre, piersici,
albus de ou si bezea. Ingrediente: 50 g zmeura 50 g capsune 50 g afine
50 g mure 50 g coacaze negre 100 g piersici taiate cuburi albus de ou
batut spuma bezea (din 2 oua si 50 g zahar) Mod de preparare: Fructele
se…
Read more »
8 January 2013

Pui
condimentat din: pui, pasta harissa, ulei de masline, seminte de
chimen, seminte de coriandru, pasta tahina, iaurt, suc de lamaie si
patrunjel. Ingrediente: un pui de 1,4 kg 1 lingura pasta harissa
2linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen, zdrobite 1
lingurita seminte de coriandru, zdrobite 2 linguri pasta tahina 250 g…
Read more »
8 January 2013

Tarta
cu afine si scortisoara din: faina, unt, zahar, sare, afine, gris si
scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt alifiat
100 g zahar 5 g sare pentru umplutura: 550 g afine 3 linguri gris 10 g
scortisoara 3 linguri zahar 40 g unt Mod de preparare: Se frământă un
aluat…
Read more »
8 January 2013

Incinge
cuptorul la 6/200 C. Pune o bucată de 750-800 g pulpă de miel într-o
tavă de copt, freacă bine cu 1 lingură ulei şi 1 lingură condimente
pentru carne de miel. Coace 40 min (sau mai mult dacă preferi friptura
bine făcută). Lasă să stea cam 15 min, înainte să o tai felii. Pune…
Read more »
8 January 2013

Crema
caramelizata cu capsune din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat si
capsune. Ingrediente: 0,8 l lapte 7 oua 300 g zahar 30 g zahar vanilat
300 g capsune Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu 200 gr zahăr, se
adaugă laptele şi zahărul vanilat. Restul de zahăr se caramelizează
într-un vas apoi se tapetează…
Read more »
8 January 2013

Negrese
de ciocolata din: unt, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar tos, praf
de copt, oua, esenta de vanilie, nuci, caramele si migdale.
Ingrediente: 250 g unt 200 g ciocolata amaruie, rupta bucati 75 g cacao,
cernuta 75 g faina, cernuta 300 g zahar tos 1 lingurita praf de copt 5
oua, batute 1 lingurita esenta…
Read more »
8 January 2013

Cocktail
Rio Bravo din: sagatiba pura, ghimbir, zeama de lime si lapte de
migdale. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1 feliuta subtire de ghimbir
proaspat 20 ml zeama de lime proaspat stroarsa 20 ml lapte de migdale
Mod de preparare: Ghimbirul –