O
reteta savuroasa de Conopida cu cartofi in ritmuri indiene din:
conopida, cartofi, ulei vegetal, ceapa, ghimbir, rosii, piper cayenne,
coriandru, curcuma, sare, punjabi garam masala si seminte de chimen.
Ingrediente: 1 conopidă mare 2-3 cartofi medii, decojiti 8 linguri de
ulei vegetal 3 cepe medii, taiate marunt ghimbir proaspat, curatat si
taiat in
21 October 2012

Rulouri
de curcan in sos de smantana din: piept de curcan, morcovi, bacon,
galbenusuri, smantana, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g piept de curcan 2 morcovi 150 g bacon (felii subtiri) 2
galbenusuri 500 g smantana nefermentata 1 catel de usturoi 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de…
Read more »
21 October 2012

Pilaf
cu păstârnac din: orez basmati, concentrat de supa, linte rosie,
pastarnac, coaja de portocala, chimion, ceapa, turmeric, coriandru,
seminte de chimen, stafide, iaurt, fistic si suc de portocale.
Păstârnacul – indiferent dacă este făcut piure sau rumenit, aroma sa
dulce îl face o bună alternativă la cartofi. Alege păstârnaci de mărime
medie, fiindcă cei…
Read more »
21 October 2012

Gogosele
cu crema de vanilie din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, sare, ou,
galbenus, unt, budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte si rom.
Ingrediente: aluat: 10 g drojdie 60 g zahar pudra 150 ml lapte caldut
300 g faina sare 1 ou 1 galbenus 80 g unt topit crema: 1 plic praf de
budinca de…
Read more »
21 October 2012

O reteta video despre cum se prepara tiramisu cu rubarba si capsuni Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni
Read more »
21 October 2012

O
reteta gustoasa de Salata de varza cu castraveti si ceapa verde din:
varza alba, varza rosie, castravete, ceapa verde, ulei de floarea
soarelui, otet si sare. Ingrediente: 1/2 varză albă 1/2 varza rosie 1
castravete lung 1 legătură de ceapă verde 4 linguri de ulei de floarea
soarelui 1 ½ lingura de otet 1…
Read more »
21 October 2012

O
reteta simpla si gustoasa de Dovlecei la cuptor, cu sos din: dovlecei,
ulei de masline, sare de mare, piper, otet de vin rosu, frunze de
patrunjel, frunze de menta si ulei de masline extravirgin. Este o reţetă
extrem de simplă, care se prepară cel mai bine cu dovleceii mici care
se găsesc la începutul…
Read more »
21 October 2012

O
reteta simpla si gustoasa de Lasagna cu carne de vita din: carne tocata
de vita, parmezan, ceapa rosie, sare, ou, piper, cimbru, busuioc, ulei
de masline, foi de lasagna, unt, faina, nucsoara, suc de rosii si cimbru
verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 200 g parmezan 2-3 cepe
rosii sare un ou…
Read more »
21 October 2012

Guguluf
mormorat din aluat de chec din: unt, zahar vanilat, zahar, oua, sare,
faina, praf de copt, lapte, cacao, pesmet si zahar pudra. Ingrediente:
200 g unt la temperatura camerei 1 plic zahar vanilat 200 g zahar 5 oua 1
praf sare 400 g faina 1 plic praf de copt circa 80 ml lapte 2…
Read more »
21 October 2012

Spata
de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de
porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de
pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1 kg spata de porc, taiata cuburi 2 cepe feliate 2
tulpini de telina Apio, tocate grosier…
Read more »
21 October 2012

Supa
de cartofi cu ciuperci din: ciuperci uscate, ceapa, unt, faina, supa de
legume, radacinoase, maghiran, chimen, piper, sare, cartofi albi si
usturoi. Ingrediente: 1-2 maini ciuperci uscate 1 ceapa 2 linguri unt 2
linguri faina 1,2 l supa de legume 250 g radacinoase (morcovi, telina,
patrunjel) maghiran chimen piper sare 50 g catofi albi…
Read more »
21 October 2012

Dovlecei
sote cu ardei iute si lamaie din: dovlecei, ulei de masline, ardei
iute, usturoi, sare de mare, piper, zeama de lamaie si unt. Ingrediente:
4 dovlecei mici ulei de masline un ardei iute rosu uscat, faramitat 2
catei de usturoi, curatati si taiati felii sare de mare si piper negru
proaspat macinat zeama de…
Read more »
21 October 2012

O
reteta delicioasa si savuroasa de pulpa de miel cu ceapa din: pulpa de
miel, ceapa verde, usturoi, sare, cimbru, busuioc, vin alb, sparanghel
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o pulpa de miel de 1-2 kg 3
legaturi ceapa verde o legatura usturoi verde sare cimbru busuioc 150 ml
vin alb 300 g sparanghel…
Read more »
21 October 2012

Placinta
cu mere din aluat dospit din: drojdie, zahar, faina, lapte, ou, unt,
sare, alune caramelizate, scortisoara, smantana, coaja de lamaie,
budinca de vanilie, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 25 g drojdie 100
g zahar 450 g faina 175 ml lapte 1 ou 125 g unt sare 50 g alune
caramelizate 1/2 scortisoara macinata…
Read more »
21 October 2012

O
reteta savuroasa de Pui umplut cu alune din: unt, ceapa verde,
patrunjel, alune, coaja de paine, condiment, oua, sare, lapte, piper si
pui. Ingrediente: 50 g unt 120 g ceapa verde 3 linguri patrunjel tocat
70 g alune coaja de la 2 felii de paine 1 praf condiment din legume
deshidratate 2 oua sare…
Read more »
21 October 2012

O
reteta de muschi cu sos bechamel din: muschi de porc, sare, piper, vin
alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte,
morcovi si batoane crocante cu susan. Ingrediente: 800 g muschi de porc
sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri ulei de masline 5-6 catei de
usturoi pentru sosul bechamel:…
Read more »
20 October 2012

O
reteta simpla si savuroasa de Supa crema de mazare din: ulei de
masline, ceapa, frunze de dafin, usturoi, busuioc, oregano, piper negru,
patrunjel, mazare, apa, morcovi, telina, cartofi si sare. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 3 frunze de dafin 8 catei de
usturoi, zdrobiti 1 lingurita busuioc 1 lingurită oregano…
Read more »
20 October 2012

O
reteta delicioasa de Cartofi gratinaţi cu ceapă şi bacon din: smantana,
supa de pui, usturoi, cimbru, cartofi, bacon, ceapa si branza
camembert. Ingrediente: 2 linguri de smantana pentru gatit 150 ml supa
de pui 4 catei de usturoi, feliati fin 2 linguri de cimbru tocat 1,25 kg
de cartofi, feliati subtire 8 felii de…
Read more »
20 October 2012

O
reteta simpla si savuroasa de Roastbeef cu cepe caramelizate din:
ceapa, vin rosu, unt, zahar, otet balsamic, sare, piper si roastbeef.
Ingrediente: 300 g cepe frantuzesti (esalote) 200 ml vin rosu sec 50 g
unt 1 lingura zahar 4 linguri otet balsamic sare piper roastbeef
preferat Mod de preparare: Ceapa curăţată se aşază…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de Pulpa de porc la tava din: pulpa de porc, vin alb,
ceapa, morcovi, telina, conopida, gulie, ardei grasi, cimbru, usturoi,
condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc
(bucata intreaga) 500 ml vin alb sec 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1
conopida 1 gulie 2 ardei grasi…
Read more »
20 October 2012

O
reteta simpla si gustoasa de Pui la cuptor din: pui, usturoi, frunze de
dafin, unt si zeama de lime. Ingrediente: 1 pui intreg de 1,8-2 kg 2
catei de usturoi, zdrobiti 2 frunze de dafin 50 g de unt, moale zeama de
la 1 lime Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7.…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de peste cu praz din: peste, praz, cimbru, ceapa, foi
de dafin, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 peste
mai mare, circa 800 g (curatat) 2 fire de praz 4 ramurele de cimbru 1
ceapa 2 foi de dafin 300 ml vin alb sec ulei de masline sare…
Read more »
20 October 2012

Rulada
de pui cu sos de branza din: ciuperci, piept de pui, mascarpone, ceapa,
patrunjel, pesmet, smantana, unt, crema de branza, faina, sare si
piper. Ingredinete: 300 g ciuperci 4 piepti de pui 100 g mascarpone 2-3
legaturi ceapa o legatura patrunjel 4 linguri pesmet pentru sos: 100 ml
smantana o lingura unt cu sare…
Read more »
20 October 2012

Prajitura
la tava cu visine din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt,
lapte, cacao, rom, visine, zahar vanilat, lapte, unt, zahar pudra si
ciocolata amaruie. Ingrediente: blat: 250 g unt 200 g zahar 1 praf sare 6
oua 400 g faina 3 lingurite praf de copt circa 5 linguri lapte 1
lingura cacao…
Read more »
20 October 2012

Berbecuţ
cu bulgur şi vinete la cuptor din: masline negre, feta, carne de
berbecut, usturoi, vanata, grau bulgur, rosii, supa de vita, oregano si
iaurt grecesc. Ingrediente: 240 g amestec de masline negre si feta, la
borcan, curse bine, pastreaza uleiul 700 g carne de berbecut, taiata
cubulete 1 vanata tocata 4 catei de usturoi,…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de Focaccia cu eşalote din: drojdie, faina, ulei de
masline extravirgin, sare de mare, esalote si cimbru. Ingrediente: 20 g
drojdie 500 g faina 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura de
sare de mare 10 esalote 2 fire cimbru Mod de preparare: Intr-un
castron se zdrobeşte cubul de drojdie…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de Rata cu fasole la cuptor din: pulpe de rata, fasole
boabe, ceapa, rosii, morcov, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare si
piper. Fasolea este bogată în calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc,
potasiu, seleniu, acid folic, vitaminele A, C, K şi cele din Complexul
vitaminic B. Din acest motiv este recomandată în…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de Supa de rosii cu perisoare de carne din: paine
toast, smantana, usturoi, patrunjel, rozmarin, carne de vita, ou, coaja
de lamaie, sare, piper, rosii, ceapa, ulei de masline, bulion, supa,
zahar, unt, marar si verdeturi. Ingrediente: 2 felii paine toast veche
de-o zi 5-6 linguri smantana 2 catei de usturoi 6…
Read more »
20 October 2012

O
reteta gustoasa de Orez cu creveţi şi cârnaţi picanţi din: carnati
picanti, ceapa, ardei rgas, condimente cajun, orez, supa de pui, rosii,
creveti si coriandru. Ingrediente: 4 carnati picanti 1 ceapa, tocata 1
ardei gras rosu, fara seminte, feliat 2-3 lingurite de condimente Cajun
250 g de orez cu bob lung 500 ml supa…
Read more »
20 October 2012

Tort
de biscuiţi din: unt de cocos, ou, zahar, zahar vanilat, lapte, cacao
si biscuiti integrali. Ingrediente: 200 g unt de cocos (sau unt normal) 1
ou 80 g zahar 1 plic zahar vanilat 50 ml lapte condensat 5 linguri
cacao 200 g biscuiti integrali Mod de preparare: Se topeşte untul şi
se lasă…
Read more »
20 October 2012

Rade
într-un bol 2 morcovi mari, 1/2 ceapă şi 1 măr roşu şi adaugă 250 g de
varză albă tocată. Amestecă 4 linguri de maioneză, 2 linguri de muştar
cu boabe, 1 lingură de muştar Dijon, 2 linguri de miere şi 1 lingură
oţet de vin alb, apoi asezonează. Toarnă dressingul astfel obţinut peste
salată…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de Medalioane de porc cu esalote din: medalioane de
porc, sare, piper, ulei de masline, esalote, busuioc, unt si vin.
Ingrediente: 500 g medalioane de carne de porc sare piper 2 linguri ulei
de masline 4 esalote 4 fire busuioc 60 g unt 100 ml vin alb Mod de
preparare: Se…
Read more »
20 October 2012

O
reteta gustoasa de Rulada cu conopida si carne tocata din: carne
tocata, conopida, morcov, ceapa, marar, ulei, oua, paine neagra, lapte,
cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne tocata 1
conopida mica 1 morcov 1 ceapa 1 legatura marar 50 ml ulei 2 oua 2 felii
paine neagra 50 ml lapte 1…
Read more »
20 October 2012

Dovlecei
cu esalote din: dovlecei, esalote, sare, otet de mere, ghimbir, seminte
de coriandru, seminte de mustar, chimen, zahar, amidon si curcuma.
Ingrediente: 600 g dovlecei 400 g esalote 1 lingura de sare 800 ml otet
de mere 3 cm ghimbir proaspat 2 linguri seminte de c
20 October 2012

Bors
de vita cu leustean din: rasol de vita, morcovi, ceapa, cartofi, ardei,
telina, sare, foaie de dafin, piper, bors, suc de rosii, ulei de
floarea soarelui, frunze de telina si leustean. Ingrediente: 1 kg
rasold e vita 3 morcovi 1-2 cepe 3 cartofi un ardei o telina sare o
foaie de dafin piper negru…
Read more »
20 October 2012

Friptură
de miel cu salată de roşii şi pesto din: patrunjel, cimbru, ulei de
masline, parmezan, miere, otet de vin alb, sare, piper, rosii, ceapa
rosie, usturoi si fileuri de miel. Ingrediente: 2 fire patrunjel 4 fire
cimbru 150 ml ulei de masline 2 linguri parmezan ras 1 lingura miere 1
lingura otet de vin…
Read more »
20 October 2012

Salată
vietnameză cu pui din: taitei din orez, morcov, castravete, piept de
pui, ridichi, ceapa rosie, menta, arahide, ardei iute, coaja si zeama de
lamaie, sos de peste, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 100 g
taitei din orez 1 morcov 1/2 castravete 2 piepti de pui fripti, taiati
in fasii 50 g…
Read more »
20 October 2012

O
reteta de placinta de praz cu ficatei de pui din: praz, ficatei de pui,
foi de placinta, morcov, ceapa, ardei gras, oua, patrunjel, smantana,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 fire de praz 500 g ficatei de pui
500 g foi de placinta 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 3 oua 1 legatura…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de Porc la tava cu legume din: muschi de porc,
broccoli, morcovi, gogosari, ardei, ceapa, sare, piper, cimbru, rozmarin
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g muschi de porc 400 g
broccoli 3 morcovi 2 gogosari 2 bucati ardei verde o ceapa mare sare
piper cimbru uscat si macinat o crenguta…
Read more »
20 October 2012

Pere
umplute din: pere, branza de burduf, cimbru, frunze de salvie, bacon,
vin, lamaie, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 pere mari 50-60
g branza de burduf 1 ramurica de cimbru 4 frunze de salvie 8-10 felii
de bacon, taiate foarte subtire 500 ml vin alb 1 lamaie 2 foi de dafin
sare…
Read more »
20 October 2012

O
reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline,
esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare
si paine. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 2 esalote 5 catei de
usturoi 1 morcov 200 ml vin alb 300 g midii curatate congelate 1
legatura patrunjel 1 lamaie piper negru…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing
cu ceapa verde din: dovleac, orz, apa, ulei de masline, ceapa verde,
otet balsamic, sirop de artar, sare, piper si andive. Ingrediente: 1/4
dovleac 1/4 ceasca de orz uscat 3/4 căni de apă plus, 1/2 ceasca 2
linguri de ulei de…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de Ghiveci in suc de rosii din: fasole verde, ardei
grasi, dovlecei, vinete, conopida, bame, otet, rosii, verdeata, suc de
rosii si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg ardei grasi 1 kg
dovlecei tineri 1 kg vinete 1 kg conopida 1 kg bame 200 ml otet 1 1/2 kg
rosii…
Read more »
20 October 2012

Muschi
de vita cu cuscus si garnitura de legume din: muschi de vita, sare,
piper, cimbru, vin rosu, ulei de masline, zahar, otet aromatic, cuscus,
unt, dovlecei, morcovi, usturoi si gogosari. Ingrediente: 800 g muschi
de vita sare piper cimbru 100 ml vin rosu 3-4 linguri ulei de masline o
lingura de zahar 3-4 linguri…
Read more »
20 October 2012

O
reteta delicioasa si savuroasa din: ulei, ceapa, usturoi, ras el
hanout, berbecut, dovleac, caise, rosii, supa de vita, coaja de lamaie,
coriandru, cuscus si iaurt. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa mare,
tocata fin 2 catei de usturoi, tocati fin 1 lingura de ras el hanout
(condiment arabesc) 600 g pulpa de berbecut,…
Read more »
20 October 2012

Jeleu
de mure cu sampanie din: mure, sampanie rosie, zahar gelifiant si sare
de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg mure 500 ml sampanie rosie 500 g zahar
gelifiant (3:1) 1 plic sare de lamaie Mod de preparare: Se piseaza 1,5
kg mure cu 500 ml sampanie rosie; se strecoara piureul. Se amesteca 250
ml din…
Read more »
20 October 2012

Placinta
de toamna cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar, apa,
amidon, suc de lamaie, extract de vanilie, sare, scortisoara, zahar
brun, faina, fulgi de ovaz si unt. Ingrediente: 600 grame fructe de
padure 50 grame zahar 20 ml apa 20 grame amidon 10 ml suc de lamaie 5 ml
extract de vanilie…
Read more »
20 October 2012

O
reteta savuroasa de Salata de creveti si pepene galben din: pepene
galben, grapefruit, miere, ghimbir, creveti si rucola. Ingrediente: 2
pepeni galbeni mici 1 grapefruit rosu 2 lingurite ghimbir 4 lingurite
miere 175 g creveti, curatati si gatiti o mana de rucola, pentru
garnisire Mod de preparare: Taiati pepenii in jumatate si indepartati…
Read more »
20 October 2012

Mic dejun: 150ml de lapte fara grasime, 1 lingurita de miere si 2
biscuiti integrali Gustare: 20g de miez de nuca Pranz: 200g de paste cu
dovlecei gratinati +100g de linte fiarta cu marar deasupra Gustare: 20 g
de migdale Cina: peste la cuptor fara ulei cu 5 masline + 2 kiwi
Read more »
19 October 2012

TV
Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce
urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor
bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de
retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de
solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate
retete ale…
Read more »
19 October 2012

Dulceata
de prune cu ciocolata din: prune, lamaie, zahar si praf de ciocolata
amaruie. Ingrediente: 1 1/2 prune 1 lamaie 500 g zahar gelifiant (2:1)
40 g praf de ciocolata amaruie Mod de preparare: Se spală prunele, se
taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se pasează şi se amestecă
împreună cu sucul de…
Read more »
19 October 2012

Ouă
coapte cu şuncă şi spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei
iute, rosii, ardei copti, sunca, spanac, oua, pudra de ardei cayenne si
paine crocanta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica,
tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei iute verde, curatat de
seminte si tocat fin 400 g…
Read more »
19 October 2012

Tartă
cu roşii asezonată eu şuncă de Parma şi mozzarella din: aluat, rosii,
rosii cherry, mozzarella, sunca de parma, sare, piper, cimbru si ulei de
masline. Ingrediente: 350 g aluat de foi congelat 6 rosii 250 g rosii
cherry 150 g mozzarella 6 felii sunca de Parma sare piper 2 linguri
cimbru uscat 2 linguri…
Read more »
19 October 2012

O
reteta savuroasa de Crochete de peste cu mazare din: file de cod,
faina, ou, pesmet, ulei, mazare, unt, coaja de lamaie, menta si cartofi.
Ingrediente: 600 g file de cod sau de salau, fara piele 50 g de faina,
amestecata cu putina sare 1 ou mare, batut usor 200 g de pesmet 2
linguri…
Read more »
19 October 2012

Galuste
cu slaninuta si varza rosie din: varza rosie, ceapa, untura, zahar,
sare, chimen, otet, ceapa, chifle, slanina, faina, sare, galbenusuri, ou
si bacon. Ingrediente: 750 g varza rosie 1 ceapa 3 linguri untura 1
lingura zahar sare chimen otet 4 cepe galuste: 6 chifle vechi de-o zi 60
g slanina impanata 500 g faina…
Read more »
19 October 2012

O
reteta simpla si savuroasa de pui la cuptor din: pui, rosii, telina,
ceapa, usturoi, sare, piper, boia, ulei, vin, supa, bulion si patrunjel.
Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 500 g rosii 1 fir telina verde 1
ceapa 2 catei de usturoi sare piper boia 2 linguri ulei 100 ml vin alb
150 ml…
Read more »
19 October 2012

Lasagna
vegetariană din: foi lasagna, sare, piper, dovlecei, usturoi, ceapa,
ulei, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan, rosii cherry, rosii galbene
si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 12 foi lasagna sare piper 3
dovlecei mijlocii 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 1 lingura ulei 600 g
rosii decojite (conserva) 2 linguri busuioc tocat 250 g mozzarella 75…
Read more »
19 October 2012

O
reteta delicioasa de Zacuscă de legume din: ceapa, gogosari, ardei
grasi, morcovi, telina, patrunjel, conopida, varza alba, usturoi, pasta
de tomate, zahar, ulei, boabe de piper, foi de dafin, sare, piper si
conservant. Camara plina de borcane face iar mai usoare… si mai placuta
Ingrediente: 2 kg ceapa 2 kg gogosari 2 kg ardei…
Read more »
19 October 2012

O
reteta gustoasa de Budinca de paste cu varza din: paste scurte, ulei,
sare, varza alba, varza rosie, usturoi, smantana, oua, cascaval si
piper. Ingrediente: 400 g paste scurte 3 linguri ulei sare 8 frunze de
varza alba 4 frunze de varza rosie 1 catel de usturoi 250 g smantana 16%
grasime 4 oua 150…
Read more »
19 October 2012

O
reteta simpla si delicioasa de Pulpa de porc cu cartofi din: pulpa de
porc, cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 800 g cartofi 4-5
rosii o capatana de usturoi cimbru si busuioc proaspat sare piper 3-4
linguri ulei de floarea soarelui …
Read more »
19 October 2012

Roşii
umplute cu peşte din: paine toast, busuioc, cimbru, patrunjel,
parmezan, smantana, unt, sare, piper, rosii, file de peste alb, usturoi,
ulei, vin si branza. Ingrediente: 4 felii paine toast 3 linguri busuioc
tocat 1 lingura cimbru tocat 2 linguri patrunjel tocat 2 linguri
parmezan ras 60 g smantana 100 g unt sare piper 4…
Read more »
19 October 2012

Strudel
cu varza si prune din: faina, sare, ulei, ou, apa, pesmet, varza, unt,
zahar, smantana, sare, branza de vaci, oua, zahar pudra, prune uscat si
suc de lamaie. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 praf de sare 1 lingura
ulei 1 ou 125 ml apa calduta 6 linguri pesmet umplutura: 800 g varza 30…
Read more »
19 October 2012

O
reteta savuroasa si delicioasa de Placinta cu rubarba si capsuni din:
caspuni, rubarba, zahar, tapioca, sare, unt, aluat, galbenus si zahar.
Ingrediente: 4 1/2 cani capsune taiate felii 1 1/2 cani de rubarbă,
tăiate în bucăți de 1-2 cm 1 cană de zahăr 1/4 ceasca de tapioca 1
linguriță de sare 1 1/2 linguri…
Read more »
19 October 2012

Spaghete
cu rosii cherry din: spaghete, sare, rosii cherry, masline, busuioc,
usturoi, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete
sare 400 g rosii cherry 80 g masline negre fara samburi 1/2 legatura
busuioc 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline piper 50 g parmezan
proaspat ras Mod de preparare:…
Read more »
19 October 2012

Budinca
de macaroane din: macaroane, oua, telemea, branza de vaci, gorgonzola,
smantana, ceapa verde, rosii, unt si sare. Ingrediente: 700 g
macaroane/spaghete 2 oua 200 g telemea 100 g branza de vaci 100 g
camembert/gorgonzola 100 g smantana 2 fire de ceapa verde 2 rosii 50 g
unt sare Mod de preparare: Unge cu…
Read more »
19 October 2012

O
reteta delicioasa de lasagna cu:ou, broccoli, smantana, cascaval,
nucsoara, faina, lapte, usturoi, ulei de masline, margarina, sare.
Ingrediente: 150g foi de lasagna 1 ou 100 g smântână 300 g broccoli 150 g
caşcaval 1 vârf de cuţit nucşoară 3 linguri cu făină 200 ml lapte 2
căţei de usturoi ulei de măsline 2 linguri…
Read more »
19 October 2012

O
reteta simpla si delicioasa de Pui cu cartofi la tavă din: cartofi,
ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, bacon, lamaie, oregano, vin si
supa de pui. Ingrediente: 500 g cartofi, feliati subtire 2 linguri ulei
de masline 6-8 pulpe superioare de pui, cu piele 8 salote sau cepe mici