O
reteta de pui in stil marocan din: pui, ceapa, lamaie, usturoi,
cartofi, masline negre, ou, paturnjel tocat, coriandru, sofran, praf de
ghimbir, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 pui
2 cepe 1 lamaie 3 catei de usturoi 4 cartofi medii 15 masline negre 1
ou 1/2 lingura patrunjel t
8 February 2012

O
reteta de placinta cu nuci din: galbenusuri, zahar, unt, smantana,
faina, rom, praf de copt, zahar vanilat, nuci, batond e vanilie, pesmet
alb, cacao, ciocolata, albusuri, zahar si zahar pudra. Ingredinete: 3
gălbenuşuri 100 g zahăr 150 g unt 1 lingură smântână 300 g făină 1
lingură rom 1 plic praf de copt 1…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de paste cu dovleac si ruccola din: pulpa de dovleac, zahar
pudra, ulei, paste, ruccola, piper, masline, mozzarella, ulei din
seminte de dovleac si sare. Ingrediente: 450 g pulpă de dovleac 2
linguri de zahăr pudră 2 linguri de ulei 400 g paste (de ex. linguine)
100 g ruccola piper 60 g măsline…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de pui cu masline si curcuma din: pui, masline, lime, curcuma,
supa concentrata de legume, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui mare 20 măsline cu sâmburi 2 lime 1 linguriţă rasă
curcuma 200 ml supă concentrată de legume 4 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de supa cu perisoare, telina si varza creata din: morcovi,
telina verde, patrunjel, varza creata, praz, ceapa, carne tocata, ulei,
supa de pasare, paste scurt, sare, piper, cimbru, patrunjel, sos de soia
si suc de lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 3 fire de telina verde 1
radacina de patrunjel 1/4 varza creata 1 fir…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de pogacele din: faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, ou, jumari
de porc, sare grunjoasa, seminte de chimen si piper. Ingrediente: 700 g
faina 1 lingura drojdie uscate sau 40 g drojdie proaspata 1 lingurita
zahar 250 ml lapte cald 100 ml ulei 1 ou 500 g jumari de porc sau de
gasca 1…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de placinta cu lamaie din: unt, zahar, faina, coaja
de lamaie, faina, lamaie, portocala, oua, zahar si coaja de portocala.
Ingrediente: 200 g unt 70 g zahar 240 g faina 3 lingurite cu coaja rasa
de lamaie pentru crema: 60 g faina 1 lamaie 2 portocale 4 oua 220 g
zahar 3…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de tortillas cu pui si guacamole din: file de piept
de pui, ardei gras, ceapa rosie, ulei, supa, ardei iute, usturoi, sare,
boia de ardei, patrunjel, avocado, suc de limette, germeni de porumb,
tortillas si cascaval cheddar. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 1
ardei gras galben 1 ardei gras…
Read more »
8 February 2012

O
reteta simpla de Cocktail After Diner din: bold triple sec, apricot
brandy si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bold Triple Sec 3 cl
Apricot Brandy 3 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin
strecuratoarea de bar intr-o cupa…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de rosii umplute in stil african din: bulgur, rosii,
lamaie, praz, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, frunze de menta,
patrunjel, sare, piper, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g
bulgur 8 roşii 1 lămâie 14 fir de praz 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 6-8 fire de civetă (sau frunze…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de tarta rapida din branzeturi din: branza telemea,
cascaval, smantana, oua, fileuri de hering afumat, sparanghel, ardei
gras, unt si sare. Ingrediente: 150 g branza telemea 100 g cascaval 200 g
smantana 3 oua 2 fileuri de hering afumat 2 fire de sparaghel 1 ardei
gras 1 lingura cu unt sare …
Read more »
8 February 2012

Okonomiyaki
sunt niste gustari japoneze asortate, de tip fast-food, insemnand in
traducere aproximativa gratar cu de toate. Intai se prepara o clatita
prajita, facuta din faina, ou si apa, peste care se pune de obicei yam
ras si varza, ce formeaza baza unei umpluturi care difera in functie de
gusturile si imaginatia fiecaruia. La tarabele…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de stiuca umpluta din: stiuca, ulei, ceapa, miez de paine
inmuiat in lapte, patrunjel verde, ou, sare, piper, coaja de lamaie sau
nucsoara rasa si vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de
pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1
ou sare piper puţină…
Read more »
8 February 2012

Nam
prik, una dintre aromele sud-asiatice clasice, este un sos extrem de
condimentat, originar din Thailanda. Intr-o casa thailandeza, este de
neconceput ca la masa, alaturi de celelalte feluri de mancare, sa nu pui
si un bol de nam prik, la fel cum fac americanii cu ketchupul. Nam prik
se foloseste pentru a cufunda in…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de cuscus cu tocana de legume si carne de berbec din:
cuscus, carne de berbec, naut, morcovi, ceapa alba, coriandru, pulpe de
rosii, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, sare si
piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 450 g pulpă slabă de berbec (sau de
vită) 180 g năut 3 morcovi…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de tarta cu ficatei din: faina, ou, smantana, sare, ficatei de
pasare, ciuperci, smantana, faina, gris, praf de copt, ceapa, morcov,
sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru blat: 500 g făină 1 ou mare 5–6
linguri smântână sare pentru umplutură: 500 g ficăţei de pasăre fierţi
în apă cu sare 300 g 5…
Read more »
8 February 2012

Cuvantul
dal se refera la o supa destul de groasa, din linte sau fasole, dar si
alte legume. Moong dal se face din boabe de fasole mung, originara din
India. Spre deosebire de majoritatea celorlalte legume, fasolea mung nu
necesita o pregatire prea laborioasa inainte de a fi consumata.
Ingredientele necesare pentru a prepara moong…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de trigoane cu carne tocata din: foi de placinta,
ulei de floarea soarelui, ou, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, foi
de dafin, ulei de masline extravirgin, coriandru, praf de ghimbir,
curcuma, sare si piper. Ingrediente: 20 foi subţiri de plăcintă ulei de
floarea-soarelui (pentru prăjit) 1 ou pentru umplutură: 500 g…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de tarta cu urda si verdeata din: ceapa, usturoi, maghiran,
cimbru, ulei de masline, aluat, boabe de fasole, oua, urda, sare, piper,
boia de ardei si albus. Ingrediente: 200 g ceapa 1 catel de usturoi 1/4
legatura de maghiran 10 fire de cimbru 2 linguri de ulei de masline 450
g aluat fraged…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de specialitate la cuptor din: malai grisat, apa, lapte, unt,
branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon si
sare. Ingrediente: 200 g mălai grişat 175 ml apă 175 ml lapte 2 linguri
unt 1 lingură brânză de oi 1 praf de sare pentru garnitură: 4–5 roşii
bine coapte 100 g…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de cuscus cu legume inabusite din: cuscus, ceapa,
ulei de masline extravirgin, dovlecei, morcovi, mazare, linte, usturoi,
curcuma, chimen, sups concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente:
300 g cuşcuş 2 cepe 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 dovlecei 4
morcovi 1 50 g mazăre 300 g linte 2 căţei usturoi…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de snitel de soia cu sos picant din: snitele de soia, concentrat
de legume, condiment, ulei, faina, bere, gogosari, ardei grasi, ceapa,
rosii, patrunjel, ulei, susan, usturoi, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 cub concentrat de legume 1
lingură condiment din legume uscate 150 ml ulei 5 linguri…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de flori de mar din: aluat de foitaj, mere, unt,
zahar brun, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet cu
aluat de foitaj 3 mere 100 g unt 50 g zahar brun 1 lingurita cu
scortisoara 2 lingurite cu zeama de lamaie Mod de preparare: Intr-un
castron, freacă untul până…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de supa de linte cu piept de pui din: ardei iute,
ceapa, usturoi, ulei de masline, file de piept de pui, curcuma, chimen,
foi de dafin, rosii decojite, linte rosie, supa de pui, sare, piper, suc
de limetta si iaurt. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 1 ceapa 2 catei de
usturoi 2…
Read more »
8 February 2012

O
reteta de sarmale cu pasat, soia si ciuperci din: varza murata, pasat,
ciuperci, soia, ceapa, morcov, gogosar, ulei, suc de rosii, sare, boia,
piper, cimbru si marar. Inrgediente: 3–4 verze murate mici 300 g păsat
300 g ciuperci 100 g granule de soia 3 cepe 1 morcov 1 gogoşar 150 ml
ulei 500 ml…
Read more »
8 February 2012

O
reteta delicioasa de crocantele fructate din: faina, zahar, migdale,
bicarbonat, oua, stafide, zahar vanilat, coaja de portocala, esenta de
rom, esenta de migdale si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g zahar 130
g migdale 1/2 pliculet cu bicarbonat 4 oua 100 g stafide 1 pliculet cu
zahar vanilat 1 lingura cu coaja de…
Read more »
8 February 2012

Cotlete
de miel in crusta de branza din: cotlete de miel, branza, frunze de
busuioc, rosii uscate, sare, piper, ulei si unt. Ingrediente: 8 cotlete
de miel 120 g branza rasa 4 frunze de busuioc 50 g rosii uscate sare
piper ulei unt Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 250C.
Cotletele de miel…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de picioicare din: faina, drojdie, lapte, zahar, ulei, cartofi,
ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 ml lapte
cald 1 lingurita zahar 450 – 500 ml apa calda 200 ml ulei pentru aluat
500 g cartofi 5 cepe mari 200 ml ulei pentru umplutura sare piper ulei
pentru…
Read more »
7 February 2012

O
reteta delicioasa de tajine de pui cu lamaie si masline din: pui,
masline verzi, lamaie, usturoi, coriandru, curry, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pui 500 g măsline verzi,
fără sâmburi 1 lămâie 3 căţei de usturoi 1/2 pahar cu apă 2 linguri
coriandru tocat mărunt 1 linguriţă curry 2…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de supa de broccoli du dovlecei din: broccoli, dovlecei,
smantana, ceapa, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 broccoli 2 dovlecei
100 ml smantana lichida 2 ceapa 3 linguri cu unt 1 legatura de marar
sare Mod de preparare: Taie ceapa marunt si caleste-o in putin unt
topit. Adauga broccoli desfact in buchetele…
Read more »
7 February 2012

O
reteta delicioasa de tarta cu castane din: faina, unt, oua, zahar
pudra, sare, piper, smochine, castane, cascaval, branza de capra,
smantana, praf de chili si fulgi de ardei. Ingrediente: 250 g faina 170 g
unt 5 oua 40 g zahar pudra sare piper 6 smochine proaspete 18 castane
(la vid) 250 g cascaval ras…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de cuscus dulce acrisor cu carne de oaie din: cuscus, carne de
oaie, ceapa, coriandru, ulei de masline extravirgin, scortisoara,
stafide, prune uscate, pere deshidratate, miere, unt, sare si piper.
Ingrediente: 400 g cuşcuş 500 g carne de oaie 3 cepe 1 legătură de
coriandru 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de portofele cu branza din: branza de vaci, zahar pudra, ou,
faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 2
linguri cu zahar pudra 1 ou pentru aluat: 500 g faina 275 apa calduta 1
pliculet cu drojdie uscata 1 lingura cu zahar 4 linguri cu ulei sare …
Read more »
7 February 2012

O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu: cartofi, rosii, usturoi,
cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 800
g cartofi 4-5 roşii o căpăţână usturoi cimbru busuioc proaspăt sare
piper 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Pulpa de
porc se feliază si se căleşte în uleiul încălzit. Se…
7 February 2012

O
reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra,
oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si
ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g
conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml)
ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra 55g…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de pate de gasca din: ficat de gasca, lapte, galbenusuri, unt,
foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de gasca 1 cana cu
lapte 4 galbenusuri 150 g unt 3 foi de dafin sare piper boabe Mod de
preparare: Curăţă bine ficatul de urme de fiere şi lasă-l cel…
Read more »
7 February 2012

O
reteta simpla de Cocktail Blue Day din: Curacao albastru, votca si
orange bitter. Ingrediente: 3 cl Curacao albastru 3 cl votca o picatura
de Orange Bitter Mod de prepara: Votca, Curacao-ul albastru si Orange
Bitteru-ul se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, dupa care se
toarna in cupa de cocktail.
Read more »
7 February 2012

O
reteta de strudel cu branza si afine din: foaie de aluat, branza de
vaci, telemea, mascarpone, zahar, zahar brun vanilat, oua, afine si
coaja rasa de portocala. Ingrediente: 1 felie foaie de aluat 300 g
branza de vaci 100 g telemea 2 linguri cu mascarpone 400 g zahar 1
pliculet cu zahar brun vanilat…
Read more »
7 February 2012

O
reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata, un preparat
absolut delicios si gustos, rapid si sanatos fara conservanti. Cum se
prepara sos de ciocolata
Read more »
7 February 2012

O
reteta de ghiveci cu boabe de fasole din: fasole rosie, fasole alba,
busuioc, praz, dovlecel, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa
de legume, otet balsamic, pasta harissa, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 2 consere de boabe de fasole rosie (420 ml) 2 conserve de
boabe de fasole alba (420 ml) 1/2 legatura de…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de tarta cu praz si somon afumat din: faina, fulgi de ovaz, sare
cu verdeturi, unt, somon afumat, praz, ceapa verde, oua, smantana,
sare, piper, nucsoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 ceasca de faina 1
ceasca de fulgi de ovaz 1/2 lingurita de sare cu verdeturi 150 g unt 30
g somon…
Read more »
7 February 2012

O
reteta delicioasa de aperitiv cu: aluat, oua, telemea de oaie, spanac,
smantana, sare, nuca, patrunjel. Ingrediente: 500 g aluat franţuzesc 5
ouă 250 g telemea de oaie 250 g spanac 4 linguri smântână sare 2-3
linguri pesmet rumenit 3 linguri nucă măcinată un gălbenuş pentru uns
pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Pentru început,…
Read more »
7 February 2012

O
reteta delicioasa de rulada de curcan cu: bacon afumat, ciuperci,
cascaval, sare, piper boabe, oua, unt, ulei, pesmet, ardei gras, morcov,
foi de dafin, vin alb dulce. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g
bacon afumat 300 g ciuperci o ceapă mică 100 g caşcaval sare piper boabe
1-2 ouă 50 g unt…
Read more »
7 February 2012

O
reteta gustoasa de muschi de vita cu: sare, piper, cimbru, vin rosu,
ulei de masline, zahar, otet, cuscus, unt, dovlecei, morcovi, usturoi,
gogosari. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare piper cimbru 100 ml vin
roşu 3-4 linguri ulei de măsline o lingură zahăr 3-4 linguri oţet
aromatic 300 g cuşcuş 50 g unt…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de chiftele cu sos de rosii din: carne de vita, usturoi, ulei de
arahide, pasta de tomate, ou, boia iute, chimen, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită tocată 3 căţei de usturoi 5
linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 500 ml apă 150 g pastă
de tomate 1…
Read more »
7 February 2012

O
reteta simpla de Cocktail Campari Estivo din: campari, vin alb si apa
minerala. Ingrediente: 3 cl Campari vin alb sec apa minerala Mod de
preparare: Punem multe cuburi de ghata intr-un pahar pentru bauturi
lungi si turnam apoi Campari-ul, apoi completam pana la jumatatate cu
vin alb sec si apoi cu apa minerala.…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de chec cu lamaie si fructe de padure din: albusuri, zeama de
lamaie, zahar fin, apa, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de
copt, sare, faina si fructe de padure. Ingrediente: 7 albusuri de oua
mari (1 cana) 1 lingurita de zeama de lamaie 1 ceasca + 2 linguri de
zahar fin…
Read more »
7 February 2012

O
reteta delicioasa de rulada de pui cu: ciuperci, unt, mascarpone,
ceapa, patrunjel, pesmet, smantana, crema de branza, faina, sare,
piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 4 piepţi de pui 100 g mascarpone 2-3
legături ceapă o legătură pătrunjel 4 linguri pesmet Ingrediente sos:
100 ml smântână o lingură unt cu sare 100 g cremă de…
Read more »
7 February 2012

O
reteta delicioasa de bezele cu: zmeura, oua, zahar, zahar vanilat,
ricotta. Ingrediente bezea: 4 albuşuri 250 g zahăr un plic zahăr vanilat
esenţă de zmeură Ingrediente cremă: 200 g cremă de brânză ricotta 4
gălbenuşuri 200 g zahăr 400 g zmeură proaspătă Mod de preparare: Se bat
albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul…
Read more »
7 February 2012

O
reteta delicioasa de tort cu: unt, zahar pudra, migdale macinate, oua,
sare, faina, mascarpone, zahar vanilat, cafea solubila, frisca, fulgi de
migdale, ciocolata. Ingrediente foi de tort: 200 g unt 150 g zahăr
pudră 100 g migdale măcinate 4 ouă un praf sare 3 linguri făină hârtie
de copt Ingrediente crema de cafea: 150…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de curry de cartofi si lime si sos de iaurt cu castraveti din:
ulei de floarea soarelui, seminte de mustar, ardei iuti, frunze de
curry, ceapa, coriandru, cartofi, lapte de cocos, paine sau lipie,
iaurt, coaja si zeama de lamaie, castraveti si frunze de coriandru.
Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui sau ulei…
Read more »
7 February 2012

Anghinarele
(Cynara scolymus) sunt, probabil, legumele pentru prepararea carora
este nevoie de eel mai indelungat proces; cu toate acestea, in farile
mediteraneene, de unde este originara, ea este foarte apreciata.
Anghinarele sunt inrudite cu scaietii. Au un cap ca un buzdugan, in
varful unei tulpini groase. Pentru a le putea servi ca aperitiv, ele
trebuie…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de friptura de miel cu vin din: supa de carne, vin alb, costita
afumata, morcov, ceapa, unt, carne de miel, sare, piper, cimbru si boia
de ardei dulce. Ingrediente: supă de carne 1 ceasca vin alb 1 pahar
costiţă afumată 100 g morcov 1 ceapă 1 unt 100 g carne de miel 1…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de supa de vin cu strudele de legume prajite din: unt, galbenus,
smantana, ceapa, vin alb, supa concentrata, sare, piper, faina, ulei de
masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, cartof, telina, morcov,
usturoi, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 20 g unt 1 gălbenuş 2
linguri smântână 2 cepe mici 1 pahar vin alb 500…
Read more »
7 February 2012

O
reteta delicioasa de chec aperitiv cu:chec, oua, marar, ceapa verde,
sare, piper negru, cascaval, unt, carne de vita, faina. Ingrediente: 6
ouă 2 legături mărar o legătură ceapă verde sare piper negru măcinat 100
g caşcaval ras 75 g unt 200 g piept de vită afumat 4 linguri făină Mod
de preparare: Se taie…
Read more »
7 February 2012

In
traditia ortodoxa rusa, in timpul postului Pastelui, credinciosii nu au
voie sa manance carne, insa pot consuma unt, lapte si oua. Acestea sunt
tocmai ingredientele de baza ale unor clatite aurii, simbol al
soarelui. Din mainile unui maestru bucatar priceput, aceste clatite,
denumite blini, ies atat de fragede incat se topesc in gura. Se…
Read more »
7 February 2012

Deseori
vorbim despre bucătăria arabă fară să ţinem cont că aceasta închide în
ea multiple tradiţii şi culturi. Şi în cazul bucătăriei arabe, istoria,
societatea şi modul de viaţă se reflectă în gastronomie. Când vorbim
despre bucătăria arabă, ne gândim la desen şi la beduini, la climă
toridă şi la ţinuturi neospitaliere, unde condiţiile de…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de amandina din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, praf de copt,
zahar, ciocolata calda, esenta rom, galbenusuri, unt si cacao.
Ingrediente: pentru blat: 6 oua 200 g zahar 30 ml ulei 20 g cacao 8
linguri faina 1 praf de copt pentru sirop: 400 ml apa 200 g zahar 2
pliculete ciocolata calda…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de rulouri de pui cu masline verzi din: file de piept de pui,
masline verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, maghiran, busuioc si
cimbru. Ingrediente: 500 g file de piept de pui sau curcan 200 g măsline
verzi 1 căpăţână de usturoi 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline maghiran
busuioc cimbru …
Read more »
7 February 2012

O
reteta de supa Zocigleveş din: ceapa, morcovi, gulie, cartofi, ardei
rgas, pasta de fasole verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe
2 morcovi 1 gulie 3 cartofi 1 ardei gras 100 g pastai de fasole verde 4
catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile
şi tăiaţi-le după plac, în…
Read more »
7 February 2012

O
reteta de sos de foie grass din: foie grass, lapte, lichior de arahide,
piper, oregano, faina si sare. Ingrediente: 125 gr de foie gras 300 ml
de lapte 2 lingurite de licior de arahide 3 gr de piper negru macinat 3
gr de oregano 5 gr de sare 15 gr de faina Mod…
Read more »
6 February 2012

Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se coace la cuptor 1 kg dovleac timp de cca
50 min. Se desprinde pulpa de pe coajă şi se măsoară 400 g pulpă. Se
lasă să se răcească. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 1
ou, un praf de sare, 1 lingură de…
Read more »
6 February 2012

O
reteta simpla de Cocktail Golden Girl din: apricot brandy, votca, suc
de portocale si cirese. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 2 cl votca 6 cl
suc de portocale cirese Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza
bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoarea de
bar intr-u n pahar cu…
Read more »
6 February 2012

O
reteta delicioasa de budinca de pui cu ceapa si migdale din: pui, foi
de placinta, ceapa, oua, ulei de arahide, margarina, migdale, praf de
scortisoara, sofran, ghimbir, coriandru, sare, piper alb si frunze de
rucola. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 12 foi de plăcintă, foarte
subţiri 5 cepe albe 4 ouă 4 linguri…
Read more »
6 February 2012

O
reteta de ciorba de legume cu: carne de berbec, linte, morcovi, ulei de
masline extravirgin, ceapa, rosii, lamaie, sofran, coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 200 g carne de berbec 150 g linte 100 g morcovi 90 g
orez 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 cepe 1,5 l apa 4 rosii 1/2
lamaie 1…
Read more »
6 February 2012

O
reteta de legume aromate din: ulei de masline, sparanghel, mazare,
praz, sos de soia si miere. Ingrediente: 1-1/2 lingurita cu ulei de
masline 750 g bete de sparanghel, curatate si taiate in bucati de circa 5
cm 1 lingura apa 250 g mazare pastai, cu captele taiate si atele
indepartate 3 tulpini de praz,…
Read more »
6 February 2012

O
reteta de sarmalute in frunze de gulie din: frunze de gulie, piept de
pui, kaizer, ceapa, bulion, orez, piper si boia. Ingrediente: 15-20
frunze de gulie 2 bucăţi piept de pui 150 g kaizer 2 legături mărar 3
cepe mari 2 linguri bulion 100 g orez piper boia Mod de preparare: