miercuri, 23 ianuarie 2013

Retete usoare #86


Retete usoare:

Brioşe cu piersici şi mac

19 October 2012
O reteta gustoasa de Brioşe cu piersici şi mac din: oua, unt, sare, mac, faina, piersici, nuca, zahar vanilat si rom. Ingrediente: 5 oua 200 g unt un praf sare 6 linguri zahar o lingura mac 3 linguri faina 4-5 piersici 4 linguri nuca macinata un plic zahar vanilat 2-3 linguri rom sau coniac  …
Read more »

Tocăniţă de porc

19 October 2012
Tocăniţă de porc din: pulpa de porc, pulpa de rosii, fasole rosie, ceapa, cartofi, ardei gras, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 cutie cu pulpa de rosii 1 cutie cu fasole rosie 1 ceapa 2 cartofi 1 ardei gras ulei sare   Mod de preparare: Curăţă carnea de gră­sime şi pieliţe…
Read more »

Salata de cuscus, dovleac si branza feta

19 October 2012
Salata de cuscus, dovleac si branza feta din: sare, ulei de masline, cuscus, unt, dovleac, ceapa, sare, piper, rozmarin, branza feta si rucola. Ingrediente: Cuscus: 450 ml apa 5 g sare 15 ml ulei de masline 500 g cuscus 15 g unt Dovleac si branza feta: 600 g dovleac, taiat 1 ceapa mare, taiata sare…
Read more »

Retete savuroase: Placinta cu ciuperci

19 October 2012
Placinta cu ciuperci din: margarina, faina, sare, ulei de floarea soarelui, iaurt, sare, ciuperci, piper, ceapa verde, marar, pesmet si oua. Ingrediente: pentru aluat: un pachet margarina 500 g faina un praf sare 3-4 linguri ulei de floarea soarelui un iaurt pentru umplutura: sare 500 g ciuperci piper 2 legaturi ceapa verde o legatura marar…
Read more »

Piersici în aluat

19 October 2012
O reteta savuroasa de Piersici în aluat din: aluat, pierici, ou si zahar pudra. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 500 g piersici mai mici un ou pentru uns zahar pudra   Mod de preparare: Piersicile se spală bine şi se opăresc cateva minute în apă clocotită. După ce au stat 10 minute, se scot şi…
Read more »

Heringi în sos de smântână

19 October 2012
O reteta savuroasa de Heringi în sos de smântână din: ceapa, morcov, heringi marinati, castraveciori murati, smantana si piper roz. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 300 g heringi marinați, de la borcan 2 castraveciori murați 200 ml smântână 1 linguriță de piper roz   Mod de preparare: Se taie morcovul rondele și se așază într-o…
Read more »

Retete de post: Ghiveci de legume

19 October 2012
O reteta savuroasa de Ghiveci de legume din: porumb, mazare, pulpa de rosii, fasole verde, cartofi, ardei grasi, ceapa, morcov, broccoli, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu porumb dulce 1 cutie cu mazare fina 1 cutie cu pulpa de rosii 1 mana de fasole verde 2 cartofi 2 ardei grasi rosii 1 ceapa…
Read more »

Cum se prepara Budincă de orez (video)

19 October 2012
Cum se prepara Budincă de orez (video)O reteta video despre cum se prepara Budinca de orez: Cum se prepara Budincă de orez
Read more »

Sarmale in foi de vita

18 October 2012
Sarmale in foi de vita din: carne tocata, sare, ceapa, frunze de vita, orez, piper, ou, ulei de floarea soarelui, suc de rosii, cimbrisor si bors. Ingrediente: un kg de carne tocata sare 2-3 cepe 50-60 frunze de vita 100 g orez piper un ou 30 ml ulei de floarea soarelui 300 ml suc de…
Read more »

Reteta zilei: Briose cu glazura de portocale

18 October 2012
O reteta delicioasa de Briose cu glazura de portocale din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ciocolata, lapte, zahar, unt, oua, vanilie, nuca de cocos, esenta de portocale. Ingrediente: 2 1/2 căni de făină cernută 1 1/2 lingurita praf de copt 3/4 lingurita bicarbonate de sodiu 1/2 lingurita de sare Ciocolată neagra 1…
Read more »

Burgeri cu fasole şi chorizo

18 October 2012
Burgeri cu fasole şi chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc, paprika afumata, zeama de lime, mix de fasole, ou, ulei de masline, ciabatta, smantana, avocado, rucola si chipsuri. Ingrediente: 100 g de carnati chorizo, scosi din piele 3 carnati de porc proaspeti, scosi din piele 1/4 lingurita de paprila afumata 1 lingura zeama de…
Read more »

Vita cu sos de hrean si cartofi

18 October 2012
Vita cu sos de hrean si cartofi din: muschi de vita, hrean, smantana, ulei, cartofi, patrujel verde, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 2 radacini de hrean 250 ml smantana 1 lingura ulei 400 g cartofi 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita chimen macinat sare piper   Mod de preparare: Curatati…
Read more »

Salata cu somon si ceapa

18 October 2012
O reteta simpla de salata cu somon si ceapa din: cartofi, ceapa rosie, file de somon, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic si usturoi verde. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe rosii 300-400 g file de somon 2-3 linguri ulei de masline sare piper otet balsamic 2 fire usturoi verde   Mod de preparare: Se…
Read more »

Tartă cu piersici si migdale

18 October 2012
Tartă cu piersici si migdale din: unt, oua, sare, zahar, faina, smantana, zahar vanilat, coaja de lamaie, verde, piersici, zeama de lamaie, zahar pudra, migdale si menta. Ingrediente: 300 g unt sau margarina 8 oua un praf sare 300 g zahar 275 g faina 4 linguri smantana 2 pliculete zahar vanilat coaja de la o…
Read more »

Omletă cu fructe de mare

18 October 2012
Omletă cu fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, oua, sare, piper, boia iute si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 400 g cocktail de fructe de mare congelate (caracatica, crevete, scoici) 4 oua sare piper boia iute 4 linguri ulei de masline extravirgin   Mod de preparare: Se decongelează cocktailul de fructe de…
Read more »

Salata cu porumb

18 October 2012
O reteta gustoasa de Salata cu porumb din: porumb, mazare, oua de prepelita, sunca, conopida, mustar, zeama de lamaie, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 1 cutie porumb dulce 1 cutie cu mazare fina 10 oua de prepelita 300 g sunca 1 conopida 1 lingura cu mustar zeama de lamaie patrunjel ulei sare   Mod de…
Read more »

Cannelloni cu branza

18 October 2012
O reteta savuroasa de Cannelloni cu branza din: cannelloni, ansoa, branza de capra, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 500 g cannelloni 100 g ansoa 400 g branza de capra 400 g smantana 2 oua 4 felii de cascaval 100 g parmezan ras 2 linguri cu unt   Mod de preparare: Dă brânza pe…
Read more »

Supa de ceapa cu ciuperci

18 October 2012
Supa de ceapa cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, smantana, faina, chimen, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g ceapa 500 g ciuperci 250 ml smantana 1 lingura faina 1 lingurita chimen macinat 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curatati ceapa si ciupercile. Taiati ceapa in rondele si ciupercile…
Read more »

Varză albă înăbuşită, cu costită si cimbru

18 October 2012
Varză albă înăbuşită, cu costită si cimbru din: supa de pui, costita afumata, varza alba, frunze de cimbru, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 565 ml supă de pui sau de legume 6 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime 1/2 mână de frunze proaspete de cimbru o varză albă curăţată…
Read more »

Retete savuroase: Cartofi umpluţi

18 October 2012
Cartofi umpluţi din: cartofi, usturoi, smantana, dovleac, nuci, miez de nuca, pesmet, masline, patrunjel, ceapa, morcov, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 cartofi mai mari sau 8 mijlocii 1 capatana de usturoi 300 ml smantana 200 cubulete de dovleac 100 g nuci macinate 50 g miez de nuca intreg 2 linguri pesmet 5 linguri ulei…
Read more »

Tagliatelle cu sos curry

18 October 2012
Tagliatelle cu sos curry din: tagliatelle, somon afumat, ceapa, unt, coniac, smantna, curry si sare. Ingrediente: 500 g tagliatelle 200 g somon alb afumat 1 ceapa 2 linguri cu unt 5 linguri cu coniac 400 ml smantana dulce 2 linguri de curry sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor…
Read more »

Caracatiţă cu ardei şi sos de soia

18 October 2012
Caracatiţă cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1 linguri de faina 3 linguri de…
Read more »

Paste cu gremolata şi creveţi

18 October 2012
Paste cu gremolata şi creveţi din: tagliatelle, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, rucola, ulei de masline extravirgin, unt, creveti si fulgi de ardei iute. Ingrediente: 175 g tagliatelle 1 catel mare de usturoi coaja rasa de la 1 lamaie zeama de la 1/2 lamaie 1 legatura mica de patrunjel 1 mana de rucola 50 ml…
Read more »

Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde

18 October 2012
Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: o cana de orez integral cu bob lung o legatura de ceapa verde o cana de ciuperci feliate sau o conserva 4 rosii decojite sare si piper, dupa gust o lingura de ulei…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata

18 October 2012
O reteta savuroasa de Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar brun, oua, ulei vegetal, lapte, crema de branza, unt nesarat, sos caramel, ciocolara neagra si smantana. Ingrediente: 3 căni făină 1 plic praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »

Meniu de 1200 de calorii (Dieta)

18 October 2012
  Mic dejun: 30g musli cu un pahar mic de iaurt natural ½ mar si o cafea fara zahar Gustare: un pahar de fresh de portocale Pranz: peste la gratar cu 200g de paste fierte Gustare: 3-4 caise proaspete Cina: salata verde cu ciuperci la cuptor stropita cu 1 lingurita de ulei de masline si…
Read more »

Salata cu carne de vitel si sfecla

18 October 2012
Salata cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper. Ingrediente:  200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »

Prajitura cu crema de vanilie

18 October 2012
Prajitura cu crema de vanilie din: oua, zahar pudra, unt, faina, sare, crema mascarpone, galbenusuri, esenta de vanilie si ornamente de ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 8 linguri zahar pudra 8 linguri unt 6 linguri faina alba un praf sare pentru crema: 400 g crema mascarpone 5 galbenusuri 250 g zahar pudra o esenta…
Read more »

Ceafa de porc cu cartofi

18 October 2012
O reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi, rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 5-6 catei usturoi rozmarin o ceapa rosie 8-10 cartofi rosii piper macinat sare grunjoasa 150-250 ml vin alb sec o…
Read more »

Dulceata de prune

18 October 2012
Dulceata de prune din: prune, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente: 2 kilograme de prune 1 cana zahar 1 cana de apa 1 betisor de scortisoara.   Mod de preparare: Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si scoate-le samburii.Taie prunele cubulete . Intr-o cratita amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Pune-le sa…
Read more »

Desert: Crema cu fructe

18 October 2012
O reteta delicioasa de crema de fructe cu: mango, ou, frisca lichida, gelatina, lamai verzi. Ingrediente: salată de fructe 1 mango 1 albuş 100 g frişcă lichidă 2 foi gelatină albă 2 linguri cu zeamă de lămâi verzi   Mod de preparare: Taie mango cubuleţe şi zdrobeşte-l bine. Adaugă zeama de lămâie, frişca şi gelatina…
Read more »

Supa de rosii cu usturoi

18 October 2012
O reteta delicioasa de supa cu: rosii, apa, ceapa, morcov, boia dulce, zahar, usturoi. Ingrediente: 11 sos de roşii 1l apă 1 ceapă 1 morcov 1 linguriţă cu boia dulce 1 linguriţă cu zahăr 4-5 căţei cu usturoi   Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi căleşte-o uşor împreună cu morcovul într-o oală încăpă­toare,…
Read more »

Lasagna cu carne de vita si masline

18 October 2012
O reteta delicioasa de lasagna cu: unt, foi de lasagna, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu unt 200 g carn

Spaghete cu sos aromat

18 October 2012
O reteta delicioasa de spaghete cu: unt, sos de rosii, ceapa, ciuperci, masline, piper, ulei de masline. Ingrediente: 250 g spaghete 1 lingură cu unt 500 ml sos de roşii 2 cepe 300 g ciuperci 100 g măsline rondel pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le felii subţiri. Separat,…
Read more »

Corabioare din vinete

18 October 2012
O reteta delicioasa de corabioare din: vinete, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mai măricele 1 ceapă 5-6 căţei de usturoi 2 roşii 200 g caşcaval ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Spală vinetele şi taie-le pe jumăta­te, pe lungime. Cu o linguriţă, scoa­te cu grijă…
Read more »

Rulouri din omleta

18 October 2012
O reteta delicioasa de rulouri cu: omleta, oua, sunca, crema de branza, rucola, rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă 100 g cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de salată 8 roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Retete gustoase: Corabioare de ardei

18 October 2012
O reteta delicioasa de corabioare din: ardei gras, cabanos, cartofi, cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori 2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii cubuleţe. După…
Read more »

Minitort aperitiv

18 October 2012
O reteta delicioasa de minitort aperitiv din: paine, bacon, castraveti, unt, mustar, sare. Ingrediente: 12 felii de pâine toast 200g bacon 3 castraveţi 100 g unt 2-3 linguri cu muştar sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul spumă. Adaugă muştarul şi un praf de sare. Indepărtează coaja de la feliile de pâine, apoi unge-le…
Read more »

Tort cu piersici

18 October 2012
O reteta delicioasa de tort cu: piersici, zahar, nuca, oua, faina, ulei, zahar vanilat, sare. Ingrediente: 4 piersici(400 g) 10 linguri zahar 100g nuca Ingrediente blat: 4 oua 200 g zahar 200 g faina 4 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat sare Mod de preparare: Spală bine piersicile şi taie- le în felii…
Read more »

Merluciu inabusit si cartofi soté

18 October 2012
Merluciu inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb, zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g patrunjel, taiat 4 linguri de capere, taiate marunt 1/2 cana otet de vin…
Read more »

Meniu de 1200 de calorii pentru slabit

18 October 2012
Meniu de 1200 de calorii pentru slabit  Mic dejun: ceai sau cafea fara zahar un iaurt mic cu 0%grasime 2 biscuiti integrali Gustare: 2 piersici Pranz: 200g de orez fiert cu legume fierte Gustare: 50g de fragi un pahar de iaurt natural(100ml) Cina: 150g de carne de vita fiarta cu salata asortata
Read more »

Retete gustoase: Salata de dovlecei

18 October 2012
Retete gustoase: Salata de dovleceiO reteta delicioasa de salata de dovlecei cu: vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânătă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă cu…
Read more »

Retete de sezon

17 October 2012
Retete de sezonRetete de sezon: Retete culinare: Conopidă gratinată O reteta de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, branza telemea, nucsoara, crema de branza, sare, piper alb, patrunjel si parmezan. Ingrediente: o conopida mare 150 g unt 2 lingurite faina 400 ml lapte 100 g branza telemea un praf nucsoara 100 g crema de branza sare…
Read more »

Reteta zilei: Salata de conopida cu masline si capere

17 October 2012
Reteta zilei: Salata de conopida cu masline si capereO reteta delicioasa de Salata de conopida cu masline si capere din: conopida, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, masline, capere, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 4 linguri ulei de masline 2 căței de usturoi, tocati 1/4 ceasca frunze de patrunjel tocat măsline Kalamata tocate 3…
Read more »

Salată de sfeclă cu sos de usturoi

17 October 2012
Salată de sfeclă cu sos de usturoiSalată de sfeclă cu sos de usturoi din: sfecla, usturoi, ulei de masline, smantana, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg sfecle mici 1 capatana de usturoi 4 linguri ulei de masline 250 ml smantana sare piper chimen proaspat macinat   Mod de preparare: Spălaţi sfeclele şi puneţi-le într-o tavă, la cuptor, să se coacă.…
Read more »

Ghiveci de toamna

17 October 2012
Ghiveci de toamnaO reteta gustoasa de Ghiveci de toamna din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcov, gogonele, telina, pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mai mici 4 ardei grasi (verde, galben, rosu, portocaliu) 2 cepe 1 morcov 4 gogonele 1 telina 4 linguri pesmet 5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de…
Read more »

Varză roşie călită cu mere, costită si otet balsamic

17 October 2012
Varză roşie călită cu mere, costită si otet balsamicVarză roşie călită cu mere, costită si otet balsamic din: ulei de masline, costita afumata, seminte de fenicul, ceapa, mere, varza rosie, sare de mare, piper, otet balsamic, unt si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline 250 g costiţă afumată, cu carne şi grăsime, tăiată felii subţiri o linguriţă de seminţe de fenicul zdrobite o ceapă…
Read more »

Copane aromate

17 October 2012
Copane aromateO reteta delicioasa de Copane aromate din: copane de pui, sare, piper, boia iute, zahar, unt, otet balsamic, ulei de masline, cartofi, iaurt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10-12 copane de pui sare piper o lingurita boia iute o lingurita zahar 50 g unt 2 lingurite otet balsamic ulei de masline 4 cartofi 250…
Read more »

Sote de conopida cu morcovi

17 October 2012
Sote de conopida cu morcoviO reteta gustoasa de Sote de conopida cu morcovi din: conopida, morcovi, unt, supa de legume, vin, patrunjel, boia si sare. Ingrediente:  1 conopida 4 morcovi 2 linguri cu unt 1 ceascuta cu supa de legume 3 linguri cu vin alb 1 legatura de patrunjel boia sare   Mod de preparare: Curăţă morcovii, taie-i rondele…
Read more »

Tagliatelle cu ton

17 October 2012
Tagliatelle cu tonO reteta savuroasa de Tagliatelle cu ton din: tagliatelle, ton, rosii, usturoi, vin, ulei, menta si sare. Ingrediente: 500 g tagliatelle 500 g ton 4 rosii 4 catei de usturoi 100 ml vin alb ulei menta sare   Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de cutie.între timp,…
Read more »

Panna cotta pe pat de ciocolata

17 October 2012
Panna cotta pe pat de ciocolataPanna cotta pe pat de ciocolata din: frisca, vanilie, sare, zahar, gelatina, crema de whisky, ciocolata cu lapte si menta. Ingrediente: 600 ml frisca lichida o pastaie de vanilie un praf sare 6 linguri zahar pudra 5 foi gelatina pentru sos: 50 g unt 10 ml crema de whisky 4 linguri frisca 150 g ciocolata…
Read more »

Tartă cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădure

17 October 2012
Tartă cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădureTartă cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădure din: foi de palcinta, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mustar dijon, smantana, oua, branza de capra si alune de padure. Ingrediente: 4 foi de placinta mari 3 linguri ulei de masline 9 fire groase de ceapa verde, taiate in felii de 2,5 cm…
Read more »

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

17 October 2012
Ciorba de cartofi cu carnati afumatiO reteta gustoasa de Ciorba de cartofi cu carnati afumati din: cartofi, ceapa rosie, ardei, rosii, morcovi, ulei de masline, piper, sare, patrunjel, carnati afumati si susan. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe rosii 2 ardei un kg rosii un morcov 2 lingurite ulei de masline piper sare o legatura patrunjel 2 carnati afumati 50 g…
Read more »

Tortiglioni cu pui si spanac

17 October 2012
Tortiglioni cu pui si spanacTortiglioni cu pui si spanac din: tortiglioni, spanac, piept de pui, rosii cherry, ceapa, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 500 g tortiglioni 200 g spanac proaspat 300 g piept de pui 300 g rosii cherry 1 ceapa 1 linguri cu sos de soia ulei sare   Mod de preparare: Toacă fin ceapa şi…
Read more »

Fursecuri cu dulceata

17 October 2012
Fursecuri cu dulceataFursecuri cu dulceata din: unt, galbenusuri, zahar pudra, faina, sare, esenta de vanilie, nuca, praf de copt, dulceata si zahar pudra. Ingrediente: 275 g unt 4 galbenusuri 250 g zahar pudra 350 g faina un praf sare esenta de vanilie 100 g nuca macinata o lingurita praf de copt dulceata zahar pudra pentru ornat  …
Read more »

Muschi de vita cu cuscus

17 October 2012
Muschi de vita cu cuscusMuschi de vita cu cuscus din: muschi de vita, sare, piper, salvie, vin rosu, miere, unt, ulei de masline, ardei capia, morcovi, dovlecei, cuscus si supa. Ingrediente:  800 g muschi de vita sare piper salvie uscata si macinata 100 ml vin rosu sec o lingura miere 100 g unt 2-3 linguri ulei de masline 3…
Read more »

Pulpa de porc cu piure

17 October 2012
Pulpa de porc cu piureO reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt, lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb o lingurita…
Read more »

Salata calda cu halloumi, naut si lime

17 October 2012
Salata calda cu halloumi, naut si limeO reteta savuroasa de Salata calda cu halloumi, naut si lime din: fasole verde, naut, zeama si coaja de lime, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei copti, rosii cherry, rucola, patrunjel si branza hallomi. Ingrediente: 100 g fasole verde 1 conserva de 400 g cu naut, scurs si clatit zeama si coaja rasa de…
Read more »

Foitaj cu rosii si branza

17 October 2012
Foitaj cu rosii si branzaFoitaj cu rosii si branza din: aluat, rosii cherry, branza telemea, mustar de dijon, cimbru, ulei de masline si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 400 g rosii cherry 200 g branza telemea 2 lingurite mustar de Dijon cimbru uscat si macint 2-3 lingurite ulei de masline piper   Mod de preparare: Se taie brânza…
Read more »

Reteta zilei: Sarmale delicioase

17 October 2012
Reteta zilei: Sarmale delicioaseO reteta savuroasa si gustoasa de Sarmale delicioase din: varza, carne de vita, orez, ceapa, marar, ou, bors, sos de rosii, rosii, suc de lamaie, zahar brun, pasta de tomate, boia de ardei, usturoi, ienibahar, supa de pui, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare verde 500 g carne de vită 1 ceasca de orez…
Read more »

Retete gustoase: Conopidă pane

17 October 2012
Retete gustoase: Conopidă paneO reteta de conopida pane din: conopida, pesmet, unt, oua, sare, piper, alune de padure, usturoi, ulei si patrunjel. Ingrediente: o conopida medie 300 g pesmet 100 g unt 4 oua sare piper macinat 100 g alune de padure macinate 6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se…
Read more »

Varză de Savoia cu sos Worcestershire

17 October 2012
Varză de Savoia cu sos WorcestershireO reteta simpla si delicioasa de Varză de Savoia cu sos Worcestershire din: varza de savoia, ulei de masline, sos worcestershire, sare de mare, piper si unt. Ingrediente: o varză mare de Savoia ulei de măsline 115 ml sos Worcestershire sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2 cubuleţe de unt   Mod de…
Read more »

Plăcintă cu somon şi orez aromat

17 October 2012
Plăcintă cu somon şi orez aromatPlăcintă cu somon şi orez aromat din: oua, orez basmati, smantana, patrunjel, capere, ceapa verde, somon afumat, ardei copti, faina, aluat si cartofi. Ingrediente: 3 oua medii, 1 batut 250 g orez basmati prefiert 3 linguri de smantana pentru gatit 1 legatura mica de patrunjel, tocat 1 1/2 lingurita de capere, clatite si tocate 4…
Read more »

Ciorbă de peşte cu smântână

17 October 2012
Ciorbă de peşte cu smântânăCiorbă de peşte cu smântână din: file de peste, morcovi, ceapa rosie, galbenusuri, smantana, otet si sare. Ingrediente: 400 g file de peste (macrou, crap, caras, biban, merluciu) 2 morcovi 1 ceapa rosie 4 galbenusuri 300 ml smantana 50 ml otet sare   Mod de preparare: Curatati ceapa si morcovul, spalati-le si taiati ceapa marunt…
Read more »

Turnulete cu legume coapte

17 October 2012
Turnulete cu legume coapteTurnulete cu legume coapte din: vinete, dovlecei, ceapa rosie, rosii, sare, piper, ulei de masline, suc de rosii, busuioc si marar. Ingrediente: 2 vinete medii 2-3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii sare piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 300-400 ml suc de rosii cimbru si busuioc verde o legatura marar   Mod…
Read more »

Minitarte cu conopidă

17 October 2012
Minitarte cu conopidăMinitarte cu conopidă din: aluat, conopida, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, branza, zeama de lamaie, otet balsamic, oua, unt si nucsoara. Ingrediente: un pachet aluat foitaj o conopidă mică o legătură pătrunjel o legătură ceapă verde sare piper negru măcinat 150 g brâ

Prajitura cu gris

17 October 2012
Prajitura cu grisO reteta gustoasa de Prajitura cu gris din: gris, zahar, fulgi de cocos, praf de copt, unt, smantana, iaurt, fistic, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Ingrediente: blat: 500 g gris 200 g zahar 50 g fulgi de cocos 1 lingurita praf de copt 50 g unt 200 g smantana dulce 200 g iaurt…
Read more »

Musaca cu piure de cartofi

17 October 2012
Musaca cu piure de cartofiMusaca cu piure de cartofi din: cartofi, unt, lapte, carne tocata, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, cimbru, branza topita, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt 100 ml lapte 700 g carne tocata 1 ceapa mare 50 ml ulei 3 rosii 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 6…
Read more »

Despre varza

17 October 2012
Despre varzaVarza este o legumă care a fost cultivată şi consumată în întreaga lume încă din zorii omenirii. Se prezintă sub cele mai diverse forme, mărimi şi culori, iar în fiecare sezon se găsesc alte sortimente. Varza nu este socotită chiar cea mai grozavă legumă. Nu are o reputaţie prea bună fiindcă mulţi dintre noi îşi…
Read more »

Pere în coşuleţe de foitaj

17 October 2012
Pere în coşuleţe de foitajO reteta savuroasa de Pere în coşuleţe de foitaj din: pere, zahar, coaja si zeama de lamaie, scortisoara, baton de vanilie, aluat, ou, menta, frisca si branza mascarpone. Ingrediente: 6 pere medii 200 g zahar coaja si zeama de la o lamaie scortisoara baton de vanilie 2 linguri coniac pentru cosulete: 500 g aluat frantuzesc…
Read more »

Mancarica de conopida

17 October 2012
Mancarica de conopidaMancarica de conopidadin: conopida, ceapa rosie, ardei capia, gogosar, ardei verde, rosii, sare, patrunjel, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: o conopida mare 2 cepe rosii 2 ardei capia un gogosar un ardei verde 4 rosii sare patrunjel piper negru macinat 2-3 catei de usturoi 3-4 lingurite ulei de masline   Mod de preparare:…
Read more »

Tagliatele cu pui si rosii

17 October 2012
Tagliatele cu pui si rosiiO reteta gustoasa de Tagliatele cu pui si rosii din: tagliatele, unt, sare, piper, usturoi, piept de pui, rosii cherry, cimbru, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 400 g tagliatele 50 g unt sare piper negru macinat 4-5 catei usturoi 400 g piept de pui 8 rosii cherry cimbru verde si macinat o legatura patrunjel…
Read more »

Tort cu pere si zahăr ars

17 October 2012
Tort cu pere si zahăr arsTort cu pere si zahăr ars din: oua, unt, zahar pudra, sare, zahar vanilat, faina, pere, lapte, oua, esenta de vanilie, lichior de migdale, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 5 linguri unt topit 5 linguri zahar pudra un praf sare un plic zahar vanilat 5 linguri faina pentru…
Read more »

Chiftele crocante de peste

17 October 2012
Chiftele crocante de pesteO reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua, firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii. Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de…
Read more »

Brioşe cu pere

17 October 2012
Brioşe cu pereO reteta gustoasa de Brioşe cu pere din: oua, unt, sare, nuci, faina, zahar vanilat, esenta de vanilie, zahar, pere, apa, lichior de portocala si zeama de lamaie . Ingrediente: 4 oua 200 g unt un praf sare 100 g nuci macinate 3 linguri faina un plic zahar vanilat esenta de vanilie 150 g zahar…
Read more »

Legume de toamna la cuptor

17 October 2012
Legume de toamna la cuptorO reteta delicioasa de Legume de toamna la cuptor din: dovleac, cartofi, ceapa rosie, morcovi, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 dovleac taiat in cubulete 1 kg cartofi rosii taiati in sferturi 400 grame ceapa rosie taiata in sferturi 400 grame morcovi taiati pe lungime 4 catei de usturoi 30 ml ulei…
Read more »

Retete culinare: Conopidă gratinată

16 October 2012
Retete culinare: Conopidă gratinatăO reteta de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, branza telemea, nucsoara, crema de branza, sare, piper alb, patrunjel si parmezan. Ingrediente: o conopida mare 150 g unt 2 lingurite faina 400 ml lapte 100 g branza telemea un praf nucsoara 100 g crema de branza sare piper alb macinat o legatura patrunjel parmezan…
Read more »

Reteta zilei: Mancarica de legume pe pat de orez brun

16 October 2012
Reteta zilei: Mancarica de legume pe pat de orez brunO reteta savuroasa de Mancarica de legume pe pat de orez brun din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, fasole, sare, piper, piper cayenne, orez brun si branza cheddar. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline sau ulei vegetal 1 ceapa, tocata 2 căței de usturoi, tocati 3 dovlecei medii, tăiati în bucăți 1…
Read more »

Peste pe pat de legume (cod)

16 October 2012
Peste pe pat de legume (cod)Peste pe pat de legume din: file de cod, sare grunjoasa, piper, zeama de lamaie, dovlecei, ardei, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere si chivas. Ingrediente: 8 bucati file de cod sare grunjoasa piper negru macinat zeama de la 1-2 lamai 2-3 dovlecei cu coaja verde 3-4 ardei culori diferite 3-4 catei usturoi 3-4…
Read more »

Ciorba de dovlecei

16 October 2012
Ciorba de dovleceiO reteta de ciorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe 2 ardei 2 morcovi o legatura patrunjel o legatura marar zeama de la o lamaie 2-3 lingurite ulei de masline sare piper negru   Mod de preparare: Se spală…
Read more »

Frigarui aromate

16 October 2012
Frigarui aromateO reteta delicioasa de Frigarui aromate din: fleica de porc, ceapa, chilli, boia dulce, boia iute, zahar, sare, coniac, piper, coriandru si ulei de masline. Ingrediente: 500 g fleica de porc o ceapa un praf chilli o lingurita boia dulce o lingurita boia iute o lingura zahar sare 1-2 linguri coniac piper negru macinat coriandru…
Read more »

Rulada delicioasa cu ciocolata

16 October 2012
Rulada delicioasa cu ciocolataRulada delicioasa cu ciocolata din: oua, zahar pudra, unt, sare, zahar vanilat, faina, ciocolata cu lapte, cacao, frisca si sare. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 3 linguri zahar pudra 4 linguri unt topit un praf sare un plic zahar vanilat 3 linguri rase de faina pentru crema: 200 g ciocolata cu lapte 2 linguri cacao…
Read more »

Somon cu broccoli la tavă

16 October 2012
Somon cu broccoli la tavăSomon cu broccoli la tavă din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie, ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1 capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2 linguri sos de soia…
Read more »

Fasole batuta cu kaiser

16 October 2012
Fasole batuta cu kaiserFasole batuta cu kaiser din: fasole, sare, piper, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia dulce, otet balsamic, miere, cimbru, gogosari murati si kaiser. Ingrediente: 500 g fasole alba uscata sare piper negru macinat o capatana de usturoi 100 ml ulei de floarea soarelui pentru ornat: boia dulce 1-2 linguri otet balsamic 1-2 linguri miere cimbru…
Read more »

Pulpa de vitel marinata

16 October 2012
Pulpa de vitel marinataO reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline, whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie piper o ceapa rosie 2-3…
Read more »

Pui marocan cu ghimbir

16 October 2012
Pui marocan cu ghimbirO reteta magica de Pui marocan cu ghimbir din: piept de pui, ulei, ceapa, rosii, ghimbir, usturoi, turmeric, chimion, coriandru, scortisoara, dovleac, supa de pui, zahar brun, otet de vin rosu, cirese, sare, piper, coaja de lamaie, frunze de menta, feta, cuscus si iaurt. Ingrediente: 4 piepti de pui, dezosati si fara piele 3 linguri…
Read more »

Varză cu costiţă afumată

16 October 2012
Varză cu costiţă afumatăO reteta gustoasa de Varză cu costiţă afumată din: costita afumata, varza, ceapa, ardei capia, sare, piper, chilli, ulei de floarea soarelui, boia dulce si pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg costita afumata 2 verze mici 2 cepe albe sau rosii un ardei capia sare piper negru macinat o lingurita chilli 30-40 ml ulei de…
Read more »

Aripioare cu legume si sos

16 October 2012
Aripioare cu legume si sosO reteta savuroasa de Aripioare cu legume si sos din: aripioare de pui, sare, susan, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui, fasole, dovlecel, morcovi, unt, sare de mare, nucsoara, piper, faina si lapte. Ingrediente: 8-12 aripioare de pui sare 50 g susan 2-3 catei de usturoi piper 30 ml ulei de floarea soarelui 200 g…
Read more »

Supă de legume cu găluşte

16 October 2012
Supă de legume cu găluşteSupă de legume cu găluşte din: ceapa, usturoi, ardei, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, sare, piper, ulei de masline, oua si gris. Ingrediente: 1-2 cepe 2 catei de usturoi 2 ardei 2 morcovi o radacina de patrunjel o radacina telina un pastarnac mic sare piper negru macinat 1-2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel pentru…
Read more »

Ravioli cu tomate

16 October 2012
Ravioli cu tomateO reteta delicioasa de ravioli cu:ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de tomate, verdeturi, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cană de roşii tăiate o ceapă dulce 2 lin­guri de pastă de tomate 1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză sau…
Read more »

Spaghete cu mazare si rosii

16 October 2012
Spaghete cu mazare si rosiiO reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei, busuioc, patrunjel verde, rosii, sare, piper, mazare, branza telemea. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei 1/2 legătură busuioc 1/2 legătură pătrunjel verde 500 g roşii mici şi alun­gite sare piper 400 g spaghete 150 g mazăre congelată 150 g brânză telemea Mod de preparare: Se…
Read more »

Pasta de peste afumat

16 October 2012
Pasta de peste afumatO reteta delicioasa de pasta din:peste afumat, ceapa, mar, unt, ulei, sare. Ingrediente: 200-300 g peşte afumat 2 cepe potrivite 1 măr 100 g unt 1 lămâie ulei sare   Mod de preparare: Trece fileurile prin felii de pâine. Pune amestecul de peşte maşina de tocat de două, trei ori, împreună cu ceapa taiata in…
Read more »

Chec cu fructe deshidratate

16 October 2012
Chec cu fructe deshidratateO reteta de Chec cu fructe deshidratate din: fructe deshidratate, coniac, oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 oua 225 g unt 220 g zahar 260 g faina 1 portocala 1 lamaie 1 pliculet cu praf de copt sare   Mod de…
Read more »

Frigărui cu chifteluţe

16 October 2012
Frigărui cu chifteluţeO reteta de Frigărui cu chifteluţe din: carne tocata de porc, ceapa rosie, ceapa verde, usturoi, ou, sare, piper, marar, patrunjel, ardei capia, zahar tos si ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc o ceapa rosie 2-3 fire ceapa verde 2-3 catei usturoi un ou sare piper o legatura marar o legatura…
Read more »

Placinta de foi cu branza dulce

16 October 2012
Placinta de foi cu branza dulceO reteta delicioasa de placinta cu:foi de placinta, branza de vaci, oua, zahar, smantana, esenta de rom, zahar vanilat. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 250 g brânză de vaci 2 ouă 100 g zahăr 2 linguri smântână esenţă de rom 50 g unt topit Ingrediente sos: 1 ou 50 g zahăr 2 linguri smântână 1…
Read more »

Corabioare umplute

16 October 2012
Corabioare umpluteO reteta delicioasa de corabioare cu:cartofi, slanina afumata, kaizer, sunca, ceapa verde, suc de rosii, cascaval, unt, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 12 cartofi noi mai măricei 50g slăninuţă afumată 200 g kaizer 200 g şuncă presată 2 fire de ceapă verde 3-4 linguri cu suc de roşii 100 g caşcaval ras 1 linguriţă cu…
Read more »

Meniu de 1400 de calorii

16 October 2012
Meniu de 1400 de calorii  Mic dejun: 100 g sunca de Praga 1 felie paine neagra sau de secara 1 para sau 1 mar Cafea, ceai verde sau infuzie de plante, neindulcite Pranz: 150 g carne de pui fiarta sau la gratar 1 rosie 4-5 frunze de salata verde 1 lingurita ulei de masline 200 g pepene verde/galben Cina:…
Read more »

Budinca de peste cu cascaval si smantana

16 October 2012
Budinca de peste cu cascaval si smantanaO reteta delicioasa de budinca cu: peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1 ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie pătrunjel ulei sare piper Mod…
Read more »

Varza noua cu carne

16 October 2012
Varza noua cu carneVarza noua cu carne din: varza, cotlete de porc, cimbru, oregano, boia iute, sare, boia dulce, pasta de ardei, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin si marar. Ingrediente: o varza 500 g cotlet de porc cimbru oregano o lingurita boia iute sare o lingurita boia dulce

Deliciu cu bezea

16 October 2012
Deliciu cu bezeaO reteta delicioasa de desert cu: salata de fructe, frisca, oua, zahar tos, sare. Ingrediente: salată de fructe 100 g frişcă Ingrediente bezele: 4 albuşuri 225 g zahăr tos sare Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până când zahărul s-a topit complet, iar spuma s-a…
Read more »

Gulii de toamnă

16 October 2012
Gulii  de toamnăGulii  de toamnă din: gulii, carne tocata, ceapa, pasta de tomate, ulei, morcov, usturoi, marar, dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii de toamna 400 g carne tocata 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate 2 linguri ulei 1 morcov 2 catei de usturoi 1 legatura marar dafin sare piper   Mod de preparare: Alegeţi…
Read more »

Ciorba de varza cu afumatura

16 October 2012
Ciorba de varza cu afumaturaCiorba de varza cu afumatura din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cimbru, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 500 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 crenguta cimbru uscat 4 cartofi sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi…
Read more »

Minitort de clatite

16 October 2012
Minitort de clatiteMinitort de clatite din: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte si sare. Ingrediente: 450 g faina 450 ml lapte 3 oua 6 linguri cu zahar 3 lingurite cu unt 2 pliculete cu zahar vanilat 2 pliculete cu praf de copt 200 g crema de vanilie…
Read more »

Ciorba deasa de legume cu busuioc

16 October 2012
Ciorba deasa de legume cu busuiocCiorba deasa de legume cu busuioc din: morcovi, ceapa, ardei, fasole verde, fasole alba, suc de rosii, sare, busuioc verde, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2-3 ardei diferite soiuri 100 g fasole verde fideluta 300 g fasole alba bob mic un litru suc de rosii sare busuioc verde pentru ornat…
Read more »

Dulceata de catina

16 October 2012
Dulceata de catinaDulceata de catina din: boabe de catina, zahar si apa. Ingrediente: 1 kilogram boabe de catina 1 kilogram zahar 400 ml apa   Mod de preparare: Spala bine boabele de catina, avand grija insa sa nu le rupi coditele. Pune pe foc zaharul cu apa si lasa la fiert pana obtii un sirop bine legat.…
Read more »

Salata de vara cu dressing delicios

16 October 2012
Salata de vara cu dressing deliciosO reteta delicioasa de salata cu: cartofi noi, ridichi, castraveti, marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute, otet de vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi 3-4 castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper Ingrediente dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir 1 lingură cu…
Read more »

Retete culinare: Rosii umplute cu orez

16 October 2012
Retete culinare: Rosii umplute cu orezO reteta delicioasa de rosii cu:patrunjel, frunze de busuioc, usturoi, sare, piper, orez. Ingrediente: 5 roşii frumoase şi mari 1 legătură pătrunjel frunze de busuioc 1 căţel de usturoi sare piper măcinat 10 linguri de orez Mod de preparare: Speli roşiile, tai căpăcelul de deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de jur împrejurul roşiei şi…
Read more »

Cum se prepara sepie la gril (video)

16 October 2012
Cum se prepara sepie la gril (video)O reteta video despre cum se prepara sepie la gril: Cum se prepara Sepie la gril
Read more »

Retete tv Paprika #2

16 October 2012
Retete tv Paprika #2TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete ale…
Read more »

Supa picanta cu cartofi si crenvusti

16 October 2012
Supa picanta cu cartofi si crenvustiO reteta delicioasa de supa cu:  crenvusti, cartofi, supa de pui, morcov, ceapa, telina, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvusti afumati 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică maghiran sare piper Mod de preparare: Taie crenvurştii rondele mai groase şi rumeneşte-i într-o tigaie unsă cu puţin…
Read more »

Peşte cu spanac

15 October 2012
Peşte cu spanacPeşte cu spanac din: cod, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucăți de cod 300 g spanac 2 legături de ceapă verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lămâie ulei sare   Mod de preparare: Curăţă peștii. Stropește-i cu zeamă de lămâie, condimentează-i cu sare după gust…
Read more »

Meniu de 1200 de calorii

15 October 2012
Meniu de 1200 de calorii  Mic dejun: 2 oua fierte tari 1 ardei gras 1 felie de paine neagra 150 g fructe (struguri, mere, pepene, prune) cafea, ceai verde sau infuzie de placinte, neindulcite Pranz: 300 g salata greceasca: 100 g telemea desarata, 1 rosie, 1 ardei gras verde, 1 castravecior, 1 ceapa rosie, 1 lingura ulei de masline,…
Read more »

Fusilli cu ricotta

15 October 2012
Fusilli cu ricottaO reteta de Fusilli cu ricotta din: paste fusilli, ricotta, unt, capere, ardei iute, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g paste fusilli 300 g ricotta 2 linguri cu unt 5-6 capere 2 ardei iuti rosii ceapa verde sare   Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de…
Read more »

Trandafiri din mere

15 October 2012
Trandafiri din mereTrandafiri din mere din: mere, caju, alune, scortisoara, nucsoara, miere, aluat, merisoare, menta si unt. Ingrediente: 4 mere mici 100 g caju si alune nesarate 1 lingurita cu scortisoara si nucsoara (in parti egale) 4 lingurite cu miere 350 g aluat foitaj merisoare menta unt   Mod de preparare: Spală merele şi scobeşte-le cu un…
Read more »

Retete culinare: Lasagna cu spanac

15 October 2012
Retete culinare: Lasagna cu spanacO reteta de lasagna cu spanac din: foi de lasagna, spanac, ricotta, mozzarella, parmezan, lapte, unt, usturoi, ou si sare. Ingrediente: 1 pachet cu foi de lasagna 450 g spanac congelat 300 g ricotta 200 g mozzarella 100 g parmezan ras 1 ceasca de lapte 1 lingura cu unt 4 catei cu usturoi 1 ou…
Read more »

Sfecla cu vita

15 October 2012
Sfecla cu vitaO reteta delicioasa de Sfecla cu vita din: sfecla, piept de vita, ceapa, boia, ulei, chimen, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mai mari 500 g piept de vita sau vitel 1 ceapa 1 lingurita boia 2 linguri ulei 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingura hrean ras sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »

Desert: Clatite cu mere

15 October 2012
Desert: Clatite cu mereClatite cu mere din: mere, faina, lapte, oua, praf de copt, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara, sare si unt. Ingrediente: 3 mere potrivite 250 g faina 400 ml lapte 2 oua mari (sau trei mici) 1/2 lingurita cu praf de copt 2 lingurite cu zahar brun 1 pliculet cu zahar Bourbon scortisoara sare unt  …
Read more »

Ceafa de porc cu ciuperci

15 October 2012
Ceafa de porc cu ciuperciCeafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g unt 2-3 lingurite…
Read more »

Calamari

15 October 2012
CalamariAceasta este denumirea sub care sunt cunoscuţi calamarii gătiţi. Calamari se consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeanâ şi până în estul Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii, ceapă,…
Read more »

Retete culinare: Ştrudel vienez

15 October 2012
Retete culinare: Ştrudel vienezŞtrudel vienez din: foitaj, mere, stafide, zahar brun, scortisoara, unt, rom, galbenus si suc de lamaie. Ingrediente:  400 g foitaj 5 mere 3 linguri cu stafide galbene 4 linguri cu zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2 lingurite cu unt 50 ml rom/coniac 1 galbenus suc de lamaie   Mod de preparare: Curăţă merele de…
Read more »

Ficatei de pui cu ciuperci

15 October 2012
Ficatei de pui cu ciuperciO reteta gustoasa de Ficatei de pui cu ciuperci din: ficatei de pui, ardei grasi, ciuperci, supa de legume, amidon, sos de soia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficatei de pui 2 ardei grasi 500 g ciuperci proaspete 250 ml supa de legume 1 lingura amidon 2 lingurite sos de soia 100 ml…
Read more »

Macrou marinat cu salată de crudităti

15 October 2012
Macrou marinat cu salată de cruditătiO reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou, morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1 telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml ulei de masline  …
Read more »

Ciorba radauteana cu smantana

15 October 2012
Ciorba radauteana cu smantanaCiorba radauteana cu smantana din: gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ardei gras, pastarnac, telina, smantana, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 500 g smantana 3 catei de usturoi 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper   Mod…
Read more »

Curcan in gutui

15 October 2012
Curcan in gutuiCurcan in gutui din: gutui, carne de curcan, ceapa rosie, dovleac, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 gutui mari 400 g carne de curcan 1 ceapa rosie 100 g dovleac 2 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper   Mod de preparare: Tocaţi carnea mărunt. Tocati ceapa şi dovleacul cât mai mărunt…
Read more »

Prăjitură regească

15 October 2012
Prăjitură regeascăPrăjitură regească din: mere, unt, zahar pudra, faina, drojdie, lapte, unt, gris, mac, coniac, galbrnusuri, crema de branza si amidon. Ingrediente: 6 mere 3 linguri cu unt zahar pudra pentru aluat: 200 g faina 20 g drojdie 3 linguri cu lapte caldut 2 linguri cu zahar 1/4 pachet cu unt (topit) pentru umplutura de mac:…
Read more »

Oua coapte in chifla

15 October 2012
Oua coapte in chiflaOua coapte in chifla din: chifle cu susan, unt, crema de branza, sare, piper, oua si cimbru. Ingrediente: 4 chifle cu susan 50 g unt 100 g crema de branza sare grunjoasa piper 8 oua cimbru uscat si macinat   Mod de preparare: Se taie chiflele şi li se scoate miezul. Separat, se amestecă untul…
Read more »

Mere umplute cu pui

15 October 2012
Mere umplute cu puiMere umplute cu pui din: mere, piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras, ulei de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 mere mari 500 g piept de pui 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras sau gogosar 2 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde sare piper   Mod de preparare: Tocati…
Read more »

Prăjitură cu mere şi sos de vanilie

15 October 2012
Prăjitură cu mere şi sos de vaniliePrăjitură cu mere şi sos de vanilie din: faina, unt, smantana, galbenusuri, praf de copt, zahar, sare, mere, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara, pesmet, smantana, lapte, galbenusuri si esenta de vanilie. Ingrediente: 700 g faina 350 g unt 82% grasime 5 linguri cu smantana grasa 4 galbenusuri 1 plic praf de copt 3 linguri cu…
Read more »

Reteta zilei: Mancare de linte cu conopida

15 October 2012
Reteta zilei: Mancare de linte cu conopidaO reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii, varza si smantana. Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 conopida, tăiata…
Read more »

Vită cu susan şi prune

15 October 2012
Vită cu susan şi pruneO reteta cu specific arabesc de Vită cu susan şi prune din: rasol de vita, prune, condimente, ulei de masline, susan si ceapa rosie. Ingrediente: 800 g rasol de vita fara os un kg prune coapte condiment specific arabesc 2-3 linguri ulei de masline 100 g susan prajit o ceapa rosie   Mod de preparare:…
Read more »

Budinca din dovleac, ciuperci si rosii

15 October 2012
Budinca din dovleac, ciuperci si rosiiO reteta delicioasa de Budinca din dovleac, ciuperci si rosii din: ciuperci, dovleac, cascaval, rosii, oua, cimbru, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g dovleac 200 g cascaval 400 g rosii 4 oua 2 ramurele de cimbru proaspat 1 catel de usturoi 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Mere in aluat

15 October 2012
Mere in aluatO reteta gustoasa de Mere in aluat din: mere, faina, zahar, oua, lapte, praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, sare si ulei. Ingrediente: 500 g mere 150 g faina 50 g zahar 2 oua 160 ml lapte 1 lingurita cu praf de copt scortisoara zahar pudra vanilat sare ulei   Mod de preparare: Intr-un castron

Mancare de dovlecei

15 October 2012
Mancare de dovleceiMancare de dovlecei din: dovlecei, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei mai maricei 2 cepe 4 rosii 1 ardei gras rosu 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o…
Read more »

Pui cu legume şi bulgur

15 October 2012
Pui cu legume şi bulgurPui cu legume şi bulgur din: telina, morcovi, mango, ardei galbeni, pulpe de pui, bulgur, ulei de masline, cardamom, chimen, sare, piper, boia dulce si patrunjel. Ingrediente: o telina mare 3-4 morcovi un fructe mango 2 ardei galbeni 4 pulpe de pui 100 g bulgur 4 linguri ulei de masline o lingurita cardamom chimen sare…
Read more »

Nudli din castane cu sos de cascaval

15 October 2012
Nudli din castane cu sos de cascavalO reteta gustoasa de Nudli din castane cu sos de cascaval din: castane, cartofi, galbenusuri, faina, scortisoara, cascaval, unt, smantana si piper alb. Ingrediente: 350 g castane 200 g cartofi 2 galbenusuri 40 g faina 1/2 lingurita scortisoara sosul: 70 g cascaval 20 g unt 150 ml smantana piper alb macinat   Mod de preparare:…
Read more »

Kibe prajit

15 October 2012
Kibe prajitKibe prajit din: bulgur, ceapa, supa, carne de miel, condimente, sare, muguri de pin, ceapa, nuca, sare si chilli. Ingrediente: pentru aluat: 200 g bulgur o ceapa 200 ml apa sau supa 300 g carne de miel tocata o lingurita condiment arabesc sare dupa gust pentru umplutura: 50 g muguri de pin 250 g carne…
Read more »

Supa de gulii cu orez

15 October 2012
Supa de gulii cu orezO reteta savuroasa de Supa de gulii cu orez din: gulii, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, ulei, rosii, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 gulii de toamna 3 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 2 cartofi 50 ml ulei 4 rosii 1 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţaţi spălaţi şi tocaţi…
Read more »

Briose cu prune

15 October 2012
Briose cu pruneO reteta de Briose cu prune din: prune, unt, zahar, coaja de portocala, oua, mac, sare, faina, pesmet, praf de copt, branza de vaci, frisca si scortisoara. Ingrediente: 500 g prune 130 g unt 210 zahar 2 lingurite coaja de portocala rasa 5 oua 250 g mac macinat 1 praf sare 30 g faina 30…
Read more »

Tocanita de pui cu galuste

15 October 2012
Tocanita de pui cu galusteTocanita de pui cu galuste din: pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, cimbru, faina, sare, ou si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 6 cepe mari 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 200 g faina 3 linguri ulei pentru galuste 1 ou sare piper   Mod de preparare: Pârliţi puiul la…
Read more »

Supa de legume cu paste

15 October 2012
Supa de legume cu pasteO reteta gustoasa de Supa de legume cu paste din: gulie, ceapa, ulei, dovlecel, morcov, cartofi, patrunjel, fidea, sare si piper. Ingrediente: 1 gulie 2 cepe 3 linguri ulei 1 dovlecel 1 morcov mai mare 2 cartofi 1 radacina patrunjel 250 g fidea 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le…
Read more »

Grila cu prune

15 October 2012
Grila cu pruneGrila cu prune din: faina, praf de copt, zahar, ou, unt, prune, zahar, scortisoara, rom, amidon, migdale, lapte si galbenus. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1 varf de cutit praf de copt 100 g zahar 1 ou 150 g unt topping: 1 kg prune 100 g zahar 1/2 baton de scortisoara 3 linguri rom 3…
Read more »

Dovleac cu mere si nuci

15 October 2012
Dovleac cu mere si nuciO reteta savuroasa de Dovleac cu mere si nuci din: dovleac, ceapa, unt, mere, zahar, supa de legume, scortisoara, anason, nuci, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cubulete de dovleac 750 g ceapa 50 g unt 500 g cubulete de mere curatate 2 mere intregi 1 lingura zahar 1 litru supa de legume un carf…
Read more »

Cafea cu frisca

15 October 2012
Cafea cu friscaCafea cu frisca din: doornkat, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl Doornkat 1 ceasca de cafea tare frisca lichida   Mod de preparare: Incalzim Doornakaat-ul si-l turnam in cafea fierbinte. Adaugam frisca lichida.
Read more »

Gugulufi cu dovlecei

15 October 2012
Gugulufi cu dovleceiGugulufi cu dovlecei din: dovlecei, carne tocata de vita, branza de vaci, cascaval, pesmet, parmezan, ceapa verde, oua, piper negru, unt si sare. Ingediente: 2-3 dovlecei prajiti 300 g carne tocata de vita (sau amestec) 200 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri cu pesmet 1 lingura cu parmezan ras 2 fire de…
Read more »

Dulceata de bostan

15 October 2012
Dulceata de bostanDulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5 kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½ lingurite scortisoara   Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea…
Read more »

Creveţi choo-chee

14 October 2012
Creveţi choo-cheePentru acest preparat thailandez se fierb nişte creveţi mari într-un amestec foarte iute de pastă roşie de curry, tapte de cocos, ardei iuţi, nam pla (un sos thailandez din peşte fermentat), zahăr de palmier şi apă. După adăugarea laptelui de cocos, sosul trebuie lăsat să fiarbă şi sâ se îngroaşe suficient, apoi se adaugă creveţi,…
Read more »

Prăjitură cu cereale

14 October 2012
Prăjitură cu cerealePrăjitură cu cereale din: zahar, pulpa de mere, fulgi de cereale, cacao, miere, nuci, esenta de rom si zahar praf. Ingrediente: 100 g zahar 250 g pulpa de mere 500 g fulgi de cereale 3 linguri cacao 3 linguri miere 150 g nuci pisate 25 ml esenta de rom 3 linguri zahar praf   Mod…
Read more »

Gogosari si rosii umplute

14 October 2012
Gogosari si rosii umpluteGogosari si rosii umplute din: gogosari, rosii, ciuperci, ulei, orez, ceapa, pasta de rosii, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 gogosari 8 rosii 300 g ciuperci proaspete 50 ml ulei 100 g orez 1 ceapa 1 lingurita pasta de rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel sare piper   Mod…
Read more »

Frigarui de carne tocata

14 October 2012
Frigarui de carne tocataFrigarui de carne tocata din: carne tocata, usturoi, ceapa, bulion, supa de carne, nucsoara, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu bulion 1 ceasca de supa de carne 1/2 lingurita cu nucsoara 1/2 lingurita de chimen pisat 1 legatura de patrunjel sare…
Read more »

Tartă cu prune si vanilie

14 October 2012
Tartă cu prune si vanilieTartă cu prune si vanilie din: faina, zahar, unt, prune, iaurt, oua, zahar vanilat, budinca de vanilie si fistic. Ingrediente: 250 g faina 80 g zahar 125 g unt de la frigider 300 g prune 300 g iaurt gras 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri rase praf de budinca de vanilie 25 g…
Read more »

Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza

14 October 2012
Ciorba de toamna cu porc, conopida si varzaCiorba de toamna cu porc, conopida si varza din: conopida, afumatura de porc, paste, varza, ardei gras, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1/2 conopida (buchetele) 3 linguri afumatura de porc 1/2 pachet paste fainoase 1/2 varza tocata 1 ardei gras, taiat 1 ceapa, taiata 3 morcovi 2 patrunjel (radacini si…
Read more »

Cozonac la tava cu prune

14 October 2012
Cozonac la tava cu pruneO reteta gustoasa de Cozonac la tava cu prune din: unt, faina, zahar, ou sare, lapte, drojdie, prune, scortisoara si fistic. Ingrediente: blat: 100 g unt moale 400 g faina 75 g zahar 1 ou 1 praf sare 150 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) topping: 1,25 kg prune 25 g zahar 1/2 lingurita…
Read more »

Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie

14 October 2012
Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvieSufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie din: cartofi, dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, sare, piper, salvie si branza feta. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 2 dovlecei mari 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g rosii decojite (conserva) 75 ml vin alb sec…
Read more »

Cum se prepara papanasi cu dulceata (video)

14 October 2012
Cum se prepara papanasi cu dulceata (video)O reteta video despre cum se prepara papanasi cu dulceata: Cum se prepara papanași cu dulceață
Read more »

Foi de marţipan cu cremă de caise

14 October 2012
Foi de marţipan cu cremă de caiseO reteta gustoasa de Foi de marţipan cu cremă de caise din: migdale, miere, albusuri, caise si unt. Ingrediente: 500 g migdale macinate 2 linguri miere 2 albusuri 500 g caise uscate 50 g unt   Mod de preparare: Bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le cu făina de migdale şi cu mierea pentru a obţine o…
Read more »

Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac

14 October 2012
Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleacO reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole alba. Ingrediente: 30ml de ulei de masline 30ml de unt 2 cepe rosii, taiate in patru 6-8 ciocanele de pui…
Read more »

Ciorba de legume cu zeama de lamaie

14 October 2012
Ciorba de legume cu zeama de lamaieCiorba de legume cu zeama de lamaie din: fasole verde, ceapa, ulei, pasta de tomate, morcovi, mazare, patrunjel, cartofi, orez, patrunjel, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g fasole verde 2 cepe 50 ml ulei 1 lingura pasta de tomate 2 morcovi 100 g mazare 1 radacina patrunjel 4 cartofi 50 g orez 1 legatura patrunjel…
Read more »

Ardei umpluţi cu cuşcuş

14 October 2012
Ardei umpluţi cu cuşcuşO reteta gustoasa de Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei grasi, costita, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, nucsoara si lamaie. Ingrediente: 4 ardei grasi 150 g cuscus 100 g costita 8 rosii cherry 1/2 lingurita cu busuioc uscat ulei de masline busuioc verde sare nucsoara lamaie   Mod de preparare: Taie ardeii în…
Read more »

Struguri imbracati

14 October 2012
Struguri imbracatiStruguri imbracati din: struguri, alune de padure, curmale, smochine, nuci, sirop de fructe, zahar praf si cacao. Ingrediente: 25 boabe mari de struguri 50 g alune de padure 200 g curmale uscate 200 smochine uscate 50 g nuci macinate sirop de fructe zahar praf amesteca cu cacao   Mod de preparare: Treceti prin masina de…
Read more »

Salată de vinete rustică

14 October 2012
Salată de vinete rusticăSalată de vinete rustică din: vinete, ardei capia, rosii, dovlecel, usturoi, sare, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 1 ardei capia 2 rosii mari 1 dovlecel mic 4-5 catei de usturoi sare ulei otet balsamic   Mod de preparare: Pune vinetele şi ardeiul la copt. Fierbe dovlecelul. Când sunt gata, curăţă-le, lasă vinetele…
Read more »

Paine cu peste

14 October 2012
Paine cu pestePaine cu peste din: ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucati 1 ceapa 1 legatura de patunjel 2 lingurite cu zeama de lamaie pentru aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50 ml ulei…
Read more »

Retete savuroase: Cartofi gratinaţi

14 October 2012
Retete savuroase: Cartofi gratinaţiO reteta savuroasa din Cartofi gratinaţi: cartofi, praz, kaizer, pesmet, telemea, ou, parmezan, unt si sare. Ingrediente:  1 kg cartofi 1 fir de praz 150 g kaizer 1 lingura cu pesmet 150 g telemea 1 ou 2 linguri cu parmezan unt sare   Mod de preparare: Fierbe cartofii pe jumătate (zece minute după ce clocoteşte…
Read more »

Chifteluţe în stil italian

14 October 2012
Chifteluţe în stil italianO reteta savuroasa de Chifteluţe în stil italian din: ceapa, usturoi, rosii uscate, cimbru, ulei, boia iute, samburi de pin, carne de vita, galbenus, mustar, sare piper si untura. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 20 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingurita frunzulite de cimbru 1 lingura ulei 1 lingura boia iute…
Read more »

Bors de sfecla rosie cu bacon

14 October 2012
Bors de sfecla rosie cu baconBors de sfecla rosie cu bacon din: bacon, orez, ceapa, oua, morcovi, telina, cartofi, rosii, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: bacon 70 g orez 3 cepe 2 oua 2 morcovi 1 telina mica 2 cartofi 5 rosii 2 ardei grasi 500 ml bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »

Patratele crocante

14 October 2012
Patratele crocanteO reteta savuroasa de Patratele crocante din: alune de padure, miere, scortisoara, galbenus si fulgi de porumb. Ingrediente: 400 g alune de padure 4-5 linguri miere 1 lingurita scortisoara 1 galbenus foarte proaspat 250 g fulgi de porumb   Mod de preparare: Macinati 200 g alune si pisati mai

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro