O
reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare,
piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt,
lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei
usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4 lingurite ulei de
masline 2
17 October 2012

O
reteta savuroasa de Salata calda cu halloumi, naut si lime din: fasole
verde, naut, zeama si coaja de lime, ulei de masline extravirgin, ceapa
rosie, ardei copti, rosii cherry, rucola, patrunjel si branza hallomi.
Ingrediente: 100 g fasole verde 1 conserva de 400 g cu naut, scurs si
clatit zeama si coaja rasa de…
Read more »
17 October 2012

Foitaj
cu rosii si branza din: aluat, rosii cherry, branza telemea, mustar de
dijon, cimbru, ulei de masline si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj
400 g rosii cherry 200 g branza telemea 2 lingurite mustar de Dijon
cimbru uscat si macint 2-3 lingurite ulei de masline piper Mod de
preparare: Se taie brânza…
Read more »
17 October 2012

O
reteta savuroasa si gustoasa de Sarmale delicioase din: varza, carne de
vita, orez, ceapa, marar, ou, bors, sos de rosii, rosii, suc de lamaie,
zahar brun, pasta de tomate, boia de ardei, usturoi, ienibahar, supa de
pui, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare verde 500 g carne de vită
1 ceasca de orez…
Read more »
17 October 2012

O
reteta de conopida pane din: conopida, pesmet, unt, oua, sare, piper,
alune de padure, usturoi, ulei si patrunjel. Ingrediente: o conopida
medie 300 g pesmet 100 g unt 4 oua sare piper macinat 100 g alune de
padure macinate 6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura
patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
17 October 2012

O
reteta simpla si delicioasa de Varză de Savoia cu sos Worcestershire
din: varza de savoia, ulei de masline, sos worcestershire, sare de mare,
piper si unt. Ingrediente: o varză mare de Savoia ulei de măsline 115
ml sos Worcestershire sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 2
cubuleţe de unt Mod de…
Read more »
17 October 2012

Plăcintă
cu somon şi orez aromat din: oua, orez basmati, smantana, patrunjel,
capere, ceapa verde, somon afumat, ardei copti, faina, aluat si cartofi.
Ingrediente: 3 oua medii, 1 batut 250 g orez basmati prefiert 3 linguri
de smantana pentru gatit 1 legatura mica de patrunjel, tocat 1 1/2
lingurita de capere, clatite si tocate 4…
Read more »
17 October 2012

Ciorbă
de peşte cu smântână din: file de peste, morcovi, ceapa rosie,
galbenusuri, smantana, otet si sare. Ingrediente: 400 g file de peste
(macrou, crap, caras, biban, merluciu) 2 morcovi 1 ceapa rosie 4
galbenusuri 300 ml smantana 50 ml otet sare Mod de preparare: Curatati
ceapa si morcovul, spalati-le si taiati ceapa marunt…
Read more »
17 October 2012

Turnulete
cu legume coapte din: vinete, dovlecei, ceapa rosie, rosii, sare,
piper, ulei de masline, suc de rosii, busuioc si marar. Ingrediente: 2
vinete medii 2-3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii sare piper negru macinat
2-3 linguri ulei de masline 300-400 ml suc de rosii cimbru si busuioc
verde o legatura marar Mod…
Read more »
17 October 2012

Minitarte
cu conopidă din: aluat, conopida, patrunjel, ceapa verde, sare, piper,
branza, zeama de lamaie, otet balsamic, oua, unt si nucsoara.
Ingrediente: un pachet aluat foitaj o conopidă mică o legătură pătrunjel
o legătură ceapă verde sare piper negru măcinat 150 g brânză zeama de
la o lămâie o linguriţă oţet balsamic 4 ouă 100…
Read more »
17 October 2012

O
reteta gustoasa de Prajitura cu gris din: gris, zahar, fulgi de cocos,
praf de copt, unt, smantana, iaurt, fistic, esenta de vanilie si zeama
de lamaie. Ingrediente: blat: 500 g gris 200 g zahar 50 g fulgi de cocos
1 lingurita praf de copt 50 g unt 200 g smantana dulce 200 g iaurt…
Read more »
17 October 2012

Musaca
cu piure de cartofi din: cartofi, unt, lapte, carne tocata, ceapa,
ulei, rosii, pasta de tomate, cimbru, branza topita, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt 100 ml lapte 700 g carne tocata 1
ceapa mare 50 ml ulei 3 rosii 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita
cimbru uscat 6…
Read more »
17 October 2012

Varza
este o legumă care a fost cultivată şi consumată în întreaga lume încă
din zorii omenirii. Se prezintă sub cele mai diverse forme, mărimi şi
culori, iar în fiecare sezon se găsesc alte sortimente. Varza nu este
socotită chiar cea mai grozavă legumă. Nu are o reputaţie prea bună
fiindcă mulţi dintre noi îşi…
Read more »
17 October 2012

O
reteta savuroasa de Pere în coşuleţe de foitaj din: pere, zahar, coaja
si zeama de lamaie, scortisoara, baton de vanilie, aluat, ou, menta,
frisca si branza mascarpone. Ingrediente: 6 pere medii 200 g zahar coaja
si zeama de la o lamaie scortisoara baton de vanilie 2 linguri coniac
pentru cosulete: 500 g aluat frantuzesc…
Read more »
17 October 2012

Mancarica
de conopidadin: conopida, ceapa rosie, ardei capia, gogosar, ardei
verde, rosii, sare, patrunjel, piper, usturoi si ulei de masline.
Ingrediente: o conopida mare 2 cepe rosii 2 ardei capia un gogosar un
ardei verde 4 rosii sare patrunjel piper negru macinat 2-3 catei de
usturoi 3-4 lingurite ulei de masline Mod de preparare:…
Read more »
17 October 2012

O
reteta gustoasa de Tagliatele cu pui si rosii din: tagliatele, unt,
sare, piper, usturoi, piept de pui, rosii cherry, cimbru, patrunjel si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g tagliatele 50 g unt sare piper negru
macinat 4-5 catei usturoi 400 g piept de pui 8 rosii cherry cimbru
verde si macinat o legatura patrunjel…
Read more »
17 October 2012

Tort
cu pere si zahăr ars din: oua, unt, zahar pudra, sare, zahar vanilat,
faina, pere, lapte, oua, esenta de vanilie, lichior de migdale, coaja de
lamaie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 5 linguri
unt topit 5 linguri zahar pudra un praf sare un plic zahar vanilat 5
linguri faina pentru…
Read more »
17 October 2012

O
reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa,
usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua,
firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii.
Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de…
Read more »
17 October 2012

O
reteta gustoasa de Brioşe cu pere din: oua, unt, sare, nuci, faina,
zahar vanilat, esenta de vanilie, zahar, pere, apa, lichior de portocala
si zeama de lamaie . Ingrediente: 4 oua 200 g unt un praf sare 100 g
nuci macinate 3 linguri faina un plic zahar vanilat esenta de vanilie
150 g zahar…
Read more »
17 October 2012

O
reteta delicioasa de Legume de toamna la cuptor din: dovleac, cartofi,
ceapa rosie, morcovi, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 dovleac taiat in cubulete 1 kg cartofi rosii taiati in
sferturi 400 grame ceapa rosie taiata in sferturi 400 grame morcovi
taiati pe lungime 4 catei de usturoi 30 ml ulei…
Read more »
16 October 2012

O
reteta de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, branza
telemea, nucsoara, crema de branza, sare, piper alb, patrunjel si
parmezan. Ingrediente: o conopida mare 150 g unt 2 lingurite faina 400
ml lapte 100 g branza telemea un praf nucsoara 100 g crema de branza
sare piper alb macinat o legatura patrunjel parmezan…
Read more »
16 October 2012

O
reteta savuroasa de Mancarica de legume pe pat de orez brun din: ulei
de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, fasole, sare, piper, piper
cayenne, orez brun si branza cheddar. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
măsline sau ulei vegetal 1 ceapa, tocata 2 căței de usturoi, tocati 3
dovlecei medii, tăiati în bucăți 1…
Read more »
16 October 2012

Peste
pe pat de legume din: file de cod, sare grunjoasa, piper, zeama de
lamaie, dovlecei, ardei, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere
si chivas. Ingrediente: 8 bucati file de cod sare grunjoasa piper negru
macinat zeama de la 1-2 lamai 2-3 dovlecei cu coaja verde 3-4 ardei
culori diferite 3-4 catei usturoi 3-4…
Read more »
16 October 2012

O
reteta de ciorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcovi,
patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
4 dovlecei 2 cepe 2 ardei 2 morcovi o legatura patrunjel o legatura
marar zeama de la o lamaie 2-3 lingurite ulei de masline sare piper
negru Mod de preparare: Se spală…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de Frigarui aromate din: fleica de porc, ceapa,
chilli, boia dulce, boia iute, zahar, sare, coniac, piper, coriandru si
ulei de masline. Ingrediente: 500 g fleica de porc o ceapa un praf
chilli o lingurita boia dulce o lingurita boia iute o lingura zahar sare
1-2 linguri coniac piper negru macinat coriandru…
Read more »
16 October 2012

Rulada
delicioasa cu ciocolata din: oua, zahar pudra, unt, sare, zahar
vanilat, faina, ciocolata cu lapte, cacao, frisca si sare. Ingrediente:
pentru blat: 4 oua 3 linguri zahar pudra 4 linguri unt topit un praf
sare un plic zahar vanilat 3 linguri rase de faina pentru crema: 200 g
ciocolata cu lapte 2 linguri cacao…
Read more »
16 October 2012

Somon
cu broccoli la tavă din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie,
lamaie, ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu
piele 1 capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie
1/2 lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2
linguri sos de soia…
Read more »
16 October 2012

Fasole
batuta cu kaiser din: fasole, sare, piper, usturoi, ulei de floarea
soarelui, boia dulce, otet balsamic, miere, cimbru, gogosari murati si
kaiser. Ingrediente: 500 g fasole alba uscata sare piper negru macinat o
capatana de usturoi 100 ml ulei de floarea soarelui pentru ornat: boia
dulce 1-2 linguri otet balsamic 1-2 linguri miere cimbru…
Read more »
16 October 2012

O
reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de
lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline,
whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa
de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie
piper o ceapa rosie 2-3…
Read more »
16 October 2012

O
reteta magica de Pui marocan cu ghimbir din: piept de pui, ulei, ceapa,
rosii, ghimbir, usturoi, turmeric, chimion, coriandru, scortisoara,
dovleac, supa de pui, zahar brun, otet de vin rosu, cirese, sare, piper,
coaja de lamaie, frunze de menta, feta, cuscus si iaurt. Ingrediente: 4
piepti de pui, dezosati si fara piele 3 linguri…
Read more »
16 October 2012

O
reteta gustoasa de Varză cu costiţă afumată din: costita afumata,
varza, ceapa, ardei capia, sare, piper, chilli, ulei de floarea
soarelui, boia dulce si pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg costita
afumata 2 verze mici 2 cepe albe sau rosii un ardei capia sare piper
negru macinat o lingurita chilli 30-40 ml ulei de…
Read more »
16 October 2012

O
reteta savuroasa de Aripioare cu legume si sos din: aripioare de pui,
sare, susan, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui, fasole, dovlecel,
morcovi, unt, sare de mare, nucsoara, piper, faina si lapte.
Ingrediente: 8-12 aripioare de pui sare 50 g susan 2-3 catei de usturoi
piper 30 ml ulei de floarea soarelui 200 g…
Read more »
16 October 2012

Supă
de legume cu găluşte din: ceapa, usturoi, ardei, morcovi, patrunjel,
telina, pastarnac, sare, piper, ulei de masline, oua si gris.
Ingrediente: 1-2 cepe 2 catei de usturoi 2 ardei 2 morcovi o radacina de
patrunjel o radacina telina un pastarnac mic sare piper negru macinat
1-2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel pentru…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de ravioli cu:ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa,
pasta de tomate, verdeturi, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2
ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cană de roşii
tăiate o ceapă dulce 2 linguri de pastă de tomate 1/2 de lingură de
verdeţuri 500 g ravioli cu b
16 October 2012

O
reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei, busuioc, patrunjel
verde, rosii, sare, piper, mazare, branza telemea. Ingrediente: 1 căţel
de usturoi 3 linguri ulei 1/2 legătură busuioc 1/2 legătură pătrunjel
verde 500 g roşii mici şi alungite sare piper 400 g spaghete 150 g
mazăre congelată 150 g brânză telemea Mod de preparare: Se…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de pasta din:peste afumat, ceapa, mar, unt, ulei,
sare. Ingrediente: 200-300 g peşte afumat 2 cepe potrivite 1 măr 100 g
unt 1 lămâie ulei sare Mod de preparare: Trece fileurile prin felii de
pâine. Pune amestecul de peşte maşina de tocat de două, trei ori,
împreună cu ceapa taiata in…
Read more »
16 October 2012

O
reteta de Chec cu fructe deshidratate din: fructe deshidratate, coniac,
oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt si sare.
Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 oua 225 g unt 220
g zahar 260 g faina 1 portocala 1 lamaie 1 pliculet cu praf de copt
sare Mod de…
Read more »
16 October 2012

O
reteta de Frigărui cu chifteluţe din: carne tocata de porc, ceapa
rosie, ceapa verde, usturoi, ou, sare, piper, marar, patrunjel, ardei
capia, zahar tos si ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne tocata de
porc o ceapa rosie 2-3 fire ceapa verde 2-3 catei usturoi un ou sare
piper o legatura marar o legatura…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de placinta cu:foi de placinta, branza de vaci, oua,
zahar, smantana, esenta de rom, zahar vanilat. Ingrediente: 8 foi de
plăcintă 250 g brânză de vaci 2 ouă 100 g zahăr 2 linguri smântână
esenţă de rom 50 g unt topit Ingrediente sos: 1 ou 50 g zahăr 2 linguri
smântână 1…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de corabioare cu:cartofi, slanina afumata, kaizer,
sunca, ceapa verde, suc de rosii, cascaval, unt, ardei iute, sare,
piper. Ingrediente: 12 cartofi noi mai măricei 50g slăninuţă afumată 200
g kaizer 200 g şuncă presată 2 fire de ceapă verde 3-4 linguri cu suc
de roşii 100 g caşcaval ras 1 linguriţă cu…
Read more »
16 October 2012

Mic dejun: 100 g sunca de Praga 1 felie paine neagra sau de secara 1
para sau 1 mar Cafea, ceai verde sau infuzie de plante, neindulcite
Pranz: 150 g carne de pui fiarta sau la gratar 1 rosie 4-5 frunze de
salata verde 1 lingurita ulei de masline 200 g pepene verde/galben
Cina:…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de budinca cu: peste, morcov, cartofi noi, ceapa,
unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1
ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie
pătrunjel ulei sare piper Mod…
Read more »
16 October 2012

Varza
noua cu carne din: varza, cotlete de porc, cimbru, oregano, boia iute,
sare, boia dulce, pasta de ardei, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa
rosie, usturoi, vin si marar. Ingrediente: o varza 500 g cotlet de porc
cimbru oregano o lingurita boia iute sare o lingurita boia dulce 2-3
linguri pasta de ardei piper…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de desert cu: salata de fructe, frisca, oua, zahar
tos, sare. Ingrediente: salată de fructe 100 g frişcă Ingrediente
bezele: 4 albuşuri 225 g zahăr tos sare Mod de preparare: Bate
albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până
când zahărul s-a topit complet, iar spuma s-a…
Read more »
16 October 2012

Gulii
de toamnă din: gulii, carne tocata, ceapa, pasta de tomate, ulei,
morcov, usturoi, marar, dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii de
toamna 400 g carne tocata 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate 2 linguri
ulei 1 morcov 2 catei de usturoi 1 legatura marar dafin sare piper Mod
de preparare: Alegeţi…
Read more »
16 October 2012

Ciorba
de varza cu afumatura din: varza, costita afumata, ulei, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, cimbru, cartofi, sare si piper.
Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 500 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1
radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 crenguta cimbru uscat 4
cartofi sare piper Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi…
Read more »
16 October 2012

Minitort
de clatite din: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de
copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte si sare. Ingrediente: 450 g
faina 450 ml lapte 3 oua 6 linguri cu zahar 3 lingurite cu unt 2
pliculete cu zahar vanilat 2 pliculete cu praf de copt 200 g crema de
vanilie…
Read more »
16 October 2012

Ciorba
deasa de legume cu busuioc din: morcovi, ceapa, ardei, fasole verde,
fasole alba, suc de rosii, sare, busuioc verde, bagheta si ulei de
masline. Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2-3 ardei diferite soiuri 100 g
fasole verde fideluta 300 g fasole alba bob mic un litru suc de rosii
sare busuioc verde pentru ornat…
Read more »
16 October 2012

Dulceata
de catina din: boabe de catina, zahar si apa. Ingrediente: 1 kilogram
boabe de catina 1 kilogram zahar 400 ml apa Mod de preparare: Spala
bine boabele de catina, avand grija insa sa nu le rupi coditele. Pune pe
foc zaharul cu apa si lasa la fiert pana obtii un sirop bine legat.…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de salata cu: cartofi noi, ridichi, castraveti,
marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute, otet de vin
alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi 3-4
castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper Ingrediente
dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir 1 lingură cu…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de rosii cu:patrunjel, frunze de busuioc, usturoi,
sare, piper, orez. Ingrediente: 5 roşii frumoase şi mari 1 legătură
pătrunjel frunze de busuioc 1 căţel de usturoi sare piper măcinat 10
linguri de orez Mod de preparare: Speli roşiile, tai căpăcelul de
deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de jur împrejurul roşiei şi…
Read more »
16 October 2012

O reteta video despre cum se prepara sepie la gril: Cum se prepara Sepie la gril
Read more »
16 October 2012

TV
Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce
urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor
bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de
retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de
solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate
retete ale…
Read more »
16 October 2012

O
reteta delicioasa de supa cu: crenvusti, cartofi, supa de pui, morcov,
ceapa, telina, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvusti
afumati 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină
mică maghiran sare piper Mod de preparare: Taie crenvurştii rondele mai
groase şi rumeneşte-i într-o tigaie unsă cu puţin…
Read more »
15 October 2012

Peşte
cu spanac din: cod, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei
si sare. Ingrediente: 2 bucăți de cod 300 g spanac 2 legături de ceapă
verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lămâie ulei sare Mod
de preparare: Curăţă peștii. Stropește-i cu zeamă de lămâie,
condimentează-i cu sare după gust…
Read more »
15 October 2012

Mic dejun: 2 oua fierte tari 1 ardei gras 1 felie de paine neagra 150 g
fructe (struguri, mere, pepene, prune) cafea, ceai verde sau infuzie de
placinte, neindulcite Pranz: 300 g salata greceasca: 100 g telemea
desarata, 1 rosie, 1 ardei gras verde, 1 castravecior, 1 ceapa rosie, 1
lingura ulei de masline,…
Read more »
15 October 2012

O
reteta de Fusilli cu ricotta din: paste fusilli, ricotta, unt, capere,
ardei iute, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g paste fusilli 300 g
ricotta 2 linguri cu unt 5-6 capere 2 ardei iuti rosii ceapa verde sare
Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare,
conform indicaţiilor de…
Read more »
15 October 2012

Trandafiri
din mere din: mere, caju, alune, scortisoara, nucsoara, miere, aluat,
merisoare, menta si unt. Ingrediente: 4 mere mici 100 g caju si alune
nesarate 1 lingurita cu scortisoara si nucsoara (in parti egale) 4
lingurite cu miere 350 g aluat foitaj merisoare menta unt Mod de
preparare: Spală merele şi scobeşte-le cu un…
Read more »
15 October 2012

O
reteta de lasagna cu spanac din: foi de lasagna, spanac, ricotta,
mozzarella, parmezan, lapte, unt, usturoi, ou si sare. Ingrediente: 1
pachet cu foi de lasagna 450 g spanac congelat 300 g ricotta 200 g
mozzarella 100 g parmezan ras 1 ceasca de lapte 1 lingura cu unt 4 catei
cu usturoi 1 ou…
Read more »
15 October 2012

O
reteta delicioasa de Sfecla cu vita din: sfecla, piept de vita, ceapa,
boia, ulei, chimen, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mai mari
500 g piept de vita sau vitel 1 ceapa 1 lingurita boia 2 linguri ulei
1/2 lingurita chimen macinat 1 lingura hrean ras sare piper Mod de
preparare: Fierbeţi…
Read more »
15 October 2012

Clatite
cu mere din: mere, faina, lapte, oua, praf de copt, zahar brun, zahar
bourbon, scortisoara, sare si unt. Ingrediente: 3 mere potrivite 250 g
faina 400 ml lapte 2 oua mari (sau trei mici) 1/2 lingurita cu praf de
copt 2 lingurite cu zahar brun 1 pliculet cu zahar Bourbon scortisoara
sare unt …
Read more »
15 October 2012

Ceafa
de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare,
piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si
cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute
rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g
unt 2-3 lingurite…
Read more »
15 October 2012

Aceasta
este denumirea sub care sunt cunoscuţi calamarii gătiţi. Calamari se
consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeanâ şi până în estul
Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi
prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi
umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii,
ceapă,…
Read more »
15 October 2012

Ştrudel
vienez din: foitaj, mere, stafide, zahar brun, scortisoara, unt, rom,
galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g foitaj 5 mere 3 linguri
cu stafide galbene 4 linguri cu zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2
lingurite cu unt 50 ml rom/coniac 1 galbenus suc de lamaie Mod de
preparare: Curăţă merele de…
Read more »
15 October 2012

O
reteta gustoasa de Ficatei de pui cu ciuperci din: ficatei de pui,
ardei grasi, ciuperci, supa de legume, amidon, sos de soia, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 600 g ficatei de pui 2 ardei grasi 500 g ciuperci
proaspete 250 ml supa de legume 1 lingura amidon 2 lingurite sos de
soia 100 ml…
Read more »
15 October 2012

O
reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou,
morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1
telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml
ulei de masline …
Read more »
15 October 2012

Ciorba
radauteana cu smantana din: gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ardei
gras, pastarnac, telina, smantana, usturoi, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 1
radacina de pastarnac 1 telina mica 500 g smantana 3 cate
15 October 2012

Curcan
in gutui din: gutui, carne de curcan, ceapa rosie, dovleac, ulei, vin
rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 gutui mari 400 g carne de curcan 1
ceapa rosie 100 g dovleac 2 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper
Mod de preparare: Tocaţi carnea mărunt. Tocati ceapa şi dovleacul cât
mai mărunt…
Read more »
15 October 2012

Prăjitură
regească din: mere, unt, zahar pudra, faina, drojdie, lapte, unt, gris,
mac, coniac, galbrnusuri, crema de branza si amidon. Ingrediente: 6
mere 3 linguri cu unt zahar pudra pentru aluat: 200 g faina 20 g drojdie
3 linguri cu lapte caldut 2 linguri cu zahar 1/4 pachet cu unt (topit)
pentru umplutura de mac:…
Read more »
15 October 2012

Oua
coapte in chifla din: chifle cu susan, unt, crema de branza, sare,
piper, oua si cimbru. Ingrediente: 4 chifle cu susan 50 g unt 100 g
crema de branza sare grunjoasa piper 8 oua cimbru uscat si macinat Mod
de preparare: Se taie chiflele şi li se scoate miezul. Separat, se
amestecă untul…
Read more »
15 October 2012

Mere
umplute cu pui din: mere, piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras, ulei
de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 mere mari 500 g
piept de pui 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras sau gogosar 2 linguri ulei de
masline 1 legatura marar verde sare piper Mod de preparare: Tocati…
Read more »
15 October 2012

Prăjitură
cu mere şi sos de vanilie din: faina, unt, smantana, galbenusuri, praf
de copt, zahar, sare, mere, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara,
pesmet, smantana, lapte, galbenusuri si esenta de vanilie. Ingrediente:
700 g faina 350 g unt 82% grasime 5 linguri cu smantana grasa 4
galbenusuri 1 plic praf de copt 3 linguri cu…
Read more »
15 October 2012

O
reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de
masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de
dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii,
varza si smantana. Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 conopida, tăiata…
Read more »
15 October 2012

O
reteta cu specific arabesc de Vită cu susan şi prune din: rasol de
vita, prune, condimente, ulei de masline, susan si ceapa rosie.
Ingrediente: 800 g rasol de vita fara os un kg prune coapte condiment
specific arabesc 2-3 linguri ulei de masline 100 g susan prajit o ceapa
rosie Mod de preparare:…
Read more »
15 October 2012

O
reteta delicioasa de Budinca din dovleac, ciuperci si rosii din:
ciuperci, dovleac, cascaval, rosii, oua, cimbru, usturoi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g dovleac 200 g cascaval 400 g
rosii 4 oua 2 ramurele de cimbru proaspat 1 catel de usturoi 100 ml ulei
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
15 October 2012

O
reteta gustoasa de Mere in aluat din: mere, faina, zahar, oua, lapte,
praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, sare si ulei. Ingrediente: 500
g mere 150 g faina 50 g zahar 2 oua 160 ml lapte 1 lingurita cu praf de
copt scortisoara zahar pudra vanilat sare ulei Mod de preparare:
Intr-un castron,…
Read more »
15 October 2012

Mancare
de dovlecei din: dovlecei, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei mai maricei 2 cepe 4 rosii 1
ardei gras rosu 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi
mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o…
Read more »
15 October 2012

Pui
cu legume şi bulgur din: telina, morcovi, mango, ardei galbeni, pulpe
de pui, bulgur, ulei de masline, cardamom, chimen, sare, piper, boia
dulce si patrunjel. Ingrediente: o telina mare 3-4 morcovi un fructe
mango 2 ardei galbeni 4 pulpe de pui 100 g bulgur 4 linguri ulei de
masline o lingurita cardamom chimen sare…
Read more »
15 October 2012

O
reteta gustoasa de Nudli din castane cu sos de cascaval din: castane,
cartofi, galbenusuri, faina, scortisoara, cascaval, unt, smantana si
piper alb. Ingrediente: 350 g castane 200 g cartofi 2 galbenusuri 40 g
faina 1/2 lingurita scortisoara sosul: 70 g cascaval 20 g unt 150 ml
smantana piper alb macinat Mod de preparare:…
Read more »
15 October 2012

Kibe
prajit din: bulgur, ceapa, supa, carne de miel, condimente, sare,
muguri de pin, ceapa, nuca, sare si chilli. Ingrediente: pentru aluat:
200 g bulgur o ceapa 200 ml apa sau supa 300 g carne de miel tocata o
lingurita condiment arabesc sare dupa gust pentru umplutura: 50 g muguri
de pin 250 g carne…
Read more »
15 October 2012

O
reteta savuroasa de Supa de gulii cu orez din: gulii, ceapa, morcovi,
patrunjel, pastarnac, cartofi, ulei, rosii, patrunjel si sare.
Ingrediente: 4 gulii de toamna 3 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1
radacina pastarnac 2 cartofi 50 ml ulei 4 rosii 1 legatura patrunjel
sare Mod de preparare: Curăţaţi spălaţi şi tocaţi…
Read more »
15 October 2012

O
reteta de Briose cu prune din: prune, unt, zahar, coaja de portocala,
oua, mac, sare, faina, pesmet, praf de copt, branza de vaci, frisca si
scortisoara. Ingrediente: 500 g prune 130 g unt 210 zahar 2 lingurite
coaja de portocala rasa 5 oua 250 g mac macinat 1 praf sare 30 g faina
30…
Read more »
15 October 2012

Tocanita
de pui cu galuste din: pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, cimbru,
faina, sare, ou si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 6 cepe mari 2
linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 200 g faina 3 linguri
ulei pentru galuste 1 ou sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul
la…
Read more »
15 October 2012

O
reteta gustoasa de Supa de legume cu paste din: gulie, ceapa, ulei,
dovlecel, morcov, cartofi, patrunjel, fidea, sare si piper. Ingrediente:
1 gulie 2 cepe 3 linguri ulei 1 dovlecel 1 morcov mai mare 2 cartofi 1
radacina patrunjel 250 g fidea 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le…
Read more »
15 October 2012

Grila
cu prune din: faina, praf de copt, zahar, ou, unt, prune, zahar,
scortisoara, rom, amidon, migdale, lapte si galbenus. Ingrediente:
aluat: 300 g faina 1 varf de cutit praf de copt 100 g zahar 1 ou 150 g
unt topping: 1 kg prune 100 g zahar 1/2 baton de scortisoara 3 linguri
rom 3…
Read more »
15 October 2012

O
reteta savuroasa de Dovleac cu mere si nuci din: dovleac, ceapa, unt,
mere, zahar, supa de legume, scortisoara, anason, nuci, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg cubulete de dovleac 750 g ceapa 50 g unt 500 g
cubulete de mere curatate 2 mere intregi 1 lingura zahar 1 litru supa de
legume un carf…
Read more »
15 October 2012

Cafea
cu frisca din: doornkat, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl Doornkat 1
ceasca de cafea tare frisca lichida Mod de preparare: Incalzim
Doornakaat-ul si-l turnam in cafea fierbinte. Adaugam frisca lichida.
Read more »
15 October 2012

Gugulufi
cu dovlecei din: dovlecei, carne tocata de vita, branza de vaci,
cascaval, pesmet, parmezan, ceapa verde, oua, piper negru, unt si sare.
Ingediente: 2-3 dovlecei prajiti 300 g carne tocata de vita (sau
amestec) 200 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri cu pesmet 1
lingura cu parmezan ras 2 fire de…
Read more »
15 October 2012

Dulceata
de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si
scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5
kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½
lingurite scortisoara Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi,
taie-l in cuburi pentru a putea…
Read more »
14 October 2012

Pentru
acest preparat thailandez se fierb nişte creveţi mari într-un amestec
foarte iute de pastă roşie de curry, tapte de cocos, ardei iuţi, nam pla
(un sos thailandez din peşte fermentat), zahăr de palmier şi apă. După
adăugarea laptelui de cocos, sosul trebuie lăsat să fiarbă şi sâ se
îngroaşe suficient, apoi se adaugă creveţi,…
Read more »
14 October 2012

Prăjitură
cu cereale din: zahar, pulpa de mere, fulgi de cereale, cacao, miere,
nuci, esenta de rom si zahar praf. Ingrediente: 100 g zahar 250 g pulpa
de mere 500 g fulgi de cereale 3 linguri cacao 3 linguri miere 150 g
nuci pisate 25 ml esenta de rom 3 linguri zahar praf Mod…
Read more »
14 October 2012

Gogosari
si rosii umplute din: gogosari, rosii, ciuperci, ulei, orez, ceapa,
pasta de rosii, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
gogosari 8 rosii 300 g ciuperci proaspete 50 ml ulei 100 g orez 1 ceapa 1
lingurita pasta de rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel sare
piper Mod…
Read more »
14 October 2012

Frigarui
de carne tocata din: carne tocata, usturoi, ceapa, bulion, supa de
carne, nucsoara, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g
carne tocata amestec 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu bulion 1
ceasca de supa de carne 1/2 lingurita cu nucsoara 1/2 lingurita de
chimen pisat 1 legatura de patrunjel sare…
Read more »
14 October 2012

Tartă
cu prune si vanilie din: faina, zahar, unt, prune, iaurt, oua, zahar
vanilat, budinca de vanilie si fistic. Ingrediente: 250 g faina 80 g
zahar 125 g unt de la frigider 300 g prune 300 g iaurt gras 2 oua 2
plicuri zahar vanilat 2 linguri rase praf de budinca de vanilie 25 g…
Read more »
14 October 2012

Ciorba
de toamna cu porc, conopida si varza din: conopida, afumatura de porc,
paste, varza, ardei gras, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, bulion,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 1/2 conopida (buchetele) 3 linguri
afumatura de porc 1/2 pachet paste fainoase 1/2 varza tocata 1 ardei
gras, taiat 1 ceapa, taiata 3 morcovi 2 patrunjel (radacini si…
Read more »
14 October 2012

O
reteta gustoasa de Cozonac la tava cu prune din: unt, faina, zahar, ou
sare, lapte, drojdie, prune, scortisoara si fistic. Ingrediente: blat:
100 g unt moale 400 g faina 75 g zahar 1 ou 1 praf sare 150 ml lapte 1
cub drojdie (42 g) topping: 1,25 kg prune 25 g zahar 1/2 lingurita…
Read more »
14 October 2012

Sufleu
de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie din: cartofi, dovlecei,
ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, sare, piper, salvie si
branza feta. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 2 dovlecei mari 1 ceapa 1
catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g rosii decojite
(conserva) 75 ml vin alb sec…
Read more »
14 October 2012

O reteta video despre cum se prepara papanasi cu dulceata: Cum se prepara papanași cu dulceață
Read more »
14 October 2012

O
reteta gustoasa de Foi de marţipan cu cremă de caise din: migdale,
miere, albusuri, caise si unt. Ingrediente: 500 g migdale macinate 2
linguri miere 2 albusuri 500 g caise uscate 50 g unt Mod de preparare:
Bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le cu făina de migdale şi cu
mierea pentru a obţine o…
Read more »
14 October 2012

O
reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei
de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano,
patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole
alba. Ingrediente: 30ml de ulei de masline