Vin
tonic cu mirodeniidin: vin, ghimbir, nucsoara, scortisoara, stafide,
cimbru si cimbrisor. Ingrediente: 2/3 l vin alb 1/4 lingurita cu ghimbir
proaspat 1/2 lingurita cu nucsoara rasa 1 baton de scortisoara 1 pumn
de stafide 1 crenguta de cimbru uscat 1 fir de cimbr
10 October 2012

O
reteta de Tarta cu spanac si branza de capra din: spanac, telemea,
branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, smantana,
margarina, praf de copt, ou si sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g
telemea 100 g branza de capra 150 g smantana 2 oua 1 lingurita cu
ghimbir proaspat ras 50 g cascaval…
Read more »
10 October 2012

Piept
de pui cu păstârnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin,
sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 radacini de pastarnac 200 g
bacon (felii subtiri) 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper Mod de
preparare: Taiati pieptul de pui in felii subtiri, bateti-le cu ciocanul
de snitele…
Read more »
10 October 2012

O
reteta delicioasa de friptura cu:carne de pasare, foi de dafin,
slanina, smantana, unt, afine, ceapa, mere, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 1 foaie de dafin 250 g slănină 1/2 kg
smântână 40 g unt 250 g afine 3 cepe 350 g mere din compot 1 linguriţă
cimbru sare piper Mod…
Read more »
10 October 2012

O
reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci
de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne,
unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ciupercile sunt bogate în seleniu,
potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din
complexul B. Mineralele amintite sunt renumite pentru efectul
antitumoral. In medicina…
Read more »
10 October 2012

O
reteta delicioasa de tocanita: carne de vitel, ulei, morcov, cartofi,
patrunjel, ardei, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1
legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii
proaspete decojite 1 lingură bulion 2…
Read more »
10 October 2012

Ciorba
de sfecla rosie si mere din: sfecla rosie, mere, cartofi, morcov, ceapa
rosie, ulei, bors, legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1
sfecla rosie 4 mere 2 cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 100 ml ulei 500 ml
bors 1 lingura legume uscate 100 gr smantana sare piper Mod de
preparare: Curatati sfecla,…
Read more »
10 October 2012

Supa
crema de ciuperci cu crutoane din: ciuperci, ceapa, unt, faina,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa
2-3 linguri cu unt 3 linguri cu faina 200 g smantana sare piper Mod de
preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Separat, căleşte ceapa
în unt topit. Când devine translucidă, adaugă ciupercile.…
Read more »
10 October 2012

O
reteta delicioasa de tort cu:zahar, lapte, oua, coaja de lamaie, faina,
budinca de vanilie. Ingrediente: 10-12 linguri zahăr 1/2 I lapte 3 ouă 3
linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente blat: 4 ouă 6
linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente cremă: 500 ml lapte 2 budinci
vanilie Mod de preparare: Intr-o cratiţă…
Read more »
10 October 2012

O
reteta de Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de
piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l
apa Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare:
Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane de 400/800…
Read more »
10 October 2012

O
reteta delicioasa de legume cu oua:ciuperci, rosii, ardei, oua, ceapa,
morcov, usturoi, marar, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1
cutie ciuperci 1 ardei roşu taiat cubuleţe 1ardei galben 4 ouă 2 roşii
(decojite) 2 cepe mărişoare 1 morcov 3-4 căţei usturoi mărar legătură
pătrunjel sare ulei piper Mod de preparare: Toci mărunt ceapa cu…
Read more »
10 October 2012

O
reteta delicioasa de ardei cu: smantana, lapte, ou, amidon, sare,
piper, marar verde. Ingrediente: 4 ardei mari 1 cutie cu smântână de
500 ml 1 pahar cu lapte 1 ou 1 linguriţă amidon sare piper mărar verde
Mod de preparare: Coci ardeii la foc iute, îi presari cu sare şi îi
acoperi cu un…
Read more »
9 October 2012

Porc
cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia,
ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei
capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia…
Read more »
9 October 2012

Vinaigrette
rosu din: usturoi, rosii deshidratate, sos de rosii, patrunjel,
oregano, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, apa si piper.
Ingrediente: 2 catei de usturoi, zdrobiti 60 g rosii deshidratate,
taiate 30 ml sos de rosii 30 g patrunjel, tocat 15 g oregano 60 ml ulei
de masline 15 ml otet balsamic 5…
Read more »
9 October 2012

TV
Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce
urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor
bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de
retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de
solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate
retete ale…
Read more »
9 October 2012

Minipizza
floare din: branza dulce, rosii cherry, oua, smantana, patrunjel,
faina, lapte, ou, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza
dulce 300 g rosii cherry 2 oua 2 linguri cu smantana 1 legatura de
patrunjel pentru blat: 125 g branza dulce 250 g faina 4 linguri cu lapte
1 ou 1 pliculet…
Read more »
9 October 2012

Mare
parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin
sârare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane. în bucătăria
mediteraneeană, însă, si în special în partea de nord-est a Spaniei şi
în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă.
Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa
proaspătă…
Read more »
9 October 2012

Supa
crema de praz cu creveti din: praz, apa, cartofi, morcov, patrunjel,
telina, unt, smantana si sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l de apa 3
cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 lingura cu unt 200
g smantana sare Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina
de pătrunjel…
Read more »
9 October 2012

O
reteta de Piept de porc cu radacinoasa la cuptor din: piept de porc,
morcovi, pastarnac, telina, gulii, usturoi, vin rosu, lamaie, zahar
brun, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Rădăcinile de păstârnac conţin
zaharuri, proteine şi lipide, dar şi o mare cantitate de minerale:
potasiu, siliciu, fosfor, clor. Datorită acesei compoziţii chimice,
păstârnacul este recomandat…
Read more »
9 October 2012

Conopidă
prăjită cu chimion, coriandru şi migdale din: conopida, sare de mare,
ulei de masline, unt, seminte de chimion, seminte de coriandru, ardei
iuti, migdale, coaja si zeama de lamaie. Când vor să prepare conopidă,
cei mai mulţi dintre noi se gândesc s-o fiarbă sau s-o gratineze; sunt
convins că şi dvs. faceţi la fel.…
Read more »
9 October 2012

Gulii
umplute cu soia din: gulii, granule de soia, orez, ceapa, ulei, suc de
rosii, pasta de tomate, patrunjel, marar, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 12 gulii de tomana 250 g granule de soia 80 g orez 1 ceapa
mare 50 ml ulei 50 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1 legatura…
Read more »
9 October 2012

O
reteta de placinta cu varza si carne din: foi de placinta, varza, carne
tocata de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, suc de rosii, cimbru,
marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1 varza 600 g
carne tocata de porc 100 g orez 2 cepe 2 linguri pasta de tomate 400…
Read more »
9 October 2012

O
reteta de Broccoli fiert în aburi cu sos beurre blanc din: vin, ceapa
rosie, frunze de patrunjel, tahon, foaie de dafin, boabe de piper negru,
broccoli, unt, sare de mare si piper negru. Este un sos franţuzesc
surprinzător de delicat, care se potriveşte cu orice fel de legume
verzi, precum sparanghelul, broccoli sau fasolea…
Read more »
9 October 2012

Vitel
cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei,
patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g
antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml
ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara
Mod de preparare: Curatati carnea de…
Read more »
9 October 2012

O
reteta de clatite cu spanac si telemea de capra din: clatite, spanac,
amestec de branza de vaci cu smantana, cascaval, ceapa, rosii, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 clatite 400 g spanac
congelat 200 g amestec de branza de vaci cu smantana 100 g telemea de
capra 250 g cascaval o…
Read more »
9 October 2012

O
reteta de budinca de cacao cu sos de ciocolata din: faina, praf de
copt, cacao, zahar tos, oua, lapte, unt, esenta de vanilie, miere, lapte
si ciocolata neagra. Ingrediente: 50 g faina un plic cu praf de copt 2
linguri cacao 125 g zahar tos 2 oua mari 2 linguri lapte 125 g unt,…
Read more »
9 October 2012

Grand
Marnier Cafe din: grand marnier, cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 3
cl Grand Marnier 1 ceasca de cafea tare, fierbinte 10 g de zahar frisca
lichida Mod de preparare: Intr-un pahar rezisent la fox mixam Grand
Marnier-ul si cafeaua fierbinte, apoi condimentam dupa gust. Deasupra
adaugam frisca semi-lichida.
Read more »
9 October 2012

Tradiţionala
zarzuela de mariscos a la catalana, adică tocăniţa catalană de peşte,
este o fiertură ce are în compoziţie peşte şi fructe de mare, fierte
împreună în vin alb, coniac spaniol, pastă de tomate, ardei şi migdale.
Tocăniţa se serveşte cu o pâine cu coaja crocantă, care va absorbi
zeama. Sosul format de ingredientele de…
Read more »
9 October 2012

Rulada
cu gem de zmeura din: unt, faina, zahar tos, untura, suc de lamaie,
lapte, gem de zmeura, fulgi de migdale si praf de copt. Ingrediente:
unt, pentru uns 150g faina, plus extra pentru presarat 50g zahar tos 75g
untura sucul de la 1⁄2 lamaie 75ml lapte semi-degresat 50g gem de
zmeura 40g fulgi de…
Read more »
9 October 2012

Preincalzeste
cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie, amestecand 2
minute, apoi pune sosul ramas, amestecand pe foc 3-4 minute. Taie
marunt 2 piepti de pui, adauga-i la sos. Fierbe 200 g varza, tocata si
150 g mazare timp de 1 minute, scurge, amesteca cu puiul si pune intr-un
vas termorezistent. Intinde…
Read more »
9 October 2012

O
reteta savuroasa de Salata cu seminte de pin din: vanata, rucola,
seminte de pin, rosii, ulei, zeama de lamaie apa si sare. Ingredinete: 1
vanata 200 g salata rucola 10 g seminte de pin 2 rosii pentru sos: 50
ml ulei 20 ml zeama de lamaie 3 linguri cu apa rece sare Mod…
Read more »
9 October 2012

O
reteta de supa picanta de linte din: linte rosie, ceapa rosie, ardei,
morcov, usturoi, rosii, ulei, boia iute, sare si piper. Aceste boabe
mici sunt dietetice şi au o valoare nutritivă ridicată. Mai mult, conţin
amidon, ceea ce face ca mâncărurile cu linte să fie săţioase, dar şi
multe fibre, de mare ajutor în…
Read more »
9 October 2012

Broccoli
în stil indian cu iaurt picant din: broccoli, sare de mare, piper, ulei
de masline, seminte de chimion, seminte de fenicul, cardamom, iaurt,
coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: o căpăţână mare de broccoli,
desfăcută în bucheţele sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei
de măsline 2 linguriţe de seminţe de chimion…
Read more »
9 October 2012

Pui
cu sos cremos de tarhon din: ulei, piept de pui, bacon, ceapa, fenicul,
vin alb, supa de pui, smantana si tarhon. Ingrediente: 1 lingura ulei 6
bucati de piept de pui 8 felii de bacon 1 ceapa 1 bulb de fenicul 200
ml vin alb 500 ml supa concentrata de pui 4 linguri smantana
9 October 2012

Sendvis
mediteraneean din: bagheta, vanata, branza feta, ardei capia, dovlecel,
salata, rosii cherry, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 vanata
200 g branza feta 4 ardei capia 1 dovlecel 1 salata 300 g rosii cherry
rozmarin sare Mod de preparare: Spală bine toate legumele, şterge-le
cu un şervet sau lasă-l.e să se zvânte.…
Read more »
9 October 2012

O
reteta delicioasa de Prajitura cu ciocolata si caju din: faina, nuci
caju, lapte, zahar, ciocolata amauruie, bicarbonat, ulei, scortisoara,
cacao si sare. Ingrediente: 500 g faina 100 g nuci caju 300 ml lapte 100
g zahar 200 g ciocolata maruie topita 1 lingurita rasa bicarbonat stins
cu zeama de lamaie sau otet 100 ml…
Read more »
9 October 2012

Evantai
de vinete din: vinete, rosii, cascaval, usturoi, busuioc, patrunjel si
sare. Ingrediente: 2 vinete 2 rosii 300 g cascaval 4 catei de usturoi
busuioc patrunjel sare Mod de preparare: Spală vinetele şi taie-le în
felii, pe lung, până la codiţă, însă fără s-o îndepărtezi. Aşază feliile
de vânătă pe farfurie, ca un evantai.…
Read more »
9 October 2012

O
reteta video despre cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu
brânză de capră. De aici. Cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu
brânză de capră
Read more »
9 October 2012

O
reteta savuroasa si delicioasa de Varza de bruxelles la cuptor din:
varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare.
Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1
lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de…
Read more »
9 October 2012

Pulpă
de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă din: pulpa de miel, ceapa,
ardei iute, usturoi, tarhon, vin alb, rosii decojite, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 700 g ceapa 3 ardei iuti 6 catei
de usturoi 3 linguri rase tarhon 75 ml vin alb sec 3 conserva (a cate
400…
Read more »
9 October 2012

O
reteta delicioasa de Placinta cu peste si porumb din: praz, cartofi,
bacon, fileuri de macrou, patrunjel, file de peste alb, aluat, ou, ulei,
lapte, frunza de dafin, unt, faina si porumb. Ingrediente: 2 fire de
praz, rondele 200 g cartofi, curatati si taiati cuburi 6 felii de bacon,
maruntite 400 g fileuri de macrou…
Read more »
9 October 2012

Cafe
Andaluse din: lapte pasteurizar, praf de cacao, zahar, cafea sherry si
ciocolata amara. pentru 2 cesti Ingrediente: 1/2 lapte pasteurizat 1
lingurita de praf de cacao 2 linguri de zahar 1/4 l cafea tare si
fierbinte 4 cl sherry sec putina ciocolata amara razuita Mod de
preparare: Fierbem laptele pasteurizat cu praful de…
Read more »
9 October 2012

O
reteta de Vitel cu dovleac si fasole verde din: piept de vitel, unt,
fasole verde, dovleac, ceapa, faina, suc de rosii, supa de vita, marar,
sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 100 g unt 600 g fasole
verde 300 g dovleac 3 cepe 1 lingura faina 4 linguri suc de rosii…
Read more »
9 October 2012

O
reteta de Spaghetti bolognese cu legume din: morcovi, gulie, telina,
ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, sare, piper, spaghete, patrunjel
si busuioc. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 100 g radacina de telina 2
fire telina vede 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline
500 g rosii decojite sare piper 400…
Read more »
9 October 2012

O
reteta simpla si savuroasa de supa crema de sfecla din: sfecla rosie,
telina, ceapa, ulei, nucsoara, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1
sfecla rosie 1 telina 1 ceapa uscata galbena 1 lingura ulei nucsoara
sare suc de lamaie Mod de preparare: Spală legumele şi curăţă-le de
coajă, apoi căleşte-le într-o lingură de…
Read more »
9 October 2012

Chec
cu struguri din: oua, zahar, unt, lapte, ciocolata alba, zahar vanilat,
faina, praf de copt, frisca, gelatina si struguri. Ingrediente: 4 oua
250 g zahar 80 g unt 120 ml lapte 100 g ciocolata alba 1 zahar vanilat
300 g faina 1 plic praf de copt pentru umplutura: 400 g ciocolata alba
400 ml…
Read more »
9 October 2012

O
reteta de rulouri vegetale din: vanata, ardei capia, usturoi, ulei de
masline, otet si sare. Ingrediente: 1 vanata 4 ardei capia mai carnosi 4
catei de usturoi 3 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu otet
sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă usturoiul zdrobit cu un
praf de sare. Adaugă treptat…
Read more »
9 October 2012

Tocănită
de miel din: carne de miel, morcovi, ceapa, ciuperci, suc de rosii,
ardei gras, pasta de ardei, patrunjel, boia, ulei si sare. Ingrediente:
600 g carne de miel (ied) 2 morcovi 1 ceapa 200 g ciupercute 200 ml suc
de rosii 1 ardei gras rosu 1 lingura cu pasta de ardei patrunjel boia
dulce…
Read more »
9 October 2012

Bors
de gulii din: gulii, morcovi, ceapa, cartofi, orez, bors, smantana,
ulei, leustean, sare si piper. Ingrediente: 3 gulii de toamna 2 morcovi
potriviti 1 ceapa 3 cartofi 3 linguri orez 500 ml bors 250 ml smantana
50 ml ulei 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Căliti
ceapa în ulei, apoi adăugaţi…
Read more »
8 October 2012

Friptura
de vita cu ciuperci din: fleica de vita, ceapa, ciuperci, usturoi,
telina, ou, ulei, faina, bulion, vin rosu, supa concentrata de vita,
frunze de dafin si sos worcestershire. Ingrediente: 700 g fleica de vita
400 g cepe mici (salote, arpagic), curatate 400 g ciuperci de
crescatorie, curatate 1 ceapa mare, curatata si taiata rondele…
Read more »
8 October 2012

Fursecuri
cu nuci din: margarina, faina, zahar pudra, nuci, rom, coaja de lamaie,
ciocolata neagra si sare. Ingrediente: 200 g margarina 200 g faina 100 g
zahar pudra 100 g nuci macinate 1 lingura rom 1 lingurita coaja de
lamaie 100 g ciocolata neagra un varf de cutit sare Mod de preparare:
Frecaţi spumă…
Read more »
8 October 2012

O
reteta delicioasa de sos de ciuperci din: ciuperci, unt, faina si
lapte. Ingrediente: 250 g ciuperci portobellini 2 linguri unt 2 linguri
faina 300 ml lapte integral Mod de preparare: Taiati ciupercile si
incalziti untul intr-o cratita medie, la foc puternic. Puneti ciupercile
si caliti-le pana se inmoaie. Adaugati faina si fierbeti, amestecand…
Read more »
8 October 2012

O
reteta de tortilla cu cartofi din: cartofi, ceapa, dovlecel, oua, ardie
gras, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 1 dovlecel 5
oua 1 ardei gras rosu 3 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă, timp de 30 de minute, în apă cu sare.
Scurge-i…
Read more »
8 October 2012

O
reteta de ficatei cu bacon si cartofi din: patrunjel, bacon, mere,
salvie, ficatei de pui, cartofi, unt, ulei, ceapa, otet din vin rosu,
zahar, vin si supa concentrata de pui. Ingrediente: 1 legatura
patrunjel, tocat 4 felii de bacon, taiate fasii 2 mere, curatate de
cotor, taiate felii cateva frunze proaspete de salvie, tocate…
Read more »
8 October 2012

Pateuri
cu branza si susan din: aluat, telemea de oaie, oua si susan.
Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g telemea de oaie 2 oua 50 g susan
Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron telemeaua dată pe
răzătoarea mare cu un ou şi omogenizaţi bine compoziţia obţinută.
întindeţi aluatul şi tăiaţi-l în fâşii de…
Read more »
8 October 2012

O
reteta de Paste cu vaza si afumatura din: paste, varza, ciolan afumat,
ulei, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 1
varza (circa 1kg) 400 g ciolan afumat 75 ml ulei 500 ml suc de rosii
sare piper Mod de preparare: Puneti pastele la fiert în 3 l apă…
Read more »
8 October 2012

O
reteta de tarta cu branza afumata din: faina, drojdie, sare, apa,
branza afumata, oua, arpagic, ceapa verde, salam uscat, smantana, sare,
piper, cimbrisor si rosii. Ingrediente: 250 g faina 10 g drojdie uscata 1
praf de sare 1 ceasca de apa pentru umplutura: 200 g branza afumata
(cas) 2 oua 10 bucati arpagic 2…
Read more »
8 October 2012

Nuggets
de pui din: piept de pui, ulei, pesmet, faina, oua, usturoi, patrunjel,
boia, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 300 ml ulei (pentru
prajit) 100 g pesmet 2-3 linguri de faina 3 oua 2 catei de usturoi
patrunjel boia sare piper Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi
curăţă-l de…
Read more »
8 October 2012

O
reteta simpal de glog din: vin rosu, ghimbir, cuisoare, scortisoara,
cardamom, zahar, stafide si migdale. Ingrediente: 10 cl vin rosu ghimbir
cuisoare scortisoara cardamom 1 lingurita de zahar 1 lingurita de
stafide 1 lingurita de migdale fara coaja Mod de preparare: Fierbem la
foc mic vinul rosu, impreuna cu condimentele. Intr-o ceasca de…
Read more »
8 October 2012

O
reteta de Broccoli la aburi cu sos de soia şi ghimbir din: broccoli,
seminte de susan, ulei de masline, usturoi, sos de soia, ulei de susan,
zeama de lamaie verde si ghimbir. Este o reţetă interesantă, deoarece
aroma delicată a buchetelor de broccoli fierte în aburi se combină cu
aroma intensă a sosului de…
Read more »
8 October 2012

Carnati
cu piure la cuptor din: cartofi, ceapa verde, carnati de porc, ceapa,
cimbru, unt, lapte, ulei, otet balsamic, gem de zmeura, vin rosu,
concentrat de pui, malai si mazare. Ingrediente: 1 kg cartofi, curatati
si taiati cuburi o legatura de ceapa verde, taiata rondele 8 carnati de
porc 2 cepe, curatate si taiate rondele…
Read more »
8 October 2012

O
reteta de budinca de andive din: andive, branza telemea, cascaval, oua,
iaurt, rozmarin, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 andive 400 g
branza telemea 200 g cascaval 4 oua 1 cana cu iaurt 1 crenguta cu
rozmarin sare ulei de masline Mod de preparare: Intr-un castron, bate
ouăle cu un praf de…
Read more »
8 October 2012

O
reteta de mini placinte cu mere din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare,
esenta de vanilie, mere, unt, zahar tos, scortisoara, stafide, zeama de
lamaie si galbenus. Ingrediente: aluat: 250 g faina 150 g unt 100 g
zahar pudra sare 1/2 lingurita esenta de vanilie umplutura: 500 g mere
100 g unt 150 g…
Read more »
8 October 2012

O
reteta de Salată în straturi cu sos din: vinete, ardei copti, morcovi,
rosii, patrunjel, marar, ulei, piper, branza feta, ceapa rsoie, usturoi,
iaurt si oregano. Ingrediente: 5 vinete 500 g ardei copti 2-3 morcovi
4-5 rosii patrunjel marar ulei piper pentru sos: 300 g branza feta 1
ceapa rosie 3 catei de usturoi iaurt…
Read more »
8 October 2012

Pui
cu rosii si curry, in stil indian din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
usturoi, pudra de ghimbir, ardei iute, coriandru, chimen, sofran, pudra
de curry, pulpe de pui, rosii, concentrat de supa de pui, fulgi de nuca
de cocos, patrunjel si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de
floarea soarelui 2 cepe mari,…
Read more »
8 October 2012

Broccoli
a fost la început o legumă mediteraneană, însă de-a lungul anilor, în
diferite ţări, au fost cultivate diverse soiuri. în prezent există două
tipuri de bază: broccoli „Calabrese”, cu inflorescenţa mare, şi broccoli
purpuriu, cu inflorescenţa mai mică. Broccoli „Calabrese” se găseşte
aproape tot timpul anului, iar broccoli purpuriu, cel puţin în Marea
Britanie,…
Read more »
8 October 2012

O
reteta de Tocana de legume cu carne de vita din: ulei de floarea
soarelui, carne de vita, ceapa, pudra de ghimbir, usturoi, condimente,
pasta de curry, bulion, concentrat de supa de vita, cartofi, coriandru
si ceapa rosie. Ingrediente: 4 linguri de ulei de floarea soarelu