O
reteta de pui rumenit la cuptor din: ceapa, telina, lamai, pui, ulei de
masline, cimbru, vin alb, faina si supa de pui. Ingrediente: 1 ceapa
mina, taiata julien 3 codite de telina, taiate bucati 2 lamai, una
curatat de coaja si coaja rasa de la una 1 pui circa 1,4 kg 1 lingura
ulei…
9 June 2012

O
reteta de sos gribiche din: vinegreta, castraveti, capere, ceapa verde
si ou. Bun în special la însufleţirea mâncărurilor necondimentate.
încercaţi să serviţi acest sos la anghinare sau sparanghel alb.
Ingrediente: 250 ml vinegretă clasică o jumătate de lingură castraveţi
mărunţiţi o jumătate de lingură capere mărunţite o jumătate de lingură
ceapă verde mărunţită o…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de ceai cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamai
si sampanie. Ingrediente: 4 linguri de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati
cuburi de zahar 2 lamai 2 sticle de sampanie Mod de preparare: Turnam
apa fiarta pe ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5 minute. Racim cu…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de placinte cu telemea proaspata din: faina, telemea, oua, lapte
acru, untura de porc si sare. Ingrediente: 1 kg faina 500 g telemea
proaspata putin sarata 10 oua 150 ml lapte acru 150 g untura de porc
sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu apă şi puţină sare, ca să
obţineţi un…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de pappardelle cu tocanita de chiftelute din: pappardelle, unt,
parmezan, carne tocata, ardei iute, cortisoara, nucsoara, usturoi, sare
de mare, ou, parmezan, coaja de lamaie, usturoi, busuioc, rosii si otet
de vin rosu. Ingrediente: 600 g pappardelle uscate de calitate bună un
cubuleţ de unt o mână de parmezan proaspăt ras Pentru chifteluţe:…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti din:
cartofi, sare de mare, piper, ulei vegeal, spanac, seminte de mustar
negru, seminte de chimion, piper cayenne, faina, iaurt, castravete si
zahar tos. Ingrediente: 2 cartofi medii, aproximativ 500 g, curăţaţi
sare demare şi piper negru 3 linguri de ulei vegetal, plus…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de mancare de ceapa cu smantana din: ceapa, smantana, ulei,
lapte, vin alb, nuci, paine neagra, marar verde, sare si piper. Consumul
zilnic de ceapă crudă scade glicemia, prevenind şi chiar tratând
diabetul. Din acest motiv, ceapa nu trebuie să lipsească din dietele
diabeticilor, dar şi ale celor care vor să ajungă centenari.…
Read more »
9 June 2012

O
reteta simpla de Cocktail Wild Florwers din: lapte, gem de macese,
iaurt si sampanie. Ingrediente: 0,5 l lapte 150 g gem de macese 1 cutie
de iaurt natur 1 sampanie piccolo Mod de preparare: Mixam laptele,
gemul si iaurtul. Indulcim dupa gust. Impartim in pahare si completam cu
sampanie. Punem deasupra cate o…
Read more »
9 June 2012

10
retete culinare: Paste fusilli cu cârnati O reteta de paste fusilli
cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline,
carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare
de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Restul il gasiti aici.
Pui cu măsline şi cartofi O reteta…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si
ulei de porumb. Ingrediente: 100 g zmeura, proaspata sau congelata 50 ml
otet de vin alb o lingura de zahar, sau zahar dupa gust 200 ml ulei de
porumb sau ulei de salata de buna calitate Mod de preparare:
Amestecaţi…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc,
ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1
cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de
ananas 1 lingura mustar Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in
fiecare cotlet…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de
rosii, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
gnocchi de cartofi 200 g mozzarella 700 ml suc de rosii 100 g parmezan
3-4 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Taiati mozzarella
in cubulete si presarati-le cu piper proaspat…
Read more »
9 June 2012

Arroz
con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă.
Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi
Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în
Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care
este dat pe râzătoare şi presresat…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de
mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama
de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie,
morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin
rosu fructat, stafide si seminte de pin. Ingrediente:…
Read more »
9 June 2012

Intr-un
bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de
portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul
acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de
plăcintă pe suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol
mic, topeşte 50 g unt şi unge…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de
mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut,
apa, ulei vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei
iute, sare de mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa. Pentru acest
preparat cu ceapa, usor condimentat,…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul,
patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare,
piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna,
rucola, pesmet si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în
stil veneţian, cu totul deosebită. Seamănă…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de
patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline. Ingrediente: 8 oua 4
lingurite smantana 2 lingurite cimbru taiat marunt 4 lingurite frunze de
patrunjel taiat marunt sare piper negru macinat 4 rosii rascoapte 6
lingurite unt 8-12 masline negre Mod de preparare: Se…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline,
ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov
ras fin 1/4 cana ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g
ciuperci taiate in felii subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2
cana apa 1 1/2 cana…
Read more »
9 June 2012

O
reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja,
apa, lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri
de ceai de maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g
inghetata de maracuja Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de
maracuja, lasam 5…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de
nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi.
Aceştia au un conţinut mare de amidon şi se poate face un aluat bine
legat. Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 4 lingurite zarzavaturi
proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi,
cimbru, busuioc, rozmairn) 2…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri,
cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie
250 g piept de porc crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper Mod
de preparare: Taiati pieptul de…
Read more »
9 June 2012

O
retetea de sos pesto pentru paste din: busuioc, rucola, patrunjel
verde, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare,
piper si apa. Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura
patrunjel verde 50 g nuci 1-2 linguri ulei de masline zeama de la
jumatate de lamaie putina ceapa si putin usturoi…
Read more »
9 June 2012

Combină
500 g carne tocată de porc, 25 g pesmet proaspăt, 3 linguri de ardei
iute, tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, sare şi piper negru.
Modelează 12-15 chifteluţe de aceeaşi mărime şi lasă deoparte. Intr-un
vas larg, încinge 2 linguri ulei şi rumeneşte chifteluţele, pe rând.
Apoi rumeneşte în acelaşi vas 125 g salam picant-…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de samosa cu naut si curry din: faina, sare de mare, unt, ulei
vegetal, boia de ardei iute, garam masala, chimion, curcuma, ceapa,
usturoi, ghimbir, naut, mazare si zeama de lamaie. Consumate in mod
traditionale ca gustari în India, pateurile samosa se servesc acum
adesea şi la restaurant, ca aperitive. De obicei, sunt…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute,
usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g tagliatelle 1 ardei iute 2 catei de usturoi 800 g
rosii decojite in bulion 100 g parmezan 5-6 fire de busuioc 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »
9 June 2012

Cuşcuş
este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat
mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur,
care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a
forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ
sărată, apoi se freacă…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de vinegreta clasica din: mustar de dijon, otet de vin alb si
ulei de masline. Vinegretă clasică poate fi utilizată pentru a acri
orice tip de salată şi legumă. Aici este prezentată cu un amestec de
salate. Ingrediente: 2 linguri mustar de Dijon 50 ml otet de vin alb 200
ml ulei de…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de
masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper.
Ingrediente: 500 g tagliatelle 5-6 fire de busuioc 50 ml ulei de masline
100 g parmezan 2 catei de usturoi 50 g muguri de pin 1 lingurita rasa
sare grunojasa piper proaspat macinat…
Read more »
9 June 2012

O
reteta de cartofi noi in coaja cu ceapa verde din: cartofi noi, ceapa
verde, unt, apa si sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o legătură de
ceapă verde 1 lingură cu unt 1 ceaşcă cu apă sare Mod de preparare: Se
spală bine cartofii şi se opăresc cinci minute în apă clocotită…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de tagliatelle bolognese din: tagliatelle, carne tocata, bacon,
ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, usturoi, supa
de zarzavat, foi de dafin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g
tagliatelle 400 g carne tocata (amestec vita-porc) 100 g bacon afumat 50
ml ulei de masline 1 ceapa 1 morcov 1 telina…
Read more »
8 June 2012

Ingrediente
pahar amesteca 25 ml votca cu limonada proaspata preparata in casa,
adauca cuburi de gheata si zeama de grepfrut rosu.
Read more »
8 June 2012

Intr-un
bol, combină 3 linguri unt topit, 4 linguri sos picant de roşii, 1
lingură boia, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negruşi 1
linguriţă de miere. Adaugă 1 kg aripioare – circa 12 bucăţi – amestecă
şi lasă la marinat cel puţin 1 oră. Aşază aripioarele în tava de copt şi
dă la grilul…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste
canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline,
morcovi, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii,
busuioc, spanac, nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan.
Ingrediente: s
8 June 2012

O
reteta de mancare de conopida din: conopida, broccoli, sare, seminte de
mustar, ceapa, usturoi, ulei de soia, limeta, ardei iute uscat, ketchup
de rosii, zahar si hasmatuchi. Ingrediente: 750 g conopida 500 g
broccoli sare 1 lingurita seminte de mustar 1 ceapa 1 catel de usturoi 2
lingurite ulei de soia 1 limeta nestoarsa…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de
rucola, ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de
masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g cus-cus 3
rosii mari 1 legatura frunze de rucola, spanac tanar, macris, etc. 1
ardei gras rosu 2 cepe 1 morcov…
Read more »
8 June 2012

Formaţi
câte o minge din fiecare foaie de aluat de samosa, apoi rulaţi-o pe o
suprafaţă tapetată uşor cu făină, până obţineţi un cerc cu diametrul de
12-15 cm. Tăiaţi fiecare cerc pe jumătate, în câte două semicercuri.
Lucrând cu câte unul odată, umeziţi marginile cu puţină apă, apoi
îndoiţi semicercul şi uniţi marginile tăiate…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute,
coaja si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de
crab, sare de mare, piper, sparanghel si paste. Ingrediente: o
linguriţă cu vârf seminţe de fenicul 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi,
curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte mărunt coaja rasă…
Read more »
8 June 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura de ciocolata cu zmeura
din: faina, zahar, cacao, praf de copt, unt, oua, lapte, zmeura, nuci si
coaja de portocala. Ingrediente: 350 g faina alba 255 g zahar extrafin
55 g cacao 3 lingurite praf de copt 85 g unt 2 oua 175 ml lapte 155 g…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de creveti tandoori din: creveti, zeama de lamaie, sare de mare,
ulei vegetal, unt, lamaie, iaurt, usturoi, ghimbir, boia de ardei iute,
garam masala si seminte de chimion indian. Un tandoor este un cupotr de
lut folosit în India pentru a găti mâncarea la temperaturi foarte mari.
Desigur că nu face parte din…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute,
ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie,
paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel.
Ingrediente: 2 linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi
roşii uscaţi, fărâmiţaţi ulei de măsline 600 g…
Read more »
8 June 2012

Intr-un
vas larg, încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui şi prăjeşte 1
ceapă tocată şi 2 linguriţe chimen zdrobit, la foc mic, 5 minute.
Mărunţeşte în tocătorul electric împreună cu 400 g năut fiert, 1-2
linguriţe pastă harissa,3 linguri pastă de susan (tahini), 50 g pesmet
şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocat. Modelează…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de pui si dovlecei marinati la gratar din: piept de pui,
dovlecei, ulei, vin alb, ceapa, telina, usturoi, cimbru, piper si sare.
Ingrediente: 700 g piept de pui 4 dovlecei potrivit 50 ml ulei 50 ml vin
alb sec 1 ceapa 1 telina mica 2 catei de usturoi 1 lingurita cimbru
uscat un…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de paste linguine cu calamr din: calamar, usturoi, coaja si
zeama de lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin,
sare de mare, piper, linguine, mazare, vin alb si frunze de menta.
Ingrediente: 400 g calamar, curăţat, desfăcut, crestat şi tăiat felii
subţiri de 0,5 cm 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de sos remoulade din: maioneza, mustar de dijon, capere si
castraveti murati. Acest sos, o garnitură tradiţională a ţelinei la
grătar, este delicios şi la preparate reci din carne, precum jambonul,
curcanul şi carnea de vită. Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 60 ml lapte
250 g maioneza de casa, sau maioneza cumparata, de…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare,
piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper boabe si sare.
Ingrediente: 1 kg costite de miel sare piper sosul: 4 rosii mari 1
lingura miere 2 catei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare Mod de
preparare: Tăiaţi costiţele…
Read more »
8 June 2012

O
reteta simpla de Cocktail Lemon Tea din: ceai, apa, lamai, zahar si
rachiu. Ingrediente: 5 lingurite de ceai englezesc 3/4 l apa 5 lamai 150
g zahar 2 pahare de rachiu (Weinbrand) Mod de preparare: Turnam apa
fiarta pe ceai si facem infuzie 3-5 minute. Spalam si curatam lamaile,
punem coaja in ceai,…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de Tagliarini de vară din: seminte de pin, zeama si coaja rasa
de lamaie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, parmezan, branza
pecorino, sare de mare, piper si tagliarini. Mâncarea se prepară
incredibil de repede, e nemaipomenită într-o zi de vară şi cei mai mulţi
o adoră. Oricine ar trebui s-o încerce măcar o…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de budinca de orez cu mango, lamaie verde si nuca de cocos din:
orez cu iasomie, lapte de nuca de cocos, zahar tos, batond e vanilie,
pudra de nuca de cocos, mango, smantana, fistic si coaja de lamaie
verde. Ingrediente: 250 g de orez cu iasomie 400 ml de lapte de nucă de…
Read more »
8 June 2012

O
reteta de mixed grill cu dovlecel din: pulpe de pui, muschi de porc,
dovlecel, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei
gras, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4
felii muschi de porc 1 dovlecel 2 cepe 2 ciorchini rosii cherry sau 4
rosii obisnuite 4 felii de…
Read more »
8 June 2012

Incinge
500 ml ulei de floarea soarelui intr-un vas. într-un bol, pune 3
linguri făină, 6 linguri mălai, 1 linguriţă sare, 2 linguriţe boia iute
şi 1/2 linguriţă chili. Unge 500 g inele de calamar cu 1 ou bătut şi
apoi tăvăleşte inelele in amestecul de făină. Prajeste in uleiul bine
incins 2 minute, pe…
Read more »
8 June 2012

9
retete culinare: Retete traditionale: Bouillabaisse Originară din
Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie
binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti,
reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii
câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish.
Restul il gasiti aici. Prune in…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de gogosele cu banane si seminte de susan din: banane, ulei
vegetal, zahar tos, praf de nuca de cocos, faina de orez, faina de
porumb, seminte de susan, sare de mare si apa. Pentru a vă bucura din
plin de ele, trebuie să le consumaţi imediat după preparare, când sunt
crocante. Ingrediente: 5-6…
Read more »
7 June 2012

Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 6/200C. Curăţă de coajă şi taie cuburi de 2-3 cm 900
g cartofi cu coaja roşie. Stropeşte-i cu 2 linguri ulei şi amestecă-i
cu 1 linguriţă muştar picant. Presară sare şi piper şi dă la cuptor
40-45 de minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc.
Intre timp, prepară…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de macaroane cu branza din: macaroane, sare de mare, piper, unt,
maghiran, parmezan, branza, mascarpone, nucsoara si mozzarella de
bivolita. Ingrediente: 500 g macaroane de bună calitate sare de mare şi
piper negru proaspăt măcinat un cubuleţ de unt frunzele de la o legătură
mică de maghiran sau oregano proaspăt 100 g parmezan…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de pad thai cu creveti din: taitei de orez, zahar tos, sos de
peste, apsta de tamarin, ulei vegetal, ceapa rosie, usturoi, ardei rosu,
creveti, oua, muguri de fasole, ceapa verde, arahide si lamaie verde.
Ingrediente: 125 g de tăieţei de orez uscaţi, subţiri sau medii 1 1/2
linguri de zahăr tos 2 …
Read more »
7 June 2012

O
reteta de sos andaluz din: ardei capia, maioneza si sos de rosii. Un
strop de dulceaţă şi cidoare pentru produsele marine, precum peştele
fript cu bulbi de fenicul înăbuşiţi. Ingrediente: 30 g ardei capia din
borcan sau conservă 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de
foarte bună calitate 80 g sos de…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de mancare de molura cu germeni de grau din: supa de legume,
germeni de grau, molura, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, rosii, ulei de
masline, masline, sare, piper alb, frunze de patrunjel si cascaval.
Ingrediente: 200 ml supa de legume (plic) 125 g germeni de secara, grau 4
capatani mijlocii de molura 2…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte din: pulpe de
pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, ulei, cimbru, miere, zeama de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei grasi (2
rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura ceapa verde 2 castraveti 50 ml ulei
1…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de Supă cremă de spanac din: spanac, telina, morcov, cartofi,
smantana, lapte, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g
spanac 1 ţelină mică 1 morcov 2 cartofi 200 g smântână 200 – 250 ml
lapte sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Se fierbe spanacul
în apa cu sare…
Read more »
7 June 2012

Incinge
2 linguri ulei de măsline la foc mic şi prăjeşte 1 ardei gras galben şi
1 ardei gras roşu, tăiaţi felii subţiri, 4 căţei de usturoi, tăiaţi
felii subţiri şi 1 ceapă roşie, tăiată julien, 10 minute, până când se
înmoaie. Adaugă 3 linguri sos de chili dulce şi 4 linguri de apă şi…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de friptura de vita in stil mediteranean din: vrabioara de vita,
piper, ceapa rosie, rosii cherry, paine, ulei de masline, otet
balsamic, frunze de rucola si parmezan. Ingrediente: 650-700 g
vrabioara, taiata felii de 2 cm 2 lingurite piper rosu, zdrobit 3 cepe
rosii, curatate si taiate inele de 1,5 cm 700 g…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de paste cu ton si scortisoara din: ulei de masline, ceapa
rosie, ardei iute, scortisoara, busuioc, rosii, ton in ulei, sare de
mare, piper, paste, zeama si coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente:
ulei de măsline o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt 1-2 ardei iuţi
roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de legume picante la foc iute din: ceapa, morcov, usturoi,
ghimbir, ciuperci, ardei, broccoli, ceapa verde, ulei vegetal, supa de
legume, sos de peste, sos de soia light, zeama de lamaie, miere, faina
de porumb si fulgi de ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă mare, curăţată şi
feliată 1 morcov mediu, curăţat şi feliat…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si bere din: pulpa de
miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru,
rozmarin, usturoi, lamai, bere, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa
de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina mica
1 lingurita…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de tofu la tigaie cu ardei din: limenta, ardei rosu, piper, sos
de soia, tofu, ardei, ulei de soia, ceapa, faina si limeta. Ingrediente:
1 limeta nestoarsa 1 ardei rosu dulce 1/2 linguita piper macinat mare 3
lingurite sos de soia 400 g tofu care un ardei rosu si unul verde 1
ceapa…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de pachetele de legume rumenite la gratar, cu branza din:
vinete, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, rozmarin, cas, nuci de
pin, vermut, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete,
taiate felii de 7 mm 2 dovlecei, taiati felii, oblic 2 bucati
7 June 2012

O
reteta de hamburger la gratar din: carne tocata de vita, marar,
usturoi, ceapa, oua, sare, piper, boia, porumb, frunze de salata, ceapa
rosie, patrunjel, ulei de masline si chifle. Ingrediente: 400 g carne
tocata de vita 1 legatura marar 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 oua sare
piper boia garnitura: 100 g porumb…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc din:
busuioc, fileuri de ansoa, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie,
ulei de masline extravirgin, spaghete, midii, vin alb si ardei iute.
Midiile preparate în acest mod au o aromă autentică şi merg foarte bine
cu puţin ulei…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de salata de rata din: rata, sare de mare, piper negru,
scortisoara, rozmarin, mandarina, rosii, lamai, patrunjel, menta, ulei
de masline extravirgin, migdale, fistic, visine si fetica. Carnea de
raţă este consistentă, iar atunci când este rumenită cu multe condimente
poate fi destul de greu de digerat. Aici vă ofer o reţetă de…
Read more »
7 June 2012

Se
considera că Hoppin’ John a fost una dintre mâncărurile sclavilor din
timpul Războiului de Secesiune din Statele Unite. Se prepară dintr-un
soi de mazăre uscată, numită „mazăre cu ochi negri”, care trebuie lăsată
la înmuiat în apă, şi din orez aromat cu şuncă şi condimente picante.
In sudul Statelor Unite se serveşte de Anul…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de sos tarta din: capere, castraveti, maioneza si patrunjel.
Adăugaţi la maioneză capere şi castraveţi muraţi, pentru a obţine un sos
care însoţeşte perfect peştele pane. Ingrediente: 25 g capere, scurse
şi tăiate fin 50 g castraveţi muraţi, scurşi, tăiaţi mărunt 250 g
maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate o…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de pui la foc iute cu alune caju din: piept de pui, sare de
mare, piper negru, ulei vegetal, alune caju, ceapa, usturoi, ardei iute,
ceapa verde, sos de peste, sos de soia, zahar tos si ardei iute.
Preparatele thailandeze la foc iute contin adesea alune, la fel ca
numeroase feluri de mâncare…
Read more »
7 June 2012

O
reteta simpla de Cocktail Bullrito din: red bull, bacardi, suc de
lamaie, zahar si gheata. Ingrediente: Red Bull (sau alt energizat)
Bacardi menta suc de lamaie zahar gheata Mod de preparare: Se pun
frunze de menta intr-un pahar, se adauga Bacardi si se piseaza menta cu o
lingura. Se asteapta cateva minute, dupa…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de salata pentru micul dejun din: andiva, creson, ulei de
masline extravirgin, otet de vin alb, mustar, sare de mare, piper, ulei
de masline, bacon, paine, sangerete, oua si ceapa verde. Ingrediente: o
andivă creaţă mică, fără frunzele exterioare 2 legături de creson tocat 8
linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri oţet…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de ton prajit cu susan din: sos de soia, ulei de susan, suc de
lamaie, ardei iute, fileuri de ton, seminte de susan, ceapa verde,
frunze de coriandru si castravete. Ingrediente: 2 linguri sos de soia 1
lingurita ulei de susan sucul de la 1 lamaie 1 ardei iute, tocat marunt 2
fileuri…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de curry verde aromat cu carne de vita din: ardei iute, ceapa
rosie, usturoi, ghimbir, coriandru, iarba de lamaie, lamaie verde, ulei
vegetal, coriandru, chimion, boabe de piper negru, sare de mare, pasta
de creveti, file de vita, vinete, ulei vegetal, ardei, sos de peste,
zahar brun si busuioc. Pentru acest preparat, puteti…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de sos Marie Rose din: maioneza, sos de rosii, sos
warcestershirer, sos tabasco si coniac. Modificaţi după gust aromele
acestui sos şi serviţi-l la fructele de mare preferate, ca de pildă la
creveţii şi scoici. Ingrediente: 250 g maioneză de casă sau maioneză
cumpărată, de bună calitate 80 g sos de roşii sos…
Read more »
7 June 2012

Un
mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de
mălai cremos şi crccrocant, făcut din boabe de porumb măcinate şi apoi
fierte. Cuvântul grits vine de la termenul din engleza veche grytta,
care înseamnă păsat, în în timp ce hominy înseamnă porumb boabe. în In
America, primii colonişti englezi nu cunoşteau…
Read more »
7 June 2012

O
reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente:
1/4 cup unsalted butter 2 pounds white or brown button mushrooms, sliced
1 yellow onion, diced 1 rounded tbsp flour 6 sprigs fresh thyme, tied
into a bundle with kitchen string, plus…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de Salata de legume cu friptura de porc din: cotlet de porc, sos
hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi,
morcovi, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan
si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii 6
linguri sos hoisin…
Read more »
7 June 2012

O
reteta simpla de cocktail de ceai din: litchi, vermut alb, ceai negru,
candel si suc de portocale. Ingrediente: 1 cutie mica de loquat sau
litchi 1/8 l vermut alb 1/2 l apa 5 lingurite de ceai negru sau 3-4
plicuri 50 g candel 1/4 suc de portocale Mod de preparare: Lasam sa
se…
Read more »
7 June 2012

O
reteta de curry de pui din: file de piept de pui, sare, piper, cimbru,
ceapa verde, banana, ulei de masline, cirese, faina, praf de curry, supa
de pui, smantana, otet de vin alb, miere si usturoi verde. Ingrediente:
300 g file de piept de pui sare piper negru macinat 1 lingurita cimbru
uscat 1…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos
de brânză de capră din: branza de capra, sare de mare, piper, ulei de
masline extravirgin, zeama de lamaie, ulei de nuci, parmezan, piersici,
piersici, salata, parmezan si menta. Ingrediente: 70 g brânză de capră
fărâmicioasă sare de mare şi piper…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde
din: fileuri de red snapper, sare de mare, piper negru, ulei vegetal,
frunze de spanac, ulei de arahide, ardei rosii, usturoi, ceapa verde,
zeama de lamaie, pasta de tamarin, sos de soia, sos de peste, zahar de
palmier si apa. Un…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de sos verde cu usturoi si maioneza din: spanac, tarhon,
arpagic, patrunjel, nasturel, usturoi si maioneza. Acest sos plin de
culoare, pe bază de maioneză, completează cu succes mâncăruri ca fileul
de somon înăbuşit. Ingrediente: 50 g frunze de spanac englezesc 50 g
tarhon proaspăt o linguriţă de arpagic proaspăt, mărunţit 50 g…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de cotlete de berbecut cu legume la gratar din: cotlete de
berbecut, coaja si zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, oregano, praf de
chilli, cartofi, masline, anghinare si sparanghel. Ingrediente: 8
cotlete de berbecuţ coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 căţei de
usturoi, zdrobiţi 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 1 linguriţă…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de tocana de caltabos din: caltabos, ceapa, ardei rosii,
ciuperci, unt, sfecla rosie, sos de friptura, maghiran, zahar, otet si
usturoi. Ingrediente: 400g caltabos 2 cepe 2 ardei rosii 200g ciuperci
amestecate 4 linguri unt 850g sfecla rosie (din borcan) ½ l sos de
friptura sare 2 lingurite maghiran uscat zahar cateva picaturi…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de lasagna cu ciuperci din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
unt, ciuperci, sare, piper, cimbru, branza, parmezan, foi de lasagna,
unt, faina si lapte. Lasagna este un preparat italienesc clasic, care
consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care se pot adauga
si alte ingrediente. Ingrediente: 1 ceapa mare (sau…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de pui la gratar cu paste din: piept de pui, oregano, usturoi,
coaja si zeama de lamaie, ardie gras, paste, fasole alba, fasole verde,
telemea, ulei de masline, patrunjel si frunze de menta. Ingrediente: 4
buc. piept de pui, fără pieliţă, dezosat 1 linguriţă oregano 3 căţei de
usturoi, zdrobiţi coaja rasă şi…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de biscuiti cu alune de padure din: zahar, faina, esenta de
vanilie, albusuri, alune, ciocolata cu lapte, esenta de rom si unt.
Ingrediente: 250 g zahăr 2 linguri făină 2-3 picături esenţă de vanilie 5
albuşuri 350 g alune zdrobite Pentru glazură: 300 g ciocolată cu lapte o
lingură esenţă de rom 15…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de salata calda cu bacon din: cartofi, sare de mare, piper,
salata radicchio, salata verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin,
bacon afumat, ceapa rosie si otet balsamic. Gustul afumat al baconului
merge foarte bine cu aroma de cartofi, ciuperci şi usturoi. Dacă însă nu
găsiţi topinamburi, puteţi folosi cartofi noi. Nu uitaţi că,…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de
nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion,
sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza,
zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de
porc 125 g de…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de biscuiti cu portocale confiate din: unt, sare, galbenusuri,
zahar pudra, zahar vanilat, faina, ciocolata alba si portocale confiate.
Ingrediente: 250 g unt un praf sare 4 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră un
plic zahăr vanilat 175 g făină Pentru glazură: 300 ml ciocolată albă
portocale confiate Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa,
miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de
masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere
piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi
rozmarin proaspăt 8 cartofi noi…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de raci din: cozi de raci, zeama de lamaie, vin alb, sos de
soia, miere, sare, piper sichuan, ceapa verde, morcovi, ulei de susan,
usturoi, condimente si amidon. Ingrediente: 16-20 cozi de garnele uriase
(raci) zeama de la 1 lamaie 150 ml vin alb sec 1 lingurite sos de soia 2
lingurite miere…
Read more »
6 June 2012

O
reteta simpla de Cocktail cu cafea si coniac din: cafea, galbenus,
zahar, coniac si lapte pasteurizat. Ingrediente: 1 ceasca cafea tare 1
galbenus 1-2 lingurite de zahar 2 linguri de coniac 2 linguri de lapte
pasteurizat Mod de preparare: Mixam galbenusul cu zahar, coniacul si
laptele pasteurizat si turnam in shaker pe 2-3…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de supa cu tortellini din: tortellini, mazare, morcovi, fasole
verde, ceapa rosie, suc de rosii, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel, frunze de telina si cascaval. Ingrediente: 300 g tortellini
cu carne de vită 150 g mazăre 2 morcovi 150 g fasole verde fideluţă o
ceapă roşie un litru suc de roşii sare…
Read more »
6 June 2012

O
reteta de Salata verde creata cu pepene galben si feta din: salata
verde creata, pepene galben, branza feta, ulei de masline si otet
balsamic. Ingrediente: 1 salata verde creata 1/2 pepene galben 100 g
branza feta ulei de masline otet balsamic Mod de preparare: Spala
salata, sterge-o prin tamponare cu un servetel de…
Read more »
6 June 2012
O
reteta de varza dulce cu costite afumate din: costite, varza, vin rosu,
cimbru verde, ulei de masline, apsta de ardei, pasta de rosii, boia
dulce, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 costiţe
afumate 2 verze 50 ml vin roşu