vineri, 15 martie 2013

Retete de Pasti #14


Retete de Paste:

Salată cu bucăţi de avocado

2 November 2010
Salată cu bucăţi de avocado  Ingrediente: 1 salată verde 1 avocado 1/2 varză roşie mică 2-3 tije de ţelină 1 legătură mărar sare 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Salata verde se spală, se rupe bucăţele mari, iar cotorul de la fiecare frunză se îndepărtează. Varza se toacă mărunt,…
Read more »

Prăjitură cu mere

2 November 2010
Prăjitură cu mere  Ingrediente pentru foi: 2 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 6 linguri lapte 1 praf de copt coaja de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare Ingrediente pentru umplutură: 1,5 kg mere 200 g zahăr 1 praf scorţişoară 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Pentru foi, ingredientele se încorporează…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi biscuiţi

2 November 2010
  Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 10 g rom 1 vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se amestecă bine, apoi se pune miezul…
Read more »

Retete de post:Cartofi copti cu zeama de varza

2 November 2010
  Mod de preparare: Puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti (cati incap sau cati credeti ca puteti manca) . Dupa ce s-au copt bine, va si asezti la masa, dar sa va luati langa voi margarina, zeama de varza, sare va decojiti cartoful si incepeti sa-l zdrobiti cu furculita, puneti margarina si sare pe…
Read more »

Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi

2 November 2010
Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi  Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untură, în oala în care vei pregăti ciorba. Tai cârnaţii bucăţele, castraveţii cubuleţe sau rondele subţiri. Adaugi mai întâi cârnaţii…
Read more »

Ficăţei de pasăre cu ciuperci

1 November 2010
Ficăţei de pasăre cu ciuperci  Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2-300 g ciuperci 1 ceapă 100 g kaizer 150 ml ulei 1 ceşcuţă cu vin alb 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui la prăjit în ulei. Adaugi kaizerul tăiat mărunt şi ciupercile tăiate. Le laşi timp de 10…
Read more »

Tuna Cakes

1 November 2010
  Ingrediente: 2 conserve ton 1pachet surimi 1 ceapa mica 2-3 oua 1 conserva de porumb 3-4 linguri de pesmet doua linguri de maioneza sos chilli sos soya sare piper   Mod de preparare: Se scurge tonul si porumbul, se toaca ceapa cat mai fin, se taie feliute batoanele de surimi, se bat ouale. Se…
Read more »

Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci

1 November 2010
Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaciO reteta de Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci din: ciuperci, unt, branza de vaci, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci mari 50g unt 200g brânza de vaci 2 oua 1leg. marar sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curata si se spala bine. Se scot piciorusele ciupercilor, se…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi cireşe

1 November 2010
  Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuri măcinate 2 lin­guri rom 80g făină 300g cireşe   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă gălbenuşurile, nucile, romul, făina şi se bate bine compoziţia pentru omogenizare. Se bat albuşurile şi când spuma…
Read more »

Tarta cu opintici si cascaval

1 November 2010
  Ingrediente: 1 kg opintici 2-3 cepe 50ml ulei 5 catei de usturoi 3 oua 150g margarina 300g faina 250g cascaval   Mod de preparare: Se face un aluat din faina, margarina, 1 galbenus, 3 linguri cu apa si sare. Se framanta bine si se lasa la rece o ora. Pentru umplutura se curata ciupercile…
Read more »

Carmangerie în aluat de placinte

1 November 2010
Ingrediente aluat: 500g faina 150g unt 2 oua 2 linguri smântâna 1 lingura iaurt 1-2 pahare apa minerala l sare Ingrediente umplutura: 100ml ulei, 150g piept de pui tocat, 150g carne tocata de vita, 100g ficatei  de pui, 100g carne tocata de porc, 1/2 lingurita boia iute, 1 ceapa, 2 galbenusuri, 4 catei de usturoi,…
Read more »

Retete de post: Supa de rosii

1 November 2010
  Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 dovlecei taiati rondele subtiri 4 cartofi 1 legatura de ceapa verde 3 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 1 lingurita de zahar sare piper 2 foi de dafin   Mod de preparare: Intr-o oala suficient de mare se caleste in ulei cepa marunt tocata, se adauga…
Read more »

Rulada surpriza

1 November 2010
Ingrediente: 500g carne tocata de vita 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri) 100g brânza topita 100g paste scurte 1 ou 50g unt 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 2 linguri pesmet 1 lingura zeama de lamâie 3 foi de dafin 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Pune pastele…
Read more »

Ouă coafate cu ton şi sos olandez

1 November 2010
  Ingrediente:  5 ouă fierte tari 1 conservă de ton Mod de preparare: Se amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de muştar, 1 gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi mărar tocat. Sosul olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se îngroaşă, 1 gălbenuş crud, o linguriţă…
Read more »

Menuet cu ardei

1 November 2010
Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde) 400g ciuperci tăiate 200g ficat de pui 100 g unt 250 g porumb fiert 200 g brânză vaci 50 g smântână 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit chimen un vârf de cuţit curry un vârf de cuţit busuioc sare piper   Mod de preparare: Ardeii se…
Read more »

Chilca cu ceapa

1 November 2010
  Ingrediente: 500 g chilcă 3 cepe 2 linguri oţet 1 lămâie 3 linguri untdelemn 1 pumn de măsline pătrunjel   Mod de preparare: Chilca se scurtează de capete, se spală şi se scurge bine, apoi se pune într-un şervet la uscat . Lămâia se taie felii,ceapa se taie peştişori pătrunjelul se toacă. Se aşază…
Read more »

Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)

1 November 2010
Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)  Ingrediente: 60 ml gin 30 ml cointreau 15 ml lemon juice 1 tsp sugar 1 tsp egg white 1 red cherry a few chocolate chips some ice cubes 1 martini glass 1 spoon 1 shaker tongs   Cum se prepara Cocktail Halloween Red Eye
Read more »

Storceag

1 November 2010
  Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou 1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne de sturion  morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb)   Mod de preparare: Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la…
Read more »

Cocktail Pisco Collins

1 November 2010
  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – Pisco Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Pisco drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 Pisco 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon   Acest amestec simplu s-a născut acum circa…
Read more »

Retete de post: Ciorba de castraveti murati

1 November 2010
Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1 telina 1 pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean   Mod de preparare: Ai nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi ,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde . In afara de castraveti si cartofi pe care ii tai…
Read more »

Gasca salbatica la cuptor

1 November 2010
  Ingrediente: 1 gâscă (are între 2-4 kg) 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin alb dulce mărar cimbru leuştean pătrunjel   Mod de preparare: Gâscă golită şi tăiată bucăţi…
Read more »

Borş de urechiuşe umplute cu peşte

1 November 2010
Borş de urechiuşe umplute cu peşte  Ingrediente borş: 1 morcov 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină pătrun­jel 1 l borş sare 2 linguri ulei Ingrediente urechiuşe: 200 g făină 2 linguri ulei apă sare 200 g peşte proaspăt 100 g ciuperci 1 ceapă sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o dai pe…
Read more »

Chiftelute de icre

1 November 2010
  Ingrediente: 300 g icre (scoase din cămeşi) 3 cartofi 3 ouă 3 cepe sare piper ulei pentru prăjit 100 g faină + 100 g mălai, bine amestecate   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se pasează piure .Se toacă ceapa bob de orez se freacă cartofii cu icre, ouă,…
Read more »

Peste pe carbuni

1 November 2010
  Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei iuţi 1 lingură oţet   Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge peştele pe burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se acoperă cu căr­buni , neapărat cu solzi cu tot . Se fierbe apa…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi ness

1 November 2010
  Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3 linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri ,6 lin­guri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina.   Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri, se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea. Se…
Read more »

Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă

1 November 2010
Ingrediente foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml  esenţă de rom Mod de preparare: Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul, margarina,…
Read more »

Crema de zarzavaturi

1 November 2010
  Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 telina mica 1 praz 2 rosii (sau suc de rosii) 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie zarzavaturile marunt. Se pun la fiert cu apa si ulei pana se sfarma. Se paseaza…
Read more »

Lapti pane

1 November 2010
  Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2 ouă 200 g pesmet sau mălai de porumb sare piper pătrunjel 100 g unt   Mod de preparare: Se crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul). Se scot…
Read more »

Drob de morcovi

1 November 2010
Drob de morcovi  Ingrediente: 2 căni de orez fiert 2 căni morcov dat prin râzătoare 1 cană de pes­met 2 cepe mari tăiate mărunt 3 linguri ulei 1 – 1/2 cană cu apă caldă 1/2 linguriţă cu sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă cimbru uscat pătrunjel şi, dacă ai, 1-2 ardei graşi verzi Mod de preparare:…
Read more »

Retete de post: Ciorba de fasole batuta

1 November 2010
  Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec prin masina de tocat sau se bat la mixer. Piureul astfel obtinut se varsa inapoi in zeama in care a fiert fasolea, si se obtine un…
Read more »

Prăjitură cu miere si scortisoara

1 November 2010
  Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt 1 vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu praful de…
Read more »

Bors de chitici

1 November 2010
  Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş 1 ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei   Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert…
Read more »

Toci moldovenesc

1 November 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă untură pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se rad .Pasta obţinută se sărează puţin şi se pune pe un fund înclinat, să se scurgă . Se stoarce cât de bine se poate şi se amestecă cu ouă, sare şi piper.Se…

Salată de ardei copţi

1 November 2010
Salată de ardei copţiIngrediente: 12 ardei graşi frumoşi 2–3 linguri ulei 1 lingură oţet sare cîteva roşii   Mod de preparare: Se coc ardeii pe maşină întorcîndu–i pe toate părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămînă cruzi. Se aşază într–o cratiţă, se acoperă cu un ştergar curat, apoi cu un capac şi se…
Read more »

Coarda de struguri

1 November 2010
  Ingrediente: 1,2 litri must proaspăt de struguri 1,2 kg zahăr tos 1 albuş de ou 2 linguri zeamă de lămâie 3 g vanilie 900 ml apă   Mod de preparare: Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie sugativă .Se amestecă zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi, când…
Read more »

Salată de fasole boabe

1 November 2010
Salată de fasole boabeIngrediente: 250 g fasole boabe 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1 ceapă mare sare piper   Mod de preparare: Fasolea boabe, fiartăşi răcită  se strecoară bine de apa în care a fiert şi se amestecă, cu ceapa tăiată peştişori se adaugă uleiul, sarea, oţetul şi puţin piper.   Pofta buna!
Read more »

Salată de morcovi si ţelină

1 November 2010
Salată de morcovi si ţelină  Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau prin răzătoarea mică. Se pun într-un castron şi se amestecă cu uleiul, sucul de lămâie şi sarea. (Nu se face cantitate mare întrucât se…
Read more »

Strudel cu mere

1 November 2010
Strudel cu mere  Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se poate folosi şi brânză sau dovleac   Mod de preparare: Apa minerală şi uleiul se bat cu mixerul până devin…
Read more »

Lapte din seminţe de susan

1 November 2010
  Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2 linguri miere de albine vanilie   Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură hrănitoare, în special pentru conţinutul bogat în calciu.
Read more »

Pătrăţele cu miere şi migdale

1 November 2010
  Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale   Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm. Se…
Read more »

Compot de mere cretesti

1 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin alb licoros Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie în patru. Se pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă de…
Read more »

Păstârnac umplut cu soia

31 October 2010
Păstârnac umplut cu soia  Ingrediente: 6 bucăţi păstârnac 2 cepe 150 g soia granule 1 ceaşcă orez ulei sare piper 3 linguri pastă de tomate 2 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi păstârnacul, îi tai vârful şi baza şi-l pui la fiert în apă cu sare. în acest timp, pregăteşti umplutura: pui la fiert soia în apă…
Read more »

Borşul

31 October 2010
  Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră (integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia mirosul greu) 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş)   Mod de preparare: Dacă nu aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin fermenţi…
Read more »

Cozonac bucovinesc

31 October 2010
  Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti lapte 50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji de nucă 15 ouă 2 pahare unt + 50 g pentru uns tăvi 400 g zahăr coaja de la o lămâie 1 linguriţă esenţă rom   Mod…
Read more »

Prăjitură cu piersici si nuci

31 October 2010
  Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 lin­guriţă praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de rom 50g nuci 1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2 lin­guriţă scorţişoară   Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup în două şi li se…
Read more »

Perisoare cu smantana si marar

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper faină 800 ml smântână 100 g unt 2 linguri praf de ciuperci uscate   Mod de pereparare: Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se scurge,…
Read more »

Dulceaţă de cireşe amare

31 October 2010
  Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de la 1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi)   Mod de preparare: Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scutu­rând tingirea înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se leagă pe foc…
Read more »

Tochitură măcelărească

31 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat, limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin alb dulce 1 căpăţână mare usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia dulce 1 vârf cuţit boia iute sare piper 1 legătură cimbru 500 ml zeamă de carne 200 g telemea…
Read more »

Dovlecei cruzi cu branză tofu

31 October 2010
Dovlecei cruzi cu branză tofu  Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de soia 1 linguriţă vegeta pătrunjel verde   Mod de preparare: Dovlecelul şi brânza se dau prin răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin şi se amestecă cu celelalte ingrediente, inclusiv cu dovlecelul şi brânza. Compoziţia se poate servi unsă pe pâine sau ca…
Read more »

Salată de conopidă cu broccoli

31 October 2010
Salată de conopidă cu broccoli  Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Conopida şi broccoli se spală bine sub un jet de apă. Morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mare. Conopida şi broccoli se mărunţesc, apoi se amestecă cu morcovul…
Read more »

Pui ţărănesc cu roşii si smântână

31 October 2010
  Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1 legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură faină sare piper   Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin faină, apoi sepune la prăjit în unt încins…
Read more »

Sirop de coacaze

31 October 2010
  Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel: coacăzele bine coapte se strivesc cu mâna într-un bol mare cu 250 g apă. Se storc printr-un tifon des şi se amestecă cu restul ingredientelor de mai…
Read more »

Ciuperci cu legume

31 October 2010
Ciuperci cu legume  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei 1 vânătă 1 dovlecel 1 mână fasole verde 150 g mazăre 2 cepe mari 2 cartofi 1 ţelină mică 2-3 căţei de usturoi 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin…
Read more »

Mămăligă de cartofi

31 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci proaspătă   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc în ceaun, cu apă, (eventual se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul se…
Read more »

Plăcintă cu smântână

31 October 2010
  Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat, să…
Read more »

Păstrăv afumat

31 October 2010
  Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel mare) sare <>   Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă se…
Read more »

Cocktail Pinky Colada

31 October 2010
Cocktail Pinky Colada  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl rom ambrat 2 cl suc de ananas 2 cl frişca 2 cl crema de…
Read more »

Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi

31 October 2010
Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi  Ingrediente: 1 păstrăv afumat 6 cartofi 1 sfeclă mare sare piper 1 cub condiment concentrat de legume 1/2 lămâie 1 lingură muştar 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui sfecla la copt pentru 2 ore, iar cartofii îi fierbi în coajă timp de 30 de minute. în acest timp, dezosezi peştele şi-l laşi…
Read more »

Dulceaţă de vişine

31 October 2010
Dulceaţă de vişine  Ingrediente:  1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie   Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra unui castron ca să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii acestora. Apoi se pun împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu faţă de cel al vişinelor…
Read more »

Salată de varză roşie cu bureţi

31 October 2010
Salată de varză roşie cu bureţi  Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg bureţi din saramură sau din oţet 1/2 kg cartofi 1 lămâie oţet 1 legătură verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Speli şi varza, o tai fideluţă şi o opăreşti pentru 5 minute într-un litru de apă cu 3 linguri de…
Read more »

Musaca de dorna

31 October 2010
  Ingrediente:  1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1 ceapă mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre) 1 ceaşcă mare smântână    Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar smântână, 1 lingură miere ,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru   Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »

Linte verde bătută

31 October 2010
Linte verde bătută  Ingrediente: 500 g linte verde 100 ml ulei sare piper câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. După 10 minute strecori lintea, arunci apa şi o fierbi din nou cu apă clocotită. Scurgi apoi de zeamă lintea fiartă,…
Read more »

Căpşunele

31 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant alimentar 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Pui zahărul la foc mic cu puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după care adaugi oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat, amesteci şi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)

31 October 2010
Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)  Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml crème de bananas 30 ml single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one) 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream
Read more »

Tartă cu prune uscate

31 October 2010
  Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe 200 g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină   Mod de preparare: Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în ceai fierbinte, apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat din…
Read more »

Ciocolată cu nucă

31 October 2010
  Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri fană 9 lin­guri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat   Mod de preparare: Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le adaugi peste margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o lingură de făină, până o…

Musaca de macaroane cu soia

31 October 2010
Musaca de macaroane cu soia  Ingrediente: 500 g macaroane 1 pungă soia granule 3 ceşti de apă 2 cepe mari 2 fire de praz 1 morcov 1 ceaşcă de suc de roşii 5 căţei de usturoi 2 foi de dafin sare piper 1 legătură mărar verde;   11 linguri ulei 6 linguri făină 1 l apă sare piper cimbru…
Read more »

Susan

31 October 2010
  Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g nucă prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb   Mod de preparare: Pui la foc mierea cu zahărul şi amesteci în timp ce torni cacaua şi adaugi mar­garina. Amesteci din nou până ce totul se omogenizează foarte…
Read more »

Drob de ciuperci cu nuci

31 October 2010
Drob de ciuperci cu nuci  Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciu­perci 1 cană de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii (sau 1 cană de bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de busuioc uscat coriandru şi sare după gust   Mod de…
Read more »

Invârtită cu mac

31 October 2010
  Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1 ceaşcă de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie   Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte ,zahăr…
Read more »

Mălai copt

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă drojdie sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi se…
Read more »

Fasole verde cu smântână

31 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă cât se poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se toarnă…
Read more »

Roşii umplute cu branză

31 October 2010
Roşii umplute cu branză  Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3 linguri smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc în interior cu o lingură şi se aşază pe un platou cu gura în jos să se scurgă. Din…
Read more »

Cas de mere

31 October 2010
Ingrediente: 150 g caşcaval ras 1 ou </ 2 g piper 1 kg mere  25 g unt   Mod de preparare: Curăţă merele, le grijesc de cotoare, le taie felii .Ung o oală cu unt aştern un strat de mere .Presară caş şi 50 g caşcaval, piper mai aştern un strat de mere şi alt…
Read more »

Ciuperci cu orez

31 October 2010
Ciuperci cu orez   Ingrediente: 500 g ciuperci sau 1 cutie ciuperci 250 g orez 2 cepe 2-3 linguri ulei tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă vegeta sare   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, împreună cu ciupercile tăiate felii, după care se adaugă orezul. Toată această compoziţie se acoperă…
Read more »

Drob de conopidă

31 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg conopidă 4 ouă 4 linguri de gris 4 cepe mari sau 10 fire de ceapă verde 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel vegeta 3- 4 linguri ulei   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină sare…
Read more »

Perişoare din soia granule

31 October 2010
  Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru carne tocată 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană de apă. Se…
Read more »

Drob de zarzavat

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Rădăcinoasele se pun la fiert în…
Read more »

Pastă de ţelină

31 October 2010
Pastă de ţelină  Ingrediente: 1 ţelină potrivită 150 g brânză tofu 1 lingură ulei 5-6 măsline fără sâmburi 1 /2 linguriţă maghiran 1 cartof (opţional)   Mod de preparare: Ţelina şi cartoful se curăţă, se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se pun la scurs şi se lasă să se răcească. Se mixează…
Read more »

Mazare gatita taraneste

31 October 2010
  Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri unt câteva arpagicuri 3 linguri pastă roşii 1 morcov 1 linguriţă miere 1 pahar de vin dulce 1 legătură pătrunjel verde 1 creangă cimbru sare piper paprică 500 g carne porc (sau vită ori pasăre) 1 salată verde   Mod de preparare: Carnea…
Read more »

Pastă de branză cu mărar

31 October 2010
  Ingrediente: 250 g brânză dulce 100 g smântână 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: In bolul de la mixer punem brânză, smântână şi sare şi amestecăm până se formează o pastă omogenă, iar la sfârşit adăugăm mărarul tocat fin. Se pune într-un castronel, se garni­seşte cu ardei şi pătrunjel verde şi se…
Read more »

Pastă de avocado II

31 October 2010
Pastă de avocado II  Ingrediente: 2 avocado 150 g caju 1-2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâm­burele. Nucile caju se dau prin robotul de bucătărie sau prin maşina clasică de râşnit nuci. Punem într-un castron avocado, caju, sucul de…
Read more »

Mamaliga umpluta

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 1 ceaşcă smântână 250 g telemea 250 g caşcaval 6 ouă 50 g unt   Mod de preparare: Se pune laptele de fiert se bat ouăle, se rade brânza, se taie caşcavalul pătrăţele .Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte şi se amestecă până…
Read more »

Picior de porc afumat

31 October 2010
  Ingrediente: 3 picioare de porc 1 varză murată 1 kg cartofi 2 linguri untură de gâscă 1 lingură chimen 1 lingură paprică dulce 1 vârf cuţit paprică iute sare 1 pahar cu smântână 1 morcov 3 cepe 1 ţelină mică 1 păstârnac   Mod de preparare: Picioarele se grijesc bine şi se pun la…
Read more »

Turtă dulce

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă 1 lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3 cuişoare 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat pe baia de aburi, apoi se adaugă mierea…
Read more »

Sos alb cu cu găluste de ciuperci

31 October 2010
Sos alb cu cu găluste de ciuperci  Ingrediente pentru sos: 1 lingură unt 200 ml lapte dulce 2 linguri smântână 1 lingură făină 1 lingură suc de lămâie 1 legătură mărar sare Ingrediente pentru găluşte: 300 g crutoane de pâine uscată 300 g ciuperci din conservă 250 g lapte 1 ceapă 2 ouă 2 linguri făină 1 le­gătură frunze de usturoi…
Read more »

Găluşte de parizer vegetal

31 October 2010
  Ingrediente: 300 g cartofi 200 g parizer vegetal 2 ouă 200 g gris sare condimente   Mod de preparare: Parizerul se taie cubuleţe, cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi şi se zdrobesc. Se pune parizerul peste cartofi, se adaugă ouăle bătute bine, grisul, după care se adaugă sare şi condimente. Aluatul se…
Read more »

Cremă rece

31 October 2010
  Ingrediente: 100 g nuci caju 100 g migdale 150 g curmale 1 pliculeţ zahăr vanilat sare 150 ml suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele mai sus menţionate se dau prin robotul de bucătărie şi se obţine o cremă delicioasă.   Poftă bună!
Read more »

Varzari

30 October 2010
  Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie   Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper   Mod de preparare: Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se încinge o cratiţă cu untură se stoarce varza, se piperează, se pune la căli 3…
Read more »

Spanac de sighisoara

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1 lingură faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar   Mod de preparare: Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2 căni…
Read more »

Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetal

30 October 2010
Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetalIngrediente: 1,2 kg ciuperci 100 g unt 150 caşcaval vegetal sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi, care se curăţă, se spală, li se rup codiţele şi se pun în tava de la cuptor, în care se aşază o hârtie pentru copt unsă cu ulei. în locul în care…
Read more »

Clatite cu creier

30 October 2010
Ingrediente aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt sare 1ou Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare 1 ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se fierbe pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat. Dacă a fiert creierul,…
Read more »

Snitel de varza

30 October 2010
Ingrediente: 1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri făină 200 g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie felii, se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi făina…
Read more »

Pogaci

30 October 2010
  Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml smântână 5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns)   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi cu răbdare până devine un aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă la 1…
Read more »

Salata ardeleneasca cu boia

30 October 2010
  Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1 jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată verde   Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie fâşiuţe subţiri şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se amestecă şi se…
Read more »

Piure ardelenesc de cartofi

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar mare de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă de vaci   Mod de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se amestecă cu…
Read more »

Fasole verde de Cluj

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt 5 ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică   Ingrediente: Fasolea se taie bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se toacă .Se scurge fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g caşcaval, 50…
Read more »

Cas la cuptor

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1 ceaşcă smântână sare piper paprică   Mod de preparare: Se taie caşul bucăţele se unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de caş. Se bat ouăle cu smântână, făină, sare, piper, se toarnă…
Read more »

Gogosi pentru supa

30 October 2010
  Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură sare   Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul şi sarea. Se toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face cremă se ia de pe foc, se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă ouăle…

Salata de cartofi

30 October 2010
  Ingrediente: 2 cepe roşii 3 ouă fierte tari 1 salată verde 50 g măsline negre tari 1 legătură mărar oţet de fructe, după gust sare piper 3 linguri ulei 1 kg cartofi tari   Mod de preparare: Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână puţin…
Read more »

Varza calita

30 October 2010
  Ingrediente: 1 varză, acră sau dulce 1 pahar bun de untdelemn (4 linguri untură) 2 linguri bulion gros de roşii sare piper paprică cimbru foi de dafin   Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă (dacă e acră se spală-n două-trei ape). Se încinge untura într-o cratiţă cât de mare, se pune varza, se…
Read more »

Ciorba transilvaneana

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2 linguri untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează, se…
Read more »

Turta dulce de Brasov

30 October 2010
  Ingrediente: 1 linguriţă cuişoare praf 250 g zahăr 100 g rahat tăiat zaruri de table 500 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1 pahar măcinătură de miez de nucă 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava   Mod de preparare: Se frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se stinge cu apă (cam…
Read more »

Sos de dovlecei cu spaghete

30 October 2010
Sos de dovlecei cu spaghete  Ingrediente: 3 dovlecei mici 2 morcovi 1 ardei capia roşu 2 cepe mari 3-4 roşii 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval vegetal tarhon oregano verdeaţă pentru garnisit 500 g spaghete   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul se taie fâşii subţiri. Se pun într-o…
Read more »

Papara de peste

30 October 2010
  Ingrediente: 2-3 linguri de mălai untură pentru prăjit 2-3 cartofi 8 ouă sare 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe, boişteni)   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se încinge untura şi se pun cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe, se spală şi se taie bucăţi de-o furculiţă cins­tită,…
Read more »

Ingheţată de zmeură

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g zmeură (sau căpşune) 300 g frişcă 250 g zahăr 200 ml iaurt   Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se trece prin sită, se adaugă zahărul tos, apoi iaurtul şi se încorporează cu frişcă. Compoziţia se pune în forme de îngheţată şi se dă la frigider.   Poftă bună!
Read more »

Must de struguri cu hrean

30 October 2010
Must de struguri cu hrean    Ingrediente: struguri (în funcţie de cantitatea dorită) hrean   Mod de preparare: In mustul de struguri nefiert se adaugă hrean tăiat cubuleţe mici sau dat pe râzătoare. Hreanul nu favorizează fermentarea. Se păstrează la loc răcoros, în sticle.
Read more »

Zacuscă de ciuperci

30 October 2010
Zacuscă de ciuperci  Ingrediente:  3 kg ciuperci proaspete 5 kg gogoşari 2 kg ceapă 3 kg roşii 500 g ulei sare foi de dafin   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se scurg bine şi se dau prin maşina de tocat. Gogoşarii se coc, se…
Read more »

Reţetă de post: Prăjitură de post

30 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic   Mod de preparare: Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se amestecă…
Read more »

Salată cu năut si paste

30 October 2010
Salată cu năut si paste  Ingrediente: 2 căni năut fiert 1 cană paste fierte 2 ardei graşi (unul verde, unul roşu) 100 g măsline fără sâmburi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei de măsline 2-3 linguri suc de lămâie 2 căţei de usturoi sare 100 g iaurt slab (opţional)   Mod de preparare: Năutul, pastele, măslinele, ardeiul tăiat felii…
Read more »

Legume cu cârnaţi de post la cuptor

30 October 2010
Legume cu cârnaţi de post la cuptor  Ingrediente:  5 cârnaţi de post 5 morcovi 3 cepe 4 linguri margarină 1 lingură făină 1 lingură condiment cu gust de legume 200 g conopidă congelată 100 g mazăre congelată sare piper   Mod de preparare: Cureţi 2 cepe şi morcovii, tai ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii. Căleşti apoi ceapa în 2…
Read more »

Pastravi cu smantana

30 October 2010
  Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa gustul fin al peştelui nobil)   Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc şi se sărează un pic, apoi se lasă să aştepte, un ceas. Se…
Read more »

Papricaş

30 October 2010
  Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare piper 1 kg carne de viţel 3 cepe  1 lingură pastă roşii 1 lingură paprică 2 ardei graşi sare 2 linguri untură 1 lingură faină 500 ml supă de vacă   Mod de preparare: Se pune la fiert un sfert…
Read more »

Sirop din muguri de brad

30 October 2010
  Ingrediente: 2 kg muguri de brad 1,5 kg zahăr suc de lămâie   Mod de preparare: Mugurii de brad se culeg primăvara timpuriu. Se spală bine sub jet de apă şi se fierb cu 1 litru de apă, timp de 30-40 de minute, la foc mic. Se lasă la macerat până a doua zi.…
Read more »

Friptura de turda

30 October 2010
  Ingrediente: untură pentru prăjit sare piper cotlete de porc tăiate cu chenarul lor de şorici şi slănină cu tot   Mod de preparare: Şoriciul şi slănina se crestează des până la carne (să nu se deformeze magnifica felie). Se freacă cu sare şi piper şi se lasă vreo două ore, să se-ndulcească Se încinge…
Read more »

Cornulete de hateg

30 October 2010
  Ingrediente aluat: 300 g faină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1 gălbenuş 50 g zahăr pudră Ingrediente umplutura:250 g marmeladă, miere, dulceţuri, rahat   Mod de preparare: Se frământă toate până când una sunt .Se întinde coca foaie subţire dar să nu se vadă prin ea . Se taie triunghiuri,se…
Read more »

Tarta cu chimen

30 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 200 g urdă 200 ml iaurt 2 linguri muştar 2 linguri de chimen 1 lingură de faină piper 300 g brânză telemea   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit un sfert de oră .Se amestecă toate piper, după gust se toarnă amestecul într-un vas care merge la cuptor,…
Read more »

Mancarica de creier cu oua

30 October 2010
  Ingrediente: 1 creier vită 6 ouă 2 linguri untură (ulei) 2 cepe 1 legătură pătrunjel sare piper paprică   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în untură până devine aurie .Se adaugă creierul bine grijit, tăiat îmbucături şi sărat uşor se bat ouăle cu turbare. Se toacă verdeaţă când creierul s-a…
Read more »

Lostriţa de bucovina

30 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 6 linguri unt 3 linguri untură 200 g mălai sare 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1,5 kg peşte   Mod de preparare: Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul de groasă şi deloc apetisantă, e preferabil să-1 jupuiţi eu fac asta şi cu şalăul,…
Read more »

Sarmalute in cuib

30 October 2010
  Ingrediente: 1 varză 500 g carne porc tocată 2 cepe 2 linguri untură 1 pahar orez 200 g costiţă afumată 5-6 crenguţe cimbru 2-3 foi de dafin 1 pahar bulion roşii 1 cană supă carne piper sare paprică cimbru praf   Mod de preparare: In oala mare, unsă bine cu untură, se pun câteva…
Read more »

Malai dulce

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină grâu 3 ouă 1 litru lapte 4 linguri unt (untură) 1 nucă de drojdie sare 1 pahar zahăr   Mod de preparare: Se pune laptele la-ncălzit se cerne mălai într-un castron şi se toarnă laptele fierbinte peste el. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească.…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)

30 October 2010
Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 150 ml coca cola 1 lime wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 stirrer   Cum se prepara Cocktail Cuba Libre
Read more »

Pui pe ciolan

30 October 2010
  Ingrediente: piper boia dulce cimbru 500 ml vin alb dulce 50 g rachiu de mere 50 g oţet de mere 1 linguriţă miere mărar 1 ciolan afumat de porc de 1 kg 1 pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari)   Mod de preparare: Ciolanul se dezosează partea grasă, tăiată bucăţi cu…
Read more »

Prăjitură cu blat de biscuiţi

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg biscuiţi 400 ml apă 1 plic cremă de ciocolată pentru prăjituri 1 plic frişcă 650 ml lapte 100 g nucă măcinată   Mod de preparare: Se tapetează o tavă mai înaltă cu celofan şi se pune un prim strat de biscuiţi, care se însiropează cu ajutorul unui pulverizator. Peste acest „blat"…
Read more »

Gulaş secuiesc

30 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne porc 1 varză acră 4 linguri untură 5 cepe 500 ml smântână sare paprică   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, cât o prună mare ceapa se toacă .Se înăbuşă amândouă într-o lingură de untură până se rumenesc puţin, apoi se adaugă puţină apă caldă şi se lasă să…
Read more »

Putisoare

30 October 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceaşcă lapte 2 linguri drojdie 300 g faină sare 150 g zahăr pudră 150 g unt + 30 g unt pentru uns 150 g mieji de alune de pădure sau nuci   Mod de preparare: Untul se freacă întâi singur de nebun prin blide până albeşte, apoi se mai…
Read more »

Taitei rascopti

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g tăieţei cu brânză 3 ouă 1 lingură untură 3 linguri caş ras 300 g carne afumată de porc 1 ceaşcă smântână 2 ceşti făină 200 g brânză oaie < lingură 1 • ouă 4>   Mod de preparare: Se toacă carnea cu cuţitul şi se fierbe în foarte puţină apă (mai…
Read more »

Retete de post:Pilaf cu ciuperci si legume

30 October 2010
Ingrediente: 1 cana orez 3 cepe 3 ardei gras 1 telina 1 morcov 1 cutie ciuperci rosii ulei Mod de preparare Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga…
Read more »

Branza de burduf cu chimen

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g brânză burduf 200 ml smântână 1 ceapă mare roşie 2 linguri chimen 500 g caş dulce 100 g unt 1 linguriţă boia dulce   Mod de preparare: Se freacă bine brânza, untul, caşul şi smântână. Se taie ceapa bob de orez se pisează chimenul . Se freacă totul până devine pastă…
Read more »

Marinata de peste in otet

30 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 1 pahar oţet 5 pahare apă 2 – 3 foi de dafin 2 cepe mari 1 praf piper 1 praf ienibahar 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceaşcă untdelemn 1 farfurioară cu faina sare Mod de preparare: Peştele, bine grijit spălat, curăţat de solzi şi maţe – se taie felii…
Read more »

Zupa de chimen

30 October 2010
  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură faină sare 1 lingură chimen 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 1 ardei gras 1 cartof   Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se pun întregi la fiert, într-un litru şi un pic de apă .Când au fiert, se scot cu supiera se încinge untura, se…
Read more »

Rulouri de varză

30 October 2010
Rulouri de varză  Ingrediente: 1,5 kg varză albă mare 800 g ciuperci 2-3 cepe 100 g orez 1 legătură mărar 1 linguriţă vegeta 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 ou 2-3 linguri ulei 100 g unt   Mod de preparare: Foile cele mai mari de varză se pun la fiert în apă clocotită şi sărată timp…

Gulioare cu smantana

30 October 2010
  Ingrediente: 10 gulioare 100 ml untdelemn 1 cană de smântână sare piper pătrunjel mărar   Mod de preparare: Se curăţă gulioarele de coajă, se taie cubuleţe se încinge uleiul.Se pun gulioarele la prăjit, 10 minute, să se înmoaie . Când s-au muiat, se adaugă sarea, piperul, smântână şi se pun în cup­tor, încă 1…
Read more »

Gogosele ardelenesti

30 October 2010
  Ingrediente: 300 g telemea 3 ouă (sau 4 albuşuri) 100 g unt 300 g untdelemn   Mod de preparare: Se bat ouăle (sau albuşurile) cât se poate .Se rade brânza pastă şi se amestecă cu ouăle se pune uleiul cu unt la foc iute . Se formează gogoşele şi se pun la prăjit în…
Read more »

Fasole sleita

30 October 2010
  Ingrediente: 300 g fasole albă cu boaba mare 150 ml untdelemn 1 lingură oţet (sau lămâie) 2 cepe roşii sare   Mod de preparare: Fasolea se fierbe până crapă sau mai rău.Se scurge bine, până se usucă şi se răceşte se facăluieşte până se face piure.Se sărează uşor untdelemnul se toarnă puţin câte puţin,…
Read more »

Conopidă gratinată cu branză dulce

30 October 2010
Conopidă gratinată cu branză dulce  Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 1 linguriţă seminţe de dovleac 1 linguriţă seminţe floarea-soarelui 4-5 linguri lapte 4 linguri smântână 250 g brânză dulce sare chimen   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele mici şi se fierbe până ce devine moale. Intre…
Read more »

Hrean ardelenesc

30 October 2010
  Ingrediente: 3 linguri hrean ras 200 ml smântână 1 lingură oţet 1 lingură miere 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se curăţă rădăcinile de hrean, se rad mărunt spre pastă. Se freacă cu smântână se adaugă oţet, miere, sare . Se serveşte imediat, altfel îşi pierde vlaga. Merge ca uns cu rasolul de…
Read more »

Lapte din seminţe de floare-soarelui

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g apă călduţă 100 g seminţe de floarea-soarelui 2 linguri miere de albine coajă de lămâie   Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură gustoasă şi hrănitoare.
Read more »

Salata de ceapa rosie

30 October 2010
  Ingrediente: 1 lingură ulei sare 2 cepe roşii mari 1 lingură oţet bun   Mod de preparare: Ceapa se taie felii subţiri (sau se sparge într-un şervet, pisându-se mărunt cu pumnul, după o veche tradiţie culturală). Se sărează, se amestecă bine, să se-ndulcească se adaugă oţetul, apoi uleiul. Pentru faţă, se mai poate presăra…
Read more »

Salată de linte cu portocală

30 October 2010
Salată de linte cu portocală  Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 portocală 1 lămâie mică 2-3 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele subţiri, după ce în prealabil a fost curăţată şi spălată. Portocala şi lămâia se decojesc, se desfac în felii, iar spre deosebire de portocală, lămâia…
Read more »

Găluşte cu mere

30 October 2010
Găluşte cu mere  Ingrediente: 12 mere Golden 3 ouă 50 g unt 100 g zahăr 6 linguri pesmet 1 linguriţă scorţişoară sare făină cât cuprinde 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se amestecă cu ouăle, scorţişoara, zahărul vanilat, sare şi făină cât…
Read more »

Sos caju cu găluşte de cartofi

30 October 2010
  Ingrediente pentru sos: 150 alune caju 250 suc de roşii 150 ml apă 1 lingură praf de usturoi (sau 2-3 căţei de usturoi) 1 lingură suc de lămâie 1 lingură vegeta 1 linguriţă miere Ingrediente pentru găluşte: 1 kg cartofi 6 linguri gris 2 ouă 250 g lapte 3 linguri făină crutoane din 1…
Read more »

Papadie de orastie

30 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceafa afumată 1 lingură oţet 1,5 lingură untdelemn sare piper mărar 1 pahar smântână subţire frunze de păpădie   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă, se taie felii sau cubulete. Păpădia bine spălată se toacă .Ceafa se taie cubuleţe se amestecă oţet, untdelemn, smântână, sare, piper,…
Read more »

Salată de soia granule

30 October 2010
Salată de soia granule  Ingrediente: 100 g soia granule 100 g maioneză 1 ceapă 1 linguriţă vegeta 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Soia granule se fierbe în apă scăzută şi apoi se scurge de apă. După ce s-a răcit se adaugă ceapa tocată solzişori, maioneza şi pătrunjelul tocat fin. Se sărează cu vegeta. Se poate…
Read more »

Sos cu alune caju

30 October 2010
Sos cu alune caju  Ingrediente: 150 g alune caju 500 g lapte de soia 100 g miere de albine 100 g alune de pădure măcinate mirodenii (coajă de lămâie) 1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Alunele caju şi laptele de soia se dau prin robotul de bucătărie, apoi, într-un vas mai mare decât cel care conţine…
Read more »

Paine cu cartofi

29 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g drojdie 1 lingură sare 2 linguri zahăr 1-1,5 litri apă caldă 2 kg faină   Mod de preparare: Drojdia se desface în puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste faină,…
Read more »

Pui de arad

29 October 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 1 pui mai mic 250 g fasole verde 500 g cartofi 500 g roşii 250 g mazăre verde 3 cepe 2 linguri unt 2 ouă 1 legătură mărar 1 păhărel de vin dulce sare piper 2 linguri untură + 1 lingură pentru uns   Mod de preparare: Puiul mic se…
Read more »

Salată de linte cu tofu

29 October 2010
Salată de linte cu tofu  Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 legătură ridichi 150 brânză tofu 3 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 iaurt slab   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie rondele, ridichile se curăţă, se spală şi se taie feliuţe,…
Read more »

Chiftele din legume

29 October 2010
  Ingrediente: 200 g cartofi 100 g fasole verde 100 g spanac 200 g varză 200 g conopidă 200 g telemea 3 ouă 1 vârf cuţit piper pisat 1 ceapă mărar pătrunjel 200 g miez pâine albă pesmet faină 1 lingură ulei pentru prăjit ceapa ulei pentru prăjit chiftelele 200 g praz (eventual şi alte…
Read more »

Sos dulce de vişine

29 October 2010
Sos dulce de vişine  Ingrediente: 400 g vişine fără sâmburi 400 ml apă 200 g miere de albine 100 g caju  1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Vişinele se pun în apă şi se fierb câteva clocote. Se răcoresc şi se amestecă cu restul ingredientelor în robotul de bucătărie. Sosul obţinut se fierbe pe baie de…
Read more »

Despre aluaturi

29 October 2010
Despre aluaturi  La pregătirea aluaturilor se întrebuinţează următoarele produse : făină, apă, lapte, smîntînă, gălbenuşuri crude, ouă între, albuşuri bătute spumă, unt sau ulei, frişcă, drojdie. Aluaturile se fac cu drojdie şi fără drojdie. Proporţiile produselor care intră în compoziţia aluaturilor trebuie respectate cu stricteţe. Orice abatere de la regulile indicate aduce stricarea aluatului. Făina trebuie…
Read more »

Ruladă cu ciuperci

29 October 2010
Ruladă cu ciuperci  Ingrediente: 200 margarină 25 g drojdie 1 linguriţă miere sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ou 1-2 linguri fulgi de ovăz 1 linguriţă vegeta 1 legătură mărar oregano 100 g caşcaval ras   Mod de preparare: Din margarină, drojdie amestecată cu miere, 100 g apă, sare şi făină…
Read more »

Zacuscă de vinete

29 October 2010
Zacuscă de vinete  Ingrediente:  7 kg vinete 3 kg ceapă 5 kg ardei gogoşar 4 ţeline mari sare 500 ml ulei 1 kg bulion de roşii făcut în casă   Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra de aragaz, se curăţă şi se lasă să se scurgă. Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se înăbuşă cu…
Read more »

Biluţe verzi cu fructe confiate

29 October 2010
  Ingrediente: 100 g prune confiate 100 g curmale 100 g caise 150 g nucă măcinată 50 g fistic măcinat 100 g migdale   Mod de preparare: Fructele se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe în interiorul cărora se pun migdale…
Read more »

Dulceaţă de gutui

29 October 2010
Dulceaţă de gutui  Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie vanilie 250 ml apă   Mod de preparare: Se aleg gutui mari, se spală, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se pregătesc rapid, întrucât gutuile se înroşesc dacă stau mai mult timp tăiate. Se pune siropul la fiert şi, la…
Read more »

Coşuleţe cu linte

29 October 2010
Coşuleţe cu linte  Ingrediente: 1 pachet aluat foi de plăcintă 200 g linte roşie 250 g brânză tofu 2 linguri sos de soia 2 gălbenuşuri 5 linguri lapte 30 g seminţe de susan 1 lingură vegeta coriandru cimbru pătrunjel verde 1 fir de praz tăiat rondele   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se…
Read more »

Chiftele cu carne si legume

29 October 2010
Chiftele cu carne si legume  Ingrediente: 1 kg carne tocată de pui sau de vită 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 1 păstârnac 1 rădă­cină de pătrunjel 1 lingură pastă de ardei 1 gogoşar de la con­gelator sare piper 2 ouă 1 legătură verdeaţă 2-3 căţei de usturoi 1 cartof pesmet   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt,…
Read more »

Ruladă de legume

29 October 2010
Ruladă de legume  Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 4-5 linguri ulei 1 lingură oţet sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g mazăre din conservă 250 g fasole verde de la con­gelator 2 morcovi 2 cepe roşii 50 g margarină 1 lingură făină 1 lingură amidon 1 linguriţă condi­ment sare piper ulei Mod preparare aluat: Amesteci făina cu…
Read more »

Salată de fasole cu stafide

29 October 2010
Salată de fasole cu stafide  Ingrediente: 2 căni fasole albă fiartă 1 ţelină mică 1 ceapă roşie 1 ardei verde 2-3 roşii coapte bine 2 căţei de usturoi 2 linguri zeamă de lămâie sare 3 linguri ulei de măsline 25 g stafide   Mod de preparare: Ţelina se taie felii, ceapa se curăţă şi se taie felii subţiri. Ardeiul…
Read more »

Ingheţată de pepene galben

29 October 2010
Ingheţată de pepene galben  Ingrediente: 1 kg miez de pepene galben 100 ml lapte 100 ml frişcă 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Miezul de pepene se trece prin sită. Se adaugă laptele, treptat, zahărul şi se omogenizează bine. Se adaugă frişca şi se amestecă. Se toarnă compoziţia în forma dorită şi se dă la congelator.…
Read more »

Salată de soia cu muştar

29 October 2010
Salată de soia cu muştar  Ingrediente: 300 g soia gra­nule 2 linguri muştar 1 linguriţă boia de ardei dulce ulei 1 lingură rasă.de condiment   Mod de preparare: Pui soia la fiert în apă fierbinte cu condiment, pentru 20 de minute. După ce s-a înmuiat, o scurgi bine de apă, o pui într-un vas mai mare, o amesteci bine…
Read more »

Lapte cu banane

29 October 2010
Lapte cu banane  Tai bananele felii pe care le pun în blender, adaug lapte, mixez bine şi torn în pahare. Folosesc numai bananele coapte (cele pe a căror coajă galbenă au apărut câteva puncte maro) întrucât sunt dulci, parfumate. Dacă nu sunt coapte, sunt astringente şi trebuie să adaug şi zahăr sau miere. împreună cu laptele şi…
Read more »

Pilaf cu dovlecei II

29 October 2010
Pilaf cu dovlecei II  Ingrediente: 2 dovlecei 250 g orez decorticat 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu puţină apă şi ulei, se adaugă dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari şi se amestecă câteva minute. Separat, se pune la fiert orezul…
Read more »

Ciorba ardeleneasca de loboda

29 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne afumată 1 poală de lobodă câţiva căţei de usturoi 1 lingură de faină 1 pahar lapte dulce 1 ceaşcă lapte acru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se fierbe carnea. Se grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi. Se desface faina în lapte…
Read more »

Sos de mere

29 October 2010
Sos de mere  Ingrediente: 500 g mere acrişoare 200 g miere de albine 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 praf scorţişoară 50 g apă   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se taie cubuleţe şi se înăbuşă la foc mic, cu 50 g apă. Se dau prin robotul de bucătărie, obţinân-…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro