marți, 26 martie 2013

Retete de Pasti #77


Retete de Paste:

Trufe cu ciocolată şi alune de pădure

7 January 2013
Trufe_cu_ciocolata_si_alune_de_padureTrufe cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra, extract de vanilie, alune de padure si bomboane. Ingrediente: 175 ml de smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra, tocata marunt 1 lingurita extract de vanilie 50 g alune de padure, tocate grosier bomboane pentru decor de diferite culori   Mod de preparare: Pune…
Read more »

Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde

7 January 2013
Peste_la_abur_cu_ghimbir_si_ceapa_verdePeşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez brun si lime. Ingrediente: 100 g varza chinezeasca 4×150 g fileurid e cod (sau alt peste cu carnea alba) 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras 2 catei de usturoi,…
Read more »

Frittata cu broccoli şi spanac (Italia)

7 January 2013
Frittata_cu_broccoli_si_spanacCartoful se curăţă, se spală şi se pune la fiert. Separat fierbem broccoli şi spanacul, iar când sunt gata se toacă mărunt şi se ameste­că împreună cu gălbenuşul de ou, cartofi şi cu pătrunjelul tocat mic; se pune compoziţia într-o tavă şi se introduce la cuptor. Frittata cu broccoli şi spanac Pofta buna!
Read more »

Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită

7 January 2013
Tocana_de_cartofi_dulci_si_carne_tocata_de_vitaTocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui, ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate, ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si varza creata. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata 1 morcov mare, tocat 1 tulpina…
Read more »

Omleta cu sparanghel si feta

7 January 2013
Omleta_cu_sparanghel_si_fetaIncinge cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie si caleste un bulb mic de fenicul, taiat rondele, plus 2 catei de usturoi, tocati, timp de 5 minute. Adauga 125 g sparanghel, tocat, 150 g fasole verde, 150 g feta, maruntita, si o legatura de busuioc si menta, doar frunzele.  Pastreaza cateva pentru…
Read more »

Peste in cuptor in stil mediteranean

7 January 2013
Peste_in_cuptor_in_stil_mediteraneanIncinge cuptorul la 7/220C. Amestecă câte o legătură mică de busuioc, mentă şi pătrunjel proas¬păt cu 2 linguri de ulei de măsline şi coaja de la 1 lămâie. Trece prin acest amestec 6×150 g fileuri de peşte şi pune-le în tava de copt. Stropeşte 500 g roşii pe vrej cu 1 lingură ulei de măsline…
Read more »

Stir-fry cu creveţi şi ciuperci

7 January 2013
Stir_fry_cu_creveti_si_ciuperciStir-fry cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde, telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura de ceapa verde, feliata fin 2 tulpini de telina Apio 1 cate de usturoi, zdrobit 1/2…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca

7 January 2013
Tort_cu_crema_de_lamaie_si_frisca_29Tort cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt, lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine, bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g zahar 3 linguri faina…
Read more »

Gazpacho (Spania)

7 January 2013
GazpachoRoşiile, ardeii, ceapa, prazul şi pâinea se pun pe grătar. Roşiile şi ardeiul se ameste­că în blender cu ulei de măsline. Adău­găm ceapa, prazul, lămâia, busuiocul şi pătrunjelul, oţetul de vin şi restul din ulei. Se adaugă pâine prăjită şi se amestecă. Se lasă la rece 5 ore. Gazpacho Pofta buna!
Read more »

Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel

7 January 2013
Tarta_Pavlova_cu_ciocolata_alune_si_caramelTarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai, sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si crema de caramel. Ingrediente: 6 albusuri 600 g zahar tos 1 lingurita malai 1 lingurita sare de lamaie 75 g ciocolata neagra, topita 50 g alune prajite, tocate marunt 300 ml smantana…
Read more »

Pui in sos de rosii si usturoi

7 January 2013
Pui_in_sos_de_rosii_si_usturoiIncinge cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de tomate. Incinge 1 lingură ulei de măsline într-un vas termorezistent, adaugă puiul şi prăjeşte 5 min, până se rumeneşte. Adaugă 1 lingură ulei de măsline, 2 ardei…
Read more »

Foie gras cu sos caramel (Franţa)

7 January 2013
Foie_gras_cu_sos_caramelFicatul de raţă se fierbe în lapte. Se scoa­te, se răceşte, apoi se pasează, adăugând puţin ulei de măsline, sare, piper şi cognac. Se ţine la frigider 3-4 ore înainte de servire. O reţetă tradiţională franţuzească îl recomandă cu sos de caramel. Foie gras cu sos caramel Pofta buna!
Read more »

Tocana de pui cu fasole si ardei gras

7 January 2013
Tocana_de_pui_cu_fasole_si_ardei grasTocana de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina, ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 tulpini de telina Apio 1 ardei galben si 1 ardei rosu, fara seminte, taiati cuburi 1 catel…
Read more »

Supă de linte (Bulgaria)

7 January 2013
Supa_de_linteLintea se fierbe în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Uleiul se încinge într-o tigaie, adăugăm ţelina, ceapa şi morcovii şi se ţine pe foc 10 minute. Adăugaţi lintea, roşiile, usturoiul, asezonaţi cu sare, piper şi chubritsa (condimente specifice). Supă de linte Pofta buna!
Read more »

Pui umplut, invelit in pesmet

7 January 2013
Pui_umplut_invelit_in_pesmetînfăşoară în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză Gorgonzola în 4 şi distribuie -l e pe fiecare piept de pui dezvelit de folie, împătureşte apoi carnea ca să acopere brânza. Amestecă 1 lingură rozmarin proaspăt tocat cu 125…
Read more »

Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata

6 January 2013
Crema_de_branza_cu_usturoi_si_verdeata_5Crema de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente:   3-4 feluri de branza (dupa preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat   Mod de preparare: Se amesteca branzeturile cu…
Read more »

Pui in stil sandvis

6 January 2013
Pui_in_stil_sandvisIncinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, şi prăjeşte 5 min pe fiecare parte, până se ru­meneşte. Acoperă cu un capac şi prăjeşte încă 5 min. Amestecă 100 g dintr-un borcan cu sos de paste cu vinete şi brânză cu câteva frunze de busuioc, apoi…
Read more »

Pilaf cu alune si conopida coapta

6 January 2013
Pilaf_cu_alune_si_conpida_coaptaPilaf cu alune si conpida coapta din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, orez basmati brun, supa de legume, frunze de curry, conopida, pudra de curry, coriandru, alune de padure si iaurt. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir de…
Read more »

Pui la cuptor in stil indian

6 January 2013
Pui_la_cuptor_in_stil_indianIncinge cuptorul la semnul 6/190C. Amestecă la un loc 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, 2 linguri pastă de curry, zeama si coaja rasă de la 1 lămâie şi 2 linguri de zacusca dulce. Lasă la marinat măcar 10 min. Aşază pieptul de pui într-un vas, acoperă cu marinată şi pune 2 cepe,…
Read more »

Dressing cu citrice

6 January 2013
Sosuri_2Amestecă zeama de la 1 portocală şi cea de la 1 lămâie cu 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de zahăr şi asezonează. Se potriveşte cu salatele de verdeţuri, cu sfeclă sau cu orez.
Read more »

Cartofi cu varza rosie

6 January 2013
Cartofi_cu_varza_rosieFierbe 800g de cartofi tăiaţi cuburi, până se înmoaie. Topeşte 25g de unt într-o crăticioară adâncă (care poate fi dată la cuptor), apoi prăjeşte 100-300g de salată dulce de varză roşie, timp de câteva minute, până se înmoaie. Adaugă cartofii scurşi şi amestecă bine, asezonează şi presează. Lasă totul pe foc până obţii un preparat…
Read more »

Placintele cu spanac si gorgonzola

6 January 2013
Placintele_cu_spanac_si_gorgonzolaPlacintele cu spanac si gorgonzola din: lipii, gorgonzola, spanac, seminte de pin si frunze de rucola. Ingrediente: 4 lipii 400 g gorgonzola 500 g spanac intreg, decongelat seminte de pin si frunze de rucola pentru servit   Mod de preparare: Pune o cratiţă mică plină cu apă şi puţină sare la fiert. Când clocoteşte, adaugă…
Read more »

Piept de pui in sos de mustar

6 January 2013
Piept_de_pui_in_sos_de_mustarTopeste un cub de unt intr-o tigaie, adauga 1 ceapa mare, taiata rondele, si caleste-o la foc potrivit 10 minute. Scoate ceapa pe o farfurie, mareste flacara, adauga 4 bucati piept de pui, dezosate, dar cu piele si 500 g cartofi noi; prejeste-le pana se rumenesc bine. Intoarce puiul, adauga ceapa calita si toarna 150…
Read more »

Placinta cu pui

6 January 2013
Placinta_cu_puiMazărea se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp, usturoiul tocat mărunt şi ciuper­cile tăiate rondele se trag în tigaie cu puţin ulei de măsline. Pieptul de pui- cubuleţe – se pune şi el la călit într-o tiga­ie, unde adăugăm sare şi piper. Peste pieptul de pui adăugăm…
Read more »

Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale

6 January 2013
Crema_de_zahar_ars_cu_ciocolata_alba_si_portocaleCrema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale din: smantana, lapte integral, portocale, ciocolata alba, galbenusuri, malai si zahar tos. Ingrediente: 400 ml smantana 100 ml lapte integral 2 portocale, coaja rasa 150 g ciocolata alba 4 galbenusuri, plus inca 1 ou intreg 2 lingurita malai 50 g zahar tos, plus 6 lingurite pentru…
Read more »

Sandwich cu ou

6 January 2013
Sandwich_cu_ouFierbeţi două ouă tari şi curăţaţi-le de coajă. Pasaţi ouăle uşor şi amestecaţi-le cu boia iute (alimentele picante activea­ză metabolismul bazic şi vă ajută să ardeţi mai multe calorii), puţină sare, arpagic şi ciuperci (puteţi înlocui cu ustu­roi, sau ceapă). Aşezaţi amestecul pe felii de pâine integrală şi decoraţi cu verdeaţă. Puteţi consuma alături şi…
Read more »

Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă

6 January 2013
Tort_cu_mousse_de_cafea_si_crema_de_ciocolata_albaTort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă din: oua, zahar, praf de copt, lapte, faina, mousse de cafea, lapte, cafea concentrata, gelatina, frisca, lichior de cafea, ciocolata alba si frisca batuta. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 100 g zahar 5 g praf de copt 100 ml lapte 120 g faina mousse de…
Read more »

Bors asortat

6 January 2013
Retete_6Bors asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei, bors si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi o legatura ceapa verde 1 ceapa mica 2 cartofi doua frunze de varza 50 g mazare la conserva 1/4 dintr-o telina 1/4 radacina de patrunjel…
Read more »

Ruladă de miel cu garnitură de anghinare

6 January 2013
Rulada_de_miel_cu_garnitura_de_anghinareRuladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele 5 g rozmarin…
Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir

6 January 2013
Supa_de_pui_cu_legume_orez_si_ghimbir_4Supa de pui cu legume, orez si ghimbir din: supa de pui, orez, morcovi, suc de lamaie, ghimbir, sare si ou. 1 l supa de pui 2 – 3 linguri de orez alb 2 morcovi medii, curatati si taiati rondele Sucul de la 1 lamaie 1 – 2 lingurite ghimbir fin tocat Sare dupa gust…
Read more »

Parfe cu zmeura si nuga

6 January 2013
Parfe_cu_zmeura_si_nugaParfe cu zmeura si nuga din: nuca cu migdale, inghetata de vanilie, vin rosu dulce, albus, zmeura, zahar tos si suc de portocale. Ingrediente: 100 g nuga cu migdale, congelata in prealabil, pentru a fi rupta mai usor 1 kg inghetata de vanilie 3 linguri vin rosu dulce 1 albus 200 g zmeura congelata pentru…
Read more »

Chiftelute de conopida

6 January 2013
Chiftelute_de_conopidaChiftelute de conopida din: conopida, faina, patrunjel, usturoi, oua, chimen, scortisoara, turmeric, ulei, iaurt, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 conopida, rupta in florete 120 g faina 2 linguri patrunjel 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 oua, batute 1 1/2 lingurita chimen 1 1/2 lingurita scortisoara 1 turmeric ulei…
Read more »

Toast cu branza si ceapa rosie

6 January 2013
Toast_cu_branza_si_ceapa_rosieToast cu branza si ceapa rosie din: ceapa rosie, unt, branza cedar, mustar, bere si paine. Ingrediente: 1 ceapa rosie, curatata si taiata rondele 40 g unt 225 g branza Cedar, rasa 1 lingurita mustar cu boabe intregi 4 linguri bere 4 felii groase de paine, usor prajite   Mod de preparare: Intr-o tigaie, caleste…

Bors rusesc cu sfecla rosie

6 January 2013
CiorbaBors rusesc cu sfecla rosie din: carne de vita, sfecla rosie, ceapa, cartofi, morcovi, telina, dovlecel, rosii, concentrat, leustean, marar, bors, ulei de masline si piper. Ingrediente: 300 g carne de vita o sfecla rosie o ceapa 2 cartofi 2 morcovi 1/4 radacina de telina 1 dovlecel 3 rosii 1 lingura concentrat cateva fire de…
Read more »

Parjoale dietetice din miel şi pui

6 January 2013
Parjoale_dietetice_din_miel_si_puiParjoale dietetice din miel şi pui din: carne tocata de pui, carne tocata de miel, ceapa, sare, piper, oua, paine si ulei de masline. Ingrediente: 300 gr carne tocată de pui 200 gr carne tocată de miel 100 gr ceapă sare piper 2 ouă 100 gr pâine 50 gr ulei de măsline   Mod de…
Read more »

Cartofi frantuzesti cu usturoi

6 January 2013
Cartofi_frantuzesti_cu_usturoiCartofi frantuzesti cu usturoi din: unt, usturoi, sare de mare, lapte, smantana si cartofi. Ingrediente: 25 g unt 1 catel de usturoi 1 lingurita sare de mare 300 ml lapte 300 ml smantana grasa 1,2 kg cartofi, taiati rondele subtiri   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 5/190′C. Unge cu unt un vas termorezistent. Cu…
Read more »

Ciorba de perisoare cu smantana

6 January 2013
Ciorba_de_perisoare_cu_smantanaCiorba de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez, sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, galbenusuri, smantana si bors. Ingrediente: pentru perisoare: 400 g carne mixta tocata de doua ori in masina de carne 1 ceapa mica 1 ou 2 linguri de orez spalat bine si lasat la…
Read more »

Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal

6 January 2013
Spuma_de_ciocolata_cu_frisca_de_flori_de_portocalSpuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal din: ciocolata neagra, oua, zahar pudra, frisca si apa de flori de portocal. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao), plus ciocolata rasa patru oua, separa albusurile de galbenusuri 40 g zahar pudra 200 mililitri de frisca bine racita o lingurita de apa de flori…
Read more »

Andive in sos la cuptor

6 January 2013
Retete_5Andive in sos la cuptor din: andive, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, smantana, mustar de dijon si parmezan. Ingrediente: 3 andive, injumatatite pe lungime 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 cepe mici, tocate 200 ml smantana cu procent scazut de grasime 1 lingurita mustar de Dijon…
Read more »

Ciorba rapida de conopida

6 January 2013
Ciorba_rapida_de_conopidaCiorba rapida de conopida din: conopida, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, ulei, patrunjel, concentrat, bors si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 50 g mazare la conserva o lingura de ulei o legatura patrunjel proaspat doua lingurite concentrat bors dupa gust piper sau boia dupa gust   Mod de…
Read more »

Reteta zilei: Sos Pesto cu paste

5 January 2013
Sos_Pesto_cu_paste_05Sosul Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu cu branza si rosii. 1 cana frunze proaspete de busuioc 1/4 cana parmezan ras 1/4 cana ulei de masline (extravirgin este cel mai bun) 1/4 cana miez…
Read more »

Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara

5 January 2013
Tarta_cu_martipan_si_ciocolata_cu_scortisoaraTarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara din: aluat dulce, unt, zahar pudra, extract de vanilie, scortisoara, ciocolata, migdale, oua si faina. Ingrediente: 275 g de aluat dulce si fraged 80 g de unt 100 de grame de zahar pudra o lingurita de extract de vanilie 2 lingurite de scortisoara 200 g de ciocolata neagra…
Read more »

Tort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos

5 January 2013
Tort_Tutti_frutti_cu_blat_din_biscuiti_cu_cocosTort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos din: unt, biscuiti cu cocos, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, suc de fructe, zahar brun, pepene verde, mango fulgi de cocos si fistic. Ingrediente: 125 g unt 225 g bicuiti cu cocos 9 foi gelatina 400 g capsuni 600 g branza de vaci 200 g smantana…
Read more »

Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru

5 January 2013
Cartofi_zdrobiti_cu_usturoi_si_cimbruCartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru  din: cartofi, usturoi, cimbru, ulei de masline si cimbru proaspat. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 catei de usturoi 3 ramurele de cimbru 2 linguri ulei de masline 1 lingurita cimbru proaspat tocat   Mod de preparare: Fierbe cartofii cu usturoi şi rămurelele de cimbru până se înmoaie bine. Scurge,…
Read more »

Rulouri de salau si ardei, coapte la aburi

5 January 2013
Rulouri_de_salau_si_ardei_coapte_la_aburiRulouri de salau si ardei, coapte la aburi din: file de salau, ardei copti, ulei de masline, cartofi, rucolla si branza de capra. Ingrediente: 400 g file de salau 200 g ardei copti 40 g ulei de masline 400 g cartofi 50 g rucolla 50 g branza de capra proaspata   Mod de preparare: Fileurile…
Read more »

Tartine cu zmeură

5 January 2013
Tartine_cu_zmeuraTartine cu zmeură din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, fulgi de cocos, gelatina, zmeura, zahar, lapte batut, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: blat: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 300 g faina 1 plic praf de copt 125 g fulgi de cocos crema: 8 foi gelatina 450 g zmeura 50 g…
Read more »

Broccoli cu vinegreta de nuci

5 January 2013
Broccoli_cu_vinegreta_de_nuciBroccoli cu vinegreta de nuci din: broccoli, nuci, ulei de nuca si ulei de masline. Ingrediente: 400 g broccoli proaspat sau congelat 50 g nuci 50 ml ulei de nuca 50 ml ulei de masline   Mod de preparare: Găteşte la aburi broccoli timp de 5-8 min, până se înmoaie. între timp, prăjeşte nucile, fără…
Read more »

Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi

5 January 2013
Costita_de_porc_marinata_in_bere_neaga_coapta_la_aburiCostita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi din: costita de porc afumata, bere neagra, mustar, dovlecei si cartofi. Ingrediente: 400 g costita de porc afumata 400 ml bere neagra 50 g mustar iute 300 g dovlecei 300 g cartofi noi   Mod de preparare: Costiţa de porc tăiată felii, se ţine în…
Read more »

Tort de visine cu crema de branza si glazura

5 January 2013
Tort_de_visine_cu_crema_de_branza_si_glazuraTort de visine cu crema de branza si glazuradin: oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, compot de visine, gelatina rosie, frisca, branza de vaci, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si migdale. Ingrediente: blat: 4 oua 1 praf sare 140 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina 50 g amidon…
Read more »

Legume la cuptor cu vinegreta

5 January 2013
Legume_la_cuptor_cu_vinegretaLegume la cuptor cu vinegreta din: sfecla rosie, pastarnac, morcovi, usturoi, frunze de dafin, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 400 g sfecla rosie, cruda, curata si taiata sferturi 300 g pastarnac, curatat si taiat in jumatati, pe lung 400 g morcovi, taiati sferturi 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 frunze de dafin 2…
Read more »

Cotlete de porc cu sirop de artar, cartofi si fasole verde coapta la aburi

5 January 2013
Cotlete_de_porc_cu_sirop_de_artarCotlete de porc cu sirop de artar, cartofi si fasole verde coapta la aburi  din: cotlet de porc, fasole verde, cartofi, fulgi de migdale, sirop de artar, sare si piper. Ingrediente: 600 g cotlet de porc 300 g fasole verde proaspata 200 g cartofi noi 30 g fulgi de migdale 50 g sirop de artar…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca

5 January 2013
Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_frisca_16Cu cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data cand avem ceva de sarbatorit sau pur si simplu cand dorim sa-i incantam pe cei dragi. 300g piscoturi 300g ciocolata alba 300g ciocolata amaruie 600ml frisca 3 linguri…
Read more »

Ciocănele de pui cu legume asortate

5 January 2013
Ciocanele_de_pui_cu_legume_asortateCiocănele de pui cu legume asortate din: ciocanele de pui, miere, otet balsamic, boia dulce, sare de mare, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel verde, rosii cherry si cimbru. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 lingura miere fluida 1 lingura otet balsamic 1 lingura boia dulce sare de mare piper 4 linguri ulei de masline…
Read more »

Rosioare in pergament, cu pesto, coapte la aburi

5 January 2013
Rosioare_in_pergament_cu_pesto_coapte_la_aburiRosioare in pergament, cu pesto, coapte la aburi din: roisoare, ulei de masline, sare, piper, pesto, usturoi, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 4 rosioare 4 lingurite ulei de masline sare piper 4 linguri pesto pesto 20 g usturoi 200 g parmezan 20 g seminte de pin 100 ml ulei…
Read more »

Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână

5 January 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_afumatura_si_smântânaCartofi la cuptor cu afumătură si smântână din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat, ceapa verde, sare, smantana si fulgi de ardei. Ingrediente: 1 kg cartofi noi medii 2 linguri ulei de masline 200 g bacon afumat 3 cepe verzi sare 300 g smantana 1-2 lingurite fulgi de ardei   Mod de preparare: Se încinge…
Read more »

Frigarui de miel dietetice, aromatizate

5 January 2013
Frigarui_de_miel_dietetice_aromatizateFrigarui de miel dietetice, aromatizate din: file de miel, varza de bruxelles, fulgi de migdale, cimbru verde, sare, piper cayene si ulei de masline. Ingrediente: 500 g file de miel 500 g varza de Bruxelles 50 g fulgi de migdale 3 g cimbru verde sare piper cayene ulei de masline   Mod de preparare: Carnea…
Read more »

Tort de ciocolata si vanilie

5 January 2013
Tort_de_ciocolata_si_vanilieTort de ciocolata si vanilie din: ciocolata neagra, frisca, pastaie de vanilie si pudra de cacao. Ingrediente: 500 de grame de ciocolata neagra 550 de mililitri de frisca o pastaie de vanilie, numai semintele pudra de cacao   Mod de preparare: Topeşte ciocolata şi apoi las-o să se răcească puţin. încălzeşte trei linguriţe de frişca…
Read more »

Cartofi toscani cu legume

5 January 2013
Cartofi_toscani_cu_legumeCartofi toscani cu legume din: cartofi, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei, vanata, ardei gras, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g cartofi mici sare 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 2 dovlecei 1 vanata mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 3 linguri ulei de masline piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Rată cu sos de smântână şi piper

5 January 2013
Rata_cu_sos_de_smântâna_si_piperRată cu sos de smântână şi piper din: piept de rata, unt, coniac, smantana, boabe de piper verde si piper negru macinat. Ingrediente: 6 bucati piept de rata, cu pielea crestata in forma de gratar (scoate cu o ora inainte de preparare) 1 lingura unt 125 ml coniac 250 ml smantana grasa 100 ml smantana…
Read more »

Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea

5 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_amaruie_si_crema_de_cafeaPrajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea din: pudra de cacao, cuisoare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar pudra, oua, faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, cafea prajita si frisca. Ingrediente: 60 de grame de pudra de cacao si ceva in plus pentru presarare o lingurita cuisoare 3 lingurite de scortisoara un pumn de nucsoara…
Read more »

Tarte cu branza si nuci

5 January 2013
Tarte_cu_branza_si_nuciTarte cu branza si nuci din: spanac, branza de capra, ceapa, cimbru, nuci, ulei de masline, miere, aluat de placinta, ou si frunze de salata. Ingrediente: 125 g spanac crud 150 g branza de capra 2 cepe mici, tocate 2 lingurite cimbru proaspat 50 g nuci, tocate 1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurita…
Read more »

Miel la tavă cu cartofi

5 January 2013
Miel_la_tava_cu_cartofiMiel la tavă cu cartofi din: cartofi, muschi de miel, piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu si supa de carne. Ingrediente: 800 g cartofi 1 kg muschi de miel cu mantaua lui de grasime piper 2 cepe 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu sec 250 ml…
Read more »

Negresa cu cimbru si ghimbir

5 January 2013
Negresa_cu_cimbru_si_ghimbirNegresa cu cimbru si ghimbir din: ciocolata neagra, unt nesarat, zahar brun, faina, praf de copt, cimbru uscat, ghimbir si faina. Ingrediente: 460 g de ciocolata neagra taiata in mici bucatele 280 de grame de unt nesarat 300 g de zahar brun 80 g de faina o lingurita de praf de copt 2 lingurite de…
Read more »

Frigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi

5 January 2013
Frigarui_de_peste_cu_cartofi_si_un_sos_delicios_de_castravetiFrigărui de peşte cu cartofi si un sos delicios de castraveţi din: file de peste, suc de lamaie, dovlecel, ardei gras, rozmarin, sare, piper, cartofi, ulei de masline, castravete, iaurt si usturoi. Ingrediente: 600 g file de peste 4 linguri suc de lamaie 1 dovlecel 1 ardei gras galben 8 fire rozmarin sare piper 800…
Read more »

Reteta zilei: Mini tarte cu gutui si crema mascarpone

5 January 2013
Mini_tarte_cu_gutui_si_crema_mascarpone_16Mini tarte cu gutui si crema mascarpone din: aluat, gutui, zahar brun, mascarpone, smantana si zahar pudra. 1 foaie aluat pentru foietaj 1-2 gutui zahar brun pentru crema mascarpone: 200g mascarpone 100g smantana 4 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Aluatul se lasa sa se decongeleze, dupa care se taie in patratele si se…
Read more »

Ciocolata cu trandafiri, smochine si alune

5 January 2013
Ciocolata_cu_trandafiri_smochine_si_aluneCiocolata cu trandafiri, smochine si alune din: ciocolata amaruie, smantana, zahar pudra, apa de trandafiri, petale uscate de trandafiri, alune verzi si smochine. Ingrediente: 350 g de ciocolata amaruie (minim 70% cacao) 200 de mililitri de smantana o lingurita de zahar pudra o lingurita de apa de trandafiri 5 grame de petale uscate de trandafiri…

Trufandale la cuptor

5 January 2013
Trufandale_la_cuptorTrufandale la cuptor din: cartofi, sparanghel verde, sare, ceapa, ulei, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 500 g sparanghel verde sare 8 cepe frantuzesti 3 linguri ulei piper 1/2 legatura patrunjel   Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se curata cu peria, se sterg si se taie in doua pe lung.…
Read more »

Cosulete crocante umplute cu struguri si crema

5 January 2013
Cosulete_crocante_umplute_cu_struguri_si_cremaCosulete crocante umplute cu struguri si crema  din: foi de placinta, unt, zahar pudra, portocala, struguri, mascarpone, iaurt, zahar si grappa. Ingrediente: 400 g foi de placinta 50 g unt 2 linguri zahar pudra 1 portocala 200 g struguri fara samburi 250 g mascarpone 250 g iaurt degresat 60 g zahar eventual 2 linguri Grappa…
Read more »

Cartofi cu brânză si roşii uscate savuroase

5 January 2013
Cartofi_cu_brânza_si_rosii_uscate_savuroaseCartofi cu brânză si roşii uscate savuroase din: cartofi, rosii uscate, sare grunjoasa, busuioc, maghiran, usturoi, lamaie, urda, sare, piper si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 100 g rosii uscate conservate in ulei 2 lingurite sare grunjoasa 1/2 legatura busuioc 1/2 legatura maghiran 1 catel de usturoi 1 lamaie 150 g ricotta sau…
Read more »

Inele de mere pane

5 January 2013
Inele_de_mere_paneInele de mere pane din: mere, suc de lamaie, zahar, rom, unt, oua, faina, sare, bere si ulei. Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri suc de lamaie 50 g zahar 2 linguri rom 500 g unt 2 oua 200 g faina 1 praf sare 250 ml bere, vin alb sau lapte 2 linguri ulei  …
Read more »

Coaste de miel cu rozmarin si legume coapte

5 January 2013
Coaste_de_miel_cu_rozmarin_si_legume_coapteCoaste de miel cu rozmarin si legume coapte din: ulei de masline, coaste de miel, pasta de tomate, rozmarin, ceapa rosie, ardei, rosii cherry si vin alb. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 coaste de miel, fiecare cu cate 6 cotlete 2 linguri pasta de tomate 3 ramurele de rozmarin, tocate 2 cepe rosii,…
Read more »

Regina budincilor

5 January 2013
Regina_budincilorRegina budincilor din: unt, zahar tos, oua, migdale, faina, coaja de lamaie si gem de zmeura. Ingrediente: 100 g unt, la temperatura camerei 140 g zahar tos 4 oua, 3 dintre ele separate 75 g migdale macinate 40 g faina, plus un praf de copt coaja de la 1 lamaie 100 g gem de zmeura…
Read more »

Peste afumat cu legume si ou

5 January 2013
Peste_afumat_cu_legume_si_ouPeste afumat cu legume si ou din: orez, ceapa, ulei, sofran, pasta de curry, usturoi, concentrat vegetal, oua, peste afumat, patrunjel, mazare si lamaie. Ingrediente: 300 g orez tip basmati 1 ceapa mare, rondele 2 linguri ulei 1/2 lingurita sofran 2 linguri pasta de curry 2 catei de usturoi zdrobiti 750 ml concentrat vegetal fierbinte…
Read more »

Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz

4 January 2013
Supa_de_ciuperci_cu_orz_12Supa de ciuperci cu orz din: supa de pui, orz, frunze de dafin, ceapa, ulei de masline, telina, morcovi, usturoi, ciuperci, sare si piper. 12 cupe supa de pui sau ciuperci 1 1/4 cupe orz 2 frunze de dafin 6 ciuperci Shiitake uscate 1/4 ceasca ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 1 ceasca telina…
Read more »

Ciocolata cu rozmarin si sare de mare

4 January 2013
Ciocolata_alba_cu_rozmarin_si_sare_de_mareCiocolata alba cu rozmarin si sare de mare din: ciocolata alba, fulgid e sare de mare si rozmarin uscat. Ingrediente: 280 grame de ciocolata alba 1-2 lingurita de fulgi de sare de mare 2 lingurite de rozmarin uscat si taiat   Mod de preparare: Topeste ciocolata si adauga restul de ingrediente amestecand. Toarna compozitia intr-o…
Read more »

Retete asiatice: Pacheţele de primăvară

4 January 2013
Pachetele_de_primavaraPacheţele de primăvară din: ou, apa, ulei, faina, sare, ardei iute, morcov, ardei gras, ceapa verde, sos de soia, sos rosu chinezesc, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml apa 1 lingura ulei faina cat cuprinde sare sau un pachet foi de placinta cumparat pentru umplutura: 3 linguri ulei 1 ardei iute…
Read more »

Potarnichi la cuptor

4 January 2013
Potarnichi_la_cuptorIncinge cuptorul la 7/220C. Pune 400 g cepe mici (salote), curatate, si 4 pere, curatate de cotor si taiate sferturi, intr-o tava de copt. Stropeste-le cu 1 lingura ulei de masline si presara 2 linguri cimbru. Asezoneaza si da la cuptor 10 minute. Unge cu ulei 4 potarnichi de circa 500 g fiecare. Asezoneaza si…
Read more »

Cartofi la cuptor cu parmezan

4 January 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_parmezanCartofi la cuptor cu parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan si boia. Ingrediente: 1,2 kg cartofi albi, curatati 6 linguri ulei de masline 40 g parmezan, ras fin 1/2 lingurita boia dulce   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 6/200°C. Taie cartofii cuburi mari (cea 4 cm) şipune-i intr-o oală cu apă rece, sărată.…
Read more »

Porc cu sos dulce si orez

4 January 2013
Porc_cu_sos_dulce_si_orezPorc cu sos dulce si orez din: muschi de porc, ulei, usturoi, ghimbir, ardei gras, ceapa, morcov, ananas, muguri de bambus, ulei de susan, sos de soia, suc de rosii, piper alb, vin alb, otet de orez, zahar brun, sos de rosii si limeta. Ingrediente: 600 g muschi de porc 5 linguri ulei 4 catei…
Read more »

Ceafa la gratar

4 January 2013
Ceafa_la_gratarCeafa la gratar din: ceafa, ceapa, usturoi, bulion, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde, morcovi si piure de cartofi. Ingrediente: 1 kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei usturoi 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 30 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat piper macinat…
Read more »

Chiftele cu sos de rosii

4 January 2013
Chiftele_cu_sos_de_rosiiChiftele cu sos de rosii din: carne tocata, ceapa, miez de paine, ou, sare, marar, piper, lapte, cimbru, rosii, ulei de floarea soarelui si usturoi. Ingrediente: 400-500 g carne tocata 1-2 cepe 100 g miez de paine un ou sare o legatura marar piper negru macinat 50 ml lapte cimbru uscat si macinat un kg…
Read more »

Ciorba taraneasca cu rasol de vita

4 January 2013
Ciorba_taraneasca_cu_rasol_de_vitaCiorba taraneasca cu rasol de vita  din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, morcovi, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:  1 bucata rasol de vita (un kg) o telina mare un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper 1-2…
Read more »

Piure de ţelină şi păstârnac cu unt

4 January 2013
Piure_de_telina_si_pastârnac_cu_untPiure de ţelină şi păstârnac cu unt din: pastarnac, telina, unt, smantana, cimbru si mustar de Dijon. Ingrediente: 600 g pastarnac, curatar 650 g telina (1 telina medie) 25 g unt 100 ml smantana 1 lingura cimbru proaspat 1 lingura mustar de Dijon   Mod de preparare: Taie legumele cuburi mari, pune-le într-o oală cu…
Read more »

Orez in stil chinezesc

4 January 2013
Orez_in_stil_chinezescOrez in stil chinezesc din: orez, sos de boia, sos de soia, ulei de susan, piept de pui, ulei de floarea soarelui, fasole verde, ardei, creveti, pudra de ghimbir, usturoi, oua, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 250 g orez tip basmati 4 linguri sos de boia dulce 1 lingura sos de soia 1…
Read more »

Somon cu sparanghel

4 January 2013
Somon_cu_sparanghelSomon cu sparanghel din: medalioane de somon, lamai, patrunjel, unt, sare, piper, ceapa, ulei de masline, otet balsamic, zahar si vin alb. Ingrediente: 4 medalioane de somon 1-2 lamai o legatura patrunjel 50 g unt sare piper negru macinat o ceapa alba 500 g sparanghel 2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite otet balsamic o…
Read more »

Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune

4 January 2013
Tort_de_ciocolata_si_capsune _07Tortul de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao 1 pliculet praf de copt 170g unt 180g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie 150ml lapte pentru umplutura: gem de capsune capsune proaspete…
Read more »

Retete gustoase: Parjoale moldovenesti

4 January 2013
Prjoale_moldovenestiPrjoale moldovenesti din: carne de vita, ceapa, dovlecei, usturoi, morcov, patrunjel, sare, ou, piper, ulei si miez de paine. Ingrediente: 400 g carne de vita tocata 2 cepe 1-2 dovlecei 3-4 catei usturoi un morcov o legatura marar o legatura patrunjel sare un ou piper negru macinat ulei pentru prajit miezul de la 2 felii…
Read more »

Praz cu spanac si smantana

4 January 2013
Praz_cu_spanac_si_smantanaPraz cu spanac si smantana din: unt, praz, smantana, nucsoara, usturoi si spanac. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiate rondele subtiri 200 ml smantana un praf de nucsoara macinata 2 catei de usturoi, tocati 500 g spanac, bine spalat   Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie, adaugă prazul şi căleşte 10 min…
Read more »

Pui la cuptor, cu legume si mirodenii

4 January 2013
Pui_la_cuptor_cu_legume_si_mirodeniiPui la cuptor, cu legume si mirodenii din: pui, lamai, masline, rosii, ceapa, cimbru, usturoi, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: un pui de circa 2 kg 2 lamai, taiate jumatati 100 g masline fara samburi 300 g rosii, tocate grosier 200 g cepe mici, curatate 6 fire de cimbru, doar frunzele 12 catei…
Read more »

Salata verde cu branza de capra

4 January 2013
Salata_verde_cu_branza_de_capraFierbe 500 g cartofi timp de 10 min. Adaugă cîte 250 g fasole verde, broccoii şi mazăre şi fierbe-le până se înmoae. Scurge bine şi pune-le într-un castron. Incinge într-o tigaie 1 lingură ulei de măsline, adaugă 3 dovlecei, tăiaţi rondele, şi căleşte-i la la foc potrivit 5 min. Lasă să se răcească puţin, apoi…
Read more »

Salata de paste cu rucola

4 January 2013
Salata_de_paste_cu_rucolaSalata de paste cu rucola din: paste, piept de curcan, rosii cherry, rucola, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline, zahar, parmezan si dovlecel. Ingrediente: 400 g paste 400 g piept de curcan 200 g rosii cherry 200 g rucola sare piper negru macinat 2-3 lingurite otet balsamic 3 linguri ulei de masline o lingura…
Read more »

Crema de conopida

4 January 2013
Crema_de_conopidaCrema de conopida din: conopida, otet, bicarbonat de sodiu, ceapa, lapte degresat, ulei de masline, sare, piper, nucsoara si lemongrass. Ingrediente: o conopida mica 3 linguri otet o lingurita bicarboant de sodiu o ceapa mica un litru lapte degresat o lingura ulei de masline sare piper nucsoara cateva fire de lemongrass   Mod de preparare:…
Read more »

Supă din zeamă de varză cu cârnati afumaţi

4 January 2013
Supa_din_zeama_de_varza_cu_cârnati_afumatiSupă din zeamă de varză cu cârnati afumaţi  din: carnati afumati, varza acra, untura, faina, ceapa, boia dulce, smntana si zeama de varza. Ingrediente: 300 g carnati afumati 1 ceasca mare cu varza acra taiata fideluta 1 lingura untura 1 lingura faina 1 ceapa 1 varf cutit boia dulce 3 lingura smantana zeama de varza…
Read more »

Piept de pui picant

4 January 2013
Piept_de_pui_picantPiept de pui picant din: piept de pui, piure de rosii, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia iute, chilli, zahar si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 ml piure de rosii 100 ml ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi 4 cepe rosii sare piper negru boabe si…
Read more »

Aperitiv cu ciuperci

4 January 2013
Aperitiv_cu_ciuperciAperitiv cu ciuperci din: oua, telemea de vaca, faina, ciuperci, sunca de praga, sare, piper, ceapa verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si hartie de copt. Ingrediente: 5 oua 100 g telemea de vaca 200 g faina 250 g ciuperci 150 g bacon sau sunca de Praga sare piper macinat o legatura ceapa…
Read more »

Antricot de vita in sos

4 January 2013
Antricot_de_vita_in_sosAntricot de vita in sos din: antricot de vita, sare grunjoasa, piper, ulei de floarea soarelui, salvie, vin rosu dulce, ciuperci, ceapa rosie si unt. Ingrediente: 800 g antricot de vita/vitel sare grunjoasa piper negru, macinat si boabe 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 frunze salvie 300 ml vin rosu dulce 400 g ciuperci…
Read more »

Melcisori cu legume

4 January 2013
Melcisori_cu_legumeMelcisori cu legume din: aluat fruntuzesc, mozzarella, rosii cherry, ciuperci, pesmet, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, spanac, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 kg aluat frantuzesc pentru umplutura: 250 g mozzarella 250 g rosii cherry 200 g ciuperci 2-3 linguri pesmet o legatura ceapa verde 200 g spanac 3 linguri ulei de floarea soarelui…
Read more »

Friptura de vita cu rosii

4 January 2013
Friptura_7Friptura de vita cu rosii din: carne de vita, rosii, supa, vin rosu, piper, sare, unt, ulei, patrunjel verde si ceapa. Ingrediente: 1 kg de carne de vita sau vitel (pulpa sau snitele gata portiaonate) 500 gr de rosii bine coapte sau 1 cutie de rosii in bulion decojite 200 ml supa 100 ml vin…
Read more »

Supa de lapte cu cartofi

4 January 2013
Supa_de_lapte.pngO reteta delicioasa de supa cu: apa, lapte, unt, patrunjel, marar, sare, cartofi. Ingrediente: 1/2 l apă 1 l lapte 2 linguri unt pătrunjel şi mărar tocat sare 3-4 cartofi mari     Mod de preparare: Cureţi carto­fii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, adaugi şi laptele şi laşi…

Supa crema de legume cu busuioc

4 January 2013
Supa_crema_de_legume.pngO reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecei, morcov, usturoi, unt, frunza de dafin, sare, piper, busuioc verde, paine, smantana. Ingrediente: 3 fire de praz doi cartofi doi dovlecei un morcov 4 căţei de usturoi 75 g unt o frunză de dafin sare piper busuioc verde pâine smântână Mod de preparare: Prazul se curăţă…
Read more »

Reteta zilei: Negresa cu alune si glazura de ciocolata

4 January 2013
Negresa_cu_alune_si_glazura_de_ciocolata_19Negresa cu alune si glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom si esenta de vanilie. 100 g ciocolata amaruie 100 g unt 250 g zahăr 2 oua 100 g alune 150 g faina 1 plic praf de copt Ingrediente glazura: 6…
Read more »

Sardine cu porumb

4 January 2013
Sardine_cu_porumb.pngO reteta delicioasa de sardine: lamie, rosii, fulgi de ardei dulce, porumb, ulei de masline, sos de peste, sos de soia, ardei iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g sardine o lămâie 5 roşii o linguriţă cu fulgi de ardei dulce 500 g porumb 100 ml ulei ce măsline două linguri cu sos de peşte…
Read more »

Bezele cu cremă de vanilie

4 January 2013
Bezele_cu_crema_de_vanilie.pngO reteta delicioasa de bezele cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, lapte, pastaie de vanilie, zahar tos, ciocolata cu lapte. Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr un plic zahăr vanilat un praf sare Ingrediente cremă: 250 g unt 3 gălbenuşuri 150 ml lapte o păstaie de vanilie 100g zahăr tos 250 g ciocolată…
Read more »

Fasole verde dietetica

4 January 2013
Fasole_verde_dietetica.pngO reteta delicioasa de fasole verde cu: fasole, ceapa, verdeata, ulei, rosii. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1 ceapă verdeaţă tocată 1 ceaşcă ulei 3 roşii decojite Mod de preparare: Cureti fasolea de codite si de varfuri, o speli cu apa rece si o pui la fiert intr-o cana cu supa calda sau in apa…
Read more »

Retete savuroase: Stiuca umpluta

4 January 2013
Stiuca_umpluta.pngO reteta delicioasa de stiuca umpluta cu:ulei, ceapa, paine, patrunjel verde, ou, sare, piper, coaja de lamaie, vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 ou sare piper puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă puţin vin Mod de…
Read more »

Castraveti cu orez

4 January 2013
Castraveti_cu_orez.pngO reteta delicioasa de castraveti cu: unt, ceapa, orez, patrunjel verde, rosii, sare, piper, pesmet, faina, pulpa de rosii, smantana. Ingrediente: 10-12 castraveţi mijlocii 150 g unt 2 cepe 150 g orez 1 legătură de pătrunjel verde 2 roşii mari sare piper pesmet Ingrediente sos: 50 g unt 10g faina 500 g pulpa de rosii…
Read more »

Reteta zilei: Sarmale din piept de curcan

3 January 2013
Sarmale_din_piept_de_curcan_09Sarmale din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, ceapa, orez, sare, piper si bulion. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 varza murata 1 ceapa toccata marunt 50 g orez Sare si piper Bulion   Mod de preparare: Se toaca carnea de curcan, se amesteca cu ceapa toccata si orez, se asezoneaza cu…
Read more »

Ciorba de pui

3 January 2013
Ciorba_de_puiCiorba de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, cartofi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, galbenusuri, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 2 piepti de pui 3 morcovi 2 cepe o radacina patrunjel o telina mica 2 cartofi zeama de la 1-2 lamai sare piper negru macinat 1-2 linguri ulei de…
Read more »

Rizoto cu ciuperci, sunca si branza

3 January 2013
Rizoto_cu_ciuperci_sunca_si_branzaRizoto cu ciuperci, sunca si branza din: hribi, unt, ulei de masline, ceapa, sunca, ciuperci, usturoi, cimbru, orez arborio, vin, concentrat si branza roquefort. Ingrediente: 10 g hribi uscat, tocati grosier 25 g unt 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 100 g sunca (pancetta) 200 g ciuperci, taiate sferturi 2 catei de…
Read more »

Hamburgeri la gratar

3 January 2013
Hamburgeri_la_gratarHamburgeri la gratar din: carne de vita, carne de porc, sare, piper, ceapa, cimbru, ienibahar, cartofi, ardei, dovlecei, ulei de floarea soarelui, grasime si salata verde. Ingrediente: 300 g carne de vita tocata 250 g carne de porc tocata sare piper 1-2 cepe 1-2 lingurite cimbru un praf ienibahar 5 cartofi 2 ardei 3 dovlecei…
Read more »

Prajitura cu nuci si caramel

3 January 2013
Prajitura_cu_nuci_si_caramelPrajitura cu nuci si caramel din: unt, zahar tos, malai, faina, zahar brun, lapte condensat, nuci, alune si ciocolata cu lapte. Ingrediente: pentru blatul de biscuiti: 175 g unt, inmuiat 100 g zahar tos 100 g malai 200 g faina pentru crema de caramel: 150 g unt 150 g zahar brun 400 g lapte condensat…
Read more »

Ciorba de pui dreasa cu smantana

3 January 2013
Ciorba_de_pui_dreasa_cu_smantanaCiorba de pui dreasa cu smantana din: ceapa, dovlecei, morcovi, ardei, piept de pui, smantana, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o ceapa 2 dovlecei cu coaja verde 2 morcovi 2 ardei 2 piepti de pui 300 ml smantana pentru gatit 2 linguri ulei sare piper negru o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se…
Read more »

Tocana populara de vacuta

3 January 2013
Tocana_populara_de_vacutaTocana populara de vacuta din: carne de vaca, ceapa, ulei, pasta de rosii, faina, boia, concentrat de legume si piper. Ingrediente: 1,5 carne de vaca 10 cepe mari 3 linguri ulei 2 linguri apsta de rosii 1 lingurita faina boia dulce 2 lingurite concentrat de legume piper   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi potrivite…
Read more »

Salata de ton cu rosii si ceapa

3 January 2013
Salata_de_ton_cu_rosii_si_ceapaSalata de ton cu rosii si ceapa din: ton in ulei, rosii, ceapa rosie, masline, pasta de masline, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, zahar, vin rosu, sare grunjoasa, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ton in ulei vegetal 6-8 rosii medii 2 cepe rosii mari 200 g masline o lingura pasta de…
Read more »

Tochitura taraneasca

3 January 2013
Tochitura_taraneascaTochitura taraneasca din: suc de rosii, carne tocata de porc, carnati afumati, fasole boabe, ceapa, morcov, vin, ulei, piper si concentrat de legume. Ingrediente: 150 ml suc de rosii 500 g carne tocata de porc 2 carnati afumati 1 cana cu fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 cescuta cu vin ulei piper 2 lingurite…
Read more »

Tarta cu pere şi ciocolata

3 January 2013
Tarta_cu_pere_si_ciocolataTarta cu pere şi ciocolata din: pere, unt, zahar brun, oua, lapte, faina, ciocolata de menaj si migdale. Ingrediente: 4 pere bine coapte, curatate de coaja, cotor, taiate jumatati 100 g unt, inmuiat 100 g zahar brun 2 oua 4 linguri lapte 100 g faina, plus un praf de copt 150 g ciocolata de menaj,…
Read more »

Pui cu legume şi sos alb

3 January 2013
Pui_cu_legume_si_sos_albPui cu legume şi sos alb din: pulpe de pui, cartofi, morcovi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin, unt, lapte, nucsoara, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 cartofi medii 4 morcovi medii sare grunjoasa piper negru si alb macinat 2-3 linguri ulei de masline 100 ml vin alb dulce pentru sosul…
Read more »

Cartofi taranesti cu carne tocata

3 January 2013
Cartofi_taranesti_cu_carne_tocataCartofi taranesti cu carne tocata din: cartofi, kaiser, ceapa, ulei, concentrat de legume, piper, boia dulce, chimen, carne tocata de porc, castraveciori, ceapa verde si smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g kaiser 2 cepe 5 linguri ulei 2 lingurite concentrat de legume piper boia dulce chimen 500 g carne tocata de porc 10 castraveciori…
Read more »

Plăcintele cu ciocolata

3 January 2013
Placintele_cu_ciocolataPlăcintele cu ciocolata din: stafide, coniac, ciocolata amaruie, faina, sare, zahar tos, drojdie, unt, lapte, esenta de vanilie si ou. Ingrediente: 100 g stafide 3 linguri coniac (optional) 100 g ciocolata amaruie si 50 g ciocolata cu lapte, maruntita 250 g faina alba 1/2 lingurita sare 2 lingurite zahar tos 1 lingurita drojdie 25 g…
Read more »

Ciorbă de cartofi cu bacon

3 January 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_baconCiorbă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel, chimen, smantana, concentrat de legume, sare si ulei. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 morcovi 200 g bacon patrunjel 1/2 lingurita chimen 350 g smantana 1 lingura concentrat de legume sare 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Tai cuburi baconul şi îl pui…
Read more »

Mancare de muraturi

3 January 2013
Mancare_de_muraturiMancare de muraturi din: gogonele, gogosari, castraveti murati, conopida, varza, morcovi, ceapa, ulei, boia iute, bulion, piper, concentrat vegetal si faina. Ingrediente: 7-8 gogonele 5 gogosari 2 castrveti murati 2 buchete de conopida 1/4 varza taiata fasii 2 morcovi 2 cepe ulei boia iute bulion piper concentrat vegetal 1 lingura de faina   Mod de…
Read more »

Vita argentiniana

3 January 2013
Vita_argentinianaVita argentiniana din: muschi de vita, salvie, sare grunjoasa, ulei de masline, ceapa rosie, paprika, vin rosu, miere, otet balsamic, mozzarella, rosii, cimbru, busuioc verde, frunze de salata si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg muschi de vita salvie macinata sare grunjoasa 3-4 linguri ulei de masline o ceapa rosie un praf de paprika 50…
Read more »

Placintele cu legume

3 January 2013
Placintele_cu_legumePlacintele cu legume din: branza feta, rosii, ardei copti, patrunjel, aluat, ulei de masline, ceapa rosie, praf de usturoi, linte, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 200 g branza feta sau telemea, maruntita 100 g rosii din conserva, scurse si taiate 300 g ardei copti, scursi si taiati 1 legatura patrunjel, tocat 8 foi de…
Read more »

Mancare de cartofi cu mazăre si ficătei

3 January 2013
Mancare_de_cartofi_cu_mazare_si_ficateiMancare de cartofi cu mazăre si ficătei  din: ficatei, cartofi, mazare, ceapa, morcov, cimbru, usturoi, ardei, usturoi, ardei, foaie de dafin, ulei, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei 500 g cartofi 300 g mazare congelata 2 cepe 1 morcov 1 fir de cimbru 1 catel de usturoi 1 ardei 1 foaie de dafin…
Read more »

Iepure la cuptor in stil provensal

3 January 2013
Iepure_la_cuptor_in_stil_provensalIepure la cuptor in stil provensal  din: iepure, mustar dijon, ierburi aromatice, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente:  1 iepure taiata in bucati mustar Dijon ierburi aromatice provensale sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Amesteci într-un bol 1 lingură de ulei de măsline cu una de muştar de Dijon (este ideal…
Read more »

Sufleu de cartofi cu ceapa verde

3 January 2013
Sufleu_de_cartofi_cu_ceapa_verdeSufleu de cartofi cu ceapa verde  din: cartofi, telemea de oaie, branza de vaci, smantana, unt, lapte, oua, rosii cherry, ceapa verde, cimbru verde si pesmet. Ingrediente: un kg cartofi 200 g telemea de oaie 150 g branza de vaci 3 linguri smantana 75 g unt 200 ml lapte 2-3 oua 3 rosii cherry 2-3…
Read more »

Fursecuri cu ciocolata

3 January 2013
Fursecuri_cu_ciocolataFursecuri cu ciocolata din: ciocolata amaruie, miere, unt, zahar brun, esenta de vanilie, oua, faina, bicarbonat de sodiu si praf de copt. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie, rupta bucati 50 g miere lichida 200 g unt, la temperatura camerei 225 g zahar brun 1 lingurita esenta de vanilie 2 oua 325 g faina alba 3/4…
Read more »

Copane cu legume

3 January 2013
Copane_cu_legumeCopane cu legume din: copane de pui, piure de rosii, usturoi, paprika, zahar, cimbru, ceapa rosie, rosii, dovlecei, mango, sare de mare, piper, patrunjel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 8 copane de pui 300 ml piure de rosii 3-4 catei usturoi o lingurita paprika macinata o lingurita zahar o lingurita cimbru uscat 2 cepe…
Read more »

Supa crema de telina

3 January 2013
Supa_crema_de_telinaSupa crema de telina din: telina, dovlecei, cartofi, patrunjel, praz, ceapa alba, patrunel verde, frunze de telina, sare, piper, ulei de masline, unt si crutoane aromate. Ingrediente: o telina mare 2 dovlecei 3 cartofi o radacina patrunjel un fir de praz 2 cepe albe o legatura patrunjel verde o legatura frunze de telina sare piper…
Read more »

Prajiturele cu fructe si alune

3 January 2013
Prajiturele_cu_fructe_si_alunePrajiturele cu fructe si alune din: ciocolata amaruie, unt, miere, cirese confiate, stafide, migdale, biscuiti digestivi si ciocolata alba. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie si 150 g ciocolata cu lapte 100 g unt 4 linguri miere lichida 50 g cirese confiate 50 g stafide, tocate 75 g migdale prajite, maruntite 75 g biscuiti digestivi, rupti…
Read more »

Salata de ton cu sos de rosii

3 January 2013
Salata_de_ton_cu_sos_de_rosiiSalata de ton cu sos de rosii din: ton, fasole verde, fasole alba, cartofi, suc de rosii, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, salvie, zeama de lamaie si frunze de salata. Ingrediente: 2 cutii de ton 300 g fasole verde fideluta 200 g fasole alba uscata 4 cartofi medii 200 ml suc de rosii 3-4…
Read more »

Lasagna cu parmezan

3 January 2013
Lasagna_cu_parmezanLasagna cu parmezan din: foi lasagna, ulei de masline, carne de vita, ceapa rosie, galbenus, sare, cimbru, busuioc, piper, suc de rosii, pasta de masline, usturoi, parmezan si unt. Ingrediente: un pachet foi lasagna 3-4 lingurite ulei de masline 600 g carne de vita tocata 2 cepe rosii un galbenus sare cimbru verde si uscat…

Burgeri de casa cu cartofi

3 January 2013
Burgeri_de_casa_cu_cartofiBurgeri de casa cu cartofi din: carne tocata de curcan, ceapa rosie, marar, patrunjel, sare, piper, ou, pesmet, cartofi si usturoi. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 2 cepe rosii 2 legaturi marar o legatura patrunjel sare piper negru un ou 100 g pesmet 500 g cartofi 3-4 catei usturoi   Mod de preparare:…
Read more »

Paste cu pui si parmezan

3 January 2013
Paste_cu_pui_si_parmezanPaste cu pui si parmezan din: paste, unt, piept de pui, sare grunjoasa, piper alb, ulei de floarea soarelui, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste 50 g unt 2 piepti de pui sare grunjoasa piper alb macinat 5-6 linguri ulei de floarea soarelui 50 g parmezan o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se…
Read more »

Piept de porc cu sos de piper

3 January 2013
Piept_de_porc_cu_sos_de_piperPiept de porc cu sos de piper din: piept de porc, sare grunjoasa, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, cimbru, rosii, vin, fasole verde si lamaie. Ingrediente: 800 g piept de porc sare grunjoasa piper negru, alb si rosu boabe 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 4-5 catei usturoi cimbru verde 4 rosii 50 ml…
Read more »

Salata cu grepfrut

3 January 2013
Salata_cu_grepfrutSalata cu grepfrut din: salata, grepfrut, fasole verde, branza feta, ulei de masline, sare, cimbru, zahar brun, piper si otet balsamic. Ingrediente: o salata mare 3 grepfrut 400 g fasole verde 100 g branza feta 3 lingurite ulei de masline sare cimbru uscat si macinat 2 lingurite zahar brun un praf piper 2-3 lingurite otet…
Read more »

Supa crema de broccoli cu crutoane

3 January 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_crutoaneSupa crema de broccoli cu crutoane din: broccoli, telina, ardei, ceapa rosie, patrunjel, smantana, unt, sare, piper, nucsoara, crutoane, zeama de lamaie si branza cedar. Ingrediente: 800 g broccoli o telina mare 2 ardei o ceapa rosie mare o radacina patrunjel 250 ml smantana pentru gatit un cubuet unt sare piper alb macinat un praf…
Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor

3 January 2013
Muschi_de_porc_la_cuptor_13Muschi de porc la cuptor: muschi de porc, ulei de masline, sare, piper si unt. 5-6 fripturi de muschi de porc taiate gros Ulei de masline sare piper negru proaspat unt     Mod de preparare: Puneti fripturile pe o farfurie si ungeti cu ulei de masline fiecare bucata si pe o parte si pe…
Read more »

Chec cu cacao si pere

3 January 2013
Chec_cu_cacao_si_pere.pngO reteta delicioasa de chec cu: oua, zahar, faina, ulei, cacao, praf de copt, pere. Ingrediente:  6 ouă 200 g zahăr 100 g făină 50 ml ulei 3 linguri pudră de cacao 1 praf de copt 2 pere Mod de preparare: Se bat spumă ta­re albuşurile, se adaugă treptat zahă­rul, păstrând o lingu­ră pentru gălbenu­şuri.…
Read more »

Pui cu mere si rozmarin

3 January 2013
Pui_cu_mere_si_rozmarinPui cu mere si rozmarin din: pui, mere, rozmarin, sare grunjoasa, piper, boia, unt, usturoi, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 1 pui 800 g mere rosii 2 crengute rozmarin sare grunjoasa piper negru si macinat o lingurita boia dulce 150 g unt 2-3 catei usturoi zeama de la 1-2 lamai 1-2 lingurite miere  …
Read more »

Pizza cu ceapă

3 January 2013
Pizza_cu_ceapaPizza cu ceapă din: faina, drojdie, unt, sare, ceapa, bacon, smantana, oua, sare, piper si cascaval. Ingrediente: blat: 250 g faina 20 g drojdie proaspata 1 lingura unt 1 lingurita sare topping: 1 kg ceapa 100 g bacon impanat afumat 200 g smantana 4 oua sare piper 100 g cascaval   Mod de preparare: Se…
Read more »

Reteta zilei: Budinca de creier

3 January 2013
Budinca_de_creier_13Budinca de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela, branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare. 700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina 4 oua marar piper sare  …
Read more »

Chili con carne cu linte, ceapa si rosii

2 January 2013
Chili_con_carne_cu_linte_ceapa_si_rosiiChili con carne cu linte, ceapa si rosii din: linte, rosii, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei, carne de vaca, sare, piper, boia iute, chimen, oregano, foi de dafin, ceapa verde si branza cheddar. Ingrediente: 250 g linte 1 cutie (850 ml) rosii 300 g ceapa 2 catei de usturoi care 1 ardei gras rosu si…
Read more »

Bănuţi cu fistic

2 January 2013
Banuti_cu_fisticBănuţi cu fistic din: praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, unt, fistic, migdale, zahar brun si scortisoara. Ingrediente: 1 lingurita praf de copt 90 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 ou 150 g unt, taiat cubulete 50 g fistic tocat 100 g migdale tocate 50 g zahar brun 1 lingurita scortisoara   Mod…
Read more »

Prajitura cu ciocolata si unt

2 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_untPrajitura cu ciocolata si unt din: ciocolata neagra, unt, smantana, lapte, zahar tos, oua, lichior amaretto, paine si biscuiti. Ingrediente: 175 g ciocolata neagra (70% cacao), rupta bucati 80 g unt 300 ml smantana slaba 150 ml smantana grasa 100 ml lapte 125 zahar tos 4 oua, batute 4 linguri lichior amaretto 8 felii de…
Read more »

Placinta cu carne de vita si rosii uscate

2 January 2013
Placinta_cu_carne_de_vita_si_rosii_uscatePlacinta cu carne de vita si rosii uscate din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4 linguri ulei de masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15 fire cimbru 600 g carne…
Read more »

Cepe umplute – delicioase, de la cuptor

2 January 2013
Cepe_umpluteCepe umplute din: ceapa, chimen, sare, carne, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4 fire busuioc   Mod de…
Read more »

Tarta cu caramel si alune

2 January 2013
Tarta_cu_caramel_si_aluneTarta cu caramel si alune din: zahar brun, unt, miere, smantana, ou, aluat si alune. Ingrediente: 150 g zahar brun 75 g unt 50 g miere lichida 150 ml smantana 1 ou intreg, plus 1 galbenus, batute la un loc 1 pachet de aluat fraged, gata preparat 100 g alune prajite, maruntite   Mod de…
Read more »

Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână

2 January 2013
Friptura_tocata_cu_sos_de_ciuperci_si_smântânaFriptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita maghiran uscat 250 g ciuperci…
Read more »

Chec cu portocale şi migdale

2 January 2013
Chec _cu_portocale_si_migdaleChec cu portocale şi migdale din: unt, zahar, oua, faina, migdale, coaja de portocala, suc de portocala si zahar. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar 3 oua 125 g faina, cu un praf de copt 100 g migdale macinate coaja rasa de la 2 portocale pentru glazura: coaja de la 1 portocale si 1…
Read more »

Sarmale cu arahide in sos de arahide

2 January 2013
Sarmale_cu_arahide_in_sos_de_arahideSarmale cu arahide in sos de arahide din: varza, sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper, germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide. Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe verzi 50 g arahide prajite si sarate 1 ou 2 lingurite supa de vita…
Read more »

Tartă cu carne tocată şi legume

2 January 2013
Tarta_cu_carne_tocata_si_legumeTartă cu carne tocată şi legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata, piper, boia, smantana, lapte si bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g unt moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 linguri ulei…
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata

2 January 2013
Ciorba_de_curcan_cu_varza_murata_12Ciorba de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1 cana zeama de varza  …
Read more »

Colăcei cu vişine şi cremă de urdă dulce

2 January 2013
Colacei_cu_visine_si_crema_de_urda_dulceColăcei cu vişine şi cremă de urdă dulce din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, oua, ricotta, coaja de lamaie, ricotta, amidon, visine si seminte de pin. Ingrediente: 250 g faina 125 ml lapte 80 g zahar 1/2 cub drojdie 40 g unt topit 2 oua 250 g ricotta 1 lingurita coaja rasa de la 1…
Read more »

Gnocchi la cuptor cu praz si broccoli

2 January 2013
Gnocchi_la_cuptor_cu_praz_si_broccoliGnocchi la cuptor cu praz si broccoli din: unt, praz, faina, pudra de mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si banza. Ingrediente: 60 g unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina alba 1 lingurita pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara macinata 300 g broccoli, rupt in buchetele 200…
Read more »

Gratin de pui cu smantana si spanac

2 January 2013
Gratin_de_pui_cu_smantana_si_spanacGratin de pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat vegetal, mustar de Dijon, frunza de dafin, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa, taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 ml…
Read more »

Orez cu ciuperci si legume

2 January 2013
Orez_cu_ciuperci_si_legumeOrez cu ciuperci si legume din: ulei, ciuperci, varza, ulei de susan, oua, orez, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune prajite. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci, taiate felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua, batute usor 250 g orez, fiert si…
Read more »

Cocktail La Floridita Daiquiri

2 January 2013
Cocktail_La_Floridita_DaiquiriCocktail La Floridita Daiquiri din: white rum, fresch lime juice, sugar syrup si maraschino liqueur. Aceasta este formula originala a Daiquiri-ului. Ingrediente: 60 ml white rum 25 ml fresh lime juice 15 ml sugar syrup 1 teaspoon maraschino liquer   Mod de preparare: Se maesteca toate ingredientele in blender, cu gheata. Se toarna in paharul…
Read more »

Paste la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii

2 January 2013
Paste_la_cuptor_cu_branza_rosii_si_mirodeniiPaste la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii din: ulei de masline, bacon, ceapa, boia, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si 2 ardei…
Read more »

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas

2 January 2013
Tocana_de_legume_cu_soia_porumb_si_ananasTocana de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, bulion, zahar tos, malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2 ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300…
Read more »

Melci cu alune

2 January 2013
Melci_cu_aluneMelci cu alune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, ou, alune, frisca si galbenus. Ingrediente: 600 g faina 1 cub drojdie 225 ml lapte caldut 150 g zahar 250 g unt 1 ou 100 g alune macinate 200 g alune caramelizate 1 lingurita frisca 1 galbenus   Mod de preparare: Se pregăteşte o plămădeală din…
Read more »

Chiftele cu aroma de capere

2 January 2013
Chiftele_cu_aroma_de_capereChiftele cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, oua, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1 ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1 lingurita maghiran uscat 4…
Read more »

Briose cu unt de arahide

2 January 2013
Briose_cu_unt_de_arahideBriose cu unt de arahide din: drojdie, zahar, unt, unt de rahide, oua, faina, sare si lapte. Ingrediente: 1/2 cub drojdie 10 g zahar 100 g unt 75 g unt de arahide 4 oua 400 faina sare 4 linguri lapte   Mod de preparare: Pentru brioşe, se amestecă drojdia zdrobită cu laptele cald. Se topesc…
Read more »

Găluşte nemţeşti de cartofi

2 January 2013
Galuste_nemtesti_de_cartofiGăluşte nemţeşti de cartofi din: cartofi, sare, chifla, carne tocata, oua, mustar, piper, lapte, nucsoara, bacon, ceapa, supa si smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 1 chifla veche de o zi 400 g carne tocata mixta 2 oua 1 lingurita mustar piper 150 ml lapte caldut nucsoara rasa 200 g bacon afumat 300 g…
Read more »

Tarta cu citrice si ghimbir

2 January 2013
Tarta_cu_citrice_si_ghimbirO reteta delicioasa de Tarta cu citrice si ghimbir din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, pudra de ghimbir, urda, zahar tos, smantana, coaja de lamana, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 200 g biscuiti digestivi, zdrobiti 75 g unt, topit 300 g crema de branza 1 lingurita pudra de ghimbir 250 g urda 150…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro