Friptură
de vită şi legume la tigaie din: cartofi, ceapa verde, broccoli, ardei
rosu, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, amidon, sare, piper,
lapte, unt, nucsoara, chilli si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 2
cepe verzi 500 g broccoli 1 ardei rosu 500 g carne de vita 2 linguri
ulei 200 ml supa…
24 January 2013

Snitel
crocant pe sfecla rosie din: hrean, snitel de porc, sare, piper, oua,
faina, pesmet, unt, sfecla rosie, suc de lamaie, smantana fermentata si
arpagic verde. Ingrediente: radacina de hrean, circa 6 cm 4 bucati
snitel de porc (1 180 g) sare piper 2 oua 3 linguri faina 80 g pesmet 3
linguri unt topit…
Read more »
24 January 2013

Paste
in sos picant din: ceapa, sare, piper, usturoi, ardei iute, ulei de
masline, rosii, vin rosu si paste. Ingrediente: 1 ceapa sare piper 2
catei de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de masline 425 ml
rosii (conserva) 5 linguri vin rosu 400 g paste in forma de tub Mod
de…
Read more »
24 January 2013

Mancare
cu limba de vita din: limba de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, masline,
rosii in bulion, ardei grasi, busuioc, boia de ardei iute, supa si
sare. Ingrediente: 1 kg limba de vita 3 cepe mari 75 ml ulei 3 catei de
usturoi 400 g ciuperci 70 g masline fara samburi 300 g rosii in bulion…
Read more »
24 January 2013

Pachetele
cu muschi de porc din: muschi de porc, foi de placinta, ulei de
masline, morcovi, pastarnac, conopida, ardei gras, praz, ceapa rosii,
ceapa alba, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi
de porc 9 foi de placinta 4 linguri ulei de masline 4 morcovi 2 radacini
de pastarnac 1/2 conopida 1 ardei…
Read more »
24 January 2013

Cocktail
cu multivitamine din: suc de grepfrut, suc de multivitamine si sirop de
grenadine. Ingrediente: 6 cl suc de grepfrut 8 cl suc de multivitamine
0,8 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Turnam siropul de
grenadine si sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, pe
gheata zdrobita si mixam bine.
Read more »
24 January 2013

Biscuiti
Amaretti din: migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, albusuri si zahar
cubic. Ingrediente: 200 g migdale macinate 200 g zahar pudra coaja de la
o lamaie 2 albusuri 10 cubulete zahar cubic Mod de preparare: Se
asterne hartia de pergament pe toua tave. Se pun intr-un castron migdale
macinate, zaharul pudra si coaja…
Read more »
24 January 2013

Supa
de pui cu tortilla din: rosii cubulete, sos enchilada, ardei iute,
fasole neagra, boabe de porumb, ceapa, usturoi, supa de pui, chimen,
praf de chilli, sare, oregano, piper negru, foaie de daifn, piept de
pui, coriandru, suc de lamaie si chipsuri tortilla. 1 cutie rosii
cubulete 1 cutie sos enchilada 1 cutie ardei iuti…
Read more »
24 January 2013

Spaghete
cu rosii uscate si parmezan din: rosii uscate in ulei, usturoi, ceapa
verde, spaghete, sare, piper, ulei de masline, papadie si parmezan.
Ingrediente: 200 g rosii uscate in ulei (conserva) 4 catei de usturoi 1
legatura ceapa verde 400 g spaghete sare piper 1 lingura ulei de masline
75 g papadie 30 g parmezan…
Read more »
24 January 2013

Friptură
de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână din: sare, pulpe de
vita, ceapa, telina, boabe de piper, boabe de ienupar, foi de dafin,
patrunjel, morcovi, bulb de telina, praz, cartofi, unt, hrean, smantana
si nucsoara. Ingrediente: sare 1 kg pulpa de vita 2 cepe legume pentru
supa (ceapa, telina, etc)…
Read more »
24 January 2013

Salata
cu porumb si mere din: mere, radacina de pastarnac, telina, ardei gras,
porumb dulce, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4
mere 2 radacini de pastarnac 1 telina mai mare 1 ardei gras rosu 400 g
porumb dulce 4 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi…
Read more »
24 January 2013

Coaste
de porc la cuptor din: piept de porc, mustar, pasta de tomate, ulei de
masline, boia, piper, sare, usturoi, smantana, patrunjel verde si sare.
Ingrediente: o bucata de piept de porc (de circa 1 kg – 1,5 kg) 3
linguri de mustar 2 linguri pasta de tomate 3 linguri ulei de masline 1
lingurita boia…
Read more »
24 January 2013

Ciorba
de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa,
morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei.
Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1
morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura
orez 200 g iaurt…
Read more »
24 January 2013

Iepure
la tava cu legume din: pulpe posterioare de iepure, ceapa, telina,
morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin, boabe de ienibahar,
seminte de coriandru, piper boabe, cimbru, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe posterioare de iepure de camp 4 cepe potrivite 3-4
tulpini de telina 1 radacina telina mica 2 morcovi 4-5…
Read more »
24 January 2013

Taitei
cu legume si branza de capra din: usturoi, rosii, spanac, busuioc,
branza de capra, taitei, sare, piper, ulei, smantana, supa si faina.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 200 g rosii mici 350 g spanac 1 legatura
busuioc 2 bucati branaz de capra (a 40 g) 350 g taitei sare piper 1
lingura ulei 50…
Read more »
24 January 2013

Rulada
cu hribi din: unt, faina, lapte, oua, sare, hribi, sare, piper si mac.
Ingrediente: pentru aluat: 1/2 pachet unt 5 linguri faina 1/2 l lapte 5
oua unt pentru uns tava sare pentru umplutura: 500 g hribi sare piper
pentru decor: 2 linguri mac Mod de preparare: Topeşti untul într-o
cratiţă, adaugi făina,…
Read more »
24 January 2013

Piept
de rata cu broccoli din: piept de rata, broccoli, iaurt, galbenusuri,
cascaval, ulei, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de
rata 500 g broccoli 200 g iaurt 4 galbenusuri 100 g cascaval 50 ml ulei 1
ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Curăţaţi pieptul de raţă
de pieliţe,…
Read more »
24 January 2013

Mămăligă
de barabule din: cartofi, malai si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g
malai sare Mod de preparare: în ceaunul de mămăligă pui să fiarbă în
apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi ca pentru piure. După ce s-au
fiert, în ceaun, îi striveşti ca pentru piure dar nu atât de mărunt. Nu
scurgi…
Read more »
24 January 2013

Ciorbă
ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati
de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel,
telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole
verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus
si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g…
Read more »
24 January 2013

Friptura
de vita cu sos de rosii dulce acrisor din: fripturi de vita, ulei de
masline, condimente, piper negru, supa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir,
zahar, otet de orez, rosii si sos de soia. Ingrediente: 3-4 fripturi de
vita 1 lingura ulei de masline condimente pentru carne de vita piper
negru 1 cana supa de…
Read more »
24 January 2013

Ceafă
de porc ardelenească din: ceafa de porc, cimbru, rozmarin, boia dulce,
sare, piper, usturoi, ulei si bulion. Ingrediente: 4 felii de ceafa de
porc cimbru rozmarin boia dulce sare piper 4 catei usturoi pisati 5
linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui 1 cescuta mica de
bulion (suc de rosii) Mod…
Read more »
24 January 2013

Bors
de vita cu legume din: carne de vita, fasole pastai, mazare, morcov,
ceapa, radacina de telina, cartofi, taitei, bors si leustean.
Ingrediente: 500 g carne de vita o mana de fasole pastai 200 g mazare 1
morcov 1 ceapa 1 radacina de telina 2 cartofi 100 g taitei 1 l bors
leustean Mod…
Read more »
24 January 2013

Pui
cu sos de soia din: ulei, ceapa, usturoi, piept de pui, broccoli,
fasole verde, unt de arahide si sos de soia. Ingrediente: 2 linguri de
ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 3 bucati piept de pui 225 g broccoli 250 g
fasole verde 3 linguri unt de arahide 1 lingura sos de soia…
Read more »
24 January 2013

Varza
umpluta cu carne de porc si orez din: varza, carne de porc, orez
prefiert, morcov, cimbru uscat, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente:
2 verze potrivite 500 g carne tocata de porc 150 g orez prefiert 1
morcov 1 lingurita cimbru uscat 100 ml ulei 2 cepe potrivite sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
24 January 2013

Cornulete
cu merisoare din: merisoare, unt, zahar, vanilat, zahar, galbenusuri,
faina, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 50 g merisoare uscate 200 g
unt moale 3 plicuri zahar vanilat 70 g zahar 2 galbenusuri 280 g faina
100 g migdale macinate 100 g zahar pudra Mod de preparare: merişoarele
mărunt cu un cuţit. Amesteci untul…
Read more »
24 January 2013

O
reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu:ardei capia, ardei gras,
praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare,
piper, malai, smantana. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei capia un
ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o lingură
cu pastă de tomate 150 ml…
Read more »
23 January 2013

Mușchi
de porc cu sos de rosii si arahide din: muschi de porc, condimente de
porc, ulei de masline, ghimbir, usturoi, unt de arahide, sos de rosii,
sos de soia, chilli si supa de pui. 2-3 bucati muschi de porc 1
lingurița condimente de porc 2 lingurite ulei de masline Ingrediente
sos: 1 lingurita ghimbir…
Read more »
23 January 2013

Cocktail
Tarita din: pepene galben, inghetata de mango, zeama de lamaie, crema
de cocos, apa minerala si fir de menta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 50 g pepene galben 2 globuri de inghetata de mango 1 strop
de zeama de lamaie 2 cl crema de cocos apa minerala carbogazoasa sau
plata fir de menta…
Read more »
23 January 2013

Vrăbioară
de vitel cu paste din: vrabioara de vitel, paste, oua, telemea de oaie,
ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 600 g
paste scurte 4 oua 150 g telemea de oaie 50 ml ulei 50 g unt sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o…
Read more »
23 January 2013

Tartă
cu ciuperci de pădure din: faina, unt, suc de morcovi, sare, ghebe,
ceapa, gogosar si ou. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 150 g unt
pentru compozitie: 4-5 linguri suc de mrocovi 1/2 lingurita sare 300 g
ghebe 2 cepe 1 gogosar 1 ou fiert tare Mod de preparare: Pentru aluat
amesteci făina,…
Read more »
23 January 2013

Bors
de pui cu legume din: tacamuri de pui, morcov, pastarnac, ceapa,
cartofi, pastai de fasole, rosii, sare, bors si patrunjel. Ingrediente:
tacamuri de pui 1 morcov 1 pastarnac 1 cepa 2 cartofi cateva pastai de
fasole 2 rosii sare 1 litru de bors patrunjel Mod de preparare: Cureţi
legumele, pui ceapa cu 2…
Read more »
23 January 2013

Salataq
verde cu branza tofu din: tofu, salata verde, sos de soia, ulei de
masline, ceapa verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g tofu 1
salata verde, mare 4 linguri sos de soia 3 linguri ulei de masline 4
fire ceapa verde 1 catel de usturoi sare piper Mod de preparare: Se
spala…
Read more »
23 January 2013

Rulouri
de vitel cu smochine din: pulpa de vitel, carnaciori, smochine, unt,
lamaie, sos worcester, vin dulce licoros, cocos, sare si piper.
Ingrediente: 400 g pulpa de vitel 100 g carnaciori subtiri 500 g
smochine proaspete 100 g unt 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1
lingurita cocos ras 100 ml vin dulce licoros sare…
Read more »
23 January 2013

Prajitura
din faina de porumb din: lapte dulce, zahar tos, zahar vanilat, faina
de porumb, oua, unt si ananas. Ingrediente: 1 l lapte dulce 150 g zahar
tos 1 plic zahar vanilat 250 g faina de porumb 3 oua 150 g unt 5 felii
de ananas Mod de preparare: Indulcesti laptele cu zahar si…
23 January 2013

Cubulete
de pui in coronite de ceapa din: piept de pui, ceapa, ulei, supa de
pui, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui
8 cepe 100 ml ulei 250 ml supa de pui 1 lingurita boia de ardei dulce
sare piper Mod de preparare: Fierbeti 10 minute pieptul…
Read more »
23 January 2013

Taitei
cu carne de pui din: piept de pui, unt, sare, piper, taitei, patrunjel,
veapa, smantana, supa de legume si faina. Ingrediente: 4 bucati piept
de pui file (a circa 150 g) 2 linguri unt sare piper taitei cate 1
legatura patrunjel si ceapa 100 ml smantana 300 ml supa de legume
(instant) 1 lingura…
Read more »
23 January 2013

Fasole
şi soia în stil mexican din: granule de soia, amestec mexican de
condimente, ulei de masline, sos mexican, rosii in suc si fasole.
Ingrediente: 350 g granule de soia Amestec mexican de condimente (piper
de cayenne, piper negru, fulgi de ceapa si usturoi, chilli, cimbru,
busuioc, foi de dafin – toate macinate, pulbere fina)…
Read more »
23 January 2013

Desert
din: smantana, fulgi de porumb, nuci zdrobite, caise uscate, miere si
scortisoara. Ingrediente: 500 ml smantana proaspata 200 g fulgi de
porumb 50 g nuci zdrobite 100 g caise uscate 4 linguri miere 1/2
lingurita scortisoara Mod de preparare: Fulgii de porumb se amestecă
bine cu mierea, nucile, caisele uscate, tăiate în cubuleţe…
Read more »
23 January 2013

Ficaţi
de pui cu ciuperci şi garnitură de orez din: ficat, ciuperci, unt,
ceapa, sare, piper, patrunjel verde, orez, cascaval vin alb si rosii.
Ingrediente: 500 g ficat 500 g ciuperci 50 g unt 1 ceapa mare 100 g unt
sare piper 1 legatura patrunjel verde 200 g orez 150 g cascaval 1/2
pahar vin…
Read more »
23 January 2013

Cotlet
de porc în sos de rodii din: cotlete de porc, rodii, unt, faina, lapte,
suc de rosii, nucsoara, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 4
cotlete de porc 3 rodii 100 g unt 2 lingua faina 300 ml lapte 150 ml
suc de rosii un varf de cutit nucsoara 2-3 frunze de salvie…
Read more »
23 January 2013

Rulouri
din piept de pui cu crutoane din: piept de pui, rozmarin verde, paine
integrala, supa de pui, ulei, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de
enibahar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 12
fire rozmarin verde 6 felii de paine integrala 350 ml supa de pui 50 ml
ulei…
Read more »
23 January 2013

Spaghete
cu sos de roşii şi linte din: rosii decojite, zarzavat de supa, ceapa,
usturoi, ulei de masline, linte, supa de legume, oregano, foaie de
dafin, sare, piper, patrunjel verde si spaghete. Ingrediente: 800 g
rosii decojite din conserva 1 legatura zarzavat de supa (morcov,
patrunjel) 2 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura ulei…
Read more »
23 January 2013

CHOW
FAN este un fel de mancare specific bucatariei chinezesti care mai este
cunoscut si sub numele de orez prajit. CHOW FAN s-a nascut din
resturile de la alte mese, astfel incat compozitia lui poate varia
foarte mult. Unul din ingredientele originale este CHAR SIU, un carnat
afumat cu gust usor dulce, care se poate…
Read more »
23 January 2013

Broccoli
cu pui din: broccoli, carne de pui, ulei, faina, ceapa, suc de rosii,
boia de ardei, sare, piper, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 2
broccoli 4 bucati de carne de pui (de preferinta pulpe sau piept) 6
linguri ulei 1 lingura faina 1 ceapa 1 cana suc de rosii boia de ardei
sare piper…
Read more »
23 January 2013

Budinca
din ravioli cu cascaval din: ravioli, ceapa verde, morcovi, rosii,
ciuperci champignon, mazare verde, porumb, ulei vegetal, unt,
mozzarella, sos de usturoi si sare. Ingrediente: 300 g ravioli un fir de
ceapa verde 2 morcovi 3 rosii 100 g ciuperci champignon proaspete 100 g
mazare verde congelata 100 g porumb conservat 3 linguri ulei…
Read more »
23 January 2013

Cocktail
Carlotta din: suc de mere, suc de telina, suc de morcovi, zeama de
lamaie si patrunjel. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl
suc de mere 4 cl suc de telina 4 cl suc de morcovi 1 strop de zeama de
lamaie 1 lingurita de patrunjel maruntit Mod de preparare: Mixam
ingredientele…
Read more »
23 January 2013

Paste
cu ciuperci si vinete din: ciuperci, vinete, usturoi, rosii, ulei de
masline, vin alb, sare, piper, paste si parmezan. Ingrediente: 50 g
ciuperci 400 g vinete 1 catel de usturoi 4 rosii 4 linguri ulei de
masline 150 ml vin alb sare piper 400 g paste in forma de tub 100 g
parmezan ras…
Read more »
23 January 2013

Tocană
de soia din: ulei de floarea soarelui, granule de soia, ceapa, usturoi,
chimen, boabe de coriandru, boia iute, rosii in suc, iaurt natural,
zeama de lamaie, smantana si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei d
floarea soarelui 400 g granule de soia 1 ceapa mare, tocata 2 catei de
usturoi, zdrobiti 2 lingurite chimen, macinat…
Read more »
23 January 2013

Tartă
de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea,
cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci,
salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100
g branza telemea 300 g cartofi 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi
200 g rosii cherry 4…
Read more »
23 January 2013

Ficatei
de pui cu mazare din: ficatei de pui, mazare, franzela, ceapa, zahar,
unt, ardei gras, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 500
g ficatei de pui 400 g mazare 4 felii de franzela 2 cepe 1 lingura
zahar 100 g unt 1 ardei gras rosu 1 lingura pasta de tomate 1 legatura…
Read more »
23 January 2013

Prajitura
necoapta din: nuci, zahar, ou, cacao, galbenusuri de oua, zahar praf,
unt si zahar vanilat. Ingrediente: foaia: 250 g nuci macinate 250 g
zahar 1 ou 3 linguri cacao crema: 4 galbenusuri din oua fierte tari 150 g
zahar praf 150 g unt 50 g zahar vanilat Mod de preparare: Se bate
albuşul…
Read more »
23 January 2013

Musaca
de varză si cartofi din: cartofi, varza, ceapa, unt, lapte, oua, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 g unt 150
ml lapte 2 oua ulei sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi îi
fierbi în coajă. După ce s-au fiert, îi laşi să se…
Read more »
23 January 2013

Tuburi
cu carne tocata din: ardei grasi, ceapa, usturoi, oregano, ulei de
masline, carne tocata, supa, smantana, bulion, sare, boia, paste si
parmezan. Ingrediente: cate 2 ardei grasi (verzi si rosii) 1 ceapa 1
catel usturoi 1/2 legatura oregano 4 linguri ulei de masline 250 g carne
tocata (amestec) 125 ml supa 150 g smantana…
Read more »
23 January 2013

Creveti
in frunze de varza din: creveti, telina, ceapa verde, varza, maioneza,
zeama de creveti, suc de lamaie, seminte de telina, sare si piper.
Ingrediente: 26-30 creveți, curatati, fierti si congelati 1 ceasca
telina tocata marunt 1/2 ceasca ceapa verde, taiata felii subțiri 1
varza Ingrediente dressing: 3 linguri maioneza 1 lingura zeama creveti
1…
Read more »
23 January 2013

Spaghete
cu masline si sos de lamaie din: ceapa verde, ulei de masline,
spaghete, cimbru verde, galbenusuri, masline negre, branza de oaie,
lamai, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura de ceapa verde 1 lingura
ulei de masline 500 g spaghete 1 legatura cimbru verde 3 galbenusuri 20 g
masline negre 100 g branza de oaie…
Read more »
23 January 2013

Legume
cu telemea din: conopida, morcovi, fasole verde, mazare, ardei gras,
telemea de oaie, ulei de masline si oregano uscat. Ingrediente: 1
conopida mica 2 morcovi 200 g fasole verde 100 g mazare 1 ardei gras
rosu 500 g telemea de oaie 50 ml ulei de masline 1 lingurita rasa
oregano uscat Mod de…
Read more »
23 January 2013

Supă
cu sos de soia si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, morcov,
sos de soia, apa, marar verde si sare. Ingrediente: 400 g ciuperci 1
ceapa mare 1 catel de usturoi 1 lingura ulei 1 morcov mare 3 linguri sos
de soia 1 l si jumatate apa marar verde, tocat marunt sare Mod…
Read more »
23 January 2013

Pasta
de jumari din: jumari, ou, ceapa, piper, boia si sare. Ingrediente: 250
g jumari 1 ou fiert tare 1 ceapa micuta (aproximativ 40 g) 1/2
lingurita piper 1/2 lingurita boia sare, daca mai e nevoie Mod de
preparare: Pui toate ingredientele in robot si maruntesti pana faci
pasta sau le dai prin amsina…
Read more »
23 January 2013

Salata
de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, morcov, sfecla rosie, ceapa,
castraveti, galbenusuri, lamai, verdeata, sare, masline si ulei.
Ingrediente: 1/2 cartofi 200 g sunca 1 morcov 1 sfecla rosie 1 ceapa 3
castraveti 2 galbenusuri 1/2 lamai sare verdeata tocata masline 1 cana
ulei Mod de preparare: Cartofii şi morcovul îi speli…
Read more »
22 January 2013

Pui
mediteranean cu masline din: masline verzi, ulei de masline, suc de
limeta, usturoi, miere, coaja de limeta, fulgi de ardei rosu, oregano,
sare, piper, pulpe de pui, vin alb si amidon de porumb. 3/4 ceasca
masline verzi tocate 1/3 ceasca de ulei de masline 2 linguri de suc
proaspat de limeta 1 lingura de…
Read more »
22 January 2013

Pappa
al pomodoro din: cascaval pecorino, paine uscata, rosii, zeama de
carne, ceapa verde, paprica, busuioc uscat, ulei de masline, piper
negru, sare, masline, usturoi si busuioc. Ingrediente: 50 g cascaval
pecorino 300 g paine uscata de cozonac 700 g rosii conservate in suc
propriu 2 pahare zeama de carne sau de legume un fir…
Read more »
22 January 2013

Cartofi
cu ciuperci şi carne de porc din: cartofi, ceapa, unt, ou, branza feta,
carne de porc, ciuperci, sare, piper si marar. Ingrediente: 7-8 cartofi
mari 3 cepe unt 1 ou 250 g branza feta 300 g carne de porc tocata 6-7
ciuperci sare piper marar Mod de preparare: Cureti cartofii si ii tai…
Read more »
22 January 2013

Orez
cu carne din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 cana cu orez 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc)
2-3 morcovi 1 ceapa mare ulei sare piper negru macinat Mod de
preparare: Pune la fiert pieptul de pui şi morcovii întregi în apă rece…
Read more »
22 January 2013

Supa
gustoasa de legume cu galuste din: cartofi, morcovi, ardei gras, rosii
in bulion, ceapa, telina, ulei, oua, gris, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: 2 cartofi 3 morcovi 1 ardei gras rosu 3-4 rosii in bulion
(doar rosiile, fara suc) 2 cepe 1 telina mica 2 linguri cu ulei pentru
galuste: 2 oua 150 g…
Read more »
22 January 2013

Salata
de naut cu chimen si coriandru din: boabe de naut, usturoi, ulei de
masline, zeama de lamaie, otet de mere, ghimbir, ardei iute, chimen,
ardei rgas, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g boabe de
naut fierte si scurse de apa 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline 1
lingura zeama…
Read more »
22 January 2013

Mancare
de ceapă si telină din: ceapa, telina, ulei de masline, usturoi, faina,
zahar, sos de soia, paine, vin alb, branza de burduf, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g telina 8 linguri ulei de masline 4 catei
mari de usturoi 1 lingura faina 1 lingura zahar 1 lingurita sos de soia
–…
Read more »
22 January 2013

Tăiţei
şi salată de untişor din: taitei din orez, sos de soia, ulei de susan,
vin alb sec, zahar brun, frunze de menta, mango, frunze de untisor,
seminte de susan, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 200 g
taitei din orez salbatic 20 ml sos soia 20 ml ulei de susan 40 ml…