O
reteta video despre cum se prepara Mini Quesadillas. Ingrediente: 6
small ready-made tortillas ½ avocado, mashed ½ tbsp lime juice 1 tbsp
coriander, chopped 4 shrimps, pre-grilled ½ red pepper, roasted &
sliced 1 tbsp ricotta cheese 2 tbsp cooked mushrooms A few onion rings,
grilled 1 chicken breast, grilled and thinly sliced 20…
4 August 2009

Ingrediente Pentru aluat: 4 oua 250 g zahar 300 g iaurt natural cite
1/4 lingurita scortisoara macinata cardamom 400 g faina 2 lingurite
praf de copt 50 g fulgi de cocos 1 cutie ananas rondele (850 ml) Pentru
aluatul faramitat: 100 g faina 1 pachetel de vanilie 150 g unt in
plus: fulgi de…
Read more »
4 August 2009

Ingrediente: 4 snitele de curcan subtiri 4 felii de sunca fiarta 4
felii de branza tare (de pilda, branza de munte sau Gouda) 2 oua 6
linguri de pesmet 3 linguri de faina sare piper macinat 1 lingurita de
boia de ardei dulce untura Mod de preparare: Bati snitelul, apoi il
piperezi pe…
Read more »
4 August 2009

Ingrediente:
2-3 legaturi asmatui 1,5 l supa de zarzavat 50 g unt 1 lingura faina 2
oua 3 linguri smantana crutoane de paine prajita Mod de preparare: Se
alege asmatuiul, se spala si se taie marunt. Se caleste usor in unt,
apoi se adauga faina si se lasa sa fiarba inabusit cu putina apa. Se…
Read more »
4 August 2009

Ingrediente:
1 kg faina 1/2 cana ulei 1 lingura sare 2 linguri coaja de lamaie 10
linguri lapte praf 2 cani iaurt 4-5 linguri miere 400 g nuca de cocos
sau nuca macinata Mod de preparare: Se dizolva laptele praf in iaurt,
se adauga sarea si coaja de lamaie, apoi faina putin cate putin…
Read more »
3 August 2009

Ingrediente: 3 cartofi medii 500 g faina 125 g unt lichid 1 pachet de
praf de copt sare piper macinat 125 g branza de oaie 2 linguri patrunjel
tocat susan 1 galbenus Mod de preparare: Cureti cartofli, ii fierbi
in apa cu sare timp de aproximativ 25 de minute, apoi scurgi apa si…
Read more »
3 August 2009

Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana faina integrala 1/2 cana miere 1/4
linguri de sare 1 linguri de esenta vanilie 1/3 cana ulei Mod de
preparare: Se amesteca bine primele cinci ingrediente si se fierb pana
ce se ingroasa, amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda. Se raceste
compoztia si se mixeaza adaugandu-se…
Read more »
3 August 2009
Ingrediente:
2 cani faina 2 cani branza de vaca 1 cana margarina 1 plic vanilie
miere dupa gust putina coaja de lamaie sau portocala Mod de preparare:
Se amesteca margarina cu o cana cu branza de vaca pana capata
consistent unei creme. Se adauga treptat faina inglobandu-se in aluat si
se pune aluatul la…
Read more »
3 August 2009

Un
preparat simplu de pizza cu faina, oua, lapte, sare, piper alb, zahar,
ulei de masline, praz, unt, rosii, ceapa, mazare, morcovi, creveti,
sunca de parma, busuioc uscat si oregano uscat. Ingrediente: Pentru
aluat: 240 g faina 4 oua 300 ml lapte sare piper alb macinat 1 varf de
cutit de zahar 1 1praz taiat…
Read more »
3 August 2009

O
reteta de frigarui turcesti cu carne tocatade vita, frunze de menta
pisate, ceapa, galbenus, paprica granule, sare, piper si ulei de
masline. specialitate turceasca Ingrediente: 1 lingura de frunze de
menta pisate 2 cepe taiate marunt 400 g carne tocata de vita 1 galbenus 1
lingurita de paprica granule (Pui Biber, fulgi uscati de…
Read more »
2 August 2009

Ingrediente: 220 ml coconut milk 1 lime – zest only 2 shallots, chopped
3 cloves of garlic, crushed 1 tsp turmeric 3 red chillies, chopped salt
and pepper 1 ½ kg chicken, cut into 16 pieces 500 ml oil, for frying
600 ml water 20 cucumber slices , to serve 100 ml sweet chilli…
Read more »
2 August 2009
Ingrediente:
200 g branza de vaci 2 foi gelatina 50 g zahar 120 g lapte zahar
vanilat Mod de preparare: Branza de vaci se trece prin sita, se
inmoaie gelatina 1/2 ora in apa rece si se dizolva in doua linguri de
apa fierbinte. Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, laptele
si gelatina.…
Read more »
2 August 2009

Ingrediente:
1 pachet de foi de aluat filo sau yufka (de la magazinul de
specialitate turcesc sau grecesc) 100 g unt lichid 200 g nuci 100 g de
migdale 100 g de fistic 2 albusuri 4 linguri de miere 1 lingurita de
scortisoara pisata 1 lingura de apa de trandafiri 250 g zahar 4 linguri…
Read more »
2 August 2009

Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – vodcă Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – nici una Se serveste înainte de
prânz Ingrediente: 3/10 vodcă neutră 6/10 zeamă de carne de vită 1/10
suc de lămâie câteva picături de tabasco câteva picături de sos
Worchester sare piper Apărut în Statele Unite, în…
Read more »
2 August 2009

Ingrediente: 500 g dovleac 3 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura unt
scortJsoara 1 plic praf de copt sare Mod de preparare: Dovleacul se
curata de coaja si se da pe razatoare. Galbenusurile si zaharul de
amesteca bine, batandu-se cu telul, apoi se presara pesmetul,
scortisoara, praful de copt si…
Read more »
2 August 2009

Ingrediente:
3 cartofi 1 ceapa 2 castraveti murati 1 gogosar murat masline cimbru
ulei otet 1 lingura mustar sare Mod de preparare: Fierbem cartofii si-i
taiem cubulete. Ceapa, castravetii si gogosarul se taie felii subtiri.
Ames-tecam totul si adaugam sare si cimbru. Din otet si mustar facem un
sos pe care-l turnam peste legume. Ornam…
Read more »
2 August 2009

Ingrediente: 400 g piept de curcan, taiat in bucati mici 2 linguri de
unt 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa taiata marunt 1 catel de
usturoi pisat 1 lingurita de foi de chimen pisate 100 g de ciuperci
mici, feliate 2 linguri de coniac 100 ml vin rosu 1 lingura de mustar…
Read more »
2 August 2009

Ungaria
se distinge printr-o originalitate dată de identitatea sa naţională
(maghiarii sunt izolaţi în mijlocul germanilor şi slavilor) şi
moştenirea fastuoasă a istoricului imperiu austro-ungar. Ungurii sunt
mândri de această particularitate pentru că tentativa de nivelare a
regiunilor comuniste nu a reuşit să le şteargă. Regimul comunist a lăsat
industria viticolă ungurească într-o stare de…
Read more »
2 August 2009

Ingrediente: 1 albus 50 g nuci 1-2 tablete zaharina coaja de lamaie
dupa gust Mod de preparare: Se bat albusurile spuma. Cand se tin de
tel, se adauga nucile trecute prin masina, coaja de lamaie si zaharina
dizolvata intr-o jumatate lingurita de apa. Se amesteca totul foarte
usor. Se toarna gramajoare pe hartie…
Read more »
2 August 2009

Ingrediente:
Aluat: 300 g faina 100 g ulei 2 oua 100 g zahar 30 g iaurt sau lapte,
1/2 lingurita zeama de lamaie 1/2 praf de copt 1 zahar vanilat 2 g sare
Umplutura: 2 kg mere dulci 200 zahar 50 g zahar pentru pudrat Mod de
preparare: Se spala merele, se curata de…
Read more »
1 August 2009

Ingrediente: 1 portocala 1 esalota 1 lingura otet de vin alb 1 lingura
otet balsamic 1 lingurita mustar 6 linguri ulei de masline Mod de
preparare: Curata o parte din coaja de portocala si tai-o in fasii
subtiri. Toaca esalota marunt. Intr-un vas mic, incinge 1 lingura ulei
si soteaza esalota pana cand…
Read more »
1 August 2009

Ingrediente: 1 vanata (200 g) 2 rosii (200 g) 1 dovlecel (150 g) 200 g
branza de oaie 2 linguri de patrunjel maruntit 150 g smantana sare piper
macinat 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei de masline 2 foi de aluat
yufka ovale (150 g) Mod de preparare: Speli si cureti…
Read more »
1 August 2009

Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui
circa 100 ml supa 1 lingura otet din vin alb sare piper 1/4 ardei gras
verde 75 g snitel de porc 1 carnat mic 1 lingurita patrunjel tocat Mod
de preparare: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii rotunde
subtiri. Curatati ceapa,…
Read more »
1 August 2009

Ingrediente:
500 g potatoes 500 g ripe tomatoes 3 cloves of garlic, sliced , peeled
and chopped 8 sprigs of fresh rosemary 100 ml olive oil 750 ml water ,
approximately salt and pepper , to taste 1 medium pan with lid 2 knives 1
chopping board 1 potato peeler 1 wooden spoon …
Read more »
1 August 2009

Ingrediente: 2 oua 40 g zahar 20 g faina 20 g amidon 1 varf cutit sare
1/2 pachet zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu
zahar si zahar vanilat. Se adauga albusurile spuma, faina, apoi amidonul
si se amesteca usor. Se pune compoztia in seringa si se pune cu ea in…
Read more »
1 August 2009

Ingrediente: 4 snitele din piept de curcan 100 g sunca fiarta 300 g
rosii cherry 150 g ciuperci champignons 2 linguri ulei de rapita sare
piper Mod de preparare: Spalati carnea bine si uscati-o pe un servet
de bucatarie, apoi taiati-o fasii. Asezati sunca peste carne. Pregatiti
legumele. Infigeti carnea de curcan…
Read more »
1 August 2009

Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi mare 1 ardei iute rosu
sare piper 4 linguri suc de lamaie 2 linguri patrunjel tocat 4 linguri
ulei de masline 1 bagheta mica 50 g unt cu verdeata 4 bucati file de
vita (circa 200 g) Mod de preparare: Pentru sosul de ceapa –…
Read more »
1 August 2009

Ingrediente: 8 cartofi de dimensiune medie sare 5 legaturi de patrunjel
4 catei de usturoi 50 g migdale curatate 150 ml ulei de masline 100 g
branza gouda rasa piper piper Cayenne Mod de preparare: Spalati
cartofii, frecati-i cu un buretel si uscati-i pe un servet de bucatarie.
Asezati-i pe fiecare pe cate…
Read more »
1 August 2009

Ingrediente: orez 75 g apa 400 ml morcovi 60 g amidon alimentar 30 g
unt 5 g verdeata sare Mod de preparare: Se face o supa de zarzavat.
Orezul se pune la fiert, de preferinta in cuptor, pentru ca bobul sa
ramana intreg. Se presara cu telemea desarata si se adauga suc de…
Read more »
31 July 2009

O
reteta delicioasa de carpaccio de vita din: pulpa de vita, piper,
parmezan, otet balsamic, sos de soia, sos worcestershire, busuioc,
cimbru, vin alb sec, ulei de masline si sare de mare grunoasa.
Ingrediente: 1 kg pulpa de vita piper negru proaspat macinat 50 parmezan
Pentru marinata: 125 ml otet balsamic 5 linguri sos de…
Read more »
31 July 2009

Ingrediente:
1 banana 1 scoop strawberry ice cream 1 scoop chocolate ice cream 1
scoop vanilla ice cream 1 whipped cream some chocolate sauce some
strawberry sauce some butterscotch/ caramel sauce 1 tbsp chopped nuts 3
glace cherries 1 ice cream scoop 1 knife 1 tablespoon 1 serving dish
Banane, inghetata, 3 sosuri diferite…
Read more »
31 July 2009

Ingrediente:
Pentru foaie: 2 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu ulei 6 linguri cu
faina 1/2 cana cu iaurt sau smantana 1/2 lingurita cu bicarbonat stins
in zeama de lamaie sare Pentru crema: 300 g branza de vaci 250 g zahar 1
plic cu zahar vanilat 1 lamaie 2 oua Mod de preparare:…
Read more »
31 July 2009

Ingrediente:
1 piept de pui dezosat 500 g ciuperci 1 lamaie 1 morcov 200 g boabe de
mazare 200 g arpagic 2 linguri cu unt 3 oua 1 lingura cu faina 1 cescuta
cu supa de legume ulei sare piper Mod de preparare: Spala pieptul de
pui, dupa care taie-l fasii si condimenteaza-l. Taie…
Read more »
31 July 2009

Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – ştir Se serveste la orice oră
Ingrediente: GingerAle 4-6 ci gin sucul de la jumătate de portocală
Bulldog, apărut în Stale Unite, este o băutură foarte bună pentru
potolit setea, poate fi consumat la orice oră a…
31 July 2009

Ingrediente: 50 ml smantana 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de
vin alb 1 lingura zeama de lamaie sare si piper negru, proaspat macinat
1 lingurita zahar tos 2 linguri verdeata proaspata, tocata marunt
(patrunjel, marar, tarhon..) Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca
sarea, zaharul, otetul, zeama de lamaie si piperul.…
Read more »
31 July 2009

O
reteta de piure de cartofi dietetic din: cartofi, sare, lapte, unt,
smantana, galbenus si putin zahar. Ingrediente: 500 g cartofi sare 1/2
ceasca lapte doua-trei linguri unt o lingurita smantana un galbenus
putin zahar Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie in
sferturi. Se pun la fiert in putina apa rece,…
Read more »
30 July 2009

Ingrediente: 400 g carne de vita slaba 3 cepe de apa 4 ardei grasi sare
Pentru dressing: 200 g iaurt 4 cafei de usturoi 1 lingura cu smantana 2
linguri cu mustar iute 1 lamaie Mod de preparare: Spala carnea si
pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce…
Read more »
30 July 2009

Ingrediente: 50 g miez de nuca macinat 50 g frisca coaja de lamaie
coaja de portocale gelatina zaharina Mod de preparare: Gelatina se
inmoaie o jumatate de ora intr-un ibric mic umplut cu apa rece, se pune
apoi la foc mic, dar atentie, nu trebuie sa fiarba caci isi va pierde
proprietatile! Zaharina…
Read more »
30 July 2009

Ingrediente: 800 g carne slaba de vaca 250 g franzela 2 oua 25 ml ulei
150 g morcovi 125 ml lapte verdeata sare Mod de preparare: Carnea se
taie felii care se bat ca pentru snitel. Franzela se inmoaie in lapte
crud, se stoarce si se amesteca cu ouale, verdeata tocata si putina…
Read more »
30 July 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul VI Ucenicul lui Jamie
Read more »
30 July 2009

Ingrediente:
150-200 g vrabioara de vaca o lingura ulei o rosie 200 g mazare din
conserva o lingura de smantana marar verde 1 morcov Mod de preparare:
Pune vrabioara intr un vas, acopera cu apa calda s adauga morcovul taiat
rondele si uleiul. Acopera vasul si lasa sa fiarba, pana se fragezeste
carnea. Adauga…
Read more »
30 July 2009

Ingrediente: ficatul si splina de la porc sare piper macinat piper
boabe 1-2 foi de dafin prapur de la porc Mod de preparare: Se spala
bine ficatul si splina in cateva ape reci, apoi se pun la fiert impreuna
cu boabele de piper si foile de dafin. Dupa ce au fiert se scot…
Read more »
30 July 2009

Ingrediente: 1 kg salau 1 morcov 1 ceapa 3 boabe de ienibahar 2
galbenusuri 1 lingura cu smantana 1 lingura cu unt 1 lingurita cu faina
1 legatura de patrunjel ulei de masline sare Mod de preparare: Curata
pestele si fierbe-l in apa cu sare impreuna cu morcovul, ceapa si
boabele de…
Read more »
21 July 2009

Ingrediente:
8 oua 100 g unt 100 g sunca 4 rosii 2 linguri cu maioneza 1 legatura de
patrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbe ouale pana cand devin
tari. Curata-le usor de coaja si taie putin partea de la baza pentru a
le putea aseza pe platou. La celalalt capat, taie albusul pana la…
Read more »
21 July 2009

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 gunt 150 ml lapte 2 oua
ulei sare piper Mod de preparare: Spala cartofii si fierbe-i in coaja.
Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca. Curata-i apoi de coaja si
zdrobeste-i cu furculita. Adauga unt si un praf de sare. Piureul astfel…
Read more »
21 July 2009

Ingrediente: 100gunt 150 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 2 oua 3
linguri cu cacao 125 g faina 1 plic cu praf de copt 50 g alune Pentru
glazura: 4 linguri cu cacao 1 ceasca cu zahar pudra 1/2 lingurita cu
ulei 4 linguri cu apa Mod de preparare: Freaca untul spuma…
Read more »
21 July 2009

Ingrediente:
500 g carne de porc 500 g carne de manzat coriandru nucsoara pisata
zeama de usturoi sare piper dupa gust 250 g slanina 2 intestine subtiri
Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se
sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente
(coriandru, nucsoara pisata,…
Read more »
21 July 2009

Ingrediente: 1 dovlecei 2 cepe 2 morcovi 1 telina 4 cartofi 1 ardei
gras 300 g fasole verde 5 rosii 1 l bors l oua 100 g smantana 1 legatura
de leustean sare Mod de preparare: Taie ceapa marunt, iar morcovii si
telina, mai mare. Pune-le apoi la fiert in apa cu sare. Dupa…
Read more »
21 July 2009
Ingrediente:
1/2 kg de slanina 1/2 din ficat condimente Mod de preparare: Se
fierbe bine ficatul cu slanina, se da prin masina de tocat, se adauga
sare, piper. Se introduce in mate, se leaga si se pune la fiert cam 15
minute. Se scoate si se lasa la racit cu o greutate peste el…
Read more »
20 July 2009

Ingrediente:
300 g quinoa 750 ml water 200 g mixed mushrooms , chopped 4 tbsp olive
oil 2 shallots , chopped 1 tomato , peeled and diced 1 ½ tbsp lemon
juice 2 tbsp basil , chopped 2 tbsp parsley , chopped some salt and
pepper 2 saucepans and a lid 1 wooden spoon 1…
Read more »
20 July 2009

Ingrediente: 2 linguri cu smantana 4 linguri cu faina 1 ou 1 legatura
ceapa verde 100 g cascaval costita sunca sau salam masline ciuperci
500 g pasta de rosii sare piper oregano sau cimbru Mod de preparare:
Amesteci smantana si oul, apoi faina. Obtii un aluat, pe care-l intinzi
in tava. Cantitatile sunt…
Read more »
20 July 2009
Ingrediente:
1/2 cap de porc 2 copite sorici sare piper foi de dafin 1/2 din ficatul
de la porc Mod de preparare: Se fierbe carnea pana cade de pe os, se
lasa la racit, apoi se taie in cubulete si se introduce in stomacul
porcului. Se coase si se pune la fiert cam 15-30…
Read more »
20 July 2009

Ingrediente: 1 kg de burta 3-4 morcovi 3-4 cepe maricele 2 legaturi
ceapa verde 1 capatana de usturoi sare piper rozmarin coriandru Mod de
preparare: Fierbi burta in 3 l de apa cu sare pana scade apa la
jumatate, apoi o tai fasii, ca la ciorba. Tai morcovii rondele, ceapa
pestisori si jumatate…
Read more »
20 July 2009

O
retetagustoasa de coaste de miel in sos de vin din: coaste de miel,
ceapa, coniac, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara,
usturoi, condimente si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 3 cepe
de apa 3 linguri cu coniac Pentru marinata: 2 cepe 200 ml vin alb sec 2
lingurite cu…
Read more »
20 July 2009

Ingrediente: 250 g fasole boabe (fiarta cu o ceapa, doi morcovi si un
pastarnac) 1 ceapa rosie 1 ridiche mare sau o legatura de ridichi de
luna 1 ardei gras rosu 1 legatura de patrunjel sare piper proaspat
macinat Pentru dresing 2-3 linguri de ulei 1 lingura de otet sare piper
Mod…
Read more »
20 July 2009

Ingrediente:
Pentru foi: 200 g unt 500 g faina 15 oua sare Pentru crema: 4 oua 4
linguri de zahar 4 linguri de faina 1 l lapte 3 pliculete cu zahar
vanilat Mod de preparare: Untul cu 600 ml apa si un praf de sare se
fierb. Adauga dintr-o data toata faina si…
Read more »
20 July 2009

Ingrediente:
300 g piscoturi (biscuiti 400 g) 100 g nuci macinate, 100 g stafide 100
g ciocolata rasa 100 g sirop (cu apa) 300 g gem sau magiun 700 g frisca
Mod de preparare: bIntr-o tava sau pe un platou se asaza un strat de
piscoturi. Se stropesc cu sirop (in care puteti pune…
Read more »
20 July 2009

Ingrediente:
1/2 l vin rosu scortisoara zahar 6 banane Mod de preparare: Se pune
vinul la fiert cu zahar si scortisoara. Se curata bananele de coaja si
se taie rondele. Se introduc in vinul fiert si se mai lasa cateva minute
la fiert. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta. Banane in vin
fiert…
Read more »
17 July 2009

Ingrediente: 500 g fusilli pasta 200 g walnuts 300 g blue cheese 500 ml
double cream 1 handful of chopped parsley 5 tbsp olive oil salt pepper 1
large pot with lid 1 slotted spoon 1 colander 1 small pan 1 large bowl
Un preparat care se poate servi indiferent de anotimp impreuna…
Read more »
17 July 2009

Ingrediente: 500 g carne tocata 4 catei de usturoi un morcov un ardei
verde 4 cepe verzi un ou 300 g pesmet 500 ml ulei 100 ml lapte o
legatura marar o legatura patrunjel 2 felii de paine alba sare piper
Mod de preparare: Se pune intr-un bol carnea tocata, se condimenteaza
dupa…
Read more »
17 July 2009

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste la orice ora
Ingrediente: 6/10 şampanie 4/10 suc de portocale Acest excelent Sparking
a apărut în Statele Unite, în anii ’30. Denumirea englezească provine
de la cuvântul buckskin care înseamnă „piele…
Read more »
17 July 2009

Ingrediente: 1 lingura otet sare piper negru proaspat macinat 1 lingura
nectar de mere 6 linguri ulei de masline 2 linguri mustar de Dijon, cu
boabe intregi Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca otetul,
mustarul, nectarul, sarea si piperul. Apoi, cu ajutorul telului electric
, incorporeaza uleiul turnat intr-un fir subtire. Potriveste gustul…
Read more »
17 July 2009

Ingrediente: 200 g carne de oaie 800 g carne de vita 4-5 catei usturoi
un ardei iute cimbu uscat ienibahar coriandru sare piper Mod de
preparare: Se spala carnea, se taie cubulete si se da prin masina de
tocat. usturoiul se curata si se piseaza cu sare si piper o jumatate de
ora,…
Read more »
17 July 2009

Ingrediente:
1 ou 50 g zahar 50 ml ulei arome (zahar vanilat sau esenta de vanilie)
coaja de lamaie 1/2 pachetel praf de copt faina, cat cuprinde – cam 250 g
la un ou putina sare suc de sfecla rosie suc de morcovi cacao 1/2
pachet margarina Mod de preparare: Oul se freaca cu…
Read more »
16 July 2009

Ingrediente:
800 g de amestec de carne tocata 4 oua 2 cepe 2 linguri paste de tomate
2 legaturi de patrunjel 1 legatura de marar 500 g paste tuburi 200 g
branza topita cu smantana sare piper ulei Mod de preparare: Calete
ceapa in ulei. Cand este aproape gata adauga pasta de tomate. Amesteca…
Read more »
16 July 2009

Ingrediente:
1 pui 5 cepe de marime medie 3 morcovi 2 linguri boia de ardei 2
linguri margarina 2 linguri untura sau ulei o sticla de 0,5 I de bere
Mod de preparare: Taiem puiul bucati, il punem in cratita cu uleiul,
morcovul taiat feliute, ceapa taiata in sferturi, margarina, untura si
boiaua. Lasam…
Read more »
16 July 2009

Ingrediente:
250 g masline 1 lamaie 1 capatana usturoi 150 ml untdelemn 75 ml otet
Mod de preparare: Intr-un borcan se asaza alternativ randuri de masline
si randuri de felii de lamaie amestecate cu usturoi. Deasupra se toarna
otetul amestecat cu uleiul. Se tine cateva zile la murat apoi se poate
servi. E o…
15 July 2009

Ingrediente:
2 medium chicken breasts , halved 3 large eggs ¼ cups (60ml) cream 100 g
flour 240 g bread crumbs 360 g Parmesan cheese 120 g mozzarella , fresh
1 cups (250ml) marinara sauce olive oil salt , to taste pepper , to
taste O reteta italiana clasica care imprumuta o tenta americana.…
Read more »
15 July 2009

Ingrediente: 2 piepti de pui fara os 3 oua 200 g de pesmet 1 lingura
mustar cu hrean sare piper alb 500 g de mazare proaspata de la conserva 2
lingurite de zahar 200 ml de ulei 1 cubulet de unt 1 legatura de marar 1
legatura de patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
15 July 2009

Ingrediente:
3-4 cartofi fierti in coaja branza telemea, 150-200 g 2-3 oua fierte 1
pahar maioneza 1 pahar smantana sare piper Mod de preparare: Se asaza
pe un platou urmatoarele straturi: un strat de cartofi rasi pe
razatoarea mare, un strat de telemea rasa, ouale zdrobite cu furculita,
iar urmatorul strat maioneza amestecata cu…
Read more »
15 July 2009
Ingrediente:
750 g carne 100 g slanina 1 felie paine 2 cepe 2 oua verdeata sare
piper 1 lingura ulei 1-2 linguri faina 1 lingura untura Mod de
preparare: Se trece prin masina de tocat carnea de porc sau de vita,
slanina si o felie groasa de paine, inmuiata in lapte si stoarsa. Se
adauga…
Read more »
15 July 2009

Ingrediente:
1 cana de cirese fara samburi 1/2 lamaie 1 banana 1/2 cana de iaurt
simplu (degresat sau nu) 1 cana de cuburi de gheta 2 picaturi de esenta
de migdale Mod de preparare: Se pun, intr-un vas inalt, ciresele,
banana taiata in patru, iaurtul si sucul de la lamaie. Ingredientele se
amesteca putin…
Read more »
15 July 2009

Ingrediente: 12 ardei grasi verzi potriviti 500 g carne tocata o
legatura de marar o legatura de patrunjel 50 ml ulei 100 g orez 1 ou 4
rosii mari sare piper Mod de preparare: Pentru inceput se prepara
carnea tocata pentru umplutura in felul urmator: carnea tocata se
amesteca cu orezul, sarea si…
Read more »
15 July 2009

Ingrediente: 15 linguri de faina alba 1 pachet margarina 1 ou 3 linguri
de smantana 3 linguri de zahar 1-2 kg mere scortisoara Mod de
preparare: Framanta cu mana 10 linguri de faina, oul, smantana sj 1/3
din margarina si intinde o foaie. Separat, amesteca 5 linguri de faina
si 2/3 din margarina.…
Read more »
15 July 2009

Ingrediente:
500 g fresh, cleaned chicken livers 60 ml rendered chicken fat or olive
oil 1 medium onion, sliced 80 ml port or sweet wine 1 hard boiled egg,
roughly chopped salt and pepper half an onion, finely diced 1 hard
boiled egg, finely chopped a few parsley leaves 1 frying pan 1 pair of…
Read more »
15 July 2009

Ingrediente:
500 g de carne de pui 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2
cepe mijlocii 2-3 catei de usturoi 1 cartof 1 ou 8 rosii mari 2 ardei
rosii sare piper 300 ml de ulei 1 ardei iute verde Mod de preparare:
Se pun intr-un bol carnea tocata cu patrunjelul si…
Read more »
15 July 2009

Ingrediente:
1 kg coji de pepene, cantarite dupa fierberea in otet 300 ml otet de 9
grade 1 kg zahar 1/2 litru apa 1 lamaie mare 1 plic de zahar vanilinat
Mod de preparare: Pentru dulceata, trebuie sa pastrati cojile de la
pepene, partea alba fiind cat mai groasa. Se curata coaja verde,…
Read more »
14 July 2009

Ingrediente: 150 ml, plus inca 2 linguri, ulei de masline extravirgin
4-5 catei de usturoi, decojiti si zdrobiti sau dati pe razatoare 12
pesti ansoa din conserva, scursi de ulei si taiati bucatele 75-100 g unt
nesarat, taiat bucatele Legumele pentru cufundat: Diferite legume
crude, inclusiv: fenicul conopida cicoare ardei gras dovlecei Bagna…
Read more »
14 July 2009

Ingrediente:
200 g de paste in forma de spirale sare piper 3-4 rosii mici 200 de g
de sunca 1 ardei rosu 1 ardei galben 2-3 linguri de ulei de masline 100 g
mazare verde Mod de preparare: Se pun pastele la fiert tntr-o oala
cu apa fiarta, cu sare si putin ulei…
Read more »
14 July 2009

Ingrediente:
1 pui 2 kg cartofi 1 cub supa 1 cana apa 150 ml ulei frunze de
patrunjel Mod de preparare: Intr-o cratita pune uleiul, puiul taiat in
bucafele mici, condimente dupa gust (sare, piper, boia sau condimente
pentru pui), cartofii taiati rondele, cubul de supa si apa. Acopera
cratita cu un capac si…
Read more »
14 July 2009

Ingrediente:
3 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 teline 6 cartofi 1 lingura cu pasta
de tomate 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 1
legatura de patrunjel 50 g unt 1 lingurita faina oret sare piper Mod
de preparare: Curata legumele, taie-le cubulete si pune-le sa fiarba in…
Read more »
14 July 2009

Ingrediente:
500 g carne tocata 1 cutie cu mazare aluat de paine putin imbunatatit
cu 1 ou 50 g margarina Mod de preparare: Se tapeteaza o tava cu aluat,
carnea se amesteca cu piper, vegeta si alte mirodenii, se intinde peste
foaie si se omeaza cu fasii subtiri din aluat. Se unge (ca la…
Read more »
14 July 2009
Ingrediente:
100 g gris 4 cepe mari 1 legatura patrunjel 4 galbenusuri ulei pentru
prajit Mod de preparare: Se amesteca grisul cu apa calduta pana
obtinem un terci semifluid. Din acest aluat preparam clatite subtiri.
Tocam ceapa fin, adaugam patrunjelul tocat si cu aceasta compozitie
umplem clatitele. Pe fiecare clatita se pune un galbenus…
Read more »
14 July 2009

Ingrediente:
1 l smantana pentru frisca 6 oua 1 baton de vanilie sau 2 pliculete de
zahar vanilat 300 g de zahar tos 250 ml frisca 500 g zmeura Mod de
preparare: Se bate smantana cu 150 g de zahar pana se obtine frisca si
se lasa la frigider. Se separa albusurile de galbenusuri…
Read more »
13 July 2009

Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie
– Gin drinks Decoratiune – fără Se serveste înainte de masă
Ingrediente: 4/10 gin 2/10 vermut roşu 2/10 vermouth dry 2/10 suc de
portocale preparat proaspăt Numele nu numai că îi stabileşte originea
în cartierul Bronx din New York.…
Read more »
13 July 2009

Ingrediente:
500 g carne de vita 500 g castraveti acri 2 linguri ulei 1 lingura
faina 4 cepe 2 linguri bulion sare marar Mod de preparare: Carnea se
taie bucati, se inabusa cu putina apa, ceapa si grasime. Se adaug
castravetii taiati si bulionul. Se umple cu apa cat sa cuprinda carnea
si castravetii…
Read more »
13 July 2009

Ingrediente:
4 white fish fillets 3 tbsp vegetable oil 4 tbsp dijon mustard 4 tbsp
breadcrumbs salt and pepper for the tartare sauce: 250 ml mayonnaise 2
tbsp cornichons (baby gherkins), chopped ½ an onion, finely chopped 1
tbsp chopped capers 2 tbsp parsley, finely chopped 1 tsp mustard the
juice of a small lemon…
Read more »
13 July 2009

Ingrediente:
Pentru aluatul de clatite: 2 oua 350 g faina alba 100 ml apa minerala
250-300 ml lapte 10 ml ulei un praf de sare Pentru umplutura: 6 felii de
sunca de praga sare piper 50 ml de ulei 250 g de cascaval ras 1 cutie
smantana Mod de preparare: Se prepara aluatul de…
Read more »
13 July 2009

Ingrediente: 1 bagheta 3 rosii 1 kg masline verzi fara samburi 500 g
pesmet 100 ml ulei 6-7 catei de usturoi sare ulei de masline Mod de
preparare: Intr-un castron mai mare, mixeaza bine maslinele. Adauga
treptat uleiul si mixeaza mai usor. Daca se intareste prea tare, mai
adauga ulei. Pune apoi usturoiul…
Read more »
13 July 2009

Ingrediente:
2 piepti de pui cu os 5-6 cepe 2 ardei 3-4 catei de usturoi 2 morcovi 1
telina mica 1 radacina de patrunjel 1 legatura de patrunjel sare piper
10 ml de ulei 1 cubulet de unt Mod de preparare: Se curata carnea de
pielite si se spala foarte bine. Se pune la…
Read more »
13 July 2009

Ingrediente:
200 g orez 2 dovlecei mici 2 vinete mici 4 ardei 1 ceapa mare 300 g
rosii 10 ml ulei sare piper 50 g cascaval 15 g branza moale, rasa Mod de
preparare: Se pune orezul la fiert cu apa si sare. Dupa ce s-a fiert,
se acopera cu un prosop de bucatarie pentru…
Read more »
13 July 2009

Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 linguri ketchup 2 linguri verdeata
(patrunjel, marar) 2 oua 2 cepe (verzi) Mod de preparare: Intr-o oala
se pun 2 I apa, se adauga ciupercile taiate si ketchupul. Se clocoteste
10 minute. Turnam incet ouale frecate, amestecand continuu. Adaugam si
ceapa verde si mai lasam pe foe 5…
Read more »
13 July 2009
Ingrediente:
8 oua 80 g unt 250 g smantana sare Mod de preparare: Se tapeteaza 4
cesti de 200 g cu putin unt, in fiecare ceasca se pun 2 linguri de
smantana fierbinte apoi cate 2 oua. Se presara cu sare si punem bucatele
de unt. Cestile se asaza intr-o cratita cu apa clocotita…
Read more »
13 July 2009

Ingrediente:
8-10 caise 80 g zahar 1 plic zahar vanilinat 6 mandarine (doar de sucul
lor) 100 ml apa o mana de fulgi de migdale (prajite putin) Mod de
preparare: Se curata caisele de coaja, se scot samburii, se taie in doua
si se spala. Se storc cele sase mandarine, iar sucul se strecoara de…
Read more »
11 July 2009

O
reteta foarte simpla de Guacamole cu ceapa alba, rosii serrano, frunze
de coriandru, sare si avocado. specific mexican Ingrediente: 2 linguri
ceapa alba tocata foarte marunt 2 ardei iuti rosii serrano, dupa gust,
tocati marunt 4 linguri frunze de coriandru, taiate mai mare sare dupa
gust 3 fructe mari de avocado 1 rosie mijlocie,…
Read more »
11 July 2009

Ingrediente:
1 ceasca de ulei 5-6 cartofi 3 morcovi, o ceapa mare 1 radacina
patrunjel 1 telina mica 1 ceasca cu bulion sau 3-4 linguri 1 lingura de
tarhon tocat 1 lingura de faina 1/2 ceasca zeama de gogosari (sau o
ceasca de bors de putina) 1-2 frunze de dafin piper patrunjel verde
Mod…
Read more »
11 July 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul V Ucenicul lui Jamie
Read more »
11 July 2009

Ingrediente:
2-3 teline mari 2 oua piper sare faina faina ulei pentru prajit Mod
de preparare: Cureti telina, o speli si o tai rondele late de 1 cm.
Fierbi rondele 2-3 minute in apa cu putina sare si putine condimente. Le
scoti, le scurgi, le dai prin faina si le prajesti. Poti prepara
aceste…
Read more »
11 July 2009

Ingrediente:
375 g alune caju crude ulei pentru prajit 1 lingurita sare 1/2
lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 lingurita de chilli Alunele
caju au ajuns in Indiile de Est pe rutele comerciale ce treceau prin
America de Sud. Cresc intr-un arbore originar din Brazilia, care produce
un fruct numit mar de caju, la capatul…
Read more »
11 July 2009

Ingrediente:
2 dovlecei 2 morcovi 2-3 cartofi un pastarnat o radacina de patrunjel o
telina mica 400 g fasole alba o legatura ceapa verde sau 2 cepe
mijlocii 4-5 felii de costita o legatura de patrunjel 1-2 linguri de
ulei sare o lamaie Mod de preparare: Legumele se curata si se spala.
Se toaca…