joi, 21 martie 2013

Retete de Pasti #49


Retete de Paste:

Friganele cu fructe

13 August 2009
Friganele cu fructeO reteta delicioasa de friganele cu fructe din: amestec fructe, franzela, oua, lapte, margarina si zahar pudra. Ingrediente: 500 g amestec de fructe 400 g franzelă 3 ouă 100 ml lapte 100 g margarina 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Taie franzela în felii ceva mai groase, fără s-o cureţi de coajă. Trece…
Read more »

Ciorbă de vară cu pui

12 August 2009
Ciorbă de vară cu pui  Ingrediente: 500 g aripioare de pui 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 50 g paste 3 roşii 2 ouă 1 lămâie 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu făină 100 g smântână sare piper   Mod de preparare: Spală aripioarele, taie-le pe din două şi pune-le la fiert în apă…
Read more »

Ciocolata calda cu frisca

12 August 2009
Ciocolata calda cu frisca  Ingrediente: 500 ml lapte dulce 2 linguri cacao 50 g zahăr tos 1 plic zahăr vanilat 1 galbenus Pentru ornat: 200 ml frisca batuta scortisoara pisata cacao   Mod de preparare: Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte. Separat, se bat gălbenuşul,…
Read more »

Cum se prepara Ciocolata De Casa (video)

12 August 2009
Cum se prepara Ciocolata De Casa
Read more »

Poale-n brâu

12 August 2009
Poale-n brâu  Ingrediente maia: 200 g făină 70 g drojdie 100 ml lapte 20 g zahăr tos Pentru aluat: 1,5 kg făină 200 ml lapte 6 ouă 250 g zahăr 100 ml ulei 10 g sare Umplutura: 1,5 kg brânză grasă de vaci 4-5 ouă 200 g zahăr 15 g coajă de lămâie rasă 50 g…
Read more »

Friptură picantă de porc in bere

12 August 2009
Friptură picantă de porc in bere  Ingrediente: 400 g pulpa de porc 200 g ficat 150-200 ml lapte 2-3 linguri de ulei o ceapa 2-3 catei de usturoi o lingurita boia de ardei 1 ardei iute 100 ml bere 1 lingura paste de tomate sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Ficatul se taie, se spală şi se pune…
Read more »

Ciorba de potroace

12 August 2009
Ciorba de potroace  Ingrediente: maruntaie de pasare zarzavat de ciorba suc de rosii sau rosii la borcan orez ceapa verdeata zeama de varza sare   Mod de preparare: Maruntaiele de pasare, curatate si oparite se pun la fiert cu apa si putina sare. Dupa ce au fiert pe jumatate se pune zarzavatul. Se fierb impreuna o jumatate…
Read more »

Tort cu crema

12 August 2009
  Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 praf de copt   Mod de preparare: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bat spumă albuşurile. Se pune zahărul, praful de copt, gălbenuşurile şi făina. Se pune compoziţia în forma unsă şi tapetată la cuptor. Când este gata se scoate şi se lasă…
Read more »

Gulas de vita cu cartofi

12 August 2009
Gulas de vita cu cartofiIngrediente: 600-700 g pulpă de vită 50 ulei 2-3 cepe 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1-2 ardei iuţi 1 lingură cu pastă de tomate 200 ml vin 300 g roşii decojite în suc de roşii 300 g car­tofi boia de ardei iute sare piper verdeata   Mod de preparare: Carnea de vită…
Read more »

Ceviche

11 August 2009
Ceviche  Ingrediente: 1 kg file de red snapper proaspat, dezosat si taiat in bucati de 1 cm 1/2 ceapa rosie, tocata foarte marunt 3 rosii, curatate de pielite si de seminte si tocate marunt 1 ardei iute rosu serrano, fara seminte, tocat marunt 2 lingurite sare cateva picaturi de sos tabasco sau cateva bucatele de…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea (video)

11 August 2009
Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea (video)  Ingrediente: 75 ml vodka 50 ml blue Curacao 120 ml passion fruit juice 25 ml grapefruit juice pineapple leaves ice cubes 1 Collins glass 1 mixing glass 1 strainer 1 bar spoon 1 knife 1 chopping board 1 25ml/50ml measure   Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea
Read more »

Cascaval umplut cu kaizer si ciuperci

11 August 2009
Cascaval umplut cu kaizer si ciuperciIngrediente: o rotita de cascaval afumat 2 linguri unt o ceapa 150 g ciuperci 300 g kaizer un ou 2 legaturi patrunjel sare piper boia dulce   Mod de preparare: Ceapa se taie pestisori, se caleste in unt, se adauga ciupercile taiate fin si kaizerul taiat cubulete si se mai calesc putin. Cand sunt gata…
Read more »

Rata cu rozmarin si garnitura de orez

11 August 2009
Rata cu rozmarin si garnitura de orez  Ingrediente: 3 piepti de rata 3 ramuri mari de rozmarin 1 lingura rasa de grasime de gasca sare piper   Mod de preparare: Taie grasimea pieptului de rata cu un cutit bine ascutit. Taie pieptul in doua, pe lungime, dar fara sa separi cele doua parti componente. Pune o crenguta de rozmarin inauntrul pieptului…
Read more »

Minisandvisuri

11 August 2009
Minisandvisuri  Ingrediente: 12 crackers rotunzi  3 felii de paine cu cereale, fara coaja 1 avocado  2 rosii I 250 g cascaval 24 masline verzi cu ardei  12 masline negre fara samburi  2 linguri de seminte de susan  12 fire arpagic verde  2 ramuri de cimbrisor  1/2 lamaie unt   Mod de preparare: Unge cu unt…
Read more »

Canal Street Cocktail

11 August 2009
Canal Street CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Whiskey drinks Decoratiune – o rămurică de mentă, o cireaşă roşie, un ştir şi paie   Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 4 ci blended whiskey sifon sucul unei lămâi o linguriţă de sirop de zahăr   Canal Street este reprezentantul…
Read more »

Sos Aioli

11 August 2009
Sos Aioli  Ingrediente: 1 galbenus 3 catei de usturoi 150 ml ulei de masline sare piper suc de lamaie   Mod de preparare: Bateti 1 galbenus cu 3 catei de usturoi pisati, incorporati din cand in cand 150 ml ulei de masline si condimentati cu sare, piper si suc de lamaie. Sos Aioli Pofta buna!
Read more »

Supa a la Provence

11 August 2009
Supa a la Provence  Ingrediente: 800 g bob  3 felii de paine 5 I de supa de legume (zeama)  1 ceapa  1 lingura de ulei de masline 1 catei de usturoi  2 ramuri de cimbru 2 foi de dafin  sare piper   Mod de preparare: Pune apa la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot adauga cele 800…
Read more »

Sarlota cu miere

11 August 2009
Sarlota cu miereIngrediente: 6-8 mere 175 g miere un ou 25 g faina 1/2 l lapte 1 praf vanilie 25 g zahar pudra   Mod de preparare: Merele bune, tari si de aceeasi marime, se curata de coaja si de casuta cu samburi. Se pun intr-o cratita cu scobitura in sus. In scobitura punem 100 g miere…
Read more »

Ucenicul lui Jamie Oliver (video)

11 August 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul VIII   Ucenicul lui Jamie
Read more »

Desert cu morcovi

11 August 2009
Desert cu morcovi  Ingrediente: 300 g faina 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata) 300 ml lapte 2 linguri unt topit 2 oua 4 morcovi mijlocii 4 linguri seminte dovleac 4 linguri zahar 1 lingura unt  zahar pudra  sare   Mod de preparare: Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura…
Read more »

Crema cu branza de vaci si fructe

10 August 2009
Crema cu branza de vaci si fructe  Ingrediente: 80 g miere, 50 g lapte 200 g branza de vaci 250 g fructe proaspete 50 g stafide   Mod de preparare: In mixer batem bine laptele, mierea si branza dulce de vaci. Adaugam apoi stafidele si fructele de sezon spalate, alese de samburi si bine scurse. Crema obtinuta se pune in castroanele…
Read more »

Salata Nicoise cu ton si ansoa

10 August 2009
Salata Nicoise cu ton si ansoaIngrediente: 4 oua fierte 100 g masline negre 100 g fasole verde 3-4 cartofi mijlocii 50 g porumb o ceapa rosie 1 conserva de ton 1 conserva de ansoa 200 g rosii 1 ardei gras rosu 1 salata verde Pentru sos: 3-4 catei de usturoi 1 lingurita de sare 5 linguri de apa fierbinte 3-4…
Read more »

Fundite aromate

10 August 2009
Fundite aromateIngrediente: 500 g paste fundite 1 lingurita cu oregano 1 lingurita de cimbru 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 1 ceapa 200 g ciuperci 1 ardei 5 rosii 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita condimente   Mod de preparare: Intr-o oala, pune pastele sa fiarba cu putina sare. Lasa sa fiarba,…
Read more »

Prajitura rapida cu frisca

10 August 2009
Prajitura rapida cu friscaPrajitura rapida cu frisca Ingrediente: 5 oua 5 linguri cu zahar 5 linguri cu pesmet 1 portocala mare rasa cu coaja cu tot pe razatoarea de mere 300 g frisca batuta sau 1 plic   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se pun pesmetul si albusurile batute spuma cu un varf lingurita…
Read more »

Supa crema de legume

10 August 2009
Supa crema de legume  O retete simpla si delicioasa de supa crema de legume din: morcovi, pastarnac, dovlecei, cartofi, ceapa, smantana, sare, piper, patrunjel, ridichi, paine si unt. Ingrediente: 2-3 morcovi proaspeti 1 pastarnac 2 dovlecei 2-3 cartofi o ceapa 100-150 g smantana sare piper patrunjel verde 3-4 ridichi 2 felii de paine 30-40 g unt   Mod…
Read more »

Pizza cu branza si ceapa

10 August 2009
Pizza cu branza si ceapaPentru aluat: 300 g faina 1/2 cub drojdie de bere 8-9 linguri lapte o lingurita rasa zahar tos Pentru umplutura: 4 cepe  4 rosii 250 g bacon 200 g smantana 300 g branza rasa 2-3 linguri verdeata proaspata (marar si patrunjel)   Mod de preparare: Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se…
Read more »

Mandarine gratinate

10 August 2009
Mandarine gratinate  Ingrediente: 1 mandarina 1 galbenus 1 lingurita apa 1 lingurita zahar   Mod de preparare: Curatati de coaja mandarina, asezati feliile intr-o tava. Intr-un castron, bateti galbenusul cu apa timp de 1 – 2 minute. Adaugati zaharul in ploaie. Turnati preparatul de jur-imprejurul fructelor. Dati la cuptor circa 10 minute.   Mandarine gratinate Pofta…
Read more »

Cum se prepara Carnati picanti cu ceapa (video)

8 August 2009
Cum se prepara Carnati picanti cu ceapa (video)  Ingrediente: 12 spicy sausages 2 onions, peeled 4 small potatoes, peeled 2 tbsp parsley, chopped 60 ml olive oil a few parsley leaves to garnish salt and pepper 120 g Dijon mustard 40 g wholegrain mustard 100 g honey 10 ml soy sauce 30 ml olive oil 30 ml water 1 knife 1 chopping…
Read more »

Mancare gratinata cu macaroane si branza topita

8 August 2009
Mancare gratinata cu macaroane si branza topita  Ingrediente: 60 g macaroane, branza topita amestecata cu branza de vaci 1 bucatica de unt cat o aluna   Mod de preparare: Cufundati macaroanele in apa sarata care fierbe, timp de aproximativ 6 minute. Scurgeti-le. Asezati macaroanele intr-o tava unsa cu unt. Intindeti peste macaroane branza si lasati-o la cuptor pana prinde crusta. Mancare…
Read more »

Caipirossa Cocktail

8 August 2009
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaga Pahar – old fashioned Categorie – Cachaga drinks Decoraţiune – paie, o căpşună pe margine   Se serveste la orice oră Ingediente: 5 cl Cachaca o jumătate de lămâie o linguriţă de zahăr de trestie 2 căpşune tăiate în bucăţele mici o lingură de căpşune  pasate Băutură…
Read more »

Biscuiti cu pasta de mere coapte

8 August 2009
Biscuiti cu pasta de mere coapteIngrediente: 50 g biscuiti 2-3 mere coapte 1 lingurita de zahar pudra   Mod de preparare: Se paseaza merele coapte prin sita, se amesteca cu zaharul, se sfarama biscuitii si se amesteca cu pasta de mere. Se pun intr-o cana umeda, se indeasa ca sa capete forma canii. Se rastoarna pe o farfurioara. Se decoreaza…
Read more »

Sarlota cu fructe si branza alba

8 August 2009
Sarlota cu fructe si branza alba  Ingrediente: 30 piscoturi de sampanie 50 g branza alba 100 g zahar pudra 1 pachet de zahar vanilat 100 g de coacaze negre 100 g afine 3 piersici 250 g de capsuni  2 pachetele de gelatina 500 ml de rom alb frunze de menta     Mod de preparare: Spala fructele si taie capsunile…
Read more »

Zucchini umplut

8 August 2009
Zucchini umplutO reteta de zucchini umplu cu carne tocata de porc, carne tocata de raci, oua, sos de soia, sos de stridii, ghimbir, sare, piper, amidon si grasime vegetala. Ingrediente: 2 zucchini mijlocii 250 g carne tocata de porc 250 g carne tocata de raci (din conserva) 2 oua 2 lingura rasa de sos de soia…

Salata de carnaciori

8 August 2009
Salata de carnaciori  Ingrediente: 75 g carnati 75 g branza emmentaler 1 castravete 1/2 ceapa 1 lingura otet din vin alb  1/2 lingurita mustar dulce, cu seminte sare, piper 3 lingurite ulei de floarea-soarelui sau de rapita frunze de salata 3-4 ridichi 1 castravete mic patrunjel   Mod de preparare:  Curatati carnaciorii de coaja, faramitati sau radeti…
Read more »

Peste cu spanac

7 August 2009
Ingrediente: 60 g peste fiert 2 linguri de piure de cartofi 3 iinguri de piure de spanac 1 lingurita smantana proaspata 2 linguri pesmet 5 g unt Mod de preparare: Intr-un vas uns cu unt aranjati piureul de spanac, apoi turnati smantana. imprastiati bucatile de peste. Acoperit,i cu piureul de cartofi. Presarati pesmetul, desenati cu…
Read more »

Chiftele de carne

7 August 2009
Chiftele de carne  Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa taiata marunt 4 ciuperci chinezesti inmuiate si taiate marunt 1 ou, 2 legaturi usturoi verde 1 lingurite condimente catei de usturoi zdrobiti 2 linguri rase de sos de soia 2 linguri rase de Sherry sec 2 linguri rase de sos Hoisin sare   Mod de…
Read more »

Supa chinezeasca de paste

7 August 2009
Supa chinezeasca de paste  Ingrediente:  300 g piept de pui  4 cepe verzi  1 lingura de ulei  400 g legurme congelate (amestec asiatic)  1,21 supa 150 g paste (paste chinezesti cu ou) sos soia  piper   Mod de preparare:  Spalati pieptul de pui bine, cu apa rece. Uscati-l pe un servet de bucatarie, apoi taiati-l cubulete potrivitei. Pregatiti…
Read more »

Cum se prepara Sonhos (video)

7 August 2009
Cum se prepara Sonhos (video)        Cum se prepara Sonhos
Read more »

Orez prajit cu carne tocata

7 August 2009
Orez prajit cu carne tocataO reteta de orez prajit cu carne tocata mixta si usturoi, sare, ulei de susan, sos de soia, sos hoisin, piper sichuan, ceapa, morcovi si praz. Ingrediente: 1 catel de usturoi sare 2 linguri rase de ulei de susan 2 linguri rase de sos de soia 2 linguri rase de sos Hoisin (se gaseste in…
Read more »

Paste picante cu sparanghel

7 August 2009
Paste picante cu sparanghelIngrediente:  300 g sparanghel verde  sare  200 g sunca putin afumata, taiata felii subtiri  400 g paste late  1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi  1 lingura de unt  piper  suc de lamaie   Mod de preparare:  Spalati sparanghelul, curatati-l, taiati-i capetele si taiati tulpina bucati de circa 3 cm lungime. Opariti-le in…
Read more »

Caipirinha Cocktail

6 August 2009
Caipirinha Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaga Pahar – old fashioned Categorie – Cachaţa drinks Decoratiune – paie, o felioară de lămâie pe margine (facultativ) Se serveste la orice oră Ingrediente: 4-5 ci Cachaga o lămâie 2 linguriţe de zahăr de trestie     Este una dintre modalităţile cele mai clasice şi simple de…
Read more »

Cartofi si ardei la tigaie

6 August 2009
Cartofi si ardei la tigaieIngrediente: cate 2 ardei, galbeni si rosii 700 g cartofi 5 cepe  1 catel de usturoi 200 g carnati cabanos  5 linguri ulei 3 lingurite pasta de ardei 500 ml supa  1 lingurita cimbru sare, piper 4 oua 1 lingura patrunjel tocat   Mod de preparare:  Pregatiti ardeiul si cartofii si taiati-i cuburi. Curatati ceapa…
Read more »

Prajitura cu mere si migdale

6 August 2009
Prajitura cu mere si migdale  Ingrediente: Pentru aluat 250 ml lapte 60 g unt 1 mar mic 500 g faina 1 pachetel drojdie uscata  50 g zahar  1 varf de sare Pentru strat: 50 g unt  5 linguri zahar 100 ml frisca  4 linguri miere  300 g fulgi de migdale Umplutura:  1 kg mere  1 lingura un topit 1…
Read more »

Omleta cu asmăţui

6 August 2009
Omleta cu asmăţui  Ingrediente: 4 oua 150 g costita afumata 2 linguri smantana 1-2 linguri asmăţui tocat fin 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se rumeneste costita taiata feliute, se bat ouale bine, se adauga sarea, smantana, asmăţuiul si se pun toate in tigaie cu costita rumenita. Se tin pe foc potrivit 3-4 minute. Se…
Read more »

Salate cu paste si oua

6 August 2009
Salate cu paste si ouaIngrediente: 2 oua 300 g paste spiralate sare 200 g mazare congelata 1 legatura ceapa verde 4 rosii cate 1 ardei gras rosu si verde 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 100 ml supa 50 ml otet de mere 100 g boabe de porumb (conserva) 150 g sunca fiarta 100 g maioneza pentru salata…
Read more »

Sos salsa verde

5 August 2009
Sos salsa verde  Ingrediente: 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 3 capere 4 buc. file de sardine 1 lingura mustar 2 linguri suc de lamaie 150 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Toate ingredientele se paseaza si se amesteca. Se lasa 30 de minute la rece si dupa aia se serveste.…
Read more »

Salata picanta cu paste si branza gouda

5 August 2009
Salata picanta cu paste si branza goudaIngrediente: 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet sare, piper 250 g rosii cherry 300 g paste spiralate 250 g dressing salata 2 linguri sue de lamaie 1 legatura de arpagic cate 1 ardei gras rosu, galben si verde 100 g branza gouda degresata   Mod de preparare:  Curatatj usturoiul…
Read more »

Cum se prepara Gallo Pinto (video)

5 August 2009
Cum se prepara Gallo Pinto (video)Ingrediente:   400 g cooked rice 400 g cooked black beans 150 ml liquid reserved from cooking the black beans 1 onion , finely chopped 2 garlic cloves , chopped ½ a green pepper , chopped 1 tsp cumin powder 1 tbsp Tabasco/ chilli sauce 4 tbsp olive oil 2 tbsp coriander , choppedsalt and…
Read more »

Prajitura cu visine si Amaretto

5 August 2009
Prajitura cu visine si AmarettoIngrediente: Pentru aluat:  350 g faina  1 pachetel drojdie uscata 100 g zahar  1 varf de sare 150 ml lapte caldut  75 g unt moale  1 ou Pentru crema:  2 borcane visine (720 ml)   5 linguri Amaretto sau sirop de migdale  160 g zahar  20 g amidon 50 g unt 2 pachetele zahar vanilinat 50…
Read more »

Supa de rosii cu albitura

5 August 2009
Supa de rosii cu albituraIngrediente: 1 borcan rosii in bulion sau pasta de tomate 3-4 linguri 1 morcov 1 patrunjel (radacina si frunze) 1 ceapa 1 albitura 2 oua 1 lingura faina   Mod de preparare: Intr-o oala de 3-4 litri punem la fiert zarzavaturile, apoi se pune pasta sau rosiile, se dau in cateva clocote. Strecuram totul in…
Read more »

Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie

5 August 2009
Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie  Ingrediente: 500 g sparanghel verde 2 morcovi 4 rosii 4 buc. file de piept de pui (a cca. 150 g) sare 1 lingura ulei de masline piper  300 g iaurt natural 3 linguri patrunjel 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Pregatiti legumele. Taiati sparanghelul bucati de 5 cm lungime, morcovii fasii…
Read more »

Carnaciori cu sos de rosii

5 August 2009
Carnaciori cu sos de rosii  Ingrediente: 700 g rosii  1 ceapa rosie 2 linguri otet din vin alb  1 lingura otet balsamic  4 linguri ulei de masline  sare piper  2 linguri busuioc tocat  12 carnaciori   Mod de preparare:  Pregatiti rosiile, taiati-le bucati, apoi in patru, indepartati-le semiintele si tocati carnea rosiilor marunt. Spalati ceapa si tocati-o de asemenea…
Read more »

Ecler dietetic cu crema de vanilie

5 August 2009
Ecler dietetic cu crema de vanilieIngrediente: 250 ml apa 150 g faina 70 g ulei 5 oua 1 g sare 50 g zahar pentru pudrat   Mod de preparare: Se fierbe apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste se adauga faina si se amesteca bine sa nu apara cocoloase, pana se desface de pe vas. Se pun ouale pe rand…
Read more »

Medalioane florentine

5 August 2009
Medalioane florentine   Ingrediente: 600 g file de porc 6 crengute de salvie  piper 6 felii subtiri de sunca fiarta  12 felii de bacon 12 masline verzi umplute cu ar­dei gras rosu  3 linguri ulei de masline  sare   Mod de preparare:  Spalati carnea cu apa rece, uscaji-o pe un servet de bucatarie si taiati-o in 12…
Read more »

Taitei turcesti de orez

5 August 2009
Taitei turcesti de orez  Ingrediente: 1 ardei verde si unul alb 1 ceapa 1 catel de usturoi 400 ml supa de legume 2 linguri de ulei de masline 300 g taitei de orez 1 lingura de funze de oregano taiate fin 1 lin­gura de boia dulce de ardei 1 lingura de masline negre tocate marunt 1 cutie de…
Read more »

Ucenicul lui Jamie Oliver (video)

5 August 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul VII Ucenicul lui Jamie
Read more »

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos

5 August 2009
Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos  Ingrediente: 500 g iaurt 4 oua 200 g zahar 1 pachet de zahar vanilinat 125 g unt 500 g gris 1 pachet de praf de copt zeama unei lamai 125 g zahar 125 ml apa 2 linguri de nuca de cocos fulgi   Mod de preparare: Incalzesti untul si il bati impreuna cu iaurtul,…
Read more »

Sos de asmăţui cu vin

5 August 2009
Sos de asmăţui cu vin  Ingrediente: 2 morcovi 2 radacini patrunjel 1 telina 1 ceapa 3 catei usturoi 50 ml ulei 1 pahar vin 2-3 linguri asmatui tocat fin zeama de carne sare   Mod de preparare: Se curaja legumele si se fierb in zeama de carne. Se dau prin sita si se adauga sare, ulei, vin si asmatui.…
Read more »

Frigarui de miel cu tzatziki

4 August 2009
Frigarui de miel cu tzatzikiO reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si branza de vaci. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita…
Read more »

Wonton cu crab

4 August 2009
Wonton cu crab  Ingrediente: 1125 g carne de crab proaspata 1 lingura sos Worcestershire 1-2 picaturi sos tabasco 125 ml branza cremoasa 40 bucati aluat de coltunasi ulei pentru prajit   Binecunoscuti in Occident ca ingredient de baza al supei cu acelasi nume, acesti coltunasi, numiti wonton. exista in nenumarate variante. Ei au aparut in China in…
Read more »

Castron colorat cu salata asortata

4 August 2009
Castron colorat cu salata asortataIngrediente: 1 salata verde cu frunza creata 2 legaturi de ridichi (rosii) 1 legatura ceapa verde 200 g ciuperci (champignons) 1 castravete (de sera) 200 g piersici decojite, fara samburi, pastrate intregi 200 g capsuni 150 ml vin rosu 75 ml zeama de carne fiarta (din cuburi pt. supa) 75 ml ulei de masline 4…
Read more »

Caipipesca Cocktail

4 August 2009
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – old fashioned Categorie – Fruit liqueur drinks Decoraţiune – bucăţele de piersică, paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4-5 cl Cachaga un cl vodca de piersici o jumatate de lamaie verde doua lingurite de zahar de trestie cateva bucatele de pulpa de piersica proaspata…
Read more »

Frigarui mici Saltimbocca

4 August 2009
Frigarui mici Saltimbocca  Ingrediente:  4 snitele de porc sau vitel (circa 150 g) 3 crengute de salvie  4 felii subtiri sunca sau kaiser  200 g rucola  1 lamaie  sare piper  5 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spalati carnea, uscati-o pe un servetel si asezati feliile una langa cealalta pe suprafata de lucru. Spalati salvia,…
Read more »

Chec dietetic

4 August 2009
Ingrediente: 4 oua 120 g zahar 50 g amidon 50 g faina 1 pachet zahar vanilat   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand faina, amidonul si albusurile batute spuma si se amesteca usor. Se toarna in forma de chec si se coace la foc slab. Se…
Read more »

Lipie cu carne prajita de curcan

4 August 2009
Lipie cu carne prajita de curcaningrediente: 4 snitele (a cate 160 g) ulei pentru prajit sare piper macinat 4 lipii de tortilla 200 g varza de China 2 linguri de otet din vin alb 1/2 lingurita de zahar 4 linguri de smantana 3 linguri de ulei frunze de oregano pentru presarat   Mod de preparare: Incalzesti lipiile de tortilla pe…
Read more »

Cum se prepara Mini Quesadillas (video)

4 August 2009
Cum se prepara Mini Quesadillas (video)O reteta video despre cum se prepara Mini Quesadillas. Ingrediente: 6 small ready-made tortillas ½ avocado, mashed ½ tbsp lime juice 1 tbsp coriander, chopped 4 shrimps, pre-grilled ½ red pepper, roasted & sliced 1 tbsp ricotta cheese 2 tbsp cooked mushrooms A few onion rings, grilled 1 chicken breast, grilled and thinly sliced 20…

Prajitura cu ananas cu fulgi de cocos

4 August 2009
Prajitura cu ananas cu fulgi de cocos  Ingrediente Pentru aluat: 4 oua 250 g zahar 300 g iaurt natural cite 1/4 lingurita scortisoara macinata cardamom  400 g faina 2 lingurite praf de copt 50 g fulgi de cocos 1 cutie ananas rondele (850 ml) Pentru aluatul faramitat:  100 g faina 1 pachetel de vanilie  150 g unt in plus:  fulgi de…
Read more »

Cordon bleu din piept de curcan

4 August 2009
Cordon bleu din piept de curcan  Ingrediente: 4 snitele de curcan subtiri 4 felii de sunca fiarta 4 felii de branza tare (de pilda, branza de munte sau Gouda) 2 oua 6 linguri de pesmet 3 linguri de faina sare piper macinat 1 lingurita de boia de ardei dulce untura   Mod de preparare: Bati snitelul, apoi il piperezi pe…
Read more »

Supa de asmăţui cu smantana si crutoane

4 August 2009
Supa de asmăţui cu smantana si crutoaneIngrediente: 2-3 legaturi asmatui 1,5 l supa de zarzavat 50 g unt 1 lingura faina 2 oua 3 linguri smantana crutoane de paine prajita Mod de preparare: Se alege asmatuiul, se spala si se taie marunt. Se caleste usor in unt, apoi se adauga faina si se lasa sa fiarba inabusit cu putina apa. Se…
Read more »

Melcisori

4 August 2009
MelcisoriIngrediente: 1 kg faina 1/2 cana ulei 1 lingura sare 2 linguri coaja de lamaie 10 linguri lapte praf 2 cani iaurt 4-5 linguri miere 400 g nuca de cocos sau nuca macinata   Mod de preparare: Se dizolva laptele praf in iaurt, se adauga sarea si coaja de lamaie, apoi faina putin cate putin…
Read more »

Cornulete de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie

3 August 2009
Cornulete de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie  Ingrediente: 3 cartofi medii 500 g faina 125 g unt lichid 1 pachet de praf de copt sare piper macinat 125 g branza de oaie 2 linguri patrunjel tocat susan 1 galbenus   Mod de preparare: Cureti cartofli, ii fierbi in apa cu sare timp de aproximativ 25 de minute, apoi scurgi apa si…
Read more »

Frisca vegetariana

3 August 2009
Frisca vegetariana  Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana faina integrala 1/2 cana miere 1/4 linguri de sare 1 linguri de esenta vanilie 1/3 cana ulei   Mod de preparare: Se amesteca bine primele cinci ingrediente si se fierb pana ce se ingroasa, amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda. Se raceste compoztia si se mixeaza adaugandu-se…
Read more »

Desert cu branza dulce

3 August 2009
Ingrediente: 2 cani faina 2 cani branza de vaca 1 cana margarina 1 plic vanilie miere dupa gust putina coaja de lamaie sau portocala   Mod de preparare: Se amesteca margarina cu o cana cu branza de vaca pana capata consistent unei creme. Se adauga treptat faina inglobandu-se in aluat si se pune aluatul la…
Read more »

Pizza in tigaie

3 August 2009
Pizza in tigaieUn preparat simplu de pizza cu faina, oua, lapte, sare, piper alb, zahar, ulei de masline, praz, unt, rosii, ceapa, mazare, morcovi, creveti, sunca de parma, busuioc uscat si oregano uscat. Ingrediente: Pentru aluat: 240 g faina 4 oua 300 ml lapte sare piper alb macinat 1 varf de cutit de zahar 1 1praz taiat…
Read more »

Frigarui turcesti cu carne tocata – Adana Kofte

3 August 2009
Frigarui turcesti cu carne tocata – Adana KofteO reteta de frigarui turcesti cu carne tocatade vita, frunze de menta pisate, ceapa, galbenus, paprica granule, sare, piper si ulei de masline. specialitate turceasca Ingrediente: 1 lingura de frunze de menta pisate 2 cepe taiate marunt 400 g carne tocata de vita 1 galbenus 1 lingurita de paprica granule (Pui Biber, fulgi uscati de…
Read more »

Cum se prepara Pui Picant Cu Sos Chilli Dulce (video)

2 August 2009
Cum se prepara Pui Picant Cu Sos Chilli Dulce (video)  Ingrediente: 220 ml coconut milk 1 lime – zest only 2 shallots, chopped 3 cloves of garlic, crushed 1 tsp turmeric 3 red chillies, chopped salt and pepper 1 ½ kg chicken, cut into 16 pieces 500 ml oil, for frying 600 ml water 20 cucumber slices , to serve 100 ml sweet chilli…
Read more »

Gelatina de branza de vaci dietetica

2 August 2009
Ingrediente: 200 g branza de vaci 2 foi gelatina 50 g zahar 120 g lapte zahar vanilat   Mod de preparare: Branza de vaci se trece prin sita, se inmoaie gelatina 1/2 ora in apa rece si se dizolva in doua linguri de apa fierbinte. Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si gelatina.…
Read more »

Baclava

2 August 2009
BaclavaIngrediente: 1 pachet de foi de aluat filo sau yufka (de la magazinul de specialitate turcesc sau grecesc) 100 g unt lichid 200 g nuci 100 g de migdale 100 g de fistic 2 albusuri 4 linguri de miere 1 lingurita de scortisoara pisata 1 lingura de apa de trandafiri 250 g zahar 4 linguri…
Read more »

Bull Shot Cocktail

2 August 2009
Bull Shot CocktailCalitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – nici una Se serveste înainte de prânz Ingrediente: 3/10 vodcă neutră 6/10 zeamă de carne de vită 1/10 suc de lămâie câteva picături de tabasco câteva picături de sos Worchester sare piper Apărut în Statele Unite, în…
Read more »

Budinca cu dovleac

2 August 2009
Budinca cu dovleac  Ingrediente: 500 g dovleac 3 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura unt scortJsoara 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatoare. Galbenusurile si zaharul de amesteca bine, batandu-se cu telul, apoi se presara pesmetul, scortisoara, praful de copt si…
Read more »

Salata vegetariana de iarna

2 August 2009
Salata vegetariana de iarnaIngrediente: 3 cartofi 1 ceapa 2 castraveti murati 1 gogosar murat masline cimbru ulei otet 1 lingura mustar sare Mod de preparare: Fierbem cartofii si-i taiem cubulete. Ceapa, castravetii si gogosarul se taie felii subtiri. Ames-tecam totul si adaugam sare si cimbru. Din otet si mustar facem un sos pe care-l turnam peste legume. Ornam…
Read more »

Gulas rapid de curcan cu pilaf

2 August 2009
Gulas rapid de curcan cu pilaf  Ingrediente: 400 g piept de curcan, taiat in bucati mici 2 linguri de unt 1 lin­gura de ulei de masline 1 ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi pisat 1 lingurita de foi de chimen pisate 100 g de ciuperci mici, feliate 2 linguri de coniac 100 ml vin rosu 1 lingura de mustar…
Read more »

Vinuri in lume: Ungaria

2 August 2009
Vinuri in lume: UngariaUngaria se distinge printr-o originalitate dată de identitatea sa naţională (maghiarii sunt izolaţi în mijlocul germanilor şi slavilor) şi moştenirea fastuoasă a istoricului imperiu austro-ungar. Ungurii sunt mândri de această particularitate pentru că tentativa de nivelare a regiunilor comuniste nu a reuşit să le şteargă. Regimul comunist a lăsat industria viticolă ungurească într-o stare de…
Read more »

Bezele cu zaharina

2 August 2009
Bezele cu zaharina  Ingrediente: 1 albus 50 g nuci 1-2 tablete zaharina coaja de lamaie dupa gust   Mod de preparare: Se bat albusurile spuma. Cand se tin de tel, se adauga nucile trecute prin masina, coaja de lamaie si zaharina dizolvata intr-o jumatate lingurita de apa. Se amesteca totul foarte usor. Se toarna gramajoare pe hartie…
Read more »

Prajitura dietetica cu mere

2 August 2009
Prajitura dietetica cu mereIngrediente: Aluat: 300 g faina 100 g ulei 2 oua 100 g zahar 30 g iaurt sau lapte, 1/2 lingurita zeama de lamaie 1/2 praf de copt 1 zahar vanilat 2 g sare Umplutura: 2 kg mere dulci 200 zahar 50 g zahar pentru pudrat   Mod de preparare: Se spala merele, se curata de…
Read more »

Sos Vinegreta cu portocala

1 August 2009
Sos Vinegreta cu portocala  Ingrediente: 1 portocala 1 esalota 1 lingura otet de vin alb 1 lingura otet balsamic 1 lingurita mustar 6 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Curata o parte din coaja de portocala si tai-o in fasii subtiri. Toaca esalota marunt. Intr-un vas mic, incinge 1 lingura ulei si soteaza esalota pana cand…
Read more »

Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie

1 August 2009
Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie  Ingrediente: 1 vanata (200 g) 2 rosii (200 g) 1 dovlecel (150 g) 200 g branza de oaie 2 linguri de patrunjel maruntit 150 g smantana sare piper macinat 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei de masline 2 foi de aluat yufka ovale (150 g)   Mod de preparare: Speli si cureti…
Read more »

Platou de gratar cu salata de cartofi

1 August 2009
Platou de gratar cu salata de cartofi  Ingrediente: 200 g cartofi  1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui circa 100 ml supa 1 lingura otet din vin alb sare piper 1/4 ardei gras verde 75 g snitel de porc 1 carnat mic 1 lingurita patrunjel tocat   Mod de preparare: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii rotunde subtiri. Curatati ceapa,…
Read more »

Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin (video)

1 August 2009
Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin (video)Ingrediente: 500 g potatoes 500 g ripe tomatoes 3 cloves of garlic, sliced , peeled and chopped 8 sprigs of fresh rosemary 100 ml olive oil 750 ml water , approximately salt and pepper , to taste 1 medium pan with lid 2 knives 1 chopping board 1 potato peeler 1 wooden spoon    …
Read more »

Biscuiti dietetici

1 August 2009
Biscuiti dietetici  Ingrediente: 2 oua 40 g zahar 20 g faina 20 g amidon 1 varf cutit sare 1/2 pachet zahar vanilat   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zahar si zahar vanilat. Se adauga albusurile spuma, faina, apoi amidonul si se amesteca usor. Se pune compoztia in seringa si se pune cu ea in…
Read more »

Frigaruie de curcan cu rosii inabusite

1 August 2009
Frigaruie de curcan cu rosii inabusite  Ingrediente: 4 snitele din piept de curcan 100 g sunca fiarta 300 g rosii cherry 150 g ciuperci champignons 2 linguri ulei de rapita sare piper     Mod de preparare: Spalati carnea bine si uscati-o pe un servet de bucatarie, apoi taiati-o fasii. Asezati sunca peste carne. Pregatiti legumele. Infigeti carnea de curcan…
Read more »

File de vita cu bagheta si verdeata

1 August 2009
File de vita cu bagheta si verdeata  Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi mare 1 ardei iute rosu sare piper 4 linguri suc de lamaie 2 linguri patrunjel tocat 4 linguri ulei de masline 1 bagheta mica 50 g unt cu verdeata 4 bucati file de vita (circa 200 g)   Mod de preparare: Pentru sosul de ceapa –…
Read more »

Cartofi cu sos pesto de patrunjel

1 August 2009
Cartofi cu sos pesto de patrunjel  Ingrediente: 8 cartofi de dimensiune medie sare 5 legaturi de patrunjel 4 catei de usturoi 50 g migdale curatate 150 ml ulei de masline 100 g branza gouda rasa piper piper Cayenne   Mod de preparare: Spalati cartofii, frecati-i cu un buretel si uscati-i pe un servet de bucatarie. Asezati-i pe fiecare pe cate…
Read more »

Pilaf dietetic

1 August 2009
Pilaf dietetic  Ingrediente: orez 75 g apa 400 ml morcovi 60 g amidon alimentar 30 g unt 5 g verdeata sare   Mod de preparare: Se face o supa de zarzavat. Orezul se pune la fiert, de preferinta in cuptor, pentru ca bobul sa ramana intreg. Se presara cu telemea desarata si se adauga suc de…
Read more »

Carpaccio de vita

31 July 2009
Carpaccio de vitaO reteta delicioasa de carpaccio de vita din: pulpa de vita, piper, parmezan, otet balsamic, sos de soia, sos worcestershire, busuioc, cimbru, vin alb sec, ulei de masline si sare de mare grunoasa. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita piper negru proaspat macinat 50 parmezan Pentru marinata: 125 ml otet balsamic 5 linguri sos de…
Read more »

Cum se prepara Banana Split (video)

31 July 2009
Cum se prepara Banana Split (video)Ingrediente: 1 banana 1 scoop strawberry ice cream 1 scoop chocolate ice cream 1 scoop vanilla ice cream 1 whipped cream some chocolate sauce some strawberry sauce some butterscotch/ caramel sauce 1 tbsp chopped nuts 3 glace cherries 1 ice cream scoop 1 knife 1 tablespoon 1 serving dish   Banane, inghetata, 3 sosuri diferite…
Read more »

Prajitura cu branza

31 July 2009
Prajitura cu branzaIngrediente: Pentru foaie: 2 oua  6 linguri cu zahar  6 linguri cu ulei 6 linguri cu faina 1/2 cana cu iaurt sau smantana 1/2 lingurita cu bicarbonat stins in zeama de lamaie sare Pentru crema: 300 g branza de vaci 250 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 1 lamaie 2 oua Mod de preparare:…
Read more »

Sufleu de pui cu ciuperci

31 July 2009
Sufleu de pui cu ciuperciIngrediente: 1 piept de pui dezosat 500 g ciuperci 1 lamaie 1 morcov 200 g boabe de mazare 200 g arpagic 2 linguri cu unt 3 oua 1 lingura cu faina 1 cescuta cu supa de legume ulei sare piper   Mod de preparare: Spala pieptul de pui, dupa care taie-l fasii si condimenteaza-l. Taie…
Read more »

Bulldog Cocktail

31 July 2009
Bulldog CocktailCalitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – ştir Se serveste la orice oră Ingrediente: GingerAle 4-6 ci gin sucul de la jumătate de portocală Bulldog, apărut în Stale Unite, este o băutură foarte bună pentru potolit setea, poate fi consumat la orice oră a…

Sos Vinegreta cu smantana

31 July 2009
Sos Vinegreta cu smantana  Ingrediente: 50 ml smantana 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de vin alb 1 lingura zeama de lamaie sare si piper negru, proaspat macinat 1 lingurita zahar tos 2 linguri verdeata proaspata, tocata marunt (patrunjel, marar, tarhon..)   Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca sarea, zaharul, otetul, zea­ma de lamaie si piperul.…
Read more »

Piure de cartofi dietetic

31 July 2009
Piure de cartofi dieteticO reteta de piure de cartofi dietetic din: cartofi, sare, lapte, unt, smantana, galbenus si putin zahar. Ingrediente: 500 g cartofi sare 1/2 ceasca lapte doua-trei linguri unt o lingurita smantana un galbenus putin zahar   Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie in sferturi. Se pun la fiert in putina apa rece,…
Read more »

Salata cu carne de vita

30 July 2009
Salata cu carne de vita  Ingrediente: 400 g carne de vita slaba 3 cepe de apa 4 ardei grasi sare Pentru dressing: 200 g iaurt 4 cafei de usturoi 1 lingura cu smantana 2 linguri cu mustar iute 1 lamaie   Mod de preparare: Spala carnea si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce…
Read more »

Crema de nuci

30 July 2009
Crema de nuci  Ingrediente: 50 g miez de nuca macinat 50 g frisca coaja de lamaie coaja de portocale gelatina zaharina   Mod de preparare: Gelatina se inmoaie o jumatate de ora intr-un ibric mic umplut cu apa rece, se pune apoi la foc mic, dar atentie, nu trebuie sa fiarba caci isi va pierde proprietatile! Zaharina…
Read more »

Rulouri umplute cu carne de vaca

30 July 2009
Rulouri umplute cu carne de vaca  Ingrediente: 800 g carne slaba de vaca 250 g franzela 2 oua 25 ml ulei 150 g morcovi 125 ml lapte verdeata sare   Mod de preparare: Carnea se taie felii care se bat ca pentru snitel. Franzela se inmoaie in lapte crud, se stoarce si se amesteca cu ouale, verdeata tocata si putina…
Read more »

Ucenicul lui Jamie Oliver (video)

30 July 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul VI   Ucenicul lui Jamie
Read more »

Vrabioare de vaca cu mazare

30 July 2009
Vrabioare de vaca cu mazareIngrediente: 150-200 g vrabioara de vaca o lingura ulei o rosie 200 g mazare din conserva o lingura de smantana marar verde 1 morcov   Mod de preparare: Pune vrabioara intr un vas, acopera cu apa calda s adauga morcovul taiat rondele si uleiul. Acopera vasul si lasa sa fiarba, pana se fragezeste carnea. Adauga…
Read more »

Cighir

30 July 2009
Cighir  Ingrediente: ficatul si splina de la porc sare piper macinat piper boabe 1-2 foi de dafin prapur de la porc   Mod de preparare: Se spala bine ficatul si splina in cateva ape reci, apoi se pun la fiert impreuna cu boabele de piper si foile de dafin. Dupa ce au fiert se scot…
Read more »

Salau polonez

30 July 2009
Salau polonez    Ingrediente: 1 kg salau 1 morcov 1 ceapa 3 boabe de ienibahar 2 galbenusuri 1 lingura cu smantana 1 lingura cu unt 1 lingurita cu faina  1 legatura de patrunjel ulei de masline sare   Mod de preparare: Curata pestele si fierbe-l in apa cu sare impreuna cu morcovul, ceapa si boabele de…
Read more »

Ciupercute

21 July 2009
CiupercuteIngrediente: 8 oua 100 g unt 100 g sunca 4 rosii 2 linguri cu maioneza 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbe ouale pana cand devin tari. Curata-le usor de coaja si taie putin partea de la baza pentru a le putea aseza pe platou. La celalalt capat, taie albusul pana la…
Read more »

Musaca de varza

21 July 2009
Musaca de varza  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 gunt 150 ml lapte 2 oua ulei sare piper   Mod de preparare: Spala cartofii si fierbe-i in coaja. Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca. Curata-i apoi de coaja si zdrobeste-i cu furculita. Adauga unt si un praf de sare. Piureul astfel…
Read more »

Prajitura cu ciocolata si alune

21 July 2009
Prajitura cu ciocolata si alune  Ingrediente: 100gunt 150 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 2 oua 3 linguri cu cacao 125 g faina 1 plic cu praf de copt 50 g alune Pentru glazura: 4 linguri cu cacao 1 ceasca cu zahar pudra 1/2 lingurita cu ulei 4 linguri cu apa   Mod de preparare: Freaca untul spuma…
Read more »

Carnati moldovenesti

21 July 2009
Carnati moldovenestiIngrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de manzat coriandru nucsoara pisata zeama de usturoi sare piper dupa gust 250 g slanina 2 intestine subtiri   Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente (coriandru, nucsoara pisata,…
Read more »

Ciorba dreasa cu smantana

21 July 2009
Ciorba dreasa cu smantana  Ingrediente: 1 dovlecei 2 cepe 2 morcovi 1 telina 4 cartofi 1 ardei gras 300 g fasole verde 5 rosii 1 l bors l oua 100 g smantana 1 legatura de leustean sare Mod de preparare: Taie ceapa marunt, iar morcovii si telina, mai mare. Pune-le apoi la fiert in apa cu sare. Dupa…
Read more »

Lebervust

21 July 2009
Ingrediente: 1/2 kg de slanina 1/2 din ficat condimente   Mod de preparare: Se fierbe bine ficatul cu slanina, se da prin masina de tocat, se adauga sare, piper. Se introduce in mate, se leaga si se pune la fiert cam 15 minute. Se scoate si se lasa la racit cu o greutate peste el…
Read more »

Cum se prepara Quinoa With Mushrooms And Fresh Herbs (video)

20 July 2009
Cum se prepara Quinoa With Mushrooms And Fresh Herbs (video)Ingrediente: 300 g quinoa 750 ml water 200 g mixed mushrooms , chopped 4 tbsp olive oil 2 shallots , chopped 1 tomato , peeled and diced 1 ½ tbsp lemon juice 2 tbsp basil , chopped 2 tbsp parsley , chopped some salt and pepper 2 saucepans and a lid 1 wooden spoon 1…
Read more »

Pizza

20 July 2009
Pizza  Ingrediente: 2 linguri cu smantana  4 linguri cu faina 1 ou  1 legatura ceapa verde  100 g cascaval  costita sunca sau salam masline ciuperci  500 g pasta de rosii  sare piper  oregano sau cimbru   Mod de preparare: Amesteci smantana si oul, apoi faina. Obtii un aluat, pe care-l intinzi in tava. Cantitatile sunt…
Read more »

Toba alba

20 July 2009
Ingrediente: 1/2 cap de porc 2 copite sorici sare piper foi de dafin 1/2 din ficatul de la porc   Mod de preparare: Se fierbe carnea pana cade de pe os, se lasa la racit, apoi se taie in cubulete si se introduce in stomacul porcului. Se coase si se pune la fiert cam 15-30…
Read more »

Tuslama

20 July 2009
Tuslama  Ingrediente: 1 kg de burta 3-4 morcovi 3-4 cepe maricele 2 legaturi ceapa verde 1 capatana de usturoi sare piper rozmarin coriandru   Mod de preparare: Fierbi burta in 3 l de apa cu sare pana scade apa la jumatate, apoi o tai fasii, ca la ciorba. Tai morcovii rondele, ceapa pestisori si jumatate…
Read more »

Coaste de miel in sos de vin

20 July 2009
Coaste de miel in sos de vinO retetagustoasa de coaste de miel in sos de vin din: coaste de miel, ceapa, coniac, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara, usturoi, condimente si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 3 cepe de apa 3 linguri cu coniac Pentru marinata: 2 cepe 200 ml vin alb sec 2 lingurite cu…
Read more »

Salata de fasole (de post)

20 July 2009
Salata de fasole (de post)  Ingrediente: 250 g fasole boabe (fiarta cu o ceapa, doi morcovi si un pastarnac) 1 ceapa rosie 1 ridiche mare sau o legatura de ridichi de luna 1 ardei gras rosu 1 legatura de patrunjel sare piper proaspat macinat Pentru dresing 2-3 linguri de ulei 1 lingura de otet sare piper     Mod…
Read more »

Placinta cu vanilie

20 July 2009
Placinta cu vanilieIngrediente: Pentru foi: 200 g unt 500 g faina 15 oua sare Pentru crema: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina 1 l lapte 3 pliculete cu zahar vanilat   Mod de preparare:   Untul cu 600 ml apa si un praf de sare se fierb. Adauga dintr-o data toata faina si…
Read more »

Prajitura cu piscoturi sau cu biscuiti simpli

20 July 2009
Prajitura cu piscoturi sau cu biscuiti simpliIngrediente: 300 g piscoturi (biscuiti 400 g) 100 g nuci macinate, 100 g stafide 100 g ciocolata rasa 100 g sirop (cu apa) 300 g gem sau magiun 700 g frisca   Mod de preparare: bIntr-o tava sau pe un platou se asaza un strat de piscoturi. Se stropesc cu sirop (in care puteti pune…
Read more »

Banane in vin fiert

20 July 2009
Banane in vin fiertIngrediente: 1/2 l vin rosu scortisoara zahar 6 banane   Mod de preparare: Se pune vinul la fiert cu zahar si  scortisoara. Se curata bananele de coaja si se taie rondele. Se introduc in vinul fiert si se mai lasa cateva minute la fiert. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta. Banane in vin fiert…
Read more »

Cum se prepara paste Fusilli cu Sos de branza (video)

17 July 2009
Cum se prepara paste Fusilli cu Sos de branza (video)  Ingrediente: 500 g fusilli pasta 200 g walnuts 300 g blue cheese 500 ml double cream 1 handful of chopped parsley 5 tbsp olive oil salt pepper 1 large pot with lid 1 slotted spoon 1 colander 1 small pan 1 large bowl   Un preparat care se poate servi indiferent de anotimp impreuna…
Read more »

Chiftelute in pesmet

17 July 2009
Chiftelute in pesmet  Ingrediente: 500 g carne tocata 4 catei de usturoi un morcov un ardei verde 4 cepe verzi un ou 300 g pesmet 500 ml ulei 100 ml lapte o legatura marar o legatura patrunjel 2 felii de paine alba sare piper   Mod de preparare: Se pune intr-un bol carnea tocata, se condimenteaza dupa…
Read more »

Buck’s Fizz Cocktail

17 July 2009
Buck’s Fizz Cocktail  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste la orice ora   Ingrediente: 6/10 şampanie 4/10 suc de portocale Acest excelent Sparking a apărut în Statele Unite, în anii ’30. Denumirea engle­zească provine de la cu­vântul buckskin care în­seamnă „piele…
Read more »

Sos Vinegreta cu mustar

17 July 2009
Sos Vinegreta cu mustar  Ingrediente: 1 lingura otet sare piper negru proaspat macinat 1 lingura nectar de mere 6 linguri ulei de masline 2 linguri mustar de Dijon, cu boabe intregi   Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca otetul, mustarul, nectarul, sarea si piperul. Apoi, cu ajutorul telului electric , incorporeaza uleiul turnat intr-un fir subtire. Potriveste gustul…
Read more »

Mititei facuti in casa

17 July 2009
Mititei facuti in casa  Ingrediente: 200 g carne de oaie 800 g carne de vita 4-5 catei usturoi un ardei iute cimbu uscat ienibahar coriandru sare piper   Mod de preparare: Se spala carnea, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. usturoiul se curata si se piseaza cu sare si piper o jumatate de ora,…
Read more »

Prajituri

17 July 2009
PrajituriIngrediente: 1 ou 50 g zahar 50 ml ulei arome (zahar vanilat sau esenta de vanilie) coaja de lamaie 1/2 pachetel praf de copt faina, cat cuprinde – cam 250 g la un ou putina sare suc de sfecla rosie suc de morcovi cacao 1/2 pachet margarina   Mod de preparare: Oul se freaca cu…
Read more »

Musaca cu paste

16 July 2009
Musaca cu pasteIngrediente: 800 g de amestec de carne tocata 4 oua 2 cepe 2 linguri paste de tomate 2 legaturi de patrunjel 1 legatura de marar 500 g paste tuburi 200 g branza topita cu smantana sare piper ulei   Mod de preparare: Calete ceapa in ulei. Cand este aproape gata adauga pasta de tomate. Amesteca…
Read more »

Pui cu bere

16 July 2009
Pui cu bereIngrediente: 1 pui 5 cepe de marime medie 3 morcovi 2 linguri boia de ardei 2 linguri margarina 2 linguri untura sau ulei o sticla de 0,5 I de bere   Mod de preparare: Taiem puiul bucati, il punem in cratita cu uleiul, morcovul taiat feliute, ceapa taiata in sferturi, margarina, untura si boiaua. Lasam…
Read more »

Aperitiv cu masline, lamaie si usturoi

16 July 2009
Aperitiv cu masline, lamaie si usturoiIngrediente: 250 g masline 1 lamaie 1 capatana usturoi 150 ml untdelemn 75 ml otet   Mod de preparare: Intr-un borcan se asaza alternativ randuri de masline si randuri de felii de lamaie amestecate cu usturoi. Deasupra se toarna otetul amestecat cu uleiul. Se tine cateva zile la murat apoi se poate servi. E o…

Cum se prepara Pui Parmesan (video)

15 July 2009
Cum se prepara Pui Parmesan (video)Ingrediente: 2 medium chicken breasts , halved 3 large eggs ¼ cups (60ml) cream 100 g flour 240 g bread crumbs 360 g Parmesan cheese 120 g mozzarella , fresh 1 cups (250ml) marinara sauce olive oil salt , to taste pepper , to taste   O reteta italiana clasica care imprumuta o tenta americana.…
Read more »

Pachetele de pui cu mazare

15 July 2009
Pachetele de pui cu mazare  Ingrediente: 2 piepti de pui fara os 3 oua 200 g de pesmet 1 lingura mustar cu hrean sare piper alb 500 g de mazare proaspata de la conserva 2 lingurite de zahar 200 ml de ulei 1 cubulet de unt 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel   Mod de preparare: Se…
Read more »

Salata in straturi

15 July 2009
Salata in straturiIngrediente: 3-4 cartofi fierti in coaja branza telemea, 150-200 g 2-3 oua fierte 1 pahar maioneza 1 pahar smantana sare piper   Mod de preparare: Se asaza pe un platou urmatoarele straturi: un strat de cartofi rasi pe razatoarea mare, un strat de telemea rasa, ouale zdrobite cu furculita, iar urmatorul strat maioneza amestecata cu…
Read more »

Rulada de carne cu slanina

15 July 2009
Ingrediente: 750 g carne 100 g slanina 1 felie paine 2 cepe 2 oua verdeata sare piper 1 lingura ulei 1-2 linguri faina 1 lingura untura Mod de preparare: Se trece prin masina de tocat carnea de porc sau de vita, slanina si o felie groasa de paine, inmuiata in lapte si stoarsa. Se adauga…
Read more »

Smoothie de cirese

15 July 2009
Smoothie de cireseIngrediente: 1 cana de cirese fara samburi 1/2 lamaie 1 banana 1/2 cana de iaurt simplu (degresat sau nu) 1 cana de cuburi de gheta 2 picaturi de esenta de migdale   Mod de preparare: Se pun, intr-un vas inalt, ciresele, banana taiata in patru, iaurtul si sucul de la lamaie. Ingredientele se amesteca putin…
Read more »

Ardei umpluti cu paste de carne

15 July 2009
Ardei umpluti cu paste de carne  Ingrediente: 12 ardei grasi verzi potriviti 500 g carne tocata o legatura de marar o legatura de patrunjel 50 ml ulei 100 g orez 1 ou 4 rosii mari sare piper   Mod de preparare: Pentru inceput se prepara carnea tocata pentru umplutura in felul urmator: carnea tocata se amesteca cu orezul, sarea si…
Read more »

Prajitura cu mere si scortisoara

15 July 2009
Prajitura cu mere si scortisoara  Ingrediente: 15 linguri de faina alba 1 pachet margarina 1 ou 3 linguri de smantana 3 linguri de zahar 1-2 kg mere scortisoara   Mod de preparare: Framanta cu mana 10 linguri de faina, oul, smantana sj 1/3 din margarina si intinde o foaie. Separat, amesteca 5 linguri de faina si 2/3 din margarina.…
Read more »

Cum se prepara Chopped Liver (video)

15 July 2009
Cum se prepara Chopped Liver (video)Ingrediente: 500 g fresh, cleaned chicken livers 60 ml rendered chicken fat or olive oil 1 medium onion, sliced 80 ml port or sweet wine 1 hard boiled egg, roughly chopped salt and pepper half an onion, finely diced 1 hard boiled egg, finely chopped a few parsley leaves 1 frying pan 1 pair of…
Read more »

Gogonele de pui cu sos picant

15 July 2009
Gogonele de pui cu sos picantIngrediente: 500 g de carne de pui 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 cepe mijlocii 2-3 catei de usturoi 1 cartof 1 ou 8 rosii mari 2 ardei rosii sare piper 300 ml de ulei 1 ardei iute verde   Mod de preparare: Se pun intr-un bol carnea tocata cu patrunjelul si…
Read more »

Dulceata de pepene rosu

15 July 2009
Dulceata de pepene rosuIngrediente: 1 kg coji de pepene, cantarite dupa fierberea in otet 300 ml otet de 9 grade 1 kg zahar 1/2 litru apa 1 lamaie mare 1 plic de zahar vanilinat   Mod de preparare:   Pentru dulceata, trebuie sa pastrati cojile de la pepene, partea alba fiind cat mai groasa. Se curata coaja verde,…
Read more »

Bagna cauda

14 July 2009
Bagna cauda  Ingrediente: 150 ml, plus inca 2 linguri, ulei de masline extravirgin 4-5 catei de usturoi, decojiti si zdrobiti sau dati pe razatoare 12 pesti ansoa din conserva, scursi de ulei si taiati bucatele 75-100 g unt nesarat, taiat bucatele Legumele pentru cufundat: Diferite legume crude, inclusiv: fenicul conopida cicoare ardei gras  dovlecei   Bagna…
Read more »

Salata de paste cu legume

14 July 2009
Salata de paste cu legumeIngrediente: 200 g de paste in forma de spirale sare piper 3-4 rosii mici 200 de g de sunca 1 ardei rosu 1 ardei galben 2-3 linguri de ulei de masline 100 g mazare verde   Mod de preparare:   Se pun pastele la fiert tntr-o oala cu apa fiarta, cu sare si putin ulei…
Read more »

Cartofi cu pui la cuptor

14 July 2009
Cartofi cu pui la cuptorIngrediente: 1 pui 2 kg cartofi 1 cub supa 1 cana apa 150 ml ulei frunze de patrunjel   Mod de preparare: Intr-o cratita pune uleiul, puiul taiat in bucafele mici, condimente dupa gust (sare, piper, boia sau condimente pentru pui), cartofii taiati rondele, cubul de supa si apa. Acopera cratita cu un capac si…
Read more »

Supa groasa de legume cu foi de dafin

14 July 2009
Supa groasa de legume cu foi de dafinIngrediente: 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 teline 6 cartofi 1 lingura cu pasta de tomate 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 1 legatura de patrunjel 50 g unt 1 lingurita faina oret sare piper   Mod de preparare: Curata legumele, taie-le cubulete si pune-le sa fiarba in…
Read more »

Tarta cu carne

14 July 2009
Tarta cu carneIngrediente: 500 g carne tocata 1 cutie cu mazare aluat de paine putin imbunatatit cu 1 ou 50 g margarina   Mod de preparare: Se tapeteaza o tava cu aluat, carnea se amesteca cu piper, vegeta si alte mirodenii, se intinde peste foaie si se omeaza cu fasii subtiri din aluat. Se unge (ca la…
Read more »

Bric cu oua sau clatite din gris

14 July 2009
Ingrediente: 100 g gris 4 cepe mari 1 legatura patrunjel 4 galbenusuri ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se amesteca grisul cu apa calduta pana obtinem un terci semifluid. Din acest aluat preparam clatite subtiri. Tocam ceapa fin, adaugam patrunjelul tocat si cu aceasta compozitie umplem clatitele. Pe fiecare clatita se pune un galbenus…
Read more »

Inghetata asortata cu zmeura

14 July 2009
Inghetata asortata cu zmeuraIngrediente: 1 l smantana pentru frisca 6 oua 1 baton de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat 300 g de zahar tos 250 ml frisca 500 g zmeura   Mod de preparare: Se bate smantana cu 150 g de zahar pana se obtine frisca si se lasa la frigider. Se separa albusurile de galbenusuri…
Read more »

Bronx Cocktail

13 July 2009
Bronx CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Gin drinks Decoratiune – fără   Se serveste înainte de masă Ingrediente: 4/10 gin 2/10 vermut roşu 2/10 vermouth dry 2/10 suc de portocale preparat proaspăt   Numele nu numai că îi stabileşte originea în cartierul Bronx din New York.…
Read more »

Castraveti acri cu carne

13 July 2009
Castraveti acri cu carneIngrediente: 500 g carne de vita 500 g castraveti acri 2 linguri ulei 1 lingura faina 4 cepe 2 linguri bulion sare marar   Mod de preparare: Carnea se taie bucati, se inabusa cu putina apa, ceapa si grasime. Se adaug castravetii taiati si bulionul. Se umple cu apa cat sa cuprinda carnea si castravetii…
Read more »

Cum se prepara peste la gratar cu sos tartar (video)

13 July 2009
Cum se prepara peste la gratar cu sos tartar (video)Ingrediente: 4 white fish fillets 3 tbsp vegetable oil 4 tbsp dijon mustard 4 tbsp breadcrumbs salt and pepper for the tartare sauce: 250 ml mayonnaise 2 tbsp cornichons (baby gherkins), chopped ½ an onion, finely chopped 1 tbsp chopped capers 2 tbsp parsley, finely chopped 1 tsp mustard the juice of a small lemon…
Read more »

Clatite cu sunca

13 July 2009
Clatite cu suncaIngrediente: Pentru aluatul de clatite: 2 oua 350 g faina alba 100 ml apa minerala 250-300 ml lapte 10 ml ulei un praf de sare Pentru umplutura: 6 felii de sunca de praga sare piper 50 ml de ulei 250 g de cascaval ras 1 cutie smantana   Mod de preparare: Se prepara aluatul de…
Read more »

Pasta de masline

13 July 2009
Pasta de masline  Ingrediente: 1 bagheta 3 rosii 1 kg masline verzi fara samburi 500 g pesmet 100 ml ulei 6-7 catei de usturoi sare ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un castron mai mare, mixeaza bine maslinele. Adauga treptat uleiul si mixeaza mai usor. Daca se intareste prea tare, mai adauga ulei. Pune apoi usturoiul…
Read more »

Supa de pui cu ceapa

13 July 2009
Supa de pui cu ceapaIngrediente: 2 piepti de pui cu os 5-6 cepe 2 ardei 3-4 catei de usturoi 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 legatura de patrunjel sare piper 10 ml de ulei 1 cubulet de unt   Mod de preparare: Se curata carnea de pielite si se spala foarte bine. Se pune la…
Read more »

Vinete si dovlecei cu orez

13 July 2009
Vinete si dovlecei cu orezIngrediente: 200 g orez 2 dovlecei mici 2 vinete mici 4 ardei 1 ceapa mare 300 g rosii 10 ml ulei sare piper 50 g cascaval 15 g branza moale, rasa Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu apa si sare. Dupa ce s-a fiert, se acopera cu un prosop de bucatarie pentru…
Read more »

Supa de ciuperci

13 July 2009
Supa de ciuperci  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 linguri ketchup 2 linguri verdeata (patrunjel, marar) 2 oua 2 cepe (verzi)   Mod de preparare: Intr-o oala se pun 2 I apa, se adauga ciupercile taiate si ketchupul. Se clocoteste 10 minute. Turnam incet ouale frecate, amestecand continuu. Adaugam si ceapa verde si mai lasam pe foe 5…
Read more »

Oua la ceasca cu smantana

13 July 2009
Ingrediente: 8 oua 80 g unt 250 g smantana sare   Mod de preparare: Se tapeteaza 4 cesti de 200 g cu putin unt, in fiecare ceasca se pun 2 linguri de smantana fierbinte apoi cate 2 oua. Se presara cu sare si punem bucatele de unt. Cestile se asaza intr-o cratita cu apa clocotita…
Read more »

Caise in caramel de mandarine

13 July 2009
Caise in caramel de mandarineIngrediente: 8-10 caise 80 g zahar 1 plic zahar vanilinat 6 mandarine (doar de sucul lor) 100 ml apa o mana de fulgi de migdale (prajite putin) Mod de preparare: Se curata caisele de coaja, se scot samburii, se taie in doua si se spala. Se storc cele sase mandarine, iar sucul se strecoara de…
Read more »

Guacamole

11 July 2009
GuacamoleO reteta foarte simpla de Guacamole cu ceapa alba, rosii serrano, frunze de coriandru, sare si avocado. specific mexican Ingrediente: 2 linguri ceapa alba tocata foarte marunt 2 ardei iuti rosii serrano, dupa gust, tocati marunt 4 linguri frunze de coriandru, taiate mai mare sare dupa gust 3 fructe mari de avocado 1 rosie mijlocie,…
Read more »

Ciorba de cartofi cu tarhon

11 July 2009
Ciorba de cartofi cu tarhonIngrediente: 1 ceasca de ulei 5-6 cartofi 3 morcovi, o ceapa mare 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ceasca cu bulion sau 3-4 linguri 1 lingura de tarhon tocat 1 lingura de faina 1/2 ceasca zeama de gogosari (sau o ceasca de bors de putina) 1-2 frunze de dafin piper patrunjel verde   Mod…
Read more »

Ucenicul lui Jamie Oliver (video)

11 July 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul V Ucenicul lui Jamie
Read more »

Snitele din telina

11 July 2009
Snitele din telinaIngrediente: 2-3 teline mari 2 oua piper sare faina faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureti telina, o speli si o tai rondele late de 1 cm. Fierbi rondele 2-3 minute in apa cu putina sare si putine condimente. Le scoti, le scurgi, le dai prin faina si le prajesti. Poti prepara aceste…
Read more »

Alune caju prajite

11 July 2009
Alune caju prajiteIngrediente: 375 g alune caju crude ulei pentru prajit 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 lingurita de chilli Alunele caju au ajuns in Indiile de Est pe rutele comerciale ce treceau prin America de Sud. Cresc intr-un arbore originar din Brazilia, care produce un fruct numit mar de caju, la capatul…
Read more »

Supa taraneasca de legume

11 July 2009
Supa taraneasca de legumeIngrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 2-3 cartofi un pastarnat o radacina de patrunjel o telina mica 400 g fasole alba o legatura ceapa verde sau 2 cepe mijlocii 4-5 felii de costita o legatura de patrunjel 1-2 linguri de ulei sare o lamaie   Mod de preparare: Legumele se curata si se spala. Se toaca…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro