Retete de Paste:
Supă de fasole cu ciuperci
15 March 2009

Read more »
Orez cu lapte şi căpşune
15 March 2009

Read more »
Pui cu sos de roşii picant
15 March 2009

Read more »
Mazăre cu arpagic şi creveţi
15 March 2009

Read more »
Pizza cu porumb murat
15 March 2009

Read more »
Tort festiv de frişca împodobit cu perle
15 March 2009

Read more »
Ruladă cu mac şi marţipan
15 March 2009

Read more »
Pui cu bere şi curry
15 March 2009

Read more »
Ciorbă de sardine
15 March 2009

Read more »
Clătite cu legume
15 March 2009

Read more »
Salată de fructe cu ciocolata
15 March 2009

Read more »
Bucataria lui Jamie
14 March 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 2 – Ciuperci Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Peste cu sos de muştar
14 March 2009

Read more »
Pizza cu dovlecei şi tarhon
14 March 2009

Read more »
Turte dulci cu dovleac
14 March 2009

Read more »
Ciorbă cu pui şi tăiţei
14 March 2009

Read more »
Orez cu parmezan şi hering
14 March 2009

Read more »
Ruladă cu ciuperci
14 March 2009

Read more »
Tort cu pufarine
14 March 2009

Read more »
Moş Crăciun din turtă dulce
14 March 2009

Read more »
Steluţe si mănuşi
13 March 2009

Read more »
Tocăniţă cu roşii şi carne
13 March 2009
Ingrediente:
500 g carne de porc un piept de pui 500 g cârnaţi olteneşti două cepe
doi ardei graşi 800 g roşii 5 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui
două linguri de făină cimbru sare, piper mălai castraveţi muraţi 500 g
cartofi Preparare: Carnea de porc şi cea de pui se spală, se taie în…
Read more »
Read more »
Clătite cu icre negre
13 March 2009

Read more »
Mâncare de broccoli
13 March 2009

Read more »
Pere cu cremă de castane
13 March 2009
Ingrediente:
400 g castane din conservă opt pere 300 ml lapte dulce 200 ml frişca o
linguriţă de pudră de scorţişoară 4 linguri de miere o lămâie o
portocală două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de vin alb 250 g
ricotta Preparare: Castanele se taie mărunt şi se pun la fiert cu
laptele dulce…
Read more »
Read more »
Desert cu Sherry si fructe
13 March 2009

Read more »
Prăjitură cu brânză si ciocolată
13 March 2009
Ingrediente:
500 g brânză de vaci 3 ouă 5 linguri de făină 90 g zahăr pudră 60 g
zahăr tos 3 linguri de cacao 50 g ciocolată rasă 25 g unt 6 foi de
gelatină zeama de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de copt
esenţă de rom frişca Mod de preparare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara o cafea Granita?
13 March 2009
Ingrediente:
3 tbsp good quality ground coffee 75 g sugar 500 ml boiling water
aerosol whipped cream 1 Bowl 1 shallow container 1 sieve 1 spoon 1 fork
Cling film Cum se prepara o cafea Granita?
Read more »
Read more »
Legume cu şuncă
13 March 2009

Read more »
Avocado umplut cu ton si rosii cherry
13 March 2009

Read more »
Chiftelute de orez cu salată
13 March 2009

Read more »
Cornuleţe cu prune
13 March 2009

Read more »
Cârnăciori cu legume
13 March 2009

Oameni de zăpadă si brăduţi cu glazură de zahăr
13 March 2009

Read more »
Tort cu lichior de vişine si friscă
12 March 2009
Ingrediente:
Blat: 200 g unt 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilinat 4 ouă 1 praf
de copt 1 lingură de cacao 100 g migdale măcinate 300 g făină 1 lingură
de cacao 200 g ciocolată rasă Umplutură: lichior de vişine 600 g frişca 2
linguri de zahăr pudră 1 pacheţel de zahăr vanilinat…
Read more »
Read more »
Spumă de alune pralinate cu ananas
12 March 2009
Ingrediente:
200 g alune de pădure 100 g zahăr tos 500 g frişca 6 foi de gelatină
esenţă de rom compot de ananas ciocolată neagră rasă. Mod de
preparare: Coace 150 g alune timp de 3-4 minute, în cuptorul încins,
apoi răstoarnă-le într-un ştergar şi freacă-le bine ca să le decojeşti.
Pune zahărul într-o…
Read more »
Read more »
Friptură de porc suculentă
12 March 2009

Read more »
Somon cu legume
12 March 2009
Ingrediente:
1 buc. file de somon fără piele 2 linguri sherry sec sare, piper câte 3
linguri busuioc cimbru, rozmarin 2 linguri ulei de măsline 1 lingură
pesmet 200 g legume (vinete, dovlecei, ardei gras) 1 arpagic 1 căţel de
usturoi 1 roşie 1 linguriţă pastă de roşii 50 ml supă 1 linguriţă muştar
dulce…
Read more »
Read more »
Sufleu de peşte în stil nordic
12 March 2009
Ingrediente:
300 g cartofi sare 3 cepe 3 mere dulci-acrişoare 750 g file de peşte
alb (de ex. somon) 2 linguri unt 1 borcan varză murată (425 ml) 1
legătură arpagic 4 ouă 300 g cremă de brânză Preparare: Spălaţi cartofii
şi fierbeţi-i circa 20 de minute în apă cu sare. Curăţaţi-i şi lăsaţi-i
să…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu mere
12 March 2009

Read more »
Rulouri de hering cu ardei
12 March 2009
Ingrediente:
un kilogram fileuri de hering doi morcovi o rădăcină de ţelină două
cepe 300 ml vin alb 4 ardei capia două frunze de dafin o lămâie 4 roşii
capere pătrunjel sare, piper ulei smântână castraveţi muraţi Preparare:
Fileurile se spală, se scurg şi se condimentează. Ardeii capia se coc,
se curăţă şi se taie…
Read more »
Read more »
Curry de orez cu ciuperci
12 March 2009

Read more »
Desert cu pepene
12 March 2009

Read more »
Supă cu găluşte şi pui
12 March 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui două ouă o lingură de griş 250 g făină un morcov
un sfert de ţelină un ardei gras o rădăcină de pătrunjel o conservă
boabe de porumb un fir de praz un sfert de varză sare pătrunjel ulei
Preparare: Morcovul, ţelina, varza şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de
coajă…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu peşte afumat
12 March 2009

Read more »
Cum se prepara un cocktail Kir Royale
11 March 2009
Ingrediente: some champagne some crème de cassis a champagne glass a spoon Cum se prepara un cocktail Kir Royale
Read more »
Read more »
Brioşe cu brânză Roquefort
11 March 2009

Read more »
Briose cu cartofi dulci
11 March 2009

Read more »
Corn cu pui şi cârnăciori
11 March 2009

Read more »
Tăiţei de orez cu aripi de pui
11 March 2009
Ingrediente:
8 aripi de pui 200 g tăiţei de orez 300 g ciuperci 200 g mazăre 100 g
boabe de porumb din conservă două ouă 100 g făină două linguri de apă o
linguriţă de boia dulce sare, piper ulei sos de roşii picant cimbru
Preparare: Se prepară un amestec din ouă, făină, boia dulce,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte
11 March 2009

Read more »
Andive umplute cu ciuperci
11 March 2009

Read more »
Cremă cu fructe de pădure
11 March 2009

Read more »
File de somon cu tăitei
11 March 2009

Read more »
Dovlecei pane cu legume
11 March 2009

Read more »
Pulpă de miel la cuptor împănată cu cartofi
10 March 2009
Ingrediente:
1 pulpă de miel sos harrissa 2 căţei mari de usturoi sare, piper
măcinat 1/2 legătrură de rozmarin 1 kg de cartofi zeama unei lămâi 2
cepe mari 1 cutie cu roşii tocate (400 g), 2 foi de dafin 1 baton dle
scorţişoară de 1 cm 60 g de unt 125 ml de vin…
Read more »
Read more »
Supă de cireşe cu scorţişoarăsi melasă de lămâie
10 March 2009
Ingrediente:
600 g cireşe 300 g zahăr 1 1 vin alb sec 80 ml suc de lămâie 600 g
frişca 50 ml lichior de cireşe zahăr scorţişoară măcinată Mod de
preparare: Speli cireşele, le usuci, le tai în două şi scoţi sâmburii.
Le pui într-o oală, adaugi zahărul şi vinul alb şi laşi să fiarbă…
Read more »
Read more »
Pui grecesc cu măsline si foi de viţă
10 March 2009
Ingrediente:
1 pui gata pentru a fi gătit de circa 1.400 g zeama şi coaja rasă ale
unei lămâi sare, piper măcinat 200 g ceapă 4 linguri cu ulei de măsline 2
linguri cu unt lichid Mod de preparare: Tai puiul în opt bucăţi, îl
freci cu coaja de lămâie, presari zeamă de…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cremă de limete
10 March 2009

Read more »
Cum se prepara o cafea aromatizata
10 March 2009
Ingrediente:
An espresso maker An espresso cup A wide bottomed jug Water Fresh, cold
milk Flavoured syrup Freshly ground coffee Cum se prepara o Cafea
Aromatizata
Read more »
Read more »
Foitaj cu ardei şi kaizer
10 March 2009

Read more »
Somon afumat cu dovleac
10 March 2009
Ingrediente:
400 g somon afumat 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia 200 g orez
500 g dovleac de plăcintă 400 g fasole verde o lămâie o jumătate de
linguriţa de pudră de curry sare, piper ulei de măsline Preparare:
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se…
Read more »
Read more »
Pâine cu rozmarin
10 March 2009

Read more »
Fursecuri cu ciocolată
10 March 2009

Read more »
Mancare de fasole cu ciolan
10 March 2009

Read more »
Plăcintă cu crabi din aluat filo
9 March 2009
Ingrediente
12 foi de aluat filo (magazinul grecesc) 350 g crabi sau creveţi
curăţaţi 2 cepe albe 1 legătură de coriandru 20 g de seminţe de pin 40 g
stafide sucul unei portocale 50 g unt 2 linguri cu ulei de măsline
piper cayenne rafie pentru legat Mod de preparare Prăjeşti seminţele
de pin…
Ingrediente
700 g vinete sare piper măcinat 1 ceapă 1 kg de cartofi fierţi cu o zi
înaiinte 3 ardei roşii 4 linguri cu unt 2 linguri cu pătrunjel tocat 5
linguri cu făină 700 ml lapte 400 g smântână 1/2 linguriţă cu zahăr 1
lingură cu suc de lămâie 1 linguriţă cu coajă de…
Read more »
Ingrediente
20 g (1/2 cub) drojdie 1 linguriţă cu zahăr 75 ml apă caldă 70 g unt 70
g zahăr 1 priză scorţişoară măcinată 1 priză sare 450 ml lapte 3 ouă
600 g unt ulei pentru prăjit 150 g fistic măcinat Pentru sirop: 400 g
miere 200 ml apă 350 g zahăr Mod de…
Read more »
Ingrediente:
800 g pulpă de miel 200 g ceapă 2 căţei de usturoi 600 g roşii
curăţate(cutie) 50 g unt 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguriţe cu
pastă de tomate 1/4 1 vin roşu sec sare, piper măcinat o linguriţă cu
oregano uscat o linguriţă cu chimen 200 g Kritharaki (macaroane greceşti
de…
Read more »
Ingrediente:
două ouă 125 ml lapte bătut ulei o legătură de ceapă verde doi ardei
capia 200 g fasole verde din conservă 350 g făină praf de copt un
dovlecel 100 g brânză telemea o legătură de mărar sare, piper iaurt
Preparare: Ceapa verde se curăţă de foile veştede, se spală şi se toacă
mărunt.…
Read more »
Ingrediente:
550 g făină pudră de ghimbir o jumătate de pliculeţ praf de copt pudră
de scorţişoară pudră de cuişoare 100 g unt 100 ml miere 100 g ciocolată
neagră două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare fructe de sezon frişca
Preparare: lntr-un castronel se amestecă o jumătate de linguriţă de
pudră de scorţişoară cu o…
Read more »
Ingrediente:
4 fileuri de cod două ouă două linguri de pesmet o conservă sfeclă
roşie 4 cartofi 300 g morcovi baby 400 g mazăre 100 g unt 3 căţei de
usturoi 75 ml maioneză 50 ml smântână sare, piper pătrunjel boia iute
boia dulce Preparare: Fileurile de cod se spală, se şterg cu un şervet…
Read more »
Ingrediente:
500 g brânză de capră doi dovlecei o conservă sfeclă roşie o pâine albă
ulei de măsline cimbru 4 căţei de usturoi un vârf de cuţit boia iute
roşii castraveţi verzi sare, piper Preparare: Usturoiul se curăţă de
foi, se pisează mărunt şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra
puţin ulei de măsline,…
Read more »
Ingrediente:
130 g unt 80 g zahăr tos 3 ouă 250 g făină o lingură de praf de copt
130 ml lapte dulce 4 pere 200 g ciocolată neagră două pliculeţe cu zahăr
vanilinat o lămâie sare topping de ciocolată frişca Preparare: Perele
se curăţă de coajă şi cotor, se taie în cubuleţe şi se…
Read more »
Ingrediente:
doi cartofi mai mari 400 g făină un ou două cepe 5 roşii un ardei gras
roşu salată verde o lingură de busuioc uscat sare, piper ulei de
floarea-soarelui Preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă
cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se răcească zece minute, se…
Read more »
O
reteta simpla de Cocktail Blue Hawaiian Colada din: rom alb, blue
curacao, suc de ananas, crema de cocos si frisca. Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – rom alb Pahar – turnbler mare Categorie – Curacao
drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie Se serveste
la orice oră Ingrediente: 3/10 rom…
Read more »
Ingrediente:
12 cartofi 750 g carne de porc o ceapă 500 g ciuperci pastă de tomate
două linguri de făină două ouă o legătură de pătrunjel 300 ml smântână
sare, piper 250 ml vin alb ulei de floarea-soarelui morcovi dovlecei
Preparare: Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare. Se lasă să se…
Read more »
Ingrediente:
150 g unt 130 g zahăr tos 400 g făină două ouă 125 ml lapte dulce două
pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de vanilie un borcan
de gem de pepene galben 50 g miezuri de nucă 50 g migdale mentă
Preparare: Miezurile de nucă şi migdalele se sfărâmă sau se taie…
Read more »
Ingrediente:
300 g mortadella 4 ouă doi ardei capia un dovlecel salată verde sare,
piper o ceapă ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel Preparare:
Mortadella se taie în fâşii lungi şi se pune pe o farfurie. Ardeii capia
se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în felii. Ceapa se curăţă de
foi, se spală…
Read more »
Ingrediente: un kilogram macrou sau cod alb 3 vinete doi dovlecei 4
căţei de usturoi 4 roşii o lămâie roşii pentru salată pătrunjel ulei de
floarea-soarelui sare, piper pesmet Preparare: Vinetele şi dovleceii se
spală, se taie în felii subţiri de-a lungul şi se presară sare. Se pun
să se scurgă pe un grătar,…
Read more »
O
reteta de sufleu de paste cu broccoli din: paste, broccoli, dovlecei,
ardei grasi, ceapa, oua, parmezan, sare, piper, busuioc, smantana,
iaurt, ulei si unt. Ingrediente: 500 g paste 500 g broccoli doi dovlecei
doi ardei graşi o ceapă 4 ouă 200 g parmezan sare, piper busuioc
smântână iaurt ulei unt Preparare: Pastele se fierb…
Read more »
Ingrediente:
3 bucăţi de mango o limetă 250 g zahăr tos 100 ml apă 5 g gelatină 500
ml frişca o linguriţă de esenţă de migdale un baton de vanilie 100 g
migdale mentă Preparare: Frişca se mixează, se acoperă cu folie de
plastic şi se introduce la rece. Bucăţile de mango se spală, se…
Read more »
Ingrediente:
două piepturi de pui doi ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii 500 g
broccoli 500 g conopidă 500 g paste orzo rozmarin sare, piper ulei de
floarea-soarelui 250 ml vin alb demisec Preparare: Piepturile de pui se
dezosează, se spală şi se taie în cuburi. Se pun într-un castron şi se
introduc la…
Read more »
Salată de caracatiţă
9 March 2009
Ingrediente
1 pachet cu caracatiţă congelată de circa 650 g sare oregano uscat 3
linguri cu ulei de măsline 3 linguri cu zeamă de lămâie Mod de
preparare Iei carnea de caracatiţă şi o laşi să se decongeleze. O speli
bine şi o tai în bucăţi. O pui într-o oală cu circa 1,8 1…
Read more »
Read more »
Moussaka
8 March 2009

Read more »
Mingiuţe de miere cu fistic
8 March 2009

Read more »
Mancare de miel
8 March 2009

Read more »
Brioşe cu legume
8 March 2009

Read more »
Biscuiţi cu ghimbir
8 March 2009

Read more »
Cod cu legume
7 March 2009

Read more »
Pacheţele de brânză
7 March 2009

Read more »
Bucataria lui Jamie
7 March 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 1 – Dovleac Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Smochine cu cremă si vin
7 March 2009
Ingrediente:
12 smochine proaspete 200 g de iaurt grecesc 1 gălbenuş 80 ml vin de
desert 2 linguriţe cu suc de lămâie 200 g frişca melasă de lămâie pentru
garnisit Mod de preparare: Speli smochinele, le usuci şi le tai în
patru. Le pui pe 4 farfurioare de desert. Baţi iaurtul până îl
netezeşti.…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac
7 March 2009
Ingrediente:
1 kg de spainac proaspăt 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri cu
pătrunjel tocat 1 linguriţă cu vârfuri de spanat tocate 300 g aluat
filo(youfka) 125 ml de lapte cald 60 g unt lichid 4 linguri cu ulei de
măsline 300 g brânză feta 2 ouă sare, piper negru 1 gălbenuş unt…
Read more »
Read more »
Salată cu cartofi si sos de iaurt
7 March 2009
Ingrediente:
8 cartofi 3 dovlecei 1 ardei roşu 5 linguri cu pătrunjel tocat 100 g
brânză de oaie 400 g iaurt grecesc din lapte de oaie (6-8% grăsime) 1
căţel de usturoi sare, piper măcinat ulei de măsline Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi laşi în apă clocotită în jur de 20 de minute,…
Read more »
Read more »
Brioşe cu pere şi ciocolată
7 March 2009

Read more »
Supă cu carne de pui
7 March 2009
Ingrediente:
un pui 3 fire de praz 500 g ciuperci un ardei gras un morcov un sfert
de ţelină 200 g boabe de porumb din conservă o conservă de năut sare,
piper busuioc smântână Preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă,
se spală şi se dau pe râzătoare sau se taie în cubuleţe. Puiul…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu sos roşu
7 March 2009

Read more »
Cocktail Blue Hawaiian Colada
7 March 2009

Read more »
Cartofi umpluţi cu ciuperci si carne
7 March 2009

Read more »
Peşte pane cu sos de soia
7 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri de peşte două ouă 4 linguri de făină o lingură de mălai 4
andive 50 g capere 50 g fulgi de migdale sare, piper ulei de
floarea-soarelui sos de soia boia iute pudră de nucşoară conopidă 50 ml
lapte dulce Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg die apă şi
se…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu pepene galben
7 March 2009

Read more »
Cum se prepara un cocktail Brandy Alexander
6 March 2009
Ingrediente:
4 ice cubes 40 ml of brandy 40 ml of crème de cacao 40 ml of double
cream 1 sealable food bag 1 cocktail shaker 2 brandy glasses 1 rolling
pin Cum sa prepari un Brandy Alexander
Read more »
Read more »
Omletă cu mortadella
6 March 2009

Read more »
Musaca de peşte
6 March 2009

Read more »
Sufleu de paste cu broccoli
6 March 2009

Read more »
Cremă de mango cu migdale
6 March 2009

Read more »
Mancare de pui cu paste orzo
6 March 2009

Read more »
Peşte afumat cu piure de năut
6 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri de peşte afumat două conserve de năut 125 ml iaurt 3 cartofi 3
căţei de ustu roi o lămâie ulei de măsline sare, piper pătrunjel doi
rmorcovi o ţelină un fir de praz smântână Preparare: Cartofii se curăţă
de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se fierb în…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu soia
6 March 2009
Ingrediente:
8 roşii mai mari 250 g orez un pachet de granule de soia o ceapă o
frunză de dafin ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar mălai, varză
roşie Preparare: Orezul se spală, se pune la fiert în apă cu sare, apoi
se scurge şi se lasă într-un castron. Granulele de soia se fierb în…
Read more »
Read more »
Tartă cu bezea şi dovleac
6 March 2009
Ingrediente:
500 g dovleac pentru plăcintă 300 g făină 300 g unt 350 g zahăr tos
două ouă 4 albuşuri 500 mllapte dulce două plicuri cu praf cremă instant
zahăr vanilinat sare esenţă de migdale nucă de cocos Preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se dă pe răzătoarea cu
ochiuri mari. Se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu smochine
4 March 2009
Ingrediente:
550 g făină un pliculeţ cu praf de copt 250 g zahăr tos 3 ouă
scorţişoară cacao 100 g ciocolată neagră 100 g stafide 300 g smochine
proaspete 100 g unt cafea granulată 100 g miezuri de nucă frişca mentă
îngheţată Preparare: Se adaugă o lingură de cafea granulată, zahărul tos
şi patru linguri…
Read more »
Read more »
Săratele cu chili şi parmezan
4 March 2009
Ingrediente:
300 g unt 300 g făină doi cartofi 150 g parmezan un ardei chili un
pliculeţ praf de copt un vârf de linguriţă de sare un vârf de linguriţă
de pudră de scorţişoară două ouă boia de ardei iute Preparare: Cartofii
se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb. Cănd…
Read more »
Read more »
Şniţel de porc cu legume
4 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri muşchi de porc doi morcovi o conservă de năut o conservă
fasole roşie boabe 450 g broccoli o lingură de busuioc uscat o conservă
porumb baby 100 g pesmet două ouă sare, piper ulei de floarea-soarelui
usturoi Preparare: Carnea de porc se bate cu un ciocan pentru şniţele,
se condimentează, se trece…
Read more »
Read more »
Salată cu avocado şi kaizer
4 March 2009
Ingrediente:
100 g kaizer 200 g roşii cherry un avocado o legătură de pătrunjel două
fire de ceapă verde două felii de păine prăjită ulei de măsline o
lămâie sare un ardei gras verde Preparare: Kaizerul se taie fâşii, iar
avocado se taie în două, se îndepărtează sâmburele, se curăţă de coajă
şi se taie…
Read more »
Read more »
Pizza cu peşte
4 March 2009
Ingrediente:
500 g făină 25 g drojdie 300 ml apă 3 fileuri peşte un morcov o pungă
mix de salată o lămâie pastă de tomate sare două linguri de ulei de
măsline o linguriţă de zahăr cimbru parmezan piper ulei de
floarea-soarelui Preparare: Drojdia se lichefiază într-un castron
împreună cu zahărul tos. Se adaugă sarea,…
O
reteta delicioasa de gofre cu sos de ciocolata din: unt, zahar tos,
oua, faina, ciocolata neagra, frisca, praf de copt, sare, zahar
vanilinat, esenta de migdale, pudra de cacao si o rodie. Ingrediente:
250 g unt 125 g zahăr tos 3 ouă 170 g făină 175 g ciocolată neagră 150
ml frişca o linguriţă…
Read more »
Ingrediente:
100 ml ulei 500 g ciuperci o lingură de busuioc o jumătate de lingură
de cimbru tocat două cepe 800 g roşii doi morcovi 4 fileuri de şalău o
salată verde sau roşie parmezan două limete o lingură de amidon boia
dulce sare, piper Preparare: Fileurile de şalău se spală, se aşază
într-o tavă…
Read more »
O
retete de ardei umplut cu ton, capere, ceapa, castraveti murati,
smantana, unt, faina, mustar, rozmarin, lamaie, sare si piper
Ingrediente: 8 ardei graşi 500 g ton în ulei o ceapă doi ardei capia 100
g capere 3 castraveţi muraţi 150 ml smântână 75 g unt 100 g făină 600
ml apă o lingură de…
Read more »
Ingrediente:
300 g cuşcuş 300 g fasole verde 400 g ton în ulei 100 g roşii uscate în
ulei sare, piper mentă un vârf de cuţit de boia iute o lingură de ulei
de floarea-soarelui 100 ml iaurt 50 ml smântână Preparare: Iaurtul se
amestecă bine cu smântână, sarea, piperul şi menta tocată. Se acoperă…
Read more »
Ingrediente:
300 g orez 300 g ciuperci 200 g mazăre 3 morcovi o jumătate de ţelină
un sfert de varză albă o ceapă doi ardei capia ulei de floarea-soarelui
sare, piper mărar pătrunjel o lămâie sos de roşii dulce Preparare: Doi
morcovi şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu
ochiuri…
Read more »
O
reteta de paste tagliatelle cu legume si ton din: paste tagliatelle,
ulei de masline, ceapa, usturoi, boia dulce, gogosare, ton, otet de vin
rosu, patrunjel si sos de rosii. Ingrediente: 175 g paste (tagliatelle) 1
lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi 1 linguriţă
de boia dulce 1 gogoşar tăiat…
Read more »
Ingrediente:
o pâine graham feliată o pungă legume congelate doi ardei capia 500 g
broccoli 3 cartofi 100 g boabe de porumb o salată verde 300 g caşcaval
afumat oregano uscat roşii cherry sare, piper unt ulei de
floarea-soarelui Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se
taie rondele subţiri. Se prăjesc câteva…
Read more »
Ingrediente:
500 g scoici fără cochilie un dovlecel 3 cartofi noi 300 g fasole albă o
ceapă un morcov un ardei capia 100 g porumb o lămîie 200 g caise uscate
cimbru dafin 250 ml vin alb ulei pătrunjel sare, piper boia dulce
Preparare: Scoicile se spală, se pun la fiert împreună cu vinul alb,…
Read more »
Ingrediente:
500 g făină 200 g zahăr tos 100 g unt două ouă 100 ml lapte 200 g miere
500 ml apă bicarbonat de sodiu sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat
scorţişoară cuişoare nucşoară cardamon o lămîie o portocală sos de
cireşe cireşe Preparare: Se face un sirop din 100 g zahăr, 500 ml apă,…
Read more »
Ingrediente:
800 g carne de porc 100 g şuncă afumată 500 ml borş 3 cartofi un sfert
de ţelină doi morcovi două cepe doi căţei de usturoi un sfert de
linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ardei iute smîntînă
Preparare: Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se toacă
în…
Read more »
Ingrediente:
un kg mazăre o conservă fasole fava o legătură ceapă verde un fir de
usturoi verde o crenguţă de mentă 100 ml vin alb sec 100 g parmezan
muştar dulce un sfert de lămîie mărar sare, piper ghimbir ardei capia
morcov Preparare: Mazărea se curăţă de teci, se spală, se pune la fiert
în…
Read more »
Ingrediente:
400 ml apă 160 g tapioca 130 g zahăr tos 150 ml lapte de cocos o nucă
de cocos 200 g seminţe de susan două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare
30 g stafide o jumătate de linguriţă de ghimbir ras scorţişoară turtă
dulce mentă Preparare: Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără
ulei,…
Read more »
Gofre cu sos de ciocolată
4 March 2009

Read more »
Porc cu găluşte şi sos
4 March 2009
Ingrediente:
4 şniţele de porc două cepe 3 căţei de usturoi 4 roşii pastă de tomate o
lingură de pastă de ardei dulce două ouă 25 g unt bicarbonat 120 g
făină o lingură de suc de lămâie sare, piper pătrunjel ulei vin alb sec
Preparare: Şniţelele de porc se ung cu ulei, se condimentează…
Read more »
Read more »
Fileuri de şalău cu sos
4 March 2009

Read more »
Tartă cu roşii şi cimbru
4 March 2009
Ingrediente:
5 ouă 200 g făină 100 ml ulei 50 g măsline negre sau verzi feliate 300 g
caş¬caval 200 g brânză dulce doi ardei graşi 200 g boabe de porumb din
conservă 250 g roşii cherry sare, piper un pliculeţ cu praf de copt
cimbru Preparare: Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală…
Read more »
Read more »
Pui cu susan şi dovleac
4 March 2009
Ingrediente:
doi piepţi de pui 50 g stafide seminţe de susan două ouă 500 g dovleac
100 g parmezan 100 g unt apă o lămâie ghimbir ras doi căţei de usturoi
miere o lingură de amidon ulei sare, piper mărar pudră de chile 30 g
zahăr tos Preparare: Piepţii de pui se taie în fâşii…
Read more »
Read more »
Tartine cu anşoa
3 March 2009
Ingrediente:
baghete o legătură de ceapă verde un fir de usturoi verde 50 g măsline
feliate 500 g roşii 300 g caşcaval un borcan de fileuri de anşoa picante
doi căţei de usturoi ulei de măsline busuioc uscat sare, piper
pătrunjel Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie
cubuleţe. Ceapa şi…
Read more »
Read more »
Vinete la cuptor cu roşii
3 March 2009
Ingrediente:
un kg vinete 500 g roşii doi căţei de usturoi două cepe albe un ardei
capia 50 g miezuri de nucă 50 g migdale 50 g fistic 25 g seminţe de
dovleac seminţe de susan mentă ulei de măsline sare, piper parmezan
mozzarella Preparare: Vinetele se curăţă, se spală, se taie rondele mai
groase…
Read more »
Read more »
Tartine cu ţelină şi pui
3 March 2009
Ingrediente:
o baghetă un piept de pui un morcov 300 g ţelină un sfert de conopidă
un cartof o varză un măr un ardei capia o ceapă un căţel de usturoi 200
ml maioneză muştar o lămîie pătrunjel sare, piper castraveţi muraţi
miezuri de nucă Preparare: Pieptul de pui se spală, se fierbe în apă…
Read more »
Read more »
Pizza cu creveti si dovleac
3 March 2009
Ingrediente:
7 g drojdie uscată 50 g unt 300 ml apă o lingură de zahăr tos 600 g
făină un ou 300 g creveţi decortiicaţi 300 g dovleac pentru plăcintă
două fire de rozmarin sare, piper ulei de măsline sos de roşii picant
Preparare: Dovleacul se curata de coaja, se spala si se sterge cu…
Read more »
Read more »
Salată cu fasole si năut
3 March 2009
Ingrediente:
năut fasole albă boabe fasole roşie boabe o ceapă albă ciuperci
champignon ghebe murate 50 ml ulei de măsline 100 g măsline fără sâmburi
un morcov o limetă busuioc uscat oţet balsamic sare, piper salată verde
sos de maioneză Preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se fierbe şi se
taie în cubuleţe. Ceapa se…
Read more »
Read more »
Tort cu bezea şi smochine
3 March 2009
Ingrediente:
6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o jumătate de linguriţă de praf de
copt o lămâie un plic cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 20 g
unt 200 g smochine două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă fructe de
sezon Preparare: Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de
pe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Brandy Smash Cocktail (video)
3 March 2009
Ingrediente:
8 fresh mint leaves 1 tsp brown sugar 75 ml Brandy 1 cups (250ml)
crushed ice 1 orange slice 1 25ml/50ml measure 1 knife 1 chopping board 1
muddle stick/ fork 1 old fashioned glass 1 bar spoon or stirrer
Read more »
Read more »
Supa de pasare cu legume
3 March 2009
Ingrediente:
două vinete doi dovlecei doi piepţi de pui un fir de praz două bucăţi
de fenicul 4 roşii doi morcovi doi cartofi 200 g fasole galbenă păstăi
50 ml ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry sare, piper
pătrunjel smântână iaurt Preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă de
coajă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu ton si capere
3 March 2009

Read more »
Salată cu brânză şi nuci
3 March 2009
Ingrediente:
500 g brânză feta o salată verde compot de cireşe 100 g nucă un fir de
praz busuioc usturoi 300 ml vin alb oţet 100 g unt un ou o lingură de
muştar o linguriţă de muştar cu seminţe o ceapă roşie sare, piper pâine
neagră Preparare: Oul, muştarul simplu şi muştarul cu seminţe…
Read more »
Read more »
Tarte colorate
3 March 2009
Ingrediente:
400 g făină praf de copt 3 ouă 100 g zahăr 100 ml lapte 150 ml ulei
sare zahar vanilinat 100 g ciocolată neagră coaja rasă de portocală 50 g
fructe confiate 50 g miezuri de nucă esenţă de migdale 100 g fulgi de
cereale expandaţi unt Preparare: Ouăle se pun într-un vas împreună…
Read more »
Read more »
Ruladă cu caşcaval şi şuncă
3 March 2009
Ingrediente:
600 g făină 200 g unt 250 ml smântână 4 ouă 500 g caşcaval 500 g şuncă
de pui sau porc 5 cartofi o linguriţă de oţet o jumătate de pliculeţ cu
praf de copt sare, piper salată verde unt pentru tavă legume de sezon
Preparare: lntr-un castron se amestecă făina cu o linguriţă…
Read more »
Read more »
Cuscus cu ton si roşii uscate
3 March 2009

Read more »
Orez cu salată de morcovi
3 March 2009

Read more »
Paste tagliatelle cu legume si ton
2 March 2009

Read more »
Tortuleţ cu portocale
28 February 2009
Ingrediente:
375 g făină praf de copt 80 g unt 150 g nucă măcinată 3 ouă 500 ml
frişca 100 g zahăr 80 g cacao două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare 50 g
migdale 4 portocale pudră de scorţişoară un sfert de linguriţă de pudră
de cuişoare Preparare: Intr-un bol mai mare se pun zaharul…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton
28 February 2009
Ingrediente:
400 g făină 120 ml apă 20 g drojdie două conserve de ton bucăţi în ulei
doi ardei capia 300 g caşcaval 300 g varză de Bruxelles 200 g brânză
feta sos de roşii dulce zahăr tos ulei de măsline sare, piper dovlecei
conopidă Preparare: Varza de Bruxelles se fierbe în apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Dejun cu legume
28 February 2009

Read more »
Somon cu sos de ceapă
28 February 2009
Ingrediente:
4 cotlete de somon 800 g broccoli 3 linguri de sos de soia 150 ml miere
o portocală 5 cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos o
jumătate de linguriţă de ghiimbir ras sare piper ulei de măsline
pătrunjel vin alb Preparare: O ceapă şi un căţel de usturoi se curăţă…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
28 February 2009
De Jamie Oliver Episodul 13 – Pizza Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Pui cu bame
28 February 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui o ceapă 500 g bame o ceşcuţă de oţet 500 g roşii o
jumătate de linguriţă de pudră de chili 3 căţei de usturoi ulei de
floarea-soarelui sare, piper coriandru pătrunjel Preparare: Bamele se
curăţă, li se taie codiţele şi se pun într-un vas cu apă şi oţet. Se
scot…
Read more »
Read more »
Legume cu scoici şi caise
28 February 2009

Read more »
Turtite de cartofi cu ghimbir
28 February 2009
Ingrediente:
500 g cartofi noi două ouă o ceapă doi morcovi jumătate de varză roşie o
lămîie o jumătate de linguriţă de ghimbir ras o portocală o linguriţă
de seminţe de chimen ulei sare, piper făină iaurt gras usturoi
Preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe
răzătoarea cu ochiuri…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu miere si cireşe
28 February 2009

Read more »
Ciorbă cu carne de porc
28 February 2009

Read more »
Mazăre cu fasole fava
28 February 2009

Read more »
Cremă de tapioca cu stafide
28 February 2009

Read more »
Pulpe de pui cu prosciutto
28 February 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui 200 g prosciutto 6 căţei de usturoi un fir de rozmarin
500 ml vin alb demisec un litru apă 500 g roşii 500 g cartofi sare,
piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Pulpele de pui se taie în
jumătăţi, se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se
condimentează.…
Ingrediente:
500 g fasole verde doi morcovi o ţelină o vânătă o rădăcină de
pătrunjel doi ardei capia două cepe 4 căţei de usturoi o lingură de
seminţe de susan ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar crutoane de
pâine mujdei mălai Preparare: Fasolea verde se curăţă de codiţe, se
spală şi se fierbe zece minute…
Read more »
Ingrediente
4 bucăţi ciolan de porc 300 g orez 300 g ciuperci un morcov o ceapă
ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Preparare: Carnea de porc
se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă două pahare de apă, o
jumătate de pahar de ulei şi se introduce în cuptor. Se verifică din
când în…
Read more »
Ingrediente:
350 g orez 400 g peşte afumat 4 cepe 5 căţei de usturoi doi ardei capia
6 roşii sare, piper ulei de măsline busuioc uscat o salată verde o
lămâie Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în
cubuleţe. Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri sau se pisează…
Read more »
Ingrediente:
6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină 800 ml lapte dulce două pliculeţe
cremă de ciocolată din comerţ două linguri de cacao două linguri de
zahăr pudră 100 g alune prăjite nesărate unt şi făină pentru tapetat
frişca Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi
se introduce la rece.…
Read more »
Ingrediente:
4 fileuri de cod 600 g cartofi albi o ceapă roşie două andive un morcov
50 g muştar 200 g maioneză două ouă 100 g măsline feliate 120 g făină
salată verde sare, piper ulei pentru prăjit mărar pătrunjel capere
Preparare: Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie
în…
Read more »
Ingrediente:
două pachete de foitaj doi morcovi doi dovlecei doi ardei capia roşii
200 g fasole verde 200 g ciuperci murate 50 g măsline negre feliate
busuioc verde 150 ml ulei de măsline un ou sare, piper unt castraveţi
verzi roşii Preparare: Foitajul se dezgheaţă, se taie în dreptunghiuri
egale şi se aşază într-o tavă…
Read more »
Ingrediente:
240 ml lapte dulce două ouă 20 g unt 80 g făină sare un vîrf de
linguriţă de pudră de scorţişoară 60 g zahăr tos 3 fire de mentă
proaspătă zahăr vanilinat bicarbonat sos de ciocolată frişca Preparare:
Firele de mentă se spală, se şterg de apă cu un şervet absorbant şi se
toacă…
Read more »
Ingrediente:
300 g ficat de miel 300 g plămîrii de miel 200 g inimă de miel 200 g
ficăţei de pui 4 ouă o legătură ceapă verde o legătură usturoi verde
smîntînă o felie de pîine 100 ml lapte dulce făină sare, piper o
legătură de mărar roşii Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se…
Read more »
Ingrediente:
550 g făină 275 g zahăr tos două linguriţe de praf de copt o jumătate
de linguriţă de sare o linguriţă pudră de scorţişoară două ouă 130 ml
lapte dulce 100 g unt un borcan cu dulceaţă de căpşuni frişca topping de
ciocolată Preparare: Intr-un vas se pun făina, sarea, praful de copt
şi…
Read more »
Ingrediente:
4 dorade mici o ceapă albă 500 ml vin alb demisec o frunză de dafin o
ceapă un litru de apă 100 ml smîntînă dulce 150 ml smîntînă acră sare
piper 100 ml sos de roşii dulce 4-5 pistile de şofran mărar 200 g roşii
cherry hrean Preparare: Ceapa se curăţă de foi, se…
Read more »
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Bellini. Ingrediente: some
champagne or sparkling wine some peaches , (1 per cocktail) 1 long spoon
1 champagne glass blender
Read more »
Ingrediente:
300 g paste penne 50 ml ulei de măsline două cepe smîntînă doi căţei de
usturoi 150 ml vin alb demisesc două bucăţi de fenicul două portocale
50 g unt 100 g parmezan busuioc verde sare, piper praz mozzarella
Preparare: Feniculul se curăţă, se spală şi se taie julien. Ceapa şi
usturoiul se curăţă…
Read more »
Ingrediente:
500 g biscuiţi cu cacao 200 g zahăr tos 100 g unt 250 g rahat colorat
zahăr vanilinat esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 20 g stafide 150 ml
lichior de cafea 100 g zahăr pudră 150 ml apă coloranţi alimentari
fructe confiate Preparare: Biscuiţii se sfărîmă cu un sucitor sau cu…
Read more »
O
reteta de ciorba de linte cu miel din: carne de miel, morcovi, telina,
praz, linte neagra, ceapa, ardei capia, rosii, bors, sare, piper, frunze
de dafin, tarhon, smantana, malai si ardei iute. Ingrediente: 500 g
carne de miel doi morcovi un sfert de ţelină un fir de praz 200 g linte
neagră o ceapă…
Read more »
Ingrediente:
4 vinete 200 g cuşcuş 300 g şuncă doi ardei graşi o lingură de pastă de
tomate 6 frunze de busuioc 100 g boabe de porumb din conservă ulei de
măsline un vârf de cuţit de pudră de nucşoară sare, piper pătrunjel
Preparare: Ardeii se taie în cubuleţe, iar şunca în fâşii subţiri. Se…
Read more »
Ingrediente:
200 g orez o rodie doi dovlecei o ceapă 25 g stafide 50 g fistic 50 g
muguri de pin o portocală pudră de curry un vârf de linguriţă de pudră
de scorţişoară sare, piper 150 g unt seminţe de floarea-soarelui seminţe
de dovleac Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune într-un
castron.…
Read more »
Ingrediente:
500 g paste ineluş 500 g spanac două piepturi de pui o ceapă doi căţei
de usturoi 150 ml ulei de măsline 900 g roşii 500 ml apă 50 g miezuri de
nucă busuioc uscat oregano o frunză de dafin sare, piper parmezan
busuioc verde Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi…
Read more »
Şniţel de peşte cu paste
28 February 2009
Ingrediente:
300 g paste de orez late 4 fileuri de peşte un borcan de ciuperci
marinate o conservă de mazăre 250 g roşii cherry două ouă 250 g făină
100 g măsline negre bicarbonat busuioc salată verde sare, piper ulei
oţet balsamic Preparare: Ouăle se bat cu o furculiţă şi se pun într-un
castron împreună…
Read more »
Read more »
Mâncare de fasole cu susan
28 February 2009

Read more »
Tort de ciocolată cu esenta de migdale
28 February 2009
Ingrediente:
350 g zahăr tos cacao praf de copt 4 ouă sare 200 ml lapte bătut 550 g
făină 200 ml ulei 250 ml apă esenţă de migdale un borcan gem de căpşuni
topping de ciocolată decor din zahăr pentru prăjituri unt Preparare:
lntr-un vas se amestecă bine cinci linguri de cacao cu făina, două…
Read more »
Read more »
Cum se prepara o cafea espresso
27 February 2009
Ingrediente: 180 ml water sugar 25 g coffee 1 espresso percolator 1 teaspoon Cum sa prepari o cafea espresso
Read more »
Read more »
Ciolan de porc cu orez
27 February 2009

Read more »
Orez cu peşte
27 February 2009

Read more »
Foi dulci cu alune
27 February 2009

Read more »
Rulada de carne cu spanac
27 February 2009
Ingrediente:
400 g făină 15 g drojdie 250 ml apă 800 g came de porc un fir de praz
500 g spanac 3 ouă o linguriţă de zahăr tos sare, piper ulei de
floarea-soarelui 4 fire busuioc verde Preparare: Drojdia se dizolvă în
apa călduţă, se amestecă bine cu zahărul tos şi o jumătate de…
Read more »
Read more »
Fileuri de cod cu salată
27 February 2009

Read more »
Pacheţele de foitaj cu legume
27 February 2009

Read more »
Clătite cu mentă
27 February 2009

Read more »
Drob de miel cu ficat de pui
27 February 2009

Read more »
Brioşe cu dulceaţă de căpşuni
27 February 2009

Read more »
Doradă cu sos de sofran
27 February 2009

Read more »
Supă de peşte cu smântână
26 February 2009
Ingrediente:
3 litri de apă 800 g fileuri de peşte un cartof un morcov 500 g
broccoli un ardei gras o ceapă 300 g mazăre două linguri de ulei de
măsline sare, piper o frunză de dafin o lingură de oregano uscat
pătrunjel lapte bătut iaurt smântână Preparare: Ceapa se curăţă de
frunze, se spală…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bellini (video)
26 February 2009

Read more »
Tocăniţă de legume cu peşte
26 February 2009
Ingrediente:
800 g peşte 4 roşii doi ardei capia roşii 3 cepe doi căţei de usturoi
un morcov un fir de cimbru 50 g pastă de tomate 250 g fasole mangetout
100 g vin alb demisec sare, piper ulei de floarea-soarelui apă
Preparare: Ceapa şi usturoiul se taie în felii potrivit de groase, iar
morcovul…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de fenicul
26 February 2009

Read more »
Pui cu fidea de orez
26 February 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui 250 g fidea de orez doi morcovi doi ardei graşi
galbeni o ceapă oţet balsamic ulei de măsline suc de lămîie apă boia
iute un căţel de usturoi 50 ml smîntînă 20 g nucă de cocos mărar sare,
piper Preparare: Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă…
Read more »
Read more »
Spirale cu brânză şi busuioc
26 February 2009
Ingrediente:
500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt 100 g brânză feta 100 g
brânză de oaie 50 g parmezan o lingură de busuioc uscat o linguriţă de
zahăr tos două ouă sare, piper Preparare: Drojdia se dizolvă în apa
călduţă, se adaugă untul topit şi răcit, un sfert de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu cartofi
26 February 2009
Ingrediente:
doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de roşii
pastă de roşii pastă de ardei 4 cartofi ulei de floarea-soarelui sare
piper mărar pătrunjel oregano o frunză de dafin 4-5 boabe de piper mălai
Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se
prăjesc în…
Read more »
Read more »
Pîine cu miere si brînză tofu
26 February 2009
Ingrediente:
300 g roşii cherry 400 g brînză tofu 300 ml apă 50 ml lapte dulce miere
ulei de măsline 450 g făină albă 100 g făină de secară sare 25 g
drojdie o lingură de rozmarin 100 g măsline feliate ceapă verde roşii
uscate Preparare: Drojdia se pune într-un castron împreună cu laptele
dulce…
Read more »
Read more »
Ouă dulci cu glazură de lămîie
26 February 2009

Read more »
Ciorba de linte cu miel
26 February 2009

Read more »
Pizza multicoloră
26 February 2009
Ingrediente:
300 g ciuperci doi ardei capia 100 g porumb praz o conopidă 600 g făină
175 ml apă 50 g unt 100 g caşcaval 7 g drojdie zahăr tos sare sos de
roşii piper busuioc proaspăt două linguri de ulei de măsline Preparare:
lntr-un bol se pun apa călduţă, o linguriţă de zahăr tos…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac
26 February 2009
Ingrediente:
550 g făină 130 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte bătut 4
portocale 50 g seminţe de mac două linguri de miere praf de copt zahăr
vanilinat sare o linguriţă de pudră de scorţişoară unt gem de coacăze
roşii frişca Preparare: lntr-un vas se pun untul şi zahărul tos,…
Read more »
Read more »
Tarte cu fructe
25 February 2009
Ingrediente:
300 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un pliculeţ cu praf de copt 470
ml lapte dulce 100 g cireşe confiate două ouă sare două pliculeţe cu
zahăr vanilinat un plic cremă de vanilie instant două limete 3 linguri
de miere frişca Preparare: Intr-un castron se pun untul, zahărul tos şi…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu orez picant
25 February 2009
Ingrediente:
4 păstrăvi 200 g orez un ardei gras roşu un ardei gras verde un ardei
iute 200 g boabe de porumb o jumătate de fir de praz o lingură de capere
două lămâi un morcov 50 g stafide pătrunjel sare, piper ulei de
floarea-soarelui Preparare: Păstrăvul se curăţă, se eviscerează, se
spală şi se…
Read more »
Read more »
Bărcute de vinete cu şuncă
25 February 2009

Read more »
Orez cu rodie şi curry
25 February 2009

Read more »
Cum se prepara iaurt grecesc
25 February 2009
Ingrediente:
1 ltr whole milk 3 tbsp yoghurt 1 saucepan 2 bowls 1 spoon 1 sieve 1
cheesecloth, or thin napkin 1 ladle 1 tea towel Cum sa prepari iaurt
grecesc
Read more »
Read more »
Paste cu pui şi sos tomat
25 February 2009

Read more »
Tartă cu bezea şi kiwi
25 February 2009
Ingrediente:
300 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 500 g făină sare 400 ml lapte un plic
budincă de vanilie 100 g nucă de cocos 4 kiwi 50 g cireşe confiate zahăr
vanilinat esenţă de migdale pudră de scorţişoară Preparare: Laptele se
pune la fiert împreună cu nuca de cocos şi praful de…