miercuri, 20 martie 2013

Retete de Pasti #41


Retete de Paste:

Zarzavat in sos de rosii

6 March 2010
  Ingrediente: 10 kg roşii 2 kg ardei sau gogoşari roşii 2 kg morcovi 1 lin­gură sare 2 legături pătrunjel verde 2 legături ţelină   Mod de preparare: Pregăteşti sucul de roşii, apoi dai ardeii şi momovii prin maşina de tocat sau pe răzătoarea mică. Ii pui la fiert împreună, adaugi sarea şi îi fier­bi…
Read more »

Salata de vara cu sunca si oua

6 March 2010
  Ingrediente: 2 felii de şuncă fiartă (sau kaizer) 12 castraveciori acri 3 morcovi 1/2 kg fasole verde fiartă un castron cu maioneză 3 ouă fierte tari   Mod de preparare: Tai cât mai fin şunca, 6 castraveciori muraţi, morcovii şi fasolea verde. Amesteci toate ingredientele, apoi cu maioneza pregătită dinainte. Tai în ron­dele ouăle…
Read more »

Musaca de dovlecei cu branza sarata sau telemea

6 March 2010
  Ingrediente: 2 kg dovlecei 300 g brânză 2-3 cepe mari 2 legă­turi mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 1 roşie mică 2 ouă 2 linguri lapte 1 linguriţă făină sare piper 100 ml ulei   Mod de preparare: Speli dovleceii tineri, îi razi de coajă şi îi tai felii subţiri, pe care le sărezi…
Read more »

Masline conservate

6 March 2010
Masline conservate  Fierbi măslinele 1/2 ora, după care le scurgi şi le clăteşti cu apă rece. In continuare le pui în apă fierbinte cu o ceapă, 4 căţei de usturoi şi le mai fierbi 1/2 oră. Arunci şi această apă şi le adaugi din nou apă fierbinte plus 2-3 lin­guri oţet, o ceaşcă de ulei, 3…
Read more »

Vinete cu usturoi

6 March 2010
  Vinetele, necurăţate de coajă, le tai felii rotunde, groase cam de 1 cm. Prăjeşti rondelele în ulei, le sărezi şi le aşezi în borcan, după ce mai înainte le ungi cu puţin usturoi pisat. Nu lăsa locuri libere, dar nici nu presa prea mult. Capsezi borcanele şi le sterilizezi o oră. Sunt foarte bune…
Read more »

Rulada cu spanac, branza de vaci si sunca

6 March 2010
  Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 g spanac fiert 100 g şuncă 200 g brânză de vaci 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Faci o foaie de tăieţei din făină, ouă, sare şi o laşi 10 minute să se odihnească. Separat toci spanacul fiert (să fie ca…
Read more »

Salata de ardei iuti cu ceapa

6 March 2010
Salata de ardei iuti cu ceapaIngrediente: 1 kg ardei iuţi (din cei lungi) 5-6 cepe 500 g morcovi oţet sare grunjoasă piper zahăr   Mod de preparare: Tai bucăţele ardeii iuţi şi îi speli în câteva ape, ca să le îndepărtezi bine seminţele. După aceea, într-un vas îi amesteci cu cepele tăiate solzişori şi morcovii daţi pe răzătoarea mare. Adaugi…
Read more »

Pulpe de pui cu rosii

6 March 2010
  Ingrediente: 10 pulpe 150 ml ulei 4-5 cepe 2 linguri pastă de tomate 2 linguriţe făină 2,5 kg roşii proaspete 3 linguriţe de zahăr piper sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli pulpele de pui, le cureţi şi le dai cu sare. Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt, iar roşiile spălate…
Read more »

Supa de avocado cu smantana de soia si busuioc

6 March 2010
Supa de avocado cu smantana de soia si busuioc  Ingrediente: 2 fructe de avocado bine coapte zeama de la o jumătate de lămâie o ceapă mare, mărunţită o lingură de ulei de măsline 25 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) câteva frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Scoateţi miezul de avocado cu ajutorul unei linguriţe. Stropiţi cu zeamă…
Read more »

Sos rosu cu cimbru

6 March 2010
  Ingrediente: 5 kg roşii (cărnoase) 5 kg ardei capia roşu 5 kg gogoşari 1 l ulei 1 pachet foi de dafin 200 g sare   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat (la care montezi şi separatorul de seminţe) roşiile împreună cu ardeiul şi gogoşarul, spălate şi curăţate. După ce le-ai trecut prin…
Read more »

Bame conservate in sare

6 March 2010
  Alege bamele, le cureţi de codiţe şi nu le speli. Le amesteci cu sare în proporţie de 100 g sare la 500 g bame. Le amesteci foarte bine, le aşezi în sticle până în gâtul sticlei. Le astupi bine şi le pui în cămară. Cand găteşti faci aşa: le speli în 2-3 ape fierbinţi…
Read more »

Sufleu de vinete

6 March 2010
  Ingrediente: 600 g vinete 175 g unt 300 ml lapte 30 g sare 20 g pătrunjel (frunze) 20 g usturoi 100 g făină 6 ouă piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai roidele şi le înăbuşi în 50 g unt bine incins până când s-au înmuiat complet. Separat prepari sosul…
Read more »

Tocanita de legume cu galuste

6 March 2010
  Ingrediente: 500 g ceapă 100 g păstârnac 200 g morcovi 100 g pătrunjel 100 g ţelină 500 g ardei gras 1,5 kg roşii 150 ml ulei 2 ouă 200 g făină piper sare verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt o căleşti în ulei până devine aurie. Adaugi zarzavatul tăiat rondele şi ardeii…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Salty Dog (video)

6 March 2010

Castraveti in saramura cu otet

6 March 2010
Castraveti in saramura cu otet  Ingred iente: 10 kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 1 lingură zahăr 1 lingură boabe piper 100 ml oţet 1 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină rădăcină + frunze 2 crenguţe de vişin tarhon cimbru mărar 2 rădăci­ni de hrean   Mod de preparare: Pun castraveţii într-o oală mare, torn peste…
Read more »

Rosii umplute cu conopida

6 March 2010
  Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 250 g maioneză verdeaţă mujdei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşilor le tai capacul, le scobeşti şi le aşei cu gura în jos să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele o fierbi in apă cu sare şi o laşi să se scurgă. După ce s-a…
Read more »

Supa racoritoare de castraveti si mere verzi

6 March 2010
Supa racoritoare de castraveti si mere verzi  Ingrediente: 5 mere 2 castraveţi o lămâie verde 5 cepe albe mici, mărunţite o tulpină de fenicul 8 crenguţe de coriandru proaspăt 2 fire de mărar 3 linguri de ulei de măsline extra virgin 2 sau 3 vârfuri de cuţit de piper cayenne sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi merele. Tăiaţi-le în sferturi…
Read more »

Ciorba de carne de porc a la grec

6 March 2010
  Ingrediente: 400 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină medie 2-3 cepe 75 g orez 2 ouă 1 lămâie potrivită 250 g smântână 30 g făină 1 legătură leuştean sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui la fiert în apă cu sare. Indată…
Read more »

Malai moldovenesc

6 March 2010
  Ingrediente: 1 kg mălai (sim­plu, nu grişat) 1 cană făină de grâu apă zahăr arome puţină sare un pachet de margarină vegetală   Mod de preparare: Opăreşti mălaiul şi făina de grâu într-un vas cu apă clocotită, până capătă consistenţa unei smântâni groase. Amesteci cu zahărul, sarea, aromele şi pachetul de margarină. Torni compoziţia…
Read more »

Macaroane cu cartofi

5 March 2010
  Ingrediente: 250 g macaroane (fără ou) 500 g cartofi 2-3 cepe ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii tăiaţi cuburi în apă cu sare şi când sunt gata ii scurgi de apă. Ceapa o căleşti în ulei, iar când este gata adaugi boia de ardei şi…
Read more »

Fasole pastai batuta

5 March 2010
  Ingrediente: 500 g fasole albă lată 150 ml ulei 300 g ceapă 25 g usturoi sare 1 lingură pastă de bulion   Mod de preparare: Fierbi fasolea în 3-4 ape, iar în ultima apă pui sare. Când a fiert, scurgi apa şi treci fasolea prin maşina de tocat. Adaugi mujdei de usturoi, sare, jumătate…
Read more »

Rasol de peste

5 March 2010
  Peştele îl cureţi bine şi îl pui într-un vas smălţuit, îl dai cu sare şi îl stropeşti cu oţet cald, apoi îl opăreşti cu apă fierbinte în care ai pus piper boabe, foi de dafin, ceapă şi pătrunjel. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă 20 de minute, la foc nu prea iute. Separat faci…
Read more »

Salata de cartofi cu mazare si linte

5 March 2010
  Ingrediente: 4 cartofi fierţi şi tăiaţi cuburi 2 căni de linte fiartă 2 linguriţe ulei o ceapă tăi­ată feliuţe 2 căţei de usturoi o cană de mazăre fiartă (din conservă sau congelator) 2 căni cu bulion proaspăt sare boia   Mod de preparare: Căleşti usturoiul şi ceapa, adaugi mazărea, bulionul (merge şi cu suc…
Read more »

Gem de pere

5 March 2010
Gem de pere  Ingrediente: 2 kg pere (fără cotoare) 1 kg zahăr   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă şi le tai în patru, apoi cureţi fructele de căsuţele cu sâmburi. Mai tai perele o dată, în felioare. Pui la fiert într-o cratiţă 2 kg de pere astfel pregătite şi 1 kg zahăr până ce compoziţia…
Read more »

Salata cu griş, masline si ceapa

5 March 2010
  Ingrediente: 400 ml apă 4 linguri griş sare 1 lingură muştar 150 ml ulei zeama de la 1 lămâie 1 ceapă tocată fin măsline pentru ornat   Mod de preparare: Pui apa cu sare la fiert şi când clocoteşte torni grişul în pbaie şi amesteci energic, să nu se prindă, şi să iasă consistent.…
Read more »

Dulceata de struguri

5 March 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 1 kg boabe de struguri, curăţate de coajă şi seminţe vanilie lămâie   Mod de preparare: Cureţi uşor coaja boabelor, apoi cu o scobitoare scoţi şi seminţele. Pui, într-o cratiţă smălţuită, un rând de boabe, un rând de zahăr, presărând vanilie şi adăugând sucul de la o lămâie. Laşi 1/2…
Read more »

Ciuperci albe conservate in ulei

5 March 2010
  Alegi ciuperci de cultură sănătoase şi foarte proaspete, le cureţi de pieliţe şi le tai rădăcina tare a piciorului, pe care o arunci. Dacă ciu­percile sunt mai mari, le tai atât pălăria, cât şi piciorul în bucăţele mai mici (2-4 cm) şi le speli foarte bine în mai multe ape. Pui să fiarbă apă…
Read more »

Bors rusesc

5 March 2010
  Pui fasolea la fiert. între timp cureţi o sfeclă roşie şi o dai pe râzătoare. Toci varza mărunt, apoi o căleşti în untdelemn. Adaugi fasolea (fiartă pe jumătate) cu zeama ei şi un morcov ras. Când este aproape gata, pui şi câţiva cartofi tăiaţi cubuleţe. Când totul este bine fiert, adaugi borşul. Separat faci…
Read more »

Orez cu ciuperci si ardei

5 March 2010
  Ingrediente: 1/2 kg orez 1/4 kg ciuperci 1 ceaşcă ulei 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 ardei verde cimbru sare piper 2 foi dafin 1 legătură mărar   Mod de preparare: Căleşti ceapa şi ardeiul în ulei şi adaugi orezul, pe care îl căleşti 2 minute, după care adaugi apă (la 1 ceaşcă orez…
Read more »

Aperitiv din vinete si ardei

5 March 2010
  Ingrediente: 3 kg vinete 5 kg ardei capia amestecat cu gogoşar 200 g zahăr 200 ml ulei 200 g oţet sare piper conservant   Mod de preparare: Coci toate legumele, le desfaci fâşii (vinetele, ardeii şi gogoşarii) şi le pui într-un castron. Peste ele torni un sirop format din zahăr, ulei şi oţet, amesteci…
Read more »

Pere caramel

5 March 2010
  Ingrediente: 200 g ciocolată 4 pere 40 g fulgi de porumb 50 g zahăr 20 g unt zeama de la o lămâie 1 baton vanilie   Mod de preparare: Topeşti 100 g de ciocolată menaj la foc mic, adaugi apoi fulgii de porumb fără să-i sfărâmi. Formezi grămăjoare din această compoziţie şi le pui…
Read more »

Spuma de castraveti cu creveti

5 March 2010
Spuma de castraveti cu creveti  Ingrediente: doi castraveţi mari 2 haşme mărunţite 50 cl supă de pasăre degresată, rece 40 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) 16 creveţi roz pe jumătate fierţi o linguriţă de ardei iute 1 legătură de arpagic sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi castraveţii. Tăiaţi-i în patru pe lungime şi înlăturaţi partea…
Read more »

Musaca de macaroane cu conopida

5 March 2010
  Ingrediente: 200 g macaroane 2 ouă 100 g unt 1 lingură făină 1 pahar lapte 2 linguri caşcaval ras 1 conopidă sare pesmet   Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă clodptită cu sare, le scurgi şi le clăteşti cu apă rece. Separat fierbi şi conopida în apă clocotită cu sare, scurgi şi separi…

Cum se prepara Cocktail Fifty Seven Chevy

5 March 2010

Pulpe de pui umplute cu zarzavat

5 March 2010
Pulpe de pui umplute cu zarzavat  Ingrediente: 4 pulpe de pui 50 g morcov 25 g pătrunjel 1 ţelină mică (25 g) 25 g mazăre 25 g fasole verde o legătură pătrunjel, 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi tai zarzavaturile şi le fierbi în apă cu sare. Le laşi să se scurgă, apoi le amesteci cu…
Read more »

Galuste cu carne si smantana

5 March 2010
  Pui într-o cratiţă potrivită 2-3 cepe taiate soizi, puţin ulei şi o bucată de carne fără grăsime de maxim 300 g. Torni deasupra apă să o acopere şi o fierbi până se înmoaie carnea foarte bine. Când aceasta este bună, o scoţi şi o toci. In sosul rămas în cratiţă adaugi puţină boia de…
Read more »

Gem de mere cu sirop concentrat de piersici

5 March 2010
  Ingrediente: 1 l apă 1,5 kg zahăr 5 kg mere (cântărite după ce le-ai curăţat de coajă şi cotor) tăiate felii 1/2 l concentrat de piersici   Mod de preparare: Intr-o cratiţă folosită numai la dulceaţă pui zahăr şi apă pe foc până se topeşte zahărul, apoi adaugi merele şi le laşi să fiarbă…
Read more »

Conopida cu ciuperci la cuptor

5 March 2010
Conopida cu ciuperci la cuptor  Ingrediente: 1 conopidă mare 200 g ciuperci proaspete 2 linguri făină 1-1/2 ceaşcă lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză rasă 1 lămâie sare unt cât o nucă   Mod de preparare:  Fierbi o conopidă mare, desfă­cută în bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai subţire dacă sunt proaspete şi le înăbuşi în puţin unt. Faci…
Read more »

Tocana cu carne de oaie si cimbru

5 March 2010
  Ingrediente: 800 g carne de oaie fără os 4 cepe mari 100 ml ulei 50 g pastă tomate 1 căpăţână usturoi 4 ardei graşi 5-6 roşii potrivite 100 g orez 1 legătură de verdeaţă 80 ml vin alb sare piper boia cimbru după gust   Mod de preparare: Carnea, bine spălată şi porţionată, o…
Read more »

Vinete murate

5 March 2010
Vinete murate  Ingrediente: 5 kg vinete 5 pahare de frunze de ţelină 3 pahare pătrunjel şi mărar frunze tăiate mărunt 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apă ardei iute după gust   Mod de preparare: Vinetele le speli, le tai codiţele şi le crestezi în lungime 4-5 cm. Le pui în apă clo­cotită cu…
Read more »

Parjoale moldovenesti

5 March 2010
  Ingrediente: 325 g carne de vită 325 g cartofi (sau 150 g pâine albă ) 100 g făină 150 g pesmet 2 ouă 4-5 căţei de usturoi 50 g pătrunjel verde 100 g ceapă 30 g ulei sau untură 15 g sare 1 g piper   Mod de preparare: Carnea o speli bine şi…
Read more »

Fasole verde cu zarzavat – pentru ciorba

5 March 2010
  Ingrediente: 7 kg fasole 1 l ulei 1,5 kg roşii (sau 1 kg bulion) 1 kg ceapă 1,5 kg ardei (sau gogoşari) o legătură frunze de ţelină şi una de pătrun­jel sare 4 aspirine     Mod de preparare: Cureţi păstăile, le speli în apă rece şi le rupi în bucăţi. De asemenea, zarzavatul…
Read more »

Crema de avocado cu crab

5 March 2010
Crema de avocado cu crab  Ingrediente: 3 fructe de avocado bine coapte zeama de la o lămâie verde o haşmă 2 linguri de smântână (sau smântână de soia) 1 lingură de pastă de roşii un strop de sos Worcestershire 50 cl de supă de pasăre degresată, rece un vârf de piper Cayenne 200 g de crab la caserolă piper…
Read more »

Pui pe sare

5 March 2010
Pui pe sare  Ingrediente: 1 pui 1/2 kg sare grunjoasă   Mod de preparare:  Acoperi tava de aragaz cu sare. Tai puiul în două şi îl aşezi pe sare. Dai tava la cuptor şi aştepţi circa o oră să se coacă. Nu-ţi fie frică! Puiul se va săra atât cât îi tre­buie şi va avea în final…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bloody Caesar (video)

5 March 2010
Cum se prepara Cocktail Bloody Caesar (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Bloody Caesar Cum se prepara Cocktail Bloody Caesar
Read more »

Ciorba cu sunca sau muschi de porc

5 March 2010
  Ingrediente: 500 g şuncă ori muşchi de porc 2 cepe 5 morcovi 5 cartofi 2 cuburi concentrat de pui 125 g smântână 150 g brânză rasă 2 linguri suc de lămâie sare piper coriandru sau chimen   Mod de preparare: Prăjeşti şunca presată (sau carne slabă de porc) într-o cratiţă şi apoi prăjeşti ceapa,…
Read more »

Costite de vitel la cuptor

5 March 2010
Ingrediente: 8 costiţe de viţel 2 cepe 100 caşcaval 1 lin­gură pesmet 1 pahar vin alb (200 ml) ulei sare piper unt Mod de preparare: Ceapa, curăţată şi spălată, o tai mărunt şi o căleşti în ulei într-o tavă. într-o altă tigaie rumeneşti costiţele, întorcându-le pe ambele feţe, apoi le pui peste ceapă. Potriveşti de…
Read more »

Piept de porc marinat

5 March 2010
  Ingrediente: 6  felii piept de porc 250 ml ulei sare piper usturoi 50 ml oţet măghiran rozmarin sau cimbru (după preferinţă)   Mod de preparare: Pieptul curăţat şi spălat îl pui într-un vas şi îl acoperi cu sosul marinat făcut din ulei, oţet, 4-5 căţei mari de usturoi tăiaţi mărunt, con­dimentele, sare şi piper.…
Read more »

Supa de ceapa cu crutoane

4 March 2010
  Ingrediente: 400 g ceapă 60 g margarină vegetală (sau ulei) 2 linguri făină 1 l apă sare piper 8 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o tai solzişori pe care îi căleşti în ulei. Adaugi făina şi amesteci până capătă culoarea gălbuie, stingi cu apă şi acoperi oala.…
Read more »

Desert cu morcovi si nuca de cocos

4 March 2010
Desert cu morcovi si nuca de cocosIngrediente: 2 morcovi mari raşi pe răzătoarea mică 1/4 cană cu apă 1/2 cană cu miere 2 lin­guri ulei 1 linguriţă vanilie Mod de preparare: Amesteci toate ingedientele, apoi adaugi 1 cană de nucă de cocos, 1/2 cană de făină, 3/2 lingjriţă de sare. Laşi să stea 10 minute. Dacă obţii o compoziţie prea moale,…
Read more »

Supa de mazare cu menta

4 March 2010
  Ingrediente: 1 ceapă mare tocată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt 1 lingură ulei 300 g mazăre 1/2 l apă fiartă cu condimente 1 lingură făină mentă uscată   Mod de preparare: Căleşti ceapa şi usturoiul în ulei încins până se înmoaie. Adaugi mazărea, o laşi să se călească puţin, apoi stingi cu…
Read more »

Ciorba de legume de post

4 March 2010
  Ingrediente: 100 g morcov pătrunjel 150 g fasole verde 150 g mazăre 100 g ceapă 75 ml ulei 250 g cartofi 200 g roşii 50 ml oţet sare   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaug morcovul tăiat rondele şi-l căleşti şi pe el. Sting cu apă şi laşi…
Read more »

Chiftelute din fasole boabe cu garnitura de orez

4 March 2010
  Ingrediente: 2 ceşti fasole boabe 1 ceaşcă pâine înmuiată 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 mor­cov 1 păstârnac sare piper cimbru foi de dafin mărar şi pătrunjel uscate 1 ceaşcă orez ulei pentru prăjit chiftelele     Mod de preparare: Fierbi fasolea, schimbi prima apă, apoi în a doua apă pui şi zarzavaturile tocate,…
Read more »

Pateu din boabe de fasole

4 March 2010
  Ingrediente: 2-3 căni fasole fiartă 1 ceapă albă mare, tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de roşii 1 lingură de pastă de ardei 2-3 linguri de ulei 1/4 linguriţă sare 1 linguriţă tarhon mărar şi pătrunjel verde   Mod de preparare: Treci fasolea prin maşina de tocat sau amesteci bine…
Read more »

Rosii umplute cu orez

4 March 2010
  Ingrediente: 10-12 roşii mari şi rotunde 1 ceaşcă orez 1 ceapă 1 lingură ulei pătrunjel mărar 1 morcov 2 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei, adaugi orezul spălat, stingi cu două pahare de apă clocotită, presari puţină sare, acoperi şi laşi să fiarbă până înfloreşte orezul, iei vasul…
Read more »

Supa – crema de cartofi cu crutoane

4 March 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri margarină sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în sferturi, apoi îi pui la fiert împreună cu ceapa, morcovii şi rădăcina de pătrunjel. Fierbi supa până când cartofii se sfărâmă uşor. Scoţi apoi…
Read more »

Crap cu orez

4 March 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 1 pahar orez 1 linguriţă făină 2 linguri oţet sare piper 4 linguri ulei ceapă   Mod de preparare: Peştele, curăţat şi spălat, îl despici în două în lungul spatelui, apoi îl tai în bucăţi de 3-4 cm lăţime. Sărezi şi-l laşi cam jumătate de oră. In acest timp prăjeşti…
Read more »

Cum se prepara Vanilla Vodka And Chilli (video)

4 March 2010

Zece ponturi pentru a slăbi rapid

4 March 2010
  Fără efort şi la îndemâna tuturor. De la sucuri naturale, până la plimbările în timp ce vorbim la telefon 1. Sucuri naturale făcute în casă – nutriţioniştii recomandă să combinăm fructele preferate într-un cocktail, peste care să turnăm apă, pentru a mai diminua cantitatea de fructoză. Fructele au capacitatea de a arde grăsimile. Portocalele,…
Read more »

Ciorba de fasole uscata

4 March 2010
Ciorba de fasole uscata  Ingrediente: 400 g fasole boabe 1/2 kg zeamă de varză 1 morcov 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 praz (rădăcina) 1 ceapă pătrunjel frunze piper sare foi de dafin   Mod de preparare: Fasolea înmuiată o pui la fiert într-un litru de apă. Schimbi apa o dată, după care pui altă apă…
Read more »

Papricas de ciuperci

4 March 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 kg cartofi verdeaţă 100 ml ulei 500 g făină boia sare   Mod de preparare: Ceapa curăţată o speli şi o toci mărunt, după care o căleşti în ulei. Adaugi făină şi o căleşti împreună cu ceapa câteva minute, apoi stingi cu supă sau apă. în acest…
Read more »

Cartofi cu bulion si usturoi

4 March 2010
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 linguri pastă de tomate 4-5 căţei de usturoi sare piper apă   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii îi pui într-o cratiţă cu ulei şi apă şi îi bagi la cuptor să fiarbă înăbuşit. Când cartofii sunt gata scoţi cratiţa din cuptor şi adaugi pastă de tomate…
Read more »

Orez cu stafide

4 March 2010
Orez cu stafide  Ingrediente: 3 ceşcuţe de orez 9 ceşcuţe de apă 100 g stafide 3 linguri ulei  6 linguriţe zahăr esenţă de rom   Mod de preparare: Speli bine orezul, îl fierbi, după care adau­gi zahărul. Când a fiert pui stafi­dele. Pui într-o cratiţă ulei, adaugi orezul amestecat cu stafide şi dai la cuptor. Când s-a…
Read more »

Ciorba de ciuperci cu marar

4 March 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci (proaspete sau din conservă) 5 cepe 1 legătură mărar 1 vârf cuţit boia dulce de ardei 2 linguri făină 3 linguriţe ulei sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli în mai multe ape ciupercile, dacă sunt proaspete. Dacă sunt conser­vate le speli într-o singură apă, le tai felii şi…
Read more »

Salata de praz cu mustar

4 March 2010
  Ingrediente: 4 fire de praz 150 g ulei 3 linguri muştar 1 linguriţă oţet sare   Mod de preparare: Cureţi prazul de foile uscate şi tari, apoi îl tai bucăţi. Il fiemi în apă cu sare, îl scur­gi şi-l laşi să se răcească, apoi îl pui în salatieră. Diluezi muştarul cu oţet, adaugi sare…
Read more »

Bilute din fulgi de ovaz

4 March 2010
  Ingrediente: 1 cană fulgi de ovăz 1 lingură cacao 3 linguri de miere fulgi de cocos   Mod de preparare: Inmoi fulgii cu puţină apă, amesteci şi adaugi miere şi cacao. Omogenizezi şi formezi biluţe pe care le tăvăleşti prin fulgi de cocos. Sunt delicioase. Alături poţi servi şi o cană de ceai.  …

Riteş cu rozmarin

4 March 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 40 g drojdie sare grunjoasă 10 g rozmarin (poate fi înlocuit cu mărar verde sau cimbru) 250 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Framânţi un aluat potrivit de tare din făină, drojdie, sare şi apă călduţă, laşi să crească 30 de minute. Pe planşeta unsă cu ulei împărţi…
Read more »

Orez cu ceapa

3 March 2010
  Ingrediente: 1 cană orez 1 ceapă mare 3 căni apă 100 g ulei sau mar-garină vegetală sare   Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în ulei sau margarină, după care adaugi orezul şi amesteci să nu se prindă, până se rumeneşte puţin. Torni apă (de 3 ori cât cantiotatea de orez), adaugi…
Read more »

Pasta de masline

3 March 2010
  Ingrediente: 1/2 kg măsline mari 1/2 pahar ulei zeamă de la 1/2 lămâie 1 ceapă tocată fin 1 felie de pâine înmuiată în apă 1 gogoşar roşu   Mod de preparare: Măslinele mari, cărnoase, le opăreşti, le cureţi de sâmburi şi le treci de două ori prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată…
Read more »

Sarmale de post cu ciuperci si pasat

3 March 2010
Sarmale de post cu ciuperci si pasat  Ingrediente: 30 de foi de varză acră 100 g orez 150- 200 g ciuperci uscate (proaspete sau din conservă) 200 g păsat 2 cepe mari 1 gogoşar ro şu sau o lingură pastă de ardei 1 morcov dat pe răzătoarea mare 150 ml ulei sare piper condimente cimbru   Mod de preparare: Ceapa tăiată…
Read more »

Jamie in Italia (video)

3 March 2010
Jamie Oliver in Italia II De Jamie Oliver
Read more »

Mancare de cartofi cu castraveti murati

3 March 2010
Mancare de cartofi cu castraveti murati  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g castraveţi muraţi 5-6 linguri ulei 1 pahar supă sau apă pastă de tomate     Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi prăjeşti în ulei încins până se rumenesc puţin. Stingi apoi cu supa clocotită sau apă. Adaugi cas­traveţii (eventual desăraţi în apă căl­duţă…
Read more »

Supa de linte cu cimbru

3 March 2010
  Ingrediente: 4 l apă 300 g linte 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi cimbru 1 lingură ulei 1 lingură făină     Mod de preparare: Alegi lintea, o speli şi o pui în apă de seara până dimineaţa. O pui la fiert într-o oală cu apă rece, cu ceapa tocată mărunt, usturoiul şi cimbrul.…
Read more »

Supa crema de mazare

3 March 2010
  Ingrediente: 1/2 kg mazăre (din con­gelator) 1 ceapă sare 50 g margarină vegetală 1,5 l apă 1 linguriţă zahăr crutoane   Mod de preparare: Pui apa la fiert şi când fierbe adaugi mazărea, ceapa, sarea şi laşi să fiarbă la foc mic. Când mazărea este bine fiartă o treci prin sită şi o amesteci…
Read more »

Salata de ridichi negre – de post

3 March 2010
  Ingrediente: 5 ridichi potrivite 1 lingură ulei sare oţet după gust piper   Mod de preparare: Razi ridichile şi le amesteci cu uleiul şi oţetul. Condimentezi după gust. Salata este excelentă în combinaţie cu cartofi prăjiţi!   Pofta buna!
Read more »

Ciuperci inabusite

3 March 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g ceapă 150 g ardei gras 500 g roşii 100 ml ulei 2 legături verdeaţă 5 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Tai ciupercile julien, le înăbuşi în ulei, adaugi ceapa tăiată solzişori, ardeii tăiaţi cuburi şi sare. Acoperi vasul cu capac şi laşi să se înăbuşe…
Read more »

Ciorba de praz cu zeama de varza

3 March 2010
  Ingrediente: 1 kg praz 400 g roşii 150 g morcov 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g fidea 2 legături verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 50 g făină 130 ml ulei 1 litru zeamă de varză sare   Mod de preparare: Tai prazul mărunt (rondele), îl căleşti în ulei şi adaug zarzavatul tăiat julien şi…
Read more »

Pasta fainoase cu sos de ciuperci

3 March 2010
  Fierbi pastele în apă cu sare şi ulei. Le scurgi, le dai prin jet de apă rece şi le pui pe foc într-o cratiţă cu puţin ulei. Pregăteşti un sos de roşii cu ciuperci, astfel: într-o cratiţă pui ulei, 1 lingură de făină, pastă de roşii, adaugi apă şi laşi să fiarbă. Ciupercile curăţate…
Read more »

Placinta cu cartofi

3 March 2010
  Pregăteşti un aluat ca pentru pâine (drojdie, apă, sare, făină), dar frămânţi cu puţin ulei. Pentru umplutură trebuie ceapă şi cartofi. Tai ceapa solzişori şi o căleşti în ulei. Cartofii îi tai feliuţe subţiri şi îi adaugi peste ceapă. Pui deasupra un capac şi amesteci în ei să nu se prindă. Ii laşi până…
Read more »

Ardei umpluti de post

3 March 2010
Ardei umpluti de post  Ingrediente: ardei orez morcov condimente piper pâine roşii   Mod de preparare:  Tai pâinea felii, apoi cubuleţe mici, pe care le prăjeşti fără ulei (pe plită sau la cuptor). Razi mor­covul, îl amesteci cu orezul, pâinea prăjită cubuleţe,condimentele, piperul şi sarea după gust. Umpli ardeii, iar drept capac le pui fiecăruia o feliuţă de…
Read more »

Supa din bulion de rosii

3 March 2010
  Ingrediente: ulei 1 lingură făină pastă de roşii frunze de ţelină fidea 1 lingură zahăr sare   Mod de preparare: In uleiul încins pui o lingură de făină, pe care o desfaci cu pastă de roşii. Adaugi apă, sare şi zahăr după gust. Laşi să dea câteva clocote, apoi pui fideaua şi frunzele de…
Read more »

Cartofi umpluti cu masline

3 March 2010
  Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 3 linguri margarină vegetală 3 linguri măsine piper 1 lingură pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi tai în două şi îi coci la cuptor într-o cratiţă. Ii scobeşti la mijloc, iar miezul îl amesteci cu măslinele fără sâmburi, 2 linguri de margarină, piper şi…
Read more »

Sarmale de post cu ciuperci si cimbru

3 March 2010
  Ingrediente: 1 cutie ciuperci (conservă) 1 ceaşcă orez 2 cepe potrivite 1 varză potrivită 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceaşcă ulei 1 lingură borş proaspăt sare şi piper după gust 1 vârf cuţit cimbru tocat mărunt   Mod de preparare: Ciupercile le scurgi de apă, le treci prin maşina de tocat, cu cimbru…
Read more »

Ciorba de varza cu chimen

3 March 2010
Ciorba de varza cu chimen  Ingrediente: 400 g varză dulce 2 cepe mici 2 cartofi 1 vârf de cuţit boia de ardei 500 ml supă de legume 1 lingură mar­garină vegetală 1 linguriţă chimen sare după gust   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o căleşti într-un vas cu margarină încinsă. Adaugi varza tăiată fideluţă, cartofii curăţaţi de…
Read more »

Chiftelute de cartofi

3 March 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 2 linguri făină 1 linguriţă supă de legume concentrată (sau 500 ml supă zarzavat) 1 lingură pătrun­jel verde tocat 1 linguriţă pastă de tomate 3 căţei de usturoi 1 vârf de cuţit piper măcinat sare după gust     Mod de preparare: Speli cartorfii…
Read more »

Cum se prepara Vodka Pineapple Sorbet (video)

3 March 2010

Orez cu mere

3 March 2010
  Ingrediente: 1 kg mere 20 g zahăr vanilat 250 orez, coaja de la o lămâie 100 g zahăr   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le dai pe răzătoarea mare. Fierb orezul în 700 ml apă sărată. Cojile de la mere le pui la fiert în 500 ml apă. Intr-un vas termorezistent…
Read more »

Mancarica din soia

3 March 2010
  Ingrediente: 1 pungă de 100 g soia cubuleţe 1 ceapă mijlocie condimente 2 foi de dafin piper 1 linguriţă muştar verdeaţă tocată bulion sau suc de roşii 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi soia timp de o jumătate de oră în apă cu condimente, după care o scurgi. Separat căleşti ceapa…
Read more »

Mancare de ceapa

3 March 2010
  Ingrediente: 1 kg ceapă ulei bulion sare piper foi de dafin mărar verde   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o rumeneşti în ulei. Acoperi cu apă şi laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi pui bulion, foi de dafin, piper şi sare. Laşi să mai scadă puţin sosul, apoi adaugi mărar…
Read more »

Prajitura Sica

3 March 2010
Prajitura Sica  Blatul maro îl prepari astfel: Freci 120 g margarină cu 100 g zahăr, 1 ou, 2 linguri cacao, 1 linguriţă amoniac dizolvat în 1/2 pahar lapte şi aproximativ 300 g făină. Faci un aluat potrivit de tare. Coci două foi pe fundul unei tăvi pe care ai uns-o cu ulei. Pentru blatul alb freci…
Read more »

Peste la tava

3 March 2010
  Ingrediente: 1 kg macrou 100 ml ulei 200 g legume (morcov, pătrunjel, ţelină, ceapă) zarzavat (pătrunjel, ţelină) sare piper     Mod de preparare: Ungi tava bine cu ulei şi pui ron­dele de legume, amesteci şi presari puţină sare şi piper, iar deasupra aşezi bucăţile de peşte. Torni restul de ulei, prepari zarzavat tocat,…
Read more »

Reţetă de Baclava

3 March 2010
Reţetă de Baclava  Ingrediente foaie: foaie de ştrudel margarină pentru uns Umplutură: 400 g nuci pisate 300 g zahăr pisat 1/2 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguri margarină încălzită sirop potrivit de gros 300 g zahăr apă Mod de preparare: Amesteci nucile pisate cu zahărul pisat şi scorţişoara. Tai din foaia de ştrudel bucăţi de mărimea tăvii de…
Read more »

Mancare de ghebe

3 March 2010
  Ingrediente: 1 kg ghebe curăţate foarte bine 3-4 cepe mari 6- 7 linguri bulion piper condimente mărar verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o rumeneşti puţin. Pui ghebele curăţate foarte bine, spălate şi tocate. Acoperi cu apă şi laşi să fiarbă la foc mic. Când au fiert pui bulion şi…
Read more »

Salata de ciuperci cu usturoi

3 March 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete sau conservate 150 ml ulei 2 căpăţâni usturoi 10 ml oţet piper boabe 4 foi de dafin 150 ml oţet 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le speli bine. Cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti. Pătrunjelul îl speli şi îl toci mărunt. Ciupercile le fierbi…
Read more »

Ghiveci de legume

3 March 2010
  Ingrediente: 1,200 kg cartofi 300 g morcovi 200 g pătrunjel 300 g ţelină 300 g varză dulce (sau acră, ţin­ută 6 ore în apă) 300 g fasole verde con­servată 300 g mazăre verde conservată 800 g roşii în bulion 300 g ceapă 150 ml ulei 30 g usturoi 1 fir de cimbru sare  …
Read more »

Drob de nuca

3 March 2010
  Ingrediente: 2 căni nuci măcinate 2 cepe cimbru 1 lingură condimente 1 linguriţă condimente pentru cârnaţi 3-4 linguri fulgi de ovăz     Mod de preparare: Dai nucile prin maşină împreună cu ceapa, adaugi condimentele şi fulgii de ovăz înmuiaţi în apă. Amesteci bine şi pui compoziţia într-o tavă unsă cu puţin ulei, după…
Read more »

Rulada cu banane

3 March 2010
Rulada cu banane  Ingrediente: 500 g biscuiti simpli 200 g zahar tos 150 g miez de nuca pisata 2 linguri cacao 1 pachet unt (nu margarina) 1 plic nuca de cocos 2 banane coapte 200 g zahar pudra 1 lamaie 1 plic de zahar vanilat   Mod de preparare: Peste biscuitii rupti marunt torni siropul fiert sii…
Read more »

Bors de fasole boabe

2 March 2010
  Ingrediente: 200 g fasole boabe 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă frunze de leuştean 3 roşii sau bulion sare borş     Mod de preparare: Pui fasolea să fiarbă şi schimbi prima apă. Pui altă apă fierbinte, în care pui mor­covii şi pătrunjelul. Când a fiert fasolea, adaugi sare, roşiile curăţate de pieliţe şi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blackberry Martini (video)

2 March 2010

Cuburi de soia cu sos de rosii

2 March 2010
  Ingrediente: 200 g cuburi de soia 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 200 ml suc de roşii 1 lingură făină 1 lingură condimente   Mod de preparare: Pui cuburile de soia la înmuiat în apă călduţă cu 1 lingură de condimente. Căleşti ceapa, apoi adaugi sucul de roşii şi făina dizolvată în puţină apă…
Read more »

Bors de cartofi si sfecla rosie

2 March 2010
  Ingrediente: 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 700 g cartofi 1 sfeclă roşie zarzavat condimente borş de putină sare fidea sau tăieţei de casă fără ou   Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi cartofii tăiaţi tuburi. Laşi puţin, apoi adaugi apă şi zarzavat­ul şi laşi să fiarbă. Separat, razi sfecla pe răzătoarea mare şi…
Read more »

Saratele

2 March 2010
Saratele  Ingrediente: 1 pachet margarină 1 pachet drojdie 2 linguriţe sare 2 linguriţe chimen 2 linguriţe muştar făină cât cuprinde   Mod de preparare: Intr-un castron mai mic pui puţină făină şi drojdia dizolvată în apă, şi laşi să crească. Muştarul îl pui într-un pahar cu apă amestecându-l bine. Intr-un castron mai mare vei pune…
Read more »

Ciorba de orez cu legume

2 March 2010
  Ingrediente: 1 conopidă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 50 g orez 100 g bulion sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Când apa din oală clocoteşte, pui legumele tăiate felii, conopida tăiată în sferturi şi ceapa o poţi pune întreagă sau tăiată felii. Laşi să fiarbă 20-25 minute, astfel încât…
Read more »

Uscatele cu susan

2 March 2010
  Ingrediente: 100 g făină 30 g zahăr tos 30 g susan 3 linguri apă 100 ml ulei   Mod de preparare: Frămânţi făina cu apă, zahăr şi susan şi obţii un aluat pe care îl întinzi în foaie sub­ţire. Tai romburi mici, pe care le prăjeşti în ulei încins până devin crocante. Au un…
Read more »

Fasole boabe cu stevie

2 March 2010
Fasole boabe cu stevie  Ingrediente: 2 kg ştevie 1/2 kg fasole boabe 1/2 pahar ulei de măsline 2 căţei de usturoi pisat 1 lingură coriandru uscat 2-3 roşii decojite 1 pahar suc de roşii (se pot folosi roşii în bulion) 1 pahar apă sare   Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat de cu seara. A doua zi…
Read more »

Pateu din faina de soia

2 March 2010
  Ingrediente: 1/4 cană făină de soia 3/4 cană apă 1 ceapă mică tocată mărunt 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă pastă de ardei pătrunjel verde tăiat mărunt 1’4 linguriţă sare 1 lingură ulei condimente după preferinţă (enibahar, coriandru, mărar, cimbru etc.)   Mod de preparare: Amesteci bine într-o crăticioară făina de soia cu apa…
Read more »

Varza cu branza telemea la cuptor

2 March 2010
  Ingrediente: 1 varză bine îndesată (500-1000 g) 150 g telemea rasă 200 g smântână 50 g unt untură sau ulei 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Tai varza in 4 sau in 8 in funcţie de mărimea ei şi o opăreşti în apă sărată. După ce s-au înmuiat feliile de varză le pui…
Read more »

Prajitura de post delicioasa

2 March 2010
Prajitura de post delicioasa  Ingrediente: 1 cană zahăr 1 cană apă miner­ală 1,5 kg făină 1 borcan gem (după preferinţă) 3/4 cană ulei 1 plic mic bicarbonat de amoniu stins cu zeamă de lămâie coaja rasă de la o lămâie esenţă de rom zahăr vanilat stafide şi nuci (facultativ)   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele într-un vas,…
Read more »

Salata de varza murata cu praz

2 March 2010
  Ingrediente: 1 varză murată 1 sfeclă roşie fiartă 1 ţelină 2-3 fire de praz 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei oţet   Mod de preparare: Toci varza şi o pui într-un castron de plastic. Sfecla roşie şi ţelina le razi pe răzătoarea mică şi le adaugi peste varză. Toci usturoiul mărunt şi-l adaugi…
Read more »

Zacusca de peste

2 March 2010
  Ingrediente: peşte congelat sau proaspăt 3 linguri muştar 3 linguri bulion foi de dafin ulei felii de lămâie   Mod de preparare: Speli peştele, îl cureţi, îi scoţi măruntaiele şi branhiile şi îl tai în bucăţi. Din muştar, puţin ulei şi bulion faci un sos gros. Prăjeşti în ulei bucăţile de peşte, le aşezi…
Read more »

Tort cu crema de ciocolata

2 March 2010
  Ingrediente: 8 ouă 14 linguri zahăr 8 linguri făină 2 pachete cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată  1 pachet frişcă 1 pachet întăritor frişcă tot 1 pachet suc concentrat de portocale 650 ml lapte dulce Prepararea blatului: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri,…
Read more »

Cornuri cu gem de caise

2 March 2010
Cornuri cu gem de caise  Faci maia dintr-un cub de drojdie cu puţină apă caldă şi puţin zahăr. Până creşte maiaua, într-un lighenaş pui 1 kg făină albă, coaja rasă de la o lămâie, 3 linguri margarină, un pic de sare, 1 căniţă de zahăr tos, un vârf cuţit amoniac (bicarbonat de amoniu), câteva stafide (înmuiate în alcool), după…
Read more »

Ciulama de praz

2 March 2010
  Toci mărunt 3-4 fire de praz şi le pui la fiert cu o cantitate dublă de apă. Le fierbi bine până devin ca un piure. Le baţi bine, le pasezi şi le adaugi 2 linguri de făină, 1-2 linguri condimente şi completezi cu apă sau zeama rămasă de la fierberea prazu­lui. Amesteci bine şi…
Read more »

Casarecce cu mazăre si sos de smântână

2 March 2010
Casarecce cu mazăre si sos de smântânăIngrediente: 400 g paste Casarecce 200 g mazăre con­gelată 1 căţel de usturoi 200 g şunculiţă un pic afumată 1 lingură de ulei 100 ml supă de legume 100 ml smântână obişnuită 1 lin­gură de creme fraiche 1 lingură de parmezan 2 linguri de frunze de busuioc sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorba cu galuste de faina

2 March 2010
Ciorba cu galuste de fainaIngrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină 1 cană ulei 1 ceapă tăiată cubuleţe şi una întreagă boia 4-5 linguri făină sare piper bors   Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert zarzavatul tocat mărunt. Când a fiert adaugi sare. Intr-o tigaie pregăteşti un rântaş din ceapă fin tocată, ulei şi…
Read more »

Praz cu cartofi fierti

2 March 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 fire de praz (cca 500 g) bulion 1 lingură ulei sare piper     Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert 20 de minute în apă cu sare. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai rondele. Pui la încins uleiul şi căleşti puţin prazul, acoperi tigaia…
Read more »

Cozonac Panettone

2 March 2010
Cozonac Panettone  Ingrediente: 400 g faina 75 g zahar 1 cubulet drojdie 150 ml lapte 50 g unt 100 g stafide 50 g migdale taiate 1 ou, coaja rasa de la jumatate de lamaie un praf de sare jumatate de lingurita anason macinat 1 pliculet cu sofran   Mod de preparare: Pui la incalzit laptele si,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mai Tai (video)

2 March 2010
Cum se prepara Cocktail Mai Tai (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Mai Tai Ingrediente: 30 ml light rum 30 ml gold rum 15 ml orange curaçao 15 ml almond liqueur (amaretto) 10 ml grenadine 15 ml lime juice crushed ice ice cubes a sprig of mint 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or…
Read more »

Salata de fasole boabe si soia de post

2 March 2010
  Amesteci in cantitaţi egale boabe de fasole şi de soia fierte. Adaugi o legătură de ceapă verde sau ceapă uscată, ulei, oţet şi sare după gust. Salata este foarte bună şi pen­tru cei care au coles­terol ridicat, pentru că soia are şi rolul de a curăţa arterele de colesterolul depus.   Pofta buna!
Read more »

Varza rosie cu umplutura la cuptor

1 March 2010
  Ingrediente: 1 varză roşie 250 g came tocată 100 g orez 200 g ceapă 1 ou 100 ml ulei sau 100 g untură sau unt piper boia de ardei 200 ml smântână   Mod de preparare: Varza roşie o pui la fiert în apă cu sare şi după ce s-a înmuiat o laşi la…
Read more »

Strudel cu mere

1 March 2010
Strudel cu mere  Ingrediente: aluat: 400-500 g făină 1/2 pahar de apă călduţă 1 lingură ulei 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă oţet Umplutura: 1,5 kg mere 200-300 g zahăr 50 g zahăr vanilat scorţişoară pesmet coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Pentru a reuşi foile, tre­buie ca făina să fie de calitate. Cerni făina într-un…
Read more »

Salata de ceapa si legume cu macrou marinat

1 March 2010
Salata de ceapa si legume cu macrou marinat  Ingrediente pentru marinarea macroului: 2 kg macrou congelat boabe de muştar boabe de coriandru 1/2 l oţet de mere cu miere 2 foi de dafin   Mod de preparare: Decongelezi peştele, tai căpăţânile şi scoţi măruntaiele din el. Il tai în bucăţi de 2-3 cm grosime şi-l laşi 1 oră în apă rece. Aşezi…
Read more »

Rulada de cartofi cu ton

1 March 2010
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cutii con­servă de ton 300 g măsline verzi sau negre (fără sâmburi) ceapă margarină ulei făină sare   Mod de preparare: Faci un piure gros din cartofi, îl sărezi după gust, după care î aşezi pe un celofan pudrat cu puţină făină. In uleiul scurs de la ton…
Read more »

Praz prajit

1 March 2010
  Ingrediente: 1 kg praz făină ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul şi opreşti doar părţile albe, pe care le opăreşti cu apă fierbinte cu sare, apoi le scurgi şi le tai în bucăţi de 8-10 cm lungime. Tăvăleşti fiecare bucată prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, apoi condimentezi după…
Read more »

Chiftele de cartofi

1 March 2010
    Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe mari 1 legătură pătrunjel verde făină   Mod de preparare: Cu­reţi cartofii şi îi fierbi. După aceea îi stri­veşti bine de tot. încingi uleiul şi ru­meneşti ceapa tăiată fin, după care o amesteci cu cartofii striviţi. Adaugi pă­trunjel tocat, sărezi şi piperezi după gust. Faci chiftele plate…
Read more »

Mancare de spanac

1 March 2010
  Ingrediente: 1,5 kg spanac 3 cepe 250 g apă 1 căpăţână usturoi 50 g făină 1/2 lămâie 1 lingură pastă de tomate sare piper   Mod de preparare: Fierbi spanacul (sau din conservă) cu ceapa tocată fideluţă şi cu usturoiul. Când sunt aproape fierte, adaugi făină amestecată cu zeamă de lămâie şi puţină apă.…
Read more »

Prajitura de post

1 March 2010
Prajitura de post  Ingrediente: 1/2 cană de ulei 1 şi 1/2 cană cu zahăr 1 şi 1/4 cană cu apă 1/2 kg făină sare 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeama de la o lămâie arome (zahăr vanilat, un vârf de cuţit scorţişoară) 2 linguri nuci pisate 3-4 bucăţi rahat tăiat 100 g stafide   Mod de preparare:…
Read more »

Fursecuri cu glazura de ciocolata

1 March 2010
  Ingrediente: 1 ou 80 g zahăr 80 ml ulei 100 g făină 1/2 pachet praf copt   Mod de preparare: Freci oul cu zahărul cu o lingură de metal până se topeşte şi se face ca o cremă. Adaugi uleiul puţin câte puţin, făina şi amesteci. Cu o linguriţă pui grămăjoare într-o tavă şi…
Read more »

Turta de post cu struguri, stafide si nuci

1 March 2010
Turta de post cu struguri, stafide si nuci   Ingrediente: 350 g făină 120 g zahăr 450 g struguri 100 g stafide 100 g miez de nucă 20 g drojdie 120 ml apă călduţă 100 ml vin alb 20 g margarină 1 vârf cuţit sare   Mod de preparare: Din 120 ml apă, 100 g zahăr, drojdia înmuiată şi sare faci un aluat…
Read more »

Pricomigdale cu nuci, alune si esenta de vanilie

1 March 2010
  Ingrediente: 3 albuşuri 210 g zahăr tos 20 ml rom 200 g nuci sau alune măcinate 8- 10 picături esenţă de migdale sau un pacheţel zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui nucile sau alunele într-o tavă la copt, la foc potrivit, 10 minute, după care le dai prin maşina de nucă. Baţi albuşurile…
Read more »

Clatite cu spanac

1 March 2010
  Ingrediente: 4 clătite mari şi groase (preparate din apă, făină şi sare) 400 g spanac 1 ceapă mare sare şi piper 50 g mărgă­rină   Mod de preparare: Cureţi spanacul şi îl speli bine. Il fier­bi în apă cu sare, îl scurgi şi-l tai bucăţi mai mari. Incălzeşti margarina într-o tigaie şi căleşti uşor…
Read more »

Tocini de post

1 March 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi curăţaţi, daţi pe răzătoarea mare 3/2 kg mere curăţate, date pe răzătoarea mare 1 vârf cuţit bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 2-3 plicuri zahăr vanilat 1 vârf cuţit sare   Mod de preparare: Peste toate acestea pui o cană de făină albă. Pui…

Prajitura de post

1 March 2010
  Ingrediente: 1 pachet margarină 3/4 cană apă călduţă drojdie cât o nucă 4-5 linguri zahăr 1 praf de copt stins   Mod de preparare: Faci un aluat mai moale, îl laşi să crească, după care îl împărţi în 6 părţi. Umplutura: Se face din mere rase, călite şi amestecate cu zahăr, scorţişoară şi zahăr…
Read more »

Budinca de gris cu mere sticloase

1 March 2010
Budinca de gris cu mere sticloase  Ingrediente: 8 mere potrivit de mari 3/4 pahar zahăr 3/4 l apă îndulcită cu 1/2 pahar zahăr 1 -/2 ceşcuţă cu griş 100 ml ulei esenţă de rom   Mod de preparare: Cureti de coaja şi de sâmburi merele, apoi le aşezi într-o cratiţă (sau într-o tavă). Tomi peste ele zahărul şi uleiul şi…
Read more »

Budinca delicioasa cu macaroane si miere

1 March 2010
  Ingrediente: 1 pachet maca­roane – 500 g 700 g – 1 kg brânză de vaci 7 ouă zahăr vanilat esenţă de rom 5-6 mere 1 punguţă cu stafide nuci 1 cutie smântână esenţă de migdale, de portocale şi de lămâie   Mod de preparare: Intr-o oală fierbi macaroanele în apă cu sare, apoi le…
Read more »

Galuste de post

1 March 2010
  Ingrediente: 7 căni apă 1 cană zahăr 1 cană făină albă 1 cană mălai 1 cană gris   Mod de preparare: Pui apa cu sare la fiert şi când fierbe torni celelalte ingrediente amestecate dinainte şi învârţi energic, să nu se formeze cocoloaşe. Laşi să se răcească, după care faci gogoloaie pe care le…
Read more »

Tagliatelle cu ciuperci

1 March 2010
Tagliatelle cu ciuperci  Ingrediente: 400 g tagliatelle verzicu spanac 300 g ciuperci proaspete, cu pălăria mare (pleurotus) 2 căţei de us­turoi 2 fire de ceapă verde 2 linguri de unt 5 linguri de smântână 50 g seminţe de pin sare piper   Mod de preparare: Pastele le fierbi în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe…
Read more »

Icre de fasole boabe cu castravete murat

1 March 2010
  Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 lămâie mică 200 ml ulei 1 castravete murat 100 g măsline negre piper sare boia   Mod de preparare: Speli fasolea şi o pui la înmuiat de cu seara. O fierbi a doua zi schimbând apa de trei ori, până când bobul se sfărâmă între degete. Dai prin…
Read more »

Pateu de mazare

1 March 2010
  Ingrediente: 250 g mazăre uscată (sau din conservă) 2 cartofi ulei sare mărar condimente suc de lămâie   Mod de preparare: Pui mază­rea la înmuiat circa 6 ore, după care o scurgi şi o pui la fiert. După ce a fiert, o scurgi şi de zeama în care a fiert, dar de această dată…
Read more »

Chiftelute de soia

1 March 2010
  Ingrediente: 1 pachet soia granule 1 ceapă mică tocată foarte fin 2 căţei de usturoi pisaţi bine 3 cartofi potriviţi, fierţi bine 1 felie pâine (numai miezul), înmuiată în apă rece şi apoi stoarsă 3-4 linguri făină albă condimente sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Opăreşti soia cu apă clocotită în…
Read more »

Sarmale cu seminte de dovleac

1 March 2010
  Ingrediente: 1/2 kg seminţe de dovleac fără coajă 1 cană orez 4-5 cepe 2 linguri bulion ulei sare condimente piper cimbru pătrunjel 2 verze murate   Mod de preparare: Dai seminţele prin maşina de tocat. Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Speli orezul şi îl opăreşti bine. Amesteci toate acestea şi…
Read more »

Salata de bob uscat

1 March 2010
  Ingrediente: 500 g bob fiert 4 linguri ulei 2 cepe zeama de la 1/2 lămâie 1 linguriţă boia de ardei 1/2 linguriţă cimbru 3 căţei de usturoi 1 lingură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Boabele fierte le pui în salatieră şi adaugi ceapa tăiată mărunt şi cele­lalte ingrediente. Amesteci bine şi deasupra…
Read more »

Cozonac trandafir

1 March 2010
  Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 350 g zahar 50 g drojdie 1 lingurita sare 2 oua intregi 2 galbenusuri zahar vanilat esenta de rom razatura de lamaie 1 pachet de margarina (250 g)   Mod de preparare: Pui faina intr-un castron, apoi faci o maia din 250 ml lapte si dro­jdie. Restul…
Read more »

Varzari

1 March 2010
  Ingrediente: 1/2 kg aluat de pâine (cu drojdie) 1 ceaşcă ulei 2 cepe 1 varză murată piper cimbru sare   Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi varza tăiată fideluţă şi piperul şi laşi la foc mic, să scadă bine. Intinzi din aluat o foaie de 3 mm grosime şi o tai în pătrate cu…
Read more »

Prajitura cu mere si nuca

1 March 2010
O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, zahar, faina, bicarbonat, nuca macinata, margarina, apa, zahar si cacao. Ingrediente: 2 căni mere rase 2 căni zahăr 2 căni făină 1 lingură bicarbonat 1 ceaşcă nucă măcinată (facultativ) margarina pentru uns tava Ingrediente sirop: 30 linguri apă 30 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri…
Read more »

Chiftele din ciuperci

1 March 2010
Chiftele din ciuperci  Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 1 ceapă potrivită rasă pe răzătoarea mică 4 linguri făină 1 linguriţă praf de copt sare piper cimbru 1 legătură mărar şi pătrunjel fin tocate ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Tai ciupercile mărunt şi le amesteci cu toate celelalte ingrediente până obţii o compoziţie omogenă. In…
Read more »

Perisoare din nuca pentru ciorba

1 March 2010
  Ingrediente: 2 cepe 5 linguri orez 3 linguri miez de nuca macinata 1 lingurita condimente sare pemset   Mod de preparare: Tai ceapa cât mai mărunt şi o pui în tigaie cu câte puţină apă, astfel încât să nu se ardă, ci să se fiarbă înăbuşit. Potriveşti de sare şi adaugi şi orezul peste…
Read more »

Varza cu smantana

1 March 2010
  Tocăm varza mărunt şi dacă e prea acră o spălăm în apă căl­duţă. într-o cratiţă punem untdelemn şi puţină apă şi o aşezăm pe foc să se înfierbânte. Când s-a înfierbântat, punem varza tocată şi spălată şi o amestecăm cu untdelemnul, până se rumeneşte varza. Atunci e aproape gata. Punem boabe de piper şi…
Read more »

Ciorba de gaina si carnati afumati

28 February 2010
Ciorba de gaina si carnati afumati  Ingrediente: bucatile de carne cu os de la o gaina 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac o radacina de patrunjel 2 linguri orez 2 linguri varza acra tocata 150 g carnati afumati 2 linguri smantana 1 l zeama de varza   Mod de preparare: Pui la fiert bucatile bune de ciorba de la o…
Read more »

Sufleu de fussili şi piept de pui

28 February 2010
Sufleu de fussili şi piept de pui  Ingrediente: 400 g paste spirallate – fusilli sare Pentru sos : 300 g piept de pui, prăjit cu o zi înainte 2 ardei iuţi roşii 3 cepe mari 1 căţel de usturoi 1 lingură de ulei 50 ml Sherry (sau orice vin tare) 150 ml supă de legume 200 ml srmântână un pic de…
Read more »

Supa de rosii cu dovlecei

28 February 2010
Supa de rosii cu dovlecei  Ingrediente: 1 l suc de roşii 2 dovlecei tăiaţi cubuleţe 4 cartofi 2 cepe mici 3 căţei de usturoi 1/2 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr sare piper 2 foi de dafin   Mod de preparare: Intr-o oală suficient de mare căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, adaugi dovle­ceii, şi după puţin timp, cartofii tăiaţi…
Read more »

Placinta de post cu mere

28 February 2010
  Ingrediente: 500 g făină 2 kg mere 50 ml ulei 250 g zahăr 200 g margarină 1 linguriţa scorţişoară 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 vârf cuţit sare   Mod de preparare: Faci un aluat din făină, margarină, 150 ml apă, 100 g zahăr şi sare şi îl frămânţi bine. Cureţi merele de coajă, le…
Read more »

Salam de biscuiti de post

28 February 2010
Salam de biscuiti de post  Ingrediente: 400 g biscuiţi de post 200 g zahăr pudră 100 g miez de nucă cacao 200 g rahat   Mod de preparare: Rupi biscuiţii mărunt, iar miezul de nucă îl tai cu cuţitul. Intr-o cratiţă pui rahatul la topit, la foc moale, cu puţină apă, să se dizolve. După ce s-a topit rahatul,…
Read more »

Plachie de crap

28 February 2010
Plachie de crap  Ingrediente: 1 kg crap 4 linguri ulei 5-6 cepe 1 lingură bulion 2 linguri făină 2-3 boabe de piper câteva felii de lămâie sare apă sau concentrat de legume   Mod de preparare: Tai bucăţi peştele, curăţat şi spălat, îl sărezi şi îl laşi să stea 15-20 de minute. Apoi ştergi fiecare bucată cu…
Read more »

Gulas de legume

28 February 2010
  Ingrediente: 70 ml ulei 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 rădăcini de ţelină 425 g roşii conservate 1 cutie de bulion mică 100 ml supă de legume 2 dovlecei 100 g ştiuleţi de porumb mici sare şi piper măcinat Găluşte: 200 g făină de grâu 100 g făină de porumb 1 ou 100…
Read more »

Paste fainoase fara ou cu sos de rosii

28 February 2010
  Ingrediente: 500 g paste făinoase de post 250 ml ulei 1 kg roşii sau 5 linguri pastă de tomate 2 linguri zahăr 5 foi dafin   Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase în apă clocotită cu sare, le strecori şi le clăteşti cu apă caldă, după care le amesteci cu ulei. Aşezi pastele în…
Read more »

Pricomigdale

28 February 2010
Pricomigdale  Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr pudră 1 lingură făină 1 farfurie adâncă de nucă pisată esenţă de migdale   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi făina în ploaie, apoi esenţa şi nuca pisată. In tava unsă cu ulei pui o foaie de pergament peste care aşezi mici grămăjoare cu linguriţa,…
Read more »

Piftele cu fasole si sfecla rosie

28 February 2010
  Pui la fiert 600 g fasole de orice fel cu zarza­vaturi pentru ciorbă, 2-3 cepe, 2 morcovi şi sare după gust, dacă mai este cazul. După ce au fiert le clăteşti cu apă rece şi le dai prin maşina de tocat. Mai toci 2 sfecle roşii fierte înainte, 3-4 cepe, 2 căpăţâni ustur­oi, două…
Read more »

Salata de pastai cu usturoi

28 February 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 4 căţei de usturoi zdrobiţi ulei sare piper   Mod de preparare: Rupi fasolea în bucăţi, o fierbi în apă cu sare şi o scurgi. Din ulei şi usturoi faci un mujdei mai gros, ca o maioneză, apoi pui fasolea, piperezi, sărezi şi torni puţin oţet. Poţi pune şi…
Read more »

Penne cu ragu de legume

28 February 2010
Penne cu ragu de legume  Ingrediente: câte 150 g de morcovi şi păstârnac 300 g broccoli 250 g roşii cherry 1 buc. fenicul 1 ceapă 1 căţel de usturoi 400 g penne sare 2 linguri de unt 300 ml supă de legume ( din cuburi instant) 150 g creme fraiche boia iute 2 linguriţe de oţet balsamic piper proaspăt…
Read more »

Mic ghid pentru o alimentaţie sănătoasă

28 February 2010
  Carnea de pasăre sau de peşte – de două ori pe săptămână, legume şi fructe – de cinci ori pe zi, iar cerealele integrale – cel mult 250 de grame pe zi, acestea sunt recomandările prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, cu privire la un stil de viaţă alimentar sănătos. "Înainte…
Read more »

Snitele de soia

28 February 2010
Snitele de soia  Ingrediente: 1 pachet de soia şniţele ulei pentru prăjit aluat de clătite de post din apă minerală, făină şi sare     Mod de preparare: Pui soia la fiert în 2 l apă şi o linguriţă de condimente. Din momentul în care a început să clo­cotească o laşi să mai fiarbă 30-40 de minute…
Read more »

Ardei umpluti cu orez

28 February 2010
  Ingrediente: 12 ardei graşi sau capia 300 g orez 200 ml ulei 4 cepe potrivite 500 g roşii sare piper verdeaţă condimente   Mod de preparare: Pregăteşti ardeii pentru umplut, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când ceapa este aurie adaugi orezul şi mai fierbi 4-5 minute, amestecând să nu se prindă.…
Read more »

Iahnie de fasole boabe

28 February 2010
Iahnie de fasole boabe  Ingrediente: 500 g fasole 1 mor­cov 4 cepe sare piper 2 foi de dafin 2 lin­guri pastă de roşii pătrunjel şi mărar   Mod de preparare: Fierbi fasolea în mod obişnuit, dar atunci când schimbi apa, după ce fasolea a dat în fiert, adaugi morcovul, ceapa înăbuşită în ulei, foile de dafin, piperul şi…
Read more »

Supa groasa de fasole boabe cu foi de dafin

28 February 2010
  Ingrediente: 300 g fasole 1 mor­cov 4 cepe sare piper 2 foi de dafin 2 lin­guri pastă de roşii pătrunjel şi mărar   Mod de preparare: Speli şi pui fasolea la fiert în apă rece. După câteva clocote schimbi apa, adaugi morcovii, ceapa, frunzele de dafin, ramura de cimbru, căţelul de usturoi şi un…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro