Buzunare
de pui din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, orez basmati, ulei,
ou, mix de ierburi aromatice, fistic, rosii in bulion, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 ceapa mica 1 morcov 1
telina mica 50 g orez Basmati 6 linguri ulei 1 ou 1 lingurita mix de
ierburi aromatice…
3 February 2013

Bavareze
de rosii cu tarhon din: foi de gelatina, rosii coapte, ceapa, ulei de
masline, frunze de cimbru, tarhon uscat, branza, sare si piper.
Ingrediente: 3 foi de gelatina 800 g rosii bine coapte (sau 500 g pulpa
de rosii congelata) 1 ceapa mica 2 lingurite cu ulei de masline 1
lingurita cu frunze de…
Read more »
3 February 2013

Iahnie
de cartofi cu naut din: cartofi, naut, ulei, ceapa, boia, bulion, foi
de dafin, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 200 g naut 2 linguri
ulei 2 cepe mari 1 lingurita boia 2 linguri bulion 2 foi de dafin sare
piper Mod de preparare: înmuiaţi năutul în apă rece timp de câteva…
Read more »
3 February 2013

Cocktail
Fiesta din: sirop de zmeura, suc de portocale, suc de maracuja, frisca
si portocala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de
zmeura 8 cl suc de portocale 8 cl suc de maracuja 2 cl frisca o felie de
portocala Mod de preparare: Mixam bine siropul, sucurile de fructe si
frisca…
Read more »
3 February 2013

Spaghetti
carbonara clasice din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin
alb sec, oua, parmezan, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:
250 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 150 g bacon tăiat cubulețe 1
ceapă tocată 1 cățel de usturoi tocat 30 ml vin alb sec 2 ouă 4 linguri
parmezan ras 200 ml…
Read more »
3 February 2013

Rulouri
de piept de rata cu portocala din: portocale, piept de rata uscat.
Pentru a face mai lejeră această reţetă, puteţi scoate pieliţa şi partea
grasă a feliilor de piept de raţă. Ingrediente: 2 portocale 200 g piept
de rata uscat si taiat in felii foarte subtiri Mod de preparare:
Curăţaţi portocalele de coajă…
Read more »
3 February 2013

Peste
cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa
rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 bibani de mare, filetaţi 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin 1
ceapă roşie, tăiată subţire 3 linguri ulei de măsline extra virgin 1
lingură frunze de oregano proaspete câteva…
Read more »
3 February 2013

Ciorba
de porc cu cimbru din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra,
morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 300 g piept de porc 200 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1
morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g rosii in bulion 50…
Read more »
3 February 2013

Vitel
in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina,
supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente:
700 g antricot de vitel 2 lamai 500 g cartofi 150 g unt 2 linguri faina
600 ml supa de legume salvie, patrunjel sau rozmarin sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
3 February 2013

Puding
cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise,
oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 150 g
stafide zeama si sucul de la 1 portocala 1 lingura unt dietetic 7 felii
de toast alb sau cozonac simplu 100 g gem de caise sau magiun (fara
zahar) 3 oua 600…
Read more »
3 February 2013

Pui
cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui,
condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de
cocos, mazare, orez brun si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de
canola 1 piept de pui, taiat cubulete 2 linguri condimente vindaloo
(coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce,
cardamom,acid citric,praf de…
Read more »
3 February 2013

Briose
cu ansoa din: ansoa, lamaie, verdeturi, smantana, briose, aluat, unt,
piper si sare. Ingrediente: 200 g ansoa 1 lamaie 2 linguri verdeturi
taiate fin 1 lingura smantana 300 g aluat pentru briose fara zahar 3
linguri unt piper sare Mod de preparare: Coaceţi 12 brioşe în tăviţe
mici, individuale unse cu unt. Lăsaţi-le…
Read more »
3 February 2013

Spaghete
cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline,
usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella
si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi,
tocaţi 2 x 400g de roşii tăiate din conservă 1 praf de pudră de chilli
400g de spaghete, rupte în…
Read more »
3 February 2013

Prajitura
cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom,
faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie,
scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg pere 2 portocale 1 lingura
stafide inmuiate in rom 500 g faina 150 ml lpate 2 oua 200 g zahar 25 g
drojdie 1 lingurita zahar vanilat…
Read more »
3 February 2013

Conopida
prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei
dulce, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 ml ulei de
masline 2 lamai 1 lingura chimen macinat 1 lingura boia de ardei dulce
sare piper Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele,
spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în…
Read more »
3 February 2013

Briose
cu fructe in sos de caise sau piersici din: fructe de seozn, alcool,
lamaie, zahar, aluat pentru briose, zahar praf, caise si unt.
Ingrediente: 500 g fucte de sezon 200 ml alcool de 40 grade 1 lamaie 100
g zahar 300 g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400
g…
Read more »
2 February 2013

Creveti
cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc
de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine,
nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 500 g
creveti, curatati si decorticati 1/2 cana iaurt 3 linguri ulei de
masline sucul de la o jumatate de lamaie…
Read more »
2 February 2013

Desert
cu afine din: crema de vanilie, bezele, faina, zeama de portocala si
coaja de portocala. Ingrediente: 2×150 g crema de vanilie – de cumparat
200 g bezele, sfaramata 350 g afine, congelate zeama si coaja rasa de la
1 portocala Mod de preparare: Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte
fructele cu zeama de…
Read more »
2 February 2013

Snitel
de pui din: coaja de lamaie, piept de pui, gnocchi, ardei capia,
pesmet, piper negru, ou, ulei vegetal, usturoi si patrunjel.
Ingrediente: coaja de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit 2 bucati
piept de pui, taiate pe orizontala si aplatizate cu sucitorul 400 g
gnocchi – galuste proaspete 500 g ardei capia, copti…
Read more »
2 February 2013

Salata
asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel
verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei
de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa 300 g) sare piper 6
linguri ulei 200 g sparanghel…
Read more »
2 February 2013

Salau
cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de
masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de
salau 200 g linte 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei de masline 1
catel de usturoi 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Puneţi lintea
la fiert…
Read more »
2 February 2013

Profiterol
cu glazură din: gogosele, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata
amaruie, ciocolata cu lapte si banane. Ingrediente: 12 gogoșele mici
pentru profiterol 1 plic praf de budincă de vanilie 450 ml lapte 70 g
zahăr 100 g ciocolată amăruie 100 g ciocolată cu lapte 2 banane Mod de
preparare: Se prepară budinca de…
Read more »
2 February 2013

Briose
pariziene din: aluat de briose, oua si unt. Ingrediente: 300 g aluat de
briose fine 2 oua 3 linguri unt Mod de preparare: împărţiţi aluatul
de brioşe în două părţi* una mai mare, de 240g şi cealaltă mai mică, de
60g. Cu mâinile înfăinate frământaţi aluatul mai mare pentru a obţine o
bilă…
Read more »
2 February 2013

Taitei
in sos de curry din: carne de curcan, dovlecei, ardei gras, pulpa de
ananas, creveti, ulei de arahide, sare, piper, taitei, crema de banza,
sos si curry. Ingrediente: 350 g carne de curcan 100 g dovlecei 1 ardei
gras rosu 100 g pulpa de ananas 200 g creveti 3 linguri ulei de arahide
sare…
Read more »
2 February 2013

Ciorba
de sfecla cu iaurt din: sfecla, ceapa, ulei, morcov, patrunjel, telina,
orez, marar, iuart, ou si sare. Ingrediente: 4 sfecle 2 cepe 50 ml ulei
1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 50 g orez 1 legatura marar
300 g iaurt 1 ou sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi
mărunt…
Read more »
2 February 2013

Briosa
cu stafide din: stafide, rom, aluat de briose, smantana, ou, vanilie,
zahar si unt. Ingrediente: 70 g stafide 5 linguri rom 300 g aluat de
briose 3 linguri smantana dulce 1 ou 2 plicuri vanilie 100 g zahar 2
linguri unt Mod de preparare: Puneţi la rehidratat 70 g stafide în 5
linguri…
Read more »
2 February 2013

Sunca
cu spanac si branza la cuptor din: frunze de spanac, sunca, oua,
smantana si branza. Ingrediente: 100g frunze de spanac 4 felii de şuncă 4
ouă 4 linguri de smântână lichidă 50g de brânză Gruyère sau Emmental
Mod de preparare: Se răstoarnă spanacul într-o sită mare şi se aşază în
chiuvetă. Se toarnă…
Read more »
2 February 2013

Pizza
rapida şi dietetica din: passata, spanac, lipii orientale, zahar, zeama
de lamaie, oregano, cascaval si oua. Ingrediente: 200 ml sos de rosii –
passata 400 g spanac 4 lipii orientale 2 linguri masline negre 1/2
lingurita zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita oregano uscat 120 g
cascaval, razuit 4 oua Mod…
Read more »
2 February 2013

Aluat
de briose fine din: unt, faina, zahar, oua, drojdie uscata si sare.
Ingrediente: 400 g unt 500 g faina 50 g zahar 7 oa 14 g drojdie uscata 1
lingurita sare Mod de preparare: Amestecaţi drojdia cu făina şi cu
zahărul. încorporaţi 4 ouă, pe rând, unul câte unul, şi adăugaţi sarea.
Amestecaţi…
Read more »
2 February 2013

Salată
de creveti cu grapefruit din: creveti, grapfruit, salata verde,
limette, menta, sare, ulei de masline, piper verde si germeni de soia.
Ingrediente: 450 g creveți mari congelați (decorticați, curățați,
prefierți) • 2 grapefruituri roz sau roșii 1 căpățână salată verde 2
limette oregano mentă sare 2 linguri ulei de măsline câteva boabe de
piper…
Read more »
2 February 2013

Conopida
gratinata din: conopida, seminte de chimen, usturoi, scortisoara, pudra
de curry, sare grunjoasa, ulei de masline, smantana si coriandru.
Ingrediente: 1 conopida rupta in buchetele 1 lingurita de seminte de
chimen 2 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 2 lingurita pudra de
curry indian 1 varf de cutit sare grunjoasă 1 lingura de ulei…
Read more »
2 February 2013

Placinta
de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan,
praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce,
marar verde, sare, piper, ou si ulei. Ingrediente: aluat: 500 g faina
200 g unt 7-8 linguri apa 1 lingurita chimen macinat sare umplutura: 600
g piept de curcan 4…
Read more »
2 February 2013

Tocanita
de vita cu legume din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, ardei grasi,
telina, morcov, ulei, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente:
700 g pulpa de vita 1,5 kg cartofi 3 cepe 2 ardei grasi 1 telina mica 1
morcov mare 700 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper …
Read more »
2 February 2013

Cocktail
Kissing Lips din: suc de struguri rosii, suc de coacaze, zeama de
lamaie si ciorchini de struguri. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii
1/8 l suc de coacaze zeama a 2 lamai 4 ciorchini de struguri Mod de
preparare: Punem in patru cupe inguste cate o lingura de gheata
zdrobita. Impartim egal…
2 February 2013

Mille
feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei rgasi, bucati de ton,
branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper. Ingrediente: 4
ardei grasi rosii 400 g bucati de ton in suc propriu 2 linguri cu branza
alba de vaca, batuta 2 linguri cu smantana lichida 1 lingurita cu
mustar seminte 1…
Read more »
2 February 2013

Prajitura
de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao,
fructe uscate, miere, ulei si sare. Ingrediente: 350 g faina 12 albusuri
600 g zahar praf 6 linguri faina 400 g portocale curatate de coaja 2
linguri cacao 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara
samburi, stafide 3 linguri miere de albine…
Read more »
2 February 2013

Tarta
cu sunca, porumb si seminte de dovleac din: faina, unt, apa, sunca de
praga, seminte de dovleac, oua, porumb boabe, ceapa rosie, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 500 ml apa 250 g sunca
tip Praga 50 g seminte de dovleac 2 oua 200 g porumb boabe conservat 2…
Read more »
2 February 2013

Supa
de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt,
sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie
de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper
chimen Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate
mărunt, în unt. Adăugaţi 2…
Read more »
2 February 2013

Tiramisu
la pahar din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de
copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana,
cacao si cafea. Ingrediente: blaturi: 60 g unt 3 linguri espresso 2
linguri lapte dulce cald 3 linguri zahar 1 cana faina 3 oua 3 linguri
cacao 1/2 lingurita praf de copt sirop…
Read more »
2 February 2013

Friptura
cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei,
cuscus si ceapa rosie. Ingrediente: 4 vrabioare de vita sau felii de
muschi de vita zeama si coaja de la 2 lamai 4 linguri iaurt natural
cateva crengute de menta, tocata 1…
Read more »
2 February 2013

Budinca
de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui,
smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru,
sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 5 oua 250 g pastrama
de pui 200 ml smantana de gatit (nefermentata) 1 ceapa mare 5 ulei de
masline 100 g cascaval 3 linguri…
Read more »
2 February 2013

Se
toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu;
jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă
400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu
mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de
jur-împrejur în 1…
Read more »
2 February 2013

Prajiturele
cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos din: unt, zahar brun, ou,
extract de vanilie, fulgi de ovaz, faina, cacao, nuca de cocos, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 4 linguri unt 1/2 cana de zahar brun 1 ou 1 lingurita de
extract de vanilie…
Read more »
2 February 2013

Paste
cu broccoli si ansoa din: broccoli, rosii cherry, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, capere, paste, ansoa, usturoi si ardei iute.
Ingrediente: 350 g broccoli 500 g rosii cherry zeama si coaja de la 1
lamaie 2 linguri capere pentru servit 250 g paste linguine 50 g ansoa –
din conserva 4 catei de…
Read more »
2 February 2013

Muşchi
de porc cu piure de cartofi din: muschiulet de porc, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, cimbru, cartofi, ceapa verde, ghimbir, miere, ienibahar
si boia iute. Ingrediente: 1 muschiulet de porc zeama si coaja de la 1
lamaie cateva crengute de cimbru 750 g cartofi dulci – poti inlocui cu
cartofi cu coaja rosie,…
Read more »
2 February 2013

Ruladă
cu cremă de caise din: faina, zahar pudra, oua, caise uscate, suc de
portocale, zahar tos, coaja de portocala confiata, frisca, unt,
ciocolata amaruie, cognac si clementine. Ingrediente: blat: 110 g faina
100 g zahar pudra 3 oua crema: 160 g caise uscate sucul de la 8
clementine sau 2-3 portocale mari 30 g…
Read more »
2 February 2013

Supa
crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala,
lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui,
patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata
bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina
integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…
Read more »
2 February 2013

Placinta
rustica de vita din: foi de placinta, carne tocata de vita, nucsoara,
ceapa rosie, telina, pasta de tomate, cimbru, ou, ulei, unt, sare si
piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata de vita 1/2
lingurita nucsoara pudra 2 cepe rosii 1 telina mica (circa 200 g) 2
linguri pasta de…
Read more »
2 February 2013

Prajitura
cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt,
oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt,
sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate.
Ingrediente: blat: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g
ciocolata amaurie (minim 70% cacao) 200 g unt 4 oua…
Read more »
1 February 2013

Tarta
cu mazare si branzeturi din: faina, unt, apa, mazare, ceapa, ulei de
masline, usturoi, branza feta, urda, mozzarella, oua, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 280 g faina 120 g unt 3-4 linguri apa 300 g mazare
(congelata) 1 ceapa 500 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 150 g
branza feta 100 g…
Read more »
1 February 2013

Salata
cu sfecla rosie si varza alba din: sfecla rosie, varza alba, branza de
capra, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, zahar si sare. Ingrediente:
1 sfeclă roşie ¼ varză albă 150 g brânză de capră 1 mână de nuci
Dressing: 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1 praf
zahăr…
Read more »
1 February 2013

Prajitura
cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta
de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata
neagra. Ingrediente: blat: 100 g unt 300 g zahar 2 oua 300 g faina 250
ml lapte cald 7 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita
esenta de…
Read more »
1 February 2013

Cartofi
cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si
branza cheddar. Ingrediente: 4 cartofi făinoşi 300g de broccoli, separat
în bucheţele 1 lingură de muştar Dijon 1 ou, bătut 140 g de brânză
Cheddar (sau caşcaval), rasă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în…
Read more »
1 February 2013

Plăcintă
cu pui şi ceapă roşie din: aluat, piept de pui, ceapa rosie, cimbru
verde, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat
foitaj 400 g piept de pui 5 cepe rosii 5-6 fire de cimbru verde 50 ml
ulei de masline 1 lingurita oregano sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi…
Read more »
1 February 2013

Dovlecei
cu ardei iute si spanac din: ulei de masline, dovlecei, ardei iute,
spanac si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus
extra pentru servit 4 dovlecei, tăiaţi transversal, apoi tăiaţi
beţişoare 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt 100g
frunze tinere de spanac zeama de la 1 lămâie…
Read more »
1 February 2013

Prăjitura
cu ananas şi rom din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina,
nuci, sare, zahar brun si ananas. Ingrediente: blat: 1 cana unt 2 cani
zahar 4 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2
cani faina 1/2 cana nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2 cana
zahar brun…
Read more »
1 February 2013

Flanuri
mici de usturoi cu crema de patrunjel din: usturoi, smantana, lapte
degresat, ou, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, lapte degresat.
Ingrediente: 40 g catei de usturoi 5 cl smantana lichida 20 cl de lapte
degresat 1 ou + 2 galbenusuri 1 lingurita cu ulei de masline sare si
piper macinat pentru crema de…
Read more »
1 February 2013

Paste
cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa,
frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel.
Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri
ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în
felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii…
Read more »
1 February 2013

Inimoare
legate din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese,
frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese,
ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g
zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa
50 ml lichior de…
Read more »
1 February 2013

Tarta
cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste,
ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g
file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar
1…
Read more »
1 February 2013

Ravioli
cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de
masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente
cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1
lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…
Read more »
1 February 2013

Paella
cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de
spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras
rosu si galben cate 1…
Read more »
1 February 2013

Buseuri
de castravete umplute din: castravete, sare, piper, foaie de gelatina,
smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci,
hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g
garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1
foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…
Read more »
1 February 2013

Budinca
de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella,
ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc,
parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri
faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3
linguri ulei de masline…
Read more »
1 February 2013

Supa
mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de
rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume,
zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura
pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »
1 February 2013

Cocktail
Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida.
grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la
culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca
lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri Mod de preparare:
mixam bine sucurile de fructe si…
Read more »
1 February 2013

Ghiveci
de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de
floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru,
chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de
legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de
migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1
telina,…