luni, 18 martie 2013

Retete de Pasti #24


Retete de Paste:

Pandispan

19 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat, bine de tot, până se fac ca o cremă, iar volumul lor a crescut de 2- 3 ori. Se adaugă făina. Se mai amestecă puţin, se toarnă într-o…
Read more »

Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez

19 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g andive 300 g fasole fidea 300 g mazăre fina 300 g morcovi 1 conopidă 120 g unt sare piper   Mod de preparare: Muşchiul curăţat se frige la cuptor încins 25-30 minute şi se unge cu unt la fiecare 5…
Read more »

Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf

19 August 2010
    Ingrediente: 200 g carne di vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare boia 2 cepe 1 linpură de bulion pasta 1 legătură de tarhon 1 lingură de oţet 200 g smantana 250 orez   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea…
Read more »

Muşchi marinat cu garnitură de cartofi umpluţi, mazăre, arpagic şi morcovi sotaţi şi sos de friptură

19 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 1/2 l vin roşu 3 ardei graşi 5 căţei de usturoi 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură de bulion 150 g costiţă afumată sare piper 6 cartofi mari 80 g unt 1/2 lingură făină 150 g arpagic 200 g morcovi 300 g mazăre 1 legătură de…
Read more »

Stufat din carne de vită

19 August 2010
    Ingrediente: 300 g carne de vită 300 g piept de vită 300 g şuncă afumată 200 g ulei sare piper 2 pahare vin negru 300 g ciuperci 300 g arpagic 1 legătură verdeaţă 1/2 lingură de făină 400 g cartofi noi 150 g măsline 5 căţei de usturoi 300 g roşii   Mod…
Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de budincă de cartofi cu costiţă, varză de Bruxelles, morcovi sotaţi şi sos bernez

19 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antrieoate dc vacă 80 g unt 1 legătură de pătrunjel sare piper cimbru 30 g măduva 1 ou 500 g varză dc Bruxelles 400 g cartofi 1 ceapă 50 g costiţă 2 linguri de sos alb 300 g morcovi pesmet   Mod de preparare: După ce antricoatele au fost fripte…
Read more »

Varză dulce cu carne de vită

19 August 2010
    Ingrediente: 1 kg piept de vacă 3 kg varză dulce 200 g untură sau ulei 2 cepe 500 g roşii sare piper boabe cimbru 1 legătură de mărar 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în untură sau ulei, apoi se scoate şi, în grăsimea…
Read more »

Prajitura cu nuca

19 August 2010
    Ingrediente: 3 ouă 250 g zahăr 150 g făină 150 g nuci coajă de lămâie sau de portocală unt pentru uns tava   Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul, pe marginea maşinii. Se adaugă făina, nucile tăiate mărunt cu cuţitul (nu trecute prin maşină) şi puţină coajă rasă de lămâie…
Read more »

Stufat dobrogean din carne de vită

19 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vită 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde 3 legături de ver­deaţă 200 g roşii 1/2 lingură de făină sare piper 100 g ulei 1 pahar vin Murfatlar   Mod de preparare: Carnea se taie în 12 bucăţi egale. Se înăbuşă în ulei şi se aşază în…
Read more »

Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată

18 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vacă mai subţire 500 g ciuperci 6-8 bucăţi salată verde 80 g şuncă crudă 300 g cartofi 3 gălbenuşuri sare piper nucşoară 250g unt 200 g aluat 8-10 crutoane rotunde mici prăjte 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi…
Read more »

Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată

18 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 40 g unt sare piper cimbru   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţă, se leagă de frigare cu sarmă subţire şi se sărează. Se invirteşte in jurul jarului încins circa 40 minute. Pe parcurs se unge cu unt. Cînd este gata se presară cimbru şi…
Read more »

Tort de fasole

18 August 2010
    Ingrediente: 250 g fasole fiartă 4 ouă 200 g zahăr 2 linguri unt proaspăt 1 lingură cacao 1 lingură pesmet 2 linguri rom   Mod de preparare: Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă. Când totul este bine amestecat ca…
Read more »

Guguluf

18 August 2010
    Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1 lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci   Mod de preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să crească…
Read more »

Antricoate la grătar cu garnitură de dovlecei, cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sos spaniol

18 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă 500 g dovlecei cu floare 1,500 kg de spanac 400 g cartofi 80 g unt sare piper nucşoară 2 ouă 1 lingură de făină 2 fileuri anşoa 10 midii sau scoici 1/2 pahar de lapte puţin mujdei ulei pentru prăjit crochetele şi cartofii   Mod de preparare:…
Read more »

Antricoate la grătar Mirabeau cu garnitură de file de anşoa, tarhon, măsline, lămaie şi cartofi pai

18 August 2010
    Ingrediente: 1,100 kg antricoate de vită 6 bucăţi de anşoa 1/2 legătură de tarhon 1/2 lămîie 100 g măsline 500 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii sare piper   Mod de preparare: Antricoatele se frig le grătar încins, uns un pic cu grăsime şi se aşază pe un platou. Deasupra lor se pun…
Read more »

Roşii cu carne de vită

18 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe 150 g ulei 1 1/2 kg roşii sare 1 linguriţă făină 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în ulei, apoi se pune făina care se rumeneşte puţin. Se stinge cu apă apoi se dă la…
Read more »

Spanac cu carne vită

18 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei. Cand este gata se scoate şi, in grăsimea rămasă, se face un sos cu…
Read more »

Musaca de dovlecei cu carne de vită

18 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vacă 2 ouă 800 g dovlecei mai tineri sare piper 1 le­gătură de mărar 250 g ulei 1 cartof 2 cepe 500 g roşii 200 g smîntînă   Mod de preparare: Carnea si cartoful se dau prin maşina de tocat, se sotează cu ceapa tocată cu puţin ulei,…
Read more »

Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă

18 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vacă 200 g costiţă afumată 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 50 g orez 1 jelie dc franzelă 1 ou 300 g roşii sau 1 lingură de bulion pastă 100 g untură 3 kg-varză acră sau dulce 300 g mălai 200 g smantană   Mod de…
Read more »

Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur

18 August 2010
    Ingrediente: 800 g came de vacă 60 g unt sau ulei 3 cepe sare piper cayenn sau boia iute 300 g castraveţi muraţi 1 lingură de bulion pastă 300 g roşii 600 g cartofi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie cuburi mai mari, se sărează puţin şi se…
Read more »

Tort ieftin

18 August 2010
    Ingrediente: 3 ouă 1 lingură unt proaspăt 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar lapte 2 linguri marmeladă   Ingrediente pentru crema de nuci: 200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom.   Mod de preparare: Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar de…
Read more »

Sos catalan

18 August 2010
Ingrediente: 4 linguri sos brun de vînat 1/2 pahar vin 40 g măsline 150 g bureţi ver­deaţă 40 g ulei sare 1 lingură jeleu de coacăze   Mod de preparare: Bureţii se spală şi se toacă mărunt, se sărează ,apoi se sotează în ulei cu măslinele date prin maşina de tocat fină. Se fierb 8…
Read more »

Mere pe canapea

18 August 2010
    Ingrediente:  12 mere mijlocii 12 feliuţe de pâine 50 g unt proaspăt zahăr Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 pahar apă.   Mod de preparare: Se curăţă merele, se scobesc la mijloc şi pe măsură ce sunt curăţite, se pun în apă rece ca să nu se înegrească. Se taie pâinea felii. Se…
Read more »

Mazăre cu carne de vită

18 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură făină 2 cepe 1 lingură de bulion pastă 1,200 kg mazăre boabe 300 g roşii 1 legătură de mărar sare zahăr   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei. Cînd este gata, se scoate şi,…
Read more »

Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin

18 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg foi mari de spanac 500 g carne de vita 80 g orez 3 ouă 2 felii de franzelă 3 fire de ceapă verde 3/4 l supă 1 lingură de făină 4 linguri dc smîntînă 100 g unt   Mod de preparare: Foile de spanac se opăresc şi se aşază foaie…
Read more »

Muşchi la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci, fasole sotată şi sos Madera

18 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 50 g ulei 60 g unt sare piper 300 g ciuperci 8 coşuleţe coapte din joitaj 1/2 ceapă 400 g fasole fidea 300 g cartofi 1 ou nucşoară 2 linguri de smantana 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Muşchiul se frige cu sare şi piper…
Read more »

Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean

18 August 2010
    Ingrediente: 1,700 kg rasol alb cu oase de sită sare piper boabe 30 g hrean ras 250 g morcovi 250 g ţelină 7 50 g albitură 2 cepe 50 g unt lingură de făină 1 lingură oţet de vin puţin zahăr 1 lingură de smantană cîţiva cartofi 1 varză albă mică   Mod…
Read more »

Frigărui de muşchi de vită şi piept de giscă cu sos de muştar, ouă şi ceapă

18 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vaca 450 g piept de gîscă sare piper cimbru 3 salate verzi 100 g ulei 1 legătură de mărar 1 fir ceapă verde 2 ouă 1/2 linguriţă de muştar puţin zahăr 12 frigărui zeamă de lămaie   Mod de preparare: Muşchiul se taie bucăţi egale, pieptul felii subţiri…
Read more »

Sos bordelez de raci

18 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1/2 pahar vin 60 g unt de raci 1/4 lingură făină sare piper alb boia 3 linguri fond de peşte 2 linguri smîntînă   Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se pune la foc cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se pun untul de raci, făina şi zeama…
Read more »

Macaroane cu carne de vită napolitane

18 August 2010
    Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne de vacă sare piper 1 foaie de dafin 1/2 pahar vin zahăr 60 g parmezan sau caşcaval 1 morcov 1 ceapă   Mod de preparare: Carnea se înăbuşă cu ceapă tocată, morcovul tăiat, sare şi grăsime. Se pune apoi făina, apa, bulionul, vinul, sare, foaia de…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)

17 August 2010
Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)  Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml dark rum 10 ml anise-flavoured liqueur ½ lemon juice 1 dash of grenadine 25 ml coca cola Ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 long-ball glass 1 bar spoon or stirrer
Read more »

Sos bordelez

17 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1 pahar vin roşu 1/6 l sos sponiol 700 g ciuperci 50 g măduvă puţin tarhon şi pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se fierbe cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se adaugă ciupercile tocate, sosul spaniol, măduva, puţin piper şi verdeaţă tocată. Se serveşte…
Read more »

Chiftele din carne de vita marinate

17 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vită 2 ouă 2 cepe 1/2 linguriţă de zahăr sare piper 2 feliii franzelă 120 g făină 160 g ulei 3-4 foi de dafin 2 linguri dc bulion 200g smîntînă, 1 legătură de pătrunjel zarzavat de supă   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat…

Sote din muşchi de vită Stroganofi cu garnitură de cartofi prăjţi

17 August 2010
    Ingrediente: 800 g cap de muşchi de vită 3 cepe 1 lingură de pastă de bulion sare piper cayenn sau boia iute zeamă de lămîie 200 g smîntînă 1 lingură de făină, 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi 600 g cartofi puţin sos englezesc Worcester   Mod de preparare: Carnea se…
Read more »

Prune cu carne de vită

17 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vită 120 g ulei 600 g prune uscate 1/2 lingură de făină 50 g zahăr sare   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas, în grăsimea în care a fost înăbuşită carnea se pune făina, se căleşte…
Read more »

Perişoare din carne de vită cu tarhon si garnitură de pilaf

17 August 2010
O reteta de perisoare din carne de vita cu tarhon si ou, ceapa, vin rosu, sare, piper, franzela, ulei, bulion, zahar, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ou 1/2 ceapă 1 pahar de vin roşu sare piper 2 felii de franzelă 120g făină 160g ulei 1 legătură de tarhon 2 linguri…
Read more »

Gulaş din carne de vită cu garnitură de găluşte

17 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vacă 5 cepe 1lingură de bulion boia de ardei dulce 120 g ulei sare Ingrediente galuste: 4 linguri de făină, 2 ouă, 30 g unt sau untură, 2 linguri de apă, sare.     Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei,…
Read more »

Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi

17 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de vita 2 felii de franzelă 1 ceapă sare piper 2 linguri făină 3 ouă 100 g pesmet 300 g ulei 1 legătură de pătrunjel 400 g cartofi 1 pahar lapte 40 g unt   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori cu…
Read more »

Sos Bolta rece

17 August 2010
Ingrediente: 50 g costiţă afumată 4 castraveciori în oţet 1 ceapă 1/4 Isupă 1 lingură bulion pastă 2 linguri sos spaniol 50 g unt 1 legătură verdeaţă piper 2 ouă     Mod de preparare: Costiţa tăiată mărunt se prăjeşte cu ceapa tocată şi se stinge cu supa, bulionul şi sosul spaniol. Se fierbe 10…
Read more »

Fasole verde cu carne de vită si smantana

17 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 1,200 kg fasole verde 120 g ulei 1lingură de bulion sau 200 g roşii sare 1 lingură de făină 1 legătură de pătrunjel 2 cepe 200 g smantană 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei…
Read more »

Ghiveci „naţional"

17 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg piept de vacă gras 100 g untură sau ulei 150 g morcovi 1 faină 5 ardei graşi 300 g roşii 1 vanătă 200 g conopidă 700 g bame 750 g cartofi 1 dovlecel 750 g fasole verde 750 g mazăre 2 cepe 1 legătură de pătrunjel sare piper 3/4 pahar…
Read more »

Sos Athenee Palace românesc

17 August 2010
Ingrediente: 1/2 ceapă 3 căţei usturoi 150 g ciuperci 50 g capere 3 castraveciori în otet puţin pătrunjel şi tarhon 120g unt 3 linguri sos spaniol 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ciupercile, caperele, castraveciorii şi se sotează 10 minute cu 60 g unt. Apoi se adaugă sosul spaniol, se…
Read more »

Ciorbă grecească de perişoare

17 August 2010
    Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 kg oase (facultativ) 2 cepe 400 g zarzavat de supă (morcovi, felină, pătrunjel) sare 50 g orez 1 ou 150 g smantană 1 legătură pătrunjel zeamă de lămaie 2 gălbenuşuri 2 linguri de ulei 3 l apă   Mod de preparare: Oasele se pun la fiert…
Read more »

Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf

17 August 2010
  Ingrediente: 400 g rinichi de vită 400 g muşchi sau cap de muşchi 2 cepe 1/2 lingură de făină sare piper cimbru 1 lingură de bulion pastă 1/2 l supă 1 pahar de vin 40 g costiţă afumată 1 lingură de sos Worcester 80 g unt 200 g foitaj sau aluat fraged   Mod…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu carne de vită

17 August 2010
    Ingrediente: 500 g carne de vită 80 g orez 2 cepe mici 1 lingură de făină 1 lingură de bulion pastă 1 felie de franzelă sare piper 2-3 roşii 200 g ulei 6 dovlecei 1 legătură de mărar puţin zahăr 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de…
Read more »

Pilaf cu carne de vită

17 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 150 g zarzavat de supă 1 ceapă 120 g ulei sare piper 400 g orez 40 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a spumat, se pune zarzavatul şi ceapa tăiată bucăţi mari…
Read more »

Sos american

17 August 2010
    Ingrediente: 1 portocală 1/2 pahar vin roşu 1/2 lingură făină 2 linguri sos spaniol 1 linguriţă jeleu de coacăze 40 g unt   Mod de preparare: Se rade coaja de la portocală şi se fierbe 15 minute. Se strecoară şi se fierbe încă 10 minute cu vinul, sosul spaniol şi cu un rantaş…
Read more »

Parjoale de gaina

17 August 2010
  Ingrediente: 1 găină 2-3 linguri smîntînă 100 g unt (sau 150 g slănină) 3 felii miez de pline 1 ceapă 1 le­gătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 2 ouă pesmet sare piper 500 g garnitură de zarzavat 10 linguri sos Mod de preparare: Alegem o găină şi fără să o pîrlim îi scoatem pielea,…
Read more »

Pilaf de gaina

17 August 2010
  Ingrediente: 1 găină 1 ceapă zarzavat de supă 1/2 kg orez zeamă de pasăre 100 g unt (sau grăsime de pasăre) sare piper 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Alegem o găină grasă, nu prea tînără. O curăţăm, o spălăm şi o punem la fiert într-o oală, acoperind-o cu apă. Adăugăm ceapă…
Read more »

Cotlete de gaina pane

17 August 2010
  Ingrediente: pieptul şi carnea moale de la picioare 2 ouă 1 lingură făină şi pesmet Garnitură: 700 g cartofi pentru piure sote ori prăjiţi 1 kg spanac 700 g mazăre Mod de preparare: Pregătim cotlete de găină fără os, adi­că bucăţi de piept tăiate subţire şi carnea de pe picioare. Le tăvălim în făină,…
Read more »

Budinca de piept de gaina

17 August 2010
  Ingrediente: 1 piept de găină 250 g franzelă 1 pahar lapte 6 ouă 1 lingură unt sare pesmet 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Spălăm, scurgem şi sărăm puţin un piept de găină crud. Il lăsăm să stea cu sare 5—6 minute, apoi ştergem carnea cu un şervet şi o tocăm prin…
Read more »

Gaina cu prune

17 August 2010
  Ingrediente: 1 găină fartă 700 g prune uscate 1 lingură unt sau untură 2 ceşti apă 1/2 lămîie 2 linguri făină 6 bucăţele de zahăr sare Mod de preparare: Spălăm prunele de cîteva ori în apă călduţă. Facem un rîntaş din grăsime şi făină, lăsînd să se înroşească bine făina, şi stingem cu apă…
Read more »

Rata cu castraveti

16 August 2010
  Ingrediente: 1 rată mare 5 castraveţi muraţi 2 linguri unt sau untură 2 cepe 750 g roşii (sau bulion de roşii) 2 ardei sare piper Mod de preparare: Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă. Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert. Aşezăm într-o…
Read more »

Rata cu masline

16 August 2010
  Ingrediente: 1 rată 300 g măsline 50-60 g capere 250 g ulei 3-4 cepe 50-100 g unt (amestecat cu ulei) 150 g arpagic mic 1 pahar vin 1 lămîie 1 foaie de dafin 5 boabe ienibahar 5 boabe de piper 1 lingură bulion de roşii (sau 200 g roşii) sare Mod de preparare: Curăţăm…
Read more »

Curca umpluta

16 August 2010
  Ingrediente: 1 curcă mică 1/2 kg umplutură 1 lingură unt apă sare piper Mod de preparare: Smulgem penele şi pîrlim curca. Apoi scoatem intestinele pe la gît, scoatem iadeşul (edeşul) şi spălăm bine pasărea. Putem spinteca pasărea pentru umplut şi pe la spinare. Umplem curca cu tocătură fină pentru cîrnaţi amestecată cu castane, sau…
Read more »

Curca fripta

16 August 2010
  Ingrediente: 1 curcă mică (sau 1/2 curcă mare ori curcan) 1 lingură unt sau untură 50 g slănină 150 g vin sare Mod de preparare: Pîrlim, curăţăm de intestine şi spălăm curca, apoi o sărăm pe dinăuntru şi pe dinafară. Aşezăm pasărea cu spinarea pe tavă, întindem deasupra unt sleit şi dăm la cuptor…
Read more »

Perişoare din carne de vită cu mărar si garnitură de pilaf

16 August 2010
    Ingrediente: 600 g came de vacă 2 felii de franzelă 1 /2 lingură de făină 3 ouă 1/2 1 supă 10 legături de mărar 3 linguri dc smîntînă sare piper 100 g unt l ceapă 1 lingură de ulei   Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat cu franzela muiată…
Read more »

Dovlecei cu carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vită 2 cepe 120 g ulei 1,500 kg dovlecei în floare 400 g roşii sare 200 g smantană 1 legătură de mărar 1 lingură de bulion   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în grăsime. Se scoate şi, în sosul rămas, se…
Read more »

Sos vienez

16 August 2010
    Ingrediente: 1 ceapă 80 g carnăciori afumaţi 50 g unt 80 g bureţi 1/4 l sos suprem 1 lingură smantană 1 castravecior proaspăt supă   Mod de preparare: Cirnăciorii, bureţii, ceapa şi castravetele se taie julien şi se sotează în unt. Se fierb cu sosul suprem şi cu puţină supă 8-10 minute, apoi…
Read more »

Consomeu Royal

16 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 1/4 1 lapte 3 ouă sare unt   Mod de preparare: Se bat bine ouăle cu puţină sare, se amestecă cu laptele şi se toarnă într-un vas de 1/2 1 uns cu unt şi se bagă la cuptor în bain-marie. Cînd crema s-a prins, se dă la rece. Se…
Read more »

Consomeu cu găluşte de şuncă

16 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 180g şuncă slabă (jambon) 60 g unt sare piper pisat 2 gălbenuşuri 1 ou 1 lingură pesmet alb făină   Mod de preparare: Untul se freacă cu ouăle, apoi se adaugă şunca tăiată mărunt, pesmetul şi sarea. Se fac găluşte de mărimea unei nuci şi se dau prin făină.…
Read more »

Papricaş din carne de vită cu cartofi

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 1 lingură de bulion pastă 1 /2 linguriţă de boia iute 120 g ulei 2-3 cepe 1 kg cartofi sare piper cimbru 200 g smantană 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mai mici, se sărează şi se înăbuşe în ulei. Cînd…
Read more »

Conopidă cu carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 2 cepe 120 g ulei 1 lingură de bulion pastă 1 lin­gură de făină 1,500 kg conopidă sare 1 legătură pătrunjel 300 g roşii 200 g smîntînă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate şi, în sosul…
Read more »

Ciuperci cu carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 700g ciuperci 120 g ulei sare piper 1 lingură de făină 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 200 g smîntînă 1/2 pahar de vin   Mod de preparare: Carnea se taie şi se sărează, se înăbuşă în idei cu ceapa tocată mărunt şi sarea. Se adaugă făina…
Read more »

Papricas de pui cu smantana

16 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 1 lingură untură 2 cepe 5 linguri smîntînă 1 linguriţă boia dulce 1 1 apă sare piper Pentru găluşte : 1 ou 3 linguri făină 125—175 g lapte sau apă (sau sifon) sare grăsime Mod de preparare: Puiul curăţat îl împărţim în bucăţi pe care le punem într-un vas cu apă…
Read more »

Castraveţi cu carne de vită

16 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare piper 2 cepe 1 lingură de bulion pastă 1,500 kg castraveţi în saramură 300 g roşii 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează puţin şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea…

Anghemacht cu carne de vită cu garnitură de cartofi natur

15 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 120 g ulei 120 g făină sare piper zeamă de lămîie 1/2 lămîie 500 g cartofi puţin bulion pastă   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate şi, în…
Read more »

Consomeu cu frecatei

15 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 100 g făină 1 ou 2 gălbenuşuri sare 1 le­gătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se face un aluat vîrtos din ouă, făină şi sare. Acest aluat se rade printr-o râzătoare mare şi se firbe direct în supă circa 10 minute. La sfîrşit se adaugă pătrunjelul tocat.  …
Read more »

Sos alb suprem de peşte

15 August 2010
    Ingrediente: 60 g unt 2 linguri făină sare piper alb 1/2 l zeamă de peşte 2 gălbenu­şuri 2 linguri smîntînă 1/4 lămaie   Mod de preparare: Se face un rantaş alb din unt făină şi se stinge cu zeama de peşte. Se pun sare, piper alb şi se fierbe 5 minute. Se adaugă…
Read more »

Cartofi cu carne de vită

15 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 1,200 kg cartofi 120 g ulei 1 lingură de bulion (200 g roşii sau boia dulce) sare 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 200g smîntînă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei, apoi se pune ceapa tocată şi, cînd…
Read more »

Consomeu finlandez

15 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 3 ouă 100 g frişca lichidă sau lapte 100 g făină 120 g caşcaval sau parmezan ras sare puţin zahăr 100 g unt     Mod de preparare: Se prepară un aluat subţire din făină, 80 g unt, sare, zahăr, 3 gălbe­nuşuri, lapte sau frişcă, albuşurile bătute spumă şi…
Read more »

Blanchet cu carne de vită cu garnitură de pilaf

15 August 2010
    Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 150 g făină 2 gălbenuşuri sare piper zeamă de lămîie 250 orez 40 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se fierbe cu apă şi sare, apoi se pune zarzavatul şi ceapa tăiate bucăţi…
Read more »

Borş muntenesc din piept de vită

15 August 2010
    Ingrediente: 900 g piept de vacă 1/2 l borş 2 legături de leuştean 1 legătură de mărar 1 morcov 1 păstimac 1/2 ţelină 1 pătrunjel 1 ceapă 250 g roşii 2 ardei graşi sare piper 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la fiert cu…
Read more »

Găluşte de griş

15 August 2010
Ingrediente: 4 linguri de griş 3 ouă 50 g unt sau untură sare   Mod de preparare: Grisul, gălbenuşurile şi untul se freacă bine, apoi se amestecă cu albu­şurile bătute spumă tare. Se pun cu o lingură în apă clocotită şi se fierb în supă sau apă cu sare, circa 20 minute.   Pofta buna!
Read more »

Sos napolitan

15 August 2010
    Ingrediente: 1/4 sos alb Bechamel (sos din făină şi lapte) 80 g file fiert afumat 100 g bureţi de fag 1 fileu de anşoa 30 g parmezan sau caşcaval 1 gălbenuş 1 lin­gură smîntînă piper   Mod de preparare: Bureţii fierţi şi fileul se taie julien scurt şi se fierb cu sosul 2…
Read more »

Stiuca umpluta la tava

15 August 2010
  Ingrediente: 1 ştiucă umplută 200 g ulei 50 g apă Mod de preparare: Preparăm ştiuca umplută ca mai sus, o legăm cu aţă, o ungem cu ulei şi presă­răm uşor cu făină. Apoi, într-o tavă lungă cît ştiuca turnăm ulei mult (200 g), adău­gind şi 50 g apă. Punem peştele şi’ dăm la cuptor,…
Read more »

Marinata de nisetru

15 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 ceaşcă ulei oţet 2 foi de dafin 5-10 boabe de ienibahar 5-10 boabe de piper făină sare Mod de preparare: Curăţăm nisetrul şi îl tăiem ca pentru zacuscă. Apoi îl sărăm şi îl lăsăm să se scurgă. Zvîntăm bucăţile cu o cîrpă curată, le dăm prin făină şi le…
Read more »

Pui cu bame

14 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 500 g bame borş sau oţet 25 g unt sau untură puţină zeamă de carne 1 ceapă 150 g ro­şii 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare: Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţele şi îi spălăm. Scurgem apa şi sărăm puiul,…
Read more »

Anghemacht de pui

14 August 2010
  Ingrediente: 2 pui 2 lămîi 1 pătrunjel 125 g unt 30-35 g făină 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţi de la încheieturi şi îi spălăm într-o apă. Să­răm puţin bucăţile de carne, le ungem cu zeama de la 1/2 lămîie şi lăsăm să…
Read more »

Pilaf de melci

14 August 2010
  Ingrediente: 30 melci 150-200 g ulei 1 ceapă l-2 linguri bulion de roşii 1 ceaşcă orez sare piper Mod de preparare: Spălăm melcii, îi curăţăm şi îi fierbem 10-15 minute cu căsuţa lor în apă cloco­tită. Apoi îi scoatem, îi spălăm în 2-3 ape, căutînd să fie curaţi. Prăjim în ulei o ceapă tocată…
Read more »

Broaste

14 August 2010
  Ingrediente: 30 broaşte 1 lămîie Pentru marinat : cîteva picături de ulei lămîie sare piper Pentru pane : 2 ouă pesmet Mod de preparare: De la broaşte nu se folosesc decît pi­cioarele dinapoi pe care le spălăm bine în apă rece. Le ştergem cu un şervet ca să se zvînte bine. Punem sare, piper,…
Read more »

Melci

14 August 2010
  Ingrediente: 50 melci 1 lingură otet 1 ceapă puţin unt ames­tecat cu ulei 1 păhărel de vin 1 pahar de apă 1 foaie de dafin 1 legătură de pătrunjel 5 cătei de usturoi sare piper Mod de preparare: Punem melcii în apă rece cu puţină sare. Ii spălăm bine, apoi îi fierbem la foc…
Read more »

Sufleu de raci

14 August 2010
  Ingrediente: 20-25 raci 10 linguri sos alb 1 lingură caşcaval (parmezan) sare piper 2 oua Mod de preparare: Preparăm un sos alb, mai gros decît de obicei. Adăugăm caşcaval ras, sare şi piper. Curăţăm gîturile de la racii fierţi, le tăiem în felii de 1-2 cm şi le punem în sosul alb. Peste sos…
Read more »

Salata de scoici

14 August 2010
  Ingrediente: 40 scoici 50 g ulei 1 lămîie sare pătrunjel Mod de preparare: Spălăm bine scoicile de mare şi le pu­nem într-o cratiţă, cu o ceaşcă de apă, să fiarbă acoperit. Cum încep să fiarbă, scoi­cile se deschid. Atunci le luăm de pe foc, scoatem carnea din ele şi o punem într-o farfurie. Strecurăm…
Read more »

Pilaf de raci

14 August 2010
  Ingrediente: 30 raci 1 ceaşcă orez 1 ceapă 100 g ulei Mod de preparare: Prăjim orezul foarte puţin în ulei. Pră­jim ceapa şi o amestecăm cu orezul. Fierbem racii, apoi despărţim gîtul de spate, însă nu de tot, ci numai atît, cît să punem în raci orezul prăjit. Apoi aşezăm gîtul la loc şi…
Read more »

Scoici de mare (midii) prajite

14 August 2010
  Ingrediente: 40 scoici aluat de prăjit 200 g ulei 10 linguri de scordolea (sau o lămîie) Mod de preparare: Scoicile, ca şi racii, trebuie să fie vii. Le spălăm bine şi scoatem cu băgare de seamă carnea din ele. Preparăm, o compoziţie subţire de făină, ulei şi sare prin care trecem scoicile înainte de…
Read more »

Raci fierti in vin

14 August 2010
  Ingrediente: 30 raci 1-2 1 vin alb puţin cimbru 1 foaie de dafin pătrunjel verde 1 ceapă 1 morcov ardei roşu 1 praf de şofran sare 5-10 boabe de piper Mod de preparare: Turnăm într-o oală 1-2 1 de vin alb, adăugăm cimbru, foaie de dafin, pătrunjel verde, ceapă şi morcov (tăiat in felii),…
Read more »

Raci cu mujdei

14 August 2010
  Ingrediente: 30 raci 1 morcov mare 1 pătrunjel potrivit 1 ceapă mare 2-3 cătei de usturoi sare piper boabe pătrunjel 4 căpăpatani de usturoi pentru mujdei Mod de preparare: Punem la fiert 1 1 apă cu zarzavat, sare (mai multă de cît de obicei) şi boabe de piper. Lăsăm să fiarbă o oră. In…
Read more »

Peste cu maioneza

14 August 2010
  Ingrediente: 7,500 kg peşte 10 linguri de maioneză garnitură (aspic, gîturi de raci, produse marinate) Mod de preparare: Fierbem peştele întreg ca pentru ra­sol. După ce se răceşte îl acoperim cu maioneză şi îl dăm la gheaţă. Peste maioneză facem cu cornetul o reţea de aspic, garnisim cu gîturi de raci şi cu produse…
Read more »

Peste a la grec

14 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 kg roşii 1 ceapă 1 lămîie 5 că­ţei de usturoi 250 g spanac 250 g măcriş 5 lin­guriţe pătrunjel tocat 5 linguriţe mărar tocat 5 linguri ulei 1 legătură ceapă verde sare piper Mod de preparare: Radem solzii peştelui, scoatem intesti­nele, spintecîndu-1 pe la burtă. Dacă este mic (scrumbii,…
Read more »

Pestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici)

14 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte grăsime încinsă făină pătrunjel verde sare Mod de preparare: Unii peştişori îi curăţăm de solzi. Pe alţii îi ştergem numai cu o cîrpă. Scoa­tem măruntaiele şi îi zvîntăm într-un şer­vet. Peştişorii mici îi înşirăm pe o ţe­puşe de lemn. îi dăm în făină şi îi pră­jim în grăsime încinsă. După…
Read more »

Peste sarat cu scordolea de cartofi

14 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte Scordolea : 3 cartofi 1 căpăpnă usturoi 4-5 nuci 150-200 g ulei puţin otet sare Mod de preparare: Punem din ajun peştele sărat (somn sau alt peşte mare) în apă. A doua zi tăiem bucăţi potrivite şi le fierbem 15 minute în apă clocotită. Pregătim scordoleaua : punem cartofi mari…
Read more »

Stiuca umpluta

14 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 2 cepe 4 linguri ulei 1 feliufă de pîine putin zahăr 1 albuş 1/2 lămîie zarza­vat de supă 2-3 cepe sare piper 1 rădăcină hrean ras amestecat cu otet (sau 10 linguri sos tartar) Mod de preparare: Radem solzii de pe ştiucă. Tăiem pie­lea în jurul gîtului şi lîngă aripioare,…
Read more »

Zacusca de salau

14 August 2010
  Ingrediente: 750-850 g peşte 2 cepe 500 g roşii 2 morcovi 125 g măsline 25 g capere 125 g arpagic (mă­runt) 1 linguriţă piper (boabe) 125 g ulei 1 pă­hărel vin (vechi) sau zeamă de peşte făină 1 vîrf de cutit boia 3 foi de dafin 5-10 boabe de ienibahar 2 lămai sare Mod…
Read more »

Nisetru prajit

14 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 ceaşcă ulei (sau untură) putină făină boia Mod de preparare: Tăiem bucăţile de nisetru în două, în lung ; le batem în făină amestecată cu puţină boia,apoi le prăjim în tigaie, în ulei sau în untură.   Pofta buna!
Read more »

Sos Litoral romanesc

14 August 2010
    Ingrediente: 12 midii sau scoici 1/4 l sos alb de peşte 2 gălbenuşuri 50 g unt sare piper alb 2 fileuri sardele de Lisa (conservă) 25 g capere 1/2 legătură asmăţui vin apă   Mod de preparare: Scoicile se fierb 10 minute cu vin, 10 g unt, sare şi puţină apă. Sosul de…
Read more »

Ouă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici

14 August 2010
    Ingrediente: 1,800 kg urzici 300 g file afumat 150 g unt 6 căţei de usturoi nucşoară rasă 12 ouă puţin sos de friptură   Mod de preparare: Urzicile se spală bine şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se toacă mărunt, într-o cratiţă se pun 80 g unt…
Read more »

Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare

14 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 18 bucăţi de anghinare sare piper 3 linguri smîntînă 600 g carne de miel 1 ceapa 120 g ulei 5 căţei de usturoi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar supă   Mod de preparare: Carnea de miel se frige cu ulei, ceapă şi usturoi. Se scoate…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mai Tai (video)

14 August 2010
Cum se prepara Cocktail Mai Tai (video) 

Borş de perişoare

14 August 2010
    Ingrediente: 1 kg oase de vacă 500 g came de vacă 20 g orez 1 ou sare piper 1/2 l borş 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 1 albitură 200 g roşii 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 4 l apă   Mod de preparare: Oasele se fierb în 4 1…
Read more »

Consomeu cu ciuperci şi stridii sau midii ori scoici

14 August 2010
    Ingrediente: 2 l consomeu 1/2 pahar vin roşu 150 g ciuperci fierte 20 stridii piper alb pisat 100 g şuncă slabă   Mod de preparare: Consomeul se serveşte cu ciupercile, scoicile sotate cu costiţă tăiată julien, vinul şi piperul. Separat se servesc canapele cu icre de ştiucă sau negre, ori de Manciuria. Pofta…
Read more »

Supă din piept de vită

14 August 2010
    Ingrediente: 600 g piept de vită 200 g cîrnăeiori afumaţi 200 g şuncă afumată 400 g varză acră cimbru 1 ceapă piper 1 1/2 l apă 1/2 lingură făină 60 g unt sau ulei 2 linguri smîntînă 1 legătură mărar 1/2 linguriţă boia   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele egale şi…
Read more »

Tăiţei de casă

14 August 2010
Ingrediente: 2 ouă 200 g făină 1 vîrf de cuţit sare apă   Mod de preparare: Se cerne făina, în mijlocul ei se sparg cele 2 ouă, se adaugă sarea şi puţină apă. Se frămîntă pînă ce devine mai tare. Se întinde o foaie subţire cu merdeneaua. Se aşază pe o faţă de masă şi…
Read more »

Găluşte din ficat

14 August 2010
Ingrediente: 200 g ficat 2 ouă 50 g de unt 1 lingură de pesmet cernut cu o sită fină sare piper   Mod de preparare: Ficatul se dă prin maşina de tocat cu sită fină, apoi se amestecă bine, cu ouăle, sare, piper şi cu pesmetul. Se ia compoziţia cu o lingură şi se fierb…
Read more »

Borş ţărănesc din carne de vită

14 August 2010
    Ingrediente: 900 g carne de vită grasă (piept, coadă) 350 g roşii zarzavat de supă 1/2 varză mică sare piper 3 linguri smîntînă 1 legătură pătrunjel 1/2 l borş 3 l apă   Mod de preparare: Carnea tăiată bucăţi mai mici, egale, se fierbe în 3 1 apă şi sare. Pe parcurs se…
Read more »

Găluşte din făină

14 August 2010
    Ingrediente: 6 linguri de făină 3 ouă 50 g unt sau untură 3 linguri de apă sare   Mod de preparare: Se prepară un aluat din cele de mai sus amestecate bine. Găluştele se iau cu o lingură şi se fierb în apă cu sare circa 20 minute. Se strecoară şi se mai…
Read more »

Bame cu carne de vită

14 August 2010
    Ingrediente: 700 g came de vită 800 g bame 1 lingură bulion sau 300 g roşii 1 ceapă 1 lingură făină sare 1 lingură oţet 1 legătură de pătrunjel 120 g ulei 1/2 pahar vin     Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă cu puţin ulei. Cînd…
Read more »

Sos Colbert

14 August 2010
    Ingrediente: 1/4 fir de praz, 1 cutie de peşte ton în ulei, 50 g limbă de porc afumam fiartă, 1/4 l sos bernez   Mod de preparare: Prazul tăiat julien scurt se căleşte puţin. Apoi se amestecă cu sosul ber­nez bine încălzit la bain mărie şi cu limba şi tonul tăiate mărunt.  …
Read more »

Sos grecesc

14 August 2010
    Ingrediente: 1 ceapă 1 ţelină mică 1 bucată de anghinare sau napi 80 g peşte afumat (somn sau chefal) 1/4 1 sos alb veloute 60 g unt maghiran 1/2 pahar vin dulce pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa, ţelina şi anghinara se taie julien scurt şi se sotează cu unt. Se fierb apoi…
Read more »

Salată de păpădie cu ceapa

14 August 2010
Ingrediente: 700g păpădie 3 fire ceapă verde 3 linguri oţet de 3° 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Păpădia tînără se spală bine şi în ultima apă se pune sare. Se strecoară şi se pune pe un şervet la scurs. Sosul se face din oţet, sare, ulei şi ceapă tăiată şi se amestecă intr-o…
Read more »

Salată rusească

14 August 2010
  Ingrediente: 600g cartofi 750g morcovi 750g fasole verde 150 g mazăre 180g cas­traveţi acri 1 măr crud 2 ouă 1 linguriţă muştar 1 fir ceapă verde 250g ulei 1/2 lămîie piper 3 roşii 2 salate verzi 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, fasolea şi mazărea şi se fierb. Cartofii se fierb…
Read more »

Consomeu cu clătite

14 August 2010
  Ingrediente: 2 l consomeu  80 g făină 1 ou 1 gălbenuş sare 1/4 l lapte 60 g ulei 10 g zahăr nucşoară rasă   Mod de preparare: Se amestecă bine făina, ouăle, sarea, zahărul, 20 g ulei, apoi laptele şi nucşoara. Se fac clătitele şi se prăjesc cu restul de ulei . Clătitele se…
Read more »

Zdrenţe

14 August 2010
Ingrediente: 3 linguri de făină 2 ouă puţin lapte sau apă sare   Mod de preparare: Făina se amestecă bine cu ouăle, laptele şi puţină sare. Aluatul trebuie să fie moale ca smîntînă. Se pune într-un cornet de hîrtie şi, cînd supa sau apa începe să clocotească, se toarnă zdrenţele din cornet.   Pofta buna…
Read more »

Consomeu simplu

13 August 2010
    Ingrediente: 2 kg oase vacă 200 g came de vită fără os 200 g telină 150 albitură 200 g morcovi piper 150g ceapă 2 ouă sare 25g coniac     Mod de preparare: Se opăresc oasele de vacă, se pun la fiert cu apă rece şi cînd clocoteşte se spumează, apoi se introduc…
Read more »

Sos carpatin

13 August 2010
    Ingrediente: 60 g costiţă afumată 1 ceapă 100 g bureţi 2 ardei graşi 3 linguri sos alb 1 lingură smîntînă sare piper boia 40 g unt 1 /2 pahar apă   Mod de preparare: Costiţa, ceapa, bureţii şi ardeii se taie julien şi se sotează cu unt, ca sare şi piper. Se fierb…
Read more »

Sos indian

13 August 2010
    Ingrediente: 1 ceapă 1 măr 40 g costiţă afumată 1/2 lingură făină boia de ardei sau pudră de curry 50 g unt sare 2 linguri smîntînă 1/4 l supă 3 bucăţi cuişoare   Mod de preparare: Costiţa se taie şi se sotează în unt cu ceapa tocată, apoi se pune mărul tăiat bucăţi…
Read more »

Scrumbie de Dunare la gratar

13 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte 2 linguri ulei l, 1/2 lămîie 1 foaie de dafin piper (praf) 2 legături de mărar (ori pă­trunjel) sare Mod de preparare: Curăţăm scrumbiile, scoatem urechile, tăiem burta, le spălăm, le sărăm puţin şi le lăsăm să stea 15 minute. Ungem cu ulei o hîrtie pergament, învelim în ea peştele…
Read more »

Nisetru maresal

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte ou pesmet unt Mod de preparare: Fierbem nisetrul şi după ce se răceşte, îl tăiem în felii pe care le muiem întîi în ou bătut, apoi le batem în pesmet, în unt şi din nou în pesmet. Cu 10 minute înainte de a sprvi la masă, prăjim bucă­ţile pe amîndouă…
Read more »

Pastrav fiert

13 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte 1, 1/2 lămîie 500 g cartofi 1 lingură unt 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Alegem păstrăvi mici, îi curăţăm, îi spălăm şi cu 10-15 minute înainte de a servi la masă, îi punem în vasul de peşte, în apă clocotită şi sărată. Acoperim şi lăsăm să fiarbă încet 10-12…
Read more »

Palamida

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte ulei sare piper Mod de preparare: Pălămida se spală şi se .taie în bucăţi, după plac. Se frige la grătar sau se pră­jeşte ca şi nisetrul. Pălămida la grătar seserveşte cu vinegretă.   Pofta buna!
Read more »

Nisetru la gratar

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lămîie Mod de preparare: Curăţăm peştele şi tăiem bucăţile ca pentru zacuscă. Le punem pe grătar şi le ţinem mai mult, pentru ca peştele să fie bine ru­menit. Frigem la un foc potrivit, încet, pe o parte, apoi pe cealaltă şi mai întoarcem o dată. Pregătim două farfurii fierbinţi.…
Read more »

Zacusca de nisetru

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg de peşte 1/2 ceaşcă ulei făină 5-10 boabe ienibahar 2 foi de dafin 1 morcov 100 g măsline 50 g capere 5-6 roşii 150 g arpagic 3 cepe 2 lămai 1/2 pahar vin 5-10 boabe de piper sare piper pisat măsline Mod de preparare: Alegem o bucată de nisetru şi o…
Read more »

Crap prajit

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte făină un vîrf de cuţit de boia 1 lămîie pătrunjel verde sare Mod de preparare: Curăţăm crapul de solzi şi de intestine, îl spălăm şi îl tăiem în felii late (6-7 cm). Fiecare felie o despicăm în două pe la spinare, scoatem vertebrele cu un cuţit ascuţit şi dăm sare.…
Read more »

Salată Delta Dunării

13 August 2010
    Ingrediente: 300g cartofi 220g castraveţi verzi 200g roşii 6 fire ceapă vrede 750g măsline 4 ardei graşi 1 lingură oţet de 3° 5 linguri ulei 3 ouă 1 cutie crevete sau 24 raci 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se sărează. Roşiile,…
Read more »

Sos Edinburgli

13 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l sos alb Bechamel (sos din făină şi lapte) 2 linguri supă de peşte 1 linguriţă muştar 20 g pastă de anşoa 1/2 lămîie 1 castravecior murat   Mod de preparare: Sosul se fierbe 2 minute, cu esenţă de peşte, apoi se pune pasta de anşoa, muştarul dizolvat în apă, castraveciorul…
Read more »

Sos Choron cald

13 August 2010
    Ingrediente: 300 g roşii cimbru 2 căţei usturoi 4 linguri sos olandez sare zahăr   Mod de preparare: Roşiile curăţate şi tăiate se fierb cu cimbru şi usturoiul tocat pînă ce a scăzut. Se dă prin sită fină şi se amestecă cu sosul olandez, zahăr şi sare. Se serveşte cald.   Pofta buna!
Read more »

Plachie de crap

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 7-8 cepe mari l, 1/2 ceaşcă ulei 3-4 roşii 1 păhărel de vin pătrunjel verde piper sare Mod de preparare: Curăţăm solzii, spălăm repede peştele ji îl crestăm după numărul bucăţilor. Frecăm cu puţină sare şi piper. Tăiem ceapa în două, apoi în felii sub­ţiri şi o prăjim uşor în…
Read more »

Salată de napi

13 August 2010
    Ingrediente: 700g napi 80 g ulei 1/2 lămîie 1-2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Napii se curăţă şi se fierb circa 5 minute în apă cu sare, apoi se taie felii mai groase. Se face apoi o maioneză din ulei, sare, 2 gălbenuşuri şi zeamă de lămîie şi se amestecă cu napii.…
Read more »

Lin rasol

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lămîie 1 ceapă zarzavat de supă 5-6 cartofi măsline sare oiper (boabe)   Mod de preparare: Alegem lin mare de rîu (nu de baltă), cu solzii galbeni. Linul de baltă bate în negru. Opărim linul cu apă clocotită, în­să puţin răcorită, ca să nu se ia pieliţa peştelui. Scoatem…
Read more »

Sos ducesa

13 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l sos suprem de pasăre 100 g vîrfuri de sparanghel 1 piept de pasăre 60 g ficat de pasăre 2 gălbenuşuri puţin pătrunjel 1 lingură smîntînă   Mod de preparare: Ficatul se fierbe 4 minute cu puţină apă şi sare. Sosul suprem de pasăre se pune la fiert şi se adaugă…
Read more »

Salată sibiană

13 August 2010
    Ingrediente: 500g cartofi 300g bureţi 2 mere sare 1 castravete 100 crenvurşti 1 ardei iute 1 legătură mărar 2 linguri smîntînă 1 lingură oţet 3 ouă 8 felii salam de Sibiu 1 lingură maioneză 1 salată verde 2 fire de ceapă verde   Mod de preparare: Cartofii şi bureţii fierţi se taie felii…
Read more »

Marinata de crap

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte otet 1 ceaşcă ulei 5-6 cepe mari 2 foi de dafin 1 linguriţă piper (boabe) 1 linguriţă ienibaliar 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură bulion de roşii 1 lămîie făină sare Mod de preparare: Alegem un crap mare (1,500 kg socotit fără cap şi coadă) II curăţăm de solzi, îl spintecăm…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro