Chec
pufos din: banane, nuci, faina, zahar, unt, oua, praf de copt si zahar
vanilat. Ingrediente: 3 banane 100 g nuci 220 g faina 100 g zahar 100 g
unt 2 oua 1/2 plic praf de copt un plic zahar vanilat Mod de
2 March 2013

Cheesecake
cu blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, zahar brun, amidon
de porumb, suc de lamaie, smantana, crema de branza dulce, oua, esenta
de vanilie, zahar, smantana, esenta de vanilie si zahar pudra.
Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti digestivi 150 g unt 2 linguri
de zahar brun pentru crema: 20 g amidon de…
Read more »
2 March 2013

Briose
cu fructe din: faina, unt, zahar pudra, oua, iaurt, praf de copt, sare,
fructe, si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt topit
150 g zahar pudra 2 oua un pahar mic iaurt un plic praf de copt un praf
sare pentru umplut: 200 g fructe congelate 2-3 linguri zahar pentru…
Read more »
2 March 2013

Ciorba
de pui si paste din: tacamuri de pui, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei
gras, paste fainoase, bors de tarate, sare si patrunjel. Ingrediente: o
tavita tacamuri de pui 2 morcovi o ceapa un pastarnac un ardei gras 150 g
paste fainoase, dupa gust un litru bors de tarate sare cateva fire
patrunjel Mod de…
Read more »
2 March 2013

Sardine
in camasa din: sardine, faina, ou, pesmet, curry, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 6 sardine 4 linguri faina un ou 50 g pesmet fin 2 lingurite
curry 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se
spală pestele în apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant de
bucătărie.…
Read more »
2 March 2013

Placintele
cu morcovi din: morcovi, branza telemea, unt, branza de vaci, unt,
faina si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g branza telemea 1 lingura
cu unt pentru aluat: 300 g branza de vaci 300 g unt sau margarina 300 g
faina sare Mod de preparare: Framanta branza cu untul si faina
amestecata cu…
Read more »
2 March 2013

Supă
de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de
legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1
praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de
soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui Mod de preparare:
Prazul se curăţă,…
Read more »
2 March 2013

Vita
cu sos de piper din: vrabioare de vitel, unt, sare, piper, smantana,
galbenus si coniac. Ingrediente: 4 vrabioare de vita 100 g unt sare
pentru sos: o lingura piper negru maruntit 200 ml smantana de gatit un
galbenus 1/2 lingura coniac Mod de preparare: Vrăbioarele se prăjesc
câte 5 minute pe fiecare parte…
Read more »
2 March 2013

Ciuperci
brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin,
rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei
iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze
de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet
balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »
2 March 2013

Orez
cu ciuperci, pui si sos din: orez, usturoi, unt, piept de pui,
ciuperci, unt, faina, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 8 linguri
orez cu bob mare un catel de usturoi o lingurita unt pentru sos: 200 g
piept de pui 8 ciuperci 25 g unt 2 linguri faina 200 ml vin alb sare…
Read more »
2 March 2013

Pulpe
de pui cu smantana din: pulpe de pui, ciuperci, concentrat de pui,
smantana, unt, bulion, rosie si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui
intregi 1/2 cutie mica ciuperci un cub concentrat de pui 200 ml smantana
de gatit 45 g unt o lingurita bulion o rosie cateva fire de patrunjel
sau marar Mod…
Read more »
2 March 2013

Salată
de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde din: spanac, ciuperci,
conopida, sparanghel verde, miez de anghinare, ardei, otet, ulei, sare,
piper si mustar. Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci 400 g conopida
250 g sparanghel verde 4 miezuri de anghinare (conserva) 1 ardei rosu 2
linguri otet 5 linguri ulei sare piper macinat 1/2…
Read more »
2 March 2013

Friptura
de vita cu salata din: muschi de vita, ulei, rosioare, avocado, suc de
lamaie, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o
lingura de ulei pentru salata: 6 rosioare un grepfrut roz un avocado
sucul unei lamai sare piper cateva frunze de coriandru Mod de
preparare: Grepfrutul se decojeste, se…
Read more »
2 March 2013

Friptura
de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi,
ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1
pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de
ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru
servire Mod de preparare:…
Read more »
2 March 2013

Rulada
de dovleac cu branza dulce din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, crema
de dovleac, nuca macinta, sare, praf de copt, zeama de lamaie, crema
mascarpone, zahar pudra, zahar vanilat si galbenusuri. Ingrediente:
pentru foaie: 4 oua 4 linguri cu faina 4 linguri zahar un plic zahar
vanilat 300 g crema de dovleac 2 linguri…
Read more »
2 March 2013

Cartofi
umpluţi cu cremă de brânză din: cartofi, branza de vaci, telemea de
vaca, crema de branza, smantana, sunca de praga, ceapa rosie, salata
verde si masline. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru umplutura: 100 g
branza de vaci 100 g telemea de vaca 100 g crema de branza 100 g
smantana 100 g sunca de…
Read more »
2 March 2013

Tartă-aperitiv
cu brânză din: unt, faina, smantana, sare, branza, oua, chimen si
pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt sau margarina 400 g faina
50 ml smantana un praf de sare pentru umplutura: 400 g branza sarata 3-4
oua o lingurita chimen 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se cerne
făina într-un bol şi,…
Read more »
2 March 2013

Bors
cu mazare si paste din: mazare, telina, boabe de porumb, cartofi,
morcovi, rosii, ardei, ceapa, sare, piper, bors, paste, ulei si
leustean. Ingrediente: 300 g mazare o telina 200 g boabe de porumb 4
cartofi 4 morcovi 500 g rosii 2 ardei 2 cepe sare piper bors dupa gust
50 g paste 4 linguri…
Read more »
2 March 2013

Jeleu
de mandarine din: portocale, clementine, compot de mandarine, sirop de
rodie, zahar tos, scortisoara, foi de gelatina si cointreau.
Ingrediente: 3 portocale mari 10-12 clementine 1 conserva de 300 g
compot de mandarine 2-3 linguri sirop de rodie 125 g zahar tos un praf
de scortisoara 6 foi de gelatina 6 linguri cointreau, grand…
Read more »
2 March 2013

Tocană
de vită cu morcovi din: morcovi, vita, cartofi, unt, ceapa, ulei,
cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: un kg cub de vita
pentru gatit un kg morcovi 4 cartofi 50 g unt 2 cepe mari o lingura ulei
o crenguta cimbru 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Carnea…
Read more »
2 March 2013

Pește
la cuptor pe pat de fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie,
fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Ingrediente:
120-150g de pește 30ml ulei de masline 1 lingurita de suc de lamaie
Fenicul fiert rozmarin sote de cartofi sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Asigurați-va ca peștele…
Read more »
2 March 2013

Ccktail
cu lichior de cafea si smantana din: lichior de cacao si smantana.
Ingrediente: 40 ml lichior de cacao 20 ml smântână Mod de preparare:
Se introduc într-un shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3
cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte într-un pahar de
cocktail.
Read more »
2 March 2013

Pateuri
cu carne de vita din: carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita ulei pentru aluat: 250 g
unt 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie sare Mod
de preparare: Frământă untul cu făina, sare, apă şi…
Read more »
2 March 2013

Crap
aromat din: crap, iaurt, masline, cartofi, morcovi, ardei gras, lamaie,
ulei, vin alb, pesmet, cimbru, busuioc, capere, piper negru si rosu si
sare. Ingrediente: 1 crap (sau novac, ca e la fel de gustos si mult mia
ieftin) 200 g iaurt 100 g masline fara samburi 2 cartofi 2 morcovi 1
ardei gras rosu…
Read more »
2 March 2013

Rulada
cu crema de ciocolata si castane din: oua, zahar tos, esenta de
vanilie, faina, cacao, frisca, piure de castane si ciocolata cu lapte.
Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar tos 1 lingurita esenta de
vanilie 60 g faina cu factor de crestere 40 g cacao plus 1 lingura
pentru prasarat pentru umplutura:…
Read more »
2 March 2013

Salata
de spanac cu dovleac si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline,
ardei iute, ghimbir, usturoi, nuci de pin, scortisoara, otet de mere si
spanac. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi 4
linguri ulei de masline 1 ardei iute, tocat marunt 1 lingurita ghimbir
razuit 2 catei de usturoi 3…
Read more »
2 March 2013

Friptură
cu sos de muştar din: muschi de vita, ulei, piper boabe, smantana,
mustar iute, miere si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o
lingura ulei pentru sos: 2 linguri amestec piper boabe 125 ml smantana o
lingura mustar iute o lingurita miere sare Mod de preparare: In
tigaie, se rumenesc pe ambele…
Read more »
2 March 2013

Cocktail
cu rom, gin si lichior de cacao din: rom, gin, lichior de cacao si
zeama de portocala. Ingrediente: 15 ml rom 15 ml gin 15 ml lichior de
cacao 15 ml zeamă de portocală Mod de preparare: Se introduc într-un
shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se
agită…
Read more »
2 March 2013

Peşte
în sos picant din: crap, usturoi, foi de dafin, ulei, pasta de tomate,
sos de rosii, ardei iute, tarhon, piper alb si sare. Ingrediente: 1 crap
mai maricel 7 catei de usturoi 2 foi de dafin ulei 2 linguri cu pasta
de tomate 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ardei iute 1 fir…
Read more »
2 March 2013

Orez
cu lapte de cocos, scortisoara si stafide din: orez, sare, lapte de
cocos, zahar, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, coriandru, ou si
stafide. Ingrediente: 1 ceasca de orez alb cu bobul mijlociu 1/4
linguriță de sare 3/4 ceasca lapte de cocos 6 linguri de zahar (sau mai
mult dupa gust) 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita…
Read more »
2 March 2013

Pui
Cacciatore din: ulei de masline, pulpe de pui, ardei gras, ceapa,
usturoi, fulgi de piper rosu, masline, vin rosu, supa de pui, rosii si
patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 8 pulpe de pui
dezosate sare şi piper proaspăt măcinat 1 ardei gras roşu, tăiat în
felii subţiri 1 o ceapă de…
Read more »
2 March 2013

Ciorbă
cu usturoi şi sparanghel din: sparanghel, morcovi, ceapa, usturoi,
radacina de telina, cartofi, sare, piper macinat, ardei, patrunjel, bors
si smantana vegetala. Ingrediente: 500 g sparanghel 2-3 morcovi 2 cepe 4
catei de usturoi o radacina de telina 3-4 cartofi sare piper macinat 2
ardei o legatura patrunjel bors dup gust 200 g smantana…
Read more »
2 March 2013

Se
taie fâșii pe lung sau cuburi 800 g filéuri de piept de pui. Se
amestecă 1 linguriță curry, 1 vârf de cuțit piper de Cayenne, sucul de
la 2 limette, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras, 2 căței de usturoi
pisați și 5 linguri ulei. Se așază carnea în această marinată, se
tăvălește și se…
Read more »
2 March 2013

Piure
cu sofran si telina din: cartofi, telina, lapte, sofran, nucsoara,
usturoi, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi,
curatati de coaja si taiati bucati 1 telina, curata si taiata bucati 250
ml lapte un praf de sofran 2 catei de usturoi, zdrobiti nucsoara
razuita 2 linguri ulei
2 March 2013

Salata
cu carne de vita si ceapa rosie din: carne fiarta de vita, ceapa rosie,
sare, castraveti acri, capere, ciuperci, otet si ulei. Ingrediente: un
kg carne fiarta de vita o ceapa rosie sare 2-3 castraveti acri 2 linguri
capere 200 g ciuperci 2 linguri otet 2 linguri ulei Mod de preparare:
Carnea se…
Read more »
1 March 2013

Daca
doriti sa faci un tort umplut cu crema preferata sau o prajitura
delicioasa si nu va amintiti reteta pentru pandispan, aveti mai jos
modalitatea cea mai simpla de realizare a unui pandispan pufos. Ce
trebuie sa retineti la realizarea unui pandispan este ca numarul
oualelor va fi intotdeauna egal cu numarul lingurilor de zahar…
Read more »
1 March 2013

O
supa clasica, supa crema de sfecla, are un gust usor dulceag, este
delicioasa si gustoasa, iar avantajul este ca poate fi servita atat
rece, cat si calda. Ingrediente: 100 g cartofi 100 g ceapa 1 cațel de
usturoi 500g sfecla 500 ml supa de pui sau de legume 500 ml de apa 1
lingurița…
Read more »
1 March 2013

Peşte
în sos de ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, faina, vin,
mustar, zeama de lamaie, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 600 g
file de peste 2 cutii cu ciuperci 2 cepe 2 linguri cu faina 1/2 pahar
cu vin 2 lingurite cu mustar 1 lingurita cu zeama de lamaie 1/2 cana…
Read more »
1 March 2013

Supă
cu găluşte şi pătrunjel din: supa de legume, patrunjel, unt, gris, oua,
sare si nucsoara. Ingrediente: 1 litru supa de legume patrunjel tocat,
pentru decor 100 g unt 250 g gris 4 oua sare nucsoara Mod de
preparare: Pentru găluşte, se amestecă untul cu sarea şi nucşoara până
se obţine o spumă. Se…
Read more »
1 March 2013

Salată
de cartofi cu struguri din: salata verde, cartofi, tofu, maioneza
vegetala, nuci, boabe de strugure si sare. Ingrediente: 1 salata verde
3-4 cartofi 100 g tofu cateva linguri cu maioneza vegetala 50 g nuci
cateva boabe de strugure sare Mod de preparare: Spală cartofii şi
fierbe-i în apă cu sare. Lasă-i să se…
Read more »
1 March 2013

Biban
la cuptor cu lămâie şi capere din: bibani, frunze de lamai, lamai,
capere, unt, smantana, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
bibani curatati 8 frunze de lamai 2 lamai 1 pahar capere 4 linguri unt
200 ml smantana sofran 1/2 legatura patrunjel sare piper macinat Mod
de preparare: Peştele se spală şi…
Read more »
1 March 2013

Chec
cu rom si caise confiate din: stafide, rom brun, nectar de caise, faina
integrala, faina de secara, drojdie, zahar, lapte, caise confiate,
margarina, branza de vaci, oua, sare, seminte de dovleac si fulgi de
ovaz. Ingrediente: 200 g stafide 80 ml rom brun 70 ml nectar de caise 80
g faina integrala 80 g…
Read more »
1 March 2013

Crostini
cu roşii, mozarella si măsline din: rosii, mozzarella, masline,
usturoi, ciabatta, sare, oregano, piper si ulei de masline. Ingrediente:
4 rosii mari 250 g mozzarella 8 masline mari 1 catel de usturoi 8 felii
de ciabatta sare oregano piper macinat ulei de masline pentru uns
hartia de copt Mod de preparare: Roşiile se…
Read more »
1 March 2013

Bors
taranesc cu praz din: praz, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi,
telina, ulei, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, ardei iute murat
si bors. Ingrediente: un fir de praz o ceapa alba 2-3 ardei 2 morcovi
un dovlecel 3 cartofi o telina mica 2-3 linguri ulei sare piper o
legatura patrunjel o legatura frunze de…
Read more »
1 March 2013

Cu
siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si
mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le
pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute
cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in
mod sigur o sa devina o reteta de…
Read more »
1 March 2013

Tagine
cu carne de vita din: faina, carne de vita, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ardei iute, ghimbir, patrunjel, chimen, curmale,
concentrat de vita, zeama de lamaie, sirop de artar si sos de soia.
Ingrediente: 3 linguri faina 1,2 kg carne de vita, taiata buati mari 4
linguri ulei de masline 2 cepe rosii,…
Read more »
1 March 2013

Salată
de praz, cu brânză, mere şi nuci din: tulpini de praz, mere, suc de
lamaie, suc de portocale, sare, piper, miez de nuca, branza roquefort,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 2 tulpini de praz 2 mere cate 3
linguri de suc de lamaie, respectiv portocale 2 linguri ulei de susan
sare piper macinat 80 g…
Read more »
1 March 2013

Banane
caramel din: banane, unt, zahar, rom, scortisoara, inghetata de
vanilie, capsune, ciocolata negara si zahar pudra. Ingrediente: 4 banane
mari 4 linguri cu unt 6 linguri cu zahar 150 ml rom 1 praf de
scortisoara 4 cupe cu inghetata de vanilie 4 capsune 100 g ciocolata
neagra 1 plic cu zahar pudra Mod…
Read more »
1 March 2013

Rulouri
cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si
fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal
Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire Mod de
preparare: Folosind un cutit ascutit, indepartati stratul de grasime.
Dezosati carnea de miel.…
Read more »
1 March 2013

Medalioane
gratinate cu legume si gnocchi din: praz, rosii, patrunjel, supa, file
de vita, sare, piper, ou, coaja de lamaie rasa, pesmet, mustar cu
seminte, smantana si gnocchi. Ingrediente: 750 g praz 4 rosii 1 legatura
patrunjel 1 lingura supa 500 g file de vita 2 linguri unt 125 ml supa
sare piper 1 ou…
Read more »
1 March 2013

Prajitura
cu miere si migdale din: zahar, apa, praf de copt, scortisoara,
migdale, alune, fistic, seminte de pin, faina, miere, otet si sare.
Ingrediente: 500 g zahăr 500 ml apă 2 pliculeţe cu praf de copt 1
linguriţă cu scorţişoară migdale alune fistic seminţe de pin făină cât
cuprinde (aproximativ 500 g) 1 linguriţă cu…
Read more »
1 March 2013

Salată
de legume cu brânză, ouă şi crutoane din: sparanghel verde, oua,
gogosare, rosii cherry, branza, capere, ceapa verde, paine alba, sare,
piper macinat, ulei de masline, otet de mere si suc de portocale.
Ingrediente: 200 g sparanghel verde 3 ouă fierte tari 1 gogoşar roşu mic
200 g roşii cherry 200 g brânză 2…
Read more »
1 March 2013

Bors
de fasole cu praz din: fasole alba si rosie, ceapa, praz, morcovi,
piept afumat, ardei capia, sare, piper, suc de rosii, bors si boia iute.
Ingrediente: 400 g fasole boabe alba si rosie 2 cepe un fir praz 2
morcovi 300 g piept afumat 1-2 ardei capia 2 linguri ulei sare piper 300
ml…
Read more »
1 March 2013

Sandwich
cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat,
lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de paine de secara
densa 2 oua o lingurita de unt 3 fire de marar tocat 2 felii de somon
afumat o jumatate de lamaie verde sare si piper, dupa gust Mod…
Read more »
1 March 2013

Pateu
cu ciuperci si castane din: vin alb sec, ciuperci deshidratate, unt,
ciuperci, usturoi, chimen, castane, crema de branza de vaci, pasta de
susan, nucsoara, ardei capia, marar si lipii. Ingrediente: 150 ml vin
alb sec 30 g ciuperci deshidratate 75 g unt nesarat 750 g ciuperci,
taiate felii 3 catei de usturoi, zdrobit 1…
Read more »
1 March 2013

Tarta
cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale din: albus de ou,
merisoare, lichior de portocale, afine, nuci, zahar brun, amidon,
scortisoara, ghimbir, cuisoare, coaja de portocala, suc de portocala,
nuci, faina, unt, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbir, ceai, cuisoare,
sare de mare si smantana. Ingrediente umplutura: 1 albus de ou, bătut
ușor…
Read more »
1 March 2013

Desert
de lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, limoncello,
frisca, albusuri, pricomigdale si felii de lamaie. Ingrediente: coaja
rasa de la 1 lamaie si 3 linguri zeama 5 linguri zahar tos 3 linguri
limoncello – lichior de lamaie 300 ml frisca lichida 2 albusuri 75 g
pricomigdale, sfaramate felii de lamaie,…
Read more »
1 March 2013

Naut
cu sos de patrunjel din: naut, fasole alba, fasole rosie, ceapa, ardei
gras, sare, unt, faina, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
cana cu naut fiert 100 g fasole alba 100 g fasole rosie 1 ceapa 1 ardei
gras sare pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina 300 ml lapte…
Read more »
1 March 2013

Ananas
cu piept de pui din: piept de pui, ananas, zahar brun, ardei iute, sos
de soia, miere, ulei de masline, ceapa verde, sare si coniac.
Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ananas sau o conserva mare de ananas 2
linguri cu zahar brun pentru marinata: 1 aredei iute rosu 2 linguri cu
sos de…
Read more »
1 March 2013

Salată
de legume cu sos de sardine din: broccoli, morcovi, tulpini de telina,
gulie, ardei gras, ceapa rosie, sare, file de sardine, usturoi, busuioc,
ulei de masline, suc de lamaie si piper macint. Ingrediente: 1 broccoli
mic 2 morcovi 2 tulpini de ţelină 1 gulie 1 ardei gras roşu 1 ardei
gras galben 2 cepe…
Read more »
1 March 2013

Pastă
de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare. Ingrediente:
500 g măsline fără sâmburi 150 g pesmet 100 ml ulei 6-7 căţei de usturoi
sare Mod de preparare: într-un castron mai mare, mixează bine
măslinele fără sâmburi. Adaugă treptat uleiul şi mixează mai uşor. Dacă
se întăreşte prea tare, adaugă ulei, dar…
Read more »
1 March 2013

Naut
cu cuscus si carnati chorizo din: naut, carnati chorizo, cuscus, ceapa,
unt, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu naut fiert
2-3 carnati chorizo 150 g cuscus 1 ceapa 1 lingurita cu unt patrunjel
ulei sare piper Mod de preparare: Pune la încins 2-3 linguri cu ulei.
Adaugă cuşcuşul şi amestecă…
Read more »
1 March 2013

Crema
de ou cu glazura de zahar ars din: unt, frisca, esenta de vanilie,
scortisoara, nucsoara, zahar tos, rom, galbenusuri si amidon.
Ingrediente: 1 lingura unt pentru uns 500 ml frisca lichida 1/2
lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita
nucsoara proaspat razuit 125 g zahar tos, plus 6 linguri pentru glazura
3…
Read more »
1 March 2013

Cocktail
de creveţi cu mango din: mango, creveti, usturoi, ulei, ardei gras,
muguri de soia, rucola, otet de vin alb, otet balsamic, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: 1 mango mare si copt 12 creveti preparati 2
catei de usturoi 2 linguri ulei 1 ardei gras mic, rosu 1 mana de muguri
de soia…
Read more »
1 March 2013

Chifle
cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie,
ou, unt nesarat, amestec de condimente, stafide. 15g faina 75g de apa
240g faina 15g lapte praf 40g pudra de zahăr 3g sare 5g drojdie 1 ou 85g
apa calda 20g unt nesarat moale 5g amestec de condimente 60g stafide
Ingrediente pasta…
Read more »
1 March 2013

Cocktail
cu rom din: rom alb, suc de lamaie, sirop de zahar, gheata zdrobita si
lime. Ingrediente: 60 ml rom alb 20 ml suc de lămâie/lime 1 linguriţă
sirop de zahăr 1 păhărel de gheaţă zdrobită 1 felie de lămâie/lime,
pentru decor Mod de preparare: Se amestecă ingredientele la viteză
redusă în blender, împreună…
Read more »
1 March 2013

Salată
de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare,
fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia. Ingrediente: 200 g
creveti fara cozi si eviscerati 200 g calamar sare 200 g