Supa
cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin,
ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume,
linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente: 2 linguriţe de curry
pudră 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 cepe, date pe răzătoare 1
măr, curăţat de coajă şi de seminţe şi…
9 February 2013

Vanata
coapte la gratar cu feta si sos din: vanata, sos pesto, cubulete de
rosii, branza feta, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei rosu si
usturoi. Ingrediente: 1 vanata 10 g sos pesto cubulete de rosii decojite
1 lingura (1/2 rosie) 1 bucata ceapa verde 25 g branza feta ulei de
masline sare…
Read more »
9 February 2013

Chec
cu banane si fructe uscate din: banane, unt, praf de copt, scortisoara,
faina, faina integrala, zahar, oua, fructe uscate, alune si ciocolata
neagra de menaj. Ingrediente: 3 banane 100 g unt 1 si 1/2 lingurita praf
de copt 1 lingurita scortisoara 100 g faina 100 g faina integrala 175 g
zahar 2 oua 50…
Read more »
9 February 2013

Orez
cu creveti, mazare si oua din: ulei, ceapa rosie, usturoi, ardei iute,
creveti, orez brun, mazare, sos de peste, sos de soia, coriandru, oua si
sos de ardei iute. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa rosie, taiata
pe jumatate si feliata 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu,
feliat 250 g…
Read more »
9 February 2013

Spaghete
Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper
rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui,
vin rosu, miere, ierburi proaspete, sos worcestershire, spaghete, sare,
piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura boia de
ardei 1 varf de cuțit de piper rosu…
Read more »
9 February 2013

Cocktail
cu suc de ananas din: suc de ananas, galbenus, crema de cocos si menta.
Ingrediente: 12 cl suc de ananas 1 galbenus 2 cl crema de cocos menta
proaspata Mod de preparare: Mixam bine in shaker suculd e fructe,
galbenusul si crema de cocos cu 6-7 cuburi de gheata. Turnam amestecul
intr-un pahar…
Read more »
9 February 2013

Cartofi
copti cu usturoi din: ulei de floarea soarelui, cartofi, usturoi, sare
de mare si piper. Ingrediente: 8 linguri ulei de floarea soarelui 2 kg
de cartofi, curatati 1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate sare de
mare piper Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6.
Pune uleiul într-o tavă şi încinge-o în…
Read more »
9 February 2013

Paste
quattro formaggi din: paste, unt, smantana, parmezan, gorgonzola,
cascaval, mozzarella, patrunjel, rosie si sare. Ingrediente: 400 g paste
60 g unt 2 linguri smantana 60 g parmezan 60 g gorgonzola 100 g
cascaval 100 g mozzarella patrunjel rosie sare Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, taie gorgonzola, mozzarella…
Read more »
9 February 2013

Tort
cu cremă de unt din: oua, sare, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de
copt, scortisoara macinata, cacao, amidon, miez de nuca, galbenusuri,
amidon, lapte, unt si zahar pudra. Ingrediente: blat: 5 oua sare 150 g
zahar 1 plic zahar vanilinat 150 g faina 1 lingurita praf de copt 1
lingurita scortisoara macinata 1-2 linguri…
Read more »
9 February 2013

Sos
de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi,
ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4
felii bacon, tocate 500 g aripioare de pui ulei, pentru prajit 1 ceapa,
curata si taiata in sferturi 1 morcov, tocat grosier 1 capatana de
usturoi, necuratata si taiata pe jumatate…
Read more »
9 February 2013

Sufleu
cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua,
lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet
balsamic, supa de vita si mazare. Ingrediente: 140 g faina, plus 2
linguri pentru sos 1 lingurita praf de copt 4 fire de rozmarin, cu
frunzele separate si tocate 4 oua mari…
Read more »
9 February 2013

Salsa
de portocale din: portocale, suc de portocale, ardei iute, ceapa rosie,
usturoi, sare, piper roz, boabe de coriandru si ulei de masline.
Ingrediente: 2 portocale 3-4 linguri suc de portocale 1 ardei iute 2
cepe roşii 1-2 căţei de usturoi sare piper roz pisat 1 linguriţă boabe
de coriandru pisate 3 linguri ulei de…
Read more »
8 February 2013

Salata
de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei
rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare
si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat
fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de
masline Sucul de la o jumatate…
Read more »
8 February 2013

Tort
cu mac si nuci din: faina, zahar pudra, ou, unt, miez de nuca, rom,
lapte, miere, mac macinat, scortisoara, rom, spuma de prune si stafide.
Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g zahar pudra putina sare 1 ou 200 g
unt crema de nuci: 300 g miez de nuca 200 g zahar pudra 4…
Read more »
8 February 2013

Vită
crocantă şi picantă din: antricot de vita, amidon, amestec chinezesc de
condimente, ulei, ardei gras, ardei iute, ceapa verde, usturoi,
ghimbir, otet de orez, sos de soia, sos dulce de ardei iute si ketchup.
Ingrediente: 350 g antricot de vita, taiat in fasii subtiri 3 lingurite
de amidon 2 lingurite amestec chinezesc de 5…
Read more »
8 February 2013

Spaghete
picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion,
capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan. Ingrediente: 2
cepe 1/2 legatura cimbru 5 linguri ulei de masline 8 linguri bulion 2
linguri boabe de capere (din borcan ) si 2 linguri zeama (din borcan)
sare piper boia iute 500 g…
Read more »
8 February 2013

Medalion
de vitel in crusta de bacon din: muschi de vitel, bacon, sparanghel,
broccoli, morcov, frunze de praz, pastai de mazare, ciuperci, rosii
cherry, unt, ulei de masline, sare, piper, cimbrisor si vin rosu.
Ingrediente: 200 g muschi de vitel 25 g bacon 1 bucata sparanghel 50 g
broccoli 30 g morcov 30 g dovlecel…
Read more »
8 February 2013

Pere
cu îngheţată din: pere, lichior crema, vin alb dulce, suc de lamaie,
zahar, miez de nuca si inghetata. Ingrediente: 6 pere mari 3 linguri
lichior crema 20 ml vin alb dulce sucul de la o lamaie 4 linguri zahar
200 g miez de nuca 500 g inghetata, la alegere Mod de preparare:
Amestecă…
Read more »
8 February 2013

Preîncălzeşte
cuptorul la 6/200 C. Stropeşte două câpâţâni de usturoi cu ulei de
măsline. Infâşoară-i într-un strat dublu de folie şi coace-i, 40 de
minute, la cuptor. Intr-o oală încăpătoare, pune 1 kg de cartofi,
curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Adaugă sare şi râmurele de cimbru
sau de rozmarin. Acoperă cartofii cu apă, lasa-i…
Read more »
8 February 2013

Piept
de pui cu ananas din: piept de pui, compot de ananas, ceapa, ulei,
usturoi, ghimbir, sos de soia, morcov si amidon. Ingrediente: 300 g
piept de pui 1 cutie compot de ananas 1 ceapa 4 linguri de ulei 2 catei
mari de usturoi o lingura de ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1…
Read more »
8 February 2013

Ceapa
umpluta cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ulei, supa de pui,
paine, galbenusuri, ierburi de provence, camember si ceapa. Ingrediente:
250 g ficăţei de pui 2 linguri ulei 50 ml supă de pui 3 felii pâine
fără coajă 2 gălbenuşuri 1–2 linguriţe ierburi de Provence 8 felii
camembert 8 cepe Mod…
Read more »
8 February 2013

Friptură
de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne
de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de
sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana fermentata si amidon.
Ingrediente: 250 g taitei sare 2 linguri unt 4 bucati carne de vita (a
100 g) 2 linguri unt topit piper 100…
Read more »
8 February 2013

Cod
cu brânză şi cartofi copţi din: cartofi, ulei de masline, cimbru,
cheddar, crema de branza, pesmet, mustar dijon, fileuri de cod, chutney
de ceapa si salata. Ingrediente: 3 cartofi medii, taiati in felii 1
lingura ulei de masline 3 fire de cimbru, cu frunzele separate si tocate
50 g cheddar, ras 100 g crema…
Read more »
8 February 2013

Ciorba
ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina,
patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de
ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac
2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5
cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…
Read more »
8 February 2013

Musaca
in trei culori din: piept de curcan, ceapa, morcovi, ardei copti,
cartofi, cas, branza brie, branza de vaci, branza de oaie, lapte, oua,
unt, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de
curcan 2 cepe 2 morcovi 5 ardei copti 1 kg cartofi 200 g cas 50 g branza
brie 200 g…
Read more »
8 February 2013

Sufleu
de lasagne cu dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos pesto, branza de
vaci, smantana, lapte, oua, sare, piper, usturoi si busuioc.
Ingrediente: 400 g lasagna 700 g dovlecei 2-3 linguri sos pesto 150 g
branza de vaci slaba 200 ml smantana 200 ml lapte 4 oua sare piper 2
catei de usturoi 2 fire busuioc…
Read more »
8 February 2013

Tartine
cu branza brie din: branza brie, crema de branza, mozzarella,
gorgonzola, smantana, patrunjel, ardei capia, ceapa si sare.
Ingrediente: 50 g branza brie 100 g crema de branza 100 g mozzarella 50 g
gorgonzola 2-3 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel 1 ardei
capia 1 ceapa sare Mod de preparare: într-un castron,…
Read more »
8 February 2013

Placinta
cu branza, carne de curcan si carne de porc din: aluat, faina, ou,
unt, praz, jambon, carne de porc, frunze de salvie, pesmet, piept de
curcan, branza brie si sos de merisoare. Ingrediente: 1 kg aluat de
foitaj (2 pachete) faina, pentru tapetat 1 ou, batut pentru umplutura: 2
linguri de unt 1 fir…
Read more »
8 February 2013

File
de peşte cu varză şi tăiţei din: fileuri de pangasius, suc de lamaie,
sare, piper, varza, ulei, taitei, sos pentru peste, vin spumant,
smantana, verdeata si mustar dulce. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius
(a 150 g ) 2 linguri suc de lamaie sare piper 500 g varza 2 linguri ulei
500 g taitei 400…
Read more »
8 February 2013

Paste
cu carne de berbecut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, scortisoara,
supa de vita, rosii din conserva, oregano, paste scurte, ricotta,
parmezan, lapte si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 500 g carne
tocata de berbecut 1 lingurita de scortisoara macinat 1…
Read more »
8 February 2013

Briose
turnulet din: smantana, crema de branza, branza brie, branza de capra,
masline, faina, praf de copt, oua, ulei de masline, lapte, unt si sare.
Ingrediente: 100 g smantana 100 g crema de branza 100 g branza brie 100 g
branza de capra pentru briose: 100 g masline 250 g faina integrala 1
pliculet cu…
Read more »
8 February 2013

Cartof
cu creveti picanti din: cartof, ulei de masline, usturoi, ardei capia,
fulgi de ardei iute, boia iute, otet de vin rosu, ketchup, creveti,
patrunjel si maioneza light. Ingrediente: 1 cartof dulce mare 2 1/2
lingurite ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei capia rosu
mic, feliat 1 varf de cutit fulgi…
Read more »
8 February 2013

Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-o oală cu apă care clocoteşte, pune 1
kg de cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mari. Lasă-i să fiarbă
timp de 10-20 minute, până când se înmoaie. Apoi scurge-i bine de apă.
Adaugă şase linguri ulei de măsline, o linguriţă praf de ardei iute sau
fulgi de…
Read more »
8 February 2013

Cocktail
Cointreaupolitan din: cointreau, suc de cranberry si suc proaspat de
lamaie. Ingrediente: 5 cl Cointreau 3 cl suc de cranberry 2 cl suc
proaspat de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca intr-un
shaker cu gheata, apoi se servesc in pahar de Martini. Se decoreaza cu o
fasie de coaja de portocala, rasucita.…
8 February 2013

Mancare
de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii in bulion,
ceapa, vin, castraveciori acri, marar verde, ulei, sare, piper si boia
dulce. Ingrediente: 600 g carne de porc pentru gatit o conserva de rosii
in bulion 2 cepe 1 pahar cu vin 500 g castraveciori acri 1 legatura
marar verde 2…
Read more »
8 February 2013

Sufleu
de paste cu sunca si spanac din: spanac, paste, sare, nucsoara,
smantana, lapte, branza cu mucegai, faina, rozmarin, sunculita afumata
si pesmet. Ingrediente: 600 g spanac 400 g paste in forma de tub sare
piper nucsoara rasa 200 ml smantana 200 ml lapte 150 g branza cu mucegai
3 linguri faina rozmarin uscat 200…
Read more »
8 February 2013

Peste
umplut din: pesti, ceapa, orez, supa de legume, stafide, paine,
patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2-3 pesti 4 cepe 1
cescuta cu orez 2 cescute supa de legume/peste 50 g stafide 1 felie de
paine 1 legatura de patrunjel 1 lamaie ulei sare piper Mod de
preparare: Curăţă peştele, stropeşte-l cu…
Read more »
8 February 2013

Biban
pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet,
ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi.
Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o mana de masline 2 cepe capere
pesmet ulei de masline sare piper oregano patrunjel rozmarin usturoi
Mod de preparare: Se spala pestele, din care…
Read more »
8 February 2013

Graten
de paste din: ceapa, praz, dovlecel, rosii cherry, ulei, piper cayenne,
gnocchi si branza. Ingrediente: 1 ceapa 300 g praz 1 dovlecel mediu 250
g rosii cherry 2 linguri ulei 400 g piper cayenne 500 g paste de
cartofi (gnocchi) 150 g branza rasa (gouda sau emmentaler) Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa şi…
Read more »
8 February 2013

Chifteluţe
vegetale din: cartofi, cimbru uscat, oua, frunze de salata, mix de
legume, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g
cartofi, facuti piure 2 lingurite cimbru uscat 4 oua frunze de salata,
pentru ornat 300 g mix de legume congelate (mazare, morcovi, varza etc)
un praf de sare si piper 3 linguri…
Read more »
8 February 2013

Tarta
cu dovleac si feta din: faina, aluat, chutney de ceapa, harissa,
dovleac, feta, seminte de pin, menta si frunze de rucola. Ingrediente:
faina, pentru presarat 500 g aluat de foitaj cate 2 linguri chutney de
ceapa si harissa 1/2 dovleac placintar, curatat, fara seminte, feliat
subtire 200 g de feta, faramitata 1 lingura seminte…
Read more »
8 February 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu:cascaval, branza de vaci, branza
telemea, hribi, smantan, ceapa rosie, oua, sare, piper, oregano, gris,
unt, pesmet. Ingrediente: 150 g caşcaval 500 g brânză de vaci 100 g
brânză telemea 300 g hribi 150 ml smântână două cepe roşii 4 ouă o
linguriţă cu sare un sfert de linguriţă…
Read more »
8 February 2013

O
reteta delicioasa de cartofi cu: peste afumat, sfecla rosie, morcov,
telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi.
Ingrediente: 8 cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un
morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o
limetă sare piper mărar usturoi …
Read more »
8 February 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu:paine, lapte, oua, hribi, unt, branza
telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana,
castraveti verzi. Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g
hribi 50 g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de
usturoi o lingură cu cimbru sare…
Read more »
8 February 2013

O
reteta delicioasa de ecler cu: apa, sare, unt, faina, oua, budinca,
lapte, ciocolata cu cafea, frisca, fructe de padure, zmeura, mure.
Ingrediente: 220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g
făină 4 ouă un plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g
ciocolată cu…
Read more »
7 February 2013

Pune
8 cepe roşii feliate împreună cu 100 g de zahăr într-o cratiţă,
acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă 10 minute, până se înmoaie.
Apoi toarnă 100ml de vin roşiu şi 100 ml oţet de vin roşu. Fierbe până
când lichidul scade complet şi amestecul devine lipicios -aproximativ 10
minute. Adaugă 1 linguriţă…
Read more »
7 February 2013

Amestecă
într-o cratiţă 100 g de zahăr muscovado cu 100 ml suc de portocale şi
adu totul la punctul de fierbere. Adaugă 250 g de merisoare congelate şi
fierbe-le timp de 8-10 minute, până se înmoaie, fără să se
dezintegreze. Sosul se va îngroşa după ce se va răci. Il poţi păstra la
frigider până…
Read more »
7 February 2013

Prajitura
rapida din: iaurt, faina, zahar, ulei de masline extravirgin, oua, praf
de copt, cacao si rom. Inrgediente: 1 ceasca de iaurt (aproximativ
120g) 150g faina 75g zahar 40g de ulei de masline extravirgin 3 oua 1
lingura praf de copt 1 lingura de cacao neindulcita 1 cana de rom (sau
lichior) Mod de…
Read more »
7 February 2013

Frigarui
de somon cu cartofi picanti si salata verde din: somon file, lamaie,
cartofi, sare, piper, chilli, frunze de coriandru, bete de frigarui si
ulei de masline. Ingrediente: 250 g somon file 1 lamaie 250 g cartofi
sare piper chilli coriandru, frunze 4 bete frigarui 150 ml ulei de
masline Mod de preparare: Peştele…
Read more »
7 February 2013

Pui
cu sos şi condimente din: rosii, pulpe de pui, ceapa, cartofi albi,
tulpini de telina, seminte de coriandru, seminte de chimen, ulei de
masline, frunze de dafin, vin alb, sofran, masline si concentrat de pui.
Ingrediente: 6 rosii mari, bine coapte 6 pulpe de pui 2 cepe mari,
tocate grosier 700 g cartofi albi…
Read more »
7 February 2013

Fileuri
de peste cu sos de sofran din: fileuri de peste, morcovi, ceapa verde,
sparanghel, fasole verde, usturoi, sofran, ulei de masline, ghimbir, suc
de lamaie, suc de portocala si sare. Ingrediente: 4-6 fileuri de peste
300 g morcovi tineri 2-3 fire de ceapa verde 2 fire de sparanghel 400 g
fasole verde pastai 2-3…
Read more »
7 February 2013

Muschiulet
de porc la cuptor din: sunca de praga, muschiulet de porc, mar,
cartofi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei si cimbru uscat.
Ingrediente: 100 g sunca de Praga 2 muschiuleti de porc (aproximativ 600
g fiecare) 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru 2 cartofi
mari, curatati si taiati cuburi 1…
Read more »
7 February 2013

Friptură
de vită cu sos şi legume din: usturoi, supa, malai grisat, pulpa de
vita, unt, sare, piper, arpagic, sos pentru fripturi, otet balsamic, unt
si ulei de masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 350 ml supa 120 g
malai grisat 400 g pulpa de vita taiata felii rotunde 4 linguri unt
topit sare piper…
Read more »
7 February 2013

Paste
picante la tigaie din: penne, sare, rosii, ceapa, usturoi, maghiran,
carnati chorizo, carne pentru snitel, ulei de masline, piper si supa.
Ingrediente: 300 g penne mici sare 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1/2 legatura maghiran 100 g carnati chorizo (sau cabanos) 8
bucati carne pentru snitel ( a 80g) 3…
Read more »
7 February 2013

Pasta
de peste din: ardei grasi, peste afumat, scrumbie in sos picant,
maioneza vegetala, ceapa, lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi sau
2 gogosari 2 pesti afumati 1 cutie cu scrumbie in sos picant 3-4
linguri cu maioneza vegetala 2 cepe 1 lamaie sare Mod de preparare:
Dezoseaza pestele afumat si zdrobeste-l. Amestecă-l…
Read more »
7 February 2013

Cocktail
Cointreau Caipirinha din: cointreau, suc de lime, zahar brun si gheata.
Ingrediente: 40 ml (2oz) Cointreau suc proaspat de lime gheata pisata
Mod de preparare: Se taie o jumatate de felie de lime, se zdrobeste in
pahar si se amesteca cu zahar brun (2 lingurite). Se adauga gheata
pisata si 40 ml Cointreau…
Read more »
7 February 2013

Plăcintă
cu urdă şi spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, spanac,
ceapa, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, aluat
de foitaj, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 linguri ulei
de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate 3 catei de usturoi,
tocati marunt 200 g spanac proaspat sau din conserva…
Read more »
7 February 2013

Sufleu
in stil italian din: paste, sare, vanata, dovlecei, rosii, telina, ulei
de masline, rozmarin, oua, lapte, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g
paste in forma de tub sare 1 vanata 2 dovlecei 4 rosii 2 fire telina 4
linguri ulei de masline 2 fire rozmarin 2 oua 250 ml lapte piper 100 g
cascaval…
Read more »
7 February 2013

Conopida
gratinata cu sos iute din: conopida, lapte, faina de orez, praf de
usturoi, sare, unt, sos iute si telina. Ingrediente: 1 conopida 1 cana
lapte 1/2 cana faina de orez 1 lingura praf de usturoi 1/2 lingura sare 1
bucata unt 1 Ceasca sos iute tulpini de telina pentru servire pentru
dressing: o cana…
Read more »
7 February 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei
iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare,
piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi
ardei graşi 3 roşii un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de
măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »
7 February 2013

O
reteta delicioasa de vinete cu: ardei capia, ceapa, ardei gras verde,
rosii, kaizer, salata verde, ulei, legume de sezon, cartofi.
Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă un ardei gras verde 3
roşii 300 g kaizer o salată verde ulei de floarea-soarelui legume de
sezon cartofi Mod de preparare: Vinetele…
Read more »
7 February 2013

Porc
cu crustă condimentată din: piept de porc, otet de mere, sare
grunjoasa, condimente, boabe de piper rosu, ceapa, radacina de ghimbir,
ardei iute, vin alb sec si concentrat de porc. Ingrediente: 1,5 kg piept
de porc (cu sorici si fara coaste) 1 lingura otet de mere 1 lingurita
sare grunjoasa 1 lingura condimente pentru…
Read more »
7 February 2013

Humus
de dovleac şi harissa din: dovleac, usturoi, ulei de masline, tahini,
harissa si naut. Ingrediente: 1 dovleac placinta de 400 g decojit si
taiat in cuburi cu latura de 2 cm 3 catei de usturoi, nedecojiti 2
linguri ulei de masline 3 linguri tahini (pasta de susan) 1 lingura de
harissa, plus extra pentru…
Read more »
7 February 2013

Ciorba
de peste cu cartofi din: peste, morcovi, ceapa, cartofi, rosii, ardei
gras, radacina de patrunjel, leustean, ardei iute, marar, sare si bors.
Ingrediente: 1 kg peste 2 morcovi 2 cepe 4 cartofi 3 rosii 1 ardei gras
mic 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute 1
legatura de marar sare…
Read more »
7 February 2013

Curry
cu porc, porumb si arahide din: ulei, ceapa verde, coriandru,
muschiulet de porc, pasta de curry, unt de arahide, zahar brun, sos de
soia, porumb, zeama de lime si orez basmati. Ingrediente: 1 lingura ulei
1 legatura de ceapa verde, feliata 1 legatura mica de coriandru,
coditele tocate marunt si frunzele lasate intregi 400…
Read more »
7 February 2013

Piept
de vită la cuptor din: ulei de floarea soarelui, piept de vita,
ciuperci, morcovi, ceapa rosie, cartofi, broccoli, cimbru, bere,
concetrat de vita, bulion, frunze de vita si hrean. Ingrediente: 2
linguri ulei de floarea soarelui 1,5 kg piept de vita, fara oase 250 g
ciuperci de crescatorie, curatate 400 g morcovi mici, curatati…
Read more »
7 February 2013

Risotto
cu ceapa rosie si ansoa din: fileuri de ansoa, ceapa rosie, usturoi,
orez, supa de pui, rosii, pesmet, frunze de busuioc si parmezan.
Ingrediente: 6 fileuri de ansoa in ulei, scurse, pastreaza uleiul 1
ceapa rosie mica, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 140 g de orez
pentru risotto 700 ml supa de pui…
7 February 2013

Pui
la cuptor, cu ciuperci şi lămâie din: piept de pui, ulei de masline,
ceapa rosie, rozmarin, vin alb demisec, lamaie si ciuperci. Ingrediente:
6 piepti de pui sau pulpe cu tot cu piele 1/2 lingurita ulei de masline
500 g ceapa rosie mica, curatata si taiata sferturi 3 ramurele de
rozmarin 250 ml vin…
Read more »
7 February 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu: biscuiti, cacao, unt, zahar pudra,
lapte, rom, rosie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon.
Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr
pudră 250 m lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o lingură
cu mente tocată…
Read more »
7 February 2013

O
reteta delicioasa de orez cu:conopida, cartofi, mazare, orez, ceapa,
cardamon, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente:
200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o cană de orez
şi una de apă o ceapă o linguriţă cu pudră de cardamom o jumătate de
linguriţă cu pudră de ardei iute un…
Read more »
7 February 2013

O
reteta delicioasa de pui cu: iaurt, ardei iute, coriandru, chimion,
pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g
pulpe de pui 200 ml iaurt câte o lingură de ardei iute pudră coriandru
chimion pastă de usturoi şi de ghimbir câte o jumătate de lingură cu
muştar o lămâie unt topit sare…
Read more »
7 February 2013

Pui
cu legume in crusta de aluat cu branzeturi din: piept de pui, cartofi,
morcovi, mazare, faina, sare, piper negru, supa de pui, lapte, faina,
unt, parmezan si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1.5 cani cartofi 1
cana morcovi 1 cana de mazare 1/3 ceasca faina 1/2 lingurița de sare 1/4
lingurita piper negru…
Read more »
7 February 2013

Ceai
cu mirodenii din: ceai negru, coaja de portocala, ghimbir, amestec de
scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar brun si spuma de lapte.
Ingrediente: 4 plicuri ceai negru 1 coaja de portocala 1 felie subtire
de ghimbir 1/2 lingurita amestec de scortisoara nucsoara si cuisoare 4
lingurite zahar brun optional, lapte fierbinte sau spuma de lapte …
Read more »
7 February 2013

Curcan
cu sos curry şi migdale din: orez basmati, sare, piept de curcan,
ceapa, usturoi, ulei, rosii, curry, supa, fulgi de migdale, coriandru,
sos sweet chilli si piper. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 600 g
piept de curcan 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 300 g rosii
bucati 1 lingurita curry…
Read more »
7 February 2013

Supă
de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de
cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane.
Ingrediente: 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in jumatati 2 cepe
mari, preferabil, rosii, curatate si taiate sferturi (segmente) 8 catei
de usturoi, necuratati ramurele de cimbru 4 linguri ulei de masline 600…
Read more »
7 February 2013

Pulpe
de pui cu linte si ceapa rosie din: ulei, pulpe de pui, ciocanele de
pui, usturoi, linte verde, supa de pui, smantana, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, mustar dijon, patrunjel si legume. Ingrediente: 1 lingura de
ulei 4 pulpe superioare si 4 ciocanele de pui 1 ceapa rosie, feliata
fin 2 catei de…
Read more »
7 February 2013

Capsune
imbracate in ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata neagra,
ciocolata alba si capsune. Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte 150 g
ciocolata neagra 150 g ciocolata alba 750 g capsune Mod de preparare:
Tapetează o tavă cu hîrtie de copt, apoi rupe ciocolata cu lapte în
bucăţi egale şi pune-le într-un vas la…
Read more »
7 February 2013

Paste
cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac,
supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si
parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1
lingura unt 300 g spanac 125 ml supa 250 g mascarpone 100 g smantana
slaba 1 lingura suc…
Read more »
7 February 2013

Muschiulet
de porc pe pat de morcovi si felii de mere din: ulei, muschi de porc,
faina, supa de pui, mere, cartofi, morcovi baby, cimbru, mustar, miere,
sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite ulei 500 g muschi de porc 3
linguri faina 2 cani supa de pui 2 mere 8 cartofi foarte mici 1 cana…
Read more »
7 February 2013

O
reteta delicioasa de salata cu:sprot afumat, ardei capia, ardei iute,
capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata
verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei
capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic
murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu…
Read more »
6 February 2013

Aripioare
de pui in sos picant din: aripi de pui, pepsi, ketchup, otet, sos de
soia, sos de ardei iute, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei iute,
sare, seminte de susan, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente:
800 g aripi de pui 600 ml Pepsi sau cola 340 g ketchup 60 ml…
Read more »
6 February 2013

Şniţel
cu verdeaţă pe un pat de legume din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi,
carne de vitel, sare, piper, boia de ardei dulce, oua, patrunjel,
salvie, rozmarin, pesmet, ulei de masline, otet balsamic, vin alb si
miere. Ingrediente: cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 ceapa rosie 1
catel de usturoi 4 bucati carne…
Read more »
6 February 2013

Carne
cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru
snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua.
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 4 bucati
carne pentru snitel (a 160 g) 2 linguri ulei sare piper 200 g smantana
200 ml supa 1/2 legatura patrunjel 2…
Read more »
6 February 2013

Supa
de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de
lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 1
castravete mediu 1 catel de usturoi 600 g iaurt sucul de la 1/2 lamaie 1
lingura cu ulei de masline 10-20 cl apa de la gheata 4 linguri cu menta
proaspat tocata…
Read more »
6 February 2013

Chiftelute
marinate din: chiftelute prajite, suc de rosii, otet, apa, frunza de
dafin, ulei si sare. Ingrediente: 20 chiftelute prajite sosul: 250 ml
suc de rosii 5 ml otet 250 ml apa 1 frunza de dafin 1 lingura ulei sare
Mod de preparare: Se incing 3 linguri de ulei in care se prajeste
faina…
Read more »
6 February 2013

Sote
de varza de Bruxelles din: ardei gras, rosii, ceapa, orez, varza de
bruxelles, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1
ceapa 50 g orez 500 g varza de Bruxelles ulei sare piper Mod de
preparare: Se spală verzele de Bruxelles şi se fierb 10 minute în apă cu
sare.…
Read more »
6 February 2013

Oua
umplute cu ton si cu topping de icre de somon din: icre de somon, ton,
lamaie, oua, patrunjel si maioneza. Ingrediente: 100 g icre de somon 1
conserva ton 1 lamaie 10 oua patrunjel verde 100 g maioneza preparata in
casa Mod de preparare: Se fierb 10 oua, timp de 5 minute. Dupa…
Read more »
6 February 2013

Tortellini
cu spanac si salvie din: tortellini cu spanac si ricotta, unt, frunze
de salvie, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 250 g tortellini cu
spanac si ricotta 100 g unt frunze de salvie parmezan ras (optional)
sare piper Mod de preparare: Se pune apa la fiert, iar apoi se adauga o
lingurita de ulei…
Read more »
6 February 2013

Supa
de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa,
ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si
piper. Ingrediente: 80 g bulb fenicul 30 g tija de telina 2 catei de
usturoi 500 g broccoli 1 ceapa 1 lingura cu ulei de masline 50 cl lapte
degresat 1…
Read more »
6 February 2013

Risotto
cu morcovi si salvie din: orez, parmezan, ciuperci, supa de legume,
ceapa, morcovi, telina, boia, frunze de salvie, ulei si sare.
Ingrediente: 250 g orez cu bob rotund 150 g parmezan 100 g ciuperci din
conserva 1 l supa de legume 1 ceapa 4 morcovi 1 telina mica 1/2 linguri
boia frunze de salvie…
Read more »
6 February 2013

Somon
cu lamaie si cuscus din: fileuri de somon, lamaie, portocala, vin alb
sec, cuscus, unt, frunze de salvie, runze de ruccola, frunze de salata,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri somon 1 lamaie 1 portocala
1/2 pahar vin alb sec 250 g cuscus 50 g unt frunze de salvie frunze de
ruccola frunze…
Read more »
6 February 2013

Sufleu
cu paste si carnati din: paste, sare, carnaciori de vita, rosii,
spanac, unt, piper, oua, galbenus, lapte si smantana. Ingrediente: 300 g
paste sare 350 g carnaciori proaspeti de vita 200 g rosii 500 g spanac
50 g unt piper 3 oua 1 galbenus 125 ml lapte 50 ml smantana Mod de
preparare:…
Read more »
6 February 2013

Chiftelute
de curcan in sos de rosii din: carne tocata de curcan, dovlecel, ceapa,
ou, menta, coriandru, chimen, sare, piper, ulei, ulei de masline, boia
de ardei iute, fulgi de ardei iute, ceapa rosie, usturoi, zahar si
menta. Ingrediente chiftelute: 500g carne tocata de curcan 1 dovlecel
mare 40g ceapa tocata 1 ou 2 linguri…
Read more »
6 February 2013

Consome
cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si
piper. Ingrediente: 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un
cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol) 50 g
pesmet 70 g parmezan proaspat ras 2 oua 1 praf de nucsoara piper macinat
Mod…
Read more »
6 February 2013

Bors
de urzici cu orez si praz din: urzici, usturoi, praz, orez, bors,
marar, leustean, sare, piper si hrean. Ingrediente: 500 g urzici 1
căpățână mică usturoi 500 g praz 1 lingură orez 1 l borș mărar proaspăt
leuștean proaspăt sare piper 1 linguriță hrean ras Mod de preparare:
Se spală bine urzicile, se…
Read more »
6 February 2013

Salata
cu peste in stil italian din: file de peste, cartofi, ceapa, morcov,
radacina de telina, rosii, masline, fasole pastai, hamsii, otet
balsamic, ulei de masline, salata verde, foaie de dafin, piper boabe,
piper maicnat si sare. Ingrediente: 350 g file de peste cu pielita 2
cartofi fierti 2 cepe 1/2 morcov fiert 50 g…
Read more »
6 February 2013

Ciorbă
de porc cu zeamă acra de varză din: piept de porc, cartofi, zeama de
varza acra, morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, leustean,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc 500 g cartofi 1
l zeama de varza acra 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400
g…
Read more »
6 February 2013

Prajitura
savuroasa cu nuci din: ulei, zahar, apa, faina, gem, nuci pisate, praf
de copt, bicarbonat, cacao si sare. Ingrediente: 1 cana ulei 1 cana
zahar 2 cani apa 3 cani faina 3-4 linguri gem sau dulceata 1 cana nuci
pisate 1 plic praf de copt 1 lingurita bicarbonat 3 linguri cacao un
varf de…
Read more »
6 February 2013

Mancare
de pastarnac din: pastarnac, prune uscate, seminte de chimen, ulei de
masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 250 g pastarnac 100 g
prune uscate, rehidratate, stropite cu 50 ml coniac 1 lingurita seminte
de chimen 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi păstârnacul de…
Read more »
6 February 2013

Salata
cu spanac, rosii si somon afumat din: oua, spanac, rosii cherry,
castravete, avocado, ceapa verde, file de somon, ulei de masline, suc de
lamaie, mustar dijon si capere. Ingreediente: 4 ouă 220g de spanac,
rucola sau spanac tânăr 12 roşii cherry, tăiate în patru ½ castravete
mare, tăiat cubuleţe 1 avocado copt, tăiat felii…