Retete de Paste:
Tort cu physalis
30 April 2009

Read more »
Sufleu cu carnaţi
30 April 2009

Read more »
Sepie în sos de vin
30 April 2009

Read more »
Brioşe vegetale
30 April 2009

Read more »
Colac cu mac şi cocos
30 April 2009

Read more »
Ghiveci cu carne de porc
29 April 2009

Read more »
Cum se prepara Sos Alioli
29 April 2009
Ingrediente:
6 cloves of garlic , peeled and roughly chopped ½ tsp coarse salt 1 egg
yolk 1 tbsp lemon juice 180 ml olive oil 1 mortar and pestle 1 whisk 1
bowl 1 spoon Sos de usturoi traditional Spaniei. se potriveste de minune
cu cartofi, pui, paella sau alte preparate. Cum se prepara sos…
Read more »
Read more »
Rulouri din peşte cu orez
29 April 2009

Read more »
Supă cu găluşte de brânză
29 April 2009

Read more »
Tort de pişcoturi
29 April 2009

Read more »
Pilaf cu roşii şi miel
29 April 2009

Read more »
Scoici cu orez şi mărar
29 April 2009

Read more »
Paste cu stevie si ardei
29 April 2009

Read more »
Ciorbă de praz cu kaizer
29 April 2009

Read more »
Salată de paste cu peşte
29 April 2009

Read more »
Cum se prepara sos Low-Fat Vinaigrette
28 April 2009
Ingrediente:
120 ml orange juice 40 ml balsamic vinegar 60 ml olive oil 1 shallot ,
chopped 1 tsp Dijon mustard salt and pepper 1 bowl 1 whisk 1 spoon Cum
se prepara sos Low-Fat Vinaigrette
Read more »
Read more »
Salată cu nuci şi brânză
28 April 2009

Read more »
Ruladă dulce cu nuca de cocos
28 April 2009

Read more »
Tochitură cu cârnaţi
28 April 2009

Read more »
Sandviş cu salată de peşte
28 April 2009

Read more »
Ruladă cu spanac
28 April 2009

Read more »
Costiţă cu bere
28 April 2009
Ingrediente:
5 costiţe de vită 250 g bacon două cepe o sticlă de bere neagră două
ceşti de supă de vită 250 g sos de roşii două de linguri de ulei
Preparare: Curăţaţi carnea de grăsime. Peste carne presăraţi o
linguriţă de sare şi un vârf de cuţit de piper. Turnaţi cam două
linguri de…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciocolată
28 April 2009

Read more »
Smochine umplute
28 April 2009

Read more »
Rulouri cu peşte afumat
28 April 2009

Read more »
Bucataria lui Jamie
27 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 8 – Praz Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Mâncare de dovlecei
27 April 2009

Read more »
Prăjitură cu fistic
27 April 2009

Read more »
Pui cu sfeclă
27 April 2009

Read more »
Gâscă umplută
26 April 2009
Ingrediente:
o gâscă ficatul inima 300 g carne tocată o legătură de pătrunjel două
ouă o ceapă de apă două chifle îmbibate în lapte sare piper bere
Preparare: Se taie picioarele şi gâtul gâştei, se curăţă, se sărează şi
se piperează atât pe dinăuntru, cât şi pe dinafară. Organele se dau prin
maşina de tocat,…
Read more »
Read more »
Hamburgeri vegetali
25 April 2009
Ingrediente:
două căni de fasole pisată o legătură de pătrunjel o cană de coriandru
tăiat fin o legătură de mărar mărunţit o cană de ceapă verde o cană de
ceapă uscată două căpăţâni de usturoi tăiat mărunt ulei apă minerală
chili pudră seminţe de susan sare piper Preparare: Se pune fasolea
într-un castron mare cu…
Read more »
Read more »
Orez curry cu ton şi stafide
24 April 2009

Read more »
Fenicul umplut cu ciuperci
24 April 2009

Prăjitură cu cremă de castane
24 April 2009

Read more »
Pizza cu dovleac şi pui
24 April 2009

Read more »
Cum se prepara un cocktail Ruby Relaxer
24 April 2009
Ingrediente:
25 ml peach schnapps 25 ml vodka 25 ml coconut rum 25 ml pineapple
juice 25 ml cranberry juice 1 slice of pineapple 1 25ml/50ml measure 1
mixing glass 1 barspoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass Cum se
prepara un cocktail Ruby Relaxer
Read more »
Read more »
Somon cu legume si broccoli
24 April 2009

Read more »
Tortilla cu legume
24 April 2009

Read more »
Floare cu gem de piersici
24 April 2009

Read more »
Paste cu carne şi ciuperci
24 April 2009

Read more »
Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri
24 April 2009
Soiurile
autohtone de viţă de vie si vinuri III Tămâioasa românească - unul din
vinurile de mare marcă, câştigător al multor concursuri naţionale şi
internaţionale, emblemă a centrului viticol Pietroasele şi piesa de
rezistenţă a oricărei degustări. Este un vin de culoare alb-gălbuie când
este tânăr, după învechire galben-strălucitor, fructuos, demisec, dulce
sau licoros, fin…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac, cartofi şi ciuperci
24 April 2009
Ingrediente:
un kg spanac (un pachet congelat) un kg cartofi doi morcovi două cutii
de 400 g ciuperci 5 linguri de suc de roşii două cepe 3 ouă 200 g
caşcaval (brânză) ulei pesmet pentru tapetat forma piper sare mărar şi
pătrunjel Preparare: Curăţaţi spanacul, îl opăriţi în apă sărată şi-l
tocaţi. Curăţaţi cartofii, şi…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu morcovi
23 April 2009

Read more »
Legume cu parmezan, nuci si ciuperci
23 April 2009

Read more »
Boston Flip cocktail
23 April 2009

Read more »
Pişcoturi cu ciocolată
23 April 2009

Read more »
Cum se prepara sos Alfredo
23 April 2009
Ingrediente:
55 g Butter 240 ml Double Cream 2 Garlic, crushed 2 tbsp Parmesan or
gruyere cheese salt and pepper chopped chives for garnish Sosul
Alfredo este un sos cremos care poate fi combinat cu orice fel de paste.
Cum se prepara Sos Alfredo
Read more »
Read more »
Mâncare de vinete cu pui
23 April 2009

Read more »
Midii cu legume
23 April 2009

Read more »
Chifteluţe de legume cu paste
23 April 2009

Read more »
Inimă dulce cu smochine
23 April 2009

Read more »
Mâncare de ficăţei cu broccoli
23 April 2009

Read more »
Mere coapte în aluat
23 April 2009
Ingrediente:
300 g făină 150 g unt două linguri de zahăr un ou 6 mere 250 g
marmeladă 3 linguri de nuci pisate mai mare sare esenţă de vanilie şi
de rom Preparare: Din făină, unt, zahăr, ou, esenţa de vanilie şi un
praf de sare, faceţi un aluat bine frământat, pe care-l daţi la…
Read more »
Read more »
Orez cu ardei si calamar
22 April 2009

Read more »
Vinete gratinate
22 April 2009

Read more »
Tort cu ananas
22 April 2009

Read more »
Cum se prepara un Cocktail Apple Martini
22 April 2009
Ingrediente:
1 green apple 50 ml vodka 25 ml apple juice 10 ml apple schnapps 5 ml
gomme sugar 1 chopping board 1 knife 1 muddle 1 cocktail strainer 1 fine
strainer 1 cocktail stirrer 1 martini glass 1 single shot measure 25ml
(1fl oz) 1 double shot measure 50ml (2fl oz) 1 measuring jug…
Read more »
Read more »
Varză cu cârnaţi
22 April 2009

Read more »
Salată de cartofi cu peşte
22 April 2009

Read more »
Supă cu legume si broccoli
22 April 2009

Read more »
Prăjituri de ciocolată
22 April 2009

Read more »
Salată cu fructe de mare si surimi
22 April 2009

Read more »
Rulou cu fenicul şi carne
22 April 2009

Read more »
Pizza Chicago
22 April 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 450 ml apă un cubuleţ de drojdie un vârf de cuţit de sare
50 ml ulei 170 g mălai 900 g făină de grâu Pentru topping: 450 ml suc
de roşii 250 g brânză mozzarella rasă 50 g ciuperci feliate 50 g spanac
50 g brânză Romano rasă 50 g felii de…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu parmezan
21 April 2009

Read more »
Antricot de vită cu bere
21 April 2009

Cum se prepara sos Tamarind Chutney
21 April 2009
Ingrediente:
2 cups (500ml) Water 2 Concentrated Tamarind Paste ½ cup Jaggery 1 tsp
Salt 1 tsp Red Chilly Powder 1 tsp Garam Masala 1 tsp Roasted and Ground
Cumin and Fennel Seeds Este un sos indian dulce-acrisor care poate fi
congelat si servit tot timpul Cum se prepara sos Tamarind Chutney
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cremă de ciocolată
21 April 2009

Read more »
Terină cu piure şi sos tomat
21 April 2009

Read more »
Mîncare de scoici si caracatiţă
21 April 2009

Read more »
Musaca cu soia şi ciuperci
21 April 2009

Read more »
Tartă cu piersici şi lămîie
21 April 2009

Read more »
Pui învelit în praz
21 April 2009

Read more »
Curcan umplut
21 April 2009

Read more »
Pui cu ciuperci si bere
21 April 2009

Read more »
Cartofi prăjiţi cu sos
21 April 2009
Ingrediente:
5 cartofi ulei sare piper Pentru sos: 80 g maioneză 3 linguriţe de
curry 40 g smântână o linguriţă de ghimber măcinat o jumătate de
linguriţă de şofran o jumătate de linguriţă de pudră de chilii o
jumătate de linguriţă de boia dulce sare Preparare: Intr-un castron se
amestecă maioneza cu smântână. Se presară…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Beurre Blanc
20 April 2009
Ingrediente:
50 ml white wine 1 shallot, finely chopped 200 g unsalted butter, cut
in small cubes 1 tbsp lemon juice salt pepper A dash of Tabasco or
pepper sauce 1 small saucepan 1 small whisk Sos Beurre Blanc- un sos
clasic cremos pe baza de unt, ideal pentru mai multe feluri de mancare
…
Read more »
Read more »
Carne în aspic
20 April 2009

Read more »
Conopidă cu păpădie
20 April 2009

Read more »
Paste cu nuci
20 April 2009

Read more »
Cârnaţi olteneşti
20 April 2009

Read more »
Coaste de porc cu legume
20 April 2009

Read more »
Hot dog
20 April 2009

Read more »
Pui de sepie la grătar
19 April 2009
Ingrediente:
400 g pui de sepia trei linguri de pătrunjel verde tocat o lămîie ulei
de măsline sare şi piper Curăţă şi spală puii de sepie, apoi lasă-i să
se marineze o jumătate de oră într-un amestec de ulei, suc de lămîie,
sare şi piper. Scoate-i apoi din marinată şi cotace-i pe grătar, în
cuptorul…
Read more »
Read more »
File de peşte
19 April 2009
Ingrediente:
100 ml sos de soia o linguriţă de zahăr două linguriţe de ghimber
măcinat un căţel de usturoi două linguri de vin alb fileuri de peşte
Preparare: Intr-un castron se amestecă foarte bine sosul de soia,
zahărul, ghimberul, usturoiul pisat şi vinul. In această compoziţie se
aşază peştele, se acoperă cu sos şi se…
Read more »
Read more »
Pui de caracatiţă în manieră antică
18 April 2009
Ingrediente:
12 pui de caracatiţă două lămîi ulei de măsline sare şi piper pătrunjel
verde Preparare: Curăţă şi spală puii de caracatiţă, apoi lasă-i să
fiarbă două ore în apă multă, cu sare. Scoate-i, taie-i în două,
longitudinal, aşază-i în farfurii ovale şi condimentează-i cu sare,
piper şi o picătură de ulei. Stropeşte-i cu zeama…
Read more »
Read more »
Gogoşi
18 April 2009

Read more »
Bucataria lui Jamie
18 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 7 – Vanat cu pene Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Crevete prăjite
18 April 2009
Ingrediente:
400 g crevete (sau cozi de crevete) ulei de măsline extravirgin o
lămîie aluat de clătite sare Preparare: Curăţă şi spală crevetele
(cozile de crevete), apoi lasă-le să se marineze o oră într-un amestec
de ulei de măsline şi zeamă de lămîie. Trece apoi fiecare crevete prin
aluatul de clătite şi prăjeşte-le într-un vas…
Read more »
Read more »
Morcovi caramelizaţi
18 April 2009

Read more »
Prăjiturele cu unt de arahide
18 April 2009

Read more »
Hamburger
18 April 2009

Read more »
Bienenstich
18 April 2009

Read more »
Budincă de cireşe
18 April 2009

Read more »
Pui Kung Pao
18 April 2009

Read more »
Rulouri cu salată
17 April 2009
Ingrediente:
o salată Iceberg o lingură de ulei de susan o felie de ghimbir un
căţel de usturoii două cepe verzi 450 g carne de pui un ardei gras roşu o
conservă cu castane de apă o rădăcină de ţelină o linguriţă de amidon
de porumb o lingură de sos de soia o lingură de…
Read more »
Read more »
Budincă de urdă
17 April 2009
Ingrediente:
500 g biscuiţi măcinaţi 100 g unt 200 g zahăr scorţişoară un kg urdă
dulce 7 ouă 50 g amidon 250 g zahăr două plicuri cu zahăr vanilinat
coaja rasă de la o lămâie Preparare: Biscuiţii, zahărul şi scorţişoara
se amestecă bine cu untul topit. Toată această compoziţie se presează pe
fundul unei tăvi,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa-crema de fenicul
17 April 2009
Ingrediente:
1 tsp fennel seeds , toasted and ground 2 garlic cloves , peeled and
chopped 100 g butter 700 g fennel bulbs , sliced 1 ltr chicken stock
(approx) 100 ml cream salt and pepper some feathery fennel leaves ,
reserved for garnishing 1 chopping board 2 knives, 1 large 1 small 1
medium…
Read more »
Read more »
Feng Shui dulce cu crevete
17 April 2009

Calmari prăjiţi
17 April 2009
Ingrediente:
400 g calmari făină sare, ulei pentru prăjit lămîie Preparare: Curăţă
şi spală pe cei mai mici lăsă-i întregi (eventual taie-i doar o dată,
longitudinal), iar pe cei mai mari taie-i în bucăţi, în inele subţiri,
iar tentaculele taie-le longitudinal. Trece bucăţile de calmari (sau
calmarii întregi, după caz) prin făină şi apoi prăjeşte-le…
Read more »
Read more »
Milk shake
17 April 2009

Read more »
Orez cu legume
17 April 2009

Read more »
Conopidă cu usturoi
17 April 2009
Ingrediente:
o conopidă două cepe două linguriţe de bulion trei căţei de usturoi
sarea piperul pătrunjel Preparare: Se alege o conopidă mai mare, de
culoare albă şi care să nu fie vătămată. Se curăţă de frunze şi se
desface în bucheţele. Pentru a se curăţa mai bine, se poate lăsa într-un
vas cu apă rece…
Read more »
Read more »
Turtite de cartofi
17 April 2009

Read more »
Păstrăv cu hrean
16 April 2009
Ingrediente:
500 g file de păstrăv două legături de pătrunjel două legături de
hrean o lămîe un praf de sare o lingură de ulei o lingură de vin alb
Preparare: Fileul de peşte, peste care s-a presărat puţină sare şi
pătrunjel verde, se înveleşte într-o frunză de hrean. Se pune într-o
tavă care a fost…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu sâmburi de pin
16 April 2009

Read more »
Stridii cu sampanie
16 April 2009

Read more »
Cum se prepara un Cocktail Caipirinha
16 April 2009
Ingrediente:
2 tsp granulated sugar 1 lime, cut into 8 wedges 75 ml cachaça ice
cubes 1 strawberry, to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 wooden pestle
(or similar) 1 sharp knife 1 chopping board 1 old fashioned glass Cum se
prepara Caipirinha Cocktail
Read more »
Read more »
Piersici
16 April 2009

Read more »
Coroniţă de căprioară
16 April 2009

Read more »
Scoici cu dovlecei
16 April 2009

Read more »
Păstrăv cu lămaie
16 April 2009

Read more »
Ton cu pătrunjel
16 April 2009
Ingrediente:
800 g ton o lingură de ulei 50 g unt 3 căţei de usturoi două legături
de pătrunjel o lămîie piper şi sare după gust. Preparare: Bine curăţat,
tonul se porţionează în bucăţi nu prea mari, se unge cu ulei şi se
stropeşte cu zeamă de lămîie. Peste el se presară usturoiul tăiat
mărunt,…
Read more »
Read more »
Ghiveci de peşte
16 April 2009

Read more »
Merluciu cu fenicul
16 April 2009

Read more »
Legume la cuptor
15 April 2009

Read more »
Steluţe dulci
15 April 2009

Read more »
Cum se prepara Hummus
15 April 2009
Ingrediente:
250 g chickpeas , presoaked over-night 150 ml tahini 1 tbsp lemon juice
1 ltr water salt ½ tsp cumin ½ tsp paprika 3 tbsp olive oil 1 tbsp
parsley , chopped 1 lemon juiced ½ green chilli , chopped 2 bowls 1
saucepan with a lid 1 spoon 1 whisk 1 blender Cum…
Read more »
Read more »
Terină de pasăre cu ficat
15 April 2009

Read more »
Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri
15 April 2009
Soiurile
autohtone de viţă de vie si vinuri II Fetească albă - soi românesc,
alb, de culoare galben-verzui specifică soiului, sec şi / sau demisec ,
în funcţie de conţinutul de zahăr al strugurilor în momentul recoltării
şi de tehnologia de vinificaţie aplicată. Bogat în nuanţe ce-i sunt
caracteristice: fructuos, fin, catifelat, echilibrat în aciditate…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte cu oregano
15 April 2009

Read more »
Lasagna vegetală
15 April 2009

Read more »
Prăjituri cu frişca şi prune
15 April 2009

Read more »
Legume cu cârnaţi
15 April 2009

Read more »
Ciorba de peste cu porumb
14 April 2009

Read more »
Chifteluţe cu broccoli
14 April 2009

Read more »
Jeleu de vin cu prune
14 April 2009

Read more »
Cum se prepara un cocktail Banana Marble Drop
14 April 2009
Ingrediente:
25 ml banana liqueur 25 ml white crème de cacao 25 ml brown crème de
cacao 120 ml half and half (milk and cream) Ice cubes chocolate powder 1
squirt whipped cream 1 shot measure 1 chopping board 1 squeezer 1
shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 old-fashioned
glass Cum…
Read more »
Read more »
Paste cu praz şi kaizer
14 April 2009

Read more »
Turnuri de vinete cu icre
14 April 2009

Read more »
Omletă cu legume, marar si roşii uscate
13 April 2009

Read more »
Ruladă dulce
13 April 2009

Ciorbă de miel
13 April 2009

Read more »
Colţunaşi cu peşte
13 April 2009

Read more »
Tort cu căpşuni şi coacăze
12 April 2009

Read more »
Raviolli cu brânză feta
12 April 2009

Read more »
Fursecuri trio
12 April 2009

Read more »
Bucataria lui Jamie
12 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 6 Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Miel cu legume
12 April 2009

Read more »
Ciorbă de şalău
12 April 2009

Read more »
Turnuleţ cu sos de brânză
12 April 2009

Read more »
Tarte cu legume
10 April 2009

Read more »
Frigărui de porc cu legume
10 April 2009

Read more »
Gustare cu icre
10 April 2009

Read more »
Tort cu ananas şi cocos
10 April 2009

Read more »
Rulouri cu legume şi cu carne
10 April 2009

Read more »
Mâncare cu inele de calamar
10 April 2009

Read more »
Cum se prepara sos Puttanesca
9 April 2009
Ingrediente:
4 tbsp olive oil 6 garlic cloves, minced quarter tsp chilli flakes 1
tin of chopped tomatoes 1 ½ tbsp black olives, chopped 1 tbsp small
capers 2 tbsp basil, chopped 250 g fresh pasta , for example Pappardelle
30 g parmesan, grated salt and pepper 2 saucepans 1 wooden spoon 1
colander Sos…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu parmezan
9 April 2009

Read more »
Gaufre cu ciocolată şi cireşe
9 April 2009

Read more »
Paste cu spanac şi kaizer
9 April 2009

Read more »
Scoici cu sos de roşii picant
8 April 2009

Read more »
Sufleu de sparanghel
8 April 2009

Read more »
Croissante cu fructe
8 April 2009

Read more »
Mâncare cu cârnaţi
8 April 2009

Read more »
Tarte cu muguri de soia
8 April 2009

Read more »
Prăjitură cu vişine şi cireşe
8 April 2009

Read more »
Melci cu pepene galben şi sos
7 April 2009

Read more »
Cum se prepara un Cocktail A fi sau A nu fi
7 April 2009
Ingredinete:
50 ml gin 10 ml triple sec 10 ml carpano punt e mes 25 ml cranberry
juice 1 dash of lemon juice 1 orange Some ice cubes 1 shot measure 1
martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer Cum se
prepara un Cocktail A fi sau A nu fi
Read more »
Read more »
Calamar cu portocale
7 April 2009

Read more »
Roşii umplute cu humus
7 April 2009

Read more »
Tarte cu gem de caise
7 April 2009

Read more »
Piept de pui pe pat de cuşcuş
7 April 2009

Read more »
File de peşte cu praz
6 April 2009

Read more »
Mâncare de vinete cu mentă
6 April 2009
