Retete de Paste:
Chiftele de ficat cu garnitura de gutui
31 January 2010
Ingrediente: 500 g ficat de porc 100 g paine sare piper patrunjel
pesmet 1 ou 3 cepe Mod de preparare: Ficatul se trece prin masina cu
painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa tocata si putin calita, sare,
piper, patrunjel, galbenusul si albusul batut spuma. Se amesteca totul,
se ia cu lingurita din compozitie,…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
31 January 2010
Jamie la cantina scolii VII De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii VII
Read more »
Read more »
Supa de post
31 January 2010
Pune la fiert 2-3 cartofi taiati cubulete mari (cu latura de 2 cm), 2-3
morcovi taiati (pe lung in patru si pe lungime din 3 in 3 cm), 1 ceapa
curatata, dar intreaga. Adauga si putina sare. Cand zarzavatul e pe
jumatate fiert, se pun 2 linguri de condimente. La sfarsit pui fidea si…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu ciuperci si costita
31 January 2010

Read more »
Deserturi simple: Prajitura cu mere
31 January 2010
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere din: mere, ulei,
zahar, praf de copt, mirodenii si faina. Ingrediente: 2 cani mere rase 2
cani ulei 2 cani zahar 1 plic praf de copt mirodenii (putina coaja de
portocala rasa da o aroma deosebita) 6 cani faina Mod de preparare: Se
amesteca totul…
Read more »
Read more »
Budinca de zahar ars
31 January 2010

Read more »
Budinca din cornuri
31 January 2010
Doua comuri sau batoane cumparate se taie si se asaza intr-un vas cu
pereti inaiti. 1/2 l apa se fierbe impreuna cu 2 linguri rom, 2 linguri
cacao, 3 linguri zahar. Se toarna fierbinte peste comuri si se acopera
vasul cu un capac. 3 galbenusuri se freaca cu 7 linguri cu zahar. 1/2 l…
Read more »
Read more »
Tocana de oua
31 January 2010

Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci
30 January 2010
Ingrediente: 6 cartofi 1 cutie ciuperci 1 ceapa mare 1 morcov 1 cana
suc de rosii sau ketchup ulei pentru prajit Mod de preparare: Cartofii
se curata si se scobesc pentru a putea fi umpluti, dupa care se prajesc
putjn pe ambele parti in ulei tncins. Dupa ce s-au prajit se scot pe…
Read more »
Read more »
Rulada cu cascaval
30 January 2010

Read more »
Limba cu sos de smantana
30 January 2010

Read more »
Rulada din branza de vaci
30 January 2010
Ingrediente: 250 g branza 1/2 pachet unt 2 linguri cu nuci pisate 6-8
catei de usturoi 1/2 lamaie 4 linguri verdeata (patrunjel si marar)
Mod de preparare: Branza de vaci se freaca bine cu untul, se adauga
nucile pisate, usturoiul pisat, sare si piper. Se amesteca totul foarte
bine. Apoi se adauga sucul…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac si conopida
30 January 2010

Read more »
Muschiulet umplut la tava
30 January 2010

Read more »
Drob de praz
30 January 2010
1 kg de praz se curata si se taie fideluta si se pune la inabusit in
putin ulei si apa. Dupa ce s-a inmuiat se adauga 2-3 legaturi de marar
tocate marunt, precum si o cutie de ciuperci tot marunt taiate. In
aceasta compoztye se pun o lingurita cu varf de condimente, piper,
nucsoara…
Read more »
Read more »
Cotlet cu ficătei
30 January 2010
Ingrediente: 2 bucăţi cotlet fără os 150 g ficăţei 50 g salam uscat
100 g caş 100 g gogaşar roşu 50 g ceapă Pentru garnitură: 250 g păstăi 2
cartofi 200 g ciuperci 200 g morcovi Mod de preparare: Cotletul
tăiat portofel se umple cu ficăţeii care s-au călit cu ceapa şi
gogoşarul…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel cu legume
29 January 2010

Read more »
Platou cu cruditati
29 January 2010
Ingrediente: 200 g morcovi 200 g t,elina 200 g rosii 200 g castraveti
200 g varza alba sau rosie 150 g masline negre 50 g patrunjel verde 2
lamai 150 ml ulei de masline 50 ml otet 30 g ceapa 1 g piper macinat 30 g
sare Mod de preparare: Morcovii si telina…
Read more »
Read more »
Pilaf de orez cu ciuperci
29 January 2010
Ingrediente: 1 cana orez spalat si scurs de apa 1 morcov 1 pastarnac 1
cutie de ciuperci 1 lingura condimente 2 cepe 100 ml ulei marar
patrunjel sare si piper dupa gust Mod de preparare: Se inabusa in ulei
(50 ml) ceapa cu morcovul si pastarnacul (ambele rase pe razatoarea cu
ochiuri mici),…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
29 January 2010
Jamie la cantina scolii VI De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii6
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu costiţă
29 January 2010

Read more »
Pateu de cartofi cu branza
29 January 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua 50 ml ulei 200 g branza de vaci bine
stoarsa 2-3 linguri de faina sare mare Mod de preparare: Cartofii
spalati se fierb in coaja, dupa care se curata si se dau prin razatoare,
amestecandu-se cu ouale, uleiul, sarea si faina. Se obtine o pasta
consistenta, care…
Read more »
Read more »
Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano
28 January 2010
O
reteta foarte gustoasa de post de mancare de rosii cu vinete, busuioc
si oregano din: rosii, sare, piper, oregano, busuioc, ulei de masline,
vinete, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 1 kilogram rosii sare piper
oregano busuioc 3-4- linguri ulei de masline 2 vinete 3 cepe rosii 4
catei de usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mancare de morcovi
28 January 2010

Read more »
Taitei cu mac
28 January 2010
Se fierb taietei in apa cu sare, se strecoara si se clatesc, iar peste
se pun 100 g mac prajit in 3 linguri de ulei. Se mai adauga zahar si
scortisoara, dupa gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos vinegreta cu patrunjel
28 January 2010
Ingrediente:
1/2 cana ulei de masline 1 lingurita boia 1 lingurita boabe de mustar
macinate 2 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita busuioc uscat un praf
de piper 1 lingura ceapa tocata 3 linguri otet de vin rosu 2 linguri suc
de lamaie 2 lingurite patrunjel verde tocat Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele…
Read more »
Read more »
Somon marinat cu sos de muştar
28 January 2010

Read more »
Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere
28 January 2010

Read more »
Covrigei cu cascaval sau chimen
28 January 2010
Ingrediente: 500 g faina 100 g unt (sau margarina) 100 g untura 150 g
cascaval 200 g smantana 30 g drojdie (care se pune la dospit in putin
lapte) 2 galbenusuri 1 lingurita sare 1 lingurita otet Mod de
preparare: Se face un aluat din toate, se intinde gros de 1 cm, se…
Read more »
Read more »
Salata greceasca
27 January 2010

Read more »
Mucenici din aluat de paine
27 January 2010

Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
27 January 2010
Jamie la cantina scolii V De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii V
Read more »
Read more »
Rulada din rasol de vita
27 January 2010

Placinta cu legume
27 January 2010

Read more »
Covrigei
27 January 2010
Ingrediente:
1 kg faina drojdie cat o nuca 1-2 oua margarina cat cuprinde 2
lingurite sare Mod de preparare: Ingredientele se amesteca,
formandu-se un aluat potrivit. Se framanta bine, dupa care aluatul se
portioneaza, facandu-se mici bastonase de aluat care se rasucesc sub
forma de covrigei. Dupa ce o parte din covrigei sunt gata,…
Read more »
Read more »
Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze
27 January 2010

Read more »
Varza cu branza si smantana la cuptor
27 January 2010

Read more »
Andive cu pesmet la cuptor
26 January 2010
Ingrediente:
1 kg andive 150 g unt 150 g cascaval ras pesmet Mod de preparare:
Curata andivele, spala-le si opareste-le cu apa fierbinte cu sare. Dupa
ce se scurg, unge cu unt o cratita, presara pesmet, aseaza andivele.
Presara peste ele un strat de cascaval ras si pesmet tras in ulei. Se
pune cratita…
Read more »
Read more »
Friptura de carne tocata
26 January 2010

Read more »
Supa de morcovi cu paste
26 January 2010
Ingrediente:
2 l apa 4-5 morcovi potriviti 1 ceapa mica 1-2 linguri orez 1 mana
fidea 1 mana taitei sare ulei frunze de telina patrunjel verde 1 cub
condimente de pui Mod de preparare: Morcovii curatati si spalati se
dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc in ulei. Se adauga 2 l…
Read more »
Read more »
Salata de iarna
26 January 2010
Ingrediente:
2 cepe rosii 300 g parizer 250 g cascaval 75 ml otet de vin alb sare
piper zahar 6 linguri ulei patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Se
curata ceapa si se taie in rotocoale. Se indeparteaza pielifa de pe
parizer si se taie carnea in felii subtiri. Se taie cascavalul in felii…
Read more »
Read more »
Friptura de costita
25 January 2010

Read more »
Tort Joffre
25 January 2010

Read more »
Ciorba
25 January 2010

Read more »
Salata orientala speciala
25 January 2010
Ingrediente:
6 cartofi mari 4 morcovi 1 ceapa 5 ridichi 50 g masline 2 castraveti
murati 2 oua mari 2 conserve de peste in ulei 1 lingura ulei sare 1 mar
rosu mic Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii, separat morcovii
si separat ouale. In acest timp se taie ceapa solzisori, ridichile…
Read more »
Read more »
Dieta cu supa
24 January 2010

Read more »
Salata de andive cu zeama de lamaie
24 January 2010
Ingrediente:
500 g andive 2 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sare piper
Mod de preparare: Se curata andivele de frunzele patate, se desfac
celelalte frunze, se spala bine sub jet de apa rece. Nu se tin in apa
rece, caci devin amare. Se asaza intr-un castron si se toarna peste…
Read more »
Read more »
Sos de mustar
24 January 2010

Read more »
Budinca de praz cu branza
24 January 2010
Ingrediente:
4 fire praz 100 g unt sau 100 ml ulei 300 g branza 4 oua 1/2 lingurita
zahar 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se curata prazul, se taie fin
numai partea alba, se inabusa cu 2-3 linguri de apa si putina sare pana
se inmoaie bine, apoi se da la rece. Se…
Read more »
Read more »
Budinca cu boabe de porumb
24 January 2010
Ingrediente:
1 1/2 lingura ulei de masline 1/2 ceapa medie 1/4 lingura sare 3 cani
boabe de porumb 1/4 lingura piper macinat 2-3 lingurite boia de ardei
iute 1 lingura zeama de lamaie 2 oua 100 g branza 1/2 cana lapte 1
lingura praf de copt Mod de preparare: Intr-o cratita de marime
potrivita…
Read more »
Read more »
Fasole uscata cu afumatura
24 January 2010

Read more »
Supa de praz
24 January 2010

Read more »
Budinca de smochine
24 January 2010

Read more »
Tocanita alba
24 January 2010
Ingrediente:
500 g carne afumata (costita, muschi si carnati) 2-3 linguri faina
lapte acru 1 lingura smantana sare piper condimente 1-2 foi de dafin
Mod de preparare: Se spala carnea bine si se pune la fiert. Cand este
fiarta se face un sos alb din faina si lapte acru, care se toarna peste
carne.…
Read more »
Read more »
Gulas de carne de porc cu soia
24 January 2010

Read more »
Cartofi marinaresti
24 January 2010

Read more »
Cum se prepara Cocktail Chili And Passion Fruit Martini (video)
24 January 2010
Cum se prepara Chili And Passion Fruit Martini
Read more »
Read more »
Fasole verde cu coaste de porc
24 January 2010

Read more »
Ciorba de sfecla
23 January 2010
Se
calesc 2-3 cepe, se adauga zarzavatul de ciorba (de la borcan), se
caleste, se adauga 1 sfecla de masa taiata cubulete si apa si se fierbe
circa o ora. Apoi se pune orez si se mai ferbe 15 minute. Se pune bulion
si se acreste cu zeama de varza. Se pun si 1-2 oua…
Read more »
Read more »
Piure de morcovi
23 January 2010
Ingrediente:
1 kg morcovi 1/2 l lapte sare 1 lingura unt 1 ceasca orez Mod de
preparare: Morcovii se taie cuburi sau rondele si se fierb in lapte pana
se inmoaie. Separat se fierbe orezul, se pune peste morcovi si se lasa
sa scada pe foe 10 minute. Amestecul se trece prin sita, se…
Read more »
Read more »
Placinta
23 January 2010
Ingrediente:
600 g faina 100 g margarina untura sau ulei 350 ml lapte sau apa 1
lingurita rasa sare 25 g drojdie 1 ou 1/2 lingurita zahar Mod de
preparare: Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se dilueaza cu
100 ml lapte caldut si se amesteca cu 2 linguri de faina. Se lasa…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea
23 January 2010
Ingrediente
blat: 4 oua 4 linguri zahar 1 lingura ulei 4 linguri faina 1 praf de
copt stins cu lamaie sau otet Mod de preparare: Albusurile se bat
spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie, uleiul si galbenusurile – cate
unul pe rand. La sfarsit se adauga faina in ploaie si praful de copt…
Read more »
Read more »
Castraveti cu smantana
22 January 2010

Read more »
Tocanita de pui cu ulei de masline
22 January 2010

Read more »
Placinta cu varza acra
22 January 2010
Ingrediente:
1 kg faina 40 g drojdie 1/2 lingurita de sare 1 varf cutit piper
macinat 500 g varza acra calita si racita Mod de preparare: Drojdia se
dizolva in apa calduta in care se adauga zaharul. Cand incepe sa faca
basicute se adauga faina, care a fost tinuta la cald, si se framanta…
Read more »
Read more »
Piure de ceapa
22 January 2010

Ciorba moldoveneasca de bureti
21 January 2010
Ingrediente:
500 g ciuperci 2-3 morcovi 2 cepe mijlocii 1 l bors 1 ardei gras 3
rosii foi de dafin piper sare dupa gust verdeata Mod de preparare: Se
pune zarzavatul la fiert cu buretii, se lasa circa 15 minute, se adauga
borsul, sarea si piperul impreuna cu foaia de dafin. Se fierb inca…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci
21 January 2010

Read more »
Salata din oua de prepelita
21 January 2010
Ingrediente:
20 de oua de prepelita 6 castraveti murati 3 morcovi fierti 2 catei
usturoi 1 cartof fiert maioneza din 5 oua de prepelita sare piper
paprica iute 1 pahar iaurt Mod de preparare: Ouale se fierb in coaja
si se curata castravetii, care se taie cubulete mici, morcovii se rad,
usturoiul se piseaza,…
Read more »
Read more »
Andive la cuptor
20 January 2010

Read more »
Supa de ardei umpluti cu carne
20 January 2010
Ingrediente:
3 si 1/2 l apa 1 kg ardei grasi potriviti (de la congelator sau din
saramura) 800 g carne (400 g vita, 400 g porc) 100 g orez 1 ou 2 cepe
albe potrivite 5 morcovi potriviti 2-3 radacini de patrunjel 1 telina
mai marisoara frunza de telina uscata sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete
20 January 2010

Read more »
Salata de fasole cu hrean
20 January 2010

Read more »
Ciorba cu oase proaspete de porc
20 January 2010

Read more »
Briose
20 January 2010

Read more »
Muschi de porc umplut cu piure de mazare
20 January 2010
Se
fierbe o bucata de muschi intreaga impreuna cu bucati de slanina,
cateva cepe mici, patrunjel, cimbru, foi de dafin si usturoi. Cand
carnea este fiarta o tai felii, usor, fara a o rupe. Dupa aceea se
reface bucata de muschi (pe un platou) introducand intre feliile de
carne un piure gros de mazare (de…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si scortisoara
19 January 2010

Read more »
Pirosti cu branza
19 January 2010

Read more »
Frigarui cu ciuperci
19 January 2010
Ingrediente:
1 gogosar mare (de la congelator) 1 ceapa 4 linguri margarina 200 g
orez 2 linguri pasta de rosii sare dupa gust 400 g ciuperci 400 g file
de porc 200 g ficat de pui 1 lingura condimente patrunjel pentru ornat
Mod de preparare: Se taie gogosarul in felii, ceapa in cubulete, apoi…
Read more »
Read more »
Cremsnit
18 January 2010

Read more »
Placinta cu carne
18 January 2010
Se
face un aluat ca de paine, din: 1 kg faina, apa, sare, 50 g drojdie si
putin ulei. Se face maiaua din drojdie, apa calduta si faina si apoi,
dupa ce a crescut putin, se framanta cu faina si apa calda. Cand aluatul
a capatat consistenta dorita se framanta bine, adaugand ulei. El
devine…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
18 January 2010
Jamie la cantina scolii III De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii
Read more »
Read more »
Snitele de vitel papricate
18 January 2010

Read more »
Salata de carne
18 January 2010

Read more »
Rulada din piept de pui
18 January 2010
Dezosati pieptul de pui si bateti-l cu ciocanul bine, ca pentru snitel.
Frecati 100 g unt cu 1 1/2 lingurita condimente. Ungeti pieptul de pui,
presarati patrunjel verde tocat, rulati apoi si prindeti cu o
scobitoare. Dati apoi rulourile la cuptor sau puneti-le pe gratarul cu
capac (de aragaz) pana se rumenesc. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pui umplut
18 January 2010

Read more »
Varza dulce la cuptor
18 January 2010

Read more »
Placinta cu dovleac si scortisoara
17 January 2010

Read more »
Sarmale din carne de oaie cu varza murata
16 January 2010

Read more »
Aripioare de pui la tava
16 January 2010
Se
spala aripioarele si se usuca intr-un servet curat. Ungi o tava cu
ulei, pui aripioarele, le ungi cu ulei si apoi presari condimente. Se
pune tava la cuptor, iar cand incep aripioarele sa se rumeneasca se
intorc pe partea cealalta si se presara din nou condimente. Pune si o
ceasca de apa peste aripioare,…
Read more »
Read more »
Rulada din carne cu garnitura de mere verzi
16 January 2010

Read more »
Placinta cu carne si ciuperci
16 January 2010

Read more »
Cocktail Jadoo
9 January 2010

Read more »
Rulouri de vita cu bacon si rosii
8 January 2010

Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
8 January 2010
Jamie la cantina scolii II De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii 2
Read more »
Read more »
Cocktail Loretto Lemonade
8 January 2010

Read more »
Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşii
8 January 2010

Read more »
Găluşte cu sos şi capere
7 January 2010

Read more »
Fricadele cu verdeaţă şi un buchet aromat de legume şi ciuperci
7 January 2010

Rulouri de curcan pe pat de cartofi copti
7 January 2010

Read more »
Cocktail Yokohama Harbour
7 January 2010

Read more »
Cocktail Blackberry Julep
6 January 2010

Read more »
Sos de smantanda rece
6 January 2010
Ingrediente:
300 g smîntînă 100 g muştar sare Mod de preparare: Se ia smantană
acrişoară, se adaugă muştar şi sare după gust şi se amestecă bine. Se
serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ciorbita de legume cu rasol de vita
6 January 2010

Read more »
Mancare de fasole verde cu carnati
6 January 2010

Read more »
Aztec Punch – băutură mexicană
6 January 2010
O
reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de
grepfrut, portocale, limeta, ceai negru. Ingrediente: o sticlă Tequila
1/2 baton de scorţişoară 200 ml suc de grepfrut sucul de la două lămâi
sucul de la două portocale sucul de la o limeta două ceşti ceai negru
îndulcit Mod de preparare: Tequila, scorţişoara,…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
6 January 2010
Jamie la cantina scolii I De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii I
Read more »
Read more »
Pizza Salami cu ciuperci, măsline şi pepperoni
6 January 2010

Read more »
Crenvursti cu cascaval si kaiser
5 January 2010
Ingrediente:
8 crenvurşti 150 g caşcaval două linguri muştar 8 felii kaizer sau
costiţă afumată 1/2 lingură unt topit Mod de preparare: Crenvurştii se
opăresc puţin în apă clocotită, apoi se crestează pe lungime. Se ung cu
muştar şi se umplu cu caşcaval ras sau tăiat feliuţe. Se pun în tavă
deteflon crenvurştii şi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cascaval la cuptor
5 January 2010

Read more »
Chiftele de vinete si dovlecei
5 January 2010
Ingrediente:
3 vinete mici 2 dovlecei o ceapă 100 g brânză 20 g făină două ouă 200
ml ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se
fierb şi se taie jumătăţi. Dovleceii tăiaţi se dau prin maşina de tocat,
la fel şi vinetele. Se amestecă totul cu ceapă rasă, brânză…
Read more »
Read more »
Cornulete cu pireu de castane
5 January 2010

Read more »
Knodel din cartofi fierti
5 January 2010

Read more »
Salata berlineza
5 January 2010

Read more »
Gogosi tiroleze
5 January 2010

Read more »
Cocktail Pineapple and Cardamom Martini
5 January 2010

Read more »
Salata de orez cu citrice
5 January 2010

Read more »
Legume cu carne tocata la tigaie
5 January 2010

Read more »
Tort cu fructe de padure, migdale si fistic
5 January 2010

Read more »
Dovleac la cuptor cu chifteluţe
5 January 2010

Read more »
Maioneza
4 January 2010

Read more »
Cocktail din fructe
4 January 2010

Read more »
Tort de dovlecei
4 January 2010

Read more »
Frigărui de pui cu piure de dovleac
4 January 2010

Read more »
Supă de dovleac cu somon
3 January 2010

Read more »
Sushi
2 January 2010

Read more »
Orez cu lapte si sirop de portocale
2 January 2010

Read more »
Pere in vin cu lavanda
2 January 2010

Read more »
Peste cu curry
2 January 2010

Read more »
Piept de pui cu sos de ardei
2 January 2010

Read more »
Sos de ciuperci
2 January 2010

Read more »
Sufleu de dovleac şi cartofi
2 January 2010

Grau fiert cu miere si nuca
1 January 2010
Ingrediente: 250 g grau semidecorticat (arpacaş) miere şi nucă după
gust sare vanilie coajă de lămâie rasă sau scorţişoară pisată Mod de
preparare: Speli bine arpacaşul aes, îl scurgi şi-l pui la fiert cu 500
ml apă rece, intr-un vas emailat sau într-un ceaun. Adaugi şi puţină
sare. Dacă este necesar, completezi cu…
Read more »
Read more »
Pizza cu mango
31 December 2009

Read more »
Manaman
31 December 2009
Ingrediente:
o ceapă 2 ouă 1 ardei gras 4 roşii mari sare piper 1 lingură de ulei
Mod de preparare: Ceapa curăţată se taie julien. Ardeiul gras, curăţat
de seminţe, se taie fâşii. In uleiul încins în tigaie, se prăjeşte
ceapa, un minut, până devine sticloasă. Se adaugă ardeiul gras şi se
prăjeşte încă…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu busuioc
30 December 2009

Read more »
Ciulama de vitel cu ciuperci
30 December 2009

Read more »
Prăjitură cu banane
30 December 2009

Read more »
Cârnăcior vaudois în aluat
30 December 2009

Read more »
Glasarea preparatelor cu aspic
30 December 2009
Pentru
a glasa diferite preparate cu aspic, este necesar ca acestea să fie în
prealabil complet pregătite şi bine răcite. Inainte de a începe glasarea
preparatului respectiv, aspicul înmuiat prin încălzire se împarte în
două vase. Intr-unul se pune o cantitate mai mică, care se complotează
pe măsură ce se consumă şi care se ţine…
Read more »
Read more »
Cataif cu frisca
30 December 2009

Read more »
Budinca de macaroane cu smantana
30 December 2009

Read more »
Piept de pui umplut cu sos de morcovi si pasta de verdeturi
30 December 2009
Ingrediente:
4 fileuri din piept de pui a câte 150 g fiecare două felii de brânză
piper proaspăt măcinat sare cimbru două linguri ulei vegetal 4 morcovi
raşi 1 căţel usturoi tocat 250 ml supă de legume instant două linguri
cremă de brânză 1/2 legătură coriandru tocat 250 g piure de cartofi
(instant) o lingură…
Read more »
Read more »
Sos brun gelatinos
30 December 2009
Aceleaşi cantităţi ca la sos alb, cu deosebirea că în loc de frişca se
foloseşte supă de oase şi vin roşu. Se prepară la fel ca sosul alb, cu
deosebire că în loc de frişca sau lapte se adaugă supă din oase prăjite
la cuptor, vin roşu şi mai multă esenţă de ciuperci. Dacă…
Read more »
Read more »
Salata de tagliatele
30 December 2009

Read more »
Prăjitură cu mere
29 December 2009

Read more »
Ficat de iepure în foitaj
29 December 2009

Read more »
Pizza cu şuncă si rucola
29 December 2009

Read more »
Dovlecei cu măsline
29 December 2009
Ingrediente:
un kg dovlecei două cepe mari 200 g măsline 150 ml ulei o lămâie o
foaie de dafin sare boabe de piper după gust Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se spală, se taie în felii
ceva mai groase şi se călesc împreună cu ceapa, care a fost…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel
29 December 2009

Read more »
Gegic – salată turcească
29 December 2009

Read more »
Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video)
29 December 2009
Ciuperci umplute
29 December 2009
Ingrediente:
două cepe mari 10 ciuperci o legătură de mărar ulei sare piper Mod de
preparare: Ciupercile se spală, se scot codiţele cu grijă şi se dau
deoparte. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă fin şi se lasă la călit
aproximativ 3 minute, apoi se pun codiţele de la ciuperci şi se ţine…
Read more »
Read more »
Sarma de vinete cu nuca
29 December 2009
Ingrediente:
4 vinete potrivite 4 ardei verzi 1 pahar de nucă 1 legătură pătrunjel 2
căţei de usturoi 250 g iaurt piper oţet sare Mod de preparare: Se coc
vinetele şi ardeii în cuptor. Se curăţă de coajă, apoi se taie mărunt.
Se mărunţeşte miezul de nucă prin robotul de bucătărie. Pisăm
usturoiul. Toate…
Read more »
Read more »
Shashlik
29 December 2009

Read more »
Saorma cu legume
29 December 2009

Read more »
Andive inabusite cu unt
29 December 2009

Read more »
Prajitura cu gem de capsuni si migdale
29 December 2009

Read more »
Butoiase cu susan
29 December 2009

Read more »
Fasole alba pistosita
29 December 2009

Read more »
Forme de aspic
29 December 2009
Forme
de aspic Se iau forme de mărimea şi formalul dorii (in lipsă de forme
se pot folosi ceşti de cafea sau pahare), în care se toarnă un strat
subţire de aspic topit şi se lasă să se răcească. Pe acest strat subţire
de aspic se aplică decoruri (flori) din legume procedînd în aşa fel,…
Read more »
Read more »
Rulada cu kiwi
29 December 2009

Read more »
Escalop de curcan, cu ciuperci
29 December 2009

Read more »
Supa de rosii cu melcisori
28 December 2009

Read more »
Gutui coapte cu fistic
28 December 2009
