miercuri, 20 martie 2013

Retete de Pasti #44


Retete de Paste:

Chiftele de ficat cu garnitura de gutui

31 January 2010
  Ingrediente: 500 g ficat de porc 100 g paine sare piper pa­trunjel pesmet 1 ou 3 cepe   Mod de preparare: Ficatul se trece prin masina cu painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa tocata si putin calita, sare, piper, patrunjel, galbenusul si albusul batut spuma. Se amesteca totul, se ia cu lingurita din compozitie,…
Read more »

Jamie Oliver la cantina scolii (video)

31 January 2010
  Jamie la cantina scolii VII De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii VII
Read more »

Supa de post

31 January 2010
  Pune la fiert 2-3 cartofi taiati cubulete mari (cu latura de 2 cm), 2-3 morcovi taiati (pe lung in patru si pe lungime din 3 in 3 cm), 1 ceapa curatata, dar intreaga. Adauga si putina sare. Cand zarzavatul e pe jumatate fiert, se pun 2 linguri de condimente. La sfarsit pui fidea si…
Read more »

Muschi de porc cu ciuperci si costita

31 January 2010
Muschi de porc cu ciuperci si costita  Ingrediente: muschi de porc 200 g costita 400 g ciuperci 200 ml vin alb mustar sare piper 2-4 cartofi 1 ou 1 lingura faina patrunjel   Mod de preparare: Muschiul se taie pe lungimea lui, dar nu pana jos, si se desface bine in doua, apoi fiecare jumatate se taie la fel, de sus…
Read more »

Deserturi simple: Prajitura cu mere

31 January 2010
O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere din: mere, ulei, zahar, praf de copt, mirodenii si faina. Ingrediente: 2 cani mere rase 2 cani ulei 2 cani zahar 1 plic praf de copt mirodenii (putina coaja de portocala rasa da o aroma deosebita) 6 cani faina   Mod de preparare: Se amesteca totul…
Read more »

Budinca de zahar ars

31 January 2010
Budinca de zahar ars  Ingrediente: 200 gzahar 500 ml lapte 80 gris Mod de preparare: Se arde zaharul, se stinge cu laptele, apoi se pune grisul, se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se pune intr-o forma uda. Ingrediente: 500 ml lapte 3 oua 3 linguri faina 3 linguri zahar 3 linguri apa…
Read more »

Budinca din cornuri

31 January 2010
  Doua comuri sau batoane cumparate se taie si se asaza intr-un vas cu pereti inaiti. 1/2 l apa se fierbe impreuna cu 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar. Se toarna fierbinte peste comuri si se acopera vasul cu un capac. 3 galbenusuri se freaca cu 7 linguri cu zahar. 1/2 l…
Read more »

Tocana de oua

31 January 2010
Tocana de oua  Ingrediente: 6 oua 2 cepe potrivite 1/2 l lapte 1 ceasca smantana 3 linguri faina 2 linguri ulei marar sare 2 lingurite condimente   Mod de preparare: Ouale se fierb tari, se curata si se taie in cuburi mici. Ceapa tocata marunt se caleste in putina apa, se adauga smantana amestecata cu laptele, faina,…
Read more »

Cartofi umpluti cu ciuperci

30 January 2010
  Ingrediente: 6 cartofi 1 cutie ciuperci 1 ceapa mare 1 morcov 1 cana suc de rosii sau ketchup ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cartofii se curata si se scobesc pentru a putea fi umpluti, dupa care se prajesc putjn pe ambele parti in ulei tncins. Dupa ce s-au prajit se scot pe…
Read more »

Rulada cu cascaval

30 January 2010
Rulada cu cascaval  Ingrediente: 5 oua 5 linguri faina (pline) 1-1/2 ceasca lapte sare 200 cascaval piper   Mod de preparare: Se bat ouale cu sare, piper, se adauga faina, laptele, se da la cuptor 15 mi’ nute. Tava mare (de aragaz), unsa, trebuie incalzita dinainte. Se scoate, se rade cascaval, optional se adauga ciuperci, sunca, se…
Read more »

Limba cu sos de smantana

30 January 2010
Limba cu sos de smantana  Ingrediente: 1 limba de vaca sau 2-3 de porc 1 ceapa mare 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 50 g margarina 150 ml lapte 50 g faina 200 ml smantana sare 2-3 lingurite condimente   Mod de preparare: Limba se curata, se spala in cateva ape si se pune la fiert in apa rece.…
Read more »

Rulada din branza de vaci

30 January 2010
  Ingrediente: 250 g branza 1/2 pachet unt 2 linguri cu nuci pisate 6-8 catei de usturoi 1/2 lamaie 4 linguri verdeata (patrunjel si marar)   Mod de preparare: Branza de vaci se freaca bine cu untul, se adauga nucile pisate, usturoiul pisat, sare si piper. Se amesteca totul foarte bine. Apoi se adauga sucul…
Read more »

Supa crema de dovleac si conopida

30 January 2010
Supa crema de dovleac si conopidaO reteta de post foarte gustoasa de supa crema de dovleac si conopida din: conopida, telina, ceapa, pastarnac, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 1 conopida 1telina 1 ceapa 1 pastarnac 1-2 catei de usturoi o radacina de patrunjel 3 linguri de ulei sare piper o legatura de patrunjel   Mod de…
Read more »

Muschiulet umplut la tava

30 January 2010
Muschiulet umplut la tava  Ingediente: 500 g muschi de porc 300 g carne tocata 1 ceapa rosie o legatura de marar rozmarin 2 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Muşchiul de porc se desface în aşa fel încât să poată fi umplut. Ca să fie fraged, ar fi bine sa se bată cu ciocanul de…
Read more »

Drob de praz

30 January 2010
  1 kg de praz se curata si se taie fideluta si se pune la inabusit in putin ulei si apa. Dupa ce s-a inmuiat se adauga 2-3 legaturi de marar tocate marunt, precum si o cutie de ciuperci tot marunt taiate. In aceasta compoztye se pun o lingurita cu varf de condimente, piper, nucsoara…
Read more »

Cotlet cu ficătei

30 January 2010
  Ingrediente: 2 bucăţi cotlet fără os 150 g ficăţei  50 g salam uscat 100 g caş 100 g gogaşar roşu 50 g ceapă Pentru garnitură: 250 g păstăi 2 cartofi 200 g ciuperci  200 g morcovi   Mod de preparare: Cotletul tăiat portofel se umple cu ficăţeii care s-au că­lit cu ceapa şi gogoşarul…
Read more »

Pulpa de vitel cu legume

29 January 2010
Pulpa de vitel cu legume  Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 300 g morcovi foarte mici 200 g mazare 2 cepe 4-5 cartofi 2-3- linguri pasta de rosii 2-3 fire de patrunjel sare piper 4 linguri de vin rosu ulei de masline   Mod de preparare: Se spală şi se porţionează carnea de viţel în bucăţi po­trivite şi se…
Read more »

Platou cu cruditati

29 January 2010
  Ingrediente: 200 g morcovi 200 g t,elina 200 g rosii 200 g castraveti 200 g varza alba sau rosie 150 g masline negre 50 g patrunjel verde 2 lamai 150 ml ulei de masline 50 ml otet 30 g ceapa 1 g piper macinat 30 g sare   Mod de preparare: Morcovii si telina…
Read more »

Pilaf de orez cu ciuperci

29 January 2010
  Ingrediente: 1 cana orez spalat si scurs de apa 1 morcov 1 pastarnac 1 cutie de ciuperci 1 lingura condimente 2 cepe 100 ml ulei marar patrunjel sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se inabusa in ulei (50 ml) ceapa cu morcovul si pastarnacul (ambele rase pe razatoarea cu ochiuri mici),…
Read more »

Jamie Oliver la cantina scolii (video)

29 January 2010
Jamie la cantina scolii VI De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii6
Read more »

Rulouri de porc cu costiţă

29 January 2010
Rulouri de porc cu costiţă  Ingrediente: 12 felii subţiri de costiţă 6 felii de friptură din cotlet de porc 100-150 g telemea, caş să­rat sau caşcaval, tăiat în 6 felii subţiri 1 măr, curăţat de coajă şi tăiat în 6 felii sare piper negru, proas­păt măcinat 6 frunze de busuioc 1 gogoşar murat, tăiat în bucăţi   Mod de…
Read more »

Pateu de cartofi cu branza

29 January 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua 50 ml ulei 200 g branza de vaci bine stoarsa 2-3 linguri de faina sare mare   Mod de preparare: Cartofii spalati se fierb in coaja, dupa care se curata si se dau prin razatoare, amestecandu-se cu ouale, uleiul, sarea si faina. Se obtine o pasta consistenta, care…
Read more »

Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano

28 January 2010
O reteta foarte gustoasa de post de mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano din: rosii, sare, piper, oregano, busuioc, ulei de masline, vinete, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 1 kilogram rosii sare piper oregano busuioc 3-4- linguri ulei de masline 2 vinete 3 cepe rosii 4 catei de usturoi   Mod de preparare:…
Read more »

Mancare de morcovi

28 January 2010
Mancare de morcovi  Se curata morcovii, se spala si se taie in rondele, apoi in batonase si se inabusa cu ulei. Se pun 2-3 linguri de zahar la ars intr-o tigaie. Cand este bine caramelizat se adauga o lingura de faina, se amesteca pana se face o pasta, se stinge cu o ceasca de apa si se…
Read more »

Taitei cu mac

28 January 2010
  Se fierb taietei in apa cu sare, se strecoara si se clatesc, iar peste se pun 100 g mac prajit in 3 linguri de ulei. Se mai adauga zahar si scortisoara, dupa gust.   Pofta buna!
Read more »

Sos vinegreta cu patrunjel

28 January 2010
Ingrediente: 1/2 cana ulei de masline 1 lingurita boia 1 lingurita boabe de mustar macinate 2 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita busuioc uscat un praf de piper 1 lingura ceapa tocata 3 linguri otet de vin rosu 2 linguri suc de lamaie 2 lingurite patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele…
Read more »

Somon marinat cu sos de muştar

28 January 2010
Somon marinat cu sos de muştar  Ingrediente: Pentru marinata: 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguri coajă rasă de lămâie, proaspătă 2 linguri coajă de portocală 2 linguri ghimbir răzuit 2 linguri boabe de piper alb 2 linguri boabe de muştar 150 g sare grunjoasă 1 lingură capere 100 g zahăr 600 g somon sau somn 1 lingură ulei…
Read more »

Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere

28 January 2010
Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere  Ingrediente: 1 lămâie 1 ou 30 g smântână 300 g aluat fra­ged 4 pere-jambon bine coapte 50 g cioco­lată amăruie 75 g unt 80 g migdale măcinate   Mod de preparare: Se curăţă perele de coajă şi sâmburi, se taie fe­lii şi se pun într-o farfurie adâncă. Se toarnă deasupra zeama de la lămâie…
Read more »

Covrigei cu cascaval sau chimen

28 January 2010
  Ingrediente: 500 g faina 100 g unt (sau margarina) 100 g untura 150 g cascaval 200 g smantana 30 g drojdie (care se pune la dospit in putin lapte) 2 galbenusuri 1 lingurita sare 1 lingurita otet   Mod de preparare: Se face un aluat din toate, se intinde gros de 1 cm, se…
Read more »

Salata greceasca

27 January 2010
Salata greceasca  Ingrediente: 2-3 rosii 3-4 castraveti 1 ceapa mare rosie 2 linguri ulei de masline 100 g masline 300 g branza sarata sau feta busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Se spală roşiile, castraveţii şi ceapa şi se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absor­bant de bucătărie. Roşiile se taie…
Read more »

Mucenici din aluat de paine

27 January 2010
Mucenici din aluat de paineIngrediente: 1 kg faina drojdie cat doua nuci 1/2 I apa 1 lingurita zahar 1 lingura ulei sare   Mod de preparare: Pregateste maiaua din drojdie inmu­iata in putina apa calda cu zahar. Intr-un castron special pui circa 200 g de faina si in mijlocul gramezii cu fa­ina faci o gaura in care torni maiaua.…
Read more »

Jamie Oliver la cantina scolii (video)

27 January 2010
  Jamie la cantina scolii V De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii V
Read more »

Rulada din rasol de vita

27 January 2010
Rulada din rasol de vitaIngrediente: 1 kg carne de vita fara os 4-5 boabe de piper sare 1 lingura condimente 4 catei de usturoi   Mod de preparare: Carnea se sareaza, se ruleaza si se leaga cu ata ca muschiul tiganesc. Se pune in apa clocotita cu condimente, piper si usturoi si se fierbe incet. Cand e gata se…

Placinta cu legume

27 January 2010
Placinta cu legume  Ingrediente: un pachet margarina 300 g faina 3-4 linguri apa minerala sare 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 dovlecel 4 castraveti acri 200 g masline verzi   Mod de preparare: Se pune făina într-un bol, margarina se taie cubuleţe şi se amestecă cu făina şi cu apa minerală până se face o cocă…
Read more »

Covrigei

27 January 2010
Ingrediente: 1 kg faina drojdie cat o nuca 1-2 oua margarina cat cuprinde 2 lingurite sare   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca, formandu-se un aluat potrivit. Se framanta bine, dupa care aluatul se portioneaza, facandu-se mici bastonase de aluat care se rasucesc sub forma de covrigei. Dupa ce o parte din covrigei sunt gata,…
Read more »

Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze

27 January 2010
Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze  Ingrediente: 4 linguri jeleu de mere 4 linguri zea­mă de lămâie un praf de pi­per roşu 1,5 kg pulpă de porc cu şorici 2 linguri unt topit 1 măr o mână de coacăze 1 fir de cimbru si rozmarin 2 linguri unt 2 linguri miere   Mod de preparare: Preîncălzeşte cupto­rul la 7/200 grade…
Read more »

Varza cu branza si smantana la cuptor

27 January 2010
Varza cu branza si smantana la cuptorIngrediente: 1-1,5 kg varza 200 ml lapte 300 ml apa 200 g branza desarata, pasta de bulion 2-3 linguri faina de orez sau gris   Mod de preparare: Varza se taie in 8-10 bucati de marime potrivita, apoi se fierbe in apa si lapte, cu putina sare grunjoasa. Se lasa la fiert 3-4 minute, apoi…
Read more »

Andive cu pesmet la cuptor

26 January 2010
Ingrediente: 1 kg andive 150 g unt 150 g cascaval ras pesmet   Mod de preparare: Curata andivele, spala-le si opareste-le cu apa fierbinte cu sare. Dupa ce se scurg, unge cu unt o cratita, presara pesmet, aseaza andivele. Presara peste ele un strat de cascaval ras si pesmet tras in ulei. Se pune cratita…
Read more »

Friptura de carne tocata

26 January 2010
Friptura de carne tocataIngrediente: 1 1/2 chifle uscate 400 g carne tocata 1 ou 1 ceapa 300 g rosii proaspete sare 70 g cascaval 2 linguri ulei 1 conserva cu rosii 125 ml vin rosu condimente piper macinat (un varf de lingurita) 1 lingurita praf de boia de ardei iute 1/2 lingurita oregano 2 lingurite busuioc   Mod…
Read more »

Supa de morcovi cu paste

26 January 2010
Ingrediente: 2 l apa 4-5 morcovi potriviti 1 ceapa mi­ca 1-2 linguri orez 1 mana fidea  1 mana taitei sare ulei frunze de telina  patrunjel verde 1 cub condimente de pui   Mod de preparare: Morcovii curatati si spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc in ulei. Se adauga 2 l…
Read more »

Salata de iarna

26 January 2010
Ingrediente: 2 cepe rosii 300 g parizer 250 g cascaval 75 ml otet de vin alb sare piper zahar 6 linguri ulei patrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie in rotocoale. Se indeparteaza pielifa de pe parizer si se taie carnea in felii subtiri. Se taie cascavalul in felii…
Read more »

Friptura de costita

25 January 2010
Friptura de costitaIngrediente: 1,5 kg costita de porc 1 lin­gura ketchup 3 linguri ulei 1 pachet condiment pentru friptura   Mod de preparare: Pachetul de condiment se amesteca cu 2 linguri apa, uleiul si ketchup-ul, se toarna peste costita si se lasa sa stea, dupa care il punem intr-o tava cu putina apa si-l dam la cuptor.…
Read more »

Tort Joffre

25 January 2010
Tort JoffreIngrediente: 1 si 1/2pachet unt (300 g) 4 linguri zahar pudra 100 g cacao 5 oua 5 linguri zahar tos (sau pudra) stafide nuci visine din visinata sau fructe zaharisite   Mod de preparare: Se freaca untul foarte bine cu zaharul pudra, apoi cu cacaoa. La bain-marie se freaca 5 oua intregi cu 5 lin­guri…
Read more »

Ciorba

25 January 2010
CiorbaIngrediente: 200 g carne de porc 200 g carne de gaina 200 g carnati afumati de porc 1 ceapa mare 2 ardei rosii 2 morcovi 1 patrunjel 1 mana de varza acra taiata fideluta 1 canita de orez   Mod de preparare: Din carnea de porc se face o tocana cu ceapa si ardei rosii,…
Read more »

Salata orientala speciala

25 January 2010
Ingrediente: 6 cartofi mari 4 morcovi 1 ceapa 5 ridichi 50 g masline 2 castraveti murati 2 oua mari 2 conserve de peste in ulei 1 lingura ulei sare 1 mar rosu mic   Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii, separat morcovii si separat ouale. In acest timp se taie ceapa solzisori, ridichile…
Read more »

Dieta cu supa

24 January 2010
Dieta cu supaLuni: In prima zi con­sumaţi supa şi un fruct, la alegere. Este de preferat să evitaţi bananele, iar pentru hidratare specialiştii vă re­comandă ceaiul neîndulcit.  Marti: A doua zi, pe lângă supa obişnuită, pu­teţi servi legume, însă nu alegeţi fasolea verde şi mazărea. La cină, se recomandă un cartof copt. în această zi nu aveţi…
Read more »

Salata de andive cu zeama de lamaie

24 January 2010
Ingrediente: 500 g andive 2 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sare piper   Mod de preparare: Se curata an­divele de frunzele patate, se desfac celelalte frunze, se spala bine sub jet de apa rece. Nu se tin in apa rece, caci devin amare. Se asaza intr-un castron si se toarna peste…
Read more »

Sos de mustar

24 January 2010
Sos de mustarIngrediente: 25 g faina 2-3 linguri ulei sau 30 g unt 50-100 ml smantana 1 lingura cu varf ceapa rasa fin 2-3 linguri cu varf mustar 1/2 l apa   Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste 1 minut la foc mic si se stinge imediat cu supa. Se fierbe 10 minute. Faina, mustarul…
Read more »

Budinca de praz cu branza

24 January 2010
Ingrediente: 4 fire praz 100 g unt sau 100 ml ulei 300 g branza 4 oua 1/2 lingurita zahar 1 lingura pesmet   Mod de preparare: Se curata prazul, se taie fin numai partea alba, se inabusa cu 2-3 linguri de apa si putina sare pana se inmoaie bine, apoi se da la rece. Se…
Read more »

Budinca cu boabe de porumb

24 January 2010
Ingrediente: 1 1/2 lingura ulei de masline 1/2 ceapa medie 1/4 lingura sare 3 cani boabe de porumb 1/4 lingura piper macinat 2-3 lingurite boia de ardei iute 1 lingura zeama de lamaie 2 oua 100 g branza 1/2 cana lapte 1 lingura praf de copt   Mod de preparare: Intr-o cratita de marime potrivita…
Read more »

Fasole uscata cu afumatura

24 January 2010
Fasole uscata cu afumaturaIngrediente: 1/2 kg fasole 7-8 bucati afumaturi 2-3 cepe 1-2 linguri grasime (ulei) 1 lingura condimente   Mod de preparare: Se alege fasolea, se spala si se pune in apa rece din ajun. Tot din ajun se spala si afumaturile si se pun la desarat. In ziua urmatoare se pun la fiert impreuna cu fasolea…
Read more »

Supa de praz

24 January 2010
Supa de prazIngrediente: 4 fire de praz 1 l apa 2 linguri unt sare piper 4 felii paine alba sau neagra (dupa gust) 1 lingura condimente 2 galbenusuri 100 ml lapte   Mod de preparare: Se spala prazul, se curata foile mai aspre care se invelesc si partile verzi de la coada, apoi se taie in bucati…
Read more »

Budinca de smochine

24 January 2010
Budinca de smochineIngrediente: 500 g smochine 8 oua 200 g franzela 300 g zahar 1 cana de lapte clocotit   Mod de preparare: Taiati smochinele in felii subjiri si puneti-le intr-un castron. Separat frecati zaharul cu galbenusurile si cand devin ca o crema adaugati albusurile batute spuma tare. Combinati smochinele cu crema, apoi turnati compozitia peste feliile…
Read more »

Tocanita alba

24 January 2010
Ingrediente: 500 g carne afumata (costita, muschi si carnati) 2-3 linguri faina lapte acru 1 lingura smantana sare piper condimente 1-2 foi de dafin   Mod de preparare: Se spala carnea bine si se pune la fiert. Cand este fiarta se face un sos alb din faina si lapte acru, care se toarna peste carne.…
Read more »

Gulas de carne de porc cu soia

24 January 2010
Gulas de carne de porc cu soiaIngrediente: 200-300 g carne porc 1/2 kg ceapa 1 lingura mare untura 1 punga cu snitele de soia sau cubulete boia dulce piper enibahar foi de dafin usturoi   Mod de preparare: Se taie carnea cubulete si se prajeste in untura, se adauga ceapa taiata pestisori si se lasa sa se inmoaie bine. Se adauga…
Read more »

Cartofi marinaresti

24 January 2010
Cartofi marinarestiIngrediente: 1,2 kg cartofi 300 g costita slaba 200 g ceapa 80 g unt 25 g faina 350 ml vin rosu 250 ml zeama de carne foi de dafin 10 g usturoi 1 legatura patrunjel sare pi­per   Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pastreaza in apa rece.…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Chili And Passion Fruit Martini (video)

24 January 2010
Cum se prepara Chili And Passion Fruit Martini
Read more »

Fasole verde cu coaste de porc

24 January 2010
Fasole verde cu coaste de porcIngrediente: 1 kg fasole verde (de la congelator sau din conserva) 700-800 g coasta de porc 3-4 cepe bulion ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Se prajesc bucatile de coasta in ulei. Se taie ceapa rondele si se caleste in grasimea ramasa de la prajitul coastei. Se condimenteaza, se adauga coasta prajita si…
Read more »

Ciorba de sfecla

23 January 2010
Se calesc 2-3 cepe, se adauga zarzavatul de ciorba (de la borcan), se caleste, se adauga 1 sfecla de masa taiata cubulete si apa si se fierbe circa o ora. Apoi se pune orez si se mai ferbe 15 minute. Se pune bulion si se acreste cu zeama de varza. Se pun si 1-2 oua…
Read more »

Piure de morcovi

23 January 2010
Ingrediente: 1 kg morcovi 1/2 l lapte sare 1 lingura unt 1 ceasca orez   Mod de preparare: Morcovii se taie cuburi sau rondele si se fierb in lapte pana se inmoaie. Separat se fierbe orezul, se pune peste morcovi si se lasa sa scada pe foe 10 minute. Amestecul se trece prin sita, se…
Read more »

Placinta

23 January 2010
Ingrediente: 600 g faina 100 g marga­rina untura sau ulei 350 ml lapte sau apa 1 lingurita rasa sare 25 g drojdie 1 ou 1/2 lingurita zahar   Mod de preparare: Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se dilueaza cu 100 ml lapte caldut si se amesteca cu 2 linguri de faina. Se lasa…
Read more »

Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea

23 January 2010
Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri zahar 1 lingura ulei 4 linguri faina 1 praf de copt stins cu lamaie sau otet   Mod de preparare: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie, uleiul si galbenusurile – cate unul pe rand. La sfarsit se adauga faina in ploaie si praful de copt…
Read more »

Castraveti cu smantana

22 January 2010
Castraveti cu smantanaIngrediente: 1/2 kg castraveti acri 2 linguri ulei 2 linguri faina 200 ml lapte 50 ml smantana sare nucsoara condimente   Mod de preparare: Castravetii se curata si se taie pe lung, pentru a li se scoate miezul cu se­mite. Se pun in apa clocotita, se tin pana se inmoaie. Se scurg bine. Se inabusa…
Read more »

Tocanita de pui cu ulei de masline

22 January 2010
Tocanita de pui cu ulei de maslineCarnea de pui se prajeste in ulei incins si i se adauga 2 cepe potrivite, tocate marunt, 2 ardei copfi (sau ardei grasi) din congelator tocati fideluta, 5 catei de usturoi pisati, 2 rosii tocate marunt, 1 mana de masline fara samburi, sare si piper dupa gust, 1 foaie mica de dafin si putina coaja…
Read more »

Placinta cu varza acra

22 January 2010
Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 1/2 lingurita de sare 1 varf cutit piper macinat 500 g varza acra calita si racita   Mod de preparare: Drojdia se dizolva in apa calduta in care se adauga zaharul. Cand incepe sa faca basicute se adauga faina, care a fost tinuta la cald, si se framanta…
Read more »

Piure de ceapa

22 January 2010
Piure de ceapaIngrediente: 1/2 kg ceapa 3 linguri unt (margarina) 1 lingura faina 1 cana supa 1 pahar smantana (iaurt)   Mod de preparare: Ceapa taiata se caleste in unt la foc mic. Cand devine sticloasa se adauga faina si se stinge cu supa. Se sareaza si se fierbe la foc mic pana scade. Se adauga smantana…

Ciorba moldoveneasca de bureti

21 January 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 2-3 morcovi 2 cepe mijlocii 1 l bors 1 ardei gras 3 rosii foi de dafin piper sare dupa gust verdeata   Mod de preparare: Se pune zarzavatul la fiert cu buretii, se lasa circa 15 minute, se adauga borsul, sarea si piperul impreuna cu foaia de dafin. Se fierb inca…
Read more »

Salata de ciuperci

21 January 2010
Salata de ciuperciIngrediente: 3 morcovi mijlocii 6 cartofi mari 5 castraveti murati 7 catei de usturoi 1 cutie ciuperci 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2 oua fierte sare si piper dupa gust maioneza   Mod de preparare: Se fierb cartofii si se taie marunt, la fel si castraveciorii, in cubulete. Usturoiul, curatat, se taie feliute subtiri,…
Read more »

Salata din oua de prepelita

21 January 2010
Ingrediente: 20 de oua de prepelita 6 castraveti murati 3 morcovi fierti 2 catei usturoi 1 cartof fiert maioneza din 5 oua de prepelita sare piper paprica iute 1 pahar iaurt   Mod de preparare: Ouale se fierb in coaja si se curata castravetii, care se taie cubulete mici, morcovii se rad, usturoiul se piseaza,…
Read more »

Andive la cuptor

20 January 2010
Andive la cuptorIngrediente: 500 g andive 250 g lapte 20 g faina 100 g cascaval ras 65 g unt sare pesmet   Mod de preparare: Se curata andivele de frunzele vestede si patate, se spala sub jet de apa, se taie bucati si se pun sa fiarba in apa fierbinte, cu putina sare. Dupa ce au fiert…
Read more »

Supa de ardei umpluti cu carne

20 January 2010
Ingrediente: 3 si 1/2 l apa 1 kg ardei grasi potriviti (de la congelator sau din saramura) 800 g carne (400 g vita, 400 g porc) 100 g orez 1 ou 2 cepe albe potrivite 5 morcovi potriviti 2-3 radacini de patrunjel 1 telina mai marisoara frunza de telina uscata sare si piper dupa gust…
Read more »

Zacusca de vinete

20 January 2010
Zacusca de vineteIngrediente: 5 vinete 6 cepe mari bulion piper condimente 2 oua   Mod de preparare: Vinetele (din congelator) se toaca ca pentru salata de vinete. Intr-o cratita se calesc cepele tocate marunt, dupa 5 minute se adauga pasta de tomate, sa se inroseasca bine ceapa, apoi se stinge cu 1 cana cu apa si se…
Read more »

Salata de fasole cu hrean

20 January 2010
Salata de fasole cu hreanIngrediente: 500 g fasole boabe (cu boabe mici) 250 g ceapa 200 g hrean 150 ml ulei 100 ml otet marar patrunjel sare   Mod de preparare: Se fierbe fasolea, avand grija ca boabele sa nu se sfarame. Se clateste cu apa rece. Se lasa sa se scurga bine. Ceapa se taie felii subtiri, se…
Read more »

Ciorba cu oase proaspete de porc

20 January 2010
Ciorba cu oase proaspete de porcIngrediente: 500 g oase porc 3 morcovi potriviti 2 radacini de patrunjel 100 g orez 1 ceapa 1 telina 1 l de zeama de varza piper sare marar uscat sau congelat  frunze de patrunjel   Mod de preparare: Oasele se spala si se taie in mai multe bucati, se pun sa fiarba la foc incet…
Read more »

Briose

20 January 2010
BrioseIngrediente: 500 g faina 350 g unt 7 oua 200 g zahar 300 ml lapte 100 ml smantana 30 g drojdie de bere sare   Mod de preparare: Drojdia se dizolva in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa la dospit. Dupa ce maiaua a dospit se adauga untul, smantana, ouale,…
Read more »

Muschi de porc umplut cu piure de mazare

20 January 2010
Se fierbe o bucata de muschi intreaga impreuna cu bucati de slanina, cateva cepe mici, patrunjel, cimbru, foi de dafin si usturoi. Cand carnea este fiarta o tai felii, usor, fara a o rupe. Dupa aceea se reface bucata de muschi (pe un platou) introducand intre feliile de carne un piure gros de mazare (de…
Read more »

Placinta cu mere si scortisoara

19 January 2010
Placinta cu mere si scortisoaraIngrediente: 1 ou 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte, amoniac stins in otet (1 lingurita cu varf) zahar vanilat 1 cana faina 10 mere rase amestecate cu zahar si scortisoara   Mod de preparare: Merele, date pe razatoarea mare, se amesteca bine cu zahar si scortisoara si se pun intr-un vas pe…
Read more »

Pirosti cu branza

19 January 2010
Pirosti cu branzaIngrediente: 400 g branza 100 ml apa faina cat cuprinde, sa devina o coca tare   Mod de preparare: Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca se pun pirostile, care in prealabil au fost intinse pe fundul de lemn si taiate in romburi sau cum doreste fiecare. Trebuie…
Read more »

Frigarui cu ciuperci

19 January 2010
Ingrediente: 1 gogosar mare (de la congelator) 1 ceapa 4 linguri margarina 200 g orez 2 linguri pasta de rosii sare dupa gust 400 g ciuperci 400 g file de porc 200 g ficat de pui 1 lingura condimente patrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Se taie gogosarul in felii, ceapa in cubulete, apoi…
Read more »

Cremsnit

18 January 2010
CremsnitIngrediente: 8 oua 1 kg lapte dulce 1 pachet margarina 300 g zahar 10 linguri faina 5 plicuri zahar vanilat   Mod de preparare: Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 3-4 linguri de lapte din cantitatea de mai sus. Se separa ouale iar galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga…
Read more »

Placinta cu carne

18 January 2010
Se face un aluat ca de paine, din: 1 kg faina, apa, sare, 50 g drojdie si putin ulei. Se face maiaua din drojdie, apa calduta si faina si apoi, dupa ce a crescut putin, se framanta cu faina si apa calda. Cand aluatul a capatat consistenta dorita se framanta bine, adaugand ulei. El devine…
Read more »

Jamie Oliver la cantina scolii (video)

18 January 2010
Jamie la cantina scolii III De Jamie Oliver   Jamie la cantina scolii
Read more »

Snitele de vitel papricate

18 January 2010
Snitele de vitel papricateIngrediente: 600 g pulpa de vitel 2 linguri untura 4 lin­guri smantana 1 ceapa mare (taiata marunt) 1 varf de cutit boia dulce sare si piper (dupa gust)   Mod de preparare: Se taie din car­ne 8 felii subtiri, care se bat bi­ne si se presara cu sare sj piper. Ceapa se inabusa in untura,…
Read more »

Salata de carne

18 January 2010
Salata de carneIngrediente: 200 g file de curcan (sau sunca de Praga) 3 oua fierte tocate marunt maioneza in care se adauga putina smantana 1 castravete murat tocat marunt (sau 1 gogosar) 1 lingura verdeata tocata   Mod de preparare: Sunca se toaca marunt, la fel toate ingredientele, se adauga maioneza cu marar sj smantana, se amesteca,…
Read more »

Rulada din piept de pui

18 January 2010
  Dezosati pieptul de pui si bateti-l cu ciocanul bine, ca pentru snitel. Frecati 100 g unt cu 1 1/2 lingurita condimente. Ungeti pieptul de pui, presarati patrunjel verde tocat, rulati apoi si prindeti cu o scobitoare. Dati apoi rulourile la cuptor sau puneti-le pe gratarul cu capac (de aragaz) pana se rumenesc. Pofta buna!
Read more »

Pui umplut

18 January 2010
Pui umplutIngrediente: 1 pui mare 150 g ficat de vitel 1 felie de paine 1 ou 1 ceapa mica 2 linguri de unt 1/2 ceasca zeama de carne   Mod de preparare: Se face o umplutura, din ficatul de vitel sau de pasare dat prin masina cu o felie de paine inmuiata in lapte si stoarsa…
Read more »

Varza dulce la cuptor

18 January 2010
Varza dulce la cuptorIngrediente: 1 varza mai mare (circa 1,5 kg) 2 linguri ulei 300 ml smantana 200 g pesmet picant (dar nu iute) 1 lingura arome de condimente   Mod de preparare: Se curata si se spala varza, se taie in doua iar apoi in felii de circa 1,5 cm grosime. Se fierbe in oala de fiert…
Read more »

Placinta cu dovleac si scortisoara

17 January 2010
Placinta cu dovleac si scortisoaraAluat: 300 g faina 100 ml ulei 200 ml iaurt (sau lapte batut) 1 plic praf de copt Umplutura: 600 g dovleac dat pe razatoare 1 plic zahar vanilat 6 linguri zahar tos zahar pudra pentru pudrat 2 linguri unt scortisoara   Mod de preparare: Se amesteca uleiul cu iaurtul, se adauga faina cu praful…
Read more »

Sarmale din carne de oaie cu varza murata

16 January 2010
Sarmale din carne de oaie cu varza murata  Ingrediente: 1 kg carne de oaie 500 g carne de vita 2 cepe mari 1 cana orez sare piper 1-2 verze murate 1-2 oua   Mod de preparare: Se desprind foile verzelor incet, una cate una, ca sa nu se rupa, se taie in doua daca sunt prea mari si li se scot cotoarele.…
Read more »

Aripioare de pui la tava

16 January 2010
Se spala aripioarele si se usuca intr-un servet curat. Ungi o tava cu ulei, pui aripioarele, le ungi cu ulei si apoi presari condimente. Se pune tava la cuptor, iar cand incep aripioarele sa se rumeneasca se intorc pe partea cealalta si se presara din nou condimente. Pune si o ceasca de apa peste aripioare,…
Read more »

Rulada din carne cu garnitura de mere verzi

16 January 2010
Rulada din carne cu garnitura de mere verziIngrediente: 1,5 kg carne (de langa coaste) 500 ml vin alb 4 linguri ulei sare piper Umplutura: 1 legatura patrunjel 100 g cascaval (sau parmezan ) 5 felii de paine sare piper Garnitura: 6 mere verzi 1 ceapa 100 g boabe de struguri 2 lingurite otet de mere 20 g unt 1 lingurita miere sare…
Read more »

Placinta cu carne si ciuperci

16 January 2010
Placinta cu carne si ciuperciAluat: 300 g faina 100 ml ulei 1 praf de copt 200 ml iaurt chimen sare Umplutura: 500 g carne tocata 2 oua 100 g ciuperci verdea|a tocata 2 cepe   Mod de preparare: Iaurtul cu uleiul se amesteca pana se incorporeaza, se adauga fa­ina amestecata cu praful de copt, chimenul si sare dupa gust.…
Read more »

Cocktail Jadoo

9 January 2010
Cocktail JadooO reteta simpla de Cocktail Jadoo din: gin, suc de lime, sirop de zahar, frunze de menta si apa tonica. Ingrediente: 40 ml gin 15 ml suc proaspăt de lime 10 ml sirop de zahăr 6 frunze proaspete de mentă top cu apă tonică   Mod de prepparare: Se zdrobeşte uşor menta împreună cu zahărul…
Read more »

Rulouri de vita cu bacon si rosii

8 January 2010
Rulouri de vita cu bacon si rosiiIngrediente: 800 g muschi de vita 8 felii subtiri de bacon 8 felii de cascaval 2-3- linguri ulei 6-8 rosii foarte mici 3-4- linguri de vin rosu demidulce sare piper   Mod de preparare: Muschiuletul de vita se portioneaza in 4-5 bucati si se bate cu ciocanul de snitele pana se intinde si se subtiaza…
Read more »

Jamie Oliver la cantina scolii (video)

8 January 2010
Jamie la cantina scolii II De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii 2
Read more »

Cocktail Loretto Lemonade

8 January 2010
Cocktail Loretto LemonadeGlass: Collins Garnish: lime wedge squeezed   Ingrediente: 45 ml bourbon (buffalo trace optional) 20 ml midori melon liquer 15 ml fresh lime juice 75 fresh granny smith apple juice Top up ginger beer (ginger ale)   Mod de preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente, shake, se strecoara peste gheata cuburi. Top up ginger…
Read more »

Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşii

8 January 2010
Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşiiIngrediente: Pentru aluat: 1/2 cub drojdie 1 vârf de cuţit zahăr 450 g făină 4 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă sare Pentru topping: 800 g roşii galbene şi roşii sare piper 300 g mozarella 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Fărâmiţaţi drojdia într-un ca­stron şi amestecaţi-o cu 200 ml apă căl­duţă…
Read more »

Găluşte cu sos şi capere

7 January 2010
Găluşte cu sos şi capereIngrediente:  1 ceapă 2 felii toast 250 g carne tocată de vită 250 g grăsime 1 lingură muştar dulce 2 ouă sare piper 750 ml supă 30 g roşii uscate  30 g unt 30 g făină  100 ml vin alb 150 ml smântână 2 linguri capere 4 linguri pătrunjel tocat   Mod de preparare:  Tocaţi…
Read more »

Fricadele cu verdeaţă şi un buchet aromat de legume şi ciuperci

7 January 2010
Fricadele cu verdeaţă şi un buchet aromat de legume şi ciuperciIngrediente: 80 g pâine toast 80 ml lapte 1 ceapă  1 lingură unt 500 g amestec de carne tocată 2 ouă  1 lingură muştar iute sare piper  1 linguriţă maghiran uscat 2 linguri pătrunjel tocat 3 linguri ulei  200 g bureţi 3 roşii  100 g fasole verde lată 2 cepe mici  1 căţel de usturoi…

Rulouri de curcan pe pat de cartofi copti

7 January 2010
Rulouri de curcan pe pat de cartofi coptiIngrediente: 1 piept de curcan 4 felii mari de cascaval 14 ciuperci potrivite o legatura de patrunjel o legatura de marar 2 linguri de ulei 3 linguri de pesmet 2-3 linguri de smantana 2-3 fire de usturoi verde 6 cartofi 50 g unt 2-3 fire de rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pentru început,…
Read more »

Cocktail Yokohama Harbour

7 January 2010
Cocktail Yokohama HarbourO reteta simpla de Cocktail Yokohama Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver, fresh honey melon. Glass: sling Garnish: wedge shape melon zest&basil leaf Ingrediente: 50 ml vodca 20 ml midori melon liqueur 25 ml rose’s lime cordial (citron vert) 4-5 frunze busuioc 90-100gfresh honeydew melon   Mod de preparare: Zdrobiţi pepenele…
Read more »

Cocktail Blackberry Julep

6 January 2010
Cocktail Blackberry JulepGlass: highball sau boston glass Garnish: berries marinade Ingrediente: 30 ml vodca 30 ml blackberry liqueur 25 ml fresh lemon juice 20 ml simple sugar syrup 1 tablespoon mixed-berry Marinade   Mod de preparare: Amestecaţi puternic toate ingredi­entele în shaker prin metoda shake, strecuraţi peste gheaţa pisată. Ames­tecaţi conţinutul, stir, până când peretele exterior al…
Read more »

Sos de smantanda rece

6 January 2010
Ingrediente: 300 g smîntînă 100 g muştar sare   Mod de preparare: Se ia smantană acrişoară, se adaugă muştar şi sare după gust şi se amestecă bine. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină.   Pofta buna!
Read more »

Ciorbita de legume cu rasol de vita

6 January 2010
Ciorbita de legume cu rasol de vitaIngrediente: 3-4 morcovi o radacina de patrunjel o telina un pastarnac o ceapa mare 500 g suc de rosii o legatura de patrunjel 2 ardei un rasol de vita sare piper   Mod de preparare: Se spala carnea de vita in 2-3 ape si se pune la fiert intr-o oala de 3-4 litri. Cand incepe…
Read more »

Mancare de fasole verde cu carnati

6 January 2010
Mancare de fasole verde cu carnatiIngrediente: 1 kg de fasole cu fideluta verde 3 gogosari 4 rosii 2 cepe rosii 2 legaturi de patrunjel 4 linguri ulei de masline 4 carnati afumati de casa sare piper   Mod de preparare: Se curata fasolea de codite si se spala bine. Se pune la fiert in 3 l de apa cu sare…
Read more »

Aztec Punch – băutură mexicană

6 January 2010
O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru. Ingrediente: o sticlă Tequila 1/2 baton de scorţişoară 200 ml suc de grepfrut sucul de la două lămâi sucul de la două portocale sucul de la o limeta două ceşti ceai negru îndulcit   Mod de preparare: Tequila, scorţişoara,…
Read more »

Jamie Oliver la cantina scolii (video)

6 January 2010
Jamie la cantina scolii I De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii I
Read more »

Pizza Salami cu ciuperci, măsline şi pepperoni

6 January 2010
Pizza Salami cu ciuperci, măsline şi pepperoniIngrediente: Pentru alu­at:  250 g făină 1/2 linguriţă sare 1 vârf de cuţit zahăr 1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de măsline în plus:  câte 1/2 ardei roşu verde galben  100 g ciu­perci champignons 1 ceapă 500 g roşii pasate sare, piper 125 g salami (rondele)  6 ar­dei iuţi muraţi 80 g măsline negre (fără…
Read more »

Crenvursti cu cascaval si kaiser

5 January 2010
Ingrediente: 8 crenvurşti 150 g caşcaval două linguri muştar 8 felii kaizer sau costiţă afumată 1/2 lingură unt topit   Mod de preparare: Crenvurştii se opăresc puţin în apă clocotită, apoi se crestează pe lungime. Se ung cu muştar şi se umplu cu caşcaval ras sau tăiat feliuţe. Se pun în tavă deteflon crenvurştii şi…
Read more »

Ciuperci cu cascaval la cuptor

5 January 2010
Ciuperci cu cascaval la cuptorIngrediente: 12 ciuperci cu pălărie mai mare 150 g caşcaval ras 1/4 pachet de unt vegeta sau sare un pahar de apă   Mod de preparare: Se pun ciupercile în tavă fără codiţe. Se adaugă puţină vegeta în fiecare, o bucăţică mică de unt şi caşcaval ras. Se pun şi codiţele printre ciuperci. Se adaugă…
Read more »

Chiftele de vinete si dovlecei

5 January 2010
Ingrediente: 3 vinete mici 2 dovlecei o ceapă 100 g brânză 20 g făină două ouă 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se fierb şi se taie jumătăţi. Dovleceii tăiaţi se dau prin maşina de tocat, la fel şi vinetele. Se amestecă totul cu ceapă rasă, brânză…
Read more »

Cornulete cu pireu de castane

5 January 2010
Cornulete cu pireu de castaneIngrediente: un borcan de pireu de castane pentru umplutură Aluat: 10 g drojdie 100 g unt 250 g făină o lingură de zahăr puţină sare   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă cu zahăr şi se amestecă împreună cu făina, untul şi zahărul, formând un aluat ce se poate întinde şi…
Read more »

Knodel din cartofi fierti

5 January 2010
Knodel din cartofi fiertiIngrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g păine albă (tăiată cubuleţe) doi litri de apă un ou   Mod de preparare: Cartofii se fierb, apoi se pasează, se amestecă bine cu făina şi sarea până când se obţine o cocă. Se adaugă trei linguri de apă sau un ou.…
Read more »

Salata berlineza

5 January 2010
Salata berlinezaIngrediente: 500 g carne fiartă de vită 600 g cartofi fierţi două cepe tăiate mă­runt 4 castraveţi acri tăiaţi cuburi un ardei gras tăiat cuburi pentru sos: 200 g maioneză ketchup două linguri muştar boia sare piper după gust două ouă fierte tari frunze de salată verde şi frunze de pătrunjel – pentru decor  …
Read more »

Gogosi tiroleze

5 January 2010
Gogosi tirolezeIngrediente: două căni făină 120 ml lapte două cuburi drojdie o lingură zahăr 3 gălbenuşuri 4 linguri unt coaja rasă de la o lămâie 200 ml ulei gem de fructe două linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Se cerne într-un castron făina şi se face în centru o adâncitură. Se freacă drojdia împreună cu…
Read more »

Cocktail Pineapple and Cardamom Martini

5 January 2010
Cocktail Pineapple and Cardamom MartiniIngrediente: 40 ml vodcă 20 ml suc proaspăt de ananas 5 ml sirop de zahăr 6-8 seminţe cardamom verde     Mod de preparare: Se zdrobeşte cardamomul-ul cu zahărul în paharul de shaker. Se adaugă celelalte in­grediente şi se amestecă puternic în shaker. Se toarna în paharul cocktail bine răcit. O asociere perfectă între fruct…
Read more »

Salata de orez cu citrice

5 January 2010
Salata de orez cu citriceIngrediente: 18 crevete decorticate 300 g orez un grepfrut galben un grepfrut roşu două portocale o lingură oţet de vin 4 linguri ulei o lingură miere sare piper   Mod de preparare: Fierbe orezul, scurge-l şi lasă-l să se răcească. Curăţă citricele de coajă şi de pieliţe, ca să obţii fileuri. Ai grijă, să nu…
Read more »

Legume cu carne tocata la tigaie

5 January 2010
Legume cu carne tocata la tigaieIngrediente:  1 vânătă 2 dovlecei  5 roşii  1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 350 g came tocată de vită 175 ml supă 75 ml smântână câte 1 linguriţă de rozmarin şi oregano uscat sare, piper   Mod de preparare:  Pregătiţi legumele. Tăiaţi vânătă cu­buri mici, iar dovlecelul, în funcţie de…
Read more »

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic

5 January 2010
Tort cu fructe de padure, migdale si fisticIngrediente: 1 portocala 1 lamaie 200 g unt 160 g zahar 2 oua 3 linguri de faina 100 migdale macinate 2 lingurite praf de copt 60 g samburi de fistic 100 g stafide 200 g malai grisat maduva de la 2 batoane de vanilie 3 linguri Amaretto sau 4 picaturi esenta de migdale 200 g…
Read more »

Dovleac la cuptor cu chifteluţe

5 January 2010
Dovleac la cuptor cu chifteluţeIngrediente:  1 kg do­vleac 4 cepe  1 legătură pătrunjel 1 chiflă veche 5 linguri lapte  4 linguri ulei 1 ou  600 g amestec de carne tocată sare, piper 1 linguriţă îndulcitor 5 linguri oţet balsamic   Mod de preparare: Tăiaţi dovleacul în jumătate. Indepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei lin­guri. Curăţaţi-l şi tăiaţi-i mie­zul felii lungi,…
Read more »

Maioneza

4 January 2010
MaionezaIngrediente: 6 gălbenuşuri 900 g ulei 1 lămîie sau g sare de lămie sare   Mod de preparare: Se pun într-un castron gălbenuşurile, se amestecă cu telul, iar după ce s-au amestecat bine. Se picură puţin cîte puţin ulei, pornind cu picături mai rare, apoi clin ce în ce mai dese, iar după ce s-a…
Read more »

Cocktail din fructe

4 January 2010
Cocktail din fructeIngrediente: 300 ml lapte rece 100 g iaurt subţire 100 ml frişca lichidă 300 g căpşuni 100 g zmeură 100 g afine 1 linguriţă cu miere   Mod de preparare Intr-un bol, bate bine laptele cu iaurtul subţire şi frişca, cu ajutorul unui tel sau cu un mixer. Adaugă apoi linguriţa cu miere. Separat, spală…
Read more »

Tort de dovlecei

4 January 2010
Tort de dovleceiIngrediente: 8 dovlecei 250 g brânză de vaci 150 g orez  3 ouă o legătură mare de mentă 3 ardei galbeni 6 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Păstrează câteva frunze de mentă pentru decor, restul toac-o fin. Curăţă de coajă 6 dovlecei şi dă-i pe răzătoarea mare. Căleşte-i cinci minute…
Read more »

Frigărui de pui cu piure de dovleac

4 January 2010
Frigărui de pui cu piure de dovleacIngrediente: 1 file din piept de pui (150 g) 1 căţel de usturoi  1/2 ceapă 1 ardei iute mic  câte 1 vârf de cuţit chimen şi coriandru 1 lingură sos de soia 1 lingură ulei  sare, piper 200 g cartofi  150 g dovleac curăţat  1 lingură unt 1/4 linguriţă curcuma 5 linguri lapte  1 linguriţă…
Read more »

Supă de dovleac cu somon

3 January 2010
Supă de dovleac cu somonIngrediente: 1 ceapă 500 g dovleac: (miez) 2 linguri unt 1 lingură praf de curry 1 l supă 400 g file de somon sare, piper  2 linguri seminţe de dovleac 2 linguri ulei de dovleac   Mod de preparare:  Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Tăiaţi dovleacul cuburi mici. Căliţi-l împreună cu ceapa în untul încins,…
Read more »

Sushi

2 January 2010
SushiIngrediente: 350 g orez 350 ml apă 4 linguri oţet de orez 3 linguri zahăr 2 linguriţe sare 2 linguri vin dulce (Porto, Xeres) 200 g file de doradă 200 g file de ton 200 g fie de somon 2 linguriţe wasabi pudră (condiment japonez)   Mod de preparare: Spală orezul foarte bine. Fierbe-l un…
Read more »

Orez cu lapte si sirop de portocale

2 January 2010
Orez cu lapte si sirop de portocaleIngrediente: 150 g orez 75 g coajă de portocală confiată 30 g sirop de portocale 750 ml lapte 120 g zahăr 3 gălbenu­şuri vanilie un praf de sare   Mod de preparare: Fierbe orezul în apă, apoi mută-l în laptele cald, în care ai pus vanilie şi un praf de sare. Fierbe-l în continuare o…
Read more »

Pere in vin cu lavanda

2 January 2010
Pere in vin cu lavandaIngrediente: 8 pere 750 ml de vin rosu sec 250 ml sirop de trandafiri 100 g zahâr pudră 2 linguri de miere 2 linguri de scorţişoară cuisoare nucşoară esentă de vanilie 5 boabe de piper negru frunze de mentă cîteva fire de lavandă   Mod de preparare: Fierbe vinul cu zahărul, mierea şi condimentele. Curăţă…
Read more »

Peste cu curry

2 January 2010
Peste cu curryIngrediente: 2 fileuri de peşte (somon, ton, biban de mare) 1 lingură de pastă de curry roşu 1 ceaşcă de lapte de cocos light 1 ceaşcă de ciuperci de pădure, tăiate felii 2-3 frunze de salată verde 1 lingură zahăr brun sucul de la o lămîie verde linguriţă ulei de rapiţă   Mod de preparare:…
Read more »

Piept de pui cu sos de ardei

2 January 2010
Piept de pui cu sos de ardeiIngrediente: 300 g piept de pui 400 g ardei graşi (galbeni şi roşii) 1 lingură făină 1 cană lapte 3 linguri brînză telemea ori caşcaval ras 1 lingură unt sucul de la o lămîie pătrunjel tocat   Mod de preparare: Fierbi carnea, preferabil în oala sub presiune. Pregăteşti separat un sos: într-un vas de teflon,…
Read more »

Sos de ciuperci

2 January 2010
Sos de ciuperciIngrediente: 80 g făină 80 g unt supă de pasăre esenţă de ciuperci   Mod de preparare: Se face un rîntaş alb din făină şi unt, care se stinge cu supă limpede de pasăre şi esenţă de ciuperci. Se fierbe şi la urmă se strecoară prin tifon sau sită deasă. Acest sos este folosit mai…
Read more »

Sufleu de dovleac şi cartofi

2 January 2010
Sufleu de dovleac şi cartofiIngrediente: 1 kg dovleac Hokkaido 500 g dovlecei  500 g cartofi  sare  150 g şuncă (kaizer afumat) 100 g brânză telemea rasă  250 ml smântâ­nă  1 căţel de usturoi  piper nucşoară rasă câte 1 linguriţă cimbru, maghiran şi rozmarin, tocate   Mod de preparare:  Tăiaţi dovleacul în două, îndepărtaţi-i sâmbu­rii, eventual curăţaţi-l de coa­jă şi…

Grau fiert cu miere si nuca

1 January 2010
  Ingrediente: 250 g grau semidecorticat (arpacaş) miere şi nucă după gust  sare vanilie coajă de lămâie rasă sau scorţişoară pisată   Mod de preparare: Speli bine arpacaşul aes, îl scurgi şi-l pui la fiert cu 500 ml apă rece, intr-un vas emailat sau într-un ceaun. Adaugi şi puţină sare. Dacă este necesar, completezi cu…
Read more »

Pizza cu mango

31 December 2009
Pizza cu mangoIngrediente: 1 pachet blat pentru pizza (460 g) 1 cutie roşii pentru pizza (400 ml) sare piper 2 linguri ulei de măsline 125 g mozarella 125 g bacon (kaiser afumat) 1 mango mare  20 roşii cherry   Mod de preparare:  Pregătiţi aluatul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intindeţi-l în forma unui dreptunghi pe o suprafaţă…
Read more »

Manaman

31 December 2009
Ingrediente: o ceapă 2 ouă 1 ardei gras 4 roşii mari sare piper 1 lin­gură de ulei   Mod de preparare: Ceapa curăţată se taie julien. Ardeiul gras, curăţat de seminţe, se taie fâşii. In uleiul încins în tigaie, se prăjeşte ceapa, un minut, până devine sticloasă. Se adaugă ardeiul gras şi se prăjeşte încă…
Read more »

Supa crema de ciuperci cu busuioc

30 December 2009
Supa crema de ciuperci cu busuiocIngrediente: 700 g ciuperci de pădure 600 ml supă de pui 200 ml smântână groasă 4 căţei de us­turoi ulei de măsline 4 crengu­ţe de pătrunjel sare, piper 4 crenguţe de busuioc   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile. Se curăţă busuiocul şi se toacă mărunt. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se încălzesc 2…
Read more »

Ciulama de vitel cu ciuperci

30 December 2009
Ciulama de vitel cu ciuperciIngrediente: 1,2 kg carne de viţel  2 morcovi  1 ceapă mare  2 cuişoare 1 bouquet garni (amestec de ierburi aromate)  300 g ciuperci 2 legături de ceapă verde  1 lămâie  300 ml vin alb 70 g unt 70 g făină  3 gălbenuşuri de ou 300 ml smântână  3 rămurele de pătrunjel  sare   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu banane

30 December 2009
Prăjitură cu bananeIngrediente: 4 banane coapte  250 ml unt moale  225 g zahăr  cate 1/4 ghimbir şi scorţişoară măcinate  4 ouă 50 g miez de nucă măci­nat  350 g făină  2 linguriţe praf de copt  1 lingură za­hăr pudră  50 g glazură  20 rondele de banane (proas­pete sau uscate)  20 bucăţi miez de nucă pentru ornat  …
Read more »

Cârnăcior vaudois în aluat

30 December 2009
Cârnăcior vaudois în aluatIngrediente: un cârnăcior vaudois de aproximativ 250-300 g 300 g aluat obişnuit de pâine un gălbenuş   Mod preparare: Inainte de a fi preparat, cârnăciorul vaudois se curăţă de pieliţă. Se pregăteşte un aluat pentru pâine obişnuit (unii preferă un aluat pentru brioşe sărate), ceva mai moale. Se înveleşte cârnăciorul în acest aluat, se aşază…
Read more »

Glasarea preparatelor cu aspic

30 December 2009
Pentru a glasa diferite preparate cu aspic, este necesar ca acestea să fie în prealabil complet pregătite şi bine răcite. Inainte de a începe glasarea preparatului respectiv, aspicul înmuiat prin încălzire se împarte în două vase. Intr­-unul se pune o cantitate mai mică, care se complotează pe măsură ce se consumă şi care se ţine…
Read more »

Cataif cu frisca

30 December 2009
Cataif cu friscaIngrediente: Foaia 3 ouă 270 g făină Siropul 200 g zahăr 150 ml apă 50 ml rom Umplutura: 1 kg frişca   Mod de preparare: Din ouă şi făină preparăm tăiţei subţiri. După ce i-am uscat, îi presarăm într-o tavă mare. îi coacem la cuptor, circa 15 minute, până se rume­nesc puţin. Intre timp, se…
Read more »

Budinca de macaroane cu smantana

30 December 2009
Budinca de macaroane cu smantanaIngrediente: 300 g macaroane sau paste tuburi 50 ml sos de roşii 300 g caşcaval ras 200 ml smântână  3 gălbenuşuri de ou 1 lingură cu unt sare   Mod de preparare: Fierbe macaroanele în apă cu sare. Scurge-le bine, după care clăteşte-le cu apă rece. Separat, amestecă smântână cu gălbenuşurile şi jumătate din canti­tatea…
Read more »

Piept de pui umplut cu sos de morcovi si pasta de verdeturi

30 December 2009
Ingrediente: 4 fileuri din piept de pui a câte 150 g fiecare două felii de brânză piper proaspăt măcinat sare cimbru două lin­guri ulei vegetal 4 morcovi raşi 1 căţel usturoi tocat 250 ml su­pă de legume instant două linguri cremă de brânză 1/2 legă­tură coriandru tocat 250 g piure de cartofi (instant) o lingură…
Read more »

Sos brun gelatinos

30 December 2009
  Aceleaşi cantităţi ca la sos alb, cu deosebirea că în loc de frişca se foloseşte supă de oase şi vin roşu. Se prepară la fel ca sosul alb, cu deosebire că în loc de frişca sau lapte se adaugă supă din oase prăjite la cuptor, vin roşu şi mai multă esenţă de ciuperci. Dacă…
Read more »

Salata de tagliatele

30 December 2009
Salata de tagliateleIngrediente: 250 g paste late tagliatele 300 g fasole verde fideluţă n 1 lingură cu unt Pentru sos: 200 ml iaurt 3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţi­unilor de pe pachet. Ţine-le apoi câteva secunde sub jet de apă caldă, după care lasă-le să se scur­gă bine. Separat, fierbe…
Read more »

Prăjitură cu mere

29 December 2009
Prăjitură cu mereO reteta delicioasa de prajitura cu mere din: drojdie, lapte, zahar, unt, faina, sare, mere, suc de lamaie, stafide, scortisoara, samburi de pin, oua, smantana si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 50 g unt 380 g făină 1 vârf de cuţit sare Pentru topping: 1,5…
Read more »

Ficat de iepure în foitaj

29 December 2009
Ficat de iepure în foitajIngrediente: două-trei bucăţi de ficat de iepure proaspăt (aproximativ 300-350 g) 300 g praz (partea albă) două cepe eşalote 150 g smântână 50 g unt 200 g aluat pentru foitaj sare piper pudră de ardei de cayenne (picant) 20 ml coniac un gălbenuş 50 g ceapă verde   Mod de preparare: Intindeţi foaia de aluat,…
Read more »

Pizza cu şuncă si rucola

29 December 2009
Pizza cu şuncă si rucolaIngrediente: 2 linguriţe drojdie uscată  1 linguriţă rasă de zahăr 350 g făină sare  2 linguri ulei de măsline 2 biluţe mozarella (a 125 g) 100 g rucola 500 g roşii pasate  piper 2 căţei de usturoi 8 felii jambon de Parma 50 g parmezan   Mod de preparare:  Amestecaţi drojdia, zahărul şi 200 ml…
Read more »

Dovlecei cu măsline

29 December 2009
Ingrediente: un kg dovlecei două cepe mari 200 g măsline 150 ml ulei o lămâie o foaie de dafin sare  boabe de piper după gust   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se spală, se taie în felii ceva mai groase şi se călesc împreună cu ceapa, care a fost…
Read more »

Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

29 December 2009
Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjelIngrediente: un kg cartofi tăiaţi în cubuleţe de 2 cm două fire de pătrun­jel verde 40 g margarina o ceapă mare tocată zeama şi coaja rasă de la o lămâie sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, se taie în cubuleţe şi se pun la fiert timp de trei minute, după…
Read more »

Gegic – salată turcească

29 December 2009
Gegic – salată turceascăIngrediente: o căpăţână de usturoi un pahar de iaurt gras sau un pahar de smântână cremoasă 2 castraveţi mari de grădină ulei de măsline 3 linguriţe suc de lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi-l pisezi mărunt. Il freci cu un praf de sare, apoi adaugi câte puţin ulei, ca la maioneză. După…
Read more »

Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video)

29 December 2009
Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video)  Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni
Read more »

Ciuperci umplute

29 December 2009
Ingrediente: două cepe mari 10 ciuperci o legătură de mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se spală, se scot codiţele cu grijă şi se dau deo­parte. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă fin şi se lasă la călit aproximativ 3 minute, apoi se pun codiţele de la ciuperci şi se ţine…
Read more »

Sarma de vinete cu nuca

29 December 2009
Ingrediente: 4 vinete potrivite 4 ardei verzi 1 pahar de nucă 1 legă­tură pătrunjel 2 căţei de usturoi 250 g iaurt piper oţet sare   Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii în cuptor. Se curăţă de coajă, apoi se taie mărunt. Se mărunţeşte miezul de nucă prin robotul de bucă­tărie. Pisăm usturoiul. Toate…
Read more »

Shashlik

29 December 2009
ShashlikIngrediente: 500 g carne de miel sau de oaie 150 g slănină afumată 4 roşii 4 ardei graşi 250 g orez 3 lin­guri ulei sare piper unt lămâie   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi mici, care se ung cu ulei, se condimentează, apoi se înfig pe frigărui, alternând cu bucăţi de slănină,…
Read more »

Saorma cu legume

29 December 2009
Saorma cu legumeIngredinete: 8 lipii 8 felii de rulada de curcan 1 salata 1 ardei capia rosu 1 morcov 1 lamaie sare   Mod de preparare: Spală repede salata şi rupe-o în fâşii. Amestecă salata cu ardeiul capia tăiat rondele şi cu morcovul tăiat bastonaşe. Stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi potri­veşte gustul de sare. Salata…
Read more »

Andive inabusite cu unt

29 December 2009
Andive inabusite cu untIngrediente: 1 kg andive o lingură unt o linguriţă zea­mă de lămâie sare   Mod de preparare: Se curăţă andivele de frunzele galbene şi se taie din coadă. Se spală bine în mai multe ape. Se unge o cratiţă cu unt, se pun andivele una lângă alta şi se pre­sară cu sare. Se adaugă 4…
Read more »

Prajitura cu gem de capsuni si migdale

29 December 2009
Prajitura cu gem de capsuni si migdaleIngrediente: un ou 1 gălbenuş 150 g făină 50 g zahăr pudră 100 g mig­dale 50 g alune 30 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 1/2 praf de copt gem de căpşuni   Mod de preparare: Se amestecă zahărul, vanilia, praful de copt şi făina. Se adaugă oul, gălbenuşul şi se amestecă din nou până…
Read more »

Butoiase cu susan

29 December 2009
Butoiase cu susanIngrediente: 600 g piept de pui 3 oua 1 lingura cu faina 100 g susan ulei sare piper   Mod de preparare: Spală bine pieptul de pui, după care taie-l în bucăţi potrivite. Condimen­tează cu sare şi piper. Trece fiecare bucată de pui prin făină, apoi prin ouăle bătute bine cu un praf de sare…
Read more »

Fasole alba pistosita

29 December 2009
Fasole alba pistositaIngrediente: 500 g fasole albă, uscată 1 ardei gras  1 ceapă 3 fire de ceapă verde  1 morcov  1 căpăţână de usturoi m sare piper ulei  bulion   Mod de preparare: Pui fasolea la fiert cu sare şi dafin. Când s-a înmuiat, adaugi o ceapă, ardeiul, morcovul. Laşi să fiarbă foarte bine, apoi scurgi de…
Read more »

Forme de aspic

29 December 2009
Forme de aspic Se iau forme de mărimea şi formalul dorii (in lipsă de forme se pot folosi ceşti de cafea sau pahare), în care se toarnă un strat subţire de aspic topit şi se lasă să se răcească. Pe acest strat subţire de aspic se aplică decoruri (flori) din legume procedînd în aşa fel,…
Read more »

Rulada cu kiwi

29 December 2009
Rulada cu kiwiIngrediente: 2 ouă 50 g zahăr 100 g făină 150 ml suc de kiwi 50 ml ulei Pentru cremă:  150 g margarina 150 g zahăr 50 ml suc de kiwi 5 ml rom   Mod de preparare: Bate gălbenuşurile cu 25 g zahăr. Separat, bate albuşurile cu restul de zahăr. Amestecă apoi cele două compoziţii,…
Read more »

Escalop de curcan, cu ciuperci

29 December 2009
Escalop de curcan, cu ciuperciIngrediente: 6 bucăţi de carne de curcan (ca de şniţel)  500 g ciuperci  150 ml smântână  1 legătură de arpagic  2 linguri de ulei de măsline 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se taie în sferturi. Se toacă arpagicul. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun ciupercile şi…
Read more »

Supa de rosii cu melcisori

28 December 2009
Supa de rosii cu melcisoriIngrediente:  1 kg roşii 100 g melcişori 500 g carne de vită  2 morcovi  1 ceapă 2 linguri cu ulei 1 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Taie carnea de vită cubuleţe şi pu­ne-o la fiert în apă cu sare şi ceapa întreagă. Separat, spală roşiile, taie-le în patru şi pune-le la fiert…
Read more »

Gutui coapte cu fistic

28 December 2009
Gutui coapte cu fisticIngrediente: Pentru umplultură: 4 gutui 2 linguri suc de lămâie  60 g unt  81 linguri vin roşu  4 linguri marmeladă de coacăze 4 linguri zahăr pudră 100 g fistic mărunţit   Mod de preparare: Gutuiile se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se scot sârmburii. Se pune la fiert o oală cu 1,5 I…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro