vineri, 22 martie 2013

Retete de Pasti #51


Retete de Paste:

Frigaruie cu ciuperci

18 June 2009
Frigaruie cu ciuperciIngrediente: 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 400 g iaurt 5 linguri ulei de masline sare piper 500 g ardei gras rosu si galben 3 cepe verzi 500 g ciuperci mari 200 g branza feta 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita miere Preparare: Curatati usturoiul, spalati patrunjelul si tocati-le marunt pe amandoua. Amestecati-le…
Read more »

Sardine pe gratar

17 June 2009
Sardine pe gratarIngrediente: 500 g sardine eviscerate cate 1 ardei gras rosu, galben si verde 2 catei de usturoi 5 linguri de ulei de masline sare piper 1 lingura cimbru tocat 2 linguri otet balsamic Preparare: Spalati pestele si uscati-l pe un servet de buca­tarie. Pregatiti ardeii, indepartati-le semintele si taiati-i felioare mai mari. Curatati usturoiul, tocati-l…
Read more »

Frigaruie de carnati

17 June 2009
Frigaruie de carnatiIngrediente: cate 1 ardei gras rosu si verde 1 kg carnati 100 ml bere blonda Preparare: Pregatiti ardeiul gras si taiati-l bucati de circa 2-3 cm. Lasati cativa carnati intregi si taiati-i pe restul bucati de circa 4 cm lungime. Crestati carnatii intregi cu cutitul, avand grija sa nu-i taiati prea adanc. Infigeti cate un…
Read more »

Brandy Rose Cocktail

17 June 2009
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu, old fashioned Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – o felie de piersică pe marginea paharului Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g brandy 50-60 g îngheţată de piersici sau frişca o jumătate de piersică bine coaptă sau două jumătăţi de piersici…
Read more »

Rulouri de porc umplute

17 June 2009
Rulouri de porc umpluteIngrediente: cate 1/2 legatura patrunjel, busuioc, arpagic 800 g fleica de porc 3 linguri mustar sare piper Preparare: Spalati verdeata, apoi tocati-o marunt, iar arpagicul taiati-l inele. Spalati carnea de porc, uscati-o pe un servet de bucatarie si asezati-o cu soriciul in jos pe o suprafata de lucru. Ungeti-o cu mustar, presarati-o cu verdeata, sare…
Read more »

Supă italienească de roşii

17 June 2009
Supă italienească de roşiiIngrediente: 125 g tortellni cu umplutură de carne sare 2 cepe 1 căţel de usturoi 1 kg roşii coapte 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 750 ml supă câte 1/2 linguriţă oregano şi busuioc, ambele uscate sos soia piper 4 linguri sos pesto (borcan) Preparare: Fierbeţi tortellini în apă cu sare…
Read more »

Cotlete de miel cu legume

17 June 2009
Cotlete de miel cu legumeO reteta delicioasa de cotlete de miel cu legume din: dovlecei galbeni, ardei grasi, ceapa, frunze de cimbru, sare, piper, unt, cotlete de miel si usturoi. Ingrediente: cate 2 dovlecei galbeni si verzi cate 2 ardei grasi rosii si verzi 1 ceapa 1 lingurita frunze de cimbru tocate sa­re piper 1 lingura unt 12 cotlete…
Read more »

Aripioare picante cu sos de mango

17 June 2009
Aripioare picante cu sos de mangoIngrediente: putin sos Tabasco 4 linguri ulei 1 lingura miere 1 lingura ketchup 2 linguri sos de chilli 1 lingura otet 1 lingura rozmarin sare, piper 16 aripioare de pui 1 mango copt 1 lingura mustar dulce Preparare: Pentru marinata, amestecati sosul „Tabasco“, uleiul, mierea, ketchupul, sosul de chilli, otetul si rozmarinul. Condimentati amestecul obtinut…
Read more »

Frigaruie cu legume şi file de vita

17 June 2009
Frigaruie cu legume şi file de vitaO reteta delicioasa de frigarui cu legume si file de vita din: file de vita sau porc, ardei, ceapa, porumb, frunze de salvie, cimbru, ulei de masline, sare si pipr. Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1 ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie 3…
Read more »

Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezea

17 June 2009
Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezeaIngrediente: Pentru aluat 150 g faina 100 g margarina moale 50 g zahar 1 galbenus 1 pachet zahar vanilat Pentru crema: 600 g agrise 3 linguri dulceata de agrise 200 g zahar 1 lingura sue de lamaie 3 linguri amidon 3 albusuri Mod de preparare: Framantati faina, margari­na, zaharul, galbenusul si zaharul vanilat. Lasati aluatul…
Read more »

Tort de capsuni si mango

17 June 2009
Tort de capsuni si mangoIngrediente: 50 g margarina 3 oua 200 g zahar pudra sare 75 g faina 25 g amidon alimentar 8 foi gelatina 2 mango 300 ml sue portocale dupa gust 4 linguri de vodca 350 g capsuni 2 linguri sue de lamaie 500 ml frisca 1 plic gelatina transparent pentru torturi Mod de preparare: Incalzitj cuptorul…
Read more »

Rulada cu patrunjel si branza

17 June 2009
Rulada cu patrunjel si branzaIngrediente: 300 g branza grasa fermentata, cu verdeturi 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 albus sare piper 1 kg rulada din carne de curcan 3 linguri ulei de rapita 600 ml supa 2 morcovi Mod de preparare: Radeti branza. Taiati ceapa rondele, puneti 1 lingura deoparte. Tocati marunt patrunjelul. Ameste­cati totul cu albusul,…
Read more »

Cum se prepara Crepes cu Ricotta si Sos de Portocale

16 June 2009
Ingrediente: 90 g plain flour 1 egg , lightly beaten 250 ml milk 20 g melted butter 1 pinch of salt Some butter , for greasing the pan 2 tbsp milk 2 tbsp sultanas 250 g ricotta cheese 1 tsp lemon zest 2 tsp icing sugar ½ tsp vanilla extract 80 g orange marmalade 60…
Read more »

Tarta cu fructe si smantana

16 June 2009
Tarta cu fructe si smantanaIngrediente: 400 g faina 25 g drojdie proaspata 200 ml lapte 100 g margarina moale 4 galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 160 g zahar sare 1 cutie caise (850 ml) 600 g coacaze rosii 400 g smantana 3 linguri amidon 1 lingura sue de lamaie 30 g fulgi de migdale 150 g dulceata…
Read more »

Fileu italian de porc

16 June 2009
Fileu italian de porcPreparare: 1 tulpina de patrunjel busuioc, cimbru 1 lingura migdale macinate 1 lingura de ceapa tocata 2 linguri rase cu pesmet 1 lingura unt topit sare, piper 150 g fileu de porc 1 lingura ulei de masline 125 g rosii mici 1 lingura otet balsamic Mod de preparare: Tocati verdeata marunt. Amestecati cu migdalele, ceapa,…
Read more »

Cod cu verdeturi la cuptor

16 June 2009
Cod cu verdeturi la cuptorIngrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 500 g rosii taiate sare, pi­per 4 fiieuri de cod sau de somon (a 150 g) 2 linguri de capere 1 legatura de patrun­jel 1 lingura de mustar Mod de prepaprare: Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si inabusiti-le in ulei incins. Adaugati…
Read more »

Sufleu multicolor cu taitiei si branza

16 June 2009
Sufleu multicolor cu taitiei si branzaIngrediente: 200 g maccaroni sare 100 g sunca fiarta 300 g praz 300 g rosii cherry 100 g branza topita 1 legatura patrunjel tocat 3 oua 200 ml lapte slab 200 g smantana dulce piper Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet in multa apa cu sare. Taiati sunca fasii. Pregatiti legumele.…
Read more »

Roşii la cuptor

16 June 2009
Roşii la cuptorIngrediente: 300 g orez cu bobul lung sare 16 roşii mici piper 1 legătură arpagic 50 g f eta 150 g brânză rasă 6 linguri pesmet 100 ml supă Preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurgeţi-l. Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în jumătate, săraţi-le uşor, şi…
Read more »

Tort fin cu crema de coacaze

16 June 2009
Tort fin cu crema de coacazeIngrediente: 125 g margarina sare 100 g zahar pudra 1 ou 200 g faina 200 g migdale macinate 1 lingurita scortsoara macinata 600 g coacaze rosii 4 albusuri 1 lingurita suc de lamaie 3 linguri amidon sau alt intaritor 200 g zahar Mod de preparare: Puneti intr-un castron margarina, 1 varf de cutit de sare…
Read more »

Shake de fructe

16 June 2009
Shake de fructeIngrediente: 400 ml lapte rece 2 mere 2 banane 4 piersici 2 kiwi 1 felie de pepene galben 1 felie de pepene rosu Mod de preparare: Curata de coaja fructele si taie-le in bucati potrivite. Trece-le apoi printr-o sita deasa sau paseaza-le cu un blender. Adauga treptat laptele fiert separat si racit. Amesteca totul pana…
Read more »

Cum se prepara Guacamole

15 June 2009
Guacamole Cum se prepara Guacamole
Read more »

Tocanita de manzat

15 June 2009
Tocanita de manzatIngrediente: 700 g carne de manzat 1 ceapa 2 ardei grasi 3 cartofi 5 rosii 500 ml supa de legume 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spala bine carnea, tai-o cubulete si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Cand carnea este aproape fiarta, caleste ceapa, taiata mai…
Read more »

Briose aperitiv

15 June 2009
Briose aperitivIngrediente: 500 g faina 150 g unt 8 oua 300 ml lapte 100 g smantana 200 g sunca de Praga 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura de patrunjel 130 g drojdie sare Mod de preparare: Dizolva drojdia in lapte. Adauga putina faina si sare si lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a…
Read more »

Supa cu galuste din paine

15 June 2009
Supa cu galuste din paineIngrediente: 4 cepe 200 g miez de paine cubulete 300 g faina 120 g unt 8 linguri cu lapte 2 galbenusuri 1 l supa de legume sare nucsoara patrunjel verde Mod de preparare: Rumeneste in putin unt cubuletele de paine. Adauga ceapa taiata marunt si restul de unt. Lasa pe foc pana cand ceapa devine…
Read more »

Pahare surpriza

15 June 2009
Pahare surprizaIngrediente: 500 g rosii 4 cepe 400 g kaizer 1 ardei gras 500 g fasole fiarta 200 ml lapte ulei sare Mod de preparare: Trece fasolea fiarta prin masina de tocat sau paseaz-o bine. Amestec-o energic cu 3 linguri cu ulei de masline si putin lapte, pana obtii un piure mai moale. Repartizeaza-l apoi in…
Read more »

Ciorba de rosii

15 June 2009
Ciorba de rosiiIngrediente: 1 kg rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 100 g orez sare ulei Preparare: Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei. Spala rosiile, taie-le marunt, dupa care adauga-le peste ceapa calita. Acopera oala si lasa sa fiarba, la foc mic. Cand s-au inmuiat, adauga morcovul si radacina de patrunjel, taiate marunt,…
Read more »

Mini-prăjitură cu fructe de pădure

15 June 2009
Mini-prăjitură cu fructe de pădureIngrediente: Pentru blat 100 g migdale tăiate 100 g unt 100 g zahăr pudră 50 g făină 2 linguri frişca în plus: 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură, coacăze) 50 g glazură de ciocolată albă 250 ml frişca 1 pachet zahăr vanilinat 1 lingură suc de lămâie 1 pachet glazură roşie 2 linguri…
Read more »

Turnulet cu rosii

15 June 2009
Turnulet cu rosiiIngrediente: 4 rosii potrivite 200 g branzica de casa 2 linguri cu smantana 1 ingurita cu unt 100 g cas frunze de menta sare Preparare: Freaca untul cu smantana. Adauga casul zdrobit si branzica de casa. Parfumeaza cu menta tocata fin si potriveste gustul de sare. Spala rosiile, sterge-le bine, dupa care taie-le in felii…
Read more »

Rosii coapte umplute

15 June 2009
Rosii coapte umpluteIngrediente: 8 rosii de marime medie 1 cana cu orez 1 ceapa 1 ardei gras 1 dovlecel 1 lamaie 2 foi de dafin patrunjel maghiran verde busuioc imbrisor sare ulei de masline Preparare: Spala bine rosiile. Taie deasupra un capacel cu ajutorul unei lingurite scoate-le pulpa. Asaza-le cu gura in jos sa se scurga. Separat,…
Read more »

Ucenicul lui Jamie

14 June 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie III Ucenicul lui Jamie
Read more »

Prăjitură cu afine

14 June 2009
Prăjitură cu afineIngrediente: Pentru blat 60 g unt 400 g făină 1 pachet drojdie uscată 100 g zahăr 1 vârf de sare 1 pachet zahăr vanilinat 150 ml lapte călduţ 1 ou 1 gălbenuş Pentru topping: 750 g afine 300 g smântână fermentată 3 gălbenuşuri 1 pachet zahăr vanilinat 75gzahăr 1 lingură suc de lămâie 2 linguriţe…
Read more »

Tarta cu peste

14 June 2009
Tarta cu pesteIngrediente: 400 g aluat de foietaj 800 g somn 1 lingura cu unt 1 dovlecel 1 marar 3 oua 100 g smantana curry cimbru sare piper Preparare: Intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt. Inteapa-l din loc in loc cu furculita si coace-l 10 minute. Taie somnul cubulete si asaza-le in forma de…
Read more »

Paste cu legume şi pui

14 June 2009
Paste cu legume şi puiIngrediente: 600 g file din piept de pui 2 linguri ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 200 g mazăre ţucără 400 g roşii cherry 350 g tagliatelle Preparare: Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l cu un şervet de bucătărie şi prăjiţi-l într-o lingură de ulei de măsline şi unt, câte 5 minute pe fiecare…

Frigaruie de carnati

17 June 2009
Frigaruie de carnatiIngrediente: cate 1 ardei gras rosu si verde 1 kg carnati 100 ml bere blonda Preparare: Pregatiti ardeiul gras si taiati-l bucati de circa 2-3 cm. Lasati cativa carnati intregi si taiati-i pe restul bucati de circa 4 cm lungime. Crestati carnatii intregi cu cutitul, avand grija sa nu-i taiati prea adanc. Infigeti cate un…
Read more »

Brandy Rose Cocktail

17 June 2009
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu, old fashioned Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – o felie de piersică pe marginea paharului Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g brandy 50-60 g îngheţată de piersici sau frişca o jumătate de piersică bine coaptă sau două jumătăţi de piersici…
Read more »

Rulouri de porc umplute

17 June 2009
Rulouri de porc umpluteIngrediente: cate 1/2 legatura patrunjel, busuioc, arpagic 800 g fleica de porc 3 linguri mustar sare piper Preparare: Spalati verdeata, apoi tocati-o marunt, iar arpagicul taiati-l inele. Spalati carnea de porc, uscati-o pe un servet de bucatarie si asezati-o cu soriciul in jos pe o suprafata de lucru. Ungeti-o cu mustar, presarati-o cu verdeata, sare…
Read more »

Supă italienească de roşii

17 June 2009
Supă italienească de roşiiIngrediente: 125 g tortellni cu umplutură de carne sare 2 cepe 1 căţel de usturoi 1 kg roşii coapte 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 750 ml supă câte 1/2 linguriţă oregano şi busuioc, ambele uscate sos soia piper 4 linguri sos pesto (borcan) Preparare: Fierbeţi tortellini în apă cu sare…
Read more »

Cotlete de miel cu legume

17 June 2009
Cotlete de miel cu legumeO reteta delicioasa de cotlete de miel cu legume din: dovlecei galbeni, ardei grasi, ceapa, frunze de cimbru, sare, piper, unt, cotlete de miel si usturoi. Ingrediente: cate 2 dovlecei galbeni si verzi cate 2 ardei grasi rosii si verzi 1 ceapa 1 lingurita frunze de cimbru tocate sa­re piper 1 lingura unt 12 cotlete…
Read more »

Aripioare picante cu sos de mango

17 June 2009
Aripioare picante cu sos de mangoIngrediente: putin sos Tabasco 4 linguri ulei 1 lingura miere 1 lingura ketchup 2 linguri sos de chilli 1 lingura otet 1 lingura rozmarin sare, piper 16 aripioare de pui 1 mango copt 1 lingura mustar dulce Preparare: Pentru marinata, amestecati sosul „Tabasco“, uleiul, mierea, ketchupul, sosul de chilli, otetul si rozmarinul. Condimentati amestecul obtinut…
Read more »

Frigaruie cu legume şi file de vita

17 June 2009
Frigaruie cu legume şi file de vitaO reteta delicioasa de frigarui cu legume si file de vita din: file de vita sau porc, ardei, ceapa, porumb, frunze de salvie, cimbru, ulei de masline, sare si pipr. Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1 ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie 3…
Read more »

Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezea

17 June 2009
Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezeaIngrediente: Pentru aluat 150 g faina 100 g margarina moale 50 g zahar 1 galbenus 1 pachet zahar vanilat Pentru crema: 600 g agrise 3 linguri dulceata de agrise 200 g zahar 1 lingura sue de lamaie 3 linguri amidon 3 albusuri Mod de preparare: Framantati faina, margari­na, zaharul, galbenusul si zaharul vanilat. Lasati aluatul…
Read more »

Tort de capsuni si mango

17 June 2009
Tort de capsuni si mangoIngrediente: 50 g margarina 3 oua 200 g zahar pudra sare 75 g faina 25 g amidon alimentar 8 foi gelatina 2 mango 300 ml sue portocale dupa gust 4 linguri de vodca 350 g capsuni 2 linguri sue de lamaie 500 ml frisca 1 plic gelatina transparent pentru torturi Mod de preparare: Incalzitj cuptorul…
Read more »

Rulada cu patrunjel si branza

17 June 2009
Rulada cu patrunjel si branzaIngrediente: 300 g branza grasa fermentata, cu verdeturi 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 albus sare piper 1 kg rulada din carne de curcan 3 linguri ulei de rapita 600 ml supa 2 morcovi Mod de preparare: Radeti branza. Taiati ceapa rondele, puneti 1 lingura deoparte. Tocati marunt patrunjelul. Ameste­cati totul cu albusul,…
Read more »

Cum se prepara Crepes cu Ricotta si Sos de Portocale

16 June 2009
Ingrediente: 90 g plain flour 1 egg , lightly beaten 250 ml milk 20 g melted butter 1 pinch of salt Some butter , for greasing the pan 2 tbsp milk 2 tbsp sultanas 250 g ricotta cheese 1 tsp lemon zest 2 tsp icing sugar ½ tsp vanilla extract 80 g orange marmalade 60…
Read more »

Tarta cu fructe si smantana

16 June 2009
Tarta cu fructe si smantanaIngrediente: 400 g faina 25 g drojdie proaspata 200 ml lapte 100 g margarina moale 4 galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 160 g zahar sare 1 cutie caise (850 ml) 600 g coacaze rosii 400 g smantana 3 linguri amidon 1 lingura sue de lamaie 30 g fulgi de migdale 150 g dulceata…
Read more »

Fileu italian de porc

16 June 2009
Fileu italian de porcPreparare: 1 tulpina de patrunjel busuioc, cimbru 1 lingura migdale macinate 1 lingura de ceapa tocata 2 linguri rase cu pesmet 1 lingura unt topit sare, piper 150 g fileu de porc 1 lingura ulei de masline 125 g rosii mici 1 lingura otet balsamic Mod de preparare: Tocati verdeata marunt. Amestecati cu migdalele, ceapa,…
Read more »

Cod cu verdeturi la cuptor

16 June 2009
Cod cu verdeturi la cuptorIngrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 500 g rosii taiate sare, pi­per 4 fiieuri de cod sau de somon (a 150 g) 2 linguri de capere 1 legatura de patrun­jel 1 lingura de mustar Mod de prepaprare: Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si inabusiti-le in ulei incins. Adaugati…
Read more »

Sufleu multicolor cu taitiei si branza

16 June 2009
Sufleu multicolor cu taitiei si branzaIngrediente: 200 g maccaroni sare 100 g sunca fiarta 300 g praz 300 g rosii cherry 100 g branza topita 1 legatura patrunjel tocat 3 oua 200 ml lapte slab 200 g smantana dulce piper Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet in multa apa cu sare. Taiati sunca fasii. Pregatiti legumele.…
Read more »

Roşii la cuptor

16 June 2009
Roşii la cuptorIngrediente: 300 g orez cu bobul lung sare 16 roşii mici piper 1 legătură arpagic 50 g f eta 150 g brânză rasă 6 linguri pesmet 100 ml supă Preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurgeţi-l. Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în jumătate, săraţi-le uşor, şi…
Read more »

Tort fin cu crema de coacaze

16 June 2009
Tort fin cu crema de coacazeIngrediente: 125 g margarina sare 100 g zahar pudra 1 ou 200 g faina 200 g migdale macinate 1 lingurita scortsoara macinata 600 g coacaze rosii 4 albusuri 1 lingurita suc de lamaie 3 linguri amidon sau alt intaritor 200 g zahar Mod de preparare: Puneti intr-un castron margarina, 1 varf de cutit de sare…
Read more »

Shake de fructe

16 June 2009
Shake de fructeIngrediente: 400 ml lapte rece 2 mere 2 banane 4 piersici 2 kiwi 1 felie de pepene galben 1 felie de pepene rosu Mod de preparare: Curata de coaja fructele si taie-le in bucati potrivite. Trece-le apoi printr-o sita deasa sau paseaza-le cu un blender. Adauga treptat laptele fiert separat si racit. Amesteca totul pana…
Read more »

Cum se prepara Guacamole

15 June 2009
Guacamole Cum se prepara Guacamole
Read more »

Tocanita de manzat

15 June 2009
Tocanita de manzatIngrediente: 700 g carne de manzat 1 ceapa 2 ardei grasi 3 cartofi 5 rosii 500 ml supa de legume 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spala bine carnea, tai-o cubulete si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Cand carnea este aproape fiarta, caleste ceapa, taiata mai…
Read more »

Briose aperitiv

15 June 2009
Briose aperitivIngrediente: 500 g faina 150 g unt 8 oua 300 ml lapte 100 g smantana 200 g sunca de Praga 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura de patrunjel 130 g drojdie sare Mod de preparare: Dizolva drojdia in lapte. Adauga putina faina si sare si lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a…
Read more »

Supa cu galuste din paine

15 June 2009
Supa cu galuste din paineIngrediente: 4 cepe 200 g miez de paine cubulete 300 g faina 120 g unt 8 linguri cu lapte 2 galbenusuri 1 l supa de legume sare nucsoara patrunjel verde Mod de preparare: Rumeneste in putin unt cubuletele de paine. Adauga ceapa taiata marunt si restul de unt. Lasa pe foc pana cand ceapa devine…
Read more »

Pahare surpriza

15 June 2009
Pahare surprizaIngrediente: 500 g rosii 4 cepe 400 g kaizer 1 ardei gras 500 g fasole fiarta 200 ml lapte ulei sare Mod de preparare: Trece fasolea fiarta prin masina de tocat sau paseaz-o bine. Amestec-o energic cu 3 linguri cu ulei de masline si putin lapte, pana obtii un piure mai moale. Repartizeaza-l apoi in…
Read more »

Ciorba de rosii

15 June 2009
Ciorba de rosiiIngrediente: 1 kg rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 100 g orez sare ulei Preparare: Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei. Spala rosiile, taie-le marunt, dupa care adauga-le peste ceapa calita. Acopera oala si lasa sa fiarba, la foc mic. Cand s-au inmuiat, adauga morcovul si radacina de patrunjel, taiate marunt,…
Read more »

Mini-prăjitură cu fructe de pădure

15 June 2009
Mini-prăjitură cu fructe de pădureIngrediente: Pentru blat 100 g migdale tăiate 100 g unt 100 g zahăr pudră 50 g făină 2 linguri frişca în plus: 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură, coacăze) 50 g glazură de ciocolată albă 250 ml frişca 1 pachet zahăr vanilinat 1 lingură suc de lămâie 1 pachet glazură roşie 2 linguri…
Read more »

Turnulet cu rosii

15 June 2009
Turnulet cu rosiiIngrediente: 4 rosii potrivite 200 g branzica de casa 2 linguri cu smantana 1 ingurita cu unt 100 g cas frunze de menta sare Preparare: Freaca untul cu smantana. Adauga casul zdrobit si branzica de casa. Parfumeaza cu menta tocata fin si potriveste gustul de sare. Spala rosiile, sterge-le bine, dupa care taie-le in felii…
Read more »

Rosii coapte umplute

15 June 2009
Rosii coapte umpluteIngrediente: 8 rosii de marime medie 1 cana cu orez 1 ceapa 1 ardei gras 1 dovlecel 1 lamaie 2 foi de dafin patrunjel maghiran verde busuioc imbrisor sare ulei de masline Preparare: Spala bine rosiile. Taie deasupra un capacel cu ajutorul unei lingurite scoate-le pulpa. Asaza-le cu gura in jos sa se scurga. Separat,…
Read more »

Ucenicul lui Jamie

14 June 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie III Ucenicul lui Jamie
Read more »

Prăjitură cu afine

14 June 2009
Prăjitură cu afineIngrediente: Pentru blat 60 g unt 400 g făină 1 pachet drojdie uscată 100 g zahăr 1 vârf de sare 1 pachet zahăr vanilinat 150 ml lapte călduţ 1 ou 1 gălbenuş Pentru topping: 750 g afine 300 g smântână fermentată 3 gălbenuşuri 1 pachet zahăr vanilinat 75gzahăr 1 lingură suc de lămâie 2 linguriţe…
Read more »

Tarta cu peste

14 June 2009
Tarta cu pesteIngrediente: 400 g aluat de foietaj 800 g somn 1 lingura cu unt 1 dovlecel 1 marar 3 oua 100 g smantana curry cimbru sare piper Preparare: Intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt. Inteapa-l din loc in loc cu furculita si coace-l 10 minute. Taie somnul cubulete si asaza-le in forma de…
Read more »

Paste cu legume şi pui

14 June 2009
Paste cu legume şi puiIngrediente: 600 g file din piept de pui 2 linguri ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 200 g mazăre ţucără 400 g roşii cherry 350 g tagliatelle Preparare: Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l cu un şervet de bucătărie şi prăjiţi-l într-o lingură de ulei de măsline şi unt, câte 5 minute pe fiecare…
Read more »

Brandy Egg Nog Cocktail

14 June 2009
Brandy Egg Nog CocktailCalitate – puţin alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mare Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă Se serveste la distanţă mare de timp de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 4/10 brandy 5/10 lapte 1/10 sirop de zahăr un galbenus de ou Apărut în lumea satelor din Alabama. ca…
Read more »

Ardei umpluti cu pasta de peste

14 June 2009
Ardei umpluti cu pasta de pesteIngrediente: 500 g salau 6-8 ardei iuti sau capia 1 ceapa 3 linguri cu ulei de masline 50 g unt 1 lingurita cu mustar marar sare piper Preparare: Curata pestele si pune-l la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a racit indeparteaza pielea si, pe cat posibil, toate oasele. Trece apoi carnea de peste…

Salata cu farfalle si feta

14 June 2009
Salata cu farfalle si fetaIngrediente: 350 g farfalle sare 200 g roşii uscate (în ulei) 300 g feta 1/2 legătură busuioc 2 linguri oţet 4 linguri ulei de măsline piper 1/2 linguriţă boia de ardei dulce Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Turnaţi apă rece peste ele, scurgeţi-le în strecurătoare şi lăsaţi-le să…
Read more »

Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipan

14 June 2009
Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipanIngrediente: Pentru aluat: 20 g drojdie 125 ml lapte 250 g făină 40 g zahăr sare 1 gălbenuş 30 g unt moale Pentru cremă: 200 g marţipan 500 ml lapte 1 pachet budincă de migdale 2 linguri zahăr 3 gălbenuşuri Pentru topping: 1,5 kg mere 4 linguri suc de lămâie 3 linguri fulgi de migdale…
Read more »

Plachie de crap

14 June 2009
Plachie de crapIngrediente: 1 crap ulei 5 cepe 50 g bulion 8 catei de usturoi 3 rosii 1 ardei gras 50 ml vin 1 lamaie 250 ml supa de peste foi de dafin   Preparare: Taie pestele in bucati. Condimenteaza-le si rumeneste-le. In grasimea ramasa, caleste ceapa. Adauga usturoiul tocat, bulionul, foile de dafin si supa de…
Read more »

Caras la cuptor

12 June 2009
Caras la cuptorO reteta de caras la cuptor din: caras, ceapa, telina, morcov, usturoi, cartofi, vin alb sec, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 caras mai maricel 2 cepe 1 telina 1 morcov 8 catei de usturoi» 4 cartofi 1 pahar vin alb sec 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Preparare: Curata pestele de solzi…
Read more »

Cum se prepara Spaghete Crayfish

12 June 2009
Ingrediente: 1 Onion diced 1 Chili diced (seeds optional) 1 Garlic clove sliced 1 zest of lemon 50 gm(s) capers in brine 150 gm(s) crayfish tails (cooked) 200 ml(s) passata 25 gm(s) chopped parsley 1 tbsp(s) sugar 150 gm(s) pasta (uncooked weight)   Spaghete Crayfish -un preparat delicios la care folositi ingrediente precum chilli, ceapa,…
Read more »

Paste cu piept de curcan

12 June 2009
Paste cu piept de curcanIngrediente: 3 căţei de usturoi 2 cepe 1 crenguţă de rozmarin 6 crenguţe de cimbru 500 g piept de curcan 2 linguri făină 4 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de roşii 100 ml vin roşu (sau supă) 1 cutie roşii (425 ml) 300 g paste late sare piper Preparare: Tăiaţi ceapa şi usturoiul…
Read more »

Musaca de vinete

12 June 2009
Musaca de vineteIngrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 ml de ulei de masline 500 g de carne tocata (vita sau pore) o cutie mare de rosii decojite 4-5 rosii taiate cubulefe 600 g de vinete 800 g de cartofi 200g branza cascaval de oaie 50 g unt 500 ml lapte 40 g de faina boia…
Read more »

Paste cu somon şi smântână

12 June 2009
Paste cu somon şi smântânăIngrediente: 1 castravete mare 1 ceapă 400 g paste late sare 400 g file de somon 2 linguri unt piper 5 linguri vin alb 250 ml supă 200 ml smântână 1-2 linguri muştar 1 lingură mărar tocat Preparare: Curăţaţi castravetele, tăiaţi-l pe lung, îndepărtaţi-i seminţele şi tocaţi-l bucăţi. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o. Fierbeţi pastele în…
Read more »

Tortelloni cu verdeaţă

12 June 2009
Tortelloni cu verdeaţăIngrediente: 300 g făină 2 ouă sare 1 chiflă veche de 1 zi 100 g brânză telemea rasă câte 1 legătură mare de busuioc şi pătrunjel 200 ml smântână piper nucşoară rasă 750 g roşii pasate (borcan) Preparare: Frământaţi făina cu ouăle, 4 linguri de apă şi 1/2 linguriţă sare, apoi lăsaţi aluatul să se…
Read more »

Paste late cu ardei

12 June 2009
Paste late cu ardeiIngrediente: 4 ardei graşi roşii 250 g varză albă 3 cepe 1 căţel de usturoi 7 linguri ulei 1 lingură boia de ardei iute 400 ml supă sare 400 g paste late 100 g şuncă afumată 1 legătură arpagic 1-2 linguri hrean (borcan) Preparare: Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l în patru. Aşezaţi bucăţile pe o tavă…
Read more »

Supă cu paste

12 June 2009
Supă cu pasteIngrediente: 1 ceapă 1 morcov 100 g frunze de ţelină 1/2 tulpină de praz 1 dovlecel mic 1 anason 1 cartof 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 bucată şorici 4 roşii 11 supă 1 foaie de dafin câte 1 crenguţă de cimbru şi pătrunjel coaja rasă de la 1 lămâie 125…
Read more »

Felii de morun cu amestec de legume

11 June 2009
Felii de morun cu amestec de legumeIngrediente: 6 felii de morun 150 g mazăre păstăi 150 g mazăre boabe 2 legături de morcovi noi 200 ml smântână lichidă 1 linguriţă de piper măcinat 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie sare ulei de măsline Preparare: Se curăţă păstăile de mazăre şi morcovii. Se pune apă la fiert îintr-o oală, iar când…
Read more »

Cum se prepara Crab Masala

11 June 2009
Ingrediente: 3 tbsp Oil 3 Cinnamon Sticks A sprinkling of Cloves A sprinkling of Cardamom Pods 2 medium Onions 1 ½ tbsp Ginger-garlic paste 1 tsp Turmeric powder 1 tsp Red chilli powder 1 ½ tbsp Coriander powder 3 tbsp Cumin powder 3 Tomatoes A pinch or two of salt 800 g Crab (with shell)…
Read more »

Paste prăjite cu şuncă

11 June 2009
Paste prăjite cu şuncăIngrediente: 1 dovlecel 1 ceapă 2 felii bacon 250 g paste subţiri sare 5 linguri parmezan ras 1 lingură pătrunjei tocat 8 linguri ulei de măsline 4 ouă piper Preparare: Tăiaţi cubuleţe dovlecelul şi ceapa, iar şunca fâşii. Fierbeţi pastele în apă cu sare, scurgeţi-le şi presăraţi-le cu 3 linguri de parmezan. Adăugaţi dovlecelul, ceapa,…
Read more »

File de peste cu salata de cartofi si lamaie

11 June 2009
File de peste cu salata de cartofi si lamaieIngrediente: 2 bucăţi de file de peşte la alegere, de cca 180 g (de exemplu şalău sau biban) 4 linguri ulei de măsline zeama de la o lămâie 100 ml supă de zarzavat 4 fire de ceapă verde 500 g cartofi fierţi sare piper măcinat Garnitură: mărar 2 linguri pătrunjel tocat zeamă de lămâie Preparare:…
Read more »

Spaghetti alla putaneasca

11 June 2009
Spaghetti alla putaneascaCu gust iute, picant Ingrediente: 500 g roşii 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 6 file de sardine în ulei 2 linguri ulei de măsline 100 ml vin roşu sec (sau supă) 400 g spaghete • sare 2 linguri capere 2 linguri măsline negre piper 2 fire pătrunjel Preparare: Opăriţi roşiile câteva secunde,…
Read more »

Sardine gratinate

11 June 2009
Sardine gratinateIngrediente: 18 sardine mari 6 linguri de pesmet 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 1 lămâie 3 linguri de ulei 1 linguriţă de seminţe de coriandru sare, piper Preparare: Se curăţă sardinele. Se taie longitudinal, fără a separa complet cele două bucăţi de file. Se încălzeşte cuptorul. Se curăţă şi se taie cepele şi…
Read more »

Peşte la cuptor şi frigărui din creveti

11 June 2009
Peşte la cuptor şi frigărui din crevetiIngrediente: 4 bucăţi de macrou de cea 350 g (pregătit pentru gătit) sare piper negru Pentru marinată: 6 căţei de usturoi 1 linguriţă rozmarin mărunţit 1 linguriţă cimbru mărunţit 6 linguri ulei de măsline 4 linguri zeamă de lămâie în plus: ulei pentru uns Preparare: Macroul se spală, se usucă şi şi se taie pe…
Read more »

Budinca de cartofi cu perisoare

11 June 2009
Budinca de cartofi cu perisoareIngrediente: 500 g carne tocată de vită şi de porc 1 ceapă mică 20-25 g unt 1 felie de franzelă 2-3 linguri de lapte 1 ou 1 linguriţă de muştar 2-3 linguri de ulei sare, piper Pentru piureul de cartofi: 1 ardei gras roşu Preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă…
Read more »

Supa de manzat cu crutoane

11 June 2009
Supa de manzat cu crutoaneIngredinte 500g rasol de manzat 1 ceapa 2 morcov 1/2 telina 1 pastarnac 2,5 l apa 1 galbenus 1 ceasca de smantana 2-3 felii de franzela 1 lingura de ulei de masline sare piper patrunjel Preparare: Se spală carnea şi se pune la apă rece. Se schimbă apa de câteva ori şi se pune la…
Read more »

Cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas (video)

11 June 2009
Cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas (video)O reteta video despre cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas Preparare: 500 g skirt steak 1 green pepper , sliced 1 red pepper , sliced 1 onion , sliced 6 tbsp olive oil some salt for the marinade: 45 ml red wine vinegar the juice from 2 limes 2 tbsp olive oil 1 tbsp…
Read more »

Salata de peste cu legume

11 June 2009
Salata de peste cu legumeIngrediente: 250g peste afumat 2 cepe 4 cartofi mijlocii 200 ml maioneza 1 legatura de ridichi 1/2 legatura de patrunjel verde 4 rosii sare piper Preparare: Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare jumătate de oră. Se curăţă de coajă cât încă mai sunt calzi şi se taie cubuleţe. Se pun apoi…
Read more »

Macaroane bolognese

11 June 2009
Macaroane bologneseIngrediente: 500g carne tocata de porc si de vita 300g de rosii decojite in suc de rosii 1 ceapa mare sau 2 cepe mici 500g macaroane 100-150 ml vin alb 2 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi 2 linguri parmezan ras sre , piper patrunjel verde, busuioc Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi…
Read more »

Rulouri din piept de pui cu ciuperci

11 June 2009
Rulouri din piept de pui cu ciuperciIngrediente: 1 piept de pui mare 2-3 catei de usturoi 150 g ciuperci 200g telemea 1 ou 2-3 linguri de ulei 1/2 legatura de patrunjel 1 lingurita de oregano sare si piper Preparare: Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie felii subţiri de maximum 1 cm, care să se poată…
Read more »

Mancare de cartofi noi

10 June 2009
Ingrediente: 600 g cartofi noi 250 g muşchiuleţ afumat 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de boia de ardei 2 ardei graşi 1-2 linguri de ulei 20-25 g unt sare, piper proaspăt măcinat 1 ardei iute Preparare: Cartofii se spală şi se curăţă. Se pun la fiert un sfert de oră, se curăţă…
Read more »

Salata de cartofi noi

10 June 2009
Salata de cartofi noiIngrediente: 500 g cartofi noi 200 g bacon 50 g măsline verzi feliate 1 legătură de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2legătură de pătrunjel verde 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oţet sare, piper Preparare: Se aleg cartofi mai mici, se spală şi se pun la fiert în apă cu un…
Read more »

Salata de spanac cu tortelini

10 June 2009
Salata de spanac cu torteliniIngrediente: 500g tortelini cu branza 1 legatura de ceapa verde 200g spanac proaspat 150g cascaval 150g costita afumata 4-5 linguri de ulei 4 linguri de otet de vin sare, piper proaspat macinat, 2-3 felii de paine neagra smantana sau suc de rosii (optional) verdeata Preparare Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu un…
Read more »

Budinca de malai

10 June 2009
Ingrediente: un litru de lapte 4 ouă 4 linguri unt un kg brânză de oi sare un kg mălai 100 g caşcaval Preparare: Se prepară o mămăliguţă cu lapte, care se lasă să se răcească. Untul frecat spumă se amestecă bine cu gălbenuşurile, mămăliguţă răcită şi brânza sfărâmată cu lingura de lemn. La sfârşit se…
Read more »

Mamaliga cu ochiuri

9 June 2009
Mamaliga cu ochiuriIngrediente: 300 g mălai 5 ouă 3/41 lapte două linguri unt două linguri smântână sare Preparare: Se prepară din lapte şi mălai o mămăligă moale. Când este fiartă şi bine amestecată, se adaugă o lingură cu unt, una cu smântână şi se toarnă într-un vas termorezistent. Se fac apoi adâncituri în mămăligă şi în fiecare…
Read more »

Clatite cu spanac

9 June 2009
Clatite cu spanacIngrediente: 500g spanac proaspat 275g faina 3 oua 500 ml lapte 100 ml apa minerala sare 2 linguri de rom 2 linguri ulei 200g branza dulce 200 g smantana Preparare: Spanacul curăţat şi bine spălat se opăreşte 10 minute cu un vârf de linguriţă de sare. Se lasă apoi la scurs şi se toacă la…
Read more »

Balmus

9 June 2009
Ingrediente: 400 g mălai 1/4 I lapte îndoit cu apă 200 g brânză de burduf sare smântână Preparare: Se pun la fiert laptele cu apa, sarea şi mălaiul. Se face o mămăligă mai moale. Când este gata se adaugă brânza şi se amestecă bine. Se răstoarnă şi se stropeşte cu smântână. Pofta buna!
Read more »

Tort de crema de zahar ars

9 June 2009
Tort de crema de zahar arsIngrediente: 1 borcan cu dulceata de cirese 100g nuci5 oua 5 linguri cu zahar pudra 5 linguri cu faina Pentru crema de zahar ars: 8 oua 8 linguri cu zahar 250 g zahar pentru caramel 1 l de lapte esenta de vanilie sare Preparare: Intr-o cratiţă înaltă caramelizează cele 250 g zahăr. Mişcă cratiţa până…
Read more »

Cum se prepara salata de rata Thai

9 June 2009
Ingrediente: 1 medium duck breast some salt and pepper 2 small fresh green chillies, chopped 1 garlic clove, chopped 1 2cm piece ginger root, peeled and chopped 1 medium lime, juiced 3 tbsp soy sauce 2 tbsp olive oil 2 tbsp soft brown sugar A handful of watercress A handful of red lettuce A handful…

Găluşte cu capşuni

9 June 2009
Găluşte cu capşuniIngrediente: 300 g brânză proaspătă de vaci 150 g făină 1 ou 1 praf de sare 500 g căpşuni 25 g unt zahăr pudră nuci măcinate şi scorţişoară pisată pentru ornat Preparare: Căpşunile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă la scurs pe un grătar. Pentru aluat, se pune brânza proaspătă într-un castron,…
Read more »

Tarte cu mascarpone si capsuni

9 June 2009
Tarte cu mascarpone si capsuniIngrediente: Pentru aluat: 4 ouă 130gzahăr 1 pachet zahăr vanilat 150 g Făină 1 pachet cu praf de copt sare unt pentru uns formele Pentru umplutură: 500 g căpşuni 250 g mascarpone 5 linguri de lapte 75 g zahăr pudră vanilat 2 linguri de zahăr pudră pentru ornat Preparare: Pentru aluat, se bat spumă albuşurile…
Read more »

Rată înăbuşită

9 June 2009
Rată înăbuşităIngrediente: 6 pulpe de raţă 1 kg de morcovi 2 cepe 6 felii subţiri de piept afumat 50 g de slăninuţă 500 ml vin alb 3 frunze de dafin 1 bouquet garni (amestec de plante aromatice) 3 linguri de ulei 25 g unt sare, piper Preparare: Inţeapă pulpele de raţă cu o ţeapă de frigăruie…
Read more »

Spumă de portocale

9 June 2009
Spumă de portocaleIngrediente: 6 portocale sucul de la 3 portocale 3 linguriţe coajă de portocală 240 g brânză albă moale 6 ouă 300 g zahăr 3 foi de gelatină mentă proaspătă Preparare: Topeşte gelatina într-un bol de apă rece. Pune la încălzit sucul de portocală şi adaugă gelatina topită după ce iei de pe foc, amestecând continuu.…
Read more »

Tuslama

9 June 2009
TuslamaIngrediente: 1 kg burtă 1 picior de viţel 6-7 căţei de usturoi 2-3 linguri cu ulei sare Preparare: Curăţă burta, spal-o în mai multe ape reci, după care pune-o la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, fierbe piciorul de viţel, tot în apă cu sare. Pentru un gust mai bun poţi adăuga…
Read more »

Carnati cu branza de burduf si mamaliguta

9 June 2009
Carnati cu branza de burduf si mamaligutaIngrediente: 500 g cârnaţi de casă afumaţi 300 g brânză de burduf mălai două ouă 100 g smântână ulei sare Preparare: Se face o mămăligă potrivită din mălai, apă şi sare. Carnaţii se taie felii şi se prăjesc într-o formă unsă cu grăsime, până se rumenesc, apoi se taie în felii groase. Se pune jumătate…
Read more »

Pizza pe blat de mamaliga

9 June 2009
Pizza pe blat de mamaligaIngrediente: 250 g mălai 50 g caşcaval ras 20 ml ulei de măsline o ceapă roşie tăiată julien doi căţei de usturoi tocaţi un castravete tăiat fâşii 100 g ciuperci Champignon tocate 4 roşii coapte tăiate felii 100 g Mozzarella tăiată felii subţiri 10 ml sos Pesto o salată verde sare piper Preparare: Se fierbe…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Zeta

8 June 2009
Ingrediente: 1 cucumber 1 tsp lemon juice 1 tsp Sugar Syrup , also known as monin gomme 2 Coriander leaves 50 ml Gin some cubed ice 1 knife 1 chopping board 1 blender 1 cocktail shaker 1 fine cocktail strainer 1 martini glass 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure 1 5ml bar spoon…
Read more »

Chiftele de leurda

8 June 2009
Ingrediente: 3 legături leurdă două felii de pâine două ouă o ceapă un morcov (fiert şi răcit) două linguri de ulei 100 g făină sare piper Preparare: Se înmoaie pâinea în lapte sau apă. Se toacă la maşină leurda, pâinea, morcovul şi ceapa. Se adaugă ouăle, se condimentează. Se fac chifteluţe date prin făină şi…
Read more »

Musaca din pulpe de pui cu legume

8 June 2009
Musaca din pulpe de pui cu legumeIngrediente: 300 g pulpe de pui dezosate 3 cartofi două cepe potrivite 4 roşii doi morcovi piper boabe sare pătrunjel foi de dafin Preparare: Se taie cartofii, roşiile, ceapa şi morcovul rondele, apoi se aşază într-o tavă un strat de cartofi, peste care se pun roşii, ceapă, morcov, piper boabe, sare şi foi de dafin.…
Read more »

Tagliatele cu somon afumat

8 June 2009
Tagliatele cu somon afumatIngrediente: 300 g tagliatele fierte 2 linguri de ulei de măsline un somon afumat 5 căţei de usturoi o cutie de smântână dulce pentru gătit sare piper alb. Preparare: Se fierb pastele făinoase, separat se căleşte usturoiul în puţin ulei de măsline, se adaugă somonul tăiat fâşii, smântână, sare, piper alb. Se ţine circa cinci…
Read more »

Ciorba de stevie cu orez

8 June 2009
Ingrediente: 6 legături de ştevie 250 g orez două cepe 100 ml ulei un morcov o rădăcină de pătrunjel un litru de borş sare pătrunjel verde Preparare: Ştevia, curăţată şi spălată, se opăreşte într-o oală cu apă clocotită, două-trei clocote, apoi se scurge bine de apă. Se lasă puţin să se răcorească, apoi se toacă…
Read more »

Prajitura cu fructe

8 June 2009
Prajitura cu fructeIngrediente: 5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei cateva capsuni, boabe de struguri, rondele de ananas, kiwi 2-3 linguri cu sos caramel 1 plic cu gelatina pentru blat: 300g faina 200g unt 100g zahar 3 galbenusuri sare Preparare: Pentru blat, frământă făina cu zahărul, sare şi untul topit…
Read more »

Portocale in caramel

8 June 2009
Portocale in caramelIngrediente: 4 portocale Pentru sos caramel: 100 g zahăr 1 lingură cu unt 250 g frişca bătută Preparare: Curăţă cu grijă portocalele şi taie-le apoi pe jumătate. Intr-o crăticioară caramelizează zahărul. Adaugă apoi untul şi lasă să se topească, amestecând continuu. La sfârşit adaugă frişca bătută şi amestecă până se încorporează bine. Lasă să se…
Read more »

Deliciu cu cireşe

7 June 2009
Deliciu cu cireşeIngrediente: 500 g cireşe sirop de cireşe 500 g brânză de vaci 250 g mascarpone 100 ml frişca 5 ouă 80 g zahăr 50 g amidon 300 g făină 25 g cacao 200 g unt 100 g zahăr Preparare: Frământă făina cu cacaua, zahărul, untul şi un ou. Lasă la rece. Amestecă brânza cu mascarpone…
Read more »

Budinca de gris cu cirese

7 June 2009
Budinca de gris cu cireseIngrediente: 300 g cireşe 300 griş 5 ouă 200 g zahăr 1,200 I tapte pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g unt 50 g pesmet Preparare: Pune laptele la fiert. Când începe să clocotească adaugă grisul. Când s-a încorporat bine, adaugă zahărul şi zahărul vanilat, după care lasă să se răcească. Pune apoi gălbenuşurile şi albuşurile…
Read more »

Atenţie la berea care are în compoziţie aditivi!

7 June 2009
Atenţie la berea care are în compoziţie aditivi!În România se comercializează, în ultima vreme, bere cu aditivi, care are în compoziţie acid malic, caramel amoniacal şi diverse arome, care pot fi periculoase pentru sănătate, avertizează reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România. „Acest sortiment induce în eroare consumatorii pentru că berea este în conştiinţa lor un produs sută la sută natural. Astfel…
Read more »

Cum se prepara Pan Gravy

7 June 2009
Ingrediente: 1 carrot quarter of a large onion 2 stalks of celery 250 ml beef or veal stock 50 ml Madeira, Marsala or red wine 1 knob of butter salt and pepper 1 sieve or chinois 1 saucepan 1 cutting board 1 knife 1 roasting tin (which the meat was cooked in) Cum se prepara…
Read more »

Banana split

7 June 2009
Banana splitIngrediente: 2 banane 1 lingură cu unt 100 g ciocolată 200 g frişca 200 g îngheţată de vanilie câteva căpşuni Preparare: Curăţă bananele, taie-le pe jumătate şi lasă-le câteva minute, în unt topit, la foc mic. Ai grijă să nu se prăjească. Aşază apoi jumătăţile de banane pe 2 farfurii. în mijloc pune câteva linguri…
Read more »

Portofele cu dovlecei

7 June 2009
Portofele cu dovleceiIngrediente: 2 piepţi de pui 2 ouă 1 dovlecel 1 lămâie 50 g susan sare Preparare: Taie piepţii de pui în două, după care crestează pe lateral fiecare bucată în aşa fel încât să obţii un portofel. Condimentează cu sare şi umple portofelul cu rondele de dovlecel. Pentru a nu se desface prinde cu scobitori.…
Read more »

Canapele din vinete

7 June 2009
Canapele din vineteIngrediente: 1 vânătă 2 roşii 150 g caşcaval 1 legătură de mărar ulei sare Preparare: Spală vânata, după care şterge-o şi nu o curăţa de coajă. Tai-o rondele mai groase şi presară pe fiecare puţină sare. Lasă-le să se scurgă câteva minute, apoi tamponează-le cu şerveţele. Prăjeşte-le în ulei pe fiecare parte. Aşază-le apoi pe…
Read more »

Ruladă din carne de porc

7 June 2009
Ruladă din carne de porcIngrediente: 600 g carne de porc 100 g piept de pui 60 g ciuperci de pădure 2 ouă 1 ardei iute roşu 1 legătura de ceapa verde 4 felii de bacon 4-5 linguri de ulei sare,piper condimente pentru gril Preparare: Muşchiul se spală şi se tapetează cu un şervet să se usuce. Se taie într-o…
Read more »

Rulouri din piept de pui

7 June 2009
Rulouri din piept de puiIngrediente: 12 felii din piept de pui (600-700 g) 6 felii de şuncă de Praga 150 g telemea de vacă 250 g f icăţei de pasăre 2-3 linguri de unt 1 ceapă mică 3-4 căţei de usturoi 150 ml supă de legume 250 ml smântână 100 g caşcaval sare piper pătrunjel verde Preparare: Pieptul de…
Read more »

Salata de orez cu legume si pui

7 June 2009
Salata de orez cu legume si puiIngrediente: 200g orez 250g legume(morcovi, fasole verde, mazare) 1 lingurita ule de masline 1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde 500g pipt de pui 2-3 linguri ulei sare, piper, boia de ardei 1/2 legaturi de marar 100-150 ml suc de rosii Preparare: Orezul se curăţă, se spală şi se pune la fiert într-un litru…
Read more »

Chiftelute cu soia si ciuperci

7 June 2009
Chiftelute cu soia si ciuperciIngrediente: 200g granule de soia 300g ciuperci 2-3 catei usturoi 2 cartofi fierti 2 morcovi fierti 1 lingura pesmet 1 legatura patrunjel ulei pentru prajit sare, piper Preparare: Granulele de soia se fierb conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute…
Read more »

Ucenicul lui Jamie

6 June 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie II Ucenicul lui Jamie
Read more »

Supa Minestrone

6 June 2009
Supa MinestroneIngrediente: 1 l de apa 150g fasole uscata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mica 1 cana cu fasole verde 2 cartofi mici 1 dovlecel 50 g macaroane 2 rosii decojite in suc de rosii 150 g telemea 1-2 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare, oregano Preparare: Se pune fasolea…
Read more »

Snitel umplut

6 June 2009
Snitel umplutIngrediente: 600g pulpa de vitel 400g lapte pentru sos 80g faina pentru sos 70g sunca 10g ciuperci uscate 30g parmezan ras sare, piper alb, oregano 3 oua 200g pesmet 100g faina ulei pentru prajit Preparare: Untul se topeşte la foc mic într-o crăticioară. Se adaugă făina şi se căleşte foarte puţin, apoi se stinge cu…
Read more »

Tocanita de miel

6 June 2009
Tocanita de mielO reteta simpla si delicioasa de tocanita de miel din: carne de miel, ceapa, ardei iute, vin rosu, seminte de mustar, rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 cepe 1 ardei iute Pentru marinată: 1 pahar cu vin roşu 3 linguri cu seminţe de muştar măcinate 1 cutie cu roşii decojite…
Read more »

Cozonac Piticot

6 June 2009
Cozonac PiticotIngrediente: 1 kg făină 50 g drojdie 280 g zahăr 260 g unt 3 ouă 5 gălbenuşuri 200 g smântână 150 g lapte 50 ml coniac 1 lamaie sare Preprare: Dizolvă drojdia în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. Acoperă maiaua şi las-o la crescut, la loc călduţ După ce a crescut, adaugă restul…
Read more »

Drob de miel in 2 straturi

6 June 2009
Drob de miel in 2 straturiO reteta de drob  de miel in 2 straturi din: maruntaie de miel, carne de miel, oua, pesmet, ulei, coniac, usturoi, ceapa, aptrunjel, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g măruntaie de miel (plămân, ficat, inima, rinichi) 500 g carne de miel 3 ouă 30 g pesmet 25 g smântână 30 ml ulei 50 ml…
Read more »

Coaste de miel cu rosii

6 June 2009
Coaste de miel cu rosiiO reteta delicioasa de coaste de miel cu rosii din: coaste de miel, mustar, unt, usturoi, rozmarin, rosii, ardei iute, seminte de fenicul, cimbru, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 1 lingură cu muştar 150 g unt 6 căţei de usturoi 3 fire de rozmarin 4 roşii 1…
Read more »

Terminologia folosită la degustarea vinurilor

5 June 2009
Terminologia folosită la degustarea vinurilorEXAMINAREA VIZUALA LIMPIDITATEA Limpiditatea unui vin este definită prin absenţa tulburelii, adică a particulelor în suspensie în lichid sau a opalescenţei. Aprecierea limpidităţii se face prin privirea vinului din pahar către o sursă de lumină, pe următoarea scară tehnică de evaluare de la negativ la pozitiv: voalată, destul de limpede, limpede, cristalină şi strălucitoare. Voalată.…

Salata cu sos a la grec

5 June 2009
Salata cu sos a la grecIngrediente: 100 g fasole verde pastai 2 cepe de apa 2 rosii pentru sos: 4 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 pahar apa minerala 1 legatura de patrunjel sare Preparare: Fierbe fasolea păstăi în apă cu un praf de sare. Intre timp, pregăteşte sosul. Bate bine cu telul uleiul până începe să se tulbure.…
Read more »

Cum se prepara un Cokctail Tom Collins Classic

5 June 2009
Ingrediente: 2 lemons 4 tsp brown sugar 20 ml lemon juice 50 ml gin some cubed Ice some soda 1 Cocktail shaker 1 Chopping board 1 knife 1 Cocktail strainer 1 Muddle 1 Tall glass 1 50ml measuring thimble/shot 1 bar spoon / teaspoon you might also need: measuring jug measuring spoons
Read more »

Salata cu oua fierte

5 June 2009
Salata cu oua fierteIngrediente: 1 salata verde 8 oua 6 linguri cu ulei 3 linguri zeama de lamaie 2 lingurite cu mustar 2 linguri cu smantana sare Preparare: Fierbe ouăle tari în apă cu un praf de sare. Curăţă-le apoi uşor şi taie-le în sferturi. Freacă două dintre gălbenuşuri cu uleiul, ca la maioneză, adaugă smântână, apoi muştarul…
Read more »

Butoiase din castravete

5 June 2009
Butoiase din castraveteIngrediente: 2 castraveti mai mari 200 g branza de vaci 100 g mozzarella mai slaba 100 g smantana 1 legatura de marar 2 linguri cu iaurt sare Preparare: Trece brânza de vaci printr-o sită deasă. Intr-un castron, amestecă energic brânza de vaci cu mozzarella dată pe râzătoare. Adaugă smântână şi iaurtul, după care potriveşte gustul…
Read more »

Supa groasa de legume

5 June 2009
Supa groasa de legumeIngrediente: 1 dovlecel 150 g mazare 2 cepe 2 morcovi 100 g fasole boabe 1 ardei gras 4 rosii 1 telina 100 g cascaval 50 g paste tip melcisori 1 legatura de patrunjel piper,sare Preparare: Curăţă toate legumele şi spală-le bine în mai multe ape reci. Pune la fiert în 1,51 apă, ceapa tocată mărunt,…
Read more »

Mancarica de vita

5 June 2009
Mancarica de vitaIngrediente: 1 kg carne de vita fara grasime 3 rosii 200 ml supa de oase 100 g unt 200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 2 cepe 1 legatura de patrunjel sare, piper Preparare: Carnea de vită tai-o în bucăţi şi fierbe-o în apă cu sare. Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt topit.…
Read more »

Buseuri cu frisca si capsuni

5 June 2009
Buseuri cu frisca si capsuniIngrediente: 6 oua 6 linguri de ulei 1 cana cu zahar 1 lingura cu sare 1 cana cu faina 2 pliculete zahar vanilat 1 pahar frisca esenta vanilie cateva capsuni Preparare: Intr-un castron, bate spumă 5 albuşuri cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă cele 6 gălbenuşuri frecate cu esenţă…
Read more »

Sos pesto cu rosie

5 June 2009
Sos pesto cu rosieIngrediente: 1 bagheta 5 rosii pentru sos: 5 catei de usturoi 200 g parmezan 1 lamaie 100 g alune prajite 100 ml ulei de masline 200 g busuioc macinat piper, sare Preparare: Spală bine frunzele de busuioc şi tamponează-le cu un prosop uscat. Pune-le apoi într-un mojar. Presară sare, după care adaugă căţeii de usturoi…
Read more »

Supa crema de conopida

4 June 2009
Supa crema de conopidaIngrediente: 1 conopida potrivita 3 cartofi 1 ceapa 2 l supa de legume 1 pahar cu smantana 3 galbenusuri 1 morcov 1 ardei gras 1 telina mica 1 lingurita cu mustar ulei sare Preparare: Desfă conopida în bucheţele şi las-o 15 minute în apă rece cu un praf de sare, după care pune-o la fiert.…
Read more »

Cum se prepara Cheviche

4 June 2009
Ingrediente: 340 g very fresh, high quality, white-fleshed ocean fish, e.g. sea bass filleted and skinned 60 ml fresh lime juice 3 tbsp fresh orange juice ½ tbsp spicy pepper, finely diced 2 tbsp yellow pepper, finely diced 2 tbsp red pepper, finely diced 1 ½ tbsp minced red onion 2 tbsp fresh coriander, chopped…
Read more »

Cocktail cu pepene

4 June 2009
Cocktail cu pepeneIngrediente: 2 kg miez de pepene 1 ceşcuţă cu suc de lămâie 100 ml gin 3 ceşti cu cuburi de gheaţă Preparare: Foloseşte ce modalitate doreşti, storcător de fructe sau manual astfel încât să obţii cât mai mult suc din miezul de pepene. Intr-o ceşcuţă, amestecă ginul cu sucul de lămâie. Lichidul astfel obţinut toarnă-l…
Read more »

Pizza in doua culori

4 June 2009
Pizza in doua culoriIngrediente: 1 blat de pizza 150 g mozzarela 1 roşie 2 ciupercuţe 50 ml suc de roşii ulei de măsline busuioc oregano Preparare: Unge o tavă rotundă cu puţin ulei. Aşază apoi blatul de pizza, gata preparat. Amestecă sosul de roşii cu o linguriţă cu ulei de măsline, un praf de oregano şi busuioc. Acoperă…
Read more »

Cod cu lamaie

4 June 2009
Cod cu lamaieIngrediente: 500 g file de cod 30 g unt 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel sare piper alb Preparare: Intr-un vas mai mic, topeşte untul. Separat, spală peştele şi taie-l în bucăţi potrivit de mari. Aşază-l apoi într-un vas termorezistent şi stropeşte-l cu zeamă de lămâie. Adaugă untul topit, sare şi piper. Pune deasupra câteva…
Read more »

Frigarui turcesti

4 June 2009
Frigarui turcestiIngrediente: 1 kg pastă de mici 4 roşii mari Preparare: Formezi micii, udându-te pe mâini cu apă rece, ceva mai mari decât cei normali. Tai roşiile felii mai groase. Ar fi bine să fie din cele cărnoase, cu coaja subţire. Insiri frigăruile: o felie de roşie, un mic, iar o felie de roşie, iar un…
Read more »

Paste cu ciuperci

4 June 2009
Paste cu ciuperciIngrediente: 1 pachet de paste in doua culori 200 G bacon 300 g ciuperci 400 g smantana 2-3 catei de usturoi sare piper Preparare: Fierbe pastele in apa cu sare cu o picatura de ulei. Cand sunt fierte scurge-le si clateste-le din abundenta cu apa rece. Separat, taie baconul cubulete si rumeneste-l in ulei pana…
Read more »

Pui cu paste si sos picant

3 June 2009
Pui cu paste si sos picantIngredente: 1 pungă cu paste tip tuburi 1 pui mare 100 g unt 3 cepe 4 căţei de usturoi 3 Unguri cu pastă de tomate 1 l supă de pui sau legume 1 linguriţă cu coriandru 1 lingură cu făină 1 ardei gras 100g caşcaval chitii sare piper Preparare: Taie puiul în bucăţi şi rumeneşte-le…
Read more »

Cuib aromat

3 June 2009
Cuib aromatIngrediente: 1 kg biscuiti 500 g zahar 200 g margarina esenta de rom 2 portocale 1 borcan de dulceata de portocale Preparare: Sfărâmă biscuiţii cu ajutorul unui sucitor sau cu o sticlă. Separat, pregăteşte un sirop din zahăr, margarina, rom şi puţină apă. Lasă pe foc până se leagă bine. Toarnă siropul peste biscuiţii sfărâmaţi…
Read more »

Budinca in straturi

3 June 2009
Budinca in straturiIngrediente: 500 g carne de pui fiarta 200 g sunca de Praga 1 lingura cu pesmet alb 1 lingura cu unt 150 g cascaval sare piper Pentru sos: 6 oua 300 g smantana 2 linguri cu pesmet Preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare şi piper. Adaugă smântână şi pesmetul şi amestecă…
Read more »

Supa de perisoare

3 June 2009
O reteta simpla de supa de perisoare cu oua, orez, patrunjel, marar, morcov, ceapa si sare.  L asfarsit se pune si o cana de suc de rosii. Ingrediente: 500g piept de pui 2 felii de paine 2 oua 1 lingura cu orez 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 1 morcov 2 cepe 50g…
Read more »

Minitarte cu căpşuni

3 June 2009
Minitarte cu căpşuniIngrediente: 400 g căpşuni Pentru aluat: 200 g făină 140 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri Pentru cremă: 500 ml lapte 140 g zahăr 4 gălbenuşuri 50 g făină 100 g frişca bătută Preparare: Din făină, unt, zahăr şi gălbenuşuri frământă un aluat şi lasă la rece. îmbracă miniformele de tartă unse cu unt,…
Read more »

Cum se prepara Orez cu Poblano

3 June 2009
Ingrediente: 2 poblano chillies , de-seeded and chopped 500 ml chicken broth 1 bunch of coriander , chopped ½ tsp salt 240 g medium grained rice 2 tbsp olive oil 1 onion , finely diced 3 cloves of garlic , minced 6 tbsp sweet corn 1 blender 2 saucepans and one lid 1 wooden spoon…
Read more »

Prăjitură cu cireşe

3 June 2009
Prăjitură cu cireşeIngrediente: 300 g cireşe 4 ouă 2/3 cană cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 200 ml frişca lichidă 6 linguri cu făina Pentru aluat: 300 g făină 100 g zahăr pudră 150 g margarina 2 oua Preparare: Freacă margarina cu zahărul. Adaugă ouăle şi făina. Lasă aluatul la rece. Intinde o foaie într-o formă…
Read more »

Paste cu rosii, busuioc si masline verzi

3 June 2009
Paste cu rosii, busuioc si masline verziIngrediente: 4 roşii mari 2 fire de usturoi 200 g măsline verzi 200 g paste 1 legătură busuioc proaspăt ulei de măsline sare piper Preparare: Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp se taie roşiile, usturoiul, busuiocul şi o parte din măsline în bucăţi potrivite. Se pun într-un castron şi se amestecă…
Read more »

Rulouri a la Italia

3 June 2009
Rulouri a la ItaliaIngrediente: 75 g ciuperci champignon 1 morcov 2 cepe verzi 2 tulpini de ţelină 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei 600 g file de vită 125 g mozzarella 150 g carne tocată de viţel sare piper 500 ml vin roşu 200 g ceapă mică 4 roşii 1 foaie de dafin 1 crenguţă de rozmarin…
Read more »

Burtă de porc umpluta

2 June 2009
Burtă de porc umplutaIngrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 2 linguri unt 3 cepe 20 g roşii uscate (fără ulei) 7 linguri ulei 2 linguri pătrunjel tocat 300 g came tocată 2 ouă sare piper nucşoară rasa 1 lingură tarhon uscat 2 kg burtă de porc cu şorici 1 linguriţă chimen 3 căţei de usturoi 600 ml…
Read more »

Rulada de vită

2 June 2009
Rulada de vităIngrediente: 4 felii de carne de vită (a 175 g) sare piper 1 lingură muştar 3 castraveţi 4 felii şuncă afumată 1 lingură făină 2 linguri ulei 1 lingură pastă de roşii boia de ardei dulce 250 ml vin roşu 500 ml supă 2 morcovi 2 cepe 2 linguri capere 2 linguri întăritor pentru sos…
Read more »

Rulada cu fructe

2 June 2009
Rulada cu fructeIngrediente: 4 felii de carne de curcan sare piper 100 g brânză dulce de vaci 2 linguri suc de lămâie 100 g coacăze roşii 3 crenguţe de cimbru 1 lingură unt 300 ml supă 50 ml suc de coacăze Preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, bateţi-o şi condimentaţi-o. Amestecaţi brânza de vaci…
Read more »

Rulada cu legume

2 June 2009
Rulada cu legumeIngrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi câte 2 ardei graşi roşii şi galbeni 3 linguri ulei de măsline 1 cutie roşii bucăţi (425 ml) 2 linguri suc de lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel 1 ardei iute 3 cepe verzi 4 rulade de porc (a 175 g) 2 linguri făină 250 ml supă…
Read more »

Rulouri de curcan

2 June 2009
Rulouri de curcanIngrediente: 100 g ceapă 100 g arpagic 1 legătură pătrunjel 300 g morcovi 4 felii de carne de curcan (a 130 g) 200 g cremă de brânză cu verdeaţă 4 linguri pesmet sare piper 4 linguri ulei de măsline 250 ml vin roşu (sau mai multă supă) 200 ml supă 1-2 linguri întăritor pentru sos…
Read more »

Friptura de curcan cu umplutura de branza

1 June 2009
Friptura de curcan cu umplutura de branzaIngrediente: 1 lingura otet 4 linguri ulei de masline sare piper boia de ardei dulce 1 kg piept de curcan 1 legatura patrunjel 4 crengute cimbru 1 ceapa 4 linguri pesmet 200 g crema de branza 1 galbenus 350 ml supa 150 g smantana 3 linguri mustar 2 lingurite amidon sau intaritor Preparare: Amestecati otetul,…
Read more »

Ucenicul lui Jamie

1 June 2009
Dupa ce a ajutat un grup de tineri cu situatii sociale dificile sa devina bucatari profesionisti, angajandu-i la restaurantul sau “Fifteen”, Jamie Oliver il va alege pe unul dintre ei, care-si va deschide propriul sau local. Este vorba de Ucenicul lui Jamie, un documentar cu opt episoade, în care acţiunea se va concentra pe o…
Read more »

File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noi

1 June 2009
File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noiIngrediente: 600 g cartofi noi 4 linguri ulei de măsline sare piper 600 g file porc 2 mere 8 crenguţe salvie 2 căţei de usturoi 6 felii bacon (kaiser) Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Pregătiţi cartofii, tăiaţi-i jumătate sau in patru. Amestecati 2 linguri de ulei de masline, sare si piper. Dati cartofii prin acest…
Read more »

Chec cu mere

1 June 2009
Chec cu mereIngrediente: 150 g unt 1 vârf de cuţit de sare 190 g zahăr 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 700 g mere dulci-acrişoare 1 lingură zahăr pudră Preparare: Puneţi într-un castron untul, sarea şi 150 g zahăr şi amestecaţi-le cu mixerul până obţineţi un amestec spumă. Adăugaţi ouăle pe rând şi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro