Retete de Sarbatoare:
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si cacao
19 January 2014
Tort
cu crema de ciocolata si cacao din: oua, zahar, faina, cacao, frisca
lichida, lichior, fulgi de ciocolata, smantana, lapte condensat, frisca.
Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 3/4 cesti faina 3 linguri cacao 1
cana frisca lichida 1/2 cani lihior, dupa preferinta 1 1/2 cani fulgi de
ciocolata 1 cana smantana 1 cana…
Read more »
Read more »
Supa cu cereale si piept afumat de porc
19 January 2014
Supa
cu cereale si piept afumat de porc din: mix de cereale, piept afumat de
porc, morcov, dovlecel, praz, ceapa, bulion, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 150 g mix de cereale 200 g piept afumat de porc un morcov
un dovlecel un fir praz o ceapa…
Read more »
Read more »
Linte cu ton si lapte de cocos
19 January 2014
Linte
cu ton si lapte de cocos din: linte, morcovi, dovlecel, ceapa, lapte de
cocos, concentrat de legume, unt, sare, piper, boia, ton. Ingrediente:
200 g linte 2 morcovi un dovlecel o ceapa medie 300 ml lapte de cocos
1/2 cub concentrat de legume 25…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos de mustar
19 January 2014
Friptură
de porc cu sos de mustar din: pulpa de porc, sare, piper, unt, ceapa,
morcov, telina, praz, usturoi, rozmarin, maghiran, chimen, bere neagra,
supa, amidon, mustar, miere, otet, zeama de limeta. Ingrediente: 1,2 kg
pulpa de porc sare piper 2-3 linguri unt 2 cepe…
Read more »
Read more »
Creveti crocanti in miere si susan
19 January 2014
Creveti
crocanti in miere si susan din: faina, amidon, sare, vin alb sec,
creveti, ulei, miere, seminte de susan. Ingrediente: 250 g faina 4
linguri amidon sare 200 ml vin alb sec 24 creveti mari (curatati de
intestin, decorticati, astfel incat sa mai ramana doar…
Read more »
Read more »
Tartine cu brânză si fructe uscate
19 January 2014
Tartine
cu brânză si fructe uscate din: fructe uscate, vin dulce, unt, migdale,
paine de secara, branza de capra, miere. Ingrediente: 150 g fructe
uscate amestecate (caise, stafide, merisoare, curmare, smochine) 150 ml
vin dulce 2 linguri unt 50 g migdale nedecojite si tocate grosier…
Read more »
Read more »
Gogosi cu frisca
19 January 2014
Gogosi
cu frisca din: faina, oua, lapte, zahar, drojdie, sare, coaja de
lamaie, zahar, smantana, menta, ulei, dulceata de afine. Ingrediente:
500 g faina 3 oua 200 ml lapte cald 4 linguri zahar 1 cub de drojdie 1
praf de sare coaja rasa de lamaie…
Read more »
Read more »
Somon la gratar cu salata
19 January 2014
Somon
la gratar cu salata din: file de somon, ulei de masline, miere, otet
balsamic, suc de portocale, sare de mare, piper verde, amestec de
salata. Ingrediente: 300 g file de somon 1 lingura ulei de masline 2
linguri de miere 1 lingura de otet…
Read more »
Read more »
Ciorba cu orz si castraveti acri
19 January 2014
Ciorba
cu orz si castraveti acri din: cereale de orz, castarveti acri, morcov,
gulie, zeama de castarveti, pasta de rosii, ulei, frunze de leustean.
Ingrediente: 150 g orz 5 castraveti acri un morcov o gulie un litru
zeama de castraveti 3 linguri pasta de rosii…
Read more »
Read more »
Friptura de porc in crusta de cascaval
19 January 2014
Friptura
de porc in crusta de cascaval din: carne de porc, usturoi, sare, piper,
oregano, mustar si cascaval. Ingrediente: 2 kg carne de porc (ceafa) 6
catei de usturoi 2 linguri sare 1/2 lingurita piper 2 linguri oregano
uscat 1 lingura mustar 200 g cascaval…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu carne de curcan
19 January 2014
Ciuperci
umplute cu carne de curcan din: ciuperci, unt, busuioc, piept de rucan,
nuci, cascaval, rosii decojite, sare, piper. Ingrediente: 40 g ciuperci
Champignon 80 g unt 1 lingura busuioc tocat 200 g piept de curcan tocat
80 g nuci prajite usor si macinate 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in sos picant
19 January 2014
Pulpe
de pui in sos picant din: ulei de masline, ardei chili, usturoi, suc de
lamaie, boia de ardei, foaie de dafin, oregano, sare, piper, pulpe de
pui. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 3-4 ardei chili 4 catei
usturoi sucul de la 1…
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana cu smantana si ardei iute
19 January 2014
Ciorba
radauteana cu smantana si ardei iute din: piept de pui, morcovi, ceapa,
telina, sare, galbenusuri, smantana, ardei iute. Ingrediente: un pui si
piept de pui 3 morcovi 3 cepe o telina medie sare pentru dres: 3
galbenusuri 250 g smantana pentru servit: smantana ardei…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu carne tocata
19 January 2014
Gulii
umplute cu carne tocata din: gulii, carne tocata, ceapa, bulion, ulei,
supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 8 gulii 250 g carne tocata o
ceapa o lingura bulion 2 linguri ulei 150 ml supa de legume sare piper
Mod de preparare: Guliile se…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pui cu sparanghel şi tarhon
19 January 2014
O
reteta de pui cu sparanghel si tarhon din: cartofi noi, piept de pui,
ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, tarhon,
sparanghel si smantana. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati pe
jumatate 4 piepti de pui, fara piele, fara os 1 lingura…
Read more »
Read more »
Briose cu banane, nuci si miere
19 January 2014
Briose
cu banane, nuci si miere din: banane, oua, unt, zahar, faina, praf de
copt, zahar vanilinat, esenta de vanilie, miere, nuci. Ingrediente: 2
banane foarte coapte 2 oua 80 g unt 70 g zahar 150 g faina 2 lingurite
praf de copt un pliculet…
Read more »
Read more »
Vita cu gorgonzola
19 January 2014
Vita
cu gorgonzola din: muschi de vita, gorgonzola, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 500 g muschi de vita 150 g gorgonzola ulei sare piper Mod
de preparare: Spala carnea si asaz-o pe un servet absorbant. Taie
muschiul pe jumatate. Unge tigaia grill cu un strop…
Read more »
Read more »
Ciorba de curcan cu galuste aromate si patrunjel
19 January 2014
Ciorba
de curcan cu galuste aromate si patrunjel din: aripi de curcan, gat de
curcan, carcasa de curcan, inima de curcan, pipota de curcan,
radacinoase, ceapa, sare, piper, unt, faina, conopida, broccoli, gulie,
dovlecei, bors, ficatei de pui, nucsoara, pesmet, patrunjel.
Ingrediente: 2 aripi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gnocchi cu bacon si rosii
19 January 2014
Gnocchi
cu bacon si rosii din: bacon, gnocci, rosii cherry, ulei de masline,
sare, piper, parmezan. Ingrediente: 4 felii de bacon, cuburi 300 gr
gnocchi 1 fir praz, tocat 1 cana de rosii cherry, tocate ulei de masline
sare si piper 1/4 ceasca parmezan…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Penne cu ardei gras şi salsa
19 January 2014
O
reteta de penne cu ardei gras si salsa din: patrunjel, fileuri de
ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei
rgasi, rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 2
fileuri de anşoa (de la borcan) 2 linguri capere 8 linguri…
Read more »
Read more »
Pui pane cu sos
19 January 2014
Pui
pane cu sos din: piept de pui, faina, sare, piper, praf de copt, zahar
pudra, oua, lapte, sare, otet din vin rosu, amidon, ketchup, zahar.
Ingrediente: un piept intreg de pui 2 lingura faina sare piper pentru
aluat: 5 linguri faina un plic praf…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu sos de mazare
19 January 2014
Carne
de vita cu sos de mazare din: carne de vita, ghimbir, usturoi, lamaie,
ulei de masline, mazare, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente: 750 g carne de vita fasonata o bucata de ghimbir (2,5 cm) 2
catei de usturoi 1 lamaie 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de porc si slanina
19 January 2014
Tocanita
cu carne de porc si slanina din: slanina, carne de porc, ceapa, ulei,
faina, supa de carne, rosii,a rdei grasi, smantana, usturoi.
Ingrediente: 60 g slanina 400 g carne de porc 2 cepe 2 linguri ulei 1
lingura faina circa 100 ml supa de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Tortellini al forno
19 January 2014
O
reteta de Tortellini al forno din: tortellini, sare, ciuperci, bacon
afumat, ceapa verde, ulei de masline, smantana, cascaval, oua, piper si
nucsoara. Ingrediente: 500 g tortellini proaspete umplute cu branza
(congelate) sare 150 g ciuperci Champignon 75 g bacon afumat 2 cepe
verzi 2…
Read more »
Read more »
Salata cu somon, castraveti murati si cartofi
19 January 2014
Salata
cu somon, castraveti murati si cartofi din: cartofi, somon afumat,
ceapa rosie, mar, castraveciori murati, ulei de masline, iaurt, marar,
sare de mare, piper. Ingrediente: 4 bucati cartofi albi 100 g somon
afumat 1 ceapa rosie 1 mar rosu 3 castarveciori murati 500 g…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu crema de hrean
19 January 2014
Supa
de rosii cu crema de hrean din: ceapa, hrean, telina verde, rosii
decojite, sare, piper, sos worchester, tabasco, suc de lamaie, suc de
rosii, vodca, sherry, smantana. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri hrean
proaspat ras 2 fire telina verde 400 g rosii decojite (din…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu salata
19 January 2014
Piept
de curcan cu salata din: piept de curcan, sare, piper, verdeturi
asortate, ulei de masline, ceapa, vin alb, supa de pasare, telina,
morcov, mere rosii, suc de lamaie, mustar, smantana, miere, ulei.
Ingrediente: 500 g piept de curcan sare piper 1 lingurita verdeturi
asortate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piure de cartofi cu aroma de hrean
19 January 2014
Piure
de cartofi cu aroma de hrean din: cartofi, pastarnac, unt, hrean, sare,
piper, smantana. Ingrediente: 1 kg de cartofi ½ kg pastarnac 3
linguri unt, la temperatura camerei 1-2 linguri de hrean 1 lingurita
sare ⅛ lingurita piper ⅓ ceasca smantana …
Read more »
Read more »
Orez cu broccoli si ciuperci
19 January 2014
Orez
cu broccoli si ciuperci din: broccoli, ardei gras, ciuperci, ceapa,
orez salbatic, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, arahide,
branza gouda. Ingrediente: 400 g broccoli 3 ardei rgasi rosii 200 g
ciuperci 2 cepe 60 g orez salbatic 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu miere si ierburi aromatice
19 January 2014
Piept
de pui cu miere si ierburi aromatice din: ulei de masline, pipet d
epui, suc de lamaie, coaja de lamaie, oregano, busuioc, cimbru, usturoi,
miere, sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 4 jumatati de piept
de pui, cu piele si fara os 3…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de curcan si verdeturi
19 January 2014
Salata
cu carne de curcan si verdeturi din: piept de curcan, ulei de masline
extravirgin, cuscus, supa de pasare, salata, busuioc verde, coriandru
verde, ardei gras, otet balsamic, sare de mare, piper verde.
Ingrediente: 1200 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline
extravirgin…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza murata cu bacon afumat
19 January 2014
Ciorba
de varza murata cu bacon afumat din: varza murata, salam picant, apa,
prune uscate, cartofi, ienibahar, piper, ceapa, bacon afumat, faina,
boia iute, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g varza
murata, cu tot cu zeama 300 g salam picant feliat 1,2 l apa…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut cu fasole verde
19 January 2014
Cotlete
de berbecut cu fasole verde din: cotlete de berbecut, vin rosu, miere,
boia dulce, boia iute, tarhon, sare, piper rosu, rucola, fasole verde,
seminte de dovleac. Ingrediente: 6 cotlete de berbecut 200 ml vin rosu 1
lingura miere 1 lingurita boia
Reteta zilei: Supa de pui cu fidea si patrunjel
18 January 2014
Supa
de pui cu fidea si patrunjel din: supa de pui, piept de pui, aripi de
pui, morcivi, telina, ceapa, patrunjel, fidea, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 8 cesti supa de pui 2 bucati piept de pui 2
pulpe de pui 2 aripi de pui 3 morcovi, felii 2 tulpini de telina, plus…
Read more »
Read more »
Supa de orz cu carne de pui afumata
18 January 2014
Supa
de orz cu carne de pui afumata din: morcov, radacina de patrunjel,
radacina de telina, varz de bruxelles, supa de legume, pulpa de pui
afumata, boabe de orz, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1 radacina de telina 200 g varza de Bruxelles 1 l
supa de legume 1 pulpa…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu usturoi
18 January 2014
Rulada
de porc cu usturoi din: carne de porc, sare, piper, patrunjel, sunca,
ulei, usturoi, smantana, lapte. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc fara
os sare piper 2 legaturi patrunjel 150 g sunca 3 linguri ulei 3 capatani
de usturoi 300 ml smantana 125 ml lapte Mod de preparare: Cuptorul se
încinge la 200…
Read more »
Read more »
Mazare cu ghimbir si sos de soia
18 January 2014
Mazare
cu ghimbir si sos de soia din: mazare mange tout, radacina de ghimbir,
lamaie, ulei, usturoi, sos de soia, supa de legume, coriandru verde.
Ingrediente: 600 g mazare mange tout 50 g radacina de ghimbir 1 lamaie 3
linguri ulei 2 catei de usturoi 3 linguri sos de soia 100 ml supa de
legume…
Read more »
Read more »
Salata de rucola cu smochine si ricotta
18 January 2014
Salata
de rucola cu smochine si ricotta din: rucola, smochine, nuca, cognac,
crema de otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 100 g rucola 4 smochine
taiate sferturi pe lung 10 jumatati de nuca 1 lingura de cognac/brandy
1/2 lingurita crema de otet balsamic 50 g ricotta Mod de preparare:
Nuca se trage 30 secunde la tigaie…
Read more »
Read more »
Sardine in crusta de sare
18 January 2014
Sardine
in crusta de sare din: sardine, ulei de masline, frunze de dafin,
rozmarin, cimbru, sare, lamai. Ingrediente: 16 sardine proaspete ulei de
masline 6 frunze de dafin rozmarin 1 lingurita cimbru 500 g sare 2
lamai Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 210 °C. Sardinele se
curăţă de intestine, dar se păstrează…
Read more »
Read more »
Cuscus cu pui, legume si stafide
18 January 2014
Cuscus
cu pui, legume si stafide din: cuscus, pui, ceapa, rosii, varza cruda,
morcovi, ardei gras, dovlecel, stafide, ulei, sare, piper. Ingrediente:
un kg cuscus un pui de 1,5 kg 2 cepe 2 rosii 1/2 varza cruda 2 morcovi
un ardei gras verde un ardei gras rosu un dovlecel 100 g stafide 150 ml
ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu branza, nuci si pere
18 January 2014
Salata
cu branza, nuci si pere din: suc de pere, otet de pere, ulei de
masline, cimbru, piper, salata, para, ceapa, nuci, branza, sare.
Ingrediente pentru vinegreta: 3 linguri de suc de pere 1 linguri de otet
de pere 2 linguri de ulei de masline 2 crengute de cimbru 1/8 lingurita
piper negru Ingrediente…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu fidea
18 January 2014
Supă
de pui cu fidea din: pulpe de pui, morcovi, telina, cartofi, marar,
fidea de ou, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 morcovi o felie
telina 2 cartofi cateva fire marar 150 g fidea cu ou sare piper Mod de
preparare: Pulpele se pun la fiert în apă cu sare si se…
Read more »
Read more »
Pui in sos picant
18 January 2014
Pui
in sos picant din: pulpe de pui, gutui, boia iute, bulion, foaie de
dafin, ulei, sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui, fierte 2 gutui 2
lingurite boia iute 5 linguri bulion o foaie de dafin 3 linguri ulei
sare Mod de preparare: In ulei încins se pune carnea la rumenit pe
ambele părţi…
Read more »
Read more »
Strudel cu telemea, varza si chimen
18 January 2014
Strudel
cu telemea, varza si chimen din: foi de placinta, varza rosie, pesmet,
telemea, ou, chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g foi de
placinta 1 varza rosie 4 linguri pesmet 300 g telemea 1 ou 1 lingurita
chimen 250 ml ulei sare piper Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă
şi căliţi-o în ulei,…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu cascaval
18 January 2014
Supa
crema de cartofi cu cascaval din: cartofi, ceapa, ulei, sare, piper,
smantana, bacon, cascaval. Ingrediente: 5 cartofi mari 3 cepe 10 ml ulei
sare piper 10 ml smantana pentru servit: 150 g bacon 100 g cascaval
Mod de preparare: Se curăţă şi se taie cuburi cartofii şi ceapa. Se pun
într-o oală cu…
Read more »
Read more »
Ficatei cu ceapa si vin
18 January 2014
Ficatei
cu ceapa si vin din: ficat de pui, ceapa, vin alb, ulei, sare, piper.
Ingrediente: o tavita ficat de pui 3 cepe mari 500 ml vin alb 3 linguri
ulei sare piper Mod de preparare: Ficatul se curăţă şi se pune într-un
vas de cuptor împreună cu uleiul, sarea şi piperul. Se dau…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciuperci si branza
18 January 2014
Tarta
cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, otet, sare, ou,
ciuperci, branza dulce de vaci, telemea, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: aluat: 750 g faina 175 g unt 75 ml apa rece 1 lingura de
otet sau zeama de lamaie 1 lingurita sare 1 ou umplutura: 500 g ciuperci
300 g branza dulce…
Read more »
Read more »
Salata cu macrou afumat si smantana
18 January 2014
Salata
cu macrou afumat si smantana din: macrou afumat, oua, mustar, smantana,
ulei, castravete, sare. Ingrediente: un macrou afumat 2 oua o lingurita
mustar 2 linguri smantana 200 ml ulei 1/2 castravete sare Mod de
preparare: Peştele se curăţă de piele şi de pe oase şi se desface
şuviţe-şuviţe care se pun într-uncastron. Cele…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu susan
18 January 2014
Frigarui
de pui cu susan din: piept de pui, susan, mustar. Ingrediente: un piept
mare de pui 200 g susan 4 linguri mustar iute sau dulce, dupa gust
Mod de preparare: Betele de frigărui se pun la înmuiat în apă caldă,
timp în care carnea se taie cuburi. Peste carne se pune muştar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi cu stafide
18 January 2014
Salata
de cartofi cu stafide din: cartofi, castravete, ardei rosu, sunca,
stafide, oua, maioneza, iaurt, miere, sare, piper. Ingrediente: 450g
cartofi 1/2 castravete , fara seminte 1/3 cana de ardei rosu, tocat 1/3
ceasca sunca, tocata ¼ ceasca stafide 3 oua fierte 3 linguri maioneza 4
linguri iaurt 2 linguri de miere 3/4 lingurita…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu galuste
18 January 2014
Supa
de peste cu galuste din: unt, faina, supa de peste, radacinoase, lapti
de peste, file de crap, galbenus, pesmet, usturoi, maghiran, vin alb,
sare. Ingrediente: supa: 80 g unt 2 linguri faina 2 l supa de peste 250 g
radacinoase lapti de peste galuste: 200 g file de crap fara piele 1
galbenus 2…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pui cu telina
18 January 2014
O
reteta de pui cu telina din: piept de pui, ulei, telina, pastarnac,
ceapa, usturoi, vin alb, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de pui 2 linguri ulei 200 g telina 100 g pastarnac 2 cepe 2 catei
de usturoi 100 ml vin alb 1 lingurita boia dulce sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu verdeata
18 January 2014
Crap
la cuptor cu verdeata din: file de crap, lamaie, rozmarin, cimbru,
cimbru, salvie, usturoi, chimen, vin alb, unt, supa de peste, sare,
piper. Ingrediente: 800 g file de crap 1 lamaie 1 legatura verdeturi
asortate (rozmarin, cimbru, salvie) 2 catei de usturoi chimen 4 linguri
vin alb 100 g unt 4 linguri supa de…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu castane si verdeata
18 January 2014
Curcan
umplut cu castane si verdeata din: curcan, ceapa, usturoi, radacini de
telina, unt, paine toast, verdeata, castane comestibile, mere,
merisoare, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan (circa 3 kg)
1 ceapa 4 catei de usturoi 4 radacini de telina 60 g unt 200 g paine
toast 4 linguri verdeata tocata (patrunjel, cimbru)…
Read more »
Read more »
Pui cu salsa
18 January 2014
Pui
cu salsa din: salata verde, papaya, piept de pui, mango, ardie gras,
ceapa rosie, menta, ardei iute, suc de lamaie, otet balsamic, sare,
piper. Ingrediente: 1 capatana salata verde 1 papaya 400 g piept de pui
afumat, fara piele salsa: 1 papaya 1 mango 1 ardie rgas rosu mare 1
ceapa rosie mare 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu afine si aroma de lamaie
17 January 2014
Prajitura
cu afine si aroma de lamaie din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar,
esenta de vanilie, coaja de lamaie, oua, afine, suc de lamaie, zahar
pudra. Ingrediente: 1 cana faina 1 lingurita praf de copt ½ lingurita
sare 150gr unt 1 cana zahar ¼ lingurita esenta vanilie 1 lingurita coaja
de lamaie…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si usturoi
17 January 2014
Spaghete
cu scoici si usturoi din: scoici, vin, ceapa, usturoi, ulei de masline,
rosii decojite, spaghete, sare, piper, zahar, patrunjel, busuioc.
Ingrediente: 750 g scoici 125 ml vin alb 1 ceapa 2 catei de usturoi 2
linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite (850 ml) 500 g
spaghete sare piper zahar 1 lingura patrunjel…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc in sos de bere cu garnitura de cartofi
17 January 2014
Pulpa
de porc in sos de bere cu garnitura de cartofi din: pulpa de porc,
sare, piper, unt, ceapa, morcov, telina, praz, usturoi, rozmarin,
maghiran, chimen, bere neagra, supa, amidon. Ingrediente: 1,2 kg pulpa
de porc sare piper 2-3 linguri unt 2 cepe 1 morcov 1 bucata telina 1/2
fir praz 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu crutoane si verdeata
17 January 2014
Supa
de peste cu crutoane si verdeata din: peste, morcovi, telina,
patrunjel, ceapa, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, apa,
paine toast, unt, cascaval, crap, ceapa verde, patrunjel, sare.
Ingrediente: 500 g peste mic curatat 400 g radacinoase (morcovi, telina,
patrunjel) 1 ceapa 5 boabe de piper 5 boabe de ienibahar 5…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu mango si mazare
17 January 2014
Muschi
de porc cu mango si mazare din: muschi de porc, mango, ulei de arahide,
mazare tucata, supa de legume, unt de arahide, sare, piper, praf de
ghimbir. Ingrediente: 700 g felii de muschi de porc 1 mango 250 g mazare
tucara 3 linguri ulei de arahide 200 ml supa de legume 3 linguri unt…
Read more »
Read more »
Cotlete cu ananas
17 January 2014
Cotlete
cu ananas din: ananas, ceapa verde, ardei iute, cimbru, usturoi,
cuisoare, cotlete de porc, ulei de masline. Ingrediente: 10 felii
subtiri de ananas 1 legatura ceapa verde taiata rondele 1/2 ardei iute
fara seminte, tocat 2 linguri cimbru tocat 4 catei de usturoi 1/2
lingurita cuisoare macinate 4 cotlete de porc 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cartofi cu hrean si macrou
17 January 2014
Cartofi
cu hrean si macrou din: fileuri de macrou, ulei, piper cayenne, boia
dulce, coriandru, zahar brun, mustar, sos tabasco, otet de vin rosu,
sare, piper, cartofi, smantana, hrean, ceapa. Ingrediente: macrou: 8
fileuri mici de macrou 80 ml ulei 1 praf piper de Cayenne 2 lingurite
boia dulce 1 lingurita coriandru macinat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Galuste delicioase in sos de hrean cu smantana
17 January 2014
Galuste
delicioase in sos de hrean cu smantana din: oua, drojdie, lapte, zahar,
faina, sunca afumata, pesmet, hrean, unt, faina, lapte, smantana, otet,
zahar, suc de lamaie. Ingrediente: galuste: 2 oua 40 g drojdie 250 ml
lapte cald 1 lingurita zahar 500 g faina 250 g sunca afumat 2 linguri
pesmet sos: 100 g hrean…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu mozzarella
17 January 2014
Piept
de pui cu mozzarella din: piept de pui dezosat, bacon, mozzarella,
usturoi, unt, ceapa, busuioc verde, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati
piept de pui dezosat 100 g bacon feliat 200 g mozzarella 3 catei de
usturoi 2 linguri cu unt 1 ceapa cateva frunze de busuioc verde sare
piper negru boabe Mod de…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu sos Worchester
17 January 2014
Friptura
de vita cu sos Worchester din: muschi de vita, sos worchester, unt,
salvie, miere, hrean, ulei, cartofi, morcovi, ceapa rosie, radacina de
pastarnac. Ingrediente: 4×100 g muschi de vita 100 ml sos worchester 180
g unt 2-3 linguri cu salvie 1 lingura cu miere 2 linguri cu hrean ras
2-3 linguri cu ulei 2-3…
Read more »
Read more »
Iepure in bere
17 January 2014
Iepure
in bere din: iepure, ceapa, usturoi, bere, patrunjel verde, piper,
ienibahar, frunze de dafin, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 iepure
4 cepe 6 catei de usturoi 1 l bere neagra patrunjel verde piper boabe
ienibahar 2 frunze de dafin ulei de masline sare Mod de preparare:
Porţionează iepurele, spală carnea şi aşaz-o…
Read more »
Read more »
Sendvis cu ciuperci sotate
17 January 2014
Sendvis
cu ciuperci sotate din: cornuri cu unt, ciuperci, usturoi, unt,
patrunjel, otet, ulei, sare. Ingrediente: 4 cornuri cu unt 500 g
ciuperci 10 căţei de usturoi 2 linguri cu unt pătrunjel 1 linguriţă cu
oţet 2 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi
taie-le în felii mai grosuţe. Trage-le în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu pesto de broccoli
17 January 2014
Paste
cu pesto de broccoli din: broccoli, paste, ulei de masline, ceapa,
usturoi, parmezan, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 cesti de
broccoli 1 pachet paste 2 linguri ulei de masline 1/2 cana de ceapa,
cuburi 2 catei de usturoi, tocat 2/3 cana parmezan, ras smantana sare si
piper, dupa gust Mod de…
Read more »
Read more »
Aripioare cu ketchup picant
17 January 2014
Aripioare
cu ketchup picant din: aripioare de pui, ketchup picant, oua, boia,
praf de usturoi, foaie de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 20 aripioare
de pui ketchup picant 3 oua boia dulce sau picant praf de usturoi faina 1
foaie de dafin ulei sare Mod de preparare: Fierbe pentru 5-8 minute
în apă, în care…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mascarpone si banane
17 January 2014
Prăjitură
cu mascarpone si banane din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt,
ulei, nuci, zahar pudra, banane, mascarpone, ciocolata, frisca.
Ingrediente: pentru blat: 7 oua 170 g zahar 9 linguri faina 3-4 linguri
cacao 1 plic praf de copt 5 linguri ulei 100 g nuci taiate marunt pentru
crema: 200 g unt 6 linguri…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu crema de branza
17 January 2014
Cannelloni
cu crema de branza din: cannelloni, ricotta, branza telemea, smantana,
salam de curcan, bresaola de curcan, spanac, usturoi, unt, parmezan,
sare. Ingrediente: 12 cannelloni 150 g ricotta 50 g branza telemea 2
linguri cu smantana 80 g salam de curcan 100 g bresaola de curcan 300 g
spanac congelat 2 catei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare cu orez si legume
17 January 2014
Ciorba
de perisoare cu orez si legume din: carne tocata, orez, ulei, ou, apa,
morcov, pastarnac, telina, ceapa, lamaie, sare, piper, smantana,
leustean, bulion. Ingrediente: 650 g carne tocata 100 g orez 4 linguri
ulei 1 ou 3 l apa 1 morcov 1 bucata pastarnac (aprox. 500 g) 100 g
telina o ceapa 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa cu maioneza
17 January 2014
Salata
delicioasa cu maioneza din: maioneza, cartofi, morcovi, mazare,
castraveti, sunca de praga, sare, piper. Ingrediente: 400 g maioneza 5
cartofi fierti 3 morcovi fierti 200 g mazare 6 castarveti murati 150 g
sunca de Praga sare piper Mod de preparare: Taie în cubuleţe cartofii
şi morcovii şi pune-i într-un castron împreună cu mazărea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu quinoa si busuioc
17 January 2014
Ciuperci
umplute cu quinoa si busuioc din: quinoa, parmeza, usturoi, ceapa
verde, busuioc, rosii uscate, ciuperci, ulei de masline. Ingrediente: ¼
ceasca de quinoa ½ ceasca de parmezan 2 catei de usturoi, tocat 2
linguri de ceapa verde, tocata 2 linguri de busuioc proaspat, tocat 2
linguri rosii uscate 24 ciuperci 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Sendvis cu pui si sos
17 January 2014
O
reteta delicioasa de sendvis cu: chifle cu susan, piept de pui, salata,
ardei gras, ceapa, unt, maioneza, castraveti murati, ceapa, lamaie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 chifle cu susan 1 piept de pui 1
salată 1 ardei gras 1 ceapă 1 lingură cu unt Ingrediente sos: 200 g
maioneză 2 castraveţi muraţi 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu spanac in jambon
17 January 2014
Piept
de pui cu spanac in jambon din: piept de pui, jambon, spanac, vin,
ceapa, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g
jambon crud uscat 200 g spanac 200 ml vin 1 ceapa 1 ou 50 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tocati-o mărunt şi…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Cozonac glazurat
17 January 2014
Cozonac
glazurat din: faina, drojdie uscata, zahar, lapte, oua, unt, coaja de
lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, sare, ulei, seminte de mac,
stafide, nuca, rom. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina 1 plic
drojdie uscata 100 g zahar 175 ml lapte 2 oua 100 g unt coaja rasa de la
1 lamaie si 1…
Read more »
Read more »
Sendvis cu peste pane
17 January 2014
O
reteta delicioasa de sendvis cu: file de cod, mini bagete, oua, rosie,
salata, sos de usturoi, faina, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente:
400 g file de cod 4 minibaghete 2 ouă 1 roşie 1 salată 2 linguri cu sos
de usturoi 3 linguri cu făină 1 lămâie sare piper ulei Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat cu telina si cuisoare
17 January 2014
Ciolan
afumat cu telina si cuisoare din: ciolan afumat, cuisoare, zeama de
varza, telina, untura de porc, sare, piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat
50 g cuisoare 1 l zeama de varza 1 telina mica 100 g untura de porc
sare piper Mod de preparare: Puneţi zeama de varză la fiert într-o
oală mai mare…
Read more »
Read more »
Legume evantai
17 January 2014
O
reteta delicioasa de legume cu:dovlecei, cartofi, ardei capia, branza,
ceapa, unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 2 dovlecei mai măricei 2
cartofi 2 ardei capia 300 g brânză 2 cepe 2 linguri cu unt ulei de
măsline sare Mod de preparare: Spală cartofii şi fierbe-I în coajă,în
apă cu sare. După ce au…
Read more »
Read more »
Dovlecei supraetajati
17 January 2014
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: dovlecei, vanata, rosii, branza feta,
iaurt, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 vânătă 2-3 roşii Ingrediente sos: 250 g brânză
feta 8 linguri cu iaurt 2 linguri cu ulei de măsline 2 căţei de usturoi
2 linguriţe cu zeamă de lămâie sare…
Read more »
Read more »
Fursecuri delicioase cu crema
17 January 2014
Fursecuri
delicioase cu crema din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, galbenusuri,
faina, amidon de porumb, lapte, galbenusuri, esenta de vanilie.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt sau margarina 200 g zahar 2 plicuri
zahar vanilinat 1 ou 3 galbenusuri 250 g faina 150 g amidon de porumb
pentru crema: 200 ml lapte 200 g zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sote de cartofi si fasole verde la tigaie
17 January 2014
Sote
de cartofi si fasole verde la tigaie din: cartof rosu, fasole verde,
ulei de canola, usturoi, sare, piper, seminte de susan. Ingrediente: 1
cartof rosu , curatat 100gr fasole verde, feliata pe diagonala 1
lingura de ulei de canola 1 catel de usturoi, tocat sare piper negru 1
lingura seminte de susan …
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu carnaciori, varza murata si oregano
17 January 2014
Supa
de rosii cu carnaciori, varza murata si oregano din: rosii, supa de
pui, sare, piper, oregano, smantana, praz, carnaciori, zahar.
Ingrediente: 500 g rosii tocate 1000 ml supa de pui sare dupa gust piper
dupa gust 2 lingurite oregano 300 g smantana 1 praz carnaciori un strop
de zahar dupa gust Mod de…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in jambon cu salvie si arpagic
17 January 2014
Piept
de curcan in jambon cu salvie si arpagic din: piept de curcan, jambon,
arpagic, cartofi, prune uscate, vin alb, ulei, frunze de salvie, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan (bucata intreaga) 200 g jambon
crud uscat (felii subtiri) 500 g arpagic 500 g cartofi 300 g prune
uscate 200 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de lamaie
17 January 2014
Prajitura
cu crema de lamaie din: ulei, lapte, zahar, miere, bicarbonat, oua,
faina, scortisoara, gris, lamaie, zahar pudra vanilat, zeama de lamaie,
fulgi de cocos. Ingrediente: pentru foi: cate 5 linguri ulei si lapte 1
cana zahar 3 linguri miere 1 lingurita bicarbonat 2 oua 500 g faina 1
lingurita scortisoara macinata pentru crema: cate…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu ceapa, morcovi si ardei gras
17 January 2014
Curcan
umplut cu ceapa, morcovi si ardei gras din: curcan, oua, ceapa, ulei,
morcov, masline, paine, ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare,
piper. Ingrediente: 1 curcan de circa 4-5 kilograme 5 oua 2 cepe 100 ml
ulei 1 morcov mare 100 g masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei
gras mic 1 legatura…
Read more »
Read more »
Pastravi umpluti cu rosii, orez si usturoi
17 January 2014
Pastravi
umpluti cu rosii, orez si usturoi din: pastravi, rosii, usturoi, frunze
de salvie, tulpini de teina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare,
piper. Ingrediente: 2 pastravi circa 500 g/ bucata 3 rosii 1 catel de
usturoi 4-5 frunze de salvie 2 tulpini de telina 100 ml ulei 100 g orez
500 ml supa…
Read more »
Read more »
Sendvis cu snitel de vita si legume
16 January 2014
O
reteta delicioasa de sendvis cu:paine, carne de vita, ceapa rosie,
ardei gras, crema de branza, ou, salata, patrunjel, pesmet. Ingrediente:
8 felii de pâine ţărănească 400 g carne de vită 1 ceapă roşie 3 ardei
graşi de diferite culori 200 g cremă de brânză 1 ou salată pătrunjel
pesmet oţet ulei sare Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu nuci si mere
16 January 2014
Prajitura
cu nuci si mere din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, mere, nuci,
faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare.
Ingrediente: 1 cana unt, topit 1 2/3 ceasca zahar 2 oua 1 lingurita
esenta de vanilie 3 cesti de mere, cuburi 1/2 ceasca nuci, maruntite 2
cani de faina 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Bruschete cu ton
16 January 2014
Bruschete
cu ton din: ton in ulei, paine toast, ou, capere, usturoi, ardei iute,
patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 2 conserve ton in ulei 8 felii
de paine toast 1 ou 1 lingura cu capere 1 catel de usturoi 1 ardei iute
1/2 legatura de patrunjel 2 lingurite cu ulei de masline patrunjel
Mod…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc cu legume
16 January 2014
Muschiulet
de porc cu legume din: muschi de porc, spanac, foi de placinta,
cascaval afumat, oua, morcov, ceapa, usturoi, unt, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc (bucata intreaga) 800 g spanac verde
500 g foi de placinta 150 g cascaval afumat 3 oua 1 morcov 1 ceapa 1
catel de usturoi 150…
Read more »
Read more »
Salata de mango cu somon
16 January 2014
Salata
de mango cu somon din: file de somon, mango, limeta, salata asortata,
otet, ulei extravirgin de masline, sare, piper. Ingrediente: 150 g file
de somon 1 mango copt 1 limeta 150 g salata asortata 1 lingurita cu otet
ulei extravirgin de masline sare piper negru Mod de preparare:
Decojeşte fructul de mango şi…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu cartofi si ierburi aromatice
16 January 2014
Pulpa
de porc cu cartofi si ierburi aromatice din: pulpa de porc, lamai,
cartofi, ulei, cimbru uscat, seminte de coriandru, supa de legume, sare,
piper, cuisoare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 3
lamai 600 g cartofi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
seminte de coriandru macinate 500 ml supa…
Read more »
Read more »
Pere cu gorgonzola si vin
16 January 2014
Pere
cu gorgonzola si vin din: pere, gorgonzola, zahar, mascarpone, miere,
vin alb, coaja de lamaie, scortisoara, cuisoare, miez de nuca.
Ingrediente: 4 pere 150 g gorgonzola 1 lingura cu zahar 2 linguri cu
mascarpone 2 lingurite cu miere 500 ml vin alb coaja rasa de la o lamaie
1/2 lingurita cu scortisoara 2 cuisoare…
Read more »
Read more »
Prajitura cu urda si anason
16 January 2014
Prajitura
cu urda si anason din: oua, sare, zahar, miez de nuca, faina, ulei,
coaja de lamaie, urda, smantana, frisca, dovleac, anason, vin alb,
jeleu. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 1 praf de sare cate 5 linguri
zahar, miez de nuca si faina 50 ml ulei 1 lingurita coaja rasa de lamaie
pentru umplutura: cate…
Read more »
Read more »
Bruschete cu busuioc
16 January 2014
Bruschete
cu busuioc din: paine de secara, pulpa de rosii, busuioc uscat, busuioc
verde, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bagheta din faina de
secara 1 cutie pulpa de rosii (400 g) 1 lingurita cu busuioc uscat 1
mana de busuioc verde 2-3 catei de usturoi ulei de masline Mod de
preparare: Taie pâinea…
Read more »
Read more »
Porumbei cu legume
16 January 2014
Porumbei
cu legume din: porumbei, inima, ficat, morcov, radacina de patrunjel,
patrunjel verde, ou, ciuperci champignon, boabe de piper, foaie de
dafin, piper, nucsoara, sare, vin, ulei de masline, rosii cherry, foi de
palcinta, unt, amestec de legume, ulei de masline, seminte de susan,
condimente. Ingrediente: 2 porumbei inima si ficatul porumbeilor 1
morcov mic…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu salată de quinoa şi legume
16 January 2014
Ardei
umpluţi cu salată de quinoa şi legume din: mazare, porumb, quinoa, supa
de legume, arde rgasi, ceapa rosie, telina apio, morcov, unt, lamaie,
ulei de masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cutie
mazare 400g 1/2 cutie porumb dulce 400 g 100 g quinoa 300 ml supa de
legume (sau apa) 6 ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui picante cu creveti
16 January 2014
Frigarui
picante cu creveti din: usturoi, ardei iute, sos adobo, lamaie, ulei de
masline, paprika, coriandru, sare, piper, fulgi de ardei rosu, piper
cayenne, creveti, ananas, orez. Ingrediente: 3 catei de usturoi, tocat
2 ardei iuti in sos adobo 2 lingurite de sos adobo 1 lamaie, stoarsa 2
linguri de ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Stiuca umpluta cu legume
16 January 2014
Stiuca
umpluta cu legume din: stiuca, morcov, ceapa, ardei gras, ciuperci,
patrunjel verde, foi de dafin, piper, sare, ulei, vin alb, ou.
Ingrediente: 1 stiuca de aproximativ 1 kg 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras
rosu 400 g ciuperci champignon cate 1/2 legatura patrunjel verde si
marar 3 foi de dafin piper negru boabe…
Read more »
Read more »
Orez cu porumb si broccoli
16 January 2014
Orez
cu porumb si broccoli din: mazare, porumb, orez, broccoli, morcov,
frunza de dafin, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1/2 cutie mazare
1/2 cutie porumb dulce 100 g orez cu bob lung 2-3 buchetele de broccoli 1
morcov 1 frunza de dafin ulei de masline sare Mod de preparare: Pune
orezul la fiert în…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu spanac
16 January 2014
Piept
de rata cu spanac din: piept de rata dezosat, spanac, ulei, ceapa,
ardei gras, nucsoara, scortisoara, cimbru, lamaie, malai, sare, piper.
Ingrediente: 800 g piept de rata dezosat 1 kg spanac verde 100 ml ulei 1
ceapa potrivita 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de nucsoara 1 varf de
cutit scortisoara 1…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu ciuperci si bacon
16 January 2014
Muschi
de vita cu ciuperci si bacon din: muschi de vita, ciuperci, bacon,
cascaval, cimbru verde, chifla, sos de rodii, sare, piper. Ingrediente:
300 g muschi de vita 6 ciuperci 4 felii de bacon crud uscat 50 g
cascaval 4 fire de cimbru verde 1 chifla 4 linguri sos de rodii sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Aperitive cu icre si masline
16 January 2014
Aperitive
cu icre si masline din: icre de stiuca, ulei, zeama de lamaie, ceapa
verde, apa minerala, ardei capia, lamai, masline. Ingrediente: 2 linguri
icre sarate de stiuca 300-350 ml ulei zeama de la 1/2 lamaie 3 fire
ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata 2-3 linguri apa minerala 1 ardei
capia mic 2 lamai…
Read more »
Read more »
Sarmale gustoase cu costita si slanina afumata
16 January 2014
Sarmale
gustoase cu costita si slanina afumata din: varza acra, carne de porc,
carne de vita, carne de pui, orez, costita afumata, slanina afumata,
ceapa, cimbru, boia de ardei dulce, bulion, zeama de varza, sare, piper.
Ingrediente: 2 capatani de varza acra 600 g carne de porc tocata 600 g
carne tocata de vita 600…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui la cuptor cu aroma de usturoi
16 January 2014
Pui
la cuptor cu aroma de usturoi din: pui, unt, sare, usturoi, lamaie,
coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, salvie, cimbru, ceapa, ulei de
masline, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1 pui 150gr unt 1/2
lingurita de sare 1 catel de usturoi, tocat 2 lamai (coaja si zeama de
la 1 lamaie ,…
Read more »
Read more »
Peste afumat cu cartofi
16 January 2014
Peste
afumat cu cartofi din: crap, cartofi, usturoi, sare, ulei, otet,
lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1-2 crapi mici, uscati si afumati
cateva cartofi 1 capatana de usturoi sare 50-70 ml ulei 1 lingurita otet
1/2 lamaie cateva fire de patrunjel verde Mod de preparare: Pui apă
să fiarbă, apoi scufunzi pentru câteva secunde peştele…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Rulou de vită
16 January 2014
O
reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 3 oua 2
linguri unt 2 lingura faina 100 ml lapte 100 g smantana sare piper Mod
de preparare: Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la răcit…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu nuci si morcovi
16 January 2014
Curcan
umplut cu nuci si morcovi din: curcan, sare, piper, ulei, unt, faina,
paine, ceapa, mar, telina, morcovi, cimbru, porumb, nuca, ou.
Ingrediente: 1 curcan de 4 kg sare piper 3 linguri ulei 1 l apa
fierbinte 400 g + 50 g unt 2 linguri faina pentru legat sosul pentru
umplutura: 100 g paine alba…
Read more »
Read more »
Salata boeuf cu carne de vita
16 January 2014
Salata
boeuf cu carne de vita din: carne de vita, cartofi, morcovi, mazare,
castraveti in otet, oua, ulei, sare, gogosari in otet, masline, rosii,
clatite, branza tartinabila. Ingrediente: 300 g carne de vita 300 g
cartofi 300 g morcovi 300 g mazare boabe castraveti in otet 2
galbenusuri (unul crud si unul fiert) ulei sare…
Read more »
Read more »
Stiuca cu migdale si stafide
16 January 2014
Stiuca
cu migdale si stafide din: stiuca, bere bneagra, morcov, radacina de
telina, patrunjel, unt, stafide, migdale, prune uscate, gem de macese,
piper alb, turta dulce. Ingrediente: 800 g stiuca felii 500 ml bere
neagra 1 morcov 1/2 radacina de telina 1 patrunjel 2 linguri unt 1
lingura stafide 1 lingura migdale tocate 2 linguri…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Risotto cu mere, nuci şi gorgonzola
16 January 2014
O
reteta de risotto cu mere, nuci si gorgonzola din: risotto, supa de
pui, unt, parmezan, branza gorgonzola, branza de capra, mere, maghiran,
sare de mare, piper, nuci si ulei de masline. Ingrediente: risotto de
bază 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui 100 g unt 1-2 mâini de
parmezan proaspăt ras, plus…
Read more »
Read more »
Spaghete cu spanac si nuca de cocos
16 January 2014
Spaghete
cu spanac si nuca de cocos din: lamaie, frunze de spanac, pulpa de nuca
de cocos, sare, spaghete, ulei de masline, piper, lapte de cocos.
Ingrediente: 1 lamaie 500 g frunze de spanac circa 30 g pulpa de nuca de
cocos (proaspata) sare 350 g spaghete 1 lingura ulei de masline piper
250 g…
Read more »
Read more »
Pui in crusta de alune
16 January 2014
Pui
in crusta de alune din: piept de pui, ardei capia, alune de padure,
branza topita, cimbru, legume deshidratate, sare, piper, ulei de
masline, vin, boabe de piper, foi de dafin, usturoi. Ingrediente: 1
piept mare de pui 1 ardei capia rosu 200 g alune de padure 150 g branza
topita sau cascaval cate 1…
Read more »
Read more »
Pastrav in bacon
16 January 2014
Pastrav
in bacon din: pastravi, bacon, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare,
piper, rozmarin. Ingrediente: 3 pastravi de dimensiune mijlocie 150 g
felii de bacon 3-4 caei de usturoi 4 linguri ulei 2 linguri zeama de
lamaie sare piper macinat rozmarin uscat maruntit Mod de preparare:
Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti, apoi îl freci cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu legume si dressing de maioneza
16 January 2014
Salata
de pui cu legume si dressing de maioneza din: pui, ardei gras verde,
fasole neagra, porumb, rosii, ceapa verde, salata, coriandru, avocado,
chips-uri tortilla, maioneza, smantana, condimente, condimente pentru
taco, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 cani de cuburi de
pui, fiert 1 ardei verde, cuburi 1 cana de fasole neagra 1…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu carnati si mix de legume
16 January 2014
Rulada
de porc cu carnati si mix de legume din: cotlet de porc, carnati,
ceapa, ciuperci, ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de
porc 2 carnati proaspeti 2 cepe 500 g ciuperci ulei 1 pahar vin alb
sare piper Mod de preparare: Speli cotletul şi îl tai în felii de 1,5…
Read more »
Read more »
Tort delicios de nuci
16 January 2014
Tort
delicios de nuci din: zahar brun, oua, nuci, pesmet, coaja de lamaie,
faina, sare, nuci, lapte, rom, betisoare de vanilie. Ingrediente: pentru
blat: 6 linguri zahar brun 6 oua 6 linguri nuci macinate 1 lingura
pesmet coaja rasa de lamaie 1 lingura faina 1 varf de cutit de sare
pentru crema: 250 g nuci…
Read more »
Read more »
File de somon cu legume
16 January 2014
File
de somon cu legume din: somon file, ardei, morcovi, rosii, ceapa rosie,
unt, foi de dafin, boabe de piper, sare, anason, lamaie, morcov.
Ingrediente: 2-3 bucati somon file 300 g legume (ardei, morcovi, rosii)
1/2 ceapa rosie 100 g unt 3 foi de dafin boabe de piper sare 1 anason,
pentru decor 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ghimbir
16 January 2014
Cocktail
cu ghimbir din: suc de rodii, cuisoare, ghimbir, zahar, apa gazoasa.
Ingrediente: 4 cani suc de rodii 4-5 cuisoare 2 felii groase ghimbir
proaspat 2 linguri zahar apa gazoasa Mod de preparare: Pui într-o
cratiţă pentru fiert sucul de rodii, cuişoarele, feliile de ghimbir şi
zahărul. Fierbi la foc mic 10- 15 minute,…
Read more »
Read more »
Placinte cu spanac
16 January 2014
Placinte
cu spanac din: faina, drojdie, apa calda, ulei, zahar, sare, spanac,
telemea, galbenus, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina o
lingura drojdie uscata 150 ml apa calda 50 ml ulei un praf zahar un praf
sare pentru umplutura: 250 g spanac decongelat 100 g telemea pentru
copt: un galbenus 2-3 linguri lapte …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si cirese
15 January 2014
Fursecuri
cu ciocolata si cirese din: cirese uscate, rom, faina, praf de copt,
bicarbonat, sare, unt, zahar brun, zahar, oua, vanilie, cicolata neagra,
ciocolata alba. Ingrediente: 3/4 ceasca cirese uscate, tocate 1 cana
de rom 2 1/4 ceasca, plus o lingura faina 1 lingurita praf de copt 3/4
lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Rulada de muschi de porc
15 January 2014
Rulada
de muschi de porc din: muschi de porc, bacon afumat, morcovi, para,
cimbru, vin alb, sare. Ingrediente: un muschi de porc 200 g bacon afumat
2 morcovi o para tare cimbru 250 ml vin alb sec un praf sare Mod de
preparare: Se curăţă morcovii, se spală bine şi se taie lamele foarte…
Read more »
Read more »
Tocana de fasole pastai
15 January 2014
Tocana
de fasole pastai din: ceapa, fasole, rosii, ardei gras, patrunjel,
ulei, sare. Ingrediente: 2 cepe 200 g fasole conservata 4 rosii mici un
ardei gras rosu o legatura patrunjel o lingura ulei sare Mod de
preparare: In ulei încins în prealabil se călesc ceapa tăiată mărunt şi
ardeiul tăiat fâşii înguste. După ce…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu masline si ardei
15 January 2014
Salata
de paste cu masline si ardei din: paste, iaurt, ceapa rosie, masline,
vinete, ardei gras, rosii cherry, sare. Ingrediente: o punga de paste un
pahar mic iaurt o ceapa rosie 100 g masline 2 felii vinete cate 1/2
ardei gras rosu, galben 2-3 rosii cherry sare Mod de preparare:
Intr-un vas cu apă…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu ciuperci
15 January 2014
Carne
de vita cu ciuperci din: carne de vita, ciuperci, ceapa, faina,
concetrat de vita, vin rosu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne
de vita (cuburi) 6 ciuperci proaspete o ceapa o lingura faina un cub
concetrat vita 500 ml vin rosu 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Intr-o cratiţă cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si lamaie
15 January 2014
Prajitura
cu branza si lamaie din: lamai, crema de branza, oua, frisca, zahar
pudra, unt, biscuiti. Ingrediente: 2 lamai 200 g crema de branza 2 oua
200 ml frisca lichida 80 g zahar pudra pentru blat: 50 g unt 100 g
biscuiti Mod de preparare: O formă de copt cu marginile detaşabile se
tapetează…
Read more »
Read more »
Chiftele de orez cu sunca
15 January 2014
Chiftele
de orez cu sunca din: orez, sunca, oua, ceapa verde, sare, ulei.
Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 4 felii sunca 2 oua o legatura
ceapa verde sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Orezul se pune
la fiert în apă cu sare şi apoi, după fierbere, se trece sub un jet…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu afumatura
15 January 2014
Supa
de fasole cu afumatura din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa, morcov,
telina, rosii in bulion, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 250 g
fasole alba un ciolan mic, afumat o ceapa un morcov un fir telina 2-3
rosii in bulion o foaie dafin sare piper Mod de preparare: Fasolea se
lasă la înmuiat…
Read more »
Read more »
Orez cu carne de oaie şi legume
15 January 2014
Orez
cu carne de oaie şi legume din: carne de oaie, ceapa, unt, orez,
fasole, mazare, morcov, sofran, sare grunjoasa, caju. Ingrediente: 700 g
cuburi carne de oaie 2 cepe 150 g unt 500 g orez cu bob lung 300 g
fasole, mazare, morcov congelate un varf de cutit subtire sofran o
lingura sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel cu sos de bere
15 January 2014
Pulpa
de vitel cu sos de bere din: pulpa de vitel, zeama de lamaie, ulei,
dafin, boabe de piper, coriandru, sos worchestershire, ceapa rosie,
radacina de patrunjel, morcov, sare grunjoasa, bere blonda. Ingrediente:
1 1/2 kg pulpa proaspata de vitel zeama de la 1/2 lamaie 100 ml ulei 2
foi de dafin cate 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »