Retete de Sarbatoare:
Prajitura cu pere si mac
11 December 2013
Prajitura
cu pere si mac din: albusuri, migdale, zahar, faina, cognac, zahar
vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, unt, vanilie, lapte si mac.
Ingrediente: foi: 8 albusuri 8 linguri migdale macinate 8 linguri zahar 4
linguri faina 1 lingura rom sau cognac 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura coaja de lamaie rasa 1 lingura zeama…Read more »
Conopidă cu ciuperci la cuptor
11 December 2013
Conopidă
cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua,
rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de
circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3
oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet Mod de preparare:
lei conopida,…Read more »
Rulada cu ciuperci si varza murata
11 December 2013
Rulada
cu ciuperci si varza murata din: faina, margarina, apa, otet, ciuperci,
varza murata, ceapa, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 340 g
faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura cu otet pentru umplutura: 1
cutie cu ciuperci 2 foi de varza murata 1 ceapa cimbru uscat sare piper
ulei Mod de preparare:…Read more »
Quinoa cu dovleac
11 December 2013
Quinoa
cu dovleac din: quinoa, dovleac, ceapa, conopida, margarina, faina,
foaie de dafin, pastarnac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1
cana quinoa 300 g dovleac 2 cepe cateva buchetele de conopida 2 linguri
cu margarina 1 lingura cu faina 1 foaie de dafin 1 adacina de pastarnac
ulei de masline sare piper Mod…Read more »
Muschiulet de porc in aluat
11 December 2013
Muschiulet
de porc in aluat din: aluat frantuzesc, muschiulet de porc, ciuperci,
ardei copti, ceapa, ou, patrunjel verde, usturoi, cimbru, sare, piper,
unt. Ingrediente: aluat frantuzesc 2 muschiuleti de porc 8 ciuperci 5
ardei copti 1 ceapa mica 1 ou patrunjel verde usturoi cimbru sare piper
unt Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt…Read more »
File de cod cu verdeturi
11 December 2013
File
de cod cu verdeturi din: file de cod, lamaie, unt, patrunjel, marar,
busuioc, tarhon, rozmarin, usturoi, parmezan, sare, fasole verde, bacon,
unt, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1/2 lamaie 100 g unt 1
legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 fire de busuioc 2-3 frunze
de tarhon 1 crenguta de rozmarin 1…Read more »
Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi
11 December 2013
Cartofi
la cuptor cu rosii uscate si usturoi din: cartofi, masline, rosii
uscate, vin alb, rozmarin, usturoi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g masline 50 g rosii uscate 100 ml
vin alb 1 crenguta de rozmarin 5 catei de usturoi 1 ceapa 5 linguri cu
ulei 2 foi…Read more »
Reteta zilei: Crochete de ton
11 December 2013
Crochete
de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾
ceasca pesmet ulei de…Read more »
Sparanghel cu unt si capere
11 December 2013
O
reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet, capere, paine, parmezan.
Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără
tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere
4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de preparare: Fierbe
sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…Read more »
Reteta de post: Vinete umplute
11 December 2013
Vinete
umplute din: vinete, granule de soia, naut, ceapa, rosii, sos de rosii,
usturoi, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
vinete potrivite 200 g granule de soia 2 linguri cu naut din conserva 1
ceapa 4 rosii 1 cescuta cu sos de rosii 2 catei de usturoi 2 foi de
dafin patrunjel…Read more »
Piure cu lapte bătut şi ierburi
11 December 2013
Piure
cu lapte bătut şi ierburi din: cartofi, unt, lapte, nucsoara si amestec
de ierburi. Ingrediente: 900 g de cartofi, taiati bucati 50 g unt 100
ml de lapte batut 1/2 lingurita de nucsoara rasa 2 linguri amestec de
ierburi (patrunjel, marar, chives) Mod de preparare: Fierbe cartofii
intr-o cratita cu apa si putina sare,…Read more »
Sirop nefiert de cătină
11 December 2013
Se
spala boabele şi se zdrobesc sau se dau prin maşina de tocat. Pasta
obţinută se pune într-un tifon, la scurs. După ce se scurge tot sucul,
se strânge bine tifonul şi apoi se pune pasta în pungi care se păstrează
la congelator, lama se foloseşte această pastă la dulciuri, ca o
dulceaţă. Sucul obţinut…Read more »
Retete tv Paprika #5
11 December 2013
Retete
tv Paprika Pește la grătar cu tocăniță de fasole Ingrediente: 600 g
fasole verde curățată Ulei de măsline 1 borcan de 100g de anșoa în ulei 5
căței de usturoi curățați 1 ardei iute roșu uscat 700 g pastă de roșii
sau 2 conserve de 400 g de conserve de tomate 2 crenguțe de…Read more »
Bucataria dietetica: Mere coapte
11 December 2013
Mere
coapte din: mere, miere, frisca, nuci, unt, scortisoara si smantana.
Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri miere 100 g frisca 2 linguri nuci
zdrobite 1 lingurita unt 1 lingurita scortisoara macinata 300 ml
smantana Mod de preparare: Curăţaţi merele de cotor şi tăiaţi-le în
rondele. Ungeti un vas termorezistent cu unt. Aşezaţi feliile de…Read more »
Cum se prepara Turtiţe cu roşii şi parmezan (video)
10 December 2013
O reteta video despre Cum se prepara Turtiţe cu roşii și parmezan: Cum se prepara Turtiţe cu roşii şi parmezanRead more »
Reteta zilei: Nuci si alune caramelizate
10 December 2013
Nuci
si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara,
nuci, alune, albus de ou, apa. Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun
2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1
lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la
temperatura camerei…Read more »
Cocktail Captain’s Chocolate
10 December 2013
Cocktail
Captain’s Chocolate din: rom, sirop de grenadine, ciocolata si frisca.
Ingrediente: 4 cl rom 2 cl sirop de grenadine 1 ceasca de ciocolata
calda frisca lichida batuta ciocolata rasa Mod de preparare: Turnam
romul si siropul de grenadine intr-un incalzit, completam cu ciocolata
calda si puem deasupra frisca. Decoram cu ciocolata rasa. …Read more »
Conopidă cu ciuperci si cascaval la cuptor
10 December 2013
Conopidă
cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua,
rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de
circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3
oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet Mod de preparare:
lei conopida,…Read more »
Clatite cu nuci si praz
10 December 2013
Clatite
cu nuci si praz din: faina, oua, lapte, praz, nuci, smantana, cimbru,
lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6
oua 400 ml lapte 5 fire praz 200 g nuci pisate 400 ml smantana 5
ramurele de cimbru proaspat sau 1 linguita cimbru uscat 2 lamai 100 g
cascaval ras 2…Read more »
Peste umplut cu morcovi si nuci
10 December 2013
Peste
umplut cu morcovi si nuci din: stavrizi, ulei, lamaie, morcovi, nuci,
marar, patrunjel, cartofi si sare. Ingrediente: 4 stavrizi 2 linguri
ulei 1 lamaie 500 g morcovi rasi 100 g nuci 1 legatura marar verde 1
legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare Mod de preparare: Curăţaţi
peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i şi…Read more »
Piept de curcan cu gutui
10 December 2013
Piept
de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar,
scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
curcan 4 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2
lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în…Read more »
Piure de ţelină, pătrunjel si bacon
10 December 2013
Fierbe
ţelina într-o cratiţă cu apă, acoperită cu capac, timp de 15-20 de
minute, până se înmoaie. Intre timp, încinge o tigaie şi prăjeşte
baconul 5 minute, până devine rumen şi crocant. Scurge ţelina şi
mixeaz-oîn blender până ce obţii o pastă. Adaugă untul şi smântână şi
amestecă. Când untul s-a topit, adaugă baconul şi…Read more »
Prăjitură cu mere şi cremă de scortisoară
10 December 2013
Prăjitură
cu mere şi cremă de scortisoară din: oua, zahar vnailat, zahar praf,
lamaie, migdale, faina, pesmet, unt, galbenusuri, zahar, vanilie,
scortisoara, frisca, mere si sirop. Ingrediente: 12 oua 1 lingurita
zahar vanilat 250 g zahar praf 1 lamaie 250 g migdale, alune sau nuci
macinate 2 linguri faina 3 linguri pesmet unt pentru uns tava…Read more »
Piept de pui cu prune
10 December 2013
O
reteta savuroasa de Piept de pui cu prune din: piept de pui, prune
uscate, ulei de masline, infuzie de plante, nuci, marar si sare.
Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 10 prune uscate 2 linguri ulei de
masline 250 ml infuzie de plante 100 g nuci pisate 1 legatura marar sare
Mod…Read more »
Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc
10 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc din:
sira de porc, fasole, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, zeama de
varza acra, tarhon, leustean, patrunjel, boabe de piper, foaie de dafin
si sare. Ingrediente: 1 kg șiră de porc afumată 300-400 g fasole albă
nouă 2 morcovi 1 păstârnac mic 1 pătrunjel 1 ceapă…Read more »
Prajitura de morcovi cu stafide
10 December 2013
O
reteta savuroasa de Prajitura de morcovi cu stafide din: morcovi,
stafide, unt, zahar, miere, oua, faina, praf de copt si lamaie.
Ingrediente: 750 g morcovi rasi 100 g stafide 200 g unt 100 g zahar 5
linguri miere 5 oua 700 -800 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lamaie
Mod de…Read more »
Reteta zilei: Burgeri de pui cu legume
10 December 2013
Burgeri
de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras,
usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde,
sos de chili dulce. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa
rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi,
zdrobit 1 ou ¼…Read more »
Rulada de porc cu carnati
10 December 2013
Rulada
de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati, ceapa, ciuperci,
ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 2 carnati
proaspeti 2 cepe 500 g ciuperci ulei 1 pahar cu vin alb sare piper Mod
de preparare: Speli cotletul, îl tai în felii de aproximativ 1,5 cm şi
le…Read more »
Pastramă din piept de curcan
10 December 2013
Pastramă
din piept de curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa,
boabe de ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin.
Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g
sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat 1
lingură boabe de piper roşu 6 căţei…Read more »
Budinca de castane cu frisca
10 December 2013
Budinca
de castane cu frisca din: piure de castane, unt, lapte, zahar, pesmet,
oua si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 200 g unt 100 ml
lapte 300 g zahar 3 linguri pesmet 3 oua 250 ml frisca Mod de
preparare: Amestecaţi piureul de castane cu untul topit, 125g zahăr şi 3
gălbenuşuri bătute…Read more »
Vinete cu pui
10 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Vinete cu pui din: pui, vinete, ceapa,
ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui
mare 2 vinete 1 ceapa 2 ardei grasi 2 rosii 3-4 catei de usturoi 3-4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Porţionezi puiul, după care
îl presari cu sare…Read more »
Ciorba de fasole cu ceapa rosie
10 December 2013
Ciorba
de fasole cu ceapa rosie din: fasole, ceapa, morcov, ardei gras,
telina, suc de rosii, leustean, ulei de masline, bicarbonat, sare.
Ingrediente: 300 g fasole 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 telina 500 ml
suc de rosii 1 legatura de leustean ulei de masline bicarbonat sare
Mod de preparare: Pune fasolea…Read more »
Pere murate cu ghimbir
10 December 2013
Pere
murate cu ghimbir din: zahar, otet de vin alb, coaja si suc de
portocala, ghimbir, foi de dafin, boabe de piper negru si pere.
Ingrediente: 500 g de zahar 500 ml otet de vin alb fasii de coaja si
sucul de la 1 portocala 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat, feliat fin
3…Read more »
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si verdeata
10 December 2013
Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de
vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.
Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1
ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod
de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…Read more »
Pricomigdale gustoase
10 December 2013
Pricomigdale
gustoase din: albusuri, zahar tos, rom, nuci, esenta de migdale, zahar
vanilat, piure de castane si zahar praf. Ingrediente: 6 albusuri 450 g
zahar tos 50 ml rom 400 g nuci macinate 1 lingurita esenta de migdale 50
g zahar vanilat 300 g piure de castane 100 g zahar praf Mod de
preparare: prajiti…Read more »
Ciorba de varza
10 December 2013
Ciorba
de varza din: varza, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel,
cartofi, marar, otet de mere, foi de dafin, marar verde, piper boabe si
sare. Ingrediente: 1 varza mare 600 g costita afumata 3 cepe 2 morcovi 2
radacini de patrunjel 3 cartofi 2-3 fire de marar uscat 50 ml otet de
mere 2 foi de dafin…Read more »
Foie gras cu smochine
10 December 2013
Foie
gras cu smochine din: ficat de rata, lapte, vin de porto, ierburi de
provence, zahar pudra, smochine, dulceata, sare, piper. Ingrediente: 600
g ficat de rata 1 l lapte 4 linguri cu vin de Porto 1 lingurita cu
ierburi de Provence 1/2 lingurita cu zahar pudra cateva smochine
dulceata sare piper Mod de…Read more »
Vinete coapte umplute
10 December 2013
Vinete
coapte umplute din: vinete, cascaval, sunca de pui, oua, faina, pesmet,
sare si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 vinete lungi 1 bucata
de casacval cateva felii de sunca de pui 2 oua 2-3 linguri faina pesmet
sare ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Coci vinetele, le
cureţi de coajă, dar laşi cotorul.…Read more »
Tartă cu nuci şi caramel
10 December 2013
Tartă
cu nuci şi caramel din: faina, unt, zahar, galbenus, smantana si miez
de nuca. Ingrediente: 175 g de faina, plus extra pentru prasarat 85 g de
unt, taiat cubulete 50 g zahar 1 galbenus pentru umplutura: 200 g de
zahar 100 g de unt, taiat cubulete 200 ml de smantana pentru frisca 200 g
miez…Read more »
Portofele cu prune
10 December 2013
O
reteta gustoasa de Portofele cu prune din: faina, drojdie, zahar, zahar
vanilat, sare, lapte, unt, prune, magiun, alune de padure si esenta de
rom. Ingrediente: 375 g faina 1 plic drojdie uscata 50 g zahar 1 plic
zahar vanilat 1 priza de sare 200 ml lapte 50 g unt moale 300 g prune
2-3…Read more »
Supa de perisoare cu cartofi
10 December 2013
Supa
de perisoare cu cartofi din: cartofi, morcov, ceapa, pesmet, carne
tocata, ou, usturoi, piper, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 300 g
cartofi 1 morcov 1 ceapa 3 linguri pesmet 200 g carne tocata 1 ou 3
catei de usturoi piper sare marar patrunjel ulei pentru calit Mod de
preparare: Amesteci carnea, usturoiul pisat, pesmetul,…Read more »
Sirop de cătină
10 December 2013
Se
pun la fiert 500 g boabe de catina in 1 litru apa. Se fierb la foc mic
timp de 15 minute, apoi siropul se strecoara la foc mic timp de 15
minute, apoi siropul se strecoara si se pune din nou la fiert cu 250 g
zahar. Se continua fierberea la foc potrivit pana…Read more »
Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata
10 December 2013
Tort
delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte,
oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de
migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana. Ingrediente
blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4
cana de lapte 3 oua,…Read more »
Langosi de cartofi cu marmelada
10 December 2013
Langosi
de cartofi cu marmelada din: cartofi, faina, ulei, marmelada si sare.
Ingrediente: 2 cartofi 350 g faina 250 ml ulei 250 g marmelada un varf
cutit sare Mod de preparare: Fierbeti cartofii în coajă, apoi
curăţaţi-i şi pisaţi-i ca pentru piure. După ce se răcesc, amestecaţi-i
cu făina, 50ml ulei, sare, şi putină apă,…Read more »
Orez cu fasole boabe si ardei gras
10 December 2013
Orez
cu fasole boabe si ardei gras din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov,
ulei, ardei gras, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie de dafin,
faina, paturnjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g
orez 1 ceapa 1 morcov 150 ml ulei 1 ardei gras rosu 2 linguri pasta de
tomate 1…Read more »
Croasant
10 December 2013
Croasant
din: faina, drojdie uscata, apa calduta, lapte, zahar, unt, sare.
Ingrediente: 385 g faina tip 000 4 linguri cu drojdie uscata 100 ml apa
calduta 100 ml lapte 65 g zahar 200 g unt moale+3 linguri cu unt topit 1
lingurita rasa cu sare Mod de preparare: Dizolvă drojdia în apă şi
las-o…Read more »
Retete de post: Supa de dovleac
10 December 2013
Supa
de dovleac din: dovleac, smantana vegetala, ceapa, telina, morcov,
ardei gras, ardei iute, ghimbir, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 500
g dovleac 100 ml smantana vegetala 1 ceapa 1 telina 1 morcov 1 ardei
gras 3 catei de usturoi 1 ardei iute 1 bucata ghimbir ulei patrunjel
sare Mod de preparare: Scobeşte un dovleac…Read more »
Rosii umplute cu ciuperci
10 December 2013
Rosii
umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa, morcovi, suc de rosii,
foi de dafin, enibahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 12 rosii
mari 800 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 morcov 500 g suc de rosii 2 foi
de dafin 3-4 boabe enibahar 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Spălaţi roşiile şi…Read more »
Sfaturi de ajutor în curele de slăbire
9 December 2013
Beţi
în fiecare dimineaţă, la sculare, un pahar cu apă călduţă, în care aţi
dizolvat o tabletă de cărbune medicinal. Inainte de fiecare masă beţi
câte un pahar cu apă în care aţi pus 1 linguriţă oţet de mere. Este de
preferat să mâncaţi câte puţin, de mai multe ori pe zi, decât să aveţi…Read more »
Cum se prepara Tartine cu pastă de anşoa (video)
9 December 2013
Tartinele
cu pastă de anșoa, cimbru și capere sunt ideale pentru un mic dejun
consistent și extrem de aromat.O reteta video despre Cum se prepara
Tartine cu pastă de anșoa: Cum se prepara Tartine cu pastă de anşoaRead more »
Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca
9 December 2013
Prajitura
cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar,
condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de
branza, zahar pudra. Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de
lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente pentru dovleac 3 oua 1
blat 1 cana nuci, maruntite…Read more »
Pastramă de gâscă
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Pastramă de gâscă din: piept si pulpe de gasca,
boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa.
Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe
de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1
lingurita boia iute 1 lingura cimbru…Read more »
Cremă de morcovi cu praz
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Cremă de morcovi cu praz din: morcovi, ceapa,
cartofi, ulei, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 cepe 2
cartofi mari 50 ml ulei 3 fire de praz sare piper Mod de preparare:
Curăţaţii legumele, spălaţi-le, tăiaţi-le în bucăţele, mai puţin prazul,
şi puneţi-le la fiert în 3…Read more »
Dulceaţă de struguri şi rozmarin
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Dulceaţă de struguri şi rozmarin din: struguri, vin
rosu, rozmarin, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar.
Ingrediente: 1 kg struguri negru, clatiti 300 ml de vin rosu 4 fire de
rozmarin fasii de coaja si zeama de la 1 lamaie 500 g de zahar cu
pectina Mod de…Read more »
Păstrăv cu porumb si brocoli
9 December 2013
O
reteta de savuroasa de Păstrăv cu porumb si brocoli din: pastravi,
broccoli, boabe de porumb, ulei, oregano, sirop de rodie, sare si piper.
Ingrediente: 2 pastravi 300 g broccoli 150 g boabe de porumb dulce 50
ml ulei 1 lingurita oregano uscat 2 linguri sirop de rodie sare piper
Mod de preparare: Desfaceţi…Read more »
Ruladă cu ardei gras şi conopidă
9 December 2013
Ruladă
cu ardei gras şi conopidă din: conopida, ardei gras, oua, cascaval,
branza de vaci, telemea, mustar, faina, sare, piper, spanac, iaurt si
faina. Ingrediente: 1 conopida 3 ardei grasi rosii 4 oua 80 g cascaval
80 g branza proaspata de vaci 50 g telemea 1 lingura mustar 4 linguri
faina sare piper umplutura: 1 legatura…Read more »
Plăcinta gustoasa cu gutui
9 December 2013
Plăcinta
gustoasa cu gutui din: gutui, zahar, zahar vanilat, gris, faina, praf
de copt, margarina, zahar vanilat, smantana, oua, gem, margarina si
faina. Ingrediente: 9 gutui 4 linguri de zahar 2 plicuri de zahar
vanilat 2-3 linguri de gris pentru coca: 2 cani de faina un plic de praf
de copt 150 g margarina 4 linguri…Read more »
Terina cu ciuperci de padure
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Terina cu ciuperci de padure din: ciuperci de
padure, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel,
ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de
padure, manatarci 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de
usturoi 1 felie de paine inmuiata in…Read more »
Coktail Banana Summer Dream
9 December 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Coktail Banana Summer Dream din: banana,
sirop de banana, lapte, suc de ananas, zeama de lamaie si lamaie. Este
un cocktail non-alcoolic. Ingrediente: 1/2 banana 1 strop de sirop de
banana 4 cl lapte 4 cl suc de ananas putina zeama de lamaie sau limeta o
felie de limeta sau…Read more »
Creveti cu ardei gras in sos de smantana
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Creveti cu ardei gras in sos de smantana din:
creveti, ardei gras, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, smantana si
patrunel. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 1 ardei gras 8 rosii
cherry 1 lingurita busuioc uscat 3 linguri ulei de masline 200 ml
smantana nefermentata 1 legatura patrunjel Mod de…Read more »
Cotlete de vitel
9 December 2013
Cotlete
de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri
ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Prăjiţi cotletele într-o
cratiţă, în ulei încins, până când…Read more »
Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume
9 December 2013
Mancarica
de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze
dafin, sos de rosii, verdeata. Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa
Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust Mod de
preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati varza, tocati si gatiti
ceapa la foc mare intr-o cratita.…Read more »
Chec cu scortisoara si ghimbir
9 December 2013
Chec
cu scortisoara si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, ghimbir,
scortisoara, zeama de lamaie, lapte si sare. Ingrediente: 200 g unt 200 g
zahar 4 oua 250 g faina 3 linguri ghimbir proaspat ras 1 lingura
scortisoara 1 lingura zeama de lamaie 50 ml lapte un varf de cutit sare
Mod de preparare: Amestecaţi…Read more »
Dulceata de brumarele
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Dulceata de brumarele din: prune, zahar, zeama de
lamaie, baton de vanilie si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1,5 kg
prune brumarii 1 kg zahar 2-3 linguri zeama de lamaie 1/2 baton de
vanilie bicarbonat de soiu sau apa de var Mod de preparare: Alegi
prune bine coapte, le speli şi…Read more »
Chutney de mere şi struguri
9 December 2013
Chutney
de mere şi struguri din: seminte de chimion, seminte de coriandru,
boabe de mustar, ardei iute, ceapa, pudra de ghimbi, otet de cidru,
mere, struguri, zahar si sare. Ingrediente: cate 1 linurita seeminte de
chimion, de coriandru si boabe de mustar 2 ardei iuti verzi, fara
seminte si tocati fin 2 cepe tocata fin 2…Read more »
Ciorba de dovlecei cu marar
9 December 2013
Ciorba
de dovlecei cu marar din: dovlecei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel,
ulei, orez, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4
rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 50 ml ulei 50 g orez 1
lamaie 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa,
morcovii, rădăcina de pătrunjel, spălaţi-le şi tocaţi-le…Read more »
Vinete cu orez
9 December 2013
Vinete
cu orez din: vinete, orez, ceapa, morcov, ardei gras, ulei, usturoi,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 1 ceapa 1
morcov 1 ardei gras 100 ml ulei 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel
sare piper Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în rondele de circa 1cm
grosime, fără a le…Read more »
Cuib de oua
9 December 2013
Cuib
de oua din: faina, smantana, unt, praf de copt, ulei, ou, rozmarin,
sare, smantana, kaizer, cascaval, ceapa verde, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: aluat: 350 g faina 5 linguri smantana 50 g unt 1 lingurita
praf de copt 50 ml ulei 1 ou rozmarin sare umplutura: 6 oua 250 g
smantana 200 g kaizer 100…Read more »
Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza
9 December 2013
Piept
de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili,
sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de
usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.
Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos chili dulce 1 lingurita
sos sriracha 2 cupe pesmet 2…Read more »
Conopida in aluat
9 December 2013
Conopida
in aluat din: conopida, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper,
galbenus, ulei de masline, zeama de lamaie, marar, sare si piper.
Ingrediente: 1 conopida 150 g faina 25 g drojdie 1 ou 1/2 pahar apa 100
ml ulei sare piper sos: 1 galbenus 1 lingurita mustar 200 ml ulei de
masline zeama de…Read more »
Frigarui din mamaliga
9 December 2013
Frigarui
din mamaliga din: malai, apa, cimbru, ulei de masline, jambon, sare si
piper. Ingrediente: 200 g malai 700 ml apa 1 lingura cimbru uscat
faramitat 2 linguri ulei de masline 300 g felii de jambon curd-uscat
sare piper Mod de preparare: Puneţi apa cu putină sare la fiert şi
când clocoteşte adăugaţi treptat mălaiul,…Read more »
Ciorba de vacuta cu telina
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorba de vacuta cu telina din: piept de vacut,
telina, ceapa, morcov, cartofi, frunze de telina, rosii, lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 700 g piept de vacuta 2 teline 2 cepe 1 morcov mare
2 cartofi 1 legatura frunze de telina 6 rosii mari bine coapte 1 lamaie
sare piper …Read more »
Limbă cu măsline negre
9 December 2013
Limbă
cu măsline negre din: limba, ceapa, masline negre, pasta de rosii,
ulei, supa de legume, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba 2
cepe 250 g masline negre 2 linguri pasta de rosii 4 linguri ulei 150 ml
supa de legume 1/2 lamaie sare piper Mod de preparare: Fierbeţi limba
timp de 30…Read more »
Rosii umplute cu orez si parmezan
9 December 2013
Rosii
umplute cu orez si parmezandin: rosii, ceapa, morcov, telina, dovlecel,
unt, orez, sare, piper, smantana, parmezan, patrunjel si ulei de
masline. Ingrediente: 750 g rosii mari 1 ceapa 1 morcov 1/4 bulb de
telina 1 dovlecel mic 1 lingura unt 100 g orez sare piper 2 linguri
smantana 75 g branza tare data pe razatoare…Read more »
Pui cu mirodenii pe pat de roşii înăbuşite
9 December 2013
Pui
cu mirodenii pe un pat de roşii înăbuşite din: pui, sare, piper, ceapa
verde, ardie gras, rosii, ceapa, miere, garam masala, migdale si ulei de
masline. Ingrediente: 1 pui grill sare piper 1 legatura ceapa verde
cate un ardei gras rosu si verde 10 rosii 3 cepe medii 2 lingurite miere
1 lingurita garam masala…Read more »
Perisoare de vita la cuptor
9 December 2013
Perisoare
de vita la cuptor din: carne de vita, orez, oua, unt, rosii, ardei
capia si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 4 linguri orez 2 oua 1
lingura unt 500 g rosii 500 g ardei capia sare Mod de preparare:
Coaceti ardeii la cuptor sau pe o tabla pusa pe flacara aragazului.
Presarati-i…Read more »
Retete pentru iarna: Roşii în saramură
9 December 2013
Roşii
în saramură din: rosii, usturoi, boabe de piper, boabe de mustar,
coriandru, telina, marar si sare. Ingrediente: 2 kg rosii de diverse
soiuri si culori 3 catei de usturoi la un borcan boabe de piper boabe de
mustar boabe de coriandru frunze de telina tije de marar sare Mod de
preparare: Speli bine roşiile,…Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra
9 December 2013
Bruschete
cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline,
ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper,
bagheta, branza de capra. Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii
uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa,
taiata felii subțiri 1 catel…Read more »
Piept de pui cu prune
9 December 2013
Piept
de pui cu prune din: piept de pui, prune, cascaval, pesmet, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 200 g prune
100 g cascaval 50 g pesmet 4 linguri ulei de masline sare piper
proaspat macinat Mod de preparare: Desfaceti pieptul de pui in felii
cat mai subtiri…Read more »
Mancare de legume la cuptor
9 December 2013
Mancare
de legume la cuptor din: vanata, cartofi, ardei, ceapa rosie, ulei,
marar, sare, piper negru. Ingrediente: 1 vanata 3 cartofi 1 adei rosu 1
ceapa rosie 100 ml ulei 1 legatura de marar 1 lingurita sare piper
negru, dupa gust Mod de preparare: Tai vânătă rondele, presari cu
sare, pui pe o hârtie…Read more »
Gazpacho cu frigăruie de creveti
9 December 2013
Gazpacho
cu frigăruie de creveti din: ceapa, usturoi, ardei gras, rosii, ulei de
masline, sare, piper, zahar si creveti. Ingrediente: 1 ceapa medie 2-3
catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute rosu 750 g rosii coapte 5
linguri ulei de masline sare piper 1 varf de cutit de zahar 100 g
creveti cruzi…Read more »
Supa crema de praz cu crutoane si rondele de praz
9 December 2013
Supa
crema de praz cu crutoane si rondele de praz din: praz, ceapa, telina,
cartofi, smantana vegetala, sare. Ingrediente: 1 kg praz 1 ceapa 1
telina 2 cartofi 200 ml smantana vegetala sare Mod de preparare:
Curăţă toate legumele de coajă şi taie-le în bucăţi mari. Păstrează o
bucată de praz pe care s-o…Read more »
Ardei umpluti murati
9 December 2013
Ardei
umpluti murati din: ardei grasi, varza, telina, morcov, patrunjel, sare
si otet. Ingrediente: 4 kg ardei grasi (rosii, galbeni, verzi) 1 kg
varza alba 1 telina 1 morcov 1 radacina patrunjel 8 linguri sare 10
linguri otet Mod de preparare: Ardeii, aleşi dintre cei mari, rotunzi
şi sănătoşi, graşi, îi speli, îi crestezi în…Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca
8 December 2013
Rulouri
cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de
vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente,
scortisoara, nuci. Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt
2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de
vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2…Read more »
Cockail Fancy Fruit
8 December 2013
Cockail
Fancy Fruit din: sirop de zmeura, struguri rosii, suc de portocale si
apa plata. Este un cocktail non alcoolic Ingrediente: 2 cl sirop de
zmeura 6 cl suc de struguri rosii 6 cl suc de portocale apa plata Mod
de preparare: Mixam sau amestecam bine siropul de zmeura, sucul de
struguri cu gheata. Turnam…Read more »
Omletă cu verdeaţă si roşii
8 December 2013
Omletă
cu verdeaţă si roşii din: rosii cherry, ulei de busuioc, sare, piper,
arpagic, patrunjel, lapte, unt, crema de branza si branza de casa.
Ingrediente: 400 g rosii cherry 2 linguri ulei de busuioc sare piper
cate 1/2 legatura arpagic si patrunjel 8 oua circa 8 linguri lapte 2
linguri unt 100 g crema de branza…Read more »
Somon cu roşii la cuptor
8 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Somon cu roşii la cuptor din: rosii, sare,
piper, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi si file de somon.
Ingrediente: 700 g rosii sare piper cate 2 linguri patrunjel tocat si
busuioc 4 linguri ulei de masline 6 catei de usturoi 700 g file de somon
Mod de…Read more »
Biscuiti cu alune de padure
8 December 2013
Biscuiti
cu alune de padure din: alune de padure, faina, zahar, albusuri si
extract de vanilie. Ingrediente: 850 g alune de padure 50 g faina 200 g
zahar 2 albusuri 1/2 lingurita extract de vanilie Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi late.
Rumeneste alunele de padure intr-o…Read more »
Tocană de ardei copt
8 December 2013
Tocană
de ardei copt din: ceapa, fasole verde, usturoi, ardei, rosie, sare si
patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa mare 300 g fasole verde (sau congelata) 2
catei de usturoi 500 g ardei verde si rosu 1 rosie sare patrunjel Mod
de preparare: Coci ardeiul, iar fasolea o pui in apa clocotita pentru
5-10 minute. Separat, tai…Read more »
Spaghetti cu şuncă
8 December 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Spaghetti cu şuncă din: spaghetti, sare,
rosii, ulei de masline, sunca, ceapa, ardei iute si piper. Ingrediente:
400 g spaghetti sare 1 kg rosii coapte 1 lingura ulei de masline 100 g
sunca (pancetta, de exemplu) 1 ceapa 3-4 ardei iuti rosii piper Mod de
preparare: Fierbeţi pastele…Read more »
Ruladă de porc coaptă
8 December 2013
Ruladă
de porc coaptă din: spata de porc, telina, ceapa, morcov, vin, supa de
pui, faina, unt, praz, caise uscate, frunze de cimbru si pesmet.
Ingrediente: 2,5 kg spata de porc dezosata, rulata si legata 1 tulpina
de telina Apio 1 ceapa, feliata fin 1morcov, feliat fin 1500 de vin alb
500 ml supa de pui…Read more »
Lasagna cu roşii si mozarella
8 December 2013
O
reteta savuroasa de Lasagna cu roşii si mozarella din: foi de lasagna,
sare, dovlecel, rosii, ardei gras, mozzarella, cimbru, supa si ulei de
masline. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1 dovlecel mediu 6 rosii 1
ardei gras 1 ceapa medie 250 g mozzarella 8 crengute cimbru 200 ml supa 1
lingura ulei de…Read more »
Coltunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci
8 December 2013
Coltunasi
umpluti cu dovleac, mere si nuci din: faina, apa, ou, sare, dovleac,
nuca, zahar, scortisoara, unt si dulceata de caise. Ingrediente: 2 cani
faina 1 cana cu apa calduta 1 ou sare pentru umplutura: 500 g dovleac 5
mere 1 pahar de nuca macinata 4 linguri zahar scortisoara mai trebuie:
3 linguri cu unt dulceata…Read more »
Tarta cu rosii in stil provensal
8 December 2013
Tarta
cu rosii in stil provensal din: anghinare, rosii cherry, usturoi, sare,
piper, faina, unt, branza dulce, rosii, ceapa, ulei de masline si
branza de capra. Ingrediente: 150 g anghinare murata 300 g rosii cherry 1
catel de usturoi sare piper 120 g faina 120 g unt 120 g branza dulce 4
linguri rosii bucati 2…Read more »
Reteta zilei: Ghiveci de legume cu sos de rosii
8 December 2013
Ghiveci
de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos
de rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1
ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare:
Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva
minute in ulei, adaugati…Read more »
Tort cu multe fructe de pădure
8 December 2013
Tort
cu multe fructe de pădure din: faina, zahar, zahar vanilinat, sare,
albus, unt, oua, galbenus, coaja rasa de lamaie, faina, praf de copt,
gem, fructe de padure, frisca si zahar pudra. Ingrediente: aluat fraged:
150 g faina 40 g zahar 1 plic zahar vanilinat 1 praf de sare 1 albus 75
g unt moale biscuit:…Read more »
Supă cu roşii şi caise
8 December 2013
Supă
cu roşii şi caise din: rosii, caise, paine integrala, ulei de masline,
sare, piper, boai de ardei iute, busuioc, branza si chifla. Ingrediente:
300 g rosii 150 g caise proaspete 2 felii paine integrala 1 lingurita
ulei de masline 1 praf de sare 1 praf de piper macinat 1 praf boia de
ardei iute 5…Read more »
Cocktail Big Apple
8 December 2013
Cocktail
Big Apple din: sirop de grenadine, suc de mere, mere, apa minerala
carbogazoasa si coaja de mar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de mere 2 mere mici apa
minerala carbogazoasa coaja de mar Mod de preparare: Mixam bine
siropul de grenadine cu sucul…Read more »
Prăjitură în tavă cu fructe de pădure
8 December 2013
Prăjitură
în tavă cu fructe de pădure din: oua, unt, zahar, zahar vanilinat,
faina, amidon, praf de copt, branza, suc de lamaie, coaja de lamaie,
mure, coacaze rosii, glazura de tort, frisca si zahar vanilinat.
Ingrediente: aluat: 5 oua 300 g unt 250 g zahar 1 plic zahar vanilinat
450 g faina 50 g amidon 1…Read more »
Lasagna cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan
8 December 2013
Lasagna
cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan din: ulei de masline,
ciuperci, unt, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere, cheddar, foi
de lasagna, smantana, parmezan, lapte, ardie gras si ulei de masline.
Ingrediente: 1 lingura de masline 600 g de ciuperci salbatice 50 g unt,
plus un cubulet extra pentru prajit 50 g faina 500 ml…Read more »
Dovlecei rulati cu branza de vaci
8 December 2013
Dovlecei
rulati cu branza de vaci din: dovlecei, branza de vaci, smantana,
iaurt, oua, marar, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g
branza de vaci 2 linguri smantana 2 linguri iaurt 5 oua 1 legatura
marar tocat 2 linguri cascaval ras sare piper Mod de preparare: Speli
dovleceii şi îi tai felii subţiri…Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni
8 December 2013
Bruschete
cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de
masline, busuioc, branza de capra, bagheta. Ingrediente: 2 cesti
capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2
linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta,
feliata Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati…Read more »
Tort cu fructe de pădure şi bezea
8 December 2013
Tort
cu fructe de pădure şi bezea din: albusuri, otet de vin alb, zahar,
zahar vanilinat, amidon, frisca, intaritor pentru frisca, mascarpone,
sirop de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: bezea: 6 albusuri 2
lingurite otet de vin alb 400 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 2
lingurite amidon umplutura: 400 g frisca 2 lingurite zahar…Read more »
Spata de porc umpluta
8 December 2013
Spate
de porc umplut din: patrunjel, rozmarin, cimbru, paine alba, samburi de
pin, ulei de masline, sare, piper, spata de porc, usturoi, ceapa,
morcovi, cartofi, praz si supa. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 2
crengute rozmarin 5 crengute cimbru 3 felii paine alba 2 linguri samburi
de pin 3 linguri ulei de masline sare piper 1 kg…Read more »
Risotto cu chorizo si bob
8 December 2013
Risotto
cu chorizo si bob din: ulei de masline, bacon, salote, usturoi, carnati
chorizo, orez, supa de pui si bob. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 100 g bacon afumat, taiat cubulete 2 salote (sau 2 cepe mici),
tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 350 g de carnati chorizo subtiri 300
g de orez pentru risotto…Read more »
Chiftelute cu ulei de măsline si verdeaţă
8 December 2013
Chiftelute
cu ulei de măsline si verdeaţă din: carne tocata, ceapa, ulei de
masline, marar, patrunjel, oua, paine alba, sare, piper, usturoi si
ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata amestec slaba 3 cepe 2 linguri
ulei de masline 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 oua 4 felii
paine alba sare si piper 3-4 catei de…Read more »
Cocktail Strawberry Fields
8 December 2013
Cocktail
Strawberry Fields din: sirop de capsuni, suc de pere, zeama de lamaie,
suc de caise, apa minerala, frisca si capsuni. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de capsuni 4 cl suc de pere 5 cl zeama
de lamaie 6 cl suc de caise apa minerala carbogazoasa frisca lichida
capsuni Mod…Read more »
Friptura de porc cu sos de smantana si verdeata
8 December 2013
Friptura
de porc cu sos de smantana si verdeata din: ceapa, foi de dafin, boabe
de piper, sare, piper, cotlet de porc, cartofi, praz, ceapa verde,
mazare, smantana, supa, galbenusuri si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 2
foi de dafin 1/2 lingurita boabe de piper sare piper 750 g cotlet de
porc fara os 600 g cartofi…Read more »
Chec cu afine
8 December 2013
O
reteta savuroasa de Chec cu afine din: unt, zahar, oua, faina, praf de
copt, coaja de lamaie, afine, fulgi de cocos si zahar pudra.
Ingrediente: 200 g unt moale 200 g zahar 4 oua 200 g faina 1 lingurita
praf de copt 1 lingurita coaja rasa de la o lamaie 100 g afine 50…Read more »
Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati
8 December 2013
Budincă
Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati din: faina, oua, lapte, musta
dijon, ulei, carnati de porc, frunze de salvie si rozmarin. Ingrediente:
140 g de faina 3 oua 300 ml de lapte 2 lingurite de mustar Dijon 2
linguri de ulei 8 carnati de porc, preferabil mai grosi 8 frunze de
salvie 4 fire de…Read more »
Friptură de porc umplută cu roşii si măsline
8 December 2013
Friptură
de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii
uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb.
Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru rulada 2 legaturi miere 100 g
rosii uscate marinate in ulei 100 g masline 1 legatura busuioc 2 linguri
otet balsamic sare piper 2…Read more »
Reteta zilei: Sos pesto
8 December 2013
O
reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan,
sare, piper si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 2 cani
busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan
ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat
2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin …Read more »
Mâncare de mărar cu carne
8 December 2013
Mâncare
de mărar cu carne din: carne de vita, supa, ceapa, marar, ulei, pasta
de tomate, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de vita sau
pui 1 cana mare de supa in care s-a fiert carnea 1 ceapa mare 3 linguri
mari de marar de gradina 1 cana mica de ulei 1 ceasca pasta…Read more »
Varză roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos
8 December 2013
Varză
roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos din: varza rosie, ulei de
masline, unt, ceapa rosie, otet de vin rosu, zahar brun, ardei iute,
rozmarin, mar si carnati cabanos. Ingrediente: 1/2 varza rosie 1 lingura
ulei de masline 1 cubulet de unt 1 ceapa rosie mica, feliata 125 ml
otet de vin rosu 140 g zahar…Read more »
Pizza cu orez
8 December 2013
O
reteta savuroasa de Pizza cu orez din: faina, lapte, ulei, drojdie,
sare, zahar, ardei gras, rosii, ceapa, crenvursti de pui, suc de rosii,
masline, orez, cimbru, smantana, oua si cascaval. Ingrediente: pentru
blat: 300 g faina 200 ml lapte 60 ml ulei 1 cubulet de drojdie proaspata
1 lingurita sare 1 lingurita zahar pentru…Read more »
Piept de curcan glazurat
8 December 2013
Piept
de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept
de curcan 4 morcovi medii 4 cepe medii 2 catei de usturoi sare piper 2
linguri ulei de floarea soarelui circa 250 ml supa 3 linguri miere
lichida Mod de preparare:…Read more »
Cârnaţi picanţi cu legume la cuptor
8 December 2013
Cârnaţi
picanţi cu legume la cuptor din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, buchet garni, vin, fasole boabe, carnati de porc si paine.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 catei de
usturoi, zdrobiti 4 rosii, tocate buchet garni (patrunjel, cimbru si
foaie de dafin, legate cu ata alimenta) 2 conserve de 400…Read more »
Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare şi anşoa (video)
7 December 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare şi anşoa:
Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare și anșoaRead more »
Reteta zilei: Inghetata cu aroma de portocale
7 December 2013
Inghetata
cu aroma de portocale din: zahar, ou, lapte, smantana, vanilie, suc de
portocale, coaja de portocala. Ingrediente: 1/2 cana de zahar 4
galbenusuri de ou 2 cesti lapte 2 cesti smantana 1 lingurita de vanilie 2
cesti de suc de portocale Coaja de la 2 portocale Mod de preparare:
Combinati zaharul, galbenușurile…Read more »
Rulade picante de curcan
7 December 2013
Rulade
picante de curcan din: samburi de pin, maghiran, cimbru, ceapa, rosii
uscate, ou, sare, piper, piept de curcan, ulei, legume, boabe de piper,
foaie de dafin, supa si marmelada de portocale. Ingrediente: 40 g
samburi de pin prajiti fara ulei cate 3 crengute de maghiran si cimbru,
tocate 3 cepe 150 g rosii uscate 1…Read more »
Pui cu sos de prune si crema de branza
7 December 2013
Pui
cu sos de prune si crema de branza din: pulpe de pui, vin, suc de
lamaie, boia, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, prune, vin, zahar brun,
branza de vaci, unt, usturoi si ceapa verde. Ingrediente: 6 pulpe de
pui dezosate 100 ml vin alb 50 ml suc proaspat de lamaie 3 linguri boia
dulce 1…Read more »
Cotlet de miel Dijon
7 December 2013
Cotlet
de miel Dijon din: arpagic, tarhon, vin, paine toast, patrunjel, unt,
sare, piper, cotlet de miel, ulei, galbenusuri si mustar boabe.
Ingrediente: 150 g arpagic 4 crengute de tarhon 200 ml vin alb 60 g
paine toast 1 legatura patrunjel 225 g unt sare piper 1,4 cotlet de miel
3 linguri ulei 4 galbenusuri 2-3…Read more »
Plăcintă de curcan
7 December 2013
Plăcintă
de curcan din: aluat, apa, legume, concentrat de pui, amidon, lapte,
carne fripta de curcan, branza cheddar, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 120 g aluat refrigerat pentru croasante 1 cana apa 1/2
amestec de legume congelate 2 lingurite concentrat pentru supa – baza de
pui 2 linguri + 1/2 lingurita amidon 1 cana lapte 1…Read more »
Dovlecei în crustă de susan
7 December 2013
O
reteta savuroasa de Dovlecei în crustă de susan din: dovlecei, branza
topita, gogosar, pepperoni, ou, faina, paine, seminte de susan, ulei,
sare, piper, condimente si paprika. Ingrediente: 2-3 dovlecei tineri 6
felii de branza topita 1/2 gogosar acru 2 pepperoni 1 ou 4 lingurite
faina 4 felii de paine 3 lingurite seminte de susan…Read more »
File de porc învelit în şuncă
7 December 2013
O
reteta savuroasa de File de porc învelit în şuncă din: file de porc,
sare, piper, sunca, usturoi, rozmarin, ulei si sos pentru friptura.
Ingrediente: 700 g file de porc sare piper 150 g sunca(eventual kaizer) 2
catei de usturoi 4 crengute de rozmarin 4 linguri ulei 400 ml sos
pentru friptura Mod de…Read more »
Melci cu branza dulce
7 December 2013
Melci
cu branza dulce din: aluat de cozonac, branza dulce, stafide aurii,
zahar, zahar vanilat, coaja de portocala confiata, rom, galbenus.
Ingrediente: aluat de cozonac pentru umplutura: 500 g branza dulce 50 g
stafide aurii 3 linguri cu zahar 1 pliculet cu zahar vanilat 50 g coaja
de portocala confiata rom/coniac 1 galbenus Mod…Read more »
Mancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei
7 December 2013
Mancarica
cu porumb, ceapa si pasta de ardei din: boabe de porumb, ceapa, mustar,
ulei, pasta de ardei, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g
boabe de porumb (din conseva) 4 cepe mari 2 linguri mustar 100 ml ulei 1
lingurita pasta de ardei 1 lingurita faina 1 legatura marar sare piper
Mod de…Read more »
Supă de paste cu legume şi cârnaţi
7 December 2013
Supă
de paste cu legume şi cârnaţi din: ulei de masline, carnati, supa de
pui, penne, morcovi, ceapa, telina, fasole verde si patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 carnati facuti in casa 2,8
litri supa de pui 400 g penne 2 morcovi, feliati fin 2 cepe, feliate fin
3 tulpini de telina Apio 140…Read more »
Pâinici cu pastă de măsline
7 December 2013
Pâinici
cu pastă de măsline din: masline, paine, usturoi, ulei de masline,
zeama de lamaie, sare, faina, apa, drojdie. Ingrediente: 200 g masline 2
felii de paine 1 catel de usturoi 50 ml ulei de masline 3 lingurite cu
zeama de lamaie sare pentru aluat: 300 g faina 200 ml apa 60 ml ulei 15…Read more »
Reteta zilei: Curcan la cuptor
7 December 2013
Curcan
la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja
de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan. Ingrediente: 1/2
ceasca de sare 2 linguri de boabe de piper negru 1 lingura de boabe de
piper rosu 1/2 lingura de boabe de piper alb 1 lingura de cimbru
proaspat coaja…Read more »
Carne tocată la cuptor
7 December 2013
Carne
tocată la cuptor din: chifla, morcov, castraveti, ceapa, usturoi,
rozmarin, carne tocata, ou, boabe de piper roz, otet balsamic, sare,
piper, mustar, oua, bacon, smantana si amidon. Ingrediente: 1 chifla
veche de o zi 1 morcov 2 castraveti 1 ceapa 1 catel de usturoi 1/2
lingurita rozmarin 600 g amestec de carne tocata 1 ou…Read more »
Piept de vitel înăbuşit – cu sofran si măsline
7 December 2013
O
reteta savuroasa de Piept de vitel înăbuşit din: piept de vitel, sare,
piper, ceapa, usturoi, cimbru, salvie, patrunjel, ulei, foi de dafin,
supa, rosii coapte, sofran, masline verzi si masline negre. Ingrediente:
1 kg piept de vitel sare piper 2 cepe 6 catei de usturoi 4 crengute
cimbru 1 crenguta salvie 1 radacina de…Read more »