Retete de Sarbatoare:
5 cocktailuri pentru masa de Revelion
29 December 2013
Cocktailuri
pentru masa de Revelion: Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta
Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta din: pepene rosu, frunze de
menta, vodca si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g pepene rosu, in bucati
mici 5 frunze proaspete de menta 50 ml vodca 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fripturi delicioase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Fripturi
pentru masa de Revelion: Fripturică de porc cu piper şi unt de
arahide O reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din:
Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare.
Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper
râşnit (amestec…
Read more »
Read more »
Aperitive gustoase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Aperitive
pentru masa de Revelion: Aperitive cu anşoa O reteta de aperitive cu
fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar tos, sare, piper si
lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g fileuri de anşoa din
conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute 3 cartofi două
limete o linguriţă de zahăr…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Deserturi
pentru Revelion: Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata
alba, afine si fistic Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si
fistic din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina,
bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata alba, fistic, afine uscate.
Ingrediente: ½ ceasca de unt ½ cana de zahar brun…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Retete
pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de
legume si orez Pui umplut cu garnitura de legume si orez din: pui,
ierburi aromate, iaurt, pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam
masala, sare, mazare, seminte de coriandru, seminte de chimen, nuca de
cocos, seminte de susan, piper negru, scortisoara, usturoi,…
Read more »
Read more »
3 salate delicioase pentru masa de Revelion
29 December 2013
Salate
pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza
feta si migdale Salata de broccoli cu branza feta si migdale din: sare,
broccoli, usturoi, otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza
feta. Ingrediente: 1 1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1
catel de usturoi 2 linguri otet fulgi de ardei…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri pentru masa de Revelion
29 December 2013
Cocktailuri
pentru Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie
Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de
limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa,
esenta de vanilie, cardamom. Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de
rodie 15 ml suc de…
Read more »
Read more »
Idei pentru masa de Revelion
29 December 2013
Retete
pentru Revelion: Ruladă de curcan cu brânză Ruladă de curcan cu
brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel,
oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1
ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
3 Salate pentru masa de Revelion
29 December 2013
Salate
pentru Revelion: Reteta zilei: Salata asiatica cu pui si spanac O
reteta savuroasa de Salata asiatica cu pui si spanac din: piept de pui,
ardei gras, ciuperci, migdale, ceapa verde, spanac, otet de orez, zahar,
ulei de susan, ghimbir, sos srirachi si ulei de masline. Ingrediente:
2 bucati piept de pui dezosat 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu sirop de ciocolata
29 December 2013
Prajitura
cu sirop de ciocolata din: faina, zahar, sare, praf de copt, pudra de
cacao, ulei, otet, esenta de vanilie, apa rece, zahar pudra, sirop de
ciocolata. Ingrediente: 1.5 cani faina 1 cana zahar ½ lingurita sare 1
lingurita praf de copt 3 linguri pudra de cacao 6 linguri ulei 1
lingura otet 1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Supă de viţel
29 December 2013
O
reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de
vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel,
frunze de telina si iaurt. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne de
viţel 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii ½ linguriţă boia dulce 2
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Friptură de porc cu sos de portocale
29 December 2013
O
reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin
rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute,
sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350
ml vin rose sec 150 ml suc de portocale 4 linguri ulei de masline 1 kg…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulada de curcan
29 December 2013
O
reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din:
castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie,
piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1
castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei iute roşu 5 linguri
iaurt 1 lingură mărar tocat 1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Perişoare de viţel în sos
29 December 2013
O
reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel,
oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si
patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper
pentru sos: 200 ml vin alb 150 g margarina 5 linguri faină albă 200 ml
supă concentrată…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Creveţi cu sparanghel
29 December 2013
Creveţi
cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte
de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie,
ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de
dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3
linguri supa de legume…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Porc cu cabanos si mozzarella
29 December 2013
O
reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc,
cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si
boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos
200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g dovlecei
100 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu capere
29 December 2013
O
reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa
de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g
unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Escalop de vitel cu ciuperci
29 December 2013
O
reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de
vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake.
Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina
alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de
usturoi, zdrobiti 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Calamar umplut
29 December 2013
Calamar
umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin,
usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 2 calamari 250 g sprot
afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin
alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper Mod de preparare: Spală
calamarii şi tamponează-i cu un…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de porc picanta
29 December 2013
O
reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia
iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1
lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei
sare Mod de preparare: Sareaza pulpa de porc si da-o la rece pentru o
jumatate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez
29 December 2013
Pui
umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt,
pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte
de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper
negru, scortisoara, usturoi, seminte de fenicul, ceapa, coriandru,
rosii, ulei, rosii cherry, broccoli, orez fiert. Ingrediente: 1 pui…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piftie de curcan
29 December 2013
O
reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie,
tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si
zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita
1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana
usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie …
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Muschi de vitel cu sos picant
29 December 2013
O
reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras,
usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet
balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei
grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura
bulion 250 ml supa sare…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Somon în aluat
29 December 2013
O
reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac,
unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de
somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1
lamaie patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală fileurile,
îndepărtează pielea, sărează- le…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Ruladă de vitel cu sos
29 December 2013
O
reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel,
sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina,
smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de
usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate –
busuioc, cimbru patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Saramură
29 December 2013
O
reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi,
patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti
4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu
ulei sare piper Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi
porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Muschi de porc cu cartofi la cuptor
29 December 2013
O
reteta de muschi de porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc,
cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si
boia. Ingrediente: 1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1
lamaie 250 ml vin alb sau rose cateva fire de cimbru verde sau uscat
400…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de curcan cu legume
29 December 2013
Supa
de curcan cu legume din: carne de curcan, supa de pui, apa, sare,
cartofi, morcovi, taitei, telina, ceapa, ulei de masline, dafin, piper.
Ingrediente: 500gr carne de curcan, fiarta 8 cesti de supa de pui 7
cesti de apa 1 lingura de sare 6 cartofi, curatati si taiati cuburi 3
morcovi, feliati ½…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu legume
29 December 2013
O
reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare,
piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis,
unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept
de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g
kaizer afumat 250 g…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel
29 December 2013
O
reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti
marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti
marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g
cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Cod în sos de roşii
29 December 2013
O
reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute,
usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel
(crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu
ulei patrunjel uscat sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi
decojeşte-le, apoi pasează-le bine.…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulouri din muschi de porc
29 December 2013
O
reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc,
ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1
morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa
gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Curcan in sos
29 December 2013
O
reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan,
ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel.
Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă
mică 1 pahar de vin alb, dulce făină 2,3 linguri de smântână ulei de
măsline sare şi…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulouri cu ciuperci
29 December 2013
O
reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de
pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de
vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa
de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2
legatura patrunjel verde 2 linguri…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: File de pastrav cu sos
29 December 2013
O
reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de
pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de
gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Carne de vitel cu legume
29 December 2013
O
reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi,
morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez,
condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne
de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si
galben) 1 broccoli mic 5-6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan cu sos de afine
29 December 2013
Piept
de curcan cu sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa
de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare,
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale
1/4 cana supa de pui 1 borcan sos de afine 4 linguri amidon 1/2…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Halibut cu orez si castane
29 December 2013
Halibut
cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane,
lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8
bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml
ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper Mod de preparare:
Presăraţi fileul…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Orez cu carne de porc
29 December 2013
O
reteta de orez in stil asiatic cu carne de porc din: orez, sare, carne
de porc, sos de soia, ardei gras, ceapa, usturoi, praz, ulei, supa de
legume, boia si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 600 g carne de porc 1
lingura sos de soia 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulada de curcan umpluta
29 December 2013
O
reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru,
ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si
amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui
sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat pentru…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Frigărui de vitel cu verdeaţă
29 December 2013
O
reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de
masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste
de cartofi. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de
masline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vitel (pulpa) 3 cepe
mici piper sare…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Macrou marinat cu salată
29 December 2013
O
reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou,
morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1
telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml
ulei de masline …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara
28 December 2013
Prajiturele
cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere,
ou, zahar, scortisoara, faina. Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta
1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar
2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul la…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos de miere
28 December 2013
O
reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat,
msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati,
ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de
manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1
lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori
mici…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Somon cu broccoli
28 December 2013
Somon
cu broccoli din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie,
ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1
capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2
lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2 linguri
sos de soia Mod…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Carnati de porc in vin
28 December 2013
O
reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper,
unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml
vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi Mod
de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml vin…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Curcan umplut cu stafide
28 December 2013
O
reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon,
ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin,
cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g
de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o
jumatate de paine bagheta 500…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Porc prăjit cu ghimbir şi miere
28 December 2013
O
reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon,
sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir,
ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2
gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1
lingura de miere…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Supă de curcan
28 December 2013
O
reteta de supa de curcan din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de
orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de
orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în
patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de mere 1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Chiftele crocante de peste
28 December 2013
O
reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa,
usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua,
firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii.
Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos
28 December 2013
O
reteta de rulouri de vitel in sos din: vrabioara de vitel, iaurt, sos
de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si
piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos
de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire de
usturoi verde 1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu broccoli
28 December 2013
O
reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru
verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6
linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu mere
28 December 2013
O
reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa,
ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g
vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1
catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie
28 December 2013
Cocktail
cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta,
sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de
vanilie, cardamom. Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml
suc de limeta 15 ml sirop de vanilie 15 ml bitter Crengute de menta si…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Merluciu inabusit si cartofi
28 December 2013
Merluciu
inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline
extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb,
zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g
file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g
patrunjel, taiat 4 linguri de capere, taiate marunt 1/2 cana otet de vin
alb…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor
28 December 2013
O
reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi,
piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de
soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru
marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup
100 g miere 60 ml…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pulpă de curcan în crustă de chili
28 December 2013
O
reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan,
ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei
iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1
kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa
de pui strecurata 700…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Friptura de vitel in crusta
28 December 2013
O
reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel,
sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel
verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1
chifla veche de-o zi 50 g migdale 1 catel de usturoi 1 fir de rozmarin
1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Caracatiţă cu ardei
28 December 2013
Caracatiţă
cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos
de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza
de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1
linguri de faina 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Snitele de porc cu lamaie
28 December 2013
O
reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din:
muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin,
rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie.
Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte
bucati coaja de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume
28 December 2013
Pachetele
cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan,
varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir,
piper negru, sare, ulei de canola. Ingrediente: 1 pachet foi de
placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata 2 cesti varza,
tocata 1/4 ceasca morcovi, cuburi 2 cepe…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Carne de vitel la gratar
28 December 2013
O
reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie,
condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr
unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper
Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine
antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente pentru…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Toast cu avocado şi carne de curcan
28 December 2013
Se
taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate
pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se
asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii
mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază
deasupra 100g felii de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Midii cu ceapa
28 December 2013
O
reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline,
esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare
si paine. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 2 esalote 5 catei de
usturoi 1 morcov 200 ml vin alb 300 g midii curatate congelate 1
legatura patrunjel 1 lamaie piper negru…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Steak de porc
28 December 2013
O
reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav
afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4
cepe 20 căpşuni 200 g file de păstrăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4
linguri ulei de măsline 4buc. steak de porc Mod de preparare: Tăiaţi
ceapa şi căpşunele…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Aripi de curcan cu legume
28 December 2013
O
reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz,
usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei
de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un
fir praz 2-3 fire usturoi 2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper
negru şi verde măcinat busuioc…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu legume în sos
28 December 2013
O
reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi,
cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde,
sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de
usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500
ml…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pane de salau cu garnitura
28 December 2013
Pane
de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant,
ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru
prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o
legatura patrunjel Mod de preparare: Se condimentează…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Escalop de viţel cu sos
28 December 2013
O
reteta de escalop de vitel cu sos din: vrabioara de vitel, parmezan,
unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper.
Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1
lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200
ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume
28 December 2013
Supa
de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi,
telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano,
cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu
branza. Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel
de usturoi, tocat 1 telina, cuburi 2 morcovi, cuburi 1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Salata de ton cu fasole
28 December 2013
Salata
de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa
rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet
balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o
ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii 4 oua 300 g ton in
ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulada de porc la cuptor
28 December 2013
O
reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina,
chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de
porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec
provensal sare piper Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se
dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este unsa cu…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Frigărui de curcan în sos de arahide
28 December 2013
O
reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa
verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui,
piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana.
Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru
măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Cotlete de vitel cu ardei copti
28 December 2013
O
reteta de cotlete de vitel cu ardei copti la gratar din: cotlete de
vitel, ardei capia, ulei de masline, lamaie, castraveciori, rozmarin,
patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 1
kg ardei capia 100 ml ulei de masline 1 lamaie 2-3 castraveciori
curatati de coaja 3-4 fire de rozmarin 1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: File de salau la tigaie
28 December 2013
O
reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de
mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi,
cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de
mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3
morcovi 2 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sangria cu lamaie si portocala
27 December 2013
Sangria
cu lamaie si portocala din: portocala, limeta, lamaie, sirop de cirese,
triplu sec, coniac, suc de portocale, ananas, sifon. Ingrediente: 1
portocala, feliata 1 limeta, feliata 1 lamaie, feliata 750 ml sirop de
cirese 1/2 ceasca triplu sec 1/2 ceasca coniac 1 1/2 cesti de suc de
portocale 1 cutie bucati de ananas…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de vita cu sos picant
27 December 2013
O
reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare
grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia,
rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g
pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4
linguri ulei de masline 200 ml…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pastrav cu legume
27 December 2013
Pastrav
cu legume din: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei, ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei 1
buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper Mod
de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii cât
mai fine, iar broccoli se rupe în bucheţele…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Chifteluţe de porc si vita cu sos
27 December 2013
O
reteta de chiftelute de porc si vita cu sos din: muschi de vita, file
de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie, patrunjel,
piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si capere.
Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g fileuri de
ansoa din…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Ciorba de vitel
27 December 2013
O
reteta de ciorba de vitel din: rasol de vita, ardei capia, ceapa rosie,
morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardie
iute, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 2 bucati
ardei capia 2 bucati cepe roşii 2 bucati morcovi 1 bucata ţelină 1
legatura suc de roşii…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Taitei cu creveti
27 December 2013
Taitei
cu creveti din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de susan, sos de
soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei grasi,
ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi catei de
usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de miere
Doua lingurite de ulei de susan, preparat…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: File de porc condimentat
27 December 2013
O
reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late,
sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file
de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1
chilii 50 g roşii piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o
pe…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulade de curcan cu fasole verde
27 December 2013
O
reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai
de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de
pasare si unt. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g
fiecare) 20 pastai de fasole verde 12-16 felii de bacon 3 linguri ulei 1
ceapa sare…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de viţel
27 December 2013
O
reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi
de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux,
mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept
de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce
2 catei…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Somon cu sos
27 December 2013
Somon
cu sos din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si
tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare piper negru macinat 25 g
unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf
nucsoara o legatura tarhon Mod de preparare: Se condimentează bucăţile
de somon…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Friptura de porc cu smochine
27 December 2013
O
reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine,
msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a
circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de
bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Salata cu piept de curcan
27 December 2013
O
reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin
alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru
verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce
sare grunjoasa piper negru…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Antricot de vitel
27 December 2013
O
reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de
masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei
dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si
piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc
de rosii 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Somon teriyaki cu sparanghel
27 December 2013
O
reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia,
mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir,
usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan.
Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin
preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Medalion de porc cu mere
27 December 2013
O
reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert,
rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite
zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de
usturoi, zdrobit coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Copane de curcan în sos de ceapă
27 December 2013
O
reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare
grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar,
ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide.
Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2
frunzuliţe coriandru 75 g unt 50…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Muşchi de viţel gratinat
27 December 2013
Muschi
de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel,
mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia.
Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau
de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2
linguri parmezanproaspat ras sare piper boia …
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Supă de peşte
27 December 2013
O
reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste,
ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei
de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon,
halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu usturoi si lamaie
27 December 2013
O
reteta savuroasa de Creveti cu usturoi si lamaie din: creveti, ulei de
masline, unt, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie si sare de mare.
Ingrediente: 500 g creveti 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2
catei usturoi fin tocati 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coaja de
lamaie sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide
27 December 2013
Prajiturele
cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare,
scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua,
esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide. Ingrediente: 1-1/2 cani faina 1
lingurita bicarbonat de sodiu 1-1/2 lingurite de sare 1 lingurita
scortisoara macinata 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac 1 ceasca
de unt…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Jambon fiert in cidru
27 December 2013
O
reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru,
cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si
boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1
ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi,
tocati 1 tija de telina, taiata felii 6 boabe…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de curcan cu masline
27 December 2013
O
reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar,
masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu
mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras
galben 5 rosii amestec condimente…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu dovleac
27 December 2013
Vitel
cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei,
patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g
antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml
ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara
Mod de preparare: Curatati carnea de pielite…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pastrav cu migdale si ardei gras
27 December 2013
O
reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei
gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate
grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Ciorba de varza cu carne de porc
27 December 2013
O
reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc
impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa,
foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc
impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml
suc de rosii 2…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos
27 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu sos din: piept de curcan, ulei de masline,
usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza cu
mucegai albastru roquefort 1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Viţel cu ciuperci şi legume
27 December 2013
O
reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci
de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne,
unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de
vitel 500 g ciuperci de padure (hribi, manatarci, galbiori, iutari) 2
morcovi 2 radacini de pastarnac 1 ceapa rosie 1 gogosar…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Peste la cuptor
27 December 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:file de cod, ulei, cartofi, ardei gras,
dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ostropel de pui cu cartofi
27 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Ostropel de pui cu cartofi din: pui,
cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente: ½
pui 5-6 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 5-6 catei usturoi 2-3 linguri bullion
Sare si piper Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune la
fiert pentru…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Peşte fript cu avocado şi salsa
27 December 2013
O
reteta delicioasa de cod fript cu: avocado, rosii, ceapa, ulei de
masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună
coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2
linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o
jumătate de lămâie sau de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Porc cu cocos si citronella
27 December 2013
O
reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de
cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de
chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente:
600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte
de nuca de cocos…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu caise
27 December 2013
O
reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez
salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline
extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de
caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4
caise o linguriţă de alune prăjite rozmarin…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de vitel marinata
27 December 2013
O
reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de
lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline,
whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa
de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie
piper o ceapa rosie 2-3…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Cod cu piure de ţelină
27 December 2013
Cod
cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin,
fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun,
lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei
de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir
26 December 2013
Prajiturele
aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir,
scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua. Ingrediente: 3
3/4 cesti faina 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de
sare 3 lingurite de ghimbir, ras 3/4 lingurita scortisoara macinata 1/4
lingurita ienibahar 1 cana de zahar 1 cana de zahar…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Somon cu legume
26 December 2013
Somon
cu legume din: pastarnaci, sfecla, morcovi, somon, mustar, pasta de
hrean, smantana, otet de cidru si marar. Ingrediente: 4 pstarnaci,
feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii groase 6 morcovi, feliati
pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2 linguri mustar cu boabe 2
linguri pasta de hrean 150…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel si sfecla
26 December 2013
Salata
cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati,
sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati
o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi
fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu citrice
26 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie,
portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt.
Ingrediente: pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg) 1 lamaie
feliata 1 portocala feliata 10 frunze proaspete de salvie 3 cani de supa
de pui saraca…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Friptură de porc în stil chinezesc
26 December 2013
O
reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf
de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez.
Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita
praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Bors de vitel
26 December 2013
O
reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel,
ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou,
leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol
de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4
cartofi 5 rosii 150 g…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie
26 December 2013
Peşte
marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline,
suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa,
ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente:
700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero ,
lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rasol de vitel cu morcovi
26 December 2013
Rasol
de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina,
patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g
morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5
fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 50…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu miere si cimbru
26 December 2013
O
reteta de curcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente,
ceapa, curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina.
Ingrediente: 1/2 cana de sare 1/2 cana de miere 1/2 cana de condimente
pentru marinada 1 ceapa mare, feliata 1 piept de curcan cu oase (circa 2
kg) 2 pulpe de curcan…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de porc cu ardei iute si raita
26 December 2013
O
reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc,
ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light,
castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde.
Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei
iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita
26 December 2013
Sarmale
cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa,
usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous
cous, rosii, dafin, smantana. Ingrediente: 1 varza Sare, dupa gust 2
lingurite de ulei 4 morcovi, cuburi 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi,
tocat 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Chiftele de curcan cu ghimbir
26 December 2013
O
reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei
iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de
lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita,
suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1
ardei iute rosu 1 lingura cu ghimbir…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Barbun in sos picant
26 December 2013
O
reteta delicioasa de barbun cu: frunze de dafin, usturoi, otet, amidon,
ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2
frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau
făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală,…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Porc cu mirodenii in aluat
26 December 2013
O
reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de
porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar,
cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de
porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de vitel cu spanac
26 December 2013
O
reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri
si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de
masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat
6-8 linguri faina integrala 4…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept crocant de curcan
26 December 2013
O
reteta de piept crocant de curcan din: piept de curcan, fulgi de
porumb, miere, unt, oua, alune, ceapa, morcov, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g fulgi de porumb 2 linguri cu miere 2
linguri cu unt 2 ouă 100 g alune 1 ceapă 1 morcov sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Frigarui de porc glasate
26 December 2013
O
reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise,
dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu
boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc
macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g
cepe mici albe sau rosii, taiate in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cocos cu creveti
26 December 2013
Supa
de cocos cu creveti din: ulei, creveti, usturoi, ceapa, ghimbir, lapte
de cocos, limeta, praf de turmeric, sos de peste, piper alb, praz.
Ingrediente: 1 lingurita ulei 250gr creveti, decorticati 2 catei de
usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 bucatica ghimbir, feliat 2 cani de
lapte de nuca de cocos 1/2 limeta, stoarsa…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Vrabioara de vitel cu ciuperci
26 December 2013
Vrabioara
de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei,
cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de
vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa
cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel
sare piper Mod de preparare: Curatati…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu sparanghel
26 December 2013
O
reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui,
ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de
lamaie, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750
g piept de pui 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa
100 g smantana 1 legatura hasmatuchi…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Cotlete de porc cu sos de vin roşu
26 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu sos de vin rosu din: cotlete de porc, ulei
de masline, sare, piper, seminte de fenicul, ceapa si vin rosu.
Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 250 g) 1 lingura ulei de masline sare
piper 1 lingurita seminte de fenicul 1 ceapa medie 300 ml vin rosu …
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu susan si ardei
26 December 2013
O
reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel,
ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente:
400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri
ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de
floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu lămâie si broccoli
26 December 2013
O
reteta de curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa,
broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon.
Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4
snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie
1…
Read more »
Read more »