Retete de Sarbatoare:
Retete de Revelion: Porc prăjit cu ghimbir şi miere
28 December 2013
O
reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon,
sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir,
ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2
gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1
lingura de miere…Read more »
Retete de Revelion: Supă de curcan
28 December 2013
O
reteta de supa de curcan din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de
orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de
orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în
patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de mere 1…Read more »
Retete de Revelion: Chiftele crocante de peste
28 December 2013
O
reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa,
usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua,
firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii.
Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos
28 December 2013
O
reteta de rulouri de vitel in sos din: vrabioara de vitel, iaurt, sos
de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si
piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos
de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire de
usturoi verde 1…Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu broccoli
28 December 2013
O
reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru
verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6
linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper Mod
de preparare:…Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu mere
28 December 2013
O
reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa,
ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g
vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1
catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper Mod…Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie
28 December 2013
Cocktail
cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta,
sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de
vanilie, cardamom. Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml
suc de limeta 15 ml sirop de vanilie 15 ml bitter Crengute de menta si…Read more »
Retete de Revelion: Merluciu inabusit si cartofi
28 December 2013
Merluciu
inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline
extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb,
zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g
file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g
patrunjel, taiat 4 linguri de capere, taiate marunt 1/2 cana otet de vin
alb…Read more »
Retete de Revelion: Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor
28 December 2013
O
reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi,
piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de
soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru
marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup
100 g miere 60 ml…Read more »
Retete de Revelion: Pulpă de curcan în crustă de chili
28 December 2013
O
reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan,
ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei
iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1
kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa
de pui strecurata 700…Read more »
Retete de Revelion: Friptura de vitel in crusta
28 December 2013
O
reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel,
sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel
verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1
chifla veche de-o zi 50 g migdale 1 catel de usturoi 1 fir de rozmarin
1…Read more »
Retete de Revelion: Caracatiţă cu ardei
28 December 2013
Caracatiţă
cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos
de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza
de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1
linguri de faina 3 linguri de…Read more »
Retete de Revelion: Snitele de porc cu lamaie
28 December 2013
O
reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din:
muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin,
rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie.
Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte
bucati coaja de la 1 lamaie…Read more »
Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume
28 December 2013
Pachetele
cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan,
varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir,
piper negru, sare, ulei de canola. Ingrediente: 1 pachet foi de
placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata 2 cesti varza,
tocata 1/4 ceasca morcovi, cuburi 2 cepe…Read more »
Retete de Revelion: Carne de vitel la gratar
28 December 2013
O
reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie,
condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr
unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper
Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine
antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente pentru…Read more »
Retete de Revelion: Toast cu avocado şi carne de curcan
28 December 2013
Se
taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate
pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se
asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii
mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază
deasupra 100g felii de…Read more »
Retete de Revelion: Midii cu ceapa
28 December 2013
O
reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline,
esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare
si paine. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 2 esalote 5 catei de
usturoi 1 morcov 200 ml vin alb 300 g midii curatate congelate 1
legatura patrunjel 1 lamaie piper negru…Read more »
Retete de Revelion: Steak de porc
28 December 2013
O
reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav
afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4
cepe 20 căpşuni 200 g file de păstrăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4
linguri ulei de măsline 4buc. steak de porc Mod de preparare: Tăiaţi
ceapa şi căpşunele…Read more »
Retete de Revelion: Aripi de curcan cu legume
28 December 2013
O
reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz,
usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei
de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un
fir praz 2-3 fire usturoi 2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper
negru şi verde măcinat busuioc…Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu legume în sos
28 December 2013
O
reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi,
cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde,
sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de
usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500
ml…Read more »
Retete de Revelion: Pane de salau cu garnitura
28 December 2013
Pane
de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant,
ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru
prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o
legatura patrunjel Mod de preparare: Se condimentează…Read more »
Retete de Revelion: Escalop de viţel cu sos
28 December 2013
O
reteta de escalop de vitel cu sos din: vrabioara de vitel, parmezan,
unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper.
Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1
lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200
ml vin alb sec…Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume
28 December 2013
Supa
de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi,
telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano,
cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu
branza. Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel
de usturoi, tocat 1 telina, cuburi 2 morcovi, cuburi 1…Read more »
Retete de Revelion: Salata de ton cu fasole
28 December 2013
Salata
de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa
rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet
balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o
ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii 4 oua 300 g ton in
ulei de masline sare…Read more »
Retete de Revelion: Rulada de porc la cuptor
28 December 2013
O
reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina,
chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de
porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec
provensal sare piper Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se
dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este unsa cu…Read more »
Retete de Revelion: Frigărui de curcan în sos de arahide
28 December 2013
O
reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa
verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui,
piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana.
Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru
măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…Read more »
Retete de Revelion: Cotlete de vitel cu ardei copti
28 December 2013
O
reteta de cotlete de vitel cu ardei copti la gratar din: cotlete de
vitel, ardei capia, ulei de masline, lamaie, castraveciori, rozmarin,
patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 1
kg ardei capia 100 ml ulei de masline 1 lamaie 2-3 castraveciori
curatati de coaja 3-4 fire de rozmarin 1…Read more »
Retete de Revelion: File de salau la tigaie
28 December 2013
O
reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de
mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi,
cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de
mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3
morcovi 2 catei usturoi…Read more »
Reteta zilei: Sangria cu lamaie si portocala
27 December 2013
Sangria
cu lamaie si portocala din: portocala, limeta, lamaie, sirop de cirese,
triplu sec, coniac, suc de portocale, ananas, sifon. Ingrediente: 1
portocala, feliata 1 limeta, feliata 1 lamaie, feliata 750 ml sirop de
cirese 1/2 ceasca triplu sec 1/2 ceasca coniac 1 1/2 cesti de suc de
portocale 1 cutie bucati de ananas…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de vita cu sos picant
27 December 2013
O
reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare
grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia,
rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g
pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4
linguri ulei de masline 200 ml…Read more »
Retete de Revelion: Pastrav cu legume
27 December 2013
Pastrav
cu legume din: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei, ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei 1
buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper Mod
de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii cât
mai fine, iar broccoli se rupe în bucheţele…Read more »
Retete de Revelion: Chifteluţe de porc si vita cu sos
27 December 2013
O
reteta de chiftelute de porc si vita cu sos din: muschi de vita, file
de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie, patrunjel,
piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si capere.
Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g fileuri de
ansoa din…Read more »
Retete de Revelion: Ciorba de vitel
27 December 2013
O
reteta de ciorba de vitel din: rasol de vita, ardei capia, ceapa rosie,
morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardie
iute, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 2 bucati
ardei capia 2 bucati cepe roşii 2 bucati morcovi 1 bucata ţelină 1
legatura suc de roşii…Read more »
Retete de Revelion: Taitei cu creveti
27 December 2013
Taitei
cu creveti din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de susan, sos de
soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei grasi,
ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi catei de
usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de miere
Doua lingurite de ulei de susan, preparat…Read more »
Retete de Revelion: File de porc condimentat
27 December 2013
O
reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late,
sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file
de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1
chilii 50 g roşii piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o
pe…Read more »
Retete de Revelion: Rulade de curcan cu fasole verde
27 December 2013
O
reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai
de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de
pasare si unt. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g
fiecare) 20 pastai de fasole verde 12-16 felii de bacon 3 linguri ulei 1
ceapa sare…Read more »
Retete de Revelion: Piept de viţel
27 December 2013
O
reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi
de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux,
mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept
de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce
2 catei…Read more »
Retete de Revelion: Somon cu sos
27 December 2013
Somon
cu sos din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si
tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare piper negru macinat 25 g
unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf
nucsoara o legatura tarhon Mod de preparare: Se condimentează bucăţile
de somon…Read more »
Retete de Revelion: Friptura de porc cu smochine
27 December 2013
O
reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine,
msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a
circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de
bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară…Read more »
Retete de Revelion: Salata cu piept de curcan
27 December 2013
O
reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin
alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru
verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce
sare grunjoasa piper negru…Read more »
Retete de Revelion: Antricot de vitel
27 December 2013
O
reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de
masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei
dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si
piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc
de rosii 3 linguri ulei de masline 3…Read more »
Retete de Revelion: Somon teriyaki cu sparanghel
27 December 2013
O
reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia,
mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir,
usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan.
Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin
preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…Read more »
Retete de Revelion: Medalion de porc cu mere
27 December 2013
O
reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert,
rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite
zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de
usturoi, zdrobit coaja rasa de…Read more »
Retete de Revelion: Copane de curcan în sos de ceapă
27 December 2013
O
reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare
grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar,
ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide.
Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2
frunzuliţe coriandru 75 g unt 50…Read more »
Retete de Revelion: Muşchi de viţel gratinat
27 December 2013
Muschi
de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel,
mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia.
Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau
de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2
linguri parmezanproaspat ras sare piper boia …Read more »
Retete de Revelion: Supă de peşte
27 December 2013
O
reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste,
ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei
de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon,
halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…Read more »
Reteta zilei: Creveti cu usturoi si lamaie
27 December 2013
O
reteta savuroasa de Creveti cu usturoi si lamaie din: creveti, ulei de
masline, unt, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie si sare de mare.
Ingrediente: 500 g creveti 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2
catei usturoi fin tocati 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coaja de
lamaie sare…Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide
27 December 2013
Prajiturele
cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare,
scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua,
esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide. Ingrediente: 1-1/2 cani faina 1
lingurita bicarbonat de sodiu 1-1/2 lingurite de sare 1 lingurita
scortisoara macinata 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac 1 ceasca
de unt…Read more »
Retete de Revelion: Jambon fiert in cidru
27 December 2013
O
reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru,
cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si
boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1
ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi,
tocati 1 tija de telina, taiata felii 6 boabe…Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de curcan cu masline
27 December 2013
O
reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar,
masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu
mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras
galben 5 rosii amestec condimente…Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu dovleac
27 December 2013
Vitel
cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei,
patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g
antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml
ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara
Mod de preparare: Curatati carnea de pielite…Read more »
Retete de Revelion: Pastrav cu migdale si ardei gras
27 December 2013
O
reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei
gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate
grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…Read more »
Retete de Revelion: Ciorba de varza cu carne de porc
27 December 2013
O
reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc
impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa,
foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc
impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml
suc de rosii 2…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos
27 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu sos din: piept de curcan, ulei de masline,
usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza cu
mucegai albastru roquefort 1…Read more »
Retete de Revelion: Viţel cu ciuperci şi legume
27 December 2013
O
reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci
de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne,
unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de
vitel 500 g ciuperci de padure (hribi, manatarci, galbiori, iutari) 2
morcovi 2 radacini de pastarnac 1 ceapa rosie 1 gogosar…Read more »
Retete de Revelion: Peste la cuptor
27 December 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:file de cod, ulei, cartofi, ardei gras,
dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…Read more »
Reteta zilei: Ostropel de pui cu cartofi
27 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Ostropel de pui cu cartofi din: pui,
cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente: ½
pui 5-6 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 5-6 catei usturoi 2-3 linguri bullion
Sare si piper Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune la
fiert pentru…Read more »
Retete de Revelion: Peşte fript cu avocado şi salsa
27 December 2013
O
reteta delicioasa de cod fript cu: avocado, rosii, ceapa, ulei de
masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună
coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2
linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o
jumătate de lămâie sau de la o lămâie…Read more »
Retete de Revelion: Porc cu cocos si citronella
27 December 2013
O
reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de
cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de
chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente:
600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte
de nuca de cocos…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu caise
27 December 2013
O
reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez
salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline
extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de
caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4
caise o linguriţă de alune prăjite rozmarin…Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de vitel marinata
27 December 2013
O
reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de
lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline,
whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa
de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie
piper o ceapa rosie 2-3…Read more »
Retete de Revelion: Cod cu piure de ţelină
27 December 2013
Cod
cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin,
fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun,
lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei
de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…Read more »
Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir
26 December 2013
Prajiturele
aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir,
scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua. Ingrediente: 3
3/4 cesti faina 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de
sare 3 lingurite de ghimbir, ras 3/4 lingurita scortisoara macinata 1/4
lingurita ienibahar 1 cana de zahar 1 cana de zahar…Read more »
Retete de Revelion: Somon cu legume
26 December 2013
Somon
cu legume din: pastarnaci, sfecla, morcovi, somon, mustar, pasta de
hrean, smantana, otet de cidru si marar. Ingrediente: 4 pstarnaci,
feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii groase 6 morcovi, feliati
pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2 linguri mustar cu boabe 2
linguri pasta de hrean 150…Read more »
Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel si sfecla
26 December 2013
Salata
cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati,
sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati
o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi
fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu citrice
26 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie,
portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt.
Ingrediente: pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg) 1 lamaie
feliata 1 portocala feliata 10 frunze proaspete de salvie 3 cani de supa
de pui saraca…Read more »
Retete de Revelion: Friptură de porc în stil chinezesc
26 December 2013
O
reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf
de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez.
Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita
praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos…Read more »
Retete de Revelion: Bors de vitel
26 December 2013
O
reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel,
ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou,
leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol
de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4
cartofi 5 rosii 150 g…Read more »
Retete de Revelion: Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie
26 December 2013
Peşte
marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline,
suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa,
ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente:
700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero ,
lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80…Read more »
Retete de Revelion: Rasol de vitel cu morcovi
26 December 2013
Rasol
de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina,
patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g
morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5
fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 50…Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu miere si cimbru
26 December 2013
O
reteta de curcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente,
ceapa, curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina.
Ingrediente: 1/2 cana de sare 1/2 cana de miere 1/2 cana de condimente
pentru marinada 1 ceapa mare, feliata 1 piept de curcan cu oase (circa 2
kg) 2 pulpe de curcan…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de porc cu ardei iute si raita
26 December 2013
O
reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc,
ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light,
castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde.
Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei
iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…Read more »
Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita
26 December 2013
Sarmale
cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa,
usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous
cous, rosii, dafin, smantana. Ingrediente: 1 varza Sare, dupa gust 2
lingurite de ulei 4 morcovi, cuburi 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi,
tocat 1 lingurita praf de usturoi…Read more »
Retete de Revelion: Chiftele de curcan cu ghimbir
26 December 2013
O
reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei
iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de
lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita,
suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1
ardei iute rosu 1 lingura cu ghimbir…Read more »
Retete de Revelion: Barbun in sos picant
26 December 2013
O
reteta delicioasa de barbun cu: frunze de dafin, usturoi, otet, amidon,
ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2
frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau
făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală,…Read more »
Retete de Revelion: Porc cu mirodenii in aluat
26 December 2013
O
reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de
porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar,
cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de
porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de vitel cu spanac
26 December 2013
O
reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri
si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de
masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat
6-8 linguri faina integrala 4…Read more »
Retete de Revelion: Piept crocant de curcan
26 December 2013
O
reteta de piept crocant de curcan din: piept de curcan, fulgi de
porumb, miere, unt, oua, alune, ceapa, morcov, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g fulgi de porumb 2 linguri cu miere 2
linguri cu unt 2 ouă 100 g alune 1 ceapă 1 morcov sare piper Mod de…Read more »
Retete de Revelion: Frigarui de porc glasate
26 December 2013
O
reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise,
dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu
boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc
macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g
cepe mici albe sau rosii, taiate in…Read more »
Reteta zilei: Supa de cocos cu creveti
26 December 2013
Supa
de cocos cu creveti din: ulei, creveti, usturoi, ceapa, ghimbir, lapte
de cocos, limeta, praf de turmeric, sos de peste, piper alb, praz.
Ingrediente: 1 lingurita ulei 250gr creveti, decorticati 2 catei de
usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 bucatica ghimbir, feliat 2 cani de
lapte de nuca de cocos 1/2 limeta, stoarsa…Read more »
Retete de Revelion: Vrabioara de vitel cu ciuperci
26 December 2013
Vrabioara
de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei,
cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de
vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa
cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel
sare piper Mod de preparare: Curatati…Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu sparanghel
26 December 2013
O
reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui,
ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de
lamaie, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750
g piept de pui 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa
100 g smantana 1 legatura hasmatuchi…Read more »
Retete de Revelion: Cotlete de porc cu sos de vin roşu
26 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu sos de vin rosu din: cotlete de porc, ulei
de masline, sare, piper, seminte de fenicul, ceapa si vin rosu.
Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 250 g) 1 lingura ulei de masline sare
piper 1 lingurita seminte de fenicul 1 ceapa medie 300 ml vin rosu …Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu susan si ardei
26 December 2013
O
reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel,
ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente:
400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri
ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de
floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu lămâie si broccoli
26 December 2013
O
reteta de curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa,
broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon.
Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4
snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie
1…Read more »
Retete de Revelion: Cotlete de vitel
26 December 2013
Cotlete
de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri
ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Prăjiţi cotletele într-o
cratiţă, în ulei încins, până când…Read more »
Retete de Revelion: Vita in sos aromat de bere
26 December 2013
Vita
in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru,
nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1
lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de
nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…Read more »
Retete de Revelion: Porc cu ierburi aromate
26 December 2013
O
reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de
porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o
lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc,
curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de
mustar integral 1 lingura…Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu legume
26 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti,
ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece,
patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2
dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…Read more »
Reteta zilei: Sarmale vegane
26 December 2013
Sarmale
vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei
de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper,
scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano,
cimbru, dafin, zahar. Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2
cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…Read more »
Retete de Revelion: Piept de porc la cuptor
26 December 2013
O
reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept
de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina,
broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de
porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu
frunzele smulse 2 lingurite…Read more »
Retete de Revelion: Ciolan de porc la gratar
26 December 2013
O
reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de
dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si
salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 bucati ardei gras, rosu
si galben 2 linguri mustar de Dijon 800 g ciolan presat, taiat in 4
felii groase 25…Read more »
Retete de Revelion: Rulouri din curcan
26 December 2013
O
reteta de rulouri din curcan: piept de curcan, suc de lamaie, sare,
fulgi de chilli, praz, ricotta, patrunjel, caise si ulei de masline.
Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri suc de lamaie sare mare
fulgi de chilli 1 fir praz 100 g ricotta 1/2 legatura patrunjel tocat
100 g caise uscate, tocate…Read more »
Retete de Revelion: Chilli de curcan
26 December 2013
O
reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de
masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de
cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4
cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de
usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…Read more »
Retete de Revelion: Porc picant cu salsa
26 December 2013
Incinge
2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc;
prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii
picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie;
fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati,
scurge de…Read more »
Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci
25 December 2013
Rulada
de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de
porc, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de
ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1
lingura de piper negru 1 lingurita de patrunjel uscat Mod de
preparare: Combinati sare,…Read more »
Retete de Craciun: Muşchi de porc umplut cu gorgonzola
25 December 2013
O
reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc,
busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente:
1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză
gorgonzola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine
albă tăiată cuburi (fără coajă)…Read more »
Retete de Craciun: Porc la tavă
25 December 2013
O
reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce
si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de
dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau
pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute
200 ml…Read more »
Retete de Craciun: File de vita in foitaj
25 December 2013
O
reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet,
sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano,
cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si
sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1
lingura otet 1/2 lingurita sare…Read more »
Retete de Craciun: Rulada picanta de porc
25 December 2013
O
reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra
tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru,
oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec.
Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra
tocata 2 linguri ulei 1 ceapa mare…Read more »
Retete de Craciun: Rulada cu carne de porc
25 December 2013
O
reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc,
portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina,
gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne
de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1…Read more »
Retete de Craciun: Ruladă de curcan
25 December 2013
Ruladă
de curcan din: piept de curcan, bacon afumat, ciuperci, ceapa,
cascaval, sare, piper, oua, unt, ardei gras, morcovi, foi de dafin si
vin. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon afumat 300 g
ciuperci o ceapa mica 100 g cascaval sare piper boabe 1-2 oua 50 g unt
3-4 linguri ardei gras…Read more »
Retete de Craciun: Carne de porc cu rozmarin
25 December 2013
O
reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin,
usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere
si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o
căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de
măsline 125 ml vin alb demisec o…Read more »
Retete de Craciun: Friptură de curcan
25 December 2013
O
reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de
curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru,
muguri de pin si struguri. Ingrediente:curcan, 2 kg pulpe de curcan 200
ml vin 100 ml vin rose o capatana de usturoi 200 g unt sare grunjoasa
piper negru macinat si boabe cimbru…Read more »
Retete de Craciun: Ceafa de porc cu branza
25 December 2013
O
reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc,
branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare,
piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de
ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100
ml vin…Read more »
Retete de Craciun: Paella de porc şi scoici
25 December 2013
O
reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc,
ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry
supa de legume, spanac si scoici. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline
400g pulpă de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de
usturoi, feliaţi 200g cârnat chorizo, tăiat…Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin
25 December 2013
Cotlet
de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin din: cotlet
de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin
rosu, miere, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 600 g cotlet
de porc 2 catei de usturoi ½ lingurita seminte de fenicul 1 lingura
frunze de cimbru proaspat 1…Read more »
Retete de Craciun: File de porc cu ceapă verde
25 December 2013
O
reteta de file de porc cu ceapa verde din: file de porc, ulei de
masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin
alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri
ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei
iute…Read more »
Retete de Craciun: Supa de curcan
25 December 2013
Supa
de curcan din: curcan, piept de pui, morcovi, telina, albitura, ceapa,
cartofi, oua si gris. Ingrediente: 1 copan de curcan 1 piept de pui
zarzavat pentru supa: morcovi, telina, albitura, ceapa si cartofi pentru
galuste: 2 oua 5-6 linguri gris Mod de preparare: Pui carnea la fiert
în apă rece cu sare, spumezi…Read more »
Retete de Craciun: Piept de curcan cu gutui
25 December 2013
Piept
de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar,
scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
curcan 4 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2
lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în…Read more »
Retete de Craciun: Chiftele de porc cu sos
25 December 2013
O
reteta de chiftele de porc cu sos din: carne tocata de porc, sos de
soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui, sos
hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa verde.
Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 2 linguri sos de soia 2 linguri
de amidon…Read more »
Retete de Craciun: Muschi de porc marinat la gratar
25 December 2013
O
retete de muschi de porc marinat la gratar din: muschi de porc,
ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan, mustar, chilli si arpagic.
Muschiul de porc la gratar este perfect pentru un picnic intre
prieteni. Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 lingurita ghimbir 1
catel de usturoi uscat 25 ml sos de…Read more »
Retete de Craciun: Purcel de lapte în manta
25 December 2013
O
reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere,
banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de
samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet,
piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir
si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere 1…Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere
25 December 2013
Rasol
de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc,
piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel,
coaja de portocala, usturoi, capere, sare. Ingrediente: 1 rasol de
porc dezosat, cu piele 1 lingura piper 2 linguri piper rosu 1-1/2
linguri seminte de fenicul 1 legatura rozmarin 1…Read more »
Retete de Craciun: Ceafa de porc la gratar cu mirodenii
25 December 2013
O
reteta de Ceafa de porc la gratar cu mirodenii din: otet balsamic, ulei
de masline, usturoi, carne de porc, mirodenii indiene, sare si piper.
Ingrediente: 60 ml otet balsamic 120 ml ulei de masline 1 legatura
patrunjel usturoi uscat carne de porc 2 linguri mirodenii indiene sare
piper Mod de preparare: Patrunjelul se…Read more »
Retete de Craciun: Piept de curcan glazurat
25 December 2013
Piept
de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept
de curcan 4 morcovi medii 4 cepe medii 2 catei de usturoi sare piper 2
linguri ulei de floarea soarelui circa 250 ml supa 3 linguri miere
lichida Mod de preparare:…Read more »
Retete de Craciun: Ceafă de porc cu sos de roşii
25 December 2013
O
reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in
bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4
felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura
faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru
uscat sare…Read more »
Retete de Craciun: Medalioane de porc în sos picant
25 December 2013
O
reteta de medalioane de porc in sos picant din: ceapa, ciuperci,
patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si
smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1 legătură
pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper 100 ml vin
alb sec 125 ml supă 200…Read more »
Retete de Craciun: Costite aromate cu glazura de portocale
25 December 2013
O
reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir,
suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite
de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1
felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml
bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata…Read more »
Retete de Craciun: Burtă de porc înăbuşită
25 December 2013
O
reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei
vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de
ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Ingrediente: 800 g de burtă
de porc 1 lingură de ulei vegetal 2 linguri de zahăr cubic (sau zahăr
tos) 3 linguri de…Read more »
Retete de Craciun: Piept de curcan in crusta crocanta
25 December 2013
O
reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta
din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru,
oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte
clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă
crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc cu sos de piersici
25 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt,
sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb,
piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline.
Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 g unt sare grunjoasa cimbr verde
macinat o lingura…Read more »
Reteta zilei: Burta de porc crocanta
25 December 2013
Burta
de porc crocanta din: burta de porc, sos de soia, zahar brun, otet,
ghmibir, usturoi, anason, piper boabe, ulei, ceapa verde. Ingrediente:
1-2 bucati burta de porc 1 ceasca sos de soia ½ ceasca de zahar brun ¼
cana otet 1 bucata ghimbir 4 catei de usturoi, tocat 6 stelute de anason
12…Read more »
Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume
25 December 2013
O
reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa,
miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de
masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere
piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi
rozmarin proaspăt 8 cartofi noi…Read more »
Retete de Craciun: Satay de porc cu sos de arahide
25 December 2013
O
reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de
nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion,
sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza,
zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de
porc 125 g de…Read more »
Retete de Craciun: Cotlete de porc cu miere si fructe
25 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc,
ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1
cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de
ananas 1 lingura mustar Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in
fiecare cotlet…Read more »
Retete de Craciun: Curcan la cuptor cu mirodenii
25 December 2013
Curcan
la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt,
rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin,
ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la
temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat,
tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…Read more »
Retete de Craciun: Coaste de porc şi sos de chives
25 December 2013
O
reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola,
seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos
dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde.
Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe
de susan (opţional) pentru sos: 8…Read more »
Aperitive pentru masa de Craciun
24 December 2013
Aperitive
pentru masa de Craciun: Aperitive din mere, oua si hering marinat
Aperitive din mere, oua si hering marinat din: hering marinat, ulei,
oua, morcovi, ceapa verde, mere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g
hering marinat 50 ml ulei 2 ouă 4 morcovi 2 cepe verzi 4 mere muștar
sare piper Mod de preparare:…Read more »
Reteta zilei: Jambon de porc cu sos de patrunjel
24 December 2013
Jambon
de porc cu sos de patrunjel din: jambon de porc, seminte de fenicul,
piper, fulgi de ardei rosu, rozmarin, usturoi, coaja de lamaie, sare,
patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 1
bucata jambon de porc cu piele 2 linguri de seminte de fenicul 1
lingurita de piper negru 2 lingurite…Read more »
Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos de afine
24 December 2013
O
reteta de cotlet de porc cu sos de afine din: cotlete de porc,
scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper, ulei
de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale,
miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară
chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei de masline
Ingrediente…Read more »
Retete de Craciun: Porc cu morcov si tarhon
24 December 2013
O
reteta de porc cu morcovi si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa,
tarhon, rom, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de
porc 300 g morcov 1 ceapa 1 legatura tarhon 50 ml rom 50 ml ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Cureti carnea de pielite…Read more »