Retete de Sarbatoare:
Reteta zilei: Biscuiti cu crema de menta
21 January 2014
Biscuiti
cu crema de menta din: unt, zahar, oua, vanilie, cacao, faina,
bicarbonat, sare, crema de bezea, zahar pudra, esenta de menta, colorant
alimentar. Ingrediente: 300gr unt, la temperatura camerei 2 cani de
zahar 2 oua 1 lingura esenta de vanilie ¾ cana pudra de cacao 2 cani
faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu…Read more »
Retete delicioase: Fenicul şi şalău cu sos pesto
21 January 2014
O
reteta de fenicul si salau cu sos pesto de rucola din: salau, ulei de
masline extravirgin, sare, piper alb, bulbi de fenicul, rosie, rucola,
seminte de pin si sare. Ingrediente: 1 şalău (400 g) 1 lingură ulei de
măsline extravirgin sare şi piper alb…Read more »
Piept de curcan cu sos
21 January 2014
Piept
de curcan cu sos din: piept de curcan, dulceata de caise, mustar,
cimbru, piper negru, ulei, faina, telina, usturoi, supa de casa, salvie,
apa, piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan o lingurita dulceata de
caise o lingura mustar 1/4 lingurita cimbru 1/2 lingurita…Read more »
Naut cu sos de tomat
21 January 2014
Naut
cu sos de tomat din: naut, rosii in bulion, ceapa, ulei, usturoi, sare.
Ingrediente: 300 g naut o conserva mica rosii in bulion o ceapa o
lingura ulei un catel de usturoi sare Mod de preparare: Cu o seară
înainte de pregătire, se…Read more »
Salam de biscuiti cu stafide
21 January 2014
Salam
de biscuiti cu stafide din: biscuiti populari, zahar, unt, cacao,
lapte, stafide, esenta de tom, zahar pudra. Ingrediente: 250 g biscuiti
populari 250 g zahar 100 g unt 50 g cacao 120 ml lapte 120 g stafide
aurii esenta de rom zahar pudra …Read more »
Fasole batuta cu masline
21 January 2014
Fasole
batuta cu masline din: fasole boabe, masline, boabe de porumb, ulei de
masline, ceapa, boia dulce, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
fasole boabe 200 g masline 100 g boabe de porumb 100 g ulei de masline 2
cepe 1/2 lingurita boia dulce 5-6…Read more »
Iepure cu ceapa
21 January 2014
Iepure
cu ceapa din: iepure, ceapa, bacon, ciuperci, vin alb, cimbru,
patrunjel, foi de dafin, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: un
iepure portionat 500 g cepe mici 150 g bacon 250 g ciuperci 300 ml vin
alb un buchet cimbru si patrunjel 2 foi de…Read more »
Crema de morcov cu chimen
21 January 2014
Crema
de morcov cu chimen din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1 legatura
patrunjel 50 ml ulei sare Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se
curăţă, se spală, se taie mărunt şi se…Read more »
Chiftelute din burtă de vită cu usturoi si marar
21 January 2014
Chiftelute
din burtă de vită cu usturoi si marar din: burta de vita, carne tocata
de vita, ceapa, usturoi, oua, paine inmuiata in lapte, marar, sare,
piper. Ingrediente: 500 g burta de vita 400 g carne tocata (de
preferabil de vita) 1 ceapa 5 catei…Read more »
Lipii cu caşcaval, ardei gras, spanac şi pesto
21 January 2014
Lipii
cu caşcaval, ardei gras, spanac şi pesto din: ardei grasi, branza
halloumi, ulei, spanac, lipii, pesto de busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 300 g branza Halloumi 3 linguri ulei
150 g spanac mic 8 lipii 8 linguri pesto de busuioc sare…Read more »
Portofele cu ceapa, bacon si ciuperci
21 January 2014
Portofele
cu ceapa, bacon si ciuperci din: unt, faina, sare, apa, ceapa,
ciuperci, unt, bacon, patrunjel, ou, sare, piper. Ingrediente: pentru
aluat: 70 g unt moale 150 g faina un praf sare 100 ml apa pentru
umplutura: 5 cepe 150 g ciuperci 20 g unt…Read more »
Reteta zilei: Somon cu sote de legume
21 January 2014
Somon
cu sote de legume din: file de somon, sare, piper, boia de ardei, ulei
de masline, fasole verde, rosii cherry, unt, ceapa verde, usturoi,
parmezan, sos iute. Ingrediente: 450g file de somon 1/4-1/2 lingurita
sare 1/2 lingurita de piper boia de ardei 1…Read more »
Supa de ceapa cu paine prajita
21 January 2014
Supa
de ceapa cu paine prajita din: ceapa, paine, cascaval, untura de
pasare, supa de pasare, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 cepe mari 8
felii de paine 150 g cascaval ras 50 g untura de pasare 1,200 l supa de
pasare o lingura faina sare…Read more »
Peste cu sos de prune
21 January 2014
Peste
cu sos de prune din: morcov, radacina de telina, radacina de patrunjel,
ceapa, unt, zahar, cuiroase, cimbru, boabe de piper, boabe de
ienibahar, foaie de dafin, lamaie, otet, supa de peste, crap, pasta de
prune, nuci, migdale, turta dulce. Ingrediente: 1 morcov 1 radacina…Read more »
Ciorba de varza acra cu costita
21 January 2014
Ciorba
de varza acra cu costita din: varza acra, untura, faina, ceapa, boia de
ardei dulce, costita afumata, slanina afumata, smantana, sare.
Ingrediente: 1 varza acra taiata in forma de taitei 1 lingura cu varf de
untura 2 linguri faina 1 ceapa taiata solzisori 2…Read more »
Prajitura cu cereale
21 January 2014
Prajitura
cu cereale din: cereale expandate, zahar, miere, susan, miez de nuca,
ciocolata menaj, margarina. Ingrediente: 250 g cereale expandate (tip
pufarine) 100 g zahar 7 linguri miere 100 g susan 50 g miez de nuca 200 g
ciocolata menaj 250 g margarina Mod…Read more »
Tortilla de cartofi cu rosii cherry
21 January 2014
Tortilla
de cartofi cu rosii cherry din: cartofi rosii, ardei gras, rosii
cherry, oua, lapte, parmezan, marar, smantana dulce, sare, piper,
nucsoara. Ingrediente: 650 g cartofi rosii fierti (cu o zi inainte) 1
ardei gras rosu 250 g rosii cherry 8 oua 250 ml lapte…Read more »
Crema aromata de branza
21 January 2014
O
reteta delicioasa de crema de branza cu: zahar, zahar vanilat, capsune,
frsca, ciocolata alba, zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g brânză grasă
de vaci 100 g zahăr 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 350 g căpşune 400 ml
frişcă 100 g ciocolată albă 2 linguriţe…Read more »
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si aroma de cimbru
21 January 2014
Tocanita
de vita cu legume si aroma de cimbru din: vita, sare, ulei de masline,
ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, cimbru, dafin, piper, morcovi,
cartofi. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita sare 1 lingura ulei de
masline 2 cepe, tocate 3 catei…Read more »
Dovlecei umpluti cu carne de vitel
21 January 2014
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: dovlecei, carne de vita, ou, unt,
rosii, smantana, ceapa, marar, piper, sare. Ingrediente: 3-4 dovlecei
500 g carne de viţel tocată 1 ou 30 g unt 2 roşii 100 g smântână 1 ceapă
1 legătură de mărar piper sare…Read more »
Cosulete fantezie
21 January 2014
O
reteta delicioasa de cosulete fantezie cu: paine, salata verde, rosii,
ceapa, parmezan, lapte, unt, usturoi, lamaie, ulei, marar, sare.
Ingrediente: 8 felii de pâine toast 1 salată verde 3 roşii 1 ceapă 50 g
parmezan 100 ml lapte 1 lingură cu unt Ingrediente dressing:…Read more »
Perisoare de curcan cu ricotta
21 January 2014
O
reteta delicioasa de perisoare cu: piept de curcan, ricotta, parmezan,
oua, usturoi, patrunjel, sare, piper, unt, faina, lapte, smantana,
marar. Ingrediente: 800 g piept de curcan 250 g ricotta 200 g parmezan 2
ouă 5 căţei de usturoi pătrunjel sare piper Ingrediente sos: 100…Read more »
Falafel cu iaurt şi chutney de caise
21 January 2014
Falafel
cu iaurt şi chutney de caise din: naut, ceapa verde, usturoi, praf de
copt, patrunjel, coriandru verde, seminte de susan, chimen, sare, piper
cayenne, ulei, ardei iute, caise, ceapa, unt, zahar, otet de vin alb,
iaurt. Ingrediente: 1 kg naut (conserva) 4 cepe verzi…Read more »
Tort de clătite cu brânză de vaci
21 January 2014
Tort
de clătite cu brânză de vaci din: praf de budinca cu gust de lamaie,
branza de vaci, lapte, clatite, gem de portocale. Ingrediente: 2 plicuri
praf de budinca cu gust de lamaie 500 g branza de vaci 300 ml lapte 500
g clatite (preparate)…Read more »
Salata calda de legume cu verdeata
21 January 2014
O
reteta delicioasa de salata calda cu: vanata, telina, ardei gras,
ceapa, supa de legume, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1
vânătă 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapă 1 ceşcuţă cu supă de legume
pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spală bine…Read more »
Retete delicioase: Somon la tigaie cu rozmarin şi sos
21 January 2014
O
reteta delicioasa de somon la tigaie cu rozmarin si sos din: somon
file, mango, miere, vin alb sec, lime, ulei de masline, sos worcester,
rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon file 150 g mango 30 ml
miere 100 ml vin alb sec…Read more »
Chifle umplute cu spanac, ciuperci si cascaval
21 January 2014
O
reteta delicioasa de chifle umplute cu: spanac, ciuperci, cascaval,
ceapa, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 8
chifle 1 kg de spanac 250 g ciuperci 100 g caşcaval 2 cepe 2-3 căţei de
usturoi 2 linguri cu pastă de tomate 1 legătură…Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii uscate cu aroma de busuioc
21 January 2014
Sos
de rosii uscate cu aroma de busuioc din: rosii uscate, caju, usturoi,
parmezan, busuioc, piper, sare, ulei de masline, apa. Ingrediente:
500gr rosii uscate ¼ cana caju 6 catei de usturoi ¼ cana parmezan, ras ¼
ceasca busuioc proaspat ½ lingurita piper negru…Read more »
Pui cu miere si scortisoara
21 January 2014
O
reteta delicioasa de pui cu:lamaie, miere, baton de vanilie, baton de
scortisoara, chimen pudra, ulei de masline. Ingrediente: 1 pui potrivit 1
lămâie 4 linguri cu miere 1 baton de vanilie 1 baton cu scorţişoară 1
linguriţă cu pudră de chimen ulei de măsline…Read more »
Boccelute dulci
21 January 2014
O
reteta delicioasa de boccelute cu: foi de placinta, mango, guava,
coniac, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 2
mango 1 guava 100 g unt 1/2 ceşcuţă cu coniac fulgi de migdale Mod de
preparare: Curăţă fructele şi taie-le cubuleţe.…Read more »
Supa de legume cu fidea si verdeata
21 January 2014
O
reteta delicioasa de supa cu: cartofi, morcov, telina, dovlecel, ardei
gras, broccoli, ceapa verde, radacina de patrunjel, patrunjel, unt,
fidea, sare. Ingrediente: 2-3 cartofi 1 morcov 1 ţelină 1 dovlecel 1
ardei gras 1/2 broccoli 1 legătură de ceapă verde 1 rădăcină de
pătrunjel…Read more »
Linte rosie cu peste
21 January 2014
Linte
rosie cu peste din: linte rosie, usturoi, ceapa, unt, apa, sare, piper,
peste, masline negre, ceapa, unt, zahar, cub concentrat de vita, lapte,
cimbru. Ingrediente: 400 g linte rosie 2 catei de usturoi o ceapa 10 g
unt 800 ml apa un praf sare…Read more »
Retete delicioase: Doradă cu rozmarin şi legume
21 January 2014
O
reteta de dorada cu rozmarin si legume din: fileuri de dorada, morcov,
vanata, dovlecei, ceapa alba, tije de telina, ulei de masline, usturoi,
rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de doradă (100 g
fiecare) 1 morcov 1 vânătă 2 dovlecei (zucchini) 1/2 ceapă…
Beneficiile uleiului de cocos
20 January 2014
Uleiul
de cocos, considerat un miracol al naturii, are proprietăţi medicinale
uimitoare şi înlocuieşte cu succes alte produse folosite în gospodărie,
fiind o alternativă accesibilă şi sănătoasă pentru anumite produse
alimentare şi pentru îngrijirea personală. - Uleiul de cocos este ideal
pentru prăjit Pentru alegerea uleiului de gătit, este important să se
ţină cont de…Read more »
Reteta zilei: Tarta cu grapefruit
20 January 2014
Tarta
cu grapefruit din: biscuiti, zahar, unt topit, ou, lapte condensat,
coaja de grapefruit, suc de grapefruit, smantana. Ingrediente aluat: 1
½ cesti biscuiti faramitati ⅓ cana de zahar 6 linguri de unt topit
Ingrediente pentru umplutura: 3 galbenusuri de ou 2 cutii de lapte
condensat 1 lingura de coaja de grapefruit ¾ cana…Read more »
Paste cu carnati si patrunjel
20 January 2014
Paste
cu carnati si patrunjel din: paste, branza topita, smantana, carnati
picanti, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: o punga paste scurte un
tub de branza topita 200 ml smantana 2 carnati picanti sare piper
patrunjel Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare. Intre
timp, smântână şi brânza topită se pun pe foc…Read more »
Supa de rosii cu smantana si patrunjel
20 January 2014
Supa
de rosii cu smantana si patrunjel din: suc de rosii, cartofi, morcov,
usturoi, unt, smantana, patrunjel. Ingrediente: un litru suc de rosii 3
cartofi o ceapa un morcov un catel de usturoi 20 g unt pentru servit:
smantana patrunjel Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi, împreună
cu ceapa tăiată rondele, usturoiul şi…Read more »
Tarta cu spanac si praz
20 January 2014
Tarta
cu spanac si praz din: aluat, praz, spanac, unt, oua, smantana, lapte,
sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat un fir praz
300 g spanac congelat 25 g unt 3 oua 200 ml smantana 100 ml lapte sare
piper Mod de preparare: Aluatul se lasă la decongelat şi, între timp,
prazul tăiat…Read more »
Chiftele de vita
20 January 2014
Chiftele
de vita din: carne de vita, paine, ceapa, usturoi, marar, morcov,
faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vita 2 felii paine
inmuiate in apa o ceapa 2-3 catei de usturoi o legatura marar un morcov
ras 4-5 linguri faina ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare:
Carnea se trece…Read more »
Cornulete cu smochine
20 January 2014
Cornulete
cu smochine din: faina, margarina, zahar pudra, faina de migdale, otet
alb, bicarbonat, sare, smochine, coaja de lamaie, suc de lamaie.
Ingrediente: 125 g faina 100 g margarina 60 g zahar pudra 60 g faina de
migdale o lingurita otet alb un varf cutit subtire de bicarbonat un praf
sare pentru umplutura: 250 g…Read more »
Paste cu piept de porc afumat
20 January 2014
Paste
cu piept de porc afumat din: paste, rosii in bulion, carne tocata de
vita, carne tocata de porc, piept de porc afumat, unt, morcov, telina,
ceapa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: un pachet paste
600 g rosii in bulion 300 g carne tocata de vita 150 g carne tocata de
porc…Read more »
Budinca de cartofi cu mazare si branza
20 January 2014
Budinca
de cartofi cu mazare si branza din: cartofi, mazare, oua, telemea de
vaca, smantana, lapte, sare. Ingrediente: 5 cartofi 200 g mazare 3 oua
200 g telemea de vaca 100 ml smantana 200 ml lapte sare Mod de
preparare: Cartofii se curăţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Mazărea
se…Read more »
Salata cu ton, rosii si ceapa verde
20 January 2014
Salata
cu ton, rosii si ceapa verde din: mix frunze de salata, rosii, ceapa
verde, ton, ardie gras, cartofi, oua, fileuri de ansoa, suc de lamaie,
ulei, sare. Ingrediente: 200 g mix frunze de salata 4 rosii 8 fire ceapa
verde 150 g ton in suc propriu un ardei gras 2 cartofi fierti 4 oua…Read more »
Reteta zilei: Ciocanele de pui cu sos de otet balsamic
20 January 2014
Ciocanele
de pui cu sos de otet balsamic din: ciocanele de pui, gem de caise,
otet balsamic, ghimbir, piper cayenne, sare. Ingrediente: 8 ciocanele
de pui 1/2 cana gem de caise 1/4 ceasca otet balsamic 1 lingurita
ghimbir proaspat, ras un varf de cutit de piper cayenne sare, dupa gust
Mod de…Read more »
Paste cu carnati afumati si ciuperci
20 January 2014
Paste
cu carnati afumati si ciuperci din: paste, carnati afumati, ceapa,
ulei, ciuperci, ardei gras, rosii, ardei iute, sare, piper. Inrgediente:
300 g paste scurte 2 carnati afumati 1 ceapa 1 lingura ulei 150 g
ciuperci proaspete 1 ardei gras 2 rosii 1 ardei iute sare piper Mod de
preparare: Pastele se fierb în…Read more »
Crema de dovlecei cu piept de pui
20 January 2014
Crema
de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, ceapa, morcov,
patrunjel, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 6 dovlecei
potriviti 300 g piept de pui 2 cepe 1 morcov mare 1 legatura patrunjel
100 ml ulei 1 catel de usturoi sare piper Mod de preparare: Se curăţă
dovleceii, morcovul şi ceapa,…Read more »
Crap cu sos de rodii si cartofi
20 January 2014
Crap
cu sos de rodii si cartofi din: file de crap, cartofi noi, sos de
rodii, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de
crap 500 g cartofi noi 50 g sos de rodii 1 lamaie 50 ml ulei 2-3 fire de
patrunjel sare piper Mod de preparare: Spălaţi cartofii, pe cei…Read more »
Retete delicioase: Pui cu hrean
20 January 2014
O
reteta de pui cu hrean din: pui, sos de soia, sare, piper, miere,
hrean, ulei de masline, smantana si marar verde. Ingrediente: 1 pui
potrivit de mare (1 kg) 2 linguri sos de soia sare piper 2 linguri
miere 3 linguri hrean ras puţin ulei de măsline 4-5 linguri smântână
groasă 1 legătură mărar…Read more »
Pachetele cu mac
20 January 2014
Pachetele
cu mac din: faina, lapte, unt, zahar, praf de copt, ou, sare, mac,
lapte, zahar, esenta de vanilie, oua. Ingrediente: pentru aluat: 325 g
faina 100 ml lapte 75 g unt 80 g zahar 1 plic praf de copt 1 ou un praf
de sare pentru umplutura: 300 g mac 200 ml lapte 100…Read more »
File de crap prajit cu slanina si ciuperci
20 January 2014
File
de crap prajit cu slanina si ciuperci din: file de crap, slanina
afumata, ceapa, ciuperci, smantana, boia de ardei, rosii, ardei,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de crap 300 g
slanina afumata 150 g ceapa 500 g ciuperci proaspete 200 ml smantana 8 g
boia de ardei 8 g chimen macinat…Read more »
Retete delicioase: Budinca de curmale
20 January 2014
O
reteta de budinca de curmale din: curmale, bicarbonat de sodiu, unt,
zahar, oua, faina, praf de copt, baton de vanilie, scortisoara, iaurt,
frisca, zahar brun si unt. Ingrediente: 150 g curmale uscate fara
samburi 1 lingurita bicarbonat de sodiu 50 g unt moale 50 g zahar 2 oua
125 g faina 1 lingurita praf…Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati cu dressing de maioneza
20 January 2014
Salata
de cruditati cu dressing de maioneza din: varza, mere, morcov, otet,
ceapa rosie, patrunjel, seminte de susan, maioneza, otet de mere, sare,
piper. Ingrediente: 1/2 varza, tocata 2 mere, taiate julienne 1
morcov, taiat julienne 1 lingurita otet 1/2 ceapa rosie, tocata ¼ cana
patrunjel tocat seminte de susan prajite Ingrediente dressing: ½…Read more »
Supa de branza cu crutoane
20 January 2014
Supa
de branza cu crutoane din: morcovi, radacina de patrunjel, radacina de
telina, apa, paine toast, cascaval degresat, smantana vegetala, sare,
piper, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi 3 radacini de
patrunjel 1/2 radacina de telina 1 l apa 3 felii paine toast decojita 80
g cascaval degresat 50 ml smantana vegetala pentru gatit sare piper…Read more »
Spumă de păstrăv afumat
20 January 2014
Spumă
de păstrăv afumat din: gelatina, file de pastrav afumat, piper, suc de
lamaie, smantana vegetala. Ingrediente: 2 foi gelatina 200 g file de
pastrav afumat piper macinat 1 lingurita suc de lamaie 200 ml smantana
vegetala neindulcita Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în apă
rece. Se pasează peştele afumat şi se…Read more »
Supa crema de fasole cu dovlecei si gulii
20 January 2014
Supa
crema de fasole cu dovlecei si gulii din: boabe de fasole, ceapa, ulei
de masline, radacinoase, dovlecei, gulie, cartof, curcuma, usturoi,
patrunjel. Ingrediente: 150 g boabe de fasole 1 ceapa 2 linguri ulei de
masline 130 g radacinoase 80 g dovlecei 1/2 gulie 1 cartof decojit
curcuma 2 catei de usturoi patrunjel Mod de…Read more »
Desert cu crema de vanilie si frisca
20 January 2014
Desert
cu crema de vanilie si frisca din: frisca, esenta de vanilie, lapte,
zahar, galbenusuri, amidon, aluat de placinta, portocale, ulei.
Ingrediente: 1 l frisca esenta de vanilie 500 ml lapte 100 g zahar 4
galbenusuri 40 g amidon 1 foaie de aluat de placinta feliute de
portocala taiate 2 linguri de ulei Mod de…Read more »
Retete delicioase: Saramură de crap
20 January 2014
O
reteta de saramura de crap cu ardei iute din: crap, rosii, ardei capia,
ardei iuti, gogosari, apa, sare si ulei. Ingrediente: 1 crap de
aproximativ 1 kg 2 roşii 2 ardei capia 2 ardei iuţi 2 gogoşari 2 ardei
graşi galbeni 500ml de apă 1 lingură de sare 1 lingură de ulei pentru
uns…Read more »
Legume la tigaie cu soia şi orez
20 January 2014
Legume
la tigaie cu soia şi orez din: orez, tofu, sos de soia, porumb, rosii,
dovlecel, usturoi, ceapa, pesmet, ou, sare, piper, ulei, supa de legume.
Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 200 g tofu (branza de soia) 2
linguri sos de soia 1 conserva porumb (425 ml) 2 rosii 1 dovlecel mic 1…Read more »
Gogosi sarate
20 January 2014
Gogosi
sarate din: cartofi, lapte, drojdie, oua, faina, zahar, ulei, branza
telemea, ceapa verde, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 100 ml lapte
caldut 1 cub de drojdie 2 oua 250 g faina 1 lingurita zahar 1 l ulei
(penru prajit) 100 g branza telemea 2 legaturi ceapa verde sare Mod de
preparare: Fierbi cartofii…Read more »
Linte cu carnati de casa
20 January 2014
Linte
cu carnati de casa din: linte verde, ceapa, ulei, patrunjel, sare,
carnati de casa. Ingrediente: 250 g linte verde o ceapa mare alba un
litru apa o lingura ulei o legatura patrunjel sare pentru garnitura: 2
carnati mari, de casa Mod de preparare: Lintea si ceapa taiata
pestisori se pun intr-un vas de…Read more »
Retete delicioase: Rulade de vita
20 January 2014
O
reteta de rulade de vita cu branza si rosii din: rosii uscate,
camembert, cimbru, ceapa, usturoi, pulpa de vita, sare, piper, ulei,
otet balsamic si supa de carne. Ingrediente: 12 rosii uscate conservate
in ulei 150 camembert 1/2 legatura cimbru 2 cepe 1 catel de usturoi 4
felii pulpa de vita fasonate pentru rulada…Read more »
Reteta zilei: Supa de legume cu carne de carnati si parmezan
20 January 2014
Supa
de legume cu carne de carnati si parmezan din: ceapa, ardei gras verde,
ulei de masline, condimente, usturoi, supa de pui, rosii, carnati,
fulgi de ardei rosu, naut, sos pesto, parmezan. Ingrediente: 1 ceapa,
tocata 1 ardei gras verde, tocat 3 lingurite ulei de masline 2 lingurite
condimente italiene 1 lingura usturoi, tocat…Read more »
Retete delicioase: Tocana haiduceasca
20 January 2014
O
reteta delicioasa de tocana haiduceasca cu: carne de vita, ceapa,
ardei, suc de rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu,
boia iute, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4
cepe 2-3 roşii 1 ardei 100 ml suc de roşii 5 căţei de usturoi 1 ardei
iute 1 pahar…Read more »
Minciunele
20 January 2014
Minciunele
din: drojdie, faina, lapte, zahar, ou, unt, ulei, sare. Ingrediente: 1
cub de drojdie 500 g faina 250 ml lapte 1 lingurita zahar 1 ou 125 g unt
750 ml ulei (pentru prajit) sare Mod de preparare: Incălzeşti puţin
lapte, pui în el zahărul, drojdia şi o mână de făină. Laşi la dospit.…Read more »
Salata de linte cu avocado
20 January 2014
Salata
de linte cu avocado din: linte, cuisoare, ceapa, rosii, avocado,
morcov. Inrgediente: 250 g linte verde sau 500 g gata fiarta o ceapa cu 3
cuisoare 4 rosii un avocado un morcov Mod de preparare: Lintea, ceapa
cu 3 cuisoare înfipte în ea si apă, de patru ori lintea, se pun la
fiert.…Read more »
Pastrav cu baby spanac
20 January 2014
Pastrav
cu baby spanac din: pastrav, mandarine, ulei de masline, sare, piper,
nucsoara, baby spanac, unt, lamai, ceapa. Ingrediente: 800 g pastrav 2
mandarine 4 linguri ulei de masline sare piper nucsoara 200 g baby
spanac 50 g unt 2 lamai 1 ceapa alba mica Mod de preparare: Tăiaţi
fileurile de păstrăv în bucăţi…Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu crema de menta
Biscuiti
cu crema de menta din: unt, zahar, oua, vanilie, cacao, faina,
bicarbonat, sare, crema de bezea, zahar pudra, esenta de menta, colorant
alimentar. Ingrediente: 300gr unt, la temperatura camerei 2 cani de
zahar 2 oua 1 lingura esenta de vanilie ¾ cana pudra de cacao 2 cani
faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu…Read more »
Reteta zilei: Somon cu sote de legume
Somon
cu sote de legume din: file de somon, sare, piper, boia de ardei, ulei
de masline, fasole verde, rosii cherry, unt, ceapa verde, usturoi,
parmezan, sos iute. Ingrediente: 450g file de somon 1/4-1/2 lingurita
sare 1/2 lingurita de piper boia de ardei 1 lingura ulei de masline 150g
fasole verde, fiarta 180g rosii…Read more »
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si aroma de cimbru
Tocanita
de vita cu legume si aroma de cimbru din: vita, sare, ulei de masline,
ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, cimbru, dafin, piper, morcovi,
cartofi. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita sare 1 lingura ulei de
masline 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, tocat 1 cana de vin rosu 2
cesti…Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii uscate cu aroma de busuioc
Sos
de rosii uscate cu aroma de busuioc din: rosii uscate, caju, usturoi,
parmezan, busuioc, piper, sare, ulei de masline, apa. Ingrediente:
500gr rosii uscate ¼ cana caju 6 catei de usturoi ¼ cana parmezan, ras ¼
ceasca busuioc proaspat ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare ½
ceasca ulei de masline ¼…Read more »
Reteta zilei: Tarta cu grapefruit
Tarta
cu grapefruit din: biscuiti, zahar, unt topit, ou, lapte condensat,
coaja de grapefruit, suc de grapefruit, smantana. Ingrediente aluat: 1
½ cesti biscuiti faramitati ⅓ cana de zahar 6 linguri de unt topit
Ingrediente pentru umplutura: 3 galbenusuri de ou 2 cutii de lapte
condensat 1 lingura de coaja de grapefruit ¾ cana…Read more »
Reteta zilei: Ciocanele de pui cu sos de otet balsamic
Ciocanele
de pui cu sos de otet balsamic din: ciocanele de pui, gem de caise,
otet balsamic, ghimbir, piper cayenne, sare. Ingrediente: 8 ciocanele
de pui 1/2 cana gem de caise 1/4 ceasca otet balsamic 1 lingurita
ghimbir proaspat, ras un varf de cutit de piper cayenne sare, dupa gust
Mod de…Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati cu dressing de maioneza
Salata
de cruditati cu dressing de maioneza din: varza, mere, morcov, otet,
ceapa rosie, patrunjel, seminte de susan, maioneza, otet de mere, sare,
piper. Ingrediente: 1/2 varza, tocata 2 mere, taiate julienne 1
morcov, taiat julienne 1 lingurita otet 1/2 ceapa rosie, tocata ¼ cana
patrunjel tocat seminte de susan prajite Ingrediente dressing: ½…Read more »
Reteta zilei: Supa de legume cu carne de carnati si parmezan
Supa
de legume cu carne de carnati si parmezan din: ceapa, ardei gras verde,
ulei de masline, condimente, usturoi, supa de pui, rosii, carnati,
fulgi de ardei rosu, naut, sos pesto, parmezan. Ingrediente: 1 ceapa,
tocata 1 ardei gras verde, tocat 3 lingurite ulei de masline 2 lingurite
condimente italiene 1 lingura usturoi, tocat…Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si cacao
Tort
cu crema de ciocolata si cacao din: oua, zahar, faina, cacao, frisca
lichida, lichior, fulgi de ciocolata, smantana, lapte condensat, frisca.
Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 3/4 cesti faina 3 linguri cacao 1
cana frisca lichida 1/2 cani lihior, dupa preferinta 1 1/2 cani fulgi de
ciocolata 1 cana smantana 1 cana…Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in sos picant
Pulpe
de pui in sos picant din: ulei de masline, ardei chili, usturoi, suc de
lamaie, boia de ardei, foaie de dafin, oregano, sare, piper, pulpe de
pui. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 3-4 ardei chili 4 catei
usturoi sucul de la 1 lamaie 1 lingura de boia de ardei 1 foaie de…Read more »
Reteta zilei: Gnocchi cu bacon si rosii
Gnocchi
cu bacon si rosii din: bacon, gnocci, rosii cherry, ulei de masline,
sare, piper, parmezan. Ingrediente: 4 felii de bacon, cuburi 300 gr
gnocchi 1 fir praz, tocat 1 cana de rosii cherry, tocate ulei de masline
sare si piper 1/4 ceasca parmezan ras Mod de preparare: Aduceti o
oala cu…Read more »
Reteta zilei: Piure de cartofi cu aroma de hrean
Piure
de cartofi cu aroma de hrean din: cartofi, pastarnac, unt, hrean, sare,
piper, smantana. Ingrediente: 1 kg de cartofi ½ kg pastarnac 3
linguri unt, la temperatura camerei 1-2 linguri de hrean 1 lingurita
sare ⅛ lingurita piper ⅓ ceasca smantana Mod de preparare: Curatati
si taiati rondele pastarnacul. Curatati si…Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu fidea si patrunjel
Supa
de pui cu fidea si patrunjel din: supa de pui, piept de pui, aripi de
pui, morcivi, telina, ceapa, patrunjel, fidea, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 8 cesti supa de pui 2 bucati piept de pui 2
pulpe de pui 2 aripi de pui 3 morcovi, felii 2 tulpini de telina, plus…Read more »
Reteta zilei: Salata cu branza, nuci si pere
Salata
cu branza, nuci si pere din: suc de pere, otet de pere, ulei de
masline, cimbru, piper, salata, para, ceapa, nuci, branza, sare.
Ingrediente pentru vinegreta: 3 linguri de suc de pere 1 linguri de otet
de pere 2 linguri de ulei de masline 2 crengute de cimbru 1/8 lingurita
piper negru Ingrediente…Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi cu stafide
Salata
de cartofi cu stafide din: cartofi, castravete, ardei rosu, sunca,
stafide, oua, maioneza, iaurt, miere, sare, piper. Ingrediente: 450g
cartofi 1/2 castravete , fara seminte 1/3 cana de ardei rosu, tocat 1/3
ceasca sunca, tocata ¼ ceasca stafide 3 oua fierte 3 linguri maioneza 4
linguri iaurt 2 linguri de miere 3/4 lingurita…Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu afine si aroma de lamaie
Prajitura
cu afine si aroma de lamaie din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar,
esenta de vanilie, coaja de lamaie, oua, afine, suc de lamaie, zahar
pudra. Ingrediente: 1 cana faina 1 lingurita praf de copt ½ lingurita
sare 150gr unt 1 cana zahar ¼ lingurita esenta vanilie 1 lingurita coaja
de lamaie…Read more »
Reteta zilei: Paste cu pesto de broccoli
Paste
cu pesto de broccoli din: broccoli, paste, ulei de masline, ceapa,
usturoi, parmezan, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 cesti de
broccoli 1 pachet paste 2 linguri ulei de masline 1/2 cana de ceapa,
cuburi 2 catei de usturoi, tocat 2/3 cana parmezan, ras smantana sare si
piper, dupa gust Mod de…Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu quinoa si busuioc
Ciuperci
umplute cu quinoa si busuioc din: quinoa, parmeza, usturoi, ceapa
verde, busuioc, rosii uscate, ciuperci, ulei de masline. Ingrediente: ¼
ceasca de quinoa ½ ceasca de parmezan 2 catei de usturoi, tocat 2
linguri de ceapa verde, tocata 2 linguri de busuioc proaspat, tocat 2
linguri rosii uscate 24 ciuperci 2 linguri de…Read more »
Reteta zilei: Sote de cartofi si fasole verde la tigaie
Sote
de cartofi si fasole verde la tigaie din: cartof rosu, fasole verde,
ulei de canola, usturoi, sare, piper, seminte de susan. Ingrediente: 1
cartof rosu , curatat 100gr fasole verde, feliata pe diagonala 1
lingura de ulei de canola 1 catel de usturoi, tocat sare piper negru 1
lingura seminte de susan …Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu nuci si mere
Prajitura
cu nuci si mere din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, mere, nuci,
faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare.
Ingrediente: 1 cana unt, topit 1 2/3 ceasca zahar 2 oua 1 lingurita
esenta de vanilie 3 cesti de mere, cuburi 1/2 ceasca nuci, maruntite 2
cani de faina 2 lingurite…Read more »
Reteta zilei: Frigarui picante cu creveti
Frigarui
picante cu creveti din: usturoi, ardei iute, sos adobo, lamaie, ulei de
masline, paprika, coriandru, sare, piper, fulgi de ardei rosu, piper
cayenne, creveti, ananas, orez. Ingrediente: 3 catei de usturoi, tocat
2 ardei iuti in sos adobo 2 lingurite de sos adobo 1 lamaie, stoarsa 2
linguri de ulei de masline 1…Read more »
Reteta zilei: Pui la cuptor cu aroma de usturoi
Pui
la cuptor cu aroma de usturoi din: pui, unt, sare, usturoi, lamaie,
coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, salvie, cimbru, ceapa, ulei de
masline, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1 pui 150gr unt 1/2
lingurita de sare 1 catel de usturoi, tocat 2 lamai (coaja si zeama de
la 1 lamaie ,…Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu legume si dressing de maioneza
Salata
de pui cu legume si dressing de maioneza din: pui, ardei gras verde,
fasole neagra, porumb, rosii, ceapa verde, salata, coriandru, avocado,
chips-uri tortilla, maioneza, smantana, condimente, condimente pentru
taco, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 cani de cuburi de
pui, fiert 1 ardei verde, cuburi 1 cana de fasole neagra 1…Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si cirese
Fursecuri
cu ciocolata si cirese din: cirese uscate, rom, faina, praf de copt,
bicarbonat, sare, unt, zahar brun, zahar, oua, vanilie, cicolata neagra,
ciocolata alba. Ingrediente: 3/4 ceasca cirese uscate, tocate 1 cana
de rom 2 1/4 ceasca, plus o lingura faina 1 lingurita praf de copt 3/4
lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita…Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita la gratar marinata in usturoi
Friptura
de vita la gratar marinata in usturoi din: friptura de vita, sprite,
ulei de canola, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata friptura
de vita 355ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras
sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Puneti friptura intr-o
punga mare de…Read more »
Reteta zilei: Supa de perisoare de pui cu legume
Supa
de perisoare de pui cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
morcov, dovlecei, dovleac, supa de pui, rosii, frunze dafin, busuioc,
oregano, cimbru, sare, piper, orz, carnati de pui, parmezan.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, cuburi 3 catei de
usturoi, ras 2 cesti morcov, tocat 2 dovlecei mici,…Read more »
Reteta zilei: Sufleuri de legume cu bacon
Sufleuri
de legume cu bacon din: bacon, ceapa verde, ghimbir, piper, oua, albus
de ou, late, sare. Ingrediente: 6 felii de bacon fiert, tocat 1/2 cana
ceapa verde, tocata 1 lingura de ghimbir, proaspat ras 1/4 lingurita
piper negru, proaspat macinat 6 oua 4 albusuri de ou 1 cana lapte
degresat 1/4 lingurita de…Read more »
Reteta zilei: Suc de sfecla rosie cu mere
Suc
de sfecla rosie cu mere din: sfecla, mere, salata, castravete,
coriandru, lamaie, ghimbir, pasta de ardei iute. Ingrediente: 3-4
bucati sfecla 1 1/2 mere 1 salata 1 castravete 1 buchet de coriandru 1
lamaie 1 buc ghimbir 1 varf de cutit pasta de ardei iute Mod de
preparare: Se taie merele…Read more »
Reteta zilei: Paste cu carne tocata de curcan si sos pesto
Paste
cu carne tocata de curcan si sos pesto din: carne tocata de curcan,
paste, sos pesto, rosii, spanac, usturoi, parmezan, ulei de masline.
Ingrediente: ½ kg carne tocata de curcan 1 pachet paste 1 cana sos pesto
1 cutie rosii, maruntite 250 gr spanac 2 catei de usturoi, tocat 1 1/2
cupe parmezan,…Read more »
Reteta zilei: Curry de pui cu legume
Curry
de pui cu legume din: piept de pui, ulei, usturoi, ceapa, lemongrass,
pasta de curry, supa de pui, tofu, frunze de limeta, ghimbir, rosie,
lapte de cocos, vanata, zahar brun, sos de peste, corinadru.
Ingrediente: 1 jumatate piept de pui, cuburi 2 linguri ulei 2 catei
usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 legatura…Read more »
Reteta zilei: Salata de varza cu morcovi si afine uscate
Salata
de varza cu morcovi si afine uscate din: varza, ardei gras, morcovi,
afine uscate, apa, sare, zahar, otet, ulei, usturoi. Ingrediente
salata: 1 varza 1 ardei gras, taiat fasii subtiri 2-3 morcovi ⅓ ceasca
afine uscate Ingrediente Marinata: 2 cani de apa 1 lingura sare + ½
lingurita ⅓ cana de zahar ⅓…Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu aroma de ghimbir
Fursecuri
cu aroma de ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara,
cuisoare, nucsoara, cardamom, piper alb, ghimbir, sare, zahar brun,
ulei, ou, ghimbir confiat, zahar. Ingrediente: 2 1/4 cani faina 1
lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite de scortisoara macinata 1/2
lingurita de cuisoare macinate 1/2 lingurita nucsoara macinata ½
lingurita cardamom ⅛ lingurita…Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de vita
Paste
cu sos de vita din: paste, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci,
carne de vita, sare, piper, marar uscat, cimbru, supa de vita, smantana,
faina, ulei. Ingrediente: 1 pachet paste 1 1/2 linguri de ulei de
masline 1 ceapa, felii subtiri 2 catei de usturoi, pisat 250gr ciuperci,
feliate 500gr carne de vita,…Read more »
Reteta zilei: Inele de ceapa in crusta de pesmet
Inele
de ceapa in crusta de pesmet din: ceapa, albus de ou, pesmet,
condimente, faina, sare. Ingrediente: 2-3 cepe, feliate 2-3 albusuri
de ou 1 1/2 cupe pesmet 3/4 cana faina 2 lingurite condimente, dupa
preferinta sare, dupa gust Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul
la 200C. Amestecati pesmetul cu condimentele. Puneti…Read more »
Reteta zilei: Cartofi dulci caramelizati
Cartofi
dulci caramelizati din: cartofi dulci, zahar, scortisoara, coaja de
portocala, seminte de susan, nuci. Ingrediente: 2 cartofi dulci 3
linguri de zahar 1/2-1 lingurita de scortisoara 1 lingurita coaja de
portocala 2 lingurite seminte de susan, prajite 2 linguri nuci, prajite
si tocate Mod de preparare: Se clatesc si se feliaza…Read more »
Reteta zilei: Vita cu legume la tigaie si sos de soia
Vita
cu legume la tigaie si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, vin
de orez, amidon, ulei de arahide, ardei gras verde, ardei gras rosu,
ceapa, ghimbir, usturoi, orez, zahar, supa de pui, sos de fasole neagra,
ulei de susan. Ingrediente: 450 g carne de vita, taiata felii subtiri
1…Read more »
Reteta zilei: Salata de creveti cu pomelo, menta si coriandru
Salata
de creveti cu pomelo, menta si coriandru din: pomelo, creveti, ardei
iute, usturoi, menta, coriandru, nuca de cocos, arahide, sos de peste,
suc de lamaie, zahar. Ingrediente: 1 pomelo 300g creveti, decorticati 3
cepe, feliate 4-5 ardei iuti, maruntiti 1 catel de usturoi, tocat 1
legatura de menta, tocata 1 legatura coriandru, tocat…Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole cu bacon
Mancare
de fasole cu bacon din: bacon, ceapa, fasole, ketchup, zahar brun,
cuisoare, mustar, sos de soia. Ingrediente: 4 felii de bacon, tocat
1/2 cana ceapa, cuburi 3 conserve fasole 1/2 ceasca Ketchup 1/4 ceasca
zahar brun 1/2 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita de mustar ¼ ceasca
sos soia Mod de preparare: Se…Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu iaurt si fulgi de ciocolata
Prajiturele
cu iaurt si fulgi de ciocolata din: faina, cacao, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar, zahar brun, albus de ou, esenta
de vanilie, iaurt, fulgi de ciocolata neagra, fulgi de ciocolata alba.
Ingrediente: 200 gr faina ¼ ceasca cacao ½ lingurita praf de copt ¼
lingurita bicarbonat de sodiu 1/8…Read more »
Reteta zilei: Paste cu mazare si sos pesto
Paste
cu mazare si sos pesto din: paste, busuioc, patrunjel, capere, ansoa,
lamaie, mustar, usturoi, ulei de masline, mazare, sare, piper.
Ingrediente: 1 pachet paste 1 legatura de busuioc proaspat, tocat 1
legatura de patrunjel, tocat 2-3 linguri capere 2 file-uri ansoa 1
lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi, pisat 1/2…Read more »