Retete de Sarbatoare:
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de smochine
6 January 2014
Cocktail
cu aroma de smochine din: pisco, tuica, cointreau, sirop cu aroma de
cimbru, suc de limeta, smochina, crengute de cimbru, zahar, apa.
Ingrediente: 45 ml pisco sau tuica romaneasca 8 ml cointreau 15 ml sirop
cu aroma de cimbru 15 ml suc de limeta 1 smochina proaspata, taiata
sferturi crengute de cimbru si…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptura de gasca in sos
6 January 2014
Friptura
de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa,
piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de gasca maghiran oregano sare
grunjoasa piper mozaic boabe si macinat 150 ml vin rosu ulei de…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Coaste de porc dulci-acrisoare
6 January 2014
O
reteta delicioasa de coaste de porc dulci acrisoare din: coaste, miere,
otet balsamic, usturoi, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg coaste 4
linguri cu miere 4 linguri cu otet balsamic 2 catei de usturoi 1 lingura
bulion sare Mod de preparare: Spala coastele…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Biban de mare cu roşii
6 January 2014
O
reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry,
ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4
bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry
galbene 40 ml ulei de masline 200…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Ciorba de gasca
6 January 2014
O
reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi,
patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de
patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată din piept de pui
6 January 2014
O
reteta de salata din piept de pui din: unt, piept de pui, sare, piper,
muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de sherry, ulei de
soia si patrunjel. Ingrediente: 4 lingurite unt 4 piepturi mici de pui
curatate (fara piele si oase)…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptură de porc cu sos
6 January 2014
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt,
ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare. Ingrediente: 10
cotlete 2 linguri unt 1 ceapa 200 g ciuperci 3 linguri vin rosu 2
linguri sos de soia 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Gasca la cuptor cu galuste
6 January 2014
Gasca
la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa,
mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet,
nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3
cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de portocale cu dovleac
6 January 2014
O
reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere,
zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi. Ingrediente:
120 g frisca 120 g iaurt 2 lingurite miere lichida zeama de la o lamaie
radacina de ghimbir proaspat razuita 400 g dovleac…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Doradă cu salsa
6 January 2014
O
reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente
cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado,
ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2
linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Frigărui de porc
6 January 2014
O
reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de
porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor,
ceapa, usturoi si unt de arahide. Ingrediente: 500 g de carne de porc
file 3 linguri de sos chili…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna picanta cu branza
6 January 2014
Lasagna
picanta cu branza din: ceapa rosie, usturoi, carne de carnati, sos de
rosii, chili, chimen, fulgi de ardei rosu, foi de lasagna, ricotta,
coriandru, ardei iute, branza. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 4
catei de usturoi, tocat 600gr carne de carnati picanti 1…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Aripioare de pui cu susan si sos
6 January 2014
Aripioare
de pui cu susan si sos din: aripi de pui, oua, faina, sare, piper,
susan, salata, iaurt, ulei. Ingrediente: 12 aripi de pui 4 ouă 2
linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 linguri
de iaurt ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Pulpa de porc cu sos de legume
6 January 2014
O
reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc,
usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina,
usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 5 catei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Retete usoare: File de cod cu legume
6 January 2014
O
reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida,
broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli
50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Muşchi de porc în foitaj
6 January 2014
O
reteta delicioasa de muschi de porc in foitaj din: aluat, muschi de
porc, ciuperci, ou, vin alb, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 muschi de porc 400 g ciuperci
1 ou 1/2 pahar cu vin alb…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată cu ton afumat
6 January 2014
O
reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton
afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline,
porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper,
cimbru, lamaie si crutoane. Ingrediente: 400 g ton afumat o…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Iepure înăbuşit
6 January 2014
O
reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare,
piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin
alb, supa, rozmarin, cimbru si masline. Ingrediente: 1 iepure curatat
(circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati) sare piper 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de merisoare
6 January 2014
Sos
de merisoare din: merisoare, zahar, apa, suc de portocale.
Ingrediente: 350gr merisoare 1 cana de zahar 1/2 cana de apa 1/2 ceasca
de suc de portocale Mod de preparare: Spalati merisoarele.
Combinati zahar, apa si suc de portocale intr-o craticioara.…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Peşte cu sos de soia
6 January 2014
O
reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek,
ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si
miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1
lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de legume cu mozzarella
6 January 2014
O
reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de
tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline,
usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra. Ingrediente:
pastă de tomate o salată verde 200 g năut 4 roşii 400…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Carnati de porc in aluat
6 January 2014
O
reteta simpla si delicioasa de carnati de porc in aluat din: carnati de
porc, mustar, ou si aluat foitaj. Ingrediente: carnati de porc 650 g
mustar 80 g ou 1 buc. aluat foietaj 400g Mod de preparare: Cârnatii se
gatesc pe gratar pe…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptură de prepeliţă
6 January 2014
O
reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă din: cimbru, prepeite, ulei
de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe,
otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2 crengute de cimbru 2
prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit putina miere lichida 4…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Carnati de casa cu rozmarin
6 January 2014
O
reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si
vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa,
ulei, mate, otet, bicarboant si malai. Ingrediente: un kg carne de porc
si de vita cimbru rozmarin uscat si proaspat sare piper…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Ceafa de porc cu fructe de padure
6 January 2014
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din:
ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g
fructe de padure 120 g…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Piept de pui cu hribi
6 January 2014
Piept
de pui cu hribi din: piept de pui, ceapa, morcov, hribi si ulei.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mai mari 1 morcov 500-700 g hribi 100
ml ulei Mod de preparare: Pui uleiul la încins, adaugi pieptul de pui
tăiat cubuleţe, îl…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Paste cu somon
6 January 2014
O
reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi,
spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa,
smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castane fierte si coapte
6 January 2014
Castane
fierte si coapte din castane crude in coaja. Ingrediente: 1 kg
castane crude, in coaja Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul
la 200C. Pentru a pregati castanele, le apucati ferm intre degetul mare
si cel aratator si cu ajutorul…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Muşchi de porc cu portocale
6 January 2014
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi,
unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde,
patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper
negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Pui cu cocos
6 January 2014
Pui
cu cocos în stil thailandez din: dovleac, vanata, ulei de rapita, fulgi
de cocos, pesmet, piept de pui, ou, rosii cherry si pasta rosie de
curry. Ingrediente: 1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte,
taiat cubulete 1 vanata mare, taiata cubulete 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Ciorbă de peşte
6 January 2014
O
reteta de ciorba de peste din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de
peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1
catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g
file de crap (dezosat) 10 g…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata de ton cu avocado
6 January 2014
O
reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa,
branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g
branza telemea cativa fulgi de migdale…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Ciorbă de curcan cu tăiţei
6 January 2014
Ciorbă
de curcan cu tăiţei din: carne de curcan, ceapa, ou, morcov, telina,
pastarnac, rosii, ardei iute, bors, usturoi, marar, sare, piper, faina,
apa. Ingrediente: 700 g carne de curcan două cepe un ou un morcov o
jumătate de ţelină un păstârnac 5 roşii un…
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de smochine
Cocktail
cu aroma de smochine din: pisco, tuica, cointreau, sirop cu aroma de
cimbru, suc de limeta, smochina, crengute de cimbru, zahar, apa.
Ingrediente: 45 ml pisco sau tuica romaneasca 8 ml cointreau 15 ml sirop
cu aroma de cimbru 15 ml suc de limeta 1 smochina proaspata, taiata
sferturi crengute de cimbru si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna picanta cu branza
Lasagna
picanta cu branza din: ceapa rosie, usturoi, carne de carnati, sos de
rosii, chili, chimen, fulgi de ardei rosu, foi de lasagna, ricotta,
coriandru, ardei iute, branza. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 4
catei de usturoi, tocat 600gr carne de carnati picanti 1 borcan sos de
rosii 2 lingurite chili 2 lingurite chimen…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de merisoare
Sos
de merisoare din: merisoare, zahar, apa, suc de portocale.
Ingrediente: 350gr merisoare 1 cana de zahar 1/2 cana de apa 1/2 ceasca
de suc de portocale Mod de preparare: Spalati merisoarele.
Combinati zahar, apa si suc de portocale intr-o craticioara. Se amesteca
si se fierbe la foc mare aproximativ 10…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castane fierte si coapte
Castane
fierte si coapte din castane crude in coaja. Ingrediente: 1 kg
castane crude, in coaja Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul
la 200C. Pentru a pregati castanele, le apucati ferm intre degetul mare
si cel aratator si cu ajutorul unui cutit zimtat taiati de jur
imprejur. Puneti intr-o cratita.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Panna Cotta cu sos de capsuni
Panna
Cotta cu sos de capsuni din: praf de gelatina, smantana, iaurt, esenta
de vanilie, zahar, capsuni, otet balsamic, piper, menta. Ingrediente
Panna Cotta: 3 lingurite praf de gelatina 3 cesti smantana 2 cani iaurt 1
½ lingurita de esenta de vanilie ¾ cana de zahar Ingrediente sos de
capsuni: 8 cani capsuni, feliate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de miere si seminte de susan
Aripioare
de pui cu glazura de miere si seminte de susan din: aripioare de pui,
zahar, sare, apa, usturoi, patrunjel, boia de ardei, piper negru, miere,
seminte de susan. Ingrediente: 10-12 aripioare de pui 2 linguri zahar
2 linguri sare 2 cesti apa 1 lingurita usturoi amestecat cu patrunjel
si sare 1 lingurita boia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita in sos de legume
Carne
de vita in sos de legume din: carne de vita, morcov, ciuperci
proaspete, ceapa, usturoi, faina, supa, condimente, supa de vita, vin
rosu, smantana, sare. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 2 cani
morcov, feliat 1 kg ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa, tocata 6 catei
usturoi, pisat ⅓ ceasca faina 1 ceasca supa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de legume cu smantana
Supa
de legume cu smantana din: ulei de masline, sfecla, morcovi, varza,
ardei gras rosu, ceapa, apa, cartofi, smantana, verdeata, sare, piper.
Ingrediente: 5 linguri ulei de masline 1 sfecla 2 morcovi ¼ varza 1
ardei gras rosu ½ ceapa 4 litri apa 3 cartofi, cuburi 1 cana smantana
1/2 cana verdeata, dupa preferinta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de prune
Cocktail
cu aroma de prune din: bourbon, sirop de prune, sherry, gheata, felii
de prune. Ingrediente: 60 ml bourbon 20 ml sirop de prune 7 ml sherry
gheata Felii de prune, pentru servire Mod de preparare: Adaugati
toate ingredientele intr-un pahar. Adaugati gheata. Se amesteca bine.
Garnisiti cu felii de prune si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in sos de usturoi
Creveti
in sos de usturoi din: creveti, unt, ulei de masline, usturoi,
patrunjel, suc de lamaie, praf de chili, sare, branza feta, paine
proaspata. Ingrediente: 500gr creveti, decorticati 4 linguri de unt 4
linguri de ulei de masline 8 catei de usturoi, tocat ½ ceasca patrunjel,
tocat 6 linguri de suc de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita la tigaie cu sos de sparanghel
Carne
de vita la tigaie cu sos de sparanghel din: ulei de susan, rosie, ardei
gras rosu, usturoi, sparanghel, carne de vita, condimente, sos hoisin,
sos de soia, vin, chili, taitei de orez, fulgi de ardei rosu, seminte de
susan. Ingrediente: 2 linguri ulei de susan 1 ceapa rosie, feliata 1
ardei gras rosu, feliat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail tequila cu aroma de limeta
Cocktail
tequila cu aroma de limeta din: tequila, cointreau, suc de limeta,
sirop, felii de limeta, sare. Ingrediente: 60 ml tequila 15 ml
cointreau 30 ml suc de limeta 8 ml sirop (apa cu zahar, fiarta si
racita) Felii de limeta sare Mod de preparare: Udati marginea
paharului cu suc de limeta,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei gras si aroma de ghimbir
Salata
de fasole verde cu ardei gras si aroma de ghimbir din: usturoi,
ghimbir, ulei de masline, ardei gras, fasole verde, sare si piper.
Ingrediente: 4-5 catei de usturoi, tocat 1 lingura ghimbir, tocat 2
linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu , taiat fasii subtiri 1 kg
fasole verde, rupta bucati sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu afine si rodie
Salata
cu afine si rodie din: rodie, salata verde, afine uscate, migdale, ulei
de masline, otet, mustar dijon, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1
rodie, curatata 1 salata verde ½ ceasca afine uscate 1/2 cana migdale
feliate, prajite Ingrediente pentru sos: 3 linguri ulei de masline 3
linguri otet 1 lingurita mustar dijon 1 lingurita oregano,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de fenicul cu telina
Supa
crema de fenicul cu telina din: ceapa, fenicul, telina, supa de pui,
piper alb, sare, smantana, ulei cu patrunjel, patrunjel, usturoi, suc de
lamaie. Ingrediente: 1 ceapa, cuburi 1 bulb de fenicul, cuburi 1-2
linguri de ulei de masline 2 teline, cuburi 8 cani supa de pui ¼
lingurita piper alb sare dupa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu branza, ceapa si bacon
Rulouri
cu branza, ceapa si bacon din: ulei de masline, ceapa, bacon, branza,
sare, aluat. Ingrediente: 2 lingurite de ulei de masline 2 cepe,
feliate 5 felii de bacon, tocat 1 aluat de patiserie 1 ceasca branza,
maruntita 1 ceapa, feliata Sare Mod de preparare: Se incalzeste uleiul
intr-o tigaie mare la foc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata calda de conopida, ardei gras, migdale si capere
Salata
calda de conopida, ardei gras, migdale si capere din: conopida, ardei
gras rosu, ulei de masline, sare, piper, migdale, masline, capere,
patrunjel, lamaie. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1 ardei
gras rosu, fara seminte, cuburi 2 linguri ulei de masline sare și piper
negru proaspat macinat, dupa gust 3 linguri migdale 2/3 ceasca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de crab cu legume si dressing de maioneza
Salata
de crab cu legume si dressing de maioneza din: crab, castravete, rosii,
ceapa verde, usturoi, maioneza. Ingrediente: 500gr carne de crab,
tocat 1 castravete, cuburi 2 rosii, cuburi ¼ cana de ceapa verde, tocata
3 catei de usturoi, pisat ½ ceasca maioneza Mod de preparare:
Intr-un castron mare, se combina rosiile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail bourbon cu aroma de menta
Cocktail
bourbon cu aroma de menta din: bourbon, sirop simplu, frunze de menta,
gheata. Ingrediente: 60 ml bourbon 15 ml sirop simplu ( apa cu zahar,
fiarta si racita ) 20 frunze de menta gheata pisata menta, pentru ornat
Mod de preparare: Intr-un recipient mare adaugati frunzele de menta
si amestecati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de quinoa cu sfecla si branza de capra
Salata
de quinoa cu sfecla si branza de capra din: quinoa, sfecla, mandarine,
branza de capra, verdeata. Ingrediente: 1 cana quinoa, fiarta 2 bucati
sfecla, fiarta 3 mandarine 1/2 cesti branza de capra Verdeata, dupa
preferinta Mod de preparare: Tocati sfecla si mandarinele, puneti
intr-un bol impreuna cu quinoa, amestecati bine. Serviti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de portocale cu ceapa rosie si seminte de mac
Salata
de portocale cu ceapa rosie si seminte de mac din: portocale, ceapa
rosie, coriandru, busuioc, suc de portocale, ulei de masline, otet de
vin alb, seminte de mac, coaja de portocala, miere, sare, piper.
Ingrediente salata: 4 portocale 1 ceapa rosie 1 lingura coriandru
proaspat, tocat 1 lingura busuioc proaspat, tocat Ingrediente dressing:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos picant cu coriandru si lamaie
Sos
picant cu coriandru si lamaie din: ardei iute, coriandru, sare, otet,
usturoi, lamaie. Ingrediente: 25-30 ardei iuti 1/2 cana coriandru,
tocat 3/4 lingurita sare 1 cana otet 10 catei de usturoi 1/2 lamaie
Mod de preparare: Taiati lamaia, ardeii, rupeti coriandru, apoi puneti
toate ingredientele in blender si procesati pana la omogenizare.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail pisco sour
Cocktail
pisco sour din: pisco, tuica, suc de lamaie, lamaie, suc de mere, mere
verzi, sirop de artar, albus de ou, gheata, scortisoara. Ingrediente:
60ml pisco sau tuica romaneasca 15 ml suc de lamaie (1 lamaie) 30 ml suc
de mere (1-2 mere verzi) 15 ml sirop de artar 1 albus de ou gheata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gasca umpluta
Gasca
umpluta din: orez, carnati, ciuperci uscate, usturoi, apa, ghimbir ras,
sos de soia, condimente, piper alb, gasca, unt, sare, miere, ciuperci
salbatice, grasime de gasca. Ingrediente umplutura: 415 gr orez 110 gr
carnati, cuburi 15 gr ciuperci uscate 1 catel de usturoi, tocat 1 2/3
cani de apa 1 lingura de ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu vodca, suc de rodie si limeta
Cocktail
cu vodca, suc de rodie si limeta din: vodca, suc de rodie, triplu sec,
suc de limeta, coaja de portocala. Ingrediente: 180ml vodca 90 ml suc
de rodie 50ml triplu sec 50 ml suc proaspat de limeta Coaja de
portocala Mod de preparare: Combinati vodca, suc de rodie, triplu sec
si suc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Homar cu aroma de curry
Homar
cu aroma de curry din: homar, rosie, sare, condimente, chimen, usturoi,
ceapa, cimbru, piper, ardei iute, apa, ulei, pudra de curry.
Ingrediente: 2 homari 1/2 lingurita de sare 1 rosie 1 lingura
condimente, dupa preferinta 1/4 lingurita chimen 4 catei de usturoi 1
ceapa 2 crengute de cimbru 1/4 lingurita piper negru 1-2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail de ananas, tequila si chili
Cocktail
de ananas, tequila si chili din: ananas, chili, tequila, gheata.
Ingrediente: 2-3 felii de ananas, stors 1-2 chili, pasat 1 chili pentru
ornat 30ml tequila gheata Mod de preparare: Intr-un storcator de
fructe, stoarceti ananasul si chili. Taiati celalalt chili si infigeti
pe marginea paharului. Amestecati intr-un shaker sucul cu tequila si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bomboane delicioase cu nuca de cocos
Bomboane
delicioase cu nuca de cocos din: zahar, unt, lapte praf, fulgi de nuca
de cocos, napolitane de vanilie, esenta de migdale, migdale prajite.
Ingrediente: 1 cana de zahar 1 ceasca unt 2 cani de lapte praf 1 1/2
cani fulgi de nuca de cocos 1 cana napolitane de vanilie, maruntite 1
lingurita esenta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor
Piept
de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason,
chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos,
ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare. Ingrediente:
1 piept de rata 1/2 lingurita praf de anason 1/2 lingurita chimen
macinat 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu sos de maioneza
Creveti
cu sos de maioneza din: creveti, maioneza, ketchup, suc de lamaie, sos
sriracha, ceapa verde. Ingrediente: 1 kg creveti, decorticate, fierti
1/2 cana maioneza 2 linguri ketchup 1 lingura suc de lamaie 1 lingura
sos sriracha 1/4 ceasca ceapa verde, tocata Mod de preparare: Spalati
bine crevetii si stergeti cu prosoape de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu carnati de curcan
Supa
cu carnati de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa,
usturoi, rosii, supa de pui, fasole, patrunjel, oregano, cimbru,
rozmarin, spanac, paste, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 carnat de curcan, feliat 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi,
tocat 2 cani de rosii cubulete 4-5 cani supa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de ghimbir
Cocktail
cu aroma de ghimbir din: ghimbir, zahar, limeta, bitter, esenta de
migdale, apa, apa minerala, rom, cuisoare. Ingrediente: 1 bucata
ghimbir 1 1/2 cani de zahar 4 limete 3 picaturi de bitter 1 lingurita de
esenta de migdale 5 cesti de apa 4 cesti apa minerala 1 cana de rom
cuisoare Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu sirop de ciocolata
Prajitura
cu sirop de ciocolata din: faina, zahar, sare, praf de copt, pudra de
cacao, ulei, otet, esenta de vanilie, apa rece, zahar pudra, sirop de
ciocolata. Ingrediente: 1.5 cani faina 1 cana zahar ½ lingurita sare 1
lingurita praf de copt 3 linguri pudra de cacao 6 linguri ulei 1
lingura otet 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez
Pui
umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt,
pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte
de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper
negru, scortisoara, usturoi, seminte de fenicul, ceapa, coriandru,
rosii, ulei, rosii cherry, broccoli, orez fiert. Ingrediente: 1 pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de curcan cu legume
Supa
de curcan cu legume din: carne de curcan, supa de pui, apa, sare,
cartofi, morcovi, taitei, telina, ceapa, ulei de masline, dafin, piper.
Ingrediente: 500gr carne de curcan, fiarta 8 cesti de supa de pui 7
cesti de apa 1 lingura de sare 6 cartofi, curatati si taiati cuburi 3
morcovi, feliati ½…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan cu sos de afine
Piept
de curcan cu sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa
de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare,
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale
1/4 cana supa de pui 1 borcan sos de afine 4 linguri amidon 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara
Prajiturele
cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere,
ou, zahar, scortisoara, faina. Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta
1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar
2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie
Cocktail
cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta,
sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de
vanilie, cardamom. Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml
suc de limeta 15 ml sirop de vanilie 15 ml bitter Crengute de menta si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume
Pachetele
cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan,
varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir,
piper negru, sare, ulei de canola. Ingrediente: 1 pachet foi de
placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata 2 cesti varza,
tocata 1/4 ceasca morcovi, cuburi 2 cepe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume
Supa
de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi,
telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano,
cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu
branza. Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel
de usturoi, tocat 1 telina, cuburi 2 morcovi, cuburi 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sangria cu lamaie si portocala
Sangria
cu lamaie si portocala din: portocala, limeta, lamaie, sirop de cirese,
triplu sec, coniac, suc de portocale, ananas, sifon. Ingrediente: 1
portocala, feliata 1 limeta, feliata 1 lamaie, feliata 750 ml sirop de
cirese 1/2 ceasca triplu sec 1/2 ceasca coniac 1 1/2 cesti de suc de
portocale 1 cutie bucati de ananas…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu usturoi si lamaie
O
reteta savuroasa de Creveti cu usturoi si lamaie din: creveti, ulei de
masline, unt, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie si sare de mare.
Ingrediente: 500 g creveti 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2
catei usturoi fin tocati 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coaja de
lamaie sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide
Prajiturele
cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare,
scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua,
esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide. Ingrediente: 1-1/2 cani faina 1
lingurita bicarbonat de sodiu 1-1/2 lingurite de sare 1 lingurita
scortisoara macinata 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac 1 ceasca
de unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ostropel de pui cu cartofi
O
reteta simpla si gustoasa de Ostropel de pui cu cartofi din: pui,
cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente: ½
pui 5-6 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 5-6 catei usturoi 2-3 linguri bullion
Sare si piper Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune la
fiert pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir
Prajiturele
aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir,
scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua. Ingrediente: 3
3/4 cesti faina 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de
sare 3 lingurite de ghimbir, ras 3/4 lingurita scortisoara macinata 1/4
lingurita ienibahar 1 cana de zahar 1 cana de zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita
Sarmale
cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa,
usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous
cous, rosii, dafin, smantana. Ingrediente: 1 varza Sare, dupa gust 2
lingurite de ulei 4 morcovi, cuburi 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi,
tocat 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cocos cu creveti
Supa
de cocos cu creveti din: ulei, creveti, usturoi, ceapa, ghimbir, lapte
de cocos, limeta, praf de turmeric, sos de peste, piper alb, praz.
Ingrediente: 1 lingurita ulei 250gr creveti, decorticati 2 catei de
usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 bucatica ghimbir, feliat 2 cani de
lapte de nuca de cocos 1/2 limeta, stoarsa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale vegane
Sarmale
vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei
de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper,
scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano,
cimbru, dafin, zahar. Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2
cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci
Rulada
de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de
porc, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de
ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1
lingura de piper negru 1 lingurita de patrunjel uscat Mod de
preparare: Combinati sare,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin
Cotlet
de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin din: cotlet
de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin
rosu, miere, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 600 g cotlet
de porc 2 catei de usturoi ½ lingurita seminte de fenicul 1 lingura
frunze de cimbru proaspat 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere
Rasol
de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc,
piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel,
coaja de portocala, usturoi, capere, sare. Ingrediente: 1 rasol de
porc dezosat, cu piele 1 lingura piper 2 linguri piper rosu 1-1/2
linguri seminte de fenicul 1 legatura rozmarin 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burta de porc crocanta
Burta
de porc crocanta din: burta de porc, sos de soia, zahar brun, otet,
ghmibir, usturoi, anason, piper boabe, ulei, ceapa verde. Ingrediente:
1-2 bucati burta de porc 1 ceasca sos de soia ½ ceasca de zahar brun ¼
cana otet 1 bucata ghimbir 4 catei de usturoi, tocat 6 stelute de anason
12…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Jambon de porc cu sos de patrunjel
Jambon
de porc cu sos de patrunjel din: jambon de porc, seminte de fenicul,
piper, fulgi de ardei rosu, rozmarin, usturoi, coaja de lamaie, sare,
patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 1
bucata jambon de porc cu piele 2 linguri de seminte de fenicul 1
lingurita de piper negru 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu coada de porc si spanac
Orez
cu coada de porc si spanac din: spanac, usturoi, ceapa, ardei gras,
cimbru, telina, ardei iute, orez brun, ulei de masline, piper, lapte de
cocos, apa, supa, coada de porc. Ingrediente: 2 cesti de spanac, tocat
3 catei de usturoi 2 cepe, tocate 1 ardei gras, tocat 3 crengute de
cimbru proaspat 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant
Chiftlelute
de porc la cuptor cu sos picant din: carne tocata de porc, ceapa,
usturoi, menta, amidon, zahar, sos de peste, sos de soia, fulgi de ardei
rosu, limeta, apa. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1 ceapa,
tocata 1 catel de usturoi, tocat 2-3 linguri menta, tocata 2 linguri de
amidon 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu banane si mar
Prajitura
cu banane si mar din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara,
nucsoara, ienibahar, unt, banane, esenta de vanilie, ou, lapte batut,
zahar brun, mar. Ingrediente: 1 cana de faina 1/4 cana de zahar 2
lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita scortisoara
macinata 1/4 lingurita nucsoara 1/4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic
Prajiturele
cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar
brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de
ciocolata alba, fistic, afine uscate. Ingrediente: ½ ceasca de unt ½
cana de zahar brun ½ cana de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ½
cani faina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la gratar
Cotlete
delicioase de porc la gratar din: cotlete de porc, sos, lamaie,
condimente. Ingrediente: 3 cotlete de porc 3-4 linguri sos pentru
marinata, dupa preferinta 1/2 de lamaie Condimente, dupa preferinta
Mod de preparare: Spalati carnea de porc, adaugati suc de lamaie,
amestecati, apoi clatiti din nou cu apa rece. Uscati carnea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc umplut
Cotlet
de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie,
fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine
veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.
Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 linguri ulei de masline 1 ceasca
ceapa rosie, tocata 1 ceasca fenicul, tocat 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole cu paste si spanac
Supa
de fasole cu paste si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosie, supa de legume, penne, fasole, spanac, sare, piper. 2 lingurite
ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie,
tocata 4 cesti supa de legume 3/4 ceasca penne 1 cutie fasole 4-5 cani
spanac, maruntit sare…
Read more »
Read more »