Retete de Sarbatoare:
Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone
17 December 2013
Desert
cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar,
smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi. Ingrediente: 1
cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri
de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta
de vanilie 100gr de piscoturi Mod…Read more »
Cocktail acrisor
17 December 2013
Intr-un
blender combină 50 ml Pisco (alcool de struguri peruvian – poţi înlocui
cu ţuică sau votcă), 2 linguri sirop de zahăr, 1 albuş, 2 linguri zeamă
de lămâie şi o mână de cuburi de gheaţă. Mărunţeşte cât de mult se
poate şi toarnă în pahar trecut prin sită.Read more »
Carnati picanti rumeniti
17 December 2013
O
reteta gustoasa de Carnati picanti rumeniti din: carnati, ulei de
floarea soarelui, ceapa, chimen, foi de dafin, scortisoara, pasta de
ardei iute, piure de rosii, fasole, ciocolata si felii de lamaie.
Ingrediente: 750 g carnati picanti de diferite feluri 2 linguri ulei de
floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1/2 lingurita chimen
macinat…Read more »
Vinete cu parmezan
17 December 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii,
patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline
suc de roşii 3 linguri de pătrunjel tocat 250 gr parmezan sau caşcaval
ras sare Mod de preparare: Spălăm vinetele, le ştergem cu grijă şi le
tăiem în felii de 1-2 cm…Read more »
Salata de rosii umplute
17 December 2013
Salata
de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel,
suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1,5 kg rosii proaspete 300 g varza
alba 300 g morcovi 100 ml ulei 25 g telina frunze 25 g patrunjel verde
100 ml suc de lamaie 30 g sare Mod de preparare: Alegi roşii mai mari
şi…Read more »
Cozonac umplut cu marţipan
17 December 2013
Cozonac
umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt,
coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina
42 g drojdie 150 g zahar fin 250 ml lapte sare 250 g unt 100 g amestec
de coaja de citrice glasata si tocata 200 g martipan unt topit zahar
pudra …Read more »
Retete internationale: Gazpacho
17 December 2013
O
reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras
galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr pâine 1 pahar
mic oţet balsamic apă ulei sare piper…Read more »
Escalop cu ciuperci
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci,
vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus
proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita rasa boia
de ardei dulce 2 ardei grasi (verde si…Read more »
Tarta frageda cu pepene
17 December 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa,
sare, pepene galben, portocala. Ingnediente aluat: 100g unt 250 g faină
100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri apă un praf de sare
Ingrediente umplutura: 1 pepene galben 1 portocala 1 lingura zahar pudra
aromatizat cu vanilie Mod de preparare:…Read more »
Ciorbă de conopidă
17 December 2013
Ciorbă
de conopidă din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei
gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare
2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50
ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi legumele, apoi tocaţi…Read more »
Deliciu cu ciocolata
17 December 2013
O
reteta delicioasa de deliciu cu:oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei,
frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata.
Ingrediente blat: 6 albuşuri 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 80g faină albă 40g
făină integrală 2 linguri cacao neagra 75 ml ulei Ingrediente cremă:
350 ml frişcă lichidă 50g zahăr 70g unt 100 g cacao…Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat
17 December 2013
Cotlet
de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare,
piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei
iute, suc de lamaie, apa, otet. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc
1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2
lingurita…Read more »
Tarta cu ceapa, praz si bacon
17 December 2013
Tarta
cu ceapa, praz si bacon din: faina, apa, drojdie, sare, smantana,
telemea, ceapa, praz, bacono, ou, sare, piper, seminte de chimen.
Ingrediente: aluat: 50 g faina 100-150 ml apa calda 1 lingurita drojdie
uscata sare umplutura: 150 ml smantana 50 g telemea 4 cepe 2 fire de
praz 400 g bacon sare piper seminte de…Read more »
Sos de merisoare cu vin
17 December 2013
Sos
de merisoare cu vin din: vin de porto, zahar brun, boabe de ienibahar,
merisoare. Ingrediente: 150 ml vin de Porto 100 g de zahar brun moale 10
boabe de ienibahar, zdrobite marunt 300 g de merisoare proaspete sau
congelate Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-o oală şi
adu- le la punctul de…Read more »
Porc dulce acrisor cu caise si prune
17 December 2013
Porc
dulce acrisor cu caise si prune din: muschiulet de porc, caise uscate,
prune, ceapa, piept afumat de porc, vin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 800 g muschiulet subtire de porc 12 caise uscate 8 prune o
ceapa 100 g piept afumat de porc 4 linguri vin alb sec cimbru sare piper
Mod de preparare:…Read more »
Saramură de hribi
17 December 2013
Saramură
de hribi din: hribi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel,
rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg hribi 50 ml ulei 1 ardei iute
1 ardei gras 4 rosii 1 legatura patrunjel 2 fire rozmarin sare piper
Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le şi
scurgeţi-le bine de apă. Ungeţi ciupercile cu…Read more »
Caipirinha cu fructul pasiunii
17 December 2013
Scobeşte
cu linguriţa pulpa unui fructul pasiunii şi pune-l într-un pahar cu
baza groasă. Adaugă 1/2 lămâie, tăiată sferturi şi 1 lingură sirop de
agave şi zdrobeşte totul cu lingura de lemn. Adaugă 50 ml cachaca -rom
brazilian (poţi înlocui cu rom) – şi completează cu cuburi de gheaţă
zdrobită. Amestecă şi serveşte cu felii…Read more »
Supă-cremă de legume în pită
17 December 2013
Supă-cremă
de legume în pită din: paini, unt, dovlecel, morcovi, ceapa, sare,
lamai, piper, ulei de masline, smantana, oua si patrunjel. Ingrediente: 4
paini rotunde 50 g unt topit 4 dovlecei 2 morcovi 2 cepe albe sare 2
lamai piper 2-3 linguri ulei de masline 300 g smantana 3-4 oua 2
legaturi patrunjel Mod de…Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza
17 December 2013
Salata
de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa,
telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3
tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet de mere 2
lingurite mustar Dijon 1 lingurita de zahar…Read more »
Arbroath smokies
17 December 2013
Arbroath
smokie nu trebuie confundat cu egrefinul afumat din magazinele de
peşte. Deşi este si el un egrefin mic, sărat şi afumat (denumirea
provine de la orăşelul Arbroath, din estul Scoţiei), Arbroath smokie are
o aromă mai fină şi carnea foarte albă. Pentru a prepara acest fel de
mâncare peştii trebuie săraţi, uscaţi şi atârnaţi de…Read more »
Sarmale grecesti
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Sarmale grecesti din: ceapa, rosii, orez,
patrunjel, marar, menta, sare, piper, ulei de masline, salata verde si
foi de vita de vie. Ingrediente: 1 ceapa 4 rosii 400 g orez pentru
sarmale 1 legatura patrunjel 2-3 fire de marar 2-3 frunze de menta sare
piper 1 cescuta ulei de masline 2…Read more »
Tort cu ghimbir şi lămâie
17 December 2013
Tort
cu ghimbir şi lămâie din: unt, faina, bicarbonat, ghimbir, scortisoara,
zahar, miere, sirop de artar, lapte, ou, coaja si zeama de lamaie,
crema de lamaie, ghimbir confiat, crema de branza si smantana.
Ingrediente: 140 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns 300 g
faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt 1 lingurita…Read more »
Ciupeci umplute
17 December 2013
Ciupeci
umplute din: ciuperci, nuci, morcov, ceapa, ulei, telemea de oaie, oua,
cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 150 g
nuci pisate 1 morcov 1 ceapa 4-5 linguri ulei 100 g telemea de oaie 2
oua 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper Mod de preparare:
Spălaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi…Read more »
Supa de vita cu sfecla
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Supa de vita cu sfecla din: piept de vita, sfecla
rosie, morcov, ceapa, pastarnac, varza, telina, marar, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 500 g piept de vita 4 sfecle rosii (600g) 1 morcov 2
cepe 1 radacina pastarnac 200 g varza dulce tocata 1 telina cu frunze 1
legatura marar 200…Read more »
Tort de clătite cu ciuperci
17 December 2013
Tort
de clătite cu ciuperci din: faina, apa, oua, ulei, sare, ciuperci,
ceapa, morcov, pasta de tomate, boia, nucsoara, boabe de enibahar, foid e
dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: foi de clatite: 500 g
faina 700 ml apa 2 oua 2 linguri ulei 1 varf de lingurita sare
umplutura: 1,5 kg ciuperci diverse proaspete 50…Read more »
Tort cu crema de ciocolata
17 December 2013
Tort
cu crema de ciocolata din: oua, lapte, faina, ciocolata neagra, cacao,
praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, ulei, gelatina, frisca,
albusuri, ciocolata. Ingrediente: 4 oua 125 ml lapte 270 g faina 100 g
ciocolata neagra 50 g cacao 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita
bicarbonat 90 g unt 250 g zahar pudra…Read more »
Quesadillas cu chorizo şi cartofi dulci
17 December 2013
Quesadillas
cu chorizo şi cartofi dulci din: cartofi, coriandru, feta, tortilla si
chorizo. Ingrediente: 4 cartofi dulci 1 legatura mica de coriandru,
tocata 200 g de feta, maruntita 8 lipii de tortilla 140 g de chorizo
feliat (aproximativ 24 de felii) Mod de preparare: Preincalzeste
cuptorul la 200C/gaz 6. Inteapa cartofii de cateva ori…Read more »
Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos
17 December 2013
Creveti
cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos,
ulei. Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti,
decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei Mod de preparare:
Amestecati faina cu sare si piper. Bateti oualele intr-o farfurie. Dati
crevetii prin faina,…Read more »
Conopida la cuptor
17 December 2013
Conopida
la cuptor din: conopida, cascaval, pesmet, oua, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 2 conopide mijlocii 200 g cascaval sau branza rasa
pesmet 2 oua smantana sare piper Mod de preparare: Desfaci conopida în
bucheţele şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare pentru aproximativ
8-10 minute, să nu se înmoaie prea tare.…Read more »
Rulouri cu branza dulce
17 December 2013
Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce, zahar tos, foi de placinta, zahar
vanilat, rom, gris, ulei si faina. Ingrediente: 1 kg branza dulce de
vaci 200 g zahar tos 500 g foid e placinta 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 3 linguri gris 100 ml ulei 2 linguri faina Mod de
preparare: Frecaţi…Read more »
Supa de vacuta cu ciuperci si taitei
17 December 2013
Supa
de vacuta cu ciuperci si taitei din: morcov, radacina de patrunjel,
radacina de telina, ceapa, carne de vita, boabe de piper, boabe
ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ciuperci uscate, lapte, faina, ou,
sare, ulei. Ingrediente: supa: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2
radacina de telina 1 ceapa 300 g carne de vita 5…Read more »
Fasole prăjită cu brânza
17 December 2013
Fasole
prăjită cu brânza din: ceapa, ulei de masline, usturoi, foi de dafin,
fasole, supa de legume, patrunjel si branza. Ingrediente: 2 cepe, tocate
2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat marunt 2 foi de
dafin 2×400 g fasole rosie sau pestrita, clatita si scursa de lichid 250
ml supa limpede de legume…Read more »
Ardei mici umpluţi
17 December 2013
Ardei
mici umpluţi din: ceapa, ulei de floarea soarelui, usturoi, piure de
rosii, coniac, ardei iute, ienibahar, cascaval, tarhon si ardei grasi.
Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de floarea soarelui 4
catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri piure de rosii 100 g coniac 50 g
ardei iute, tocat 1/2 lingurita ienibahar macinat…Read more »
Deserturi dulci pentru Craciun
16 December 2013
Deserturi
dulci pentru Craciun: Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine Pateuri
cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de
ciocolata alba, ulei, ou, apa. Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie
1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita
de ulei 1…Read more »
Retete de prajituri pentru Craciun
16 December 2013
Retete
de prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Tort delicios cu crema de
ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt
nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de
vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop,
smantana. Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2…Read more »
Deserturi pentru Craciun (2013)
16 December 2013
Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata
Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de
cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de
ciocolata, nuci pecan. Ingrediente: 1 3/4…Read more »
Retete de Craciun 2013
16 December 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor Pulpa de porc la
cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir,
usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline,
piper, ienibahar, zahar brun. Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana
suc de portocale 1 cana otet…Read more »
Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă rosie (video)
16 December 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie:
Ingrediente: pere sfeclă roșie feta ulei oregano lămâie busuioc Cum se
prepara Salată de pere cu sfeclă roșie
Read more »
Read more »
Strudel cu visine
16 December 2013
O
reteta delicioasa de strudel cu:visine, faina, ulei, apa, otet, sare,
unt, pesmet, zahar vanilat, zahar tos cu aroma de vanilie. Ingrediente:
500 g faină 3 linguri ulei 200 ml apă călduţă 1 linguriţă oţet l praf
de sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, fără sâmburi 250g zahăr 150
g unt sau margarina 2 linguri…Read more »
Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella
16 December 2013
Prajituri
cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare,
alune, faina, nutella. Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar
vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune,
maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella Mod de preparare: Se
incalzeste…Read more »
Cartofi picanti rumeniti
16 December 2013
Cartofi
picanti rumeniti din: cartofi, scortisoara, chimen, coriandru, chilli
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 750 g cartofi dulci mici,
taiati sferturi 1/2 lingurita scortisoara 1 lingurta chimen, macinat 1
lingurita coriandru, macinat un praf de chilli, dupa gust 4 linguri ulei
de floarea soarelui Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la
semnul 6/200C. Amesteca toate…Read more »
Sos salsa foarte picant
16 December 2013
Combina
1 1/2 lingurita pasta de ardei iute, 4 rosii, curatate de seminte si
tocate si 2 linguri de rosii deshidratate, 1 cateld e usturoi zdrobit, 1
ardei gras, tocat cuburi mici, 2 linguri ulei de masline, zeama de la 1
lamaie, si lasa 1 ora pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Sos salsa
foarte…Read more »
Gulas gustos si savuros
16 December 2013
Gulas
gustos si savuros din: pastarnac, seminte de chimen, sare, cartofi,
pudra de paprika, frunze de telina, rosii, ardei, morcovi, usturoi,
ceapa, untura, carne de vita si piper. Ingrediente: 1 pastarnac taiat
cubulete 1 lingurita seminte de chimen macinate sare dupa gust 2-3
cartofi medii taiati cubulete 1 frunza de dafin 1 lingura pudra de
paprika…Read more »
Cafea cu lichior
16 December 2013
Cafea
cu lichior din: cafea, ciocolata, lichior si frisca. Ingrediente: 1/2
ceasca de cafea tare, fierbinte 1/2 ceasca de ciocolata calda 2 cl
lichior Mozart frisca lichida Mod de preparare: Umplem un pahar
inalt pana la 3/4, in mod egal cu ciocolata calda si cafea fierbinte.
Adaugam lichiorul Mozart si mixam. Imbogatim…Read more »
Frigarui de vinete cu morcovi si menta
16 December 2013
Frigarui
de vinte cu morcovi si menta din: pasta harissa, otet de vin rosu,
vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus si iaurt. Ingrediente:
2 linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata
in cubulete cu latura de 4cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa
rosie mica, feliata 1 mana…Read more »
Cremă de ciuperci cu pui
16 December 2013
Cremă
de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, sofran, unt, marar,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 1 piept
de pui un varf de cutit sofran pur 100 g unt 3-4 fire marar 3-4 fire
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălati-le
şi puneţi la fiert 1,2kg din…Read more »
Conopida cu vinete
16 December 2013
Conopida
cu vinete din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper.
Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g cascaval 2
oua sare piper Mod de preparare: Curăţaţi vinetele, spălaţi-le,
scurgeţi-le şi tăiaţi-le în sferturi, apoi în segmente de circa 3- 4 cm.
Presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă. Desfaceţi…Read more »
Ciorba delicioasa de gasca
16 December 2013
O
reteta de ciorba delicioasa de gasca din: carne de gasca, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare
si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2
radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g
fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare…Read more »
Curry din capete de peşte
16 December 2013
Această
mâncare este originară din Singapore, de la mijlocul secolului XX, când
un bucătar mai zgârcit s-a gândit că e o adevărată risipă să arunce
capetele de peşte dacă puteau fi folosite la ceva. De atunci, curry din
capete de peşte a devenit o mâncare naţională în Singapore. In bucătăria
asiatică nu se consumă în general capetele…Read more »
Chiftelute cu sos de hrean
16 December 2013
Chiftelute
cu sos de hrean din: carne de porc, grasime de porc, frunze de salvie,
paine, sare, piper, coriandru, hrean, faina si smantana. Ingrediente:
600 g carne de porc 100 g grasime de porc 1 legatura frunze de salvie 1
felie de paine inmuiata sare piper coriandru macinat ulei pentru prajit
sos: 1 lingura hrean ras…Read more »
Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert
16 December 2013
Tocanita
de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos
worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie,
condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet,
varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne de porc, cuburi
3/4 lingurita de sare 1/4 lingurita de sos worcestershire 1 lingurita de
ketchup 2…Read more »
Vrabioara de vitel cu ciuperci
16 December 2013
Vrabioara
de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei,
cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de
vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa
cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel
sare piper Mod de preparare: Curatati…Read more »
Pui cu fusili şi sos alb cu mărar
16 December 2013
Pui
cu fusili şi sos alb cu mărar din: piept de pui, smantana, paste si
marar. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g smantana pentru gatit 200 g
paste (fusili) 1/2 legatura marar Mod de preparare: Fierbi pastele în
apă clocotită timp de 10 minute. Strecori pastele şi le limpezeşti cu
apă rece. Pieptul de…Read more »
Cod cu piure de ţelină şi pătrunjel
16 December 2013
Cod
cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin,
fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun,
lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei
de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…Read more »
Salsa verde si racoritoare
16 December 2013
Combină
2 buc avocado, tăiat cuburi mici, zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi, 4
fire ceapă verde, tocată, 1 măr acrişor, răzuit, 1 castravete, tocat
mărunt, 1 ardei verde, curăţat de seminţe şi tocat, câteva fire de
tarhon şi mentă, tocate. Lasă deoparte 1 oră. Salsa verde si racoritoare
Pofta buna!Read more »
Ştrudel cu ciuperci si brânză
16 December 2013
Ştrudel
cu ciuperci si brânză din: foi de placinta, unt, ceapa, usturoi,
ciuperci, vin alb, telemea, patrunjel, marar, ceapa verde, sare si
piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 2 linguri de unt 1 ceapa 1
catel de usturoi 250 g ciuperci 75 ml vin alb sec 100 g telemea desarata
ori branza de burduf 1…Read more »
Ciuperci umplute cu telemea de vaca
16 December 2013
CIuperci
umplute cu telemea de vaca din: ciuperci, ardei gras, telemea de vaca,
unt, rosii, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari
proaspete 1 ardei gras 200 g telemea de vaca 50 g unt 2 rosii 2 fire
rozmarin sare piper Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul
ciupercilor, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă, apoi picioruşele tocaţi-le…Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan aromat la gratar
16 December 2013
Piept
de curcan aromat la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa,
chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper
cayenne, ulei de masline. Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii
potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita
chimion macinat 1/2 lingurita praf de…Read more »
Sufleu de conopidă si broccoli
16 December 2013
Sufleu
de conopidă si broccoli din: macaroane, broccoli, conopida, morcovi,
usturoi, sofran, supa de legume, unt, patrunjel, branza, smantana,
galbenusuri, gogosari acri, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g
macaroane 500 g broccoli si conopida amestec 2 morcovi 4 catei de
usturoi putin sofran macinat 100 ml supa legume unt patrunjel tocat 200 g
branza rasa…Read more »
Cocktail Whiskey Hot
16 December 2013
Cocktail
Whiskey Hot din: cafea, zeama de lamaie, bourbon, lamaie si cuisoare.
Ingrediente: 10 cl cafea 2 cl zeama de lamaie 4 cl Bourbon 1 felie de
lamaie cuisoare Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas,
apoi turnam bautura intr-un pahar rezistent la foc si servim.Read more »
Pui umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel
16 December 2013
Pui
umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel din: pui, unt, verdeata, ciuperci,
sare, piper, rozmarin, morcovi si ulei. Ingrediente: 1 pui 1 pachet de
unt 2 legaturi de verdeata 250 g ciuperci sare piper rozmarin 3 morcovi
ulei Mod de preparare: Tai verdeaţa mărunt şi o amesteci cu untul
până la omogenizare. Speli puiul, desprinzi…Read more »
Ruladă delicioasa Pădurea neagră
16 December 2013
Ruladă
Pădurea neagră din: oua, zahar, unt, faina, cacao, coaja si zeama de
portocala, zahar tos, cirese, visine, smantana, ciocolata cu visine si
zahar pudra. Ingrediente: Pentru blat 4 ouă ecologice mari 125 g zahăr
tos, cernut 65 g unt nesărat, topit 100 g făină cernută 30 g cacao
Pentru umplutură: coaja rasă şi zeama de…Read more »
Vita inabusita cu taitei si lemongrass
16 December 2013
Vita
inabusita cu taitei si lemongrass din: ghimbir, usturoi, lemongrass,
frunze de coriandru, ardei iute, pulpa de manzat, ulei, sos de soia,
condimente, zahar brun, supa de vita, taitei de orez si lime.
Ingrediente: 1 lingura de ghimbir, tocat 2 catei de usturoi, tocati 3
fire de lemongrass, cu frunzele exterioare indepartate, tocate fin 2
linguri…Read more »
Bors delicios de legume
16 December 2013
O
reteta savuroasa de Bors delicios de legume din: ceapa, morcovi,
patrunjel, conopida, cartofi, ulei, bors, leustean si sare. Ingrediente:
2 cepe 3 morcovi 2 radacini patrunjel 1 conopida mica 3-4 cartofi 50
ml ulei 1 l bors 1 legatura leustean sare Mod de preparare: Curăţaţi
legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe iar conopida…Read more »
Tort Fiesta
16 December 2013
Tort
Fiesta din: faina, zahar brun, unt, oua, esenta de vanilie, inghetata
de vanilie, dulceata de lapte, papaya, mango, ananas si scortisoara.
Ingrediente: 150 g faina cu factor de crestere 150 g zahar brun 150 g
unt, inmuiat la temperatura camerei 3 oua 2 linguri esenta de vanilie
750 ml inghetata de vanilie 250 g dulceata…Read more »
Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă
16 December 2013
O
reteta savuroasa de Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă
din: cartofi, morcovi, chutney de ceapa, frunze de cimbru, cheddar,
aluat, ou, seminte de mac si salata. verde. Ingrediente: 1 cartof mare,
taiat cubulete cu latura de 1 cm 2 morcovi, taiati cubulete cu latura de
1 cm 300 g chutney de ceapa…Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura
16 December 2013
Pulpe
de pui in suc de limeta cu garnitura din: suc de limeta, coaja de
limeta, coriandru, sare, pulpe de pui, fasole neagra, ardei iute,
usturoi, chimen, ulei de masline, orez cu bob lung, apa. Ingrediente
pulpe de pui cu suc de limeta: Sucul de la 5 limete Coaja de la 1 limeta
1/4…Read more »
Linte cu praz
16 December 2013
O
reteta simpla de Linte cu praz din: linte, praz, ulei, marar, sare si
piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 fire de praz 4 linguri ulei 1
legatura marar 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Spălaţi
lintea şi fierbeţi-o în apă cu sare şi piper.Curăţaţi prazul de primul
strat de foi,…Read more »
Tartă savuroasa cu ciuperci
16 December 2013
Tartă
savuroasa cu ciuperci din: faina, unt, oua, apa, oregano, sare,
ciuperci, morcov, masline, ulei, bacon, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g unt 2 oua 50 ml apa 1 lingurita
rasa oregano uscat 1 vard de cutit sare umplutura: 1 kg ciuperci
proaspete 1 morcov 100 g masline 2 oua 50…Read more »
Peste la aburi cu legume
16 December 2013
Peste
la aburi cu legume din: file de peste, lamaie verde, vin alb, seminte
de susan alb, dovlecel, pastarnac, morcovi, andiva, fenel, broccoli,
sare, marar verde. Ingrediente: 4 bucati file de peste 1 lamaie verde 1
ceasca vin alb seminte de susan alb 1 dovlecel rondele 2 pastarnac 2
morcovi 1 andiva 1 fenel 8…Read more »
Chiftelute muntenesti
16 December 2013
Chiftelute
muntenesti din: carne tocata, ceapa, franzela, lapte, patrunjel, marar,
oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 carne tocata 1 ceapa mare
5-6 felii franzela 250 ml lapte 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2
oua 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper Mod de
preparare: Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa curăţată,…Read more »
Dorada pe pat de morcovi
16 December 2013
Dorada
pe pat de morcovi din: dorada, morcovi, ulei de masline, lamaie,
coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 dorade potrivite (circa
400g/buc) 2 morcovi mari 50 ml ulei de masline 1 lamaie 1 lingurita
coriandru macinat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi evisceraţi
peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă. Presăraţi-l cu sare, piper şi…Read more »
Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara
15 December 2013
Mere
coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de
vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun. Ingrediente: 4-6 mere,
curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2
linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura de zahar brun Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 200C.…Read more »
Penne cu roşii cherry, spanac, ricotta şi pesto
15 December 2013
Penne
cu roşii cherry, spanac, ricotta şi pesto din: ulei de masline,
usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, penne, spanac, ricotta, pesto si
parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi,
tocati 1 lingurita fulgi de ardei iute 2 conserve de rosii de 400 g 500 g
penne 200 g spanac, tocat grosier…Read more »
Placinte cu branza si marar
15 December 2013
Placinte
cu branza si marar din: faina, apa, drojdie, ulei de masline
extravirgin, zahar, sare, branza, ceapa verde, marar si oua.
Ingrediente: pentru aluat: 800 g faina 400 ml apa 30 g drojdie 6 linguri
ulei de masline extravirgin 2 lingurite zahar 1 lingurita cu varf de
sare pentru umplutura: 500 g branza 10-15 cozi de…Read more »
Somon cu legume la tavă şi sos de hrean
15 December 2013
Somon
cu legume la tavă şi sos de hrean din: pastarnaci, sfecla, morcovi,
somon, mustar, pasta de hrean, smantana, otet de cidru si marar.
Ingrediente: 4 pstarnaci, feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii
groase 6 morcovi, feliati pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2
linguri mustar cu boabe 2…Read more »
Plăcintă de vinete
15 December 2013
Plăcintă
de vinete din: vinete, ceapa, dovlecel, cartofi, ulei, oua, patrunjel,
faina, sare, piper si condiment. Ingrediente: 3 vinete 3 cepe 1 dovlecel
1 cartof 3 linguri ulei 6 oua 1 legatura patrunjel proaspat 5 linguri
de faina sare piper condimente pentru pilaf Mod de preparare: Cureţi
vinetele, le speli, le tai în 4 şi…Read more »
Mancare de ardei in paine
15 December 2013
Mancare
de ardei in paine din: ardei capia, piure de rosii, sare, piper,
cimbru, ceapa rosie, pulpa de porc, ulei de masline, broccoli si paine
cu seminte. Ingrediente: 8 ardei capia 2 ardei verzi 300 ml piure de
rosii sare piper negru macinat cimbru verde 4 cepe rosii 500 g pulpa de
porc 3-4 linguri ulei…Read more »
Desert cu crema de nuci
15 December 2013
Desert
cu crema de nuci din: faina, zahar, miere, lapte, ou, unt, bicarbonat,
nuci, miere, faina, zahar, frisca, gem acrisor, nuci. Ingrediente:
pentru foi: 400 g faina 150 g zahar 3 linguri miere 2 linguri lapte un
ou 50 g unt o lingurita bicarbonat pentru crema de nuci: 100 g nuci 100 g
miere 100…Read more »
Galbiori in sos de smantana
15 December 2013
Galbiori
in sos de smantana din: galbiori, ceapa, usturoi, ulei, foi de dafin,
smantana, coroandru, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1
kg galbiori 1 cepe 1 catel de usturoi 50 ml ulei 2 foi de dafin 50 ml
smantana nefermentata 1 lingurita rasa coriandru macinat 1 legatura
patrunjel 50 g parmezan sare piper Mod…Read more »
Midii cu zeama de lamaie si usturoi
15 December 2013
Midii
cu zeama de lamaie si usturoi din: mustar de dijon, sare de mare,
piper, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, vin alb
sec, ceapa, carne de midii, patrunjel verde. Ingrediente: 2 lingurite
mustar de Dijon 1 lingurita de sare de mare 1 lingurita de piper macinat
4-5 catei de usturoi 2 linguri…Read more »
Rulada cu gem de caise si frisca
15 December 2013
Rulada
cu gem de caise si frisca din: oua, faina, zahar, sare, unt, stafide,
gem de caise, frisca. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 100 g faina 50 g
zahar un praf sare 20 g unt pentru tava 100 g stafide pentru umplut: gem
de caise frisca Mod de preparare: Pentru aluat, se freacă
gălbenuşurile…Read more »
Bors savuros de miel
15 December 2013
Bors
savuros de miel din: coaste de miel, salata verde, morcov, pastarnac,
ceapa verde, usturoi verde, orez, bors, smantana, apa si sare.
Ingrediente: coada, capul și 300 g coaste de miel 1 salată verde 1
morcov 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 3
linguri orez 1 l borș 150 g smântână 2…Read more »
Reteta zilei: Carne de porc prajita (Pomana porcului)
15 December 2013
Carne
de porc prajita din: carne de porc, otet, ardei iute, ceapa verde,
sare, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 2 cesti
de otet 1-2 ardei iuti, tocati 2 legaturi ceapa verde, tocata 2 linguri
de sare 20 de catei de usturoi ulei pentru prajit Mod de preparare:
Puneti bucatile…Read more »
Peste prajit in bere
15 December 2013
O
reteta savuroasa de peste prajit in bere din: peste, bere, usturoi,
smantana, galbenus, unt si condiment. Ingrediente: 800 g peste oceanic 1
pahar de bere 1 catel de usturoi 100 ml smantana 1 galbenus putin unt 1
lingurita condiment vegetal Mod de preparare: Feliile de peste
decongelat le calesti rapid in unt…Read more »
Paste cu ton si porumb
15 December 2013
Paste
cu ton si porumb din: ton, paste, porumb, ou, smantana, lapte,
patrunjel, sare. Ingrediente: o cutie ton bucati in apa 100 g paste o
lingura porumb din conserva un ou 3 linguri smantana 3 linguri lapte
patrunjel sare Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu
sare şi se lasă…Read more »
Tort cu nuca si mascarpone
15 December 2013
Tort
cu nuca si mascarpone din: unt, ciocolata de manaj, zahar, faina, praf
de copt, nuci, oua, stafide, coniac, mascarpone, zahar nuci, frisca.
Ingrediente: pentru blat: 200 g unt 200 g ciocolata de menaj un pahar
zahar un pahar faina 1/2 plic praf de copt 80 g nuci 4 oua 50 g stafide
aurii 2…Read more »
Salata cu mazare si cartofi
15 December 2013
Salata
cu mazare si cartofi din: mazare, cartofi, oua, frunze de salata, sucul
unei lamaie, sare. Ingrediente: 200 g mazare congelata 4 cartofi 6 oua
cateva frunze de salata 4 linguri ulei sucul unei lamai sare Mod de
preparare: In vase separate, se pun la fiert cartofii în coajă bine
spălaţi şi mazărea. Se…Read more »
Ciuperci umplute cu parmezan si verdeata
15 December 2013
Ciuperci
umplute cu parmezan si verdeata din: ciuperci, ceapa, unt, parmezan,
piper alb, verdeata. Ingrediente: 10 ciuperci mari o ceapa alba 150 g
unt 3 linguri parmezan un praf piper alb verdeata Mod de preparare: Se
trec rapid ciupercile prin apă, se desprind pălăriile de picioruşe si
se fierb 10 minute, în apă cu…Read more »
Cornuri cu branza
15 December 2013
Cornuri
cu branza din: aluat, branza de vaci, branza telemea, ou, chimen.
Ingrediente: aluat fraged 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 1 ou
chimen Mod de preparare: Amesteca branza de vaci (scursa in prealabil
cel putin o ora) cu telemeaua dată pe răzătoarea mică, oul şi chimen
măcinat după gust. Omogenizează,…Read more »
Reteta zilei: Budinca de paste cu ton si mazare
15 December 2013
Budinca
de paste cu ton si mazare din: paste, ton, supa de ciuperci, lapte,
mazare, branza cheddar, pesmet, unt, parmezan. Ingrediente: 1 pachet
paste 100gr ton, maruntit 1 cutie supa de ciuperci 1/2 cana de lapte 1
cana mazare, fiarta 1/2 – 3/4 ceasca branza cheddar, rasa ½ ceasca
pesmet 1 lingura unt topit…Read more »
Curcan cu bacon, ceapa si cimbru
15 December 2013
Curcan
cu bacon, ceapa si cimbru din: curcan, bacon afumat, mustar, ulei de
masline, sare de mare, ceapa, cimbru, frunze de dafin, vin alb, unt,
mustar cu boabe, mustar cu hrean. Ingrediente: un curcan de 5-5,5 kg,
gastul si maruntaiele indepartate 250 g bacon afumat, feliat putin
mustar (optional) putin ulei de masline fulgi de…Read more »
Porc cu orez mexican şi salsa de avocado
15 December 2013
Porc
cu orez mexican şi salsa de avocado din: spata de porc, pasta de ardei
iute, chimion, zahar, ulei, orez, fasole rosie, avocado, coriandru, lime
si ardei iuti murati. Ingrediente: 400 g spata de porc, taiata in
cubulete cu latura de 3 cm 2 linguri pasta de ardei iute cate 2
lingurite de chimion macinat si…Read more »
Ciocolata de casa cu fistic
15 December 2013
Ciocolata
de casa cu fistic din: lapte praf, zahar tos, apa, fistic, unt, zahar
vanilinat, cacao, fistic. Ingrediente: 1/2 kg lapte praf 250 g zahar tos
150 ml apa 50 g fistic 250 g unt un pliculet zahar vanilinat 2 linguri
cacao pentru servit: 50 g fistic Mod de preparare: Pe foc, se pun…Read more »
Supă de curcan
15 December 2013
Supă
de curcan din: carne de curcan, usturoi, orez, ceapa, morcov, telina,
sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de curcan 2 captani de usturoi 2
linguri orez 1 cepe 1 morcov 1 telina sare piper Mod de preparare:
Infăşuraţi usturoiul în folie aluminată şi coaceţi-l la cuptor. Când s-a
înmuiat, curăţaţi-l şi piureul obţinut…Read more »
Tocanita de vitel cu ciuperci si cimbru
15 December 2013
Tocanita
de vitel cu ciuperci si cimbru din: ciuperci, carne de vitel, telina,
ceapa, faina, ulei, bulion, cimbru, sare. Ingrediente: o cutie mica
ciuperci 600 g carne vitel o felie radacina telina o ceapa o lingura
faina 2 linguri ulei 4 lingui bulion o lingurita cimbru sare Mod de
preparare: Se spală ciupercile si…Read more »
Prajitura delicioasa cu ciocolata
15 December 2013
Prajitura
delicioasa cu ciocolata din: ciocolata neagra de menaj, unt, oua,
zahar, faina, ciocolata, unt. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra de
menaj 80 g unt 3 oua 80 g zahar 30 g faina pentru umplutura: 10
patratele de ciocolata pentru forme: 25 g unt Mod de preparare: Se
topesc untul si ciocolata ruptă bucăţi…Read more »
Carne de vitel cu ciuperci
15 December 2013
Carne
de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, faina, boia
dulce, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de
vitel o ceapa o conserva mica ciuperci 2 linguri faina o lingurita boia
dulce 200 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Se amestecă…Read more »
Macrou cu legume si boia
15 December 2013
Macrou
cu legume si boia din: macrou, ardei grasi, rosii, boia, suc de lamaie,
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati macrou 2 arde grasi verzi 4
rosii un praf de boia sucul unei lamai putin rozmarin sare piper Mod
de preparare: Se curăţă ardeii şi se taie cuburi cât mai mici. La fel,
roşiile…Read more »
Reteta zilei: Carne de curcan in sos picant
15 December 2013
Carne
de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina,
apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei
rosu. Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei
de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…Read more »
Piept de vitel in sos de smantana
15 December 2013
Piept
de vitel in sos de smantana din: piept de vitel, smantana, hrean,
usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept
de vitel 500 g smantana 1 radacina de hrean 3 catei de usturoi 2 cepe
mari 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Spălaţi carnea, scurgeţi-o şj…Read more »
Cafea olandeza
15 December 2013
O
reteta simpla de Cafea olandeza din: lichior de oua, cafea, frisca si
ciocolata alba. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea tare,
fierbinte frisca lichida ciocolata alba Mod de preparare: Turnam
lichiorul de ciocolata intr-o cana rustica si completam cu cafea
fierbinte. Punem deasupra frisca batuta si decoram…Read more »
Biscuiti cu nuca si fistic
15 December 2013
Biscuiti
cu nuca si fistic din: zahar, nuca de cocos, faina, albusuri, sare,
zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miez de
nuca, fistic. Ingrediente: pentru aluat: 150 g zahar 100 g nuca de cocos
rasa 50 g faina 3 albusuri un praf sare pentru glasat: 2 albusuri 200 g
zahar…Read more »
Chiftele de crab
15 December 2013
Chiftelele
de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat
culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul
Maryland. In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de
crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă
cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi suc…Read more »
Sandwich in paine taraneasca
15 December 2013
Sandvici
in paine taraneasca din: paine taraneasca, crema de branza, cascaval,
usturoi, oua, ardei, frunze de salata, sunca de york si ulei de masline.
Ingrediente: o paine taraneascade 800 g 150 g crema de branza 200 g
cascaval 4 catei de usturoi 2-3 oua 300 g ardei rosu copt 8-10 g frunze
de salata 250 g…Read more »
Snitele cu salata calda
15 December 2013
Snitele
cu salata calda din: cartofi, sare, mustar, ulei de floarea soarelui,
otet de mere, capere, ceapa verde, muschi de vitel, faina, ou, pesmet,
ulei. Ingrediente: salata: 500 g cartofi sare 2 linguri mustar 4 linguri
ulei de floarea soarelui 1 lingura otet de mere 2 linguri capere 2 cepe
verzi snitele: 4 felii de…Read more »
Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata
14 December 2013
Briose
cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos,
iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci
pecan. Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1
lingurita praf de…Read more »
Ciuperci la tigaie
14 December 2013
O
reteta gustoasa de Ciuperci la tigaie din: ardei gras, rosie, ceapa
verde, usturoi, ulei de masline, supa, otet de vin rosu, sare, piper,
boia, champignons, pleurotus, galbiori, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1
ardei gras 1 roşie 3 cepe verzi 1 cățel de usturoi 4 linguri de ulei de
măsline 2 linguri de supă clară…Read more »
Pulpe de pui aromate
14 December 2013
Pulpe
de pui aromate din: pulpe, unt, usturoi, sare grunjoasa, miere, lamaie,
piper, cimbru verde, salata verde, ulei de masline si otet balsamic.
Ingrediente: 8 pulpe 100 g unt o capatana de usturoi sare grunjoasa o
lingurita miere o lamaie piper macinat 1-2 crengute cimbru verde o
salata verde 2 lingurite ulei de masline 1-2 lingurite…Read more »
Vitel cu susan si ardei
14 December 2013
O
reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel,
ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente:
400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri
ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de
floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…Read more »
File de cod cu fasole
14 December 2013
File
de cod cu fasole din: file de cod, fasole, piure de rosii, ceapa, sare,
piper, ulei de masline, ardei capia si frunze de dafin. Ingrediente:
600 g file de cod 300 g fasole alba uscata 300 g piure de rosii 2 cepe
sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei de masline un ardei capia un…Read more »
Tablete amărui
14 December 2013
Tablete
amărui din: unt, zahar, cacao, pesmet, lapte praf, sare si cacao. Dacă
îţi este poftă de ciocolată de casă ca-n vremea copilăriei tale, atunci
nu trebuie decât să o pregăteşti. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 200
g cacao 150 g pesmet de biscuiti 600 g lapte praf 175 ml apa un praf
sare…Read more »
Mancare bavareza cu pulpa de vitel
14 December 2013
Mancare
bavareza cu pulpa de vitel din: pulpa de vitel, cartofi, ciuperci,
ceapa rosie, unt, ulei de masline, vin rosu, paprika, sare, salvie si
piper. Ingrediente: 500 g pulpa de vitel 500 g cartofi mici in coaja
rosie 500 g ciuperci 4 cepe rosii 50 g unt 3-4 linguri ulei de masline
250 ml vin…Read more »
Carne tocata pe gratar
14 December 2013
Carne
tocata pe gratar din: carne tocata, branza feta, rosie, ou, ceapa,
usturoi, cimbru, boia, sare, piper, anason, carambola, ulei de masline
si pesmet. Ingrediente: 1 kg carne tocata 50 g branza feta 1 rosie 1 ou 3
cepe 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce
sare piper 1/2 lingurita anason…Read more »
Ciorba cu carnati si legume
14 December 2013
Ciorba
cu carnati din: fasole verde, smantana, bors, ceapa verde, ceapa rosie,
cartofi, morcovi, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si carnati.
Ingrediente: 300 g fasole verde fideluta 100 ml smantana 300 ml bors o
legatura ceapa verde o ceapa rosie un ardei verde 3-4 cartofi 2 morcovi
sare piper negru macinat o legatura patrunjel ulei…Read more »
Vinete in otet
14 December 2013
O
reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina,
morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita.
Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru) 1,4 kg vinete tari 3 ardei
iuti 8 catei de usturoi 4 fire de telina vede 5 morcovi 500 ml apa 3
linguri…Read more »
Supa de peşte cu roşii
14 December 2013
Supa
de peşte cu roşii din: file de peste, ceapa, rosii, ulei de masline,
usturoi, patrunjel, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
file de peste 2 cepe 6 rosii 2 linguri ulei de masline 2 catei de
usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de telina sare
piper Mod de preparare:…Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor
14 December 2013
Pulpa
de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet,
scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia,
ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun. Ingrediente: 1 buc din
pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet 1/2 lingurita de
scortisoara 1 bucatica ghimbir 2 catei de…Read more »
Ciocolată cu nuci si rom
14 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciocolată cu nuci si rom din: lapte, unt, sare,
zahar, apa, zahar vanilat, rom, cacao si nuca. Ingrediente: 800 g lapte
praf 225 g unt un praf sare 300 g zahar 175 ml apa un plic zahar vanilat
2-3 linguri rom natural 150 g cacao 300 g nuca Mod de…Read more »
Frigarui de pui cu orez
14 December 2013
Frigarui
de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei,
sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, orez, unt si
sofran. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 gogosari 2-3 ardei 2-3 cepe 3
dovlecei sare piper 2-3 linguri ulei de masline 2-3 lingurite otet
balsamic 3-4 catei usturoi 300 g orez…Read more »
Piept de pui umplut cu lămâie, capere şi ardei iute
14 December 2013
Piept
de pui umplut cu lămâie, capere şi ardei iute din: piept de pui,
ricotta, coaja de lamaie, parmezan, capere, fulgi de ardei iute, ulei de
masline, usturoi, rosii, patrunjel si piure. Ingrediente: 2 piepti de
pui cu piele 4 linguri de ricotta coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri de
parmezan ras 1 lingurita…Read more »
Piept de gâscă în manta de şunca
14 December 2013
Piept
de gâscă în manta de şunca din: piept de gasca, sare, piper, praz,
sunca serrano, margarina, suc de mere, sos alb, mere acrisoare, zahar,
smantana. Ingrediente: 4 fileuri de piept de gasca (circa 200 g fiecare)
sare piper 4 felii mari si subtiri de sunca Serrano (crud-uscata) 4
fire praz 1 lingura margarina 400…Read more »
Bors rusesc cu sfecla si praz
14 December 2013
Bors
rusesc cu sfecla si praz din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, ulei, supa,
suc de lamaie, telina verde, praz, carne, smantana, sare, piper, zahar.
Ingrediente: 3 sfecle rosii 3 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 750 ml
supa 6 linguri suc de lamaie 2 fire telina verde 1 fir praz 250 g carne
de miel…Read more »
Tarta cu galbiori
14 December 2013
Tarta
cu galbiori din: faina, zahar, drojdie, ulei, galbiori, oua, banza de
vaci, ceapa, telemea, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
300 g faina 1 lingurita zahar 25 g drojdie 100 g ulei 250 g galbiori 4
oua 100 g branza de vaci dulce 1 ceapa 50 g telemea 50 ml smantana 1
legatura patrunjel verde…Read more »
Reteta zilei: Budinca de ciuperci
14 December 2013
Budinca
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 300-400 gr ciuperci 1 ceapa 200 gr branza maruntita 100gr
smantana Sare piper Mod de preparare: Se clatesc ciupercile, se toaca.
Tocati si ceapa, apoi gatiti intr-o tigaie cateva minute. Adaugati
ciupercile, sare, piper, amestecati si sotati. Incorporati smantana,
aduceti la fierbere,…Read more »
Spaghete cu sos de morcovi si seminte de pin
14 December 2013
Spaghete
cu sos de morcovi si seminte de pin din: spaghete, morcovi, ceapa,
ardei iute, ulei de masline, sare, seminte de pin, coaja de portocala,
cimbru, parmezan, tleemea, coaja de lamaie, piper alb si busuioc.
Ingrediente: 300 g spaghete 600 g morcovi 125 g ceapă 1 ardei iute roșu 3
linguri ulei de măsline sare 75…Read more »
Coronita cu visine
14 December 2013
O
reteta delicioasa de coronita cu: oua, zahar, faina, esenta de vanilie,
ciocolata alba, lapte, unt, zahar pudra, frisca, ciocolata neagra,
fulgi de migdale, cirese confiate. Ingrediente blat: 7 oua 7 linguri
zahar 7 linguri faina 1 esenta de vanilie Ingrediente crema: 250g
ciocolata alba 200 ml lapte 100g unt 100 g zahar pudra 1…Read more »
Ciocanele de pui
14 December 2013
Ciocanele
de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de
dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala
proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana
mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de
persona Mod de preparare: Se…Read more »
Tort in trei culori
14 December 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:napolitane, unt, oua, zahar, frisca, coaja
de lamaie, zeama de lamaie, piersici albe, zahar vanilat, fistic.
Ingrediente blat: 200 g napolitane cu cacao 3 linguri, unt topit
Ingrediente îngheţata de lămâie: 3 ouă 60g zahăr 250g frişcă coajă, de
lămâie, rasă zeama de la 2 lămâi Ingrediente îngheţata de piersici:…Read more »
Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana
14 December 2013
Ciorbă
de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita,
morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute,
smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă
de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină
mică 1 lingura…Read more »
Tarta frageda
14 December 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, zahar vanilat, oua, praf de
copt, zahar, visine . Ingrediente: 400 g faină 200 g unt 1 pacheţel
zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 1 praf de copt 300 g zahăr 300 g vişine fără
sâmburi 2 linguri zahăr pentru macerat vişinele Mod de preparare:
Presari vişinele cu cele…Read more »
Burgeri aromaţi cu legume
14 December 2013
Amestecă
500 g carne tocată de vită, 4 linguri pesmet, 3 linguri ceapă roşie, o
linguriţă oregano uscat, 3 linguriţe mentă uscată sau proaspătă,
măruntită, şi asezonează cu sare şi piper. Imparte amestecul în şase
părţi şi, cu mâinile unse cu ulei, modelează şase burgeri. Dă-i la
frigider până în momentul în care îi pui…Read more »