Retete de Sarbatoare:
Calamari cu masline
13 December 2013
Calamari
cu masline din: calamari, masline, ceapa, pasta de tomate, usturoi,
boia, ulei, sare si piper. Măslinele verzi conţin mai puţine calorii şi
lipide decât măslinele negre. De aceea, atunci când sunteţi într-o cură
de slăbire, alegeţi le pe cele verzi. Gustul uşor amărui, prezent
uneori, vine de la o substanţă numită oleuropein, conţinută doar de…
Read more »
Read more »
File de crap cu merişoare
13 December 2013
O
reteta delicioasa de File de crap cu merişoare din: file de crap,
merisoare, lamaie, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 g file de crap 300 g merisoare 1 lamaie 200 ml
supa de legume 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciuperci pane umplute
13 December 2013
Ciuperci
pane umplute din: ciuperci, oua, branza de vaci, cascaval, marar,
faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci
proaspete 3 oua 200 g branza de vaci 50 g cascaval 1 legatura marar 100 g
faina 100 g pesmet 150 ml ulei pentru prajit sare piper Mod de
preparare: Indepartati piciorusele ciupercilor, spalati-le…
Read more »
Read more »
Supă de rosii cu găluste
13 December 2013
Supă
de rosii cu găluste din nucă din: ceapa, morcovi, cartofi, telina,
ardei grasi, rosii, ulei de masline, supa de pasare, smantana,
patrunjel, oua, gris, nuca si sare. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 2
cartofi 1 țelină 2 ardei grași 2 kg roșii 3 linguri ulei de măsline sau
din germeni de porumb 3 l supă…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu salvie si jambon
13 December 2013
Piept
de pui cu salvie si jambon din: piept de pui, jambon, salvie, ulei,
sare, piper, orez, patrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, ceapa, unt si
sare. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 4 felii subtiri de jambon 8
frunze mari de salvie 3 linguri ulei sare piper proaspat macinat pentru
garnitura de orez: 200 g orez cu…
Read more »
Read more »
Mix de fructe uscate cu iaurt
13 December 2013
Mix
de fructe uscate cu iaurt din: mix de fructe uscate, scortisoara, suc
de mere, iaurt si fulgi de ovaz. Ingrediente: 140 g mix de fructe uscate
(caise, curmale, stafide) 1/2 lingurita de scortisoara 300 ml suc de
mere 200 g iaurt grecesc degresat 100 g fulgi de ovaz Mod de
preparare: Pune fructele uscate…
Read more »
Read more »
Cafe Port
13 December 2013
Cafe
Port din: cafea, vin, rom, zahar si frisca. Ingrediente: cafea
fierbinte si tare vin bordeaux rom 2 lingurite de zahar candel macinat
frisca lichida Mod de preparare: Turnam intr-un vas cafeaua si
adaugam in mod egal vin si rom, apoi adaugam candelul. Fierbem bautura
pana cand zaharul se dozolva. Turnam intr-un pahar decorativ…
Read more »
Read more »
Varza cu ciuperci
13 December 2013
O
reteta savuroasa de Varza cu ciuperci din: varza, ciuperci, lamaie,
ulei, ceapa rosie, pasta de rosii, seminte si marar. Ingrediente: 1
varza alba 300 g ciuperci albe de cultura 1 lamaie 4-5 linguri ulei 1
ceapa mare rosie 1 lingura pasta de rosii 2 linguri seminte crude de
floarea soarelui 1 legatura marar …
Read more »
Read more »
Potcoave zaharate
13 December 2013
O
reteta delicioasa de potcoave zaharate cu: faina, zahar, unt, oua,
zahar vanilat, lamaie, sare, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente :
400 g faină 120 g zahăr 200 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie un
praf de sare 1 pliculeţ praf de copt zahar pudra Mod de preparare:
Amesteci…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi aromatice
13 December 2013
Curcan
umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei,
piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin,
cimbru. Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de
ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf de usturoi Sare 3 cesti
supa de pui Ingrediente umplutura: 1 lamaie,…
Read more »
Read more »
Piept de pui învelit în fulgi cu salată de andive
13 December 2013
Piept
de pui învelit în fulgi cu salată de andive din: piept de pui, sare,
piper, boia, pesmet, cereale, smantana, buduioc, frunze de busuioc,
mustar, miere de albine, andive, maioneza si smantana. Ingrediente: 4
bucati piept de pui sare piper boia iute 100 g pesmet 150 g fulgi
(cereale) 500 ml smantana sau iaurt dulce cateva…
Read more »
Read more »
Chec fara ou cu cacao
13 December 2013
Chec
fara ou cu cacao din: faina, ulei, zahar, apa rece, praf de copt,
cacao, margarina, lamaie, sare. Ingrediente: 3 cani faina 1 cana ulei 1
cana si jumatate zahar 1 cana si jumatate apa rece 1 pliculet praf de
copt 2 linguri cacao 1 lingura margarina 1 lamaie un varf de cutit sare
…
Read more »
Read more »
Bors de pui a la grec
13 December 2013
Bors
de pui a la grec din: tacamuri de pui, piept de pui, morcov, ceapa,
radacina de pastarnac, bors, patrunjel, sare, galbenusuri, smantana.
Ingrediente: un pachet de tacamuri de pui 1/2 piept de pui un morcov o
ceapa o radacina pastarnac 500 ml bors patrunjel sare pentru dres: 2
galbenusuri 100 ml smantana Mod…
Read more »
Read more »
Pui cu fructe uscate
13 December 2013
Pui
cu fructe uscate din: pulpe de pui, prune uscate, caise uscate,
smochine, ceapa, migdale, stafide, scortisoara, unt, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 12 prune uscate 10 caise uscate 6 smochine 2
cepe 125 g migdale maruntite 75 g stafide un baton scortisoara 100 g
unt sare piper Mod de preparare: Fructele…
Read more »
Read more »
Gasca umpluta cu prune si mere
13 December 2013
Gasca
umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere
acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu
sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg)
sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara
samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1…
Read more »
Read more »
Humus cu legume la gratar
13 December 2013
Humus
cu legume la gratar din: legume, naut, usturoi, zeama de lamaie, ulei
de masline, lipii, ridichi, morcovi si telina. Ingrediente: 350 g de
legume fripte pe gratar (ardei, vinete, dovlecei) 400 g naut din
conserva, scurs 1 catel de usturoi, tocat zeama de la 1 lamaie 1
lingurita ulei de masline 2 lipii, prajite si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frittata cu broccoli si rosii
13 December 2013
Frittata
cu broccoli si rosii din: oua, smantana lichida, sare, piper, nucsoara,
broccoli, rosii, ceapa, busuioc, ulei de masline, mozzarella.
Ingrediente: 10 oua 100 gr smantana lichida sare si piper nucsoară 1
broccoli, rupt buchetele 2 rosii uscate 1 ceapa, tocata 1 legatura
frunze de busuioc, tocat ulei de masline 240 gr mozzarella proaspata,…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu fructe de pădure
13 December 2013
îngheţată
cu fructe de pădure din: crema cremsnit, lapte, frisca, fructe de
padure, bezele si foia de napolitana. Ingrediente: 1 cutie crema
cremsnit 750 ml lapte 250 ml frisca 600 g fructe de padure bezele 1
foiae napolitana Mod de preparare: Intr-un bol pui crema pentru
cremşnit, peste care torni 750 ml lapte rece în…
Read more »
Read more »
Coaste de vitel in crusta de ierburi aromatice
13 December 2013
Coaste
de vitel in crusta de ierburi aromatice din: ulei de masline, coaste de
vitel, busuioc, chievs, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, boabe de
piper, unt, pesmet, gruyere, cheddar. Ingrediente: 4 linguri ulei de
masline 2 bucati coaste de vitel, 250 g fiecare cu tot cu os pentru
crusta de ierburi: cate 1 mana mare de…
Read more »
Read more »
Unt cu branza si praz
13 December 2013
Unt
cu branza si praz din: unt, branza de vaci, praz, usturoi, marar,
tarhon, castravete si boia iute. Ingrediente: 150 g unt 100 g branza
dulce de vaci 1 fir de praz (parte alba) 2 catei de usturoi 1/2 legatura
marar 1/2 legatura tarhon 1 castravecior proaspat sau acru 1/2
lingurita boia iute Mod de…
Read more »
Read more »
Tartine cu branza si nuci
13 December 2013
Tartine
cu branza si nuci din: ricotta, miere, nuci, branza albastra, piper.
Ingrediente: 250 g ricotta 1 lingurita miere 50 g nuci tocate 300 g
branza albastra piper Mod de preparare: Intr-un castron se ames¬tecă
ricotta cu miere şi nuci. Se piperează şi se înglobează cubuleţe de
brânză albastră. Se aşază compoziţia într-un borcan,…
Read more »
Read more »
Stelute pentru masa de Craciun
13 December 2013
Stelute
pentru masa de Craciun din: faina, praf de copt, amidon, zahar, coaja
de lamaie, ou, unt, galbenus, zahar pudra, gem de caise. Ingrediente:
400 g faina 1 lingurita praf de copt 100 g amidon 150 g zahar 1
lingurita coaja de lamaie rasa 1 ou 250 g unt rece in plus: 1 galbenus
50…
Read more »
Read more »
Inghetata de cocos
13 December 2013
Inghetata
de cocos din: lapte de cocos, crema de branza, zahar pudra, smantana
dulce, zeama de lamaie, portocale, kiwi, carambola, unt, zahar brun.
Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 250 g crema de branza 85 g zahar
pudra 125 ml smantana dulce 1 lingura cu zeama de lamaie 1 portocala 1
kiwi 1 carambola (fruct…
Read more »
Read more »
Cotlete aromate cu usturoi si rosii
13 December 2013
O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu: usturoi, rosii, ulei de
masline, apa, cimbru, busuioc, sare, piper, patrunjel, ceapa.
Ingrediente: 4 cotlete, porc 3 căţei de usturoi 2 roşii 2 linguri ulei
de măsline 10 linguri apa cimbru busuioc sare piper 1 legătură,
pătrunjel 2 cepe Mod de preparare: Pisezi usturoiul, îl freci…
Read more »
Read more »
Deliciu cu mascarpone
13 December 2013
O
reteta delicioasa de deliciu cu:crema mascarpone, oua, praf de frisca,
esenta de vanilie, zahar, biscuiti, scortisoara. Ingrediente: 200 g
cremă mascarpone 2 ouă 1plic praf de frişcă 1 esenţă de vanilie 100 g
zahăr 100 g biscuiţi digestivi 1 linguriţă scortisoara Mod de
preparare: Amesteci cu mixerul crema mascarpone cu gălbenuşurile şi
praful…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu legume si sos
13 December 2013
Supa
de pui cu legume si sos din: piept de pui, ulei, ceapa, ardei gras
rosu, porumb, fasole neagra, usturoi, supa de pui, malai, sos enchilada,
sare, chili, chimen, coriandru, chips-uri tortilla. Ingrediente: 1
piept de pui, taiat pe jumatate 1 lingura de ulei 1 ceapa mare, tocata 1
ardei gras rosu, tocat 250…
Read more »
Read more »
Legume cu sos alb
13 December 2013
O
reteta delicioasa de legume cu sos alb: broccoli, cartofi, faina,
margarina, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g broccoli
3cartofi 3 rosii 2 linguri, faină 1 lingura margarina 150 g caşcaval de
post ras sare piper ulei Mod de preparare: Desfaci făina în 250 ml de
apă, fierbi pe foc mic până se…
Read more »
Read more »
Spirale de pui
13 December 2013
O
reteta delicioasa de spirale de pui cu:piept de pui, bacon, ardei
capia, sos picant, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 4
feli bacon 4 ardei capia 1 lingura şos picant 1lingură ulei sare piper
Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi, scoţi cotorul şi seminţele.
îndepărtezi pielea de pe pieptul…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu nuci si caise uscate
13 December 2013
Rulada
de porc cu nuci si caise uscate din: nuci, caise uscate, coniac, suc de
lamaie, carne de porc, slaninuta, patrunjel, piper, sare, ulei, unt.
Ingrediente: 100 g nuci 50 g caise uscate 2 linguri miere 1 lingurica
coniac 1 lingura suc de lamaie 600 g carne de porc slaba 100 g slaninuta
feliata 1…
Read more »
Read more »
Fundite vanilate
13 December 2013
O
reteta delicioasa de fundite cu: faina, zahar, apa, drojdie, sare,
zahar pudra, ulei. Ingrediente: 450 g faină 2 linguri zahăr 1 ceaşcă,
apă caldă 20 g drojdie de bere un praf de sare zahăr pudră aromatizat cu
vanilie ulei pentru prăjit Mod de preparare: Freci drojdia cu o
linguriţă de zahăr şi două…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare si ardei capia
13 December 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, malai, unt, praf de copt, oua,
ardei capia, smantana, mazare, nucsoara, sare, piper, frunze de busuioc.
Ingrediente: 175 g faină 100 g mălai 100 g unt 1 pachet praf de copt 4
ouă 2 ardei roşii capia 50 g smântână 600 g mazăre verde congelată sau
proaspătă un…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon si iaurt (video)
12 December 2013
O reteta video despre Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurt: Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurt
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura Tiramisu
12 December 2013
Prajitura
Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac,
cacao, ciocolata. Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr
piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1
1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa Mod de
preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…
Read more »
Read more »
Cod cu rosii la cuptor
12 December 2013
Cod
cu rosii la cuptor din: ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry,
masline, passata, fasole, fileuri de cod si busuioc. Ingrediente: 2
ardei grasi rosii, fara seminte si tocati 2 cepe rosii, feliate 250 g de
rosii cherry 1 mana de masline negre 350 g passata 400 g de fasole
boabe din conserva, scursa 4 fileuri…
Read more »
Read more »
Pui cu varză si seminte de mărar
12 December 2013
Pui
cu varză si seminte de mărar din: piept de pui, varza, morcov, ceapa,
iaurt, seminte de marar, marar verde, pasta de tomate, ulei, vin, boia,
sare si piper. Ingrediente: 2 piepți de pui 1 varză dulce mică 1 morcov 1
ceapă 200 g iaurt 1 linguriță semințe de mărar 1 legătură mărar verde 1
lingură…
Read more »
Read more »
Bors de cartofi cu mere si telina
12 December 2013
Bors
de cartofi cu mere si telina din: bors, lamaie, cartofi, mere, telina,
galbenusuri, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5 l bors 1 lamaie 2
cartofi 2 mere 1 telina 2 galbenusuri 4 linguri ulei de masline 1
legatura marar Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe
răzătoarea cu ochiuri mari. Stropiţi-i cu…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de pui, nuci si parmezan
12 December 2013
Paste
cu carne de pui, nuci si parmezan din: ceapa rosie, telina verde, piept
de pui, nuci, unt, vin, patrunjel, tagliatelle, lamaie, parmezan, sare,
piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 fire telina verde 2 fileuri de
piept de pui 80 g nuci 50 g unt 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 300 g
tagliatelle…
Read more »
Read more »
Iutari cu branza de burduf
12 December 2013
Iutari
cu branza de burduf din: iutari, branza de burduf, ulei, usturoi si
sare. Ingrediente: 16 iutari, bureti albi iuti 200 g branza de burduf 2
linguri ulei 2 catei de usturoi sare Mod de preparare: Curatati
iutarii de frunze si pamant, spalati-i bine sub jet de apa, ca sa
eliminati nisipul strans intre…
Read more »
Read more »
Linguine cu carne de crab
12 December 2013
Pentru
a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase,
singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un
crab întreg viu. Dacă nu vă pricepeţi să-l tranşaţi, atunci mai bine
căutaţi nişte carne de crab proaspătă (nu din conservă) albă şi maro.
Aromatizaţi nişte ulei de măsline călind…
Read more »
Read more »
Peltea de gutui cu fistic
12 December 2013
Peltea
de gutui cu fistic din: gutui, vin alb, gelfix, zahar, fistic.
Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 ml vin alb 1 plic praf Gelfix 1 kg zahar 2
linguri fistic Mod de preparare: Se curăţă puful de pe gutui cu un
prosop de bucătărie. Se curăţă apoi şi cotoarele, iar pulpa se taie
felii.…
Read more »
Read more »
Piept de pui la cuptor cu gutui
12 December 2013
Piept
de pui la cuptor cu gutui din: piept de pui, sare, piper, gutui, unt,
ulei de masline, cimbru, supa de pui, smantana, vin alb sec.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (de 150 g) sare piper 2 gutui
mici 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 lingurite cu cimbru tocat
250…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu mărar si smantana
12 December 2013
O
reteta delicioasa de fasole verde cu: praf de copt, unt, faina, supa de
vita, sare, smantana, piper, otet, marar. Ingrediente: 750 g fasole
verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de
făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…
Read more »
Read more »
Pui cu portocale
12 December 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: vanata, portocale, miere, usturoi,
masline, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 piepti de pui o vanata 4
portocale 3 linguri miere 2 catei de usturoi 30ml ulei de masline sare
piper cimbru Mod de preparare: Vânata se spală, se şterge cu un şervet
de bucătărie, se taie rondele potrivit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc la gratar
12 December 2013
Muschi
de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar
brun, cimbru, ardei iute, ghimbir. Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3
catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2
crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Tarte cu ansoa
12 December 2013
O
reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de
capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g
făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de
capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o
limetă pătrunjel piper Mod…
Read more »
Read more »
Găluşte cu compot de prune
12 December 2013
O
reteta delicioasa de galuste cu:prune, scortisoara, cuisoare, zahar
tos, lamaie, unt, sare, oua, crema de branza dulce, paine alba,
smantana, faina, unt, pesmet. Ingrediente pentru compotul de prune: un
kg prune un beţişor de scorţişoară câteva cuişoare 200 g zahăr tos
zeama şi coaja de la o lămâie Ingrediente găluşte: 100 g unt coajă…
Read more »
Read more »
Supă cu fâşii de clătite
12 December 2013
O
reteta delicioasa de supa: faina, lapte, oua, sare, supa de vita,
patrunjel. Ingrediente: 75 g făină 125 ml lapte două ouă sare ulei un
litru supă de vită pătrunjel Mod de preparare: Intr-un bol se mixează
făina, laptele, ouăle şi sarea până când se formează o compoziţie
cremoasă, ca pentru clătite. Se prăjesc în…
Read more »
Read more »
Desert cu crema de unt
12 December 2013
Desert
cu crema de unt din: faina, unt, nuci, zahar pudra, scortisoara, oua,
unt. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt 65 g nuci macinate 70 g
zahar pudra 1 praf scortisoara crema: 120 g zahar pudra 2 oua 90 g unt
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se
frământă…
Read more »
Read more »
Tocanita de ciuperci cu usturoi si verdeata
12 December 2013
Tocanita
de ciuperci su usturoi si verdeata din: ciuperci, rosii in bulion,
condimente, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
kg ciuperci 1 cutie rosii in bulion 1 lingurita condimente 2 bucati
ceapa 3 linguri ulei 3 catei de usturoi tocati marunt 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Ciupercile se spală…
Read more »
Read more »
Prajitura cu scortisoara si mere
12 December 2013
Prajitura
cu scortisoara si mere din: mere, faina, zahar tos, apa minerala,
margarina, ulei, scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere dulci 400 g faina
300 g zahar tos 2 cani cu apa minerala 300 g margarina de gatit 4
linguri cu ulei de floarea soarelui 1 pliculet cu zahar vanilat
scortisoara sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas
12 December 2013
Rasol
de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru,
cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar
brun, miere, scortisoara, felii de ananas. Ingrediente: 1 rasol porc,
afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1
cana suc de ananas 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Somon in crusta cu lamaie si valeriana
12 December 2013
Somon
in crusta cu lamaie si valeriana din: ardei copti, unt, spanac, aluat
de foitaj, fileu de somon, ou, lamaie, valeriana, smantana, zeama de
lamaie, pesto de busuioc, busuioc. Ingrediente: 300 g de ardei copti, in
ulei, din borcan 25 g de unt 225 g de spanac, spalat si rupt 375 g
aluat de foitaj…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati proaspeti
12 December 2013
Varza
calita cu carnati proaspeti din: carnati proaspeti, varza, ulei, ceapa,
rosie, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 2 carnati
proaspeti 1 varza mica 4 linguri de ulei 1 ceapa 1 rosie sare piper
boabe foi de dafin Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti
într-un vas mare. între timp, tai…
Read more »
Read more »
Clatite gustoase
12 December 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, sare, zahar, lapte, unt,
gem, zahar pudra. Ingrediente: 180 g făină 3 gălbenuşuri două ouă un
vârf de cuţit de sare 50 g zahăr 375 ml lapte unt sau ulei vegetal
pentru prăjit 150 g gem de caise zahăr pudră pentru decor Mod de
preparare: Intr-un bol…
Read more »
Read more »
Sarmale de post cu stafide
12 December 2013
Sarmale
de post cu stafide din: varza murata, orez, ceapa, morcov, bulion,
stafide, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceasca
orez 6 cepe potrivite 1 morcov 2 linguri bulion 100 g stafide 50 ml suc
de rosii sare piper Mod de preparare: Tocaţi mărunt ceapa,
înăbuşiţi-o în ulei, împreună cu…
Read more »
Read more »
Trufe din cartofi
12 December 2013
Trufe
din cartofi din: biscuiti, lapte de soia, zahar brun, margarina, cacao,
nuca, esenta de rom, sare. Ingrediente: 400 g biscuiti populari 100 ml
lapte de soia 150 g zahar brun 50 g margarina 4 linguri cu cacao 50 g
nuca esenta de rom sare Mod de preparare: Pune pe foc mic laptele cu…
Read more »
Read more »
Salata cu alune de padure si pere
12 December 2013
Salata
cu alune de padure si pere din: miere, rozmarin, ulei de masline, alune
de padure, coaja de lamaie, otet balsamic, radicchio, valeriana,
rucola, para, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 ingura de miere 2 fire
de rozmarin 2 lingurite ulei de masline, plus un strop pentru a praji
nucile 2 linguri alune de padure decojite…
Read more »
Read more »
Piept de rata in crusta
12 December 2013
Piept
de rata in crusta din: piept de rata, alune, ghimbir, gem de portocala,
scortisoara, ulei de masline, ulei de arahide, sare, piper.
Ingrediente: 1 piept de rata 200 g alune 1 lingurita cu ghimbir ras 2
linguri cu gem de portocale 1/2 lingurita cu scortisoara 4 linguri cu
ulei de masline 1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Prajitura rasturnata cu dovleac
12 December 2013
Prajitura
rasturnata cu dovleac din: dovleac, faina, ulei, zahar, apa, praf de
copt, otet, zahar vanilat, stafide aurii, esenta de rom, sare.
Ingrediente: 500 g dovleac 500 g faina 150 ml ulei 400 g zahar+4 linguri
250 ml apa 1 pliculet cu praf de copt 1 lingurita cu otet 2 plicuri cu
zahar vanilat 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole cu varza
12 December 2013
Mancare
de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa,
fasole alba, varza alba, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru
proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3
cani varza alba, tocata Sare si piper…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc in aluat
12 December 2013
Muschiulet
de porc in aluat din: muschiulet de porc, vin rosu, usturoi, ceapa,
rozmairn, spanac, galbenus, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, unt.
Ingrediente: 1 mschiulet de porc 100 ml vin rosu 5 catei de usturoi 2
cepe 1 crenguta de rozmarin 1 galbenus 500 g spanac 5 ciuperci ulei sare
piper pentru aluat: 175 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem
12 December 2013
Prajitura
cu gem din: gem, faina, zahar tos, ulei, bors, praf de copt, zahar
vanilat, zahar pudra, sare. Ingrediente: 1 borcan mare cu gem acrisor 1
borcan mic cu gem dulce pentru aluat: 700 g faina 10 linguri cu zahar
tos 1 linguri cu ulei 10 lingura cu bors 1 plicule cu praf de copt…
Read more »
Read more »
Vineciori cu vin alb
12 December 2013
Vineciori
cu vin alb din: vineciori, vin, otet de mere, ulei de masline, sare,
piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g vineciori, oite 200 ml vin alb 1
lingurita otet de mere (optional) 2 linguri ulei de masline sare piper
nucsoara Mod de preparare: Curăţaţi vineciorii şi spălaţi-i bine sub
jet de apă. Tăiati picioruşele. Puneţi-i…
Read more »
Read more »
Carnati cu fasole boabe
12 December 2013
Incinge
o lingură de ulei într-o cratiţă şi rumeneşte 8 cârnaţi de porc, apoi
aşază-i pe o farfurie şi scurge grăsimea în exces. Sotează în aceeaşi
tigaie 2 cepe tocate, până se înmoaie. Dă focul mai mare, toarnă 150ml
de vin alb şi lasă să scadă până la jumătate. Adaugă 400g de roşii din
conservă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella
11 December 2013
Clatite
cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt,
ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4
lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei Mod de preparare:
Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se
amesteca pana la omogenizare timp…
Read more »
Read more »
Peşte de mare cu unt alb şi cartofi
11 December 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline,
otet din vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi
aproximativ 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4
fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos de unt:
o lingură oţet de vin alb 3…
Read more »
Read more »
Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită
11 December 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: ulei de masline, carne de vita, salata
verde, ridichi, mazare verde, frunze de menta, smantana, mustar, crema
de hrean. Ingrediente: ulei de măsline 1 antricot de muşchi de vită fără
grăsime, aproximativ 350 g o căpăţână mică şi fragedă de salată verde
200 g ridichi, tăiate felii 200 g…
Read more »
Read more »
Omletă cu gălbiori
11 December 2013
Omletă
cu gălbiori din: oua, galbiori, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 400 g galbiori 2 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Spălaţi bine gălbiorii sub jet puternic de apă, ca
să eliminaţi nisipul şi pământul strâns între lamele. Lă- saţi-i să se
scurgă. Rupeţi-i în bucăţi pe…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu ardei capia
11 December 2013
Mancare
de linte cu ardei capia din: linte, ceapa, morcov, ardei capia,
cartofi, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 2
cepe 1 morcov 1 ardei capia 2 cartofi 1 cutie cu rosii tocate 1
lingurita cu menta uscata 2 linguri cu ulei sare piper Mod de
preparare: Pune lintea la fiert…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si nuci
11 December 2013
Tarta
cu prune si nuci din: faina, unt, apa, zeama de lamaie, prune, piure de
prune, zahar tos si miez de nuca. Ingrediente: 400 g faina 100 g unt 2
linguri apa rece 1 lingura zeama de lamaie 300 g prune 700 g prune
macinate, piure 250 g zahar tos 200 g miez de nuca intreg…
Read more »
Read more »
Cremă de varză
11 December 2013
Cremă
de varză din: varza alba, varza rosie, suc de rosii, zer, ulei de
masline, chimen, marar si cimbru. Ingrediente: 1 varza alba 1/4 varza
rosie 1 l suc de rosii 500 ml zer proaspat 4-5 linguri ulei de masline 1
lingurita chimen macinat 1 legatura marar 1 legatura cimbru Mod de
preparare: Treceti varza…
Read more »
Read more »
Sandvici cu carnati
11 December 2013
Aşază
într-o tavă 8 cârnaţi şi stropeşte-i cu 1 lingură de ulei. Dă-i la
cuptorul preîncălzit la 200°C/gaz 6, timp de 20 de minute. Amestecă 3
linguri sos de soia cu 3 linguri de miere şi 4 linguriţe de muştar cu
boabe. Scurge grăsimea de la cârnaţi şi toarnă peste ei sosul format,
acoperindu-i uniform.…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu pilaf
11 December 2013
Ardei
umpluţi cu pilaf din: ardei grasi, orez, ceapa, bulion, marar verde,
sare, piper, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 8-10 ardei grasi (sau
gogosari) 1 cana cu orez 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 1
lingura cu marar verde tocat sare piper negru macinat 10 boabe de piper
ulei Mod de preparare: Toacă…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul
11 December 2013
Aperitiv
cu telemea si seminte de fenicul din: telemea, seminte de susan,
seminte de fenicul, coaja de lamaie, piper, castravete, masline si
frunze de menta. Ingrediente: 250 g telemea de vacă mai nesărată 1
lingură semințe de susan 1 linguriță semințe fenicul 3 linguri ulei de
măsline coaja rasă de la 1 lămâie 1 vârf de…
Read more »
Read more »
Naut cu chimen si praz
11 December 2013
Naut
cu chimen si praz din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama
de lamaie, otet de mere, chimen, ardei iute, ardei gras, praz si
patrunjel verde. Ingrediente: 800 g boabe de naut 2 catei de usturoi 50
ml ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura otet de mere 1
lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana
11 December 2013
Fructe
de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari,
creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2
catei de usturoi Patrunjel sare si piper Mod de preparare: Spalati si
puneti in apa rece timp de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carnati, salvie si mere
11 December 2013
Incinge
cuptorul la 220°C/gaz 7. Amestecă 400g de carne din cârnaţi (de la
aproximativ 6 bucăţi) cu 1 căţel de usturoi zdrobit, 2 linguri de salvie
proaspătă tocată şi 1 măr tocat. Asezonează. Intinde cu sucitorul 500g
de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină, astfel încât să obţii un
dreptunghi cu lăţimea de 30cm.…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole rosie, mazare si porumb
11 December 2013
Mancare
de fasole rosie, mazare si porumb din: fasole boabe, ceapa, mazare,
porumb, ardei capia, bulion, boia dulce, ardei iute, bicarbonat, ulei,
sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe rosie 1 ceapa 200 g mazare 200 g
porumb 2 ardei capia 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia dulce 1
ardei iute bicarbonat ulei sare…
Read more »
Read more »
Sufleu de varza cu alune si cascaval
11 December 2013
Sufleu
de varza cu alune si cascaval din: varza, oua, unt, cascaval, smantana,
pesmet, alune de padure, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mai
mare (circa 1,5 kg) 6 oua 100 g unt 150 g cascaval 150 ml smantana 100 g
pesmet 250 g alune de padure crude 2 linguri faina sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Negrese cu alune si ciocolata
11 December 2013
Negrese
cu alune si ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, alune de padure,
stafide, praf de copt, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 400 g
ciocolata neagra de menaj 150 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g alune de
padure crude sfaramate 50 g stafide inmuiate in 50 ml rom 1 lingurita
praf de copt…
Read more »
Read more »
Mancare de tofu cu soia
11 December 2013
Mancare
de tofu cu soia din: tofu, granule de soia, ardei gras, ceapa, rosii,
usturoi, concentrat de legume, ulei, sare. Ingrediente: 600 g tofu 50 g
granule de soia 1 ardei gras 1 ceapa 6 rosii 3 catei de usturoi 1
lingurita cu concentrat de legume ulei sare Mod de preparare: Pune
granulele la…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi dulci cu ardei iute
11 December 2013
Piure
de cartofi dulci cu ardei iute din: cartofi, pasta de ardei iute,
smantana si unt. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari (aproximativ 1 kg) 1
lingura pasta de ardei iute 125 ml de smantana 25 g unt Mod de
preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune cartofii într-o
tavă şi dă-i la cuptor…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki
11 December 2013
Sandwich
cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta,
castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt,
marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente sandwich: 2
lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete,
feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină cu bacon
11 December 2013
Supă
de ţelină cu bacon din: telina, ceapa, usturoi, ardei iute, bacon,
sare, piper, concentrat de pui, vin, frisca, smantana si cartof.
Ingrediente: 1 radacina de telina mica cu frunza 1 ceapa 1 usturoi 1
ardei iute 1 felie bacon sare piper 1 cub concentrat de pui vin alb
frisca pentru gatit ulei smantana 1 cartof…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si mac
11 December 2013
Prajitura
cu pere si mac din: albusuri, migdale, zahar, faina, cognac, zahar
vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, unt, vanilie, lapte si mac.
Ingrediente: foi: 8 albusuri 8 linguri migdale macinate 8 linguri zahar 4
linguri faina 1 lingura rom sau cognac 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura coaja de lamaie rasa 1 lingura zeama…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci la cuptor
11 December 2013
Conopidă
cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua,
rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de
circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3
oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet Mod de preparare:
lei conopida,…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciuperci si varza murata
11 December 2013
Rulada
cu ciuperci si varza murata din: faina, margarina, apa, otet, ciuperci,
varza murata, ceapa, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 340 g
faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura cu otet pentru umplutura: 1
cutie cu ciuperci 2 foi de varza murata 1 ceapa cimbru uscat sare piper
ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Quinoa cu dovleac
11 December 2013
Quinoa
cu dovleac din: quinoa, dovleac, ceapa, conopida, margarina, faina,
foaie de dafin, pastarnac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1
cana quinoa 300 g dovleac 2 cepe cateva buchetele de conopida 2 linguri
cu margarina 1 lingura cu faina 1 foaie de dafin 1 adacina de pastarnac
ulei de masline sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc in aluat
11 December 2013
Muschiulet
de porc in aluat din: aluat frantuzesc, muschiulet de porc, ciuperci,
ardei copti, ceapa, ou, patrunjel verde, usturoi, cimbru, sare, piper,
unt. Ingrediente: aluat frantuzesc 2 muschiuleti de porc 8 ciuperci 5
ardei copti 1 ceapa mica 1 ou patrunjel verde usturoi cimbru sare piper
unt Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt…
Read more »
Read more »
File de cod cu verdeturi
11 December 2013
File
de cod cu verdeturi din: file de cod, lamaie, unt, patrunjel, marar,
busuioc, tarhon, rozmarin, usturoi, parmezan, sare, fasole verde, bacon,
unt, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1/2 lamaie 100 g unt 1
legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 fire de busuioc 2-3 frunze
de tarhon 1 crenguta de rozmarin 1…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi
11 December 2013
Cartofi
la cuptor cu rosii uscate si usturoi din: cartofi, masline, rosii
uscate, vin alb, rozmarin, usturoi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g masline 50 g rosii uscate 100 ml
vin alb 1 crenguta de rozmarin 5 catei de usturoi 1 ceapa 5 linguri cu
ulei 2 foi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de ton
11 December 2013
Crochete
de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾
ceasca pesmet ulei de…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu unt si capere
11 December 2013
O
reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet, capere, paine, parmezan.
Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără
tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere
4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de preparare: Fierbe
sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Vinete umplute
11 December 2013
Vinete
umplute din: vinete, granule de soia, naut, ceapa, rosii, sos de rosii,
usturoi, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
vinete potrivite 200 g granule de soia 2 linguri cu naut din conserva 1
ceapa 4 rosii 1 cescuta cu sos de rosii 2 catei de usturoi 2 foi de
dafin patrunjel…
Read more »
Read more »
Piure cu lapte bătut şi ierburi
11 December 2013
Piure
cu lapte bătut şi ierburi din: cartofi, unt, lapte, nucsoara si amestec
de ierburi. Ingrediente: 900 g de cartofi, taiati bucati 50 g unt 100
ml de lapte batut 1/2 lingurita de nucsoara rasa 2 linguri amestec de
ierburi (patrunjel, marar, chives) Mod de preparare: Fierbe cartofii
intr-o cratita cu apa si putina sare,…
Read more »
Read more »
Sirop nefiert de cătină
11 December 2013
Se
spala boabele şi se zdrobesc sau se dau prin maşina de tocat. Pasta
obţinută se pune într-un tifon, la scurs. După ce se scurge tot sucul,
se strânge bine tifonul şi apoi se pune pasta în pungi care se păstrează
la congelator, lama se foloseşte această pastă la dulciuri, ca o
dulceaţă. Sucul obţinut…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #5
11 December 2013
Retete
tv Paprika Pește la grătar cu tocăniță de fasole Ingrediente: 600 g
fasole verde curățată Ulei de măsline 1 borcan de 100g de anșoa în ulei 5
căței de usturoi curățați 1 ardei iute roșu uscat 700 g pastă de roșii
sau 2 conserve de 400 g de conserve de tomate 2 crenguțe de…
Read more »
Read more »
Bucataria dietetica: Mere coapte
11 December 2013
Mere
coapte din: mere, miere, frisca, nuci, unt, scortisoara si smantana.
Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri miere 100 g frisca 2 linguri nuci
zdrobite 1 lingurita unt 1 lingurita scortisoara macinata 300 ml
smantana Mod de preparare: Curăţaţi merele de cotor şi tăiaţi-le în
rondele. Ungeti un vas termorezistent cu unt. Aşezaţi feliile de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Turtiţe cu roşii şi parmezan (video)
10 December 2013
O reteta video despre Cum se prepara Turtiţe cu roşii și parmezan: Cum se prepara Turtiţe cu roşii şi parmezan
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuci si alune caramelizate
10 December 2013
Nuci
si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara,
nuci, alune, albus de ou, apa. Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun
2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1
lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la
temperatura camerei…
Read more »
Read more »
Cocktail Captain’s Chocolate
10 December 2013
Cocktail
Captain’s Chocolate din: rom, sirop de grenadine, ciocolata si frisca.
Ingrediente: 4 cl rom 2 cl sirop de grenadine 1 ceasca de ciocolata
calda frisca lichida batuta ciocolata rasa Mod de preparare: Turnam
romul si siropul de grenadine intr-un incalzit, completam cu ciocolata
calda si puem deasupra frisca. Decoram cu ciocolata rasa. …
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci si cascaval la cuptor
10 December 2013
Conopidă
cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua,
rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de
circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3
oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet Mod de preparare:
lei conopida,…
Read more »
Read more »
Clatite cu nuci si praz
10 December 2013
Clatite
cu nuci si praz din: faina, oua, lapte, praz, nuci, smantana, cimbru,
lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6
oua 400 ml lapte 5 fire praz 200 g nuci pisate 400 ml smantana 5
ramurele de cimbru proaspat sau 1 linguita cimbru uscat 2 lamai 100 g
cascaval ras 2…
Read more »
Read more »
Peste umplut cu morcovi si nuci
10 December 2013
Peste
umplut cu morcovi si nuci din: stavrizi, ulei, lamaie, morcovi, nuci,
marar, patrunjel, cartofi si sare. Ingrediente: 4 stavrizi 2 linguri
ulei 1 lamaie 500 g morcovi rasi 100 g nuci 1 legatura marar verde 1
legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare Mod de preparare: Curăţaţi
peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i şi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu gutui
10 December 2013
Piept
de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar,
scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
curcan 4 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2
lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în…
Read more »
Read more »
Piure de ţelină, pătrunjel si bacon
10 December 2013
Fierbe
ţelina într-o cratiţă cu apă, acoperită cu capac, timp de 15-20 de
minute, până se înmoaie. Intre timp, încinge o tigaie şi prăjeşte
baconul 5 minute, până devine rumen şi crocant. Scurge ţelina şi
mixeaz-oîn blender până ce obţii o pastă. Adaugă untul şi smântână şi
amestecă. Când untul s-a topit, adaugă baconul şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi cremă de scortisoară
10 December 2013
Prăjitură
cu mere şi cremă de scortisoară din: oua, zahar vnailat, zahar praf,
lamaie, migdale, faina, pesmet, unt, galbenusuri, zahar, vanilie,
scortisoara, frisca, mere si sirop. Ingrediente: 12 oua 1 lingurita
zahar vanilat 250 g zahar praf 1 lamaie 250 g migdale, alune sau nuci
macinate 2 linguri faina 3 linguri pesmet unt pentru uns tava…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu prune
10 December 2013
O
reteta savuroasa de Piept de pui cu prune din: piept de pui, prune
uscate, ulei de masline, infuzie de plante, nuci, marar si sare.
Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 10 prune uscate 2 linguri ulei de
masline 250 ml infuzie de plante 100 g nuci pisate 1 legatura marar sare
Mod…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc
10 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc din:
sira de porc, fasole, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, zeama de
varza acra, tarhon, leustean, patrunjel, boabe de piper, foaie de dafin
si sare. Ingrediente: 1 kg șiră de porc afumată 300-400 g fasole albă
nouă 2 morcovi 1 păstârnac mic 1 pătrunjel 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Prajitura de morcovi cu stafide
10 December 2013
O
reteta savuroasa de Prajitura de morcovi cu stafide din: morcovi,
stafide, unt, zahar, miere, oua, faina, praf de copt si lamaie.
Ingrediente: 750 g morcovi rasi 100 g stafide 200 g unt 100 g zahar 5
linguri miere 5 oua 700 -800 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lamaie
Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de pui cu legume
10 December 2013
Burgeri
de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras,
usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde,
sos de chili dulce. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa
rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi,
zdrobit 1 ou ¼…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu carnati
10 December 2013
Rulada
de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati, ceapa, ciuperci,
ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 2 carnati
proaspeti 2 cepe 500 g ciuperci ulei 1 pahar cu vin alb sare piper Mod
de preparare: Speli cotletul, îl tai în felii de aproximativ 1,5 cm şi
le…
Read more »
Read more »
Pastramă din piept de curcan
10 December 2013
Pastramă
din piept de curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa,
boabe de ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin.
Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g
sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat 1
lingură boabe de piper roşu 6 căţei…
Read more »
Read more »
Budinca de castane cu frisca
10 December 2013
Budinca
de castane cu frisca din: piure de castane, unt, lapte, zahar, pesmet,
oua si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 200 g unt 100 ml
lapte 300 g zahar 3 linguri pesmet 3 oua 250 ml frisca Mod de
preparare: Amestecaţi piureul de castane cu untul topit, 125g zahăr şi 3
gălbenuşuri bătute…
Read more »
Read more »
Vinete cu pui
10 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Vinete cu pui din: pui, vinete, ceapa,
ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui
mare 2 vinete 1 ceapa 2 ardei grasi 2 rosii 3-4 catei de usturoi 3-4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Porţionezi puiul, după care
îl presari cu sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu ceapa rosie
10 December 2013
Ciorba
de fasole cu ceapa rosie din: fasole, ceapa, morcov, ardei gras,
telina, suc de rosii, leustean, ulei de masline, bicarbonat, sare.
Ingrediente: 300 g fasole 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 telina 500 ml
suc de rosii 1 legatura de leustean ulei de masline bicarbonat sare
Mod de preparare: Pune fasolea…
Read more »
Read more »
Pere murate cu ghimbir
10 December 2013
Pere
murate cu ghimbir din: zahar, otet de vin alb, coaja si suc de
portocala, ghimbir, foi de dafin, boabe de piper negru si pere.
Ingrediente: 500 g de zahar 500 ml otet de vin alb fasii de coaja si
sucul de la 1 portocala 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat, feliat fin
3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si verdeata
10 December 2013
Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de
vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.
Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1
ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod
de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…
Read more »
Read more »
Pricomigdale gustoase
10 December 2013
Pricomigdale
gustoase din: albusuri, zahar tos, rom, nuci, esenta de migdale, zahar
vanilat, piure de castane si zahar praf. Ingrediente: 6 albusuri 450 g
zahar tos 50 ml rom 400 g nuci macinate 1 lingurita esenta de migdale 50
g zahar vanilat 300 g piure de castane 100 g zahar praf Mod de
preparare: prajiti…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza
10 December 2013
Ciorba
de varza din: varza, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel,
cartofi, marar, otet de mere, foi de dafin, marar verde, piper boabe si
sare. Ingrediente: 1 varza mare 600 g costita afumata 3 cepe 2 morcovi 2
radacini de patrunjel 3 cartofi 2-3 fire de marar uscat 50 ml otet de
mere 2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Foie gras cu smochine
10 December 2013
Foie
gras cu smochine din: ficat de rata, lapte, vin de porto, ierburi de
provence, zahar pudra, smochine, dulceata, sare, piper. Ingrediente: 600
g ficat de rata 1 l lapte 4 linguri cu vin de Porto 1 lingurita cu
ierburi de Provence 1/2 lingurita cu zahar pudra cateva smochine
dulceata sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Vinete coapte umplute
10 December 2013
Vinete
coapte umplute din: vinete, cascaval, sunca de pui, oua, faina, pesmet,
sare si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 vinete lungi 1 bucata
de casacval cateva felii de sunca de pui 2 oua 2-3 linguri faina pesmet
sare ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Coci vinetele, le
cureţi de coajă, dar laşi cotorul.…
Read more »
Read more »
Tartă cu nuci şi caramel
10 December 2013
Tartă
cu nuci şi caramel din: faina, unt, zahar, galbenus, smantana si miez
de nuca. Ingrediente: 175 g de faina, plus extra pentru prasarat 85 g de
unt, taiat cubulete 50 g zahar 1 galbenus pentru umplutura: 200 g de
zahar 100 g de unt, taiat cubulete 200 ml de smantana pentru frisca 200 g
miez…
Read more »
Read more »
Portofele cu prune
10 December 2013
O
reteta gustoasa de Portofele cu prune din: faina, drojdie, zahar, zahar
vanilat, sare, lapte, unt, prune, magiun, alune de padure si esenta de
rom. Ingrediente: 375 g faina 1 plic drojdie uscata 50 g zahar 1 plic
zahar vanilat 1 priza de sare 200 ml lapte 50 g unt moale 300 g prune
2-3…
Read more »
Read more »
Supa de perisoare cu cartofi
10 December 2013
Supa
de perisoare cu cartofi din: cartofi, morcov, ceapa, pesmet, carne
tocata, ou, usturoi, piper, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 300 g
cartofi 1 morcov 1 ceapa 3 linguri pesmet 200 g carne tocata 1 ou 3
catei de usturoi piper sare marar patrunjel ulei pentru calit Mod de
preparare: Amesteci carnea, usturoiul pisat, pesmetul,…
Read more »
Read more »
Sirop de cătină
10 December 2013
Se
pun la fiert 500 g boabe de catina in 1 litru apa. Se fierb la foc mic
timp de 15 minute, apoi siropul se strecoara la foc mic timp de 15
minute, apoi siropul se strecoara si se pune din nou la fiert cu 250 g
zahar. Se continua fierberea la foc potrivit pana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata
10 December 2013
Tort
delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte,
oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de
migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana. Ingrediente
blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4
cana de lapte 3 oua,…
Read more »
Read more »
Langosi de cartofi cu marmelada
10 December 2013
Langosi
de cartofi cu marmelada din: cartofi, faina, ulei, marmelada si sare.
Ingrediente: 2 cartofi 350 g faina 250 ml ulei 250 g marmelada un varf
cutit sare Mod de preparare: Fierbeti cartofii în coajă, apoi
curăţaţi-i şi pisaţi-i ca pentru piure. După ce se răcesc, amestecaţi-i
cu făina, 50ml ulei, sare, şi putină apă,…
Read more »
Read more »
Orez cu fasole boabe si ardei gras
10 December 2013
Orez
cu fasole boabe si ardei gras din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov,
ulei, ardei gras, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie de dafin,
faina, paturnjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g
orez 1 ceapa 1 morcov 150 ml ulei 1 ardei gras rosu 2 linguri pasta de
tomate 1…
Read more »
Read more »
Croasant
10 December 2013
Croasant
din: faina, drojdie uscata, apa calduta, lapte, zahar, unt, sare.
Ingrediente: 385 g faina tip 000 4 linguri cu drojdie uscata 100 ml apa
calduta 100 ml lapte 65 g zahar 200 g unt moale+3 linguri cu unt topit 1
lingurita rasa cu sare Mod de preparare: Dizolvă drojdia în apă şi
las-o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de dovleac
10 December 2013
Supa
de dovleac din: dovleac, smantana vegetala, ceapa, telina, morcov,
ardei gras, ardei iute, ghimbir, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 500
g dovleac 100 ml smantana vegetala 1 ceapa 1 telina 1 morcov 1 ardei
gras 3 catei de usturoi 1 ardei iute 1 bucata ghimbir ulei patrunjel
sare Mod de preparare: Scobeşte un dovleac…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu ciuperci
10 December 2013
Rosii
umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa, morcovi, suc de rosii,
foi de dafin, enibahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 12 rosii
mari 800 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 morcov 500 g suc de rosii 2 foi
de dafin 3-4 boabe enibahar 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Spălaţi roşiile şi…
Read more »
Read more »