joi, 30 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #31

Retete de Sarbatoare:

Reteta zilei: Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant

24 December 2013
Chiftlelute_de_porc_la_cuptor_cu_sos_picant_06Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant din: carne tocata de porc, ceapa, usturoi, menta, amidon, zahar, sos de peste, sos de soia, fulgi de ardei rosu, limeta, apa.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 2-3 linguri menta, tocata 2 linguri de amidon 2…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc cu legume

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Coaste_de_porc_cu_legumeO reteta de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, bere bruna, ceapa, ardei gras, masline, usturoi, salata verde, zeama de lamaie, ulei si sare. Coastele pot fi coapte şi în zeamă de varză sau în vin roşu îndoit cu apă. Sunt şi mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate. Ingrediente: 1 kg…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet cu ierburi

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_cu_ierburiO reteta de cotlet cu ierburi din: cotlet de porc, alune, rozmarin, coriandru, piper, usturoi, coaja de lamaie, unt, vin alb si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os si fara grasime 100 g alune crude 3-4 fire de rozmarin 1 lingurita de coriandru pisat 1/2 lingurita cu piper negru macinat 4-5 catei…Read more »

Retete de Craciun: Friptura de porc cu miere si sos

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_miere_si_sosO reteta de friptura de porc din: file de porc, miere, sos hoisin, sos de soia, otet de vin si ulei de susan. Ingrediente: 2X500 g file de porc pentru marinata: 4 linguri miere 200 ml sos hoisin 2 linguri sos de soia 4 linguri otet de vin 2 lingurite ulei de susan   Mod…Read more »

Retete de Craciun: Rizoto cu carne de porc

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Rizoto_cu_carne_de_porcO reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi, vin alb sec, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 1 cana cu orez 1 morcov 1 pahar cu vin alb sec ulei sare   Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă şi…Read more »

Retete de Craciun: File picant de porc

24 December 2013
Retete_de_Craciun_File_picant_de_porcO reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic si fileuri de porc. Ingrediente: 1 lingurita rasa seminte de chimen 1 lingurita rasa seminte de fenicul 2 cuisoare 1 lingurita rasa boia dulce sucul si coaja rasa de la o portocala…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu afumatura

24 December 2013
Retete_de_Craciun_cotlete_de_porc_si_afumaturaCotlete de porc si afumatura din: paine, varza, bacon, carnati, cotlete de porc, supa de pui, ceapa, morcovi, usturoi, vin alb sec, foi de dafin, ardei capia, seminte de chimen, boabe de ienupar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 1,5 kg varza noua 200 g bacon afumat 400 g carnati afumati 4 cotlete…Read more »

Retete de Craciun: Sarmale cu varza murata

24 December 2013
Sarmale_cu_varza_murataSarmale cu varza murata din: carne de porc, varza, radacina de patrunjel, rosii, ardei, ulei vegetal, ceapa, orez, smantana, sare, piper, foi de dafin, verdeata. Ingrediente: 500 g de carne de porc 1 căpăţină de varză 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 roşii 3-4 ardei dulci 3 linguri de ulei vegetal 2 cepe 2-3 linguri de…Read more »

Retete de Craciun: Burta de porc cu legume

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Burta_de_porc_cu_legumeBurta de porc cu legume din: burta de porc, praz, morcovi, cimbru, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g burta de porc 2 bucati praz 3 bucati morcovi 3 linguri cimbru 3 bucati ramurele rozmarin 1 ceasca ulei sare piper   Mod de preparare: Prazul si morcovul se curaţa si se taie rondele care se asaza pe fundul unei tavi de…Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu banane si mar

24 December 2013
Prajitura_cu_banane_si_mar_06Prajitura cu banane si mar din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ienibahar, unt, banane, esenta de vanilie, ou, lapte batut, zahar brun, mar.   Ingrediente: 1 cana de faina 1/4 cana de zahar 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita nucsoara 1/4…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete cu legume la gratar

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_cu_legume_la_gratarO reteta de cotlete cu legume la gratar din: cotlete de porc, cartofi, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, pudra de usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cartofi 1 vanata 300 g ciuperci 400 g rosii cherry 50 ml ulei 1 lingura cimbru uscat maruntit 1…Read more »

Retete de Craciun: Piept de porc picant cu nectarine

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Piept_de_porc_picant_cu_nectarineO reteta de piept de porc picant cu nectarine din: piept de porc, nectarine, boia, cimbru, pudra de usturoi, ulei de floarea soarelui, salata verde, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 4 nectarine mari 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita rasa boia de…Read more »

Deserturi pentru Craciun si Revelion

24 December 2013
Desert_5Deserturi pentru Craciun si Revelion:   Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili, bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt 240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun…Read more »

Retete pentru Craciun si Revelion (2013)

24 December 2013
RdlRetete pentru Craciun si Revelion: Reteta zilei: Crochete de ton Crochete de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper, pesmet, ulei de masline, iaurt, marar.   Ingrediente : 500gr ton, maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de…Read more »

Retete pentru Craciun si Revelion

24 December 2013
Restaurante_RevelionRetete pentru Craciun si Revelion:   Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1…Read more »

Retete pentru Craciun si Revelion

24 December 2013
RdlRetete pentru Craciun si Revelion: Friptura de vita cu legume calite O reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din: muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita, fara grasime si taiat fasii de…Read more »

Retete de Craciun: Porc crocant

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_crocantO reteta de porc crocant in cupe de salata din: lemongrass, ulei, zaha brun, ceapa rosie, coriandru, salata verde, usturoi, ardei iute, suc de limes si sos de peste. Ingrediente: 4 tije de lemongrass, curatate de frunzele exterioare tari ulei vegetal 400 g carne tocata de porc 1 lingura zaha brun sau zahar de palmier…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_la_tava_cu_usturoi_si_ciuperciPulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci din: pulpa de porc, usturoi, rozmarin, unt, ciuperci, bere neagra, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 căpăţână de usturoi 2-3 crengute rozmarin 100 g unt 200 g ciuperci conservate 1 cutie de bere neagră  sare şi piper   Mod de preparare: Carnea se împaneaza pe ambele parţi cu usturoi,…Read more »

Retete de Craciun: Muschiulet de porc in aluat

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschiulet_de_porc_in_aluatMuschiulet de porc in aluat din: muschi de porc, ulei, faina, drojdie, sare, bere blonda, miere, cimbru, unt. Ingrediente: 1 muşchi subţire de porc 50 ml ulei pentru aluat: 450 g făină 1 plic drojdie uscată 1 lingurita sare 330 ml bere blondă 1 lingura miere 2 lingurite cimbru uscat pentru tavă 25 g unt Mod de preparare: Pentru aluat, se amesteca faina,…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic

23 December 2013
Prajiturele_cu_fulgi_de_ciocolata_alba_afine_si_fistic_08Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata alba, fistic, afine uscate.   Ingrediente: ½ ceasca de unt ½ cana de zahar brun ½ cana de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ½ cani faina…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu mustar si cartofi

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_mustar_si_cartofiO reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc.  Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu prosoape de hartie 2 linguri ulei de masline, plus…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc la cuptor

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_la_cuptorO reteta de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite   Mod de preparare: Amestecati…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_legumeO reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline, cimbru si patrunjel. Ingrediente: un kg pulpa de porc 500 g ciuperci 6 catei de usturoi 4 rosii 3-4 ardei (rosu si verde) sare grunjoasa piper negru macinat 100 ml vin…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet de porc şi cartofi pai

23 December 2013
Retete_De_Craciun_Cotlet_de_porc_si_cartofi_paiO reteta de cotlete de porc si cartofi pai din: cotlete de porc, ketchup, usturoi, cimbru, fulgi de migdale, cinci condimente chinezesti, cartofi pai si ulei vegetal. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os 3 linguri ketchup 1 catel de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita de cimbru uscat 1 mana fulgid e migdale, rumeniti in…Read more »

Retete de Craciun: Fleica de porc cu miere, ceapa si mere

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Fleica_de_porc_cu_miere_ceapa_si_mereO reteta de fleica de porc cu miere, ceapa si miere, din: piept de porc, ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, salvie si miere. Ingrediente: 1,2 kg fleica din piept de porc 40 ml ulei floarea-soarelui 3 cepe, taiate in bucati 4 mere verzi, decojite si feliate 40 g salvie tocata 50 ml miere  …Read more »

Retete de Craciun: Friptură inăbuşită

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_inabusitaO reteta de friptura inabusita din: pulpa de porc, slanina afumata, ceapa, vin, zeama de varza, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină afumată 1 ceapă 250 ml vin roşu 1 pahar cu zeama de varză 100 g untură sare piper chimen   Mod de preparare: Spală bine…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu usturoi

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_usturoiO reteta de cotlete de porc cu usturoi din: cotlete de porc, usturoi, oregano, chimen, piper, scortisoara, otet de vin rosu, suc de portocale, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu oase (groase de circa 2 cm) 4 catei de usturoi 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita chimen 1/2…Read more »

Retete de Craciun: Porc dulce-acrisor

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_dulce_acrisorO reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa, ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon si ulei. Ingrediente:  400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1 ceapa mare cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 lingura sos Worcester 1 lingura…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc

23 December 2013
Retete_De_Craciun_Coaste_de_porcCoaste de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa, mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2 coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun 5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat macinat 1/2 lingura ceapa tocata 1 cana mustar de Dijon…Read more »

Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la gratar

23 December 2013
Cotlete_delicioase_de_porc_la_gratar_06Cotlete delicioase de porc la gratar din: cotlete de porc, sos, lamaie, condimente.   Ingrediente: 3 cotlete de porc 3-4 linguri sos pentru marinata, dupa preferinta 1/2 de lamaie Condimente, dupa preferinta     Mod de preparare: Spalati carnea de porc, adaugati suc de lamaie, amestecati, apoi clatiti din nou cu apa rece. Uscati carnea…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc cu sos iute

23 December 2013
Retete_De_Craciun_Coaste_de_porc_cu_sos_iutePune 1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15 minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin crocante. Intr-o…Read more »

Retete de Craciun: Rulada de carne

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_carneO reteta de rulada de carne din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei capia, sare, piper, unt, oua si marar. Ingrediente: 800 g carne de porc 400 g ciuperci 3 cepe 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 4 oua marar   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt…Read more »

Retete de Craciun: Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_sos_de_rosii_si_ciuperciO reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci  din: pulpa de porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g ciuperci taiate 50 ml ulei floarea soarelui sare piper   Mod de preparare: Pulpa de…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_sosCotlet de porc cu sos din: cotlet de porc, piper, coacaze rosii, zahar brun, otet balsamic, worchester, coniac. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os piper 5 arome sos: 300 g coacăze roşii 2 linguri zahăr brun 2 linguri oţet balsamic 2 linguri Worchester 50 ml coniac Mod de preparare: Se asezoneaza bucata de cotlet cu piper 5 arome din…Read more »

Retete de Craciun: Pulpă de porc în manta de dovlecei

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_în_manta_de_dovleceiO reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi, dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml coniac natural 2-3 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat 50 g cascaval 3-4…Read more »

Retete de Craciun: File de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porcO reteta de file de porc din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe 600 g file de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 35 cl vin rosu…Read more »

Reteta zilei: Cotlet de porc umplut

23 December 2013
Cotlet_de_porc_umplut_08Cotlet de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie, fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.   Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 linguri ulei de masline 1 ceasca ceapa rosie, tocata 1 ceasca fenicul, tocat 4…Read more »

Retete de Craciun: Costite de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Costite_de_porcCostite de porc din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de dafin 3 catei de…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_în_crusta_de_mustar_cu_miere_si_rosii_cherryMinicotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc, mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4 linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac proaspat   Mod de…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc si cartofi copti

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_si_cartofi_coptiO reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin, ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare grunjoasa, zahar, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg ceafa de porc 8-10 cartofi pentru marinata: 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromatic 4-5 catei…Read more »

Retete de Craciun: File de porc cu fasole şi roşii

23 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_cu_fasole_si_rosiiO reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare 600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g gorgonzola 150…Read more »

Retete de Craciun: Gratar de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Gratar_de_porcO reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei, ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8 ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de porc 30 g unt 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fierbeţi-i cca 20…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu ciuperci

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_ciuperciO reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc, sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet de porc in sos dulce acrisor

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_in_sos_dulce_acrisorO reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi…Read more »

Retete de Craciun: Friptura de porc cu orez

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_orezO reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper, boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g ciuperci 75…Read more »

Reteta zilei: Supa de fasole cu paste si spanac

23 December 2013
Supa_de_fasole_cu_paste_si_spanac_06Supa de fasole cu paste si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, supa de legume, penne, fasole, spanac, sare, piper.   2 lingurite ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie, tocata 4 cesti supa de legume 3/4 ceasca penne 1 cutie fasole 4-5 cani spanac, maruntit sare…Read more »

Retete de Craciun: Ciuperci cu carne trase în miere

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Ciuperci_cu_carne_trase_în_miereO reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru. Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g fiecare) 1 lingură muștar sare 1 lingură miere 2 linguri unt 250 g ciuperci Champignon curățate…Read more »

Retete de Craciun: File de porc cu castraveti

23 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_cu_castravetiO reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc,c astraveti, ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan. Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3 linguri sos de soia 1 catel de usturoi 1 ardei iute mic 30 g ghimbir, susan…Read more »

Retete de Craciun: Friptură de porc şi salată de mere cu ardei

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_si_salata_de_mere_cu_ardeiO reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente: 2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata alimentara 50…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc picante

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Coaste_de_porc_picanteCoaste de porc picante din: coaste de porc, piper, ulei, ceapa, apa, pasta de tomate, otet, miere, sare, usturoi, boia iute, condimente. Ingrediente: 1 kg coaste de porc 1 lingura piper negru 1 lingura piper rosu 3 linguri ulei 1 bucata ceapa mica 200 ml apa 2 linguri pasta de tomate 50 ml oţet 2 linguri miere 1 lingurita sare 2 lingurite praf de usturoi 2 lingurite…Read more »

Retete de Craciun: Ciorba cu carne de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Ciorba_cu_carne_de_porcO reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 1 ardei gras tarhon patrunjel lamaie ulei sare  …Read more »

Retete de Craciun: Porc cu ardei in sos de bere

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_ardei_in_sos_de_berePorc cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia, ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia de…Read more »

Fripturi pentru masa de Craciun

22 December 2013
Friptura2Fripturi pentru Craciun:   Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide O reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare. Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper râşnit (amestec de piper…Read more »

Retete gustoase de curcan pentru Craciun

22 December 2013
Curcan_pentru_CraciunCurcan pentru Craciun: Ruladă de curcan cu brânză Ruladă de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie…Read more »

Retete delicioase de curcan pentru Craciun

22 December 2013
Curcan_pentru_CraciunCurcan pentru Craciun: Pastramă din piept de curcan Pastramă din piept de curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa, boabe de ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin. Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat…Read more »

Retete de curcan pentru Craciun

22 December 2013
Curcan_pentru_CraciunCurcan pentru Craciun: Rulada de curcan cu chorizo si branza Rulada de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano, jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego. Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12…Read more »

Retete de friptura de porc pentru Craciun

22 December 2013
Friptura_de_porcFriptura de porc: Friptură de porc cu garnitură de ţelină Friptură de porc cu garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de fenicul, oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca impanata, ceapa, radacina de telina, vin rosu. Ingrediente: 900 g muschi de porc 6 catei de usturoi 1 lingurita seminte de…Read more »

Retete delicioase de Sarmale pentru Craciun

22 December 2013
Sarmale_2Retete de Sarmale: Sarmalute in foi de vita cu menta O reteta delicioasa de sarmalute in foid e vita cu menta din: foi de vita, ceapa, orez, ulei de masline, menta, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 34 foi de vita 2 cepe 250 g orez bob rotund 100 ml ulei de masline 15 g…Read more »

Retete delicioase pentru Craciun de Sarmale

22 December 2013
SarmaleRetete de Sarmale:   Sarmale de porc moldovenesti Ingreniente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala bine…Read more »

Retete de sarmale pentru Craciun

22 December 2013
Sarmale_2Retete de Sarmale: Sarmale bucovinene O reteta delicioasa de sarmale bucovinene din: carne tocata, jumari, orez, pasta de tomate, ceapa, ardei gras, cimbru, boia de ardei, foi de vita, varza murata, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg carne tocata (amestec porc si vita) 250 g jumari 250 g orez 250 pasta de tomate 2 cepe…Read more »

Retete de Craciun: Sarmale

22 December 2013
Sarmale_1Retete de Sarmale:   Sarmale cu afumatura in varza acra Sarmale cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata si carnat afumat. Ingrediente: 1/2 carne de porc tocata 200 g slanina afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4…Read more »

Deserturi gustoase pentru Craciun

22 December 2013
Desert_4Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana.   Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar…Read more »

Retete de sarmale pentru Sarbatori

22 December 2013
SarmaleRetete de sarmale pentru Sarbatori: Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1 ceapa,…Read more »

Deserturi pentru Craciun

22 December 2013
Desert_6Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella Prajituri cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare, alune, faina, nutella.   Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune, maruntite 3/4 cana faina 1…Read more »

3 deserturi pentru Craciun

22 December 2013
Desert_5Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Prajiturele cu nuci si afine Prajiturele cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, afine.   Ingrediente: 2/3 cana nuci 1 lingura de ulei de nuca de cocos 1/2 ceasca de zahar brun…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata

22 December 2013
Prajiturele_picante_cu_fulgi_de_ciocolata_10Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili, bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt 240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca de zahar 2 lingurite de esenta vanilie 2 oua 3/4 cana de…Read more »

Retete de Craciun: Muşchi cu prune

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_cu_pruneMuşchi cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi condimentează-l cu…Read more »

Retete de Craciun: Porc cu ghimbir şi tăitei de orez

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_ghimbir_si_taitei_de_orezPorc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper   Mod…Read more »

Retete de Craciun: Ruladă în sos de vin

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_in_sos_de_vinO reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou, cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150 g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac (În…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc cu ciuperci

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_ciuperciCeafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g unt 2-3 lingurite coniac…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc cu piure

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_piureO reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt, lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb o lingurita…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc cu cartofi

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_cartofiO reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi, rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 5-6  catei usturoi rozmarin o ceapa rosie 8-10 cartofi rosii piper macinat sare grunjoasa 150-250 ml vin alb sec o…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc cu cartofi

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_cartofiO reteta simpla si delicioasa de Pulpa de porc cu cartofi din: pulpa de porc, cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 800 g cartofi 4-5 rosii o capatana de usturoi cimbru si busuioc proaspat sare piper 3-4 linguri ulei de floarea soarelui  …Read more »

Retete de Craciun: Porc la tava cu legume

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_la_tava_cu_legumeO reteta savuroasa de Porc la tava cu legume din: muschi de porc, broccoli, morcovi, gogosari, ardei, ceapa, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g muschi de porc 400 g broccoli 3 morcovi 2 gogosari 2 bucati ardei verde o ceapa mare sare piper cimbru uscat si macinat o crenguta…Read more »

Retete de Craciun: Medalioane de porc cu esalote

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Medalioane_de_porc_cu_esaloteO reteta savuroasa de Medalioane de porc cu esalote din: medalioane de porc, sare, piper, ulei de masline, esalote, busuioc, unt si vin. Ingrediente: 500 g medalioane de carne de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 4 esalote 4 fire busuioc 60 g unt 100 ml vin alb   Mod de preparare: Se…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc la tava

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_la_tavaO reteta savuroasa de Pulpa de porc la tava din: pulpa de porc, vin alb, ceapa, morcovi, telina, conopida, gulie, ardei grasi, cimbru, usturoi, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 500 ml vin alb sec 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1 conopida 1 gulie 2 ardei grasi…Read more »

Reteta zilei: Budinca de anghinare cu spanac si branza brie

22 December 2013
Budinca_de_anghinare_cu_spanac_si_branza_brie _10Budinca de anghinare cu spanac si branza brie din: spanac, unt, lapte, zahar, sare, piper, anghinare, usturoi, patrunjel, otet, branza brie, crema de branza, parmezan.   Ingrediente: 350gr spanac, tocat 3 ½ linguri unt 2 linguri de faina 1 ½ cani lapte ¼ lingurita de zahar Sare si piper dupa gust 10-12 inimi de anghinare,…Read more »

Retete de Craciun: Muschi de porc cu sos bechamel

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_cu_sos_bechamelO reteta de muschi cu sos bechamel din: muschi de porc, sare, piper, vin alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte, morcovi si batoane crocante cu susan. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri ulei de masline 5-6 catei de usturoi pentru sosul bechamel:…Read more »

Retete de Craciun: Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Spata_de_porc_inabusita_cu_cidru_si_pastarnacSpata de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 kg spata de porc, taiata cuburi 2 cepe feliate 2 tulpini de telina Apio, tocate grosier 3…Read more »

Gulii umplute cu carne de vita

22 December 2013
Gulii_umplute_cu_carne_de_vitaO reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii mari 400 g carne tocata de vita 2 cepe 70 g orez 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel 1 litru supa de…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet cu sos de piper

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_cu_sos_de_piperCotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahar nucsoara o lingurita faina 100 g nuca macinata cimbru…Read more »

Frigarui de carnati cu mere si pui

22 December 2013
Frigarui_de_carnati_cu_mere_si_puiFrigarui de carnati cu mere si pui din: carnati, piept de pui, mere, rosii, sare, piper, ulei de masline, cimbru si ciuperci. Ingrediente: 300 g carnati pentru bere 2 piepturi de pui 3 mere acrisoare 2 cutii de rosii in suc propriu sare piper ulei de masline cimbru ciuperci   Mod de preparare: încingeţi cuptorul. Roşiile…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet de porc cu legume

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_legumeO reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc, vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…Read more »

Reteta zilei: Pui cu ou si legume

22 December 2013
Pui_cu_ou_si_legume_09Pui cu ou si legume din: piept de pui, oua, ciuperci, apa, ceapa, sos de soia, mirin, zahar, orez.   Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, taiat cuburi 4 oua 6-8 ciuperci, feliate 1/2 cana de apa 1 ceapa, feliata ½ cana sos de soia 6 linguri mirin 2 linguri de zahar orez fiert  …Read more »

Pulpa de vitel cu spanac

22 December 2013
Pulpa_de_vitel_cu_spanacO reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat 6-8 linguri faina integrala 4…Read more »

Bulete de branza cu legume

22 December 2013
Bulete_de_branza_cu_legumeBulete de branza cu legume din: dovlecei, ardei capia, ceapa, usturoi, branza de vaci, smantana, fulgi de porumb, ulei, rosii, piper, sare, patrunjel si vanata. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei capia 2 cepe albe 2 catei de usturoi 500 g branza de vaci 100 g smantana 50 g fulgi de porumb 100 ml ulei 3 rosii…Read more »

Retete de Craciun: Sarmale cu carne de porc

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Sarmale_cu_carne_de_porcjpgSarmale cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet, patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt. Ingrediente: 1 capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri rondele de ceapa verde 3…Read more »

Salata de ridichi cu castane

22 December 2013
Salata_de_ridichi_cu_castaneO reteta savuroasa de Salata de ridichi cu castane din: ridichi, castane, ardei gras, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ridichi de iarna 300 g castane coapte si curatate 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel 1 lamaie 3-4 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ridichile…Read more »

Retete de Craciun: Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_sos_dulce_acrisor_de_ceapaPorc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime 2 linguri de piper negru, macinat grosier 1 ceapa rosie mare, taiata felii 150 ml…Read more »

Retete de Craciun: Carne de porc cu legume

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Carne_de_porc_cu_legumeO reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt, ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si mazare. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri ulei de masline 4-6 catei de usturoi sare piper macinat 2 cepe rosii 4-6 morcovi 6…Read more »

Varza calita cu carnati si marar

22 December 2013
Varza_calita_cu_carnati_si_mararO reteta savuroasa de Varza calita cu carnati si marar din: varza, marar, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper si carnati. Ingrediente: o varza mare o legatura marar verde o legatura marar uscat o ceapa alba mare 30 ml ulei de floarea soarelui sare piper 6-8 carnati   Mod de preparare: Se îndepărtează foile de…Read more »

Retete de Craciun: Pulpă de porc cu ţelină

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_telinaO reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1 legatura patrunjel 1 lingura…Read more »

Reteta zilei: Cozi de porc cu sos barbeque la gratar

22 December 2013
Cozi_de_porc_cu_sos_barbeque_la_gratar_08Cozi de porc cu sos barbeque la gratar din: cozi de porc, condimente, sos barbeque, lamaie. Ingrediente: 3-4 cozi de porc, sarate 1 lingura de condiment, dupa gust 1/2 ceasca sos barbeque 1/2 de lamaie   Mod de preparare: Puneti cozile intr-un bol si adaugati sucul de lamaie, lasati cateva minute, apoi spalati bine cu…Read more »

Retete de Craciun: Porc cu pere si rădăcinoase

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_pere_si_radacinoaseO reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3 morcovi 2 radacini de pastarnac 2…Read more »

Retete de post: Pasta de masline cu telina

22 December 2013
Pasta_de_masline_cu_telinaPasta de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 gogosar sau ardei gras rosu 1 lingura pesmet obtinut din fulgi de cereale  …Read more »

Retete de Craciun: Muschi umplut cu morcovi

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_umplut_cu_morcoviO reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare, morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…Read more »

Porumb cu prosciutto si ardei iute

22 December 2013
Porumb_cu_prosciuttoPorumb cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute, rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto feliat sau șuncă 50 g unt 1 ardei capia 1 ardei iute mic 2-3 roșii 1 linguriță boia dulce 2-3 linguri ulei 1 linguriță zahăr sare…Read more »

Retete de Craciun: Rulada de carne cu sos si rosii prajite

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_carne_cu_sos_si_rosii_prajiteRulada de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou, mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1 ou 150 g mozzarella 200 g rosii 1-2 legatura busuioc…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele semiluna cu aroma de vanilie

21 December 2013
Prajiturele_semiluna_cu_aroma_de_vanilie_05Prajiturele semiluna cu aroma de vanilie din: unt, galbenus de ou, faina, migdale, zahar pudra, sare, vanilie, zahar.   Ingrediente: 150gr de unt 1 galbenus de ou 1 cana de faina 1/2 ceasca migdale, maruntite 1/2 cana de zahar pudra un varf de cutit de sare 1 lingura si 2 lingurite praf de vanilie 1/4…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro