Retete de Sarbatoare:
Reteta zilei: Panna Cotta cu sos de capsuni
5 January 2014
Panna
Cotta cu sos de capsuni din: praf de gelatina, smantana, iaurt, esenta
de vanilie, zahar, capsuni, otet balsamic, piper, menta. Ingrediente
Panna Cotta: 3 lingurite praf de gelatina 3 cesti smantana 2 cani iaurt 1
½ lingurita de esenta de vanilie ¾ cana de zahar Ingrediente sos de
capsuni: 8 cani capsuni, feliate…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Ton la gratar cu sparanghel
5 January 2014
O
reteta de ton la gratar cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline,
ton, busuioc, ardei iute, rosii uscate, lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 manunchi de
sparanghel ulei de masline 2 steakuri de ton (de aproximativ 200 g…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata de paste cu creveti
5 January 2014
O
reteta de salata de paste cu creveti din: creveti, paste, smantana,
gorgonzola, ceapa, ulei de masline, broccoli, busuioc si sare.
Ingrediente: 150 g creveti 250 g paste tip penne 500 ml smantana lichida
150 g gorgonzola 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Coaste de porc
5 January 2014
O
reteta delicioasa de coaste de porc in stil hawaian din: coaste de
porc, otet, ketchup, sos de soia, piure de ananas, zahar brun, amidon,
sare si ghimbir. Ingrediente: coaste de porc 900 g otet 60 ml ketchup
125 g sos de soia 30 ml…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Şalău cu legume si mirodenii
5 January 2014
O
reteta de salau cu legume si mirodenii din: file de salau, praz,
morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara, ghimbir,
cuisoare, boia de ardei iute, sos de soia, otet de orez si ulei de
susan. Ingrediente: 800 g file de salau (8 bucati) 1 fir…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată cu vită
5 January 2014
O
reteta de salata cu vita din: antricot de vita, ulei, ridichi, salata,
morcov, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, ceapa si ghimbir.
Ingrediente: 250g de pulpă sau antricot de vită, curăţată de toată
grăsimea ulei pentru prăjit 8 ridichi, tăiate în…
Read more »
Read more »
Retete usoare: File de peşte cu cartofi
5 January 2014
O
reteta de file de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie,
sare, piper, lamaie, vin alb, cartofi, ou, lapte, masline verde, unt,
ulei de masline, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 4 bucati
file de peste zeama de la o lamaie…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc la tigaie cu sos
5 January 2014
O
reteta delicioasa de cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar din:
cotlet de porc, unt, smantana, fond de vita, mustar, sare si piper.
Ingrediente: cotlet de porc fara os 800 g unt 50 g smântâna lichida 60
ml fond de vita 130…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Păstrăv la aburi
5 January 2014
O
reteta de pastrav la aburi din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir,
sake, suc de lamaie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de
păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele,
întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi, zdrobit…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata cu paste si crevete
5 January 2014
O
reteta de salata cu paste si crevete din: rosii, ulei de masline, zahar
tos, paste, crevete, ceapa verde, frunze de papadie, pasta de masline
si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g rosii mici (cherry) 2 linguri
ulei de masline 2 linguri zahar tos 350…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc pane
5 January 2014
O
reteta delicioasa de Cotlet de porc pane cu roquefort din: cotlet de
porc, faina, amidon, ulei, unt, mustar, branza roquefort, smantana,
patrunjel verde, oregano, sare si piper. Ingrediente: cotlet porc cu os
feliat 1200 g faina 250 g amidon 50 g ulei 40 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de miere si seminte de susan
5 January 2014
Aripioare
de pui cu glazura de miere si seminte de susan din: aripioare de pui,
zahar, sare, apa, usturoi, patrunjel, boia de ardei, piper negru, miere,
seminte de susan. Ingrediente: 10-12 aripioare de pui 2 linguri zahar
2 linguri sare 2 cesti apa 1…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Escalop de porc
5 January 2014
O
reteta delicioasa de escalop de porc cu vin alb din: snitel de porc,
suc de lamaie, vin alb, faina, rosii cherry, ceapa, usturoi, supa de
legume, unt, salvie, sare si piper. Ingrediente: snitel porc feliat 800 g
suc de lamâie 110 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată caldă cu cartofi si cârnati
5 January 2014
O
reteta de salata calda cu cartofi si carnati din: ulei de masline,
ceapa, ardei, cimbru, cartofi, carnati si rosii. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 1 ceapa, taiata rondele 1 ardei rosu, taiat fasii 1
lingurita cimbru uscat 500 g cartofi noi, curatati si…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc cu sos de zmeura
5 January 2014
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de zmeura din: cotlete de
porc, smantana, usturoi, ceapa verde, zmeura, piper, concentrat de carne
de vita, sos de soia si sare. Ingrediente: cotlete de porc 800 g
smântâna lichida 30 ml usturoi 2 g ceapa…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Gratin de macrou afumat
5 January 2014
O
reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt,
macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente:
700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii
subţiri 25g de unt 200g de macrou…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată cu somon
5 January 2014
O
reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc,
usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon.
Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g
paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Jambon de porc marinat
5 January 2014
O
reteta delicioasa de jambon de porc marinat din: jambon, ceapa,
usturoi, rosii, otet de vin, ulei de masline, vin rosu, cimbru, foi de
dafin, sare si piepr verde. Ingrediente: jambon porc cu os, slanina si
sorici feliat 1200 g ceapa 60 g usturoi 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita in sos de legume
5 January 2014
Carne
de vita in sos de legume din: carne de vita, morcov, ciuperci
proaspete, ceapa, usturoi, faina, supa, condimente, supa de vita, vin
rosu, smantana, sare. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 2 cani
morcov, feliat 1 kg ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa, tocata…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Spata de porc la cuptor cu sos
5 January 2014
O
reteta delicioasa de spata de porc la cuptor cu sos de piper din:
spata, sare, piper, unt, ceapa, smantana, fond de vita, piper verde
murat si sare. Ingrediente: spata întreaga 900 g sare si piper dupa gust
unt 60 g ceapa 30 g smântâna…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Somon in sos de vin
5 January 2014
O
reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare,
lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel
verde si sos de mustar cu hrean. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml
vin alb dulce piper boabe alb…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc cu sos de merisoare
5 January 2014
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de merisoare din: cotlet de
porc, coriandru, chimen, ulei de masline, ardei iute, pasta de rosii,
usturoi, zahar, otet, vin, boabe de piper,portocala, ghimbir si
merisoare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 1 lingurita de coriandru…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt
5 January 2014
Curcan
umplut cu bacon, ceapa si unt din: piept de curcan, unt, bacon, ceapa,
ficat de curcan, coniac, ou, pesmet, ulei, vin alb, smantana, boabe de
piper, sare, piper. Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g
unt 200 g bacon o ceapă…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Cod gratinat
5 January 2014
O
reteta de cod gratinat din: fileuri de cod, cartofi, morcov, ardei,
ceapa, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline, unt, lamaie,
marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 cartofi 1
morcov 1 ardei galben 1 ceapa alba 2 catei…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata de creveti cu ananas
5 January 2014
O
reteta de salata de creveti cu ananas din: creveti, ananas, lime, zeama
de lamaie, usturoi, sare, piper si sos de mango. Ingrediente: 0,800 g
creveti congelati 1 bucata ananas (0,600 g) 4 lime zeama de la o lamaie
usturoi sare piper 1 lingura sos…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Piept de curcan umplut cu alune
5 January 2014
O
reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara,
bacon, patrunjel si ceapa Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune
250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte
nucsoara 100 g bacon…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Şalău cu sos de roşii
5 January 2014
O
reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc
de rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg salau 1 lamaie 2 cepe 6 tosii 500 ml suc de
rosii 1 capatana de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de legume cu smantana
5 January 2014
Supa
de legume cu smantana din: ulei de masline, sfecla, morcovi, varza,
ardei gras rosu, ceapa, apa, cartofi, smantana, verdeata, sare, piper.
Ingrediente: 5 linguri ulei de masline 1 sfecla 2 morcovi ¼ varza 1
ardei gras rosu ½ ceapa 4 litri apa 3…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata cu ciuperci
5 January 2014
O
reteta de salata cu ciuperci si ghimbir din: salata verde, rosii, ardei
gras, varza alba, ciuperci, ghimbir, patrunjel, ulei de masline, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: salată verde, una roşii, două ardei gras,
jumătate varză albă, mai puţin de un sfert ciuperci proaspete…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Creveti cu chilli, ananas si rosii
5 January 2014
O
reteta de creveti cu chilli, ananas si rosii din: creveti, ananas,
rosii, usturoi, seminte de chilli, unt, ciocolata neagra, lapte si sare.
Ingrediente: creveţi decorticaţi, mari, 500 g ananas rondele, jumătate
de cutie roşii, 5 bucăţi usturoi, 5 căţei seminţe de chilli,o linguriţă
unt,…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Frigarui asortate
5 January 2014
O
reteta delicioasa de frigarui asortate din: carne de porc, carne de
vita, carne de pui, slanina afumata, ardei grasi, rosii, ciuperci,
ceapa, sare, boia, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 500 g
carne de porc 500 g carne de vita 500 g…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Budinca de somon
5 January 2014
O
reteta de budinca de somon din: somon marinat, cartofi, telina,
pastarnac, ardei gras, praz, rosii cherry, margarina, patrunjel si sare.
Inrgediente: 200 g somon marinat 500 g cartofi 1 telina 1 pastarnac 1
ardei gras verde 1 fir de praz 200 g rosii cherry…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata de cruditati
5 January 2014
O
reteta de salata de cruditati cu susan din: ardei gras, telina, morcov,
para, sfecla rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si susan.
Ingrediente: ardei gras, unul ţelină, una mică morcov, unul o pară o
sfeclă-roşie ulei de măsline; o jumăţate de ceaşcă oţet…
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de prune
4 January 2014
Cocktail
cu aroma de prune din: bourbon, sirop de prune, sherry, gheata, felii
de prune. Ingrediente: 60 ml bourbon 20 ml sirop de prune 7 ml sherry
gheata Felii de prune, pentru servire Mod de preparare: Adaugati
toate ingredientele intr-un pahar. Adaugati gheata. Se amesteca bine.
Garnisiti cu felii de prune si…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de morcovi, rubarbăr si nectarine
4 January 2014
O
reteta de salata de morcovi, rubarbar si nectarine din: morcovi,
rubarbar, ulei de masline, seminte de coriandru, vin alb sec, miere,
sare si piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 tije de rubarbar 4 nectarine 2
linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de coriandru pisate 2
linguri vin alb sec 1 lingura miere sare piper…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Hering cu fasole roşie
4 January 2014
O
reteta delicioasa de hering cu:fasole rosie, mazare, ceapa, usturoi,
fulgi de ardei dulce, ulei, vin alb, lamaie, sare, piper, patrunjel,
curry. Ingrediente: 4 trunchiuri de hering 200 g fasole roşie 300 g
mazăre două cepe 4 căţei de usturoi o linguriţă cu fulgi de ardei dulce
100 ml ulei de floarea soarelui 250 ml…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Muschi de porc umplut
4 January 2014
O
reteta delicioasa de muschi de porc umplut din: muschi de porc,
usturoi, ceapa, vin alb sec, ardei grasi, spanac, branza feta, bacon,
foi de dafin, sare, piper, ulei de masline, cimbrisor si rucola.
Ingrediente: 1 lg muschi de porc 1 capatana de usturoi 2 cepe 150 ml vin
alb sec 2 ardei grasi colorati…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Piept de curcan pe pat de orez
4 January 2014
O
reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin,
lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar. Ingrediente: 1
kilogram piept de curcan sare cimbru rozmarin o lamaie piper praf si
boabe un praf de boia dulce 2-3 linguri ulei de masline 250 g orez 1-2
fire marar…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Şalău pe pat de fasole
4 January 2014
O
reteta de salau pe pat de fasole din: salau, fasole verde, unt, bacon,
sare, piper, rozmarin, ulei de masline, usturoi, patrunjel, otet
balsamic, migdale si lamai. Ingrediente: 8 fileuri şalău 800 g fasole
verde fideluţă 50 g unt 100 g bacon afumat sare grunjoasă piper alb
măcinat o crenguţă rozmarin 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata de rucola cu file de pui
4 January 2014
O
reteta de salata de rucola cu file de pui din: file de pui, sare,
piper, unt cu verdeata, rucola, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, otet,
ulei de masline, zahar si parmezan. Ingrediente: 500 g file de pui sare
piper 2 linguri unt cu verdeata 350 g rucola 2 cepe rosii 1 ardei gras
rosu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in sos de usturoi
4 January 2014
Creveti
in sos de usturoi din: creveti, unt, ulei de masline, usturoi,
patrunjel, suc de lamaie, praf de chili, sare, branza feta, paine
proaspata. Ingrediente: 500gr creveti, decorticati 4 linguri de unt 4
linguri de ulei de masline 8 catei de usturoi, tocat ½ ceasca patrunjel,
tocat 6 linguri de suc de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de morun
4 January 2014
O
reteta salata de morun cu legume din: file de morun, zeama de legume,
telina, morcovi, gulie, mazare, sare, mustar de dijon, zahar pudra, otet
din vin alb, vin alb, ulei de masline, piper si salata verde.
Ingrediente: 800 g file de morun 1 1/2 l zeama de legume 200 g telina cu
tulpina groasa…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Gaina umpluta
4 January 2014
O
reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din:
gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina,
galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de
carne, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare 2 cepe 200 g carne
tocata de porc 75 g bacon maruntaiele de la gaina…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Salata cu avocado si crabi
4 January 2014
O
reteta de salata cu avocado si crabi din: salata, miez de anghinara,
avocado, crabi, otet de sherry, sare, piper, ceapa, verdeturi, ulei de
masline, oua, caviar de somon, somon afumat si frunze de verdeturi.
Ingrediente: 2 capatani de salata verde (sau salata radicchio cu frunze
rosii) 600 g miez de anghinara 2 avocado (copti)…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Snitel de curcan in crusta
4 January 2014
O
reteta de snitel de curcan cu sare, otet, faina, piper, oua, smantana,
pesmet, usturoi, patrunjel si unt. Ingrediente: 400 g paste late sare 4
felii piept de curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 50 g făină piper 2 ouă 2
linguri smântână 100 g pesmet 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Pastrav in folie
4 January 2014
O
reteta de pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare,
piper, busuioc, ulei, usturoi si verdeata. Ingrediente: 2 pastravi 4
ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata Mod de preparare:
Speli pestele si il cureti, iar pe suprafata faci cateva cruste mici. Pe
o folie de aluminiu pui ulei, apoi pestele, 2…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată picantă
4 January 2014
O
reteta de salata picanta cu paste din: fusili, sare, ceapa verde,
ceapa, ardei gras, rosii, castraveti murati, crema de branza cu ardei,
zeama de la castravetii murati, piper si boia. Ingrediente: 300 g fusili
sare 1/2 ceapa verde 1 ceapa medie cate 1 ardei gras rosu si galben 2
rosii 3 catraveti murati 200…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: File de curcan cu ananas
4 January 2014
O
reteta absolut delicioasa de file de curcan in stial asiatic din:
rondele de ananas, file de curcan, muguri de soia, ulei de germeni,
mirodenii pentru curcan, suc de ananas si alune sarate. Ingrediente: 1
cutie rondele de ananas 400 g file de curcan 120 g muguri de soia 1
lingură ulei de germeni 1…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Rulada de curcan
4 January 2014
O
reteta de rulada de curcan cu spanac din: piept de curcan, ficat de
vita, rozmarin, piept ardelenesc, ou, spanac, ceapa, felii de paine, vin
alb, apa, sare si piper. Ingrediente: un kilogram piept curcan 200 g
ficat vita rozmarin 150 piept ardelenesc un ou 300 g spanac o ceapa 2
felii de paine 200…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita la tigaie cu sos de sparanghel
4 January 2014
Carne
de vita la tigaie cu sos de sparanghel din: ulei de susan, rosie, ardei
gras rosu, usturoi, sparanghel, carne de vita, condimente, sos hoisin,
sos de soia, vin, chili, taitei de orez, fulgi de ardei rosu, seminte de
susan. Ingrediente: 2 linguri ulei de susan 1 ceapa rosie, feliata 1
ardei gras rosu, feliat…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Rulouri din cod
4 January 2014
O
reteta de rulouri din cod din: fileuri de cod, ou, mustar, ulei,
morcov, cartof, unt, parmezan, zeama de lamaie, patrunjel, piper si
sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 ou 1 lingura cu mustar 8 linguri
cu ulei 300 g morcov 1 cartof 1 lingura cu unt 1 lingura cu parmezan
zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată cu friptură de vită
4 January 2014
O
reteta de salata cu friptura de vita din: vrabioara de vita, sos
Worcestershire, ulei de masline, telina, rosii, pasta de hrean, otet de
vin rosu si pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita
(manzat) 1 lingura de sos Worcestershire ulei de masline pentru uns 6
tulpini de telina Apio, feliate din (se…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Curcan cu castane
4 January 2014
O
reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane,
ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 aripi de
curcan 400 gr castane 50 gr ceapă 30 gr făină 30 ml ulei 20 gr sare 2 gr
piper 2 gr boia dulce Mod de preparare: Castanele se curăţă de…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Sardine cu roşii uscate şi capere
4 January 2014
O
reteta de sardine cu rosii uscate si capere din: sardine, lamaie, ardei
iute, oregano, cimbru, usturoi, rosii, capere, sare si piper.
Ingrediente: 1 cutie cu sardine în ulei de măsline, bine scursă 1/2
lămâie 1/4 linguriţă pulbere de ardei iute cayenne 1/2 linguriţă cu
oregano uscat 1/2 linguriţă cu cimbru uscat 2 căţei de…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată cu creveti
4 January 2014
O
reteta de salata cu creveti si rosii din: amestec de salate, rosii,
paine toast, unt, creveti, ulei de masline, sare, piper, otet din vin
alb si zahar. Ingrediente: 300 g amestec de salate 40 g rosii
deshidratate in ulei 2 felii paine toast 2 linguri unt 12 creveti
prefierti 6 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail tequila cu aroma de limeta
3 January 2014
Cocktail
tequila cu aroma de limeta din: tequila, cointreau, suc de limeta,
sirop, felii de limeta, sare. Ingrediente: 60 ml tequila 15 ml
cointreau 30 ml suc de limeta 8 ml sirop (apa cu zahar, fiarta si
racita) Felii de limeta sare Mod de preparare: Udati marginea
paharului cu suc de limeta,…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Curcan cu portocală si anghinare
3 January 2014
O
reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de
curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau,
pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de
masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire
de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata cu ton si porumb
3 January 2014
O
reteta de salata cu ton si porumb din: salata verde, frunze de spanac,
ton, porumb, ceapa rosie, ardei gras, sare, ulei de masline si lamaie.
Ingrediente: 1 salata verde 200 g frunze de spanac 1 conserva ton in
ulei 1 conserva porumb 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu sare ulei de
masline lamaie…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: File de porc cu varza rosie
3 January 2014
O
reteta delicioasa de file de porc cu varza rosie din: muschi file,
cuisoare, varza rosie, prune, ulei de masline, sare, piper si ienupar.
Ingrediente: 4 felii de muschi file 12 cuisoare 1/2 varza rosie 8 prune
uscate inmuiate in cognac 3 linguri ulei de masline sare piper ienupar
Mod de preparare: Infingeti cate…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Hering cu gălbiori
3 January 2014
O
reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare,
piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc. Ingrediente: un kilogram
hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper
80 ml vin alb sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu suc de lămâie
busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată cu piept de curcan
3 January 2014
O
reteta de salata cu piept de curcan si gogosari din: piept de curcan,
catofi, morcovi, castraveti in otet, gogosari in otet, oua, ulei,
mustar, sare, piper, gogosari in otet si maioneza. Ingrediente: 1 bucata
piept de curcan 7 bucati cartofi 6 bucati morcovi 7 bucati castraveţi
în oţet 3 bucati gogoşari în oţet 6…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Muşchi în crustă aromatică
3 January 2014
O
reteta delicioasa de muschi in crusta aromatica din: muschi de porc,
cimbru, oregano, boabe de mustar, ardei iute, piper, ulei, vin alb sec
si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 2 lingurite cu cimbru 2 lingurite
cu oregano 4 linguri cu boabe de mustar 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita
cu piper macinat 3…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Piept de curcan in manta
3 January 2014
O
reteta de piept de curcan in manta din: rosii, ceapa, boia, piept de
curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare,
piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare.
Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de curcan 2
linguri miere 2 linguriţe ulei…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Păstrăv cu măsline în sos
3 January 2014
O
reteta de pastrav cu masline in sos de rosii din: pastravi, masline
verzi, ceapa verde, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, usturoi,
lamaie, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc) 150 g
masline verzi 150 g masline negre 1 legatura ceapa verde 50 g ulei de
masline 5 rosii mari 1 lingura…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de tăieţei cu creveţi
3 January 2014
O
reteta de salata de taitei cu creveti si chilli dulce din: taitei cu
ou, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute, creveti, suc si
coaja de lamaie, sos dulce de chilli, spanac si alune caju. Ingrediente:
3 bulgări de tăieţei cu ou ½ castravete mare 1 legătură de ceapă verde,
tăiată în felii subţiri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei gras si aroma de ghimbir
3 January 2014
Salata
de fasole verde cu ardei gras si aroma de ghimbir din: usturoi,
ghimbir, ulei de masline, ardei gras, fasole verde, sare si piper.
Ingrediente: 4-5 catei de usturoi, tocat 1 lingura ghimbir, tocat 2
linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu , taiat fasii subtiri 1 kg
fasole verde, rupta bucati sare…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Somon in pergament
3 January 2014
O
reteta de somon in pergament cu visine din: somon, jambon, visine,
lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati
somon 8 felii jambon crud uscat 150 g visine 1 lamaie 4 catei de usturoi
5 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Presăraţi
fiieul de somon cu sare,…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată coleslaw cu brânză
3 January 2014
O
reteta de salata coleslaw cu branza si chives din: varza, morcov, ceapa
rosie, maioneza, iaurt, mustar de dijon, chives si cheddar.
Ingrediente: 1 varză albă de aproximativ 400g 1 morcov, ras pe
răzătoarea mare 1 ceapă roşie, tăiată în jumătate, apoi în felii subţiri
3 linguri maioneză de bună calitate 3 linguri de iaurt…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Pulpă de porc cu ceapă caramelizată
3 January 2014
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu ceapa caramelizata din: pulpa
porc, vin rosu, ceapa, unt, zahar brun, rozmarin, cimbru, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg pulpa porc 250 ml vin rosu 8-10 cepe 20 g unt 2
lingurite cu zahar brun rozmarin macinat cimbru macinat ulei sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Frigărui de curcan şi ciuperci
3 January 2014
O
reteta delicioasa de frigarui de curcan si ciuperci cu menta din: file
de piept de curcan, usturoi, miere, coaja si suc de lamaie verde, menta,
iaurt, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de piept de
curcan, slab 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 linguriţe miere limpede coaja
rasă şi sucul de la…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Medalion de somn in sos
3 January 2014
O
reteta de medalion de somn in sos din: somn, capere murate, unt, faina,
lapte, zeama de lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 14
medalioane de somn 4-5 linguri capere murate 200 g unt 1 lingura faina
300 ml lapte 2 linguri zeama de lamaie 1 legatura marar sare piper Mod
de preparare: Presăraţi…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată cu mozzarella şi paste
3 January 2014
O
reteta de salata cu mozzarella si paste din: paste, busuioc, ulei
extravirgin de masline, parmezan, usturoi, seminte de pin, mozzarella,
rosii si rucola. Ingrediente: 350g de orzo sau alt tip de paste scurte
20g de busuioc 4 linguri ulei extravirigin de măsline 25g de parmezan,
dat pe răzătoarea mică, plus extra pentru servit 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu afine si rodie
3 January 2014
Salata
cu afine si rodie din: rodie, salata verde, afine uscate, migdale, ulei
de masline, otet, mustar dijon, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1
rodie, curatata 1 salata verde ½ ceasca afine uscate 1/2 cana migdale
feliate, prajite Ingrediente pentru sos: 3 linguri ulei de masline 3
linguri otet 1 lingurita mustar dijon 1 lingurita oregano,…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Curcan cu sos
3 January 2014
O
reteta delicioasa de curcan cu sos din: ardei uscati, usturoi, ceapa,
rosii, bulion de pui sau legume, file de curcan, sare, piper si cateva
crengute de cimbru. Ingrediente: 6 ardei uscati 4 catei de usturoi 50 g
ceapa tocata 300 g rosii tocate, din conserva 300 ml bulion de pui sau
legume 4 fileuri…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Medalion de somon pe pat de salată
3 January 2014
O
reteta de medalion de somon pe pat de salata din: somon, sare, piper,
ulei de masline, ceapa, ardei gras, verdeturi, otet de vin alb, suc de
lamaie si salata verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon (circa 200 g
fiecare) sare piper 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 1/2 ardei gras
rosu 1 legatura…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de sparanghel
3 January 2014
O
reteta de salata de sparanghel din: sparanghel, fenicul, ulei de
masline, otet de xeres, mustar de dijon, oua de prepelita, migdale,
rucola, capere, sunca, patrunjel si ciabatta. Ingrediente: 2 legături de
sparanghel, cu partea lemnoasă înlăturată 3 căpăţâni mici de fenicul,
tăiate în felii subţiri ulei de măsline 2 linguri oţet de Xeres 1…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptura din pulpa de porc
3 January 2014
O
reteta delicioasa de friptura din pulpa de porc din: cotlet de porc,
otet de mere, sare grunjoasa, ienibahar, boia, oregano, zeama de lamaie
si ulei de masline. Ingrediente: 1,8 kg cotlet de porc, cu sorici
crestat 1 lingura otet de mere 1 lingurita sare grunjoasa pentru
glazura: 1/2 lingurita ienibahar 1/2 lingurita boia 2…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Legume cu curcan in vin
3 January 2014
O
reteta de legume cu curcan in vin din: sare, piper, curcan, bacon, ulei
de masline, ciuperci, telina, morcovi, ciuperci, esalote, bulion de
pui, usturoi, bouquet garni si patrunjel. Ingrediente: sare şi piper
negru 500 g felii de curcan 2 felioare bacon, fără şorici 2 linguri ulei
de măsline 250 g morcovi mici 1 tijă…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Tăieţei cu somon
3 January 2014
O
reteta de taitei cu somon picant din: taitei, supa de pui, fileuri de
somon, ardei iute, ceapa verde, sos de soia, coriandru si lime.
Ingrediente: 1 pachet de tăieţei ramen sau de tăieţei instant cu ou
750ml supă de pui sau de legume, gata făcută 2 fileuri de somon fără
piele 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata calda cu broccoli si mazare
3 January 2014
O
reteta de salata calda cu broccoli si mazare din: broccoli, porumb
dulce, mazare, morcovi, fasole verde, busuioc, unt, sare, piper, suc de
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 capatana de broccoli 1 cutie
de porumb dulce 1 cutie cu mazare 3-4 morcovi 1 mana de fasole verde 1
lingurita cu busuioc pisat 1-2…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc cu ardei gras si chilli
3 January 2014
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu ardei gras si chilli din: cotlet
de porc, ardei gras, ceapa, sos chilli, suc de rosii, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 0,5 kg ardei gras (taiat
jullienne) 200 g ceapa alba (taiata pestisori) 50 g sos chilli 50 ml
vin…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Frigărui de curcan cu sos picant
3 January 2014
O
reteta de frigarui de curcan cu sos picant din: piept de curcan, lamai,
ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, capere, mustar,
usturoi, ceapa verde, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: pentru
frigărui: 500 g piept de curcan 2 lămâi 4 linguri ulei de măsline
extravirgin oregano sare şi piper pentru sosul picant: 30…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de fenicul cu telina
3 January 2014
Supa
crema de fenicul cu telina din: ceapa, fenicul, telina, supa de pui,
piper alb, sare, smantana, ulei cu patrunjel, patrunjel, usturoi, suc de
lamaie. Ingrediente: 1 ceapa, cuburi 1 bulb de fenicul, cuburi 1-2
linguri de ulei de masline 2 teline, cuburi 8 cani supa de pui ¼
lingurita piper alb sare dupa…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Frigărui de somon
3 January 2014
O
reteta de frigarui de somon din: file de somon, creveti, cartofi, suc
de lamaie, suc de limeta, sare, piper, chilli si ulei de masline.
Ingrediente: 400 g file de somon fara piele 8 creveti mari curatati
(nedecorticati) 8 cartofi mici fierti in coaja sucul de la 2 lamai sucul
de la 1 limeta sare…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Friptura glazurata de porc
3 January 2014
O
reteta delicioasa de friptura glazurata de porc din: jambon, ceapa, foi
de dafin, cidru, cuisoare, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de
portocale si piper. Ingrediente: 2 kg jambon afumat de porc (de preferat
cu sorici) 1 ceapa, taiata in patru 3 foi de dafin 500 ml cidru (poti
inlocui cu bere)…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Curcan cu ciuperci şi hrean
3 January 2014
O
reteta simpla de curcan cu ciuperci si hrean din: fileuri de curcan,
ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, faina, hrean, patrunjel, sare
si piper negru. Ingrediente: 450 g fileuri de curcan, fără piele 1
lingură ulei de floarea-soarelui 75 g ceapă, tocată 225 g ciuperci,
tăiate felii 50 g faină albă 600 ml lapte…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată cu pui şi legume
3 January 2014
O
reteta delicioasa de salata cu:piept de pui, praz, ciuperci murate,
linte, nuca, alune, limeta, ardei capia, maioneza, smantana, ulei de
masline, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui un fir de praz 200
g ciuperci murate 100 g linte fiartă 100 g miez de nucă 50 g alune
prăjite o limetă un ardei capia o…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Ton cu salsa
3 January 2014
O
reteta de ton cu salsa din: busuioc, patrunjel, ceapa verde, fulgi de
migdale, capere, usturoi, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline,
medalioane de ton si ulei de masline. Ingrediente: 1 legatura mica
busuioc 1 legatura mica patrunjel 1 legatura mica ceapa verde, doar
partea verde 3 linguri fulgi de migdale, rumenite 2…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Hering cu paste şi sos de ceapă
2 January 2014
O
reteta delicioasa de hering cu: paste, morcovi, ardei capia, ardei
iute, ceapa, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei de masline, patrunjel.
Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei capia un
arcei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec
sare piper ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu branza, ceapa si bacon
2 January 2014
Rulouri
cu branza, ceapa si bacon din: ulei de masline, ceapa, bacon, branza,
sare, aluat. Ingrediente: 2 lingurite de ulei de masline 2 cepe,
feliate 5 felii de bacon, tocat 1 aluat de patiserie 1 ceasca branza,
maruntita 1 ceapa, feliata Sare Mod de preparare: Se incalzeste uleiul
intr-o tigaie mare la foc…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de ciuperci cu pui
2 January 2014
O
reteta de salata de ciuperci cu pui din: salata, ciuperci, piept de
pui, ardei gras, telina, lamai, ulei de masline, seminte de susan,
miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 salata verde mare 400 g
ciuperci 300 g piept de pui fiert 1 ardei gras rosu 2 tulpini de telina 2
lamai 50 ml…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Terină de fazan şi curcan
2 January 2014
O
reteta de terina de fazan si curcan din: castane, bulion de curcan sau
pui, pulpe de curcan, piept de fazan, prune, boabe de enibahar, sare,
piper negru, ficatei de pui sau curcan, praz, ou, ulei de masline si
fistic. Ingrediente: 400 g castane congelate, ambalate sub vid sau din
conservă 425 ml bulion de…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Muschi de porc cu caise
2 January 2014
O
reteta delicioasa de caise cu muschi de porc din: muschi afumat de
porc, caise, otet din vin alb, mustar, ghimbir, frunze asortate de
salata, cirese, branza, ceapa rosie si alune de padure. Ingrediente:
muşchi afumat de porc o ceaşcă de caise uscate 1/4 ceaşcă de oţet din
vin alb 2 linguri de muştar natural…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Supa de curcan cu taitei
2 January 2014
O
reteta de supa simpla de curcan din: aripa de curcan, morcovi, telina,
ceapa si faina. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 morcovi 2 tije de
ţelină apio 1 ceapă 1 ou 1 cană cu făină Mod de preparare: Pune carnea
la fier în apă rece şi ia spuma de câteva ori, până când…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Rulouri picante de şalău
2 January 2014
O
reteta de rulouri picante de salau din: file de salau, cartofi, ardei
gras, ulei, patrunjel, condiment si ardei calit. Ingrediente: 300 g file
de salau 1/2 kg cartofi 2 ardei grasi 5 linguri ulei patrunjel
condiment special pentru peste 1 ardei calit (pentru umplutura) Mod de
preparare: Cureti cartofii şi îi tai cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de creveţi
2 January 2014
O
reteta delicioasa de salata cu: taietei soba, castravete, mango, ceapa
verde, creveti, seminte de susan, lamai verzi, sos de soia, sos dulce
chilii, ghimbir, ulei. Ingrediente: 1 pachet de 250g de tăieţei soba 1/2
castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi 6
fire de ceapă verde, tocate fin 200g de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata calda de conopida, ardei gras, migdale si capere
2 January 2014
Salata
calda de conopida, ardei gras, migdale si capere din: conopida, ardei
gras rosu, ulei de masline, sare, piper, migdale, masline, capere,
patrunjel, lamaie. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1 ardei
gras rosu, fara seminte, cuburi 2 linguri ulei de masline sare și piper
negru proaspat macinat, dupa gust 3 linguri migdale 2/3 ceasca…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: File de peşte cu parmezan
2 January 2014
O
reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei
capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare,
piper, marar, menta, ulei de alune. Ingrediente: 8 fileuri de cod alb
două linguri cu boia dulce 4 cartofi 100 g porumb boabe din conservă un
ardei capia o ceapă o…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Salată de caracatiţă
2 January 2014
O
reteta de salata de caracatita din: spanac, busuioc, caracatita,
cartofi, rosii cherry, fenicul, ulei de masline si lamaie. Ingrediente:
30 g de spanac busuioc 1 tentacul de caracatiţă 2 cartofi noi 3 roşii
cherry 1/2 fenicul ulei de măsline lămâie Mod de preparare: Frunzele
de spanac se amestecă cu busuiocul, feniculul, uleiul de…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Frigarui cu salsa
2 January 2014
O
reteta de frigarui cu salsa picanta de mango din: carne de curcan sau
de porc, ulei, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper, boia, mango, ceapa
rosii, ardei iute rosu, rosii, castravete, coriandru, sare si piper.
Ingrediente: pentru frigarui: 650 g carne de curcan sau de porc 4
linguri ulei 2 linguri suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de brânză şi legume
2 January 2014
O
reteta de salata de branza si legume coapte din: branza feta, rosii,
dovlecei, ceapa, ulei de masline, oregano si piper. Ingrediente: 500 g
branza Feta 4-5 rosii 1-2 dovlecei 1 ceapa mare 2 linguri cu ulei de
masline 1/2 lingurita cu oregano uscat 1/2 lingurita cu piper negru
Mod de preparare: Taie roşiile…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: File de porc în crustă
2 January 2014
O
reteta delicioasa de file de porc in crusta din: file de porc, mustar
de Dijon, mix de seminte, fulgi de chili, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, morcovi, unt, miere si piper alb. Ingrediente: 1 kg file de
porc 75 g muştar de Dijon 150 g mix de seminţe de susan, seminţe de
pin,…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Ciorba taraneasca cu coaste de porc
2 January 2014
O
reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu coaste de porc din: coasta de
porc, ceapa, telina, patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei
iute, pasta de tomate, bors si leustean. Ingrediente: 800 g coasta de
porc 2 cepe 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 catei de usturoi
1 ardei gras 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Barbun copt şi prăjit
2 January 2014
O
reteta de barbun copt si prajit cu pancetta si cimbru din: barbun, ulei
de masline, sare de mare, piper, cimbru, lamai, pancetta si fileuri de
ansoa. Ingrediente: 4 barbuni, curăţaţi de solzi şi de intestine ulei de
măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat o legătură mare de
cimbru sau maghiran proaspăt…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată cu friptură
2 January 2014
Salata
cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de
masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si
germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se
pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry
200 g salata verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de crab cu legume si dressing de maioneza
2 January 2014
Salata
de crab cu legume si dressing de maioneza din: crab, castravete, rosii,
ceapa verde, usturoi, maioneza. Ingrediente: 500gr carne de crab,
tocat 1 castravete, cuburi 2 rosii, cuburi ¼ cana de ceapa verde, tocata
3 catei de usturoi, pisat ½ ceasca maioneza Mod de preparare:
Intr-un castron mare, se combina rosiile…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Frigărui de hering
2 January 2014
O
reteta de frigarui de hering din: hering, ulei de susan, ulei de
masline, praf de usturoi, lamai, sare, piper si bete de frigarui.
Ingrediente: 600 g hering mic (baby hering) 3 linguri ulei de susan 3-4
linguri ulei de masline 1 lingurita praf de usturoi 2 lamai sare piper
bete de frigarui Mod…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Frigărui de curcan
2 January 2014
O
reteta delicioasa de frigarui de curcan din: limetta, usturoi, rosii
uscate, ulei, salvie, sunca presata, orez, piept de curcan si rosii
cherry. Ingrediente: 1 limettă 2 căţei de usturoi 60 g roşii uscate,
conservate în ulei 6 linguri ulei 4 fire salvie 6 felii şuncă uscată 200
g orez 6 felii de piept de…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata de fructe de mare
2 January 2014
O
reteta de salata de fructe de mare din: scoici, calamari, caracatita,
creveti, surimi, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 100 g scoici 100 g calamari 100 g caracatita mica 100 g
creveti 100 g surimi 50 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: File de salau in crusta
2 January 2014
O
reteta de file de salau in crusta din: file de salau, sare, nuci, ulei
de masline, pesmet, zahar, otet balsamic, dovlecei, cascaval, ceapa
rosie, boia iute si piper. Ingrediente: 8 bucati file de salau sare 150 g
nuci o lingurita ulei de masline 2-3 linguri pesmet o lingurita zahar o
lingurita otet balsamic 2…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata picanta de pui
2 January 2014
O
reteta de salata picanta de pui din: pui, pepene galben, zarzavat de
supa, ceapa, ardei iute, salata verde, boabe de piper, suc de lamaie,
suc de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 pepene galben 1
legatura zarzavat de supa 1 ceapa 1 ardei iute mic 1 salata verde mare 6
boabe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail bourbon cu aroma de menta
1 January 2014
Cocktail
bourbon cu aroma de menta din: bourbon, sirop simplu, frunze de menta,
gheata. Ingrediente: 60 ml bourbon 15 ml sirop simplu ( apa cu zahar,
fiarta si racita ) 20 frunze de menta gheata pisata menta, pentru ornat
Mod de preparare: Intr-un recipient mare adaugati frunzele de menta
si amestecati…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata de paste cu ton
1 January 2014
O
reteta de Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic din: paste,
ton, capere, ardei iute, telina, rosii cherry, otet balsamic, ulei de
masline extravirgin, rucola si busuioc. Ingrediente: 350 g de paste
orecchiete (sau melcisori) 225 g ton in suc propriu, scurs bine 1
lingura de capere 15 ardei iuti mici din…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de pere cu parmezan
1 January 2014
Salata
de pere cu parmezan din: pere, frunze de slaata, mustar cu boabe, miere
si ulei de masline. Ingrediente: 4 pere 300 g mix frunze de salata 200 g
parmezan pentru dressing: 1 lingura de mustar cu boabe 1 lingura de
miere 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Spală perele,
taie-le în…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Bruschete cu somon
1 January 2014
O
reteta simpla de bruchete cu somon din: file de somon, ceapa verde,
marar, ulei de amsline, masline, bagheta si lamaie. Ingrediente: 250 g
file de somon afumat 2–3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 2 linguri
ulei de măsline 50 g măsline dietetice 1 baghetă 1 lămâie Mod de
preparare: Curăţati şi spălaţi…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salată de cartofi cu oua si iaurt
1 January 2014
O
reteta de salata de cartofi cu oua si iaurt din: cartofi, ridichi, oua,
zeama de lamaie, iaurt, ulei, frunze de salata, ceapa si patrunjel. Ca
salata să fie dietetică, renunţă la maioneză şi adaugă doar iaurtul!
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legatura de ridichi 3 oua zeama de lamaie 2
linguri cu iaurt 300…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata cu carne de vita
1 January 2014
O
reteta de salata cu carne de vita din: muschi de vita, zahar, zeama de
lamaie, usturoi, sos de peste, chilli, coriandru, menta, ceapa rosie,
ridichi, fasole verde, castravete, rosii cherry, salata verde si
crackers cu chilli. Ingrediente: 300 g muschi de vita pentru vinegreta: 2
lingurite zahar 2 lamai, zeama 1 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Rulada cu carne de curcan
1 January 2014
O
reteta delicioasa de rulada din carne de curcan, ceapa, oua, piper,
ulei de masline, cartofi, morcovi, boia dulce, usturoi, rosii, cimbru
uscat, patrunjel. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 cepe mari 2 ouă
sare piper boabe şi măcinat 2 linguri ulei de măsline Ingrediente
garnitură: 6 cartofi 3-4 morcovi boia dulce şi iute…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Scoici cu bacon la tigaie
1 January 2014
O
reteta de scoici cu bacon la tigaie din: carne de scoici, ceapa,
telina, ardei gras, morcovi, vin alb sec, foi de dafin, piper, patrunjel
si sare. Ingrediente: 400 g carne de scoici 1 ceapa mare 2 tulpini de
telina 1 ardei gras rosu 1 morcov 300 ml vin alb sec 2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Bruschete cu ansoa
1 January 2014
O
reteta de bruschete cu ansoa din: paine ciabatta, usturoi, rosii,
ansoa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc verde, ceapa
verde si zeama de lamaie. Ingrediente: o paine ciabatta 5 catei de
usturoi 4 rosii mari o cutie de ansoa 3 linguri ulei de masline sare
piper 4 fire patrunjel 4-5 fire busuioc verde…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata cu somon si ceapa
1 January 2014
O
reteta simpla de salata cu somon si ceapa din: cartofi, ceapa rosie,
file de somon, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic si usturoi
verde. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe rosii 300-400 g file de somon 2-3
linguri ulei de masline sare piper otet balsamic 2 fire usturoi verde
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Rulouri de curcan cu sos
1 January 2014
O
reteta delicioasa de rulouri din carne de curcan, sare, cascaval,
pesmet, ardei capia, ulei, salata verde, piper, mustar, oua, pasta de
rosii, cimbru, busuioc, boia iute, miere. Ingrediente rulouri: 500 g
piept de curcan sare150 g caşcaval 150 g pesmet 2 ardei capia ulei
pentru prăjit o salată verde piper 1-2 linguriţe muştar 3-4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de quinoa cu sfecla si branza de capra
1 January 2014
Salata
de quinoa cu sfecla si branza de capra din: quinoa, sfecla, mandarine,
branza de capra, verdeata. Ingrediente: 1 cana quinoa, fiarta 2 bucati
sfecla, fiarta 3 mandarine 1/2 cesti branza de capra Verdeata, dupa
preferinta Mod de preparare: Tocati sfecla si mandarinele, puneti
intr-un bol impreuna cu quinoa, amestecati bine. Serviti…
Read more »
Read more »
Retete de Sarbatoare: Coaste de vitel in coniac
1 January 2014
O
reteta gustoasa de coaste de vitel in coniac din: coasta de vitel,
coniac, ceapa, morcovi, foi de dafin, suc de rosii, ulei si sare.
Ingrediente: 600 g coastă de viţel 3 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin 1
ceşcuţă cu coniac 100 ml suc de roşii ulei sare Mod de preparare:
Taie…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Rulouri de hering cu branza
1 January 2014
O
reteta de rulouri de hering cu branza si ierburi aromate din: fileuri
de hering, branza feta, marar, patrunjel, cimbru verde, coriandru,
baghiran, busuioc, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8
fileuri de hering (circa 150 g/bucata) 100 g branza feta 1 legatura
marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire de cimbru verde 2-3…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Bruschete cu muşchi de vită
1 January 2014
O
reteta de bruschete cu muschi de vita si gorgonzola din: steak de vita,
ulei de masline, ciabatta, mustar dijon, nasturel, gorgonzola si otet
balsamic. Ingrediente: 2 steakuri de vita 1 lingurita ulei de masline 1
chifla ciabatta, taiata pe jumatate 1 lingurita de mustar Dijon 1 mana
de nasturel 50 g gorgonzola putin otet…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata de creveti si pepene galben
1 January 2014
O
reteta savuroasa de Salata de creveti si pepene galben din: pepene
galben, grapefruit, miere, ghimbir, creveti si rucola. Ingrediente: 2
pepeni galbeni mici 1 grapefruit rosu 2 lingurite ghimbir 4 lingurite
miere 175 g creveti, curatati si gatiti o mana de rucola, pentru
garnisire Mod de preparare: Taiati pepenii in jumatate si indepartati…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatoare: Escalop de vitel
1 January 2014
O
reteta de escalopd e vitel cu sos de usturoi si lamaie din: usturoi si
lamaie din: usturoi, supa de pui, zeama de lamaie, escalop de vitel,
mustar dijon si lamaie. Ingrediente: pentru sos: 1 căpăţână de usturoi
150 ml supă de pui puţin sărată 4 linguri zeamă proaspătă de lămâie 2
linguriţe amidon pentru…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Medalioane de somon cu capere
1 January 2014
O
reteta de medalionae de somon cu capere din: medalioane de somon,
capere, unt, usturoi, lamai, vin alb, cognac, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 4 medalioane de somon 150 g capere 100 g unt 2 catei de
usturoi 2 lamai 150 ml vin alb sec 50 ml cognac un varf de lingurita
nucsoara sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de portocale cu ceapa rosie si seminte de mac
1 January 2014
Salata
de portocale cu ceapa rosie si seminte de mac din: portocale, ceapa
rosie, coriandru, busuioc, suc de portocale, ulei de masline, otet de
vin alb, seminte de mac, coaja de portocala, miere, sare, piper.
Ingrediente salata: 4 portocale 1 ceapa rosie 1 lingura coriandru
proaspat, tocat 1 lingura busuioc proaspat, tocat Ingrediente dressing:…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Bruschete cu cremă de brânză
1 January 2014
O
reteta de brucschete cu crema de branza din: baghete, branza dulce,
samntana, usturoi, ardei copt si rozmarin. Ingrediente: 1 paine tip
bagheta 100 g branza dulce 50 g smantana 1 catel de usturoi 1 ardei
capia copt 1 fir rozmarin Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi
rumeneşte-le în cuptor, pe ambele…
Read more »
Read more »
Retete usoare: Salata cu pui si taitei din orez
1 January 2014
Salată
cu pui si taitei din orez din: taitei din orez, morcov, castravete,
piept de pui, ridichi, ceapa rosie, menta, arahide, ardei iute, coaja si
zeama de lamaie, sos de peste, sos de soia si ulei de susan.
Ingrediente: 100 g taitei din orez 1 morcov 1/2 castravete 2 piepti de
pui fripti, taiati in…
Read more »
Read more »