Retete pentru Revelion:
Retete de Revelion: Copane de curcan în sos de ceapă
27 December 2013
O
reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare
grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar,
ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide.
Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2
frunzuliţe coriandru 75 g unt 50…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Muşchi de viţel gratinat
27 December 2013
Muschi
de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel,
mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia.
Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau
de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2
linguri parmezanproaspat ras sare piper boia …
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Supă de peşte
27 December 2013
O
reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste,
ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei
de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon,
halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu usturoi si lamaie
27 December 2013
O
reteta savuroasa de Creveti cu usturoi si lamaie din: creveti, ulei de
masline, unt, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie si sare de mare.
Ingrediente: 500 g creveti 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2
catei usturoi fin tocati 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coaja de
lamaie sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide
27 December 2013
Prajiturele
cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare,
scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua,
esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide. Ingrediente: 1-1/2 cani faina 1
lingurita bicarbonat de sodiu 1-1/2 lingurite de sare 1 lingurita
scortisoara macinata 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac 1 ceasca
de unt…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Jambon fiert in cidru
27 December 2013
O
reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru,
cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si
boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1
ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi,
tocati 1 tija de telina, taiata felii 6 boabe…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de curcan cu masline
27 December 2013
O
reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar,
masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu
mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras
galben 5 rosii amestec condimente…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu dovleac
27 December 2013
Vitel
cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei,
patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g
antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml
ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara
Mod de preparare: Curatati carnea de pielite…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pastrav cu migdale si ardei gras
27 December 2013
O
reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei
gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate
grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Ciorba de varza cu carne de porc
27 December 2013
O
reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc
impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa,
foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc
impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml
suc de rosii 2…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos
27 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu sos din: piept de curcan, ulei de masline,
usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza cu
mucegai albastru roquefort 1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Viţel cu ciuperci şi legume
27 December 2013
O
reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci
de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne,
unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de
vitel 500 g ciuperci de padure (hribi, manatarci, galbiori, iutari) 2
morcovi 2 radacini de pastarnac 1 ceapa rosie 1 gogosar…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Peste la cuptor
27 December 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:file de cod, ulei, cartofi, ardei gras,
dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ostropel de pui cu cartofi
27 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Ostropel de pui cu cartofi din: pui,
cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente: ½
pui 5-6 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 5-6 catei usturoi 2-3 linguri bullion
Sare si piper Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune la
fiert pentru…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Peşte fript cu avocado şi salsa
27 December 2013
O
reteta delicioasa de cod fript cu: avocado, rosii, ceapa, ulei de
masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună
coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2
linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o
jumătate de lămâie sau de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Porc cu cocos si citronella
27 December 2013
O
reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de
cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de
chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente:
600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte
de nuca de cocos…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu caise
27 December 2013
O
reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez
salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline
extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de
caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4
caise o linguriţă de alune prăjite rozmarin…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de vitel marinata
27 December 2013
O
reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de
lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline,
whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa
de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie
piper o ceapa rosie 2-3…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Cod cu piure de ţelină
27 December 2013
Cod
cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin,
fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun,
lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei
de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir
26 December 2013
Prajiturele
aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir,
scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua. Ingrediente: 3
3/4 cesti faina 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de
sare 3 lingurite de ghimbir, ras 3/4 lingurita scortisoara macinata 1/4
lingurita ienibahar 1 cana de zahar 1 cana de zahar…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Somon cu legume
26 December 2013
Somon
cu legume din: pastarnaci, sfecla, morcovi, somon, mustar, pasta de
hrean, smantana, otet de cidru si marar. Ingrediente: 4 pstarnaci,
feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii groase 6 morcovi, feliati
pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2 linguri mustar cu boabe 2
linguri pasta de hrean 150…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel si sfecla
26 December 2013
Salata
cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati,
sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati
o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi
fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu citrice
26 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie,
portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt.
Ingrediente: pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg) 1 lamaie
feliata 1 portocala feliata 10 frunze proaspete de salvie 3 cani de supa
de pui saraca…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Friptură de porc în stil chinezesc
26 December 2013
O
reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf
de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez.
Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita
praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Bors de vitel
26 December 2013
O
reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel,
ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou,
leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol
de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4
cartofi 5 rosii 150 g…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie
26 December 2013
Peşte
marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline,
suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa,
ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente:
700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero ,
lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rasol de vitel cu morcovi
26 December 2013
Rasol
de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina,
patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g
morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5
fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 50…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu miere si cimbru
26 December 2013
O
reteta de curcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente,
ceapa, curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina.
Ingrediente: 1/2 cana de sare 1/2 cana de miere 1/2 cana de condimente
pentru marinada 1 ceapa mare, feliata 1 piept de curcan cu oase (circa 2
kg) 2 pulpe de curcan…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulouri de porc cu ardei iute si raita
26 December 2013
O
reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc,
ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light,
castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde.
Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei
iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita
26 December 2013
Sarmale
cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa,
usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous
cous, rosii, dafin, smantana. Ingrediente: 1 varza Sare, dupa gust 2
lingurite de ulei 4 morcovi, cuburi 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi,
tocat 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Chiftele de curcan cu ghimbir
26 December 2013
O
reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei
iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de
lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita,
suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1
ardei iute rosu 1 lingura cu ghimbir…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Barbun in sos picant
26 December 2013
O
reteta delicioasa de barbun cu: frunze de dafin, usturoi, otet, amidon,
ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2
frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau
făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală,…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Porc cu mirodenii in aluat
26 December 2013
O
reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de
porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar,
cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de
porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Pulpa de vitel cu spanac
26 December 2013
O
reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri
si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de
masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat
6-8 linguri faina integrala 4…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept crocant de curcan
26 December 2013
O
reteta de piept crocant de curcan din: piept de curcan, fulgi de
porumb, miere, unt, oua, alune, ceapa, morcov, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g fulgi de porumb 2 linguri cu miere 2
linguri cu unt 2 ouă 100 g alune 1 ceapă 1 morcov sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Frigarui de porc glasate
26 December 2013
O
reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise,
dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu
boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc
macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g
cepe mici albe sau rosii, taiate in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cocos cu creveti
26 December 2013
Supa
de cocos cu creveti din: ulei, creveti, usturoi, ceapa, ghimbir, lapte
de cocos, limeta, praf de turmeric, sos de peste, piper alb, praz.
Ingrediente: 1 lingurita ulei 250gr creveti, decorticati 2 catei de
usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 bucatica ghimbir, feliat 2 cani de
lapte de nuca de cocos 1/2 limeta, stoarsa…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Vrabioara de vitel cu ciuperci
26 December 2013
Vrabioara
de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei,
cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de
vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa
cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel
sare piper Mod de preparare: Curatati…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu sparanghel
26 December 2013
O
reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui,
ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de
lamaie, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750
g piept de pui 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa
100 g smantana 1 legatura hasmatuchi…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Cotlete de porc cu sos de vin roşu
26 December 2013
O
reteta de cotlete de porc cu sos de vin rosu din: cotlete de porc, ulei
de masline, sare, piper, seminte de fenicul, ceapa si vin rosu.
Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 250 g) 1 lingura ulei de masline sare
piper 1 lingurita seminte de fenicul 1 ceapa medie 300 ml vin rosu …
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Vitel cu susan si ardei
26 December 2013
O
reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel,
ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente:
400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri
ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de
floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Curcan cu lămâie si broccoli
26 December 2013
O
reteta de curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa,
broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon.
Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4
snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie
1…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Cotlete de vitel
26 December 2013
Cotlete
de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri
ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Prăjiţi cotletele într-o
cratiţă, în ulei încins, până când…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Vita in sos aromat de bere
26 December 2013
Vita
in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru,
nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1
lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de
nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Porc cu ierburi aromate
26 December 2013
O
reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de
porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o
lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc,
curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de
mustar integral 1 lingura…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de curcan cu legume
26 December 2013
O
reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti,
ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece,
patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2
dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale vegane
26 December 2013
Sarmale
vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei
de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper,
scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano,
cimbru, dafin, zahar. Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2
cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Piept de porc la cuptor
26 December 2013
O
reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept
de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina,
broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de
porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu
frunzele smulse 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Ciolan de porc la gratar
26 December 2013
O
reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de
dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si
salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 bucati ardei gras, rosu
si galben 2 linguri mustar de Dijon 800 g ciolan presat, taiat in 4
felii groase 25…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Rulouri din curcan
26 December 2013
O
reteta de rulouri din curcan: piept de curcan, suc de lamaie, sare,
fulgi de chilli, praz, ricotta, patrunjel, caise si ulei de masline.
Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri suc de lamaie sare mare
fulgi de chilli 1 fir praz 100 g ricotta 1/2 legatura patrunjel tocat
100 g caise uscate, tocate…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Chilli de curcan
26 December 2013
O
reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de
masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de
cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4
cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de
usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…
Read more »
Read more »
Retete de Revelion: Porc picant cu salsa
26 December 2013
Incinge
2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc;
prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii
picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie;
fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati,
scurge de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci
25 December 2013
Rulada
de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de
porc, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de
ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1
lingura de piper negru 1 lingurita de patrunjel uscat Mod de
preparare: Combinati sare,…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Muşchi de porc umplut cu gorgonzola
25 December 2013
O
reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc,
busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente:
1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză
gorgonzola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine
albă tăiată cuburi (fără coajă)…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Porc la tavă
25 December 2013
O
reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce
si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de
dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau
pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute
200 ml…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: File de vita in foitaj
25 December 2013
O
reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet,
sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano,
cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si
sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1
lingura otet 1/2 lingurita sare…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Rulada picanta de porc
25 December 2013
O
reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra
tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru,
oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec.
Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra
tocata 2 linguri ulei 1 ceapa mare…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Rulada cu carne de porc
25 December 2013
O
reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc,
portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina,
gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne
de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Ruladă de curcan
25 December 2013
Ruladă
de curcan din: piept de curcan, bacon afumat, ciuperci, ceapa,
cascaval, sare, piper, oua, unt, ardei gras, morcovi, foi de dafin si
vin. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon afumat 300 g
ciuperci o ceapa mica 100 g cascaval sare piper boabe 1-2 oua 50 g unt
3-4 linguri ardei gras…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Carne de porc cu rozmarin
25 December 2013
O
reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin,
usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere
si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o
căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de
măsline 125 ml vin alb demisec o…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Friptură de curcan
25 December 2013
O
reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de
curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru,
muguri de pin si struguri. Ingrediente:curcan, 2 kg pulpe de curcan 200
ml vin 100 ml vin rose o capatana de usturoi 200 g unt sare grunjoasa
piper negru macinat si boabe cimbru…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Ceafa de porc cu branza
25 December 2013
O
reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc,
branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare,
piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de
ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100
ml vin…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Paella de porc şi scoici
25 December 2013
O
reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc,
ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry
supa de legume, spanac si scoici. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline
400g pulpă de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de
usturoi, feliaţi 200g cârnat chorizo, tăiat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin
25 December 2013
Cotlet
de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin din: cotlet
de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin
rosu, miere, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 600 g cotlet
de porc 2 catei de usturoi ½ lingurita seminte de fenicul 1 lingura
frunze de cimbru proaspat 1…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: File de porc cu ceapă verde
25 December 2013
O
reteta de file de porc cu ceapa verde din: file de porc, ulei de
masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin
alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri
ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei
iute…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Supa de curcan
25 December 2013
Supa
de curcan din: curcan, piept de pui, morcovi, telina, albitura, ceapa,
cartofi, oua si gris. Ingrediente: 1 copan de curcan 1 piept de pui
zarzavat pentru supa: morcovi, telina, albitura, ceapa si cartofi pentru
galuste: 2 oua 5-6 linguri gris Mod de preparare: Pui carnea la fiert
în apă rece cu sare, spumezi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bomboane delicioase cu nuca de cocos
Bomboane
delicioase cu nuca de cocos din: zahar, unt, lapte praf, fulgi de nuca
de cocos, napolitane de vanilie, esenta de migdale, migdale prajite.
Ingrediente: 1 cana de zahar 1 ceasca unt 2 cani de lapte praf 1 1/2
cani fulgi de nuca de cocos 1 cana napolitane de vanilie, maruntite 1
lingurita esenta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor
Piept
de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason,
chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos,
ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare. Ingrediente:
1 piept de rata 1/2 lingurita praf de anason 1/2 lingurita chimen
macinat 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu sos de maioneza
Creveti
cu sos de maioneza din: creveti, maioneza, ketchup, suc de lamaie, sos
sriracha, ceapa verde. Ingrediente: 1 kg creveti, decorticate, fierti
1/2 cana maioneza 2 linguri ketchup 1 lingura suc de lamaie 1 lingura
sos sriracha 1/4 ceasca ceapa verde, tocata Mod de preparare: Spalati
bine crevetii si stergeti cu prosoape de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu carnati de curcan
Supa
cu carnati de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa,
usturoi, rosii, supa de pui, fasole, patrunjel, oregano, cimbru,
rozmarin, spanac, paste, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 carnat de curcan, feliat 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi,
tocat 2 cani de rosii cubulete 4-5 cani supa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu aroma de ghimbir
Cocktail
cu aroma de ghimbir din: ghimbir, zahar, limeta, bitter, esenta de
migdale, apa, apa minerala, rom, cuisoare. Ingrediente: 1 bucata
ghimbir 1 1/2 cani de zahar 4 limete 3 picaturi de bitter 1 lingurita de
esenta de migdale 5 cesti de apa 4 cesti apa minerala 1 cana de rom
cuisoare Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu sirop de ciocolata
Prajitura
cu sirop de ciocolata din: faina, zahar, sare, praf de copt, pudra de
cacao, ulei, otet, esenta de vanilie, apa rece, zahar pudra, sirop de
ciocolata. Ingrediente: 1.5 cani faina 1 cana zahar ½ lingurita sare 1
lingurita praf de copt 3 linguri pudra de cacao 6 linguri ulei 1
lingura otet 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez
Pui
umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt,
pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte
de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper
negru, scortisoara, usturoi, seminte de fenicul, ceapa, coriandru,
rosii, ulei, rosii cherry, broccoli, orez fiert. Ingrediente: 1 pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de curcan cu legume
Supa
de curcan cu legume din: carne de curcan, supa de pui, apa, sare,
cartofi, morcovi, taitei, telina, ceapa, ulei de masline, dafin, piper.
Ingrediente: 500gr carne de curcan, fiarta 8 cesti de supa de pui 7
cesti de apa 1 lingura de sare 6 cartofi, curatati si taiati cuburi 3
morcovi, feliati ½…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan cu sos de afine
Piept
de curcan cu sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa
de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare,
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale
1/4 cana supa de pui 1 borcan sos de afine 4 linguri amidon 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara
Prajiturele
cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere,
ou, zahar, scortisoara, faina. Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta
1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar
2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie
Cocktail
cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta,
sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de
vanilie, cardamom. Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml
suc de limeta 15 ml sirop de vanilie 15 ml bitter Crengute de menta si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume
Pachetele
cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan,
varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir,
piper negru, sare, ulei de canola. Ingrediente: 1 pachet foi de
placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata 2 cesti varza,
tocata 1/4 ceasca morcovi, cuburi 2 cepe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume
Supa
de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi,
telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano,
cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu
branza. Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel
de usturoi, tocat 1 telina, cuburi 2 morcovi, cuburi 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sangria cu lamaie si portocala
Sangria
cu lamaie si portocala din: portocala, limeta, lamaie, sirop de cirese,
triplu sec, coniac, suc de portocale, ananas, sifon. Ingrediente: 1
portocala, feliata 1 limeta, feliata 1 lamaie, feliata 750 ml sirop de
cirese 1/2 ceasca triplu sec 1/2 ceasca coniac 1 1/2 cesti de suc de
portocale 1 cutie bucati de ananas…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu usturoi si lamaie
O
reteta savuroasa de Creveti cu usturoi si lamaie din: creveti, ulei de
masline, unt, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie si sare de mare.
Ingrediente: 500 g creveti 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2
catei usturoi fin tocati 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coaja de
lamaie sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide
Prajiturele
cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare,
scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua,
esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide. Ingrediente: 1-1/2 cani faina 1
lingurita bicarbonat de sodiu 1-1/2 lingurite de sare 1 lingurita
scortisoara macinata 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac 1 ceasca
de unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ostropel de pui cu cartofi
O
reteta simpla si gustoasa de Ostropel de pui cu cartofi din: pui,
cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente: ½
pui 5-6 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 5-6 catei usturoi 2-3 linguri bullion
Sare si piper Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune la
fiert pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir
Prajiturele
aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir,
scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua. Ingrediente: 3
3/4 cesti faina 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de
sare 3 lingurite de ghimbir, ras 3/4 lingurita scortisoara macinata 1/4
lingurita ienibahar 1 cana de zahar 1 cana de zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita
Sarmale
cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa,
usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous
cous, rosii, dafin, smantana. Ingrediente: 1 varza Sare, dupa gust 2
lingurite de ulei 4 morcovi, cuburi 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi,
tocat 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cocos cu creveti
Supa
de cocos cu creveti din: ulei, creveti, usturoi, ceapa, ghimbir, lapte
de cocos, limeta, praf de turmeric, sos de peste, piper alb, praz.
Ingrediente: 1 lingurita ulei 250gr creveti, decorticati 2 catei de
usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 bucatica ghimbir, feliat 2 cani de
lapte de nuca de cocos 1/2 limeta, stoarsa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale vegane
Sarmale
vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei
de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper,
scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano,
cimbru, dafin, zahar. Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2
cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci
Rulada
de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de
porc, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de
ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1
lingura de piper negru 1 lingurita de patrunjel uscat Mod de
preparare: Combinati sare,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin
Cotlet
de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin din: cotlet
de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin
rosu, miere, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 600 g cotlet
de porc 2 catei de usturoi ½ lingurita seminte de fenicul 1 lingura
frunze de cimbru proaspat 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere
Rasol
de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc,
piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel,
coaja de portocala, usturoi, capere, sare. Ingrediente: 1 rasol de
porc dezosat, cu piele 1 lingura piper 2 linguri piper rosu 1-1/2
linguri seminte de fenicul 1 legatura rozmarin 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burta de porc crocanta
Burta
de porc crocanta din: burta de porc, sos de soia, zahar brun, otet,
ghmibir, usturoi, anason, piper boabe, ulei, ceapa verde. Ingrediente:
1-2 bucati burta de porc 1 ceasca sos de soia ½ ceasca de zahar brun ¼
cana otet 1 bucata ghimbir 4 catei de usturoi, tocat 6 stelute de anason
12…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Jambon de porc cu sos de patrunjel
Jambon
de porc cu sos de patrunjel din: jambon de porc, seminte de fenicul,
piper, fulgi de ardei rosu, rozmarin, usturoi, coaja de lamaie, sare,
patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 1
bucata jambon de porc cu piele 2 linguri de seminte de fenicul 1
lingurita de piper negru 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu coada de porc si spanac
Orez
cu coada de porc si spanac din: spanac, usturoi, ceapa, ardei gras,
cimbru, telina, ardei iute, orez brun, ulei de masline, piper, lapte de
cocos, apa, supa, coada de porc. Ingrediente: 2 cesti de spanac, tocat
3 catei de usturoi 2 cepe, tocate 1 ardei gras, tocat 3 crengute de
cimbru proaspat 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant
Chiftlelute
de porc la cuptor cu sos picant din: carne tocata de porc, ceapa,
usturoi, menta, amidon, zahar, sos de peste, sos de soia, fulgi de ardei
rosu, limeta, apa. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1 ceapa,
tocata 1 catel de usturoi, tocat 2-3 linguri menta, tocata 2 linguri de
amidon 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu banane si mar
Prajitura
cu banane si mar din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara,
nucsoara, ienibahar, unt, banane, esenta de vanilie, ou, lapte batut,
zahar brun, mar. Ingrediente: 1 cana de faina 1/4 cana de zahar 2
lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita scortisoara
macinata 1/4 lingurita nucsoara 1/4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic
Prajiturele
cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar
brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de
ciocolata alba, fistic, afine uscate. Ingrediente: ½ ceasca de unt ½
cana de zahar brun ½ cana de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ½
cani faina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la gratar
Cotlete
delicioase de porc la gratar din: cotlete de porc, sos, lamaie,
condimente. Ingrediente: 3 cotlete de porc 3-4 linguri sos pentru
marinata, dupa preferinta 1/2 de lamaie Condimente, dupa preferinta
Mod de preparare: Spalati carnea de porc, adaugati suc de lamaie,
amestecati, apoi clatiti din nou cu apa rece. Uscati carnea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc umplut
Cotlet
de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie,
fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine
veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.
Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 linguri ulei de masline 1 ceasca
ceapa rosie, tocata 1 ceasca fenicul, tocat 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole cu paste si spanac
Supa
de fasole cu paste si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosie, supa de legume, penne, fasole, spanac, sare, piper. 2 lingurite
ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie,
tocata 4 cesti supa de legume 3/4 ceasca penne 1 cutie fasole 4-5 cani
spanac, maruntit sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata
Prajiturele
picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun,
zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili,
bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt
240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca de
zahar 2 lingurite de esenta vanilie 2 oua 3/4 cana de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de anghinare cu spanac si branza brie
Budinca
de anghinare cu spanac si branza brie din: spanac, unt, lapte, zahar,
sare, piper, anghinare, usturoi, patrunjel, otet, branza brie, crema de
branza, parmezan. Ingrediente: 350gr spanac, tocat 3 ½ linguri unt 2
linguri de faina 1 ½ cani lapte ¼ lingurita de zahar Sare si piper dupa
gust 10-12 inimi de anghinare,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu ou si legume
Pui
cu ou si legume din: piept de pui, oua, ciuperci, apa, ceapa, sos de
soia, mirin, zahar, orez. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, taiat
cuburi 4 oua 6-8 ciuperci, feliate 1/2 cana de apa 1 ceapa, feliata ½
cana sos de soia 6 linguri mirin 2 linguri de zahar orez fiert …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cozi de porc cu sos barbeque la gratar
Cozi
de porc cu sos barbeque la gratar din: cozi de porc, condimente, sos
barbeque, lamaie. Ingrediente: 3-4 cozi de porc, sarate 1 lingura de
condiment, dupa gust 1/2 ceasca sos barbeque 1/2 de lamaie Mod de
preparare: Puneti cozile intr-un bol si adaugati sucul de lamaie, lasati
cateva minute, apoi spalati bine cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele semiluna cu aroma de vanilie
Prajiturele
semiluna cu aroma de vanilie din: unt, galbenus de ou, faina, migdale,
zahar pudra, sare, vanilie, zahar. Ingrediente: 150gr de unt 1
galbenus de ou 1 cana de faina 1/2 ceasca migdale, maruntite 1/2 cana de
zahar pudra un varf de cutit de sare 1 lingura si 2 lingurite praf de
vanilie 1/4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu perisoare de curcan
Supa
de perisoare cu curcan din: ceapa, morcov, carne de curcan, orez, sare,
piper, cartof, verdeata. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2-3 morcovi,
rasi ½ kg carne tocata de curcan 1-2 linguri orez Sare si piper 1 cartof
verdeata Mod de preparare: Amestecati morcovii si ceapa si adaugati
peste carnea de curcan. Adaugati orezul,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita
Sarmale
cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de
vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de
lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana. Ingrediente: 2 linguri
unt sau ulei de măsline 1 ceapa, tocata marunt 2 morcovi, tocati 1 kg
carne tocata de vita 1…
Read more »
Read more »