Retete de toamna:
Caracatiţe picante cu roşii şi busuioc
29 August 2013
Caracatiţe
picante cu roşii şi busuioc din: ulei de masline, usturoi, ardei iute,
caracatita, vin alb, rosii, ketchup, busuioc, paine taraneasca.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus un pic pentru stropit 3
catei de usturoi, tocati marunt 2 ardei iuti mici, rosii, fara samburi
si tocati 400 g caracatite mici 3 linguri plus 1…
Read more »
Read more »
Tortellini cu parmezan si busuioc
29 August 2013
Tortellini
cu parmezan si busuioc din: ulei de masline, sunca, ceapa, usturoi,
rosii cherry, sare, piper, suc de rosii, busuioc, tortellini cu spanac
si ricotta, parmezan, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3
felii de sunca uscata, impanata 1 ceapa 3 catei de usturoi 250 g rosii
cherry sare piper 200 ml suc de…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu lamaie si cimbru
29 August 2013
Aripioare
de pui cu lamaie si cimbru din: miere, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, cimbru, aripioare de pui, maioneza. Ingrediente: 75 ml miere
zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2-3 linguri cimbru, maruntit 700 g
aripioare de pui 150 ml maioneza Mod de preparare: Combină mierea,
zeama şi coaja rasă de…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb, avocado si ceapa rosie
29 August 2013
Salata
cu porumb, avocado si ceapa rosie din: stiuleti de porumb, zeama de
lamaie, sos picant, sos pentru gratar, avocado, salata verde, ceapa
rosie, seminte de dovleac, cimbru. Ingrediente: 2 stiuleti de porumb
zeama de la 2 lamai 1 lingurita sos picant 1 lingura sos pentru
preparate la gratar 1 lingura zahar 2 bucati avocado,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu sos de arahide pe pat de orez
29 August 2013
Pui
cu sos de arahide pe pat de orez din: ulei, usturoi, ghimbir, piept de
pui, lapte de cocos, unt de arahide, zahar brun, sos de soia, sos
sriracha, suc de limeta, coriandru, orez. Ingrediente: 1 lingura de
ulei 2 catei de usturoi, pisat 1 bucatica ghimbir, ras 1 kg piept de pui
fara…
Read more »
Read more »
Linguine cu file de cod si ardei cayenne
29 August 2013
Linguine
cu file de cod si ardei cayenne din: linguine, file de cod, ceapa
rosie, ardei cayenne, sos de rosii, vin alb, rosii cherry, ulei de
masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g linguine 400 g file de cod 1
ceapa rosie 1 ardei cayenne 150 ml vin alb sec 100 ml sos de rosii 100…
Read more »
Read more »
Rasol de biban cu legume asortate
29 August 2013
Rasol
de biban cu legume asortate din: fileuri de biban, cartofi, morcovi,
radacinta de telina, telina verde, rosii, fasole verde, masline,
samntana, marar, unt, verdeata, supa de peste, sare, piper, lamaie.
Ingrediente: 4 fileuri de biban 5 cartofi 3 morcovi 1 radacina de telina
2 fire de telina verde 3 rosii 50 g fasole verde…
Read more »
Read more »
Salata cu friptura de vita si varza
29 August 2013
Salata
cu friptura de vita si varza din: carne de vita, varza, ardei gras, suc
de limeta, zahar brun, sos de peste, ulei, sos de soia, ghimbir,
usturoi. Ingrediente: 600 g carne de vita 1 varza chinezeasca 1 ardei
gras/gogosar rosu pentru sos: 1 1/2 linguri cu suc de limeta 1 lingurita
cu zahar brun…
Read more »
Read more »
Sos de cartofi dulci
29 August 2013
Sos
de cartofi dulci din: cartofi dulci, zeama de lamaie, usturoi, chilli,
iaurt natur, chipsuri picante. Ingrediente: 3 cartofi dulci zeama de la 1
lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit un praf de chilli 150 ml iaurt natur
chipsuri picante Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180
C. Dă cartofii dulci la cuptor,…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu somon afumat, smantana si rodie
29 August 2013
Tagliatelle
cu somon afumat, smantana si rodie din: tagliatelle, somon afumat,
rodie, smantana, vin alb, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250
g tagliatelle 150 g somon afumat 1 rodie 120 ml smantana de gatit 50 ml
vin alb demidulce 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline sare Mod de
preparare: Taie rodia…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu piper si lamaie
29 August 2013
Friptura
de porc cu piper si lamaie din: muschi de porc, sare, piper, ulei, unt,
suc de lamaie, parmezan, supa, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 8 felii
de muschi de porc (circa 75 g fiecare) sare piper verde si negru,
proaspat pisat 2 linguri ulei 4 linguri unt topit sucul de la 1 lamaie 2
linguri parmezan…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu legume si maioneza
29 August 2013
Salata
de pui cu legume si maioneza din: piept de pui, ceapa rosie, usturoi,
crengute de cimbru, ceapa verde, telina, patrunjel, maioneza, iaurt,
nuci, sare, piper. Ingrediente pentru pui: 1 1/2 kg piept de pui
dezosat, fara piele 1/2 ceapa rosie 1 catel de usturoi cateva crengute
de cimbru proaspat Ingrediente pentru salata: 3/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Salată Caesar cu şniţel de pui si mozzarella
29 August 2013
Salată
Caesar cu şniţel de pui si mozzarella din: sunca afumata, mozzarella,
salata creata, frunze de spanac, muguri de pin, piept de pui, oua,
faina, pesmet, sare, piper alb, ulei, maioneza, iaurt, ansoa, zeama de
lamaie. Ingrediente: 150 g sunca afumata mozzarella salata creata frunze
de spanac muguri de pin pentru snitel: 1 piept de…
Read more »
Read more »
Midii in sos de piper
29 August 2013
Midii
in sos de piper din: midii, patrunjel, usturoi, ulei de masline, paine
taraneasca, piper, sare. Ingrediente: 750 g midii in cochilii 4 linguri
patrunjel tocat 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 linguri ulei de
masline 6 felii de paine taraneasca, prajite, frecate cu usturoi 2
lingurite piper negru macinat sare, dupa gust …
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu sos de hribi
29 August 2013
Friptura
de vita cu sos de hribi din: muschi de vita, sos de soia, usturoi,
miere, otet, ulei de masline, unt, vin, sare, piper, rosii cherry,
hribi, unt, usturoi, vin, cimbru, parmezan. Ingrediente: 2 bucati muschi
de vita 3 linguri sos de soia 2 catei de usturoi 1 lingura miere 2
linguri otet 3 linguri…
Read more »
Read more »
Amestec de alune picante
29 August 2013
Amestec
de alune picante din: amestec de alune, zeama de lamaie, zahar tos,
condimente picante, praf de chilli, sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g
amestec de alune zeama de la 1 lamaie 3 linguri zahar tos 2 linguri
amestec condimente picante 1 lingurita praf de chilli 1 lingurita sare
grunjoasa Mod de preparare: Rumeneşte uşor…
Read more »
Read more »
Salata picanta cu somon afumat si crutoane
29 August 2013
Salata
picanta cu somon afumat si crutoane din: somon afumat, amestec de
salata, rosii cherry, ceapa rosie, crutoane, otet, sos de soia, pudra de
chili, ulei, faina, apa, usturoi, chimen, miere. Ingrediente: 400 g
somon afumat 300 g amestec salata 200 g rosii cherry 1 ceapa rosie
crutoane otet sos de soia pentru sos picant:…
Read more »
Read more »
Coktail Margarita de grapefruit
29 August 2013
Coktail
Margarita de grapefruit din: zeama de lamaie, sare, zeama de grapefruit
roz, tequila, sirop de zahar. Ingrediente: zeama de la 1 lamaie 1
lingurita sare 100 ml zeama de grapefruit roz 50 ml tequila 2 linguri
sirop de zahar Mod de preparare: Unge buza paharului de Martini cu
zeamă de lămâie şi apoi…
Read more »
Read more »
Humus delicios
29 August 2013
Humus
delicios din: conserve de naut, usturoi, iaurt, pasta de susan, ulei de
masline extravirgin, suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze de
coriandru. Ingrediente: 2×400 g conserve de naut, scurs de apa 2 catei
mari de usturoi, tocati mare 3 linguri de iaurt gras 3 linguri pasta de
susan 3 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Suc de spanac cu morcov si lamaie
29 August 2013
Suc
de spanac cu morcov si lamaie din: spanac, morcov, lamaie. Ingrediente:
1/2 kg spanac 1 morcov 1/2 lămâie Mod de preparare: Se curăță
morcovul și se stoarce în storcătorul pentru rădăcinoase. Sucul obținut
se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămâie. Se curăță și se spală
spanacul. Se pune în blender…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de cod cu sos de iaurt
29 August 2013
File
de cod cu sos de iaurt din: file de cod, ulei, scortisoara, cardamom,
cuisoare, frunze de dafin, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de turmeric,
pudra de chimen, praf de chili, iaurt, ardei iute, sare, piper, orez
basmati. Ingrediente: 600 g file de cod ulei de gatit 1 bucata de
scortisoara 4 pastai cardamom 3…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu branza cheddar si rosii cherry
29 August 2013
Salata
de paste cu branza cheddar si rosii cherry din: paste fusilli, branza
cheddar, broccoli, conopida, rosii cherry, masline, ulei de masline,
otet alb, patrunjel verde, zeama de lamaie, usturoi, busuioc, ardei
iute, oregano. Ingrediente: 300 g paste fusilli 250 g branza cheddar 3-4
buchetele de broccoli 2-3 buchetele de conopida 200 g rosii cherry…
Read more »
Read more »
Chec cu alune
29 August 2013
O
reteta delicioasa de chec cu:alune, unt, faina, oua, zahar, ciocolata,
ness, praf de copt, sare, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 150 g
unt 200 g făina 5 ouă 250 g zahăr 100 g alune nesărate 50 g ciocolată 3
linguriţe ness 1 plic praf de copt 1 praf de sare 1 linguriţă pudră de
scorţişoară…
Read more »
Read more »
Desert cu ness
29 August 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, faina, ness, frisca
lichida, ciocolata alba, dulceata de coacaze. Ingrediente: 5 oua 5
linguri ulei 250 g zahăr 250 g făină 3-4 linguriţe ness Ingrediente
umplutură : 250 g frişca lichidă 250 g ciocolată albă de menaj 3
linguriţe ness 4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau…
Read more »
Read more »
Chec aperitiv cu ficatei de pui
29 August 2013
O
reteta delicioasa de chec aperitiv cu: ficatei de pui, ceapa, usturoi,
paine, orez, oua, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 800 g
ficăţei de pui 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 linguri
orez 4 ouă pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi
ficăţeii, îi speli în apă…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui si legume
29 August 2013
Salata
cu piept de pui si legume din: piept de pui, telina apio, ceapa, ardei
gras, mar, masline verzi, nuca, salata creata, boabe de piper, foaie de
daifn, maioneza, iaurt, miere, zeama de lamaie, chili, sare, piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 2 fire de telina apio 2-3 fire de ceapa 1
ardei gras…
Read more »
Read more »
Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri
28 August 2013
Ceaiurile
fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament
naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a
doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale
beneficii si gustul delicios. Nu mai este nici un mister pentru nimeni,
ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in…
Read more »
Read more »
3 retete de zacusca preparata ca la mama acasa
28 August 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de
ghebe O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din:
ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare,
piper, dafin si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe…
Read more »
Read more »
3 moduri de preparare a muraturilor
28 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Retete pentru iarna: Muraturi
asortate Muraturi asortate din:…
Read more »
Read more »
Ceaiul si secretele sale
28 August 2013
Cand
66 la suta dintre britanici consuma ceai in fiecare dimineata, trebuie
sa incercam a intelege acest fenomen, cu toate aspectele ce tin de
aceasta bautura. Iata cateva raspunsuri la cele mai populare intrebari
despre ceai: Britanicii consuma in jur de 165 de milioane de cesti pe
zi, adica 60,2 miliarde pe an. Marea Britanie…
Read more »
Read more »
3 retete de zacusca preparata ca la bunica acasa
28 August 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
smochine O reteta delicioasa de zacusca de smochine din: smochine,
ceapa, ardei gras rosu, conopida, fasole verde, cimbrisor, zahar, boabe
piper alb, rozmarin, ulei de floarea soarelui si sare. Smochinele sunt…
Read more »
Read more »
Intampina iarna cu muraturi si conserve de casa
28 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase Conserve…
Read more »
Read more »
Ceai: Ceaiul negru, remediu pentru hipertensiune
28 August 2013
Denumit
de chinezi ceai rosu (Hongcha), ceaiul negru este obtinut din frunzele
plantei Camellia sinensis, lasate mai multe saptamani sa se oxideze
natural. Foarte bogat in aminoacizi, uleiuri volatile, iod, potasiu,
B-uri si alte vitamine, este intrebuintat tot mai frecvent in tratarea
diverselor afectiuni ale organismului. Un studiu australian efectuat pe
un esantion de 95…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta bogata in proteine
28 August 2013
Unele
persoane se ingrasa chiar daca maninca putin, in timp ce altele nu
reusesc sa creasca in greutate in pofida faptului ca maninca foarte
mult. Totul tine de metabolismul fiecaruia…iar dieta bogata in proteine
vrea sa te ajute sa slabesti mincind putin si sanatos. Pe aceasta linie a
metabolismului, s-au incercat numeroase diete, printre care…
Read more »
Read more »
Zacusca preparata in casa
28 August 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca
preparata in casa Zacusca de morcovi si mere O reteta delicioasa de
zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei,
otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg
mere…
Read more »
Read more »
Lumea conservelor de casa
28 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta…
Read more »
Read more »
Beneficiile ceaiului verde
28 August 2013
Ceaiul
verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in
urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale
naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia
Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat,
frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti,…
Read more »
Read more »
Despre Arpagic (Allium schoenoprasum)
28 August 2013
Arpagicul
face pane diu familia allium, care cuprinde, de asemenea, ceapa,
usturoiul fi – surpriză! – crinul. A fost descoperit pentru prima dată
cu peste 5 000 de ani în urmă în China. Arpagicul creşte cam peste tot
în emisfera nordică, inclusiv în ţinuturile friguroase, cum sunt
Siberia, Suedia şi America de Nord. Romanii au…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu mere si scortisoara
28 August 2013
Desert
cu mere si scortisoara din: aluat, mere, lamaie, scortisoara, miere,
unt. Ingrediente: 250-275 g aluat 2 mere 1/2 lamaie 1/2 lingurita de
scortisoara 3 lingurite miere 25-30g unt Mod de preparare: Se curata
merele si se taie felii. Se presara putina zeama de lamaie. Se topeste
untul intr-o tigaie si se adauga…
Read more »
Read more »
Salata cu verdeturi si oua
28 August 2013
Salata
cu verdeturi si oua din: castraveti, oua, ceapa, marar, creme fraiche,
maioneza, lapte batut, otet de vin rosu, usturoi, sos worchershire,
mustar, ceapa, seminte de telina, sare. Ingrediente: 4 castraveti
cornison 2-3 oua fierte 3-4 fire de ceapa 1 legatura de marar pentru
sos: 4 linguri creme fraiche 100 g maioneza 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Placinta cu mure si migdale
28 August 2013
Placinta
cu mure si migdale din: faina, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, mure,
biscuiti cu unt, migdale, zahar vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente:
pentru aluat: 150 g faina alba 75 g unt 6 linguri zahar 1 praf de sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie pentru umplutura: 500 g mure 100 g zahar
100…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc cu verdeata si crema de branza
28 August 2013
Muschiulet
de porc cu verdeata si crema de branza din: muschi de porc, sare,
piper, verdeata asortata, branza de vaci, pesmet, slaninuta, ulei, vin
alb, amidon, zahar, dovlecei, ou, faina, untura. Ingrediente: 500 g
muschi de porc sare piper 1 legatura verdeata asortata 50 g crema de
branza de vaci 1 lingura pesmet 125 g…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de porc si piure
28 August 2013
Sarmale
cu carne de porc si piure din: carne tocata de porc, varza, bacon,
ceapa, orez, ou, rosii, ulei, sare, piper, oregano, patrunjel.
Ingrediente: 500-700 g carne tocata de porc 1 varza mica (diametru in
jur de 20 cm) 250 g bacon feliat 1 ceapa alba 1/2 cana cu orez 1 ou 2
cutii cu…
Read more »
Read more »
Salata cu branza gorgonzola si mere
28 August 2013
Salata
cu branza gorgonzola si mere din: amestec salata, branza gorgonzola,
mere, telina apio, ceapa rosie, nuca, zeama de lamaie, sare, piper,
smantana, tarhon uscat. Ingrediente: 300 g amestec salata 100 g branza
gorgonzola 3 mere ionatane 2-3 fire telina apio 1 ceapa rosie mica 150 g
nuca zeama de lamaie sare piper pentru sos:…
Read more »
Read more »
Ficatei cu orez la cuptor
28 August 2013
O
reteta delicioasa de ficatei cu: lapte, orez, ulei de masline, supa,
chili, menta verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 200
ml lapte 200 g orez sălbatic 3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de
pui fulgi de chili frunze de mentă verde sare piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec delicios cu pere
28 August 2013
O
reteta delicioasa de chec cu:zahar, faina, pere, oua, unt, lamaie,
sare. Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 2 pere 5 ouă 125 g unt topit 1
lămâie 1 praf de sare Mod de preparare: Speli perele, le cureţi de
coajă, le tai în patru, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Lipie cu ciuperci si carne de pui
28 August 2013
Lipie
cu ciuperci si carne de pui din: ulei de masline, ciuperci, usturoi,
lipii, branza brie, piept de pui, sare, piper, oregano. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 200 g ciuperci Champignon brune 2 catei de
usturoi 4 lipii mari 200 g branza brie 2 piepti de pui fara os sare
piper 4 fire oregano…
Read more »
Read more »
Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi
28 August 2013
Pui
cu 40 de catei de usturoi si verdeturi din: pui, sare, piper, asmatui,
frunze de dafin, bulb de fenicul, ulei de masline, usturoi, seminte de
fenicul, ierburi proaspete. Ingrediente: 1,5kg pui Saie şi piper negru
proaspăt măcinat 1 mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi (imbru 2
funze de dafin 1 bulb mare de fenicul,…
Read more »
Read more »
Care sunt beneficiile ceaiului
28 August 2013
Ceaiul,
consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de
tumori pe creierşi de accident vascular cerebral, potrivit Simon
Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează
dailymail.co.uk. CercetătorulSimon Gibbons spune că,pentru a avea efecte
maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi
ceaiul să se infuzeze cel puţincinci minute pentru a permite…
Read more »
Read more »
Salata calda cu ciuperci si ficatei de pui
28 August 2013
O
reteta delicioasa de salata calda cu: ficatei de pui, lapte, ciuperci,
unt, morcov, cartof, praz, supa de pui, vin alb, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 250 ml lapte 500 g ciuperci champignon
mici 10 g unt 1 morcov mare 1 cartof mare 1 fir de praz pătrunjel verde
50 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de rosii
28 August 2013
Gem
de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen,
scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 1 1/2 kg rosii
tocate 1 cana de zahar 2 linguri de suc de lamaie 1 lingura de ghimbir
proaspat ras sau tocat 1 lingurita chimen 1/4 lingurita de scortisoara
1/8 de ligurita cuisoare 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Nuga cu napolitane
28 August 2013
Nuga
cu napolitane din: zahar pudra, sirop de glucoza, apa, miere, albusuri,
fistic, alune de padure, migdale, foi de napolitana. Ingrediente: 420 g
zahar pudra 300 g sirop de glucoza 60 ml apa 300 g miere 3 albusuri 120
g fistic prajit 300 g alune de padure 200 g migdale prajite 4-5 foi de
napolitana…
Read more »
Read more »
Milkshake cu capsune si banane
28 August 2013
Milkshake
cu capsune si banane din: lapte, banana, capsune. Ingrediente: 300 ml
lapte 1 banană 10 căpșune Mod de preparare: Se curăță banana de
coajă și se pune în blender. Se spală căpșunele, se curăță de codițe și
se adaugă peste banană. Se toarnă și laptele. Se mixează toate foarte
bine și se…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu branza
28 August 2013
Rulouri
de vinete cu branza din: vinete, ulei, sos de rosii, parmezan, branza
feta, menta, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 vinete mici, lunguiete
ulei pentru uns 2 polonice de sos de rosii 2 linguri parmezan razuit
pentru umplutura: 150 g branza feta 3 frunze menta 1 fir de patrunjel
piper Mod de preparare: Tai codiţa…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde
28 August 2013
Supa
de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde din: rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, file de peste, albus, smantana,
suc de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 catel
de usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper 250 g file de peste (de
exemplu crap, salau,…
Read more »
Read more »
Somon marinat in suc de citrice
28 August 2013
Somon
marinat in suc de citrice din: file de somon, zeama de portocale, zeama
de grapefruit, lamaie, vin alb, otet de din alb, ceapa, marar, zahar,
telina, ulei de masline, frunze de cicoare, boabe de piper rosu, sare.
Ingrediente: 1 kg file de somon foarte proaspat 100 ml zeama de
portocale 100 ml zeama de…
Read more »
Read more »
Foi de napolitana cu zahar ars
28 August 2013
Foi
de napolitana cu zahar ars din: foi napolitane, unt, zahar, apa.
Ingrediente: un pachet foi napolitane 450 g unt 300 g zahar 250 ml apa
Mod de preparare: Intr-o crăticioară, se pun zahărul şi apa şi se
lasă până ce se formează un sirop gros. Se adaugă untul şi se amestecă
pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati picanti
28 August 2013
Castraveti
murati picanti din: castraveti murati, zahar, sos iute, fulgi de ardei
rosu, usturoi. Ingrediente: 2 borcane castraveti murati 4 cesti zahar 2
linguri sos iute ¼ – ½ lingurita fulgi de ardei rosu 8 catei de
usturoi, curațați si zdrobiti Mod de preparare: Scurgeti sucul
muraturilor si puneti feliile de…
Read more »
Read more »
Napolitana cu ciocolata
28 August 2013
Napolitana
cu ciocolata din: foi de napolitane, lapte, zahar pudra, galbenusuri,
faina, amidon, frisca, pastaie de vanilie, miez de nuca, ciocolata
neagra, frisca, unt. Ingrediente: un pachet foi de napolitane 150 ml
lapte 50 g zahar pudra 2 galbenusuri 25 g faina 10 g amidon 200 ml
frisca lichida o pastaie de vanilie pentru glazura:…
Read more »
Read more »
Dulceata de rosii
28 August 2013
Dulceata
de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1
kg rosii 75 g zahar 1 lamaie 50 ml rom 1 plic zahar vanilat Mod de
preparare: Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă
clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de
seminţe. Pui…
Read more »
Read more »
Ciuperci gratinate cu mozzarella
28 August 2013
Ciuperci
gratinate cu mozzarella din: bagheta, ulei de masline, usturoi, unt,
rozmarin, ciuperci, savlie, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 8
felii de bagheta 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 40 g unt
300 g ciuperci 2 fire de rozmarin 2 fire de salvie 2 bile de mozzarella
(100 g fiecare) sare piper …
Read more »
Read more »
Hamsii in sos de menta
28 August 2013
Hamsii
in sos de menta din: faina, hamsii, ulei de masline, usturoi, otet din
vin, menta, sare, ulei. Ingrediente: 150 g faina 1 kg hamsii fara cap 2
linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati marunt 125 ml otet
din vin alb 2 linguri menta proaspata, tocata sare ulei pentru prajit
Mod…
Read more »
Read more »
Savarine insiropate
28 August 2013
Savarine
insiropate din: faina, drojdie, ou, lapte, sare, zahar, ulei, esenta,
frisca, gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 15 g
drojdie proaspata un ou 200 ml lapte sare o lingura zahar 30 ml ulei
pentru sirop: 250 g zahar 350 ml apa esente dupa gust pentru servit:
frisca gem de capsune Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Pina Colada cu rom si ananas
28 August 2013
Cocktail
Pina Colada cu rom si ananas din: suc de ananas, rom, lapte de cocos,
fulgi de gheata, ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 120 ml rom
alb 100 ml lapte de cocos 8 linguri fulgi de gheaţa 2 felie de ananas
Mod de preparare: Sucul de ananas se amestecă cu romul și…
Read more »
Read more »
Friptura suculenta
28 August 2013
Friptura
suculenta din: muschiulet de porc, ceapa alba, ulei, sare. Ingrediente:
un muschiulet de porc 3 cepe albe 100 ml ulei sare Mod de preparare:
Pe fundul unui vas de cuptor se face un pat de ceapă tăiată rondele.
Carnea bine spălată se trece prin ulei şi se aşază peste ceapă. în tavă
se…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu cacao
28 August 2013
Tarta
delicioasa cu cacao din: miere, zahar, lapte, unt, faina, ou,
bicarbonat, cacao neagra, apa, unt. Ingrediente: 3 linguri miere 3
linguri cu zahar 3 linguri cu lapte 50 g unt 350 g faina 1 ou 1
lingurita rasa cu bicarbonat pentru crema: 2 linguri cu varf de cacao
neagra 6 linguri cu apa 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles de casa
28 August 2013
Noodles
de casa din: faina de hrisca, faina, apa minerala, amidon.
Ingrediente: 2 cani faina de hrisca 1/2 ceasca faina alba 3/4 cana apa
minerala Amidon Mod de preparare: Combinati faina si amestecati
usor. Adaugati apa minerala si framantati pana obtineti aluatul dur, dar
usor sfaramicios. Formati din aluat un disc.…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolata si cacao
28 August 2013
Desert
cu ciocolata si cacao din: ciocolata neagra, frisca, unt, cafea
instant, cacao, esenta de rom. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra
(minim 80% cacao) 50 ml frisca lichida 50 g unt 2 lingurite de cafea
instant 50 g cacao esenta de rom (optional) Mod de preparare: Pune
într-o crăticioa- ră, pe baie de aburi,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu smantana si galuste delicioase
28 August 2013
Ciuperci
cu smantana si galuste delicioase din: ciuperci de padure, unt, faina,
supa de ciuperci, ceapa, smantana dulce, smantana fermentata, otet,
ceapa verde, lapte, unt, gris, oua, sare. Ingrediente: 400 g ciuperci de
padure asortate 3 linguri unt 2 linguri faina 750 ml supa de ciuperci 1
ceapa 200 ml smantana dulce 200 ml smantana…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini cu capsune
28 August 2013
Cocktail
Martini cu capsune din: martini, capsune, frunze de menta. Ingrediente:
400 ml Martini 100 g căpșune frunze de mentă Mod de preparare: Se
spală fructele și se taie felii. Se pun în băutură, odată cu câteva
frunze de mentă. Se toarnă în pahare și se adaugă gheață. Cocktail
Martini cu capsune …
Read more »
Read more »
Salata cu pastai, rubarba si migdale
28 August 2013
Salata
cu pastai, rubarba si migdale din: fasole galbena, rubarba, migdale,
rucola, suc de portocala, ulei de masline cu aroma de lamaie, sare de
mare, mozzarella. Ingrediente: 250 g fasole galbena pastai 1 tija de
rubarba, feliata subtire 50 g migdale decojite 125 g rucola sucul de la 1
portocala 3-4 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Tartar de somon pe felii de castravete
28 August 2013
Tartar
de somon pe felii de castravete din: file de somon, castravete, ceapa,
ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry,
frunze de andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g file de somon foarte
proaspat 1 castravete de sera 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata
foarte marunt 4 linguri ceapa de…
Read more »
Read more »
Despre Usturoi (Allium sativum)
27 August 2013
Se
crede că usturoiul provine din Asia. Vechii egipteni venerau usturoiul
fi îfi hrăneau sclavii cu el pentru a-i menţine in formă. Usturoiul a
fost principalul condiment al bucătăriei mediteraneene timp de sute de
ani. Cu o aromă puternică, având proprietăţi antiseptice, antibiotice şi
antifungice, merge de minune atât în farmacie, cât şi în bucătărie.…
Read more »
Read more »
Retete de muraturi si conserve
27 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: …
Read more »
Read more »
Cum sa slabesti sanatos
27 August 2013
Programeaza-ti
mesele Seteaza un cronometru la 20 de minute si reinventeaza-te ca o
persoana care mananca incet. Acesta ar trebui sa fie unul dintre
principalele obiceiuri pentru a slabi fara a trece printr-o dieta
complicata. Savureaza fiecare muscatura, mancatul intr-un ritm mai lent
declanseaza hormonii care iti lasa impresia ca esti satul. Mancatul “pe
fuga”…
Read more »
Read more »
Muraturi ca la mama acasa
27 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi: Muraturi asortate cu…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de sucuri si smoothies
27 August 2013
Sucuri
si smoothies: Cocktail Kamikaze cu nuca de cocos Cocktail Kamikaze cu
nuca de cocos din: nuca de cocos, suc de ananas, piure de lamaie, gheata
si lamaie. Ingrediente: 60ml rom de nuca de cocos 30ml suc de ananas
23ml piure de lamaie 1 cana gheata zdrobita 1 felie lamaie Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cum slabim? (Slabeste fara sa-ti fie foame)
27 August 2013
Senzatia
de foame nu este deloc placuta, nu e sanatoasa si poate ingreuna
pierderea in greutate. Dar, ca sa slabesti, nu trebuie neaparat sa
urmezi un plan strict de dieta si cea mai buna strategie este sa consumi
alimente satioase pe tot parcursul zilei. E mult mai eficient sa te
concentrezi mai degraba pe ce…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta pentru rinichi (Dieta pentru sanatatea rinichilor)
27 August 2013
Dieta
este un component important al starii de sanatate. Educatia
nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in
mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie
substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature. Varietatea,
echilibrul si moderatia sunt componentele de baza ale dietei sanatoase.
Alimentatia unui om sanatos se bazeaza pe…
Read more »
Read more »
Retete de zacusca pentru iarna
27 August 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca:
Zacusca de fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din:
fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin,
piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole…
Read more »
Read more »
Conserve si muraturi pentru iarna
27 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve…
Read more »
Read more »
Cele mai bune bauturi racoritoare
27 August 2013
Bauturi
racoritoare: Limonada de mango cu lamaie Limonada de mango cu lamaie
din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de
gheață Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun
în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se
mixează, iar amestecul…
Read more »
Read more »
5 retete rapide
27 August 2013
Retete
rapide: Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola
Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola din: rosii cherry, ulei de
masline, turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute,
piper, otet de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt,
faina, lapte, branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine. …
Read more »
Read more »
5 salate delicioase
27 August 2013
Salate:
Salata de vinete cu iaurt Salata de vinete cu iaurt din: vinete,
sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente:
2 vinete (circa 300 g fiecare) sare piper 120 ml ulei de masline sucul
de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2 linguri cu varf iaurt gras sau
smantana…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate pentru iarna
27 August 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Grisine
27 August 2013
Grisine
din: faina, apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline, sare, ulei,
seminte de susan. Ingrediente: 1/2 ceasca de faina 3/4 cana de apa
calda 1 lingurita miere 1 pachet drojdie uscata 1 1/2 cana faina 3
linguri ulei de masline 1 1/2 lingurite sare Ulei seminte de susan,
semințe de mac, cimbru tocat,…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Juice cu fulgi de gheata
27 August 2013
Cocktail
Orange Juice cu fulgi de gheata din: portocale, fulgi de gheata.
Ingrediente: 4 portocale fulgi de gheață Mod de preparare: Se
storc portocalele și se amestecă cu fulgii de gheață. Se pune în pahare
și se sevește proaspăt.
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu iaurt
27 August 2013
Salata
de vinete cu iaurt din: vinete, sare, piper, ulei de masline, suc de
lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente: 2 vinete (circa 300 g fiecare) sare
piper 120 ml ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2
linguri cu varf iaurt gras sau smantana Mod de preparare: Se spală
vinetele,…
Read more »
Read more »
Sarlota cu vanilie si struguri
27 August 2013
Sarlota
cu vanilie si struguri din: lapte batut, lapte, gelatina, zahar, zahar
vanilat, afine, struguri, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 400 ml
lapte batut 100 ml lapte fierbinte 6 foi gelatina 3-4 linguri cu zahar 2
pliculete cu zahar vanilat 200 g afine 200 g struguri 200 ml frisca
lichida ciocolata alba Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata mexicana cu sos
27 August 2013
Salata
mexicana cu sos din: fasole rosie, boabe de porumb, ardei gras, rosii,
avocado, chimion, coriandru, chili, usturoi, suc de portocale, suc de
limeta, ceapa, miere, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie
fasole rosie boabe 1 cutie mica boabe porumb 1-2 castraveti 1 ardei
gras verde 1 ardei gras rosu 2 rosii 1…
Read more »
Read more »
Vinete cu ceapa si branza
27 August 2013
Vinete
cu ceapa si branza din: vanata, rosie, ceapa, chimen, sare, branza,
unt, ulei. Ingrediente: 1 vanata potrivita 1 rosie 1 ceapa 1 lingurita
de chimen macinat sare 400 g branza (dulce, telemea si de burduf, in
parti egale) 1 lingura unt 1 lingura ulei Mod de preparare: Feliezi
vânata în lung, cât de…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini
27 August 2013
Cocktail
Martini din: martini, lamaie, gheata. Ingrediente: 200 ml Martini 1
lămâie gheata Mod de preparare: Se toarnă băutura în cupe, se adaugă
gheață și se ornează cu rondele de lămâie. Cocktail Martini
Read more »
Read more »
Salata cu surimi si avocado
27 August 2013
Salata
cu surimi si avocado din: batoane surimi, avocado, usturoi, ulei,
lamaie, galbenus, mustar, ulei, iaurt, sare, lamaie. Ingrediente: 10
batoane surimi 1-2 avocado 1 catel de usturoi ulei lamaie pentru sos: 1
galbenus fiert 1 galbenus crud 1/2 lingurita mustar 200 ml ulei 125 ml
iaurt sare lamaie Mod de preparare: Taie batoaneleîn…
Read more »
Read more »
Desert cu nectarine
27 August 2013
Desert
cu nectarine din: foaie de aluat, migdale, zahar cu aroma de
scortisoara, nectarine, zahar pudra, inghetata de vanilie. Ingrediente: 1
foaie de aluat fraged decongelat (daca este cazul) 2 linguri de migdale
pisate 2 lingurite de zahar cu aroma de scortisoara 4 nectarine mari
taiate in jumatati si curatate de samburi zahar pudra pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu legume pe pat de orez fiert
27 August 2013
Creveti
cu legume pe pat de orez fiert din: ulei, usturoi, creveti, zahar,
castarvete, ceapa rosie, ardei, morcov, orez, supa, otet, sos de rpune,
piper alb, faina de porumb. Ingrediente: ulei de gătit 3 catei de
usturoi, tocat 400 g de creveti, decojiti 2 lingurite de zahar 1/2
castravete, curatat 1/2 ceapa rosie, curatata…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume si tofu
27 August 2013
Vinete
cu legume si tofu din: vinete, morcov, sare, dovlecel, ceapa, ardei
iute, rosii uscate, cimbru, tofu, ulei, supa de legume, piper.
Ingrediente: 2 vinete (circa 500 g) 1 morcov sare 1 dovlecel (200 g) 1
ceapa mica 2 ardei iuti rosii 4 rosii uscate conservate in ulei 1 fir
cimbru 200 g tofu 4…
Read more »
Read more »
Piure aromat
27 August 2013
Piure
aromat din: cartofi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, lapte,
unt, sare, ceapa, unt, ulei, patrunjel. Inrgediente: 5 cartofi o
radacina telina mica o radacina patrunjel un pastarnac 100 ml lapte 100 g
unt sare pentru servit: o ceapa alba 100 g unt o lingurita ulei
patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, păstârnacul, ţelina şi…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu paste si verdeturi
27 August 2013
Ratatouille
cu paste si verdeturi din: vanata, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras,
rosii, rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei
de masline, paste scurte, usturoi, bulion. Ingrediente: 1 vanata 1 ceapa
rosie 1 dovlecel 1 ardei gras galben 4 rosii mari 3 linguri verdeturi
tocate (rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel) sare piper 5
linguri…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sos
27 August 2013
Salata
de cartofi cu sos din: cartofi, rosii, castravete, marar, oregano,
patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet din vin, fulgi de chili,
chimion, sare. Ingrediente: 6 cartofi 2 rosii 1 castarvete 2-3 fire de
marar 2 fire de oregano pentru sos: 1 legatura de patrunjel verde 2
catei de usturoi 125 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Limonada de mango cu lamaie
27 August 2013
Limonada
de mango cu lamaie din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1
lămâie cuburi de gheață Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie
cubulețe. Se pun în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5
cuburi de gheață. Se mixează, iar amestecul se toarnă în pahare și se
ornează…
Read more »
Read more »
Plăcintă de cartofi
27 August 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: cartofi, oua, smantana, telemea de
oi, faina, unt, sare. Ingrediente: 5 cartofi 5 ouă 200 ml smântână
groasă 4 linguri telemea de oi rasă 2 linguri făină 4 linguri unt sare
Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi întregi, cu coajă cu tot,
în apă cu sare. Ii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu rosii si marar
27 August 2013
Salata
de castraveti cu rosii si marar din: castraveti, rosii, ardei, ceapa
rosie, fasole, marar, ulei de masline, otet de vin alb, sare, piper.
Ingrediente: 2 castraveți, felii subtiri 3 rosii, cuburi 1/2 ardei rosu,
cuburi 1/2 ceapa rosie, tocata 3/4 cana de fasole, clatita si scursa 3
linguri marar proaspat tocat 3 linguri…
Read more »
Read more »
Frigarui cu bacon
27 August 2013
O
reteta delicioasa de frigarui cu: cartofi, bacon, ceapa, ulei, piper,
cimbrisor, sare. Ingrediente : 3 cartofi mari, lunguieţ 250 g bacon sau
costiţă afumată 1 ceapă mare 2 linguri ulei piper cimbrişor uscat sare
Mod de preparare: Fierbi cartofii întregi, cu tot cu coajă, în apă cu
sare, îi scurgi, cureţi coaja şi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu merisoare
27 August 2013
Prajitura
cu merisoare din: merisoare, ulei de floarea soarelui, oua, zahar,
faina, zahar vanilat, praf de copt, zeama de lamaie, sare, faina.
Ingrediente: 300-400 g merisoare proaspete sau congelate 3 linguri cu
ulei de floarea soarelui 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu faina 1
plic cu zahar vanilat 1 lingurita rasa cu…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu morcovi
27 August 2013
O
reteta delicioasa de piure de cartofi cu: morcovi, unt, lapte, ceapa,
usturoi, foi de dafin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 600 g cartofi
albi 400 g morcovi 50 g unt 50 ml lapte 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi
(opţional) 1 foaie de dafin 1 linguriţă rasă zahăr sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Limonada cu portocale si miere
27 August 2013
Limonada
cu portocale si miere din: miere, lamaie, portocale, apa minerala,
gheata, felii de portocala. Ingrediente 2-3 linguri de miere 1 lămâie 1
portocală mare apă minerală cuburi de gheață (opțional) felii de
portocală Mod de preparare: Se spală citricele și se storc. Se
amestecă sucul într-o carafă mare. Se adaugă apă minerală, cuburi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu parmezan si smantana
27 August 2013
Ciuperci
cu parmezan si smantana din: ciuperci, smantana, unt, lapte, faina,
parmezan, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 150 g smantana
100 g unt 50 ml lapte 1 lingura faina 50 g parmezan ulei piper sare
Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi feliază-le. încinge două linguri
cu unt, rumeneşte ciupercile şi scoate-le pe…
Read more »
Read more »
Rulouri de merluciu cu sos de roşii
27 August 2013
Rulouri
de merluciu cu sos de roşii din: fileuri de merluciu, rosii, ulei de
masline, masline verzi, pesmet, ceapa, vin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 600 g fileuri subtiri de merluciu 400 g cuburi de rosii,
din conserva 5 linguri ulei de masline 12 masline verzi, fara samburi,
tocate marunt 50 g pesmet 1 ceapa medie,…
Read more »
Read more »
Tocana mexicana cu carne de porc
27 August 2013
Tocana
mexicana cu carne de porc din: carne de porc, ulei, ceapa, telina,
ardei gras, usturoi, sare, chilli, fasole neagra, porumb, cartofi,
bulion, marar, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc 3 linguri ulei o
ceapa 2 fire de telina un ardei gras un catel de usturoi sare o
lingurita chilli o conserva mare fasole…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos de vin
27 August 2013
O
reteta delicioasa de chiftele cu: carne de vita, orez, oua, migdale,
pesmet, vin alb, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g
carne vită tocata 3 linguri orez fiert 2 ouă 1lingură migdale pisate 1
lingură pesmet 150 ml vin alb 2 cepe 3 căţei usturoi ulei sare piper
Mod de preparare: Amesteci…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine picanta din malai
27 August 2013
Paine
picanta din malai din: ulei vegetal, ardei, ulei, lapte batut, oua,
miere, branza cheddar, boabe de porumb, malai, faina de grau, faina,
sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt, boia de ardei. Ingrediente: 2
linguri de ulei vegetal 2 ardei jalapeno, fara seminte, taiati cuburi
1/4 ceasca ulei 1 1/2 cani lapte batut…
Read more »
Read more »
Castraveti cu ardei iute si usturoi
27 August 2013
Castraveti
cu ardei iute si usturoi din: castraveti, ardei iute, usturoi, apa,
sare grunjoasa, marar verde, marar, frunze de telina. Ingrediente: 2 kg
castraveti 2-3 ardei iuti 1 capatana de usturoi 1 1/2 l apa 2 linguri
sare grunjoasa 1 legatura marar verde 1 legatura tulpini de marar 1
legatura frunze de telina Mod…
Read more »
Read more »
Omleta cu ciuperci si cascaval
27 August 2013
Omleta
cu ciuperci si cascaval din: oua, ciuperci, cascaval, lapte, unt, sare.
Ingrediente: 4 oua 200 g ciuperci 2 linguri cu cascaval ras 2 linguri
cu lapte 2 linguri cu unt sare Mod de preparare: Curăţă şi feliază
ciupercile, căleşte- le în unt până ce se rumenesc, apoi scoate-le pe o
farfurie. Bate ouăle…
Read more »
Read more »
3 retete rapide
27 August 2013
Retete
rapide: Dovlecei umpluti cu urda si telemea 25 August 2013 Dovlecei
umpluti cu urda si telemea din: dovlecei, urda, telemea, ou, mazare,
marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 150 g urda 150 g
telemea 1 ou 3 linguri de mazare din conserva marar sare piper ulei
Mod de preparare: Speli dovleceii şi…
Read more »
Read more »
Ice tea de piersici
27 August 2013
Ice
tea de piersici din: piersici, ceai de piersici, zahar brun.
Ingrediente: 1 piersică 4 plicuri ceai de piersici zahăr brun Mod de
preparare: Se fierbe 1 l de apă cu 4 lingurițe de zahăr brun. Când
clocotește se adaugă ceaiul. Se oprește focul și se acoperă vasul. Se
lasă să se răcească.…
Read more »
Read more »
3 salate delicioase
27 August 2013
Salate
delicioase: Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella
Salata de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de
masline, sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc.
Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu verdeata si smantana
27 August 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: piept de pui, morcov, cartofi, radacina
de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, taietei, patrunjel verde, sare,
smantana. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 2 morcovi 2 cartofi 1
rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 1 ceapă tăieţei cu
ou (sau de casă) pătrunjel verde sare smântână (opţional)…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu ghimbir
27 August 2013
Sos
de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, usturoi, foi de dafin, radacina
de ghimbir, boabe de ienibahar, piper, zahar, otet, sare. Ingrediente: 4
kg rosii 2 cepe mari 4 catei de usturoi 4 foi de dafin 4 cm radacina de
ghimbir 3-4 boabe de ienibahar piper 400 g zahar 250 ml otet 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu mango si capsuni
26 August 2013
Briose
cu mango si capsuni din: suc de mango, ou, miere, smantana, zahar, suc
de mere, ulei, esenta de vanilie, apa, tarate de ovaz, faina, praf de
copt, nuci, nuca de cocos, muesli, capsuni. Ingrediente: 1 1/4 cesti
suc de mango 1 ou 1/4 ceasca de miere 1 cana smantana 1/4 ceasca zahar
1/4…
Read more »
Read more »
Peste cu bacon
26 August 2013
Peste
cu bacon din: bacon neafumat, fileuri de peste, patrunjel, sare.
Ingrediente: 250 g bacon neafumat 4 fileuri de peste cateva fire de
patrunjel sare Mod de preparare: Intr-o tigaie nonadezivă se pune la
prăjit, fără grăsime, baconul neafumat tăiat foarte subţire. Se amestecă
şi se lasă să se prăjească scurgându-se astfel grăsimea. Apoi,…
Read more »
Read more »
Aripioare cu bacon
26 August 2013
Aripioare
cu bacon din: aripioare, ceapa verde, cartofi, morcov, fasole boabe,
rosioare, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 10 aripioare 2 legaturi ceapa
verde 4-5 cartofi un morcov o cutie mica de fasole boabe 6 rosioare 2
linguri bulion 3 linguri ulei sare Mod de preparare: In ulei încins,
se rumenesc aripioarele şi apoi se scot…
Read more »
Read more »
Chec cu carnati si cascaval
26 August 2013
Chec
cu carnati si cascaval din: cabanosi, cascaval, smantana, oua, faina,
sos pesto, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 3 cabanosi 300 g
cascaval 4 linguri cu smantana 4 oua 5 linguri cu faina 1 lingura cu sos
pesto 1/2 praf de copt ulei sare Mod de preparare: Dă caşcavalul pe
râzătoare şi pune-l…
Read more »
Read more »
Limonada cu kiwi si miere
26 August 2013
Limonada
cu kiwi si miere din: apa, lamai, kiwi, miere, frunze de menta.
Ingrediente: 300 ml apă 2 lămâi 2 kiwi 4 lingurițe miere funze de mentă
Mod de preparare: Se storc lămâile, iar în sucul obținut se dizolvă
mierea. Se adaugă apa, fructele de kiwi tăiate rondele și frunze de
mentă.Se amestecă bine,…
Read more »
Read more »
Frunze de hrean murate
26 August 2013
Frunze
de hrean murate din: frunze de hrean, sare grunjoasa, apa. Ingrediente:
100-120 frunze proaspete de hrean sare grunjoasa apa Mod de
preparare: Cureţi frunzele de hrean de codiţe şi de părţile aţoase, apoi
le speli. Suprapui mai multe foi, după care le rulezi şi pui ruloul
într-un castron. Procedezi astfel până termini toate…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde
26 August 2013
Supa
crema de cartofi cu patrunjel si ceapa verde din: cartofi, praz, unt,
sare, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: un kg cartofi vechi, albi 2
bucati praz 100 g unt sare pentru servit: patrunjel verde ceapa verde
Mod de preparare: In oala de fiert supa se topeşte untul si se adaugă
partea albă a prazului,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si verdeata
26 August 2013
Paste
cu sos de rosii si verdeata din: paste, ulei de masline, usturoi,
rosii, patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan.
Ingrediente: 1 pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de
usturoi 10 rosii, taiate cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de
cuțit de piper roșu sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta fara gluten (alimente permise)
26 August 2013
Dieta
fara gluten este regimul alimentar care trebuie urmat de persoanele
diagnosticate cu boala celiaca sau de cele cu alergii la gluten. Boala
celiaca este o conditie autoimuna caracterizata prin impiedicarea
absorbtiei nutrientilor de catre intestinul subtire. Glutenul este o
proteina care se gaseste in numeroase soiuri de cereale: grau, orz,
secara, ovaz. Glutenul este…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne tocata de berbecut
26 August 2013
Vinete
umplute cu carne tocata de berbecut din: vinete, usturoi, ceapa verde,
ulei de masline, carne tocata de berbecut, chimen, praf de boia, orez,
ardei gras, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa.
Ingrediente: 4 vinete mici 1 catel de usturoi 2 cepe verzi 4 linguri
ulei de masline 275 g carne tocata de…
Read more »
Read more »
Muşchi file în sos bechamel
26 August 2013
Muşchi
file în sos bechamel din: muschi, cascaval, sunca, unt, lapte, faina,
sare. Ingrediente: 500 g muschi file 300 g cascaval 250 g sunca 100 g
unt 500 ml lapte 3 linguri cu faina sare Mod de preparare: Pune untul
la încins într-o cratiţă cu pereţi groşi, adaugă făina puţin câte puţin,
amestecă rapid…
Read more »
Read more »
Icea tea cu fructe si lamaie
26 August 2013
Icea
tea cu fructe si lamaie din: apa, ceai de fructe, miere, lamaie,
gheata. Ingrediente: 2 l apă 4-5 linguri ceai de fructe (uscate) 4
linguri miere 1 lămâie gheață Mod de preparare: Se pune apa la fiert.
Se adaugă ceaiul când clocotește și se lasă la infuzat timp de 20 de
minute. Se…
Read more »
Read more »
Dieta Dukan vegetariana
26 August 2013
In
ultima perioada criticile s-au intetit asupra dietei Dukan insa cu
toate acestea este inca foarte apreciata. Vestea buna vine chiar de la
creatorul ei care dupa o revizuire si adaptare a regimului ofera o
varianta cu mai mult “verde”. Accentul se pune pe proteine vegetale
Prea multa carne aducea o mai mare lipsa de…
Read more »
Read more »
Pachetele cu vinete
26 August 2013
Pachetele
cu vinete din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper,
zahar, vanata, dovlecel, cimbru. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi
700 g rosii 7 linguri ulei de masline sare piper zahar 1 vanata (circa
500g) 1 dovlecel frunzulite de cimbru Mod de preparare: Se decojesc
roşiile şi se taie cuburi. Se…
Read more »
Read more »