Retete pentru Craciun:
Broccoli cu somon
18 November 2013
O
reteta savuroasa de Broccoli cu somon din: cartofi, broccoli, somon
afumat, branza de vaca, lapte, branza de oaie, sare si piper.
Ingrediente: 750 g cartofi 250 g broccoli 200 g somon afumat 350 g
branza de vaca proaspata 100 ml lapte 100 g branza de oaie sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Şniţel vănătoresc
18 November 2013
Şniţel
vănătoresc din: manatarci, ceapa, ciuperci, snitele de porc, sare,
piper, faina, unt, vin si smantana. Ingrediente: 10 manatarci uscate 2
cepe mici 400 g ciuperci champignon 8 snitele de porc (a 80g) sare piper
2 linguri faina 2 linguri unt topit 100 ml vin alb sec 150 g smantana
Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »
Read more »
Peste cu hrean si mere
18 November 2013
Peste
cu hrean si mere din: fileuri de peste, hrean, mere, otet, ceapa, praz,
sare, piper, frunze de dafin, lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de
peste 1 bucata hrean 2 mere 20 ml otet 1 ceapa 1 praz sare 5 boabe
piper 1 frunze dafin 1 lamaie ulei pentru uns vasul Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu ciuperci
18 November 2013
Tarta
gustoasa cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, praz, telemea de oaie,
oua, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 200 g
ciuperci 1 fir de praz 150 g branza telemea de oaie 3 oua 3 linguri
smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se spală bine
cartofii, se fierb în coajă, se…
Read more »
Read more »
File de cod cu piure de morcovi
18 November 2013
File
de cod cu piure de morcovi din: file de cod, ulei de masline, cimbru,
ardei iute, ceapa, dovlecel, busuioc, lamaie, sare, piper, morcovi,
smantana, unt, lapte si zahar. Ingrediente: 2 fileuri de cod 1 lingura
ulei de masline cimbru 1 ardei iute 1 ceapa 1 dovlecel busuioc 1 lamaie
sare si piper pentru piureul de…
Read more »
Read more »
Ardei şi roşii umplute cu pastă de brânză
18 November 2013
Ardei
şi roşii umplute cu pastă de brânză din: ardei, rosii, branza, unt,
maioneza, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: ardei uniformi si
rosii de aceeasi marime pentru pasta de branza: 200 g branza 1 lingura
unt 2 linguri maioneza 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare
Mod de preparare: Speli ardeii şi roşiile.…
Read more »
Read more »
Pui în sos de muştar
18 November 2013
Pui
în sos de muştar din: ciocanele, ulei, ceapa, vin alb, sare, otet de
vin, apa, piper alb, galbenusuri, unt, zeama de lamaie, mustar iute de
dijon, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele 2 linguri ulei 1 ceapa
alba 100 ml vin alb sec sare pentru sosul de mustar: 2 linguri otet de
vin alb 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos
18 November 2013
Sote
de legume si orez cu aroma de nuca de cocos din: orez, lapte de nuca de
cocs, corinadru, limeta, ulei de masline, ciuperci, dovlecei, ardei
gras, usturoi, ghimbir, boabe de fasole, ceapa, sos de peste, sare si
piper. Ingrediente: 1 ceasca orez 1 cutie lapte de cocos 1 cana
coriandru tocat 2 limete…
Read more »
Read more »
Sfaturi pentru prepararea SOSURILOR
18 November 2013
Sosul
Bechamel este unul dintre cele cinci sosuri de baza ale gastronomiei.
Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lapte. Sosul
trebuie să fiarbă bine pentru a nu rămâne făina crudă, laptele folosit
trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea
cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, sosul trebuie trecut prin…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de vanilie
18 November 2013
Prajitura
cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, faina, fulgi
de nuca de cocos, sare, galbenusuri, zahar, lapte, unt, smantana si
fructe uscate. Ingrediente: 4 albusuri 150 g zahar 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri faina 2 linguri fulgi de nuca de cocos sare pentru
crema: 4 galbenusuri 1 pastaie de vanilie 4 linguri…
Read more »
Read more »
Ruladă de orez cu ficat
18 November 2013
Ruladă
de orez cu ficat din: orez, ficat de porc, paine, pesmet, oua, untura
de porc, patrunjel, usturoi, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: 250
g orez 500 g ficat de porc (sau pui) 6 felii paine 1 cana pesmet 8 oua 1
lingura untura de porc 1 legatura patrunjel 4-5 fire usturoi verde sare
boia…
Read more »
Read more »
Ciorbă savuroasa de peşte
18 November 2013
Ciorbă
savuroasa de peşte din: ceapa, ardei grasi, leustean, orez, cartofi,
ardei iue, otet, sare si peste. Ingrediente: 3 cepe portivite 2 ardei
grasi 1 mana buna de leustean sau telina (frunze) 2 maini de orez 4
cartofi 1 ardei iute otet sare peste combinati (daca e slab, adaugi si
cateva picaturi de ulei) Mod…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciuperci – numai bun pentru vegetarieni
18 November 2013
Tarta
cu ciuperci din: cartofi, drojdie, faina, oua, unt, sare, nucsoara,
manatarci, praz, ceapa, chimpignon, piper, crema de branza, lapte si
patrunjel. Ingrediente: 200 g cartofi 1/2 cubulet de drojdie (21 g) 150
g faina 4 oua 2 linguri unt sare nucsoara rasa 10 g manatarci uscate 1
fir de praz 2 cepe 400 g champignon…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu frisca si capsuni
17 November 2013
Tarta
cu frisca si capsuni din: nuci, pudra de cacao, miere, sare, lapte de
cocos, capsuni. Ingrediente aluat: 3 cani nuci ½ cesti pudra de cacao ½
ceasca de miere ⅛ lingurita sare Ingrediente umplutura: 1 cutie lapte
de cocos ¼ ceasca de miere Ingrediente topping : ½ kg capsuni feliate
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cascaval pane cu crochete
17 November 2013
Cascaval
pane cu crochete din: cascaval, oua, lapte, faina, pesmet, sare, piper,
ulei, cartofi, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: pentru cascaval: 250
g cascaval 2 oua 3-4 linguri lapte 1 lingura jumatate de faina pesmet
sare piper ulei pentru prajit pentru crochete: 500 g cartofi fierti 2
galbenusuri 1 ou 2 linguri faina 1 lingura pesmet 2…
Read more »
Read more »
Rondele de ceapă pane
17 November 2013
Rondele
de ceapă pane pane din: ceapa, oua, faina, pesemt, apa minerala, sare
si ulei. Ingrediente: 3 cepe mari 3 oua faina pesmet apa minerala sare
ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele de circa 1 deget,
desfaci foile cu grijă să nu se rupă, să rămână cercuri. Pui cercurile
pe un prosop…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de mar
17 November 2013
Tort
cu crema de mar din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt,
stafide, rom, fructe confiate, mere acrisoare, zeama de lamaie, amidon,
suc de mar, zahar, zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: pentru
blat: 300 g faina 200 g zahar pudra 200 g unt 5 oua 1 pliculet praf de
copt 100 g stafide 2-3…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Conopida umpluta
17 November 2013
Conopida
umpluta din: conopida, carne de pui sau de vita, ceapa, sare, piper,
mozzarella si folie de aluminiu. Ingrediente: 1 conopida medie 200 g
carne de pui sau de vita tocata 1 ceapa sare piper 100 g mozzarella
folie de aluminiu Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi în apă cu
sare. Apoi introduci…
Read more »
Read more »
Iahnie cu bacon
17 November 2013
Iahnie
cu bacon din: fasole alba, bacon afumat, ceapa, ulei, usturoi, pasta de
tomate, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasole alba boabe
250 g bacon afumat 1 ceapa potrivita 2 linguri ulei 2 catei de usturoi 2
linguri pasta de tomate patrunjel verde sare piper zdrobit Mod de
preparare: Se pune fasolea cu…
Read more »
Read more »
File de peste impletit
17 November 2013
FIle
de peste impletit din: file de peste, sare, piper, ceapa, unt,
portocala, marar, vin, fond de peste si morcovi. Ingrediente: 4 bucati
file de pete, fara pielita(pastrav, coregon, salau sau pangasius) sare
piper o ceapa o lingura de unt o portocala pentru coaja 2 linguri marar
tocat 100 ml vin alb 300 ml fond de…
Read more »
Read more »
Ciuperci marinate pentru iarna
17 November 2013
Ciuperci
marinate pentru iarna din: ciuperci de padure, otet din vin alb, sare,
boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, marar si lamaie.
Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure (galbiori, ghirbi, ghebe) 1 pahar
otet din vin alb 3 linguri sare neiodata 2 lingurite boabe de piper
(negru rosu) 1 lingurita boabe de ienibahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc din fructe de mango
17 November 2013
O
reteta savuroasa de Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar,
praf de chili, sare, ulei de nuca de cocos, seminte de mustar si frunze
de curry. Ingrediente: 4-5 bucati mango 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4
lingurita praf de chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de nuca de…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Prăjitură cu stafide
17 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: stafide, faina, sare, zahar,unt,
drojdie, lapte, miere, scortisoara. Ingrediente: 500 g făină 1 praf de
sare 50 g zahăr 75 g unt 1 cubuleţ drojdie (42 g) 250 ml lapte călduţ 4
linguri miere 150 g stafide 150 g amestec de zahăr cu scorţişoară Mod de
preparare: Amestecaţi într-un…
Read more »
Read more »
Barbun in sos picant
17 November 2013
O
reteta delicioasa de barbun cu:frunze de dafin, usturoi, otet, amidon,
ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2
frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau
făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală, se…
Read more »
Read more »
Omletă cu paste presărată cu ciuperci
17 November 2013
Omletă
cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa
verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sarea 200 g ciuperci champignon 4
cepe verzi 1 catel de usturoi 5 oua 50 g smantana 1 lingura patrunjel
tocat 2 linguri parmezan ras piper 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Saganaki
17 November 2013
O
reteta delicioasa de saganaki cu: branza feta, ceapa, rosii, arde gras,
ardei iute, masline negre, ulei de masline, sare, piper, rozmarin.
Ingrediente: o felie de brânză feta mai groasă o rondea de ceapă 1-2
felii de roşie 2 felii de ardei gras câteva rondele de ardei iute 3-4
măsline negre 2 linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu zmeură si frisca
17 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, sare, lamaie,
faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza dulce, iaurt,
zahar vanilat, lichior de zmeura, frisca. Ingrediente aluat: 200 g unt
175 g zahăr 4 ouă 1 praf de sare coaja rasă de la 1/4 lămâie 175 g făină
25 g amidon 1/2 pachet…
Read more »
Read more »
Macaroane cu carne tocată la cuptor
17 November 2013
O
reteta delicioasa de macaroane cu: carne de vita, rosii, ceapa,
parmezan, faina, lapte, unt, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper,
oregano. Ingrediente: un pachet macaroane un kilogram carne de vită două
conserve de roşii 2 cepe 150 g parmezan 9 linguri cu făină un litru
lapte dulce 100 g unt, ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la cuptor
17 November 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la
cuptor din: cartofi, morcovi, sare, piper si pulpe de pui. Ingrediente:
4-5 cartofi 2 morcovi Sare si piper 6 pulpe de pui Mod de preparare:
Se curata cartofii si morcovii. Cartofii se taie felii, morcovii
rondele. Carnea de pui se…
Read more »
Read more »
Creveţi cu roşii cherry şi vin alb
17 November 2013
O
reteta delicioasa de creveti cu: ulei de masline, ceapa, ceapa verde,
usturoi, vin alb, rosii cherry, ciuperci, patrunjel, sare, piper, orez,
suc de rosii. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline o ceapă 3 fire de
ceapă verde 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb 300 g roşii cherry 500 g
creveţi decorticaţi 4…
Read more »
Read more »
Deserturi savuroase: Prăjitură cu vişine
17 November 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: visine, faina, unt, zahar, zahar
vanilat, sare, oua, amidon, praf de copt, lichior de oua, frisca,
intaritor frisca. Ingrediente: 750 g vişine (borcan) 450 g făină 250 g
unt 180 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf de sare 4 ouă 100 g amidon
1 pacheţel praf de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tocanita elvetiana
17 November 2013
O
reteta delicioasa de tocanita elvetiana cu: snitel de porc, ceapa,
ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel. Ingrediente:
600 g şniţel de porc şi viţel 2 cepe mici (arpagic) 500 g ciuperci 3
linguri ulei sare piper 100 ml vin sec 200 ml smântână 1 lingură
pătrunjel Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o…
Read more »
Read more »
Pui cu orez
17 November 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: orez, supa, carne de pui, sare, piper,
ardei gras, rosii, mazare, boia de ardei, piper. Ingrediente: 250g orez
600 ml supă 4 pulpe de pui sare piper 2 ardei graşi verzi 250 g roşii
300 g mazăre congelată 1 lingură boia de ardei, dulce 1 linguriţă piper
Cayenne …
Read more »
Read more »
Paste cu şuncă
17 November 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, arpagic, rosii cherry,
ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan. Ingrediente: 350 g paste
(penne) sare 150 g prosciutto 4 cepe mici (arpagic) 250 g roşii cherry 2
linguri ulei de măsline 50 g sos pesto (borcan) piper 80 g parmezan Mod
de preparare: Fierbeţi pastele în…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Chiftelute aromate
17 November 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute aromate din: ceapa, dovlecel, carne
tocata, branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galbe, anghinare,
usturoi, cimbru, rozmarin, fruct stea. Ingrediente: 1 ceapă 1 dovlecel
mic 500 g amestec de carne tocată 2 linguri brânză dulce 1 lingură
pesmet sare piper 3 linguri ulei 2 ardei galbeni şi roşii cutie…
Read more »
Read more »
Pâine în straie de sărbătoare
17 November 2013
Pâine
în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt,
lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o
lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea
soarelui un ou pentru uns Mod de preparare: Se cerne făina într-un
bol…
Read more »
Read more »
Clatite cu ficatei de pui si ceapa
17 November 2013
Clatite
cu ficatei de pui si ceapa din: clatite, ficatei de pui, ceapa,
usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: aluat de clatite 250 g ficatei
de pui 1 ceapa 2 catei de usturoi 3-4 linguri cu ulei sare piper Mod
de preparare: Pregăteşte aluatul clasic de clătite. Prăjeşte clătitele
şi lasă-le deoparte să se răcorească.…
Read more »
Read more »
Cupe de ciocolată cu magiun
17 November 2013
Cupe
de ciocolată cu magiun din: ciocolata neagra, frisca, esenta de rom,
portocale, pepene rosu, magiun de prune, migdale, scortisoara, boia
iute, ulei. Ingrediente: 500 g ciocolata neagra 300 g frisca o lingura
cu esenta de rom 50 g portocale confiate 50 g pepene rosu confiat 150 g
magiun de prune 100 g migdale un…
Read more »
Read more »
Chiftele de mazare cu susan
17 November 2013
Chiftele
de mazare cu susan din: mazare, oua, faina, seminte de susan, ulei,
sare, piper. Ingrediente: o conserva mare mazare 2 oua o lingura fiana
100 g seminte de susan ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare:
In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi ardeiul cubulete.
După ce s-au înmuiat,…
Read more »
Read more »
Salata de linte cu dovlecei
17 November 2013
Salata
de linte cu dovlecei din: linte, dovlecei, miez de floarea soarelui,
seminte de susan, seminte de in, cimbru, otet balsamic, ulei de masline,
spanac, leurda, menta verde, busuioc verde, sare, piper, ulei,
crutoane. Ingrediente: 200 g linte doi dovlecei 50 g miezuri de floarea
soarelui 20 g seminte de susan seminte de in 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taitei de orez cu sos picant de rosii
17 November 2013
Taitei
de orez cu sos picant de rosii din: sos de rosii, usturoi, ceapa, fulgi
de ardei rosu, apa, piper, patrunjel, busuioc, oregano, sos
worcestershire, otet, sare, parmezan, ulei de masline, taitei de orez.
Ingrediente : 2 cutii de sos de roșii 1 catel de usturoi, tocat ½
ceasca cubulete ceapa ¼ lingurita fulgi…
Read more »
Read more »
Zargan cu legume
17 November 2013
Zargan
cu legume din: zargani, cuscus, morcovi baby, ulei de masline, ulei de
nuci, ceapa alba, sos de soia, dafin, rosii uscate, oregano, lamaie,
fulgi de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 zargani 140 g cuscus
prefiert 500 g morcovi baby 100 ml ulei de masline 50 ml ulei de nuci
doua cepe albe o…
Read more »
Read more »
Prajitura cu portocale si sos de zmeura
17 November 2013
Prajitura
cu portocale si sos de zmeura din: oua, faina, zahar tos, portocale,
praf de copt, sare, zahar vanilinat, cacao, esenta de rom, caise
confiate, gem de mure, frisca, sos de zmeura, inghetata de menta.
Ingrediente: 3 oua 400 g faina 70 g zahar tos doua portocale praf de
copt sare 70 g zahar vanilinat…
Read more »
Read more »
Pui cu sos alb si orez
17 November 2013
Pui
cu sos alb si orez din: piepturi de pui, praz, lapte de cocos, ghimbir,
orez, ardei capia, morcovi, ceapa, amidon alimentar, cimbru, semine de
mac, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: doua piepturi
de pui un fir de praz 300 ml lapte de cocos o lingurita cu ghimbir ras
100 g orez doi…
Read more »
Read more »
Chiftele de peşte cu morcovi
17 November 2013
Chiftele
de peşte cu morcovi din: fileuri de peste, oua, ceapa, pesmet, morcovi
baby, ridichi rosii, castarveti verzi, iaurt, usturoi, menta verde,
paine, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g fileuri de peste
doua oua o ceapa alba 50 g pesmet 100 g morcovi baby ridichi rosii 3
castraveti verzi 250 ml iaurt 3 catei…
Read more »
Read more »
Briose cu masline si cascaval
17 November 2013
Briose
cu masline si cascaval din: faina, lapte, masline, cascaval, ulei, praf
de copt, oua, sare. Ingrediente: 300 g faina 200 ml lapte 100 g masline
negre fara samburi 100 masline verzi fara samburi 250 g cascaval 2-3
linguri ulei 1 praf de copt 2 oua sare Mod de preparare: Intr-un
castron, cerni faina,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu nuca de cocos si mousse de ciocolata
16 November 2013
Prajitura
cu nuca de cocos si mousse de ciocolata din: nuca de cocos, miere, ulei
de nuca de cocos, sare, avocado, cacao, vanilie, lapte de cocos, sirop
de artar. Ingrediente blat: 2 cesti nuca de cocos tocata 1/4 ceasca de
miere 1 lingura ulei de nuca de cocos 1 varf de cutit de sare…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de smantana
16 November 2013
Crap
cu sos de smantana din: crap, ulei, smantana, mustar, unt, sare, piper,
marar, lamaie. Ingrediente: un crap de 1,5 kg ulei pentru sos: 400 ml
smantana o lingura mustar fin 40 g unt sare piper 1/2 legatura marar
lamaie Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă.
Se unge…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu linte
16 November 2013
Tocanita
de pui cu linte din: piept de pui, linte, ceapa, ardei gras, bulion,
ulei, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui plus maruntaiele o conserva
mare de linte o ceapa un ardei gras 3 linguri bulion 2 linguri ulei sare
Mod de preparare: In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi
ardeiul…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si surimi
16 November 2013
Orez
cu ciuperci si surimi din: orez, surimi, ciuperci, ceapa, unt, curry,
sare. Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 4 batoane surimi 5 ciuperci
proaspete o ceapa 50 g unt un praf curry un praf sare pentru servit: 2
batoane surimi Mod de preparare: Intr-o tigaie cu unt topit se pune
ceapa la…
Read more »
Read more »
Cornuri cu telemea si sunca
16 November 2013
Cornuri
cu telemea si sunca din: aluat foitaj, ou, telemea, nuci, sunca.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 ou 300 g telemea 200 g nuci 250 g
sunca feliata (optional) Mod de preparare: Lasi foitajul la
decongelat. Razi telemeaua si o amesteci cu oul batut. intinzi foitajul
si il tai in patrate micai (cat…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu zeama de lamaie
16 November 2013
Ciorba
de peste cu zeama de lamaie din: carne de peste, morcov, ceapa,
masline, castarveti murati, lamaie, foi de dafin, sare, ulei.
Ingrediente: 1 kg carne de peste (crap sau somon) 1 morcov 1 ceapa 200 g
masline 3-4 castarveti murati 1 lamaie 2 foi de daifn sare 1 lingura
ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu spanac şi sos
16 November 2013
Cannelloni
cu spanac şi sos din: foi de lasagna, spanac, ricotta, parmezan,
usturoi verde, ceapa verde, suc de rosii, porumb, cimbru, patrunjel,
ulei, sare, piper, mozzarella, nucsoara. Ingrediente: 24 foi de lasagna
500 g spanac congelat 200 g ricotta 100 g parmezan doua fire de usturoi
verde doua cepe verzi 500 ml suc de rosii…
Read more »
Read more »
Clatite cu sunca si smantana
16 November 2013
Clatite
cu sunca din: faina, oua, lapte dulce, mozzarella, ardei iute, ardei
gras, ceapa rosie, usturoi, sunca, frunze de capere murate, marar, sare,
piper, ulei, smantana. Ingrediente: 225 g faina 3 oua 200 ml lapte
dulce 250 g mozzarella un ardei iute un ardei capia un ardei gras doua
cepe rosii doi catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Cornuri cu susan si mac
16 November 2013
Cornuri
cu susan si mac din: faina, lapte, ou, drojdie, zahar, cascaval, sare,
susan, sare de mare, mac. Ingrediente: 500 g faina 100-150 ml lapte 1 ou
1 cub drojdie 1 lingurita zahar 250 g cascaval sare susan sare de mare
mac Mod de preparare: Cerni faina, o pui intr-un vas incapator si
adaugi…
Read more »
Read more »
Tarta cu ardei, usturoi si cascaval
16 November 2013
Tarta
cu ardei, usturoi si cascaval din: apa, faina, unt, sare, ardei grasi,
usturoi, cascaval, oua, lapte, busuioc, sare, piper. Ingrediente: pentru
aluat: 2-3 lingurite apa rece 200 g faina 100 g unt 1 praf de sare 1 ou
pentru umplutura: 5 ardei grasi rosii 2 catei de usturoi 200 g cascaval
2 oua 4…
Read more »
Read more »
Omleta cu castraveti si surimi
16 November 2013
Omleta
cu castraveti si surimi din: oua, batoane de surimi, creveti,
castravete, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 8 batoane surimi 4
creveti congelati un castravete 100 ml ulei 25 g unt sare piper Mod
de preparare: Intâi se prepară creveţii congelaţi, care se pun într-o
tigaie cu unt topit, se dau cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de porc cu tofu si sos
16 November 2013
Mancare
de porc cu tofu si sos din: tofu, carne de porc, ceapa verde, usturoi,
ghimbir, orez fiert, sos fasole, otet, sos de soia, apa, pasta de
usturoi, amidon, sare, zahar. Ingrediente: 1 bucata tofu, taiata
cuburi ½ kg carne de porc 1 lingura ceapa verde , tocata 1 lingurita
usturoi , tocat 1…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu usturoi si cimbru
16 November 2013
Carnati
de casa cu usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de
porc, usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute.
Ingrediente: 5 kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8
catei de usturoi sare piper macinat cimbru boia de ardei iute Mod de
preparare: Tai carnea…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de vanilie si nuci
16 November 2013
Tort
cu crema de vanilie si nuci in: unt, oua, zahar pudra, sare, faina,
alune macinate, praf de copt, lapte, budinca de vanilie, frisca, branza
de vaci. Ingrediente: blat: 150 g unt 4 oua 150 g zahar pudra 1 praf
sare 175 g faina 125 g alune macinate 3 lingurite praf de copt 120 ml…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc in sos picant cu garnitura
16 November 2013
Cotlet
de porc in sos picant cu garnitura din: cotlet de porc, pasta de ardei
capia, ardei iute, ulei, sare, piper, zahar, boia, cimbru, rozmarin,
cartofi, castraveciori murati, cimbru. Ingrediente: 4 bucati cotlet de
porc pentru sosul picant 100 g pastă de ardei capia un ardei iute 50 ml
ulei sare piper 1 lingurita zahăr boia iute şi dulce…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare cu orez
16 November 2013
Ciorba
de perisoare cu orez din: apa, bors, ceapa, morcovi, ardei gras,
pastarnac, telina, rosie, patrunjel, marar, orez, ulei, oua, carne
tocata, sare, piper. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 2 cepe medii 3
morcovi 1 ardei gras rosu 1 pastarnac 1/2 telina 1 rosie mare patrunjel
si marar 100 g orez 3 linguri…
Read more »
Read more »
Rinichi cu sos de smântână si mix de legume sotate
16 November 2013
Rinichi
cu sos de smântână si mix de legume sotate din: rinichi de vitel, ulei,
lapte, ceapa, castraveciori muati, rosii, unt, smantana, sare, piper,
boia, marar, patrunjel. Ingrediente: 500-600 g rinichi de vitel 1
ceascuta ulei 1/2 l lapte 1 ceapa 3-4 castraveciori murati 4 rosii
coapte 1 lingura unt 1 ceasca smantana grasa sare…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si miez de nuca
16 November 2013
Prajitura
cu ciocolata si miez de nuca din: merisoare uscate, rom, miez de nuca,
unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, cacao, ciocolata,
scortisoara, ciocolata cu lapte, miez de nuca. Ingrediente: aluat: 50 g
merisoare uscate 4 linguri rom 100 g miez de nuca 150 g unt moale 100 g
zahar 2 plicuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Galuste umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute
16 November 2013
Galuste
umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute din: foi
pentru placinta, cascaval, branza, ardei iute, ceapa verde, nuci, zahar
brun, ulei de canola. Ingrediente: 1 pachet foi pentru placinta 1
bucata cascaval 1 bucata branza cheddar 1 ardei iute proaspat 1 fir
ceapa verde 3 nuci 1 ½ lingurite zahar…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza telemea si cascaval
16 November 2013
Clatite
cu branza telemea si cascaval din: aluat de clatite, branza telemea,
unt, ou, cascaval, smantana, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: aluat
clasic de clatite 1 cutie branza telemea/branzica de casa 1 cub de unt 1
ou 100 g cascaval 3 linguri cu smantana marar patrunjel sare Mod de
preparare: Dublează compoziţia de la aluatul…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole si surimi
16 November 2013
Salata
cu fasole si surimi din: fasole pastai, surimi, ceapa verde, ardei
gras, boabe de fasole, marar, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: o
cutie mica fasole pastai 5 batoane surimi 3 fire ceapa verde un ardei
gras verde 4 linguri boabe fasole 1/2 legatura marar pentru sos: sucul
unei lamai 3 linguri ulei sare…
Read more »
Read more »
Minitarte cu ciuperci
16 November 2013
Minitarte
cu ciuperci din: faina, ou, sare, piper, unt, lapte, unt, praz, sare,
ciuperci, cimbru, smantana, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 1 ou 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 200 g unt 2-3
lingurite lapte rece pentru umplutura: 90 g unt 3 fire praz 1/2
lingurita sare 500 g ciuperci 2 lingurite cimbru…
Read more »
Read more »
Tarta cu alune de padure
16 November 2013
Tarta
cu alune de padure din: unt, zahar, faina, ou, sare, suc de lamaie,
smantana, alune de padure. Ingrediente: 300 g unt 450 g zahar 150 g
faina 1 ou sare 1 lingurita suc de lamaie 100 g smantana dulce 400 g
alune de padure Mod de preparare: Se frământă un aluat din 100…
Read more »
Read more »
Somon cu orez roşu
16 November 2013
Somon
cu orez roşu din: somon, orez rosu, limete, miez de nuca, ceapa alba,
ceapa rosie, otet de mere, smantana, gulii, zahar pudra, unt, patrunjel,
ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 150 g orez
rosu doua limete 100 g miez de nuca o ceapa alba o ceapa rosie 150 ml
otet…
Read more »
Read more »
Pate de ficat cu rozmarin
16 November 2013
Pate
de ficat cu rozmarin din: ficat de vitel, unt, ulei, ceapa, castravete
in otet, sare, piper, cimbru, masline, rozmarin. Ingrediente: 1 kg ficat
de vitel 1 pachet (200 g) unt 100 ml ulei 2-3 cepe 1 castravete in otet
sare piper putin cimbru de gradina cateva masline rozmarin, de preferat
verde Mod de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu linte şi mămăligă
16 November 2013
Ciuperci
cu linte şi mămăligă din: ciuperci, linte, praz, malai, apa, usturoi,
pasta de tomate, rosii, ardei gras, ceapa, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, spanac. Ingrediente: 600 g ciuperci mai mari 100 g
linte jumatate de fir de praz 200 g malai 750 ml apa doi catei de
usturoi o lingura cu pasta…
Read more »
Read more »
Taitei cu sunca si varza
16 November 2013
Taitei
cu sunca si varza din: taitei, sare, varza alba, ceapa, unt, zahar,
otet, sunca de praga, piper, chimen, coriandru, smantana, amidon, lapte,
nucsoara, piper de cayenne, emmentaler. Ingrediente: 250 g taitei lati
sare 800 g varza alba 1 ceapa 2 linguri unt 2 lingurite zahar 4 linguri
otet 150 g sunca de Praga piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu conopida si ceapa
16 November 2013
Orez
cu conopida si ceapa din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa,
conopida, orez, vin alb, verdeata, parmezan, maghiran, sare, piper.
Ingrediente: 4 cesti supa de pui 1 cana cu apa 1 lingura ulei de masline
1 ceapa, tocata ½ conopida, rupta buchetele 1 1/2 cesti de orez 1/2
cana vin alb…
Read more »
Read more »
Tarte cu sos de roşii
16 November 2013
Tarte
cu sos de roşii din: dovlecei, vanata, morcovi, ceapa verde, ardei
capia, oua, faina, unt, iaurt, parmezan, praf de copt, busuioc, sare,
piper, sos de rosii picant. Ingrediente: un dovlecel o jumatate de
vanata un morcov o legatura ceapa verde doi ardei capia doua oua 300 g
faina 125 g unt 250 ml iaurt…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pere şi căpşune
16 November 2013
Plăcintă
cu pere şi căpşune din: faina, unt, apa, ou, pere, capsune,
scortisoara, sare, miere, zahar tos, lamaie, pesmet, cacao, frisca, sos
de menta. Ingrediente: 200g faina 130 g unt 125 ml apa un ou 400 g pere
200 g capsune o lingurita cu scortisoara un sfert de lingurita cu sare o
lingura cu miere…
Read more »
Read more »
Sufleu cu sunca, ricotta si parmezan
16 November 2013
Sufleu
cu sunca, ricotta si parmezan din: faina, sare, oua, ulei de masline,
sunca afumata, ricotta, parmezan, galbenus, piper, albus, ceapa, rosii
decojite, amestec de ierburi, otet, patrunjel. Ingrediente: 250 g faina
sare 2 oua 4 linguri ulei de masline 100 g sunca afumata taiata cuburi
250 g ricotta 50 g parmezan ras 1 galbenus…
Read more »
Read more »
Crema catalana cu fructe
16 November 2013
Crema
catalana cu fructe din: smantana, galbenusuri, zahar, extract de
vanilie, pudra de scortisoara, coaja de portocala, vin dulce.
Ingrediente: 500 ml smantana 4 galbenusuri 50 g zahar o lingurita
extract de vanilie o lingurita pudra scortisoara coaja rasa de la o
portocala o lingurita vin dulce Mod de preparare: Se pune la încălzit…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi
16 November 2013
Cuşcuş
cu pătrunjel şi cârnaţi din: cuscus, carnati albi, patrunjel, ceapa,
usturoi, rosii cherry, ulei de masline, rosii uscate, busuioc, menta,
sare, piper. Ingrediente: 200 g cuscus semipreparat 600 g carnati albi o
legatura de patrunjel o ceapa alba doi catei de usturoi 200 g rosii
cherry 30 ml ulei de masline 8 rosii uscate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata
15 November 2013
Prajiturele
de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata din: unt de arahide,
zahar de nuca de cocos, ou, crema de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca
unt de arahide 1 cana de zahar de nuca de cocos 1 ou Crema de ciocolata,
pentru servire Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C.…
Read more »
Read more »
Sardine cu piure şi sos de roşii
15 November 2013
Sardine
cu piure şi sos de roşii din: sardine afumate, rosii cherry, miere,
zahar tos, rosii uscate, telina, unt, smantana, scortisoara, usturoi,
lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g sardine afumate
600 g rosii cherry doua linguri cu miere o lingura cu zahar tos 8 rosii
uscate in ulei 800 g telina 75 g…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu frişcă şi ananas
15 November 2013
Gogoşele
cu frişcă şi ananas din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, zahar
vanilinat, unt, sare, zahar tos, budinca de vnailie, ananas,
scortisoara, ulei, frisca. Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte dulce
25 g drojdie doua oua doua pliculete zahar vanilinat 50 g unt un sfert
de lingurita cu sare 80 g zahar tos un…
Read more »
Read more »
Lasagna de legume cu dovleac
15 November 2013
Lasagna
de legume cu dovleac din: dovleac, sare, spanac, usturoi, rozmarin,
ulei de masline, piper, sos bechamel, nucsoara, foi de lasagna,
parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac sare 600 g spanac 2 catei de
usturoi 1 lingura rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline piper 500 g
sos bechamel nucsoara rasa 8 foi de lasagna 10…
Read more »
Read more »
Pizza cu carne de pui şi gălbiori
15 November 2013
Pizza
cu carne de pui şi gălbiori din: faina, drojdie, apa, ulei de masline,
zahar tos, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, galbiori, piept de
pui, usturoi, oregano, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente:
500 g faina 20 g drojdie 275 ml apa 100 ml ulei de masline o lingurita
cu zahar tos…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cartofi la cuptor
15 November 2013
Ciuperci
cu cartofi la cuptor din: ciuperci, ceapa rosie, ardei capia, ardei
gras, ardei iute, cartofi, pasta de tomate, rosii, boia dulce, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, cimbru, usturoi, legume de sezon.
Ingrediente: 500 g ciuperci o ceapa rosie un ardei capia un ardei gras
un ardei iute 500 g cartofi o lingura cu…
Read more »
Read more »
Sufleu cu carne de vita
15 November 2013
Sufleu
cu carne de vita din: ceapa, carne de vita tocata, unt, rosii, otet
balsamic, oregano, sare, piper, zahar, boia, paste, dovleac, faina,
supa, lapte, cascaval, galbenus. Ingrediente: 2 cepe 400 g carne de vita
tocata 3 linguri unt 250 g rosii (conserva) 1-2 lingurita otet balsamic
1 lingurita oregano uscat sare piper zahar boia…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză şi fructe de pădure
15 November 2013
Plăcintă
cu brânză şi fructe de pădure din: foitaj, crema de branza, oua, gris,
extract de vanilie, fructe de padure, coaja de lamaie, zahar.
Ingrediente: o foaie foitaj 300 g crema de branza 2 oua o lingurita gris
o lingurita extract de vanilie 100 g fructe de padure coaja de la o
lamaie sau o…
Read more »
Read more »
Vitel cu legume si piure de rosii
15 November 2013
Vitel
cu legume si piure de rosii din: carne macra de vitel, stevie, cartofi,
morcovi, ardei, praz, usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 500 g carne macră de viţel 3 legaturi ştevie 4 cartofi
3 morcovi 2 ardei 2 fire praz 2-3 căţei de usturoi sare piper 50 ml
ulei 1 legatura pătrunjel Mod de preparare: Se taie carnea de vită
cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu piure de cartofi
15 November 2013
Cârnaţi
cu piure de cartofi din: cartofi, mazare, carnati, telina, praz, pasta
de ardei capia, ceapa, rosii, smantana, unt, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, patrunjel, castraveti murati, usturoi. Ingrediente: 8
cartofi 200 g mazare 4 rotite de carnati o telina un fir de praz 3
linguri cu pasta de ardei capia o ceapa alba…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui si cartofi la cuptor cu sos de coriandru
15 November 2013
Pui
si cartofi la cuptor cu sos de coriandru din: pui, cartofi, ardei iute,
boia de ardei, usturoi, sare, coriandru, otet, ulei de masline, piper,
iaurt, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pui intreg ( 3-4 kg ) 1 ½
cartofi, taiati felii subtiri Ingrediente marinata: 2 ardei iuti 2
linguri boia de ardei…
Read more »
Read more »
Tarte cu praz
15 November 2013
Tarte
cu praz din: faina, sare, ou, unt, apa rece, unt, praz, zahar, sare,
piper, cascaval, oua. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 1 praf de
sare 1 ou 100 g unt 1-2 lingurite apa rece pentru umplutura: 30 g unt 2
fire de praz 1 lingurita zahar 1 praf de sare 1 praf de…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu legume si ardei iute
15 November 2013
Ciorba
de crap cu legume si ardei iute din: crap, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, telina, ardei grasi, orez, bors, ulei de floarea soarelui,
ceapa verde, oua, sare, piper, patrunjel, ardei iute, malai.
Ingrediente: un kg crap doua cepe 2 morcovi o radacina de pastarnac o
telina mica 2 ardei grasi 50 g orez 350…
Read more »
Read more »
Desert cu mere si sos de lamaie
15 November 2013
Desert
cu mere si sos de lamaie din: mere, ananas, morcovi, stafide, miez de
nuca, miere, scortisoara, nuca de cocos, menta, lamaie, portocala,
ciocolata, frisca, sos de lamaie. Ingrediente: 4 mere o conserva de
ananas doi morcovi 50 g stafide 100 g miez de nuca doua linguri cu miere
pudra de scortisoara 30 g nuca…
Read more »
Read more »
Covrigei cu coacăze
15 November 2013
Covrigei
cu coacăze din: unt, zahar tos, zahar vanilinat, ou, faina, nuca de
cocos, lamaie, portocala, ciocolata neagra, frisca, sare, coacaze negre.
Ingrediente: 150 g unt 100 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat
un ou 250 g faina 20 g nuca de cocos o lamaie o portocala 200 g
ciocolata neagra 300 ml frisca…
Read more »
Read more »
Paste cu ton si fileuri de ansoa
15 November 2013
Paste
cu ton si fileuri de ansoa din: paste, ton in ulei, rosii cherry, rosii
uscate, capere, spanac baby, ceapa, masline, cimbru, iaurt, usturoi,
sare, piper, ulei, ansoa. Ingrediente: 400 g paste doua conserve ton in
ulei 200 g rosii cherry 8 rosii uscate o lingura cu capere 200 g spanac
baby o ceapa 100…
Read more »
Read more »
Clatite cu dulceata de capsune
15 November 2013
Clatite
cu dulceata de capsune din: oua, lapte, faina, unt, sare, ulei.
Ingrediente: 2 oua 1 cana cu lapte (250 ml) 3-4 linguri cu faina 1 cub
de unt topit 1 praf de sare ulei Mod de preparare: Pregăteşte aluatul
de clătite: bate energic ouăle cu telul, apoi toarnă laptele, untul
topit, încorporează făina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu branza si chili
15 November 2013
Omleta
cu branza si chili din: lapte, unt, mozzarella, ardei iute, piper,
chili, branza cheddar, smantana, rosii,, ceapa rosie, limeta.
Ingrediente : 2 oua 1 1/2 linguri de lapte 1 1/2 linguri de unt 2
linguri de mozzarella rasa 1/4 ceasca ardei iute tocat Piper 1 cana de
chili 2 linguri de branza cheddar…
Read more »
Read more »
Placinta de cartofi cu menta si branza
15 November 2013
Placinta
de cartofi cu menta si branza din: cartofi, oua, branza, menta, sare,
piper, unt. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua mari 150 g branza 2
lingurite menta uscata sare piper negru macinat 50 g unt Mod de
preparare: Decojesti cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mare. Ii
amesteci împreună cu ouăle,…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de curcan
15 November 2013
Ciorba
cu carne de curcan din: carne de curcan, mazare, ciuperci, ardei gras,
ceapa, morcovi, usturoi, telina, rosii, busuioc, frunza de dafin, ulei,
sare, piper, iaurt, crutoane. Ingrediente: 700 g carne de curcan 250 g
mazare 200 g ciuperci un ardei gras doua cepe doi morcovi doi catei de
usturoi o telina mica 3 rosii…
Read more »
Read more »
Minitarte cu rosii si branza
15 November 2013
Minitarte
cu rosii si branza din: faina, unt, sare, ou, apa rece, branza telemea,
rosii, sare, piper, ulei, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 375 g
faina 135 g unt 1/2 lingurita sare 1 ou 4 lingurita apa rece pentru
umplutura: 300 g branza telemea 2-3 rosii sare piper 2 lingurite ulei
100 g cascaval Mod…
Read more »
Read more »
Blinii cu cremă de brânză
15 November 2013
Blinii
cu cremă de brânză din: ou, iaurt, faina, malai, branza de vaci,
smantana, rosii cherry, seminte de dovleac, spanac, pra de copt, ardei
gras, sare, piper, ulei, cimbru, sos de rosii picant. Ingrediente: un ou
175 ml iaurt 100 g faina 200 g malai 300 g branza de vaci 100 ml
smantana 200 g…
Read more »
Read more »
Mere la cuptor cu miez de nuca
15 November 2013
Mere
la cuptor cu miez de nuca din: mere, oua, lapte semidegresat, suc de
lamaie, indulcitor, tuica, unt, miez de nuca. Ingrediente: 600 g mere 5
oua 300 ml lapte semidegresat sucul unei lamai 100 g indulcitor pudra 90
ml tuica parfumata 30 g unt cu grasime redusa pentru umplutura: 150 g
miez de nuca…
Read more »
Read more »
Chiftelute de ton
15 November 2013
Chiftelute
de ton din: ton, pesmet, ceapa, mustar, ou, faina, ulei, sare, piper.
Ingrediente: o conserva mare de ton in suc propriu 10 g pesmet o ceapa 2
linguri mustar fin un ou 230 g faina 50 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Pestele se pune la scurs de sucul in care a…
Read more »
Read more »
Ciorba cu broccoli si ardei iute
15 November 2013
Ciorba
cu broccoli si ardei iute din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei
gras, dovlecel, broccoli, rosii, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper,
frunze de telina, iaurt, smantana, ardei iute. Ingrediente: doi morcovi
doi cartofi 200 g mazare o telina mica doi ardei grasi un dovlecel 500 g
broccoli 4 rosii 50 ml bors doua legaturi…
Read more »
Read more »
Iepure cu fasole şi sos
15 November 2013
Iepure
cu fasole şi sos din: carne de iepure, ulei, ulei de nuci, fasole
verde, ceapa verde, usturoi, miez de nuca, stafide, vin alb, smantana,
sare, piper, marar, ardei iute, ardei capia. Ingrediente: 800 g carne de
iepure 100 ml ulei 50 ml ulei de nuci 50 g fasole verde doua legaturi
de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Biscuiti garnisiti cu miere
15 November 2013
Biscuiti
garnisiti cu miere din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, oua, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 pachet de
unt (250 g) 1 cana cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 cani cu faina
(450 g) 2 oua 1 praf de copt 1/4 lingurita cu bicarbonat de sodiu
esenta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Porchetta
15 November 2013
Porchetta
din: pulpa de porc, sare, condimente, boia de ardei, fulgi de ardei
rosu, piper, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata pulpa de
porc sare 1 ½ lingurita condimente italiene 1 lingurita boia de ardei ½
lingurita fulgi de ardei rosu ½ lingurita piper negru 3 catei de usturoi
, tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Sardine cu usturoi si sos de rosii
15 November 2013
Sardine
cu usturoi si sos de rosii din: sardine, rosii, suc de rosii, ceapa,
vin alb, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg sardine 5
rosii 150 ml suc de rosii o ceapa 150 ml vin alb sec 2 catei de usturoi
2 linguri ulei o legatura marar sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Briose cu banane si nuci
15 November 2013
Briose
cu banane si nuci din: faina, praf de copt, banane, zahar pudra, zahar
tos, unt, lapte, ou, sare, nucsoara, nuci. Ingrediente: 110 g faina 1
1/2 lingurita praf de copt 4 banane foarte coapte 65 g zahar pudra 35 g
zahar tos 100 g unt moale 60 ml lapte un ou un praf de…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu peşte afumat si branza de vaci
15 November 2013
Aperitiv
cu peşte afumat si branza de vaci din: lapte dulce, oua, faina, peste
afumat, smantana, branza de vaci, capere, castarvete verde, ardei capia
copti, ceapa rosie, marar, sare, piper, ulei, lamaie. Ingrediente: 500
ml lapte dulce doua oua 350 g faina 200 g peste afumat 200 ml smantana
200 g branza de vaci o…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti cu miez de nuca
15 November 2013
Tort
de biscuiti cu miez de nuca din: biscuiti, rahat, unt, lapte, zahar,
cacao, esenta de rom ciocolata menaj, frisca lichida, miez de nuca.
Ingrediente: un kg biscuiti populari 500 g rahat 200 g unt 300 ml lapte
200 g zahar 100 g cacao o fiola subtire esenta de rom pentru crema: 200 g
ciocolata…
Read more »
Read more »
Tarta cu ansoa si capere
15 November 2013
Tarta
cu ansoa si capere din: dovlecel, morcov, fileuri de ansoa, miez de
nuca, parmezan, faina, oua, praf de copt, lapte, ulei, rosii uscate,
capere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel un morcov un
borcanel cu fileuri de ansoa picante 100 g miez de nuca 100 g parmenza
150 g faina 3 oua praf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza
14 November 2013
Prajiturele
cu afine si capsuni si glazura de crema de branza din: faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, zahar, sare, ou, lapte batut, ulei, afine,
capsuni, sirop de artar, unt, zahar pudra, branza ricotta, crema de
branza. Ingrediente pentru aluat: 1 ¼ cesti faina 2 lingurite praf de
copt ½ lingurita bicarbonat de…
Read more »
Read more »
Peste cu praz
14 November 2013
Peste
cu praz din: praz, peste, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
bucati praz 4 pesti de marime medie sau 8 mici 3 linguri bulion 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Prazul se taie rondele şi se
pune într-o cratiţă. Se toarnă apă clocotită, se lasă 5 minute, apoi se
trece rapid…
Read more »
Read more »
Gulas de porc cu coaste afumate
14 November 2013
Gulas
de porc cu coaste afumate din: carne de porc cu grasime, coaste de
porc, ceapa, morcovi, cartofi, boia iute, sare, piper, boia dulce, vin
rosu, apa, bulion, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 600 g carne de porc
cu grasime o bucata coasta afumata 3 cepe 2 morcovi 4 cartofi o
lingurita boia iute sare…
Read more »
Read more »
Ciorbă din coaste de porc
14 November 2013
Ciorbă
din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel,
ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana,
sare. Ingrediente: 600 g coaste de porc 3 morcovi o radacina patrunjel
un ardei gras 1/2 kg cartofi o ceapa 2 linguri ulei o lingurita tarhon
2-3 linguri otet pentru dres: 2 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de vaci, budinca de vanilie si coaja de lamaie
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta: musli, stafide, faina, unt, ou, branza de
vaci, zahar, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cirese. Ingrediente
blat: 150 g Musli cu stafide 100 g făină 100 g unt rece 1 ou Ingrediente
umplutura: 750 g brânză de vaci 4 ouă 150gzahăr 1 plic praf de budincă
de vanilie sucul…
Read more »
Read more »
Baton cu legume şi caşcaval
14 November 2013
Baton
cu legume şi caşcaval din: cartofi, morcov, fasole verde, mazare, ardei
gras, ghimbir, seminte de chimen, ceapa rosie, oua, ciuperci, spanac,
cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: doi cartofi un
morcov 100 g fasole verde 100 g mazare un ardei gras ghimbir ras o
lingurita cu seminte de chimen o ceapa rosie doua…
Read more »
Read more »
Chec cu castraveti, ceapa verde si chimen
14 November 2013
Chec
cu castraveti, ceapa verde si chimen din: castraveti, ulei de masline,
oua, ceapa verde, chimen, boia dulce, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 1/2 castraveti o lingura ulei de masline 2 oua 2 fire ceapa
verde o lingurita chimen macinat o lingurita boia dulce 300 ml smantana
degresata sare piper Mod de preparare: Int-o tigaie…
Read more »
Read more »
Peste prajit cu garnitura
14 November 2013
Peste
prajit cu garnitura din: crap, faina, praf de copt, apa, ulei.
Ingrediente: un crap de un kg 100 g faina plus inca 4 linguri un varf de
cutit subtire praf de copt 150 ml apa foarte rece ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se amestecă făina, praful de copt şi apa şi se…
Read more »
Read more »
Curcan marinat împletit
14 November 2013
Curcan
marinat împletit din: piept de curcan, bacon, morcov, stafide, ceapa,
usturoi, lamaie, ghimbir, ardei gras, rozmarin, oregano, busuioc, nuca
de cocos, sos fructe de padure, ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan
200 g bacon un morcov 20 g stafide o ceapa doi catei de usturoi o
lamaie ghimbir un ardei gras 5 g…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de porc afumata si varza murata
14 November 2013
Supa
cu carne de porc afumata si varza murata din: fasole boabe, foaie de
dafin, boabe de piper, cartofi, varza murata, carne de porc afumata,
sare, piper negru, faina, ulei, usturoi, supa de oase de porc, iaurt.
Ingrediente: 400 g fasole boabe 1 foaie de dafin 1/2 lingurita boabe de
piper 3 cartofi mari 400…
Read more »
Read more »
Tarta suedeza cu mere si ciocolata
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina,
amidon, praf de copt, gelatina, budinca de vanilie, lapte, mere, suc de
lamaie, frisca, intaritor de frisca, gem de mere, ciocolata rasa.
Ingrediente blat: 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 125 g făină
25 g amidon 1 linguriţă praf de copt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de pui cu sos de rosii si paste
14 November 2013
Friptura
de pui cu sos de rosii si paste din: rosii, usturoi, ulei de masline,
sare, piper, busuioc, carne de pui, paste, parmezan. Ingrediente: 2 kg
rosii 3 catei de usturoi ¼ cana ulei de masline 1 lingurita sare ¼
lingurita piper negru busuioc Carne de pui 1 pachet paste, fierte
Parmezan, pentru servire…
Read more »
Read more »
Tocana de ceapa cu usturoi si morcov
14 November 2013
Tocana
de ceapa cu usturoi si morcov din: ceapa, marar, pasta de rosii, otet,
usturoi, paprica, morcov, zahar, untdelemn. Ingrediente: 6 cepe mari o
legatura de marar doua linguri de pasta de rosii o lingura de otet 3
catei de usturoi o jumatate de lingurita de paprica un morcov o
lingurita de zahar 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta glazurata cu prune si branza
14 November 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, branza de vaci, zahar, zahar
vanilat, lamaie, faina, prune, suc de prune. Ingrediente: 5 ouă 750 g
cremă de brânză de vaci 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat coaja rasă
de la o lămâie 60 g făină Ingrediente umplutură: 750 g prune 1 plic
Tort Gelee transparent…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase de dovleac
14 November 2013
Chiftelute
delicioase de dovleac din: dovleac, miez de paine, lapte, mozzarella,
oua, sare, piper, nucsoara, patrunjel, pesmet, ulei, iaurt, patrunjel.
Ingrediente: 500 g dovleac 200 g miez de paine 50 ml lapte 100 g
mozzarella 2 oua sare piper nucsoara cateva fire patrunjel pesmet ulei
pentru prajit pentru servit: iaurt patrunjel Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Polenta cu peşte şi legume
14 November 2013
Polenta
cu peşte şi legume din: malai, peste afumat, dovlecei, apa, oua, branza
de vaci, branza telemea, morcovi, miere, scortisoara, sos de soia,
sare, piper, ulei de masline, marar, parmezan, curry. Ingrediente: 200 g
malai 400 g peste afumat doi dovlecei 1 l apa doua oua 100 g branza de
vaci 100 g branza telemea…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu ciuperci si sos
14 November 2013
Roşii
umplute cu ciuperci si sos din: rosii, ciuperci, praz, usturoi, morcov,
busuioc verde, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 8 rosii mai mari 200 g ciuperci un fir de praz mic 3 catei
de usturoi un morcov 150 g busuioc verde 50 g parmezan 30 g seminte de
pin 175…
Read more »
Read more »
Crema delicioasa de castane
14 November 2013
Crema
delicoasa de castane din: castane, zahar, apa. Ingrediente: un kg
castane 800 g zahar apa Mod de preparare: Castanelor li se face o
incizie si se pun într-o cratiţă mare cu apă cât să le acopere. Se fierb
aşa timp de 45 de minute. Apoi fiecare castană se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez expandat
14 November 2013
Orez
expandat din: ulei, seminte de mustar, usturoi, frunze de curry, caju,
arahide, fasole indiana, chili, turmeric, sare, praf de ceapa si
usturoi, coriandru, orez expandat. Ingrediente: 6 linguri ulei ¼
lingurita seminte de mustar 2 catei de usturoi, zdrobit frunze de curry 2
linguri caju ¼ ceasca arahide ½ ceasca fasole Indiana 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu sos de frisca si menta
14 November 2013
Turta
dulce cu sos de frisca si menta din: miere, zahar tos, unt,
scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, pudra de nucsoara, faina, praf
de copt, oua, zahar pudra, pepene rosu, sos de frisca si menta.
Ingrediente: 250 g miere 80 g zahar tos 30 g unt 5 g scortisoara
jumatate de lingurita cu ghimbir doua…
Read more »
Read more »