miercuri, 11 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #39

Retete pentru Craciun:

Broccoli cu somon

18 November 2013
Broccoli_cu_somonO reteta savuroasa de Broccoli cu somon din: cartofi, broccoli, somon afumat, branza de vaca, lapte, branza de oaie, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 250 g broccoli 200 g somon afumat 350 g branza de vaca proaspata 100 ml lapte 100 g branza de oaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »





Retete savuroase: Şniţel vănătoresc

18 November 2013
Snitel_vanatorescŞniţel vănătoresc din: manatarci, ceapa, ciuperci, snitele de porc, sare, piper, faina, unt, vin si smantana. Ingrediente: 10 manatarci uscate 2 cepe mici 400 g ciuperci champignon 8 snitele de porc (a 80g) sare piper 2 linguri faina 2 linguri unt topit 100 ml vin alb sec 150 g smantana   Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »





Peste cu hrean si mere

18 November 2013
Peste_cu_hrean_si_merePeste cu hrean si mere din: fileuri de peste, hrean, mere, otet, ceapa, praz, sare, piper, frunze de dafin, lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de peste 1 bucata hrean 2 mere 20 ml otet 1 ceapa 1 praz sare 5 boabe piper 1 frunze dafin 1 lamaie ulei pentru uns vasul   Mod de preparare:…
Read more »





Tarta gustoasa cu ciuperci

18 November 2013
Tarta_gustoasa_cu_ciuperciTarta gustoasa cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, praz, telemea de oaie, oua, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 200 g ciuperci 1 fir de praz 150 g branza telemea de oaie 3 oua 3 linguri  smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, se…
Read more »





File de cod cu piure de morcovi

18 November 2013
Peste_6File de cod cu piure de morcovi din: file de cod, ulei de masline, cimbru, ardei iute, ceapa, dovlecel, busuioc, lamaie, sare, piper, morcovi, smantana, unt, lapte si zahar. Ingrediente: 2 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline cimbru 1 ardei iute 1 ceapa 1 dovlecel busuioc 1 lamaie sare si piper pentru piureul de…
Read more »





Ardei şi roşii umplute cu pastă de brânză

18 November 2013
Retete_6Ardei şi roşii umplute cu pastă de brânză din: ardei, rosii, branza, unt, maioneza, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: ardei uniformi si rosii de aceeasi marime pentru pasta de branza: 200 g branza 1 lingura unt 2 linguri maioneza 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare   Mod de preparare: Speli ardeii şi roşiile.…
Read more »





Pui în sos de muştar

18 November 2013
Pui_în_sos_de_mustarPui în sos de muştar din: ciocanele, ulei, ceapa, vin alb, sare, otet de vin, apa, piper alb, galbenusuri, unt, zeama de lamaie, mustar iute de dijon, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele 2 linguri ulei 1 ceapa alba 100 ml vin alb sec sare pentru sosul de mustar: 2 linguri otet de vin alb 2…
Read more »





Reteta zilei: Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos

18 November 2013
Sote_de_legume_si_orez_cu_aroma_de_nuca_de_cocos_04Sote de legume si orez cu aroma de nuca de cocos din: orez, lapte de nuca de cocs, corinadru, limeta, ulei de masline, ciuperci, dovlecei, ardei gras, usturoi, ghimbir, boabe de fasole, ceapa, sos de peste, sare si piper.   Ingrediente: 1 ceasca orez 1 cutie lapte de cocos 1 cana coriandru tocat 2 limete…
Read more »





Sfaturi pentru prepararea SOSURILOR

18 November 2013
SosuriSosul Bechamel este unul dintre cele cinci so­suri de baza ale gastronomiei. Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lap­te. Sosul trebuie să fiarbă bine pentru a nu ră­mâne făina crudă, laptele folosit trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, so­sul trebuie trecut prin…
Read more »





Prajitura cu crema de vanilie

18 November 2013
Prajitura_cu_crema_de_vaniliePrajitura cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, faina, fulgi de nuca de cocos, sare, galbenusuri, zahar, lapte, unt, smantana si fructe uscate. Ingrediente: 4 albusuri 150 g zahar 1 pliculet zahar vanilat 3 linguri faina 2 linguri fulgi de nuca de cocos sare pentru crema: 4 galbenusuri 1 pastaie de vanilie 4 linguri…
Read more »





Ruladă de orez cu ficat

18 November 2013
Retete_5Ruladă de orez cu ficat din: orez, ficat de porc, paine, pesmet, oua, untura de porc, patrunjel, usturoi, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: 250 g orez 500 g ficat de porc (sau pui) 6 felii paine 1 cana pesmet 8 oua 1 lingura untura de porc 1 legatura patrunjel 4-5 fire usturoi verde sare boia…
Read more »





Ciorbă savuroasa de peşte

18 November 2013
Ciorba_savuroasa_de_pesteCiorbă savuroasa de peşte din: ceapa, ardei grasi, leustean, orez, cartofi, ardei iue, otet, sare si peste. Ingrediente: 3 cepe portivite 2 ardei grasi 1 mana buna de leustean sau telina (frunze) 2 maini de orez 4 cartofi 1 ardei iute otet sare peste combinati (daca e slab, adaugi si cateva picaturi de ulei)   Mod…
Read more »





Tarta cu ciuperci – numai bun pentru vegetarieni

18 November 2013
Tarta_cu_ciuperciTarta cu ciuperci  din: cartofi, drojdie, faina, oua, unt, sare, nucsoara, manatarci, praz, ceapa, chimpignon, piper, crema de branza, lapte si patrunjel. Ingrediente:  200 g cartofi 1/2 cubulet de drojdie (21 g) 150 g faina 4 oua 2 linguri unt sare nucsoara rasa 10 g manatarci uscate 1 fir de praz 2 cepe 400 g champignon…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu frisca si capsuni

17 November 2013
Tarta_cu_frisca_si_capsuni_08Tarta cu frisca si capsuni din: nuci, pudra de cacao, miere, sare, lapte de cocos, capsuni.   Ingrediente aluat: 3 cani nuci ½ cesti pudra de cacao ½ ceasca de miere ⅛ lingurita sare Ingrediente umplutura: 1 cutie lapte de cocos ¼ ceasca de miere Ingrediente topping : ½ kg capsuni feliate Mod de preparare:…
Read more »





Cascaval pane cu crochete

17 November 2013
Cascaval_pane_cu_crocheteCascaval pane cu crochete din: cascaval, oua, lapte, faina, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: pentru cascaval: 250 g cascaval 2 oua 3-4 linguri lapte 1 lingura jumatate de faina pesmet sare piper ulei pentru prajit pentru crochete: 500 g cartofi fierti 2 galbenusuri 1 ou 2 linguri faina 1 lingura pesmet 2…
Read more »





Rondele de ceapă pane

17 November 2013
Retete_1Rondele de ceapă pane pane din: ceapa, oua, faina, pesemt, apa minerala, sare si ulei. Ingrediente: 3 cepe mari 3 oua faina pesmet apa minerala sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele de circa 1 deget, desfaci foile cu grijă să nu se rupă, să rămână cercuri. Pui cercurile pe un prosop…
Read more »





Tort cu crema de mar

17 November 2013
Tort_cu_crema_de_marTort cu crema de mar din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt, stafide, rom, fructe confiate, mere acrisoare, zeama de lamaie, amidon, suc de mar, zahar, zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 200 g zahar pudra 200 g unt 5 oua 1 pliculet praf de copt 100 g stafide 2-3…
Read more »





Retete culinare: Conopida umpluta

17 November 2013
Conopida_umplutaConopida umpluta din: conopida, carne de pui sau de vita, ceapa, sare, piper, mozzarella si folie de aluminiu. Ingrediente:  1 conopida medie 200 g carne de pui sau de vita tocata 1 ceapa sare piper 100 g mozzarella folie de aluminiu   Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi în apă cu sare. Apoi introduci…
Read more »





Iahnie cu bacon

17 November 2013
Iahnie_cu_baconIahnie cu bacon din: fasole alba, bacon afumat, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasole alba boabe 250 g bacon afumat 1 ceapa potrivita 2 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 linguri pasta de tomate patrunjel verde sare piper zdrobit   Mod de preparare: Se pune fasolea cu…
Read more »





File de peste impletit

17 November 2013
File_de_peste_impletitFIle de peste impletit din: file de peste, sare, piper, ceapa, unt, portocala, marar, vin, fond de peste si morcovi. Ingrediente: 4 bucati file de pete, fara pielita(pastrav, coregon, salau sau pangasius) sare  piper o ceapa o lingura de unt o portocala pentru coaja 2 linguri marar tocat 100 ml vin alb 300 ml fond de…
Read more »





Ciuperci marinate pentru iarna

17 November 2013
Ciuperci_marinate_pentru_iarnaCiuperci marinate pentru iarna din: ciuperci de padure, otet din vin alb, sare, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, marar si lamaie. Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure (galbiori, ghirbi, ghebe) 1 pahar otet din vin alb 3 linguri sare neiodata 2 lingurite boabe de piper (negru rosu) 1 lingurita boabe de ienibahar…
Read more »





Reteta zilei: Suc din fructe de mango

17 November 2013
Suc_din_fructe_de_mango_5O reteta savuroasa de Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chili, sare, ulei de nuca de cocos, seminte de mustar si frunze de curry.   Ingrediente: 4-5 bucati mango 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de nuca de…
Read more »





Retete savuroase: Prăjitură cu stafide

17 November 2013
Prajitura_cu_stafideO reteta delicioasa de prajitura cu: stafide, faina, sare, zahar,unt, drojdie, lapte, miere, scortisoara. Ingrediente: 500 g făină 1 praf de sare 50 g zahăr 75 g unt 1 cubuleţ drojdie (42 g) 250 ml lapte călduţ 4 linguri miere 150 g stafide 150 g amestec de zahăr cu scorţişoară Mod de preparare: Amestecaţi într-un…
Read more »





Barbun in sos picant

17 November 2013
Barbun_in_sos_picantO reteta delicioasa de barbun cu:frunze de dafin, usturoi, otet, amidon, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2 frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se…
Read more »





Omletă cu paste presărată cu ciuperci

17 November 2013
Omleta_cu_paste_presarata_cu_ciuperciOmletă cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sarea 200 g ciuperci champignon 4 cepe verzi 1 catel de usturoi 5 oua 50 g smantana 1 lingura patrunjel tocat 2 linguri parmezan ras piper 3 linguri ulei…
Read more »





Retete gustoase: Saganaki

17 November 2013
SaganakiO reteta delicioasa de saganaki cu: branza feta, ceapa, rosii, arde gras, ardei iute, masline negre, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: o felie de brânză feta mai groasă o rondea de ceapă 1-2 felii de roşie 2 felii de ardei gras câteva rondele de ardei iute 3-4 măsline negre 2 linguri cu ulei…
Read more »





Prăjitură cu zmeură si frisca

17 November 2013
Prajitura_cu_zmeuraO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, sare, lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza dulce, iaurt, zahar vanilat, lichior de zmeura, frisca. Ingrediente aluat: 200 g unt 175 g zahăr 4 ouă 1 praf de sare coaja rasă de la 1/4 lămâie 175 g făină 25 g amidon 1/2 pachet…
Read more »





Macaroane cu carne tocată la cuptor

17 November 2013
Macaroane cu carne tocată la cuptorO reteta delicioasa de macaroane cu: carne de vita, rosii, ceapa, parmezan, faina, lapte, unt, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, oregano. Ingrediente: un pachet macaroane un kilogram carne de vită două conserve de roşii 2 cepe 150 g parmezan 9 lin­guri cu făină un litru lapte dulce 100 g unt, ulei de…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la cuptor

17 November 2013
Cartofi_cu_morcovi_si_pulpe_de_pui_la_cuptor_09O reteta simpla si gustoasa de Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la cuptor din: cartofi, morcovi, sare, piper si pulpe de pui. Ingrediente: 4-5 cartofi 2 morcovi Sare si piper 6 pulpe de pui   Mod de preparare: Se curata cartofii si morcovii. Cartofii se taie felii, morcovii rondele. Carnea de pui se…
Read more »





Creveţi cu roşii cherry şi vin alb

17 November 2013
Creveti_cu_rosii_cherry_si_vin_albO reteta delicioasa de creveti cu: ulei de masline, ceapa, ceapa verde, usturoi, vin alb, rosii cherry, ciuperci, patrunjel, sare, piper, orez, suc de rosii. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline o ceapă 3 fire de ceapă verde 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb 300 g roşii cherry 500 g creveţi decorticaţi 4…
Read more »





Deserturi savuroase: Prăjitură cu vişine

17 November 2013
Prajitura_cu_visineO reteta delicioasa de prajitura cu: visine, faina, unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, amidon, praf de copt, lichior de oua, frisca, intaritor frisca. Ingrediente: 750 g vişine (bor­can) 450 g făină 250 g unt 180 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf de sare 4 ouă 100 g amidon 1 pacheţel praf de…
Read more »





Retete culinare: Tocanita elvetiana

17 November 2013
Tocanita_elvetianaO reteta delicioasa de tocanita elvetiana cu: snitel de porc, ceapa, ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel. Ingrediente: 600 g şniţel de porc şi viţel 2 cepe mici (arpagic) 500 g ciuperci 3 linguri ulei sare piper 100 ml vin sec 200 ml smântână 1 lingură pătrunjel Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o…
Read more »





Pui cu orez

17 November 2013
Pui_cu_orezO reteta delicioasa de pui cu: orez, supa, carne de pui, sare, piper, ardei gras, rosii, mazare, boia de ardei, piper. Ingrediente: 250g orez 600 ml supă 4 pulpe de pui sare piper 2 ardei graşi verzi 250 g roşii 300 g mazăre congelată 1 lingură boia de ardei, dulce 1 linguriţă piper Cayenne  …
Read more »


Paste cu şuncă

17 November 2013
Paste_cu_suncaO reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, arpagic, rosii cherry, ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan. Ingrediente: 350 g paste (penne) sare 150 g prosciutto 4 cepe mici (arpagic) 250 g roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 50 g sos pesto (borcan) piper 80 g parmezan Mod de preparare: Fierbeţi pastele în…
Read more »





Retete savuroase: Chiftelute aromate

17 November 2013
Chiftelute_aromateO reteta delicioasa de chiftelute aromate din: ceapa, dovlecel, carne tocata, branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galbe, anghinare, usturoi, cimbru, rozmarin, fruct stea. Ingrediente: 1 ceapă 1 dovlecel mic 500 g amestec de carne tocată 2 linguri brânză dulce 1 lingură pesmet sare pi­per 3 linguri ulei 2 ardei galbeni şi roşii cutie…
Read more »





Pâine în straie de sărbătoare

17 November 2013
Pâine_în_straie_de_sarbatoarePâine în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt, lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea soarelui un ou pentru uns   Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol…
Read more »





Clatite cu ficatei de pui si ceapa

17 November 2013
Clatite_cu_ficatei_de_pui_si_ceapaClatite cu ficatei de pui si ceapa din: clatite, ficatei de pui, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: aluat de clatite 250 g ficatei de pui 1 ceapa 2 catei de usturoi 3-4 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Pregăteşte aluatul clasic de clătite. Prăjeşte clătitele şi lasă-le deoparte să se răcorească.…
Read more »





Cupe de ciocolată cu magiun

17 November 2013
Cupe_de_ciocolata_cu_magiunCupe de ciocolată cu magiun din: ciocolata neagra, frisca, esenta de rom, portocale, pepene rosu, magiun de prune, migdale, scortisoara, boia iute, ulei. Ingrediente: 500 g ciocolata neagra 300 g frisca o lingura cu esenta de rom 50 g portocale confiate 50 g pepene rosu confiat 150 g magiun de prune 100 g migdale un…
Read more »





Chiftele de mazare cu susan

17 November 2013
Chiftele_de_mazare_cu_susanChiftele de mazare cu susan din: mazare, oua, faina, seminte de susan, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conserva mare mazare 2 oua o lingura fiana 100 g seminte de susan ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi ardeiul cubulete. După ce s-au înmuiat,…
Read more »





Salata de linte cu dovlecei

17 November 2013
Salata_de_linte_cu_dovleceiSalata de linte cu dovlecei din: linte, dovlecei, miez de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de in, cimbru, otet balsamic, ulei de masline, spanac, leurda, menta verde, busuioc verde, sare, piper, ulei, crutoane. Ingrediente: 200 g linte doi dovlecei 50 g miezuri de floarea soarelui 20 g seminte de susan seminte de in 2…
Read more »





Reteta zilei: Taitei de orez cu sos picant de rosii

17 November 2013
Taitei_de_orez_cu_sos_picant_de_rosii_10Taitei de orez cu sos picant de rosii din: sos de rosii, usturoi, ceapa, fulgi de ardei rosu, apa, piper, patrunjel, busuioc, oregano, sos worcestershire, otet, sare, parmezan, ulei de masline, taitei de orez.   Ingrediente : 2 cutii de sos de roșii 1 catel de usturoi, tocat ½ ceasca cubulete ceapa ¼ lingurita fulgi…
Read more »





Zargan cu legume

17 November 2013
Zargan_cu_legumeZargan cu legume din: zargani, cuscus, morcovi baby, ulei de masline, ulei de nuci, ceapa alba, sos de soia, dafin, rosii uscate, oregano, lamaie, fulgi de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 zargani 140 g cuscus prefiert 500 g morcovi baby 100 ml ulei de masline 50 ml ulei de nuci doua cepe albe o…
Read more »





Prajitura cu portocale si sos de zmeura

17 November 2013
Prajitura_cu_portocale_si_sos_de_zmeuraPrajitura cu portocale si sos de zmeura din: oua, faina, zahar tos, portocale, praf de copt, sare, zahar vanilinat, cacao, esenta de rom, caise confiate, gem de mure, frisca, sos de zmeura, inghetata de menta. Ingrediente: 3 oua 400 g faina 70 g zahar tos doua portocale praf de copt sare 70 g zahar vanilinat…
Read more »





Pui cu sos alb si orez

17 November 2013
Pui_cu_sos_alb_si_orezPui cu sos alb si orez din: piepturi de pui, praz, lapte de cocos, ghimbir, orez, ardei capia, morcovi, ceapa, amidon alimentar, cimbru, semine de mac, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: doua piepturi de pui un fir de praz 300 ml lapte de cocos o lingurita cu ghimbir ras 100 g orez doi…
Read more »





Chiftele de peşte cu morcovi

17 November 2013
Chiftele_de_peste_cu_morcoviChiftele de peşte cu morcovi din: fileuri de peste, oua, ceapa, pesmet, morcovi baby, ridichi rosii, castarveti verzi, iaurt, usturoi, menta verde, paine, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g fileuri de peste doua oua o ceapa alba 50 g pesmet 100 g morcovi baby ridichi rosii 3 castraveti verzi 250 ml iaurt 3 catei…
Read more »





Briose cu masline si cascaval

17 November 2013
Briose_cu_masline_si_cascavalBriose cu masline si cascaval din: faina, lapte, masline, cascaval, ulei, praf de copt, oua, sare. Ingrediente: 300 g faina 200 ml lapte 100 g masline negre fara samburi 100  masline verzi fara samburi 250 g cascaval 2-3 linguri ulei 1 praf de copt 2 oua sare   Mod de preparare: Intr-un castron, cerni faina,…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu nuca de cocos si mousse de ciocolata

16 November 2013
Prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_mousse_de_ciocolata_08Prajitura cu nuca de cocos si mousse de ciocolata din: nuca de cocos, miere, ulei de nuca de cocos, sare, avocado, cacao, vanilie, lapte de cocos, sirop de artar.   Ingrediente blat: 2 cesti nuca de cocos tocata 1/4 ceasca de miere 1 lingura ulei de nuca de cocos 1 varf de cutit de sare…
Read more »





Crap cu sos de smantana

16 November 2013
Crap_cu_sos_de_smantanaCrap cu sos de smantana din: crap, ulei, smantana, mustar, unt, sare, piper, marar, lamaie. Ingrediente: un crap de 1,5 kg ulei pentru sos: 400 ml smantana o lingura mustar fin 40 g unt sare piper 1/2 legatura marar lamaie   Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă. Se unge…
Read more »





Tocanita de pui cu linte

16 November 2013
Tocanita_de_pui_cu_linteTocanita de pui cu linte din: piept de pui, linte, ceapa, ardei gras, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui plus maruntaiele o conserva mare de linte o ceapa un ardei gras 3 linguri bulion 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi ardeiul…
Read more »





Orez cu ciuperci si surimi

16 November 2013
Orez_cu_ciuperci_si_surimiOrez cu ciuperci si surimi din: orez, surimi, ciuperci, ceapa, unt, curry, sare. Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 4 batoane surimi 5 ciuperci proaspete o ceapa 50 g unt un praf curry un praf sare pentru servit: 2 batoane surimi   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu unt topit se pune ceapa la…
Read more »





Cornuri cu telemea si sunca

16 November 2013
Cornuri_cu_telemea_si_suncaCornuri cu telemea si sunca din: aluat foitaj, ou, telemea, nuci, sunca. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 ou 300 g telemea 200 g nuci 250 g sunca feliata (optional)   Mod de preparare: Lasi foitajul la decongelat. Razi telemeaua si o amesteci cu oul batut. intinzi foitajul si il tai in patrate micai (cat…
Read more »





Ciorba de peste cu zeama de lamaie

16 November 2013
Ciorba_de_peste_cu_zeama_de_lamaieCiorba de peste cu zeama de lamaie din: carne de peste, morcov, ceapa, masline, castarveti murati, lamaie, foi de dafin, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de peste (crap sau somon) 1 morcov 1 ceapa 200 g masline 3-4 castarveti murati 1 lamaie 2 foi de daifn sare 1 lingura ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Cannelloni cu spanac şi sos

16 November 2013
Cannelloni_cu_spanac_si_sosCannelloni cu spanac şi sos din: foi de lasagna, spanac, ricotta, parmezan, usturoi verde, ceapa verde, suc de rosii, porumb, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper, mozzarella, nucsoara. Ingrediente: 24 foi de lasagna 500 g spanac congelat 200 g ricotta 100 g parmezan doua fire de usturoi verde doua cepe verzi 500 ml suc de rosii…
Read more »





Clatite cu sunca si smantana

16 November 2013
Clatite_cu_sunca_si_smantanaClatite cu sunca din: faina, oua, lapte dulce, mozzarella, ardei iute, ardei gras, ceapa rosie, usturoi, sunca, frunze de capere murate, marar, sare, piper, ulei, smantana. Ingrediente: 225 g faina 3 oua 200 ml lapte dulce 250 g mozzarella un ardei iute un ardei capia un ardei gras doua cepe rosii doi catei de usturoi…
Read more »





Cornuri cu susan si mac

16 November 2013
Cornuri_cu_susan_si_macCornuri cu susan si mac din: faina, lapte, ou, drojdie, zahar, cascaval, sare, susan, sare de mare, mac. Ingrediente: 500 g faina 100-150 ml lapte 1 ou 1 cub drojdie 1 lingurita zahar 250 g cascaval sare susan sare de mare mac   Mod de preparare: Cerni faina, o pui intr-un vas incapator si adaugi…
Read more »





Tarta cu ardei, usturoi si cascaval

16 November 2013
Tarta_cu_ardei_usturoi_si_cascavalTarta cu ardei, usturoi si cascaval din: apa, faina, unt, sare, ardei grasi, usturoi, cascaval, oua, lapte, busuioc, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 2-3 lingurite apa rece 200 g faina 100 g unt 1 praf de sare 1 ou pentru umplutura: 5 ardei grasi rosii 2 catei de usturoi 200 g cascaval 2 oua 4…
Read more »





Omleta cu castraveti si surimi

16 November 2013
Omleta_cu_castraveti_si_surimiOmleta cu castraveti si surimi din: oua, batoane de surimi, creveti, castravete, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 8 batoane surimi 4 creveti congelati un castravete 100 ml ulei 25 g unt sare piper   Mod de preparare: Intâi se prepară creveţii congelaţi, care se pun într-o tigaie cu unt topit, se dau cu…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de porc cu tofu si sos

16 November 2013
Mancare_de_porc_cu_tofu_si_sos_06Mancare de porc cu tofu si sos din: tofu, carne de porc, ceapa verde, usturoi, ghimbir, orez fiert, sos fasole, otet, sos de soia, apa, pasta de usturoi, amidon, sare, zahar.   Ingrediente: 1 bucata tofu, taiata cuburi ½ kg carne de porc 1 lingura ceapa verde , tocata 1 lingurita usturoi , tocat 1…
Read more »





Carnati de casa cu usturoi si cimbru

16 November 2013
Carnati_de_casa_cu_usturoi_si_cimbruCarnati de casa cu usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de porc, usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute. Ingrediente: 5 kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8 catei de usturoi sare piper macinat cimbru boia de ardei iute   Mod de preparare: Tai carnea…
Read more »





Tort cu crema de vanilie si nuci

16 November 2013
Tort_cu_crema_de_vanilie_si_nuciTort cu crema de vanilie si nuci in: unt, oua, zahar pudra, sare, faina, alune macinate, praf de copt, lapte, budinca de vanilie, frisca, branza de vaci. Ingrediente: blat: 150 g unt 4 oua 150 g zahar pudra 1 praf sare 175 g faina 125 g alune macinate 3 lingurite praf de copt 120 ml…
Read more »





Cotlet de porc in sos picant cu garnitura

16 November 2013
Cotlet_de_porc_in_sos_picant_cu_garnituraCotlet de porc in sos picant cu garnitura din: cotlet de porc, pasta de ardei capia, ardei iute, ulei, sare, piper, zahar, boia, cimbru, rozmarin, cartofi, castraveciori murati, cimbru. Ingrediente: 4 bucati cotlet de porc pentru sosul picant 100 g pastă de ardei capia un ardei iute 50 ml ulei sare piper 1 lingurita zahăr boia iute şi dulce…
Read more »





Ciorba de perisoare cu orez

16 November 2013
Ciorba_de_perisoare_cu_orezCiorba de perisoare cu orez din: apa, bors, ceapa, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosie, patrunjel, marar, orez, ulei, oua, carne tocata, sare, piper. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 2 cepe medii 3 morcovi 1 ardei gras rosu 1 pastarnac 1/2 telina 1 rosie mare patrunjel si marar 100 g orez 3 linguri…
Read more »





Rinichi cu sos de smântână si mix de legume sotate

16 November 2013
Rinichi_cu_sos_de_smântâna_si_mix_de_legume_sotateRinichi cu sos de smântână si mix de legume sotate din: rinichi de vitel, ulei, lapte, ceapa, castraveciori muati, rosii, unt, smantana, sare, piper, boia, marar, patrunjel. Ingrediente: 500-600 g rinichi de vitel 1 ceascuta ulei 1/2 l lapte 1 ceapa 3-4 castraveciori murati 4 rosii coapte 1 lingura unt 1 ceasca smantana grasa sare…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si miez de nuca

16 November 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_miez_de_nucaPrajitura cu ciocolata si miez de nuca din: merisoare uscate, rom, miez de nuca, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, cacao, ciocolata, scortisoara, ciocolata cu lapte, miez de nuca. Ingrediente: aluat: 50 g merisoare uscate 4 linguri rom 100 g miez de nuca 150 g unt moale 100 g zahar 2 plicuri…
Read more »





Reteta zilei: Galuste umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute

16 November 2013
Galuste_umplute_cu_branza_cascaval_nuci_ceapa_verde_si_ardei_iute_19_1Galuste umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute din: foi pentru placinta, cascaval, branza, ardei iute, ceapa verde, nuci, zahar brun, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pachet foi pentru placinta 1 bucata cascaval 1 bucata branza cheddar 1 ardei iute proaspat 1 fir ceapa verde 3 nuci 1 ½ lingurite zahar…
Read more »





Clatite cu branza telemea si cascaval

16 November 2013
Clatite_cu_branza_telemea_si_cascavalClatite cu branza telemea si cascaval din: aluat de clatite, branza telemea, unt, ou, cascaval, smantana, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: aluat clasic de clatite 1 cutie branza telemea/branzica de casa 1 cub de unt 1 ou 100 g cascaval 3 linguri cu smantana marar patrunjel sare   Mod de preparare: Dublează compoziţia de la aluatul…
Read more »


Salata cu fasole si surimi

16 November 2013
Salata_cu_fasole_si_surimiSalata cu fasole si surimi din: fasole pastai, surimi, ceapa verde, ardei gras, boabe de fasole, marar, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: o cutie mica fasole pastai 5 batoane surimi 3 fire ceapa verde un ardei gras verde 4 linguri boabe fasole 1/2 legatura marar pentru sos: sucul unei lamai 3 linguri ulei sare…
Read more »





Minitarte cu ciuperci

16 November 2013
Minitarte_cu_ciuperciMinitarte cu ciuperci din: faina, ou, sare, piper, unt, lapte, unt, praz, sare, ciuperci, cimbru, smantana, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 200 g unt 2-3 lingurite lapte rece pentru umplutura: 90 g unt 3 fire praz 1/2 lingurita sare 500 g ciuperci 2 lingurite cimbru…
Read more »





Tarta cu alune de padure

16 November 2013
Tarta_cu_alune_de_padureTarta cu alune de padure din: unt, zahar, faina, ou, sare, suc de lamaie, smantana, alune de padure. Ingrediente: 300 g unt 450 g zahar 150 g faina 1 ou sare 1 lingurita suc de lamaie 100 g smantana dulce 400 g alune de padure   Mod de preparare: Se frământă un aluat din 100…
Read more »





Somon cu orez roşu

16 November 2013
Somon_cu_orez_rosuSomon cu orez roşu din: somon, orez rosu, limete, miez de nuca, ceapa alba, ceapa rosie, otet de mere, smantana, gulii, zahar pudra, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 150 g orez rosu doua limete 100 g miez de nuca o ceapa alba o ceapa rosie 150 ml otet…
Read more »





Pate de ficat cu rozmarin

16 November 2013
Pate_de_ficat_cu_rozmarinPate de ficat cu rozmarin din: ficat de vitel, unt, ulei, ceapa, castravete in otet, sare, piper, cimbru, masline, rozmarin. Ingrediente: 1 kg ficat de vitel 1 pachet (200 g) unt 100 ml ulei 2-3 cepe 1 castravete in otet sare piper putin cimbru de gradina cateva masline rozmarin, de preferat verde   Mod de…
Read more »





Ciuperci cu linte şi mămăligă

16 November 2013
Ciuperci_cu_linte_si_mamaligaCiuperci cu linte şi mămăligă din: ciuperci, linte, praz, malai, apa, usturoi, pasta de tomate, rosii, ardei gras, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, spanac. Ingrediente: 600 g ciuperci mai mari 100 g linte jumatate de fir de praz 200 g malai 750 ml apa doi catei de usturoi o lingura cu pasta…
Read more »





Taitei cu sunca si varza

16 November 2013
Taitei_cu_sunca_si_varzaTaitei cu sunca si varza din: taitei, sare, varza alba, ceapa, unt, zahar, otet, sunca de praga, piper, chimen, coriandru, smantana, amidon, lapte, nucsoara, piper de cayenne, emmentaler. Ingrediente: 250 g taitei lati sare 800 g varza alba 1 ceapa 2 linguri unt 2 lingurite zahar 4 linguri otet 150 g sunca de Praga piper…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu conopida si ceapa

16 November 2013
Orez_cu_conopida_si_ceapa_05Orez cu conopida si ceapa din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa, conopida, orez, vin alb, verdeata, parmezan, maghiran, sare, piper.   Ingrediente: 4 cesti supa de pui 1 cana cu apa 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata ½ conopida, rupta buchetele 1 1/2 cesti de orez 1/2 cana vin alb…
Read more »





Tarte cu sos de roşii

16 November 2013
Tarte_cu_sos_de_rosiiTarte cu sos de roşii din: dovlecei, vanata, morcovi, ceapa verde, ardei capia, oua, faina, unt, iaurt, parmezan, praf de copt, busuioc, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: un dovlecel o jumatate de vanata un morcov o legatura ceapa verde doi ardei capia doua oua 300 g faina 125 g unt 250 ml iaurt…
Read more »





Plăcintă cu pere şi căpşune

16 November 2013
Placinta_cu_pere_si_capsunePlăcintă cu pere şi căpşune din: faina, unt, apa, ou, pere, capsune, scortisoara, sare, miere, zahar tos, lamaie, pesmet, cacao, frisca, sos de menta. Ingrediente: 200g faina 130 g unt 125 ml apa un ou 400 g pere 200 g capsune o lingurita cu scortisoara un sfert de lingurita cu sare o lingura cu miere…
Read more »





Sufleu cu sunca, ricotta si parmezan

16 November 2013
Sufleu_cu_sunca_ricotta_si_parmezanSufleu cu sunca, ricotta si parmezan din: faina, sare, oua, ulei de masline, sunca afumata, ricotta, parmezan, galbenus, piper, albus, ceapa, rosii decojite, amestec de ierburi, otet, patrunjel. Ingrediente: 250 g faina sare 2 oua 4 linguri ulei de masline 100 g sunca afumata taiata cuburi 250 g ricotta 50 g parmezan ras 1 galbenus…
Read more »





Crema catalana cu fructe

16 November 2013
Crema_catalana_cu_fructeCrema catalana cu fructe din: smantana, galbenusuri, zahar, extract de vanilie, pudra de scortisoara, coaja de portocala, vin dulce. Ingrediente: 500 ml smantana 4 galbenusuri 50 g zahar o lingurita extract de vanilie o lingurita pudra scortisoara coaja rasa de la o portocala o lingurita vin dulce   Mod de preparare: Se pune la încălzit…
Read more »





Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi

16 November 2013
Cuscus_cu_patrunjel_si_cârnatiCuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi din: cuscus, carnati albi, patrunjel, ceapa, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, rosii uscate, busuioc, menta, sare, piper. Ingrediente: 200 g cuscus semipreparat 600 g carnati albi o legatura de patrunjel o ceapa alba doi catei de usturoi 200 g rosii cherry 30 ml ulei de masline 8 rosii uscate…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata

15 November 2013
Prajiturele_de_unt_de_arahide_cu_glazura_de_crema_de_ciocolata_05Prajiturele de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata din: unt de arahide, zahar de nuca de cocos, ou, crema de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca unt de arahide 1 cana de zahar de nuca de cocos 1 ou Crema de ciocolata, pentru servire     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C.…
Read more »





Sardine cu piure şi sos de roşii

15 November 2013
Sardine_cu_piure_si_sos_de_rosiiSardine cu piure şi sos de roşii din: sardine afumate, rosii cherry, miere, zahar tos, rosii uscate, telina, unt, smantana, scortisoara, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g sardine afumate 600 g rosii cherry doua linguri cu miere o lingura cu zahar tos 8 rosii uscate in ulei 800 g telina 75 g…
Read more »





Gogoşele cu frişcă şi ananas

15 November 2013
Gogosele_cu_frisca_si_ananasGogoşele cu frişcă şi ananas din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, zahar vanilinat, unt, sare, zahar tos, budinca de vnailie, ananas, scortisoara, ulei, frisca. Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte dulce 25 g drojdie doua oua doua pliculete zahar vanilinat 50 g unt un sfert de lingurita cu sare 80 g zahar tos un…
Read more »





Lasagna de legume cu dovleac

15 November 2013
Lasagna_de_legume_cu_dovleacLasagna de legume cu dovleac din: dovleac, sare, spanac, usturoi, rozmarin, ulei de masline, piper, sos bechamel, nucsoara, foi de lasagna, parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac sare 600 g spanac 2 catei de usturoi 1 lingura rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline piper 500 g sos bechamel nucsoara rasa 8 foi de lasagna 10…
Read more »





Pizza cu carne de pui şi gălbiori

15 November 2013
Pizza_cu_carne_de_pui_si_galbioriPizza cu carne de pui şi gălbiori din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, galbiori, piept de pui, usturoi, oregano, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 275 ml apa 100 ml ulei de masline o lingurita cu zahar tos…
Read more »





Ciuperci cu cartofi la cuptor

15 November 2013
Ciuperci_cu_cartofi_la_cuptorCiuperci cu cartofi la cuptor din: ciuperci, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, ardei iute, cartofi, pasta de tomate, rosii, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, usturoi, legume de sezon. Ingrediente: 500 g ciuperci o ceapa rosie un ardei capia un ardei gras un ardei iute 500 g cartofi o lingura cu…
Read more »





Sufleu cu carne de vita

15 November 2013
Sufleu_cu_carne_de_vitaSufleu cu carne de vita din: ceapa, carne de vita tocata, unt, rosii, otet balsamic, oregano, sare, piper, zahar, boia, paste, dovleac, faina, supa, lapte, cascaval, galbenus. Ingrediente: 2 cepe 400 g carne de vita tocata 3 linguri unt 250 g rosii (conserva) 1-2 lingurita otet balsamic 1 lingurita oregano uscat sare piper zahar boia…
Read more »





Plăcintă cu brânză şi fructe de pădure

15 November 2013
Placinta_cu_brânza_si_fructe_de_padurePlăcintă cu brânză şi fructe de pădure din: foitaj, crema de branza, oua, gris, extract de vanilie, fructe de padure, coaja de lamaie, zahar. Ingrediente: o foaie foitaj 300 g crema de branza 2 oua o lingurita gris o lingurita extract de vanilie 100 g fructe de padure coaja de la o lamaie sau o…
Read more »





Vitel cu legume si piure de rosii

15 November 2013
Vitel_cu_legume_si_piure_de_rosiiVitel cu legume si piure de rosii din: carne macra de vitel, stevie, cartofi, morcovi, ardei, praz, usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne macră de viţel 3 legaturi ştevie 4 cartofi 3 morcovi 2 ardei 2 fire praz 2-3 căţei de usturoi  sare  piper 50 ml ulei 1 legatura pătrunjel   Mod de preparare: Se taie carnea de vită cubuleţe şi…
Read more »





Cârnaţi cu piure de cartofi

15 November 2013
Cârnati_cu_piure_de_cartofiCârnaţi cu piure de cartofi din: cartofi, mazare, carnati, telina, praz, pasta de ardei capia, ceapa, rosii, smantana, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, castraveti murati, usturoi. Ingrediente: 8 cartofi 200 g mazare 4 rotite de carnati o telina un fir de praz 3 linguri cu pasta de ardei capia o ceapa alba…
Read more »





Reteta zilei: Pui si cartofi la cuptor cu sos de coriandru

15 November 2013
Pui_si_cartofi_la_cuptor_cu_sos_de_coriandru_08Pui si cartofi la cuptor cu sos de coriandru din: pui, cartofi, ardei iute, boia de ardei, usturoi, sare, coriandru, otet, ulei de masline, piper, iaurt, piper, suc de lamaie.   Ingrediente: 1 pui intreg ( 3-4 kg ) 1 ½ cartofi, taiati felii subtiri Ingrediente marinata: 2 ardei iuti 2 linguri boia de ardei…
Read more »





Tarte cu praz

15 November 2013
Tarte_cu_prazTarte cu praz din: faina, sare, ou, unt, apa rece, unt, praz, zahar, sare, piper, cascaval, oua. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 1 praf de sare 1 ou 100 g unt 1-2 lingurite apa rece pentru umplutura: 30 g unt 2 fire de praz 1 lingurita zahar 1 praf de sare 1 praf de…
Read more »





Ciorba de crap cu legume si ardei iute

15 November 2013
Ciorba_de_crap_cu_legume_si_ardei_iuteCiorba de crap cu legume si ardei iute din: crap, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ardei grasi, orez, bors, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, oua, sare, piper, patrunjel, ardei iute, malai. Ingrediente: un kg crap doua cepe 2 morcovi o radacina de pastarnac o telina mica 2 ardei grasi 50 g orez 350…
Read more »





Desert cu mere si sos de lamaie

15 November 2013
Desert_cu_mere_si_sos_de_lamaieDesert cu mere si sos de lamaie din: mere, ananas, morcovi, stafide, miez de nuca, miere, scortisoara, nuca de cocos, menta, lamaie, portocala, ciocolata, frisca, sos de lamaie. Ingrediente: 4 mere o conserva de ananas doi morcovi 50 g stafide 100 g miez de nuca doua linguri cu miere pudra de scortisoara 30 g nuca…
Read more »





Covrigei cu coacăze

15 November 2013
Covrigei_cu_coacazeCovrigei cu coacăze din: unt, zahar tos, zahar vanilinat, ou, faina, nuca de cocos, lamaie, portocala, ciocolata neagra, frisca, sare, coacaze negre. Ingrediente: 150 g unt 100 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat un ou 250 g faina 20 g nuca de cocos o lamaie o portocala 200 g ciocolata neagra 300 ml frisca…
Read more »





Paste cu ton si fileuri de ansoa

15 November 2013
Paste_cu_ton_si_fileuri_de_ansoaPaste cu ton si fileuri de ansoa din: paste, ton in ulei, rosii cherry, rosii uscate, capere, spanac baby, ceapa, masline, cimbru, iaurt, usturoi, sare, piper, ulei, ansoa. Ingrediente: 400 g paste doua conserve ton in ulei 200 g rosii cherry 8 rosii uscate o lingura cu capere 200 g spanac baby o ceapa 100…
Read more »





Clatite cu dulceata de capsune

15 November 2013
Clatite_cu_dulceata_de_capsuneClatite cu dulceata de capsune din: oua, lapte, faina, unt, sare, ulei. Ingrediente: 2 oua 1 cana cu lapte (250 ml) 3-4 linguri cu faina 1 cub de unt topit 1 praf de sare ulei   Mod de preparare: Pregăteşte aluatul de clătite: bate energic ouăle cu telul, apoi toarnă laptele, untul topit, încorporează făina…
Read more »





Reteta zilei: Omleta cu branza si chili

15 November 2013
Omleta_cu_branza_si_chili_12Omleta cu branza si chili din: lapte, unt, mozzarella, ardei iute, piper, chili, branza cheddar, smantana, rosii,, ceapa rosie, limeta.   Ingrediente : 2 oua 1 1/2 linguri de lapte 1 1/2 linguri de unt 2  linguri de mozzarella rasa 1/4 ceasca ardei iute tocat Piper 1 cana de chili 2 linguri de branza cheddar…
Read more »





Placinta de cartofi cu menta si branza

15 November 2013
Placinta_de_cartofi_cu_menta_si_branzaPlacinta de cartofi cu menta si branza din: cartofi, oua, branza, menta, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua mari 150 g branza 2 lingurite menta uscata sare piper negru macinat 50 g unt   Mod de preparare: Decojesti cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mare. Ii amesteci împreună cu ouăle,…
Read more »





Ciorba cu carne de curcan

15 November 2013
Ciorba_cu_carne_de_curcanCiorba cu carne de curcan din: carne de curcan, mazare, ciuperci, ardei gras, ceapa, morcovi, usturoi, telina, rosii, busuioc, frunza de dafin, ulei, sare, piper, iaurt, crutoane. Ingrediente: 700 g carne de curcan 250 g mazare 200 g ciuperci un ardei gras doua cepe doi morcovi doi catei de usturoi o telina mica 3 rosii…
Read more »


Minitarte cu rosii si branza

15 November 2013
Minitarte_cu_rosii_si_branzaMinitarte cu rosii si branza din: faina, unt, sare, ou, apa rece, branza telemea, rosii, sare, piper, ulei, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 375 g faina 135 g unt 1/2 lingurita sare 1 ou 4 lingurita apa rece pentru umplutura: 300 g branza telemea 2-3 rosii sare piper 2 lingurite ulei 100 g cascaval   Mod…
Read more »





Blinii cu cremă de brânză

15 November 2013
Blinii_cu_crema_de_brânzaBlinii cu cremă de brânză din: ou, iaurt, faina, malai, branza de vaci, smantana, rosii cherry, seminte de dovleac, spanac, pra de copt, ardei gras, sare, piper, ulei, cimbru, sos de rosii picant. Ingrediente: un ou 175 ml iaurt 100 g faina 200 g malai 300 g branza de vaci 100 ml smantana 200 g…
Read more »





Mere la cuptor cu miez de nuca

15 November 2013
Mere_la_cuptor_cu_miez_de_nucaMere la cuptor cu miez de nuca din: mere, oua, lapte semidegresat, suc de lamaie, indulcitor, tuica, unt, miez de nuca. Ingrediente: 600 g mere 5 oua 300 ml lapte semidegresat sucul unei lamai 100 g indulcitor pudra 90 ml tuica parfumata 30 g unt cu grasime redusa pentru umplutura: 150 g miez de nuca…
Read more »





Chiftelute de ton

15 November 2013
Chiftelute_de_tonChiftelute de ton din: ton, pesmet, ceapa, mustar, ou, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: o conserva mare de ton in suc propriu 10 g pesmet o ceapa 2 linguri mustar fin un ou 230 g faina 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pestele se pune la scurs de sucul in care a…
Read more »





Ciorba cu broccoli si ardei iute

15 November 2013
Ciorba_cu_broccoli_si_ardei_iuteCiorba cu broccoli si ardei iute din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei gras, dovlecel, broccoli, rosii, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper, frunze de telina, iaurt, smantana, ardei iute. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi 200 g mazare o telina mica doi ardei grasi un dovlecel 500 g broccoli 4 rosii 50 ml bors doua legaturi…
Read more »





Iepure cu fasole şi sos

15 November 2013
Iepure_cu_fasole_si_sosIepure cu fasole şi sos din: carne de iepure, ulei, ulei de nuci, fasole verde, ceapa verde, usturoi, miez de nuca, stafide, vin alb, smantana, sare, piper, marar, ardei iute, ardei capia. Ingrediente: 800 g carne de iepure 100 ml ulei 50 ml ulei de nuci 50 g fasole verde doua legaturi de ceapa verde…
Read more »





Biscuiti garnisiti cu miere

15 November 2013
Biscuiti_garnisiti_cu_miereBiscuiti garnisiti cu miere din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, oua, praf de copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 pachet de unt (250 g) 1 cana cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 cani cu faina (450 g) 2 oua 1 praf de copt 1/4 lingurita cu bicarbonat de sodiu esenta…
Read more »





Reteta zilei: Porchetta

15 November 2013
Porchetta_11Porchetta din: pulpa de porc, sare, condimente, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, piper, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc sare 1 ½ lingurita condimente italiene 1 lingurita boia de ardei ½ lingurita fulgi de ardei rosu ½ lingurita piper negru 3 catei de usturoi , tocat 2 linguri…
Read more »





Sardine cu usturoi si sos de rosii

15 November 2013
Sardine_cu_usturoi_si_sos_de_rosiiSardine cu usturoi si sos de rosii din: sardine, rosii, suc de rosii, ceapa, vin alb, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg sardine 5 rosii 150 ml suc de rosii o ceapa 150 ml vin alb sec 2 catei de usturoi 2 linguri ulei o legatura marar sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Briose cu banane si nuci

15 November 2013
Briose_cu_banane_si_nuciBriose cu banane si nuci din: faina, praf de copt, banane, zahar pudra, zahar tos, unt, lapte, ou, sare, nucsoara, nuci. Ingrediente: 110 g faina 1 1/2 lingurita praf de copt 4 banane foarte coapte 65 g zahar pudra 35 g zahar tos 100 g unt moale 60 ml lapte un ou un praf de…
Read more »





Aperitiv cu peşte afumat si branza de vaci

15 November 2013
Aperitiv_cu_peste_afumat_si_branza_de_vaciAperitiv cu peşte afumat si branza de vaci din: lapte dulce, oua, faina, peste afumat, smantana, branza de vaci, capere, castarvete verde, ardei capia copti, ceapa rosie, marar, sare, piper, ulei, lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte dulce doua oua 350 g faina 200 g peste afumat 200 ml smantana 200 g branza de vaci o…
Read more »





Tort de biscuiti cu miez de nuca

15 November 2013
Tort_de_biscuiti_cu_miez_de_nucaTort de biscuiti cu miez de nuca din: biscuiti, rahat, unt, lapte, zahar, cacao, esenta de rom ciocolata menaj, frisca lichida, miez de nuca. Ingrediente: un kg biscuiti populari 500 g rahat 200 g unt 300 ml lapte 200 g zahar 100 g cacao o fiola subtire esenta de rom pentru crema: 200 g ciocolata…
Read more »





Tarta cu ansoa si capere

15 November 2013
Tarta_cu_ansoa_si_capereTarta cu ansoa si capere din: dovlecel, morcov, fileuri de ansoa, miez de nuca, parmezan, faina, oua, praf de copt, lapte, ulei, rosii uscate, capere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel un morcov un borcanel cu fileuri de ansoa picante 100 g miez de nuca 100 g parmenza 150 g faina 3 oua praf de…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza

14 November 2013
Prajiturele_cu_afine_si_capsuni_si_glazura_de_crema_de_branza_20Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar, sare, ou, lapte batut, ulei, afine, capsuni, sirop de artar, unt, zahar pudra, branza ricotta, crema de branza.   Ingrediente pentru aluat: 1 ¼ cesti faina 2 lingurite praf de copt ½ lingurita bicarbonat de…
Read more »





Peste cu praz

14 November 2013
Peste_cu_prazPeste cu praz din: praz, peste, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati praz 4 pesti de marime medie sau 8 mici 3 linguri bulion 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Prazul se taie rondele şi se pune într-o cratiţă. Se toarnă apă clocotită, se lasă 5 minute, apoi se trece rapid…
Read more »





Gulas de porc cu coaste afumate

14 November 2013
Gulas_de_porc_cu_coaste_afumateGulas de porc cu coaste afumate din: carne de porc cu grasime, coaste de porc, ceapa, morcovi, cartofi, boia iute, sare, piper, boia dulce, vin rosu, apa, bulion, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 600 g carne de porc cu grasime o bucata coasta afumata 3 cepe 2 morcovi 4 cartofi o lingurita boia iute sare…
Read more »





Ciorbă din coaste de porc

14 November 2013
Ciorba_din_coaste_de_porcCiorbă din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 600 g coaste de porc 3 morcovi o radacina patrunjel un ardei gras 1/2 kg cartofi o ceapa 2 linguri ulei o lingurita tarhon 2-3 linguri otet pentru dres: 2 galbenusuri…
Read more »





Tarta cu branza de vaci, budinca de vanilie si coaja de lamaie

14 November 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_budinca_de_vanilie_si_coaja_de_lamaieO reteta delicioasa de tarta: musli, stafide, faina, unt, ou, branza de vaci, zahar, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cirese. Ingrediente blat: 150 g Musli cu stafide 100 g făină 100 g unt rece 1 ou Ingrediente umplutura: 750 g brânză de vaci 4 ouă 150gzahăr 1 plic praf de budincă de vanilie sucul…
Read more »





Baton cu legume şi caşcaval

14 November 2013
Baton_cu_legume_si_cascavalBaton cu legume şi caşcaval din: cartofi, morcov, fasole verde, mazare, ardei gras, ghimbir, seminte de chimen, ceapa rosie, oua, ciuperci, spanac, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: doi cartofi un morcov 100 g fasole verde 100 g mazare un ardei gras ghimbir ras o lingurita cu seminte de chimen o ceapa rosie doua…
Read more »





Chec cu castraveti, ceapa verde si chimen

14 November 2013
Chec_cu_castraveti_ceapa_verde_si_chimenChec cu castraveti, ceapa verde si chimen din: castraveti, ulei de masline, oua, ceapa verde, chimen, boia dulce, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1/2 castraveti o lingura ulei de masline 2 oua 2 fire ceapa verde o lingurita chimen macinat o lingurita boia dulce 300 ml smantana degresata sare piper   Mod de preparare: Int-o tigaie…
Read more »





Peste prajit cu garnitura

14 November 2013
Peste_prajit_cu_garnituraPeste prajit cu garnitura din: crap, faina, praf de copt, apa, ulei. Ingrediente: un crap de un kg 100 g faina plus inca 4 linguri un varf de cutit subtire praf de copt 150 ml apa foarte rece ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se amestecă făina, praful de copt şi apa şi se…
Read more »





Curcan marinat împletit

14 November 2013
Curcan_marinat_împletitCurcan marinat împletit din: piept de curcan, bacon, morcov, stafide, ceapa, usturoi, lamaie, ghimbir, ardei gras, rozmarin, oregano, busuioc, nuca de cocos, sos fructe de padure, ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan 200 g bacon un morcov 20 g stafide o ceapa doi catei de usturoi o lamaie ghimbir un ardei gras 5 g…
Read more »





Supa cu carne de porc afumata si varza murata

14 November 2013
Supa_cu_carne_de_porc_afumata_si_varza_murataSupa cu carne de porc afumata si varza murata din: fasole boabe, foaie de dafin, boabe de piper, cartofi, varza murata, carne de porc afumata, sare, piper negru, faina, ulei, usturoi, supa de oase de porc, iaurt. Ingrediente: 400 g fasole boabe 1 foaie de dafin 1/2 lingurita boabe de piper 3 cartofi mari 400…
Read more »





Tarta suedeza cu mere si ciocolata

14 November 2013
Tarta_suedeza_cu_mere_si_ciocolataO reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, praf de copt, gelatina, budinca de vanilie, lapte, mere, suc de lamaie, frisca, intaritor de frisca, gem de mere, ciocolata rasa. Ingrediente blat: 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 125 g făină 25 g amidon 1 linguriţă praf de copt…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de pui cu sos de rosii si paste

14 November 2013
Friptura_de_pui_cu_sos_de_rosii_si_paste_05Friptura de pui cu sos de rosii si paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, carne de pui, paste, parmezan.   Ingrediente: 2 kg rosii 3 catei de usturoi ¼ cana ulei de masline 1 lingurita sare ¼ lingurita piper negru busuioc Carne de pui 1 pachet paste, fierte Parmezan, pentru servire…
Read more »





Tocana de ceapa cu usturoi si morcov

14 November 2013
Tocana_de_ceapa_cu_usturoi_si_morcovTocana de ceapa cu usturoi si morcov din: ceapa, marar, pasta de rosii, otet, usturoi, paprica, morcov, zahar, untdelemn. Ingrediente: 6 cepe mari o legatura de marar doua linguri de pasta de rosii o lingura de otet 3 catei de usturoi o jumatate de lingurita de paprica un morcov o lingurita de zahar 3 linguri…
Read more »





Tarta glazurata cu prune si branza

14 November 2013
Tarta_cu_prune_si_branza.pngO reteta delicioasa de tarta cu: oua, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lamaie, faina, prune, suc de prune. Ingrediente: 5 ouă 750 g cremă de brânză de vaci 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat coaja rasă de la o lămâie 60 g făină Ingrediente umplutură: 750 g prune 1 plic Tort Gelee transparent…
Read more »





Chiftelute delicioase de dovleac

14 November 2013
Chiftelute_delicioase_de_dovleacChiftelute delicioase de dovleac din: dovleac, miez de paine, lapte, mozzarella, oua, sare, piper, nucsoara, patrunjel, pesmet, ulei, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g miez de paine 50 ml lapte 100 g mozzarella 2 oua sare piper nucsoara cateva fire patrunjel pesmet ulei pentru prajit pentru servit: iaurt patrunjel   Mod de preparare:…
Read more »





Polenta cu peşte şi legume

14 November 2013
Polenta_cu_peste_si_legumePolenta cu peşte şi legume din: malai, peste afumat, dovlecei, apa, oua, branza de vaci, branza telemea, morcovi, miere, scortisoara, sos de soia, sare, piper, ulei de masline, marar, parmezan, curry. Ingrediente: 200 g malai 400 g peste afumat doi dovlecei 1 l apa doua oua 100 g branza de vaci 100 g branza telemea…
Read more »





Roşii umplute cu ciuperci si sos

14 November 2013
Rosii_umplute_cu_ciuperci_si_sosRoşii umplute cu ciuperci si sos din: rosii, ciuperci, praz, usturoi, morcov, busuioc verde, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii mai mari 200 g ciuperci un fir de praz mic 3 catei de usturoi un morcov 150 g busuioc verde 50 g parmezan 30 g seminte de pin 175…
Read more »





Crema delicioasa de castane

14 November 2013
Crema_delicoasa_de_castaneCrema delicoasa de castane din: castane, zahar, apa. Ingrediente: un kg castane 800 g zahar apa       Mod de preparare: Castanelor li se face o incizie si se pun într-o cratiţă mare cu apă cât să le acopere. Se fierb aşa timp de 45 de minute. Apoi fiecare castană se curăţă de coajă,…
Read more »





Reteta zilei: Orez expandat

14 November 2013
Orez_expandat_11Orez expandat din: ulei, seminte de mustar, usturoi, frunze de curry, caju, arahide, fasole indiana, chili, turmeric, sare, praf de ceapa si usturoi, coriandru, orez expandat. Ingrediente: 6 linguri ulei ¼ lingurita seminte de mustar 2 catei de usturoi, zdrobit frunze de curry 2 linguri caju ¼ ceasca arahide ½ ceasca fasole Indiana 1 lingurita…
Read more »





Turta dulce cu sos de frisca si menta

14 November 2013
Turta_dulce_cu_sos_de_frisca_si_mentaTurta dulce cu sos de frisca si menta din: miere, zahar tos, unt, scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, pudra de nucsoara, faina, praf de copt, oua, zahar pudra, pepene rosu, sos de frisca si menta. Ingrediente: 250 g miere 80 g zahar tos 30 g unt 5 g scortisoara jumatate de lingurita cu ghimbir doua…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro