Retete de toamna:
Tochitura dobrogeana cu piept de pui
6 September 2013
Tochitura
dobrogeana cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ardei gras,
bulion, vin rosu, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru, ou, telemea de
oaie, mamaliga. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mare 1 ardei rgas 2
linguri bulion 1 pahar vin rosu 2 linguri ulei 3 catei de usturoi sare
piper cimbru cate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mazare murata
6 September 2013
Mazare
murata din: otet, apa rece, sare, zahar, usturoi, fulgi de ardei rosu,
piper alb, seminte de mustar, seminte de coriandru, mazare.
Ingrediente: 1 cana de oțet 1 cana de apa rece 1/2 lingura sare 1/2
lingura zahar 4 catei de usturoi, feliat 1/4 lingurita fulgi de ardei
rosu 1/4 lingurita piper alb 1/4…
Read more »
Read more »
Tartă cu spumă de caise si fistic
6 September 2013
Tartă
cu spumă de caise si fistic din: caise, zahar fin, gelatina, oua,
fistic, faina, zahar, unt, sare, galbenus. Ingrediente: 600 g caise 300 g
zahar fin 4 lingurite gelatina 5 oua 150 g fistic nesarat aluat: 250 g
faina 60 g zahar fin 125 g unt 1 praf sare 1 galbenus Mod de…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu carne de curcan
6 September 2013
Rosii
umplute cu carne de curcan din: rosii, carne tocata de curcan, praz,
ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, orez. Ingrediente: 6 rosii 500 g
carne de curcan tocata 1 praz 1 ceapa taiata marunt sare piper 1
legatura de marar tocat 1 legatura de patrunjel tocat 1 mana de orez
spalat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sendvis cu carne tocata de vita
6 September 2013
Sendvis
cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita, cascaval, suc de
rosii, ceapa, paine toast, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne
tocată-vită 200 g cașcaval 50 ml suc de roșii 1 ceapă felii-toast ulei
sare piper Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt. Se încing 2
linguri de ulei într-o…
Read more »
Read more »
Sarmale din peste cu orez si cimbru
6 September 2013
Sarmale
din peste cu orez si cimbru din: salau, ceapa, orez, piper, marar,
cimbru, sare, frunze de vita de vita, bulion. Ingrediente: 1 kg salau 2
cepe 100 g orez piper marar uscat cimbru sare ulei frunze de vita de vie
2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi carnea de pe oase şi o…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu sos
6 September 2013
Scrumbie
cu sos din: scrumbie, sare, piper, bulion. Ingrediente: cate o scrumbie
de persoana sare piper 1 lingura bulion Mod de preparare: Cureţi
scrumbia şi o crestezi pe diagonală pe ambele părţi. O prăjeşti în
tigaie sau la disc. O scoţi din vasul în care s-a prăjit şi grăsimea
rămasă o scurgi, o strecori…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie
5 September 2013
Gem
de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare. Ingrediente: 2 1/2 cani
capsuni, taiate cuburi 1 lamaie 1/4 ceasca de zahar Un varf de cutit de
sare Mod de preparare: Combinati fructele si zaharul intr-o
cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti
putina coaja de…
Read more »
Read more »
Gustare cu salam Chorizo, rosii cu busuioc
5 September 2013
Gustare
cu salam Chorizo, rosii cu busuioc din: aluat foitaj, salam chorizo,
rosii, busuioc, galbenus, sare, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 1
foaie de aluat foitaj 100 g salam Chorizo 300 g rosii busuioc proaspat 1
galbenus 100 g parmezan ras sare ulei de masline Mod de preparare:
Tai din aluatul de foitaj dreptunghiuri…
Read more »
Read more »
Porc picant cu masline la cuptor
5 September 2013
Porc
picant cu masline la cuptor din: muschiulet de porc, boia iute,
coriandru, ceapa, vin rosu, ulei, sare, piper, masline negre, masline
verzi, muguri de pin, salata verde, patrunjel. Ingrediente: 500 g
muschiulet de porc 1/2 lingurita rasa boia iute 1 lingurita rasa
coriandru maruntit 3 cepe potrivite 250 ml vin rosu ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de rosii cu smantana si busuioc
5 September 2013
Supa
delicioasa de rosii cu smantana si busuioc din: rosii, ceapa, morcov,
smantana, frunze de busuioc, ulei, sare, piper, supa de legume.
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 morcov ras 2-3 linguri de smantana
frunze de busuioc 2 linguri de ulei sare piper 200 ml supa de legume,
optional Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Salata cu rucola, rosii si busuioc
5 September 2013
Salata
cu rucola, rosii si busuioc din: frunze de rucola, rosii, ceapa verde,
busuioc, otet balsamic, ulei de masline, piper negru. Ingrediente: 4
maini de frunze proaspete de rucola 12 rosii mici, taiate in jumatate 4
cepe verzi, taiate 4 crengute de busuioc proaspat otet balsamic si ulei
de masline de calitate superioara piper negru…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii cherry
5 September 2013
Spaghete
cu rosii cherry din: spaghete, rosii cherry, piept de pui, ardei grasi,
ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, unt, piper, patrunjel.
Ingrediente: 400 g spaghete 400 g rosii cherry 350 g piept de pui
dezosat 3 ardei grasi verzi ulei de floarea soarelui pentru prajit ulei
de masline sare unt pentru decor:…
Read more »
Read more »
Saramura din burta de crap
5 September 2013
Saramura
din burta de crap din: crap, rosii, ardei iute, sare, patrunjel.
Ingrediente: 1 crap mare 3 rosii 3 ardei iuti sare patrunjel Mod de
preparare: Cureţi şi speli peştele şi pentru saramură opreşti partea de
la burtă. Incingi grătarul şi frigi peştele. Pui un litru de apă la
fiert cu ardeiul gras şi…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu coriandru
5 September 2013
Supa
de rosii cu coriandru din: rosii, ceapa, suc de rosii, suc de
portocale, ardei, zahar pudra, apa cu gheata, Ingrediente: 1,3 kg rosii
mari si coapte, tocate 1 ceapa mica, tocata 175 ml suc de rosii 3
linguri de suc proaspat de portocale 1 ardei rosu, fara seminte 3/4
lingurita de zahar pudra apa…
Read more »
Read more »
Salata cu avocado si feta
5 September 2013
Salata
cu avocado si feta din: salata creata verde, salata creata rosie, ardei
capia, avocado, branza feta, morcov, ulei de masline, zeama de lamaie,
piper, oregano, sare. Ingrediente: 1 salata creata verde potrivita 1
salata creata rosie potrivita 2 ardei capia 1 avocado 1 morcov mare 300
g branza feta ulei de masline zeama de…
Read more »
Read more »
Must: 7 beneficii ale mustului
5 September 2013
Rezultat
în urma zdrobirii strugurilor, mustul conţine nu numai compuşii
benefici din pulpa fructului, dar şi din pieliţă, seminţe şi ciorchini.
Revista „Click! pentru femei” îţi spune de ce e bine să-l consumi.
Păstrează tinereţea celulelor Polifenolii şi antioxidanţii blochează
efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceşti radicali,
în exces, sunt principalii responsabili ai…
Read more »
Read more »
Salata cu stavrid afumat
5 September 2013
Salata
cu stavrid afumat din: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, stavrid
afumat, oua, smantana, vin alb, sare, cimbru, marar. Ingrediente: 3
rosii 2 ardei gras 3 castraveti de gradina sau unul de sera 1 ceapa 1
stavrid afumat 2 oua fierte pentru sos: 2 oua fierte 1 lingura de
smantana 6 linguri vin alb sec…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc la tigaie
5 September 2013
Cotlete
de porc la tigaie din: cotlete de porc, faina, amidon de porumb, sare,
piper, praf de usturoi, boia de ardei, piper cayenne, ulei vegetal, unt.
Ingrediente: 2 cotlete de porc 1/2 cana faina 1 lingura amidon de
porumb 2 lingurite de sare 2 lingurite piper negru 1/2 lingurita praf de
usturoi 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Strudel cu fructe
5 September 2013
Strudel
cu fructe din: faina, galbenusuri, sare, apa, otet, unt, branza de
vaci, fructe, zahar, ou, pesmet, esenta de vanilie. Ingrediente: foaie:
250 g faina 2 galbenusuri 1 praf de sare 120 ml apa 1 lingura otet 50 g
unt topit umplutura: 500 g branza de vaci 300 g fructe asortate (mere,
caise, piersici, fructe…
Read more »
Read more »
Spirale cu legume
5 September 2013
Spirale
cu legume din: paste fusilli, dovlecei, ardei capia, ulei de masline,
oregano, piper, morcovi, sare, patrunjel. Ingrediente: 400 g paste
fulilli in trei culori 2 dovlecei mari 2 ardei capia mari ulei de
masline 1 lingura rasa oregano 2 morcovi mari piper alb sare patrunjel,
pentru decor Mod de preparare: Pui pastele la…
Read more »
Read more »
Bors de perisoare de peste
5 September 2013
Bors
de perisoare de peste din: crap, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii,
paste fainoase, paine, oua, sare, piper, bors, patrunjel. Ingrediente: 1
crap de 1 kg 1 ceapa 2 morcovi 2 ardei rgasi 3 rosii 150 g paste
fainoase 2 felii paine de o zi 2 oua sare piper 1 l bors patrunjel
Mod…
Read more »
Read more »
Shake de coacaze cu chefir
5 September 2013
Shake
de coacaze cu chefir din: coacaze, zahar, chefir. Ingrediente: 800 g
coacaze 120 g zahar 800 ml chefir Mod de preparare: Coacazele se
curata, se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca cu zaharul si se
mixeaza. Se adauga chefirul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se
serveste in pahare reci,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu smochine si branza de vaci
5 September 2013
Prajitura
cu smochine si branza de vaci din: oua, zahar, lapte, faina, praf de
copt, sare, frisca, branza de vaci, zahar, esenta de vanilie, smochine.
Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri lapte 6 linguri faina 1
praf de copt 1 praf de sare umplutura: 250 ml frisca 250 g branza de
vaci grasa…
Read more »
Read more »
Supa de arpacas cu telina si fasole verde
5 September 2013
Supa
de arpacas cu telina si fasole verde din: arpacas, linte, fasole verde,
ceapa, usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, condimente, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 300 g arpacas 150 g linte 250 g fasole verde 1
ceapa mare 3 catei de usturoi 1 telina mica 1/2 lingurita cimbru 1/2
lingurita oregano 5 frunze salvie condimente pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida murata
5 September 2013
Conopida
murata din: seminte de coriandru, seminte de mustar, seminte de chimen,
otet de mere, usturoi, ghimbir, zahar, ceapa, sare, boabe de piper,
turmeric, fulgi de ardei, conopida, morcovi, ardei rosu. Ingrediente: 1
lingurita seminte de coriandru 1 lingurița seminte de mustar 1/2
lingurita seminte de chimen 2 cesti de otet de mere 5…
Read more »
Read more »
Budinca cu mandarine
5 September 2013
Budinca
cu mandarine din: lapte, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de
mandarina, galbenusuri, frisca, amidon, mandarine, unt. Ingrediente: 600
ml lapte un parf de sare 150 g zahar un baton de vanilie coaja rasa de
la 2 mandarine 4 galbenusuri 250 ml frisca 4 lingurite amidon 2
mandarine curatate un cubulet unt Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri cu sunca si crema de branza
5 September 2013
Rulouri
cu sunca si crema de branza din: sunca, unt, crema de branza cu
verdeata, ceapa verde, toast. Ingrediente: 200 g șuncă felii 100 g unt
100 g cremă de brânză cu verdeață ceapă verde felii toast fără coajă
Mod de preparare: Se întinde unt sau cremă de brânză pe feliile de
toast, se…
Read more »
Read more »
Legume marinate şi murate
5 September 2013
Legume
marinate şi murate din: otet de vin alb, apa, sare de mare, ulei de
masline extravirgin, usturoi, ardei iute, ciuperci, vinete, dovlecei,
bulbi de fenicul, ceapa, ardei gras, cimbru. Ingrediente: pentru
lichidul de murare: un litru de cidru sau oţet de vin alb un litru de
apă două linguri de sare de mare pentru…
Read more »
Read more »
Peste afumat cu orez si legume
5 September 2013
Peste
afumat cu orez si legume din: peste afumat, orez, porumb, mazare,
morcov, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 100 g orez 100 g
porumb din conservă 100 g mazăre un morcov un ardei gras o ceapă doi
căţei de usturoi 75 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu mere şi stafide
5 September 2013
Ştrudel
cu mere şi stafide din: aluat de foitaj, mere, unt, miez de nuca,
stafide, zahar tos, zahar vanilinat, scortisoara, menta, ghimbir,
anason. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 600 g mere 50 g unt 100 g
miez de nucă 125 g stafide 80 g zahăr tos zahăr vanilinat scorţişoară
mentă tocată ghimbir anason …
Read more »
Read more »
Chiftele de icre
5 September 2013
Chiftele
de icre din: icre proaspete, oua, cartofi, ceapa, sare, piper, faina,
usturoi. Ingrediente: 200 g icre proaspete 3 oua 2 cartofi 1 ceapa sare
piper 100 g faina 2 catei de usturoi Mod de preparare: Fierbi cartofii
si apoi ii pasezi ca pentru piure. Amesteci cartofii cu icrele, ouale,
ceapa taiata marunt, sare…
Read more »
Read more »
Paste cu pui la tigaie
5 September 2013
Paste
cu pui la tigaie din: paste farfalle, piept d epui, ardei gras, unt,
mazare, boia, piper alb, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g paste
farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 100 g
unt 200 g mazare boia piper alb macinat 1/2 legatura patrunjel verde
sare …
Read more »
Read more »
Salata cu rucola, parmezan si prosciutto crudo
5 September 2013
Salata
cu rucola, parmezan si prosciutto crudo din: rucola, parmezan,
prosciutto crudo, sare, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: o
punca de rucola 200 g parmezan 10 feliute prosciutto crudo sare ulei de
masline zeama de la o jumatate de lamaie/otet balsamic Mod de
rpeparare: Tai parmezanul feliute subtiri. Pui rucola intr-o farfurie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fidea de orez prajita cu sos si tofu
5 September 2013
Fidea
de orez prajita cu sos si tofu din: ulei de gatit, fidea de orez,
usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca,
sos de fasola, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin,
faina de porumb. Ingrediente: ulei de gatit 150 g de fidea de orez,
inmuiata in apa…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu legume si verdeata
5 September 2013
Ciorba
de crap cu legume si verdeata din: crap, morcovi, rosii, cartofi, ardei
rgasi, patrunjel, ulei, otet, ou. Ingrediente: 1 crap 2 morcovi 5 rosii
3 cartofi 2 arde grasi 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei otet pentru
acrit 1 ou Mod de preparare: Cureti si speli pestele, il portionezi,
presari bucatile cu sare…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu cascaval si fistic
5 September 2013
Rulada
de pui cu cascaval si fistic din: fistic, cascaval, piept de pui, sare,
piper. Ingrediente: 300 g fistic-crud 200 g cașcaval 1 piept de pui
dezosat sare piper Mod de preparare: Se macină fisticul. Se rade
cașcavalul și se amestecă cu fisticul măcinat. Se bate pieptul de pui și
se presară cu sare.…
Read more »
Read more »
Stiuca in sos de legume cu piure
5 September 2013
Stiuca
in sos de legume cu piure din: file de stiuca, coaja de lamaie,
patrunjel, ulei de masline, cartofi, unt, smantana, mustar de dijon,
ulei, morcovi, telina, ceapa, usturoi, supa de peste, vin, suc de rosii,
smantana. Ingrediente: 800 g file de stiuca coaja rasa de la 1 lamaie
cateva fire de patrunjel ulei de…
Read more »
Read more »
Desert cu fructe confiate si stafide
5 September 2013
Desert
cu fructe confiate si stafide din: oua, unt, rom, stafide, zahar,
fructe confiate, coaja de lamaie, pesmet, sare. Ingrediente: 5 oua 1
lingura unt 1 lingura rom sau coniac 2 linguri stafide 250 g zahar 50 g
fructe confiate coaja rasa de la o lamaie 250 g pesmet un praf de sare
Mod…
Read more »
Read more »
Pane crocant
5 September 2013
Pane
crocant din: conopida, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, otet.
Ingrediente: 1 kg conopida 4 oua 100 g faina 100 g pesmet ulei pentru
prajit sare piper otet Mod de preparare: Se spala conopida bine, se
desface in buchetele si se lasa in apa cu putin otet 10 minute, pentru a
elimina eventualii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata
4 September 2013
Tort
cu crema de lapte si glazura de ciocolata din: oua, esenta de vanilie,
zahar, faina, sare, zahar, lapte, galbenusuri de ou, sare, sirop,
ciocolata amaruie. Ingrediente blat: 3 oua, la temperatura camerei,
albusurile separate de galbenusuri 1 lingurita de esenta de vanilie 1/2
ceasca zahar 3/4 cana faina 1 praf de sare Ingrediente…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu smantana
4 September 2013
Supa
de legume cu smantana din: praz, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa,
telina, lapte, unt, smantana, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente:
2 fire de praz 2 morcovi 1 pastarnac 2 cartofi albi fainosi 2 cepe 1
telina potrivita 100 ml lapte 3 linguri unt 2 linguri smantana patrunjel
verde sare piper Mod de prepaare: Se…
Read more »
Read more »
Frigarui de peste cu ardei gras si praz
4 September 2013
Frigarui
de peste cu ardei gras si praz din: fileuri de peste, ardei grasi,
praz, lamai, ulei de masline, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper,
usturoi, ulei, iaurt, sare. Ingrediente: 6 fileuri de peste 3 arde grasi
de culori diferite 1 fir praz pentru sosul marinat: 3 lamai 5 linguri
ulei de masline 1 lingurita oregano…
Read more »
Read more »
Prajitura cu struguri si rom
4 September 2013
Prajitura
cu struguri si rom din: oua, struguri, faina, zahar, unt, zahar
vanilinat, praf de copt, rom. Ingrediente: 8 oua 300 g struguri 300 g
faina plus 2 linguri 250 g zahar 250 g unt plus 20 g pentru tava 2
plicuri zahar vanilinat un plic praf de copt 100 ml rom Mod de…
Read more »
Read more »
Conopida la cuptor
4 September 2013
Conopida
la cuptor din: conopida, cascaval, telemea de oaie, oua, smantana, unt,
pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 g cascaval ras
100 g branza telemea de oaie 2 oua 3 linguri smantana 100 g unt 1
lingura pesmet sare piper Mod de preparare: Conopida spălată se
desface în bucheţele, care se herb…
Read more »
Read more »
Salau cu legume preparat la aburi
4 September 2013
Salau
cu legume preparat la aburi din: fileuri de salau, rosii cherry,
dovlecei, broccoli, ridichi, lamai, cimbru, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau (a 200 g) 400 g rosii cherry 2
dovlecei 500 g broccoli 1 legatura ridichi 2 lamai 4 fire cimbru 4
linguri ulei de masline sare piper …
Read more »
Read more »
Tarta de toamna cu sunca si broccoli
4 September 2013
Tarta
de toamna cu sunca si broccoli din: faina, unt, galbenusuri, sare,
sunac, praz, conopida, broccoli, ardei gras, rosii cherry, oua, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 3
galbenusuri 1 praf de sare pentru umplutura: 300 g sunca 1 fir de praz
500 g conopida 1 broccoli…
Read more »
Read more »
Tarte cu iaurt şi struguri
4 September 2013
Tarte
cu iaurt şi struguri din: faina de migdale, miere, ulei, iaurt, zahar
vanilinat, struguri, frunze de menta. Ingrediente: 220 g faina de
migdale 45 ml miere 15 ml ulei pentru umplutura: 2 pahare mari de iaurt
bine scurs 2 pliculete zahar vanilinat struguri albi si rosii cateva
frunze de menta Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Conopida cu carnati
4 September 2013
Conopida
cu carnati din: conopida, carnati, rosie, smantana, faina, unt,
patrunjel verde, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 conopida mare 300 g
carnati mai grosi 1 rosie 200 g smantana 1 lingura faina 1 lingura unt
patrunjel verde sare piper 3 oua Mod de preparare: Conopida se desface
bichetele si se tine in apa cu…
Read more »
Read more »
Spumă de mascarpone cu struguri
4 September 2013
Spumă
de mascarpone cu struguri din: mascarpone, zahar, biscuiti, cafea,
strugure, sare. Ingrediente: 400 g mascarpone 80 g zahar 4 oua cativa
biscuiti 150 ml cafea un ciorchine strugure sare Mod de preparare: Se
bat albuşurile spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşu¬rile se freacă
bine cu zahărul. Apoi, crema de gălbenuşuri se…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel cu orez si slanina
4 September 2013
Rulouri
de vitel cu orez si slanina din: pulpa de vitel, orez, ou, slanina,
sare, boia, vin, untura, cimbru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 200 g
orez fiert 1 ou 150 g slanina sare boia 1 pahar vin alb 1 lingura
untura cimbru Mod de preparare: Tai carnea bucăţi cât mai subţiri şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati in otet de mere
4 September 2013
Castraveti
murati in otet de mere din: castravete, suc de limeta, apa, sare,
gheata, ceapa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, tumeric, seminte
de telina, cuisoare. Ingrediente: 8-10 kg castraveți, spalati 1 ceasca
suc de limeta 10l apa 3 linguri sare gheata 4-6 cepe, feliate 6 cesti
de otet de mere 6 cani…
Read more »
Read more »
Shake de rosii cu chefir
4 September 2013
Shake
de rosii cu chefir din: rosii, ceapa verde, chefir. Ingrediente: 500 g
rosii 2 legaturi ceapa verde 1,5 l chefir Mod de preparare: Rosiile se
decojesc si se taie cubulete. Se paseaza. Se adauga ceapa verde, taiata
foarte marunt, apoi chefirul. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se
serveste in cupe de sticla si…
Read more »
Read more »
Varza secuiasca
4 September 2013
Varza
secuiasca din: varza dulce, carne de porc, rosii, sare, smantana,
untura, secarica. Ingrediente: 1 varza dulce 600 g carne de porc 4 rosii
sare smantana pentru servit 1 lingura untura 1 ceasca secarica (tuica
cu chimion) Mod de preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă şi o freci
cu sare. încingi untura şi rumeneşti…
Read more »
Read more »
Prajitura rapida cu stafide
4 September 2013
Prajitura
rapida cu stafide din: branza de vaci, stafide aurii, oua, sare,
smantana, sofran, zahar pudra, gris, unt, mar. Ingrediente: un kg branza
de vaci 200 g stafide aurii 4 oua un praf sare 2 linguri smantana putin
sofran 3 linguri zahar pudra o lingura gris 20 g unt un mar Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de vita
4 September 2013
Gulas
cu carne de vita din: carne impanata de vita, ceapa, usturoi, boia
iute, rosie, cartofi, ardei gras, piper, ulei, apa. Ingrediente: 1 kg
carne impanata de vita, taiata cuburi 1 ceapa mare taiata pestisori 1
catel de usturoi 1 lingurita boia iute 1 rosie curatata de coaja si
taiata in cuburi 4 cartofi mici,…
Read more »
Read more »
Buseuri cu crema
4 September 2013
Buseuri
cu crema din: apa, unt, faina, oua, sare, unt, zahar, oua, cacao
neagra, sare. Ingrediente: pentru buseuri: 200 ml apa 100 g unt 150 g
faina cernuta 4 oua mari sare pentru crema: 200 g unt 200 g zahar 6 oua
60 g cacao neagra sare Mod de preparare: Pune la fiert apa,…
Read more »
Read more »
Briose cu branza telemea
4 September 2013
Briose
cu branza telemea din: oua, telemea, ardei gas, smantana, faina, praf
de copt, oregano, piper. Ingrediente: 3 oua 150 g telemea un ardei gras
rosu 200 ml smantana 200 g faina o lingurita praf de copt o lingura
oregano piper Mod de preparare: Intr-un castron, se amestecă ouăle şi
smântână şi apoi se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Macaroane cu branza si lapte
4 September 2013
Macaroane
cu branza si lapte din: unt nesarat, paine, lapte, faina, sare,
nucsoara, piper, ardei iute, branza cheddar, parmezan, paste.
Ingrediente: 8 linguri unt nesarat 6 felii de paine, fara coaja, taiata
cuburi 5 1/2 cani de lapte 1/2 cana faina 2 lingurite de sare 1/4
lingurita nucsoara proaspat rasa 1/4 lingurita piper negru…
Read more »
Read more »
Varza cu chiftele
4 September 2013
Varza
cu chiftele din: varza acra, carne tocata, ulei, bulion, pasta de
ardei, boia, chimen. Ingrediente: 1 varza acra 600 g carne tocata si
preparata pentru chiftele, dupa gust 200 ml ulei pentru varza 50 ml ulei
pentru chiftele 3 linguri bulion 1 lingura pasta de ardei, dulce sau
iute, dupa gust 1 lingurita boia…
Read more »
Read more »
Pogacele din cartofi
4 September 2013
Pogacele
din cartofi din: cartofi, drojdie, faina, galbenusuri, unt, telemea de
oaie, carne afumata, ou, sare, piper. Ingrediente: cartofi drojdie 500 g
faina 2 galbenusuri 200 g unt 200 g telemea de oaie 200 g carne afumata
1 ou pentru uns sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă
şi între timp desfaci…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu tarhon
4 September 2013
Supa
de cartofi cu tarhon din: cartofi, pulpa de porc, boia dulce, tarhon in
otet, ulei. Inrgediente: 1 kg cartofi 500 g pulpa de porc 1 lingurita
boia dulce tarhon in otet sau proaspat 2 linguri ulei Mod de
preparare: Pui carnea tăiată cuburi mici la fiert în apă rece cu sare.
Iei spuma…
Read more »
Read more »
Pastrav cu salata, ardei gras si vinete
4 September 2013
Pastrav
cu salata, ardei gras si vinete din: ardei gras, dovlecel, vanata,
fileuri de pastrav, usturoi, oregano, mere, salata verde, mustar, otet,
iaurt, sare. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 dovlecel 1 vanata 4
fileuri pastrav 2 catei de usturoi 2 fire oregano 1 lingura ulei salata:
2 mere 1 capatana salata verde 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tacos cu carne tocata de vita
4 September 2013
Tacos
cu carne tocata de vita din: carne de vita, sare, piper, boia, rosii,
usturoi, amidon, ulei, ardei gras, porumb, tacos. Ingrediente: 300 g
carne de vita sare piper 1 lingurita boia dulce 1 lingurita boia iute 2
cepe rosii 2 catei de usturoi 1 lingurita amidon 4 linguri ulei 1 ardei
gras verde 1…
Read more »
Read more »
Friptura marinata de vita
4 September 2013
Friptura
marinata de vita din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar,
cuisoare, piper negru, boabe de mustar, boabe de coriandru, nucsoara,
scortisoara, foaie de dafin, ghimbir. Ingrediente: 600 g piept de vita
600 ml apa 60 g sare grunjoasa 30 g zahar 3 cuisoare 3 catei de usturoi o
lingurita piper negru 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca si gem
4 September 2013
Prajitura
cu nuca si gem din: oua, zahar, iaurt, unt, faina, gem, nuca,
bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente: 2
oua 200 g zahar 200 ml iaurt 200 g unt 700 g faina 500 g gem 200 g nuca 1
lingurita cu bicarbonat de sodiu 1 lingurita cu otet (zeama de…
Read more »
Read more »
Supă de gulioare cu carne de porc
4 September 2013
Supă
de gulioare cu carne de porc din: gulii, carne de porc, untura, faina,
smantana, usturoi, sare, boia. Ingrediente: 3-4 gulii 1 kg carne de
porc, impanata 2 linguri untura 1 lingura faina 100 ml smantana cativa
catei de usturoi sare 1 lingurita boia Mod de preparare: Cureţi
guliile de coajă şi le tai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti murati in otet
4 September 2013
Castraveti
murati in otet din: castraveti, sare, ceapa, zahar, otet de mere, zahar
brun, seminte de mustar, seminte de telina, praf de turmeric.
Ingrediente: 1 ½ kg castraveți, feliati 1 ½ linguri de sare 1 cana
ceapa, taiata felii subțiri 1 cana de zahar 1 cana de oțet ½ cana oțet
de mere ¼…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu zer
4 September 2013
Ciorba
de porc cu zer din: carne de porc impanata, ou, sare, piper, smantana,
ceapa, morcov, telina, tarhon in otet, cartofi, zer. Ingrediente: 800 g
carne de porc, impanata 1 ou sare piper 200 ml smantana 1 ceapa 1 morcov
1 telina tarhon in otet 5 cartofi 1/2 l zer sau lapte batut subtiat cu…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici şi calamari
4 September 2013
Spaghete
cu scoici şi calamari din: vin, scoici, sofran, unt, ceapa, sare,
paste, ulei de masline, ghimbir, usturoi, rondele de calamari, rosii,
patrunjel. Ingrediente: 1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri 20 scoici
mari de lac (mercenaria) 1/2 lingurita sofran 1/4 cana unt 1 cana ceapa
taiata felii de circa 5 mm grosime sare…
Read more »
Read more »
Gustari cu mozzarella si rosii
4 September 2013
Gustari
cu mozzarella si rosii din: branza mozzarella, rosii, paine, masline,
ulei. Ingrediente: 16 felii branza mozzarella 8 felii rosii 8 felii
paine 100 g masline feliate ulei pentru tava Mod de preparare: Tava
mare a aragazului se unge cu ulei si se lasă apoi deoparte, până la
folosire. Feliile de pâine se decupează…
Read more »
Read more »
Omleta cu morcovi si dovlecei
4 September 2013
Omleta
cu morcovi si dovlecei din: dovlecel, morcovi, telemea, oua, unt.
Ingrediente: un dovlecel 2 morcovi fierti 100 g telemea 8 oua 100 g unt
Mod de preparare: In unt topit, se pune dovlecelul tăiat rondele fine.
Morcovii se taie bastonaşe subţiri. Ouăle se bat bine cu telul şi apoi
se adaugă brânza fă¬râmată…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole in paine
4 September 2013
Ciorba
de fasole in paine din: fasole boabe, slanina, morcov, pastarnac, ceapa
rosie, telina, otet de mere, tarhon in otet, cimbru, sare. Ingrediente:
1/2 kg fasole boabe 200 g slanina alba, de pe burta 1 morcov 1
pastarnac 2 cepe rosii 1 telina mica 100 ml otet de mere tarhon in otet
cimbru sare …
Read more »
Read more »
Despre Brusture (Arctium lappa)
3 September 2013
Se
gaseste deseori pe marginea frumurilor prafoasa si in zonele salbatice
din tinuturile cu clima temperata. Frunzele amare ale acestei plante
sabatice se pot fierbe alături de păpădii, dar de obcei se foloseşte
rădăcina pentru a prepara bere de păpădie şi de brusture. Gustul
brusturelui este dulce-astringent, iar textura sa e lipicioasă. Ca
medicament, se…
Read more »
Read more »
Zacusca, deliciul toamnei
3 September 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Retete de
zacusca: Zacusa de telina Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12
ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr
frunze de ţelina Mod…
Read more »
Read more »
Conservele de casa pe placul tuturor
3 September 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta…
Read more »
Read more »
Despre Asmatui (Anthriscus cerefolium)
3 September 2013
Asmăţuiul
are o aromă mai delicată decât pătrunjelul şi dă o senzaţie de căldură
atunci când e mâncat crud. E foarte popular în bucătăria franceză,
făcând parte dintre ierburile culinare tradiţionale denumite fines
herbes. Originar din Europa de Sud-Est şi vestul Asiei, astăzi creşte
peste tot. A fost adus în America de Nord de către…
Read more »
Read more »
Prajituri si Torturi
3 September 2013
Retete
de prajituri si torturi: Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata
Prajiturele cu ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare,
zahar brun, zahar, ou, esenta de vanilie, iaurt, ciocolata amaruie,
fulgi de ciocolata, nutella, sare. Ingrediente: 1 ceasca unt nesarat 2
1/4 cani faina 1 1/4 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita
sare…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de zacusca pentru iarna
3 September 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Retete de
zacusca: Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline Zacusca de
gogosari cu ardei gras si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa,
ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg
ardei gras…
Read more »
Read more »
Muraturi si conserve pentru iarna
3 September 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta macrobiotica
3 September 2013
Dieta
macrobiotica este solutia pentru un mod de viata sanatos, avand drept
baza o alimentatie sanatoasa. Dieta macrobiotica este de fapt un mod de
viata, in armonie cu natura si cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost
folosita pentru a vindeca unele boli, precum cancerul. Dupa numeroase
modificari si imbunatatiri, dieta a devenit un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata
3 September 2013
Prajiturele
cu ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar brun,
zahar, ou, esenta de vanilie, iaurt, ciocolata amaruie, fulgi de
ciocolata, nutella, sare. Ingrediente: 1 ceasca unt nesarat 2 1/4 cani
faina 1 1/4 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare 1 1/4
cesti de zahar brun 1/4 ceasca zahar 1…
Read more »
Read more »
Scoici în sos de vin
3 September 2013
Scoici
în sos de vin din: scoici, ulei de masline, cepe, vin, apa, sare,
piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in
cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin
alb sec 4 lingura apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri
patrunjel tocat 1 catel de…
Read more »
Read more »
Taitei cu surimi si usturoi
3 September 2013
Taitei
cu surimi si usturoi din: paste, capere, surimi, rosii, sare, piper
alb, ulei de masline, frunze de busuioc, ulei de floarea soarelui,
usturoi, zeama de lamaie, smantana, sare. Ingrediente: 400 g paste
tagliatelle sau taitei 00 g capere 350 g surimi 4 rosii mari sare piper
alb ulei de masline frunze de busuioc, pentru…
Read more »
Read more »
Budinca de branza cu vanilie
3 September 2013
Budinca
de branza cu vanilie din: telemea de vaca, branza de vaci, zahar, baton
de vanilie, smantana, orez, oua, stafide, unt, pesmet. Ingrediente: 400
g telemea de vaca 300 g branza dulce de vaci 400 g zahar 1/4 baton de
vanilie 3-4 linguri cu smantana 100 g orez fiert 4 oua 50 g stafide
aurii…
Read more »
Read more »
Hribi trasi la tigaie
3 September 2013
Hribi
trasi la tigaie din: hribi, unt, ulei, bacon, usturoi, patrunjel,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g hribi 200 g unt o lingura ulei
400 g bacon 2 catei de usturoi o legatura patrunjel o crenguta cimbru
sare piper Mod de preparare: Se spală şi se scurg ciupercile, se
curăţă şi se taie usturoiul…
Read more »
Read more »
Bors de vara cu legume
3 September 2013
Bors
de vara cu legume din: varza dulce, morcovi, ceapa, mazare, arpacas,
cartofi, bors de tarate, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varza dulce, medie
2 morcovi 2 cepe o cutie mica de mazare conservata 3 linguri arpacas
semifiert 3 cartofi un litru bors de tarate 2 linguri ulei sare Mod de
preparare: In oala de…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu rosii
3 September 2013
Piept
de curcan cu rosii din: file de piept de curcan, sare, piper, ulei de
masline, ceapa, usturoi, cimbru, rosii cherry, vin alb. Ingrediente: 400
g file de piept de curcan fara piele, taiat in 12 bucati sare piper 2
linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 fire de cimbru 350…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu ardei gras si morcov
3 September 2013
Rulada
de pui cu ardei gras si morcov din: unt, piept de pui, ardei gras,
morcov, ceapa, marar, sare, piper. Ingrediente: 50 g unt 1 piept de pui 1
ardei gras 1 morcov 1 ceapă mărar proaspăt sare piper Mod de
preparare: Se toacă mărunt ardeiul, morcovul și ceapa. Se încinge untul
într-o crăticioară…
Read more »
Read more »
Salată grecească de calamari
3 September 2013
Salată
grecească de calamari din: rondele de calamari, salata, castravete,
feta, ceapa verde, masline, rosie, ardei gras, ulei de masline, otet din
vin rosu, usturoi, busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 500 g rondele
de calamari 1 salata romana mare 1 castravete de sera mediu, taiat felii
subtiri 150 g feta, zdrobita un pic cu furculita 3…
Read more »
Read more »
Tartine cu sos de hrean
3 September 2013
Tartine
cu sos de hrean din: smantana, radacina de hrean, mustar dijon, otet
alb, zahar pudra, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 120 ml smantana 40 g
radacina de hrean 1 lingurita de mustar Dijon 2 lingurite de otet alb 1
lingurita zahar pudra 1 lingura de cimbru proaspat, tocat marunt sare
si piper negru proaspat macinat…
Read more »
Read more »
Supa crema de ceapa cu smantana
3 September 2013
Supa
crema de ceapa cu smantana din: pesmet, ceapa, ulei, fulgi de migdale,
cartof, sare, piper, supa de legume, smantana de soia. Ingrediente: 1
lingura pesmet fin 2 cepe 3 linguri ulei 60 g fulgi de migdale 1 cartof
sare piper 900 ml supa de legume 100 ml smantana de soia Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in sos picant
3 September 2013
Creveti
in sos picant din: unt, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie,
busuioc, boia de ardei, sos iute, piper negru, patrunjel, ceapa verde,
creveti, paine. Ingrediente sos: ½ bucata unt 1/3 cana ulei de masline
3 linguri de usturoi tocat 3 linguri suc de lamaie 3 linguri busuioc 2
linguri de boia de…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu legume
3 September 2013
Friptura
de porc cu legume din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ciuperci,
coniac, bacon afumat, carnat picant, boia dulce, sare, piper.
Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6 cartofi 3 morcovi 200 g ciuperci albe
proaspete 100 ml coniac 100 g bacon afumat un carnat picant 2 linguri
ulei boia dulce sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Sote de ciuperci cu vin
3 September 2013
Sote
de ciuperci cu vin din: ciuperci, unt, ulei, cimbru, rozmarin, vin alb,
verdeata, sare, piper, frigarui de pui. Ingrediente: 400 g ciuperci la
cutie 25 g unt o lingura ulei o crenguta cimbru o lingurita rozmarin 200
ml vin alb sec verdeata dupa gust sare piper 4 frigarui de pui Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Pui la tigaie cu tarhon
3 September 2013
Pui
la tigaie cu tarhon din: piept de pui, tarhon, unt nesarat, vin alb,
hasme, smantana, tarhon proaspat, sare, piper. Ingrediente: 4 piepti de
pui dezosati si fara piele cateva crengute de tarhon proaspat 1 lingura
de unt nesarat 235 ml de vin alb 2 hasme, decojite si tocate fin 160 ml
de smantana 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu biscuiti si zmeura
3 September 2013
Prajitura
cu biscuiti si zmeura din: biscuiti de ovaz, zmeura, jeleu de zmeura,
branza de vaci, mascarpone, zahar, coaja de lamaie, gelatina, unt, sare.
Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz 200 g zmeura 1 pliculet jeleu de
zmeura 200 g branza slaba de vaci 200 g mascarpone 1 cana cu zahar 1
lingura cu coaja…
Read more »
Read more »
Suc de rosii cu telina
3 September 2013
Suc
de rosii cu telina din: pasta de rosii, zahar tos, lamaie, frisca,
telina verde, lapte. Ingrediente: 50 g pasta de rosii 100 g zahar tos 1
lamaie 200 ml frisca 1 legatura telina verde 1,2 l lapte Mod de
preparare: Paste de rosii se amesteca cu lapte si frisca. Se adauga
zahar si…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel
3 September 2013
Supa
crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel din: paine taraneasca,
ciuperci, cartofi, ceapa, lapte, supa din concentrat de legume, usturoi,
ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 paini taranesti 350 g
ciuperci albe 5 cartofi o ceapa 400 ml lapte 1/2 l supa din concentrat
de legume un catel de usturoi 2 linguri ulei sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fritatta cu bacon si cartofi
3 September 2013
Fritatta
cu bacon si cartofi din: oua, busuioc, parmezan, sare, piper, bacon,
cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, ardei, branza.
Ingrediente: 8 oua 2 linguri busuioc proaspat tocat 3 linguri de
parmezan ras Sare si piper negru proaspat macinat 6 felii de bacon,
tocate 3-4 cartofi, curatati si taiati bucati 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Pateuri cu ardei
3 September 2013
Pateuri
cu ardei din: aluat de pizza, ardei capia, ardei gras, bulion, usturoi,
boia iute, cascaval, ou, sare, ulei. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 3
ardei capia 1 ardei gras rosu 1 lingura cu bulion 3-4 catei de usturoi
1/2 lingurita cu boia iute cascaval ras ou pentru uns sare ulei Mod
de…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu ciuperci, cascaval si usturoi
3 September 2013
Cannelloni
cu ciuperci, cascaval si usturoi din: cannelloni, ciuperci, usturoi,
ceapa, unt, cascaval, patrunjel, concentrat de legume, sare, piper.
Ingrediente: 12 tuburi cannelloni o conserva ciuperci un catel usturoi 2
cepe 50 g unt 100 g cascaval o legatua patrunjel un cub concentrat
legume sare piper Mod de preparare: Ciupercile se trec sub un…
Read more »
Read more »
Conopida cu smantana si branza
3 September 2013
Conopida
cu smantana si branza din: conopida, smantana, crema de branza, marar
verde, ulei de masline, oua, parmezan, unt, pesmet, sare, piper.
Ingrediente: 1 conopida mare 3 linguri cu smantana 150 g crema de branza
1 lingura cu marar verde tocat 1 lingura cu ulei de masline 4 oua 100 g
parmezan ras unt pesmet…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de fructe de pădure asortate
3 September 2013
Dulceaţă
de fructe de pădure asortate din: fructe de padure asortate, suc de
lamaie, gelfix, zahar, coniac. Ingrediente: 1 kg fructe de padure
asortate sucul de la 1 lamaie 1 plic Gelfix Extra 2:1 500 g zahar 1
lingura coniac Mod de preparare: Se spală fructele şi se lasă să se
scurgă. Un sfert…
Read more »
Read more »
Sos pentru gratar
3 September 2013
Sos
pentru gratar din: ketchup, sos worchestershire, boia iute, usturoi,
zahar tos, cimbru. Ingrediente: 300 ml ketchup 2 lingurite sos
Worchestershire 2 lingurite boia iute 1 catel de usturoi, zdrobit 2
lingurite zahar tos 2 lingurite cimbru, tocat Mod de preparare:
Incalzeste treptat ketchup-ul cu sosul Worchestershire, boiaua,
usturoiul si zaharul, amestecand continuu pana…
Read more »
Read more »
Stridii cu branza Cheddar
3 September 2013
Stridii
cu branza Cheddar din: stridii, unt, faina, lapte, branza cheddar,
sare, piper alb. Ingrediente: 24 stridii 60 g unt 1/3 cana faina 500 ml
lapte 60 g branza cheddar rasa mare sare piper alb macinat Mod de
preparare: Incingeţi untul într-o cratiţă, fără să-1 lăsaţi să se
coloreze. Procedaţi ca pentru a prepara…
Read more »
Read more »
Sorbet de zmeura si pepene
3 September 2013
Sorbet
de zmeura si pepene din: zahar tos, zeama de lamaie, pepene verde,
zmeura, apa de trandafiri, albus. Ingrediente: 150 g zahar tos zeama de
la 2 lamai 500 g pepene verde, fara samburi 350 g zmeura proaspata sau
congelata cateva picaturi de apa de trandafiri 1 albus Mod de
preparare: Intr-un vas pe…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si lamaie
3 September 2013
Pui
cu legume si lamaie din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, lamaie,
ardei gras, vin, apa, mustar, concentrat vegetal, cimbru, patrunjel,
miere, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 – 2 kg 3-4
morcovi 10 cartofi mai mari 3-4 catei de usturoi 1 ceapa+1 lamaie 2
ardei grasi de culori diferite 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura vegetariana
3 September 2013
Friptura
vegetariana din: nuci, fulgi de porumb, branza de vaci, oua, supa de
ceapa, ketchup, ulei, sos worcestershire, praf de usturoi, zahar brun.
Ingrediente: 1 1/3 cesti nuci, tocate marunt 2 cani de fulgi de porumb
200-300 g branza de vaci 4 oua 2 cani supa de ceapa 1/4 ceasca ketchup 1
lingura ulei…
Read more »
Read more »
Salată de calamari cu vinegretă de roşii
3 September 2013
Salată
de calamari cu vinegretă de roşii din: rondele de calamari, zeama de
portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de
masline, rosie, otet din vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze
de rucola. Ingrediente: 24-28 rondele calamari zeama de la 1 portocala
si 1 lamaie 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2…
Read more »
Read more »
Snitel cu garnitura
3 September 2013
Snitel
cu garnitura din: piept de pui, caise uscate, cascaval, frunze de
salvie, migdale, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, unt, mazare,
fasole pastai, morcovi, usturoi. Ingrediente: pentru snitel: 3 bucati
mai mari de piept de pui 100 g caise uscate, smochine sau alte fructe
confiate 100 g cascaval 6 frunze de salvie 50 g…
Read more »
Read more »
Rulada delicioasa cu carne tocata si spanac
3 September 2013
Rulada
delicioasa cu carne tocata si spanac din: carne tocata amestec, spanac,
ou, ceapa, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne
tocată amestec 500 g spanac 1 ou 2 cepe 6 căței de usturoi ulei unt sare
piper Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă cu sare. Se scurge
de apă…
Read more »
Read more »
Limonada cu lavanda
3 September 2013
Limonada
cu lavanda din: apa, zahar, lavanda, lamaie, lime, gheata, lime.
Ingrediente: 750 ml apa 4 linguri zahar 1 buchet lavanda (sau cantitatea
echivalenta de lavanda uscata) 1 lamaie 1 lime cuburi de gheata si
felii de lime pentru servit Mod de preparare: Intr-un vad fierbi apa
cu zaharul pana la topirea acestuia, lei…
Read more »
Read more »
Ardei gras roşu, umplut cu carne de pui
3 September 2013
Ardei
gras roşu, umplut cu carne de pui din: ardei grasi rosii, ceapa, orez,
sare, piper, piept d epui, pasta de tomate. Ingrediente: 2 ardei grasi
rosii 1/2 ceapa 1 lingura orez nefiert sare piper 1 piept de pui de
350-400 g pasta de tomate Mod de preparare: Tai bucăţi pieptul de pui,
apoi…
Read more »
Read more »
Angelica (Angelica archangelica)
2 September 2013
Legenda
spune că angelica e un leac pentru cumă, ceea ce i-a consolidat
renumele de plantă medicinală tradiţională, de protectoare împotriva
răului şi de panaceu universal. Din punct de vedere medical, angelica se
pare că are jn efect benefic asupra circulaţiei sângelui şi a
celorlalte fluide şi e folosită in tratamentul cranpelor menstruale, al
reţinerii…
Read more »
Read more »
Retete traditionale romanesti de muraturi si conserve
2 September 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: Murături O
reteta de muraturi…
Read more »
Read more »
Retete de prajituri
2 September 2013
Retete
de prajituri: Cozonac cu nucă, coaja de lamaie si rahat Cozonac cu
nucă, coaja de lamaie si rahat din: faina, galbenusuri, ou, zahar tos,
unt, ulei, lapte dulce, drojdie de bere, coaja de lamaie, sare, nuca,
coaja de lamaie, esenta de rom, esenta de vanilie, albusuri, zahar tos,
rahat. Ingrediente: 1 kg faina de…
Read more »
Read more »
7 Retete rapide
2 September 2013
Retete
rapide: Reteta zilei: Inghetata delicioasa de capsuni Inghetata
delicioasa de capsuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, lapte
integral, amidon, crema de branza, sare, smantana, sirop de porumb,
lapte batut. Ingrediente: 9 capsuni, feliate 2 cani zahar 3 linguri suc
de lamaie 1 1/2 cani de lapte integral 2 linguri de amidon 1 cutie…
Read more »
Read more »
Conserve fel de fel
2 September 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: Reteta
zilei: Gogosari umpluti cu…
Read more »
Read more »
Despre Marar (Anethum graveolens)
2 September 2013
Apa
de mărar, cunoscută ca poţiune carminativă, a fost folosită de-a lungul
timpului pentru calmarea colicilor şi pentru a linişti bebeluşii. In
Evul Mediu, mărarul era considerat o plantă fermecată şi, ca atare, era
folosit în combaterea vrăjitoriei. Era utilizat, din acelaşi motiv, şi
în poţiunile de dragoste. Mărarul e originar din Europa de Nord…
Read more »
Read more »
Slabeste cu struguri (Cura de slabit si infrumusetare cu struguri)
2 September 2013
Rosii,
albi, zemosi, cu coaja mai tare sau moale, strugurii romanesti numara
zeci de soiuri aromate, numai bune pentru vin sau de pus pe masa.
Romania este pe locul 10 in lume ca suprafata cultivata cu vita-de-vie,
asa ca avem toate motivele sa alegem strugurii bine copti autohtoni si
sa… ii punem la munca in…
Read more »
Read more »
Despre Lamaita – Aloysia triphylla (Lippia citriodora)
2 September 2013
Originară
din America de Sud, această plantă a fost adusă în Europa de către
conchistadorii spanioli în secolul al XVII-lea. Aici şi-a dobândit
renumele pentru uleiurile sale parfumate, folosite pe scară largă în
cosmetice şi diverse amestecuri. Planta este folosită cu scop medical,
în cantităţi mici, pentru a alina congestia bronhiilor, indigestia,
crampele şi greaţa.…
Read more »
Read more »
Cum se face zacusca
2 September 2013
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de
ciuperci de padure O reteta simpla de zacusca de ciuperci de padure din:
ciuperci de padure sau de cultura, ceapa, gogosari, untdelemn, sare,
boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: un…
Read more »
Read more »
Muraturi taranesti
2 September 2013
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta
zilei: Castraveti murati picanti…
Read more »
Read more »
Retete de bauturi racoritoare pentru o zi perfecta
2 September 2013
Bauturi
racoritoare: Limonada de mango cu lamaie Limonada de mango cu lamaie
din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de
gheață Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun
în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se
mixează, iar amestecul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata delicioasa de capsuni
2 September 2013
Inghetata
delicioasa de capsuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, lapte
integral, amidon, crema de branza, sare, smantana, sirop de porumb,
lapte batut. Ingrediente: 9 capsuni, feliate 2 cani zahar 3 linguri suc
de lamaie 1 1/2 cani de lapte integral 2 linguri de amidon 1 cutie crema
de branza 1/8 lingurita de sare 1…
Read more »
Read more »
Budinca de dovlecei
2 September 2013
Budinca
de dovlecei din: dovlecei, smantana, cascaval de oaie, rosii, oua, unt,
sare. Ingrediente: 4 dovlecei medii 500 g smantana 100 g cascaval de
oaie 3 rosii 4 oua unt sare Mod de preparare: Spală dovleceii şi
taie-i în felii groase de 1 cm. Pune-i în apă clocotită şi dă-i în 1 -2
clocote,…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu bacon si pătrunjel
2 September 2013
Plăcintă
cu bacon si pătrunjel din: faina, drojdie, zahar, lapte caldut, sare,
patrunjel verde, smantana, oua, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g
faina 25 g drojdie zahar 100 ml lapte caldut sare pentru umplutura: 4-5
legaturi de patrunjel verde 100 g sare 300 ml smantana 2 oua sare piper
Mod de preparare: Cerni făina…
Read more »
Read more »
Tigaie de pui picantă
2 September 2013
Tigaie
de pui picantă din: piept de pui, ceapa, ardei gras, rosii, morcovi,
ulei de masline extravirgin, boia dulce, sare de mare, piper negru,
patrunjel, ardei iute, lamaie. Inrgediente: 600 g piept de pui dezosat 1
ceapa 1 ardei rgas rosu 4 rosii 2 morcovi 2 linguri ulei de masline
extravirgin 2 linguri de boia…
Read more »
Read more »
Legume picante murate
2 September 2013
Legume
picante murate din: otet de mere, zahar fin, sare, apa, morcovi, ceapa
rosie, ardei iute. Ingrediente: 370 ml otet de mere 60 g zahar fin 2
lingurite sare 450 ml apa legume: 4 morcovi 4 cepe rosii 4 ardei iuti
Mod de preparare: Se prepară zeama: se amestecă oţetul cu zahăr şi
sare,…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu carnati
2 September 2013
Mancare
de cartofi cu carnati din: cartofi, carnati de porc picanti, ceapa,
ardei gras, boia dulce, vin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg
cartofi 2-3 carnati de porc picanti 1 ceapa 1 ardei rgas 2 lingurite cu
boia dulce 1 cana cu vin rosu sau roze sare piper negru proaspat macinat
ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton si ardei
2 September 2013
Spaghete
cu ton si ardei din: ceapa, ardei, ulei, tomate, oregano, ketchup, ton,
ou, spaghete, parmezan, paine. Ingrediente: 1 ceapa mica (maruntita) 1
ardei rosu (fara seminte si taiat fasii) 2 linguri ulei 400 g tomate
maruntite din conserva 2 lingurita oregano uscat 4 linguri ketchup 400 g
ton 1 ou 350 g spaghete 25…
Read more »
Read more »