Retete pentru Craciun:
Rulouri cu prosciutto
8 June 2013
Rulouri
cu prosciutto din: oua, prosciutto, unt, marar, sare, piper.
Ingrediente: 4 oua 6 felii prosciutto 40 g unt marar proaspat sare piper
Mod de preparare: Omogenizăm ouăle în mixer cu sare şi piper. Adăugăm
mărarul tocat. Topim untul într-o tigaie întinsă. Când s-a încins,
turnăm ouăle. După ce s-a rumenit, întoarcem cu grijă,…Read more »
Orez cu sos si chiftele de curcan
8 June 2013
Orez
cu sos si chiftele din: unt, ceapa, ardei, telina apio, usturoi, frunza
de dafin, rosii, supa de pui, sos tabasco, ceapa verde, coriandru,
orez, condimente cajun, carne tocata de curcan, ulei. Ingrediente: cate 2
linguri de unt si faina 1 ceapa, tocata marunt 1 ardei verde, curatat
de seminte si tocat fin 2 tulpini…Read more »
Salata de paste cu sos
8 June 2013
Salata
de paste cu sos din: paste, rosii cherry, sparanghel, rucola,
galbenusuri, unt, lamaie, piper alb, sare. Ingrediente: 400 g paste tip
penne 100 g rosii cherry 5 fire sparanghel cateva frunze de rucola
pentru sos: 4 galbenusuri 250 g unt 1 lamaie piper alb sare Mod de
preparare: Spală sparanghelul, îndepărtează partea lemnoasă…Read more »
Dovlecei umpluti cu tofu
8 June 2013
Dovlecei
umpluti cu tofu din: dovlecel, branza tofu, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 1 dovlecel mare 300 g branza tofu ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Spălăm dovlecelul şi îl tăiem rondele de
câte 5-10 cm. Scoatem miezul. Presărăm sare pe miezul de dovlecel şi
lăsăm câteva minute să elimine apa.…Read more »
Supa crema de mazare cu patrunjel
8 June 2013
Supa
crema de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg de mazare 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul,…Read more »
Penne cu creveti si mazare
8 June 2013
Penne
cu creveti si mazare din: penne integrale, creveti decorticati,
busuioc, ulei extravirgin de masline, mazare, ceapa rosie, usturoi,
sare, piper, coaja de lamaie. Ingrediente: 150 g penne integrale 250 g
creveti decorticati 3 fire busuioc proaspat 5 linguri ulei extravirgin
de masline 250 g mazare noua 1 ceapa rosie 3 caei de usturoi sare…Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu carne de vita picanta
8 June 2013
Tortilla
cu carne de vita picanta din: carne tocata de vita, sos iute, chimen,
usturoi, praf de ceapa, piper negru, sare, apa, foi de tortilla, salata
de cruditati. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1/2 – 3/4 ceasca
sos iute 2 linguri chimen 2 linguri praf de usturoi 2 linguri praf de
ceapa…Read more »
Salata cu avocado, creveti si rosii cherry
8 June 2013
Salata
cu avocado, creveti si rosii cherry din: salata verde, avocado, rosii
cherry, ceapa, creveti, maioneza, ketchup, zeama de lamaie. Ingrediente:
1/4 salata verde, rupta in bucati 1 avocado mare, curatat de coaja si
de sambure si taiat in felii 8 rosii cherry, taiate in jumatati 1 salota
sau ceapa mica, feliata subtire 200 g…Read more »
Paste cu varza si kaizer
8 June 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: varza, ceapa, kaizer, ulei, cimbru,
sare, piper. Ingrediente: 2 verze (una murată şi una crudă) 2 morcovi 6
cepe mijlocii 300 g kaizer 800 g paste (penne sau tăiţei) 100 ml ulei un
vârf de cuţit de cimbru sare piper Mod de preparare: Fierbi varza cam
30 de…Read more »
Salata in straturi cu peste afumat
8 June 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: morcov, cartofi, sfecla rosie, ceapa,
peste afumat, maioneza. Ingrediente: 2-3 morcovi 4-5 cartofi 2 sfecle
roşii 4-5 cepe 1 peşte afumat (macrou) maioneză Mod de preparare:
Fierb morcovii, cartofii, sfecla şi razi pe răzătoarea mare. Ta ceapa
peştişori şi o freci cu puţină sare, apoi o stropeşti cu…Read more »
Ficat cu garnitura de cartofi natur
8 June 2013
O
reteta delicioasa de ficat cu: ceapa, ulei, ceapa verde, castraveti
murati, capere, otet, faina, bulion, unt, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 2 linguri codiţe de
ceapă verde (rondele) 200 g castraveţi muraţi 100 g capere 50 g oţet 100
g făină 100 ml bulion 50 g…Read more »
Mancare taraneasca de pui
8 June 2013
O
reteta delicioasa de mancare taraneasca cu: carne de pui, sare, piper,
ardei gras, ceapa, costita, ulei, ciuperci, amidon, smantana, ceapa
verde. Ingrediente: 1 pui de circa 1,2 kg sau 2 bucăţi piept de pui sare
piper 2 ardei graşi sau kapia roşii (sau combinat cu galben) 200 g
ceapă mică (de arpagic) 100 g…Read more »
Cartofi crocanţi cu susan
8 June 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: ulei, seminte de susan, sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 100 g seminţe de susan sare Mod
de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în 4, pe
lungime. Ii fierbi 10 minute în apă cu puţină sare, îi scurgi de apă,
îi…Read more »
Plăcintă cu cartofi si branza telemea
8 June 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea, cartofi, ceapa verde,
ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 400 g
telemea 500 g cartofi 12-14 fire ceapă verde 1 ceaşcă de ulei 3 ouă sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi toci mărunt şi
îi amesteci cu ceapa…Read more »
Peşte la cuptor cu sos de roşii
8 June 2013
O
reteta delicioasa de peste la cuptor cu: masline, capere, rosii, ulei
de masline, usturoi, oregano, patrunjel. Ingrediente: 2-3 peşti de orice
fel, file sau întreg 100 g măsline negre fără sâmburi capere 1
conservă de roşii decojite în suc 2 linguri de ulei de măsline usturoi
oregano pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi…Read more »
Reteta zilei: Salata cu carne de crab si legume
8 June 2013
Salata
cu carne de crab si legume din: oua, castravete, carne de crab, ceapa
verde, porumb, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 5 oua, tocate 1
castravete, tocat carne de crab fiarta si tocata 2 fire de ceapa verde,
tocata 1 cutie porumb 3 linguri de maioneza Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:…Read more »
Pilaf de pasare in aluat
8 June 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu: rasol de pasare, orez, unt, supa, sare,
faina, ulei. Ingrediente: rest de rasol sau friptură de pasăre de circa
300 g 200 g orez 50 g unt 3 ceşti supă sare Ingrediente aluat: 250 g
făină 250 g unt 1 lingură ulei 1 ceşcuţă apă sare Mod de…Read more »
Piept de pui cu sos si garnitura de orez
8 June 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, ceapa, smantana, sare,
piper, busuioc, boia dulce. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 400-500
g ciuperci proaspete sau din conservă 2 cepe mici 200 g smântână sare
piper busuioc boia dulce Mod de preparare: Tai pieptul de pui, îl
condimentezi şi îl prăjeşti pe grătarul…Read more »
Chiftelute umplute
8 June 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de porc, oua, suc de rosii,
branza topita, sare, piper, marar, ulei. Ingrediente: 600 g carne tocată
de porc sau de vită 4 ouă fierte tari suc de roşii 2 triunghiuri de
brânză topită sare piper marar ulei Mod de preparare: Faci o tocatura
obisnuita de chiftele,…Read more »
Cremsnit dietetic
8 June 2013
O
reteta delicioasa de cresmit cu: faina, ulei, zahar, lapte, oua,
lamaine, praf de copt, zahar vanilat, sare, gelatina. Ingrediente
aluat: 300 g făină 1oo ml ulei 100 g zahăr 30 ml lapte sau iaurt 2 ouă
1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet 1/2 pachet praf de copt 1
pliculeţ zahăr vanilat 1 vârf…Read more »
Tocăniţă poloneză
8 June 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: cartofi, morcovi, carnati, ceapa,
apa, ulei, smantana, gulie, branza topita, praz, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 8 cartofi 3 morcovi 3 cârnaţi 1 ceapă mare 11 apă 2
linguri ulei 200 g smântână 1 gulie 200 g brânză topită 1 fir de praz
pătrunjel sare piper Mod de preparare:…Read more »
Reteta zilei: Inghetata de rodie
7 June 2013
Inghetata
de rodie din: smantana, suc de rodie, zahar, esenta de vanilie.
Ingrediente: 2 cesti smantana 2 cesti de suc de rodie 1/2 cana de
zahar 1 lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Am amestecat
toate ingredientele: smantana, zaharul, sucul de rodie si esenta de
vanilie. Am pus intr-un recipient…Read more »
Tort de ciocolata cu menta
7 June 2013
Tort
de ciocolata cu menta din: migdale, curmale, stafide, pudra de cacao,
nuci, sare, extract de vanilie, apa, caju, frunze de menta, sirop de
artar, ulei de menta, ulei de cocos. Ingrediente: 3 cani de migdale 2
cani de curmale fara samburi 2 treimi de cana de stafide jumatate de
cana de pudra de cacao…Read more »
Muraturi coreene – Kimchi
7 June 2013
Muraturi
coreene din: varza chinezeasca, sare de mare, otet de orez, pasta de
chili, usturoi, praf de ardei iute, ghimbir, ceapa verde. Ingrediente:
un kilogram de varza chinezeasca 2 linguri de sare de mare o treime de
cana de otet de orez 3 linguri de pasta de chili o lingura de usturoi
pisat 2 linguri…Read more »
Tarta cu spanac si ceapa verde
7 June 2013
Tarta
cu spanac si ceapa verde din: spanac, ceapa verde, foi de placinta, ou,
seminte de mac, unt, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 4 cepe verzi 4
fire usturoi verde 1 pachet foi de placinta 1 ou 30 g seminte de mac
200 g unt ulei sare Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm…Read more »
Supa de linte cu spanac
7 June 2013
Supa
de linte cu spanac din: linte, frunze de spanac, cartofi, ceapa,
usturoi, ulei, sare, lamai. Ingrediente: 150 g linte 250 g frunze tinere
de spanac 3 cartofi 1 ceapa sau 1 legatura ceapa verde 2 catei de
usturoi 2 linguri ulei sare 2 lamai Mod de preparare: Speli lintea şi o
pui să…Read more »
Aripioare picante cu rozmarin
7 June 2013
Aripioare
picante cu rozmarin din: aripioare, boia de ardei dulce, boia de ardei
iute, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 aripioare boia de
ardei dulce boia de ardei iute ulei rozmarin proaspat sare piper Mod
de preparare: Punem la fiert 2 litri de apă cu sare. Când clocoteşte
apa, punem aripioarele şi le fierbem…Read more »
Tort de ciocolata cu fructe de padure
7 June 2013
Tort
de ciocolata cu fructe de padure din: nuci, curmale, pudra de cacao,
scortisoara, ulei de cocos, suc de mere, fructe de padure, ciocolata
neagra, avocado, sirop de agave, sare. Ingrediente: o cana si jumatate
de nuci 15 curmale fara samburi 5 linguri de pudra de cacao o lingurita
de scortisoara 3 linguri de ulei…Read more »
Salata de pui cu sos
7 June 2013
Salata
de pui cu sos din: piept de pui, fasole boabe neagra, rosii, ceapa
verde, sare, vin, vermut, amidon, zeama de lamaie, zahar, patrunjel,
tarhon. Ingrediente: 1 piept de pui 1 cutie cu fasole boabe neagra 2
rosii galbene 1 legatura de ceapa verde sare pentru sos: 1 cescuta cu
vin alb 1 lingura cu…Read more »
Păstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie
7 June 2013
Păstrăv
crocant, cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare,
piper alb, patrunjel, marar, lamai, unt. Ingrediente: 2 pastravi
curatati ulei de masline sare si piper alb, dupa gust 1 legatura mare de
patrunjel 1/2 legatura marar 3-4 lamai unt Mod de preparare: Ungeţi
bine cu ulei păstrăvii, condimentaţi cu sare şi…Read more »
Spaghete cu scoici si usturoi
7 June 2013
Spaghete
cu scoici si usturoi din: scoici, rosii, ceapa, usturoi, ulei de
masline, vin, spaghete, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg scoici
mici proaspete (vongole) 4 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri
ulei de masline 100 ml vin alb 400 g spaghete sare piper 2 linguri
patrunjel tocat Mod de preparare:…Read more »
Supa crema de conopida cu legume
7 June 2013
Supa
crema de conopida cu legume din: conopida, ceapa, telina, arde gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg conopida 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul, ardeiul…Read more »
Reteta zilei: Supa crema de conopida
7 June 2013
Supa
crema de conopida din: ulei de masline, ceapa, conopida, supa de
legume, lapte, ceapa verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1
ceapa, tocata 5 cesti buchetele conopida 1/2 lingurita de coriandru 2
cani de supa de legume 1 cana de lapte 1 fir ceapa verde, tocata Mod
de preparare: Intr-o…Read more »
Salata de cruditati cu stafide
7 June 2013
Salata
de cruditati cu stafide din: sfecla rosie, morcovi, ceapa verde,
lamaie, stafide, marar, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 sfecla
rosie 4 morcovi 1 varza rosie 4 cepe verzi 1 lamaie 25 g stafide marar
proaspat ulei de masline sare Mod de preparare: Coacem sfecla roşie în
cuptor, timp de 60 minute. După…Read more »
Ciorba de copane de pui cu broccoli
7 June 2013
Ciorba
de copane de pui cu broccoli din: ciocanele, radacina de patrunjel,
radacina de pastarnac, morcovi, broccoli, conopida, ardei, ceapa, fasole
verde, mazare, bulion, leustean, ulei de masline extravirgin, sare,
piper. Ingrediente: 500 g ciocanele fara piele cate 2 radacini de
patrunjel si de pastarnac 2 morcovi cate 100 g buchetele de broccoli si
conopida…Read more »
Tarta de lamaie
7 June 2013
Tarta
de lamaie din: amestec de migdale si caju, curmale, unt, faina de
hrisca, scortisoara, lapte de soia, pastaie de vanilie, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, sirop de agave, galbenusuri, ou, amidon de porumb.
Ingrediente: 200 g de amestec de migdale si caju 10 curmale fara samburi
175 g unt de la frigider 50…Read more »
Salata de paste cu ton, mango si ridichi
7 June 2013
Salata
de paste cu ton, mango si ridichi din: ton in suc propriu, morcov,
ridichi, mango, lamaie, rosii cherry, masline verzi, mazare, paste, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva cu ton in suc prorpiu 1
morcov 6 ridichi 1 fructe mango 1 lamaie 10 rosii cherry 50 g masline
verzi 50 g mazare…Read more »
Supa de legume si cuscus
7 June 2013
Supa
de legume si cuscus din: cuscus, morcov, mazare, ceapa, ardei gras,
radacina de patrunjel, patrunjel, ulei de masline, sare. Ingrediente:
100 g cuscus 1 morcov 100 g mazare 2 cepe 1 ardei rgas 1 radacina de
patrunjel 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei de masline sare Mod de
preparare: Cureţi şi speli legumele.…Read more »
Salată cu tăiţei, carne de pui şi legume
7 June 2013
Salată
cu tăiţei, carne de pui şi legume din: pulpe de pui, dovlecel, ardei
gras, rosii, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper, oua, faina,
sare. Ingrediente: 300 g pulpe de pui dezosate si fara piele 1 dovlecel
mic 1 ardei rgas rosu 500 g rosii mici 1 legatura patrunjel verde 4
linguri ulei de…Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu paste al dente si sos de legume
7 June 2013
Piept
de pui cu paste al dente si sos de legume din: piept de pui, ulei de
masline, sparanghel, usturoi, rozmarin, paste, ardei, amidon, supa de
pui, vin. Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat 1 lingura ulei de
masline 1 buchet sparanghel 2 linguri de usturoi 1 crenguta de
rozmarin, tocat 1 cutie…Read more »
Pasta de avocado si ton
7 June 2013
Pasta
de avocado si ton din: ton in suc propriu, avocado, branza dulce
degresata, smantana degresata, mustar, piper, seminte de in, seminte de
susan. Ingrediente: 1 conserva (100 g) ton in suc propriu 1 avocado 200 g
branza dulce degresata 2 linguri smantana degresata 1 lingura mustar
piper cate 1 lingura seminte de in si…Read more »
Tarta cu nuci caju
7 June 2013
Tarta
cu nuci caju din: nuci, curmale, carne de nuc de cocos, sare, caju,
sirop de agave, ulei de cocos, zeama de lamaie, extract de vanilie.
Ingrediente: jumatate de cana de nuci jumatate de cana de curmale fara
samburi un sfert cana de carne de nuca de cocos un varf de sare 3 cani
si…Read more »
Supa crema de ciuperci cu legume
7 June 2013
Supa
crema de ciuperci cu legume din: ciuperci, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg ciuperci 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu
ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, felina, păstârnacul,…Read more »
Salată de calamari fripţi cu vinegretă de roşii
7 June 2013
Salată
de calamari fripţi cu vinegretă de roşii din: rondele calamari, zeama
de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de
masline, rosie, otet din vin alb, zahar, ulei de masline, sare, piper,
ruccola, zeama de lamaie. Ingrediente: 24-28 de rondele calamari zeama
de la 1 portocala si 1 lamaie 1/2 lingrita…Read more »
Supa crema de fulgi de ovaz
7 June 2013
Supa
crema de fulgi de ovaz din: morcovi, ceapa, radacina de patrunjel,
pastarnac, telina, cartofi, frunze de varza, ou, lapte, fulgi de ovaz,
ulei de masline, patrunjel, apa. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapa 1
radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 telina 2 cartofi 2-3 frunze de varza
cruda 1 ou 1 pahar lapte 4-5 linguri…Read more »
Pasta de bob
7 June 2013
Pasta
de bob din: bob, ceapa, patrunjel, chimen, usturoi, ulei de masline,
zeama de lamaie, coriandru. Ingrediente: 250 g bob sau fasole boabe
decojita 3 cepe 1 legatura patrunjel 1 lingurita chimen macinat 6 catei
de usturoi 3 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita
coriandru macinat Mod de preparare:…Read more »
Piersici la gratar cu mascarpone
7 June 2013
Piersici
la gratar cu mascarpone din: piersici, mascarpone, rom, frunze de
menta. Ingrediente: 4 pierisici mari 400 g mascarpone 100 ml rom frunze
de menta Mod de preparare: Spălăm bine piersicile, le tăiem în
jumătăţi şi scoatem sâmburele. Punem jumătăţile de piersică pe grătarul
bine încins, cu partea tăiată în jos. Le frigem atât…Read more »
Coşuleţe cu legume, pui şi ouă de prepeliţă
7 June 2013
Coşuleţe
cu legume, pui şi ouă de prepeliţă din: foi de placinta, piept de pui,
amestec de legume, broccoli, oua de prepelita, albus, untdelemn.
Ingrediente: 3 foi de placinta 300 g piept de pui dezosat si fara piele
200 g amestec mexican de legume 200 g buchetele proaspete de broccoli 6
oua de prepelita 1…Read more »
Reteta zilei: Suc de ghimbir
7 June 2013
Suc
de ghimbir din: lamaie, ghimbir, apa, drojdie, zahar. Ingrediente: 1
lamaie 1 bucata de ghimbir ras apa 1/4 lingurita de drojdie 1 cana de
zahar Mod de preparare: Intr-un recipent adaugati ghimbirul ras,
stoarceti sucul de lamaie, adaugati 1 cana de zahar si putina apa.
Adaugati 1/4 lingurita de drojdie. Se…Read more »
Tarta cu avocado
7 June 2013
Tarta
cu avocado din: migdale, nuca de cocos, curmale, apa, ulei de ocos,
avocado, sirop de agave, zeama de limeta, extract de vanilie, stevia,
unt de cocos, coaja de limeta. Ingrediente: o treime de cana de migdale
un sfert de cana de carne de nuca de cocos 2 curmale fara samburi o
lingurita de apa…Read more »
Supa crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac
7 June 2013
Supa
crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac din: broccoli, ceapa,
telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 0,5 kg broccoli 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1
pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l de apă,…Read more »
Salata cu ciuperci si sfecla rosie
7 June 2013
Salata
cu ciuperci si sfecla rosie din: ciuperci, sfecla rosie, usturoi,
ceapa, otet, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, patrunjel verde.
Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 500 g sfecla rosie 1 capatana de
usturoi 1 ceapa 1 lingura otet 50 ml ulei de masline sau de susan zeama
de la 1 lamaie sare 1…Read more »
Legume la gratar cu rozmarin
7 June 2013
Legume
la gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei grasi, ceapa rosie,
rosii cherry, usturoi, lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1
vanata 2 dovlecei 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) 1 ceapa rosie 8
rosii cherry 5-6 catei de usturoi 1 lamaie ulei de masline rozmarin
proaspat sare piper Mod de preparare:…Read more »
Hering in sos provensal
7 June 2013
Hering
in sos provensal din: hering, ierburi de provence, ulei de masline,
lamaie. Ingrediente: 1/2 kg hering congelat sau alt peste proaspat 1
lingurita ierburi de Provence 50 ml ulei de masline 1 lamaie Mod de
preparare: Cureţi peştele de cap şi intestine, îl speli bine şi îl pui
într-un castron. Amesteci uleiul de…Read more »
Reteta zilei: Inghetata de capsuni si banane
6 June 2013
Inghetata
de capsuni si banane din: banana, capsuni. Ingrediente: 1 banana 1/2
ceasca capsuni tocate Mod de preparare: Taiati felii fructele.
Dati la congelator pentru 1-2 ore. Scoateti din congelator si procesati
la blender pana la omogenizare. Serviti imediat sau pastrati la
congelator. Inghetata de capsuni si banane Pofta buna!Read more »
Salata de fructe de mare cu sos
6 June 2013
Salata
de fructe de mare cu sos din: mix de fructe de mare, castravete, ardei
gras, masline, orez, usturoi, chivas, ulei, maioneza, pasta de tomate,
vin, zeama de lamaie, mustar dijon, frisca, sare, boia iute.
Ingrediente: 200 g mix de fructe de mare 1 castravete 1 ardei gras 1
lingura cu masline rondele 2 linguri…Read more »
Prajitura festiva cu fructe
6 June 2013
Prajitura
festiva cu fructe din: curmale, zeama de lamaie, zeama de portocala,
coaja de lamaie, coaja de portocale, extract de migdale, ghimbir, sirop
de agave, migdale, fulgi de cocos, caju, fructe deshidrate, suc de
fructe. Ingrediente: 3 sferturi de cana de curmale zeama a jumatate de
lamaie zeama a jumatate de portocala o lingurita de…Read more »
Ciorba de varza
6 June 2013
Ciorba
de varza din: varza, morcov, ceapa, suc de rosii, boia dulce, sare,
piper, ulei, marar. Ingrediente: o varza medie (1 kg) 1 morcov mare 1
ceapa mare 1 cana suc de rosii 1 lingura rasa cu boia dulce sare piper 4
linguri cu ulei marar Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se…Read more »
Paine
6 June 2013
Paine
din: faina de naut, apa, sare, chimion, ulei de masline. Ingrediente: o
cana de faina de naut o cana si un sfert de apa jumatate de lingurita
de sare un sfert de lingurita de chimion pisat 2 linguri si jumatate de
ulei de masline Mod de preparare: Amestecati făina, apa, sarea şi
jumătate…Read more »
Salata cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac
6 June 2013
Salata
cu avocado, carne de vitel si seminte de dovleac din: salata verde,
usturoi, otet de mere, zeama de lamaie verde, seminte de dovleac,
chimen, boia dulce, ulei extravirgin de masline, avocado, ceapa, carne
de vitel, ridichi, morcovi. Ingrediente: 1 salata verde mare 1 catel de
usturoi 1 lingura otet de mere 2 linguri zeama…Read more »
Coaste de porc cu sos barbecue
6 June 2013
Coaste
de porc cu sos barbecue din: rosii, ananas, coaste de porc, boia de
ardei iute, ulei de masline, cimbru uscat, busuioc uscat, sare, piper.
Ingrediente: 10 rosii 5-6 rondele de ananas din conserva 1 kg coaste de
porc boia de ardei iute ulei de masline cimbru uscat busuioc uscat sare
piper Mod de…Read more »
Prajitura cu morcovi si alune
6 June 2013
Prajitura
cu morcovi si alune din: oua, banane, curmale, ulei de floarea
soarelui, faina integrala, praf de copt, scortisoara, nucsoara,
cardamon, morcovi, fulgi de cocos, nuci, stafide, branza mascarpone,
miere, alune. Ingrediente: 3 oua 2 banane 10 curmale 6 linguri de ulei
de floarea soarelui o cana de faina integrala o lingurita si jumatate
de…Read more »
Cum se prepara Peste cu crusta aromata cu salata de fenicul si portocale (video)
6 June 2013
Retete Video: Cum se prepara Peste cu crusta aromata cu salata de fenicul si portocaleRead more »
Felii de friptura de vitel in sos de ton
6 June 2013
Felii
de friptura de vitel in sos de ton din: morcov, praz, vin, supa de
legume, foaie de dafin, boabe de piper, sare, ceafa de vitel, oua, ton,
fileuri de ansoa, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline, piper.
Ingrediente: 1 morcov 1/2 fir praz 125 ml vin alb sec circa 500 ml supa
de…Read more »
Salata de pui si fasole
6 June 2013
Salata
de pui si fasole din: fasole boabe, file de piept de pui, usturoi, otet
de mere, mustar dijon, ulei de masline, zeama de portocala, zucchini,
telina, ricotta, rosie, salata verde, busuioc verde. Ingrediente: 250 g
fasole boabe fiarta 300 g file de piept de pui 1 catel de usturoi 50 ml
otet de mere…Read more »
Cum se prepara Risotto cu sfecla coapta si chipsuri de parmezan (video)
6 June 2013
Retete video: Cum se prepara Risotto cu sfecla coapta si chipsuri de parmezanRead more »
Frigarui de pui cu boia dulce si curry
6 June 2013
Frigarui
de pui cu boia dulce si curry din: boia dulce, curry, ulei de masline,
lamaie, dovlecel, ceapa rosie, rosii cherry, piept de pui, sare, piper.
Ingrediente: 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 2 linguri ulei
de masline 1 lamaie 1 dovlecel 1 ceapa rosie 200 g rosii cherry 600 g
piept de pui…Read more »
Cum se prepara Friptura de miel in crusta de verdeata (video)
6 June 2013
Retete video: Cum se prepara Friptura de miel in crusta de verdeataRead more »
Reteta zilei: Pulpe de pui cu ciuperci
6 June 2013
Pulpe
de pui cu ciuperci din: pulpe de pui, ciuperci, usturoi, ceapa,
coriandru, sos de rosii, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2
pulpe de pui 1/2 kg ciuperci, taiate 2 linguri usturoi tocat 1 ceapa
taiata bucati 1/2 buchet coriandru 1/2 ceasca sos de rosii sare dupa
gust piper negru, dupa gust ulei…Read more »
Salata cu spanac, merisoare si pui
6 June 2013
Salata
cu spanac, merisoare si pui din: seminte de fenicul, seminte de
coriandru, piper, piept de pui, ceapa, ulei de masline, usturoi, otet de
mere, coaja de portocala, zeama de portocala, frunze de spanac,
crutoane, merisoare, masline. Ingrediente: cate 1 lingurita seminte de
fenicul si de coriandru 1 prf de piper 300 g piept de…Read more »
Porumb la gratar cu sare si piper
6 June 2013
Porumb
la gratar cu sare si piper din: stiuleti de porumb, unt, sare, piper.
Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 200 g unt sare piper Mod de
preparare: Desfacem foile de pe porumb şi îi porţionăm. Ii tăiem în două
sau în trei, în funcţie de mărimea acestora. Infigem câte o frigăruie
în fiecare bucătă…Read more »
Legume la cuptor cu sos de capere
6 June 2013
Legume
la cuptor cu sos de capere din: rosii, ceapa, praz, rondele de masline,
telina, capere, vinete, miere, ulei de masline, sare, patrunjel,
migdale. Ingrediente: 500 g rosii 3 cepe 2 fire de praz 200 g rondele de
masline 1 telina mica 50 g capere 3 vinete mijlocii 2 lingurite miere 3
linguri ulei de…Read more »
Prajitura cu cocaze si lamaie
6 June 2013
Prajitura
cu cocaze si lamaie din: faina de migdale, sare, praf de copt,
bicarbonat, ulei de rapita, lamai, oua, sirop de artar, lamai, coacaze,
iaurt, extract de vanilie. Ingrediente: 4 cani de faina de migdale
jumatate de lingurita de sare o lingurita de praf de copt jumatate de
lingurita de bicarbonat jumatate de cana de…Read more »
Cocktail cu grapefruit si rom alb
6 June 2013
Cocktail
cu grapefruti si rom alb din: rom alb, grapfruit roz. Ingrediente: 750
ml rom alb 1 fructe mare de grapefruit roz Mod de preparare:
Decojeşte grapefruit-ul şi îndepărtează-i membrana albă care protejează
pulpa, apoi taie fructul în felii rotunde şi aşază-le într-un borcan de 1
l. Toarnă apoi romul şi strînge bine…Read more »
Prajitura cu mascarpone si fructe de padure
6 June 2013
Prajitura
cu mascarpone si fructe de padure din: migdale, curmale, ulei de cocos,
sare, fructe de padure, lamaie, miere, branza mascarpone, iaurt
grecesc, fructe. Ingrediente: 2 cani de migdale 10 curmale fara samburi 2
linguri de ulei de cocos un praf de sare 2 cani de fructe de padure
congelate zeama a jumatate de lamaie…Read more »
Retete zilei: Supa cu carne de vita, varza si sfecla
6 June 2013
Supa
cu carne de vita, varza si sfecla din: carne de vita, cartofi, varza,
sfecla, ceapa, rosii, morcovi, ardei, marar, ulei de masline, sare,
piper, condimente. Ingrediente: 1 kg carne de vita 4-5 cartofi mari
1/2 varza 1 sfecla 1/2 ceapa 3 roșii 2 morcovi 1 ardei rosu 1/3 buchet
de marar ulei de masline…Read more »
Crap la grătar cu sos
6 June 2013
Crap
la grătar cu sos din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi,
sare, piper. Ingrediente: 1 crap de circa 3 kg 500 ml de vin alb sec
500 ml smantana pentru gatit 5 cepe mici 1 lingura ulei 1/4 lingurita
piper macinat 2 morcovi sare si piper Mod de preparare: Curăţaţi
peştele…Read more »
Paine cu masline
6 June 2013
Paine
cu masline din: faina, masline kalamata, drojdie inactiva, apa.
Ingrediente: 3 cani de faina pentru paine o cana si jumatate de masline
kalamata fara samburi un sfert de lingurite de drojdie activa o cana si
jumatate de apa rece Mod de preparare: Amestecaţi într-un bol făina,
măslinele şi drojdia. Adăugaţi apă şi frământaţi…Read more »
Supa crema de linte rosie
6 June 2013
Supa
crema de linte rosie din: linte, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi,
sare, bulion, ulei, menta. Ingrediente: 0,3 kg linte 1 ceapa 1 morcov 1
pastarnac 3 catei de usturoi sare 3 linguri bulion 2 linguri de ulei
menta Mod de preparare: Se spală lintea şi se pune la înmuiat de
seara, pentru a doua…Read more »
Saltimbocca în sos de roşii
6 June 2013
Saltimbocca
în sos de roşii din: sunca de parma, salvie, muschi de vitel, sare,
piper, ulei, fain, marsala, sos de rosii cu verdeata, gem de caise.
Ingrediente: 3 felii sunca de Parma 5 fire de salvie 6 felii de muschi
de vitel sare piper 2 linguri ulei de masline 2 linguri faina 3 linguri
Marsala…Read more »
Gnocchi cu carne si ruccola
6 June 2013
Gnocchi
cu carne si ruccola din: ruccola, rosii cherry, sunca de parma, muschi
de vitel, gnocchi, sare, ulei de masline, mustar, otet de vin, supa, de
legume, piper. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g rosii cherry 50 g sunca
de parma 150 g felii de muschi de vitel 550 g gnocchi (refrigerate) sare
3 linguri…Read more »
Supa crema de legume verzi
6 June 2013
Supa
crema de legume verzi din: cartofi, telina, ceapa, ardei gras,
broccoli, fasole verde, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 3 cartofi 1
telina 1 ceapa 1 ardei gras 3 buchetele de broccoli 1 mana de fasole
verde sare doua linguri cu ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la
fiert ceapa, felina, ardeiul gras şi…Read more »
Pasta de avocado cu masline
6 June 2013
Pasta
de avocado cu masline din: avocado, ceapa, rondele de masline, lamaie,
zeama de limeta, usturoi, mascarpone, sos de rosii, coriandru, sare,
piper. Ingrediente: 2-3 avocado 1 ceapa 100 g rondele de masline 1/2
lamaie 2 linguri cu zeama de limeta 1 catel de usturoi 100 g mascarpone
100 ml sos de rosii coriandru sare…Read more »
Chifle cu faina integrala
6 June 2013
Chifle
cu faina integrala din: drojdie, zahar, apa, lapte de migdale, ulei de
masline, otet de vin, ou, sare, faina integrala, faina alba, faina de
malai. Ingrediente: un pachet de drojdie activa sau 2 lingurite si un
sfert o lingurita de zahar o treime de cana de apa calduta o cana de
lapte de migdale…Read more »
Reteta zilei: Mamaliga cu carnati si ardei gras
6 June 2013
Mamaliga
cu carnati si ardei gras din: malai, lapte, apa, parmezan, unt, sare,
piper, carnati, ardei, coriandru. Ingrediente: 1 cana malai 2 cani de
lapte 1 cana de apa 1/3 ceasca parmezan ras 2 linguri unt 1 varf de
cutit sare si piper proaspat macinat 4 carnați 1 lingura ulei de masline
1 ardei…Read more »
Porumb pe gratar cu piper cayenne si lime
6 June 2013
Porumb
pe gratar cu piper cayenne si lime din: stiuleti de porumb, unt, coaja
de lime, zeama de lime, parmezan, piper cayenne, sare. Ingrediente: 4
stiuleti de porumb, taiati la capete 2 linguri de unt 1/2 coaja rasa de
lime 1 lingura zeama de lime 2 linguri de parmezan ras 1 lingurita piper
cayenne sare…Read more »
Ciorba de urzici cu orez
6 June 2013
Ciorba
de urzici cu orez din: urzici, ceapa, morcov, pastarnac, orez, suc de
rosii, sare, ulei. Ingrediente: 0,5 kg urzici 2 cepe 1 morcov 1
pastarnac o jmatate cana cu orez 1 lingura cu suc de rosii sare 2
linguri cu ulei Mod de preparare: Se curăţă urzicile, se spală, se pun
într-o oală…Read more »
Tort cu fistic si ciocolata
6 June 2013
Tort
cu fistic si ciocolata din: oua, zahar pudra, ciocolata neagra, faina,
praf de copt, ulei, lapte, cacao, budinca de fistic, gelatina, frisca,
fistic, ciocolata, menta. Ingrediente: blat: 2 oua 220 g zahar pudra 70 g
ciocolata neagra 500 g faina 1 plic praf de copt 150 ml ulei 200 ml
lapte 2 linguri cacao…Read more »
Icre din seminţe de chia
6 June 2013
Icre
din seminţe de chia din: seminte de chia, apa, sare, zeama de lamaie,
ceapa, ulei. Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa sare zeama de
la jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei Mod de preparare: Adaugi
seminţele de chia în apă, peste care torni zeama de lămâie şi…Read more »
Piept de pui la cuptor cu masline verzi
6 June 2013
Piept
de pui la cuptor cu masline verzi din: piept de pui, cartofi, masline
verzi, ceapa, smantana, supa de pui, usturoi, coriandru, ulei, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 cartofi 150 g masline verzi 1 ceapa 100
ml smantana de gatit 1 cescuta cu supa de pui 2 catei de usturoi
coriandru ulei piper…Read more »
Reteta zilei: Inghetata cu ciocolata si avocado
5 June 2013
Inghetata
cu ciocolata si avocado din: avocado, ciocolata amaruie, lapte
condensat, lapte de cocos. Ingrediente: 2 avocado 1/2 ceasca de
ciocolata amaruie topita 1 cutie lapte condensat, rece 1 lapte de cocos,
rece Mod de preparare: Taiati avocado bucati si cu ajutorul
blender-ului procesati pana obtineti piure. Adaugati ciocolata topita si
amestecati bine…Read more »
Crumble de dovleac si pere
5 June 2013
Crumble
de dovleac si pere din: pere, sirop de artar, extract de vanilie,
ghimbir, cuisoare, dovleac copt, faina, zahar brun, sare, unt, nuci.
Ingrediente: 2 pere mari taiate cuburi jumatate de cana de sirop de
artar o lingurita de extract de vanilie o lingurita de ghimbir ras
jumatate de lingurite de cuisoare pisate 3 cani…Read more »
Calzone cu dovleac si mere
5 June 2013
Calzone
cu dovleac si mere din: faina integrala, sare, apa, ulei de masline,
drojdie, dovleac cuburi, ceapa de apa, coaja de lamaie, branza de capra.
Ingrediente: 3 cani faina integrala 2 lingurite de sare mare o cana de
apa 2 linguri de ulei de masline o lingura de drojdie 3 cani de dovleac
cuburi 3…Read more »
Paine cu banane
5 June 2013
Paine
cu banane din: faina integrala, zahar de trestie, praf de copt, sare de
mare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, banane, lapte de migdale, ulei de
masline, extract de vanilie, ciocolata neagra, nuci. Ingrediente: 2
cani de faina integrala jumatate de cana de zahar de trestie de zahar o
lingurita de praf de copt jumatate de lingurita…Read more »
Turtite din cartofi cu pastarnac
5 June 2013
Turtite
din cartofi cu pastarnac din: cartofi, zeama de lamaie, pastarnac,
faina, praf de copt, oua, marar, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 200 g cartofi o lingura de zeama de lamaie 400 g pastarnac
un sfert de cana de faina o lingurita de praf de copt 2 oua batute 2
linguri de marar tocat…Read more »
Sandvis dulce din cozonac
5 June 2013
Sandvis
dulce din cozonac din: oua, lapte, frisca, fructe de padure, zahar,
esenta de vanilie, cozonac, unt, zahar pudra, coniac. Ingrediente: 3
oua, batute 120 ml lapte 150 ml frisca lichida 200 g fructe de padure,
decongelate 2 linguri zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie 300 g
cozonac, taiat felii de 2 cm 40 g…Read more »
Supa de legume clasica
5 June 2013
Supa
de legume clasica din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac,
ardei gras, rosii, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 1 telina 1
ceapa 2 morcovi 1 pastarnac 2 ardei grasi 2 rosii 2 catei de usturoi
sare 2 linguri ulei Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa,
păstârnacul, morcovii şi ardeii graşi întregi,…Read more »
Salata cu somon si sos gorgonzola
5 June 2013
Salata
cu somon si sos gorgonzola din: salata verde, ciuperci, somon afumat,
marar, branza gorgonzola, crema de branza, iaurt, ceapa verde, nuci si
sare. Ingrediente: 1 salata verde 3 ciuperci 100 g somon afumat marar
pentru sos: 100 g branza gorgonzola 75 g crema de branza 100 ml iaurt de
baut 2 fire de ceapa…Read more »
Ossobuco picant cu legume
5 June 2013
Ossobuco
picant cu legume din: usturoi, pulpa de vitel, sare, piper, faina, ulei
de masline, bulion, vin roze, supa, morcov, cartofi rosii, ardei gras,
rosii, rozmarin, oregano. Ingrediente: 1 catel de usturoi 4 felii de
pulpa de vitel (a 300g) sare piper 1 lingura faina 2 linguri ulei de
masline 2 linguri bulion 200 ml…Read more »
Musaca de ardei copti
5 June 2013
Musaca
de ardei copti din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa,
rosii, oua, iaurt, patrunjel, ulei, sare, piper, boia dulce.
Ingrediente: 4 ardei capia 6 cartofi 600 g carne tocata de porc 2 cepe 3
rosii 2 oua 200 g iaurt patrunjel ulei sare piper boia dulce Mod de
preparare: Spală cartofii…Read more »
Supa crema de gulii cu marar
5 June 2013
Supa
crema de gulii cu marar din: gulii, cartofi, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, sare, ulei, marar. Ingrediente: 3 gulii 3 cartofi 1 ceapa 1
telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei marar Mod
de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina,
păstârnacul, ardeiul…Read more »
Reteta zilei: Orez cu broccoli, seminte de chimen si mustar
5 June 2013
Orez
cu broccoli, seminte de chimen si mustar din: orez, broccoli, usturoi,
ceapa, seminte de chimen, seminte de mustar, piper, sare, ulei.
Ingrediente: 1 cana orez fiert 1/2 cana broccoli 2 catei de usturoi,
tocat marunt 1/2 ceapa taiata felii subțiri 1/2 lingurita seminte de
chimen 1/4 lingurita seminte de mustar Piper dupa gust…Read more »
Melci cu pasta de masline
5 June 2013
Melci
cu pasta de masline din: masline, usturoi, ulei de masline, faina,
lapte, galbenus, ulei, drojdie, sare. Ingrediente: 300 g masline fara
samburi 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline pentru aluat: 250 g
faina 90 ml lapte 1 galbenus 2 linguri cu ulei 15 g drojdie proaspata
sare Mod de preparare:…Read more »
Parfait de căpşuni
5 June 2013
Parfait
de căpşuni din: capsuni, zahar vanilat, galbenusuri, lichior, gem de
capsuni, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 600 g capsuni 1 plic zahar
vanilat 4 galbenusuri 100 g zahar 5 linguri lichior sau suc de
portocale 1 borcan gem de capsuni (270 g) 500 ml frisca 100 g ciocolata
alba Mod de preparare: Se curăţă…Read more »
Salată de măsline cu parmezan si busuioc
5 June 2013
Salată
de măsline cu parmezan si busuioc din: masline verzi, masline negre,
lamaie, ulei de masline, zeama de lamaie, parmezan, rozmairn, coriandru,
busuioc. Ingrediente: 100 g masline verzi fara samburi 100 g masline
negre fara samburi 1/2 lamaie pentru sos: 3 linguri ulei de masline 2
lingurite cu zeama de lamaie 50 g parmezan ras…Read more »
Ciorba de legume cu verdeata
5 June 2013
Ciorba
de legume cu verdeata din: cartofi, telina, ceapa, morcovi, pastarnac,
varza, fasole verde, rosii, ardei grasi, leustean, patrunjel, sare,
ulei. Ingrediente: 2 cartofi o telina o ceapa 2 morovi 1 pastarnac 0,4
kg de varza o mana de fasole verde 3 rosii mari 2 ardei grasi leustean
patrunjel sare 2 linguri cu ulei …Read more »
Inghetata pe bat
5 June 2013
Inghetata
pe bat din: fructe uscate, suc de capsuni, capsuni, miere, vanilie.
Ingrediente: 40 g fructe uscate 100 ml suc de capsuni 125 g capsuni 50 g
miere 1 pachet vanilie naturala 4 bete de inghetata Mod de preparare:
Fructele uscate se mixeaza cu cele proaspete, cu sucul de fructe, miere
si vanilie. Sucul…Read more »
Supa crema de dovlecei cu marar
5 June 2013
Supa
crema de dovlecei cu marar din: dovlecei, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, morcov, sare, ulei, si marar. Ingrediente: 0,5 kg dovlecei 1
ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri
ulei marar Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa,
felina, păstârnacul,…Read more »
Reteta zilei: Tacos cu creveti
5 June 2013
Tacos
cu creveti din: creveti, pesmet, piper cayenne, sare, boia de ardei,
praf de usturoi, tortilla, avocado, rosii cherry, sos, branza, sos de
smantana, ceapa rosie, varza, mar, suc de lamaie si miere. Ingrediente:
1/2 kg creveți, decorticati 3 linguri pesmet 1/8 lingurita piper cayenne
sare 1/8 lingurita boia de ardei 1/8 lingurița praf de…Read more »
Turtite de naut cu ghimbir
5 June 2013
Turtite
de naut cu ghimbir din: ulei de masline, ceapa, sos de soia, usturoi,
naut, ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, oua, coriandru, sare, piper,
pesmet, seminte de susan. Ingrediente: ulei de masline o ceapa tocata o
lingura de sos de soia un catel de usturoi pisat o cana de naut din
conserva pisat cu…Read more »
Păstrăv cu spanac si ardei gras
5 June 2013
Păstrăv
cu spanac si ardei gras din: pastravi, spanac verde, ceapa, ardei gras,
ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi 1 kg spanac verde 1
ceapa mare 1 ardei gas rosu 100 ml ulei 1 lamaie sare piper Mod de
preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl scurgi de apă şi îl ştergi cu
şerveţele…Read more »
Paste cu somon afumat la cuptor
5 June 2013
Paste
cu somon afumat la cuptor din: amestec de ciuperci, zeama de lamaie,
parmezan, patrunjel, unt, faina, lapte, vin, paste, somon afumat,
svaiter, pesmet alb. Ingrediente: 300 g amestec de ciuperci, taiate
felii zeama de la 1 lamaie 25 g parmezan 2 linguri patrunjel, tocat 60 g
unt 30 g faina 450 ml lapte 50…Read more »
Salata dietetica cu spanac
5 June 2013
Salata
dietetica cu spanac din: spanac, salata verde, masline negre, ceapa
verde, lamaie, ulei de masline, rosie, sare, piper. Ingrediente: 200 g
spanac proaspat 200 g salata verde 100 g masline negre 2 bucati ceapa
verde 1/2 lamaie 1 lingura ulei de masline 1 rosie sare si piper dupa
gust Mod de preparare: Speli…Read more »
Rulouri cu friptura de vanat
5 June 2013
Rulouri
cu friptura de vanat din: ceapa rosie, zeama de lamaie, tortilla, iaurt
integral, salata verde, boia dulce, pasta de rosii, sos worcestershire,
friptura de vanat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, tocata zeama de la 1
lamaie 4 tortilla 200 g iaurt integral 2 bucati mici salata verde 1
lingura boia dulce 1 lingura pasta…Read more »
Ciorba de fasole verde cu legume
5 June 2013
Ciorba
de fasole verde cu legume din: fasole pastai, rosii, morcov, telina,
ceapa, usturoi, ulei, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 0,5 kg
fasole pastai 3 rosii mari 1 morcov o telina mica 1 ardei gras o ceapa
mica 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei patrunjel leustean sare Mod
de preparare: Zarzavaturile se curăţă,…Read more »
Sardine fripte cu sos picant cu cocos
5 June 2013
Sardine
fripte cu sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran,
sare, amidon de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline,
lapte de cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate
3-4 sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec de mirodenii:
1 lingurita praf de usturoi 3/4 lingurita turmeric…Read more »
Inghetata cu ciocolata
5 June 2013
Inghetata
cu ciocolata din: suc de fructe, fructe uscate, iaurt, smantana, miere,
ciocolata naturala. Ingrediente: 120 ml suc de fructe de sezon 50 g
fructe uscate dulci 50 g iaurt natural 50 g smantana 130 g miere 30 g
ciocolata naturala Mod de preparare: Sucul de fructe se combină cu
fructele uscate. Se adaugă…Read more »
Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel
5 June 2013
Supa
crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel din: dovleac,
cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 0,5 kg dovleac 3 cartofi 2 cepe 1 telina mica 1 ardei gras 1
pastarnac sare 5 linguri cu ulei patrunjel frunze Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l…Read more »
Reteta zilei: Cocktail de mere cu capsuni si vin rosu
5 June 2013
Cocktail
de mere cu capsuni si vin rosu din: mere, capsuni, vin rosu, suc de
afine, sifon, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 mere feliate 2 cesti
de capșuni, feliate 1 pahar vin roșu 1 cana suc de afine 1 ceasca sifon
sau apa minerala frunze proaspete de busuioc Mod de preparare: Puneti
fructele…Read more »
Cotlete de berbecut cu sos de linte
5 June 2013
Cotlete
de berbecut cu sos de linte din: berbecut, ceapa, telina, morcov, ardei
gras, cimbru verde, zeama de lamaie, vin, usturoi, linte rosie, ulei de
masline, boia, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg berbecut (cotlet
sau pulpa) 1 ceapa 1 telina mica 1 morcov 1 ardei gras cimbru verde
tocat 1 lingura cu zeama de…Read more »
Inghetata de merisor
5 June 2013
Inghetata
de merisor din: merisor, suc de fructe, miere, vanilie, smantana,
lapte, frunze de menta. Ingrediente: 100 g merisor uscat 225 ml de suc
de fructe 130 g miere 2 pachete de vanilie naturala 200 g smantana 600
ml lapte frunze proaspete de menta Mod de preparare: Fructele uscate
de merisor se combina cu…Read more »
Ciorba de fasole boabe cu cimbru si verdeata
5 June 2013
Ciorba
de fasole boabe cu cimbru si verdeata din: fasole boabe, morcov,
patrunjel, pastarnac, ceapa, cimbru, frunze de leustean, frunze de
telina, ulei, sare, apa. Ingrediente: 0,5 kg fasole boabe 1 morcov 1
patrunjel 1 pastarnac o ceapa cimbru frunze de lesutean si de telina 3
linguri cu ulei sare 2 l apa Mod…Read more »
Scoici St. Jacques învelite în bacon
5 June 2013
Scoici
St. Jacques învelite în bacon din: scoici, bacon afumat, zeama de
lamaie, ulei de masline, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques
mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lamaie (zeama) 2
linguri ulei de masline piper proaspat macinat Mod de preparare:
Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi…Read more »
Mazare cu carne
5 June 2013
Mazare
cu carne din: mazare, pulpa de vita, supa de vita, vin rosu, sare,
piper, ceapa, zahar, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: 600 g mazare
500 g pulpa de vita 500 ml supa de vita 2 linguri vin rosu sare piper
negru macinat 2-3 fire ceapa 1 lingurita zahar 2-3 fire usturoi 30 ml
ulei 1…Read more »
Reteta zilei: Sorbet de rubarba
4 June 2013
Sorbet
de rubarba din: rubarba, nectar de agave, suc de lamaie, coaja de
lamaie, vodca si apa. Ingrediente: 6 cesti rubarba, taiata bucati mici
1 cana nectar de agave 2 lingurite de suc de lamaie + coaja de la o
lamaie 1/2 bat vanilie sau esenta de vanilie 1 lingura de vodca 1 ⅓…Read more »
Salata de porumb cu fasole
4 June 2013
Salata
de porumb cu fasole din: boabe de porumb, ceapa de apa, castarvete,
ardei gras, fasole boabe, patrunjel, ulei de masline, limete, zahar
brun, paprika, sare, piper. Ingrediente: o cutie de boabe de porumb
scursa jumatate de ceapa de apa tocata jumatate de castarvete taiat
cubulete un ardei gras taiat cubulete o cutie de fasole…Read more »
Ciorba de peste cu spanac si bame
4 June 2013
Ciorba
de peste cu spanac si bame din: fileuri de peste, spanac, varza, bame,
ceapa, usturoi, cimbru, sos iute, sare, piper, otet, ardei kapia.
Ingrediente: un kilogram de fileuri de peste (orice peste cu carne alba
500 g spanac 500 g varza o mana de bame o ceapa tocata 2 catei de
usturoi zdrobiti un…Read more »
Sfecla coapta cu morcovi
4 June 2013
Sfecla
coapta cu morcovi din: sfecla, morcovi, usturoi, zeama de lamaie,
cimbru verde, sare, piper, ulei de masline, branza de capra.
Ingrediente: 3 sfecle medii 8 morcovi taiati julienne sau folosit baby
carrots 4 catei de usturoi pisati si o capatana intreaga taiata pe
jumatate zeama unei lamai 3 fire de cimbru verde sare si…Read more »
Placintele de ciuperci cu linte
4 June 2013
Placintele
de ciuperci cu linte din: ulei de masline, usturoi, ceapa, ciuperci,
otet balsamic, sare, piper, linte, nuci, quinoa, sos de soia, sirop de
artar, drojdie inactiva, patrunjel, cimbru uscat, rozmarin, pesmet.
Ingrediente: o lingura de apa sau 2 linguri de ulei de masline un catel
de usturoi jumatate de ceapa tocata 6 ciuperci champignon…Read more »
Cum se prepara Miel in crusta cu masline si tocana de fasole (video)
4 June 2013
Retete video: Cum se prepara Miel in crusta cu masline si tocana de fasoleRead more »
Tartă cu căpşuni şi smântână
4 June 2013
Tartă
cu căpşuni şi smântână din: aluat de tarta, capsuni, oua, smantana,
zahar vanilat, zahar, amidon, zahar pudra. Ingrediente: 450 g aluat de
tarta congelat 600 g capsuni 6 oua 600 ml smantana 2 plicuri zahar
vanilat 130 g zahar 1 lingurita cu varf amidon 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare: Se încinge…Read more »
Pateuri de quinoa
4 June 2013
Pateuri
de quinoa din: quinoa, oua, sare, arpagic, ceapa, parmezan, usturoi,
pesmet, apa, ulei de masline. Ingrediente: o cana si jumatate de quinoa
fiarta 4 oua batute jumatate de lingurita de sare o treime de cana de
arpagic tocat o ceapa mica tocata o treime de cana de parmezan ras 3
catei de usturoi tocati…Read more »