Retete pentru Craciun:
Mancare de castraveti murati
17 August 2013
Mancare
de castraveti murati din: castraveti murati, ulei de floarea soarelui,
pasta de tomate, ceapa, faina, frunza de dafin, pasta de ardei dulce,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g castraveti murati in saramura
75 ml ulei de floarea soarelui doua linguri de pasta de tomate doua
cepe o lingura de faina o frunza de dafin…
Read more »
Read more »
Ton cu ghimbir şi sos de soia
17 August 2013
Ton
cu ghimbir şi sos de soia din: ton, vin, sos de soia, miere, usturoi,
zeama de lime, hot sauce, ghimbir, castraveti, ceapa rosie, otet.
Ingrediente: 2 bucati ton 3/4 cana vin alb sec 2 linguri sos de soia 1
lingura miere lichida 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura zeama de
lamaie sau lime…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu garnitura la cuptor
17 August 2013
Pulpe
de pui cu garnitura la cuptor din: pulpe de pui, usturoi, pasta de
tomate, ulei de masline, miere, curry, cimbru, sare, piper, orez, unt,
fire de sofran, supa de legume. Ingrediente: 6 pulpe inferioare de pui 2
catei de usturoi 1 lingurita pasta de tomate 2 linguri ulei de masline 1
lingurita miere curry…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu somon afumat, capere si mozzarella
17 August 2013
Salata
de cartofi cu somon afumat, capere si mozzarella din: cartofi, somon
afumat, branza mozzarella, capere, lamaie, frunze de rucola, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 100 g somon afumat 100 g
brânză mozzarela (bucăți mici) 50 g capere 1 lămâie frunze de rucola
ulei de măsline sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Crema de prune
17 August 2013
Crema
de prune din: prune, zahar pudra, miez de nuca, frisca. Ingrediente:
500 g prune coapte 4 linguri cu zahar pudra 10 miezuri de nuca 200 g
frisca Mod de preparare: Spălaţi prunele, scoateţi sâmburii, le
treceţi pe râzătoare de sticlă şi strângeţi miezul în castron. Puneţi
zahăr pudră, amestecaţi energic, puneţi nuci şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rosii si vinegreta de capere
17 August 2013
Salata
cu rosii si vinegreta de capere din: capere, ardei, patrunjel, mustar
dijon, otet de vin rosu, ulei de masline, salata verde, avocado, rosii,
feta, creveti, piper. Ingrediente vinegreta: 1/2 cana capere cu suc 2
linguri ardei rosu tocat 2 linguri patrunjel proaspat tocat 1 1/2
lingurita mustar dijon 1/3 cana de otet de vin…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne si verdeata
17 August 2013
Cartofi
cu carne si verdeata din: carne, ceapa, cartofi, rosii, sare,
condimente, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g carne 2 cepe 1 kg
cartofi 3 rosii sare condimente marar si patrunjel tocate 1 ceasca
plina cu ulei Mod de preparare: Curăţaţi carnea de oasele mici şi alte
impurităţi, spălaţi în apă călduţă, ştergeţi în…
Read more »
Read more »
Supa limpede cu galuste de faina
17 August 2013
Supa
limpede cu galuste de faina din: cartofi, salata verde, frunze de
gulie, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, unt,
oua, faina. Ingrediente: 4 cartofi 1 salata verde frunze de gulie 4
morcovi mari 1 telina 2 radacini de paturnjel 1 dovlecel 1 ceapa 1
lingura cu unt 2 oua 3-4 linguri cu faina…
Read more »
Read more »
Negresa cu ciocolata
17 August 2013
Negresa
cu ciocolata din: apa, zahar, ulei, gem, cacao, faina, bicarbonat,
otet, galbenusuri, coaja de lamaie, ciocolata neagra, ulei, frunze de
menta. Ingrediente: 2 1/2 cana apa 1 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 4
linguri gem 3 linguri cacao 3 cani faina 2 lingurite bicarbonat 1/2
pahar otet 3 galbenusuri 1 fiola esenta de…
Read more »
Read more »
Chiftele de somon si cod
17 August 2013
Chiftele
de somon si cod din: file de somon, file de cod, apa, otet din vin alb,
cartofi fainosi, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, lamaie,
pesmet, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de somon 600 g
file de cod apa clocotita otet din vin alb 4 cartofi fainosi, mari,
fierti in coaja…
Read more »
Read more »
Ciuperci pane cu sos de iaurt
17 August 2013
Ciuperci
pane cu sos de iaurt din: smantana, apa, chimen, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 100 ml smantana 1 lingura apa rece 1 lingurita
chimen macinat 1/2 legatura patrunjel sau marar sare piper Mod de
preparare: Speli ciupercile bine cu apă rece şi le laşi la scurs pe
şerveţele absorbante. Baţi ouăle cu sare, piper…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ardei si brânză
17 August 2013
Vinete
umplute cu ardei si brânză din: vinete, ardei grasi, ceapa, branza de
vaci, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 4 ardei grasi 2
cepe 200 g branza de vaci patrunjel ulei sare piper Mod de preparare:
Speli bine vinetele, le ungi cu ulei şi le înveleşti în tolie de
aluminiu. Aşezi vinetele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu cartofi, spanac si branza feta
17 August 2013
Ardei
umpluti cu cartofi, spanac si branza feta din: piure de cartofi,
spanac, branza feta, praf chilli, pudra de coriandru, pudra de chimen,
turmeric, sare, arde grasi, ulei de masline, seminte de chimen, ceapa,
pasta de usturoi cu ghimbir, sos de rosii, pudra de chili, sare.
Ingrediente: 3 cupe piure de cartofi 2 cesti spanac,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu pepene rosu, frunze de menta si frisca
17 August 2013
Cocktail
cu pepene rosu, frunze de menta si frisca din: miez de pepene rosu,
frisca, frunze de menta, cacao. Ingrediente: 300 g miez de pepene roșu
200 g frișcă frunze de mentă cacao Mod de preparare: Se taie miezul de
pepene cubulețe și se pasează în blender. Se amestecă pasta obținută cu
frișca. Se…
Read more »
Read more »
Salata de bulgur cu legume
17 August 2013
Salata
de bulgur cu legume din: grau bulgur, telina, ardei, dovlecei, rosii
cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare,
piper. Ingrediente: 250 grau bulgur 2 tije de telina, taiate 1 ardei
rosu, tocat 2 dovlecei, taiati cubulete 3 rosii cherry, jumatati 1
ceapa, tocata pentru vinegreta: 3 linguri ulei de masline extravirgin…
Read more »
Read more »
Caserola de peste in stil mediteranean
17 August 2013
Caserola
de peste in stil mediteranean din: file de peste, zeama de lamaie,
crema de branza cu verdeturi, oregano, ciuperci, rosii, patrunjel,
busuioc, sare, piper, patrunjel, frunze de busuioc, pesmet, parmezan,
ulei de masline, usturoi, creveti. Ingrediente: 700 g file de peste (de
circa 1-1,5 cm grosime) 1/2 zeama de lamaie 125 g crema de…
Read more »
Read more »
Chiftelute de ciuperci cu ceapa si usturoi
17 August 2013
Chiftelute
de ciuperci cu ceapa si usturoi din: ciuperci, ou, ceapa, usturoi,
patrunjel, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci
champignion 1 ou 1 ceapă 3 căței de usturoi pătrunjel proaspat mărar
proaspăt ulei sare piper Mod de preparare: Se fierb ciupercile
întregi. Se toc în mașina de tocat. Se amestecă ciupercile cu ceapa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu garam masala
17 August 2013
Cartofi
cu garam masala din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, garam masala,
supa de vitaq, untdelemn, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa
mare 2 catei de usturoi 1 ardei iute mic 1 lingurita garam masala 500 ml
supa de vita 2 linguri untdelemn cateva fire de patrunjel pentru decor
pentru garam masala: cate 1/2…
Read more »
Read more »
Salata cu tofu la gratar si taitei soba
17 August 2013
Salata
cu tofu la gratar si taitei soba din: taitei soba, boabe de soia verde,
ceapa verde, germeni de soia, castravete, ulei de susan, tofu, ulei,
frunze de coriandru, vin de orez, sos de soia, suc de portocala, ardei
iute. Ingrediente: 140 g taitei soba sau de orez 300 g boabe de soia
verde (edamame)…
Read more »
Read more »
Clatite cu morcovi, ceapa si dovlecel
17 August 2013
Clatite
cu morcovi, ceapa si dovlecel din: faina, apa minerala, oua, ardei
capia, morcovi, ceapa verde, ceapa uscata, dovlecel, telina, sos de
soia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină 200 ml apă
minerală 2 ouă 1 ardei capia 2 morcovi 2 cepe verzi 1 ceapă uscată 1
dovlecel 1 țelină sos de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole verde cu ceapa si patrunjel verde
17 August 2013
Ciorbă
de fasole verde cu ceapa si patrunjel verde din: fasole verde, bors,
oua, ceapa, patrunjel verde, paine, unt, sare. Ingrediente: 500 g fasole
verde 1 l bors 5 oua 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde 5 felii paine
40 g unt sare Mod de preparare: Pui fasolea la fiert, tăiată bucăţi, a
cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu branza, nuci si stafide
17 August 2013
Salata
cu branza, nuci si stafide din: nuci, stafide, otet de vin alb, apa,
pesmet, usturoi, sare, ulei de masline, salata creata, branza, suc de
lamaie, piper, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1/2 ceasca nuci 1/4
ceasca stafide 1 lingura otet de vin alb 1 lingura de apa 1/4 ceasca
pesmet 1 catel de…
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu castraveciori murati
17 August 2013
O
reteta delicioasa de fasole batuta cu: ceapa alba, ceapa rosie,
usturoi, gogosar, morcov, telina, zahar, ulei, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 2 căţei de
usturoi 1 gogoşar 1 morcov 1 felie de telină 1 linguriţă zahăr 200 ml
ulei 1 crenguţă de cimbru sare piper…
Read more »
Read more »
Ciuperci in bacon
17 August 2013
Ciuperci
in bacon din: ciuperci, bacon, ceapa rosie, ardei gras, sare, piper.
Ingrediente: 200 g ciuperci 150 g bacon 1 ceapă roşie 1 ardei gras verde
sare piper Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 grade
Celsius. Se curăță legumele și se spală. Ceapa se toacă mărunt. Baconul
se feliază subțire, apoi feliile…
Read more »
Read more »
Dovleac umplut
17 August 2013
O
reteta delicioasa de dovleac umplut: paine, ghimbir, usturoi, carne de
vita, ulei, ceapa verde, oua, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1
dovleac mai mic 3 felii pâine uscată 1bucăţică ghimbir 3 căţei de
usturoi 500 g carne tocată de vită 2 linguri ulei 1legătură ceapă verde 2
ouă 100 g caşcaval ras sare piper …
Read more »
Read more »
Chiftelute din carne de pui cu susan
17 August 2013
Chiftelute
din carne de pui cu susan din: carne tocata de pui, cartof, usturoi,
ou, marar, seminte de susan, sos de soia, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 cartof 2 căței de usturoi 1 ou
mărar proaspăt semințe de susan sos de soia ulei pentru prăjit sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu agrise si lamaie
17 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu:pulpa de porc, ceapa, morcov, radacina
de patrunjel, telina, cartofi, ardei gras, ulei, agrise, lamaie,
smantana, pulpa de rosii, boia de ardei, maghiran, frunze de telina,
sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 1 ceapă 1 morcov mare 1
rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 cartofi potriviţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de prune
16 August 2013
Budinca
de prune din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu,
sare, smantana, prune. Ingrediente: 1/2 ceasca unt 2/3 cesti de zahar
1 ou 1 1/4 cani de faina 1/2 lingurita praf de copt 1/3 lingurita
bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 1/2 ceasca smantana 5-7 prune
Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu branza de vaci, cascaval si ceapa verde
16 August 2013
Cartofi
cu branza de vaci, cascaval si ceapa verde din: branza de vaci,
smantana, cartofi, ceapa verde, cascaval. Ingrediente: 300 g brânzică de
vaci 100 g smântână 4 cartofi 4 fire de ceapă verde cașcaval ras Mod
de preparare: Se spală cartofii și se coc în cuptor, 60 minute. Se
amestecă brânzica de vaci…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de pui si paste fainoase
16 August 2013
Supa
cu carne de pui si paste fainoase din: carne de pui, paste fainoase,
apa, telina, morcov, ceapa, praz, usturoi, foaie de dafin, sare, piper,
cimbru verde. Ingrediente: 1,25 kg carne de pui 250 g paste făinoase 3 l
apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Muschi de porc la cuptor cu cartofi
16 August 2013
Muschi
de porc la cuptor cu cartofi din: unt, muschi de porc, cartofi, ceapa
alba, ceapa rosie, patrunjel, vin, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
150 g unt 1 kg mușchi de porc 1 kg cartofi 2 cepe albe 2 cepe roșii 1
legătură pătrunjel proaspăt 1 pahar vin alb 2-3 căței usturoi sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Bezele cu stafide si zahar vanilat
16 August 2013
O
reteta delicioasa de bezele cu: oua, stafide, zahar, zahar vanilat,
rom. Ingrediente: 6 albuşuri 100g stafide 250g zahar 1 plic zahăr
vanilat 50ml rom Mod de preparare: Bateţi spumă albuşurile împreună cu
200g zahăr şi zahărul vanilat, apoi cu ajutoru unui poş puneti mici
grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt. Pe fiecare…
Read more »
Read more »
Placinta cu ardei iute, morcovi si ceapa
16 August 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, margarina, unt, ou, otet, apa,
sare, ceapa, morcovi, fasole boabe, ardei gras rosu, rosii, ulei, oua,
cascaval, ardei iute, marar, oregano, patrunjel. Ingrediente aluat: 250
g făină 100 g margarina rece 100 g unt rece 1ou 1 lingură oţet 2
linguri apă foarte rece 1 linguriţă rasă de…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu smantana si ceapa verde
16 August 2013
Salata
de cartofi cu smantana si ceapa verde din: smantana, cartofi, ceapa
verde, lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 200 g smântână 500 g
cartofi 2 fire ceapă verde 1 lămâie ulei de măsline sare Mod de
preparar: Se spală bine cartofii și se pun la fiert, întregi,
nedecojiți. Se fierb 30 minute. Se…
Read more »
Read more »
Tochitura taraneasca cu carnati afumati
16 August 2013
O
reteta delicioasa de tochitura cu: inimi de porc, rinichi de porc,
ficat de porc, carnati afumati, pasta de tomate, ceapa, foi de dafin,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 inimi de porc 4 rinichi de porc 300 g
ficat de porc 300 g cârnaţi afumaţi 4 linguri pastă de tomate 2 cepe 1
foaie de…
Read more »
Read more »
Mancare de pastai cu boia si marar
16 August 2013
Mancare
de pastai cu boia si marar din: pastai de fasole galben, piept de pui,
ceapa, ardei gras, usturoi, lapte, iaurt, faina, marar, ulei, boia
dulce, paine, piper, sare. Ingredinete: 1 kg pastai de fasole galbena 1
piept de pui 1 ceapa 1 ardei gras 1 capatana de usturoi 1 cana lapte 1
cana iaurt…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu carne
16 August 2013
Supă
de varză cu carne din: varza, carne de porc, rosii, ardei gras, boia,
smantana, ulei, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 varza
potrivita 400 g carne de porc 4 rosii mari 1 ardei gras boia de ardei
(dulce sau iute) 300 ml smantana 3 linguri ulei 1 ceapa 1 crenguta
cimbru sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de carne tocata cu fructe uscate (Bobotie)
16 August 2013
Budinca
de carne tocata cu fructe uscate din: amestec de carne tocata de vita
cu porc, unt, ceapa, usturoi, pudra de curry, turmeric, chimen,
nucsoara, cuisoare, ienibahar, sare, piper, gem de caise, otet de cidru
de mere, paine veche, ou, mere, caise uscate, stafide, lapte integral,
sare, frunze de dafin, migdale. Ingrediente: 1 kg…
Read more »
Read more »
Salata cu omleta, muguri de soia si bacon
16 August 2013
Salata
cu omleta, muguri de soia si bacon din: bacon, unt, oua, muguri de
soia, ulei de masline, salata, sare, piper. Ingrediente: 200 g bacon 50 g
unt 4 ouă muguri de soia ulei de măsline salată sare piper Mod de
preparare: Se taie baconul bucățele. Se încinge o lingură de ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Ciorbă de curcan cu legume si taitei
16 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de curcan, ceapa, morcovi,
telina, ardei gras, taitei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 spate
de curca 600g gâturi’de curcăn 2 cepe 2 morcovi 1 telină mică 1 ardei
gras 150 taitei 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Puneţi
la fiert spatele de curcan tăiat în…
Read more »
Read more »
Cartofi cu usturoi verde
16 August 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, ulei, usturoi verde, sare,
boia iute, boia dulce. Ingrediente: 1 kg cartofi 100ml ulei 3 leg.
usturoi verde sare piper boia iute/dulce Mod de preparare: Puneţi
cartofii la fiert, cu coajă cu tot, în apă cu sare. Când au fiert,
lăsaţi-i la răcit, apoi curăţaţi-i de coajă…
Read more »
Read more »
Vinete la gratar
16 August 2013
Vinete
la gratar din: vanata, ulei de masline, rosii cherry, usturoi, fulgi de
ardei iute, iaurt, menta. Ingrediente: 1 vanata mare 3 linguri ulei de
masline 140 g de rosii cherry taiate pe jumatate 1 catel de usturoi
zdrobit cativa fulgi de ardei iute 125 ml de iaurt 1 lingura de menta
tocata Mod…
Read more »
Read more »
Salata de avocado cu rosii si ceapa
16 August 2013
Salata
de avocado cu rosii si ceapa din: lamaie, avocado, rosii, ceapa, frunze
de spanac, ulei de masline, sare. Ingrediente: ½ lămâie 1 avocado 4
roșii 1 ceapă frunze de spanac/busuioc ulei de măsline sare Mod de
preparare: Se decojește fructul de avocado, se desprinde după sâmbure și
se taie felii. Roșiile se taie…
Read more »
Read more »
Mâncare de stevie
16 August 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu: stevie, rosii, orez, ceapa verde,
usturoi verde, ulei, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 6 leg.
mari de ştevie 400g cubuleţe de roşii în bulion 100g orez 1 leg. ceapă
verde 1 leg. usturoi verde 150 ml ulei 4 ouă parmezan (opţional) sare
piper Mod de preparare: Spălaţi bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceapa rosie murata
16 August 2013
Ceapa
rosie murata din: ceapa rosie, zahar, sare, otet de orez, usturoi,
boabe de piper, boabe de ienibahar, cimbru, chili. Ingrediente: 1-2
cepe rosii 1/2 lingurita de zahar 1/2 lingurita de sare 3/4 cana de otet
de orez, otet de vin alb sau otet de mere 1 catel de usturoi 5 boabe de
piper…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ciocolată si stafide
16 August 2013
O
reteta delicioasa de fursecuri cu: ciocolata alba, stafide, faina, unt,
lapte, zahra, oua, praf de copt, zahra pudra, sare. Ingrediente: 150g
ciocolată albă 50 g stafide 3 căni făină 1 cană unt 5 linguri lapte 2
linguriţe zahăr 2 ouă 1 linguriţa praf de copt 150g zahăr pudră un vârf
de cutit sare …
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu ceapă verde
16 August 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu: pulpa de miel, ceapa verde, ulei,
pasta de rosii, usturoi, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:
700g pulpă de miel 2 leg. ceapa verde 3 linguri ulei 2 linguri pastă de
roşii 4 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru 1 leg.pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Tăiaţi pulpa în…
Read more »
Read more »
Cocktail Margarita de piersici
16 August 2013
Cocktail
Margarita de piersici din: gheata, lichior de piersici, tequila.
Ingrediente 4 cesti de gheata zdrobita 100g lichior de piersici 100g
tequila Mod de preparare: Intr-un blender amestecati toate
ingredientele pana se omogenizeaza. Se decoreaza cu o felie de piersica
proaspata.
Read more »
Read more »
Borş de vită cu leustean
16 August 2013
O
reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, ceapa, morcov, ulei, bors,
leustean, sare, piper. Ingrediente: 800g piept de vită 3 cepe 2 morcovi
100 ml ulei 1 litru borş 1 leg/leuştean săre piper Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, puneti-le la fiert în 3 I apă cu 1 linguriţă
sare. Căliţi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de ciocolată
16 August 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, unt, zahar, oua, vin alb
dulce, bicarbonat, cacao, ciocolata, lapte, rom, visine din visinata.
Ingrediente aluat: 250g făină 150g unt 100g zahăr 12 ouă 150ml vin alb
dulce 1/2 linguriţă bicarbonat 150g cacao Ingrediente crema: 50g
ciocolată 200g unt 50g zahăr 1300ml lapte 3 gălbenuşuri 2 linguri rom…
Read more »
Read more »
Orez cu ceapa si morcovi
16 August 2013
O
reteta delicioasa de orez cu:ceapa, morcovi, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 8 cepe 1 morcov 5 lînguri ulei 200g orez sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în rondele subţiri şi căliţi-o în
ulei până când începe să se îngălbenească. Adăugaţi morcovul ras pe
răzătoarea mică şi ţineţi vasul la foc mic, amestecând…
Read more »
Read more »
Ton la gratar pe pat de fasole verde
16 August 2013
Ton
la gratar pe pat de fasole verde din: fasole verde, file de ton, rosii,
lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g
fasole verde 4 bucăți file de ton 8 roșii 1 lămâie ulei de măsline
pătrunjel proaspăt sare piper Mod de preparare: Se fierbe fasolea
verde în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu ficat
16 August 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: ficat de vita, foi de placinta,
ceapa, orez, untura, cimbru, patrunjel, marar, ou, sare, piper.
Ingrediente: 500g ficat (vită sau porc) 500g foi de plăcintă 2 cepe 100g
orez 100 g untură 1 linguriţa cimbru 1 leg. pătrunjel 1 leg.marar 1 ou
sare piper Mod de preparare: Treceţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu sos de iaurt
16 August 2013
Salata
de pui cu sos de iaurt din: iaurt, miere, mustar de dijon, lamaie,
tarhon, ceapa verde, piper, piept de pui, cirese, nuci, telina, paine,
spanac. Ingrediente: 1/3 cana iaurt 1 lingurita de miere 1 lingura
mustar de Dijon 1 lamaie 1 lingura tarhon proaspat, tocat 2 linguri de
ceapa verde, tocata ¼ lingurita…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata, fructe uscate si alune
16 August 2013
Chec
cu ciocolata, fructe uscate si alune din: lapte, ulei, ciocolata
neagra, alune, fructe uscate, faina, zahar, ciocolata, oua, este de
vanilie, sare. Ingrediente: 50 ml lapte 50 ml ulei 100 g ciocolată
neagră 100 g amestec de alune şi fructe uscate 100 g făină 150 g zahăr
20 g ciocolată pentru decor 3 ouă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu morcovi, cartofi si rosii
16 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: peste, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, pastarnac, cartofi, rosii, lamai, leustean, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri de peşte dezosate 3 cepe 2 morcovi 1
rădăcina pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 4 cartofi 400g cubuleţe de roşii
bulion 2 lămâi 1 leg. leuşteăn 100 mi ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de menta si vodca
16 August 2013
Cocktail
cu lichior de menta si vodca din: lichior de menta, vodca. Ingrediente:
200 ml lichior de mentă 200 ml vodcă Mod de preparare: Se amestecă
lichiorul de mentă cu vodca și se adaugă cuburi de gheață. Se amestecă
bine și se pune în pahare. Se servește rece. Cocktail cu lichior de
menta si…
Read more »
Read more »
Cocktail Pina Colada cu rom
16 August 2013
Pina
Colada din: rom, lichior de ananas, lapte de cocos, gheata.
Ingrediente: 50ml rom 50ml lichior ananas 50ml lapte de cocos 1 cana
gheata zdrobita Mod de preparare: Amestecati in blender toate
ingredientele pana se omogenizeaza. Decorati cu o felie de ananas.
Read more »
Read more »
Salata de ardei gras cu capere si busuioc
16 August 2013
Salata
de ardei gras cu capere si busuioc din: capere, ardei gras, frunze de
busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 50 g capere 4 ardei
grași-diferite culori frunze de busuioc ulei de măsline sare piper Mod
de preparare: Se taie ardeii fâșii. Se încing 4 linguri de ulei de
măsline și se prăjesc…
Read more »
Read more »
Uscăţele de post
16 August 2013
O
reteta delicioasa de uscatele de post cu:faina, drojdie, lapte de soia,
miere, sare. Ingrediente: 1 kg făină 50g drojdie proaspătă 300ml lapte
de soia 150g miere 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron făina cu laptele, drojdia amestecată cu mierea şi sarea.
Frământaţi bine aluatul obţinut şi puneţi-l la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu smantana
15 August 2013
Prajitura
delicioasa cu smantana din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar, oua, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra. Ingrediente: 3
cani de faina 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 1
cana unt 2 1/2 cani de zahar 6 oua 2 lingurite de esenta de vanilie 1
ceasca de smantana Zahar pudra…
Read more »
Read more »
Salata de ardei copti cu usturoi
15 August 2013
Salata
de ardei copti cu usturoi din: ulei de masline, otet de mere, zahar,
ardei capia, usturoi, sare. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline 20 ml
oțet de mere 1 linguriță zahăr 10 ardei capia 1 căpățână usturoi sare
Mod de preparare: Se încinge foarte bine grătarul. Se coc ardeii 3-4
minute pe fiecare…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu carne tocata de vita
15 August 2013
Musaca
de vinete cu carne tocata de vita din: ulei de masline, carne tocata de
vita, vinete, rosii, ceapa, verdeata, usturoi, faina, sare, piper,
smantana, cascaval, oua. Ingrediente: 300 ml ulei de măsline 700 g carne
tocată de vită 6 vinete 5 roșii 1 ceapă 2 linguri verdeață ( pătrunjel,
busuioc, oregano) 4 căței de…
Read more »
Read more »
Pizza cu carpaccio afumat
15 August 2013
Pizza
cu carpaccio afumat din: faina, drojdie, apa, ardei capia, masline,
carpaccio de vita, ardei iute, ciuperci, cascaval, mazare, pasta de
tomate, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie
uscata 300 ml apa doi ardei capia 100 g masline feliate 300 g carpaccio
de vita un ardei iute 200 g ciuperci 200…
Read more »
Read more »
Chec gustos cu vişine
15 August 2013
Chec
gustos cu vişine din: oua, zahar, ulei, lapte, zahar vanilat, faina,
praf de copt, visine. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 4 linguri ulei 4
linguri lapte 1 plic zahar vanilat 10 linguri faina 1 praf de copt 250 g
visine fara samburi Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu
mixerul. Pui zahărul…
Read more »
Read more »
Salata cu ton, ceapa rosie si castravete
15 August 2013
Salata
cu ton, ceapa rosie si castravete din: ton, ceapa rosie, castravete,
frunze de salata, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 1 conservă ton în suc propriu 1 ceapă roșie 1 castravete
frunze de salată ulei de măsline suc de lămâie sare piper Mod de
preparare: Se scoate tonul din conservă…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu usturoi si seminte de susan la gratar
15 August 2013
Sparanghel
cu usturoi si seminte de susan la gratar din: tulpini de sparanghel,
ulei de susan, usturoi, seminte de susan. Ingrediente: 16-20 tulpini de
sparanghel, aproximativ 500 g 2 linguri ulei de susan 1 lingura sos de
soia 1 catel de usturoi 2 linguri seminte de susan Mod de preparare:
Cu o mana, tine…
Read more »
Read more »
Salata asortata pentru iarna
15 August 2013
Salata
asortata pentru iarna din: varza alba, ardei capia, gogonele, morcovi,
conopida, radacina de telina, sare grunjoasa, ulei, otet, zahar, seminte
de chimen. Ingrediente: 3 kg varza alba 2 kg ardei capia rosu 3 kg
gogonele sau castarveti cornison 2 kg morcovi 1 kg conopida 2 radacini
de telina 200 g sare grunjoasa 500 ml…
Read more »
Read more »
Cartofi copti umpluti cu crema de branza picanta si bacon
15 August 2013
Cartofi
copti umpluti cu crema de branza picanta si bacon din: crema de branza
picanta, bacon, smantana, cartofi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 200 g
cremă de brânză picantă 100 g bacon 200 g smântână 6 cartofi medii
pătrunjel proaspăt ulei Mod de preparare: Se spală cartofii, se pun în
tavă mare și se coc în…
Read more »
Read more »
Omletă cu rucola şi pâine prăjită
15 August 2013
Omletă
cu rucola şi pâine prăjită din: unt, oua, branza de vaci, rucola,
mozzarella, rosie, paine, ulei de masline, sare, busuioc. Ingediente:
unt 2 oua 2 linguri branza de vaci 25 fire de rucola 125 g mozzarella 1
rosie 2 felii mari de paine ulei de masline sare busuioc uscat Mod de
preparare: Mai…
Read more »
Read more »
Ficăţei cu sos curry şi cartofi
15 August 2013
Ficăţei
cu sos curry şi cartofi din: ficatei de pui, cartofi, ceapa, usturoi,
sos de soia, ulei, condiment, piper, patrunjel, smantana, unt, mustar cu
hrean, curry, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 1 kg
cartofi mai mici 2 cepe de dimensiune mijlocie 3 capatani de usturoi 100
ml sos de soia 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de varza cu piept de pui
15 August 2013
E
vara, e caldura mare si stim ca nu prea aveti chef de stat prin
bucatarie, dar de mancat trebuie sa mancati, nu? Ne-am gandit la o
salata de vara, usoara si rapida cu varza si piept de pui. Cantitatea
ingredientelor pentru salata o stabiliti singuri in functie de cat de
infometati sunteti sau de…
Read more »
Read more »
Legume picante la gratar
15 August 2013
Legume
picante la gratar din: ulei, miere, harissa, vinete, ardei gras,
bulgur, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frunze de menta, iaurt.
Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 linguri de miere 2 lingurite harissa 2
vinete mici, taiate felii 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat
bucatele 140 g bulgur coaja rasa si…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu mamaliga, prosciutto si mititei
15 August 2013
Aperitiv
cu mamaliga, prosciutto si mititei din: mamaliga, sunca bresaola,
prosciutto, mititei. Ingrediente: 500 g mămăligă 150 g șuncă bresaola
150 g prosciutto 4 mititei Mod de preparare: După ce a fost facută
mămăliga, se alege o tavă suficient de adâncă, se unge cu unt și se
toarnă mămăliga fierbinte în ea.…
Read more »
Read more »
Medalion de curcan cu măr copt şi fructe confiate
15 August 2013
Medalion
de curcan cu măr copt şi fructe confiate din: piept de curcan, boabe de
sturguri, mar, nucsoara, sare, piper, curmale, smochine, nuca, zahar
brun, miere, vin alb. Ingrediente: 220 g piept de curcan 2-3 boabe de
struguri negri de masa (pentru decor) 1 mar mediu ubn praf de nucsoara
sare piper pentru sos: 50…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate cu ghimbir si gutui
15 August 2013
Muraturi
asortate cu ghimbir si gutui din: sfecla rosie, conopida, gogonele,
morcovi, radacina de ghimbir, gutuie, telina, ceapa rosie, usturoi,
otet, apa, sare grunjoasa, zahar, frunza de dafin, boabe de piper, boabe
de mustar. Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 conopida mica 6 gogonele 3
morcovi 1 radacina de ghimbir de 8-10 cm 1 gutuie 1…
Read more »
Read more »
Cartofi cu mozzarella si rosii
15 August 2013
Cartofi
cu mozzarella si rosii din: rosii, cartofi fierti, mozzarella, sare cu
mirodenii, piper, busuioc. Ingrediente: 2 roșii 2 cartofi fierți 125 g
mozzarella Sare cu mirodenii piper frunzulițe de busuioc Mod de
preparare: Roșiile se spală și se curăță. Cartofii fierți se curăță de
coajă și se taie în felii mai groase împreună…
Read more »
Read more »
Frigarui de vinete cu salata de morcovi
15 August 2013
Frigarui
de vinete cu salata de morcovi din: pasta harissa, otet de vin rosu,
vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus, iaurt. Ingrediente: 2
linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata in
cubulete cu latura de 4 cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa
rosie mica, feliata 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume calde cu carne de pui la gratar
15 August 2013
Salata
de legume calde cu carne de pui la gratar din: pulpe de pui la gratar,
dovlecel, porumb, rosie, ceapa, fasole neagra, ulei de masline, otet de
vin rosu, suc de lamaie, sare, piper, rpaf de chilli, sos barbeque,
ceapa verde. Ingrediente: 1 pulpa de pui la gratar 1 dovlecel, cuburi 1
cana porumb…
Read more »
Read more »
Salata de ardei copti cu usturoi si busuioc
15 August 2013
Salata
de ardei copti cu usturoi si busuioc din: ardei capia, ulei de masline,
rosii, usturoi, frunze de patrunjel, lamaie, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg ardei capia 3 linguri ulei de masline 3 rosii mari 3
catei de usturoi 2 legaturi frunze de patrunjel 1 lamaie 1 lingurita
oregano sau busuioc uscat sare piper…
Read more »
Read more »
Tarhon in otet
15 August 2013
Tarhon
in otet din: tarhon, apa, sare, otet, zahar. Ingrediente: 5 legaturi
tarhon proaspat 1/2 l apa 1 lingurita de sare 150 ml otet optional, 1
lingurita de zahar Mod de preparare: Speli tarhonul şi îl laşi să se
scurgă, după care îndepărtezi tulpinile mai groase şi tari. Speli un
borcan de 720 ml,…
Read more »
Read more »
Pui cu rozmarin, inabusit la cuptor
15 August 2013
Pui
cu rozmarin, inabusit la cuptor din: pui, miere, otet balsamic, vin,
rozmarin, ceapa, usturoi, vinete, ardei gras, ulei de masline, sare,
piper, boia dulce, sunca. Ingrediente: 1 pui de dimensiune mijlocie 3
linguri miere 3 linguri otet balsamic 250 ml vin alb sec 4 crengute
rozmarin 4 cepe 2 catei de usturoi 800 g…
Read more »
Read more »
Bruschete cu prosciutto si masline
15 August 2013
Bruschete
cu prosciutto si masline din: prosciutto crudo, masline, bagheta,
ruccola. Ingrediente: 12 felii prosciutto crudo 12 măsline 12 felii de
baghetă frunze ruccola pentru decor Mod de preparare: Se scot sâmburii
măslinelor. Se iau câte 2 felii de prosciutto și se rulează în jurul
măslinelor. Se așază ruloul pe o felie de baghetă.…
Read more »
Read more »
Burgeri din fasole boabe cu iaurt si avocado
15 August 2013
Burgeri
din fasole boabe cu iaurt si avocado din: fasole boabe, pesmet, pudra
de ardei cayenne, coriandru, ou, iaurt degresat, zeama de lime, chifle,
avocado, ceapa rosie, frunze de salata. Ingrediente: 2 conserve x 400 g
fasole boabe, spalate si scurse 100 g pesmet 2 lingurite pudra de ardei
cayenne 1 legatura coriandru proaspat, tocat…
Read more »
Read more »
Somon in crusta de mustar
15 August 2013
Somon
in crusta de mustar din: file de somon, ulei de masline, marar,
busuioc, salvie, mustar de dijon, sare, piper. Ingrediente: 600 g file
de somon 2 linguri ulei de masline 3 linguri marar tocat 1/2 lingurita
busuioc uscat 1/2 lingurita salvie uscata 1/2 lingurita mustar de Dijon
sare si piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Bruschete cu somon afumat si mozzarella
15 August 2013
Bruschete
cu somon afumat si mozzarella din: somon afumat, ansoa, mozzarella,
cascaval, capere, rosii, ardei gras, paine, ulei de masline, suc de
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 200 g anșoa 200 g
mozzarella 100 g cașcaval 50 g capere 4 roșii 1 ardei gras 6 felii de
pâine ulei de măsline suc…
Read more »
Read more »
Supa de pui a la grec cu ardei iute
15 August 2013
Supa
de pui a la grec cu ardei iute din: piept de pui, smantana, morcovi,
oua, ardei iute, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 400 g piept de
pui 300 g smântână 2 morcovi 2 ouă 1 ardei iute boia de ardei iute sare
Mod de preparare: Se porționează carnea de pui și se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frappucino
15 August 2013
Frappucino
din: cafea rece, cafea instant, zahar, sirop de ciocolata, lapte,
frisca, zahar pudra, gheata. Ingrediente: 1 ceasca cafea rece 1 lingura
de cafea instant 2 linguri zahar sirop de ciocolată 1/4 – 1/2 cana de
lapte 1 ceasca frisca 1 lingura de zahar pudra gheata Mod de
preparare: Cu ajutorul blenderului procesati impreuna…
Read more »
Read more »
Mancare de linte rosie cu vinete
15 August 2013
Mancare
de linte rosie cu vinete din: linte rosie, turmeric, pasta de tamarind,
ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de curry, vanata, orez, chutney de
mango, frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g linte rosie, spalata 1
lingurita de turmeric 1 lingurita pasta de tamarind 2 linguri ulei 1
ceapa medie, feliata fin 1 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Hamsii cu rondele de masline si seminte de pin
15 August 2013
Hamsii
cu rondele de masline si seminte de pin din: hamsii, ulei de masline,
lamaie, rondele de masline, seminte de pin, vin, pesmet, zeama de
portocala, sare, piper. Ingrediente: 750 g hamsii mari sau ansoa
proaspete 4 linguri ulei de masline 1 lamaie, taiata felii subtiri 2
linguri rondele de masline verzi, taiate bucati 3…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii, usturoi si busuioc
15 August 2013
Bruschete
cu rosii, usturoi si busuioc din: ulei de masline, paine, rosii,
busuioc, usturoi, sare. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 8 felii de
pâine 4 roşii 1 legătură busuioc/patrunjel 1 căpăţână usturoi sare Mod
de preparare: Roșiile se spală, se toacă mărunt și se presară sare și
piper. Usturoiul se curăţă și se…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu mazare si cartofi
15 August 2013
Supa
de pui cu mazare si cartofi din: mazare, suc de rosii, cartofi, piept
de pui, sare, piper. Ingrediente: 200 g mazăre boabe 100 ml suc de roșii
2 cartofi 1 piept de pui sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert
2 litri de apă cu sare. Se adaugă pieptul de pui…
Read more »
Read more »
Chiftelute de porumb cu ton
15 August 2013
Chiftelute
de porumb cu ton din: porumb, oua, faina, ton in ulei, busuioc,
patrunjel, oregano, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g
porumb congelat sau din conserva 2 oua 50 g faina 1 conserva de ton in
ulei cateva frunze de busuioc si patrunjel 1 lingurita oregano uscat
maruntit sau 1 1/2 lingurita oregano…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pentru paste bolognese
14 August 2013
Sos
pentru paste bolognese din: amestec carne tocata, carnati, rosii in
bulion, morcovi, ceapa, tulpini de telina, foaie de dafin, vin rosu,
supa de legume, sare, zahar, ulei, paste. Ingrediente: 800-900g
amestec carne tocata (vita si porc) 4 carnati 700 ml rosii in bulion 2
morcovi 1 ceapa 2 tulpini de telina 1 foaie…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Sfanta Maria
14 August 2013
Retete: Aperitive pentru masa de Sfanta Maria Aperitive cu somon si
branza Aperitive cu somon si branza din: castraveti, file de somon
afumat, lamaie, branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2
castraveti mari 200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de
vaci 175 g branza veche de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Peste cu dulceata de ardei iute (video)
14 August 2013
Cum se prepara Tostada cu fasole neagra (video)
14 August 2013
Cum se prepara Salata de telina, cartofi si botargo (video)
14 August 2013
Cum se prepara Trufe de ciocolata cu chili (video)
14 August 2013
Cum se prepara Taco cu pui si tinga (video)
14 August 2013
Cum se prepara Salata calda de porumb (video)
14 August 2013
Cum se prepara Cheesecake cu cafea si cu biscotti (video)
14 August 2013
Cum se prepara Ceviche cu nuca de cocos (video)
14 August 2013
Cum se prepara banana prajita cu scortisoara (video)
14 August 2013
Meniu #13
14 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Retete de cocktail pentru o vara racoroasa
14 August 2013
Cocktailuri:
Cocktail de piersici Cocktail de piersici din: nectar de piersici,
zeama de lamaie, gin, lichior de piersici, piersici, apa minerala.
Ingrediente: 500 ml nectar de piersici sau piure zeama de la 2 lamai 200
ml gin 50 ml lichior de piersici 2 piersici bine coapte, taiate
sferturi 200 ml apa minerala Mod de…
Read more »
Read more »
5 delicii inghetate
14 August 2013
Inghetata:
Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară Ingheţată cu rubarbă şi
scorţişoară din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat,
visinata, smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de rubarba 100 ml de
apa 70g + 120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar vanilat 1 lingurita
de visinata 200 ml smantana 1 lingurita de scortisoara …
Read more »
Read more »
Bauturi racoritoare cu menta
14 August 2013
Bauturi racoritoare: Reteta zilei: Limonada cu sirop de ghimbir
Limonada cu sirop de ghimbir din: suc de limeta, ghimbir cu menta, apa,
gheata, limeta, zahar, ghimbir, frunze de menta. Ingrediente limonada:
1 ceasca de suc de limeta 1 ceasca sirop de ghimbir cu menta 4 cesti de
apa gheata felii de limeta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu fructe uscate
14 August 2013
Prajitura
cu fructe uscate din: ou, zahar, unt, faina, praf de copt, nuci,
curmale, stafide. Ingrediente: 1 ou 5 lingurite de zahar 100 g unt 1
pahar de faina 1 lingurita praf de copt nuci, curmale, stafide Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 250C. Tocati marunt fructele uscate.
Bateti bine oul cu zahar…
Read more »
Read more »
Quuesadilla cu legume la gratar si branza Cheddar
14 August 2013
Quuesadilla
cu legume la gratar si branza Cheddar din: ceapa, ulei de masline,
usturoi, chimion, pasta de tomate, fasole boabe, dovlecei, cheddar,
ardei iute, coriandru, lipii tortilla. Ingrediente: 1 ceapa, tocata
marunt 4 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi, feliati subtire 2
lingurite de chimion macinat 1 lingura pasta de tomate 1 conserva…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne tocata si suc de rosii
14 August 2013
Musaca
de cartofi cu carne tocata si suc de rosii din: cartofi, carne tocata,
unt, lapte, suc de rosii, ceapa, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 600 g cartofi 400 g carne tocată 100 g unt 100 ml lapte 100
ml suc de roșii 2 cepe ulei de măsline sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si verdeata
14 August 2013
Pulpa
de miel la cuptor cu usturoi si verdeata din: bere, pulpa de miel,
usturoi verde, rosii, patrunjel verde, marar verde, boia de ardei dulce,
sare, piper. Ingrediente: 400 ml bere 1 pulpă de miel 6 fire de usturoi
verde roșii pătrunjel verde mărar verde boia de ardei dulce sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocanita de vinete cu usturoi si ardei gras
14 August 2013
Tocanita
de vinete cu usturoi si ardei gras din: vanata, ulei, apa, usturoi,
ardei grasi, rosii, busuioc, cimbru, maghiran, marar, patrunjel,
rozmarin, sare, masline. Ingrediente: 1 vanata mare 30-40 ml ulei 2
linguri apa 2 catei de usturoi 2 ardei grasi (rosu si galben)1 ceapa 4
rosii cate 1/4 lingurita busuioc, cimbru, maghiran, marar 2-3…
Read more »
Read more »
Prajitura cu iaurt si sos de ciocolata
14 August 2013
Prajitura
cu iaurt si sos de ciocolata din: unt, biscuiti, iaurt, gelatina, sos
de ciocolata, fructe de sezon. Ingrediente: un pachet unt 300 g biscuiti
sfaramiciosi un kg iaurt bine scurs 2-3 plicuri gelatina pentru servit:
sos de ciocolata fructe de sezon Mod de preparare: Biscuiţii se
fărâmiţează şi apoi se amestecă cu untul…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu vinete si ardei la gratar
14 August 2013
Ciuperci
cu vinete si ardei la gratar din: ciuperci, vanata, ardei capia, ulei
de masline, usturoi, otet de mere, cimbru. Ingrediente: 4 ciuperci mari 1
vanata mare 2 ardei capia pentru marinata: 100 ml ulei de masline 2
catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite otet de mere 1 lingurita de
cimbru sau oregano uscat …
Read more »
Read more »
Tocinei la cuptor
14 August 2013
Tocinei
la cuptor din: cartofi, oua, cascaval, pesmet, sare, rozmarin, ierburi
de provence, legume deshidratate, ulei. Ingrediente: 5 cartofi de
dimensiune medie 2 oua 100 g cascaval sau telemea de oaie 2 linguri
pesmet sare 1 fir de rozmarin 1 lingurita ierburi de provence 1
lingurita legume deshidratate 2 linguri ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Morcovi cu usturoi si cartofi
14 August 2013
Morcovi
cu usturoi si cartofi din: unt, morcovi, cartof, lamaie, usturoi,
busuioc, sare. Ingrediente: 100 g unt 5 morcovi 1 cartof 1/2 lămâie 10
căței de usturoi busuioc proaspăt sare Mod de preparare: Se curăță
morcovii și cartofii și se taie cubulețe. Se încinge untul într-o tigaie
și se prăjesc 4-5 minute. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Copane de gasca cu hrisca
14 August 2013
Copane
de gasca cu hrisca din: copane de gasca, concentrat de pasare, ulei,
vin, cimbru, sare, boabe de hrisca, mazare, ceapa, ulei. Ingrediente: 2
copane de gasca piper un cub concentrat de pasare o lingurita ulei 100
ml vin alb sec o lingurita cimbru sare pentru garnitura: 100 g boabe de
hrisca o cutie mica…
Read more »
Read more »
Ciorba cu dovlecei, ardei gras si cartofi
14 August 2013
Ciorba
cu dovlecei, ardei gras si cartofi din: morcovi, ceapa, cartofi, ardei
gras, dovlecel, suc de lamaie, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2
morcovi 2 cepe mici 4-5 cartofi un ardei gras verde un dovlecel sucul
unei lamai 2 linguri ulei cateva fire patrunjel sare Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt, morcovii, dovlecelul şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta
14 August 2013
Burgeri
de cartofi dulci cu maioneza picanta din: seminte de sturguri, ceapa
rosie, usturoi, ghimrn, ardei iute, cartofi dulci, faina integrala,
fasole neagra, sare, piper, unt de arahide, sirop de artar, patrunjel,
coriandru, pesmet, coaja de limeta, ardei iute, iaurt, mustar dijon,
miere, morcov, varza rosie, nuci, chifle. Ingrediente: ulei de seminte
de struguri…
Read more »
Read more »
Desert cu frisca si zmeura
14 August 2013
Desert
cu frisca si zmeura din: oua, zahar pudra, faina, sare, frisca, zmeura,
zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar pudra 120 g
faina un praf sare pentru umplutura: 500 g frisca nebatuta 300 g zmeura
pentru servit: zahar pudra Mod de preparare: Pentru aluat, albuşurile
se bat spumă cu un…
Read more »
Read more »
Frigarui cu branza, ardei gras si condimente
14 August 2013
Frigarui
cu branza, ardei gras si condimente din: branza halloumi, zeama de
lamaie, chimion, faina de naut, garam masala, boia, smantana, usturoi,
ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt, lamai. Ingrediente: 600 g de
branza halloumi zeama de la 2 lamai 2 lingurite de chimion macinat, plus
extra pentru presarat 75 g de faina de naut…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu carne de pui
14 August 2013
Supa
de praz cu carne de pui din: carne de pui, praz, radacina de patrunjel,
morcov, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de pui 4 fire de praz 1
pătrunjel rădăcină 1 morcov sare piper Mod de preparare: Se
porționează carnea de pui și se pune la fiert în 2 l de apă, împreună…
Read more »
Read more »
Cocktail Margarita cu capsuni
14 August 2013
Margarita
cu capsuni din: lichior de capsuni, tequila, gheata, triplu sec.
Ingrediente: 100ml lichior de capsuni 50ml tequila 1 cana gheata
zdrobita 3/4 ceasca triplu sec Mod de preparare: Combinati si
amestecati bine. Decorati cu capsuni proaspete si serviti intr-un pahar
de Margarita.
Read more »
Read more »
Gnocchi de casa
14 August 2013
Gnocchi
de casa din: cartofi fainosi, faina, galbenusuri, sare, rosii, ulei,
frunze de busuioc. Ingrediente: un kg cartofi fainosi 250 g faina 2
galbenusuri sare pentru sos: 4 rosii bine coapte 2 linguri ulei 2-3
frunze busuioc Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se
fierb în apă cu sare. Se scurg, se…
Read more »
Read more »
Ciocanele la cuptor cu garnitura de legume
14 August 2013
Ciocanele
la cuptor cu garnitura de legume din: ciocanele de pui, usturoi, supa,
ulei, piper, legume fierte, marar. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4
catei de usturoi supa dintr-un cub concentrat 3 linguri ulei piper
pentru garnitura: legume fierte, dupa gust marar Mod de preparare:
Ciocănelele se pârlesc şi se curăţă bine. Apoi, usturoiul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu creveti si fasole verde
14 August 2013
Pui
cu creveti si fasole verde din: piept de pui, creveti, fasole verde,
ceapa, nuca de cocos, coriandru, amestec de ardei iute cu pasta de
creveti, limeta, zahar, lapte de cococs, sare. Ingrediente: 1 piept de
pui fiert, racit si maruntit 10 creveti, decojiti si taiati pe jumatate
15 pastai fasole verde, fiarta 1…
Read more »
Read more »
Briose cu ton
14 August 2013
Briose
cu ton din: ton, faina, masline, ardei gras, oua, smantana, cascaval,
praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 180 g ton in suc propriu 100 g
faina 70 g masline fara samburi 1/2 ardei gras 3 oua 100 ml smantana 90 g
cascaval ras 1/2 plic praf de copt sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mousse cu ciocolată si cafea
14 August 2013
Mousse
cu ciocolată si cafea din: piscoturi, ciocolata, oua, zahar, cafea
neagra, cacao. Ingrediente: 10-12 piscoturi 200 g ciocolata 4 oua 50 g
zahar 100 ml cafea neagra pentru servit: o lingura cacao cernuta Mod
de preparare: Se topeşte ciocolata la bain- marie, iar gălbenuşurile se
freacă bine cu zahărul. După ce se topeşte…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu garnitura de legume
14 August 2013
Pui
la cuptor cu garnitura de legume din: pui, boia dulce, unt, ardei iute,
sare, piper, cartofi noi, dovlecei, rosioare, patrunjel, ulei.
Ingrediente: un pui de 1,5 kg 2-3 lingurite boia dulce 1/2 pachet unt un
ardei iute sare piper pentru garnitura: cartofi noi 2 dovlecei cateva
rosioare o legatura patrunjel 2 linguri ulei …
Read more »
Read more »
Burgeri cu branza halloumi si vinete
14 August 2013
Burgeri
cu branza halloumi si vinete din: ulei de masline, ceapa, vanata,
branza halloumi, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta, humus.
Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin
1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 250 g de branza halloumi, taiata
in 8 felii 1 lingura de zahar brun…
Read more »
Read more »