Retete pentru Craciun:
Reteta zilei: Prajitura Tiramisu
12 December 2013
Prajitura
Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac,
cacao, ciocolata. Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr
piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1
1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa Mod de
preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…
Read more »
Read more »
Cod cu rosii la cuptor
12 December 2013
Cod
cu rosii la cuptor din: ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry,
masline, passata, fasole, fileuri de cod si busuioc. Ingrediente: 2
ardei grasi rosii, fara seminte si tocati 2 cepe rosii, feliate 250 g de
rosii cherry 1 mana de masline negre 350 g passata…
Read more »
Read more »
Pui cu varză si seminte de mărar
12 December 2013
Pui
cu varză si seminte de mărar din: piept de pui, varza, morcov, ceapa,
iaurt, seminte de marar, marar verde, pasta de tomate, ulei, vin, boia,
sare si piper. Ingrediente: 2 piepți de pui 1 varză dulce mică 1 morcov 1
ceapă 200 g iaurt 1…
Read more »
Read more »
Bors de cartofi cu mere si telina
12 December 2013
Bors
de cartofi cu mere si telina din: bors, lamaie, cartofi, mere, telina,
galbenusuri, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5 l bors 1 lamaie 2
cartofi 2 mere 1 telina 2 galbenusuri 4 linguri ulei de masline 1
legatura marar Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de pui, nuci si parmezan
12 December 2013
Paste
cu carne de pui, nuci si parmezan din: ceapa rosie, telina verde, piept
de pui, nuci, unt, vin, patrunjel, tagliatelle, lamaie, parmezan, sare,
piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 fire telina verde 2 fileuri de
piept de pui 80 g nuci 50 g unt…
Read more »
Read more »
Iutari cu branza de burduf
12 December 2013
Iutari
cu branza de burduf din: iutari, branza de burduf, ulei, usturoi si
sare. Ingrediente: 16 iutari, bureti albi iuti 200 g branza de burduf 2
linguri ulei 2 catei de usturoi sare Mod de preparare: Curatati
iutarii de frunze si pamant, spalati-i bine…
Read more »
Read more »
Linguine cu carne de crab
12 December 2013
Pentru
a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase,
singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un
crab întreg viu. Dacă nu vă pricepeţi să-l tranşaţi, atunci mai bine
căutaţi nişte carne de crab proaspătă (nu din…
Read more »
Read more »
Peltea de gutui cu fistic
12 December 2013
Peltea
de gutui cu fistic din: gutui, vin alb, gelfix, zahar, fistic.
Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 ml vin alb 1 plic praf Gelfix 1 kg zahar 2
linguri fistic Mod de preparare: Se curăţă puful de pe gutui cu un
prosop de bucătărie.…
Read more »
Read more »
Piept de pui la cuptor cu gutui
12 December 2013
Piept
de pui la cuptor cu gutui din: piept de pui, sare, piper, gutui, unt,
ulei de masline, cimbru, supa de pui, smantana, vin alb sec.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (de 150 g) sare piper 2 gutui
mici 2 linguri unt 1…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu mărar si smantana
12 December 2013
O
reteta delicioasa de fasole verde cu: praf de copt, unt, faina, supa de
vita, sare, smantana, piper, otet, marar. Ingrediente: 750 g fasole
verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de
făină 200 ml supă de…
Read more »
Read more »
Pui cu portocale
12 December 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: vanata, portocale, miere, usturoi,
masline, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 piepti de pui o vanata 4
portocale 3 linguri miere 2 catei de usturoi 30ml ulei de masline sare
piper cimbru Mod de preparare: Vânata se spală, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc la gratar
12 December 2013
Muschi
de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar
brun, cimbru, ardei iute, ghimbir. Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3
catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2
crengute de cimbru 2…
Read more »
Read more »
Tarte cu ansoa
12 December 2013
O
reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de
capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g
făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de
capră un borcănel fileuri de anşoa un…
Read more »
Read more »
Găluşte cu compot de prune
12 December 2013
O
reteta delicioasa de galuste cu:prune, scortisoara, cuisoare, zahar
tos, lamaie, unt, sare, oua, crema de branza dulce, paine alba,
smantana, faina, unt, pesmet. Ingrediente pentru compotul de prune: un
kg prune un beţişor de scorţişoară câteva cuişoare 200 g zahăr tos
zeama şi coaja…
Read more »
Read more »
Supă cu fâşii de clătite
12 December 2013
O
reteta delicioasa de supa: faina, lapte, oua, sare, supa de vita,
patrunjel. Ingrediente: 75 g făină 125 ml lapte două ouă sare ulei un
litru supă de vită pătrunjel Mod de preparare: Intr-un bol se mixează
făina, laptele, ouăle şi sarea până când se…
Read more »
Read more »
Desert cu crema de unt
12 December 2013
Desert
cu crema de unt din: faina, unt, nuci, zahar pudra, scortisoara, oua,
unt. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt 65 g nuci macinate 70 g
zahar pudra 1 praf scortisoara crema: 120 g zahar pudra 2 oua 90 g unt
Mod…
Read more »
Read more »
Tocanita de ciuperci cu usturoi si verdeata
12 December 2013
Tocanita
de ciuperci su usturoi si verdeata din: ciuperci, rosii in bulion,
condimente, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
kg ciuperci 1 cutie rosii in bulion 1 lingurita condimente 2 bucati
ceapa 3 linguri ulei 3 catei de usturoi tocati marunt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Prajitura cu scortisoara si mere
12 December 2013
Prajitura
cu scortisoara si mere din: mere, faina, zahar tos, apa minerala,
margarina, ulei, scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere dulci 400 g faina
300 g zahar tos 2 cani cu apa minerala 300 g margarina de gatit 4
linguri cu ulei de floarea soarelui 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas
12 December 2013
Rasol
de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru,
cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar
brun, miere, scortisoara, felii de ananas. Ingrediente: 1 rasol porc,
afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz…
Read more »
Read more »
Somon in crusta cu lamaie si valeriana
12 December 2013
Somon
in crusta cu lamaie si valeriana din: ardei copti, unt, spanac, aluat
de foitaj, fileu de somon, ou, lamaie, valeriana, smantana, zeama de
lamaie, pesto de busuioc, busuioc. Ingrediente: 300 g de ardei copti, in
ulei, din borcan 25 g de unt 225 g…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati proaspeti
12 December 2013
Varza
calita cu carnati proaspeti din: carnati proaspeti, varza, ulei, ceapa,
rosie, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 2 carnati
proaspeti 1 varza mica 4 linguri de ulei 1 ceapa 1 rosie sare piper
boabe foi de dafin Mod de preparare: Tai ceapa…
Read more »
Read more »
Clatite gustoase
12 December 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, sare, zahar, lapte, unt,
gem, zahar pudra. Ingrediente: 180 g făină 3 gălbenuşuri două ouă un
vârf de cuţit de sare 50 g zahăr 375 ml lapte unt sau ulei vegetal
pentru prăjit 150 g gem de…
Read more »
Read more »
Sarmale de post cu stafide
12 December 2013
Sarmale
de post cu stafide din: varza murata, orez, ceapa, morcov, bulion,
stafide, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceasca
orez 6 cepe potrivite 1 morcov 2 linguri bulion 100 g stafide 50 ml suc
de rosii sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Trufe din cartofi
12 December 2013
Trufe
din cartofi din: biscuiti, lapte de soia, zahar brun, margarina, cacao,
nuca, esenta de rom, sare. Ingrediente: 400 g biscuiti populari 100 ml
lapte de soia 150 g zahar brun 50 g margarina 4 linguri cu cacao 50 g
nuca esenta de rom sare…
Read more »
Read more »
Salata cu alune de padure si pere
12 December 2013
Salata
cu alune de padure si pere din: miere, rozmarin, ulei de masline, alune
de padure, coaja de lamaie, otet balsamic, radicchio, valeriana,
rucola, para, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 ingura de miere 2 fire
de rozmarin 2 lingurite ulei de masline, plus un strop…
Read more »
Read more »
Piept de rata in crusta
12 December 2013
Piept
de rata in crusta din: piept de rata, alune, ghimbir, gem de portocala,
scortisoara, ulei de masline, ulei de arahide, sare, piper.
Ingrediente: 1 piept de rata 200 g alune 1 lingurita cu ghimbir ras 2
linguri cu gem de portocale 1/2 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Prajitura rasturnata cu dovleac
12 December 2013
Prajitura
rasturnata cu dovleac din: dovleac, faina, ulei, zahar, apa, praf de
copt, otet, zahar vanilat, stafide aurii, esenta de rom, sare.
Ingrediente: 500 g dovleac 500 g faina 150 ml ulei 400 g zahar+4 linguri
250 ml apa 1 pliculet cu praf de copt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole cu varza
12 December 2013
Mancare
de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa,
fasole alba, varza alba, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru
proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc in aluat
12 December 2013
Muschiulet
de porc in aluat din: muschiulet de porc, vin rosu, usturoi, ceapa,
rozmairn, spanac, galbenus, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, unt.
Ingrediente: 1 mschiulet de porc 100 ml vin rosu 5 catei de usturoi 2
cepe 1 crenguta de rozmarin 1 galbenus 500 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem
12 December 2013
Prajitura
cu gem din: gem, faina, zahar tos, ulei, bors, praf de copt, zahar
vanilat, zahar pudra, sare. Ingrediente: 1 borcan mare cu gem acrisor 1
borcan mic cu gem dulce pentru aluat: 700 g faina 10 linguri cu zahar
tos 1 linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Vineciori cu vin alb
12 December 2013
Vineciori
cu vin alb din: vineciori, vin, otet de mere, ulei de masline, sare,
piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g vineciori, oite 200 ml vin alb 1
lingurita otet de mere (optional) 2 linguri ulei de masline sare piper
nucsoara Mod de preparare: Curăţaţi vineciorii…
Read more »
Read more »
Carnati cu fasole boabe
12 December 2013
Incinge
o lingură de ulei într-o cratiţă şi rumeneşte 8 cârnaţi de porc, apoi
aşază-i pe o farfurie şi scurge grăsimea în exces. Sotează în aceeaşi
tigaie 2 cepe tocate, până se înmoaie. Dă focul mai mare, toarnă 150ml
de vin alb şi lasă să…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella
11 December 2013
Clatite
cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt,
ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4
lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei Mod de preparare:
Amestecati lichidele intr-un blender, apoi…
Peşte de mare cu unt alb şi cartofi
11 December 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline,
otet din vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi
aproximativ 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4
fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos de unt:
o lingură oţet de vin alb 3…
Read more »
Read more »
Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită
11 December 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: ulei de masline, carne de vita, salata
verde, ridichi, mazare verde, frunze de menta, smantana, mustar, crema
de hrean. Ingrediente: ulei de măsline 1 antricot de muşchi de vită fără
grăsime, aproximativ 350 g o căpăţână mică şi fragedă de salată verde
200 g ridichi, tăiate felii 200 g…
Read more »
Read more »
Omletă cu gălbiori
11 December 2013
Omletă
cu gălbiori din: oua, galbiori, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 400 g galbiori 2 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Spălaţi bine gălbiorii sub jet puternic de apă, ca
să eliminaţi nisipul şi pământul strâns între lamele. Lă- saţi-i să se
scurgă. Rupeţi-i în bucăţi pe…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu ardei capia
11 December 2013
Mancare
de linte cu ardei capia din: linte, ceapa, morcov, ardei capia,
cartofi, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 2
cepe 1 morcov 1 ardei capia 2 cartofi 1 cutie cu rosii tocate 1
lingurita cu menta uscata 2 linguri cu ulei sare piper Mod de
preparare: Pune lintea la fiert…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si nuci
11 December 2013
Tarta
cu prune si nuci din: faina, unt, apa, zeama de lamaie, prune, piure de
prune, zahar tos si miez de nuca. Ingrediente: 400 g faina 100 g unt 2
linguri apa rece 1 lingura zeama de lamaie 300 g prune 700 g prune
macinate, piure 250 g zahar tos 200 g miez de nuca intreg…
Read more »
Read more »
Cremă de varză
11 December 2013
Cremă
de varză din: varza alba, varza rosie, suc de rosii, zer, ulei de
masline, chimen, marar si cimbru. Ingrediente: 1 varza alba 1/4 varza
rosie 1 l suc de rosii 500 ml zer proaspat 4-5 linguri ulei de masline 1
lingurita chimen macinat 1 legatura marar 1 legatura cimbru Mod de
preparare: Treceti varza…
Read more »
Read more »
Sandvici cu carnati
11 December 2013
Aşază
într-o tavă 8 cârnaţi şi stropeşte-i cu 1 lingură de ulei. Dă-i la
cuptorul preîncălzit la 200°C/gaz 6, timp de 20 de minute. Amestecă 3
linguri sos de soia cu 3 linguri de miere şi 4 linguriţe de muştar cu
boabe. Scurge grăsimea de la cârnaţi şi toarnă peste ei sosul format,
acoperindu-i uniform.…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu pilaf
11 December 2013
Ardei
umpluţi cu pilaf din: ardei grasi, orez, ceapa, bulion, marar verde,
sare, piper, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 8-10 ardei grasi (sau
gogosari) 1 cana cu orez 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 1
lingura cu marar verde tocat sare piper negru macinat 10 boabe de piper
ulei Mod de preparare: Toacă…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul
11 December 2013
Aperitiv
cu telemea si seminte de fenicul din: telemea, seminte de susan,
seminte de fenicul, coaja de lamaie, piper, castravete, masline si
frunze de menta. Ingrediente: 250 g telemea de vacă mai nesărată 1
lingură semințe de susan 1 linguriță semințe fenicul 3 linguri ulei de
măsline coaja rasă de la 1 lămâie 1 vârf de…
Read more »
Read more »
Naut cu chimen si praz
11 December 2013
Naut
cu chimen si praz din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama
de lamaie, otet de mere, chimen, ardei iute, ardei gras, praz si
patrunjel verde. Ingrediente: 800 g boabe de naut 2 catei de usturoi 50
ml ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura otet de mere 1
lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana
11 December 2013
Fructe
de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari,
creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2
catei de usturoi Patrunjel sare si piper Mod de preparare: Spalati si
puneti in apa rece timp de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carnati, salvie si mere
11 December 2013
Incinge
cuptorul la 220°C/gaz 7. Amestecă 400g de carne din cârnaţi (de la
aproximativ 6 bucăţi) cu 1 căţel de usturoi zdrobit, 2 linguri de salvie
proaspătă tocată şi 1 măr tocat. Asezonează. Intinde cu sucitorul 500g
de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină, astfel încât să obţii un
dreptunghi cu lăţimea de 30cm.…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole rosie, mazare si porumb
11 December 2013
Mancare
de fasole rosie, mazare si porumb din: fasole boabe, ceapa, mazare,
porumb, ardei capia, bulion, boia dulce, ardei iute, bicarbonat, ulei,
sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe rosie 1 ceapa 200 g mazare 200 g
porumb 2 ardei capia 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia dulce 1
ardei iute bicarbonat ulei sare…
Read more »
Read more »
Sufleu de varza cu alune si cascaval
11 December 2013
Sufleu
de varza cu alune si cascaval din: varza, oua, unt, cascaval, smantana,
pesmet, alune de padure, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mai
mare (circa 1,5 kg) 6 oua 100 g unt 150 g cascaval 150 ml smantana 100 g
pesmet 250 g alune de padure crude 2 linguri faina sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Negrese cu alune si ciocolata
11 December 2013
Negrese
cu alune si ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, alune de padure,
stafide, praf de copt, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 400 g
ciocolata neagra de menaj 150 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g alune de
padure crude sfaramate 50 g stafide inmuiate in 50 ml rom 1 lingurita
praf de copt…
Read more »
Read more »
Mancare de tofu cu soia
11 December 2013
Mancare
de tofu cu soia din: tofu, granule de soia, ardei gras, ceapa, rosii,
usturoi, concentrat de legume, ulei, sare. Ingrediente: 600 g tofu 50 g
granule de soia 1 ardei gras 1 ceapa 6 rosii 3 catei de usturoi 1
lingurita cu concentrat de legume ulei sare Mod de preparare: Pune
granulele la…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi dulci cu ardei iute
11 December 2013
Piure
de cartofi dulci cu ardei iute din: cartofi, pasta de ardei iute,
smantana si unt. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari (aproximativ 1 kg) 1
lingura pasta de ardei iute 125 ml de smantana 25 g unt Mod de
preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune cartofii într-o
tavă şi dă-i la cuptor…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki
11 December 2013
Sandwich
cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta,
castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt,
marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente sandwich: 2
lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete,
feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină cu bacon
11 December 2013
Supă
de ţelină cu bacon din: telina, ceapa, usturoi, ardei iute, bacon,
sare, piper, concentrat de pui, vin, frisca, smantana si cartof.
Ingrediente: 1 radacina de telina mica cu frunza 1 ceapa 1 usturoi 1
ardei iute 1 felie bacon sare piper 1 cub concentrat de pui vin alb
frisca pentru gatit ulei smantana 1 cartof…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si mac
11 December 2013
Prajitura
cu pere si mac din: albusuri, migdale, zahar, faina, cognac, zahar
vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, unt, vanilie, lapte si mac.
Ingrediente: foi: 8 albusuri 8 linguri migdale macinate 8 linguri zahar 4
linguri faina 1 lingura rom sau cognac 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura coaja de lamaie rasa 1 lingura zeama…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci la cuptor
11 December 2013
Conopidă
cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua,
rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de
circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3
oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet Mod de preparare:
lei conopida,…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciuperci si varza murata
11 December 2013
Rulada
cu ciuperci si varza murata din: faina, margarina, apa, otet, ciuperci,
varza murata, ceapa, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 340 g
faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura cu otet pentru umplutura: 1
cutie cu ciuperci 2 foi de varza murata 1 ceapa cimbru uscat sare piper
ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Quinoa cu dovleac
11 December 2013
Quinoa
cu dovleac din: quinoa, dovleac, ceapa, conopida, margarina, faina,
foaie de dafin, pastarnac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1
cana quinoa 300 g dovleac 2 cepe cateva buchetele de conopida 2 linguri
cu margarina 1 lingura cu faina 1 foaie de dafin 1 adacina de pastarnac
ulei de masline sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc in aluat
11 December 2013
Muschiulet
de porc in aluat din: aluat frantuzesc, muschiulet de porc, ciuperci,
ardei copti, ceapa, ou, patrunjel verde, usturoi, cimbru, sare, piper,
unt. Ingrediente: aluat frantuzesc 2 muschiuleti de porc 8 ciuperci 5
ardei copti 1 ceapa mica 1 ou patrunjel verde usturoi cimbru sare piper
unt Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt…
Read more »
Read more »
File de cod cu verdeturi
11 December 2013
File
de cod cu verdeturi din: file de cod, lamaie, unt, patrunjel, marar,
busuioc, tarhon, rozmarin, usturoi, parmezan, sare, fasole verde, bacon,
unt, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1/2 lamaie 100 g unt 1
legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 fire de busuioc 2-3 frunze
de tarhon 1 crenguta de rozmarin 1…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi
11 December 2013
Cartofi
la cuptor cu rosii uscate si usturoi din: cartofi, masline, rosii
uscate, vin alb, rozmarin, usturoi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g masline 50 g rosii uscate 100 ml
vin alb 1 crenguta de rozmarin 5 catei de usturoi 1 ceapa 5 linguri cu
ulei 2 foi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de ton
11 December 2013
Crochete
de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾
ceasca pesmet ulei de…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu unt si capere
11 December 2013
O
reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet, capere, paine, parmezan.
Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără
tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere
4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de preparare: Fierbe
sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Vinete umplute
11 December 2013
Vinete
umplute din: vinete, granule de soia, naut, ceapa, rosii, sos de rosii,
usturoi, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
vinete potrivite 200 g granule de soia 2 linguri cu naut din conserva 1
ceapa 4 rosii 1 cescuta cu sos de rosii 2 catei de usturoi 2 foi de
dafin patrunjel…
Read more »
Read more »
Piure cu lapte bătut şi ierburi
11 December 2013
Piure
cu lapte bătut şi ierburi din: cartofi, unt, lapte, nucsoara si amestec
de ierburi. Ingrediente: 900 g de cartofi, taiati bucati 50 g unt 100
ml de lapte batut 1/2 lingurita de nucsoara rasa 2 linguri amestec de
ierburi (patrunjel, marar, chives) Mod de preparare: Fierbe cartofii
intr-o cratita cu apa si putina sare,…
Read more »
Read more »
Sirop nefiert de cătină
11 December 2013
Se
spala boabele şi se zdrobesc sau se dau prin maşina de tocat. Pasta
obţinută se pune într-un tifon, la scurs. După ce se scurge tot sucul,
se strânge bine tifonul şi apoi se pune pasta în pungi care se păstrează
la congelator, lama se foloseşte această pastă la dulciuri, ca o
dulceaţă. Sucul obţinut…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #5
11 December 2013
Retete
tv Paprika Pește la grătar cu tocăniță de fasole Ingrediente: 600 g
fasole verde curățată Ulei de măsline 1 borcan de 100g de anșoa în ulei 5
căței de usturoi curățați 1 ardei iute roșu uscat 700 g pastă de roșii
sau 2 conserve de 400 g de conserve de tomate 2 crenguțe de…
Read more »
Read more »
Bucataria dietetica: Mere coapte
11 December 2013
Mere
coapte din: mere, miere, frisca, nuci, unt, scortisoara si smantana.
Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri miere 100 g frisca 2 linguri nuci
zdrobite 1 lingurita unt 1 lingurita scortisoara macinata 300 ml
smantana Mod de preparare: Curăţaţi merele de cotor şi tăiaţi-le în
rondele. Ungeti un vas termorezistent cu unt. Aşezaţi feliile de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura Tiramisu
Prajitura
Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac,
cacao, ciocolata. Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr
piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1
1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa Mod de
preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc la gratar
Muschi
de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar
brun, cimbru, ardei iute, ghimbir. Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3
catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2
crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas
Rasol
de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru,
cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar
brun, miere, scortisoara, felii de ananas. Ingrediente: 1 rasol porc,
afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1
cana suc de ananas 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole cu varza
Mancare
de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa,
fasole alba, varza alba, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru
proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3
cani varza alba, tocata Sare si piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella
Clatite
cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt,
ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4
lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei Mod de preparare:
Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se
amesteca pana la omogenizare timp…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana
Fructe
de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari,
creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2
catei de usturoi Patrunjel sare si piper Mod de preparare: Spalati si
puneti in apa rece timp de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki
Sandwich
cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta,
castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt,
marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente sandwich: 2
lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete,
feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de ton
Crochete
de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾
ceasca pesmet ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuci si alune caramelizate
Nuci
si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara,
nuci, alune, albus de ou, apa. Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun
2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1
lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la
temperatura camerei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de pui cu legume
Burgeri
de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras,
usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde,
sos de chili dulce. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa
rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi,
zdrobit 1 ou ¼…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si verdeata
Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de
vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.
Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1
ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod
de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata
Tort
delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte,
oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de
migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana. Ingrediente
blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4
cana de lapte 3 oua,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca
Prajitura
cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar,
condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de
branza, zahar pudra. Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de
lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente pentru dovleac 3 oua 1
blat 1 cana nuci, maruntite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume
Mancarica
de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze
dafin, sos de rosii, verdeata. Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa
Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust Mod de
preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati varza, tocati si gatiti
ceapa la foc mare intr-o cratita.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza
Piept
de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili,
sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de
usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.
Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos chili dulce 1 lingurita
sos sriracha 2 cupe pesmet 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra
Bruschete
cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline,
ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper,
bagheta, branza de capra. Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii
uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa,
taiata felii subțiri 1 catel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca
Rulouri
cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de
vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente,
scortisoara, nuci. Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt
2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de
vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ghiveci de legume cu sos de rosii
Ghiveci
de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos
de rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1
ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare:
Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva
minute in ulei, adaugati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni
Bruschete
cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de
masline, busuioc, branza de capra, bagheta. Ingrediente: 2 cesti
capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2
linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta,
feliata Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pesto
O
reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan,
sare, piper si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 2 cani
busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan
ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat
2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata cu aroma de portocale
Inghetata
cu aroma de portocale din: zahar, ou, lapte, smantana, vanilie, suc de
portocale, coaja de portocala. Ingrediente: 1/2 cana de zahar 4
galbenusuri de ou 2 cesti lapte 2 cesti smantana 1 lingurita de vanilie 2
cesti de suc de portocale Coaja de la 2 portocale Mod de preparare:
Combinati zaharul, galbenușurile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curcan la cuptor
Curcan
la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja
de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan. Ingrediente: 1/2
ceasca de sare 2 linguri de boabe de piper negru 1 lingura de boabe de
piper rosu 1/2 lingura de boabe de piper alb 1 lingura de cimbru
proaspat coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Midii in sos picant pe pat de orez
Midii
in sos picant pe pat de orez din: midii, usturoi, ardei iute, piper
negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc,
ulei, orez fiert. Ingrediente: 1 kg de midii, curatate 3 catei de
usturoi, tocat 5 ardei iuti, tocat 2 linguri de piper negru, zdrobit 2
linguri de sos de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza cu blat din vinete
O
reteta savuroasa de Pizza cu blat din vinete din: vinete, sare, ulei de
masline, condimente, busuioc, parmezan, mozzarella, usturoi, rosii si
oregano. Ingrediente: 1 vânătă 1 lingura sare 2 linguri ulei de
măsline 2 lingurite condimente italiene 10 frunze de busuioc 1/3 ceasca
parmezan ras 1/3 ceasca fin mozzarella rasa Ingrediente sos: 2-3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu nuci si vanilie
Prajitura
cu nuci si vanilie din: aluat de patiserie, nuci, zahar, sirop, unt,
vanilie, ou. Ingrediente: 1 aluat de patiserie 1/2 cana nuci tocate
1/2 cana de zahar 1/2 cana sirop 1 lingura unt, topit 1/2 lingurita
vanilie 1 ou, batut Mod de preparare: Puneti aluatul intr-o tava
mare. Coaceti timp de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati
Tocana
de vita cu legume si garnitura de orez basmati din: carne de vita, ulei
de masline, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, boia de
ardei dulce, turmeric, cuisoare, scortisoara, garam masala, pasta de
tomate, rosii, iaurt, supa de vita, cardamom, dafin, sare, orez basmati.
Ingrediente: 1 ½ kg carne de vita, cuburi 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii pentru paste
Sos
de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii,
sare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi,
tocat 1 foaie de dafin 2 cutii rosii intregi 1 lingurita sare Mod
de preparare: Decojiti rosiile, se adauga in blender si se proceseaza
pana la omogenizare.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza de capra si afine
Piept
de pui umplut cu branza de capra si afine din: piept de pui, ulei de
masline, rozmarin, piper, sare, afine, branza de capra. Ingrediente: 2
buc piept de pui 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de rozmarin
proaspat, tocat ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare ¼ cana afine
¼ cana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel
Tort
cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa
rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata,
frisca, zahar, caramel, blat de tort. Ingrediente: 2/3 cana de lapte ¾
ceasca fulgi de ciocolata 1/4 ceasca de apa rece 2 linguri amidon 1
cutie lapte condensat 3 oua, batute…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste umplute cu carne de vita
Paste
umplute cu carne de vita din: paste, carne tocata de vita, condimente,
fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie,
ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru,
chimen, sare, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 cutie paste sub
forma de cochilii 1 kg carne tocata de vita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi
Sandwich
cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc,
baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc
de portocale, limeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2
baghete 2 cepe 1 cana ardei iute, cuburi 8 felii cascaval 1 cana
maioneza 1 lingura patrunjel 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de ciuperci cu legume si verdeata
Budinca
de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci,
cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente:
1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2 cesti ceapa, cuburi 2 cesti de
ciuperci, cuburi 8-10 crengute cimbru, tocat 3 crengute de rozmarin ,
tocat 1/4 ceasca patrunjel, tocat 3 cesti de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si ciocolata
Prajitura
cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata,
apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata. Ingrediente: 1 cutie
unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca
ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente
glazura:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata
Supa
de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui,
ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata. Ingrediente: 1/2
kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2
napi, cuburi 2 cartofi cuburi 500gr carnati picanti 1 salata creata,
tocata Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac
Paste
umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella,
parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt,
spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet
paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2
linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc
proaspat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale
Salata
de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi,
otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta. Ingrediente: 1
1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2
linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de masline 1/2 cana
migdale 1/2 – 3/4 ceasca branza feta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza si gem de cirese
Tarta
cu branza si gem de cirese din: crema de branza, lapte condensat, suc
de lamaie, esenta de vanilie, aluat de tarta, gem de cirese.
Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 cutie lapte condensat ½
ceasca suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 1 aluat de tarta 1
cutie gem de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan
Paste
cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita,
pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste. Ingrediente: 4 cani
rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet
balsamic ¼ lingurita piper negru 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu carne tocata de curcan si legume
Salata
cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi,
ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai,
fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de
soia, amidon, alune. Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2
linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de dovleac cu arpagic
Supa
crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin
alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine. Ingrediente: 2
fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6
cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…
Read more »
Read more »