Retete pentru Craciun:
Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella
11 December 2013
Clatite
cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt,
ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4
lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei Mod de preparare:
Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se
amesteca pana la omogenizare timp…
Read more »
Read more »
Peşte de mare cu unt alb şi cartofi
11 December 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline,
otet din vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi
aproximativ 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4
fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente…
Read more »
Read more »
Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită
11 December 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: ulei de masline, carne de vita, salata
verde, ridichi, mazare verde, frunze de menta, smantana, mustar, crema
de hrean. Ingrediente: ulei de măsline 1 antricot de muşchi de vită fără
grăsime, aproximativ 350 g o căpăţână mică şi fragedă…
Read more »
Read more »
Omletă cu gălbiori
11 December 2013
Omletă
cu gălbiori din: oua, galbiori, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 400 g galbiori 2 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Spălaţi bine gălbiorii sub jet puternic de apă, ca
să eliminaţi nisipul şi pământul strâns între…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu ardei capia
11 December 2013
Mancare
de linte cu ardei capia din: linte, ceapa, morcov, ardei capia,
cartofi, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 2
cepe 1 morcov 1 ardei capia 2 cartofi 1 cutie cu rosii tocate 1
lingurita cu menta uscata 2 linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si nuci
11 December 2013
Tarta
cu prune si nuci din: faina, unt, apa, zeama de lamaie, prune, piure de
prune, zahar tos si miez de nuca. Ingrediente: 400 g faina 100 g unt 2
linguri apa rece 1 lingura zeama de lamaie 300 g prune 700 g prune
macinate, piure…
Read more »
Read more »
Cremă de varză
11 December 2013
Cremă
de varză din: varza alba, varza rosie, suc de rosii, zer, ulei de
masline, chimen, marar si cimbru. Ingrediente: 1 varza alba 1/4 varza
rosie 1 l suc de rosii 500 ml zer proaspat 4-5 linguri ulei de masline 1
lingurita chimen macinat 1 legatura…
Read more »
Read more »
Sandvici cu carnati
11 December 2013
Aşază
într-o tavă 8 cârnaţi şi stropeşte-i cu 1 lingură de ulei. Dă-i la
cuptorul preîncălzit la 200°C/gaz 6, timp de 20 de minute. Amestecă 3
linguri sos de soia cu 3 linguri de miere şi 4 linguriţe de muştar cu
boabe. Scurge grăsimea de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu pilaf
11 December 2013
Ardei
umpluţi cu pilaf din: ardei grasi, orez, ceapa, bulion, marar verde,
sare, piper, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 8-10 ardei grasi (sau
gogosari) 1 cana cu orez 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 1
lingura cu marar verde tocat sare piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul
11 December 2013
Aperitiv
cu telemea si seminte de fenicul din: telemea, seminte de susan,
seminte de fenicul, coaja de lamaie, piper, castravete, masline si
frunze de menta. Ingrediente: 250 g telemea de vacă mai nesărată 1
lingură semințe de susan 1 linguriță semințe fenicul 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Naut cu chimen si praz
11 December 2013
Naut
cu chimen si praz din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama
de lamaie, otet de mere, chimen, ardei iute, ardei gras, praz si
patrunjel verde. Ingrediente: 800 g boabe de naut 2 catei de usturoi 50
ml ulei de masline 1 lingura zeama…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana
11 December 2013
Fructe
de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari,
creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2
catei de usturoi Patrunjel sare si piper Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carnati, salvie si mere
11 December 2013
Incinge
cuptorul la 220°C/gaz 7. Amestecă 400g de carne din cârnaţi (de la
aproximativ 6 bucăţi) cu 1 căţel de usturoi zdrobit, 2 linguri de salvie
proaspătă tocată şi 1 măr tocat. Asezonează. Intinde cu sucitorul 500g
de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină,…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole rosie, mazare si porumb
11 December 2013
Mancare
de fasole rosie, mazare si porumb din: fasole boabe, ceapa, mazare,
porumb, ardei capia, bulion, boia dulce, ardei iute, bicarbonat, ulei,
sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe rosie 1 ceapa 200 g mazare 200 g
porumb 2 ardei capia 2 linguri cu bulion 1…
Read more »
Read more »
Sufleu de varza cu alune si cascaval
11 December 2013
Sufleu
de varza cu alune si cascaval din: varza, oua, unt, cascaval, smantana,
pesmet, alune de padure, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mai
mare (circa 1,5 kg) 6 oua 100 g unt 150 g cascaval 150 ml smantana 100 g
pesmet 250 g alune…
Read more »
Read more »
Negrese cu alune si ciocolata
11 December 2013
Negrese
cu alune si ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, alune de padure,
stafide, praf de copt, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 400 g
ciocolata neagra de menaj 150 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g alune de
padure crude sfaramate 50 g stafide…
Read more »
Read more »
Mancare de tofu cu soia
11 December 2013
Mancare
de tofu cu soia din: tofu, granule de soia, ardei gras, ceapa, rosii,
usturoi, concentrat de legume, ulei, sare. Ingrediente: 600 g tofu 50 g
granule de soia 1 ardei gras 1 ceapa 6 rosii 3 catei de usturoi 1
lingurita cu concentrat de…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi dulci cu ardei iute
11 December 2013
Piure
de cartofi dulci cu ardei iute din: cartofi, pasta de ardei iute,
smantana si unt. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari (aproximativ 1 kg) 1
lingura pasta de ardei iute 125 ml de smantana 25 g unt Mod de
preparare: Preîncălzeşte cuptorul la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki
11 December 2013
Sandwich
cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta,
castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt,
marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente sandwich: 2
lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de
castravete,…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină cu bacon
11 December 2013
Supă
de ţelină cu bacon din: telina, ceapa, usturoi, ardei iute, bacon,
sare, piper, concentrat de pui, vin, frisca, smantana si cartof.
Ingrediente: 1 radacina de telina mica cu frunza 1 ceapa 1 usturoi 1
ardei iute 1 felie bacon sare piper 1 cub concentrat de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si mac
11 December 2013
Prajitura
cu pere si mac din: albusuri, migdale, zahar, faina, cognac, zahar
vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, unt, vanilie, lapte si mac.
Ingrediente: foi: 8 albusuri 8 linguri migdale macinate 8 linguri zahar 4
linguri faina 1 lingura rom sau cognac 2 lingurite zahar…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci la cuptor
11 December 2013
Conopidă
cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua,
rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de
circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3
oua 3 rosii 200 g cascaval…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciuperci si varza murata
11 December 2013
Rulada
cu ciuperci si varza murata din: faina, margarina, apa, otet, ciuperci,
varza murata, ceapa, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 340 g
faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura cu otet pentru umplutura: 1
cutie cu ciuperci 2 foi de varza murata 1…
Read more »
Read more »
Quinoa cu dovleac
11 December 2013
Quinoa
cu dovleac din: quinoa, dovleac, ceapa, conopida, margarina, faina,
foaie de dafin, pastarnac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1
cana quinoa 300 g dovleac 2 cepe cateva buchetele de conopida 2 linguri
cu margarina 1 lingura cu faina 1 foaie de dafin 1…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc in aluat
11 December 2013
Muschiulet
de porc in aluat din: aluat frantuzesc, muschiulet de porc, ciuperci,
ardei copti, ceapa, ou, patrunjel verde, usturoi, cimbru, sare, piper,
unt. Ingrediente: aluat frantuzesc 2 muschiuleti de porc 8 ciuperci 5
ardei copti 1 ceapa mica 1 ou patrunjel verde usturoi cimbru sare…
Read more »
Read more »
File de cod cu verdeturi
11 December 2013
File
de cod cu verdeturi din: file de cod, lamaie, unt, patrunjel, marar,
busuioc, tarhon, rozmarin, usturoi, parmezan, sare, fasole verde, bacon,
unt, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1/2 lamaie 100 g unt 1
legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 fire de…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi
11 December 2013
Cartofi
la cuptor cu rosii uscate si usturoi din: cartofi, masline, rosii
uscate, vin alb, rozmarin, usturoi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g masline 50 g rosii uscate 100 ml
vin alb 1 crenguta de rozmarin 5 catei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de ton
11 December 2013
Crochete
de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu unt si capere
11 December 2013
O
reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet, capere, paine, parmezan.
Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără
tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere
4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Vinete umplute
11 December 2013
Vinete
umplute din: vinete, granule de soia, naut, ceapa, rosii, sos de rosii,
usturoi, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
vinete potrivite 200 g granule de soia 2 linguri cu naut din conserva 1
ceapa 4 rosii 1 cescuta cu sos de…
Read more »
Read more »
Piure cu lapte bătut şi ierburi
11 December 2013
Piure
cu lapte bătut şi ierburi din: cartofi, unt, lapte, nucsoara si amestec
de ierburi. Ingrediente: 900 g de cartofi, taiati bucati 50 g unt 100
ml de lapte batut 1/2 lingurita de nucsoara rasa 2 linguri amestec de
ierburi (patrunjel, marar, chives) Mod de…
Read more »
Read more »
Sirop nefiert de cătină
11 December 2013
Se
spala boabele şi se zdrobesc sau se dau prin maşina de tocat. Pasta
obţinută se pune într-un tifon, la scurs. După ce se scurge tot sucul,
se strânge bine tifonul şi apoi se pune pasta în pungi care se păstrează
la congelator, lama se…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #5
11 December 2013
Retete
tv Paprika Pește la grătar cu tocăniță de fasole Ingrediente: 600 g
fasole verde curățată Ulei de măsline 1 borcan de 100g de anșoa în ulei 5
căței de usturoi curățați 1 ardei iute roșu uscat 700 g pastă de roșii
sau 2 conserve
Bucataria dietetica: Mere coapte
11 December 2013
Mere
coapte din: mere, miere, frisca, nuci, unt, scortisoara si smantana.
Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri miere 100 g frisca 2 linguri nuci
zdrobite 1 lingurita unt 1 lingurita scortisoara macinata 300 ml
smantana Mod de preparare: Curăţaţi merele de cotor şi tăiaţi-le în
rondele. Ungeti un vas termorezistent cu unt. Aşezaţi feliile de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Turtiţe cu roşii şi parmezan (video)
10 December 2013
O reteta video despre Cum se prepara Turtiţe cu roşii și parmezan: Cum se prepara Turtiţe cu roşii şi parmezan
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuci si alune caramelizate
10 December 2013
Nuci
si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara,
nuci, alune, albus de ou, apa. Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun
2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1
lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la
temperatura camerei…
Read more »
Read more »
Cocktail Captain’s Chocolate
10 December 2013
Cocktail
Captain’s Chocolate din: rom, sirop de grenadine, ciocolata si frisca.
Ingrediente: 4 cl rom 2 cl sirop de grenadine 1 ceasca de ciocolata
calda frisca lichida batuta ciocolata rasa Mod de preparare: Turnam
romul si siropul de grenadine intr-un incalzit, completam cu ciocolata
calda si puem deasupra frisca. Decoram cu ciocolata rasa. …
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci si cascaval la cuptor
10 December 2013
Conopidă
cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua,
rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de
circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3
oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet Mod de preparare:
lei conopida,…
Read more »
Read more »
Clatite cu nuci si praz
10 December 2013
Clatite
cu nuci si praz din: faina, oua, lapte, praz, nuci, smantana, cimbru,
lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6
oua 400 ml lapte 5 fire praz 200 g nuci pisate 400 ml smantana 5
ramurele de cimbru proaspat sau 1 linguita cimbru uscat 2 lamai 100 g
cascaval ras 2…
Read more »
Read more »
Peste umplut cu morcovi si nuci
10 December 2013
Peste
umplut cu morcovi si nuci din: stavrizi, ulei, lamaie, morcovi, nuci,
marar, patrunjel, cartofi si sare. Ingrediente: 4 stavrizi 2 linguri
ulei 1 lamaie 500 g morcovi rasi 100 g nuci 1 legatura marar verde 1
legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare Mod de preparare: Curăţaţi
peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i şi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu gutui
10 December 2013
Piept
de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar,
scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
curcan 4 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2
lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în…
Read more »
Read more »
Piure de ţelină, pătrunjel si bacon
10 December 2013
Fierbe
ţelina într-o cratiţă cu apă, acoperită cu capac, timp de 15-20 de
minute, până se înmoaie. Intre timp, încinge o tigaie şi prăjeşte
baconul 5 minute, până devine rumen şi crocant. Scurge ţelina şi
mixeaz-oîn blender până ce obţii o pastă. Adaugă untul şi smântână şi
amestecă. Când untul s-a topit, adaugă baconul şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi cremă de scortisoară
10 December 2013
Prăjitură
cu mere şi cremă de scortisoară din: oua, zahar vnailat, zahar praf,
lamaie, migdale, faina, pesmet, unt, galbenusuri, zahar, vanilie,
scortisoara, frisca, mere si sirop. Ingrediente: 12 oua 1 lingurita
zahar vanilat 250 g zahar praf 1 lamaie 250 g migdale, alune sau nuci
macinate 2 linguri faina 3 linguri pesmet unt pentru uns tava…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu prune
10 December 2013
O
reteta savuroasa de Piept de pui cu prune din: piept de pui, prune
uscate, ulei de masline, infuzie de plante, nuci, marar si sare.
Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 10 prune uscate 2 linguri ulei de
masline 250 ml infuzie de plante 100 g nuci pisate 1 legatura marar sare
Mod…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc
10 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc din:
sira de porc, fasole, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, zeama de
varza acra, tarhon, leustean, patrunjel, boabe de piper, foaie de dafin
si sare. Ingrediente: 1 kg șiră de porc afumată 300-400 g fasole albă
nouă 2 morcovi 1 păstârnac mic 1 pătrunjel 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Prajitura de morcovi cu stafide
10 December 2013
O
reteta savuroasa de Prajitura de morcovi cu stafide din: morcovi,
stafide, unt, zahar, miere, oua, faina, praf de copt si lamaie.
Ingrediente: 750 g morcovi rasi 100 g stafide 200 g unt 100 g zahar 5
linguri miere 5 oua 700 -800 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lamaie
Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de pui cu legume
10 December 2013
Burgeri
de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras,
usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde,
sos de chili dulce. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa
rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi,
zdrobit 1 ou ¼…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu carnati
10 December 2013
Rulada
de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati, ceapa, ciuperci,
ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 2 carnati
proaspeti 2 cepe 500 g ciuperci ulei 1 pahar cu vin alb sare piper Mod
de preparare: Speli cotletul, îl tai în felii de aproximativ 1,5 cm şi
le…
Read more »
Read more »
Pastramă din piept de curcan
10 December 2013
Pastramă
din piept de curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa,
boabe de ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin.
Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g
sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat 1
lingură boabe de piper roşu 6 căţei…
Read more »
Read more »
Budinca de castane cu frisca
10 December 2013
Budinca
de castane cu frisca din: piure de castane, unt, lapte, zahar, pesmet,
oua si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 200 g unt 100 ml
lapte 300 g zahar 3 linguri pesmet 3 oua 250 ml frisca Mod de
preparare: Amestecaţi piureul de castane cu untul topit, 125g zahăr şi 3
gălbenuşuri bătute…
Read more »
Read more »
Vinete cu pui
10 December 2013
O
reteta simpla si gustoasa de Vinete cu pui din: pui, vinete, ceapa,
ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui
mare 2 vinete 1 ceapa 2 ardei grasi 2 rosii 3-4 catei de usturoi 3-4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Porţionezi puiul, după care
îl presari cu sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu ceapa rosie
10 December 2013
Ciorba
de fasole cu ceapa rosie din: fasole, ceapa, morcov, ardei gras,
telina, suc de rosii, leustean, ulei de masline, bicarbonat, sare.
Ingrediente: 300 g fasole 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 telina 500 ml
suc de rosii 1 legatura de leustean ulei de masline bicarbonat sare
Mod de preparare: Pune fasolea…
Read more »
Read more »
Pere murate cu ghimbir
10 December 2013
Pere
murate cu ghimbir din: zahar, otet de vin alb, coaja si suc de
portocala, ghimbir, foi de dafin, boabe de piper negru si pere.
Ingrediente: 500 g de zahar 500 ml otet de vin alb fasii de coaja si
sucul de la 1 portocala 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat, feliat fin
3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si verdeata
10 December 2013
Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de
vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.
Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1
ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod
de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…
Read more »
Read more »
Pricomigdale gustoase
10 December 2013
Pricomigdale
gustoase din: albusuri, zahar tos, rom, nuci, esenta de migdale, zahar
vanilat, piure de castane si zahar praf. Ingrediente: 6 albusuri 450 g
zahar tos 50 ml rom 400 g nuci macinate 1 lingurita esenta de migdale 50
g zahar vanilat 300 g piure de castane 100 g zahar praf Mod de
preparare: prajiti…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza
10 December 2013
Ciorba
de varza din: varza, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel,
cartofi, marar, otet de mere, foi de dafin, marar verde, piper boabe si
sare. Ingrediente: 1 varza mare 600 g costita afumata 3 cepe 2 morcovi 2
radacini de patrunjel 3 cartofi 2-3 fire de marar uscat 50 ml otet de
mere 2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Foie gras cu smochine
10 December 2013
Foie
gras cu smochine din: ficat de rata, lapte, vin de porto, ierburi de
provence, zahar pudra, smochine, dulceata, sare, piper. Ingrediente: 600
g ficat de rata 1 l lapte 4 linguri cu vin de Porto 1 lingurita cu
ierburi de Provence 1/2 lingurita cu zahar pudra cateva smochine
dulceata sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Vinete coapte umplute
10 December 2013
Vinete
coapte umplute din: vinete, cascaval, sunca de pui, oua, faina, pesmet,
sare si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 vinete lungi 1 bucata
de casacval cateva felii de sunca de pui 2 oua 2-3 linguri faina pesmet
sare ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Coci vinetele, le
cureţi de coajă, dar laşi cotorul.…
Read more »
Read more »
Tartă cu nuci şi caramel
10 December 2013
Tartă
cu nuci şi caramel din: faina, unt, zahar, galbenus, smantana si miez
de nuca. Ingrediente: 175 g de faina, plus extra pentru prasarat 85 g de
unt, taiat cubulete 50 g zahar 1 galbenus pentru umplutura: 200 g de
zahar 100 g de unt, taiat cubulete 200 ml de smantana pentru frisca 200 g
miez…
Read more »
Read more »
Portofele cu prune
10 December 2013
O
reteta gustoasa de Portofele cu prune din: faina, drojdie, zahar, zahar
vanilat, sare, lapte, unt, prune, magiun, alune de padure si esenta de
rom. Ingrediente: 375 g faina 1 plic drojdie uscata 50 g zahar 1 plic
zahar vanilat 1 priza de sare 200 ml lapte 50 g unt moale 300 g prune
2-3…
Read more »
Read more »
Supa de perisoare cu cartofi
10 December 2013
Supa
de perisoare cu cartofi din: cartofi, morcov, ceapa, pesmet, carne
tocata, ou, usturoi, piper, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 300 g
cartofi 1 morcov 1 ceapa 3 linguri pesmet 200 g carne tocata 1 ou 3
catei de usturoi piper sare marar patrunjel ulei pentru calit Mod de
preparare: Amesteci carnea, usturoiul pisat, pesmetul,…
Read more »
Read more »
Sirop de cătină
10 December 2013
Se
pun la fiert 500 g boabe de catina in 1 litru apa. Se fierb la foc mic
timp de 15 minute, apoi siropul se strecoara la foc mic timp de 15
minute, apoi siropul se strecoara si se pune din nou la fiert cu 250 g
zahar. Se continua fierberea la foc potrivit pana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata
10 December 2013
Tort
delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte,
oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de
migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana. Ingrediente
blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4
cana de lapte 3 oua,…
Read more »
Read more »
Langosi de cartofi cu marmelada
10 December 2013
Langosi
de cartofi cu marmelada din: cartofi, faina, ulei, marmelada si sare.
Ingrediente: 2 cartofi 350 g faina 250 ml ulei 250 g marmelada un varf
cutit sare Mod de preparare: Fierbeti cartofii în coajă, apoi
curăţaţi-i şi pisaţi-i ca pentru piure. După ce se răcesc, amestecaţi-i
cu făina, 50ml ulei, sare, şi putină apă,…
Read more »
Read more »
Orez cu fasole boabe si ardei gras
10 December 2013
Orez
cu fasole boabe si ardei gras din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov,
ulei, ardei gras, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie de dafin,
faina, paturnjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g
orez 1 ceapa 1 morcov 150 ml ulei 1 ardei gras rosu 2 linguri pasta de
tomate 1…
Read more »
Read more »
Croasant
10 December 2013
Croasant
din: faina, drojdie uscata, apa calduta, lapte, zahar, unt, sare.
Ingrediente: 385 g faina tip 000 4 linguri cu drojdie uscata 100 ml apa
calduta 100 ml lapte 65 g zahar 200 g unt moale+3 linguri cu unt topit 1
lingurita rasa cu sare Mod de preparare: Dizolvă drojdia în apă şi
las-o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de dovleac
10 December 2013
Supa
de dovleac din: dovleac, smantana vegetala, ceapa, telina, morcov,
ardei gras, ardei iute, ghimbir, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 500
g dovleac 100 ml smantana vegetala 1 ceapa 1 telina 1 morcov 1 ardei
gras 3 catei de usturoi 1 ardei iute 1 bucata ghimbir ulei patrunjel
sare Mod de preparare: Scobeşte un dovleac…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu ciuperci
10 December 2013
Rosii
umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa, morcovi, suc de rosii,
foi de dafin, enibahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 12 rosii
mari 800 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 morcov 500 g suc de rosii 2 foi
de dafin 3-4 boabe enibahar 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Spălaţi roşiile şi…
Read more »
Read more »
Sfaturi de ajutor în curele de slăbire
9 December 2013
Beţi
în fiecare dimineaţă, la sculare, un pahar cu apă călduţă, în care aţi
dizolvat o tabletă de cărbune medicinal. Inainte de fiecare masă beţi
câte un pahar cu apă în care aţi pus 1 linguriţă oţet de mere. Este de
preferat să mâncaţi câte puţin, de mai multe ori pe zi, decât să aveţi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tartine cu pastă de anşoa (video)
9 December 2013
Tartinele
cu pastă de anșoa, cimbru și capere sunt ideale pentru un mic dejun
consistent și extrem de aromat.O reteta video despre Cum se prepara
Tartine cu pastă de anșoa: Cum se prepara Tartine cu pastă de anşoa
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca
9 December 2013
Prajitura
cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar,
condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de
branza, zahar pudra. Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de
lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente pentru dovleac 3 oua 1
blat 1 cana nuci, maruntite…
Read more »
Read more »
Pastramă de gâscă
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Pastramă de gâscă din: piept si pulpe de gasca,
boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa.
Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe
de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1
lingurita boia iute 1 lingura cimbru…
Read more »
Read more »
Cremă de morcovi cu praz
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Cremă de morcovi cu praz din: morcovi, ceapa,
cartofi, ulei, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 cepe 2
cartofi mari 50 ml ulei 3 fire de praz sare piper Mod de preparare:
Curăţaţii legumele, spălaţi-le, tăiaţi-le în bucăţele, mai puţin prazul,
şi puneţi-le la fiert în 3…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de struguri şi rozmarin
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Dulceaţă de struguri şi rozmarin din: struguri, vin
rosu, rozmarin, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar.
Ingrediente: 1 kg struguri negru, clatiti 300 ml de vin rosu 4 fire de
rozmarin fasii de coaja si zeama de la 1 lamaie 500 g de zahar cu
pectina Mod de…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu porumb si brocoli
9 December 2013
O
reteta de savuroasa de Păstrăv cu porumb si brocoli din: pastravi,
broccoli, boabe de porumb, ulei, oregano, sirop de rodie, sare si piper.
Ingrediente: 2 pastravi 300 g broccoli 150 g boabe de porumb dulce 50
ml ulei 1 lingurita oregano uscat 2 linguri sirop de rodie sare piper
Mod de preparare: Desfaceţi…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ardei gras şi conopidă
9 December 2013
Ruladă
cu ardei gras şi conopidă din: conopida, ardei gras, oua, cascaval,
branza de vaci, telemea, mustar, faina, sare, piper, spanac, iaurt si
faina. Ingrediente: 1 conopida 3 ardei grasi rosii 4 oua 80 g cascaval
80 g branza proaspata de vaci 50 g telemea 1 lingura mustar 4 linguri
faina sare piper umplutura: 1 legatura…
Read more »
Read more »
Plăcinta gustoasa cu gutui
9 December 2013
Plăcinta
gustoasa cu gutui din: gutui, zahar, zahar vanilat, gris, faina, praf
de copt, margarina, zahar vanilat, smantana, oua, gem, margarina si
faina. Ingrediente: 9 gutui 4 linguri de zahar 2 plicuri de zahar
vanilat 2-3 linguri de gris pentru coca: 2 cani de faina un plic de praf
de copt 150 g margarina 4 linguri…
Read more »
Read more »
Terina cu ciuperci de padure
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Terina cu ciuperci de padure din: ciuperci de
padure, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel,
ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de
padure, manatarci 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de
usturoi 1 felie de paine inmuiata in…
Read more »
Read more »
Coktail Banana Summer Dream
9 December 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Coktail Banana Summer Dream din: banana,
sirop de banana, lapte, suc de ananas, zeama de lamaie si lamaie. Este
un cocktail non-alcoolic. Ingrediente: 1/2 banana 1 strop de sirop de
banana 4 cl lapte 4 cl suc de ananas putina zeama de lamaie sau limeta o
felie de limeta sau…
Read more »
Read more »
Creveti cu ardei gras in sos de smantana
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Creveti cu ardei gras in sos de smantana din:
creveti, ardei gras, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, smantana si
patrunel. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 1 ardei gras 8 rosii
cherry 1 lingurita busuioc uscat 3 linguri ulei de masline 200 ml
smantana nefermentata 1 legatura patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Cotlete de vitel
9 December 2013
Cotlete
de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri
ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Prăjiţi cotletele într-o
cratiţă, în ulei încins, până când…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume
9 December 2013
Mancarica
de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze
dafin, sos de rosii, verdeata. Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa
Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust Mod de
preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati varza, tocati si gatiti
ceapa la foc mare intr-o cratita.…
Read more »
Read more »
Chec cu scortisoara si ghimbir
9 December 2013
Chec
cu scortisoara si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, ghimbir,
scortisoara, zeama de lamaie, lapte si sare. Ingrediente: 200 g unt 200 g
zahar 4 oua 250 g faina 3 linguri ghimbir proaspat ras 1 lingura
scortisoara 1 lingura zeama de lamaie 50 ml lapte un varf de cutit sare
Mod de preparare: Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Dulceata de brumarele
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Dulceata de brumarele din: prune, zahar, zeama de
lamaie, baton de vanilie si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1,5 kg
prune brumarii 1 kg zahar 2-3 linguri zeama de lamaie 1/2 baton de
vanilie bicarbonat de soiu sau apa de var Mod de preparare: Alegi
prune bine coapte, le speli şi…
Read more »
Read more »
Chutney de mere şi struguri
9 December 2013
Chutney
de mere şi struguri din: seminte de chimion, seminte de coriandru,
boabe de mustar, ardei iute, ceapa, pudra de ghimbi, otet de cidru,
mere, struguri, zahar si sare. Ingrediente: cate 1 linurita seeminte de
chimion, de coriandru si boabe de mustar 2 ardei iuti verzi, fara
seminte si tocati fin 2 cepe tocata fin 2…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei cu marar
9 December 2013
Ciorba
de dovlecei cu marar din: dovlecei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel,
ulei, orez, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4
rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 50 ml ulei 50 g orez 1
lamaie 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa,
morcovii, rădăcina de pătrunjel, spălaţi-le şi tocaţi-le…
Read more »
Read more »
Vinete cu orez
9 December 2013
Vinete
cu orez din: vinete, orez, ceapa, morcov, ardei gras, ulei, usturoi,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 1 ceapa 1
morcov 1 ardei gras 100 ml ulei 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel
sare piper Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în rondele de circa 1cm
grosime, fără a le…
Read more »
Read more »
Cuib de oua
9 December 2013
Cuib
de oua din: faina, smantana, unt, praf de copt, ulei, ou, rozmarin,
sare, smantana, kaizer, cascaval, ceapa verde, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: aluat: 350 g faina 5 linguri smantana 50 g unt 1 lingurita
praf de copt 50 ml ulei 1 ou rozmarin sare umplutura: 6 oua 250 g
smantana 200 g kaizer 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza
9 December 2013
Piept
de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili,
sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de
usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.
Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos chili dulce 1 lingurita
sos sriracha 2 cupe pesmet 2…
Read more »
Read more »
Conopida in aluat
9 December 2013
Conopida
in aluat din: conopida, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper,
galbenus, ulei de masline, zeama de lamaie, marar, sare si piper.
Ingrediente: 1 conopida 150 g faina 25 g drojdie 1 ou 1/2 pahar apa 100
ml ulei sare piper sos: 1 galbenus 1 lingurita mustar 200 ml ulei de
masline zeama de…
Read more »
Read more »
Frigarui din mamaliga
9 December 2013
Frigarui
din mamaliga din: malai, apa, cimbru, ulei de masline, jambon, sare si
piper. Ingrediente: 200 g malai 700 ml apa 1 lingura cimbru uscat
faramitat 2 linguri ulei de masline 300 g felii de jambon curd-uscat
sare piper Mod de preparare: Puneţi apa cu putină sare la fiert şi
când clocoteşte adăugaţi treptat mălaiul,…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta cu telina
9 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorba de vacuta cu telina din: piept de vacut,
telina, ceapa, morcov, cartofi, frunze de telina, rosii, lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 700 g piept de vacuta 2 teline 2 cepe 1 morcov mare
2 cartofi 1 legatura frunze de telina 6 rosii mari bine coapte 1 lamaie
sare piper …
Read more »
Read more »
Limbă cu măsline negre
9 December 2013
Limbă
cu măsline negre din: limba, ceapa, masline negre, pasta de rosii,
ulei, supa de legume, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba 2
cepe 250 g masline negre 2 linguri pasta de rosii 4 linguri ulei 150 ml
supa de legume 1/2 lamaie sare piper Mod de preparare: Fierbeţi limba
timp de 30…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez si parmezan
9 December 2013
Rosii
umplute cu orez si parmezandin: rosii, ceapa, morcov, telina, dovlecel,
unt, orez, sare, piper, smantana, parmezan, patrunjel si ulei de
masline. Ingrediente: 750 g rosii mari 1 ceapa 1 morcov 1/4 bulb de
telina 1 dovlecel mic 1 lingura unt 100 g orez sare piper 2 linguri
smantana 75 g branza tare data pe razatoare…
Read more »
Read more »
Pui cu mirodenii pe pat de roşii înăbuşite
9 December 2013
Pui
cu mirodenii pe un pat de roşii înăbuşite din: pui, sare, piper, ceapa
verde, ardie gras, rosii, ceapa, miere, garam masala, migdale si ulei de
masline. Ingrediente: 1 pui grill sare piper 1 legatura ceapa verde
cate un ardei gras rosu si verde 10 rosii 3 cepe medii 2 lingurite miere
1 lingurita garam masala…
Read more »
Read more »
Perisoare de vita la cuptor
9 December 2013
Perisoare
de vita la cuptor din: carne de vita, orez, oua, unt, rosii, ardei
capia si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 4 linguri orez 2 oua 1
lingura unt 500 g rosii 500 g ardei capia sare Mod de preparare:
Coaceti ardeii la cuptor sau pe o tabla pusa pe flacara aragazului.
Presarati-i…
Read more »
Read more »
Retete pentru iarna: Roşii în saramură
9 December 2013
Roşii
în saramură din: rosii, usturoi, boabe de piper, boabe de mustar,
coriandru, telina, marar si sare. Ingrediente: 2 kg rosii de diverse
soiuri si culori 3 catei de usturoi la un borcan boabe de piper boabe de
mustar boabe de coriandru frunze de telina tije de marar sare Mod de
preparare: Speli bine roşiile,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra
9 December 2013
Bruschete
cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline,
ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper,
bagheta, branza de capra. Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii
uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa,
taiata felii subțiri 1 catel…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu prune
9 December 2013
Piept
de pui cu prune din: piept de pui, prune, cascaval, pesmet, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 200 g prune
100 g cascaval 50 g pesmet 4 linguri ulei de masline sare piper
proaspat macinat Mod de preparare: Desfaceti pieptul de pui in felii
cat mai subtiri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella
Clatite
cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt,
ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4
lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei Mod de preparare:
Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se
amesteca pana la omogenizare timp…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana
Fructe
de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari,
creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2
catei de usturoi Patrunjel sare si piper Mod de preparare: Spalati si
puneti in apa rece timp de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki
Sandwich
cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta,
castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt,
marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente sandwich: 2
lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete,
feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de ton
Crochete
de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾
ceasca pesmet ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuci si alune caramelizate
Nuci
si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara,
nuci, alune, albus de ou, apa. Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun
2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1
lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la
temperatura camerei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de pui cu legume
Burgeri
de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras,
usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde,
sos de chili dulce. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa
rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi,
zdrobit 1 ou ¼…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si verdeata
Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de
vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.
Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1
ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod
de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata
Tort
delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte,
oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de
migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana. Ingrediente
blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4
cana de lapte 3 oua,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca
Prajitura
cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar,
condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de
branza, zahar pudra. Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de
lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente pentru dovleac 3 oua 1
blat 1 cana nuci, maruntite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume
Mancarica
de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze
dafin, sos de rosii, verdeata. Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa
Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust Mod de
preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati varza, tocati si gatiti
ceapa la foc mare intr-o cratita.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza
Piept
de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili,
sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de
usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.
Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos chili dulce 1 lingurita
sos sriracha 2 cupe pesmet 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra
Bruschete
cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline,
ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper,
bagheta, branza de capra. Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii
uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa,
taiata felii subțiri 1 catel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca
Rulouri
cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de
vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente,
scortisoara, nuci. Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt
2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de
vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ghiveci de legume cu sos de rosii
Ghiveci
de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos
de rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1
ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare:
Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva
minute in ulei, adaugati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni
Bruschete
cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de
masline, busuioc, branza de capra, bagheta. Ingrediente: 2 cesti
capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2
linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta,
feliata Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pesto
O
reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan,
sare, piper si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 2 cani
busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan
ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat
2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata cu aroma de portocale
Inghetata
cu aroma de portocale din: zahar, ou, lapte, smantana, vanilie, suc de
portocale, coaja de portocala. Ingrediente: 1/2 cana de zahar 4
galbenusuri de ou 2 cesti lapte 2 cesti smantana 1 lingurita de vanilie 2
cesti de suc de portocale Coaja de la 2 portocale Mod de preparare:
Combinati zaharul, galbenușurile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curcan la cuptor
Curcan
la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja
de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan. Ingrediente: 1/2
ceasca de sare 2 linguri de boabe de piper negru 1 lingura de boabe de
piper rosu 1/2 lingura de boabe de piper alb 1 lingura de cimbru
proaspat coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Midii in sos picant pe pat de orez
Midii
in sos picant pe pat de orez din: midii, usturoi, ardei iute, piper
negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc,
ulei, orez fiert. Ingrediente: 1 kg de midii, curatate 3 catei de
usturoi, tocat 5 ardei iuti, tocat 2 linguri de piper negru, zdrobit 2
linguri de sos de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza cu blat din vinete
O
reteta savuroasa de Pizza cu blat din vinete din: vinete, sare, ulei de
masline, condimente, busuioc, parmezan, mozzarella, usturoi, rosii si
oregano. Ingrediente: 1 vânătă 1 lingura sare 2 linguri ulei de
măsline 2 lingurite condimente italiene 10 frunze de busuioc 1/3 ceasca
parmezan ras 1/3 ceasca fin mozzarella rasa Ingrediente sos: 2-3…
Read more »
Read more »