Retete pentru Craciun:
Reteta zilei: Prajitura cu nuci si vanilie
6 December 2013
Prajitura
cu nuci si vanilie din: aluat de patiserie, nuci, zahar, sirop, unt,
vanilie, ou. Ingrediente: 1 aluat de patiserie 1/2 cana nuci tocate
1/2 cana de zahar 1/2 cana sirop 1 lingura unt, topit 1/2 lingurita
vanilie 1 ou, batut Mod de preparare: Puneti aluatul intr-o tava
mare. Coaceti timp de…Read more »
Ciorbă de crap cu borş
6 December 2013
Ciorbă
de crap cu borş din: praz, ceapa, ardei, rosii, bors, crap, leustean,
ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper si foaie de dafin.
Ingrediente: un fir praz 2 cepe 2 ardei 4 rosii un l bors 600 g crap o
legatura leustean 2-3 lingurite…Read more »
Paste mediteraneene cu rosii cherry si dovlecei
6 December 2013
Paste
mediteraneene din: paste, ulei de masline, sare, piper, dovlecei,
ceapa, ardei, rosii cherry, oregano, patrunjel, parmezan si margarina.
Ingrediente: 500 g paste fettucinne 50 ml ulei de masline sare piper 2
dovlecei 2 cepe 2 ardei 6 rosii cherry o vanata mica 2-3 frunzulite
oregano…Read more »
Punci cu gin si scortisoara
6 December 2013
Punci
de pere şi merişoare din: cidru de pere, suc de pere, suc de merisoare,
gin, scortisoara si pastai de vanilie. Ingrediente: 1 l cidru de pere 1
l suc de pere sau de mere 1 l suc de merisoare 1 mana de merisoare
proaspete sau…Read more »
Saleuri cu verdeaţă
6 December 2013
O
reteta savuroasa de Saleuri cu verdeaţă din: aluat, unt, branza,
galbenusuri, patrunjel si marar. Ingrediente: 1/2 pachet cu aluat foitaj
(400 g ) 1/2 g pachet cu unt 50 g branza(parmeza sau cascaval) 2
galbenusuri patrunjel marar sare Mod de preparare: Scoate din…Read more »
Pastrav cu fasole verde
6 December 2013
Patrav
cu fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai,
piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon,
rosie, ardei capia, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pastravi
ulei pentru prajit sare grunjoasa 4 catei usturoi 100 g malai piper
macinat cimbru uscat…Read more »
Supă cremoasă de roşii
6 December 2013
Supă
cremoasă de roşii din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi,
cartofi, foi de dafin, zahar, piure de tomate, otet de vin, rosii,
passata si lapte. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2
tulpini de telina Apio, tocate 300 g morcovi, tocati 500…Read more »
Carnati in aluat cu malai
6 December 2013
Carnati
in aluat cu malai din: carnaciori, malai, faina, lapte, ulei, praf de
copt, sare, zahar, rozmarin, cimbru si piper. Ingrediente: 7 carnaciori
proaspeti 400 g malai 100 g faina 600 ml lapte 200 ml ulei 1/2 praf de
copt 1 praf de sare 1/2 lingurita…Read more »
Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi
6 December 2013
Gulas
de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi din: carne de
vitel, prune, sare, piper, unt, ceapa, rodie, spanac, miez de nuca,
usturoi, coriandru, maioneza, otet de vin, ceapa, ulei si rodie.
Ingrediente: pentru gulas: 1 kg carne de vitel taiata bucati 500…Read more »
Salată de ciuperci de padure
6 December 2013
Salată
de ciuperci de padure din: ciuperci, oua, ulei, usturoi, paine,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci congelate 2 oua
100 ml ulei 1 catel de usturoi paine toast integrala patrunjel sare
piper Mod de preparare: Caleste ciupercuţele (mix de ciuperci de
pădure)…Read more »
Pulpe cu cartofi taranesti
6 December 2013
Pulpe
cu cartofi taranesti din: pulpe de pui, boia, sare, piper, ulei,
usturoi, rozmarin, cartofi, ceapa rosie, ardei capia, patrunjel, fasole
verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 pulpe de pui boia iute boia
dulce sare pieper ulei 4 catei usturoi o crenguta rozmarin pentru
garnitura:…Read more »
Cuiburi de oua in ardei
6 December 2013
Cuiburi
de oua in ardei din: oua, ardei capia, rosii, unt, ulei, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 ardei capia 2 rosii 1 lingurita cu
unt ulei patrunjel sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile,
decojeşte-le şi taie-le în cubuleţe. Taie ardeii capia…Read more »
Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati
6 December 2013
Tocana
de vita cu legume si garnitura de orez basmati din: carne de vita, ulei
de masline, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, boia de
ardei dulce, turmeric, cuisoare, scortisoara, garam masala, pasta de
tomate, rosii, iaurt, supa de vita, cardamom, dafin, sare, orez
basmati.…Read more »
Galuste cu ciuperci
6 December 2013
Galuste
cu ciuperci din: cartofi, gris, faina, sare, piper, ciuperci, ceapa,
ulei, ardei gras. Ingrediente: pentru galuste: 500 g cartofi 150 g gris
150 g faina sare piper pentru umplutura: 250 g ciuperci 2 cepe 4 linguri
ulei 1 ardei gras rosu Mod de…Read more »
Fasole cu morcov si verdeata
6 December 2013
Fasole
cu morcov si verdeata din: fasole, telina, morcov, ceapa, pastarnac,
radacina de patrunjel, suc de rosii, frunze de dafin, marar.
Ingrediente: 500 g fasole 1 telina 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac 1
radacina de patrunjel 200 ml suc de rosii 3 frunze de…Read more »
Ciorbă de fasole boabe cu gutui
6 December 2013
O
reteta savuroasa de Ciorbă de fasole boabe cu gutui din: gutui,
smantana, lapte, oua, sare, boia, fasole alba, apa, patrunjel si ceapa
rosie. Ingrediente: 4 gutui mari coapte bine 250 g smantana 20 ml lapte 2
oua sare boia dulce, dupa gust (circa 1…Read more »
Ciuperci sotate cu usturoi si ardei capia
6 December 2013
Ciuperci
sotate cu usturoi si ardei capia din: ciuperci, ardei capia, usturoi,
ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel verde, marar, sare, piper.
Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 1 ardei capia 1 catel de usturoi 2
linguri cu ulei de masline 1 foaie de dafin…Read more »
Budincă de paste cu nucă
6 December 2013
Budincă
de paste cu nucă din: paste, branza, zahar, zahar vanilat, oua, unt si
nuca. Ingrediente: 500 g paste tip rigatoni/penne 300 g branza
fina/mascarpone 150 g zahar 2-3 pliculete cu zahar vanilat 4 oua 1 cub
de unt 200 g nuca pisata Mod de…Read more »
Cozonac cu miez de nuca
6 December 2013
Cozonac
cu miez de nuca din: faina, lapte, galbenusuri, unt, zahar, sare, zahar
vanilat, drojdie, hartie pentru copt, albusuri, miez de nuca, cacao,
coaja de lamaie, esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina
500 ml lapte 4 galbenusuri 300 g unt sau ulei…Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii pentru paste
6 December 2013
Sos
de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii,
sare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi,
tocat 1 foaie de dafin 2 cutii rosii intregi 1 lingurita sare Mod
de preparare: Decojiti rosiile,…Read more »
Chec aperitiv cu legume
6 December 2013
Chec
aperitiv cu legume din: morcov, ardei, mazare, faina, apa minerala,
ulei, margarina, praf de copt, sare, susan, boia, untisor. Ingrediente: 1
morcov mare 1 ardei rosu 100 g mazare 350 g faina 250 ml apa minerala 5
linguri cu ulei 1 cub de margarina…Read more »
Varză ca-n Bihor
6 December 2013
Varză
ca-n Bihor din: carne de porc, orez, varza, ceapa, slanina afumata,
untura, smantana, bulion, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne
de porc tocata 50 g orez 1 kg varza (poate fi dulce sau acra) 4 cepe 100
g slanina afumata 100 g untura…Read more »
Supă de ceapă cu friganele
6 December 2013
O
reteta savuroasa de supă de ceapă cu friganele din: ceapa, unt, ulei
vegetal, boia, sare, piper, bagheta, sos de rosii si mozzarella.
Ingrediente: 4 cepe 1/2 pachet de unt 2-3 linguri cu ulei vegetal boia
dulce sare piper pentru friganele: 1 bagheta alba sos…Read more »
Aperitive din peste
6 December 2013
Aperitive
din peste din: file de cod, bacon, nucsoara, zeama de lamaie, foi de
dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 200 g bacon
nucsoara macinata zeama de lamaie 2 foi de dafin ulei sare piper Mod
de preparare: Spală…Read more »
Hamburger vegetal
6 December 2013
Hamburger
vegetal din: ciuperci, naut, cartofi, dovlecel, ceapa, usturoi, chifle
de hamburger, rucola, patrunjel, ulei. Ingrediente: 250 g ciuperci 100 g
naut fiert 2 cartofi 1 dovlecel 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 4
chifle de hamburger rucola patrunjel proaspat ulei Mod de…Read more »
Retete culinare: Ghiveci măcelăresc
6 December 2013
Ghiveci
măcelăresc din: piept de vaca, maduva, ulei, ceapa, cartofi, morcovi,
mazare, fasole, conopida, dovlecei, vanata, varza, bame, telina, ardei
grasi, ardei iute, rosii, bulion, verdeata, cimbru, usturoi, piper si
sare. Ingrediente: 1 kg piept gras de vaca 200-300 g maduva 200 ml ulei
200 g…Read more »
Penne cu spanac, brânză şi topping de nuci
6 December 2013
Penne
cu spanac, brânză şi topping de nuci din: penne, praz, unt, faina,
mustar, nucsoara, lapte, cheddar, paine, nuci si spanac. Ingrediente:
500 g de penne 2 fire de praz mari, feliate 85 g unt 85 g faina 2
lingurite de mustar 1 varf cutit de…Read more »
Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc
6 December 2013
Terina
din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc din: carne de pasare,
slanina, coniac, vin alb, foaie de dafin, cimbru, ciuperci, ceapa,
ulei, oua, piept de porc, portocala, sare, piper, coriandru, boia iute,
foi de placinta. Ingrediente: 1250 g carne de pasare…Read more »
Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza de capra si afine
6 December 2013
Piept
de pui umplut cu branza de capra si afine din: piept de pui, ulei de
masline, rozmarin, piper, sare, afine, branza de capra. Ingrediente: 2
buc piept de pui 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de rozmarin
proaspat, tocat ½ lingurita piper…Read more »
Cornulete cu nuca si gem
6 December 2013
Cornulete
cu nuca si gem din: margarina, lamaie, faina, zahar pudra, apa calda,
coaja de lamaie, sare, nuci, gem de prune. Ingrediente: 1 pachet de
margarina la temperatura camerei 1 lamaie 400 g faina 50 g zahar pudra
75 ml apa calda coaja rasa de…Read more »
Pateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza
6 December 2013
Pateuri
cu ciuperci, ceapa verde si varza din: foi de placinta, ciuperci,
morcov, telina, ceapa verde, foi de varza, sos de soia, piper, ulei.
Ingrediente: 400 g foi de placinta 5 ciuperci 1 morcov 1 telina 2 fire
de ceapa verde 2 foi de varza…Read more »
Chec din carne de curcan
6 December 2013
Chec
din carne din: carne de curcan, piept de curcan, bacon, smantana, oua,
ceapa, usturoi, ulei, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g carne de
curcan tocata 1 piept de curcan 250 g bacon feliat 200 g smantana 4 oua 2
cepe 4 catei de usturoi…Read more »
Hummus cu paprica si patrunjel verde
6 December 2013
Hummus
cu paprica si patrunjel verde din: naut, pasta de susan, zeama de
lamaie, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, sare, boia, lipie.
Ingrediente: 1 conserva naut 2 linguri cu pasta de susan (tahini) 2
linguri cu zeama de lamaie 2 linguri cu ulei de…
Tarta cu prune si crema
6 December 2013
Tarta
cu prune si crema din: aluat de tarta, migdale, zahar tos, unt, oua,
esenta de migdale, faina, gem de prune, zahar pudra, zahar vanilinat,
zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g aluat de tarta 100 g migdale oparite
si curatate de coaja 100 g zahar tos 60 g unt nesarat 2 oua, batute
cateva picaturi…Read more »
Vin fiert cu scortisoara si cuisoare
5 December 2013
Vin
fiert cu scortisoara si cuisoare din: vin rosu sec, cuisoare,
scortisoara, zahar, portocala. Ingrediente: 1 l vin rosu sec 2-3
cuisoare 2 batoane de scortisoara 100 g zahar 1 portocala Mod de
preparare: Torni vinul intr-un vas si pui toate ingredientele, in afara
de portocala. Le dai cateva clocote, opresti focul…Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel
5 December 2013
Tort
cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa
rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata,
frisca, zahar, caramel, blat de tort. Ingrediente: 2/3 cana de lapte ¾
ceasca fulgi de ciocolata 1/4 ceasca de apa rece 2 linguri amidon 1
cutie lapte condensat 3 oua, batute…Read more »
Cocktail Come On
5 December 2013
Cocktail
Come On din: sirop de migdale, zeama de lamaie, suc de grepfrut, suc de
portocale, suc de ananas, apa minerala, ananas, kiw si cirese. Este un
coktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 3 cl zeama de
lamaie 4 cl suc de grepfrut 4 cl suc de portocale 6 cl suc de ananas…Read more »
Copanele cu rozmarin
5 December 2013
O
reteta savuroasa de Copanele cu rozmarin din: copane de pui, sare,
piper, boia, miere, ulei, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 16
copane de pui sare piper boia dulce 20 g miere ulei pentru prajit
rozmarin 6 catei usturoi 800 g cartofi Mod de preparare: Se iau
copanele de pui, se curăţă de pieliţe,…Read more »
Supa de fasole cu sfecla rosie
5 December 2013
Supa
de fasole cu sfecla rosie din: fasole boabe, sfecla rosie, cimbru,
morcov, suc de rosii, hrean si ulei. Ingrediente: 800 g fasole boabe 1
sfecla rosie potrivita 5 crengute de cimbru verde 1 morcov 500 ml suc de
rosii 1 lingurita de hrean ras ulei Mod de preparare: Pui la inmuiat
fasolea pentru cateva…Read more »
Somon cu sos de piper
5 December 2013
O
reteta savuroasa de Somon cu sos de piper din: file de somon, unt,
faina, lapte, sare, nucsoara, piper, cartofi natur si patrunjel.
Ingrediente: 800 g file de somon 2-3 lamai pentru sosul de piper: 100 g
unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara piper boabe si
macinat pentru garnitura: 400…Read more »
Deliciu cu orez
5 December 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: orez, lapte, oua, zahar, coaja de
lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte 3 ouă 4 linguri zahăr 150 g orez coaja
rasă de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Se fierbe orezul în lapte cu
un praf de sare. Când este aproape fiert, se adaugă zahărul. Se dă
deoparte…Read more »
Prajitura cu crema de fisic
5 December 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: piscoturi, smantana, praf de frisca,
zahar, compot de ananas, esenta de fitic, colorant alimentar verde,
gelatina, zmeura, fistic crud. Ingrediente: 1 pachet de pişcoturi 500 g
smântână, grasă 2 plicuri, praf de frişcă 100 g zahăr 200 ml zeamă de
compot de ananas 2 esenţe de fistic 1 picătură…Read more »
Tort-aperitiv cu masline
5 December 2013
O
reteta delicioasa de tort aperitiv cu: paine integrala, crema de
branza, branza de vaci, unt, masline verzi umplute cu gogosari, pate de
porc, smantana, cascaval afumat, alune sarate, marar, sare, boia dulce.
Ingrediente: 1 pâine feliata intermediara 250 g crema de branza simpla
300 g branza de vaci 150 g unt 100 g masline…Read more »
Desert cu vanilie
5 December 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: desert, lapte, baton de vanilie,
galbenusuri, zahar, faina, sare, jelul. Ingrediente: 500 ml lapte 1
baton de vanilie 5 gălbenuşuri 120 g zahăr 75 g făină 1 praf de sare 1
plic jeleu roşu pentru tort Mod de preparare: Se taie batonul de
vanilie pe lung şi se…Read more »
Terina cu branza
5 December 2013
O
reteta delicioasa de aperitiv cu: patrunjel verde, busuioc, ardei
copti, telemea de oaie, branza dulce, smantana, gelatina, ulei de
masline, piper. Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde 4 frunze busuioc
6-7 ardei copţi conservaţi 400 g telemea de oaie 5 linguri brânză dulce
100 g smântână 1 plic gelatină 1 lingura ulei de masline piper…Read more »
Salata cu pui si portocale
5 December 2013
Salata
cu pui si portocale din: portocale, castraveti, salata verde, piept de
pui, zahar, vin, hrean, ulei de masline, zeama de lamaie, sare
grunjoasa, piper si otet balsamic. Ingrediente: 3 portocale mari 3-4
castraveti o salata verde 400 g piept de pui pentru vinegreta: 2 linguri
zahar 30 ml vin alb dulce o lingurita hrean 3…Read more »
Reteta zilei: Paste umplute cu carne de vita
5 December 2013
Paste
umplute cu carne de vita din: paste, carne tocata de vita, condimente,
fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie,
ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru,
chimen, sare, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 cutie paste sub
forma de cochilii 1 kg carne tocata de vita…Read more »
Pacheţele de ciuperci
5 December 2013
O
reteta savuroasa de Pacheţele de ciuperci din: orez, ciuperci,
dovlecei, ceapa, unt, parmezan, piper si sare. Ingrediente: 1/2 cana cu
orez 250 g ciuperci 2 dovlecei 1 ceapa 100 g unt 1 lingura cu parmezan
piper sare Mod de preparare: Spală dovleceii, înde¬părtează cotorul,
taie-i în felii subţiri, opăreşte-i în apă cu sare…Read more »
Ciorba ardeleneasca
5 December 2013
Ciorba
ardeleneasca din: cartofi, rasol de vitel, fasole verde, bors, morcovi,
ceapa, ardei, sare, piper, paprika, patrunjel si leustean. Ingrediente:
6 cartofi un kg rasol de vitel 200 g fasole verde pastai un l bors 2-3
morcovi 2 cepe 1-2 ardei sare piper o lingura paprika o legatura
patrunjel o legatura leustean Mod de preparare:…Read more »
Terină cu ardei copt
5 December 2013
Terină
cu ardei copt din: ardei capia, dovlecei, sunca, branza de vaci, unt,
zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 ardei capia 2 dovlecei 100 g
sunca 200 g branza de vaci 250 g unt zeama de lamaie sare Mod de
preparare: Coace ardeii şi curăţă-i de coajă, cotor şi seminţe. Curăţă
dovleceii de coajă,…Read more »
Spaghete în vinete
5 December 2013
Spaghete
în vinete din: spaghete, vinete, mozzarella, rosii, usturoi, busuioc,
ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 2 vinete 200
g mozzarella 4 rosii 5 catei de usturoi busuioc ulei de masline piper
sare Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu sare, iar după
circa şapte minute, scurge-le. Intre…Read more »
Fursecuri cu gem si bezea
5 December 2013
Fursecuri
cu gem si bezea din: faina, zahar, sare, praf de copt, bicarbonat de
sodiu, zahar vanilat, unt, oua, gem de capsuni, gelatina, albusuri.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 150 g zahar sare 3/4 linguri praf
de copt 1/4 lingura bicarbonat de sodiu 2 pliculete zahar vanilat 12
linguri unt la temperatura camerei 3…Read more »
Trigoane cu piept de pui si praz
5 December 2013
Trigoane
cu piept de pui si praz din: foi de placinta, piept d epui, praz,
ciuperci, smantana, vin alb, usturoi, susan, ulei. Ingrediente: foi de
placinta 2 piepti de pui 2 fire de praz 100 g ciuperci 2 linguri cu
smantana 50 ml vin alb 1 catel de usturoi susan ulei Mod de
preparare:…Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi
5 December 2013
Sandwich
cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc,
baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc
de portocale, limeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2
baghete 2 cepe 1 cana ardei iute, cuburi 8 felii cascaval 1 cana
maioneza 1 lingura patrunjel 3…Read more »
Specialitate a la grec
5 December 2013
Specialitate
a la grec din: vinete, carne tocata, ceapa, usturoi, sare, piper,
cimbru, ulei de masline, cascaval, suc de rosii si patrunjel.
Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata 2-3 cepe 2 catei usturoi sare
piper negru macinat cimbru proaspat si uscat ulei de masline pentru
prajit 100 g cascaval ras 200 ml suc de rosii…Read more »
Vinete aromate
5 December 2013
Vinete
aromate din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline,
sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 4 cepe albe 3
vinete 6 rosii 3 dovlecei 7 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline
sare piper cimbru busuioc rozmarin Mod de preparare: Cureţi ceapa,
ştergi cu un şervet vinetele, dovleceii şi roşiile şi…Read more »
Piept de pui la gratar cu iaurt si condimente
5 December 2013
Piept
de pui la gratar cu iaurt si condimente din: file de piept de pui,
iaurt, cimbrisor, arpagic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente:
600 g file de piept de pui 200 ml iaurt natur cimbrisor proaspat busuioc
proaspat arpagic sare piper alb ulei de masline Mod de preparare: Tai
pieptul de pui în…Read more »
Fasole cu carnati si carne de porc
5 December 2013
Fasole
cu carnati si carne de porc din: carnati, carne de porc, fasole, ulei,
ceapa, usturoi, suc de rosii, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente:
4 carnati 300 g carne de porc 500 g fasole 50 ml ulei 2 cepe 4 catei de
usturoi 200 ml suc de rosii 2 frunze dafin sare piper …Read more »
Chec cu mere, nuci si scortisoara
5 December 2013
Chec
cu mere, nuci si scortisoara din: mere, unt, zahar, oua, fiana, praf de
copt, zahar pudra, scortisoara, nuci. Ingrediente: 500 g mere 1 pachet
de unt 250 g zahar 4 oua 300 g faina 2 lingurite praf de copt zahar
pudra 2 lingurite scortisoara 100 g nuci Mod de preparare: Speli
merele, le…Read more »
Piept de vitel umplut
5 December 2013
Piept
de vitel umplut din: piept de vitel, prune, pesmet, ou, ulei,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de vitel (bucata
intreaga) 300 g prune afumate fara samburi 2 linguri pesmet 1 ou 100 ml
ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţă carnea
de pieliţe şi de grăsimea în exces,…Read more »
Placinta cu iaurt si stafide
5 December 2013
Placinta
cu iaurt si stafide din: faina, apa, otet, sare, ulei, iaurt, oua,
zahar, praf de copt, zahar vanilat, stafide. Ingrediente: 500 g faina 1
pahar cu apa calduta 4 linguri cu otet 1 lingurita cu sare ulei pentru
uns pentru umplutura: 1 kg iaurt 7 oua 8 lingurite cu zahar 1 pliculet
praf de…Read more »
Icre de fasole cu ceapa verde
5 December 2013
Icre
de fasole cu ceapa verde din: fasole, ceapa verde, morcov, usturoi,
unt. Ingrediente: 500 g fasole 1 legatura ceapa verde 1 morcov 2 catei
de usturoi 50 g unt Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste
noapte. A doua zi, o pui la fiert. Schimbi apa de 2-3 ori până se
înmoaie…Read more »
Reteta zilei: Budinca de ciuperci cu legume si verdeata
5 December 2013
Budinca
de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci,
cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente:
1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2 cesti ceapa, cuburi 2 cesti de
ciuperci, cuburi 8-10 crengute cimbru, tocat 3 crengute de rozmarin ,
tocat 1/4 ceasca patrunjel, tocat 3 cesti de…Read more »
Săculeţi-surpriză din clătite
5 December 2013
Săculeţi-surpriză
din clătite din: ton, peste afumat, frunze de salata, ceapa rosie,
porumb, lamaie, patrunjel verde, sare, oua, faina, lapte si sare.
Ingrediente: 2 conserve cu ton in suc propriu 1 peste afumat 4 frunze de
salata 1 ceapa rosie 1 lingura cu porumb 1 lamaie patrunjel verde sare
pentru clatite: 2 oua 2 cani faina…Read more »
Vinete cu doua creme
5 December 2013
Vinete
cu doua creme din: vinete, cartofi, rosii, miez de nuca, usturoi,
patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 500 g cartofi 1 kg
rosii 20 bucati miez de nuca 10 catei de usturoi 2 legaturi de
patrunjel verde sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele si le
tai in rondele mai groase,…Read more »
Prajitura cu prune si frisca
5 December 2013
Prajitura
cu prune si frisca din: prune, frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie si
cocos. Ingrediente: 12 prune de marime medie 100 ml frisca lichida 100 g
iaurt natural 1 lingura miere 2 linguri zeama de lamaie 30 g cocos
Mod de preparare: Bati frisca pana se intareste, apoi incorporezi
mierea, iaurtul si sucul de…Read more »
Ruladă de curcan cu brânză
5 December 2013
Ruladă
de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca,
patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g
branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel
sare piper Mod de preparare: Taie pieptul de curcan în aşa fel încât
să…Read more »
Cornulete gustoase
5 December 2013
Cornulete
gustoase din: gem de prune, nuca, esenta de vanilie, zahar pudra,
faina, ulei, bors si sare. Ingrediente: gem de prune nuca zdrobita
esenta de vanilie zahar pudra vanilat pentru aluat: 550 g faina 1/2
pahar cu ulei 1/2 pahar cu bors sare Mod de preparare: Pune borcanul
cu gem în baie de aburi până…Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si ciocolata
4 December 2013
Prajitura
cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata,
apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata. Ingrediente: 1 cutie
unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca
ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente
glazura:…Read more »
Cocktail Greenland
4 December 2013
Cocktail
Greenland din: frunze de menta, sirop de menta, sirop de zahar, zeama
de lamaie, apa minerala si limeta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 frunze de menta 3 cl sirop de menta 1 cl sirop de zahar 4
cl zeama de lamaie apa minerala carbogazoasa o felie de limeta Mod
de preparare:…Read more »
Chiftele cu sos de ceapa
4 December 2013
Chiftele
cu sos de ceapa din: ulei, frunze de salvie, ceapa, spata de porc,
ficat de porc, nucsoara, zahar, otet de vin, faina, supa de vita,
patrunjel, piure si legume. Ingrediente: ulei, pentru uns 1 lingura
frunze de salvie tocate 1 ceapa tocata marunt 500 g spata de porc 300 g
ficat de porc 1/2 lingurita…Read more »
Blanchetă de porc cu vinete coapte
4 December 2013
Blanchetă
de porc cu vinete coapte din: carne de porc, vinete, ceapa, usturoi,
boia, piper, unt, smantana, faina, parmezan, sare, ulei si patrunjel
verde. Ingrediente: 700 g carne de porc 4 vinete lungi si subtiri 4 cepe
potrivite 2-3 catei de usturoi 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu
piper negru macinat 1 lingurita cu…Read more »
Tocana savuroasa de pui
4 December 2013
Tocana
savuroasa de pui din: supa de pui, unt de arahide, ceapa, ulei de
floarea soarelui, ghimbir, pudra de ardei, chimion, coriandru, ardei
iute, foi de dafin, rosii, pulpe superioare, cartofi, ardei grasi, orez
si lime. Ingrediente: 500 ml supa de pui, incalzita 350 g unt de arahide
cremos 2 cepe, taiate pe jumatate si feliate…Read more »
Covrigei cu cacao si zahar
4 December 2013
Covrigeri
cu cacao si zahar din: zahar, cacao, unt, sare, faina, albus.
Ingrediente: 150 g zahar 4 linguri cacao 4 linguri unt la temperatura
camerei sare 150 g faina 1 albus batut spuma Mod de preparare:
Amesteci untul, zahărul şi sarea cam 3 minute, până se transformă
într-o cremă. Adaugi al buşul şi mai…Read more »
Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie
4 December 2013
Salata
de fasole cu sunca si sfecla rosie din: fasole, sunca, sfecla rosie,
gogosar, praz, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, ceapa verde.
Ingrediente: 300 g fasole cu bob mare 100 g sunca 1 sfecla rosie 1
gogosar 1 fir de praz patrunjel sare piper 2 lingurite ulei 3 lingurite
otet 3 fire ceapa verde …Read more »
Prăjitură cu jeleu de sfeclă
4 December 2013
O
reteta savuroasa de Prăjitură cu jeleu de sfeclă din: foi de pandispan,
dulceata de visine, sfecla, zahar, vin, agar agar, ricotta, zahar pudra
si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 foi de pandispan dulceata de
visine pentru jeleu: 800 g sfecla 2 lingurite cu zahar 2 lingurite cu
vin rosu dulce 20 g agar-agar sare…Read more »
Aripioare în aluat crocant
4 December 2013
Aripioare
în aluat crocant din: aripioare, oua, bere blonda, faina, cimbru, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 12 aripioare intregi 2 oua bere blonda
faina cimbru sare piper ulei Mod de preparare: Sărează şi piperează
aripile şi lasă-le la frigider o jumătate de oră. Bate ouăle, adaugă
făina, un praf de sare şi unul de cimbru…Read more »
Tort sarlota
4 December 2013
O
reteta savuroasa de Tort sarlota din: galbenusuri, lapte, zahar, rom,
gelatina, zahar vanilat, cacao, frisca si piersici. Ingrediente: 4
galbenusuri 200 ml lapte 200 g zahar 3 linguri rom 50 g gelatina 2
plicuri zahar vanilat 1 lingura cacao 200 ml frisca lichida pentru
decor: 200 ml frisca lichida 200 g piersici (sau orice…Read more »
Pizza cu aluat de cartofi
4 December 2013
Pizza
cu aluat de cartofi din: cartofi, faina, ceapa, ou, ulei, lapte, suc de
rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline, busuioc si oregano.
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 1 ceapa 1 ou ulei 50 ml lapte
pentru umplutura: 200 ml suc de rosii 200 g mozzarella 150 g sunca 1-2
ciuperci masline busuioc oregano …Read more »
Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata
4 December 2013
Supa
de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui,
ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata. Ingrediente: 1/2
kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2
napi, cuburi 2 cartofi cuburi 500gr carnati picanti 1 salata creata,
tocata Mod…Read more »
Friptura cu struguri si sfecla
4 December 2013
Friptura
cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii,
ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei,
sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g
struguri negri 150 ml suc de rosii (sau o conserva de rosii decojite) 1
ceapa mica 100 g faina 2 cuisoare…Read more »
Plachie de vinete
4 December 2013
O
reteta savuroasa de plachie de vinte din: vinete, ulei, ceapa, usturoi,
rosii, patrunjel, faina, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: 4
vinete lunguiete 100 ml ulei 2 cepe 7-8 catei de usturoi 4-5 rosii 1
legatura patrunjel verde 60g faina 2 ardei grasi sare piper Mod de
preparare: Speli vinetele, le cureti de…Read more »
Bors de pui cu mazare
4 December 2013
Bors
de pui cu mazare din: pui, mazare, ceapa, salata verde, ulei si bors.
Ingrediente: 1 pui 500 g mazare 1 ceapa 1 salata verde 2 linguri ulei
bors dupa gust Mod de preparare: Speli puiul, il tai bucati si il
rumenesti in ulei. Stingi apoi cu putina apa, acoperi vasul si lasi
puiul sa…Read more »
Strudel cu pere si crema
4 December 2013
O
reteta savuroasa de Strudel cu pere si crema din: aluat, pere, zahar,
unt, zahar vanilinat si budinca de vanilie. Ingrediente: 1 pachet aluat
foietaj (450 g) 4-5 pere 5+3 linguri de zahar 50 g unt 1 plic zahar
vanilinat 1 plic budinca de vanilie Mod de preparare: Lasi foile de
aluat la dezghetat…Read more »
Minitarte cu ciuperci
4 December 2013
Minitarte
cu ciuperci din: faina, vin, ulei de floarea soarelui, praf de copt,
cimbru, sare, ciuperci, smantana, oua, unt, piper si cimbru.
Ingrediente: 500 g faina 250 ml vin alb sec 250 ml ulei de floarea
soarelui 1 lingura cu praf de copt cimbru sare pentru umplutura: 500 g
ciuperci 200 g smantana 2 oua unt…Read more »
Retete culinare: Gogoşi umplute
4 December 2013
Gogoşi
umplute din: lapte batut, faina, ou, praf de copt, coaja de lamaie,
esenta de vanilie, gem de capsune, sare si ulei. Ingrediente: 200 ml
lapte batut 150 g faina 1 ou 1 lingurita rasa cu praf de copt (sau
bicarbonat) coaja de lamaie esenta de vanilie gem de capsune sare ulei
Mod de preparare:…Read more »
Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac
4 December 2013
Paste
umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella,
parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt,
spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet
paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2
linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc
proaspat 1 lingurita…Read more »
Cosulet cu linte
4 December 2013
Cosulet
cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei,
rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 350 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1
lingura otet pentru umplutura: 250 g linte verde 1 morcov potrivit 1
ardei 1 rosie 1 ceapa 1 cartof mare…Read more »
Chipsuri din mere
4 December 2013
Chipsuri
din mere din: mere, zahar, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente:
2 mere 2 linguri de zahar 1/2 lingurita de scortisoara zeama de la 1/2
lamaie Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 100°C, activând
funcţia de ventilaţie. Umple un castron cu apă rece, în care adaugă
zeama de lămâie. Spală merele, taîe-le în felii…Read more »
Rulouri de somon cu legume
4 December 2013
Rulouri
de somon cu legume din: somon, ardei gras, telina, castravete, marar,
iaurt, usturoi, castravete si sare de mare. Ingrediente: somon felii
cate 1 ardei gras rosu si galben 1/2 telina radacina 1 castravete marar
pentru sos: iaurt 1 catel de usturoi 1/2 castravete sare de mare Mod
de preparare: tai legumele felii subtiri, gen…Read more »
Prăjitura cu dovleac şi caramel
4 December 2013
Prăjitura
cu dovleac şi caramel din: dovleac, ulei de floarea soarelui, zahar
brun, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza de vaci, sos
caramel, caise deshidratate. Ingrediente: 400 g dovleac, curatat de
coaja 175 ml ulei de floarea soarelui 250 g zahar brun 2 oua 175 g faina
cu factor de crestere, cernuta 3/4 lingurita…Read more »
Piept de pui umplut cu varza rosie
4 December 2013
Piept
de pui muplutr cu varza din: piepti de pui, varza rosie, faina, otet,
ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 1/4 varza rosie 2
linguri cu faina 2 linguri cu otet ulei piper sare Mod e preparare:
Taie pieptul de pui în două, apoi crestează fiecare bucată într-o parte,
cât să faci…Read more »
Cornulete cu gem
4 December 2013
O
reteta delicioasa de cornulete cu: bors, ulei, drojdie, zahar, sare,
faina, gem de caise, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml bors 50 ml ulei 30
g drojdie (cât o nucă) 4 linguri zahăr 1 praf de sare 4 făină cât
cuprinde 1 borcan gem de caise 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Mod…Read more »
Aperitiv cu cu spanac si branza
4 December 2013
Aperitiv
cu cu spanac si branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt,
spanac, sare, branza feta, smantana, ciuperci, marar si gelatina.
Ingrediente: pentru blatul verde: 6 oua 6 linguri de ulei 3 linguri de
smantana 6 linguri de faina 1 plic praf de copt 6 linguri de spanac sare
pentru crema: 200 g…Read more »
Rulada de porc cu usturoi si ceapa verde
4 December 2013
Rulada
de porc cu usturoi si ceapa verde din: pulpa de porc, ceapa verde,
usturoi, ardei grasi, vin rosu, patrunjel, marar, mustar dulce, ulei,
piper, sare. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 4 legaturi de ceapa verde 8
catei de usturoi 3 ardei grasi 200 ml vin rosu 2 legaturi de patrunjel 2
legatura de…Read more »
Tort cu cirese
4 December 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, ciocolata cu lapte, migdale,
unt, faina, praf de copt, cacao, cirese, gelatina, zahar pudra, esenta
de vanilie, frisca, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 6
ouă 200 g zahăr 100 g ciocolată cu lapte 150 g migdale 100 g unt 100 g
făină 1 pachet praf…Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale
4 December 2013
Salata
de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi,
otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta. Ingrediente: 1
1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2
linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de masline 1/2 cana
migdale 1/2 – 3/4 ceasca branza feta…Read more »
Ciorba de perisoare din peste cu tarate
4 December 2013
Ciorba
de perisoare din peste cu tarate din: apa, file de peste, orez, tarate
de grau, ceapa, verdeata, morcovi, telina, dovlecel, ulei, condimente,
busuioc si bors. Ingrediente: 1 1/2 l apa 1 1/2 bucata file de peste (de
care preferi) 1 cescuta orez 2 linguri tarate de grau 2 cepe mai mici
verdeata 2 morcovi 1…Read more »
Tort cu morcovi
4 December 2013
Tort
cu morcovi din: morcovi, portocala, ulei de porumb, zahar tos, oua,
faina, praf de copt, sare, frisca, lichior de portocala si nuca.
Ingrediente: 5 morcovi potriviti 1 portocala 125 ml ulei de porumb 375 g
zahar tos 4 oua 350 g faina 15 g praf de copt sare pentru umplutura:
500 ml frisca 3 linguri…Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu nuci si vanilie
Prajitura
cu nuci si vanilie din: aluat de patiserie, nuci, zahar, sirop, unt,
vanilie, ou. Ingrediente: 1 aluat de patiserie 1/2 cana nuci tocate
1/2 cana de zahar 1/2 cana sirop 1 lingura unt, topit 1/2 lingurita
vanilie 1 ou, batut Mod de preparare: Puneti aluatul intr-o tava
mare. Coaceti timp de…Read more »
Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati
Tocana
de vita cu legume si garnitura de orez basmati din: carne de vita, ulei
de masline, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, boia de
ardei dulce, turmeric, cuisoare, scortisoara, garam masala, pasta de
tomate, rosii, iaurt, supa de vita, cardamom, dafin, sare, orez basmati.
Ingrediente: 1 ½ kg carne de vita, cuburi 1…Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii pentru paste
Sos
de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii,
sare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi,
tocat 1 foaie de dafin 2 cutii rosii intregi 1 lingurita sare Mod
de preparare: Decojiti rosiile, se adauga in blender si se proceseaza
pana la omogenizare.…Read more »
Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza de capra si afine
Piept
de pui umplut cu branza de capra si afine din: piept de pui, ulei de
masline, rozmarin, piper, sare, afine, branza de capra. Ingrediente: 2
buc piept de pui 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de rozmarin
proaspat, tocat ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare ¼ cana afine
¼ cana…Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel
Tort
cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa
rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata,
frisca, zahar, caramel, blat de tort. Ingrediente: 2/3 cana de lapte ¾
ceasca fulgi de ciocolata 1/4 ceasca de apa rece 2 linguri amidon 1
cutie lapte condensat 3 oua, batute…Read more »
Reteta zilei: Paste umplute cu carne de vita
Paste
umplute cu carne de vita din: paste, carne tocata de vita, condimente,
fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie,
ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru,
chimen, sare, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 cutie paste sub
forma de cochilii 1 kg carne tocata de vita…Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi
Sandwich
cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc,
baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc
de portocale, limeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2
baghete 2 cepe 1 cana ardei iute, cuburi 8 felii cascaval 1 cana
maioneza 1 lingura patrunjel 3…Read more »
Reteta zilei: Budinca de ciuperci cu legume si verdeata
Budinca
de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci,
cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente:
1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2 cesti ceapa, cuburi 2 cesti de
ciuperci, cuburi 8-10 crengute cimbru, tocat 3 crengute de rozmarin ,
tocat 1/4 ceasca patrunjel, tocat 3 cesti de…Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si ciocolata
Prajitura
cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata,
apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata. Ingrediente: 1 cutie
unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca
ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente
glazura:…Read more »
Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata
Supa
de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui,
ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata. Ingrediente: 1/2
kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2
napi, cuburi 2 cartofi cuburi 500gr carnati picanti 1 salata creata,
tocata Mod…Read more »
Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac
Paste
umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella,
parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt,
spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet
paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2
linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc
proaspat 1 lingurita…Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale
Salata
de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi,
otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta. Ingrediente: 1
1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2
linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de masline 1/2 cana
migdale 1/2 – 3/4 ceasca branza feta…Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza si gem de cirese
Tarta
cu branza si gem de cirese din: crema de branza, lapte condensat, suc
de lamaie, esenta de vanilie, aluat de tarta, gem de cirese.
Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 cutie lapte condensat ½
ceasca suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 1 aluat de tarta 1
cutie gem de…Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan
Paste
cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita,
pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste. Ingrediente: 4 cani
rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet
balsamic ¼ lingurita piper negru 2…Read more »
Reteta zilei: Salata cu carne tocata de curcan si legume
Salata
cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi,
ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai,
fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de
soia, amidon, alune. Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2
linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…Read more »
Reteta zilei: Supa crema de dovleac cu arpagic
Supa
crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin
alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine. Ingrediente: 2
fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6
cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…Read more »
Reteta zilei: Briose cu afine si aroma de cocos
Briose
cu afine si aroma de cocos din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar,
zahar pudra, lapte de cocos, oua, afine, coaja de limeta. Ingrediente:
3 cani faina 2 linguri de praf de copt ½ lingurita de sare ½ ceasca de
unt ½ cana de zahar ¼ ceasca zahar pudra 1 ceasca lapte…Read more »
Reteta zilei: Pui cu curry si nuca de cocos
Pui
cu curry si nuca de cocos din: dovleac, piept de pui, unt, ceapa,
usturoi, gem de caise, pudra de curry, faina, supa de pui, lapte de
cocos, stafide, sare, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 4 cani de
dovleac , cuburi 1 piept de pui, cuburi 2 linguri de unt 1 cana ceapa,…Read more »
Reteta zilei: Supa de curcan cu orez, ciuperci si dovleac
Supa
de curcan cu orez , ciuperci si dovleac din: ceapa, telina, ulei de
masline, cimbru, condimente pentru carne de curcan, usturoi, supa de
pui, vegeta, ciuperci, carne de curcan, dovleac, salata creata, orez
fiert, otet balsamic, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 1/2 ceapa,
tocata 4 tulpini de telina, tocata 4 lingurite ulei de masline…Read more »
Reteta zilei: Frittata cu cartofi si broccoli
Frittata
cu cartofi si broccoli din: cartofi, supa de legume, ulei de masline,
broccoli, ceapa rosie, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 8-10
cartofi, taiati sferturi 1 ceasca supa de legume ¼ ceasca ulei de
masline 1 broccoli, rupt buchetele 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri 8
oua 1 cana parmezan Sare si piper negru…Read more »