Retete pentru Craciun:
Crap cu menta si morcovi
7 July 2013
Crap
cu menta si morcovi din: crap, morcovi, ceapa, boabe de piper, otet,
frunze de menta, ulei de masline, otet aromat de fructe, sare, piper.
Ingrediente: 1,5 kg crap 2 morcovi 2 cepe 10 boabe de piper 2 linguri
otet pentru sos: 100 g frunze de menta 2 linguri ulei de masline 1
lingurita otet…
Read more »
Read more »
Tarta cu bezea si zmeura
7 July 2013
Tarta
cu bezea si zmeura din: aluat, zmeura, amidon, zahar tos, albusuri,
zeama de lamaie, albusuri, zahar tos, amidon. Ingrediente: pentru tarta:
500 g aluat fraged 200 g zmeura 4 linguri amidon 225 g zahar tos 4
galbenusuri 100 ml zeama de lamaie pentru bezea: 4 albusuri 140 g zahar
tos 1 lingurita amidon …
Read more »
Read more »
Vinete cu carne tocata de vita si cascaval
7 July 2013
Vinete
cu carne tocata de vita si cascaval din: vinete, carne tocata de vita,
rosii, ceapa, ulei, sos, cascaval, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 6
vinete rotunde 500 g carne tocata de vita 2-3 rosii bine coapte 2 cepe
100 ml ulei 200 g sos alb 200 g cascaval uscat un catel de usturoi sare
piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de ciuperci
7 July 2013
Cotlet
de porc cu sos de ciuperci din: cotlete de porc, sare, piper, ulei,
lapte batut, unt, faina, boia de ardei dulce, ciuperci. Ingrediente: 4
cotlete de porc Sare și piper Ulei vegetal pentru prajit lapte batut 4
linguri de unt 3 linguri faina 2 cani de lapte 2 lingurite boia de ardei
dulce 1…
Read more »
Read more »
Rosii coapte
7 July 2013
Rosii
coapte din: rosii, patrunjel, ulei, usturoi, pesmet, sare, piper.
Ingrediente: un kg rosii coapte o legatura patrunjel 3 linguri ulei 6
catei usturoi 4-5 linguri pesmet sare piper Mod de preparare: In cuva
robotului se pune pătrunjelul spălat, usturoiul feliat şi se mixează.
Roşiile se spală şi se taie în două, apoi se…
Read more »
Read more »
Budinca cu broccoli si spaghete
7 July 2013
Budinca
cu broccoli si spaghete din: spaghete, oua, smantana, broccoli,
morcovi, telemea, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g spaghete 4 oua
200 g smantana 1 bucata broccoli 1-2 morcovi fierti 150 g telemea 1
lingura unt sare piper Mod de preparare: Rupi spaghetele bucăţi şi le
pui la fiert în apă clocotită cu sare.…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte în sos de legume
7 July 2013
Chifteluţe
de peşte în sos de legume din: ton, ceapa, oua, pesmet, busuioc,
verdeata, sare, piper, dovlecel, ceapa, vinete, ardei gras, unt, vin,
faina. Ingrediente: 2 conserve de ton 4 cepe 2 oua 3-4 linguri pesmet
busuioc verdeata sare si piper 1 dovlecel 2 cepe 2 vinete 1 ardei gras
rosu 50 g unt 250…
Read more »
Read more »
Terina de pui si rosii
7 July 2013
Terina
de pui si rosii din: pui afumat, rosii uscate, albusuri, smantana,
ceapa alba, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un piept si doua pulpe
afumate de pui 3 pulpe de pui crude 200 g rosii uscate 2 albusuri 200 ml
smantana 2 cepe albe patrunjel sare piper Mod de preparare: Se
înlătură pieliţa de pe…
Read more »
Read more »
Cupe cu fructe si frisca
7 July 2013
Cupe
cu fructe si frisca din: lichior de fructe, zeama de portocale, zahar
pudra, zeama de lamaie, menta, castravete, chec, frisca, zahar pudra,
capsune, gem de capsune, zmeura. Ingrediente: 6 linguri lichior de
fructe, dupa gust zeama de la 2 ortocale zeama de la 1/2 lamaie 3
linguri zahar pudra 2 crengute de menta, plus…
Read more »
Read more »
Merluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline
7 July 2013
Merluciu
cu ceapa verde, rosii cherry si masline din: merluciu, ceapa verde,
usturoi verde, marar verde, patrunjel verde, masline verzi, ulei, vin
alb, piper, sare, rosii cherry. Ingrediente: 1,3 kg merluciu sau stavrid
13 fire de ceapa verde 8 fire de usturoi verde 2 legaturi marar verde 1
legatura patrunjel verde 160 g masline verzi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu sote de ceapa si ardei
7 July 2013
Bruschete
cu sote de ceapa si ardei din: bagheta, ardei, ceapa, ardei iute, varza
de bruxelles, cimbru, busuioc, usturoi, branza, mozzarella, ulei de
masline, piper, sare. Ingrediente: ½ bagheta ¾ ardei roșu ¾ ardei gras
galben ½ ceapa 1 ardei iute 2 varze de bruxelles 6 crengute de cimbru
proaspat 4 crengute de busuioc…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu branza
7 July 2013
Supa
de rosii cu branza din: rosii, ceapa alba, usturoi, zahar pudra, ulei,
sare, frunze de busuioc, mozzarella, crutoane. Ingrediente: un kg rosii
bine coapte 2 cepe albe, vechi un catel de usturoi o lingura zahar pudra
2 linguri ulei un praf sare pentru servit: 3-4 frunze busuioc 100 g
mozzarella crutoane Mod de…
Read more »
Read more »
File de salau cu bere
7 July 2013
File
de salau cu bere din: file de salau, bere, faina, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 800 g file de salau 300 ml bere 2 linguri faina sare piper
ulei pentru prajit Mod de preparare: Sărezi şi piperezi fileurile de
şalău, le aşezi într-un vas cu bere şi le laşi la marinat circa 3 ore.…
Read more »
Read more »
Tort cu capsune si crema alba
7 July 2013
Tort
cu capsune si crema alba din: biscuiti digestivi, unt, branza de vaci,
crema de branza de vaci, zeama de lamaie, lapte condensat, gem de prune,
apa de flori, frisca, capsune, zahar pudra. Ingrediente: pentru baza:
200 g biscuiti digestivi, zdrobiti 100 g unt, topit pentru crema: 250 g
branza proaspata de vaci 300 g…
Read more »
Read more »
Spuma de cocos
7 July 2013
Spuma
de cocos din: lapte de cocos, zahar, nuca de cocos, gelatina, frisca,
albusuri. Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 30 g zahar 30 g fulgi de
nuca de cocos 3 foi gelatina 150 ml frisca lichida 2 albusuri Mod de
preparare: Se pun foile de gelatină în apă rece pentru 10 minute şi,…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu ciuperci si usturoi
7 July 2013
Tăieţei
cu ciuperci si usturoi din: taitei, ciuperci, unt, usturoi, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: o punga de taitei lati 800 g ciuperci albe
100 g unt 2 catei usturoi o legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Ciupercile se trec rapid sub un jet de apă si se usucă în
şervete de hârtie. Se…
Read more »
Read more »
Salam delicios de biscuiti
7 July 2013
Salam
delicios de biscuiti din: biscuiti, cacao, zahar, margarina, apa, nuca,
esenta de rom. Ingrediente: 250 g biscuiti simpli 50 g cacao 250 g
zahar 100 g margarina 120 ml apa 75 g nuca prajita 1 esenta rom Mod de
preparare: Se zdrobesc biscuiţii în bucăţi mici şi se amestecă cu nucă
tăiată în…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fructe de mare si usturoi
7 July 2013
Spaghete
cu fructe de mare si usturoi din: spaghete, creveti, pasta de tomate,
usturoi, patrunjel, ulei de masline, vin, sare, piper, chilii.
Ingrediente: 1 pachet spaghete 300 g creveti congelati 3 linguri pasta
de tomate 4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 4 linguri ulei de
masline 100-150 ml vin alb sare piper chilli…
Read more »
Read more »
File de pangasius cu mac
7 July 2013
File
de pangasius cu mac din: pangasius, oua, faina, mac, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 1 kg file de pangasius sau alt peste 3 oua 3 linguri faina
3 linguri mac macinat sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare:
Speli şi porţionezi peştele. îl presari cu sare şi piper. Pregăteşti
compoziţia de pane: baţi ouăle…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini pizza
7 July 2013
Mini
pizza din: sos de rosii, frunze de oregano, praf de usturoi, piper
negru, ulei de masline, sare, chifle, sos de pizza, mozzarella, ardei,
masline, parmezan. Ingrediente pentru sos: 1 ceasca sos de rosii ½
lingurita de frunze de oregano uscat ½ lingurita praf de usturoi ½
lingurita piper negru 3 lingurite de ulei…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ciuperci cu patrunjel
7 July 2013
Supă
cremă de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci albe, unt, faina, supa din
concentrat de pui, lapte, smantana, lamaie, usturoi, patrunjel,
nucsoara, sare, piper. Ingrediente: un kg ciuperci albe 100 g unt 3
linguri faina un litru supa din concentrat de pui 1/2 l lapte 4 linguri
smantana o lamaie un catel de usturoi o…
Read more »
Read more »
Sandwich crocant
7 July 2013
Sandwich
crocant din: paine, cascaval, oua, sunca, unt, sare, piper.
Ingrediente: 8 felii paine de sandwichuri 200 g cascaval 4 oua 4 felii
sunca 50 g unt sare piper Mod de rpeparare: Se ung cu unt toate
feliile de pâine si apoi se aşază peste 4 dintre ele câte o felie de
caşcaval, una…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu mere
7 July 2013
Prajitura
delicioasa cu mere din: mere, faina, zahar, margarina, zahar vanilat.
Ingrediente: 600 g mere 200 g faina 100 g zahar 100 g margarina 1
pliculet zahar vanilat Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi
se dau pe o râzătoare mare. Margarina se freacă cu zahărul până devine
cremoasă, după care se…
Read more »
Read more »
File de peste cu ciuperci si ardei gras
7 July 2013
File
de peste cu ciuperci si ardei gras din: file de peste, ciuperci, ardei
gras, orez, sare, piper, busuioc, apa, patrunjel verde, unt.
Ingrediente: 600-800 g file de peste (dupa preferinta) 400 g ciuperci
proaspete 1/2 arde gras verde 1/2 ardei gras rosu 300 g orez sare piper
busuioc 2-3 cani apa plata 2-3 fire…
Read more »
Read more »
Sandvis cu piept de pui si branza de vaci
7 July 2013
Sandvis
cu piept de pui si branza de vaci din: paine neagra, piept de pui,
branza de vaci, smantana, usturoi, ridichi rosii, frunze de salata,
frunze de varza rosie, sare. Ingrediente: o paine neagra 4 felii subtiri
piept de pui 200 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 catei de usturoi
2 linguri smantana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu ciocolata si piure de banane
6 July 2013
Briose
cu ciocolata si piure de banane din: faina, praf de copt, bicarbonat de
sodiu, sare, piure de banane, oua, ulei vegetal, zahar brun, lapte
batut, esenta de vanilie, crema de ciocolata, scortisoara, unt.
Ingrediente: 2 cani de faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita
bicarbonat de sodiu ½ lingurita de sare 1…
Read more »
Read more »
Bors de crap cu legume si orez
6 July 2013
Bors
de crap cu legume si orez din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei
gras, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, orez. Ingrediente: 1 kg
crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 raacina de patrunjel 2 ardei grasi 2-3
rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean 1-2…
Read more »
Read more »
Spuma de fructe rosii
6 July 2013
Spuma
de fructe rosii din: fructe rosii, albusuri, zahar. Ingrediente: 400 g
fructe rosii (zmeura, etc) 4 albusuri 200 g zahar Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu zahărul şi, când spună începe să se închege, se
adaugă fructele spălate şi scurse. Se mixează pentru ca şi acestea să se
încorporeze bine şi…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui si fileuri de ansoa
6 July 2013
Salata
cu piept de pui su fileuri de ansoa din: piept de pui, paine, ulei,
salata verde, parmezan, sare, piper, fileuri de ansoa, capere, smantana,
sare, piper, otet de vin, usturoi, parmezan. Ingrediente: 150 g piept
de pui 4-6 felii paine 2 linguri ulei 2 salate verzi 2 linguri parmezan
sare piper pentru sos: 4…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem de capsune si banane
6 July 2013
Prajitura
cu gem de capsune si banane din: zahar vanilat, margarina, apa,
bicarbonat, gem de capsune si banane. Ingrediente: 2 pliculete zahar
vanilat 300 g margarina 18 linguri apa 1 pachet bicarbonat faina (cat sa
iasa un aluat numai bun de intins) umplutura: 1 borcan gem de capsune
si banane Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Spaghete cu carne tocata si legume
6 July 2013
Spaghete
cu carne tocata si legume din: spaghete, carne tocata, ceapa, ardei
gras, morcovi, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper,
oregano, busuioc. Ingrediente: 1 pachet spaghete 250 g carne tocata
(amestec vita si porc) 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 1-2 morcovi 300 ml
suc de rosii 2-3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Portocala caramelizata
6 July 2013
Portocala
caramelizata din: portocale, zahar, apa, cuisoare, lichior de
portocale. Ingrediente: 6 portocale 225 g zahar 250 ml apa 6 cuisoare
2-4 linguri de lichior de portocale sau coniac Mod de preparare:
Radeti fin coaja de la 2 prortocale şi punefi-le într-un vas mic,
acoperiţi cu apă şi fierbeti timp de 5 min. Scoteti-le…
Read more »
Read more »
Omleta cu cartofi, rosii si ceapa verde
6 July 2013
Omleta
cu cartofi, rosii si ceapa verde din: cartofi, oua, ulei, rosii, ardei
gras, ceapa verde, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2
cartofi potriviti ca marime 5 oua 3 linguri ulei 2 rosii mari, bine
coapte 1 ardei gras rosu 2 fire ceapa verde 1/2 legatura patrunjel 2
linguri smantana (optional) sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu legume si leustean
6 July 2013
Ciorba
de peste cu legume si leustean din: ceapa, ardei gras, morcovi,
leustea, orez, cartofi, ardei iute, otet, sare, peste. Ingrediente: 3
cepe potrivite 2 ardei grasi 3 morcovi mari 2 legaturi leustean sau
telina (frunze) 150 g orez 4 cartofi 1 ardei iute otet sare 800 g peste
combinat Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Placinta cu scortisoara si dovleac
6 July 2013
Placinta
cu scortisoara si dovleac din: foi de placinta, dovleac, ulei, zahar,
scortisoara. MODIFICATA Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 2 kg
dovleac 2 linguri ulei 250 g zahar 2 lingurite scortisoara zahar pudra
Mod de preparare: Curatati dovleacul de coajă şi de seminţe, dati pe
răzătoare şi căliti în ulei, împreună cu zahărul.…
Read more »
Read more »
Chifle cu bacon si oua
6 July 2013
Chifle
cu bacon si oua din: chifle, oua de prepelita, bacon afumat, frunze de
salata verde, maioneza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 chifle mici
sau 4 mari 4 oua de prepelita 8 felii bacon afumat 2-3 rosii cateva
frunze de salata verde 3 linguri maioneza ulei pentru prajit sare piper
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc cu gem de piersici si limeta
6 July 2013
Coaste
de porc cu gem de piersici si limeta din: coaste de porc, gem de
piersici, fulgi de ardei rosu, sos de soia, coaja de limeta, suc de
limeta, usturoi. Ingrediente: coaste de porc 1/2 cana gem de piersici 1
limeta (coaja + suc) 1 lingura fulgi de ardei rosu 1 lingura sos de…
Read more »
Read more »
Pui aromat cu lămâie şi salvie
6 July 2013
Pui
aromat cu lămâie şi salvie din: piept de pui, lamaie, frunze de salvie,
cartofi, morcovi, boia dulce, cimbru, busuioc, mustar, vin, sare,
piper. Ingrediente: 2 piepti de pui intregi 1 lamaie frunze de salvie
3-4 cartofi 2-3 morcovi boia dulce cimbru busuioc proaspat mustar
macinat 200 ml vin alb sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Quiche cu afumătură
6 July 2013
Quiche
cu afumătură din: faina, ou, unt, apa rece, sare, sunca afumata, piept
de pui, telemea de oaie, oua, smantana, verdeata, nucsoara, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou 100 g unt rece 2 linguri apa
rece 1 praf sare pentru umplutura: 150 g sunca afumata 200 g piept de
pui fiert 100…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci, rosii si salam
6 July 2013
Pizza
cu ciuperci, rosii si salam din: painici, ciuperci, lapte, rosii, salam
uscat, branza topita, cascaval, unt. Ingrediente: 4 painici cu seminte,
dupa gust 2 linguri ciuperci feliate, conservate 4 linguri lapte 2
rosii 10-12 felii salam uscat 4-6 felii branza topita 50 g cascaval ras
20 g unt Mod de preparare: Pâinile se…
Read more »
Read more »
Placinta aromata cu mere
6 July 2013
Placinta
aromata cu mere din: foi de placinta, mere, ulei, zahar, scortisoara.
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 kg de mere 2 linguri ulei 200 g
zahar 1 lingura scortisoara Mod de preparare: Merele se curăţă de
coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se pun la călit în ulei, împreună cu
zahărul.…
Read more »
Read more »
Tarta cu sardine si rosii
6 July 2013
Tarta
cu sardine si rosii din: faina, drojdie, ulei, apa, sare, sardine in
ulei, cimbru, rosii, vin, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 300 g
faina 25 g drojdie proaspata 45 ml ulei 150 ml apa sare pentru
umplutura: 2 cutii sardine in ulei cimbru 3 rosii 2 linguri ulei o
lingura vin alb 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu costita
6 July 2013
Ciorba
de peste cu costita din: crap, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei
colorat, cartofi, smantana, ou, sare. Ingrediente: 400 g peste (crap)
100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei colorat
200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare Mod de preparare: Tai costiţa
în felii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu ciuperci, afine si nuci
6 July 2013
Salata
cu ciuperci, afine si nuci din: salata, afine, nuci prajite, ciuperci,
ulei de masline, sos de soia, otet de vin, usturoi, ghimbir, sare,
piper. Ingrediente: 1 salata 1 ceasca de afine 3/4 ceasca nuci prajite
12 ciuperci, taiate felii subțiri 2 linguri ulei de masline 1 lingura
sos de soia 1 lingura otet…
Read more »
Read more »
Cremsnit cu piersici si zmeura
6 July 2013
Cremsnit
cu piersici si zmeura din: aluat de foitaj, lapte, fulgi de migdale,
frisca, zahar pudra, alcool de piersici, pierisici, zmeura, zahar pudra.
Ingrediente: 350 g aluat de foitaj 30 ml lapte 2 linguri fulgi de
migdale 200 ml frisca lichida 4 linguri zahar pudra 2 linguri alcool de
piersici 2 piersici mari, coapte, taiate felii…
Read more »
Read more »
Legume trase la tigaie cu tofu si taitei de orez
6 July 2013
Legume
trase la tigaie cu tofu si taitei de orez din: ulei de susan, tofu,
pasta de curry, taitei de orez, frunze de menta, arahide, amestec de
legume, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sos de peste, zahar brun.
Ingrediente: 1 lingura ulei de susan 400 g tofu, taiata cubuti 1-2
linguri pasta de curry…
Read more »
Read more »
Inghetata de dude
6 July 2013
Inghetata
de dude din: dude, oua, zahar, smantana, sare, miere de albine.
Ingrediente: 800 g dude 3 oua 70 g zahar 200 g smantana un praf sare 2
linguri miere de albine Mod de preparare: Se separă albuşurile de
gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, lăsând cam o lingură
de zahăr şi pentru albuşuri,…
Read more »
Read more »
Salata de oua cu sunca si smantana
6 July 2013
Salata
de oua cu sunca si smantana din: sunca, oua, maioneza, smantana,
patrunjel, frunze de salata verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g sunca
sau muschi file 5 oua fierte tare maioneza dintr-un ou 3 linguri de
smantana patrunjel frunze de salata verde sare piper Mod de preparare:
Se taie şunca feliuţe sau cubuleţe mici,…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu ardei gras si leustean
6 July 2013
Ciorba
de peste cu ardei gras si leustean din: usturoi, ceapa, ardei gras,
file de crap, margarina, supa de legume, leustean, sare, piper.
Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras
rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l supa de
legume leustean…
Read more »
Read more »
Pandispan cu scortisoara
6 July 2013
Pandispan
cu scortisoara din: faina, ulei, zahar, apa rece, otet, scortisoara,
zahar vanilat, bicarbonat, praf de copt, margarina, sare. Ingrediente: 3
cesti de faina 1 ceasca de ulei 2 cesti de zahar 2 cesti de apa rece 3
linguri otet 3 lingurite scortisoara 2 plicuri zahar vanilat 2 lingurite
bicarbonat 1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Cotlet deporc cu sos de coacaze roşii
6 July 2013
Cotlet
deporc cu sos de coacaze roşii din: cotlet de porc, piper, coacaze
rosii, zahar brun, otet balsamic, sos worcester, coniac. Ingrediente: un
cotlet de porc fara os (aproximativ un kg) piper 5 arome pentru sos:
300 g coacaze rosii 2 linguri zahar brun 2 linguri otet balsamic 2
lingui sos Worcester 50 ml coniac…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume şi alge
6 July 2013
O
reteta delicioasa de salau cu:morcovi baby, ulei de masline, alge, otet
balsamic, sos de soia, nucsoara, sare, piper, patrunjel, smantana,
usturoi. Ingrediente: 4 cartofi o ţelină 100 g unt 4 fileuri de şalău
200 g morcovi baby 100 ml ulei de măsline 100 g alge două linguri cu
oţet balsamic o lingură cu sos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume cu fructe goji si stafide
6 July 2013
Salata
de legume cu fructe goji si stafide din: salata, portocala, lamaie,
ceapa, rosii uscate, ulei de masline, fructe goji, stafide, nuci de pin.
Ingrediente: 6 cupe salata, spalata si rupta bucati mici 1 portocala,
stoarsa 1 lamaie, stoarsa 1 ceapa mare, tocata 1/3 cana rosii uscate 2
linguri ulei de masline 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Salată cu piept de pui si nuca
6 July 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, nuca, salata verde, mere,
telina, morcov, para, caise, sare, piper, otet mere, ulei de masline,
oregano uscat. Ingrediente: două piepturi de pui 100 g miez de nucă o
salată verde două mere o ţelină mică doi morcovi o pară 50 g caise
uscate sare piper două…
Read more »
Read more »
Peste copt cu ceapa si rosii
6 July 2013
Peste
copt cu ceapa si rosii din: file de peste, ceapa, praz, usturoi, rosii,
vin, ulei de masline, sare, piper, piper boabe, patrunjel. Ingrediente:
1,5 kg file de peste 2 cepe medii 1 fir pde praz 5-6 catei de usturoi 6
rosii mari 100 ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Pastetă de pui în crusta
6 July 2013
Pastetă
de pui în crusta din: faina, unt rece, branza de vaci, sare, piept de
pui, usturoi, smantana, albusuri, masline verzi, ulei, sare, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 250 g unt rece 25 g branza de
vaci bine scursa sare pentru umplutura: 2 bucati piept de pui dezosat
2-3 catei de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci
6 July 2013
Vrăbioară
de viţel cu sos de ciuperci din: vrabioara de vitel, ciuperci, ceapa,
usturoi, unt, vin rosu, ulei de masline, smantana, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg vrabioara de vitel 400 g ciuperci 2 cepe medii 7 catei
de usturoi 100 g unt 125 ml vin rosu sec 2 linguri ulei de masline 200
g…
Read more »
Read more »
Snitele cu susan
6 July 2013
Snitele
cu susan din: piept de pui, albusuri, seminte de susan, ulei de susan,
usturoi, zeama de lamaie, castravete, fasole verde, orez, ceapa verde.
Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat, taiat fileuri 2 albusuri,
batute usor 100 g seminte de susan 2 linguri ulei de susan 120 ml iaurt
natur 2 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tarta cu mere (video)
5 July 2013
Ciorba delicioasa de peste
5 July 2013
Ciorba
delicioasa de peste din: file de peste, peste, zarzavat, rosii, ceapa,
ceapa verde, orez, cartofi, piper, bors, leustean, apa. Ingrediente: 600
g file de peste 1,5 kg resturi de peste (cap de peste sau pesti mai
mici) 300 g zarzavat 350 g rosii 1 ceapa 5 fire ceapa vede 30 g orez
cativa cartofi…
Read more »
Read more »
Despre uleiuri
5 July 2013
Uleiul
de struguri La fel ca şi uleiul de măsline, are multiple efecte
terapeutice dacă este obţinut prin presare la rece. Seminţele de
struguri din care se extrage uleiul * conţin zinc, cupru, seleniu,
vitamina E şi elemente care contribuie la întărirea imunităţii
organismului. Se recoman¬dă consumul lui în salate, sosuri sau mâncăruri
preparate la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de cirese
5 July 2013
Pe
drept vorbind, dulceata de cirese este numita dulceata verii de catre
majoritatea pofticiosilor. Pe o felie de paine cu unt sau ca umplutura
pentru clatite, dulceata de cirese ocupa un loc de cinste in
preferintele noastre. Ingrediente: 1,5kg cirese fara samburi 1 kg
zahar sucul de la o lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Crema cu ricotta
5 July 2013
Crema
cu ricotta din: parmezan, smantana, ricotta, ulei de masline, piper,
boia dulce. Ingrediente: 20 g parmezan 7,5 cl smantana 100 g ricotta 2-3
lingri ulei de masline (dupa gust) piper macinat (facultativ) pentru
decor: cateva feliute de parmezan 1-2 prafuri de boia dulce Mod de
preparare: Radeţi parmezanul sau tăiaţi-l feliuţe subţiri, cu…
Read more »
Read more »
Placinta cu sunca si ciuperci
5 July 2013
Placinta
cu sunca si ciuperci din: faina, unt, smantana, ou, sare, sunca,
ciuperci, telemea de oaie, cascaval, ulei de masline, nucsoara, sare,
piper. Ingrediente: 150-200 g faina 100 g unt 50 g smantana 1 ou 1 praf
de sare pentru umplutura: 250 g sunca 5-6 ciuperci pleurotus sau
champignon 1 ou 150 g branza telemea…
Read more »
Read more »
Pancake
5 July 2013
Pancake
din: faina, zahar, lapte de soia, praf de copt, scortisoara.
Ingrediente: 130 g faina 30 g zahar 130 ml lapte soia 1 praf de copt
scortisoara Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele până se
obţine un aluat mai gros. Incingem o tigaie, o ungem cu puţin ulei şi
apoi turnăm, cu ajutorul…
Read more »
Read more »
Pizza cu carnati si smochine
5 July 2013
Pizza
cu carnati si smochine din: aluat de pizza, sos de rosii, carnati,
smochine, cas, frunze de rucola. Ingrediente: 1 portie aluat de pizza
300 ml sos de rosii pentru pizza 6 bucati carnati de buna calitate,
taiati pe diagonala 4 smochine proaspete, taiate sferturi 125 g cas
proaspat, sfaramat o mana frunze de rucola…
Read more »
Read more »
Tarta picanta
5 July 2013
Tarta
picanta din: faina, unt, ou, apa rece, sare, carnaciori picanti, bacon,
ceapa, ardei grasi, ulei, cimbrisor, rozmarin verde, pasta de rosii,
sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 380 g faina 200 g unt 1 ou 4
linguri apa rece sare pentru umplutura: 350 g carnaciori picant (de
bere) 300 g bacon 1 ceapa mare 2…
Read more »
Read more »
Pilaf delicios cu legume
5 July 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu: orez, morcov, ceapa, masline, patrunjel,
salata verde, sare, piper. Ingrediente: o cană de orez un morcov o
ceapă măsline pătrunjel salata verde sare piper Mod de preparare:
Orezul se ţine la înmuiat, ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin
râzătoare. Se călesc uşor ceapa şi morcovul şi…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu vin roşu
5 July 2013
O
reteta delicioasa de pastrav cu: rosii, ciuperci, arpagic, patrunjel,
ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente: doi
păstrăvi 500 g roşii 300 g ciuperci 150 g arpagic o legătură de
pătrunjel o ceapă 4 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 75 ml ulei de
floarea soarelui 500 ml apă sare piper…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati
5 July 2013
Ciorba
cu carnati din: carnati afumati, ceapa, pasta de tomate, otet, ou,
smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g carnati
afumati 3 cepe 2 linguri pasta de tomate 2-3 linguri otet 1 ou 2
linguri smantana 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Fierbi 2 l de…
Read more »
Read more »
Pui cu ananas şi sos
5 July 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: ananas, boia iute, rozmarin, cimbru,
usturoi, smantana, lapte, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar.
Ingrediente: 3 piepturi de pui o conservă de ananas o linguriţă cu boia
iute o linguriţă cu rozmarin uscat o linguriţă cu cimbru uscat 8 căţei
de usturoi 200 ml smântână 100 ml lapte…
Read more »
Read more »
Minichecuri cu mentă
5 July 2013
O
reteta delicioasa de minichecuri cu: minichec, desert, unt, zahar tos,
oua, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat, mandarine, ciocolata
alba, scortisoara, migdale, menta verde, sare. Ingrediente: 180 g unt
185 g zahăr tos 3 ouă 265 g făină praf de copt un vârf de linguriţă cu
sare două pliculeţe zahăr vanilinat 500 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de pesmet
5 July 2013
Cotlete
de porc in crusta de pesmet din: cotlete de porc, oua, lapte batut,
usturoi, sare, piper alb, patrunjel uscat, pesmet, ulei de masline.
Ingrediente: 3-4 cotlete de porc 2 oua 1/4 ceasca lapte batut 1 lingura
praf de usturoi 1 lingurita sare 1/4 lingurita piper alb 1 lingura
patrunjel uscat 2 cani pesmet…
Read more »
Read more »
Supă picantă cu ciuperci
5 July 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: porumb, morcov, ardei iute, ardei gras,
ciuperci uscate, telina, ceapa, broccoli, usturoi, unt, faina, smantana,
ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 100 g porumb
boabe un morcov un ardei iute un ardei gras 200 g amestec de ciuperci
uscate o ţelină mică o ceapă 250 g broccoli 4…
Read more »
Read more »
Orez cu gălbiori
5 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: galbiori, peste, ceapa, usturoi, cimbru,
busuioc, boia dulce, pudra de curry, sare, piper, ulei, nuci, stafide.
Ingrediente: 130 g orez 500 g gălbiori 4 fileuri de peşte două cepe 3
căţei de usturoi o linguriţă cu cimbru o lingură cu busuioc o linguriţă
cu boia dulce o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Dulceata de piersici cu vanilie
5 July 2013
Dulceata
de piersici cu vanilie din: piersici, zahar, apa, lamaie, baton de
vanilie. Ingrediente: 1 kg piersici curatate de samburi 1 kg zahar 200
ml apa 1/2 lamaie 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Se aleg
piersici sănătoase, bine coapte, dartari. Se curăţă de coajă şi se pun
în apă de var sau…
Read more »
Read more »
Clătite cu carne şi legume
5 July 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:lapte, carne de vita, faina, oua,
vanata, ardei gras, rosii uscate, ceapa, dovlecel, ciuperci, ardei iute,
usturoi, ulei, sare, piper, busuioc, smantana, iaurt. Ingrediente: 500
ml lapte dulce 600 g came de vită 400 g făină 3 ouă o vânătă 3 ardei
graşi 8 roşii uscate o ceapă un dovlecel…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu legume si miez de nuca
5 July 2013
O
reteta delicioasa de cuscus cu:morcovi, mazare, ardei capia, varza
rosie, nuca, ceapa, unt, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 200 g cuşcuş doi morcovi 100 g mazăre doi ardei capia o
varză roşie mică 100 g miez de nucă o ceapă 20 g unt 50 ml reducţie de
oţet balsamic ulei de…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu sos roşu
5 July 2013
O
reteta delicioasa de pastrav cu:rosii, arpagic, capere, ardei capia,
morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, oregano, malai, cimbru, ardei
iute. Ingrediente: 4 păstrăvi două conserve cu roşii 200 g arpagic o
lingură ccu capere doi ardei capia un morcov o ceapă 4 căţei de usturoi
sare piper ulei de floarea-soarelui oregano mălai cimbru ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui la gratar cu sos barbeque
5 July 2013
Pui
la gratar cu sos barbeque din: pulpe de pui, bacon, sos barbeque,
ceapa, apa, pasta de tomate, otet de mere, sos worcesteshire, mustar
dijon, melasa, sirop de artar, piper, ulei de masline, usturoi, praf de
chilli, piper cayenne. Ingrediente: 4 pulpe de pui 8 bucati de bacon,
felii subtiri ¼ – ½ ceasca sos…
Read more »
Read more »
Gem din prune de vara
5 July 2013
Gem
din prune de vara din: prune, zahar, zahar vanilat, scortisoara.
Ingrediente: 3,5 kg prune de vara fara samburi 1 kg zahar 2 pliculete
zahar vanilat 1/2 lingurita scortisoara macinata Mod de preparare: Se
scot sâmburii prunelor, se aşază într-o cratiţă mare, se presară cu
zahăr şi se lasă la frigider până a doua…
Read more »
Read more »
Legume cu pasta de Roquefort si pasta de avocado
5 July 2013
Legume
cu pasta de Roquefort si pasta de avocado din: roquefort, lapte,
smantana, sos worcestershire, piper alb, sare, avocado, suc de lamaie,
alune. Ingrediente: pentru pasta de roquefort: 200 g roquefort 2 linguri
de lapte 15 g smantana 1 lingurita de sos worcestershire sare si piper
alb macinat pentru pasta de avocado: 4 avocado bine…
Read more »
Read more »
Napolitane cu miere
5 July 2013
Napolitane
cu miere din: zahar, miere, margarina, coaja de lamaie, esenta rom,
cacao, nuca macinata, foi de napolitana. Ingrediente: 1 pahar zahar 1/4
kg miere 1/4 kg margarina coaja rasa de la o lamaie o lingura esenta rom
o lingura cacao 3 pahare nuca macinata 4 foi napolitana Mod de
preparare: Ingredientele de mai…
Read more »
Read more »
Sandvişuri cu salata de ton
5 July 2013
Sandvişuri
cu salata de ton din: cartofi, pasta de masline, chifle, sos pesto,
rucola, capere, rosii, ton, oua. Ingrediente: 350 g cartofi noi, mici 2
linguri pasta de masline 4 chifle cu seminte 4 linguri sos pesto 30 g
rucola 2 linguri capere, tocate 2 rosii mari, taiate felii 1 conserva de
ton in ulei,…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati afumati
5 July 2013
Varza
calita cu carnati afumati din: varza murata, carnati afumati, ceapa,
pasta de rosii, foi de dafin, ulei, cimbrisor, marar uscat, piper.
Ingrediente: 1 varza murata 400 g carnati afumati 1 ceapa 2 linguri
pasta de rosii 2 foi de dafin 50 ml ulei 1 lingurita cimbrisor uscat 1/2
lingurita marar uscat piper boabe …
Read more »
Read more »
Tort de capsuni si cocos
5 July 2013
Tort
de capsuni si cocos din: faina, zahar, albusuri, praf de copt, lamaie,
jeleu de capsuni, rom, capsuni, zahar, frisca, nuca de cocos, sirop de
capsuni. Ingrediente: 125 g făină 375 g zahăr pudră (fin, fără
aglomerări!) 10 albușuri 1 1/2 linguriță praf de copt 1 lămâie 300 g
jeleu de căpșuni 50 ml Grand…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu cafea
5 July 2013
Tiramisu
cu cafea din: frisca, mascarpone, lichior de migdale, zahar brun, cafea
tare, piscoturi, cacao, unt. Ingrediente: 500 ml frisca 250 g
mascarpone 50 ml lichior de migdale 5 linguri zahar brun 250 g cafea
tare, rece 200 g piscoturi 2 linguri cacao 20 g unt Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron frişca…
Read more »
Read more »
Penne cu sos aromat
5 July 2013
Penne
cu sos aromat din: paste penne, ulei, de masline, ceapa, usturoi,
rosii, ardei gras, ardei iute, parmezan, rozmarin, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 300 g paste penne (sau alte macaroane scurse si groase)
pentru sos: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 3 catei de usturoi 500 g
rosii prunisoare 1 ardei gras rosu 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vinegreta de ierburi aromate cu mustar dijon
5 July 2013
Vinegreta
de ierburi aromate cu mustar dijon din: usturoi, ceapa, otet, suc de
lamaie, mustar de dijon, miere, patrunjel, tarhon, cimbru, piper, sare,
ulei de masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi, tocat fin 1 ceapa,
tocata 2 linguri de otet 1 lingura de suc proaspat de lamaie 1 lingura
mustar de Dijon 1 lingura…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza si ierburi aromate
5 July 2013
Placinta
cu branza si ierburi aromate din: faina, unt, oua, sare, rosii cherry,
mozzarela, busuioc, menta, frunze de telina, tarhon, patrunjel, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 3
oua 1/2 lingurita sare pentru umplutura: 12 rosii cherry 200 g
mozzarella ierburi aromate (busuioc, menta, frunze de telina,…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu legume de vară
5 July 2013
Salată
de pui cu legume de vară din: piept de pui, vin, cimbru, castraveciori,
rosii, ardei gras, rondele de masline, boabe de porumb, ceapa rosie,
patrunjel, busuioc, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper.
Inrgediente: 1 piept de pui dezosat 10 ml vin alb 1 lingurita cimbru
proaspat 2-3 castraveciori 3 rosii 1…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu vişine şi ciocolată neagră
5 July 2013
Cheesecake
cu vişine şi ciocolată neagră din: biscuiti cu cacao, unt, crema de
branza de vaci, zahar pudra, oua, ciocolata neagra, visine. Ingrediente:
170 g biscuiti cu cacao 75 g unt topit 450 g crema de branza de vaci
sau ricotta 75 g zahar pudra 2 oua 200 g ciocolata neagra topita 450 g
visine…
Read more »
Read more »
Pizza cu salam picant
5 July 2013
Pizza
cu salam picant din: aluat de pizza, sos de rosii, salam chorizo, ardei
iute, cas. Ingrediente: 1/2 portie de aluat de pizza 5 linguri sos de
rosii 6 felii salam picant chorizo 1-2 ardei iute, taiat felii 125 g cas
proaspat, taiat felii Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul
7/220 °C şi…
Read more »
Read more »
Minitarte aperitiv
5 July 2013
Minitarte
aperitiv din: faina, unt, oua, apa, sare, sunca, rosii cherry, telemea
de capra, unt, patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina
175 g unt 2 oua 150 ml apa calduta 1 lingurita rasa sare pentru
umplutura: 200 g sunca 20 g rosii cherry 200 g telemea de capra 50 g unt
1 legatura…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Paste cu creveti (video)
4 July 2013
Trucuri despre deserturi minunate
4 July 2013
Aluaturile
clasice de plăcintă sunt preparate cu grăsime vegetală solidă. Secretul
pentru un aluat fraged constă în a nu prea mult la adăugarea apei în
amestecul de făină şi grăsime vegetală. Ingredientele trebuie să fie
măsurate cu precizie, combină cât mai omogen fîna şi sarea, apoi se
adaugă grăsimea vegetală şi apa. Se foloseşte apă…
Read more »
Read more »
Despre Piersici si Fructe de Padure
4 July 2013
Piersici
– Ca şi caisele, sunt pline de betacaroten, întăresc imunitatea, au
proprietăţi anticancerigene, protejează arterele şi sunt prietene bune
cu silueta. Cu aşa o sumedenie de efecte benefice, e clar că organismul
tău nu va îmbătrâni prematur. Condiţia e să mănânci 2-3 astfel de fructe
zilnic. Sunt diuretice şi depurative. Consumul de piersici te…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de capsune si banane
4 July 2013
Aparitia
capsunelor este o bucurie pentru noi toti, iar in combinatie cu
bananele, rezulta o reteta de gem de la care nimeni nu poate sa se
abtina. Ingrediente: 1kg capsune 2 banane 1 kg zahar sare de lamaie
Mod de preparare: Capsunele se spala, se curata de codite si se pun
intr-un…
Read more »
Read more »
Conopida la tigaie cu usturoi
4 July 2013
Conopida
la tigaie cu usturoi din: conopida, usturoi, usturoi verde, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 1 conopida (1 kg) 5-6 catei de usturoi 2 fire
usturoi verde ulei sare piper Mod de preparare: Se fierbe conopida în
apă cu sare timp de 20 de min, se scurge, se lasă la răcit, apoi se
desface în…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu porumb si sos pesto
4 July 2013
Muschi
de vita cu porumb si sos pesto din: cartofi, unt, boia, vrabioara de
vita, ulei de masline, porumb, sos pesto. Ingrediente: 750 g cartofi
taiati 100 g unt sarat, inmuiat la temperatura camerei 1 lingurita boia
2×350 g vrabioara de vita 2 linguri ulei de masline 4 stiuleti de
porumb, rupti in doua 120…
Read more »
Read more »
Kadaif
4 July 2013
Kadaif
din: paste, margarina, fistic, zahar, miere, apa, suc de lamaie, sare.
Ingrediente: 225 g paste fine 115 g margarina 175 g fistic maruntit 115 g
zahar 115 g miere 150 ml apa 2 lingurite suc de lamaie sare Mod de
preparare: Puneţi apa la fiert cu putină sare. Fierbeti pastele conform
timpului indicat…
Read more »
Read more »
Granita de lamaie
4 July 2013
Granita
de lamaie din: lamai, suc de lamaie, zahar fin, apa rece, menta.
Ingrediente: 3 lamai 200 ml suc de lamaie 100 g zahar fin 500 ml apa
rece menta proaspata Mod de preparare: Radeti fin coaja lămâilor.
Puneţi coaja şi sucul de lămâie şi zahărul într-un vas şi fierbeti timp
de 5-6 min.…
Read more »
Read more »
Paste cu legume verzi
4 July 2013
Paste
cu legume verzi din: paste penne, mazare, bob, spanac, coaja de lamaie,
zeama de lamaie, ulei de masline, frunze de menta, branza feta.
Ingrediente: 400 g paste penne 150 g mazare congelata 150 g bob congelat
100 g spanac zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri ulei de
masline o mana…
Read more »
Read more »
Gogosi pufoase si delicioase
4 July 2013
Gogosi
pufoase si delicioase din: faina, drojdie, apa calduta, coaja de
portocale, suc de portocale, miere, zahar pudra. Ingrediente: 2 cani
faina 15 g drojdie 1 cana apa calduta coaja rasa de la o portocala suc
de la 1 portocala 1 lingura miere zahar pudra Mod de preparare:
Amestecaţi făina, drojdia, mierea, coaja şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu branza de capra
4 July 2013
Pizza
cu branza de capra din: aluat de pizza, smantana, usturoi, nuci de pin,
rozmarin, branza de capra, ulei de masline. Ingrediente: 1/2 portie de
aluat de pizza 4 linguri smantana 1 catel de usturoi, zdrobit 2 linguri
nuci de pin rumenite sau seminte de floarea soarelui 2 crengute de
rozmarin, rupte 125 g branza…
Read more »
Read more »
Musaca din pui şi legume fripte
4 July 2013
Musaca
din pui şi legume fripte din: piept de pui, cartofi, vinete, ardei
grasi, rosii, usturoi, ulei de masline, smantana, cascaval, cimbru,
sare, piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 500 g cartofi 2 vinete
mari 4 ardei grasi 8 rosii 2-3 catei de usturoi 6 linguri ulei de
masline 200 ml smantana 150 g…
Read more »
Read more »
Tarte cu iaurt şi căpşuni
4 July 2013
Tarte
cu iaurt şi căpşuni din: faina, sare, budinca de vanilie, unt,
smantana, iaurt, mascarpone, extract de vanilie, zahar pudra, capsuni,
gem de capsuni. Ingrediente: blat: 150 g faina 1 praf de sare 1 plic
praf de budinca de vanilie 125 g unt moale 100 ml smantana crema si
ornat: 270 g iaurt gras 180…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu peşte şi sos
4 July 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu:peste, spanac, telina, gulie, usturoi,
smantna, boia dulce, busuioc, sare, piper, ulei de masline, cimbru.
Ingrediente: 4 cartofi mari 4 fileuri de peşte 200 g spanac congelat o
ţelină mică o gulie 6 căţei de usturoi 300 ml smântână o linguriţă cu
boia dulce 25 g busuioc verde sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri pe pat de ciuperci cu sos de rosii
4 July 2013
Burgeri
pe pat de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, carnati, mozzarella,
salam, rosii cherry, sare, busuioc. Ingrediente: 4 ciuperci mari 1 kg
carne din carnati italienesti 8 felii de mozzarella 20 felii de salam
Ingrediente sos: 3 cesti rosii cherry 1 lingurita de sare Busuioc
proaspat pentru ornat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Granita de cafea
4 July 2013
Granita
de cafea din: cafea instant, apa fierbinte, zahar fin, apa rece, rom,
menta. Ingrediente: 2 linguri de cafea instant 2 linguri apa fierbinte
100 g zahar fin 600 ml apa rece 2 linguri rom sau coniac menta proaspata
Mod de preparare: Amestecaţi 2 linguri de cafea instant, 2
linguriţe de zahăr şi…
Read more »
Read more »
Madlene cu sos de ciocolată
4 July 2013
O
reteta delicioasa de madlene cu: oua, faina, zahar tos, unt, lapte
dulce, zahar vanilat, praf de copt, frisca, ciocolata neagra,apa, cafea,
coacaze rosii, menta. Ingrediente: 3 ouă 250 g făină 200 g zahăr tos
125 g unt 50 ml lapte dulce două pliculeţe zahăr vanilinat un pliculeţ
praf de copt 150 ml frişcă 230…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci şi curry
4 July 2013
O
reteta delicioasa de orez cu:ciuperci, cartofi, telina, ceapa, pudra de
curry, stafide, oregano, usturoi, scortisoara, ulei de masline, sare,
piper, fistic, migdale. Ingrediente: 150 g orez 250 g ciuperci doi
cartofi o felie de ţelină o ceapă pudră de curry 25 g stafide o lingură
cu oregano tocat doi căţei de usturoi un vârf…
Read more »
Read more »
Bors pescaresc cu hrean
4 July 2013
Bors
pescaresc cu hrean din: peste, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii,
radacina de patrunjel, oua, bors, patrunjel, leustean, hrean, sare,
piper. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1 kg peste mare 1 morcov 2 cepe 2
ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina de patrunjel 2 oua 1 l bors patrunjel
leustean hrean sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Pandispan cu capsuni
4 July 2013
Pandispan
cu capsuni din: unt, zahar pudra, oua, lapte, faina, sare, praf de
copt, capsuni, zahar pudra, pesmet. Ingrediente: 120 g unt moale 220 g
zahar pudra 4 oua 400 ml lapte caldut 600 g faina 1 praf de sare 1 plic
praf de copt 500 g capsuni zahar pudra pesmet Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată cu pui si pepene murat
4 July 2013
O
reteta delicioasa de salata de pui cu: cartofi albi, morcovi, pepeni
murati, ceapa rosie, radacina de patrunjel, ulei, otet balsamic, sos de
soia, ceapa verde, sare, piper, busuioc verde, smantana. Ingrediente:
500 g piept de pui 600 g cartofi albi 3 morcovi 3 pepenaşi muraţi o
ceapă roşie o rădăcină de pătrunjel 150 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa picanta
4 July 2013
Supa
picanta din: ulei, ghimbir, ceapa verde, ardei gras, fasole, varza,
apa, sos de soia, zahar, amidon de porumb, piper. Ingrediente: 1/4
lingurita ulei 1 buc ghimbir taiata fasii 3 fire ceapa verde 1/2 cana
morcovi taiati fasii 1/4 ceasca ardei gras taiat fasii 1/4 ceasca fasole
taiata fasii 1/2 cana varza, taiata felii…
Read more »
Read more »
Cod cu sos de vin si ciuperci
4 July 2013
Cod
cu sos de vin si ciuperci din: cod, ceapa, vin, ciuperci, unt, faina,
galbenusuri, zeama de lamaie, sare, piper, piper boabe, ulei.
Ingrediente: 1,5 kg cod 3 cepe medii 200 ml vin alb sec 100 g ciuperci
100 g unt 2 lingurite faina 2 galbenusuri 1 lingura zeama de lamaie sare
piper piper boabe…
Read more »
Read more »
Prajitura cu spuma de vanilie
4 July 2013
Prajitura
cu spuma de vanilie din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, pastaie de
vanilie, zahar, galbenusuri, frisca, unt, faina, sos de ciocolata, alune
prajite. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 g zahar 135 g faina 15 g
cacao pentru spuma de vanilie: 200 ml lapte o pastaie de vanilie 125 g
zahar 4 galbenusuri 3…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu smantana si patrunjel
4 July 2013
Supa
crema de rosii cu smantana si patrunjel din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, morcovi, telina, rosii, supa de pui, smantana, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe 5 catei de usturoi
3 morcovi medii 3 tije de telina 12 rosii mari, bine coapte 1 l supa de
pui sau de…
Read more »
Read more »
Lipie cu ulei de măsline
4 July 2013
Lipie
cu ulei de măsline din: aluat de pizza, usturoi, ulei de masline,
rozmarin, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 portie de aluat de pizza 3
catei de usturoi, taiati felii subtiri 4 linguri ulei de masline 2
crengute de rozmarin un praf generos de sare grunjoasa Mod de
preparare: Incinge cuptorul la semnul 7/220 °C…
Read more »
Read more »
Trandafiri cu mac
4 July 2013
Trandafiri
cu mac din: unt, faina, sare, zahar, drojdie, lapte, ou, unt topit,
seminte mac. Ingrediente: 25 g unt 225 g faina 1/2 lingurita sare o
lingurita zahar 2 lingurite drojdie uscata 125 ml lapte la temperatura
camerei un ou pentru umplutura: 25 g unt topit 150 g seminte mac pentru
uns: 50 g unt…
Read more »
Read more »
Gem de caise cu levantica
4 July 2013
Gem
de caise cu levantica din: caise, zahar tos, flori de levantica, suc de
lamaie. Ingrediente: 1,25 kg caise 1 kg zahar tos 1 mana flori de
levantica proaspete sucul de la 2 lamai Mod de preparare: Se scot
sâmburii de caise. Se taie pulpa felii şi se aşază într-o cratiţă. Se
presară zahăr.…
Read more »
Read more »
Rosii cu spaghete si pui
4 July 2013
Rosii
cu spaghete si pui din: spaghete, ulei de masline, rosii, piept de pui,
dovlecei, usturoi, ulei de floarea soarelui, branza, smantana,
galbenusuri, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 250 g spaghete 1
lingura ulei de masline 12 rosii mai mari (circa 1200 g) 200 g piept de
pui 120 g dovlecei 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Frigarui cu fructe de mare
4 July 2013
Frigarui
cu fructe de mare din: fileuri de peste, creveti, scoici, ardei gras,
dovlecel, ulei de masline, cimbru, seminte de fenicul, fulgi de ardei
iute, lamaie, piper. Ingrediente: 400 g fileuri peste marin 8 creveti
decorticati 8 scoici St. Jacques 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1
zucchini sau dovlecel marinata: 150 ml…
Read more »
Read more »