miercuri, 4 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #9

Retete pentru Craciun:

Pulpe de curcan cu măsline

1 December 2013
Pulpe_de_curcan_cu_maslinePulpe de curcan cu măsline din: pulpe de curcan, rosii, masline rondele, ceapa, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, marar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 cutie cu rosii decojite 150 g masline rondele 2 cepe 1 pahar vin alb sec 1 crenguta de cimbru 1 foaie de dafin…
Read more »





Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine

30 November 2013
Pateuri_cu_sos_de_afine_05Pateuri cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de ciocolata alba, ulei, ou, apa.   Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie 1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita de ulei 1 ou, batut cu 1/4 lingurita de apa   Mod de preparare: Incalziti…
Read more »





Cocktail The Winner

30 November 2013
Cocktail_The_WinnerCocktail the Winner din: sirop de grenadine, suc de struguri, suc de portocale, zeama de lamaie, lamaie, portocale si struguri. Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 10 cl suc de struguri deschis la culoare sau rosu 10 cl suc de portocale zeama unei jumatati de lamaie o felie de lamaie si una de portocale struguri  …
Read more »





Rasol de vita cu legume

30 November 2013
Rasol_de_vita_cu_legumeRasol de vita cu legume din: rasol de vita, faina, unt, supa de vita, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, usturoi, rosii decojite, rozmarin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 6 felii groase de rasol de vita 75 g faina 100 g unt 1 l supa de vita 2 cepe 2 morcovi 1/2 telina 2 foi de…
Read more »





Rulouri de vinete şi mozzarella în sos de roşii

30 November 2013
Rulouri_de_vinete_si_mozzarella_în_sos_de_rosiiRulouri de vinete şi mozzarella în sos de roşii din: vinete, stafide, usturoi, oua, rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan, mozzarella, sare si piper. Ingrediente: 2-3 vinete o mana de stafide 2 catei de usturoi 2 oua 5-6 rosii busuioc verde ulei de masline parmezan mozzarella sare piper   Mod de preparare: Tai codiţa de…
Read more »





Tofu in sos de rosii

30 November 2013
Tofu_in_sos_de_rosiiTofu in sos de rosii  din: tofu, rosii, sos de rosii, ceapa, ghimbir, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g tofu 5 rosii 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ceapa 1 lingurita cu ghimbir ras 2 lingurite cu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile, decojeşte-le, înde­părtează seminţele şi…
Read more »





Cocktail cu Ginger Ale

30 November 2013
Cocktail_cu_Ginger_AleCocktail cu Ginger Ale din: kiwi, suc de struguri, ginger ale, kiwi si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 kiwi 10 cl suc de struguri deschis la culoare Ginger Ale o felie de kiwi frunza de lamaita       Mod de preparare: Curatam kiwi-ul subtire, facem piure din miezul lui si turnam bautura intr-un pahar pentru…
Read more »





Mere coapte cu sirop de portocale

30 November 2013
Mere_coapte_cu_sirop_de_portocaleMere coapte cu sirop de portocale din: mere, portocale, lamaie, baton de vanilie, miere, scortisoara, anason, piper. Ingrediente: 4 mere 2 portocale 1 lamaie 1/2 baton de vanilie 2 lingurite cu miere 1 baton de scortisoara 1 anason piper   Mod de preparare: Stoarce portocalele si pune sucul într-o crăticioară împreună cu ana- sonul, un…
Read more »





Cremă de castane cu coniac

30 November 2013
Crema_de_castane_cu_coniacCremă de castane cu coniac din: piure de castane, coniac, zahar pudra, smantana si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g piure de castane neindulcit 2 linguri coniac 2 linguri zahar pudra 225 ml smantana grasa 50 g ciocolata amaruie   Mod de preparare: Pui piureul de castane într-un cas­tron mare, adaugi coniac şi zahăr pudră, amesteci cu…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de cartofi

30 November 2013
Ciorba_de_cartofiCiorbă de cartofi din: cartofi, ceapa, marar verde, semine de marar, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 cartofi potriviti 2 cepe mari 1 legatura de marar verde 1/2 lingurita cu seminte de marar 1 cana cu zeama de varza ulei sare     Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în…
Read more »





Pui cu cocos în stil thailandez

30 November 2013
Pui_cu_cocos_în_stil_thailandezPui cu cocos în stil thailandez din: dovleac, vanata, ulei de rapita, fulgi de cocos, pesmet, piept de pui, ou, rosii cherry si pasta rosie de curry. Ingrediente: 1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete 1 vanata mare, taiata cubulete 1 lingura ulei de rapita 3 linguri fulgi de cocos 4 linguri de…
Read more »





Supa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi

30 November 2013
Supa_crema_de_linte_cu_ceapa_rosie_si_usturoiSupa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi din: linte, ceapa rosie, usturoi, rosii, morcov, lamaie, chimion, coriandru, ulei de masline, oregano, sare. Ingrediente: 400 g linte 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 3 rosii 1 morcov 1 lamaie 1 lingura de chimion 1 legatura cu coriandru ulei de masline oregano sare  …
Read more »





Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu legume

30 November 2013
Dovlecei_umpluti_cu_legume_12Dovlecei umpluti cu legume din: dovlecei, ciuperci, ceapa, miez de dovlecei, usturoi, sare, piper, rosii, branza.   Ingrediente: 3-4 dovlecei 200-300gr ciuperci 1 ceapa Miez de dovlecei Usturoi ulei Sare si piper Rosii feliate Branza maruntita Mod de preparare: Spalați dovleceii, taiati pe lungime si scobiti miezul pe care il pastrati deoparte. Tocati miezul. Tocati…
Read more »





Gulas cu varza

30 November 2013
Gulas_cu_varzaGulas cu varza din: carne de porc, carne de vitel, untura de porc, ceapa, boia, sare, piper, varza, smantana, cimbru si marar. Ingrediente: 750 g carne de porc 750 g carne de vitel 300 g untura de porc 4 cepe mari 1 lingura boia sare piper 2 capatani de varza dulce smantana cimbru verde marar  …
Read more »





Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz

30 November 2013
Salata_de_taietei_cu_creveti_si_grepfrut_rozSalată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz din: taitei de orez, rosii cherry, sos de peste, zeama de lamaie, zahar brun, ardei iute, grepfrut roz, castravete, morcovi, ceapa verde, creveti, menta si coriandru. Ingrediente: 200 g de taitei de orez subtiri 12 rosii cherry, taiate pe jumatate 1 lingura sos de peste zeama de la…
Read more »





Ficat si costită cu cimbru

30 November 2013
Ficat_si_costita_cu_cimbruFicat si costită cu cimbru din: cartofi, ulei de masline, ficat, sare, piper, boia, sunca, ceapa, usturoi, mar, rosii, cimbru, sos worcestershire si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g cartofi mici 3 linguri ulei de masline 340 g ficat sare piper boia 100 g sunca impanata 1 ceapa usturoi 1 mar 400 g rosii cimbru sos worcestershire…
Read more »





Muschiulet de porc cu cartofi, mar si ceapa rosie

30 November 2013
Muschiulet_de_porc_cu_cartofi_mar_si_ceapa_rosieMuschiulet de porc cu cartofi, mar si ceapa rosie din: muschi de porc, cartofi, mar, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de nuca, cimbru, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 400 g cartofi 1 mar 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu ulei…
Read more »





Retete de post: Zacuscă rapidă

30 November 2013
Zacusca_rapidaZacuscă rapidă din: ardei capia, ardei iute, bulion, rosii, ceapa, nuca, piper, sare si ulei. Ingrediente:post, zacusca rapida, 1 kg ardei capia sau gogosari 1-2 ardei iuti rosii 2 morcovi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii tocate in bulion 6 cepe 150 g nuca piper negru macinat sare ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Salata de iarna cu varza rosie si sfecla

30 November 2013
Salata_de_iarna_cu_varza_rosie_si_sfeclaSalata de iarna cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla, ceapa, chivas, ardei gras, rosie, nuci, lamaie, portocala, ulei de alune, ulei de rapita, ulei de nuca, coriandru, piper, sare. Ingrediente: 1/2 varza rosie 1 sfecla 1 ceapa 2 fire de ceapa chivas 1/2 ardei gras 1 rosie pentru sos: 10 nuci decojite…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi gratinati cu bacon si praz

30 November 2013
Cartofi_gratinati_cu_bacon_si_praz_09Cartofi gratinati cu bacon si praz din: cartofi, bacon, praz, smantana, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 2 kg de cartofi 1/2 kg bacon 2-3 fire de praz 700gr de smantana sare si piper negru proaspat macinat parmezan ras     Mod de preparare: Curatați prazul si feliati subtire. Tocati baconul. Adaugati intr-o tigaie si prajiti…
Read more »





Plachie dietetica

30 November 2013
Plachie_dieteticaPlachie dietetica din: file de crap, ceapa, rosii, vin, patrunjel, ulei si foaie de dafin. Ingrediente: 750 g file de crap 3 cepe 3 linguri rosii pasate 200 g vin alb 1 legatura patrunjel verde 2 linguri ulei 1 foaie dafin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci. Speli fileurile de peşte.…
Read more »





Sufle cu broccoli si somon

30 November 2013
Sufle_cu_broccoli_si_somonO reteta savuroasa de Sufle cu broccoli si somon din: somon afumat, broccoli, zeama de la o lamaie, mozzarella, pesmet, unt, usturoi, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 200 g somon afumat 500 g broccoli zeama de la o lamaie un kg spanac proaspat 275 g mozzarella 100 g pesmet 50 g unt 2-3 catei de…
Read more »





Cupa de fructe cu portocale rosii

30 November 2013
Cupa_de_fructe_cu_portocale_rosiiCupa de fructe cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, apa minerala si fructe. Ingrediente: 0,2 l suc de portocale rosii apa minerala carbogazoasa fructe proaspete         Mod de preparare: Fructe (banane, cirese, etc.) le insiram pe un betisor. Sucul de portocale rosii (din cutie) il turnam intr-un pahar mare si completam…
Read more »





Andive cu bacon si brânză

30 November 2013
Andive_cu_bacon_si_brânzaAndive cu bacon si brânză din: andive, bacon, usturoi, zeama de lamaie, branza, crema de branza si chives. Ingrediente: 800 g andive 250 g bacon afumat 4 catei usturoi zeama de la 2 lamai 250 g branza 100 g crema de branza sare chives pentru ornat   Mod de preparare: Se desfac primele frunze de la…
Read more »





Supa de morcovi, portocale si ghimbir

30 November 2013
Supe_5Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o cratiţă şi prăjeşte 1 ceapă feliată fin timp de 5 minute. Adaugă 2 linguri de ghimbir ras şi 500g de morcovi tăiaţi în bucăţi şi sotează-i 2-3 minute. Toarnă peste acestea 1,2 l supă de legume, acoperă cu un capac şi lasă pe foc 40 de minute. Mixează…
Read more »





Piept de gaina cu legume

30 November 2013
Piept_de_gaina_cu_legumeO reteta delicioasa de piept de gaina cu: ceapa, ardei gras rosu, ardei galben, creveti, suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept de găină ceapă ardei gras roşu,verde şi galben creveţi suc de roşii sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină se curăţă, se spală şi…
Read more »





Retete de post: Sarmale cu orez şi ciuperci

30 November 2013
Sarmale_cu_orez_si_ciuperciSarmale cu orez şi ciuperci din: varza murata, orez, ciuperci, ceapa, marar verde, bulion, sare, piper, boia si cimbru. Ingrediente: 1-2 verze murate 400 g orez 500 g ciuperci 2 cepe tocate 1 legatura marar verde 3-4 linguri cu bulion ulei sare piper boia iute cimbru   Mod de preparare: Lasă varza la desărat, apoi pregăteşte…
Read more »





Cocktail cu vodca si suc de grapefruit

30 November 2013
Cocktail_cu_vodca_si_suc_de_grapefruitCocktail cu vodca si suc de grapefruit din: vodca, bittter, suc de grapefruit, siropd e zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 40 ml vodca 15 ml bitter suc proaspat de grapefruit sirop de zahar suc de lamaie   Mod de preparare: Toarnă toate ingredientele în pahar şi amestecă bine cu o linguriţă. Introdu feliuţa de grepfrut…
Read more »





Reteta zilei: Sos de avocado cu seminte de dovleac picante

30 November 2013
Sos_de_avocado_cu_seminte_de_dovleac_picante_06Sos de avocado cu seminte de dovleac picante din: avocado, ardei iute, ceapa, usturoi, branza feta, coriandru, suc de lamaie, ulei de canola, chimen, sare, seminte de dovleac, piper cayenne.   Ingrediente: 4 avocado , fara samburi si decojite 2 ardei iuti, fara semințe și tocat 2 cepe, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1…
Read more »





Plăcintă umplută cu carne şi vinete

30 November 2013
Retete_8Plăcintă umplută cu carne şi vinete din: foi de placinta, vinete, ardei rgasi, ceapa, carne tocata, pasta de rosii, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 3 vinete 5 ardei grasi 2 cepe 300 g carne tocata 1 lingura pasta de rosii 2 oua sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Somon la cuptor cu legume si bulgur

30 November 2013
Somon_la_cuptor_cu_legume_si_bulgurSomon la cuptor cu legume si bulgur din: somon, bulgur, portocala, esalota, morcov, usturoi, praz, ulei de masline, curcuma, cuisoare, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 650 g somon 150 g bulgur 1 portocala 1 ceaspa esalota 1 morcov 2 catei de usturoi 1/2 fir praz 2 lingurite cu ulei de masline curcuma pudra cuisoare pudra cimbrisor…
Read more »





Prajitura cu nuca, vanilie si ciocolata

30 November 2013
Prajitura_cu_nuca_vanilie_si_ciocolataPrajitura cu nuca, vanilie si ciocolata din: apa, zahar, biscuiti, nuci,unt, cacao, pastaie de vanilie, esenta de vanilie, smantana, ulei, ciocolata. Ingrediente: 150 ml apa 150 g zahar 250 g biscuiti 150 g nuci sau migdale 50 g unt 1 lingura cacao 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie 2 linguri smantana…
Read more »





Retete de post: Ardei umpluţi cu legume

30 November 2013
Ardei_umpluti_cu_legumeO reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, cepa, rosii, sare, piper,ulei, patrunjel Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g ciuperci 50 g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de bulion sare piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei, se adaugă…
Read more »

Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei

30 November 2013
Retete_3Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei din: faina, ulei, smantana, zahar vanilat, oua, carne de iepure, ficat de iepure, maruntaie de iepure, praz, sare, piper, ou, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg faina 100 ml ulei 50 g smantana 1 zahar vanilat 3 oua pentru umplutura: 300 g carne de iepure 1…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu caramel si topping de ciocolata

29 November 2013
Prajitura_cu_caramel_si_topping_de_ciocolata_08Prajitura cu caramel si topping de ciocolata din: zahar brun, faina, nuca de cocos, unt topit, unt, lapte condensat, sirop de zahar, ciocolata neagra, ulei.   Ingrediente aluat: 1 1/2 de cana de zahar brun 1/2 de ceasca de faina 1 cana de nuca de cocos 125g de unt, topit Ingrediente pentru caramel: 30g de…
Read more »





Galuste din cartofi cu carne

29 November 2013
Galuste_din_cartofi_cu_carneGaluste din cartofi cu carne din: cartofi, faina, praf de copt, carne de vita, ardei gras, usturoi, ardei iute, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti si pisati ca pentru piure 1/2 kg faina 1 praf de copt 600 g carne de vita tocata marunt 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi…
Read more »





Salată cu pui şi sos de usturoi

29 November 2013
Salata_cu_pui_si_sos_de_usturoiO reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, rosii cherry, naut, porumb, morcov, arpagic, spanac verde, usturoi, ou, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: două piepturi de pui 300 g roşii cherry 100 g năut 100 g boabe de porumb din conservă un morcov 100 g arpagic 200 g spanac verde 8…
Read more »





Retete culinare: Macrou cu legume

29 November 2013
Macrou_cu_legumeO reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, foi de dafin, rosii, limete, masline, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete 100 g măsline feliate un ardei iute…
Read more »





Tarte de mălai cu şuncă

29 November 2013
Tarte_de_malai_cu_suncaO reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte dulce, oua, zahar tos, unt, sunca, branza, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac baby o…
Read more »





Rulouri de porc umplute

29 November 2013
Rulouri_de_porc_umpluteRulouri de porc umplute din: cotlete de porc, caise, ardei capia, oua, faina integrala, pesmet, ulei, sare, piper, usturoi, otet, ulei de masline, zahar, sare. Ingrediente: 6 cotlete de porc dezosae, a cate 200 g fiecare 200 g caise sau smantana grasa 5 ardei capia 3 oua 100 g faina integrala 50 g pesmet 150…
Read more »





Supa cu legume si carne de vitel

29 November 2013
Supa_cu_legume_si_carne_de_vitelSupa cu legume si carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcovi, radacina de telina, cartofi, pasta de rosii, ardei grasi, ulei, boia dulce, pasta de ardei iute, seminte de chimen, frunze de dafin, patrunjel verde, piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de vitel sau vita 3 cepe 2 morcovi mari 1/2…
Read more »





Pizza cu praz şi nuci

29 November 2013
Pizza_cu_praz_si_nuciO reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline feliate, ardei capia, miez de nuca, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă două linguri cu ulei de măsline o lin­guriţă cu zahăr tos două linguri cu sos pesto 100 g măsline…
Read more »





Crema de branza cu verdeata

29 November 2013
Crema_de_branza_cu_verdeataCrema de branza cu verdeata din: branza dulce, smantana, unt, boia dulce, chimen, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g branza dulce 50 g smantana 50 g unt 1 lingura boia dulce 1 lingurita chimen macinat sare piper 2 fire ceapa verde sau 1 legatura patrunjel verde, pentru decor   Mod de preparare: Cu 1…
Read more »





Supa de ciuperci cu carnat afumat

29 November 2013
Supa_de_ciuperci_cu_carnat_afumatO reteta delicioasa de Supa de ciuperci cu carnat afumat din: ciuperci, ceapa verde, morcovi, carnat afumat, piept d epui, ulei, frunze de patrunjel si smantana. Ingrediente: 150 g ciuperci 100 g ceapa verde 100 g morcovi 100 g carnat afumat 200 g piept de pui fara os 4 linguri ulei frunze de patrunjel smantana…
Read more »





Salata cu sunca si sos de iaurt

29 November 2013
Salata_cu_sunca_si_sos_de_iaurtSalata cu sunca si sos de iaurt din: iaurt, sunca de pasare, cascaval, oua, ardei grasi, castraveti, rosii, marar, sare, piper. Ingrediente: 20 g iaurt simplu 200 g sunca de pasare 100 g cascaval 2 oua 2 ardei grasi 2 castraveti mici 4 rosii 2 legaturi marar sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle…
Read more »





Reteta zilei: Orez salbatic cu ciuperci si verdeata

29 November 2013
Orez_salbatic_cu_ciuperci_si_verdeata_12Orez salbatic cu ciuperci si verdeata din: unt, ceapa, ciuperci, cimbru, sare, piper, salvie, supa de legume, orez salbatic, mere, patrunjel.   Ingrediente: 200gr unt 4 cepe 500gr ciuperci 3 linguri cimbru proaspat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 2 linguri salvie proaspata 5 cesti supa de legume 2 1/2 cesti de orez salbatic 1…
Read more »





Retete de post: Ardei umpluţi cu legume

29 November 2013
Ardei_umpluti_cu_legumeArdei umpluţi cu legume din: ardei grasi, ceapa, cartof, pastarnac, morcov, orez, rosii, suc de rosii, soia granule, legume deshidratate, sare, piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei grasi 2 cepe 1 cartof 1 pastarnac 1 morcov 1 ceasca de orez 2 rosii 1 ceasca suc de rosii 1 ceasca de soia granule 2 lingurite…
Read more »





Chec cu mac si caise

29 November 2013
Chec_cu_mac_si_caiseChec cu mac si caise din: oua, zahar, sare, faina, mac, mar, caise confiate, ulei, praf de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 praf de sare 1 cana faina 250 g mac macinat 1 mar mic 100 g caise confiate 8 linguri ulei 1 plic praf de copt   Mod de preparare: Separi…
Read more »





Salata sarbeasca (Ajvar)

29 November 2013
Ajvar_05Salata sarbeasca (Ajvar) din: ardei, vinete, usturoi, ceapa, ulei, sare, piper, boia dulce, otet.   Ingrediente: 500 g ardei rosii 250 g vinete 2 catei de usturoi 1 ceapa 50 ml ulei sare piper boia dulce putin otet   Mod de preparare: Speli vinetele şi ardeii şi le coci fie pe grătar, fie în cuptor.…
Read more »





Retete de post: Rizoto cu vinete

29 November 2013
Rizoto_cu_vineteRizoto cu vinete din: orez cu bob lung, vinete, boia, ceapa, usturoi, vin, cascaval, piper, zahar, sare si ulei. Ingrediente: 300 g orez cu bob lung 2 vinete potrivite 2 lingurite cu boia dulce 2 cepe 4-5 catei de usturoi 1 pahar cu vin 1 lingurita cu cascaval uscat ras piper negru macinat zahar sare ulei…
Read more »





Clătite de peşte cu ciuperci

29 November 2013
Retete_1Clătite de peşte cu ciuperci din: oua, faina, lapte, file de peste, ciuperci, ceapa, ulei, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 400 g faina 1 l lapte 1 kg fileuri de peste (cod, merluciu, pastrav sau salau) 1/2 kg ciuperci 2 cepe 200 ulei 50 g unt 50 g cascaval sare si piper  …
Read more »





Orez cu carne de cocoş

29 November 2013
Orez_cu_carne_de_cocosOrez cu carne de cocoş din: orez, copane de cocos, piept de cocos, ardei rgasi, morcovi, telina, ciuperci champignon, patrunjel verde, sare, piper, ulei, foaie de dafin. Ingrediente: 200 g orez copanele si piept de cocos 3 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 morcovi 1/4 telina 400 g ciuperci champignon cateva fire de patrunjel verde…
Read more »





Reteta zilei: Piure de cartofi cu aroma de usturoi

29 November 2013
Piure_de_cartofi_cu_aroma_de_usturoi_06Piure de cartofi cu aroma de usturoi din: cartofi, sare, unt, lapte, usturoi.   Ingrediente: 4-5 cartofi Sare 100gr unt 100ml lapte 3 catei de usturoi     Mod de preparare: Curatati cartofii, taiati cuburi, spalati bine, apoi adaugati intr-o oala. Acoperiti cu apa si lasati la fiert 20-25 de minute. Adaugati sare. Scurgeti de…
Read more »





Chili de curcan cu porumb si ceapa verde

29 November 2013
Chili_de_curcan_cu_porumb_si_ceapa_verdeChili de curcan cu porumb si ceapa verde din: ceapa, ulei de masline, chimion, carne de curcan, pasta de ardei iute, rosii, fasole, porumb, tortilla, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru carne 2 lingurite chimion macinat 500 g carne de curcan tocata 1 1/2 lingurita…
Read more »





Placinta sarbeasca cu telemea

29 November 2013
Placinta_sarbeasca_cu_telemeaPlacinta sarbeasca cu telemea din: faina, ulei, untura, apa, ou, sare, telemea de vaca, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 800-850 g faina 1/2 cana ulei 2 linguri untura 1 cana apa 1 ou 1 praf de sare pentru umplutura: 1 kg telemea de vaca, uscata, nu foarte sarata 300-350 g zahar 14 oua 50…
Read more »





Ciorba de cartofi cu varza

29 November 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_varzaCiorba de cartofi cu varza din: cartofi, varza, morcovi, bulion, ceapa, pasta de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel, telina, suc de lamaie si apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi taiati cubulete mici 1 ceapa mare taiatamarunt 1 cana bulion 2 linguri pasta de ardei 1 lingurita concentrat de legume 1…
Read more »





Retete de post: Tocanita de ciuperci cu verdeata

29 November 2013
Tocanita_de_ciuperciTocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, bulion, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 700 g ciuperci 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 2 catei de usturoi 1 lingurita cu patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o, împreună cu usturoiul zdrobit, la călit în două linguri cu ulei şi…
Read more »





Aperitive cu ardei

29 November 2013
Aperitive_cu_ardeiAperitive cu ardei din: ardei verzi, ardei capia, mozzarella, piept de pui, miere, otet balsamic, sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei verzi 2 ardei capia 100 g mozzarella 250 g piept de pui fiert 2 ardei portocalii o lingura miere 2-3 lingurite otet balsamic sare piper 4-5 catei usturoi 3-4 lingri ulei…
Read more »





Placintele cu varza

29 November 2013
Placintele_cu_varzaPlacintele cu varza din: faina, lapte, ou, drojdie uscata, untura, sare, zahar, varza dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 700 ml lapte 1 ou 2 plicuri (14 g) drojdie uscata 100 g untura cate 1 lingurita sare si zahar pentru umplutura: 1 varza dulce 100 ml ulei piper negru macinat sare…
Read more »





Clatite cu sos de ciocolata

29 November 2013
Clatite_cu_sos_de_ciocolataClatite cu sos de ciocolata din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, ulei, smantana, coaja de portocala, nuca, rom, frisca, ciocolata neagra, rom. Ingrediente: pentru clatite: 2 oua 1 pahar faina 1 pahar lapte 1 pahar apa minerala 1 lingura zahar 1 praf de sare 3-4 linguri ulei pentru umplutura: 150 ml smantana dulce 150…
Read more »





Supă de rădăcinoase şi curry

29 November 2013
Ciorbe_si_borsuriIncinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă de coajă şi taie cubuleţe 300g de morcovi, 450g de ridiche albă, 200g de cartofi dulci şi 300g de păstârnac. Stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi 2 linguri pudră de curry. Amestecă bine şi dă la cuptor timp de 40 de minute, până se înmoaie. Pune-le într-o…
Read more »





Langosi cu gem

29 November 2013
Langosi_cu_gemLangosi cu gem din: faina, drojdie uscata, smantana, zahar, oua, gem acrisor, pudra de scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 400 g faina 1 pachet (7 g) drojdie uscata 300 g smantana 2 linguri zahar 3 oua 400 g gem de preferinta acrisor 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1 lingurita pudra de scortisoara 200…
Read more »





Reteta zilei: Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella

29 November 2013
Pizza_de_casa_cu_sunca_cascaval_si_mozzarella_19Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella din:  faina, ou, apa, drojdie, sare, ulei de masline, sunca de praga, carnati, cascaval, mozzarella, sare, piper.   Ingrediente pentru blat:  500 g faina 1 ou 1 cana de apa 1 plic drojdie uscata sare 3 lg ulei masline Ingrediente pentru umplutura: 300gr sunca de praga 4-5 carnati…
Read more »





Ciorba cu carne de porc, varza si ardei iute

29 November 2013
Ciorba_cu_carne_de_porc_varza_smantana_si_ardei_iuteCiorba cu carne de porc, varza si ardei iute din: carne de porc, varza, ceapa, ardei, morcov, bulion de tomate, cimbru, marar, sare, ardei iuti. Ingrediente: 1 kg carne de porc, cu os 1 varza dulce mare 1 ceapa 1 ardei 1 morcov 200 g bulion de tomate cateva fire de cimbru uscat marar uscat…
Read more »





Cocktail de Grepfrut

29 November 2013
Cocktail_de_GrepfrutCocktail de Grepfrut din: grepfrut, sirop de cirese, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 1/2 grepfrut 4 cl siropd e cirese 1 lingurita de zeama de lamaie apa minerala sau naturala       Mod de preparare: Curatam grepfrutul, il desfacem felii si il taiem in bucati mici. Bucatile impreuna cu celelalte ingrediente, le punem…
Read more »





Mancare macedoneana de legume

29 November 2013
Mancare_macedoneana_de_legumeMancare macedoneana de legume din: vanata, dovlecei, cartofi, ardei gras, ulei de masline, rosii, usturoi, sare, piper, menta si apa. Ingrediente: 1 vanata medie 2 dovlecei medii 2 cartofi mari 4 bucati ardei gras verde ulei de masline 1 kg rosii bine coapte 1 capatana de usturoi sare piper 2 fire de menta proaspata 1 cana…
Read more »


Ciorbă cu ouă si tarhon

29 November 2013
Ciorba_cu_oua_si_tarhonCiorbă cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac, ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1 ardei 3 linguri faina 2 linguri unt sau ulei 2 linguri tarhon conservat in otet 1 lingurita zahar 2 oua…
Read more »





Cocktail cu gin

28 November 2013
Cocktail_cu_ginCocktail cu gin din: kiwi, gin, suc de lamaie, sirop de zahar. Ingrediente: 1 kiwi 40 ml gin 10 ml suc de lamaie 20 ml sirop de zahar   Mod de preparare: Pune kiwiul şi rozmarinul în shaker. Cu o lingură sau un pistil pisează-le bine. Toarnă restul ingredientelor şi apoi gheaţa până la ¾…
Read more »





Citricele si beneficiile pe care le au asupra organismului nostru

28 November 2013
Citricele_si_beneficiile_pe_care_le_au_asupra_organismului_nostruSezonul citricelor este un prilej excelent de a consuma aceste fructe din abundenta, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc acestea sanatatii. Portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo sunt delicioase, revigorante si bogate in compusi numiti flavonoizi, cu proprietati anticancerigene. Aceste substante importante s-au dovedit eficiente in inhibarea proliferarii celulelor cancerigene si in prevenirea…
Read more »





3 Retete de Craciun

28 November 2013
RdlRetete de Craciun: Carnati de casa cu usturoi si cimbru Carnati de casa cu usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de porc, usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute. Ingrediente: 5 kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8 catei de usturoi sare piper macinat cimbru…
Read more »





3 Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun

28 November 2013
Cocktail2Retete de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail savuros Cocktail savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala         Mod de preparare: Turnam intr-o…
Read more »





Vârsta maturităţii poate avea efecte asupra siluetei

28 November 2013
SanatateAlimente pe care trebuie să le consumi după 30 de ani.  Totuşi, asta nu înseamnă că, după o anumită etapă a vieţii, cu siguranţă te vei îngrăşa. Din contră, medicul specialist îţi spune ce trebuie să consumi ca să arăţi excelent şi să fii în formă maximă! Necesarul caloric pentru femeile care se află în…
Read more »





Reteta zilei: Negresa cu sos de ciocolata si migdale

28 November 2013
Negresa_cu_sos_de_ciocolata_si_migdale_13Negresa cu sos de ciocolata si migdale din: unt, zahar, oua, cacao, faina, esenta de vanilie, sare, migdale, bezele, zahar pudra, lapte.   Ingrediente: 300gr unt 2 cani de zahar 4 oua 4 linguri cacao 1/2 cana faina 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita de sare 1 cana migdale maruntite 1 ceasca de bezele…
Read more »





Ciorba de afine cu ciolan afumat

28 November 2013
Ciorba_de_afine_cu_ciolan_afumatCiorba de afine cu ciolan afumat din: ciolan, afine, oua, faina, sare, lapte, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ciolan de 1 kg 1 lingura de afine 2 oua 2 linguri faina sare 300 ml lapte 2 linguri smantana patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Speli bine ciolanul si il pui la fiert in 2…
Read more »





Pui in crusta cu sos de branza

28 November 2013
Pui_in_crusta_cu_sos_de_branzaPui in crusta cu sos de branza din: piept de pui, boia, alune, sare, piper, branza mascarpone, branza brie, nucsoara, ghimbir, chivas, ulei de masline, cartofi si unt. Ingrediente: 600 g piept d epui o lingurita boia 100 g alune macinate sare piper negru macinat pentru sos: 100 g branza mascarpone 100 g branza brie un…
Read more »





Salata cu orez si pui

28 November 2013
Salata_cu_orez_si_puiSalata cu orez si pui din: piept de pui, orez, mango, curry, ardei gras, mazare, sare si maioneza. Ingrediente: 200 g piept de pui 200 g orez cu bobul lung 1 mango 1/2 lingurita curry 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 25 g mazare 1/2 lingurita sare maioneza (din 2 oua si ulei)  …
Read more »





Retete de post: Ghiveci cu legume

28 November 2013
Ghiveci_cu_legumeGhiveci cu legume din: varza de Bruxelles, ardei capia, ceapa rosie, orez, sare, piper, boia iute, cimbru, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 2 ardei capia 2 cepe rosii 300 g orez cu bobul rotund sare piper negru macinat o lingurita boia iute cimbru verde si uscat 2 linguri…
Read more »





Foietaj cu ceapa

28 November 2013
Foietaj_cu_ceapaFoietaj cu ceapa din: foietaj, ceapa, masline, mar, usturoi, peste in ulei, rosii, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Mod de preparare: 250 g foietaj (o foaie) 1/2 kg ceapa 100 g masline fara samburi 1 mar verde mai mare 4 catei de usturoi 2 conserve de peste in ulei 2-3 osii ulei sare piper condiment…
Read more »





Mancare de legume si carne la cuptor

28 November 2013
Mancare_de_legume_si_carne_la_cuptorMancare de legume si carne la cuptor din: cartofi, copane, ceapa, morcovi, porumb, mazare, ardei gras, pasta de tomate, piper, ulei, condimente, sare si apa. Ingrediente: 3 cartofi mari 7 copanele (sau copane si piept de pui) 2 cepe potrivite 2 morcovi mai mari 1 cutie porumb fiert 1 mana mazare verde (din conserva) 1 conserva…
Read more »





Chiftelute cu aroma de capere

28 November 2013
Chiftelute_cu_aroma_de_capereChiftelute cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1 ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1 lingurita maghiran uscat 4 linguri patrunjel…
Read more »





Cartofi cu smantana si ficatei

28 November 2013
Cartofi_cu_smantana_si_ficateiCartofi cu smantana si ficatei din: ficatei de pui, cartofi, smantana, oua, sare, piper si condimente. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 1 kg cartofi 200 g smantana 2 oua sare piper condimente   Mod de preparare: Speli ficatul de pui, îl scurgi bine de apă şi îl pui în tigaie în puţin ulei, acoperind totul…
Read more »





Cocktail savuros

28 November 2013
Cocktail_savurosCocktail savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala         Mod de preparare: Turnam intr-o cana zeama de lamaie, sucul de struguri si siropul…
Read more »





Retete de post: Plăcintă cu mere si nuci

28 November 2013
Placinta_cu_mere_si_nuciO reteta savuroasa de Plăcintă cu mere si nuci din: faina, sare, margarina, iaurt de soia, coaja de mere, coaja de lamaie, zahar tos, scortisoara, zahar vanilat, nuci si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 420 g faina un praf sare 250 g margarina 125 g iaurt de soia pentru umplutura: un kg de mere coaja…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado

28 November 2013
Sandwichuri_cu_bacon_rosii_si_avocado_10Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado din: bacon, chifle, rosie, avocado, branza albastra, maioneza, piper.   Ingrediente: 8 felii de bacon 4 chifle 1 rosie, feliata 1 avocado, feliat 4 linguri branza albastra, maruntita 2 linguri de maioneza ½ lingurita piper     Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati baconul si prajiti pe fiecare parte…
Read more »





Lichior de struguri

28 November 2013
Lichior_de_struguriLichior de struguri din: struguri rosii, cuisoare, alcool, zahar si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 kg struguri rosii 3 cuisoare 800 ml alcool de 90 de grade 200 g zahar o pastaie de vanilie     Mod de preparare: Speli boabele de struguri, le speli şi le mărunţeşti, apoi le pui într-o cratiţă pe foc şi…
Read more »





Supă picantă de năut şi vinete

28 November 2013
Supe_6Sotează 1 ceapă tocată într-o lingură ulei de măsline încins într-o cratiţă mare. Adaugă 2 linguri de harissa şi amestecă timp de 2 minute. Pune în cratiţă 2 vinete tăiate cubuleţe şi tăvăleşte-le prin sosul format. Toarnă peste ele 400g de roşii din conservă, 400g de năut din conservă şi 500ml de apă. Adu totul…
Read more »





Prajitura cu mure si coaja de portocala

28 November 2013
Prajitura_cu_mure_si_coaja_de_portocalaPrajitura cu mure si coaja de portocala din: branza dulce, frisca, piscoturi, lapte, zahar pudra, coaja de portocala, gelatina si mure. Ingrediente: 400 g branza dulce 250 g frisca batuta 100 g piscoturi 200 ml lapte 200 g zahar pudra coaja rasa de la 1 portocala 30 g gelatina 150 g mure   Mod de…
Read more »





Retete de post: Supă-cremă de fasole

28 November 2013
Supa_crema_de_fasoleSupă-cremă de fasole din: fasole, apa, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, rosii, seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, condimente, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 600 g fasole fiarta 900 ml apa 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie 5 linguri ulei de masline 4 rosii 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingurita seminte…
Read more »





Paine (Lepinja)

28 November 2013
Lepinja_05Paine (Lepinja) din: faina, sare, zahar, apa, lapte dulce integral, drojdie uscata, ulei.   Ingrediente: 350 g faina 1 lingurita de sare 1 lingura zahar 100-150 ml apa 2 linguri lapte dulce integral 1 plic (7 g) drojdie uscata 1 lingura unt sau ulei       Mod de preparare: Presari drojdia peste laptele călduţ…
Read more »





Tarta cu carne tocata si legume

28 November 2013
Tarta_cu_carne_tocata_si_legumeTarta cu carne tocata si legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata mixta, piper, boia dulce, smantana, lapte si bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g unt moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Crutoane cu aroma de rozmarin

28 November 2013
Crutoane_cu_aroma_de_rozmarin_07Crutoane cu aroma de rozmarin din: bagheta, paine neagra, paine cu tarate de ovaz, frunze de rozmarin, unt, parmezan, praf de usturoi, patrunjel, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bagheta 1 paine neagra sau paine cu tarate de ovaz frunze de rozmarin proaspete ¾ cub de unt 1 cana de parmezan ½ lingurita praf…
Read more »





Pljeskavica sarbeasca

28 November 2013
Pljeskavica_sarbeascaPljeskavica sarbeasca din: carne de vita, carne de porc, ceapa, usturoi, ulei, slanina afumata, cascaval, sare, piper, boia iute, cimbru, ceapa rosie, varza alba, morcov, rosii, mustar, chifle. Ingrediente: 650 g carne de vita 150 g carne de porc 1 ceapa 1-2 linguri ulei 3 catei de usturoi 50-100 g slanina afumata 150-200 g cascaval…
Read more »





Dovlecei cu brânză pane

28 November 2013
Dovlecei_cu_branza_paneDovlecei cu brânză pane din: dovlecel, oua, apa minerala, paine, branza de oi, sare, piper, boia de ardei, frunze de patrunjel si ulei. Ingrediente: 1 dovlecel mare 2 oua 2-3 linguri apa minerala 50 g paine alba 50 g branza de oi sare piper negru boia de ardei dulce 1 lingura frunze de patrunjel tocat ulei…
Read more »





Pâine cu seminţe fără gluten

28 November 2013
Pâine_cu_seminte_fara_glutenPâine cu seminţe fără gluten din: amidon, faina de hrisca, faina de soia, guma de hanthan, drojdie, zahar, lapte, ulei de floarea soarelui, otet de vin alb, seminte si nuci. Ingrediente: 185 g de amidon 300 g faina de hrisca 2 linguri faina de soia 2 lingurite guma de xanthan 7 g drojdie uscata 1 lingura…
Read more »





Supa de fasole cu ardei iute

28 November 2013
Supe_3Sotează 1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline, încins într-o cratiţă mare, timp de 5 minute. Adaugă 1 ardei iute roşu tocat mărunt şi sotează totul încă 5 minute. Presară 1 lingură de oregano uscat şi toarnă 1 conservă de 400g de roşii tocate, 2 conserve de 400g de fasole mixtă şi 800ml…
Read more »





Papricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras

28 November 2013
Papricas_de_ciuperci_cu_usturoi_si_ardei_grasPapricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, ceapa, usturoi, faina, apa, condiment din legume uscate, ulei, patrunjel verde, piper, boia, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon sau de padure 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura faina 1 cana apa 2 lingurite condiment din legume…
Read more »





Terina de rata

28 November 2013
Terina_de_rataTerina de rata din: piept de rata, bacon afumat, pulpe superioare de pui, usturoi, ficatei de pui, ienibahar, boabe de ienupar, patrunjel, coniac, vin, supa de pui si unt. Ingrediente: 1 piept de rata cu piele si fara os (de aproximativ 300g) 300 g felii de bacon afumat 300 g pulpe superioare de pui, fara piele…
Read more »





Trigoane cu ciuperci

28 November 2013
Trigoane_cu_ciuperciTrigoane cu ciuperci din: aluat, ciuperci, ceapa rosie, sare, patrunjel, piper, pesmet, ulei de masline, cascaval si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 800 g ciuperci 1-2 cepe rosii sare o legatura mare patrunjel piper negru macinat 2-3 linguri pesmet 3-4 lingurite ulei de masline 50 g cascaval un galbenus pentru uns   Mod de preparare:…
Read more »





Clatite cu umplutura de legume

28 November 2013
Clatite_cu_umplutura_de_legumeClatite cu umplutura de legume din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, sare, unt, varza alba, ceapa, carne tocata, faina, lapte, cimbru, seminte de chimen, iaurt, untura. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 100 g faina 250 ml lapte 125 ml apa minerala 1 lingura zahar 1 lingura de sare 25 g unt/margarina pentru copt pentru…
Read more »

Reteta zilei: Pateu de casa din ficat de pui

28 November 2013
Pateu_de_casa_din_ficat_de_pui_09Pateu de casa din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, branza dietetica, sare, piper.   Ingrediente: 6-7 ficatei de pui 1 ceapa 150g branza dietetica sare si piper, dupa gust     Mod de preparare: Spalati bine ficateii de pui, curatati si taiati ceapa in sferturi. Puneti intr-o cratita potrivita si fierbeti aproximativ…
Read more »





Ruladă din carne de vită cu ananas

28 November 2013
Retete_7Ruladă din carne de vită cu ananas din: muschi de vita, ananas, seminte de pin, pesmet, parmezan, smantana, menta, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 felii ananas 4 linguri muguri (seminte) pin 1/3 pahar pesmet alb 2 linguri parmezan 2 linguri smantana lichida 2 crengute menta 2 crengute busuioc 2…
Read more »





Spaghete gratinate cu dovlecei

28 November 2013
Spaghete_gratinate_cu_dovleceiSpaghete gratinate cu dovlecei din: spaghete, mozzarella, ulei, sare, piper, pesmet, varza, dovlecei si busuioc. Ingrediente: 1 pachet mic de spaghete 250 g mozzarella 4 linguri ulei sare piper 2-3 linguri pesmet 1 varza mica 2 dovlecei busuioc   Mod de preparare: Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe pachet. Le clăteşti, le scurgi de apă şi…
Read more »





Inghetata cu coniac

28 November 2013
Inghetata_cu_coniacO reteta savuroasa de inghetata cu coniac din: albusuri, zahar pudra, zeama de lamaie, coniac, frisca si gelatina. Ingrediente: 4 albusuri 4 galbenusuri 5 linguri zahar pudra 1 linguri zeama de lamaie 100 ml coniac 250 g frisca batuta 2 pliculete gelatina   Mod de preparare: Inmoi gelatina in 100 ml de apa. Bati albusurile…
Read more »





Rulada de ficat cu branza

28 November 2013
Rulada_de_ficat_cu_branzaRulada de ficat cu branza din: ficatei de pasare, ceapa, unt, branaz dulce, smantana, patrunjel verde, ulei, sare, ienibahar, piper. Ingrediente: 400 g ficatei de pasare 2 cepe 100 g unt 200 g branza dulce 1 lingura smantana 1 legatura patrunjel verde 50 ml ulei sare ienibahar macinat piper   Mod de preparare: Speli ficateii…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de varză de post

28 November 2013
Ciorba_de_varza_de_postCiorbă de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar, cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion. Ingrediente: 100 ml ulei 1 kg varza  ardei grasi 4 l de apa 100 g orez 1 legatura combinata de marar si cimbru 1/2 kg bulion 1 lingurita condiment vegetal 2 linguri faina 1 lingurita…
Read more »





Placinta cu telemea, iaurt si spanac

28 November 2013
Placinta_cu_telemea_iaurt_si_spanacPlacinta cu telemea, iaurt si spanac din: foi de placinta, telemea, praf de copt, iaurt, apa mienrala, oua, smantana, spanac, ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 400 g telemea 1/2 plic praf de copt 400 ml iaurt 150 ml apa minerala 5 oua 200 g smantana 100 g spanac congelat 75 ml ulei sau…
Read more »





Retete pentru Craciun cu porc

27 November 2013
RdlRetete pentru Craciun:   Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc, ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon de porc de cca 2,5 kg,…
Read more »





Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun

27 November 2013
Cocktailuri_6Retete de cocktailuri pentru masa de Craciun:   Cocktail Eastern Sour Cocktail Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime…
Read more »





Alimente pentru masa de seara

27 November 2013
Alimente_1Lupta cu kilogramele in plus este destul de greu de dus, mai ales in cazul persoanelor care au un program destul de incarcat si au nevoie de un aport caloric destul de mare atunci pentru a trece peste stresul de pe parcursul unei zile intregi. Pentru aceste persoane, printre care se regasesc foarte multi dintre…
Read more »





Cum sa va mentineti silueta pe timpul iernii

27 November 2013
Sanatate_3Iarna poate fi un anotimp dificil pentru cei care urmeaza dieta si nu doar din cauza sarbatorilor. Vremea rece poate intrerupe rutina exercitiilor fizice si oamenii petrec mai mult timp in interior. Cand stati mai mult timp in casa este posibil sa faceti exces de anumite produse alimentare, iar acest lucru duce la supraalimentare si,…
Read more »





Meniu #22

27 November 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





5 Retete dulci de Craciun

27 November 2013
Desert_5Retete de Craciun: Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca Tarta cu ciocolata si frisca din:  zahar, faina, amidon, sare, lapte, galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra, aluat de tarta.   Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2 linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani…
Read more »





Despre exercitiile fizice in timpul iernii

27 November 2013
SanatateIn timpul iernii, cand zilele sunt mai scurte si mai intunecoase, este mai greu pentru majoritatea oamenilor sa se mobilizeze sa faca exercitii fizice. Totusi nu exista motive solide de a abandona echipamentul sportiv. Este important ca orice persoana sa isi pastreze forma fizica cu ajutorul activitatii fizice. Exercitiul fizic este o parte esenetiala a…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu sos de caramel

27 November 2013
Clatite_cu_sos_de_caramel_10Clatite cu sos de caramel din: oua, lapte, faina, zahar, sos de caramel.   Ingrediente: 3 oua 500ml lapte 300gr de faina 2 linguri de zahar Sos de caramel, pentru servire     Mod de preparare: Puneti laptele intr-un castron, adaugati oualele. Se amesteca bine. Adaugati zahar si amestecati bine. Cerneti faina si incorporati usor,…
Read more »





Salată de toamnă cu carne de vită

27 November 2013
Salata_de_toamna_cu_carne_de_vitaSalată de toamnă cu carne de vită din: muschi de vitel, cartofi, ardei grasi, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, frunze de patrunjel si lamaie. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 1 kg cartofi 3-4 ardei grasi (rosii, galbeni, verzi) 3 cepe mari 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 100 ml ulei frunze de patrunjel 1 lamaie  …
Read more »





Pacheţele cu legume şi mozzarella

27 November 2013
Pachetele_cu_legume_si_mozzarellaPacheţele cu legume şi mozzarella din: aluat, ardei, unt, mozzarella, busuioc, praz, porumb si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 6 ardei culori diferite 50 g unt 250 g mozzarella busuioc proaspat un fir praz 125 g porumb dulce un galbenus pentru uns   Mod de preparare: Se scoate aluatul de la rece si se lasă…
Read more »





Retete de post: Varză călită cu măsline

27 November 2013
Varza_calita_cu_maslineVarză călită cu măsline din: varza acra, masline, ulei, bulion de rosii, cimbru si piper. Ingrediente: 1 varza acra 100 g masline 200 ml ulei 1 lingura bulion de rosii cimbru piper   Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă şi pui câte puţin în uleiul încins. După ce s-a călit, adaugi boa­bele de piper,…
Read more »





Spaghetti bolognese cu parmezan

27 November 2013
Spaghetti_bolognese_cu_parmezanSpaghetti bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi 2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2 linguri ulei de masline 400 g carne tocata mixta sare…
Read more »





Sarmale cu arahide în sos de arahide

27 November 2013
Sarmale_cu_arahide_în_sos_de_arahideO reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza, sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper, germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide. Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe verzi 50 g arahide prajite si sarate 1 ou 2…
Read more »





Supa de rosii cu usturoi copt

27 November 2013
Supa_de_rosii_cu_usturoi_coptO reteta savuroasa de Supa de rosii cu usturoi copt din: rosii, ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, paprika, supa de legume si smantana. Ingrediente: 1,5 kg rosii bine coapte, taiate jumatati 2 cepe rosii mari, curatate si taiate sferturi 8 catei de usturoi, in coaja cateva ramurele de cimbru 4 linguri ulei de…
Read more »





Ruladă de ciuperci cu cascaval

27 November 2013
Rulada_de_ciuperci_cu_cascavalRuladă de ciuperci cu cascaval din: unt, faina, lapte, oua, cascaval, ciuperci, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt 300 g faina 400 ml lapte 8 oua 100 g cascaval 2 cutii ciuperci 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Pui într-un castron făina, torni peste ea puţin…
Read more »





Ficat de gasca cu carnati si slanina

27 November 2013
Ficat_de_gasca_cu_carnati_si_slaninaFicat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3 rosii sare…
Read more »





File de peste aromat

27 November 2013
File_de_peste_aromatFile de peste aromat din: file de peste, sare grunjoasa, lamai, piper, ulei de masline, usturoi, cimbru si busuioc. Ingrediente: 800 g file de peste sare grunjoasa 1-2 lamai piper negru macinat ulei de masline 6-8 catei usturoi cimbru busuioc proaspat   Mod de preparare: Se porţionează bucăţile de peste, se stropesc cu ulei de măsline,…
Read more »





Bors de vita cu legume si leustean

27 November 2013
bors_vita_legume_leusteanBors de vita cu leustean din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, fasole verde, dovlecel, varza, rosii, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita (piept, rasol) 2 morcovi potriviti ca marime 1 telina mica 2-3 cepe O mana de fasole verde un dovlecel 2 cartofi un sfert de varza 400 ml bors 100…
Read more »





Reteta zilei: Tacos cu carne de vita

27 November 2013
Tacos_cu_carne_de_vita_05Tacos cu carne de vita din: cartof dulce, ulei de masline, varza rosie, coriandru, limeta, carne de vita, chimen, chili, sare, piper, ceapa, tortilla, avocado, sos.   Ingrediente: 1 cartof dulce , cuburi 1 lingura ulei de masline 1 ceasca varza rosie, tocata 1 cana coriandru 1 limeta 1 kg de carne de vita tocata…
Read more »





Retete gustoase: Muschi de porc cu legume

27 November 2013
Muschi_de_porc_cu_legumeMuschi de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet, unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »





Chec cu fistic si cireşe confiate

27 November 2013
Chec_cu_fistic_si_cirese_confiateChec cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g cirese confiate 200 g fistic copt   Mod de preparare: Se curăţă fisticul de coajă şi…
Read more »





Retete de post: Salată de fasole si andive

27 November 2013
Salata_de_fasole_si_andiveSalată de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry, patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de otet sare piper   Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat pentru o noapte. Dimineaţa scurgi apa…
Read more »





Supa de sfecla rosie cu hrean si branza

27 November 2013
Supa_de_sfecla_rosie_cu_hrean_si_branzaSupa de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci, marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii 100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume 50 g smantana 1 lingurita hrean ras sare…
Read more »





Piept de pui umplut cu mere

27 November 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_merePiept de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry. Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi, maruntiti 3 linguri unt 1 mar…
Read more »





Ciulama de ciuperci cu zeama de varza

27 November 2013
Ciulama_de_ciuperci_cu_zeama_de_varzaCiulama de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina, morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat. Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4 linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper cimbru uscat maruntit   Mod de preparare: Pui ciupercile într-un…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu noodles

27 November 2013
Supa_de_pui_cu_noodles_09Supa de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa, usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta, sare, noodles, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 1 lingurita ulei de canola sau de nuca de cocos 1 ceapa,…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro