Retete pentru Craciun:
Briose aromate cu fructe
18 July 2013
Briose
aromate cu fructe din: caise, migdale, faina, malai grisat, praf de
copt, sare, unt, zahar, sirop de artar, oua, lapte, zahar pudra.
Ingrediente: 300 g caise 50 g migdale rase 200 g faina 50 g malai grisat
2 lingurite praf de copt sare 75 g unt 50 g zahar 125 g sirop de artar…Read more »
Mazăre cu frigănele de pâine
18 July 2013
Mazăre
cu frigănele de pâine din: mazare, sare, unt, zahar, marar, paine, ou,
lapte, ulei. Ingrediente: 1 kg mazare tanara 1 lingurita cu sare unt 1
lingura cu zahar marar tocat 10-12 felii de paine 1 ou 1 cana cu lapte 1
pahar cu ulei – pentru friganele Mod de preparare: Curăţaţi mazărea
din…Read more »
Parfe cu mango
18 July 2013
Parfe
cu mango din: oua, zahar, turta dulce, frisca, rom, zahar vanilinat,
mango, rodie, turta dulce. Ingrediente: 2 oua 80 g zahar 75 g turta
dulce 250 g frisca 1 lingura rom 1 plic zahar vanilinat 1 mango 1 rodie
turta dulce pentru decor Mod de preparare: Topeşti la foc mic 60 g
zahăr,…Read more »
Frigarui de creveti cu sferturi de lime
18 July 2013
Frigarui
de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin,
usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 12-16 frunze de
menta, tocate 450 g creveti proaspeti, decorticati 50 g pesmet sferturi
de lamaie, pentru servit Mod de preparare: Inmoaie în apă…Read more »
Salata de rosii picanta
18 July 2013
Salata
de rosii picanta din: rosii, arde gras, usturoi, sare, ulei, marar,
piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 ardei gras 4-5 catei de usturoi sare 3
linguri cu ulei 2 crengute marar piper macinat Mod de preparare:
Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi în două, apoi le tăiaţi felii pe
latul jumătăţilor. Feliile sunt…Read more »
Reteta zilei: Tocanita de porc cu legume
18 July 2013
Tocanita
de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de pui,
cidru de mere, usturoi, frunza de dafin, scortisoara, morcovi, telina,
ceapa, gemd e caise, frunze de cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 1/2
carne de porc taiata cubulete ulei 4 linguri de apa sare 2 cani de supa
de pui 3…Read more »
Frigarui Satay de pui
18 July 2013
Frigarui
Satay de pui din: pulpe de pui, ulei de masline, sos de soia, praf de
chilly, sare. Ingrediente: 8 pulpe de pui superioare dezosate ulei de
masline sos de soia praf de chilly sare Mod de preparare: Ungem cu
ulei pulpele dezosate şi le înfigem pe fiecare în câte o frigăruie. Le
frecăm…Read more »
Prajitura cu caise si esenta de vanilie
18 July 2013
Prajitura
cu caise si esenta de vanilie din: zahar, unt, faina, oua, caise, praf
de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, sare.
Ingrediente: 200 g zahar 200 g unt 200 g faina 4 oua 500 g caise 1/2
plic praf de copt 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingurita esenta
de…Read more »
Supa Tom Yum Goong
18 July 2013
Supa
Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de
pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom
Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o
supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci. La
toate acestea, se adaugă frunze de coriandru,…Read more »
Retete vegetariene: Salata de vinete
18 July 2013
Salata
de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare.
Ingrediente: 4 vinete 4 catei de usturoi – optional 1 ceapa 100 ml ulei
ardei grasi rosii sare Mod de preparare: Coacem vinetele în coajă,
direct pe flacăra aragazului sau pe grătar. Decojim vinetele cât sunt
încă fierbinţi şi le punem pe…Read more »
Prăjitură pentru diabetici
18 July 2013
Prăjitură
pentru diabetici din: mere, coacaze, pesmet, oua, branza fina, praf de
copt, indulcitor, ulei, oua, branza, zeama de lamaie. Ingrediente:
pentru blat: 4 mere + coacaze 200 g pesmet 2 oua 250 g branza fina 1
praf de copt 40 g indulcitor 4 linguri ulei pentru crema: 2 oua 200 g
branza fina 40…Read more »
Salata de varza cu piept de pui
18 July 2013
Salata
de varza cu piept de pui din: varza dulce, piept de pui, suc de lamaie,
ulei de masline, masline dietetica, sare. Ingrediente: 500 g varza
dulce 250 g piept de pui sucul de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline
5-6 masline dietetice sare Mod de preparare: Se curata varza, se
toaca…Read more »
Tartă la tavă asezonata cu cimbru
18 July 2013
Tartă
la tavă asezonata cu cimbru din: faina, zahar, ulei de masline,
galbenus, sare, boabe de fasole, caise, cimbru, smantana, oua, zahar
vanilat, coaja de lamaie, zahar, unt. Ingrediente: aluat: 250 g faina 50
g zahar 50 ml ulei de masline 1 galbenus 1 praf sare boabe de fasole
pentru ingreunat in plus: 1 kg…Read more »
Shake de gutui
18 July 2013
Shake
de gutui din: gutui, portocale, zahar pudra, lichior de cirese, lapte.
Ingrediente: 800 g gutui 200 g portocale 150 g zahar pudra 100 ml
lichior de cirese 1 l lapte Mod de preparare: Gutuile se curata de
coaja si de cotor si se taie felii. Impreuna cu feliile de portocale si
100 ml…Read more »
Reteta zilei: Piept de pui in sos de turmeric
18 July 2013
Piept
de pui in sos de turmeric din: piept de pui, ghimbir, ceapa, lapte de
cocos, ardei iute, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, turmeric.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat cuburi 1 bucata ghimbir ras 1
ceapa, tocata marunt 1 cutie lapte de cocos 1 ardei iute, tocat marunt 3
linguri…Read more »
Pateu vegetarian de măsline
18 July 2013
Pateu
vegetarian de măsline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte,
apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare.
Ingrediente: 20 g masline (o cana) desarate si taiate felii 1 cana de
orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2
lamaie (1 lingura) 5-6 catei de usturoi 1…Read more »
Crema cu mac si cirese
18 July 2013
Crema
cu mac si cirese din: cirese, branza dulce, zahar, smantana, seminte de
mac, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, frunze de menta. Ingrediente:
400 g cirese 200 g branza dulce cremoasa ori branzica de casa 100 g
zahar 100 g smantana gasa 1 lingurita seminte de mac 2 oua 50 g zahar
pudra 1 plic…Read more »
Mini tarte cu carne de pui
18 July 2013
Mini
tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina,
mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de
foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1
lingura unt 1 lingura faina 250 g mazare congelata 200 g smantana sare
piper…Read more »
Chec glasat cu ciocolata
18 July 2013
Chec
glasat cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina,
praf de copt, coaja de portocala, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente:
4 oua 200 g zahar 1/4 pahar ulei 200 ml suc proaspat de portocale 450 g
faina 1/2 pliculet praf de copt coaja unei portocale pentru glazura:
100 g ciocolata neagra 100 ml…Read more »
Varza cu vin si carne
18 July 2013
Varza
cu vin si carne din: varza, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru,
boabe piper, carne de casa afumat, carnati de porc, ciolan de porc, vin
alb sec, cartofi, apa, concentrat de pui, unt. Ingrediente: o varza
alba, dulce 4 cepe un catel usturoi o foaie dafin 1/2 lingurita cimbru 5
boabe piper un carnat…Read more »
Reteta zilei: Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie
17 July 2013
Milkshake
de capsuni cu inghetata de vanilie din: capsuni, lapte, inghetata de
vanilie, esenta de vanilie, gheata, zahar. Ingrediente: 2 pahare
capsuni, feliate c 1 cana de lapte 3 cupe inghetata de vanilie esenta de
vanilie 4 cuburi de gheata 2 linguri zahar Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele in blender…Read more »
Fructe de mare cu orez
17 July 2013
Fructe
de mare cu orez din: ardei gras, ananas, fructe de mare, orez, unt,
praf de curry, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ananas 300 g fructe de
mare semipreparate 100 g orez prefiert 50 g unt praf de curry sare Mod
de preparare: Punem orezul la fiert în apă cu sare. După ce…Read more »
Salata picanta de vita
17 July 2013
Salata
picanta de vita din: ardei gras, ardei iute, ceapa, muschiulet de vita,
frunze de telina, ulei de nuci, piper, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1
ardei iute 1 ceapa 500 g muschiulet de vita frunze de telina ulei de
nuci sau alune piper boabe sare Mod de preparare: Ungem cu ulei
muşchiul de…Read more »
Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov
17 July 2013
Ciorba
de fasole verde cu ceapa si morcov din: fasole verde, ceapa, morcov,
ardei gras, rosii, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei,
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 1
morcov 1 ardei rgas 3 rosii 1 legatura mica de patrunjel 1 lingurita
cimbru sare piper boia dulce de…Read more »
Frigarui de somon cu ananas
17 July 2013
Frigarui
de somon cu ananas din: somon, ananas, usturoi, rozmarin, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 300 g somon 2 linguri cubulete ananas din compot 2
catei usturoi o lingura rozmarin 2 lingurite seminte de fenicul 2
lingurite ulei 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru pentru
gratar: putin ulei Mod de preparare: Somonul se taie…Read more »
Desert de brânză de vaci si fructe
17 July 2013
Desert
de brânză de vaci si fructe din: zmeura, zahar, afine, lamaie, branza
de vaci, frisca. Ingrediente: 125 g zmeura 4 linguri zahar 125 g afine 1
lamaie 500 g branza de vaci 100 g frisca Mod de preparare: Se pisează
zmeura cu furculiţa, se adaugă 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se…Read more »
Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos
17 July 2013
Curry
vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos din: ceapa,
turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry,
pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala,
coriandru, orez, lipii. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4
lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si
tocat…Read more »
Lipii cu branza de vaci
17 July 2013
Lipii
cu branza de vaci din: ridichi, branza de vaci, usturoi, sare, piper,
frunze de salata creata, ardei gras, lipii. Ingrediente: 1 legatura
ridichi 200 g branza de vaci 1 catel de usturoi sare piper cateva frunze
de salata creata 1 ardei rgas rosu 4 lipii sau tortillas (de cumparat)
sos de iaurt Mod…Read more »
Granita de zmeură cu vin spumos
17 July 2013
Granita
de zmeură cu vin spumos din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra,
vin spumos, frunze de menta. Ingrediente: 200 g zmeura 2 linguri lichior
de zmeura 1 lingura zahar pudra 500 ml vin spumos sec cateva frunze de
menta pentu decor Mod de preparare: Speli fructele şi le cureţi de
codiţe. Păstrezi câteva…Read more »
Fasole verde cu carnati
17 July 2013
Fasole
verde cu carnati din: fasole verde, ceapa, carnati, ulei, cimbru,
verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 3 carnati 3
linguri ulei cimbru dupa gust 1 legatura verdeata (patrunjel verde,
marar) sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi fasolea verde,
apoi le speli. Tai ceapa mărunt, rupi fasolea în…Read more »
Retete vegetariene: Cuscus cu legume
17 July 2013
Cuscus
cu legume din: ardei grasi, vanata, dovlecel, cuscus, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi 1 vanata 1 dovlecel 200 g cuscus
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Punem cuş-cuşul într-o
strecurătoare şi ţinem 20 minute pe baie de abur, până se umflă. Spălăm
legumele. Tăiem vânata şi dovlecelul…Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc aromat
17 July 2013
Rasol
de porc aromat din: rasol de porc, usturoi, sare, rozmarin, ulei de
masline, patrunjel, piper. Ingrediente: 1 rasol de porc 8-10 catei de
usturoi, pisat 1 lingurita sare 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 3
linguri ulei de masline 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat piper
negru proaspat macinat Mod de preparare: Dezosati…Read more »
Spuma dulce acrisoara
17 July 2013
Spuma
dulce acrisoara din: mascarpone, gelatina, zahar vanilinat, oua,
maracuja, fructe, biscuiti. Ingrediente: 250 g mascarpone 2,5 foi
gelatina 4 pliculete zahar vanilinat 2 oua pentru capacul de fructe: 4
maracuja (fructul pasiunii) 12 g zahar pentru decor: fructe, la alegere
biscuiti dulci cu susan Mod de preparare: Foile de gelatină se
hidratează în…Read more »
Pui acrisor cu legume
17 July 2013
Pui
acrisor cu legume din: pulpe de pui, cartofi noi, rosii cherry, suc de
lamaie, rozmarin, unt, ulei, patrunel, sare. Ingrediente: 2 pulpe pui 6
cartofi noi 10 rosii cherry suc de lamaie o crenguta rozmarin 50 g unt
100 ml ulei 1/2 legatura patrunjel sare Mod de preparare: Cartofii
bine spălaţi se pun…Read more »
Croasant cu sunca
17 July 2013
Croasant
cu sunca din: aluat de foi, ceapa, sunca de praga, ciuperci champignon,
unt, smantana, amidon, sare, piper, nucsoara, patrunjel, ou.
Ingrediente: 200 g aluat de foi congelat 1 ceapa frantuzeasca 100 g
sunca de Praga 100 g ciuperci champignon 1 lingura unt 150 g smantana 1
lingurita amidon sare piper nucsoara 2 linguri patrunjel…Read more »
Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală
17 July 2013
Ingheţată
cu vanilie şi coajă confiată de portocală din: galbenusuri, zahar
pudra, lapte, smantana degresata, vanilie, coaja de portocala confiata.
Inrgediente: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra 200 ml lapte 250 g smantana
degresata sau 250 ml frisca lichida 1 baton de vanilie sau 1 fiola
esenta de vanilie 2 linguri coaja de portocala confiata…Read more »
Ciocanele cu masline
17 July 2013
Ciocanele
cu masline din: ciocanele de pui, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir,
masline, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8-10 ciocanele 2
cepe 100 ml ulei 4 catei usturoi 1/2 lingurita ghimbir 200 g masline
fara samburi o lamaie cateva fire de patrunjel sare piper Mod de
preparare: Se parlesc ciocanelele la flacara aragazului, se spala…Read more »
Stavrid la cuptor
17 July 2013
Stavrid
la cuptor din: stavrid, patrunjel, usturoi, suc de lamaie, ulei, sare.
Ingrediente: un kg stavrid marunt 2 legaturi patrunjel 8 catei de
usturoi sucul unei lamai 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Se
curăţă peştele, se spală foarte bine în două-trei ape, apoi se înlătură
capetele. Se asază peştii unul lângă celălalt…Read more »
Reteta zilei: Coaste de vita cu sos picant de coacaze
17 July 2013
Coaste
de vita cu sos picant de coacaze din: coaste de vita, jeleu de coacaze,
sos de soia, sos sriracha, fulgi de chili. Ingrediente: 5-6 coaste de
vita 1/2 cana jeleu de coacaze 1 lingura sos de soia 1 lingurita sos
sriracha 1 lingura fulgi chili Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul la…Read more »
Mancare de marar
17 July 2013
Mancare
de marar din: marar, pasta de tomate, ceapa, iaurt, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g marar 6 linguri pasta de tomate 2 cepe iaurt ulei
sare Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt şi căleşti ceapa. Adaugi o
ceaşcă cu apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Pui apoi mărarul tocat,
torni apă cât să-l…Read more »
Chiftelute cu verdeata
17 July 2013
Chiftelute
cu verdeata din: verdeturi asortate, ceapa, usturoi, foaie de dafin,
ulei, pesmet, carne tocata mixta, galbenus, mustar, sare, piper,
rozmarin. Ingrediente: 1 mana verdeturi asortate 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1 foie de dafin 4 linguri ulei 3-4 linguri pesmet 500 g carne
tocata mixta 1 galbenus 1 lingurita mustar sare piper fire…Read more »
Inghetata de ciocolata cu sos si fistic
17 July 2013
Inghetata
de ciocolata cu sos si fistic din: smantana, zahar pudra, oua, zahar
tos, ciocolata amaruie, cacao, sos de ciocolata, fistic, fursecuri.
Ingrediente: 500 ml smantana grasa 110 g zahar pudra 3 oua 75 g zahar
tos 200 g ciocolata amaruie 4 linguri cacao pentru servit: sos de
ciocolata fistic fursecuri Mod de preparare:…Read more »
Salată de paste cu crenvurşti si rosii cherry
17 July 2013
Salată
de paste cu crenvurşti si rosii cherry din: paste, sare, crenvursti,
ceapa rosie, ulei de masline, piper, zahar, rosii cherry, hasmatuchi.
Ingrediente: 200 g paste scurte (fusilli) sare 150 g crenvursti 1 ceapa
rosie 3 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei de masline piper zahar 200 g
rosii cherry 1 legatura hasmatuchi …Read more »
Ingheţată de cocos
17 July 2013
Ingheţată
de cocos din: galbenusuri, lapte, frisca, zahar, zahar vanilinat,
esenta de vanilie, pastaie de vanilie, sos de ciocolata. Ingrediente: 6
galbenusuri 150 ml lapte 200 ml frisca lichida 80 g zahar un pliculet
zahar vanilinat 5 ml esenta de vanilie o pastaie vanilie pentru servit:
sos de ciocolata Mod de preparare: Laptele se…Read more »
Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii
17 July 2013
Salata
de pui la gratar cu quinoa si rosii din: fileuri de pui, quinoa, unt,
ardei iute, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa
rosie, branza feta, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie.
Ingrediente: 400 g fileuri mici de pui pentru salata: 225 g de quinoa 25
g de unt 1 ardei iute…Read more »
Pere cu sos de ciocolata si menta
17 July 2013
O
reteta delicioasa de pere cu: vin rosu dulce, zahar tos, ciocolata
neagra, frisca, zahar vanilat, coniac, nuca, stafide, seminte de
fenicul, menta, migdale, fistic. Ingrediente: un kilogram de pere un
litru vin roşu dulce 200 g zahăr tos 300 g ciocolată neagră 400 ml
frişcă zahăr vanilinat 100 ml coniac 100 g miez de…Read more »
Iaurt cu afine
17 July 2013
Iaurt
cu afine din: afine, iaurt, miere. Ingrediente: 200 g afine 300 g iaurt
simplu miere Mod de preparare: Spălăm bine fructele. Păstrăm câteva
pentru ornarea desertului. Restul de fructe le pasăm în blender,
împreună cu două linguri de miere. Adăugăm piureul obţinut peste iaurt
şi amestecăm uşor. Punem iaurtul in boluri si ornam…Read more »
Reteta zilei: Salata de quinoa cu dressing de maioneza si busuioc
17 July 2013
Salata
de quinoa cu dressing de maioneza si busuioc din: quinoa, rosii,
avocado, nuci de pin, patrunjel, salata verde, sare, piper, busuioc, suc
de lamaie, maioneza, miere. Ingrediente salata: 2 cesti quinoa 3
rosii, cuburi 1 avocado, decojit si taiat cubulete 1 castravete, curatat
si ras 1/4 ceasca nuci de pin, prajite 1/4 ceasca…Read more »
Fasole verde cu rucola, miez de nuca şi parmezan
17 July 2013
Fasole
verde cu rucola, miez de nuca şi parmezan din: ulei de masline
extravirgin, zeama de lamaie, fasole verde, miez de nuca, parmezan.
Ingrediente: 50 ml ulei de masline extravirgin zeama de la 1 lamaie 300 g
fasole verde, curatata si feliata 50 g miez de nuca, tocat mare 50 g
rucola 25 g parmezan, taiat…Read more »
Peste cu andive si paste
17 July 2013
O
reteta delicioasa de paste cu: paste, andive, ceapa, capere, boia
dulce, unt, coniac, oregano, cimbru, ulei de masline, sare, piper,
smantana, iaurt gras. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 300 g paste
colorate 4 andive ceapă două linguri cu capere boia dulce 50 g unt 80 ml
coniac o lingură amestec de oregano şi cimbru…Read more »
Desert cu zmeura si fulgi de nuca de cocos
17 July 2013
Desert
cu zmeura si fulgi de nuca de cocos din: albusuri, galbenusuri, rom,
lichior de menta, zahar, frisca, zmeura, fulgi de nuca de cocos.
Ingrediente: 6 albusuri 2 galbenusuri 2 linguri rom 2 linguri lichior de
menta 200 g zahar 400 ml frisca 500 g zmeura fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:…Read more »
Mere glazurate şi şuncă friptă
17 July 2013
O
reteteta delicioasa de mere glazurate cu: sunca, piper negru, paprika,
zahar brun, telina, mustar, cayenne, sos de mere, zeama de portocale,
ghimbir, mustar uscat, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 5 kg de
şuncă gata preparată 2 linguri piper negru măcinat două linguri paprika
două linguri zahăr brun o lingură sare de ţelină o linguriţă muştar…Read more »
Inghetata cu caise
17 July 2013
Inghetata
cu caise din: oua, lamaie, caise, zahar, frisca. Ingrediente: 4 oua 1
lamaie 10 caise 100 g zahar 300 ml frisca Mod de preparare: Decojim
fructele, scoatem sâmburii şi le pasăm în blender. Batem albuşurile
spumă. Adăugăm zahărul şi sucul de lămâie şi continuăm să batem, până se
întăreşte. Punem gălbenuşurile pe rând,…Read more »
Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofi (video)
16 July 2013
Retete video: Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofiRead more »
Cum se prepara Tarta de ciuperci cu sos olandez cu tarhon si castraveti cu menta (video)
16 July 2013
Retete video: Cum se prepara Tarta de ciuperci cu sos olandez cu tarhon si castraveti cu mentaRead more »
Cum se prepara Salata de radacina de planta cameleon (video)
16 July 2013
Retete video: Cum se prepara Salata de radacina de planta cameleonRead more »
Cum se prepara Bezea de migdale cu sos de caise (video)
16 July 2013
Retete video: Cum se prepara Bezea de migdale cu sos de caiseRead more »
Cum se prepara Salata cu sparanghel (video)
16 July 2013
Retete video: Cum se prepara Salata cu sparanghelRead more »
Cum se prepara Peste unditar cu salsa de rosii si alune (video)
16 July 2013
Retete video: Cum se prepara Peste unditar cu salsa de rosii si aluneRead more »
Reteta zilei: Inghetata de capsuni
16 July 2013
Inghetata
de capsuni din: crema de branza, smantana, capsuni, miere, esenta de
vanilie, sare. Ingrediente: 1 pachet crema de branza 1 jumatate de
ceasca smantana 4 Cupe capsuni ½ ceasca de miere 2 lingurite esenta de
vanilie 1 varf de cutit de sare Mod de preparare: Intr-un blender
puneti crema de branza…Read more »
Doradă la grătar cu ghimbir si usturoi
16 July 2013
Doradă
la grătar cu ghimbir si usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt,
ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion.
Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe
razatoare sau zdrobiti 2 dorade (ni jur de 900 g fiecare sau 4 dorade de
400 g), curatate si eviscerate…Read more »
Pui cu salata
16 July 2013
Pui
cu salata din: piepti de pui, ulei de susan, fulgi de arde iute,
seminte de chimion, piper sichuan, zahar brun, sos de soia, zeama de
lamaie, varza, ceapa rosie, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 4 piepti
de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei de susan cate 1 lingurita
fulgi de ardei iute, seminte…Read more »
Ciorba de peste cu legume dreasa cu smantana
16 July 2013
Ciorba
de peste cu legume dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa,
albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare.
Ingrediente: 2 kg peste 100 ml ulei 150 g morcovi 250 g ceapa 100 g
albitura 400 g cartofi 300 g smantana 3 oua 2 rosii 2 linguri bulion 1
lamaie sare Mod…Read more »
Frigarui cu carne de pui si salsa
16 July 2013
Frigarui
cu carne de pui si salsa din: mix de condimente, ulei de masline, zeama
de lime, ardei galben, rucola, miez de mango, ardei rosu, ceapa verde,
ardei iute. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de
pui 1 lingura ulei de masline zeama de la 1 lime 4 piepti de pui fara
piele,…Read more »
Salata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde
16 July 2013
Salata
cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde din: cartofi noi, fasole
verde, ceapa verde, patrunjel, pastrav afumat, ulei de masline, zeama de
lamaie, otet din vin rosu, mustar cu seminte, sos de hrean.
Ingrediente: 500 g cartofi noi, spalati foarte bine si taiati in
jumatate 300 g fasole verde, curata si feliata 4 cepe…Read more »
Tort de inghetata cu fructe de padure
16 July 2013
Tort
de inghetata cu fructe de padure din: albusuri, fructe de padure,
zahar, lapte, amidon, esenta de vanilie, alune, nuci. Ingrediente: 5
albusuri 500 g fructe de padure 300 g zahar 800 ml lapte 100 g amidon
esenta de vanilie alune nuci Mod de preparare: Spălăm fructele. Le
pasăm în blender, păstrând câteva întregi…Read more »
Dovlecei umpluţi cu carne de pui si legume
16 July 2013
O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu: dovlecei, piept de pui, ,
orez, ceapa, morcov, telina, rosii, faina, ulei, sare, piper, busuioc,
malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: două piepturi de pui un
kilogram dovlecei 200 g orez o ceapă un morcov o felie de ţelină două
conserve de roşii 4 roşii două linguri cu făină…Read more »
Prosciutto cu peşte-spadă
16 July 2013
O
reteta delicioasa de prosciutto cu: peste spada afumat, salvie,
cus-cus, usturoi, crema de cocos, unt. Ingrediente: 2 x 200 g peşte
spadă fript 6 felii de prosciutto 10 frunze de salvie 300 g cuş-cuş
gătit 2 căţei de usturoi o jumătate cană de cremă de cocos un cub de unt
Mod de preparare:…Read more »
Desert cu inghetata
16 July 2013
Desert
cu inghetata din: albusuri, lapte, zahar, amidon, esenta de migdale,
alune, migdale, biscuiti. Ingrediente: 3 albusuri 500 ml lapte 150 g
zahar 50 g amidon esenta de migdale alune migdale biscuiti de diferite
forme Mod de preparare: Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi
esenţa de migdale şi continuă să batem până se întăreşte.…Read more »
Salata cu parizer, castraveti si ardei iute
16 July 2013
Salata
cu parizer, castraveti si ardei iute din: limeta, mustar, zahar, sare,
piper, ulei, ceapa, parizer, castarvete, ardei gras, ceapa verde.
Ingrediente: 1 limeta 1 lingurita mustar 1 praf zahar sare piper 3
linguri ulei 1 ceapa 500 g parizer 1 castravete 1 ardei gras rosu 2 fire
ceapa verde Mod de preparare: Se…Read more »
Reteta zilei: Pui cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert
16 July 2013
Pui
cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert din: piept de pui,
bacon, piper cayenne, praf de usturoi, patrunjel, cuisoare, piper alb,
faina, sirop de artar, whisky, ceapa verde, orez. Ingrediente: 1 piept
de pui, taiat bucati 6 bucati bacon, taiat 1/2 lingurita piper cayenne 1
lingurita praf de usturoi…Read more »
Tarta aromata cu fructe de padure
16 July 2013
Tarta
cu fructe de padure din: aluat martipan, smantana, zahar pudra, apa de
trandafiri, bezele, zmeura, mure, afine, cirese, fulgi de migdale.
Ingrediente: 1 crusta de aluat fraged cu diametru de 23 cm 500 g
martipan 600 ml de smantana pentru frisca 2 linguri de zahar pudra 2
lingurite apa de trandafiri 5 bezele, zdrobite…Read more »
Omletă cu mărar şi roşii
16 July 2013
Omletă
cu mărar şi roşii din: oua, rosii, cascaval, marar, sare, piper.
Ingrediente: 6 oua 2 rosii 150 g cascaval 1 legatura marar sare piper
macinat Mod de preparare: Faci două omlete din cele 6 ouă, puţină sare
şi piper măcinat, pe care le aşezi într-o tigaie mai mare. Tai roşiile
felii subţiri şi…Read more »
Sandvis cu pui si pasta de avocado
16 July 2013
Sandvis
cu pui si pasta de avocado din: morcovi, avocado, suc de limeta,
smantana, sare, piper, curry, piept de pui, ulei, ardei iute, chifle
ciabatta. Ingrediente: 2 morcovi 3 avocado 3 linguri suc de limeta 2
linguri smantana sare piper curry 300 g file de piept de pui 2 linguri
ulei 4 ardie iuti de…Read more »
Tocanita de pui cu legume si patrunjel verde
16 July 2013
Tocanita
de pui cu legume si patrunjel verde din: pui, vin, ulei, ceapa, ardei
gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare,
piper. Ingrediente: 1 pui (1-1,2 kg) 100 ml vin 100 ml ulei 5 cepe 4
ardei grasi 750 g rosii proaspete sau rosii in bulion 1 foaie de dafin
marar patrunjel…Read more »
Cornete cu inghetata de ciocolata
16 July 2013
Cornete
cu inghetata de ciocolata din: albusuri, zahar, frisca, ciocolata,
lapte, esenta de rom, cornete din napolitana. Ingrediente: 4 albusuri
150 g zahar 250 ml frisca 100 g ciocolata 10 ml lapte esenta de rom
cornete din napolitana Mod de preparare: Batem albuşurile spumă.
Adăugăm zahărul şi esenţă de rom şi continuăm să batem…Read more »
Tigaie picanta cu piept de pui
16 July 2013
Tigaie
picanta cu piept de pui din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei,
ardei iute, supa de legume, sare, piper, frunzulite de salvie, ghimbir,
praz. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara piele 2 lingurite ulei
de masline 2 dovlecei mici 1 arde iute 300 ml supa de legume sare piper
2-3 frunzulite de…Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu ierburi proaspete in sos de unt
16 July 2013
Cotlete
de miel cu ierburi proaspete in sos de unt din: cotlete de miel, sare,
ulei de masline, oregano, tahon, patrunjel, unt, coniac, piper.
Ingrediente: 3-4 cotlete de miel sare 1 lingura ulei de masline 2
lingurite oregano proaspat, tocat 2 lingurite tarhon proaspat, tocat 2
lingurite patrunjel proaspat, tocat 2 linguri unt 1/4…Read more »
Sarlota de capsuni cu frisca si piscoturi
16 July 2013
Sarlota
de capsuni cu frisca si piscoturi din: piscoturi, gelatina, capsune,
albusuri, zahar, branza dulce degresata, frisca, capsune, zahar pudra.
Ingrediente: 18 piscoturi 7 foi gelatina alba 500 g capsune 2 albusuri
50 g zahar 400 g branza dulce degresata 125 g frisca pentru decor: 100 g
capsune 125 g frisca 1 plic intaritor de…Read more »
Pina Colada Cocktail
16 July 2013
Pina
Colada Cocktail din: nectar de anans, sirop de cocos, rom alb, frisca
lichida. Ingrediente: 200 ml nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml
rom alb 20 ml frisca lichida Mod de preparare: Folosim un shaker in
care punem romul alb, nectarul de ananas, siropul de cocos si frisca
lichida. Agitam…Read more »
Pui cu legume, ceapa si ou
16 July 2013
Pui
cu legume, ceapa si ou din: piept de pui, ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, oua, gris, marar, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2
morcovi 1 radacina de patrunjel 3 oua 3 linguri gris 1 legatura marar
sare Mod de preparare: Speli pieptul şi îl fierbi. Cureţi legumele, le
fierbi şi…Read more »
Ingheţată de pepene galben cu frisca si zmeura
16 July 2013
Ingheţată
de pepene galben cu frisca si zmeura din: miez de pepene galben,
frisca, miere, esenta de vanilie. Ingrediente: 600 g miez de pepene
galben 200 ml frisca nebatuta 100 g miere 1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în bucăţi mici şi puneţi-le într-un
bol. Adăugaţi frişca, mierea şi vanilia.…Read more »
Piept de pui cu mere si rosii
16 July 2013
Piept
de pui cu mere si rosii din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie,
rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru, sos olandez.
Ingrediente: 800g piept de pui 1 fir de praz 250 g mere 1 lingura zeama
de lamaie 250 g rosii mici sare piper 6 linguri ulei 350 ml supa…Read more »
Ingheţată cu migdale şi topping de vişine
16 July 2013
Ingheţată
cu migdale şi topping de vişine din: lapte, zahar, galbenusuri, sare,
migdale, frisca, zahar vanilinat, amidon, compot de visine. Ingrediente:
175 ml lapte 120 g zahar 4 galbenusuri 1 praf de sare 75 g migdale 200 g
frisca 2 plicuri zahar vanilinat pentru topping: 1 lingura amidon 2
linguri zahar 200 ml zeama de…Read more »
Burgeri cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde
16 July 2013
Burgeri
cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde din: piept de pui, pulpe de
pui, usturoi, ghimbir, ceapa verde, coriandru, sos de peste, ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 2 piepti de pui si 4 pulpe superioare de
pui, fara piele, dezosate si taiate in cuburi mari 3 catei de usturoi 1
bucata de ghimbir…Read more »
Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure
16 July 2013
Ingheţată
cu frişcă şi alune de pădure din: oua, zahar, frisca, alune de padure,
cacao. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 500 ml frisca lichida sau
smantana dulce pentru frisca 100 g alune de padure prajite 1 lingurita
cacao 10 alune intregi, pentru decor Mod de preparare: Separi
albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu…Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si branza feta
16 July 2013
Salata
de castraveti cu avocado si branza feta din: castraveti, sare, avocado,
suc de lamaie, menta, branza feta, ulei de masline, suc de limeta.
Ingrediente: 2 cesti de castraveti taiati (fara seminte) sare 1-2
avocado, decojit si taiat cubulete 1-2 lingurite suc de lamaie proaspat
1/2 ceasca de menta proaspata tocata marunt 1/2 ceasca…Read more »
Spumă fină, de ciocolată albă
16 July 2013
Spumă
fină, de ciocolată albă din: ciocolata alba, frisca, albusuri, zahar
tos, fistic, alune. Ingrediente: 500 g ciocolata alba 400 ml frisca
lichida 10 albusuri 100 g zahar tos pentru decor: cateva cubulete de
ciocolata alba 2 linguri fistic cateva alune Mod de preparare: Rupi
ciocolata în bucăţi şi o topeşti la bain-marie, împreună…Read more »
Mojito Cocktail
16 July 2013
Mojito
Cocktail din: lime, rom, apa mienrala, zahar, gheata, frunze de menta.
Ingrediente: 1 lime 60 ml rom 150 ml apa minerala 25 g zahar gheata
frunze de menta Mod de preparare: Turnăm în shaker romul, apa
minerală, sucul de la lime şi frunze de mentă. Agităm bine. Punem cuburi
de gheaţă şi felii…Read more »
Cartofi cu broccoli şi sparanghel
16 July 2013
Cartofi
cu broccoli şi sparanghel din: cartofi, sparanghel, broccoli, sare,
ulei, ceapa verde, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg sparanghel 1
kg broccoli sare ulei ceapa verde si patrunjel pentru decor Mod de
preparare: Speli toate zarzavaturile. Cartofii cu coajă îi pui într-o
tavă şi îi dai la cuptor pentru 50 de minute.…Read more »
Retete video #1
16 July 2013
Retete
video: Cum se prepara cartofi gratinati cu mere (video) Retete video:
Cum se prepara cartofi gratinati cu mere Read more » Cum se prepara
Lasagna cu legume si plante aromatice (video) Retete video: Cum se
prepara Lasagna cu legume si plante aromatice Read more » Cum se prepara
Salata gradinareasca (video) Retete video:…Read more »
Pui cu fasole şi ceapă roşie
16 July 2013
Pui
cu fasole şi ceapă roşie din: pulpe de pui, sare, piper, fasole,
bulion, vin rosu, supa de pui, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 400 g fasole uscata 450 ml bulion
200 ml vin rosu 200 ml supa de pui 150 g ceapa rosie 6 catei de
usturoi…Read more »
Granita de pepene rosu si cirese
16 July 2013
Granita
de pepene rosu si cirese din: pepene rosu, zahar, cirese, zeama de
lamaie. Ingrediente: 600 g pepene rosu 200 g zahar 200 g cirese zeama de
la 1/2 lamaie Mod de preparare: Alegi cireşe bine coapte. Cureţi
miezul de pepene de sâmburi şi îl presari cu zahăr. Speli cireşele, le
cureţi de codiţe…Read more »
Reteta zilei: Cocktail de fructe cu lichior si vin spumant
15 July 2013
Cocktail
de fructe cu lichior si vin spumant din: zmeura, capsuni, mere, suc de
mere, vin spumant, lichior, zahar. Ingrediente: 1 bol zmeura 3/4
ceasca capsuni taiate cuburi 3/4 cana mere 1 1/2 cani suc de mere 1 1/2
cani vin spumant 1/4 ceasca lichior dupa preferinta 3-4 linguri de zahar
Mod de…Read more »
Cum se prepara cartofi gratinati cu mere (video)
15 July 2013
Retete video: Cum se prepara cartofi gratinati cu mereRead more »
Sufleu de conopidă şi dovlecei
15 July 2013
O
reteta delicioasa de sufleu cu:conopida, dovlecei, ceapa, usturoi,
branza de vaci, branza telemea, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper,
cimbru, sos de rosii picant, sos de cascaval, smantana. Ingrediente: 500
g conopidă doi dovlecei o ceapă 4 căţei de usturoi 300 g brânză de vaci
200 g brânză telemea 200 g caşcaval 4 ouă…Read more »
Cum se prepara Lasagna cu legume si plante aromatice (video)
15 July 2013
Retete video: Cum se prepara Lasagna cu legume si plante aromaticeRead more »
Cum se prepara Salata gradinareasca (video)
15 July 2013
Retete video: Cum se prepara Salata gradinareascaRead more »
SLĂBEŞTI 4 kg în 10 zile (Dieta cu pepene verde)
15 July 2013
SLĂBEŞTI
4 kg în 10 zile! Vrei să mai pierzi câteva kilograme, dar şi să te
bucuri de plăcerile culinare ale verii? Acum, poţi împuşca doi iepuri
dintr-o lovitură: mănânci pepene verde pe săturate şi slăbeşti văzând cu
ochii. Micul dejun Micul dejun este acelaşi în fiecare zi: o felie de
pepene verde, 50 g…Read more »
Slăbeşte 7 kilograme în 7 zile cu leguma minune! (Dieta cu gulii)
15 July 2013
Înrudite
cu varza, broccoli sau conopida, guliile sunt mai puţin populare la
noi. Cu toate astea, nu sunt cu nimic mai prejos decât suratele lor.
Iată o dietă uşoară, de vară, cu gulii de sezon, cu care slăbeşti
garantat 7 kilograme în 7 zile. Spre deosebire de ţările asiatice, la
noi guliile sunt folosite mai…Read more »
Slăbeşte 5 kilograme în 7 zile cu legume de sezon (Dieta cu fasole pastai)
15 July 2013
Fasolea
păstăi este delicioasă şi foarte fragedă în luna iulie. Iată cum poţi
să mănânci bine şi sănătos şi să slăbeşti 5 kilograme în 7 zile cu dieta
cu fasole păstăi. Află totul despre super alimentul lunii iulie:
fasolea păstăi verde şi galbenă. În luna iulie găsim deja la piaţă
fasole păstăi, atât verde, cât…Read more »
Slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile (Dieta cu porumb fiert)
15 July 2013
Porumbul
fiert ne aduce aminte de copilărie, ne face meniul de seară mai uşor şi
rapid de pregătit şi ne încântă, pentru că îl asociem cu vara şi
vacanţa. Porumbul fiert poate fi un aliat în cura de slăbire şi lupta cu
kilogramele în plus. Iată cum se slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10
zile…Read more »
Cum se prepara Ciorba de linte thailandeza (video)
15 July 2013
Retete video: Cum se prepara Ciorba de linte thailandezaRead more »
Cum să ai o siluetă perfectă cu bani puţini
15 July 2013
De
cele mai multe ori, pentru a avea silueta ideală, reprezentantele
sexului frumos investesc enorm în proceduri de înfrumuseţare, ori se
chinuie cu diete drastice. În realitate, soluţiile de a arăta bine sunt
mult mai simple şi deloc costisitoare, iar noi ţi le oferim: Apa noastră
cea de toate zilele În fiecare dimineaţă, pe stomacul…Read more »
Cum se prepara pizzaiola de vita (video)
15 July 2013
Retete video: Cum se prepara pizzaiola de vitaRead more »
Cum se prepara Inghetata de banane (video)
15 July 2013
Retete video: Cum se prepara Inghetata de bananeRead more »
Reteta zilei: Desert racoritor cu afine
15 July 2013
Desert
racoritor cu afine din: afine, zahar, sare, coaja de lamaie, suc de
lamaie, smantana, esenta de vanilie, prajitura. Ingrediente: 2 cani de
afine 1/4 ceasca plus 1 lingura de zahar 1 varf de cutit de sare 1/2
lingurita coaja de lamaie rasa 1 1/2 lingurite de suc proaspat de
lamaie 1 1/3 cesti…Read more »
Pui la gratar cu salata
15 July 2013
Pui
la gratar cu salata din: piept de pui, ulei de masline, amestec de
condimente, fasole boabe, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline,
zeama de lamaie, coriandru. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara
piele 1/2 lingurita ulei de masline 1 lingura amestec de condimente
Cajun (1 lingurita de chimion macinat, seminte de coriandru macinate,…Read more »
Inghetata de kiwi
15 July 2013
Inghetata
de kiwi din: oua, kiwi, zahar, frisca, sirop de ciocolata. Ingrediente:
3 oua 4 kiwi 200 g zahar 200 ml frisca sirop de ciocolata Mod de
preparare: Curăţăm fructele şi le pasăm bine în blender. Batem
albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi continuăm să batem până se întăresc
din nou. Adăugăm gălbenuşurile, frişca şi…Read more »
Cornuri cu carne
15 July 2013
Cornuri
cu carne din: faina, oua, lapte, praf, sare, zahar, drojdie uscata,
apa, unt, ceapa, carne tocata, sare, ardei gras, bulion, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 220 g faina un ou 15 g lapte praf sare 25 g
zahar 1/2 plic drojdie uscata 115 ml apa 15 g unt pentru umplutura: o
ceapa 500 g carne…Read more »
Pulpe de pui cu garnitura de cartofi natur
15 July 2013
Pulpe
de pui cu garnitura de cartofi natur din: pulpe de pui, pasta de rosii,
usturoi, ceapa, ulei de masline, busuioc, cimbrisor, salvie, piper,
sare, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 3 linguri pasta
de rosii 4 catei de usturoi 1 ceapa 4 linguri ulei de masline busuioc
maghiran cimbrisor salvie uscata 10 boabe…Read more »
Clătite cu verdeaţă, măsline si smantana
15 July 2013
Clătite
cu verdeaţă, măsline si smantana din: faina, unt, drojdie, lapte dulce,
oua, masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, frunze de salvie,
piper, smantana, legume de sezon. Ingrediente: 425 g faina 150 g unt 15 g
drojdie 500 ml lapte dulce doua oua 200 g masline feliate o lingurita
de zahar tos sare o lingura…Read more »
Pui umplut pe sare
15 July 2013
Pui
umplut pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de
paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat, pipota. Ingrediente: 1
pui sare grunjoasa ulei de masline miezul de la o felie de paine 1 ceapa
3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota Mod de preparare:
Cureţi puiul, apoi îl speli foarte…Read more »
Ficat de vita cu bere
15 July 2013
Ficat
de vita cu bere din: ficat de vita, lapte, bere, marar, ceapa, sare,
piper. Ingrediente: un kg ficat de vita 500 ml lapte o doza de bere o
legatura marar 2 cepe sare piper Mod de preparare: Se spală ficatul,
se taie fâşii care se pun în lapte şi se lasă 10 minute.…Read more »
Crema de ciocolată cu urdă si cirese
15 July 2013
Crema
de ciocolată cu urdă si cirese din: ciocolata, urda, cirese, zahar,
unt. Ingrediente: 300 g ciocolata negar sau cu lapte 300 g urda
proaspata din lapte de vaca 50 g cirese sau visine 20 g zahar 100 g unt
Mod de preparare: Rupi ciocolata în bucăţele şi o topeşti pe baie de
aburi. Freci…Read more »
Cosmopolitan Cocktail
15 July 2013
Cosmopolitan
Cocktail din: lime, vodca, vin alb, sirop de afine, fulgi de gheata.
Ingrediente: 1 lime 50 ml vodca 50 ml vin alb sec 10 ml sirop de afine
fulgi de gheata Mod de preparare: Punem sucul de la o jumătate de lime
în shaker, adăugăm vodca, vinul sec, siropul de afine şi o…Read more »
Supa aromata de morcov
15 July 2013
Supa
aromata de morcov din: morcov, fenicul, ulei, cartofi, sare, lamaie,
patrunjel. Ingrediente: un kg morcov 1/2 bulb fenicul o lingura ulei 3
cartofi sare pentru servit: cateva felii de lamaie patrunjel Mod de
preparare: Morcovii se taie rondele fine, feniculul se feliază subţire,
iar cartofii se taie cuburi. In oala de fiert supa…Read more »
Varză creaţă umplută
15 July 2013
Varză
creaţă umplută din: varza, carne tocata amestec, faina de orez, sare,
piper, morcovi, ulei, ceapa, apa. Ingrediente: o varza medie 700 g carne
tocata amestec 250 g faina de orez sare piper pentru fiert: 2 morcovi 2
linguri ulei 2 cepe albe uscate 600 ml apa Mod de preparare: Se pune
apă la…Read more »
Reteta zilei: Crochete aromate de peste in crusta de pesmet
15 July 2013
Crochete
de peste in crusta de pesmet din: file de somon, usturoi, praf de
ceapa, ardei iute, boia de ardei, chimen, piper, fulgi de ardei,
oregano, sare, faina, oua, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 1/2
kg file de somn dezosat, taiat bucati 1 lingura usturoi granulat 1
lingurita praf de ceapa 1 lingurita ardei…Read more »
Ciorbă cu carne de vită, smantana si crutoane
15 July 2013
Ciorbă
cu carne de vită, smantana si crutoane din: carne de vita, morcov,
telina, rosii, ceapa verde, ardei grasi, bors, ulei de floarea soarelui,
fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana. Ingrediente: 500 g carne
de vita un morcov o telina mica 5 rosii doua legaturi ceapa verde doi
ardei grasi 300 ml bors 100 ml ulei…Read more »
Pui cu vişine si cartofi noi
15 July 2013
Pui
cu vişine si cartofi noi din: copane, cartofi, ceapa, telina, ulei,
boia iute, praf de cimbru, suc de portocale, visine, visinata, sare,
piper. Ingrediente: 5 copane mari de pui 500 g cartofi noi 200 g ceapa
mica 1 telina mica 2 linguri ulei 1 lingurita boia iute 2 lingurite praf
de cimbru sucul de…Read more »
Frigarui de pui cu seminte de fenicul si chimion
15 July 2013
Frigarui
de pui cu seminte de fenicul si chimion din: pulpe de pui, ulei de
masline, seminte de fenicul, chimion, boia dulce, usturoi, otet de vin
rosu, aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara
piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte
de fenicul, zdrobite 1 lingurita de chimion…Read more »
Ingheţată cu iaurt si lămâie verde
15 July 2013
Ingheţată
cu iaurt si lămâie verde din: iaurt, zahar, zahar vanilinat, smantana,
lamaie verde, mere, zahar, cuisoare. Ingrediente: 750 g iaurt natural
200 g zahar 1 plic zahar vanilinat 3 linguri smantana 2 lamai verzi
pentru decor: 2 lamai 4 mere mari 100 g zahar 2-3 cuisoare Mod de
preparare: Mixezi iaurtul împreună cu…Read more »
Chifteluţe cu dovlecei
15 July 2013
Chifteluţe
cu dovlecei din: dovlecei, telemea de vaca, oua, faina, marar, morcov,
ceapa verde, usturoi verde, ardei iute, bicarbonat de sodiu, sare,
piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: doi dovlecei 100 g telemea
de vaca doua oua 200 g faina o legatura de marar un morcov o legatura
ceapa verde un fir de usturoi verde…Read more »
Pui cu susan si legume
15 July 2013
Pui
cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei, fasole verde,
telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii, ulei de susan.
Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2 ardei 300 g fasole verde
pastai 1 telina 50 g seminte de susan 2 linguri sos de soia o lingura…Read more »
Reteta zilei: Omleta cu cartofi si rozmarin
15 July 2013
Omleta
cu cartofi si rozmarin din: cartof, usturoi, unt, ou, smantnaa,
rozmarin, parmezan, piper alb, sare. Ingrediente: 1 cartof, curatat 1
catel de usturoi, tocat 1 lingura unt 1 ou 1 lingura smantana 1
lingurita rozmarin parmezan ras piper alb sare Mod de preparare:
Taiati cartoful felii subtiri, apoi zaruri. Se topeste untul…Read more »
Pui cu spanac si rosii
15 July 2013
Pui
cu spanac si rosii din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline,
sare, piper, oregano, otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara
piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano
otet balsamic Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi
condimentezi fiecare…Read more »
Tartă pufoasă cu piersici caramelizate
15 July 2013
Tartă
pufoasă cu piersici caramelizate din: piersici, unt, zahar, oua, faina,
lapte, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 1 kg piersici 150 g unt
300 g zahar 6 oua 6 linguri faina 4 linguri lapte 1 fiola esenta de
vanilie sare Mod de preparare: Curăţaţi piersicile de coajă şi
tăiaţi-le în jumătăţi, scoateţi cu grijă…Read more »
Ratatouille aromat
15 July 2013
Ratatouille
aromat din: ulei de masline extravirgin, dovlecei, ardei, ceapa, rosii,
usturoi, cimbru, pasta de rosii, otet din vin alb, coaja de lamaie.
Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 3 dovlecei, taiati in
felii mai groase 1 ardei rosu si 1 ardei galben, taiati in bucati mari 1
ceapa mare, tocata 4 rosii pruna…Read more »
Cartofi cu sunca
15 July 2013
Cartofi
cu sunca din: cartofi, sunca de porc, iaurt, mustar iute, busuioc,
miere, salvie, rosii cherry, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 cartofi
300 g sunca de porc 200 ml iaurt o lingura de mustar iute o lingurita
de busuioc uscat o lingura de miere 6 frunze de salvie 250 g rosii
cherry sare piper o…Read more »
Pui cu sos de branza
15 July 2013
Pui
cu sos de branza din: pui, morcovi, telina, branza de vaci, cascaval,
oua, broccoli, ciuperci, sare, piper, vin, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 2
morcovi 1/2 telina 100 g branza de vaci 100 g cascaval 2 oua 1 buchet
broccoli 4 ciuperci mari sare piper 100 ml vin ulei Mod de preparare:
Cureţi şi…Read more »
Shake aromat de banane
15 July 2013
Shake
aromat de banane din: banane, miere, mere, chefir, lamaie, lapte.
Ingrediente: 400 g banane 100 ml miere 200 g mere 400 ml chefir 1 lamaie
1 l lapte Mod de preparare: Bananele si mere curatate se taie felii
si se mixeaza in blender. Se adauga mierea, chefirul, zeama de lamaie si
la urma…Read more »