Retete de toamna:
Sos de tomate picant
26 August 2013
Sos
de tomate picant din: rosii, piper negru, boia iute, sare, frunze de
telina, otet din vin, seminte de mustar. Ingrediente: 4 kg rosii 2
linguri piper negru 1 lingura boia 2 lingurite ardei iute macinat sare
cate 2 legaturi frunze de telian si de tarhon 150 – 200 ml otet din vin 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne de vita si orez
26 August 2013
Ardei
umpluti cu carne de vita si orez din: ardei, carne de vita, orez,
rosii, rosii in bulion, ceapa, boia dulce, apa, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: un kg ardei de umplut 750 g carne de vita 150 g orez 200 g
rosii o ctuie mica rosii in bulion 2 cepe boia dulce 100 ml apa…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel pe pat de cuscus
26 August 2013
Frigarui
de miel pe pat de cuscus din: miel, cuscus, ceapa verde, rosie,
patrunjel, zeama de lamaie, ulei, boia, piper, sare. Ingrediente: 500 g
miel 250 g cuscus 2 cepe verzi 1 rosie 2 legaturi de patrunjel zeama de
lamaie ulei boia piper sare Mod de preparare: Spală carnea, tai-o în
cuburi medii, dă-o…
Read more »
Read more »
Paella cu ceapa rosie
26 August 2013
Paella
cu ceapa rosie din: creveti, scoici, somon, vin alb, usturoi, ceapa
rosie, ardei gras, sofran, patrunjel verde, ulei, piper, sare.
Ingrediente: 300 g creveti 150 g creveti decorticati 100 g scoici 200 g
somon 150 ml vin alb 3 catei de usturoi 1 ceapa rosie 1 ardei gras
sofran patrunjel verde ulei piper sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ceapa cu parmezan
26 August 2013
Supa
de ceapa cu parmezan din: ceapa, unt, ulei de masline, sare, usturoi,
supa de vita, vin rosu, sos worcestershire, zahar, piper, bagheta,
parmezan, branza. 5 cepe, taiate felii subtiri 2 linguri unt 1 lingura
de ulei de masline 1 lingurita de sare 2 catei de usturoi 4 cesti supa
vita 1/4 ceasca de vin…
Read more »
Read more »
Pastai scazute cu usturoi
26 August 2013
Pastai
scazute cu usturoi din: pastai galbene, usturoi, boia dulce, piper,
sare, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 800 g pastai galbene 8 catei
de usturoi 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper sare 1/4 legatura
patrunjel 2 fire marar verde 4 linguri ulei Mod de preparare: Cureţi
păstăile de capete şi le rupi în 2-3…
Read more »
Read more »
Granita de piersici cu lamaie
26 August 2013
Granita
de piersici cu lamaie din: piersici, lamaie, miere, gheata.
Ingrediente: 4 piersici bine coapte 1 lămâie 2 linguri miere cuburi de
gheață Mod de preparare: Se curăță piersicile de coajă și li se
îndepărtează sâmburii. Se taie cuburi. Se stoarce lămâia și se dizolvă
mierea în sucul obținut. Se pun în blender…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu mere
26 August 2013
Tarta
gustoasa cu mere din: unt, zahar pudra, mere, oua, ulei, faina, praf de
copt, lapte, sare, zahar pudra vanilat. Ingrediente: 100 g unt 4
linguri zahar pudra 3-4 mere mari 2 oua 4 linguri ulei 5 linguri faina 1
pachet praf de copt 2 linguri lapte putina sare zahar pudra vanilat
Mod de…
Read more »
Read more »
Muraturi cu pepeni
26 August 2013
Muraturi
cu pepeni din: castraveti, pepeni, morcovi, conopida, radacina de
telina, ardei iute, marar, boabe de piper, apa, sare grunjoasa,
conservant. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison 1 kg pepeni mici 4-5
morcovi 1 conopida mica 1 radacina de telina cu frunze cativa ardei iuti
cate 1 legatura marar verde si tulpini de marar 1 lingura…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu mei si parmezan
26 August 2013
Ardei
umpluti cu mei si parmezan din: mei, ulei de masline, supa de legume,
parmezan, fulgi de migdale, usturoi, ceapa verde, patrunjel, sare,
piper, rosii cherry, ardei grasi, iaurt, hrean, ceapa verde, sare,
piper. Ingrediente: 200 g mei 2 linguri ulei de masline 500 g supa de
legume 80 g parmezan ras 1 lingura fulgi…
Read more »
Read more »
Pere in sos de branza
26 August 2013
Pere
in sos de branza din: pere, smantana, unt, gorgonzola, masline, miere,
cimbru, sare. Ingrediente: 4 pere 2 linguri cu smantana 100 g unt 50 g
gorgonzola 1 lingura cu masline feliate 2 linguri cu miere cimbru sare
Mod de preparare: Spală perele şi taie-le în două, pe lungime. Scoate
cotorul cu o lingură…
Read more »
Read more »
Dieta raw-vegană, o modă cu două tăişuri (Cât de sănătoasă este, de fapt, mâncarea gătită fără foc? )
26 August 2013
Bombardaţi
zi de zi cu informaţii despre efectele dezastruoase pe care le are
hrana procesată asupra organismului, suntem tot mai tentaţi să renunţăm
la modul tradiţional de a mânca, în favoarea unuia mai natural. Pe val
este, de la o vreme, dieta raw-vegană, care presupune consumarea
alimentelor în starea lor naturală, adică nepreparate termic, şi…
Read more »
Read more »
Porumb murat
26 August 2013
Porumb
murat din: porumb, sare grunjoasa, otet, cuisoare, boabe de piper,
tarhon. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb crud, in lapte 50 g sare
grunjoasa 1 l otet 2-3 cuisoare 1 lingurita boabe de piper 1 legatura
tarhon Mod de preparare: Cureţi boabele de pe ştiuleţii de porumb şi
le pui într-o oală cu apă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gremolata
26 August 2013
Gremolata
din: patrunjel, usturoi, lamaie. Ingrediente: 1 legatura patrunjel,
spalat 1 catel de usturoi 2 lamai Mod de preparare: Spalati si
tocati patrunjelul. Tocati si usturoiul, apoi radeti coaja de la lamai.
Tocati impreuna toate ingredientele foarte marunt. Puneti intr-un borcan
cu capac si fie serviti imediat, fie depozitati la frigider.…
Read more »
Read more »
Ravioli cu rosii, ardei capia si usturoi
26 August 2013
Ravioli
cu rosii, ardei capia si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
rosii, ardei capia, oregano, sare, piper, foaie de dafin, ravioli,
rosii, mozzarella, pesto de busuioc. Ingrediente: 2 cepe frantuzesti 1
catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii decojite 300 g
ardei capia rosii, copti si decojiti oregano sare…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta anti-imbatranire (secretul unei imbatraniri sanatoase)
26 August 2013
Ce
putem manca pentru a imbatrani frumos? Se pare ca toti incercam sa
gasim secretul magic al imbatranirii sanatoase. Sa atasam o eticheta
antiimbatranire pe aproape orice produs si vom vedea cum se golesc
rafturile. Daca incerci sa arati bine, fara a apela la chirurgia
estetica, un ingredient secret il putem gasi chiar sub nasul…
Read more »
Read more »
Orez cu carne de vita si ardei gras
26 August 2013
Orez
cu carne de vita si ardei gras din: orez basmati, ardei iute, ardei
grasi, bacon, ceapa, carne tocata de vita, sare, piper, coriandru, suc
de lamaie. Ingrediente: 250 g orez basmati 1 ardei iute 3 ardei grasi
asortati 100 g bacon 1 ceapa 300 g carne tocata de vita sare piper 1
legatura coriandru…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste
26 August 2013
Supa
cu galuste din: carne de pui, ceapa, morcovi, telina, ardei gras,
cartofi, patrunjel, ulei, gris, oua, bicarbonat de sodiu, sare.
Ingrediente: Pentru supă: 800 g carne de pui 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină
mică 1 ardei gras 3 cartofi mici 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte: 50
ml ulei 120 g griş 2 ouă…
Read more »
Read more »
Clătite cu frişca
26 August 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu: ou, lapte, faina, cacao neagra,
frisca, banana, nectarina, miere. Ingrediente: 1 ou lapte 5-7 linguri
făină 2 linguriţe cacao neagră frişcă 1 banană 1 nectarină 1-2 linguri
miere Mod de preparare: Pui într-un bol oul şi făina, amesteci şi
adaugi lapte „cât cuprinde”, amestecând mereu cu un tel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton cu castravete, ceapa si alge marine
25 August 2013
Salata
de ton cu castravete, ceapa si alge marine din: alge marine, apa, ton,
ceapa verde, castarveti, sare de mare, fulgi de ardei rosu, sos de soia,
ulei de susan, seminte de susan. Ingrediente: 1 pachet alge marine
uscate 1 cana apa, pentru inmuierea algelor 1 bucata ton, taiat cuburi
1/3 cana de ceapa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
25 August 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:zahar, margarina, oua, lapte, miere,
praf de copt, faina, zahar pudra, rom, cacao, ciocolata, nuca de cocos.
Ingrediente blat: 350 g zahăr 70 g margarina 2 ouă 200 ml lapte 2
linguri miere 1 praf de copt 400 g făină Ingrediente glazură: 200 g
zahăr pudră 200 g unt sau…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume si soia
25 August 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: dovlecei, ceapa alba, ceapa rosie,
branza topita, ardei capia, rosie, morcov, pastarnac, telina, oua,
spanac, ketchup, ulei de masline, soia granulata, sare, piper,
condimente pentru friptura. Ingrediente: 2 vinete potrivite 2 dovlecei
tineri 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 4 felii brânză topită sau caşcaval 1
ardei capia 1…
Read more »
Read more »
Dieta de slabire rapida (Dieta de slabire rapida tine 5 zile)
25 August 2013
Dinte
multele diete de slabire, iata o dieta pentru cele care vor sa scape de
acele 2 – 3 kilograme care le dau atita bataie de cap. Dieta de slabire
rapida este simpla, poti minca alimente gustoase, nu trebuie sa o tii
la nesfirsit (durata maxima e de 5 zile) si, nu in ultimul rind,…
Read more »
Read more »
Ciorba de burta cu verdeata
25 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de burta cu: burta de vita, oase de vita,
telina, pastarnac, frunze de dafin, sare, boabe de piper, otet, oua,
smantana, usturoi, patrunjel verde. Ingrediente: 2 oase de vită 1,5 kg
burtă de vită 1 telină 1 bucată păstâmac 2 frunze dafin sare câteva
boabe de piper oţet 4 gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Sandvis cu telina si piept de pui
25 August 2013
Sandvis
cu telina si piept de pui din: smantana, telina, piept d epui,
maioneza, castraveciori murati, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 75 ml smântână 500 g ţelină 300 g piept de pui 50 g
maioneză 4 – 5 castraveciori muraţi zeamă de lămâie sare piper Mod de
preparare: Se fierbe pieptul de pui…
Read more »
Read more »
Diete: Regimul Fricker
25 August 2013
Regimul
Fricker este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca in mod
gradual. Fiind o dieta echilibrata din punct de vedere al aportului de
glucide, proteine si lipide, aspect foarte apreciat de nutritionisti,
metoda este conceputa a fi urmata cel putin sase luni. In ultima sa
carte, medicul Fricker stabileste doua programe de reducere a
greutatii,…
Read more »
Read more »
Salata cu farfalle
25 August 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: farfalle, sos, piept de pui, vanata,
ciuperci, rosii cherry, rucola, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 500 g farfalle sos Olive Barilla 500 g piept de pui 1
vânătă mică 3-4 ciuperci proaspete 200 g roşii cherry rucola (după gust)
sare piper ulei de măsline Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sos picant pentru fripturi
25 August 2013
O
reteta delicioasa de sos picant cu: usturoi, ardei iute verde, sare,
rosii, cimbru uscat, ulei, conserve. Ingrediente : 300 g usturoi 300 g
ardei iuţi verzi 250 g sare 3 kg roşii 30 g cimbru uscat 200 ml ulei
Mod de preparare: Mai întâi, cureţi usturoiul şi speli ardeii şi
roşiile. Dai prin…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac, praz si sunca
25 August 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, lapte, oua, spanac, praz,
sunca, bacon, ceapa verde, usturoi, cascaval, ulei, sare, piper.
Ingrediente : 250 g făină 120 g unt 50ml lapte 2 ouă 500 g spanac 1 praz
100 g şuncă 150 g bacon 1 legătură ceapă verde 2 căţei usturoi 100 g
caşcaval 50…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tabbouleh
25 August 2013
Tabbouleh
din: bulgur, lamaie, patrunjel, menta, praz, rosii, ulei de masline,
sare, ienibahar, castravete. Ingrediente: 1/2 ceasca bulgur 1 lamaie 1
– 2 legaturi patrunjel, spalat 1 legatura de menta, spalata 2 fire praz
2 rosii 1/4 ceasca de ulei de masline 1/2 lingurita de sare 1/4
lingurita praf ienibahar 1 castravete frunze intregi…
Read more »
Read more »
Rulada de ciuperci cu parmezan si ceapa
25 August 2013
Rulada
de ciuperci cu parmezan si ceapa din: lapte, ciuperci, ceapa, parmezan,
unt, faina, oua, sare. Ingrediente: 500 ml lapte 500 g ciuperci 1 ceapa
100 g parmezan 150 g unt 120 g faina 5 oua sare Mod de preparare:
FIerbe laptele si adauga untul. Amesteca pana ce se desface untul, apoi
pune sare…
Read more »
Read more »
File de peste cu pesto rosu si ardei gras
25 August 2013
File
de peste cu pesto rosu si ardei gras din: ardei grasi, usturoi, file de
peste, ceapa, sare, piper, pesto rosu, ulei, supa de peste, vin,
chilli. Ingrediente: 1 ardei gras roșu 1 ardei gras galben 1 ardei gras
verde 1 cățel de usturoi 300 g file de pește 1 ceapă sare piper 1/2
borcan…
Read more »
Read more »
Sandvis cu ou, cascaval si verdeata
25 August 2013
Sandvis
cu ou, cascaval si verdeata din: ulei, unt, cascaval, paine, oua,
rosii, frunze de salata, muguri de soia. Ingrediente: 30 ml ulei 100 g
unt 150 g caşcaval 4 felii de pâine 2 ouă 2 roşii frunze de salată
muguri de soia pentru decor Mod de preparare: Ouăle se prăjesc ochiuri
tari. Se…
Read more »
Read more »
Zacusca de fasole si ardei copti
25 August 2013
Zacusca
de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc
de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu
bob mare 3 kg ardei capia rosii 1 kg ceapa 1 kg morcovi 1 l suc de rosii
1/2 l ulei 4-5 foi de dafin piper negru macinat sare…
Read more »
Read more »
Tocanita de ardei gras cu praz si feta
25 August 2013
Tocanita
de ardei gras cu praz si feta din: ardei gras, praz, cartofi, ulei,
sare, piper, feta, cimbru, usturoi. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1
ardei gras galben 1 fir de praz 800 g cartofi 80 ml ulei sare piper 200 g
feta 1 legatura cimbru 1 catel de usturoi Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Bruschete cu chutney
25 August 2013
Bruschete
cu chutney din: bagheta, mango, branza de vaci, unt, smantana, ghimbir,
zeama de lamaie, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra
1 mango 150 g branza de vaci 200 g unt 1 lingura cu smantana 1
lingurita cu ghimbir ras zeama de lamaie frunze proaspete de busuioc
sare Mod de preparare: Amestecă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana)
25 August 2013
Kimchi
(varza fermentata, specialitate Koreana) din: varza, sare, apa,
usturoi, ghimbir, zahar, praf de fructe de mare, fulgi de ardei rosu,
ridiche, ceapa. Ingrediente: 1 varza koreana sau chinezeasca 1/4
ceasca de sare apa 1 lingura de usturoi ras 1 lingurita ghimbir ras 1
lingurita de zahar 2-3 linguri praf de fructe de mare…
Read more »
Read more »
Patlagele verzi picante
25 August 2013
Patlagele
verzi picante din: patlagele verzi, foi de dafin, ceapa, ardei iute,
boabe de mustar, otet, zahar, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg
patlagele verzi 8-10 foi de dafin 10 cepe 10 ardei iuti 2 linguri boabe
de mustar 1 l otet 1 lingura zahar 1 l apa 1 lingura de sare grunjoasa
Mod…
Read more »
Read more »
Spuma de ciocolata cu fructe de padure
25 August 2013
Spuma
de ciocolata cu fructe de padure din: ciocolata amara, oua, rom, pudra
de cafea solubila, sare, fructe de padure. Ingrediente: 400 g ciocolata
amara (peste 70% acao) 8 oua 70 ml rom 4 lingurite pudra de cafea
solubila 1 praf de sare 200 g fructe de padure la alegere (mure, afine,
zmeura) Mod…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu verdeata
25 August 2013
Legume
la cuptor cu verdeata din: ardei grasi, dovlecei, cartofi, usturoi,
rosii, ceapa, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 4 ardei grasi de culori
diferite 2 dovlecei 4 cartofi 2 catei de usturoi 2-3 rosii o ceapa 6
linguri ulei sare verdeata Mod de preparare: Se curăţă toate legumele
si cartofii se taie rondele, ardeii se…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu miere si busuioc
25 August 2013
Frigarui
de creveti cu miere si busuioc din: creveti, sos de soia, miere, bere
neagra, zeama de lamaie, boia ite, busuioc. Ingrediente: 300 g creveti
decorticati 2 linguri cu sos de soia 1 lingura cu miere 100 ml bere
neagra zeama de lamaie boia iute busuioc Mod de preparare: Spală
creveţii în apă rece…
Read more »
Read more »
Cocktail cu menta si miere
25 August 2013
Cocktail
cu menta si miere din: frunze de menta, miere, bourbon. Ingrediente: 4
frunze de menta 1/2 lingurita miere 60 ml bourbon Mod de
preparare: Intr-un pahar de cocteil se aşază 4 frunze de mentă şi 1/2
linguriţă de miere. Se zdrobesc cu un pisălog de lemn, se amestecă bine
şi se…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu taitei si legume
25 August 2013
Supa
de vita cu taitei si legume din: taitei, rasole de vita, telina,
morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, patrunjel verde.
Ingrediente: 400 g tăieței 1 kg rasol de vită 1 țelină 3 morcovi 1
rădăcină pătrunjel sare piper pătrunjel verde Mod de preparare:
Rasolul se spală și se se fierbe în apă cu…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu ardei gras si ceapa
25 August 2013
Carne
de miel cu ardei gras si ceapa din: carne de miel, ardei gras, ceapa,
fasole pastai, supa de legume, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg
carne de miel 6 ardei rgasi de culori diferite o ceapa mare, alb o
conserva mica fasole pastai 250 ml supa din concentrat de legume 3-4
rosii 50 ml…
Read more »
Read more »
Brioşe cu zmeură şi stafide
25 August 2013
Brioşe
cu zmeură şi stafide din: piscoturi, unt, miere de salcam, rom, branza
de vaci, zahar, smantana, stafide. Ingrediente: 250 g piscoturi 100 g
unt topit 3 linguri miere de salcam 1 esenta rom pentru crema: 250 g
branza dulce de vaci 150 g zahar 3 linguri smantana 100 g stafide tinute
in rom …
Read more »
Read more »
Pastă de cod
25 August 2013
Pastă
de cod din: cod, usturoi, cartofi fainosi, ulei de masline, lapte,
foiae de dafin, sare, piper alb, nucsoara. Ingrediente: 300 g cod uscat 2
catei de usturoi 250 g cartofi fainosi 150 ml ulei de masline 300 ml
lapte 1 foaie de dafin sare si piper alb macinat nucsoara macinata Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de legume
25 August 2013
Musaca
de legume din: vanata, cartofi rosii, ulei de masline, sare, pesmet,
ceapa, usturoi, rosii, vin rosu, oregano, cimbru, scortisoara, foaie de
dafin, sare, piper, caju, lamaie, tofu, faina, sirop de artar, nucsoara.
Ingrediente: 1 vanata 5 cartofi rosii 2 linguri ulei de masline Sare
1/2 ceasca pesmet Ingrediente sos de rosii: 1 lingura…
Read more »
Read more »
Prajitura cu biscuiti si cacao
25 August 2013
Prajitura
cu biscuiti si cacao din: zahar pudra, cacao, lapte, oua, unt, zahar
vanilat, biscuiti cu unt. Ingrediente: 180 g zahar pudra 100 g cacao 6
linguri lapte 3 oua proaspete 375 g unt sau grasime de cocos 3 plicuri
zahar vanilat circa 32 biscuiti cu unt Mod de preparare: Se bat ouăle,
laptele,…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu vinete coapte
25 August 2013
Ghiveci
cu vinete coapte din: vinete, ceapa, ardei gras, gogosar, ulei,
usturoi, rosii cherry, conopida, patrunjel, telina, sare, cimbru, foi de
dafin. Ingrediente: 5 kg vinete 2 kg ceapa 2 kg ardei gras galben si
verde 1 kg gogosar 1 l ulei 1 capatana mare de usturoi 4 kg rosii cherry
1 conopida mare 1…
Read more »
Read more »
Tortulet cu iaurt si sos de afine
25 August 2013
Tortulet
cu iaurt si sos de afine din: biscuiti, migdale, unt, foi de gelatina,
iaurt, zahar, frisca, afine, zahar vanilat, amidon, sos de afine.
Ingrediente: pentru tortulete: 80 g biscuiti integrali 20 g migdale
tocate 30 g unt topit 6 foi de gelatina 400 g iaurt 50 g zahar 150 g
frisca sos de afine:…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu urda si telemea
25 August 2013
Dovlecei
umpluti cu urda si telemea din: dovlecei, urda, telemea, ou, mazare,
marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 150 g urda 150 g
telemea 1 ou 3 linguri de mazare din conserva marar sare piper ulei
Mod de preparare: Speli dovleceii şi îi tai pe jumătate, pe lungime. Cu
ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu branza
25 August 2013
Legume
la cuptor cu branza din: ardei grasi, usturoi, ceapa rosie, pulpa de
dovleac, dovlecei, cimbru, branza camembert, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 2 ardei
grasi verzi 1 capatana de usturoi 2 cepe rosii 300 g pulpa de dovleac 2
dovlecei 1/2 legatura cimbru 4 rotite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu banane si glazura de crema de branza
24 August 2013
Briose
cu banane si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare,
unt, zahar, oua, piure de banane, lapte, esenta de vanilie, fulgi de
ciocolata, crema de branza, zahar pudra, sare, esenta de vanilie,
smantana. Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1/2 lingura praf de copt 1/4
linguriță de sare 8 linguri…
Read more »
Read more »
Diete: Reteta de slabit in 10 pasi
24 August 2013
Scapa
de kilogramele in plus! Pastreaza-ti silueta si starea de
sanatate! CUM? Urmeaza cu incredere reteta de slabit in 10 pasi!
Debordeaza de energie! Reteta mic dejun 40 g de cereale + 150 ml de
lapte semidegresat + 1 iaurt + 1 kiwi 40 g musli fara zahar + 150 ml
lapte semi-degresat 1 baton de…
Read more »
Read more »
Pizza cu salam, rosii si ardei gras
24 August 2013
Pizza
cu salam, rosii si ardei gras din: blat de pizza, ardei gras, ceapa,
rosii, salam uscat, cascaval, ulei. Ingrediente: 4 blaturi de pizza gata
preparate 4 ardei grasi o ceapa 2 rosii 200 g salam uscat 100 g
cascaval 2 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie se încinge
uleiul si se căleşte…
Read more »
Read more »
Granita de capsune cu menta
24 August 2013
Granita
de capsune cu menta din: apa minerala, capsune, lamaie, miere, frunze
de menta. Ingrediente: 500 ml apă minerală 700 g căpșune ½ lămâie 3
linguri miere frunze de mentă Mod de preparare: Se pun în blender
fructele, sucul de lămâie și mierea. Se toarnă apa și se mixează totul.
Se toarnă amestecul într-o…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta cu fructe
24 August 2013
Mai
intii sa aflam citeva lucruri despre digestia alimentelor. Alimentele
care contin multe proteine sunt mai dificil de digerat pentru ca ele
trebuie supuse unei triple actiuni enzimatice: acid clorhidric, apoi
pepsina iar la sfirsit actioneaza amestecul celor doua substante.
Alimentele stau mult timp in stomac si intestin pina sunt digerate.
Acelasi lucru se intimpla…
Read more »
Read more »
Vită la tigaie cu ardei gras
24 August 2013
Vită
la tigaie cu ardei gras din: pulpa de vita, fasole verde, ardei grasi,
ceapa, usturoi, ulei de rapita, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de
vita 300 g fasole verde 4 ardei grasi rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 3
linguri ulei de rapita sare piper Mod de preparare: Carnea de vită…
Read more »
Read more »
Diete: Regim de slabire pentru doua saptamani
24 August 2013
Ca
sa urmati acest regim de slabire este bine sa va faceti proviziile din
timp. Nu e indicat sa va uitati la televizor in timp ce mancati. Vederea
stimuleaza secretiile gastrice si secretiile glandelor salivare dand
senzatia de foame chiar si imediat dupa masa. Daca activitatea zilnica
va solicita foarte mult, suplimentati cantitatea de alimente…
Read more »
Read more »
Sos picant cu tarhon
24 August 2013
Sos
picant cu tarhon din: rosii, telina, tarhon, piper, ardei iute, boia,
sare, otet din vin. Inrgediente: 4 kg rosii 1 telina mare sau 1 legatura
mare de frunze de telina 2 legaturi de tarhon 3-4 ardei iuti 2 linguri
piper negru boia sare 100 ml otet din vin Mod de preparare: Alegi
roşii…
Read more »
Read more »
Dieta cu clatite
24 August 2013
O
reteta de slabit simpla: slabeste un kilogram in doua zile mincind
clatite umplute cu diverse compozitii delicioase, dar si paine
integrala, brinza topita, sunca presata. Prima zi a dietei cu clatite
Mic dejun: - o felie de piine integrala prajita, unsa cu un strat
subtire de unt; 40 g de sunca nu prea grasa…
Read more »
Read more »
Supa rece si racoritoare
24 August 2013
Supa
rece si racoritoare din: rosii, ardei grasi, bagheta, usturoi, busuioc,
supa de legume, ulei de masline, otet de sheery, sare, piper, boia
dulce, piper de cayenne, chimen. Inrgediente: 800 g rosii 2 ardei grasi
rosii 60 g bacgheta veche de-o zi 3 catei de usturoi 8 fire de busuioc
400 ml supa de legume…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola
24 August 2013
Bruschete
cu rosii coapte si sos gorgonzola din: rosii cherry, ulei de masline,
turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute, piper, otet
de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt, faina, lapte,
branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine. Ingrediente sos de rosii:
350 de grame de rosii cherry 350…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu file de miel
24 August 2013
Ardei
umpluti cu file de miel din: ardei gras, usturoi, file d emiel, ulei de
rapita, orez, chimen, coriandru, supa, sare, piper. Ingrediente: 5
ardei grasi rosii 5 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 500 g file de
miel 2 linguri ulei de rapita 1 lingura unt 300 g orez basmati fiert 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Vinete cu ardei capia si rosii
24 August 2013
Vinete
cu ardei capia si rosii din: vinete, ardei capia, rosii, pasta de
romate, faina, ulei, sare, usturoi. Ingrediente: 2-3 vinete 3 ardei
capia 5 rosii 2 linguri pasta de tomate 1 lingura faina ulei sare 3
catei de usturoi (facultativ) Mod de preparare: Cureţi vinetele de
coajă, le tai în sferturi pe lungime…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu varza si morcovi
24 August 2013
Ardei
umpluti cu varza si morcovi din: ardei grasi, varza alba, varza rosie,
morcovi, radacina de telina, radacina de hrean, conopida, sfecla, apa,
otet de vin, sare grunjoasa, crenguta de visin, marar uscat.
Ingrediente: 10 ardei grasi de dimensiune medie 1/2 kg varza alba 1/2 kg
varza rosie 3-4 morcovi mari 1 radacina de telina…
Read more »
Read more »
Supă cu pui şi legume
23 August 2013
Supă
cu pui şi legume din: piept de pui, naut, ardei capia, morcov, telina,
ceapa verde, usturoi verde, boabe de porumb, spanac, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: doi piepti de pui 100 g naut
doi ardei capia un mrocov o telina mica o legatura ceapa verde usturoi
verde 100 g boabe de…
Read more »
Read more »
Fresh de rodii cu miere
23 August 2013
Fresh
de rodii cu miere din: miere, rodii. Ingrediente: 50 g miere 2 rodii
coapte Mod de preparare: Se desfac rodiile și se scot semințele. Se
pun în blender odată cu mierea și se pasează. Se toarnă în pahare și se
servește proaspăt. Fresh de rosii cu miere
Read more »
Read more »
Sos de ardei cu usturoi si ceapa rosie
23 August 2013
Sos
de ardei cu usturoi si ceapa rosie din: ardei, rosii coapte, usturoi,
suc de lime, ulei de masline extravirgin, pasta de ardei iute, ceapa
rosie, frunze de coriandru. Ingrediente: 2 ardei rosii, taiati in
jumatate pe lungime 6 rosii coapte, curatate de seminte 1 catel de
usturoi, zdrobit sucul de la 1 lime 1…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci si marar
23 August 2013
Cartofi
cu ciuperci si marar din: cartofi, faina, ciuperci, unt, ou, ulei,
marar, sare, piper. Ingrediente: 300 g cartofi 25 g făină 300 g ciuperci
100 g unt 1 ou ulei mărar proaspăt sare piper Mod de preparare: Se
fierb cartofii în coajă, se decojesc imediat și se dau pe răzătoarea
mare. Li se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sushi cu ton
23 August 2013
Sushi
cu ton din: foi de alge marine, sare de mare, ulei de susan, ton, sos
de soia, praz, coriandru, seminte de susan negru. Ingrediente: 1
pachet foi de alge marine sare de mare ulei de susan 1 bucata ton, taiat
cuburi 1 lingura de sos de soia 2 fire praz, taiat felii subtiri…
Read more »
Read more »
Omleta cu rosii cherry cu busuioc
23 August 2013
Omleta
cu rosii cherry cu busuioc din: unt, oua, rosii cherry, busuioc, lapte,
sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 6 ouă 10 roșii cherry 2-3 crenguțe
busuioc proaspăt 2 -3 linguri lapte sare piper Mod de preparare:
Roșiile se opăresc în apă clocotită, se decojesc și se toacă mărunt.
Untul se încinge într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de pui si rosii
23 August 2013
Paste
cu carne de pui si rosii din: paste penne, piept de pui, ciuperci,
ardie grasi, dovlecel, rosii, cascaval, sare, piper, verdeata.
Ingrediente: o punga de paste penne 300 g piept de pui 150 g ciuperci
pleurotus 2 ardei grasi de culori diferite un dovlecel cateva rosii mici
200 g cascaval sare piper verdeata …
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu bacon
23 August 2013
Friptura
de porc cu bacon din: cotlete de porc, bacon, cartofi, sare, piper,
rozmarin, usturoi, supa de legume. Inrgediente: 1 kg cotlet de porc 150 g
bacon 1 kg cartofi sare piper rozmarin 1 capatana de usturoi 200 ml
supa de legume Mod de preparare: Cureţi de pieliţe şi speli cotletul.
Il ştergi şi…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de cartofi cu bacon
23 August 2013
Supă-cremă
de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, lapte, unt, bacon, cascaval,
sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g cartofi 2 cepe albe potrivite 1
l lapte 50 g unt 300 g bacon 250 g cascaval sare piper busuioc, pentru
decor Mod de preparare: Pui la fiert un litru de apă cu puţină sare.
Cureţi…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu dulceaţă de afine
23 August 2013
Papanaşi
cu dulceaţă de afine din: branza dulce de vaca, faina, zahar,
bicarbonat, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie, smantana, dulceata de
afine, ulei. Ingrediente: 500 g branza dulce de vaca 400 g faina 100 g
zahar 10 g bicarbonat 2 pliculete zahar vanilat 2 oua coaja rasa de la o
lamaie 500 ml smantana…
Read more »
Read more »
Salata cu oua de prepelita si rucola
23 August 2013
Salata
cu oua de prepelita si rucola din: sparanghel, fenicul, ulei de
masline, otet de xeres, mustar de dijon, oua de prepelita, migdale,
rucola, capere, sunca de parma, patrunjel, ciabatta. Ingrediente: 2
legaturi de sparanghel, cu partea lemnoasa inlaturata 3 capatani mici de
fenicul, taiate in felii subtiri ulei de masline 2 linguri otet de…
Read more »
Read more »
Fresh de portocale
23 August 2013
Fresh
de portocale din: portocale, fructul pasiunii, frunze de menta.
Ingrediente: 2 portocale 2 bucăți fructul pasiunii frunze de mentă Mod
de preparare: Se curăță fructele pasiunii, se taie cuburi și se pasează
în blender. Se adaugă sucul de portocale și se mai mixează puțin. Se
toarnă în pahare, se adaugă felii de portocală…
Read more »
Read more »
Sos pentru iarna
23 August 2013
Sos
pentru iarna din: rosii, ardei capia, frunze de telina, otet, zahar,
ardei iute, busuioc uscat, piper negru, cimbru, sare. Ingrediente: 10 kg
rosii carnoase 2 kg ardei capia 1 legatura frunze de telina 9 frunze de
dafin 350 ml otet 350 – 400 g zahar 2-3 linguri ardei iuti uscati si
rasniti 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceapa caramelizata
23 August 2013
Ceapa
caramelizata din: ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 3-5 kg
ceapa 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de sare Mod de
preparare: Curatati si feliati ceapa subtire. Transferati intr-o cratita
mare. Adaugati ulei de masleine si sare. Puneti capacul si gatiti
cateva ore la foc mic. Amestecati din cand…
Read more »
Read more »
Paste cu tocană de ton
23 August 2013
Paste
cu tocană de ton din: paste, ton, capere, fileuri de ansoa, rosii, ulei
de masline, vin, usturoi, busuioc, masline, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente: 320 g paste scurte 300 g ton 1/2 lingura capere 2 fileuri
de ansoa, taiate bucatele 5 rosii 5 linguri ulei de masline 3 linguri
vin alb sec 2 catei…
Read more »
Read more »
Muraturi cu fructe
23 August 2013
Muraturi
cu fructe din: mere acrisoare, pere, struguri, conopida, patlagele
verzi, radacina de hrean, boabe de mustar, sare grunjoasa, apa.
Ingrediente: 500 g mere acrisoare 500 g pere tari 1 kg struguri albi si
negri 1 conopida de dimenisuni mijlocii 500 g patlagele verzi 1 radacina
de telina cu frunze 2-3 radacini groase de hrean…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză şi mălai
23 August 2013
Plăcintă
cu brânză şi mălai din: faina, unt, apa, drojdie, smantana, branza
telemea, branza de burduf, oua, lamaie, malai, sare, legume de sezon.
Ingrediente: 500 g faina un pachet unt 250 ml apa 20 g drojdie 150 ml
smantana 500 g branza telemea 200 g branza de burduf 5 oua o lamaie 100 g
malai…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu somon afumat
23 August 2013
Cartofi
umpluţi cu somon afumat din: somon afumat, cartofi, ceapa verde,
smantana, maioneza, crema de hrean, sare, piper. Ingrediente: 125 g
somon afumat 4 cartofi de copt, mari 1/2 cana ceapa verde tocata 1/2
cana smantana cu continut redus de grasime sau iaurt simplu 3 linguri
maioneza 3 linguri crema de hrean sare piper …
Read more »
Read more »
Legume pentru supe sau ciorbe
23 August 2013
Legume
pentru supe sau ciorbe din: morcovi, patrunjel, telina, gulii,
pastarnac, varza, rosii, ardei, ceapa alba, frunze de patrunjel verde,
leustean, busuioc, telina, sare grunjoasa neiodata. Ingrediente: cate
300 g morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei
verde si ceapa alba cate 1 legatura frunze de patrunjel verde, leustean,
busuioc si telina 2 linguri…
Read more »
Read more »
Dieta cu 1000 de calorii pe zi
22 August 2013
Dieta
cu 1000 de calorii pe zi contine aproximativ 65 grame de proteine
(25%), 30 grame de lipide (30%) si 110 grame de glucide (45%), care
trebuie repartizate la cele 3 mese principale zilnice astfel: Mic dejun:
lapte degresat (200 ml), 2 iaurturi mici sau 200 grame brinza de vaci,
30 grame piine sau 2…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta Rina de 90 zile (principiile unei diete disociate)
22 August 2013
Dieta
Rina este una dintre cele mai in voga regimuri alimentare ale
momentului. Este vorba de o dieta disociata , cu o durata de 90 zile,
creata de un medic sportiv, ce garanteaza ca vei slabi intre 15 si 20
kilograme. Popularitatea dietei Rina se datoreaza faptului ca ea chiar
functioneaza, este usor de urmat…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta Paleo
22 August 2013
Dieta
paleo este cel mai sănătos mod de alimentaţie care se bazează pe fondul
genetic al corpului omenesc. Alimentele rafinate şi prelucrate pe care
le consumăm frecvent reprezintă cauza bolilor şi dezechilibrelor din
organismul nostru, cauzând deopotrivă şi creşterea în greutate, dar şi
probleme precum infertilitate sau depresie. Paleodieta (dieta
paleolitică) susţine astfel consumul de…
Read more »
Read more »
Diete: Dieta ketogenica
22 August 2013
Chiar
daca este una dintre cele mai controversate diete, Dieta ketogenica are
milioane de sustinatori in intreaga lume si s-a dovedit a fi extrem de
eficienta in lupta impotriva kilogramelor in plus. Aceasta dieta este
axata pe consumul alimentelor bogate in proteine si reducerea sau
eliminarea carbohidratilor (legume, fructe, cereale, dulciuri). In acest
fel depozitele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu fructe
22 August 2013
Prajitura
delicioasa cu fructe din: unt, zahar brun, fructe, ierburi proaspete,
faina, praf de copt, sare, oua, vanilie. Ingrediente pentru topping: 3
linguri de unt nesarat 1/4 cana de zahar brun 2-3 cani de fructe, dupa
preferinta 3-4 linguri ierburi proaspete, tocate Ingrediente pentru
blat: 12 linguri unt nesarat, la temperatura camerei 3/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Fresh de piersici cu miere si lamaie
22 August 2013
Fresh
de piersici cu miere si lamaie din: miere, piersici, lamaie.
Ingrediente: 50 g miere 4 piersici proaspete 1 lămâie Mod de
preparare: Se stoarce lămâia. Sucul obținut se amestecă cu mierea. Se
spală fructele, se decojesc, se scoate sâmburele și se taie bucăți. Se
pasează în blender odată cu sucul de lămâie. Se…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovlecei şi carpaccio
22 August 2013
Pizza
cu dovlecei şi carpaccio din: dovlecei, ardei capia, carcaccio de vita,
ceapa verde, masline, rosii, apa, zahar tos, drojdie, faina, ulei de
masline, cascaval, sare, piper, oregano. Ingrediente: un dovlecel doi
ardei capia 300 g carpaccio de vita o legatura ceapa verde 100 g masline
feliate doua rosii 300 ml apa zahar tos 7…
Read more »
Read more »
Dovlecei marinati
22 August 2013
Dovlecei
marinati din: dovlecei, usturoi, apa, otet, sare, piper, zahar,
morcovi, rosii. Ingrediente: 10 dovlecei tineri, spalati si taiati dupa
preferinta 3 capatani de usturoi, curatati si tocati 250 ml apa 150 ml
otet sare piper boabe 3 linguri zahar 3 morcovi, curatati si taiati
rondele 4 rosii, spalate si taiate cuburi Mod de…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor
22 August 2013
Dovlecei
la cuptor din: cartofi dulci, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, seminte
de floarea soarelui, semnte de in, ulei de masline, cimbru, sare, piper,
ceapa verde, usturoi verde. Ingrediente: doi cartofi dulci doi dovlecei
4 rosii o ceapa 4 catei de usturoi 50 g seminte de floarea soarelui 25 g
seminte de in 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Placinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata
22 August 2013
Placinta
haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata din: lapte, aluat, ficat
de vita, carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ulei de floarea
soarelui, ou, sare, piper. Ingrediente: 300 ml lapte 500 g aluat foitaj
200 g ficat de vită sau de porc 200 g carne tocată de vită 2-3 linguri
pesmet 2 căței…
Read more »
Read more »
Cocktail Kamikaze cu nuca de cocos
22 August 2013
Cocktail
Kamikaze cu nuca de cocos din: nuca de cocos, suc de ananas, piure de
lamaie, gheata si lamaie. Ingrediente: 60ml rom de nuca de cocos 30ml
suc de ananas 23ml piure de lamaie 1 cana gheata zdrobita 1 felie lamaie
Mod de preparare: Se toarna ingredientele in shaker, se agita și se
strecoara…
Read more »
Read more »
Omleta cu mazare si somon afumat
22 August 2013
Omleta
cu mazare si somon afumat din: ulei de masline, somon afumat, mazare,
oua, ceapa verde, capere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 30 ml
ulei de măsline 200 g somon afumat 250 g mazăre din conservă 6 ouă ceapă
verde capere sare piper pătrunjel uscat Mod de preparare: Se taie
ceapa verde mărunt și 100…
Read more »
Read more »
Merluciu gratinat
22 August 2013
Merluciu
gratinat din: fileuri de merluciu, patrunjel, ulei de masline, otet din
vin alb, rosii, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fileuri de
merluciu 1 legatura patrunjel 100 ml ulei de masline 3 linguri otet din
vin alb 8 rosii medii, taiate jumatati 4-5 linguri pesmet sare si piper
Mod de preparare: Curăţaţi cu…
Read more »
Read more »
Vinete cu ton si capere
22 August 2013
Vinete
cu ton si capere din: vinete, sare, ulei de masline, piper negru, ton,
vin, capere, lime. Ingrediente: 2 vinete mari sare 2 linguri ulei de
măsline Piper negru 1 conservă de ton (în ulei) 100 ml vin alb sec 60 g
capere 1 lime Mod de preparare: Vinetele se spală și se taie…
Read more »
Read more »