Retete pentru Craciun:
Scoici cu rosii coapte
4 August 2013
Scoici
cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi,
vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii
mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon
sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper Mod de
preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase marinate
4 August 2013
Chiftelute
marinate din: chiftelute, suc de rosii, apa, ulei, otet, frunza de
dafin, faina, sare. Ingrediente: 20 chifteluțe prăjite Sosul: 250 ml suc
de roșii 250 ml apă 50 ml ulei 5 ml oțet 1 frunză de dafin 1 lingură
făină sare Mod de preparare: Se încinge uleiul și se prăjește făina
timp de…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu taitei si legume
4 August 2013
Supa
de gaina cu taitei si legume din: tacam de gaina, morcovi, ceapa,
telina, albitura, paste, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 tacam de
gaina 2 morcovi, tocati cubulete 1 ceapa, tocata 1 telina, tocata
cubulete 1 albitura, taiata marunt 1 mana de paste 1 legatura de
patrunjel, tocata fin sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita cu legume
4 August 2013
Vita
cu legume in: ulei, friptura de vita, ceapa, mazare, morcov, ardei
gras, coaja de portocala, suc de portocala, sos de soia, ulei de susan,
ghimbir, usturoi, zahar brun, susan, ceapa verde, orez. Ingrediente: 1
½ linguri ulei 1 ½ kg friptura de vita 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ½
cani mazare dulce…
Read more »
Read more »
Placinta cu caise si chefir
4 August 2013
Placinta
cu caise si chefir din: caise, chefir, faina, ou, bicarbonat, zeama de
lamaie, esenta de rom, sare, ulei. Ingrediente: 500 g caise 500 ml
chefir 650 g faina 1 ou 1/2 lingurita bicarbonat 1 lingura cu zeama de
lamaie 1 fiola esenta de rom sare ulei Mod de preparare: Intr-un
castron, bati oul…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu legume si garnitura de cartofi
4 August 2013
Frigarui
de pui cu legume si garnitua de cartofi din: pulpe superioare de pui,
ceapa, ciupercute, vinete, ardei rgasi, dovlecei, cartofi, sare,
usturoi, piper, chilli, ulei. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 2
cepe 20 ciupercute Champignon 2 vinete 4 ardei grasi 2 dovlecei 500 g
cartofi, curatati si taiati cuburi sare 2 catei de…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă cu brânză si cimbru
4 August 2013
Mămăliguţă
cu brânză si cimbru din: malai, apa, sare, ceapa, cimbru, ulei de
masline, otet din vin si branza de burduf. Ingrediente: 300 g malai 1 l
apa 1 lingurita sare 3 cepe 3 crengute de cimbru 30 ml ulei de masline
20 ml otet din otet 200 g branza de burduf Mod de…
Read more »
Read more »
Tartine rumenite
4 August 2013
Tartine
rumenite din: cas, cimbru, sunca de praga, ulei de floarea soarelui
sparanghel, rosii cherry, paine crocanta, usturoi, ulei de masline, otet
balsamic. Ingrediente: 200 g cas proaspat 1 lingura cimbru, maruntit 8
felii sunca de Praga 2 linguri ulei de floarea soarelui 350 g sparanghel
o mana de rosii cherry 4 felii de paine…
Read more »
Read more »
Păstrăvi pe grătar
4 August 2013
Păstrăvi
pe grătar din: unt, pastravi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 100 g unt 6 păstrăvi proaspeți ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se curăță păstrăvii și se spală bine. În interiorul
fiecărui pește se pune un cubuleț de unt și se presară sare și piper. Pe
exterior se ung cu…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti cruzi
4 August 2013
Supa
rece de castraveti cruzi din: morcovi, telina, ceapa, albitura,
castarveti, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 morcovi 1
telina 1 ceapa albitura 2 castraveti mari 1 cana cu smantana sare piper
marar Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, ţelina şi ceapa, le tăiaţi
în două, le spălaţi. Puneţi la fiert morcovii şi ţelina în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii cu ierburi aromatice in aluat
4 August 2013
Rosii
cu ierburi aromatice in aluat din: paine, oua, lapte, piper, busuioc,
rozmarin, patrunjel, ceapa verde, usturoi, rosii cherry, branza cheddar.
Ingrediente: 3 cupe resturi de paine sau chifle, cuburi 3 oua, batute
1 cana de lapte ½ lingurita piper negru 1 lingura busuioc proaspat,
tocat 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1 lingura patrunjel…
Read more »
Read more »
Limonada alcoolizata
4 August 2013
Limonada
alcoolizata din: frunze de menta, zahar tos, whisky, limonada, lamaie.
Ingrediente: 8 frunze de menta plus 1 pentru servit 1 lingurita zahar
tos 50 ml whisky limonada felii de lamaie pentru ornat Mod de
preparare: Zdrobeşte frunzele de mentă cu zahărul şi nişte gheaţă
zdrobită – cu ajutorul unei linguri de lemn sau…
Read more »
Read more »
Salata acrisoara cu varza rosie si morcovi
4 August 2013
Salata
acrisoara cu varza rosie si morcovi din: zeama de lamaie, coaja de
lamaie, zahar tos, sos tabasco, sos pentru gratar, maioneza, varza
rosie, ceapa rosie, morcovi, patrunjel. Ingrediente: zeama si coaja de
la 2 lamai 2 linguite zahar tos 1 lingura piure de rosii cateva picaturi
de sos tabasco 2 linguri sos pentru gratar…
Read more »
Read more »
Legume rumenite cu salsa si guacamole
4 August 2013
Legume
rumenite cu salsa si guacamole din: cartofi, boia iute, ardei iute,
telemea, vinegreta, salsa, guacamole, patrunjel. Ingrediente: 1 kg
cartofi sau cartofi dulci – dupa preferinta un praf generos de boia iute
2 ardie iuti, tocati 150 g telemea razuita 100 ml vinegreta cu mustar
200 g salsa proaspata 200 g guacamole 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă răcoritoare
4 August 2013
Supă
răcoritoare din: castraveciori, smantana, chimen, usturoi, marar verde,
ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 8 castraveciori proaspeti 500 ml
smantana rece 1 lingurita chimen macinat 2 catei de usturoi 1 legatura
marar verde 1 ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Spălaţi
legumele şi scurgeţi-le de apă. Cu ajutorul unui blender mărunţiţi
castraveciorii,…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu sos de mere
4 August 2013
Friptura
de porc cu sos de mere din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de
salvie, mere, zahar brun, cartofi copti, legume verzi. Ingrediente: 1
lamaie, taiata pe jumatate 4 bucati muschiulet de porc, a cate 150 g
fiecare pentru sosul de mere: 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier
3 mere decojite si tocate 1…
Read more »
Read more »
Salata cu sos dulce acrisor
4 August 2013
Salata
cu sos dulce acrisor din: salata verde, loboda rosie, frunze de telina,
ceapa verde, lamaie, miere, ulei de masline, alune de padure, seminte
de floarea soarelui. Ingrediente: 2 salate verzi mari sau 4 mai mici 1
legatura loboda rosie 1 legatura frunze de telina 1 legatura ceapa verde
1 lamaie 2 linguri miere 1…
Read more »
Read more »
Tartelete cu brânză si cimbru
4 August 2013
Tartelete
cu brânză si cimbru din: aluat pentru foitaj, cimbru verde, branza
mozzarella, branza brie, rosii, smantana, ou, sare, piper. Ingrediente: 1
pachet aluat pentru foitaj 2 crengute cimbru verde 100 g branza
mozzarella 100 g branza brie 1 rosie mare sau 3-4 rosii cherry 100 g
smantana 1 ou sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu afine
4 August 2013
Cheesecake
cu afine din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, suc
de lamaie, zahar fin, branza de vaci, gris, afine, gem de afine.
Ingrediente: 225 g biscuiti cu cacao zdrobiti 115 g unt moale 3
galbenusuri coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 linguri suc de lamaie 60 g
zahar fin 500 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite
4 August 2013
Salata
de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite din: fasole verde, rosii,
usturoi, ardei gras, otet balsamic, ulei de masline, piper, busuioc,
pesto, nuci. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceasca de rosii 4 catei
de usturoi 1 ardei gras rosu (cuburi) 1/4 ceasca otet balsamic 1/4
ceasca ulei de masline 1/2…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de ardei iute
4 August 2013
Dulceaţă
de ardei iute din: ardei iute, otet de mere, zahar tos. Ingrediente:
500 g ardei iuti 500 ml otet de mere 500 g zahar tos Mod de preparare:
Pui ardeii într-un vas cu apă rece, îi speli bine şi începi curăţarea
lor de nervuri şi seminţe. Tai ardeii în bucăţi mai mici şi…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte cu verdeata si crutoane
4 August 2013
Supa
crema de linte cu verdeata si crutoane din: linte, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, otet, patrunjel verde, sare, piper, crutoane cu
usturoi. Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 pătrunjel rădăcină ½
lingură oțet 1 pătrunjel verde sare piper crutoane cu usturoi Mod de
preparare: Se fierbe lintea în apă cu…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne de porc si mere
4 August 2013
Rulada cu carne de porc si mere din: carne de porc, mere, oua, chifla,
lapte dulce pasteurizat, ceapa, cimbru, ulei, piper, sare. Ingrediente:
300 g carne de porc 3 mere acrisoare 2 oua 1 chifla 150 ml lapte dulce
pasteurizat 1 ceapa mica 2-3 fire cimbru verde sau 1 lingurita cimbru
uscat maruntit 2…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vişine proaspete
4 August 2013
Prăjitură
cu vişine proaspete din: oua, unt, zahar farin, faina, zahar vanilat,
visine. Ingrediente: 4 oua 400 g unt 400 g zahar farin 400 g faina
cernuta proaspat zahar vanilat 1 kg visine proaspete fara samburi Mod
de preparare: Freci într-un castron untul moale cu zahărul farin, până
devine cpumă cremoasa. Separi ouăle, gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Frigarui de rinichi
4 August 2013
Frigarui
de rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei,
verdeata, rosie, frunza de dafin. Ingrediente: 500 g rinichi 100 g
slanina afumata 2 morcovi fierti sare piper ulei verdeata tocata 1 rosie
frunze de dafin Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi
tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase de pui
4 August 2013
Chiftelute
delicioase de pui din: carne tocata de pui, cartofi, morcov, usturoi,
ou, patrunjel, rosii, castraveti murati, sare, piper. Ingrediente: 800 g
carne tocată de pui 2 cartofi 1 morcov 4 căței de usturoi 1 ou
pătrunjel proaspăt roșii castraveți murați sare piper Mod de
preparare: Se curăță cartofii și morcovul, se taie cubulețe…
Read more »
Read more »
Tort cu visine si frisca
4 August 2013
Tort
cu visine si frisca din: aluat, compot de visine, zahar, amidon,
gelatina, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 300 g aluat de foi 720 ml
compot de visine 100 g zahar 20 g amidon 7 g gelatina 750 ml frisca 250 g
zahar pudra Mod de preparare: Se decongeleaza aluatul. Cuptorul se
incinge la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Quesadilla cu chorizo si cartofi (video)
3 August 2013
Retete de gratar pentru o petrecere reusita
3 August 2013
Retete
pentru gratar: Hamburger de vita la gratar Hamburger de vita la gratar
din: carne tocata de vita, ou, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 1 ou 4 căței de usturoi ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un
bol. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Retete de salate rapide pentru o gustare usoara
3 August 2013
Retete
de salate: Reteta zilei: Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de
mac Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac din: seminte de
mac, lapte, iaurt, miere, banana, portocala, afine, capsuni, struguri,
suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri seminte de mac 1/2 cana lapte 1
cana iaurt…
Read more »
Read more »
Selectie de retete rapide de vara
3 August 2013
Retete
rapide: Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi Dovlecei la
gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei, sare,
piper. Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de masline 4
dovlecei Sare si piper Mod de preparare: Se incalzeste gratarul.
Intr-un castron mic, combinati…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mic dejun mexican (video)
3 August 2013
Cum se prepara Piept de rata cu sos de coacaze (video)
3 August 2013
Meniu #3
3 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Selectie de retete apetisante pentru gratar
3 August 2013
Retete
pentru gratar: Frigărui de curcan cu porumb Frigărui de curcan cu
porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb, ardei gras, ceapa,
rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto. Ingrediente: 300 g piept
de curcan 3 stiuleti de porumb 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 2 rosii 2
linguri ulei sare piper ketchup…
Read more »
Read more »
Salate antreu pentru o zi speciala
3 August 2013
Retete
de salate: Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si ton Salata
de castraveti cu avocado si ton din: avocado, suc de limeta, castravete,
coriandru, ceapa verde, ton, sare, piper, maioneza, suc de limeta.
Ingrediente: 1 avocado 1 lingura suc de limeta 1 castravete 1/2 cana
coriandru tocat 1/4 ceasca felii de ceapa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu caise si cirese
3 August 2013
Prajitura
cu caise si cirese din: caise, cirese, zahar, faina, scortisoara,
esenta de vanilie, unt, sare, ou. Ingrediente umplutura: 1/2 kg caise 1
cana cirese fara samburi ¼ cana de zahar 1 lingura faina ½ lingurita
scortisoara macinata ½ lingurita de esenta de vanilie ½ lingura unt
Ingrediente aluat: 1 ¼ cana faina ½…
Read more »
Read more »
Chiftelute de vita cu spaghete
3 August 2013
Chiftelute
de vita cu spaghete din: spaghete, carne tocata de vita, ceapa,
cartofi, ou, marar, rosii, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:
400 g spaghete 300 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 cartof 1 ou 1
lingură mărar tocat 5 roșii sare piper ulei de măsline Mod de
preparare: Se fierb spaghetele,…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de rosii si ierburi
3 August 2013
Paste
cu sos de rosii si ierburi din: paste tortelloni, rosii, ulei de
masline, busuioc, sare. Ingrediente: 400 g paste tortelloni 300 g rosii 3
linguri ulei de masline 2 legaturi ierburi aromate (busuioc, patrunjel,
targon, etc, dupa gust) sare Mod de preparare: Puneţi roşiile într-o
strecurătoare şi scufundati-le câteva secunde în apă clocotită.…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu legume si kaizer
3 August 2013
Dovlecei
umpluti cu legume si kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei
morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper.
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 50 g kaizer 2 rosii 1 ceapa 1 ardei 1
morcov 2-3 linguri boabe de porumb fiert 2 linguri ulei 1/2 lingura
cimbru uscat sau 1 lingura cimbru proaspat tocat…
Read more »
Read more »
Prăjitura aromata cu pepene galben
3 August 2013
Prăjitura
aromata cu pepene galben din: oua, zahar, faina, cacao, gelatina,
frisca, iaurt, gem de portocala si pepene galben. Ingrediente: pentru
blat: 5 oua 200 g zahar 200 g faina 50 g cacao pentru crema: 6 foi de
gelatina 450 g frisca lichida 500 g iaurt 200 g gem de portocale pepene
galben pentru decor…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu mere
3 August 2013
Frigarui
de pui cu mere din: piept de pui, mere, ulei, miere, suc de rosii,
cimbru verde, boabe de mustar, boia dulce, sare, piper, slaninuta.
Ingrediente: 800 g piept de pui file sau pulpe dezosate 3 mere 60 ml
ulei 4 linguri miere 250 ml suc de rosii 2 fire de cimbru verde 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Tocană de vinete cu smântână
3 August 2013
Tocană
de vinete cu smântână din: vinete, ceapa, ulei, rosii, smantana, sare.
Ingrediente: 6 vinete mici 2 cepe 1 ceasca ulei 1/2 kg rosii decojite 1
cana cu smantana sare Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai felii
groase, pe care le presari cu puţină sare deasupra şi le ţii acoperite
cel puţin…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la gratar
3 August 2013
Piept
de curcan la gratar din: piept de curcan, frunze de salata, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan frunze de
salată ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se unge cu ulei
carnea de curcan și se presară cu sare și piper. Se frige pe grătarul
bine încins,…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu marar si crutoane
3 August 2013
Supa
crema de legume cu marar si crutoane din: dovlecel, cartofi, morcov,
marar, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 2 cartofi 1 morcov
mărar proaspăt crutoane sare piper Mod de preparare: Se curăță
legumele, se taie cuburi și se fierb într-un litru de apă. Când sunt
bine pătrunse se scot din supă și se…
Read more »
Read more »
Ruladă cu fructe de pădure si branza de vaci
3 August 2013
Ruladă
cu fructe de pădure si branza de vaci din: oua, zahar, faina, branza de
vaci, frisca, zahar pudra, fructe de padure asortate. Ingrediente: 6
oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 250 g branza de vaci grasa 250 ml
frisca 100 g zahar pudra 300 g fructe de padure asortate (capsuni,
zmeura, mure) …
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu rosii si chiftelute
3 August 2013
Salata
de castraveti cu rosii si chiftelute din: chiftele de pui, castraveti,
rosii, ceapa rosie, valeriana, adei gras, sare, piper, otet balsamic,
ulei de masline. Ingrediente: 300 g chiftele de pui tavalite prin susan
si coapte la cuptor 3 castraveti verzi 5 rosii 1 ceapa rosie 2 cepe
verzi frunze de untisor sau valeriana 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri cu creveti si salata de cartofi
3 August 2013
Sandwich-uri
cu creveti si salata de cartofi din: creveti, ulei de masline, suc de
lamaie, condimente, ardie iute, porumb dulce, cartofi, ulei de masline,
telina, sare, piper, salata verde, rosii cherry, chifle. Ingrediente:
1/2 kg creveti, decorticati 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc
proaspat de lamaie 1 lingurita condimente dupa gust 1…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii, ceapă şi măsline
3 August 2013
Tartă
cu roşii, ceapă şi măsline din: rosii, ceapa, masline, ulei de masline,
faina, ou, lapte, zahar, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente:
500 g rosii 500 g ceapa 100 g masline 5 linguri ulei de masline 200 g
faina 1 ou 2 linguri lapte un varf de cutit de zahar sare piper frunze
de…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan cu porumb
3 August 2013
Frigărui
de curcan cu porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb, ardei
gras, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto. Ingrediente:
300 g piept de curcan 3 stiuleti de porumb 1 ardei gras verde 1 ceapa
mare 2 rosii 2 linguri ulei sare piper ketchup sos pesto Mod de
preparare: Tai ştiuleţii…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu fructe de pădure
3 August 2013
Plăcintă
cu fructe de pădure din: zahar pudra, faina, praf de copt, ulei, ou,
lapte, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, ou, lapte, fructe de
padure. Ingrediente: blat (1 cana = 250 ml): 125 g zahar pudra 1 cana
faina 1 1/2 lingurita praf de copt 95 ml ulei 1 ou batut 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecel
3 August 2013
Supa
crema de dovlecel din: dovlecel, apa, patrunjel, leustean, usturoi,
ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie. Ingrediente: 700 g dovlecel 1 ½
l apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuștean 3-4 căței usturoi 3
linguri ulei măsline 2 cartofi 1 ceapă 1 lămâie Mod de preparare: Se
spală și se curăță dovleceii. Se taie…
Read more »
Read more »
Frigarui vegetariene cu vinete si ciuperci
3 August 2013
Frigarui
vegetariene cu vinete si ciuperci din: vinete, ciuperci, ardei gras,
ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper,
usturoi. Ingrediente: 2 vinete mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1
ardei rgas rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei
sare piper usturoi Mod de preparare: Taiati…
Read more »
Read more »
Placinta de vinete cu carne de vita
3 August 2013
Placinta
de vinete cu carne de vita din: vinete, carne tocata de vita, ceapa,
usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, cimbru, faina, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg vinete bine coapte 500 g carne tocata de vita 4 cepe 2
catei de usturoi 100 g parmezan 200 g pesmet 4 oua 100 g unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dressing de coriandru
3 August 2013
Dressing
de coriandru din: coriandru, usturoi, seminte, sare, piper negru, ulei
de masline, otet, limeta, maioneza, apa. Ingrediente: 1 cana de
coriandru proaspat 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura de seminte de
dovleac 3 lingurite de sare 1 lingurita piper negru 1 lingura de ulei de
masline 1 lingura de otet ½ de…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu oua si legume
3 August 2013
Rulada
de pui cu oua si legume din: pui, carne tocata, sunca, oua, morcovi,
ceapa, marar, unt, cimbru, sare. Ingrediente: 1 pui de circa 1 1/2 kg
300 g carne tocata amestec 200 g sunca 2 oua 2 morcovi 2 cepe 1 legatura
marar 2 linguri unt cimbru sare Mod de preparare: Fierbi ouăle…
Read more »
Read more »
Macaroane cu sos de vinete
3 August 2013
Macaroane
cu sos de vinete din: vinete, macaroane, ulei, usturoi, rosii, bulion,
busuioc, piper, sare. Ingrediente: 2 vinete 250 g macaroane ulei usturoi
1 kg rosii 2 linguri de bulion busuioc piper sare Mod de preparare:
Tai vinetele cuburi mici, le sărezi şi le laşi o oră în strecurătoare.
Apoi le speli de sare…
Read more »
Read more »
Ruladă cu capsuni si frisca
3 August 2013
Ruladă
cu capsuni si frisca din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina
de hrisca, capsuni, frisca, intaritor de frisca, miere. Ingrediente:
blat: 3 oua 80 g miere 30 g zahar 1 praf sare 110 g faina de grau 20 g
faina de hrisca crema si decor: 500 g caspuni 500 ml frisca 2…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu telemea, ceapa si rosii
3 August 2013
Aperitiv
cu telemea, ceapa si rosii din: rosii, ceapa rosie, lamaie, telemea de
oaie, pesmet, faina, cimbru verde, ou, untdelemn, sare, piper.
Ingrediente: 2 rosii mari 1 ceapa rosie 1/2 lamaie 200 g telemea tare,
de oaie 2 linguri pesmet 2 linguri faina 2 fire de cimbru verde 1 ou
mare 3 linguri untdelemn sare…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la gratar
3 August 2013
Friptura
de miel la gratar din: zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
otet balsamic, usturoi, menta, pulpa de miel. Ingrediente: 2 linguri
zahar brun zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 125 ml ulei de masline 8
linguri de otet balsamic 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 linguri de
menta, tocata 1/2…
Read more »
Read more »
Dulceata de piersici cu lamaie
3 August 2013
Dulceata
de piersici cu lamaie din: zahar, zeama de lamaie, piersici, apa.
Ingrediente: 1 kg zahar zeama de la 2 lamai 1 kg piersici 200 ml apa
Mod de preparare: Speli, cureţi piersicile, le scoţi sâmburii, le tai
felii, le stropeşti Ai zeama de lămâie şi le laşi. Pui 200 ml de apă
la…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu ciuperci si carnaciori in varza
3 August 2013
Cartofi
noi cu ciuperci si carnaciori in varza din: cartofi noi, frunze de
varza, ciuperci, carnaciori, ardei gras, ou, ulei, smantana, sare,
piper. Ingrediente: 6 cartofi noi 6 frunze de varza 250 g ciuperci 2
carnaciori 1 ardei gras rosu 1 ou 50 ml ulei 200 ml smantana sare piper
Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de lamaie si caramel
3 August 2013
Prajitura
cu crema de lamaie si caramel din: unt, faina, fulgi de nuca de cocos,
zahar, lamaie, frisca, nuci. Ingrediente: pentru blat: 2×125 g unt plus
50 g 2×120 g faina 2×100 g fulgi de nuca de cocos 2×225 g zahar pentru
crema: o lamaie si jumatate 80 g unt 70 g zahar 2 oua…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocolata calda mexicana – Champurrado
3 August 2013
Ciocolata
calda din: faina de porumb, apa, lapte, ciocolata, zahar brun, seminte
de anason. Ingrediente: 1/4 ceasca faina de porumb 2 cani de apa calda
2 cani de lapte 1 ciocolata maruntita 1/2 cana de zahar brun 1/8
lingurita seminte de anason Mod de preparare: Intr-o cratita mare, la
foc miediu se adauga…
Read more »
Read more »
Strudel de caise
3 August 2013
Strudel
de caise din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, zahar vanilinat,
sare, caise, oua, coniac, coaja de lamaie, zahar praf. Ingrediente:
aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar pudra 2 galbenusuri 1 lingurita
zahar vaniliat sare umplutura: 100 g unt 500 g caise 3 oua 100 g zahar
100 ml coniac sau…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc la gratar cu legume
3 August 2013
Ceafa
de porc la gratar cu legume din: amzare, mange tout, muguri de soia,
morcovi, ardei rgas, lamaie, ceafa de porc, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 100 g mazăre boabe 100 g teci mange-tout 50 g muguri
de soia 2 morcovi 1 ardei gras 1 lămâie 4 bucăți ceafă ulei de măsline
sare piper…
Read more »
Read more »
Dulceata de ghimbir
3 August 2013
Dulceata
de ghimbir din: radacina de ghimbir, mar, zahar, apa. Ingrediente: 500 g
radacina de ghimbir curata 1 mar 250 g zahar 250 ml apa Mod de
preparare: Ghimbirul curăţat îl tai după preferinţă. La fel procedezi
şi cu mărul. Pui într-un vas ghimbirul, zahărul mărul şi apa. Aşezi la
fiert, la foc mic,…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu ardei iute si smantana
3 August 2013
Supa
crema de dovleac cu ardei iute si smantana din: dovleac, smantana,
sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 1 dovleac potrivit smântână sare
piper ardei iute Mod de preparare: Se taie dovleacul în două și se
scot semințele. Se introduce dovleacul în cuptor și se coace 60 minute.
Se scoate din cuptor, se decojește, se…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu unt si rozmarin
3 August 2013
Cartofi
la cuptor cu unt si rozmarin din: unt, cartofi, usturoi, rozmarin,
sare, piper. Ingrediente: 150 g unt 5-6 cartofi 1 căpățână usturoi 1
legătură rozmarin sare piper Mod de preparare: Cartofii se curăță și
se taie în felii mari. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Într-un
vas pentru cuptor, uns cu unt,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben
2 August 2013
Haideti
sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna
poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui
galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe
care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.
Ingrediente: 1 kg…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu costita afumata si paste
2 August 2013
Ciorba
de fasole cu costita afumata si paste din: fasole boabe, ceapa,
morcovi, pastarnac, spaghete, costita afumata, ulei, sare, leustean
verde, cimbru verde, bulion de tomate. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe
noua 3 cepe 3 morcovi 1 radacina pastarnac 1 mana spaghete 1/2 kg
costita afumata 1 lingura ulei sare 2-3 fire leustean verde 2…
Read more »
Read more »
Cotlete marinate de berbecut la gratar
2 August 2013
Cotlete
marinate de berbecut la gratar din: cotlete de berbecut, usturoi,
ghimbir, zeama de lamaie, ulei de masline, pudra de ardei iute, chimion.
Ingrediente: 8 cotlete de berbecut pentru marinata: 4 catei de usturoi,
zdrobiti 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare 1 lingura zeama de
lamaie 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita pudra…
Read more »
Read more »
Brânză cu roşii la cuptor
2 August 2013
Brânză
cu roşii la cuptor din: branza mozzarella, rosii, ulei de masline,
piper, busuioc. Ingrediente: 375 g branza mozzarella 4 rosii mari 3
linguri ulei de masline piper macinat 1 lingurita de busuioc uscat Mod
de preparare: Incingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Speli roşiile,
le ştergi şi le tai felii. Laşi să…
Read more »
Read more »
Rasol milanez
2 August 2013
Rasol
milanez din: rasol de vita, ceapa, telina, morcovi, supa de carne,
cartofi, rosii, ulei, vin alb, faina, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4
bucati rasol de vita 2 cepe 1 telina 2 morcovi 1 l supa de carne sau de
legume 2 cartofi 400 g rosii 80 ml ulei 300 ml vin alb 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Desert cu caise
2 August 2013
Desert
cu caise din: budinca de vanilie, lapte, zahar, galbenusuri, frisca,
caise, unt, martipan, amaretto, albusuri. Ingrediente: crema de vanilie:
1/2 plic praf de budinca de vanilie 500 ml lapte 40 g zahar 2
galbenusuri 2 linguri frisca caise: 12 caise 1 lingurita unt pentru
forma 100 g masa de martipan 1 lingura lichior de…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu rosii
2 August 2013
Ciorba
de pui cu rosii din: pui, rosii, ceapa, orez, piper, frunze de
patrunjel, zahar, sare. Ingrediente: 800 g pui 1 kg rosii 100 g ceapa 50
g orez 10 g piper 20 g frunze de patrunjel 50 g zahar 10 g sare Mod
de preparare: Puiul curăţat, spălat şi tranşat îl pui la…
Read more »
Read more »
Prajitura cu alune de padure
2 August 2013
Prajitura
cu alune de padure din: oua, ulei, bircabonat, miere, zahar, faina,
alune de padure, smantana, zahar, gelatina, esenta de rom. Ingrediente:
pentru foi: 3 oua 3 linguri ulei 1/2 lingurita bicarbonat 100 g miere
150 g zahar 500 g faina pentru crema de alune: 600 g alune de padure 400
g smantana 125 g…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu lămâie
2 August 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: ulei de masline, usturoi, cuburi supa de
pui, apa, telina, morcovi, piper, sare, orez, mazare, carne de pui, oua,
suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de
usturoi, tocat mărunt 3 cuburi de supă concentrată de pui 600 ml de apă
(pentru cuburi) 1 rădăcină…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu legume in bere
2 August 2013
Ceafa
de porc cu legume in bere din: bere, ceafa de porc, morcovi, radacina
de telina, radacina de patrunjel, usturoi, boabe de struguri, sare,
piper, busuioc verde, ulei, fasole verde, struguri, unt, mrcovi, zahar.
Ingrediente: 300 ml bere 1 kg ceafă de porc 2 morcovi 2 rădăcini de
ţelină 1 rădăcină pătrunjel 4 căţei de…
Read more »
Read more »
Ciocolată de casă cu stafide si nuca de cocos
2 August 2013
O
reteta delicioasa de ciocolata de casa cu: zahar, apa, lapte praf, unt,
zahar vanilat, cacao, alune de padure, nuci, stafide, nuca de cocos.
Ingrediente: 300 g zahăr 75 ml apă 200 g lapte praf 275 g unt un plic
zahăr vanilat 75 g cacao 100 g alune de pădure 50 g nuci 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii
2 August 2013
Friptura
de vita cu sos de rosii din: ceapa rosie, ardei gras, usturoi, carne
tocata de vita, patrunjel, oregano, busuioc, branza ricotta, parmezan,
pesmet, rosii. Ingrediente: 1/2 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras rosu,
cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 kg de carne tocata de vita 1
lingurita patrunjel uscat 1 lingurita oregano…
Read more »
Read more »
Supă de linte şi fasole
2 August 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, chili, sare,
linte, fasole, telina, sos de rosii, morcovi, cascaval afumat,
coriandru, patrunjel, smantana. Ingrediente: 1 ceapă mărunţită 2 linguri
de ulei de măsline 1 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de sare
1 ceaşcă de linte fiartă şi scursă 5 ceşti de apă…
Read more »
Read more »
Cremă de morcovi cu bacon
2 August 2013
O
reteta delicioasa de crema de morcovi cu:morcovi, cartofi, ceapa, mar,
bacon, seminte de chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 2
cartofi 1 ceapa 1 măr dulce 300g bacon tăiat în felii foarte subţiri 1
/2 linguriţă seminţe de chimen sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
morcovii, ceapa şi cartofii, tăiaţi-i în bucăţi…
Read more »
Read more »
Tochitura cu carne de porc si carnati
2 August 2013
Tochitura
cu carne de porc si carnati din: carne de porc, carnati de porc, ceapa,
usturoi, ardei, morcov, bulion, supa de pui, ulei, piper boabe, foi de
dafin, sare, cimbru, boia. Ingrediente: 500 grame carne de porc 300
grame cârnaţi de porc 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 morcov 1
lingură…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu mere si scortisoara
2 August 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: mere, scortisoara, zahar, margarina,
zahar vanilat, faina, sare, apa minerala, coaja de lamaie, nuca de
cocos, ciocolata de post, menta. Ingrediente: un kg mere roşii un baton
scorţişoară 200 g zahăr 100 g margarină 2 pliculeţe zahăr vanilat
Ingrediente blat: 200 g margarină 400 g făină un praf…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu ceapa verde
2 August 2013
Supa
crema de dovleac cu ceapa verde din: miez de dovleac, unt, ceapa verde,
miez de seminte de dovleac, ulei, sare. Ingrediente: 400 g miez de
dovleac 100 g unt 2 cepe verzi 1 lingură mieji de semințe de dovleac
ulei sare Mod de preparare: Se porționează miezul de dovleac și se
fierbe în…
Read more »
Read more »
Peste cu mamaliguta
2 August 2013
O
reteta delicioasa de peste cu: ulei, malai, usturoi, smantana, sare,
piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 2 linguri ulei 200g mălai 4 căţei
de usturoi 4 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
600ml apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, adăugafi mălaiul treptat,
pentru a face o mămăligă mai tare. Prăjiţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu carne de pui
2 August 2013
Placinta
cu carne de pui din: faina, unt, sare, zahar rbun, gheata, smantana,
lapte, ou, piper, nucsoara, carne de pui, parmezan, usturoi, sare,
amidon, ceapa verde, ulei de masline, branza. Ingrediente aluat: 2 1/2
ceasca de faina 230 de grame de unt nesarat, foarte rece 1 1/2
lingurita de sare 1 lingurita de zahar…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si nuci
2 August 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, zahar, cacao, lapte,
faina, praf de copt, lamaie, zahar vanilat, stafide, rom, nuca,
ciocolata menaj. Ingrediente: 4ouă 250 g unt 300 g zahăr 5 linguri
cacao 250 ml lapte 200 g făină un pachet praf de copt coajă de lămâie
şi de portocală un pliculeţ zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos
2 August 2013
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu:unt, ulei de masline,
smantana, pastranac, marar, seminte de chimen, cimbru uscat, sare,
piper. Ingrediente: 800g muşchi de vită 2 linguri unt 3 linguri ulei de
măsline 100 smântână 1 păstârnac mare 1 leg. mărar verde 1 linguriţă
seminţe de chimen 1 linguriţă cimbru uscat sare piper …
Read more »
Read more »
Pilaf cu ficatei de pui
2 August 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu: orez, ficatei de pui, ulei, ceapa,
morcovi, ardei gras, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 250 g
orez 500g ficăţei de pui 100 ml ulei 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei
graşi(verde, roşu) 750 ml supa de legume sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tocaţi-le…
Read more »
Read more »
Supă de zarzavat cu găluşte
2 August 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: salata verde, arpagic, ulei, patrunjel
verde, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, gris, ou, sare.
Ingrediente: 2 I apă 100g salată verde 1 lingura arpagic 1 linguriţă
ulei 1 leg.pătrunjel verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 5 – 6
lingurite griş 1 ou sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Desert cu pişcoturi şi ciocolată
2 August 2013
Desert
cu pişcoturi şi ciocolată din: oua, galbenusuri, extract de vanilie,
zahar tos, frisca, ciocolata cu menta, biscuiti cu ciocolata.
Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 1 lingurita extract de vanilie 220 g
zahar tos 500 ml frisca 100 g ciocolata cu menta 150 g biscuiti cu
ciocolata Mod de preparare: Se pun într-un vas…
Read more »
Read more »
Supa cu fulgi de ou
2 August 2013
Supa
cu fulgi de ou din: cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina,
pastarnac, patrunjel, ou, faina, lapte, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2
morcovi 1 raacina de patrunjel 1 telina mica 1 radacina pastarnac 1
legatura patrunjel 1 ou 1 lingura faina 150 ml lapte sare Mod de
preparare: Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le mărunt.…
Read more »
Read more »
Vrabioare picante rumenite
2 August 2013
Vrabioare
picante rumenite din: unt, patrunjel, zeama de lamaie, vrabioare, ulei,
zahar brun, boia iute, piper rosu, ienibahar, piper, sare. Ingrediente:
120 g unt sarat, inmuiat la temperatura camerei 1 legatura mica de
patrunjel proaspat, tocat zeama de la 1 lamaie 6 bucati vrabioare de
circa 225 g fiecare 3 linguri ulei pentru amestecul de…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu cafea
2 August 2013
Prajitura
delicioasa cu cafea din: oua, zahar, cafea solubila, zahar,
galbenusuri, unt, faina. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar 5 g
cafea solubila pentru crema: 16 linguri zahar 8 galbenusuri 2 pachete
unt pentru tava: 10 g unt o lingura faina Mod de preparare: Intâi se
pregăteşte tava care se unge cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de iaurt
2 August 2013
Pulpe
de pui in sos de iaurt din: pulpe de pui, praf de chimen, praf de
coriandru, garam masala, praf de turmeric, ceapa, usturoi, ghimbir,
rosii, unt, cuisoare, frunze de curry, scortisoara, pasta de tomate,
iaurt. Ingrediente: 1.5 kg de pulpe de pui fara piele 2 lingurite de
praf de chimen 2 lingurite de…
Read more »
Read more »
Conopida cu pesmet
2 August 2013
Conopida
cu pesmet din: conopida, telemea, oua, faina, smantana, pesmet, marar,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 g telemea 2 oua 1
lingura faina 150 ml smantana 150 g pesmet 1 legatura marar 150 g unt
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi conopida şi desfa- ceţi-o în
bucheţele. Puneţi-o la fiert în…
Read more »
Read more »
Cartofi cu cascaval si kaizer
2 August 2013
Cartofi
cu cascaval si kaizer din: kaizer, cascaval, ceapa, cartofi, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 200 g kaizer 400 g cașcaval 100 g unt 2 cepe 8
cartofi mari ulei sare piper Mod de preparare: Se curăță cepele și se
toacă mărunt. Se prăjesc în 3 linguri de ulei și se adaugă kaiserul
tăiat cuburi.…
Read more »
Read more »
Marmelada delicioasa de portocale
2 August 2013
Marmelada
delicioasa de portocale din: portocale, zahar, coaja de portocala.
Ingrediente: 12 portocale 700 g zahar coaja de la 4 portocale Mod de
preparare: Cureţi portocalele de coajă şi de partea albă. Desfaci fe-
liuţele şi le zdrobeşti cu blen- derul. Pui un vas la foc mic şi torni
zahărul, piureul şi coaja…
Read more »
Read more »
Supa crema cu bacon si smantana
2 August 2013
Supa
crema cu bacon si smantana din: lapte, unt, smantana, gorgonzola,
bacon, conopida, faina, oua, sare, patrunjel. Ingrediente: 100 ml lapte
100 g unt 50 ml smântână 100 g gorgonzola 50 g bacon 1 conopidă 2
linguri făină 2 ouă sare pătrunjel Mod de preparare: Se curăță
conopida de frunze, se spală și se…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu cartofi
2 August 2013
Rulada
de pui cu cartofi din: cartofi, ciuperci, ardei grasi, ceapa, piept de
pui, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 400 g
ciuperci 2 ardei grași 1 ceapă 1 piept de pui dezosat pătrunjel proaspăt
ulei sare piper Mod de preparare: Ciupercile, ardeii și ceapa se
toacă mărunt. Se încing 4 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sangria cu mandarine si mango
1 August 2013
Sangria
cu mandarine si mango din: vin, nectar de mango, mango, nectarine
Ingrediente: 3 cupe vin alb 1 cana nectar de mango 1 mango, decojit si
feliat 3 mandarine 1 nectarina, fara samburi si taiata Mod de
preparare: Intr-un recipient mare, combinati feliile de fructe. Se
toarna vin si nectar mango. Se amesteca usor…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu legume
1 August 2013
Supa
de gaina cu legume din: gaina, morcovi, telina, cartofi, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină 2 morcovi 1 țelină 2 cartofi sare piper Mod de
preparare: Se porționează găina și se pune la fier cu toate legumele
curățate. Se fierb 2 ore. Se îndepărtează spuma. Se scot legumele și se
pasează în mixer. Se…
Read more »
Read more »
Copane de pui crocante
1 August 2013
Copane
de pui crocante din: copane de pui, lapte batut, boia, piper, faina,
ulei. Ingrediente: 2 kg copane de pui inferioare 400 ml lapte batut 1/2
lingurita boia 1 lingura piper rosu 300 g faina ulei pentru prajit in
baie Mod de preparare: Imparte carnea în două pungi de plastic şi
adaugă în fiecare…
Read more »
Read more »
Spata de porc rumenita
1 August 2013
Spata
de porc rumenita din: spata de porc, mustar, amestec de condimente,
ceapa, vin, suc de mere, chifle, ceapa, usturoi, ulei, ienibahar, sos
worcestershire, otet de vin rosu, zahar, ketchup. Ingrediente: 2 kg
spata de porc fara os 2 linguri mustar 1 cantitate de amestec de
condimente 2 cepe, taiate felii 200 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie
1 August 2013
Dulceata
de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de cirese, fara samburi 1 kg zahar zeama de la 2
lamai Mod de preparare: Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un
vas. Misti vasul (nu amesteci ca sa nu strivesti fructele) din cand in
cand si…
Read more »
Read more »
Cartofi cu leurda, usturoi si marar
1 August 2013
Cartofi
cu leurda, usturoi si marar din: cartofi, ceapa, usturoi, frunze de
leurda, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 fire de
ceapă 2 fire de usturoi 10 frunze de leurdă mărar proaspăt ulei sare
piper Mod de preparare: Se curăță ceapa și usturoiul, se spală foarte
bine toate verdețurile și se…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane
1 August 2013
Supa
crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane din: supa de carne,
ciuperci, unt, leustean, zahar, ulei de masline, smantna, faina,
patrunjel, sare, piper, crutoane, ardei iute. Ingrediente: 500 ml supă
de carne (sau de legume) 1 kg ciuperci 100 g unt 1 legătură leuștean
tocat ¼ linguriță zahăr 4-5 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu sos
1 August 2013
Creveti
la gratar cu sos din: creveti, zeama de lamaie, piper rosu, usturoi,
ulei de masline, maioneza, usturoi, lamaie. Ingrediente: 16 creveti
uriasi, nedecorticati zeama de la 1 lamaie un praf de piper rosu 2 catei
de usturoi, taiati cuburi mici 50 ml ulei de masline pentru maioneza cu
usturoi: 4 linguri maioneza de buna…
Read more »
Read more »
File de salau la cuptor cu bacon si legume
1 August 2013
File
de salau la cuptor cu bacon si legume din: mazare, sare, cartofi rosii,
piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, file de salau, bacon.
Ingrediente: 400 g mazare mange-tout sare 4 cartofi rosii (circa 600 g)
piper 6 linguri ulei de masline 4 cepe 8 catei de usturoi 600 g file de
salau 100 g…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi noi
1 August 2013
Supa
de cartofi noi din: cartofi noi, seminte de chimen, smantana, foi de
dafin, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1
lingura seminte de chimen 200 ml smantana 2 foi de dafin 2 oua 1 lingura
faina 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii
şi puneţi-i la…
Read more »
Read more »
Gogosi vieneze
1 August 2013
Gogosi
vieneze din: unt, faina, oua, coaja de lamaie, sare, nuci, stafide,
zahar, albusuri. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 3 oua coaja de
lamaie sare 10 nuci 100 g stafide 200 g zahar 3 albusuri Mod de
preparare: Frecaţi untul cu zahăr până când obţineţi cremă omogenă.
Puneţi coajă de lămâie, un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu cartofi
1 August 2013
Cea
mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor
gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la
cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres
niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru o cina
copioasa sau un pranz de neuitat. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Dulceata de afine cu zeama de lamaie
1 August 2013
Dulceata
de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de afine 500 g zahar zeama de la o lamaie Mod de
preparare: Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie.
Laşi la macerat aproximativ 2-3 ore. Pui la foc şi ţii până când
afinele îşi…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne la gratar
1 August 2013
Dovlecei
cu carne la gratar din: dovlecei, carne pentru gratar, rosii, ceapa,
usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g
dovlecei 800 g carne pentru gratar – pui, porc 2 rosii 1 ceapa 2 catei
de usturoi 1 ardei iute 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei sare piper
Mod de preparare: Căliţi…
Read more »
Read more »
Coaste de porc glazurate
1 August 2013
Coaste
de porc glazurate din: coaste de porc, coca cola, ketchup de rosii, sos
tabasco, usturoi, zeama de lamaie, whisky. Ingrediente: 1 kg coaste de
porc pentru marinata: 600 ml coca cola 250 ml ketchup de rosii 1
lingurita sos tabasco 2 catei de usturoi, zdrobiti zeama de la 2 lamai
200 ml whisky …
Read more »
Read more »
Iahnie de dovlecei cu paine neagra
1 August 2013
Iahnie
de dovlecei cu paine neagra din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper,
marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii 2
cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate
impreuna 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să…
Read more »
Read more »
Supa cu peste si fenicul
1 August 2013
Supa
cu peste si fenicul din: ceapa, usturoi, bulbi de fenicul, ulei,
seminte de fenicul, patrunjel, rosii, vin, supa de peste, lamaie, praf
de sofran, file de peste. Ingrediente: 2 cepe 5 catei usturoi 2 bulbi
fenicul 6 linguri ulei 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingura
patrunjel tocat 3 rosii 500 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Vita la gratar
1 August 2013
Vita
la gratar din: muschi de vita, seminte de chimion, seminte de fenicul,
frunze de patrunjel, ardei iute, frunze de cimbru, ulei de masline, otet
de vin rosu. Ingrediente: 300-400 muschi de vita pentru dressing: 1
lingurita seminte de chimion 1/2 lingurita seminte de fenicul frunzele
de la 1 legatura mica de patrunjel, tocate 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar
1 August 2013
Sandwich
picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute,
pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei
copt, salata, rosie. Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos
de arde iute 1 lingurita pasta de usturoi 1 lingurita praf de ardei iute
1/2…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata alba
1 August 2013
Inghetata
de ciocolata alba din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca,
zmeura, coacaze, capsuni, zahar tos. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5
linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca
obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon: zmeura,
coacaze, capsuni etc 2 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Rulouri din cotlete de porc cu sunca si oua
1 August 2013
Rulouri
din cotlete de porc cu sunca si oua din: cotlet de porc, sunca presata,
oua, unt, marar verde, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 felii de
cotlet de porc 4 felii subtiri de sunca presata 4 oua fierte tari 50 g
unt 1 legatura marar verde sare piper boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu afumătură
1 August 2013
Ciorbă
de dovlecei cu afumătură din: dovlecei, carne afumata, ceapa, orez,
galbenus, smantana, marar, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g
dovlecei 200 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca 1 ceapa 2
linguri orez 1 galbenus 150 ml smantana 1 legatura marar sare piper
zahar Mod de preparare: Puneţi carnea spălată şi tăiată la…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu rosii si paine prajita
1 August 2013
Salata
de vinete cu rosii si paine prajita din: vinete, ceapa, lapte, sare,
ulei, rosii. Ingrediente: 4 vinete coapte si scurse 1 ceapa mica 1
lingura cu lapte praf sau 3-4 linguri cu lapte dulce sau acru 1/2
lingurita cu sare 4-5 linguri cu ulei de salata 2 rosii Mod de
preparare: Curăţaţi vinetele…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu salata de rosii
1 August 2013
Friptura
de vita cu salata de rosii din: vrabioara de vita, sos worcestershire,
ulei de masline, telina, rosii, ulei de masline, pasta de hrean, otet de
vin rosu, pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita
(manzat) 1 lingura sos Worcestershire ulei de masline pentru uns 6
tulpini de telina Apio, feliate fin (pastreaza…
Read more »
Read more »
Tort cu zmeura si frisca
1 August 2013
Tort
cu zmeura si frisca din: faina, zahar, oua, galbenusuri, vin, frisca,
zmeura, unt, lamaie, baton de vanilie, zahar praf, frunze de menta,
sare. Ingrediente: 200 g faina 230 g zahar 4 oua 3 galbenusuri 100 ml
vin alb aromat 150 ml vin alb 400 ml frisca 500 g zmeura 20 g unt 1
lamaie…
Read more »
Read more »
Ciorba Gulas in paine
1 August 2013
Ciorba
Gulas in paine din: muschi de porc, faina, cartofi, ceapa, morcov,
ardei boia de ardei dulce, foaie de dafin, rosii, painici, patrunjel,
sare de mare, chili, piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 50 g făină
6 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 ardei 1 linguriţă boia de ardei dulce 1
foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Gogoşi din aluat opărit
1 August 2013
Gogoşi
din aluat opărit din: faina, apa, oua, sare, ulei, coaja de lamaie.
Ingrediente: 1 cana cu faina 1 cana cu apa 5 oua sare ulei coaja de
lamaie Mod de preparare: Puneţi apa în vas mare şi când clocoteşte
trageţi oala de pe foc, puneţi un praf de sare şi 1 cană cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza vegetariana
1 August 2013
Pizza
vegetariana din: dovlecei, sparanghel, porumb, rosii cherry, paine, sos
de pizza, mozzarella, ceapa, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 2-3 dovlecei, taiat fasii 1/2 buchet sparanghel 1 porumb
1/2 cana rosii cherry, injumatatite 4 felii paine 1/2 ceasca de sos de
pizza 2 cesti de mozzarella maruntita 1 ceapa, feliata Sare si piper…
Read more »
Read more »
Tort cu pepene rosu
1 August 2013
Tort
cu pepene rosu din: aluat de foitaj, zahar, unt, coniac, pepen rosu,
gelatina, zahar, vin, suc de lamaie, frisca, frunze de menta, coaja de
lamaie. Ingrediente: pentru blat: 2 foi aluat de foitaj dezghetate
pentru caramel: 400 g zahar 30 g unt 2 lingurite coniac pentru
umplutura: 500 g pepene rosu fara coaja si…
Read more »
Read more »