Retete pentru Craciun:
Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos picant de rosii
Cotlete
de porc cu sos picant de rosii din: cotlete de porc, chimen, usturoi,
sare, piper, ulei de masline, sos picant de rosii si suc de lamaie. 4
cotlete de porc 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2
lingurita sare 1/2 lingurita piper negru 1 lingura ulei de masline 1
cana de sos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii
Friptura
de vita cu ceapa si sos de rosii din: friptura de vita, condimente,
piper negru, ulei de masline, ceapa, supa de vita, otet balsamic si sos
de rosii. Ingrediente: 3-4 friptura de vita 1-2 linguri condimente
pentru carne de vita piper negru dupa gust 1-2 linguri ulei de masline
2-3 cepe, curatate si taiate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort Foret Noire sau Padurea Neagra
Tortul
Foret Noire sau Padurea Neagra este un tort delicios facut din
ciocolata si visine care isi are originea in Germania. Unul din
ingredientele principale sunt visinele. Daca va ganditi sa pregatiti
tortul Foret Noire in sezonul cand se coc visinele puteti utiliza
visinele proaspete facand siropul pentru blat din acestea, iar in cazul
in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan cu legume
Piept
de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, cimbru,
salvie, morcov, telina, ceapa, supa de pui si amidon. Ingrediente: 1
piept de curcan 1 lingura ulei de masline 1 lingurița cimbru uscat 1/2
lingurita salvie 1 morcov mare, taiat bucați 2 bucati telina, taiata
bucați 1 ceapa, curatata si taiata bucati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole uscata cu carnati si legume
Mancare
de fasole uscata cu carnati si legume din: ceapa, ardei gras, ulei de
masline, carnati, fasole, rosii, busuioc, oregano, fenicul, piper,
frunze de dafin, supa de spui si parmezan. 2 cepe, tocate 1 ardei gras
rosu, tocat 1 ardei gras verde, tocat 2 linguri ulei de masline 5
carnați 2 cutii fasole 2 cutii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana cu carne de caprioara
Datorita
continutului de grasimi foarte scazut, carnea de caprioara este foarte
sanatoasa pentru consum. Desi carnea de caprioara este similara cu
carnea de manzat, aceasta este chiar mai gustoasa, deoarece provine de
la un animal mult mai mobil. 1,5kg carne de caprioara 3 cepe mari 2
ardei rosii 50g ciuperci deshidratate 350g ciuperci 4 catei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu tortilla
Supa
de pui cu tortilla din: rosii cubulete, sos enchilada, ardei iute,
fasole neagra, boabe de porumb, ceapa, usturoi, supa de pui, chimen,
praf de chilli, sare, oregano, piper negru, foaie de daifn, piept de
pui, coriandru, suc de lamaie si chipsuri tortilla. 1 cutie rosii
cubulete 1 cutie sos enchilada 1 cutie ardei iuti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor
Friptura
de vita cu sos de rosii dulce acrisor din: fripturi de vita, ulei de
masline, condimente, piper negru, supa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir,
zahar, otet de orez, rosii si sos de soia. Ingrediente: 3-4 fripturi de
vita 1 lingura ulei de masline condimente pentru carne de vita piper
negru 1 cana supa de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de rosii si arahide
Mușchi
de porc cu sos de rosii si arahide din: muschi de porc, condimente de
porc, ulei de masline, ghimbir, usturoi, unt de arahide, sos de rosii,
sos de soia, chilli si supa de pui. 2-3 bucati muschi de porc 1
lingurița condimente de porc 2 lingurite ulei de masline Ingrediente
sos: 1 lingurita ghimbir…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: CHOW FAN sau orez prajit
CHOW
FAN este un fel de mancare specific bucatariei chinezesti care mai este
cunoscut si sub numele de orez prajit. CHOW FAN s-a nascut din
resturile de la alte mese, astfel incat compozitia lui poate varia
foarte mult. Unul din ingredientele originale este CHAR SIU, un carnat
afumat cu gust usor dulce, care se poate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in frunze de varza
Creveti
in frunze de varza din: creveti, telina, ceapa verde, varza, maioneza,
zeama de creveti, suc de lamaie, seminte de telina, sare si piper.
Ingrediente: 26-30 creveți, curatati, fierti si congelati 1 ceasca
telina tocata marunt 1/2 ceasca ceapa verde, taiata felii subțiri 1
varza Ingrediente dressing: 3 linguri maioneza 1 lingura zeama creveti
1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui mediteranean cu masline
Pui
mediteranean cu masline din: masline verzi, ulei de masline, suc de
limeta, usturoi, miere, coaja de limeta, fulgi de ardei rosu, oregano,
sare, piper, pulpe de pui, vin alb si amidon de porumb. 3/4 ceasca
masline verzi tocate 1/3 ceasca de ulei de masline 2 linguri de suc
proaspat de limeta 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Vom
pregati o reteta traditionala americana de fursecuri cu fulgi de
ciocolata care este foarte indragita de copii si pe care adultii o
considera de-a dreptul delicioasa. 500g faina 250g unt 200g zahar brun
100g zahar alb 300 g fulgi de ciocolata 2 oua 1 lingurita sare 1
lingurita praf de copt 1 lingurita esenta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gnocchi cu supa de rosii
Gnocchi
cu supa de rosii din: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, usturoi,
vin alb, rosii, busuioc, supa de pui, sare, piper, parmezan, cartofi,
ou, sare si faina. 2 linguri ulei de masline 1 morcov, tocat 1 legatura
de telina, tocata 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, pisat 1/2 cana vin
alb 800 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu ton
Sandwich
cu ton din: ton, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rosu, castraveti
murati, maioneza, crema de branza, otet, ulei de masline extravirgin si
paine. 1 conserva de ton 2 rosii 2 cepe verzi 1 morcov 1 ardei rosu 5
castraveti murati 2 linguri maioneza 2 linguri crema de branza otet ulei
de masline extravirgin 12…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de branza si capsune
Tort
cu crema de branza si capsune din: oua, zahar, faina, smantana, crema
de branza, zahar, capsuni si fulgi de ciocolata. 12 oua 2 cesti de zahar
2 cani de faina Ingrediente crema: 1 cana de smantana 1 pachet de crema
de branza ¾ cana de zahar Ingrediente umplutura: ½ kg capsuni
Ingrediente decor: ½…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba cu oase de porc
Ciorba
cu oase de porc din: oase de porc, morcovi, ardei, telina, pastarnac,
radacina de patrunjel, ceapa, bulion, zeama de varza, patrunjel si sare.
1kg oase de porc 2 morcovi 1 ardei rosu o telina medie 1 pastarnac 1
radacina patrunjel 2 cepe 150ml bulion 400 ml zeama de varza patrunjel
sare Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de legume
Suc
de legume din: ardei rosii, rosii, morcovi, salata verde, telina,
patrunjel, castravete, lamai si radacina de ghimbir. 1-2 ardei roșii,
fara semințe și feliati 4 rosii, feliate 3 morcovi medii, curatati si
taiati felii 2 capete de salata verde 1 legatură de țelina patrunjel
coriandru 1 castravete, decojit și tocat 2 lamai, decojiti 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Ragu cu carne si carnati
Cuvantul
“Ragu” vine din franceza de la verbul “ragoûter” care inseamna “a
stimula pofta de mancare”. Sosul Ragu consta intr-o tocana de carne, in
bucataria italiana acesta este folosit ca sos concentrat pentru paste,
in special pentru lasagna. Noi vom face un sos Ragu avand ca ingrediente
principale carnea de vita si carnatii. Ingrediente: 500g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele cu somon
Chiftele
cu somon din: piure de cartofi, somon, ou, lamaie, faina, marar, sare,
piper si ulei de masline. 3 cesti de piure de cartofi 2 conserve somon 1
ou 1 lamaie faina marar Sare si piper dupa gust Ulei de masline Mod
de preparare: Intr-un bol mare combina piureul de cartofi cu somonul si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta de legume
Tarta
de legume din: aluat, smantana, oua, sare de mare, piper, dovlecel,
morcov, ceapa rosie, branza cheddar, flori de dovlecel si branza de
capra. aluat de tarta Ingrediente pentru umplutura: 300 ml smantana 4
oua sare de mare si piper, dupa gust 1 dovlecel, ras 1 morcov mediu, ras
1 ceapa rosie, feliata ½ ceasca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chifle delicioase pentru hamburgheri sau sandwichuri
In
cazul in care doriti sa mancati niste hamburgheri de casa, placerea nu
ar fi completa daca nu ati pregati si niste chifle delicioase. Textura
lor pufoasa, gustul usor dulce combinat cu aroma semintelor de susan
crocante vin in completarea unei gustari savuroase. 400g faina plus 100g
pentru framantat 100g gris 250ml lapte 5g drojdie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu sos smantana
Mușchi
de porc cu sos smantana din: muschi de porc, seminte de chimen,
maghiran, condimente pentru carne de porc, ulei de masline, piper negru,
otet de vin alb, smantana si amidon de porumb. Ingrediente: 2 kg muschi
de porc, fara grasime 1-2 lingurite seminte de chimen 1 lingurița
maghiran 1 lingurița condiment pt carne de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza delicioasa cu vinete, ardei copti, branza feta si busuioc
Pizza
cu vinete, ardei copti si branza feta din: vinete, ardei gras, branza
feta, sos de rosii, sos pesto, aluat de pizza, frunze de busuioc, sare,
piper, ulei de masline, ou si faina. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei
gras rosu 1 ardei gras galben 50 gr branza feta maruntita 2 linguri sos
de rosii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa wonton cu carne de porc picanta
Supa
wonton cu carne de porc picanta din: taitei wonton, ceapa verde,
arpagic, ulei de susan, carne de porc, castane de apa, ghimbir, usturoi,
sos de soia, otet de orez, pasta de chilli, sare de mare, piper, supa
de pui, ghimbir, varza chinezeasca si morcovi. Ingrediente: 1 pachet
taitei wonton ¼ cana ceapa verde tocata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tofu marinat cu ciuperci
Tofu
marinat cu ciuperci din: tofu, sos de soia, otet de orez, ulei de
susan, fulgi de ardei, ciuperci, nectar agave, sos hoisin, ulei de
arahide, ghimbir, usturoi si ceapa verde. 1 bucata tofu 5 linguri sos de
soia 1 lingura otet de orez 1 lingurița ulei de susan fulgi de ardei
rosu ciuperci proaspete…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu creveti, pepene si haloumi
Salata
cu creveti, pepene si haloumi din: creveti, lamai, ulei de masline,
ardei iute, usturoi, ceapa rosie, haloumi, paine, sumac, frunze de menta
si sare de mare. 400 g creveți 1-2 lamai ulei de masline 1 ardei iute
rosu mic, tocat marunt 1 cațel de usturoi, pisat 1/2 ceapa rosie, fin
feliata 1 bucata haloumi,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini
Supa
de tortellini din: sos de spaghete, spanac, supa de pui, crema de
branza, ciuperci, tortellini cu branza, parmezan si sare. Ingrediente:
6 cani sos de spaghete (dupa preferinta) frunze proaspete de spanac 4
cani supa de pui crema de branza felii de ciuperci proaspete tortellini
cu branza parmezan sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu mere
Desert
cu mere din: mere, amidon de porumb, apa, zahar, esenta de vanilie,
zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente: 3 kg mere 6 linguri cu
varf amidon de porumb 3/4 cani apa 3 cani zahar 1 esenta de vanilie 400 g
zahar capsune sau fructe de padure frisca Mod de preparare: Merele
se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Kebab de Miel
Kebab
de Miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, usturoi, sare, piper
negru, cimbru, chimen si boia de ardei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1
ceapa tocata 4 linguri de patrunjel uscat 2-3 catei de usturoi pisat 1
lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 lingurite cimbru uscat 1/2
lingurita piper 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti pe pat de mamaliga calda
Creveti
pe pat de mamaliga calda din: apa, malai, sare, piper, branza cheddar,
unt, lapte, creveti, bacon, ceapa verde, patrunjel, usturoi si suc de
lamaie. 4 cani de apa 1 cana malai Sare și piper 2 cupe branza cheddar 3
linguri de unt 1/3 ceasca lapte creveți, decojiti 6 bucati bacon, tocat
2 legaturi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu gin, apa tonica si mure
Cocktail
cu gin, apa tonica si mure din: mure, suc de limeta, sirop simplu, gin,
apa tonica si gheata. Ingrediente: 8 mure suc proaspat de limeta
sirop simplu (apa+zahar fierte si racite) Gin apa tonica gheata Mod de
preparare: Intr-un shaker, amestecati 6 mure și suc de lamaie. Umple cu
gheață și adauga sirop…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burta de porc marinata cu sos de soia
Burta
de porc marinata cu sos de soia din: burta de porc, sos de soia, mirin,
zahar, praz, usturoi si ghimbir. Ingrediente: 2 kg burta de porc fara
os 1/2 ceasca sos de soia 1 cana Mirin 1/2 cana de zahăr Praz tocat 6
catei de usturoi întregi ghimbir Mod de preparare: Incalziti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mousse de ciocolata
Mousse
de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, sare, zahar, lapte si foi de
gelatina. 200g ciocolata 150g unt la temperatura camerei 3 oua 1 varf
cutit sare 100g zahar 1/2 pahar lapte 2 foi de gelatina Mod de
preparare: Se rupe ciocolata si se topeste la bain-marie. Dupa ce se ia
de pe foc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde
Carne
de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde din: ardei iute, fasole
neagra, ceapa, ulei de masline, carne de vita, condimente, suc de rosii,
sos verde, cascaval si smantana degresata. Ingrediente: 1 cutie ardei
iute verzi chili intregi 1 cutie fasole neagra, clatita bine cu apa rece
și scursa 1 ceapa, tocata 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu broccoli, sunca, mozzarella si oua
Budinca
cu broccoli, sunca, mozzarella si oua din: broccoli, sunca, mozzarella,
ceapa verde, oua, condimente si smantana. 4-6 broccoli 1-2 cani cuburi
sunca 1 ceasca Mozzarella 1/3 ceasca ceapa verde taiata felii subțiri
8-10 oua, batute Condimente dupa gust smantana, pentru servire Mod de
preparare: Incaziti cuptorul la 190C. pulverizati cu ulei de masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza delicioasa
Pizza
delicioasa din: faina, ulei, drojdie, apa, sare, rosii, usturoi, zahar,
oregano, boia de ardei, piper negru, piper rosu, sare, ulei de masline,
patrunjel, mozzarela, masline, patrunjel si busuioc. Ingrediente:
pentru blaturi (4 discuri): 600g faina 30ml ulei 1 plic drojdie uscata
330ml apa calduta 1 lingura sare 1 lingura apa pentru sos salsa: 8…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ovaz cu ciocolata neagra și capsuni
Ovaz
cu ciocolata neagra și capșuni din: ovaz, ciocolata neagra, seminte de
in, seminte de floarea soarelui, migdale, nuci, alune, iaurt, lapte si
nectar de agave. Ingrediente: 3/4 cana de ovaz 25g ciocolata neagra 1
lingurita semințe de in, 1 lingurita semințe de floarea soarelui 1
lingurita migdale 15 g nuci 15 g alune 270g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu carne de curcan si garnitura
Chec
cu carne de curcan si garnitura din: ulei de masline, ardei gras,
ceapa, sare, piper, usturoi, curcan, pesmet, ou, rosii uscate, parmezan,
lapte degresat, frunze de patrunjel, busuioc, condimente, ketchup,
zahar brun, otet balsamic, sos worcestershire, praf de usturoi, boia de
ardei si piper cayenne. Ingrediente: 1-2 linguri de ulei de masline 1
ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort in trei culori
Tort
in trei culori din: unt, esenta de vanilie, zahar, oua, faina, praf de
copt, lapte, colorant alimenta, cacao, mascarpone si zahar pudra. Tortul
in trei culori ii va incanta pe copiii dumneavoastra datorita
combinatiei de culori. Tortul in trei culori poate fi mentinut pana la 4
zile in frigider. 250g unt 1 lingurita esenta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti
Floricele
de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente
chinezesti din: porumb, alune, arahide, nuci pecan, cinci condimente,
sare de mare, unt, zahar brun, sirop de porumb, melasa, extract de
vanilie, bicarbonat de sodium, ananson, cuisoare, scortisoara, seminte
de fenicul si piper sichuan. ½ ceasca boabe de porumb 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gulas unguresc cu Späzli
Gulasul
este un fel de mancare specific in bucataria ungureasca. Gulas isi are
originea in secolul VIII î.en avand o reteta din carne de vita si ceapa
care s-a gatit mult timp. Dupa ce spaniolii au adus in Imperiul
austro-ungar, rosii si boia de ardei, nimeni nu-si mai putea imagina
gulasul fara aceste ingrediente cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placintele cu carne de vita
Placintele
cu carne de vita din: apa, ulei, sare, faina, ceapa, carne tocata de
vita, oregano, menta, boia de ardei, chimen, orez, oua, patrunjel,
seminte de susan, piper si galbenusuri de ou. 3 cani de apa 1 ceasca
plus 1 lingura de ulei 1 1/2 linguriță de sare 6 cani faina 1 ceapa
mare, tocata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gnocchi cu sos de tarhon
Gnocchi
cu sos de tarhon din: cartofi, faina, ou, sare, nucsoara, bacon,
smantana, tarhon, usturoi, ardei rosu, vin alb, faina, ulei de masline
si patrunjel. Ingrediente: pentru gnocchi: 1 kg cartofi 500g faina 1 ou 1
lingura sare nucsoara pentru sos: 100g bacon sau slanina afumata 400g
smantana pentru gatit 1 1/2 lingura tarhon uscat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa coreana picanta
Supa
coreana picanta din: pasta de ardei iute, sos de soia, suc de lamaie,
zahar brun, usturoi, ghimbir, taitei, apa, sare de mare, ulei vegetal,
ceapa, arpagic, ceapa verde, morcov, creveti, varza chinezeasca, sos
picant, supa de pui si piper rosu. ½ ceasca pasta ardei iute 2 linguri
de sos de soia 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt
Conopida
coapta, cu mazare si sos de iaurt din: conopida, mazare, unt, amidon de
porumb, lapte, parmezan, iaurt, sare si piper alb. 1 conopida, rupta
buchetele 1 cana mazare congelata 1 lingura unt 1 lingura amidon de
porumb 1 cana de lapte 1/2 ceasca parmezan 1/2 cana iaurt degresat Sare
și piper alb sau negru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cheesecake cu capsune
Cheesecake
cu capsune din: faina, zahar, unt, galbenusuri, coaja de lamaie,
mascarpone, branza dulce, zahar, faina, esenta de vanilie, oua, smantana
si dulceata de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200g faina 80g zahar
100g unt la temperatura camerei 2 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie
pentru umplutura: 500g mascarpone 500g branza dulce 320g zahar 35g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hummus
Hummus
inseamna pur si simplu “naut”. Aceasta crema de naut cu susan e un fel
de mancare popular in bucataria araba. Secretul pentru ca hummusul sa
devina cu adevarat delicios consta in adaugarea unei paste de susan
despre care o sa va spunem in reteta. Ingrediente: 250g naut sucul de la
o lamaie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut
Supa
crema de morcovi, pasta tahini si naut din: ulei de masline, morcovi,
ceapa, usturoi, coriandru, chimen, sare, piper, supa de legume,
patrunjel, naut, sare grunjoasa, pasta tahini, suc de lamaie si apa. 2
linguri de ulei de măsline 1kg morcovi,curatati si taiati cubulete 1
ceapa, tocata fin 4-6 catei de usturoi, curatati pisati 1/4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu quinoa si sote de legume
Pui
cu quinoa si sote de legume din: ulei de masline, usturoi, quinoa,
sare, apa, piept de pui, dovlecel, broccoli, salata, rosii, piper,
patrunjel, coriandru, nuci de pin si lamaie. Ulei de masline 3 catei de
usturoi, pisat 1 ½ cesti quinoa nefiarta Sare 3 cani de apă 2 piepti de
pui dezosati, fierti si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail sangria alb
Cocktail
sangria alb din: vin, lichior de portocale, piersici, capsuni,
portocala, struguri, cirese, menta si sirop. 1 sticla vin alb 1/4 ceasca
lichior de portocale 1 cana piersicici, feliate 1 cana capșuni, feliate
1 portocala, feliata 1 cana struguri verzi 1 cana de cireșe fara
samburi crengute proaspete de menta pentru ornat sirop simplu …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vita cu fidea in stil vietnamez
Vita
cu fidea de orez in stil vietnamez din: coada de vita, rasol de vita,
morcovi, ceapa, usturoi, ceapa rosie, ulei vegetal, rosii, condimente,
sare, zahar, sos de peste, coriandru si fidea de orez. coada de vita
rasol de vita morcovi 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 ceapa rosie Ulei
vegetal 1 cutie rosii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de varza cu rosii si carnati
Supa
de varza cu rosii si carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii,
supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si
parmezan. 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi
mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1
lingurița fenicul piper 4-6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de piersici
Cocktail
Margarita cu piure de piersici din: tequila, suc de limeta, sirop de
agave, piure de piersici, limeta si gheata. Ingrediente: tequila
Blanco suc proaspat de limeta sirop de agave piure de piersici proaspete
felii de limeta gheață Mod de preparare: Pentru a face piureul de
piersici decojiti fructele si taiati bucatele. Dati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu curry in stil vietnamez
Pui
cu curry in stil vietnamez din: faina, sare, praf de copt, unt, zer,
ulei de canola, pulpe de pui, pudra de curry, ceapa, sos de peste,
morcovi, cartofi si lapte de cocos. 3 1/2 cani faina 2 lingurite de sare
3 1/2 lingurite praf de copt 11 linguri unt nesărat 1 1/4 cesti zer…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piftie de curcan
Piftie
de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 aripi curcan 2 gaturi curcan 10
gheare de pui 1 capatana usturoi Sare piper Mod de preparare: Se
spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala mare. Apa trebuie sa
acopere carnea.Atentie,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu carne de porc si legume
Supa
cu carne de porc si legume din: apa, mazare, carne de porc, cartofi,
morcovi, ceapa, ulei, usturoi, marar, sare, piper si condimente. 4 litri
de apa 1 cana de linte carne de porc 5 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 3
linguri de ulei 3-4 catei de usturoi 2 linguri marar proaspat 1 ½
lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta
Supa
de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui,
ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii,
spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro
8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina
tocata, tocata 1 lingura condimente 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca
Tort
cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt,
lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine,
bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5
linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g
zahar 3 linguri faina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata
Crema
de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 3-4 feluri de branza (dupa
preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri
verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat Mod de
preparare: Se amesteca branzeturile cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir
Supa
de pui cu legume, orez si ghimbir din: supa de pui, orez, morcovi, suc
de lamaie, ghimbir, sare si ou. 1 l supa de pui 2 – 3 linguri de orez
alb 2 morcovi medii, curatati si taiati rondele Sucul de la 1 lamaie 1 –
2 lingurite ghimbir fin tocat Sare dupa gust…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Pesto cu paste
Sosul
Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de
paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu
cu branza si rosii. 1 cana frunze proaspete de busuioc 1/4 cana
parmezan ras 1/4 cana ulei de masline (extravirgin este cel mai bun) 1/4
cana miez…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca
Cu
cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un
tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data
cand avem ceva de sarbatorit sau pur si simplu cand dorim sa-i incantam
pe cei dragi. 300g piscoturi 300g ciocolata alba 300g ciocolata amaruie
600ml frisca 3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini tarte cu gutui si crema mascarpone
Mini
tarte cu gutui si crema mascarpone din: aluat, gutui, zahar brun,
mascarpone, smantana si zahar pudra. 1 foaie aluat pentru foietaj 1-2
gutui zahar brun pentru crema mascarpone: 200g mascarpone 100g smantana 4
linguri zahar pudra Mod de preparare: Aluatul se lasa sa se
decongeleze, dupa care se taie in patratele si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz
Supa
de ciuperci cu orz din: supa de pui, orz, frunze de dafin, ceapa, ulei
de masline, telina, morcovi, usturoi, ciuperci, sare si piper. 12 cupe
supa de pui sau ciuperci 1 1/4 cupe orz 2 frunze de dafin 6 ciuperci
Shiitake uscate 1/4 ceasca ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 1 ceasca
telina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune
Tortul
de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza
niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes
parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao 1
pliculet praf de copt 170g unt 180g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de
vanilie 150ml lapte pentru umplutura: gem de capsune capsune proaspete…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negresa cu alune si glazura de ciocolata
Negresa
cu alune si glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar,
oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom
si esenta de vanilie. 100 g ciocolata amaruie 100 g unt 250 g zahăr 2
oua 100 g alune 150 g faina 1 plic praf de copt Ingrediente glazura: 6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale din piept de curcan
Sarmale
din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, ceapa, orez,
sare, piper si bulion. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 varza murata 1
ceapa toccata marunt 50 g orez Sare si piper Bulion Mod de preparare:
Se toaca carnea de curcan, se amesteca cu ceapa toccata si orez, se
asezoneaza cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor
Muschi
de porc la cuptor: muschi de porc, ulei de masline, sare, piper si unt.
5-6 fripturi de muschi de porc taiate gros Ulei de masline sare piper
negru proaspat unt Mod de preparare: Puneti fripturile pe o farfurie
si ungeti cu ulei de masline fiecare bucata si pe o parte si pe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de creier
Budinca
de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela,
branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare.
700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o
franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina
4 oua marar piper sare …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata
Ciorba
de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac,
telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de
varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina
patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1
cana zeama de varza …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac
Cotletele
de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o combinatie reusita
atunci cand doriti sa schimbati meniul, iar daca sunteti in pana de idei
aceasta reteta reprezinta optiunea perfecta pentru o masa sanatoasa si
gustoasa. Cotletele de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o
reteta rapida si foarte buna,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste cu legume
Peste
cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei,
peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti
taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei
rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine
Prajitura
cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de
rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina,
visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: biscuiti
lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri
zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec aperitiv
Chec
aperitiv din: oua, masline, castraveti, gogosari in otet, branza
telemea, sunca, lapte, ulei, faina, cascaval, praf de copt, sare si
piper. Ingrediente: 6 oua 100g masline negre fara samburi 2 castraveti
murati 2 felii gogosari in otet 150g branza telemea 400g sunca 200ml
lapte 4 linguri ulei 200g faina 100g cascaval 1 praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort diplomat
Tort
diplomat din: piscoturi, lapte, frisca, unt, oua, gelatina, zahar,
visine, mure, zmeura, capsune, portocale, kiwi si banane. Ingrediente:
piscoturi lapte pentru crema: 400 ml frisca 1 pachet unt 150 ml lapte 4
oua 4 pachetele gelatina 300g zahar fructe congelate (visine, mure,
zmeura, capsune etc) portocale kiwi banane Mod de preparare: Crema…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor
Toamna
este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata
tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o
reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul
principal al meniului de duminica. Ingrediente: 1 rata 1 kg cartofi
1-2 mere 2 cepe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de ananas
Gem
de ananas din: ananas, apa, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 1
ananas 1 cana de apa 2 cesti de zahar Suc de lamaie Mod de
preparare: Curatati ananasul si taiati bucati. Se incalzeste tigaia.
Adaugati ananasul si apa. Lasati la foc mediu pentru 20 de minute. Se
amesteca frecvent. Adaugati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale
Gaini
la cuptor glazurate cu marmelada de portocale: gaini, sare de mare,
piper, condimente, patrunjel, cimbru, rozmarin, lamai, portocale,
marmelada si suc de portocale. Ingrediente: 4 gaini de 1 ½ kg fiecare,
spalate si uscate in afara sare de mare piper negru 2 lingurite
condimente italiene un mic buchet frunze de patrunjel 16 crengute…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosi cu sos de ciocolata
Gogosi
cu sos de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, ulei de
arahide, zahar pudra, ciocolata amaruie, unt si extract de vanilie.
Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1 lingurita praf de copt 1 varf de
cutit de sare 1 ou 1 cana de lapte ulei de arahide pentru prajit Zahar
pudra…
Read more »
Read more »