sâmbătă, 14 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #55

Retete pentru Craciun:

Bruschete cu rosii si rondele de masline

24 June 2013
Bruschete_cu_rosii_si_rondele_de_maslineBruschete cu rosii si rondele de masline din: chifle, usturoi, margarina, cascaval de post, busuioc, rosii decojite, bulion, masline negre, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 4 chifle 4 capatani de usturoi 2 lingurite de margarina cascaval de post busuioc proaspat rosii decojite 1 lingurita bulion masline negre taiate rondele sare…Read more »

Bagheta cu usturoi si ierburi aromate

24 June 2013
Bagheta_cu_usturoi_si_ierburi_aromateBagheta cu usturoi si ierburi aromate din: paine bagheta, margarina, usturoi, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 paini bagheta mici 150 g margarina 3 catei de usturoi zdrobiti patrunjel piper   Mod de preparare: Amestecaţi margarina, usturoiul şi pătrunjelul tocat până când se formează o pastă omogenă. Adăugaţi piper după gust. Tăiaţi pâinea-baghetă în felii de aprox.…Read more »

Creveti cu lamaie, masline si usturoi

24 June 2013
Creveti_cu_lamaie_masline_si_usturoiCreveti cu lamaie, masline si usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, masline, sare. Ingrediente: 1/2 kilogram de creveti ulei de masline 5-6 catei de usturoi patrunjel zeama de la 1-2 lamai masline negre sare dupa gust   Mod de preparare: Crevetii se fierb în apă clocotită aproximativ 10 min, apoi…Read more »

Focaccia cu ceapa si usturoi

24 June 2013
Focaccia_cu_ceapa_si_usturoiFocaccia cu ceapa si usturoi din: drojdie uscata, zahar, apa fierbinte, faina, sare, busuioc, ulei de masline, ceapa, usturoi. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 300 ml apa fierbinte 450 g faina 2 lingurite sare 3 linguri busuioc 2 linguri ulei de masline 450 g ceapa rosie si alba taiata inele 4 catei…Read more »

Foi cu crema de nuci

24 June 2013
Foi_cu_crema_de_nuciFoi cu crema de nuci din: oua, faina, zahar, ulei, apa minerala, bicarbonat, suc de lamaie, zahar, lapte, nuci, cacao, frisca, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, nuca macinata. Ingrediente: pentru foi: 3 oua 800 g faina 12 linguri zahar 12 linguri ulei 12 linguri apa minerala o lingurita bicarbonat 2 linguri suc de lamaie strecurat…Read more »

Bruschete cu rosii si usturoi

24 June 2013
Bruschete_cu_rosii_si_usturoiBruschete cu rosii si usturoi din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, busuioc, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 capatani de usturoi 4 linguri ulei de masline busuioc proaspat 300 g rosii cherry proaspete 4 rosii uscate sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi roşiile cherry în jumătăţi, iar roşiile uscate în bucăţele…Read more »

Salata cu varza, oua si porumb

24 June 2013
Salata_cu_varza_oua_si_porumbSalata cu varza, oua si porumb din: varza chinezeasca, ardei, ceapa verde, oua, porumb, lamai, ulei de masline, sare, piper, leurda. Ingrediente: 1 varza chinezeasca de dimensiune mijlocie 1 ardei rosu 1 ardei gralben 2 legaturi ceapa verde 2-3 oua 1 cutie (200 g) de porumb 2 lamai 2-3 linguri ulei de masline sare piper…Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

24 June 2013
Friptura_de_porc_cu_rozmarin_si_sote_de_ceapa_rosie_05Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie din: ulei de masline, rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa rosie.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita 4 lingurite rozmarin proaspat, tocat 1 lingurita mustar ½ lingurita praf de usturoi 2 lingurite de sare 1…Read more »

Placinta delicioasa cu cirese

24 June 2013
Placinta_delicioasa_cu_ciresePlacinta delicioasa cu cirese din: aluat, ou, lapte, cirese, zahar pudra, menta. Ingrediente: 400 g aluat foitaj pentru uns: un ou 2 linguri lapte pentru umplutura: 750 g cirese zahar pudra frunzulite menta   Mod de preparare: Aluatul de foitaj se scoate de la frigider si se lasă să ajun­gă la temperatura camerei. Se întinde…Read more »

Ciuperci umplute cu branza de capra

24 June 2013
Ciuperci_umplute_cu_branza_de_capraCiuperci umplute cu branza de capra din: ciuperci, zeama de lamaie, ulei de masline, branza de capra, smantana, usturoi, verdeturi proaspete, cascaval, bacon, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci alb medii, cat mai egale 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri ulei de masline 150 g branza grasa de capra sau bivolita 3 linguri smanatna 1 catel de…Read more »

Dovlecei umpluti cu carne

24 June 2013
Dovlecei_umpluti_cu_carneDovlecei umpluti cu carne din: dovlecei, ulei, carne tocata de porc, rosii, ceapa verde, patrunjel, usturoi, masline, oregano, morcov, ou, apa, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 6 linguri ulei 400 g carne tocata de porc 5 rosii 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi pisati 100 g masline fara samburi 2…Read more »

Mojito

24 June 2013
Mojito_09Mojito din: rom, suc de limetta, apa minerala, frunze de menta, zahar brun.   Ingrediente: 60 g rom cubanez 30 ml suc de limetta 120 ml apa minerala 6 frunze de menta 2 lingurite zahar brun     Mod de preparare: Se aşază într-un pahar zahă­rul, frunzele de mentă şi se stropesc cu suc de…Read more »

Ciorba de legume de vara cu corcoduse

24 June 2013
Ciorba_de_legume_de_vara_cu_corcoduseCiorba de legume de vara cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi, ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g corcoduse patrunjel sare   Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert în apă de două ori cantitatea lor.…Read more »

Ardei umpluţi cu salată de vinete şi roşii

24 June 2013
Retete_1Ardei umpluţi cu salată de vinete şi roşii din: ardei gras, vinete, ceapa, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ardei gras 1 kg vinete 1 ceapa medie 500 g rosii 150 ml ulei sare   Mod de preparare: Spălaţi ardeii, tăiaţi-le un „capac”, curăţaţi-i de cotoare şi seminţe. Tocaţi mărunt ceapa sau daţi-o pe răzătoarea…Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu legume la cuptor

24 June 2013
Sandwich_cu_legume_la_cuptor_05Sandwich cu legume la cuptor din: vanata, ciuperci, ardei grasi, otet balsamic, branza feta, bagheta. Ingrediente: 1 vanata 2 ciuperci 2 ardei grasi, rosu sau galben 1 castravete ½ ceasca de otet balsamic 1/2 cupa branza feta 1 bagheta   Mod de preparare: Spalati legumele, taiati bucati apoi puneti intr-un bol si turnati otet balsamic. Lasati…Read more »

Paste cu ansoa si broccoli

24 June 2013
Paste_cu_ansoa_si_broccoliPaste cu ansoa si broccoli din: paste integrale, broccoli, ansoa in ulei, stafide, usturoi, ulei extravirgin de masline, ardei iute. Ingrediente: 150 g paste integrale 200 g broccoli 1 cutie (200 g) ansoa in ulei 1-2 linguri stafide 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei extravirgin de masline optional, 1 ardei iute   Mod de…Read more »

Prajitura cu crema de nuci si fructe

24 June 2013
Prajitura_cu_crema_de_nuci_si_fructePrajitura cu crema de nuci si fructe din: nuci, zahar brun, apa, oua, cacao, zahar vanilat, unt, nuci, galbenusuri si fructe de sezon. Ingrediente: blat: 250 g nuci macinate 200 g zahar, de preferat, brun 100 ml apa 7 oua 3 linguri cacao 1 lingurita zahar vanilat crema: 200 g unt 400 g zahar 300…Read more »

Oua umplute cu piept de pui

24 June 2013
Oua_umplute_cu_piept_de_puiOua umplute cu piept de pui din: oua, piept de pui, maioneza, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1/2 piept de pui 4 linguri maioneza 2 linguri smantana patrunjel sare piper   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert ouăle şi carnea. Apoi, ouăle, după ce sunt fierte tari, se trec…Read more »

Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie

24 June 2013
Salate_3Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin, sare, piper. Inrgediente: 1 bagheta 1 salata verde medie 4 rosii 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura busuioc proaspat 100 g seminte de pin…Read more »

Rulouri de castraveţi cu brânză Feta

24 June 2013
Rulouri_de_castraveti_cu_brânza_FetaRulouri de castraveţi cu brânză Feta din: castraveti, branza feta, chimen, ulei de masline, piper. Ingrediente: 4 castraveti potriviti 250 g branza Feta 1 lingurita rasa chimen macinat 1 lingura ulei de masline piper   Mod de preparare: Speli castraveţii, îi usuci şi îi tai fâşii cu ajutorul cuţitului econom. Zdrobeşti cu furculiţa brânza Feta…Read more »

Cuscus cu menta

24 June 2013
Cuscus_cu_mentaCuscus cu menta din: cuscus, ardei gras, castarvete, ceapa verde, usturoi, ceapa rosie, menta, patrunjel, sare, piper, otet, ulei. Ingrediente: 300 g cuscus instant 1 ardei gras rosu 1 castravete lung 2 cepe verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie 3 linguri menta tocata 1 lingura patrunjel tocat sare piper 3 linguri otet 3…Read more »

Paste cu porumb, pui si ceapa

24 June 2013
Paste_cu_porumb_pui_si_ceapaPaste cu porumb, pui si ceapa din: piept de pui, pasta fainoase, smantana, porumb dulce, ceapa rosie, sare, piper, ulei, zahar, frunze de patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat 400 g pasta fainoase, de preferinta integrale 300 g smantana 1 conserva (200 g) porumb dulce 1 ceapa rosie sare piper negru macinat 2…Read more »

Reteta zilei: Chifle de cartofi umplute cu salata de creveti

24 June 2013
Chifle_de_cartofi_umplute_cu_salata_de_creveti_09Chifle de cartofi umplute cu salata de creveti din: creveti decorticati, coaja de limeta, sare, maioneza, arpagic, marar, suc de lamaie, zahar, piper, chifle de cartofi, unt nesarat.   Ingrediente: 260 g creveti decorticati 150 g creveti tigru decorticati coaja de la 1/2 de limeta 1 1/2 linguri de sare 1 1/2 linguri de maioneza…Read more »

Tort cu umplutura de carne tocata

24 June 2013
Tort_cu_umplutura_de_carne_tocataTort cu umplutura de carne tocata din: branza dulce, lapte, praf de copt, faina, ulei, ou, patrunjel, sare, kaizer, usturoi, carne tocata de vita, ulei, tomate, pasta de tomate, praz, smantana, sare, piper, oregano, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 125 g branza dulce 4 linguri lapte 1/2 plic praf de copt 250 g faina 5 linguri…Read more »

Ruladă de curcan cu busuioc

24 June 2013
Rulada_de_curcan_cu_busuiocRuladă de curcan cu busuioc din: piept de curcan, sunca, cartofi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g piept de curcan fara piele 4 felii sunca 500 g cartofi mici fierti in coaja 12 rosii cherry 4 linguri ulei de masline sare piper 4 fire de busuioc   Mod de preparare:…Read more »

Rondele pane

24 June 2013
Rondele_paneRondele pane din: dovlecei, oua, faina, pesmet, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 3 dovlecei mari 2 oua 150 g faina 150 g pesmet boia sare piper ulei   Mod de preparare: Tai rondele dovleceii. Baţi ouăle cu boia, sare şi piper după gust. Dai rondelele prin făină, le treci prin ouăle bătute, apoi prin pes­met…Read more »

Sangria cu busuioc şi căpşuni

24 June 2013
Sangria_cu_busuioc_si_capsuniSe taie jumătăţi 500 g căp­şuni. Se taie cuburi 1 măr. Se amestecă într-un bol 300 g frunze de busuioc proas­pete cu 150 g zahăr. Se toarnă 750 ml vin alb şi 250 ml suc de struguri albi. Se amestecă bine până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă fructele şi se com­pletează eventual cu apă…Read more »

Tort cu frisca si capsuni

24 June 2013
Tort_cu_frisca_si_capsuniTort cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, ulei, praf de copt, zahar vanilat, sare, capsuni, frisca, gem de capsune. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 7 linguri apa 2 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic de zahar vanilat un praf de sare pentru crema:…Read more »

Cum se prepara Budinca de lamaie (video)

23 June 2013
Cum_se_prepara_Budinca_de_lamaieRetete video: Cum se prepara Budinca de lamaieRead more »

Reteta zilei: Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie

23 June 2013
Desert_rece_cu_crema_de_branza_si_napolitane_cu_crema_de_lamaie_06Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie din: napolitane cu crema de lamaie, crema de branza, smantana, lamai.   Ingrediente: 1 pachet napolitane cu crema de lamaie 1 cutie crema de branza 1 pahar de smantana 3 lamai       Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie adaugati napolitanele…Read more »

Creveti cu chilli

23 June 2013
Creveti_cu_chilliCreveti cu chilli din: creveti decorticati, ulei de masline, chilli, rosii cherry, patrunjel, boia de ardei, ulei, sare, piper, lamaie, usturoi. Ingrediente: 500 g creveti decorticati ulei de masline un chilli rosu 3-4 rosii cherry sau rosii uscate 1 legatura patrunjel boia de ardei ulei sare piper lamaie usturoi   Mod de preparare: Crevetii se…Read more »

Prajitura cu crema de trufe

23 June 2013
Prajitura_cu_crema_de_trufePrajitura cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, sos de ciocolata, zmeura. Ingrediente: pentru blat: 60 g faina 40 g amidon pentru prajitura 50 g zahar 50 g unt 3 oua 100 g ciocolata neagra 100 g miez…Read more »

Ciuperci umplute cu orez si creveti

23 June 2013
Ciuperci_umplute_cu_orez_si_crevetiCiuperci umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati, sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci 50 g orez 12 creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia ulei sare piper   Mod de preparare: Crevefii decorticati se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 min, se scot,…Read more »

Bruschete cu pasta de masline

23 June 2013
Bruschete_cu_pasta_de_maslineBruschete cu pasta de masline din: paine, masline negre, usturoi, ulei de masline, branza de soia, pesmet, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 paine bagheta masline negre 1-2 catei de usturoi zdrobiti ulei de masline branza de soia 25 g pesmet coaja rasa de lamaie 4 lingurite cu suc de lamaie…Read more »

Chiftelute de peste cu usturoi

23 June 2013
Chiftelute_de_peste_cu_usturoiChiftelute de peste cu usturoi din: fileu de peste, cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, piper, pesmet, ulei, sare, ceapa, usturoi, salata verde. Ingrediente: 20 g fileu de peste 100 g cartofi 50 g morcovi patrunjel pastarnac piper faina sau pesmet ulei sare 50 g ceapa doi catei de usturoi salata verde pentru decor   Mod de…Read more »

Carne de vita cu morcovi si cimbru

23 June 2013
Carne_de_vita_cu_morcovi_si_cimbruCarne de vita cu morcovi si cimbru din: carne de vita, morcovi, ceapa, vin rosu, unt, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kilogram vita de gtit 6 morcovi 4 cepe medii 100 ml vin rosu 50 g unt o lingurita ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund dublu se topeşte…Read more »

Legume asortate cu salsa de rosii

23 June 2013
Legume_asortate_cu_salsa_de_rosiiLegume asortate cu salsa de rosii din: fasole verde, fasole galbena, morcovi, rosii, tomate glabene, telina verde, ardei iute, mere, stafide, otet, zahar, cuisoare, boabe de mustar, cimbru. Ingrediente: 400 g fasole verde 200 g fasole galbena (pastai) 200 g morcovi taiati cuburi 500 g rosii 500 g tomate galbene 200 g telina verde 1…Read more »

Cartof umplut cu peste

23 June 2013
Cartof_umplut_cu_pesteCartof umplut cu peste din: cartof, margarina vegetala, ton in ulei, boabe de porumb, maioneza vegetala, suc de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi cu coaja alba de cate 200 g 500 g margarina vegetala 1 conserva de ton in ulei (175 g) 100 boabe de porumb fiert 100 g maioneza vegetala sucul de la o lamaie…Read more »

Inghetata de busuioc

23 June 2013
Inghetata_de_busuiocInghetata de busuioc din: busuioc, zahar, mascarpone, iaurt. Ingrediente: 1 legatura mare de busuioc 500 g zahar 250 g mascarpone 1,3 kg iaurt gras   Mod de preparare: Combini frunzele de busuioc cu zahărul. Amesteci bine cu ajutorul unui blender, până obţii o pudră fină. Adaugi brânza mascarpo­ne şi iaurtul. Amesteci din nou foarte bine…Read more »

Medalioane de porc cu fasole verde

23 June 2013
Medalioane_de_porc_cu_fasole_verdeMedalioane de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere, ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu, piper. Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2 linguri miere 2 lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 600 g fasole verde 2 cepe…Read more »

Supă cu somon

23 June 2013
Supa_cu_somonSupă cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de somon 2 morcovi 1 ceapa mare 1 radacina de pastarnac 1 telina 100 g praz 3 cartofi mijlocii 200 g smantana grasa 3…Read more »

Reteta zilei: Frigarui de porc

23 June 2013
Reteta_zilei_Frigarui_de_porc_10Frigarui de porc din: carne de porc, vin rosu, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, frigarui.   Ingrediente: 2 kg carne de porc ¼ cana de vin roșu ¼ cana ulei de masline 4-5 catei de usturoi, pisat 1 ceapa feliata 1 lingurița de sare ½ lingurita de piper 6-8 frigarui   Mod de…Read more »

Bruschete cu ciuperci si cascaval

23 June 2013
Bruschete_cu_ciuperci_si_cascavalBruschete cu ciuperci si cascaval din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, cascaval de post, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 1 paine ciabatta 1 capatana de usturoi ulei de masline cascaval de post cimbru proaspat ciuperci proaspete   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi pe jumătate. Decojiti usturoiul şi tăiati-l în jumătate. Prăjiţi pâinea…Read more »

Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc

23 June 2013
Supa_de_rosii_cu_dovlecei_si_frunze_de_busuiocSupa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei, usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: 6 rosii foarte coapte 2 dovlecei 2 catei de usturoi 300 ml supa din concentrat de legume 4 linguri ulei sucul unei lamai 2-3 frunze busuioc sare   Mod de…Read more »

Tarta cu salam si masline

23 June 2013
Tarta_cu_salam_si_maslineTarta cu salam si masline din: aluat foitaj, rosii, salam, masline, ulei, mustar, busuioc, sare. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 20 rosii mici 250 g salam masline, dupa gust 2 lingurite ulei 4 lingurite mustar dulce sau picant cateva frunzulite busuioc un praf sare   Mod de preparare: Aluatul se scoate din tipla si se…Read more »

Gogoşi ca la mama

23 June 2013
Gogosi_ca_la_mamaGogoşi ca la mama din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, esenta de rom, ulei, albus, suc de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faina 25 g drojdie proaspata 150 ml lapte 2 oua 50 g zahar o lingura esenta de rom sau alta esenta 50 ml ulei pentru prajit: 200 ml ulei pentru glazura: un…Read more »

Salată răcoritoare de vară

23 June 2013
Salata_racoritoare_de_varaSalată răcoritoare de vară din: rosii, castraveciori, ardei gras, ceapa, marar, patrunjel, iaurt, mustar, ulei, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 2 rosii mari 2-3 castraveciori 1 ardei gras 1 ceapa mica 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sos: 1 pahar mic de iaurt 1 lingurita mustar 1 lingura ulei sare piper 1 ardei iute (optional)…Read more »

Reteta zilei: Sos pesto din spanac si busuioc

23 June 2013
Sos_pesto_din_spanac_si_busuioc_06Sos pesto din spanac si busuioc din: frunze de spanac, frunze de busuioc, nuci de pin, parmezan, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cani frunze de spanac proaspete 2 cani frunze proaspete de busuioc 2 linguri usturoi proaspat tocat fin 2/3 ceasca nuci de pin 1 1/3 cana parmezan ras 2/3 cana ulei de masline…Read more »

Piept de curcan cu sos de nuci

23 June 2013
Piept_de_curcan_cu_sos_de_nuciPiept de curcan cu sos de nuci din: piept de curcan, ulei, sare, piper, nuci decojite, cascaval, ceapa rosie, ulei, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de curcan 2 linguri ulei sare piper pentru sos: nuci decojite o lingura cascaval o ceapa rosie o lingura ulei o lingurita otet balsamic sare piper  …Read more »

Gogosi cu banane

23 June 2013
Gogosi_cu_bananeGogosi cu banane din: banane, faina, oua, zahar, drojdie, lapte, sare, scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 banane 6-8 linguri faina 2 oua 4 linguri zahar o lingurita drojdie uscata 4 linguri lapte un praf sare scortisoara, dupa gust ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se prepară aluatul, pentru care se amestecă făina, zahărul, ouăle, drojdia,…Read more »

Supa verde cu branza

23 June 2013
Supa_verde_cu_branzaSupa verde cu branza din: fasole verde, unt, praz, ceapa, tije de telina, morcov, pastarnac, patrunjel verde, piper, sare, smantana, branza. Ingrediente: 200 g fasole verde 100 g unt 4 fire praz 2 cepe sau 4 legaturi ceapa verde 250 g tije de telina 1 morcov 1 pasarnac 1/2 radacina mica de telina 1 legatura…Read more »

Chiftelute delicioase

23 June 2013
Chiftelute_delicioaseChiftelute delicioase din: dovlecei, oua, faina, gris, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 2 oua 120 g faina 2 linguri gris 1 legatura marar sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare, presari cu sare, amesteci şi-i laşi, 20 de minute, într-o strecurătoare. Ii…Read more »

Somon cu dovlecei

23 June 2013
Somon_cu_dovleceiSomon cu dovlecei din: cotlete somon, dovlecei, lamai, patrunjel, usturoi, ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana, castraveti verzi. Ingrediente: 4 cotlete somon 4 dovlecei mici 2 lamai 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi 50ml ulei  de masline 1 lingurita chimen 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ghimbir ras sare piper smantana castraveti verzi…Read more »

Salata de fasole verde picanta

23 June 2013
Salata_de_fasole_verde_picantaSalata de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin 6 linguri otet balsamic alb   Mod de preparare: Fasolea…Read more »

Inele de gogosi

23 June 2013
Inele_de_gogosiInele de gogosi din: faina, lapte, zahar, apa calda, drojdie uscata, oua, unt, sare, ulei, zahar pudra, sirop de fructe. Inrgediente: 625 g faina 255 ml lapte cald 100 g zahar 60 ml apa calda 7 g drojdie uscata 2 oua 70 g unt un praf sare ulei pentru prajit pentru servit: zahar pudra sirop…Read more »

Cartofi in straturi

23 June 2013
Cartofi_in_straturiCartofi in straturi din: cartofi, muschi file, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari sau 8 medii 8 felii muschi file 2 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se spală. Cu un cuţit foarte bine ascuţit, se taie felii, dar care să nu fie decupate…Read more »

Reteta zilei: Suc de ananas cu castravete

23 June 2013
Suc_de_ananas_cu_castravete_06Suc de ananas cu castravete din: ananas, castravete, ghimbir, portocala.   Ingrediente: 1 ananas, decojit, taiat bucati 1 castravete 1 bucatica ghimbir proaspat, decojit 1 portocala       Mod de preparare: In storcatorul de fructe puneti ananasul, castravetele si ghimbirul si procesati. Puneti intr-un recipient, adaugati suc de portocala si amestecati bine sa se…Read more »

Tarta cu rosii, bacon si cascaval

23 June 2013
Tarta_cu_rosii_bacon_si_cascavalTarta cu rosii, bacon si cascaval din: faina, unt, sare, lapte, bacon afumat, cascaval ras, oua, rosie, nucsoara, piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt un praf sare 100 ml apa sau lapte pentru umplutura: 150 g bacon afumat 200 g cascaval ras 3 oua o rosie nucsoara piper   Mod de…Read more »

Salata cu cartofi noi, ardei gras si usturoi

23 June 2013
Salate_3Salata cu cartofi noi, ardei gras si usturoi din: oua, cartofi noi, usturoi, boia iute, mustar, lamaie, otet, ulei, ton, ardei gras, zahar, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 500 g cartofi noi 1-2 catei de usturoi 1 varf cutit boia iute 1 lingurita mustar 1 lamaie 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 cutie ton…Read more »

Prăjitură cu iaurt şi fructe

23 June 2013
Prajitura_cu_iaurt_si_fructePrăjitură cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca, zahar praf. Ingrediente: 125 g iaurt natural 3 oua 200 g zahar 350 g faina 70 ml ulei 1 lingurita praf de copt sare 150 g morcov ras fin 100 g nuci…Read more »

Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână

23 June 2013
Peste_6Păstrăv la cuptor cu ciuperci şi smântână din: pastravi, smantana, ciuperci champignon, morcovi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 pastravi 200 ml smantana 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa 1 lamaie 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungi peştele cu 2 linguri ulei şi îl condimentezi pe ambele părţi…Read more »

Ciorba de loboda si stevie

23 June 2013
Ciorba_de_loboda_si_stevieCiorba de loboda si stevie din: loboda verde si rosie, leustean, stevie, frunze de telina, zeama de varza acra, telina, morcovi, ceapa, oua, smantana, ulei, apa, sare, piper, legume deshidratate, quinoa. Ingrediente: 4 legaturi de loboda verde si rosie cate 1 legatura leustean si stevie 1/2 legatura frunze de telina 1/4 l bors sau zeama…Read more »

Reteta zilei: Chec cu crema de miere

22 June 2013
Chec_cu_crema_de_miere_08Chec cu crema de miere din: ceai negru, lapte, unt, zahar, oua, miere, esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, smantana, lapte condensat. Ingrediente: 3 linguri de ceai negru 1 cana de lapte 1 1/2 bucata de unt, la temperatura camerei 1/2 cana de zahar 2 oua, la temperatura camerei 1/3 ceasca de miere…Read more »

Calamar prajit cu lamaie

22 June 2013
Calamar_prajit_cu_lamaieCalamar prajit cu lamaie din: calamari, pesmet, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g calamari inele pesmet lamaie ulei sare piper   Mod de preparare: Se dezgheată calamarii si se scurg. Se dau prin pesmet cu sare si se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se servesc cu lămâie si garnitură de cartofi. Calamar…Read more »

Pizza cu blat din cartofi

22 June 2013
Pizza_cu_blat_din_cartofiPizza cu blat din cartofi din: cartofi, margarina, faina, sare. Ingrediente: 225 g cartofi fierti 60 g margarina 125 g faina 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: In cazul în care cartofii sunt fierbinţi pistositi-i şi adăugaţi margarina. Lăsati-i deoparte până când se răcesc; Amestecaţi făina şi sarea şi cerneti peste ame­stecul din cartofi.…Read more »

Bruschete cu file de ansoa

22 June 2013
Bruschete_cu_file_de_ansoaBruschete cu file de ansoa din: paine, rosii, file de ansoa, usturoi. Ingrediente: paine rosii file de ansoa usturoi   Mod de preparare: Cel mai important este sâ aveţi o pâine de calitate. Pentru bruscheţe, roşiile trebuie să fie dulci; Ungem feliile de pâine cu ulei de măsline, le frecăm cu usturoi şi le dăm…Read more »

Varza calita cu ciuperci

22 June 2013
Varza_calita_cu_ciuperciVarza calita cu ciuperci din: varza murata, ciuperci uscate, foi de dafin, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 grame varza murata 100 g ciuperci uscate (hribi) 2 foi de dafin 1 ceapa mijlocie sare piper ulei   Mod de preparare: Ciupercile uscate se lasă câteva ore în apă la înmuiat. Varza murată se taie fidelute…Read more »

Orez in stil asiatic

22 June 2013
Orez_in_stil_asiaticOrez in stil asiatic din: orez, conopida, broccoli, ardei, varza chinezeasca, morcovi, unt, apa, sos de soia. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung 200 g conopida 200 g broccoli 1 ardei rosu mare 150 g varza chinezeasca 2 morcovi mari 70 g unt 700 ml apa sos de soia   Mod de preparare: Speli…Read more »

Tarta cu fasole verde si praz

22 June 2013
Tarta_cu_fasole_verde_si_prazTarta cu fasole verde si praz din: fasole verde, praz, mozzarella, sunca, rosii uscate, aluat de tarta, oua, smantana, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 250 g fasole verde 2 fire praz 125 g mozzarella 100 g sunca 6 rosii uscate in ulei (de la borcan) 1 pachet aluat de tarta (congelat) 2 oua 250 ml smantana…Read more »

Supa de rosii cu marar si orez

22 June 2013
Supa_de_rosii_cu_marar_si_orezSupa de rosii cu marar si orez din: rosii, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, zahar, ardei gras, orez, faina, unt, smantana, marar, sare. Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 1 lingurita zahar 2 ardei grasi 1 lingura orez 1 lingurita faina 1 lingura unt 1/2 pahar smantana…Read more »

Pizza cu blat traditional

22 June 2013
Pizza_cu_blat_traditionalPizza cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline, faina, sare. Ingrediente: 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de drojdie uscata 90 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 1 lingura ulei de masline 175 g faina 1 lingurita sare   Mod de preparare: Se amestecă într-un bol drojdia cu apa…Read more »

Reteta zilei: Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque

22 June 2013
Coaste_de_porc_la_cuptor_cu_sos_barbeque_05Coaste de porc la cuptor cu sos barbeque din: coaste de porc, condimente, sos barbeque, folie de aluminiu.   Ingrediente: 2 randuri de coaste de porc Condiment pentru carne de porc dupa preferinta 2 cesti de sos barbeque folie de aluminiu   Mod de preparare: Frecati coastele cu condimente, inveliti in folie de aluminiu si…Read more »

Tagliatele cu busuioc

22 June 2013
Tagliatele_cu_busuiocTagliatele cu busuioc din: spaghete, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 250 g spaghete 2-3 fire busuioc proaspat (sau uscat) 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de masline sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pasează busuiocul împreună cu…Read more »

Varza calita cu cimbru si rosii

22 June 2013
Varza_calita_cu_cimbru_si_rosiiVarza calita cu cimbru si rosii din: varza, ceapa, rosii, ulei, foaie de dafin, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varza de circa 1 kg 1 ceapa 4-5 rosii potrivite ulei 1 foaie de dafin cimbru putin marar proaspat sare piper   Mod de preparare: Se curăţă varza şi se taie în două, apoi fiecare…Read more »

Supa de mazare cu bacon

22 June 2013
Supa_de_mazare_cu_baconSupa de mazare cu bacon din: ceapa, ulei de masline, boabe de mazare, faina, supa de pasare, bacon, paine toast. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 600 g boabe de mazare 1 lingura faina 500 ml supa de pasare 250 g bacon 3 felii paine toast   Mod de preparare: Se prajeste in…Read more »

Prajitura cu spuma de ciocolata

22 June 2013
Prajitura_cu_spuma_de_ciocolataPrajitura cu spuma de ciocolata din: zahar, faina, cacao, unt, apa, ulei, ou, iaurt de baut, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, oua, cafea, smantana. Ingrediente: pentru blat: 225 g zahar 95 g faina 2 linguri cacao 55 g unt 120 ml apa 3 linguri ulei un ou 3 linguri iaurt de baut…Read more »

Lichior de menta

22 June 2013
Lichior_de_mentaSe pregăteşte o farfurie adâncă plină cu frunze de mentă. Se stropeşte cu alcool din belşug; se lasă să stea la soare cca 1 lună. Se strecoară şi se adaugă un sirop fiert separat din 500 g zahăr şi 2 pahare mari de apă. Se potriveşte concentraţia de alcool după gust. Se toarnă în sticle;…Read more »

Totul despre Salate

22 June 2013
Despre_SalateSalata verde nu înseamnă doar salată iceberg. Combinaţiile de gusturi (frunze de salată cu gust moderat amestecate cu verdeţuri mai dulci sau mai amare) de texturi (onctoasă, fragedă, creată şi crocantă) şi de culori (nuanţe de verde, de roşu şi de alb)  fac salatele să fie apetisante şi pentru ochi, nu doar bune la gust.…Read more »

Minestrone cu mazare

22 June 2013
Minestrone_cu_mazareMinestrone cu mazare din: ceapa, rosii, morcovi, radacina de patrujel, radacina de telina, ulei de masline, supa de legume, boabe de mazare, boabe de fasole, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 400 g rosii 250 g zarzavat de supa (morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina) 2 linguri ulei de masline 1,5 l supa de…Read more »

Reteta zilei: Fasole verde cu sos de usturoi

22 June 2013
Reteta_zilei_Fasole_verde_cu_sos_de_usturoi_05Fasole verde cu sos de usturoi din: fasole verde, usturoi, sare, iaurt, ulei de masline, suc proaspat de lamaie, patrunjel, piper.   Ingrediente: 1 kg fasole verde, taiata si spalata 2 catei de usturoi, tocati ½ lingurita sare ½ ceasca iaurt 1 lingura ulei de masline 1 lingura de suc ​​proaspat de lamaie 1 lingura…Read more »

Pastravi in sos de vin

22 June 2013
Pastravi_in_sos_de_vinPastravi in sos de vin din: pastravi, ceapa, morcov, vin rosu, telina, supa falsa de legume, tije de telina, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 4 pastravi o ceapa un morcov 300 ml vin rosu 1/2 tija telina 120 ml supa falsa de legume o foaie de dafin o lingurita cimbru o lingura ulei…Read more »

Hamburgeri de casă

22 June 2013
Hamburgeri_de_casaHamburgeri de casă din: carne de vita tocata, ceapa, oua, ulei, sare, piper, boia dulce, patrunjel, chifle, sos de usturoi, maioneza, branza topita. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 200 g ceapa 3 oua 50 ml ulei sare piper boia dulce patrunjel 8 chifle sos de usturoi maioneza 8 felii de branza topita  …Read more »

Supa de rosii cu clatite

22 June 2013
Supa_de_rosii_cu_clatiteSupa de rosii cu clatite din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, oua, faina, gris, smantana, unt, supa de pui, piper, sare, busuioc. Ingrediente: 800 g rosii 1 ceapa 1 capatana de usturoi 25 ml ulei 4 oua 2 linguri faina 1 lingura gris 60 g smantana 2 linguri unt 1 1/2 l supa din oase de…Read more »

Tocanita de legume la ceaun cu mamaliguta

22 June 2013
Tocanita_de_legume_la_ceaun_cu_mamaligutaTocanita de legume la ceaun cu mamaliguta din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu, morcovi, rosii, ulei, sare, piper, verdeata, mamaliguta. Ingrediente: 0,7 kg cartofi 2 cepe mari 1 ardei gras rosu 2 morcovi 0,5 kg rosii ulei sare piper verdeata mamaliguta   Mod de preparare: Se taie ceapa peştişori, morcovii, ardeiul şi cartofii cubulete şi…Read more »

Piept de pui cu sos picant si mazare

22 June 2013
Piept_de_pui_cu_sos_picant_si_mazarePiept de pui cu sos picant si mazare din: ardei iuti, usturoi, coriandru verde, zahar, sos de peste, limette, ghimbir, piept de pui, ulei, mazare, ceapa verde, germeni de fasole, menta, coriandru. Ingrediente: pentru sosul picant: 2 ardei iuti 2 catei de usturoi decojiti 2 linguri coriandru verde tocat 30 g zahar 40 ml sos…Read more »

Supa crema de dovlecei cu piept de pui

22 June 2013
Supa_crema_de_dovlecei_cu_piept_de_puiSupa crema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, supa de legume, margarina, galbenusuri, smantana, marar. Ingrediente: 500 g dovlecei 1 piept de pui 1 l supa de legume 2 linguri margarina sau unt 4 galbenusuri 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura marar tocat   Mod de preparare: Pentru a…Read more »

Cockail Mojito cu capsuni

22 June 2013
Cockail_Mojito_cu_capsuniSe taie sferturi 4 căpşuni şi se repartizează în 4 pahare. Se taie în opt 1 limetă şi se repartizează câte 2 felii în fiecare pahar, cu funzele de la 3 fire mentă şi 1 lingură zahăr. Se zdrobesc frunzele şi se completează paharele cu gheaţă pisetă. Se amestecă, apoi se completează cu apă mirerală.…Read more »

Reteta zilei: Rulouri de muschi de vita cu legume

22 June 2013
Rulouri_de_muschi_de_vita_cu_legume_07Rulouri de muschi de vita cu legume din: muschi de vita, sare, piper, sos worcestershire, condimente, ulei de masline, morcov, ardei gras, dovlecel, ceapa verde, usturoi, unt, ceapa, otet balsamic, zahar brun, supa de vita.   Ingrediente: 8-10 bucati muschi de vita feliat Sare si piper, dupa gust 3 linguri de sos Worcestershire condimente dupa…Read more »

Chiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana

22 June 2013
Chiftelute_de_dovlecei_cu_cascaval_ras_si_smantanaChiftelute de dovlecei cu cascaval ras si smantana din: dovlecei, faina, oua, patrunjel, marar, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 900 g dovlecei 200 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel 1 legatura marar ulei cascaval ras smantana sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii şi daţi-i pe râzătoare (ochiurile mari). Pudraţi-i cu sare şi,…Read more »

Cartofi umpluti cu sunca

22 June 2013
Retete_14Cartofi umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati, smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi medii 3 oua (pentru maioneza) 250 ml ulei 200 g sunca sau orice fel de salam 3-4 castraveciori murati 2 linguri smantana 1 sfecla rosie 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Speli…Read more »

Paste Carbonara cu dovlecei

22 June 2013
Paste_Carbonara_cu_dovleceiPaste Carbonara cu dovlecei din: spaghete, dovlecei, bacon afumat, smantana, parmezan, mozzarella, galbenusuri, sare, piper, busuioc, ulei de masline, usturoi. Inrgediente: 400 g spaghete 4 dovlecei medii 400 g bacon afumat 150 ml smantana 150 ml parmezan 150 g mozzarella 3 galbenusuri sare piper busuioc ulei de masline usturoi   Mod de preparare: Fierbi pastele…Read more »

Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita

22 June 2013
Sarmalute_cu_ciuperci_si_orez_in_foi_de_vitaSarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita din: orez, ciuperci, praz, supa vegetala, foi de vita, sare, piper, marar, suc de rosii, apa. Ingrediente: 250 g orez 8 ciuperci champignon mari 1 praz (numai partea alba) 1 cana de supa vegetala 50 de foi de vita sare piper marar 1/2 cana suc de…Read more »

Ciorbă de dovlecei cu orez si smantana

22 June 2013
Ciorba_de_dovlecei_cu_orez_si_smantanaCiorbă de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, supa de pui, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar, orez, galbenus, boia dulce, smantana, piper, sare, lamai. Ingrediente: 5 dovlecei 2 1/2 l supa de pui sau de vita 3 cepe 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 2 ardei grasi 1 legatura marar 2 linguri…Read more »

Reteta zilei: Desert rece cu caramel

21 June 2013
Desert_rece_cu_caramel_12Desert rece cu caramel din: zahar de palmier, apa, galbenusuri de ou, oua, lapte, lapte condensat, esenta de vanilie, suc de lamaie, suc de portocale.   Ingrediente caramel: 1 ceasca zahar de palmier 1/3 cana de apa Ingrediente tarta: 3 galbenusuri de ou 2 oua 1 cutie lapte condensat 1 cutie lapte 3/4 lingurita de…Read more »

Bruschette cu avocado si rosii

21 June 2013
Bruschette_cu_avocado_si_rosiiBruschette cu avocado si rosii din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, busuioc, rosii, avocado, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc proaspat rosii proaspete 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi pe…Read more »

Pizza cu blat biscuit

21 June 2013
Pizza_cu_blat_biscuitPizza cu blat biscuit din: faina, sare, margarina, lapte de soia. Ingrediente: 175 g faina 1/2 lingurita sare 25 g margarina 125 ml lapte de soia topping   Mod de preparare: Puneţi făina şi sarea într-un bol mare şi frământaţi margarina cu degetele până când se formează mici fărâme de cocă. Faceţi o gaură în…Read more »

Sarmalute cu soia in foi de varza

21 June 2013
Sarmalute_cu_soia_in_foi_de_varzaSarmalute cu soia in foi de varza din: soia, orez, morcovi, ceapa, tulpina de telina, supa vegetala, varza, marar, patrunjel, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g soia 100 g orez 3 morcovi mari 1 ceapa mare 1 tulpina de telina 1 cana de apa sau supa vegetala 1 varza marar patrunjel 1/2…Read more »

Bors pescaresc cu orez si legume

21 June 2013
Bors_pescaresc_cu_orez_si_legumeBors pescaresc cu orez si legume din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, rosii, sos de rosii, lamaie, orez, ulei, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste (pastrav si crap) 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 ardei gras 4 rosii 200 ml sos de rosii 1 lamaie 4 linguri cu orez 4 linguri cu…Read more »

Spaghete bolognese cu soia

21 June 2013
Spaghete_bolognese_cu_soiaSpaghete bolognese cu soia din: spaghete, soia granule, morcov, ceapa verde, suc de rosii, sare, piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete 200 g soia granule 1 morcov 4-5 fire ceapa verde 500 ml suc de rosii sare piper ierburi aromate busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele şi soia conform instrucţiunilor de…Read more »

Rulouri de vinete umplute cu ardei

21 June 2013
Rulouri_de_vinete_umplute_cu_ardeiRulouri de vinete umplute cu ardei din: vinete, orez, ceapa verde, acaju, capere, usturoi, cascaval de post, ulei de masline, otet balsamic, bulion, apa, vin alb, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 3 vinete medii 60 g orez 4 cepe verzi tocate 3 linguri de acaju 2 linguri de capere usturoi zdrobit cascaval de post ras o…Read more »

Ciorba de cartofi si dovlecei

21 June 2013
Ciorba_de_cartofi_si_dovlecei.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: dovlecei, morcov, telina, ceapa, bors, ou, smantana, leustean, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 1 l bors 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână leuştean sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa…Read more »

Mozzarella cu broccoli in aluat

21 June 2013
Mozzarella_cu_broccoli_in_aluatMozzarella cu broccoli in aluat din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar, broccoli, morcovi, mozzarella, urda, ou, usturoi, nucsoara, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta 50 ml ulei de masline 10 g zahar pentru umplutura: 400 g broccoli 250 g morcovi 200 g mozzarella…Read more »

Prajitura fina cu branza de vaci

21 June 2013
Prajitura_fina.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: branza de vaci, zahar pudra, margarina, lamaie, oua, gem, faina, lapte, biscuiti populari. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr pudră 100 g margarină 1 lămâie 4 ouă 1 borcan cu gem făină cât cuprinde Ingrediente glazură: 170 g zahăr pudră 2 linguri cu zeamă de lămâie…Read more »

Penne cu ciuperci si rosii cherry

21 June 2013
Penne_cu_ciuperci_si_rosii_cherryPenne cu ciuperci si rosii cherry din: paste, ciuperci, rosii cherry, cascaval de post, ulei, sare, piper, ierburi aromatice, busuioc. Inrgediente: 250 g paste (penne) 300 g ciuperci 150 g rosii cherry 100 g cascaval de post 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromatice busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor…Read more »

Reteta zilei: Supa aromata cu carne de vita

21 June 2013
Supa_aromata_cu_carne_de_vita_07Supa aromata cu carne de vita din: carne de vita, ghimbir, iarba de lamaie, ceapa, usturoi, anason, scortisoara, apa, sare, sos de peste, usturoi, menta, ceapa, piper negru, piper alb.   Ingrediente: 1 kg de carne de vita 10 buc de ghimbir 5 tulpini de iarba de lamaie 1 ceapa 1 capatana de usturoi 5…Read more »

Rosii umplute cu paste si legume

21 June 2013
Rosii_umplute_cu_paste_si_legumeRosii umplute cu paste si legume din: ulei, rosii, paste, masline negre, busuioc, patrunjel, cascaval de post, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 5 linguri de ulei 8 rosii mari 115 g paste mici (melcisori) 8 masline negre taiate in rondele 2 lingurite busuioc uscat o lingurita de patrunjel uscat 60 g cascaval de post sare si…Read more »

Şniţele de porc în crustă de legume

21 June 2013
Retete_3Şniţele de porc în crustă de legume din: cotlete de porc, sare, piper, faina, ou, castraveciori, dovlecel, morcov, ardei gras, ulei. Ingrediente: cateva cotlete de porc sare piper 150 g faina 1 ou 2 castraveciori 1 dovlecel 1 morcov 1 ardei gras ulei pentru prajit   Mod de preparare: Dai legumele pe râzătoare, la care…Read more »

Cornuri cu seminte

21 June 2013
Cornuri_cu_seminte.pngO reteta delicioasa de cornuri cu: branza telemea, spanac, seminte de dovleac, sos de rosii, faina, margarina, smantana, sare. Ingrediente: 300 g brânză telemea mai tare 400 g spanac congelat sau proaspăt seminţe de dovleac 1 ceşcuţă cu sos de roşii Ingrediente aluat: 400 g făină 200 g margarină 200 ml smântână sare   Mod…Read more »

Ciorbă deasă de pui

21 June 2013
Ciorba_deasa_de_pui.pngO reteta delicioasa de ciorba cu:piept de pui, spata de pui, cartofi, ceapa, ardei gras, ceapa verde, rosii, porumb, bors, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 spată de pui 2 morcovi 2- 3 cartofi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de ceapă verde 2-3 roşii 1 cutie cu porumb 1l bors…Read more »

Scrumbii umplute cu ciuperci

21 June 2013
Scrumbii_umplute_cu_ciuperciScrumbii umplute cu ciuperci din: scrumbii, ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de rosii, vin alb, zeama de lamaie, susan, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 scrumbii 400 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 2 linguri cu sos de rosii 1/2 cescuta cu vin alb zeama de lamaie susan ulei sare piper  …Read more »

Paste cu sparanghel, rosii si masline

21 June 2013
Paste_cu_sparanghel_rosii_si_maslinePaste cu sparanghel, rosii si masline din: fundite, spranghel, rosii cherry, masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g fundite un manunchi de sparanghel 100 g rosii cherry 75 g masline sare piper busuioc uscat   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj; Se curăţă tulpina de sparanghel. Se taie din partea…Read more »

Reteta zilei: Pateuri cu crema de branza si broccoli

21 June 2013
Pateuri_cu_crema_de_branza_si_broccoli_08Pateuri cu crema de branza si broccoli din: faina, unt, telemea, iaurt, sare, zahar, ienibahar, nucsoara, broccoli, carnati, crema de branza, branza feta, branza albastra, piper, ou, zahar pudra, mustar.   Ingrediente aluat: 250 g de faina 200 g de unt nesarat foarte, taiat cuburi mici 55 g telemea, maruntita 65 g iaurt sau smantana…Read more »

Ciorbă de legume cu kaizer

21 June 2013
Ciorba_de_legume_cu_kaizer.pngO reteta delicioasa de ciorba cu:kaizer, ceapa, cartofi, morcov, ardei gras, telina, boabe de porumb, pasta de tomate, bors, leustean, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 500 g kaizer 2 cepe 2-3 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 ţelină 2 linguri cu boabe de porumb 2 linguri cu pastă de tomate 1 l bors leuştean pătrunjel…Read more »

Ruladă de pandişpan cu salată verde, şuncă, brânză dulce şi porumb

21 June 2013
Retete_5Ruladă de pandişpan cu salată verde, şuncă, brânză dulce şi porumb din: oua, praf de copt, faina, sare, branza dulce, unt, smantana, sare, piper, chimen, frunze de salata, ardei gras, sunca. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 1/2 plic praf de copt 5 linguri faina un praf de sare pentru umplutura: branza dulce 150 g unt…Read more »

Salata de cruditati cu miez de nuca

21 June 2013
Salata_de_cruditati_cu_miez_de_nucaSalata de cruditati cu miez de nuca din: morcovi, radacina de telina, mar, telina verde, sare, smantana, maioneza, miez de nuca. Ingrediente: 2 morcovi o felie radacina de telina un mar verde 2 tije de telina verde sare pentru sos: un pahar mic de smantana 2 linguri maioneza 100 g miez de nuca   Mod…Read more »

Calcan in crusta de ierburi

21 June 2013
Calcan_in_crusta_de_ierburiCalcan in crusta de ierburi din: calcan, pesmet, nuca, usturoi, ulei, mustar, marar, sare, piper. Inrgediente: 1 calcan 2 linguri cu pesmet 50 g nuca 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei 2 lingurite cu mustar marar sare piper   Mod de preparare: Rumeneşte puţin nuca în cuptor. După ce s-a răcorit, zdrobeşte-o cu…Read more »

Borş de găină cu varza

21 June 2013
Bors_de_gaina_cu_varza.pngO reteta delicioasa de bors de gaina cu:ceapa, morcov, cartofi, radacina de patrunjel, varza, leustean, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 2-3 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 varza potrivita 1 l bors leustean cimbru ulei sare   Mod de preparare: Taie găina în bucăţi potrivite, apoi pune-o la fiert în…Read more »

Turn de ficatei

21 June 2013
Turn_de_ficatei.pngO reteta delicioasa de ficatei cu: zahar, piper negru macinat, strugure rosu, cartofi, sare, ulei, vin rosu, mustar iute, piper rosu boabe. Ingrediente: 700 g ficăţei de pui 2 linguri cu zahăr piper negru măcinat 1 ciorchine de strugure roşu 2 cartofi mari fierţi în coajă sare ulei 2 pahare cu vin roşu 2 linguri…Read more »

Salata de paste cu mazare si rosii uscate

21 June 2013
Salata_de_paste.pngO reteta delicioasa de salata cu: paste, mazare, rosii uscate, cartof, ulei, lamaie, mustar, apa. Ingrediente: 200 g paste 1 cutie cu mazăre roşii uscate sare Ingrediente sosul de maioneză: 1 cartof fiert 200 ml ulei 1/2 lămâie 1 linguriţă cu muştar 3-4 căţei de usturoi 2 linguri cu apă foar­te rece sare Mod de…Read more »

Reteta zilei: Chifle cu cartofi

21 June 2013
Reteta_zilei_Chifle_cu_cartofi_11Chifle cu cartofi din: drojdie uscata, lapte, cartofi fierti, faina, zahar, sare, ou, unt nesarat, cimbru.   Ingrediente: 8 g drojdie uscata 1 1/4 ceasca lapte 1/2 ceasca cartofi fierti 4 1/2 cesti faina 1/4 ceasca + 1 lingura zahar 1 1/2 lingurița sare 1 ou 4 linguri unt nesarat Ingrediente pentru glazura: 1 ou…Read more »

Ciorbă de viţel a la grec

21 June 2013
Ciorba_de_vitel_a_la_grecCiorbă de viţel a la grec din: carne de vitel, ceapa, morcovi, telina, radacina de patrunjel, orez, smantana, galbenusuri, faina, sare, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 2 radacini de patrunjel 50 g orez 150 g smantana 2 galbenusuri 1/2 lingura faina sare zeama…Read more »

Crap in sos alb

21 June 2013
Crap_in_sos_albCrap in sos alb din: crap, ulei, marar, sare, piper, unt, faina, supa de peste, vin alb, galbenusuri, smantana, sare, lamaie. Ingrediente: 1 crap potrivit de mare ulei marar sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina 250 ml supa de peste 50 ml vin alb 3 galbenusuri 100 ml smantana pentru gatit…Read more »

Salata cu linte si somon

21 June 2013
Salata_cu_linte_si_somonSalata cu linte si somon din: quinoa, ulei de masline, supa de legume, sparanghel, boabe de soia, broccoli, coaja de lamaie, zeama de lamaie, fileuri de somon, usturoi, linte, ceapa verde, menta, patrunjel, spanac, fulgi de migdale. Ingrediente: 140 g de quinoa 1 lingurita ulei de masline 400 ml supa de legume 250 g sparanghel,…Read more »

Gogosele la cuptor

21 June 2013
Gogosele_la_cuptorGogosele la cuptor din: faina, lapte pasteurizat, unt, oua, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: 100 g faina 250 ml lapte pasteurizat 30 g unt topit sau 3 linguri ulei 2 oua 1/2 lingurita de sare cateva picaturi esenta de vanilie   Mod de preparare: Cu un tel, amesteci ingredientele pe care le-ai adus la temperatura…Read more »

Piept de curcan în sos de vin şi struguri negri

21 June 2013
Retete_1Piept de curcan în sos de vin şi struguri negri din: carne de curcan, sare, piper, vin rosu, struguri negri, zahar brun, ulei, nucsoara, scortisoara, otet balsamic. Ingrediente: 250 g carne de curcan/portie sare piper vin rosu struguri negri 1 lingura zahar brun ulei nucsoara scortisoara otet balsamic   Mod de preparare: Condimentezi carnea şi…Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

20 June 2013
Prajitura_cu_blat_de_biscuiti_sarati_aluat_de_ciocolata_si_crema_de_vanilie_09Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie din: biscuiti, unt nesarat, fulgi de ciocolata, zahar, zahar brun, oua, boabe de cafea, esenta de vanilie, faina, ulei de cocos, sare, lapte, rom, smantana. Ingrediente blat: 50-60 biscuiti sarati 2 linguri de unt nesarat, topit Ingrediente aluat de ciocolata: 85 g…Read more »

Salata de cartofi, ridichi si castraveti

20 June 2013
Salata_de_cartofi_ridichi_si_castravetiSalata de cartofi, ridichi si castraveti din: cartofi noi, castraveti, ridichi, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Inrgediente: 500 g cartofi noi 3-4 castraveti 1 legatura de ridichi 4 linguri de ulei 1 lingura de otet patrunjel (jumatate de legatura) sare piper   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă,…Read more »

Rulouri de vinete cu ardei

20 June 2013
Rulouri_de_vinete_cu_ardeiRulouri de vinete cu ardei din: vinete, rosii, suc de rosii, ardei grasi, ceapa, ardei iute, coriandru, busuioc, lamaie, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete 8 rosii pasta/suc de rosii 2 ardie grasi rosii 1 ceapa 2 ardei iuti 2 lingurite coriandru tocat busuioc 1 lamaie sare piper 2 linguri ulei de masline…Read more »

Salata de cartofi noi cu ceapa si masline

20 June 2013
Salata_de_cartofi_noi_cu_ceapa_si_maslineSalata de cartofi noi cu ceapa si masline din: cartofi noi, masline verzi, ceapa rosie, ulei, otet, patrunjel, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 500 g cartofi noi 200 g masline verzi 1 ceapa rosie medie 4 linguri ulei 1 lingurita de otet patrunjel (jumatate de legatura) sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Se…Read more »

Burgeri cu fulgi de ovaz

20 June 2013
Burgeri_cu_fulgi_de_ovazBurgeri cu fulgi de ovaz din: piept de curcan, fulgi de ovaz, ceapa, pasta de tomate, ou, chimen, boia dulce, condimt. Ingrediente: 250 g piept de curcan 200 g fulgi de ovaz 1 ceapa 50 g pasta de tomate 1 ou 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita condiment din legume uscate…Read more »

Budinca de mei cu mere

20 June 2013
Budinca_de_mei_cu_mereBudinca de mei cu mere din: mere, mei decorticat, sare, pudra de roscove, scortisoara, zahar brun, apa. Ingrediente: 2 mere sau 2 gutui 3 linguri mei decorticat 1 praf de sare 2 lingurite pudra de roscove 1/2 lingurita scortisoara 1-2 lingurite zahar brun 1 cana apa   Mod de preparare: Speli meiul şi îl pui…Read more »

Salata de bame cu patrunjel

20 June 2013
Salata_de_bame_cu_patrunjelSalata de bame cu patrunjel din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g bame 4 linguri de ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 2-3 catei de usturoi sare piper negru macinat o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro