Retete pentru Craciun:
Ciorba cu fasole, ciuperci si mazare
10 August 2013
Ciorba
cu fasole, ciuperci si mazare din: morcovi, fasole pastai, mazare,
ciuperci, ceapa, concentrat de vita, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2
morcovi 200 g fasole pastai o cutie mica de mazare conservata o cutie
de ciuperci o ceapa alba 2-3 linguri ulei un cub concentrat de vita 3
linguri bulion sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu salata de mere
10 August 2013
Friptură
de porc cu salata de mere din: unt de arahide, sos dulce de ardei iute,
muschi de porc, zeama de lime, sos de peste, mere, zahar, coriandru,
menta. Ingrediente: 3 linguri unt de arahide 3 linguri sos dulce de
ardei iute 4 felii muschi de porc pentru salata: zeama de la 2 lime 1…
Read more »
Read more »
Budinca de paste cu varza
10 August 2013
Budinca
de paste cu varza din: paste, varza de bruxelles, bacon, oua, lapte,
smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: un pachet paste de mica
dimensiune 6-8 verze de bruxelles congelate 200 g bacon 2 oua 100 ml
lapte 150 ml smantana 20 g unt pentru forma sare piper Mod de
preparare: Pastele se fierb 10…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu paine
10 August 2013
Supa
de ceapa cu paine din: vin, supa de legume, ceapa, usturoi, faina,
cimbru, paine, ulei de masline, branza topita, sare, piper. Ingrediente:
100 ml vin roșu 1 ½ l supă de legume ½ kg ceapă 2 căței de usturoi 1
lingură făină 1 linguriță cimbru tocat 8 felii pâine (baghetă) 6 linguri
ulei de…
Read more »
Read more »
Legume cu mozzarella la cuptor
10 August 2013
Legume
cu mozzarella la cuptor din: morcovi, ardei gras, rosii, usturoi,
concentrat de legume, mozzarella, ulei, sare. Ingrediente: 3 morcovi 2
ardei grasi 4 rosii foarte bine coapte 3 catei usturoi un cub concentrat
de legume 2 felii de branza mozzarella 2 linguri ulei sare Mod de
preparare: Intr-un vas termorezistent pentru cuptor, uns…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de pui si sos carbonara
10 August 2013
Paste
cu carne de pui si sos carbonara din: paste farfalle, sare, file de
piept de pui, usturoi, ardei gras, ulei de masline, sos carbonara,
frunze de busuioc, ardei iute. Ingrediente: 200 g paste farfalle sare
200 g file de piept de pui 1 catel de usturoi 1 ardei gras galben 2
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Pastrav cu salvie
10 August 2013
Pastrav
cu salvie din: pastravi, faina, migdale, ou, unt, frunze de salvie,
ulei, otet balsamic, zahar brun, lamaie, lapte, salvie, sare.
Ingrediente: 4 pastravi 5 linguri faina 50 g migdale 1 ou 4 linguri unt
12 frunze de salvie 3 linguri ulei 1 lingurita otet balsamic 1
lingurita zahar brun 1 lamaie 1 pahar lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de castraveti cu dressing de smantana si boia de ardei
10 August 2013
Salata
de castraveti cu dressing de smantana si boia de ardei din: castraveti,
sare, smantana, boia de ardei, otet de vin alb, boia de ardei dulce,
smantana, ulei de masline, piper. Ingrediente salata: 3-4 castraveti 2
lingurite sare smantana si boia de ardei, pentru servire Ingrediente
Dressing: 2 catei de usturoi, fin tocat 1/4…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu orez si ardei gras
10 August 2013
Supa
de cartofi cu orez si ardei gras din: cartofi, orez, suc de rosii,
morcovi, ceapa, ardei gras, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:
400 g cartofi 30 g orez 100 ml suc de roșii 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei
gras ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se toacă mărunt
ceapa,…
Read more »
Read more »
Paste picante cu chiftele
10 August 2013
Paste
picante cu chiftele din: penne, sare, piper, carnati proaspeti, pesmet,
ulei de masline, ardei gras, rosii cherry, usturoi, ruccola, parmezan.
Ingrediente: 400 g penne sare piper 500 g carnati proaspete circa 75 g
pesmet 3 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu 200 g rosii cherry 1
catel de usturoi 100 g ruccola…
Read more »
Read more »
Spanac cu gnocchi si seminte de pin la tigaie
10 August 2013
Spanac
cu gnocchi si seminte de pin la tigaie din: seminte de pin, gnocchi,
ulei de masline, ceapa, frunze de spanac, supa, rosii, branza de capra,
nucsoara, frunze de nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 40 g semințe de
pin 1 pachet gnocchi (refrigerat=500 g) 2 linguri ulei de măsline 2
hașme 1 pachet frunze de spanac…
Read more »
Read more »
Despre zmeura si mure
10 August 2013
In
privinţa gustului, dar şi când vine vorba de efectele terapeutice,
puţine fructe se pot lua la întrecere cu ea. Conţine cantităţi
impresionante de vitamina C, dar nici alte vitamine şi minerale nu-i
lipsesc din compoziţie. Ca şi în cazul murelor, o cură durează două
săptămâni, timp în care e bine să consumi 200-500 g…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu ardei iute si usturoi
10 August 2013
Sos
de rosii cu ardei iute si usturoi din: rosii, usturoi, ardei iute,
sare, aspirine, otet, zahar, piper, cimbru. Ingrediente: 5 kg roșii 300 g
usturoi 300 g ardei iute 3 linguri sare mare, neiodată 3 aspirine 150
ml oțet 3 linguri zahăr 3 linguri piper 2 linguri cimbru Mod de
preparare: Cureţi usturoiul.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Saratele cu branza
9 August 2013
Saratele
cu branza din: faina, branza, margarina, oua, galbenus de ou, lapte,
nucsoara, ardei iute, seminte de susan. Ingrediente: 300g faina 250g
branza 250g margarina 2 oua + 1 galbenus de ou 1 lingurita de lapte
nucșoara ardei iute semințe de susan Mod de preparare: Se rade branza.
Se amesteca apoi cu faina…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli cu smantana si frunze de rucola
9 August 2013
Supa
de broccoli cu smantana si frunze de rucola din: broccoli, smantana,
frunze de rucola, sare, piper. Ingrediente: 400 g broccoli 100 g
smântână 10-12 frunze de rucola sare piper Mod de preparare: Se desfac
buchețelele de brocoli. Se pune 1 l de apă cu sare la fiert. Când
clocotește se adaugă buchețelele de…
Read more »
Read more »
Legume cu branza halloumi si cuscus
9 August 2013
Legume
cu branza halloumi si cuscus din: dovlecei, rosii, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, zeama de portocala, coaja de portocala, seminte de
dovleac, ceapa rosie, ulei de masline, cuscus, concentrat de legume,
pasta harissa. Ingrediente: 2 dovlecei mari, taiati sferturi si apoi
bucati de 1,5 cm 250 g rosii zeama si coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Antricot de vita la gratar cu mamaliguta
9 August 2013
Antricot
de vita la gratar cu mamaliguta din: antricot de vita, lamaie, ceapa,
usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vită,
dezosat 1 lămâie 1 ceapă 2-3 căței usturoi cimbru sare piper Mod de
preparare: Se pune carnea la marinat timp de 12 h într-un baiț, preparat
din zeamă de lămâie, ceapă…
Read more »
Read more »
Frigarui marinate de pui cu rosii cherry si sos
9 August 2013
Frigarui
marinate de pui cu rosii cherry si sos din: piept de pui, rosii cherry,
ghimbir, piper negru, miere, ulei de masline, supa de pasare, unt,
sare. Ingrediente: 3 piepţi de pui 30 roşii cherry 1 bucată de ghimbir
(5 cm) 1 linguriţă de piper negru măcinat 1 linguriţă de miere 4 linguri
cu ulei…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc marinate cu salata de castravete
9 August 2013
Cotlete
de porc marinate cu salata de castravete din: cotlete de porc, amestec
chinezesc de condimente, sos hoisin, sos de soia, zahar brun, miere,
vin, ghimbir, usturoi, sos de peste, zeama de lime, ceapa, ardei iute,
castravete, menta, arahide. Ingrediente: 4 cotlete de porc pentru
marinata: 1 lingurita amestec chinezesc de 5 condimente 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Stiuca umpluta cu ciuperci
9 August 2013
Stiuca
umpluta cu ciuperci din: stiuca, unt, ciuperci, ceapa, morcov, pesmet,
zeama de lamaie, fileuri de ansoa, sare, piper. Ingrediente: 1 stiuca de
circa 1,5-2 kg 120 g unt 100 g ciuperci, taiate cuburi 1 ceapa mica,
tocata 1 morcov mediu, taiat cubulete 50 g pesmet, inmuiat cu putin
lapte 1 lamaie (doar zeama) 6…
Read more »
Read more »
Paste cu creveti si ardei iute
9 August 2013
Paste
cu creveti si ardei iute din: ardei iute, rosii cherry, creveti, zeama
de lamaie, coaja de lamaie, rucola, paste linguine, usturoi, ulei de
masline, vin, zahar tos. Ingrediente: 1 ardei iute, tocat marunt 300 g
rosii cherry, taiate in doua 300 g creveti prefierti, decorticati zeama
si coaja rasa de la 1 lamaie 100…
Read more »
Read more »
Rulouri de varza creata cu orez si naut
9 August 2013
Rulouri
de varza creata cu orez si naut din: varza creata, orez, naut,
anghinare, ceapa, bors, sare, piper. Ingrediente: 8 foi de varza creata 4
linguri orez 6 linguri naut fiert 2 inimi anghinare din conserva o
ceapa 2 linguri ulei un litru bors sare piper Mod de preparare: Se
pune ala la fiert…
Read more »
Read more »
Pepene rosu cu alune si miere
9 August 2013
Pepene
rosu cu alune si miere din: cereale integrale, miere, scortisoara,
alune, pepene. Ingrediente: 2 cesti de cereale integrale de ovaz o
lingura de miere o lingura de scortisoara o ceasca de alune 6 felii de
pepene Mod de preparare: Puneţi alunele în mixer şi tocaţi-le fin. La
final, adăugaţi şi fulgii de cereale,…
Read more »
Read more »
Spaghete cu salsa de legume
9 August 2013
Spaghete
cu salsa de legume din: ardei gras, rosii, ulei de masline, untdelemn,
chilli, sare, spaghete, ceapa. Ingrediente: 2 ardei grasi 4 rosii mari 5
linguri ulei de masline 50 ml untdelemn 1 chilli sare 400 g spaghete,
de preferinta integrale 2 cepe mari Mod de preparare: Fierbi
spaghetele în apă uşor sărată cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui in sos de nuca de cocos cu arahide
9 August 2013
Salata
de pui in sos de nuca de cocos cu arahide din: ulei de masline, piept
de pui, lapte de cocos, unt de arahide, sos de soia, sos de peste,
usturoi, coriandru, suc de lamaie verde, noodles, salata verde, frunze
de menta, morcov, arahide, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 piept…
Read more »
Read more »
Budinca cu cas proaspat
9 August 2013
Budinca
cu cas proaspat din: chifle, cas, smantana, oua, lapte, ulei, pesmet.
Ingrediente: 6 chifle 300 g cas proaspat 200 g smantana 2 oua 1 ceasca
lapte 3 linguri ulei pesmet Mod de preparare: Tai chiflele în două şi
le înmoi în laptele amestecat cu un ou bătut. Tapetezi o formă de
budincă cu…
Read more »
Read more »
Compot delicios de piersici
9 August 2013
Compot
delicios de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom.
Ingrediente: 5 kg piersici 1 kg zahăr 5 pahare apă 1 linguriță (5 g)
salicilat 100 g rom Mod de preparare: Alegi fructe tari, pe care le
speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Fierbi zahărul
împreună cu apa la foc mediu, cronometrând…
Read more »
Read more »
Bloody Mary cocktail
9 August 2013
Bloody
Mary cocktail din: vodca, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 150
ml vodcă 300 ml suc de roșii sare piper Mod de preparare: Se amestecă
vodca cu sucul de roșii. Se presară puțină sare și piper și se amestecă
bine. Se pune în pahare și se adaugă gheață Bloody Mary cocktail Pofta
buna!…
Read more »
Read more »
Supa cu usturoi, ardei iute si ton
9 August 2013
Supa
cu usturoi, ardei iute si ton din: ton, smantana, rosii, usturoi,
galbenus, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 200 g ton-file 100 g
smântână 2 roșii 4 căței de usturoi 1 gălbenuș 1 ardei iute sare piper
Mod de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Când
clocotește se pun…
Read more »
Read more »
Muschi de porc la gratar cu sos
9 August 2013
Muschi
de porc la gratar cu sos din: ceapa rosie, zeama de lime, oregano,
usturoi, rosii, pasta de ardei iute, pudra de ardei cayenne, zahar brun,
muschi de porc, frunze de coriandru, lipii tortilla. Ingrediente: 2
cepe rosii, una taiata in felii subtiri si cealalta in felii groase
zeama de la 2 lime 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu soia si ardei gras
9 August 2013
O
reteta delicioasa de musaca cu:c artofi, ceapa, ardei gras, rosii, soia
granule, boia iute, marar verde, pesmet, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 8 cartofi 4 cepe 4 ardei graşi 4 roşii 200g granule de soia
1 linguriţa boia iute 1 leg.mărar verde 2 linguri pesmet 4 linguri ulei
sare piper Mod de preparare: Fierbefi cartofii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu crema de branza si somon afumat
9 August 2013
Bruschete
cu crema de branza si somon afumat din: crema de branza, maioneza,
usturoi, marar, somon afumat, bagheta, unt. Ingrediente: 1 pachet de
crema de branza 2 linguri maioneza 1-2 catei de usturoi, pisat 1-2
linguri marar, tocat marunt crengute de marar pentru ornat 1 pachet
somon afumat 1 bagheta 2 linguri unt, topit…
Read more »
Read more »
Pasta cu branza si pastarnac
9 August 2013
Pasta
cu branza si pastarnac din: radacina de pastarnac, lamaie, ceapa, unt,
branza dulce, frunze de busuioc, frunze de rozmarin, seminte de chimen.
Ingrediente: 350 g radacini de pastarnac 1/2 lamaie 1 ceapa mare 125 g
unt 150 g branza dulce cate 5-6 frunze de busuioc si rozmarin 1
lingurita seminte de chimen Mod…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu miere
9 August 2013
O
reteta delicioasa de gogosi cu: faina, zahar, drojdie, zahar vanilat,
lamaie, miere, sare. Ingrediente: 500g făină 3 linguri zahăr 25g drojdie
1 linguriţa zahar vanilat coajă rasă de la 1 lămâie 100 ml miere sare
Mod de preparare: Cerneţi făina într-un castron faceţi în mijlocul ei o
adâncitură în care preparaţi maiaua din…
Read more »
Read more »
Budinca cu taitei si telemea
9 August 2013
Budinca
cu taitei si telemea din: taitei, ulei, sare, telemea, oua, busuioc,
unt, pesmet, sos de ciuperci. Ingrediente: 300 g tăiței 1 linguriță ulei
1 linguriță sare 250 g telemea 3 ouă 1 linguriță busuioc sau pătrunjel
uscat mărunțit 25 g unt 2 linguri pesmet 300 ml sos de ciuperci Mod de
preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Supa cu cartofi, smantana si marar
9 August 2013
Supa
cu cartofi, smantana si marar din: smantana, lapte, cartofi, marar,
oua, sare. Ingrediente: 500 ml smântână 500 ml lapte 500 g cartofi 1
legătură mărar 4 ouă sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se
spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi se lasă
până se…
Read more »
Read more »
Coaste de porc la gratar cu sos
9 August 2013
Coaste
de porc la gratar cu sos din: coaste de porc, cola, seminte de susan,
ketchup, zahar brun, sos de soia, sos worcestershire, sos dulce de ardei
iute, boia, smantana, maioneza, chives, ceapa verde. Ingrediente: 2
siruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 lingurite seminte de susan
(optional) pentru sos: 8 linguri de…
Read more »
Read more »
Salata cu ceapa coapta
9 August 2013
O
reteta delicioasa de salata cu:c eapa, ulei de masline, piper, sare,
rosii, salata verde. Ingrediente: 4 cepe mari 2 linguri ulei de măsline 1
linguriţă piper sare Ingrediente ornat: 2 roşii mici 1 salată verde
Mod de preparare: Incingeţi cuptorul, pregătiţi o tavă tapetată cu folie
de aluminiu. Puneţi în tavă ceapa tăiată…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu vinete si paine
9 August 2013
Ardei
umpluti cu vinete si paine din: ardei, vinete, paine alba, ceapa, ou,
faina, ulei, sare, piper, rosii, frunza de telina, unt, sare.
Ingrediente: 12 ardei 3 vinete de marime mijlocie 1 felie de paine alba 1
ceapa 1 ou 1 lingura de faina 100 ml ulei sare piper pentru sos: 500 g
rosii 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotelete de porc la gratar
9 August 2013
Cotelete
de porc la gratar din: cotlete de porc, maioneza, suc de lamaie,
coriandru, usturoi, praf de ceapa, praf de chilli, chimen, orez cu
legume. Ingrediente: 3 cotlete de porc Ingrediente Marinata: 1/2 cana
maioneza 1/4 ceasca suc de lamaie 1 lingura coriandru uscat 1 lingura
usturoi tocat 1/2 lingurita praf de ceapa 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Sardele cu sos de castraveţi
9 August 2013
Sardele
cu sos de castraveţi din: sardele, suc de lamaie, otet, ulei, usturoi,
ardei iute, sare, iaurt, marar, ceapa verde, castraveti, sare, paine
integrala. Ingrediente: 600 g sardele sucul unei lamai 1 lingura otet
200 ml ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita ardei iute pisat sare pentru
sos: 200 ml iaurt 1 legatura de…
Read more »
Read more »
Fasole cu carnati si boia
9 August 2013
O
reteta delicioasa de fasole cu: carnati afumati, ceapa, ulei, boia de
ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 700g fasole uscată 800g cărnăţi
afumati 2 cepe 50ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper Mod
de preparare: Puneţi fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. Fierbeţi-o
schimbând apa de 3 ori.…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită în crustă de prosciutto
9 August 2013
Muşchi
de vită în crustă de prosciutto din: muschi de vita, prosciutto, vin,
creveti, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, rosii, zahar
brun, unt, miere, otet balsamic, ghimbir, nucsoara, scortisoara, vin,
fructe de padure. Ingrediente: 250 g muschi de vita 20 g prosciutto 50 g
creveti decorticati 20-30 vin alb demisec 1-2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cafea cu frisca si coniac
9 August 2013
Cafea
cu frisca si coniac din: apa, lapte, coniac, frisca, cafea macinata,
zahar brun, scortisoara macinata. Ingrediente: 100 ml apă 50 ml lapte 20
ml coniac 50 g frișcă 3 lingurițe cafea măcinată 1 linguriță zahăr brun
scorțișoară măcinată Mod de preparare: Se pune apa la fiert împreună
cu zahărul. Când clocotește se adaugă…
Read more »
Read more »
Frigarui de porc cu ananas la gratar
9 August 2013
Frigarui
de porc cu ananas la gratar din: muschi de porc, mix de condimente
pentru gratar, ienibahar, boia de ardei iute, coaja de lime, zeama de
lime, ananas, ulei, orez basmati, fasole neagra. Inrgediente: 400 g
muschi de porc, taiat in bucati cu latura de 4 cm 2 linguri mix de
condimente pentru gratar 1…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu linte
9 August 2013
O
reteta delicioasa de piept de curcan cu: piept de curcan, linte rosie,
ceapa, ardei verde,praz, miere, unt, ulei de masline, tarhon verde, boia
iute, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800g piept de curcan 300g
linte roşie 1 ceapa 1 ardei verde 1 fir de praz 4 linguri miere 100 vin
roşu 50 gunt 2linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara porc crocant cu rubarba (video)
8 August 2013
Cum se prepara Sufleu de rubarba cu crema (video)
8 August 2013
Cum se prepara Sandwich cu fasole baututa (video)
8 August 2013
Cum se prepara Stir fry cu carne de vita afumata (video)
8 August 2013
Retete video: Cum se prepara Stir fry cu carne de vita afumata Vezi mai multe video din blog
Read more »
Read more »
Meniu #12
8 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
5 retete de cocktail pe care sa le savurezi in aceasta vara
8 August 2013
Cocktailuri:
Cocktail cu ananas si rom Cocktail cu ananas si rom din: ananas, rom,
suc de lamaie, suc de ananas si gheata. Ingrediente: 2 felii de ananas
60 ml rom 100 ml suc de lamaie 100 ml suc de ananas 4 cuburi gheata
Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se…
Read more »
Read more »
Salate aperitiv pentru toate gusturile
8 August 2013
Salate:
Salata de paste cu mazare si rosii uscate O reteta delicioasa de salata
cu: paste, mazare, rosii uscate, cartof, ulei, lamaie, mustar, apa.
Ingrediente: 200 g paste 1 cutie cu mazăre roşii uscate sare Ingrediente
sosul de maioneză: 1 cartof fiert 200 ml ulei 1/2 lămâie 1 linguriţă cu
muştar 3-4 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Inghetata de casa- cea mai racoroasa placere a verii
8 August 2013
Inghetata:
Inghetata cu petale de trandafiri Inghetata cu petale de trandafiri
din: lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar, petale de trandafir,
frisca, siropd e zmeura, ulei eteric de trandafir, petale de trandafir.
Ingrediente: 100 ml lapte 1 pastaie de vanilie 3 galbenusuri 70 g zahar
4 petale de trandafir 500 ml frisca 100 ml sirop…
Read more »
Read more »
Salate pentru toate gusturile
8 August 2013
Retete
de salate: Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi Salata
de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci,
patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon (cat mai mici) 1/2
legatura patrunjel dressing: suc de lamaie 80 ml ulei de masline…
Read more »
Read more »
Meniu #11
8 August 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
5 Cocktail-uri pe care trebuie sa le incerci in aceasta vara
8 August 2013
Cocktailuri:
Cocktail B&B Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar –
snifter Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – fără Se serveste
dupa cina Ingrediente: 5/70 Benedictine 5/10 brandy Apărută la începutul
secolului în Statele Unite, această băutură a avut imediat succes prin
modul simplu de preparare şi prin proprietăţile digestive, astfel încât
firma producătoare…
Read more »
Read more »
Salate de cruditati pentru o zi caniculara
8 August 2013
Salate:
Salata de cruditati si seminte Salata de cruditati si seminte din:
salata verde, morcov, ceapa verde, gulie, ridichi, seminte de in,
seminte de dovleac, seminte de susan, lamaie, uleid e masline.
Ingrediente: 1 salata verde 1 morcov 1 fir de ceapa verde 1 gulie 2
ridichi 1 lingurita seminte de in 1 lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Gustul delicios al verii- inghetata naturala
8 August 2013
Inghetata:
Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară
din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat, visinata,
smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de rubarba 100 ml de apa 70g +
120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar vanilat 1 lingurita de visinata
200 ml smantana 1 lingurita de scortisoara Mod…
Read more »
Read more »
Retete de salate cu legume si verdeturi proaspete
8 August 2013
Salate:
Salata de rosii cu ceapa si sumac Salata de rosii cu ceapa si sumac
din: rosii, ceapa, patrunjel, sumac, sare, ulei extravirgin de masline.
Ingrediente: 4-5 rosii de dimensiune medie 2 cepe sau 3 legaturi ceapa
verde 1 legatura patrunjel 1 lingura sumac uscat sare 2 linguri ulei
extravirgin de masline Mod de…
Read more »
Read more »
Bauturi racoritoare din fructe
8 August 2013
Bauturi
racoritoare: Limonada cu pepene roşu Limonada cu pepene roşu din: miez
de pepene rosu, suc de lamaie, zahar pudra, apa minerala, frunze de
menta, pepene rosu, gheata. Ingrediente: 400 g miez de pepene rosu 100
ml suc de lamaie 3-4 linguri de zahar pudra 500 ml apa minerala sau
sifon frunze de menta bucatele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fresh de zmeura cu lamaie
8 August 2013
Fresh
de zmeura cu lamaie din: lamai, piure de zmeura, zahar, apa.
Ingrediente: 7 lamai 1 cana piure de zmeura 1 cana de zahar apa Mod
de preparare: Intr-o cratita puneti 3/4 ceasca zahar si turnati 1 cana
de apa. Se amesteca si se lasa la fiart pana se topeste zaharul. Opriți…
Read more »
Read more »
Fructe de mare cu usturoi si ardei iute in sos tomat
8 August 2013
Fructe
de mare cu usturoi si ardei iute in sos tomat din: vin, fructe de mare,
rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: 100 ml
vin alb 400 g fructe de mare congelate (creveți, calamar, caracatițe) 2
roșii 1 ardei iute 5 căței de usturoi ulei de măsline sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu ghimbir si taitei
8 August 2013
Friptura
de vita cu ghimbir si taitei din: vrabioara, broccoli, ardei iute,
ghimbir, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, miere, otet de mere, sos
de soia, taitei cu ou. Ingrediente: 350 g vrabioara, taiata felii
subtiri 300 g broccoli 1 ardei iute, taiat felii 30 g ghimbir, razuit 2
linguri ulei de floarea soarelui 2…
Read more »
Read more »
Borş rusesc de peşte
8 August 2013
Borş
rusesc de peşte din: crap, ceapa, castraveti in saramura, bulion, unt,
masline, boabe de piper, foaie de dafin, marar, patrunjel, smantana.
Inrgediente: 1 kg capete si cozi de crap (sau diversi pesti mici
intregi) 800 g crap (sau somn), taiat bucati 2 cepe 5-6 castraveti in
saramura 3 linguri bulion 50 g unt 100…
Read more »
Read more »
Omleta cu ciuperci si salata cu paine prajita
8 August 2013
Omleta
cu ciuperci si salata cu paine prajita din: oua, ciuperci, sare, unt.
Ingrediente: 8 oua 2 linguri ciuperci feliate din conserva un praf sare
50 g unt Mod de preparare: Ciupercile se scurg de apa în care au fost
conservate, iar ouăle se bat bine, cu un tel. Se presară sare si se…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu ceapa si sumac
8 August 2013
Salata
de rosii cu ceapa si sumac din: rosii, ceapa, patrunjel, sumac, sare,
ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 4-5 rosii de dimensiune medie 2
cepe sau 3 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 lingura sumac
uscat sare 2 linguri ulei extravirgin de masline Mod de preparare:
Speli roşiile, ceapa şi pătrunjelul. Tai roşiile…
Read more »
Read more »
Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin
8 August 2013
Gaina
cu ciuperci si costita in sos de vin din: vin rosu, costita afumata,
pasta de rosii, gaina, ceapa, ciuperci, patrunjel, sare, piper, boia de
ardei. Ingrediente: 400 ml vin roșu 200 g costiță afumată 100 g pastă de
roșii 1 găină 8 cepe mici 8 ciuperci pătrunjel proaspăt sare piper boia
de ardei iute…
Read more »
Read more »
Salata cu peste afumat, orez si ou fiert
8 August 2013
Salata
cu peste afumat, orez si ou fiert din: ardei gras, peste afumat,
patrunjel, zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui, pasta de curry,
mazare, orez basmati, oua, zacusca. Ingrediente: 1 ardei gras rosu,
tocat marunt 500 g peste afumat, maruntit 1/2 legatura patrunjel, tocat
zeama de la 1 lamaie 1 lingura ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Friptura de porc in crusta de pesto cu gnocchi
8 August 2013
Friptura
de porc in crusta de pesto din: rosii uscate in ulei, muschiulet de
porc, ulei de masline, pesto rosu, pesmet, alune de padure, usturoi,
ceapa, rosii cherry, busuioc, gnocchi, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii
uscate în ulei 1 bucată de muşchiuleţ (aprox. 700 g) 3 linguri de ulei
de măsline 2 linguri de pesto…
Read more »
Read more »
Ciorba cu dovlecei, ciuperci in saramura si porumb
8 August 2013
Ciorba
cu dovlecei, ciuperci in saramura si porumb din: dovlecei, ciuperci in
saramura, cartofi, morcovi, boabe de porumb, ceapa, rosii, telina,
patrunjel, smantana, sare, piper, supa de pui, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g dovlecei cubulețe conservați în sare 350 g ciuperci
în saramură 3 cartofi 2 morcovi 100 g boabe de porumb dulce 2…
Read more »
Read more »
Gogoşari şi vinete în oţet
8 August 2013
Gogoşari
şi vinete în oţet din: gogosari, vinete, usturoi, frunze de telina,
patrunjel, masline, otet, sare, apa, zahar, sare grunjoasa, hrean.
Ingrediente: 5 kg gogosari mijlocii si sanatosi 3 kg vinete mai mici 1
catel de usturoi 1 frunza de telina 1 patrunjel 1 masline pentru fiecare
gogosar otet sare pentru saramura: 4 cani (250…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de vita cu ananas si sos
8 August 2013
Burgeri
de vita cu ananas si sos din: ananas, sos de soia, sos hoisin, ulei de
susan, otet de orez, miere, usturoi, carne de vita, coriandru, fulgi de
ardei, ceapa verde, sare, branza, sos teriyaki. Ingrediente pentru sos
Teriyaki: 1 cutie ananas in suc ¼ cana de sos de soia 1 lingura plus 1…
Read more »
Read more »
Pacheţele de peşte cu cartofi şi ceapă
8 August 2013
Pacheţele
de peşte cu cartofi şi ceapă din: crap, ceapa, cartofi, usturoi, vin
alb, boabe de piper, ketchup, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 4 bucati de crap (somn sau alt peste) 1 ceapa mare, taiata
pestisori 4 cartofi medii 1 catel de usturoi 100 ml vin alb sec 1
lingurita boabe de piper…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ciuperci si varza
8 August 2013
Rulouri
cu ciuperci si varza din: foi de placinta, ciuperci, ceapa, varza,
sare, piper, ulei. Ingrediente: 5-6 foi de placinta 6 ciuperci crude o
ceapa 1/4 varza sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Varza
se taie fideluţă si se presară cu sare. Se lasă a$a cât se taie mărunt
şi ciupercile, la…
Read more »
Read more »
Sorbet din pepene
8 August 2013
Sorbet
din pepene din: pepene, flori de levantica, miere, suc de lamaie,
votca. Ingrediente: 4 felii mari de pepene o lingurita de flori de
levantica proaspete o lingurita de miere 2 lingurite suc de lamaie o
lingurita de votca Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneţi pe foc
florile de levănţică, dar şi o felie…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară
8 August 2013
Ingheţată
cu rubarbă şi scorţişoară din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri,
zahar vnailat, visinata, smantana, scortisoara. Inrgediente: 400 g de
rubarba 100 ml de apa 70g + 120 g zahar pudra 4 galbenusuri 1 zahar
vanilat 1 lingurita de visinata 200 ml smantana 1 lingurita de
scortisoara Mod de preparare: Speli, cureţi şi tai…
Read more »
Read more »
Supa crema de usturoi cu paine prajita
8 August 2013
Supa
crema de usturoi cu paine prajita din: smantana, cartofi, ceapa,
usturoi, telina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 2
cartofi 2 cepe 6 căpăţâni de usturoi 1-2 ţelină 1 linguriţă de cimbru
sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii, ceapa, ţelina şi
usturoiul. Se pun la fiert în 2 litri de…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu suc de rosii
8 August 2013
Cotlete
de porc cu suc de rosii din: vin rosu, suc de rosii, cotlete de porc,
rosii, sare, piper. Ingrediente: 100 ml vin roșu 100 ml suc de roșii 8
cotlete de porc roșii sare piper Mod de preparare: Se presară sare și
piper pe cotlete. Se pun în tavă și se toarnă sucul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa vietnameza cu porc si vita
8 August 2013
Supa
vietnameza cu porc si vita din: rasol de porc, coada de vita, sare,
lemongrass, ulei vegetal, praz, boia de ardei, sos de peste, pasta de
creveti, zahar, sange de porc coagulat, ceapa, coriandru, noodles.
Ingrediente: 1 rasol de porc, taiat bucati 1 coada de vita, taiata
bucati 2 1/2 linguri de sare 9 tulpini…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu peşte afumat si oua
8 August 2013
Piure
de cartofi cu peşte afumat si oua din: cartofi, ceapa verde, marar,
capere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de floarea soarelui,
peste afumat, smantana, mustar de dijon, oua. Ingrediente: 750 g
cartofi, fierti 1 legatura ceapa verde, tocata – pasteraza o mana pentru
ornat 1 legatura marar, tocat 3 linguri capere zeama…
Read more »
Read more »
Mancarica de ciuperci cu ceapa si masline
8 August 2013
Mancarica
de ciuperci cu ceapa si masline din: ciuperci, ulei, vin, ceapa,
bulion, masline, lamaie, patrunjel, foaie de dafin, mustar, piper, sare.
Ingrediente: 50 g ciuperci 150 ml ulei 100 ml vin 200 g ceapa 50 g
bulion 100 g masline 1 lamaie 2 legaturi patrunjel 1 foaie de dafin 75 g
mustar piper sare…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu fasole boabe
8 August 2013
Friptura
de vita cu fasole boabe din: muschi de vita, fasole boabe neagra,
morcovi, ceapa, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g mușchi de
vită 200 g fasole boabe-neagră 2 morcovi 2 cepe cimbru uscat ulei sare
piper Mod de preparare: Se spală fasolea și se lasă peste noapte la
înmuiat. A doua zi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Humus cu coriandru si nuci prajite
8 August 2013
Humus
cu coriandru si nuci prajite din: naut, usturoi, pasta tahini, ulei de
masline, suc de lamaie, apa, sare, ulei de masline, frunze de coriandru,
nuci de pin. Ingrediente hummus: 1 conserva de naut 2 catei de
usturoi 1/3 cana pasta tahini 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc
proaspat de lamaie 1/4…
Read more »
Read more »
Jeleu cu menta si mar
8 August 2013
Jeleu
cu menta si mar din: menta proaspata, cidru, mere acrisoare, zahar
gelifiant, suc de lamaie. Ingrediente: 60 g menta proaspata 250 g cidru
300 g mere acrisoare 1 kg zahar gelifiant sucul de la 1 lamaie Mod de
preparare: Speli bine menta, o opăreşti cu 500 ml apă clocotită şi o
laşi acoperită…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu ciuperci si smantana
8 August 2013
Dovlecei
umpluţi cu ciuperci si smantana din: dovlecei, ciuperci, ceapa,
patrunjel, marar verde, paine, galbenus, lapte, smantana, orez, unt,
sare, piper. Inrgediente: 5 dovlecei 300 g ciuperci 2 cepe patrunjel si
marar verde 1 felie paine 1 galbenus 1/2 pahar lapte 200 g smantana 2
linguri orez 50 g unt sau 3-4 linguri ulei sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu telina si smantana
8 August 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, smantana, morcovi, ceapa,
usturoi, telina, radacina de patrunjel, patrunjel, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 1 pui 500g smântână 1 morcovi 2 cepe 2 căţei de usturoi 1
ţelina 2 rădăcini de pătrunjel 1 leg. pătrunjel verde 2 lămăi sare piper
măcinat Mod de preparare: Puneţi la…
Read more »
Read more »
Frigarui de vita cu ardei gras, dovlecei si ceapa rosie
8 August 2013
Frigarui
de vita cu ardei gras, dovlecei si ceapa rosie din: muschi de vita,
ardei gras, ardei capia, dovlecel, ridichii, rosii cherry, ceapa rosie,
ulei, otet balsamic, sos worchershire, cimbru, sare, piper. Ingrediente:
750 g mușchi vită 2 ardei grași galbeni 2 ardei capia 1 dovlecel 4
ridichii 10 roșii cherry 2 cepe roșii Pentru…
Read more »
Read more »
Piept de pui in crustă de susan
8 August 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu:oua, faina, susan, ulei, sare,
piper, boia. Ingrediente: 1 piept de pui 2 ouă 2 linguri faina 150g
susari 100 ml ulei sare piper boia Mod de preparare: Taiati pieptul de
pui in 4 felii, care se bat cu ciocanul de snitelepana ajing la
grosimea de 5mm.…
Read more »
Read more »
Rulouri de peşte cu sparanghel
8 August 2013
Rulouri
de peşte cu sparanghel din: fileuri de salau, sparanghel, ciuperci,
telina, ceapa, vin alb, usturoi, menta, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 4 fileuri de salau (sau alt peste) 400 g sparanghel 2 rosii
medii 1/2 cana felii de ciuperci 1 lingura cu varf de telina rasa mare 2
linguri ceapa tocata marunt 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu ceapa verde, masline si usturoi
8 August 2013
Piept
de pui umplut cu ceapa verde, masline si usturoi din: piept de pui,
ulei, supa de pui, rozmarin, ceapa rosie, dovlecel, ciuperci, morcov,
cartof, rosii, ceapa verde, usturoi, masline verzi, ou, sare, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui mare 4 linguri ulei 100 ml supa de pui 1
crenguta rozmarin 1 ceapa rosie 1…
Read more »
Read more »
Borş din corcoduşe
8 August 2013
Borş
din corcoduşe din: corcoduse, apa, aspirina. Ingrediente: 4 kg
corcoduse crude 4 l apa 1 conservant (1 aspirina) la 500 ml bors Mod
de preparare: Corcodusele spalate bine le fierbi in apa pana se desfac
de pe samburi. Le lasi apoi sa se raceasca si le strecori printr-un
tifon. Torni borsul obtinut in…
Read more »
Read more »
Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline
8 August 2013
Zacusca
de gogosari cu ardei gras si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa,
ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg
ardei gras 1 ½ kg ceapă 400 ml ulei 250 g măsline mici 3 linguri bulion
sare piper Mod de preparare: Coci ardeii și gogoșarii pe flacără sau
în cuptor,…
Read more »
Read more »
Bomboane de gutui cu nuci
8 August 2013
O
reteta delicioasa de bomboane cu:gutui, zahar, nuci, alune, lamaie.
Ingrediente: 5 gutui mari 500g zahar 200g nuci macinate 50g alune zeama
de la 1 lamaie Mod de preparare: Spălaţi bine gutuile de puful care
le acoperă, tăiaţi-le în patru şi înlăturaţi partea lemnoasă şi
seminţele. Puneţi-le la fiert în apă, cât să…
Read more »
Read more »
Retete de salate aperitiv pentru o zi speciala
7 August 2013
Retete
de salate: Salată de legume cu busuioc Salată de legume cu busuioc
din: morcovi, conopida, broccoli, mazare, cartofi, ceapa rosie, oua,
mustar, ulei, sare, lamaie, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2
morcovi cate 200 g conopida si broccoli 150 g mazare 250 g cartofi 1
ceapa rosie 2 oua 1 lingurita mustar 100…
Read more »
Read more »
Despre Sumac
7 August 2013
In
medicina tradiţională chineză, se consideră că-gustul acru aduce pace
corpului, el fiind asociat cu ficatul, organ considerat un centru al
emoţiilor. Bucătăria românească are doar câteva ingrediente care aduc
în atenţie gustul acru şi niciunul nu este condiment, în schimb, în
bucătăria din Orientul Mijlociu, un praf roşiatic, provenit din fructele
arbustului Rhus coraria,…
Read more »
Read more »
Idei delicioase pentru gratar
7 August 2013
Idei pentru gratar: Reteta zilei: Cotlete de miel cu condimente
chinezesti Cotlete de miel cu condimente chinezesti din: zahar brun,
usturoi, coriandru, cinci condimente chinezesti, piper cayenne, sos de
soia, cotlete de miel si orez fiert. Ingrediente: 1 cana de zahar brun
1/4 ceasca usturoi, tocat 1/4 ceasca coriandru, tocat 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Cel mai popular desert al verii: inghetata de casa
7 August 2013
Inghetata:
Ingheţată de cocos Ingheţată de cocos din: galbenusuri, lapte, frisca,
zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie, pastaie de vanilie, sos de
ciocolata. Ingrediente: 6 galbenusuri 150 ml lapte 200 ml frisca lichida
80 g zahar un pliculet zahar vanilinat 5 ml esenta de vanilie o pastaie
vanilie pentru servit: sos de ciocolata Mod…
Read more »
Read more »
Bauturi naturale racoritoare cu fructe sau legume facute in casa
7 August 2013
Bauturi
racoritoare: Ceai racoritor cu gheata Ceai racoritor cu gheata din:
apa, flori de salcam, miere, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 400
ml apă 2 linguri flori de salcâm-uscate 2 linguri miere 1 lămâie frunze
de mentă Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Când clocotește se
adaugă florile de salcâm uscate.…
Read more »
Read more »
Idei gustoase pentru gratar
7 August 2013
Idei pentru gratar: Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar
Coaste de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper,
rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare
si piper. Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de
rozmarin ulei de masline Ingrediente…
Read more »
Read more »
Retete usoare de inghetata naturala
7 August 2013
Retete
de inghetata: Inghetata de ciocolata alba Inghetata de ciocolata alba
din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca, zmeura, coacaze,
capsuni, zahar tos. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5 linguri apa
fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca obtinuta din
smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon:…
Read more »
Read more »
Bauturi racoritoare de vara special alese pentru tine
7 August 2013
Bauturi racoritoare: Limonada cu fructe Limonada cu fructe din:
lamai, lamaie verde, otet din mere, miere, frunze de menta, apa plata,
corcoduse, afine. Ingrediente: 2 lamai 1 lamaie verde 3-4 linguri otet
din mere si miere 2 linguri miere frunze de menta 250 ml apa plata 10-12
corcoduse bine coapte 1 cewcuta de…
Read more »
Read more »
Idei savuroase pentru gratar
7 August 2013
Idei pentru gratar: Muschi de vita pe gratar Muschi de vita pe gratar
din: rosii, muschi de vita, vin rosu, apa minerala, ulei de masline,
rozmarin, boabe piper rosu, sare si piper. Ingrediente: 6 rosii 400 g
muschi de vita 200 ml vin rosu 200 ml apa minerala 50 ml ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mure si piersici
7 August 2013
Prajitura
cu mure si piersici din: unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de
vanilie, praf de copt, sare, faina, mure, piersici, zahar bourbon, nuci
pecan. Ingrediente: 1 ceasca de unt 1 ceasca zahar brun 1 1/2 cani de
zahar 4 oua 1 lingura de esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt 3/4
lingurița…
Read more »
Read more »
Frigarui din carne de vita cu ceapa si rosii
7 August 2013
Frigarui
din carne de vita cu ceapa si rosii din: muschi de vita, ceapa, rosii,
boia de ardei dulce, sare, piper, mustar, smantana, ketchup.
Ingrediente: 400 g mușchi de vită 3 cepe 2 roșii boia de ardei dulce
sare piper muștar smântână ketchup Mod de preparare: Se taie mușchiul
de vită cubulețe. Se presară…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu rosii si mozzarella
7 August 2013
Dovlecei
cu rosii si mozzarella din: smantana, mozzarella, dovlecel, rosii, oua,
frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 250 g
mozzarella 1 dovlecel 2 roșii 2 ouă 1 crenguță frunze de busuioc sare
piper Mod de preparare: Dovlecelul se spală, se curăță și se taie
rondele. Roșiile se spală și se taie…
Read more »
Read more »
Macrou cu rosii, masline si capere
7 August 2013
Macrou
cu rosii, masline si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere,
zahar, otet, tarhon, patrunjel verde, marar verde, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg macrou 2 linguri faina 3-4 rosii 50 g masline 50 g
capere 20 g zahar 10 ml otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel
verde 1 legatura marar verde sare piper…
Read more »
Read more »
Pulpe la gratar cu sos barbeque
7 August 2013
Pulpe
la gratar cu sos barbeque din: rosii, usturoi, pulpe, ulei de masline,
boia de ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 6 roșii 4 căței de usturoi
6 pulpe ulei de măsline boia de ardei iute sare piper Mod de
preparare: Se opăresc roșiile în apă clocotită. Se decojesc și se
pasează. Se încing 5…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu ceapa si hering marinat
7 August 2013
Aperitiv
cu ceapa si hering marinat din: hering marinat, ceapa rosie, ceapa
verde, oua, lamaie, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 100 g hering
marinat 2 cepe roșii 2 cepe verzi 2 ouă 1 lămâie unt mărar proaspăt sare
piper Mod de preparare: Se bat ouăle cu sare și piper. Se prăjesc în
unt încins.…
Read more »
Read more »
Şalău meuniere
7 August 2013
Şalău
meuniere din: file de salau, unt gras, vin alb sec, suc de lamaie,
patrunjel, faina, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati file de salau 4-5
linguri unt gras (80-85%) 1//4 cana vin alb sec sucul de la 1/2 lamaie 1
lingura patrunjel tocat faina sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Pudraţi peştele…
Read more »
Read more »
Ceai de ghimbir cu miere si scortisoara
7 August 2013
Ceai
de ghimbir cu miere si scortisoara din: apa, ghimbir, miere, lamaie,
scortisoara. Inrgediente: 500 ml apă 1 rădăcină ghimbir 4 lingurițe
miere 1 lămâie batoane de scorțișoară Mod de preparare: Se curăță
ghimbirul și se dă pe răzătoarea mică. Se pune apa la fiert. Când
clocotește se adaugă 2 lingurițe de ghimbir ras.…
Read more »
Read more »
Mancare cu legume si branza
7 August 2013
Mancare
cu legume si branza din: cartofi, ardei grasi, rosii, dovlecei, branza
brie, mozzarella, masline, smantana, oua, busuioc, ulei de masline,
sare, piper, unt. Ingrediente: 2 cartofi fierti 2 arde grasi colorati 2
rosii 1 dovlecel 100 g branza brie 100 g branza mozzarella 50 g masline
feliate 200 g smantana 2 oua 1 mana…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane
7 August 2013
Supa
crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane din: lapte, ulei,
smantana, ciuperci, faina, telina, pastarnac, sare. Ingrediente: 200 ml
lapte 50 ml ulei 100 g smântână 500 g ciuperci 25 g făină 1 ţelină 1
păstârnac sare Mod de preparare: Se curăță ciupercile de codițe și de
coajă. Se curăţă ţelina…
Read more »
Read more »
File de porc cu broccoli si morcovi
7 August 2013
File
de porc cu broccoli si morcovi din: broccoli, unt, file de porc,
morcovi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g broccoli 100 g
unt 2 bucăți file de porc 2 morcovi ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Se pune la fiert apă cu sare. Se fierb morcovii tăiați
rondele, maxim…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu sos de mustar si iaurt
7 August 2013
V-ati
plictisit sa gatiti ceafa de porc ca pe-o simpla friptura la cuptor?
Ne-am gandit sa va oferim o reteta delicioasa de ceafa de porc la cuptor
cu sos de mustar si iaurt care cu siguranta va deveni preferata
familiei. Ingrediente: 6 bucati ceafa de porc 1 ceapa 150g iaurt gras 3
linguri mustar…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu boia iute
7 August 2013
Pui
la gratar cu boia iute din: piept de pui, ulei de masline, boia de
ardei iute, sare. Ingrediente: 3 bucăți piept de pui dezosat ulei de
măsline boia de ardei iute sare Mod de preparare: Se spală carnea, se
tamponează cu un șervet și se taie în jumătăți. Se presară cu sare,
piper…
Read more »
Read more »
Apertiv cu branza telemea si dovlecel
7 August 2013
Apertiv
cu branza telemea si dovlecel din: branza telemea, dovlecel, rosii,
patrunjel, seminte de susan, ulei de masline. Ingrediente: 100 g brânză
telemea 1 dovlecel 2 roșii pătrunjel proaspăt semințe de susan ulei de
măsline Mod de preparare: Se spală legumele și se taie rondele. Se
frig câteva secunde pe grătarul bine încins. Se…
Read more »
Read more »
Fasole verde in straturi
7 August 2013
Fasole
verde in straturi din: fasole verde, unt, pesmet, smantana, oua, marar,
sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri cu unt 2 linguri cu
pesmet 1 pahar cu smantana 2 oua marar tocat sare Mod de preparare:
Curăţaţi păsătile de vârfuri şi codiţe, rupeţi în bucăţi de 3-4 cm,
spălaţi în 2 ape…
Read more »
Read more »
Tort cu banane si frisca
7 August 2013
Tort
cu banane si frisca din: oua, zahar, faina, unt, sare, coaja de lamaie,
sifon, frisca, banane, mere, fructe de sezon. Ingrediente: 4 oua 1 cana
cu zahar 1 cana si 3 linguri cu faina 1 lingura cu unt sare coaja de
lamaie 1 ceasca mare cu sifon 200 g frisca 2 banane 3-4 mere…
Read more »
Read more »
Fileuri de peşte cu legume şi sos picant
7 August 2013
Fileuri
de peşte cu legume şi sos picant din: file de peste alb, boabe de
piper, foaie de dafin, broccoli, cononpida, varza de bruxelles, morcovi,
maioneza, iaurt, mustar de dijon, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper
alb. Ingrediente: 4 bucati file de peste alb (salau, pastrav, tilapia) 1
lingurita boabe de piper de diferite culori…
Read more »
Read more »
Cidru aromat de mere
7 August 2013
Cidru
aromat de mere din: zahar, mere golden, scortisoara. Ingrediente: 500 g
zahăr 4 kg mere golden scorțișoară Mod de preparare: Se spală bine
merele și se scoate cotorul. Se storc în storcător. Ce se obține se
strecoară printr-un tifon des. Sucul obținut se amestecă cu zahărul și
se pune într-un borcan mare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de porumb cu afine, rosii si vinegreta cu suc de lamaie
7 August 2013
Salata
de porumb cu afine, rosii si vinegreta cu suc de lamaie din: afine,
boabe de porumb, rosii cherry, bacon, ulei de la bacon, suc de lamaie,
ceapa, coriandru, piper. Ingrediente: 1 cana afine proaspete, taiate
jumatati 1 cana de boabe de porumb 6 rosii cherry, taiate sferturi 5
felii de bacon 2 linguri…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu ficatei de pui
7 August 2013
Rosii
umplute cu ficatei de pui din: rosii, ficatei de pui, ou, paine, lapte
dulce, ceapa, unt, sare, piper, smantana, ulei, busuioc verde, piper.
Ingrediente: 6 rosii 130 g ficatei de pui 1 ou 2 felii de paine 150 ml
lapte dulce pasteurizat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper negru macinat
2-3 linguri smantana…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate
7 August 2013
Supa
crema de telina cu patrunjel si crutoane aromate din: ulei de masline,
unt, telina, patrunjel, cartofi, ceapa, frunze de telina, sare, piper,
crutoane aromate. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 50 g unt 1 ţelină
mare 1 rădăcină de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă albă 1 legătură pătrunjel
verde 1 legătură frunze de ţelină…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci si oua
7 August 2013
Cartofi
cu ciuperci si oua din: cartofi, ciuperci, faina, ulei, unt, oua,
mustar, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 400 g
ciuperci 30 g făină 50 ml ulei 100 g unt 3 ouă muștar ulei pentru prăjit
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii în
coajă. Se decojesc fierbinți…
Read more »
Read more »
Salau cu ciuperci si sos
7 August 2013
Salau
cu ciuperci si sos din: file de salau, ceapa, ciuperci, vin, unt,
faina, foaie de dafin, sare, piper, lapte, smantana, patrunjel.
Ingrediente: 900 g file de salau 2 lingurite ceapa tocata foarte marunt
100 g ciuperci albe mici 3 linguri vin alb sec 15 ml apa 40 g unt 2
linguri faina 1 foaie…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata cu vanilie si ciocolata
7 August 2013
Tort
de inghetata cu vanilie si ciocolata din: unt, zahar fin, extract de
vanilie, oua, faina, sare, sorbet de zmuera, inghetata de vanilie,
biscuiti cu ciocolata. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar fin 1
lingurita extract de vanilie 5 oua 350 g faina 1 praf de sare 500 g
sorbet de zmeura 250 g…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu iaurt si usturoi
7 August 2013
Supa
de spanac cu iaurt si usturoi din: spanac, ceapa verde, unt, usturoi
verde, faina, piper, iaurt, mustar. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 1
ceapa verde 2 linguri unt 1 fir usturoi verde 1-2 linguri faina piper
150 g iaurt 1 lingura mustar Mod de preparare: Cureţi şi speli
spanacul, îl scurgi şi-l tai…
Read more »
Read more »
Ceai racoritor cu gheata
7 August 2013
Ceai
racoritor cu gheata din: apa, flori de salcam, miere, lamaie, frunze de
menta. Ingrediente: 400 ml apă 2 linguri flori de salcâm-uscate 2
linguri miere 1 lămâie frunze de mentă Mod de preparare: Se pune apa
la fiert. Când clocotește se adaugă florile de salcâm uscate. Se oprește
focul, se acoperă ibricul cu…
Read more »
Read more »
Melcişori cu legume şi sos
7 August 2013
Melcişori
cu legume şi sos din: paste, kaizer, carne tocata, morcovi, broccoli,
conopida, ceapa, usturoi, ardei gras, telina, rosii, busuioc, oregano,
patrunjel, untdelemn, ulei extravirgin de masline, vin rosu, piper,
sare. Ingrediente: 500 g paste fainoase melcisori 200 g kaizer 1/2 kg
carne tocata amestec porc si vita 500 g amestec de legume (morcovi,
broccoli,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Focaccia cu masline si ceapa rosie
7 August 2013
Focaccia
cu masline si ceapa rosie din: ulei de masline, faina, sare, drojdie,
apa, masline, ceapa rosie, sare de mare, verdeata. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 2 1/2 cani de faina 1/2 lingurita de sare 2 1/4
lingurita de drojdie 1 cana cu apa 1/2 ceasca masline 1 ceapa rosie sare
de mare…
Read more »
Read more »