Retete pentru Craciun:
Brioşe cu mere şi stafide
16 May 2013
Brioşe
cu mere şi stafide din: faina, praf de copt, scortisoara, faina
integrala, zahar, oua, lapte, ulei, mere si stafide. Ingrediente: 200 g
faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de scortisoara 50 g de faina
integrala 100 g zahar 2 oua, batute 125 ml lapte semidegresat 4 linguri
ulei de floarea soarelui 2…
Read more »
Read more »
Spaghete cu carne tocata de vita
16 May 2013
Spaghete
cu carne tocata de vita din: morcov, ceapa, rosii, carne tocata de
vita, spaghete, ulei de masline, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1
morcov 1 ceapă 2 roșii 300g carne tocată vită 200g spaghete ulei de
măsline sare piper cașcaval ras Mod de preparare: Tocam ceapa si
moscovul. Le prajim 1 minut in…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare.
16 May 2013
Ciocanele
de pui cu orez, porumb si mazare din: faina, ou, paine neagra, boia,
ciocanele de pui, orez, porumb, mazare si maioneza. Ingrediente: 1
lingura faina 1 ou, batut 1 felie de paine neagra cu coaja crocanta 1
lingurita de boia 5 ciocanele de pui, fara piele 85 g de orez 50 g de
porumb…
Read more »
Read more »
Paşi pentru creşterea imunităţii (10 paşi pentru creşterea imunităţii)
15 May 2013
1.
FĂ SPORT REGULAT 30 de minute de mişcare în fiecare zi ajută la
îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reduc stresul şi cresc
imunitatea. E important să găseşti o activitate care să-ţi fie pe plac.
Astfel, nu vei fi tentată să renunţi după câteva şedinţe. 2. DIN BELŞUG
“Consumă cât mai multe citrice, pentru că sunt o…
Read more »
Read more »
Retete pentru imunitate (10 retete pentru imunitate)
15 May 2013
Primăvara
este anotimpul virozelor de tot felul. Vrei să le ţii departe? Fă o
cură cu reţetele propuse de noi şi vei avea un sistem imunitar puternic!
Miere cu lămâie Ambele sunt remedii excepţionale de întărire a
imunităţii. Mierea conţine o mulţime de elemente esenţiale organismului
pentru a se proteja de microbi, vitamine şi minerale…
Read more »
Read more »
Alimente care ard grăsimea de pe burtă
15 May 2013
Dacă
te-ai săturat de grăsimea abdominală, există câteva alimente care te
pot ajuta să scapi de ea: Fulgi de ovăz Consumul de fulgi de ovăz oferă
corpului cantităţi mari de fibre, ceea ce reduce şansa scăderii
nivelului de zahăr din sânge. Începe ziua cu fulgi de ovăz, pentru a
evita gustările de dimineaţă. Aceştia conţin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu morcov si nuci
15 May 2013
Prajitura
cu morcov si nuci din: faina, nuci, zahar, prune uscate, praf de copt,
scortisoara, morcovi, oua, lapte, unt, coaja de portocale, esenta de
vnailie, scortisoara, morcovi si nuci. Ingrediente: 1 can de faina 1/2
cană nuci tocate 1/3 cana zahar 1/4 ceasca prune uscate fara samburi,
taiate 3 lingurite praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Cosulete de mere
15 May 2013
Cosulete
de mere din: foitaj, mere, zahar, suc de lamaie, unt si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g foitaj 6 mere mari 4 linguri zahar 2 linguri suc de
lamaie 4 lingurite unt zahar pudra Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul pana la temperatura de 210C. Forma se unge cu unt. Din aluat se
intinde…
Read more »
Read more »
Ravioli milaneze
15 May 2013
Ravioli
milaneze din: carne de porc, usturoi, ceapa verde, parmezan, pasta de
tomate, unt, frunze de patrunjel, marar, hasmatui, nucsoara, piper,
sare, faina de grau, oua. Ingrediente: 400 g carne de porc tocata 2
catei usturoi un fir de ceapa verde 2 linguri parmezan 250 g pasta de
tomate 25 g unt 1,5 l –…
Read more »
Read more »
Creveti in maioneza
15 May 2013
Creveti
in maioneza din: crevete, oua, file de peste fiert, marinata, masline,
lamaie, suc de lamaie, maioneza, frunze de patrunjel, piper si sare.
Ingrediente: 50 g crevete 2 oua 150 g file de peste fiert cateva
picaturi marinata de hamsii 8 masline fara samburi 2 felii lamaie o
lingurita suc de lamaie 100 g maioneza…
Read more »
Read more »
Piept de pui picant cu sos de tequila
15 May 2013
Piept
de pui picant cu sos de tequila din: piept de pui, ulei cu aroma de
usturoi, tequilla, zeama de lime, hot sauce, sos worcestershire,
ghimbir, fulgi de ardei iute, sare si frisca. Ingrediente: 4 jumatati
piept de pui fara os 1/2 ceasca ulei cu aroma de usturoi 2 linguri
tequilla 2 linguri zeama de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao si vanilie
15 May 2013
Prajitura
cu cacao si vanilie din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, cacao,
bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina
300 ml lapte de soai 150 g zahar 30 g cacao 1 lingurita bicarbonat 1
lingurita vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron făina cu…
Read more »
Read more »
Salata de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi
15 May 2013
Salata
de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi din: limba de vita, sare,
piper, ulei de masline, porumb, mazare, unt, ridichi si marar.
Ingrediente: 500 g limbă de vită sare piper 1-2 linguri ulei de
măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichi
1 legatura mărar proaspăt Mod de preparare: Se spală limba şi…
Read more »
Read more »
Scaricica de porc la gratar cu rozmarin
15 May 2013
Scaricica
de porc la gratar cu rozmarin din: scaricica de porc, boia, sare,
piper, rozmarin, ceapa rosie, marar, garnitura de cartofi. Ingrediente:
scăricică de porc sau costiţe boia dulce şi iute sare piper rozmarin
1 ceapă roşie garnitură de cartofi 1 legatura mărar Mod de preparare:
Carnea se crestează în diferite locuri pentru a se pătrunde…
Read more »
Read more »
Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose
15 May 2013
Cocktail
de capsune cu vin si sampanie rose din: capsune, zahar pudra, vin alb,
sampanie rose si apa minerala. Ingrediente: 2800 g capsune 200 g zahar
pudra 700 ml vin alb sec 700 ml sampanie rose 300 ml apa minerala
Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg…
Read more »
Read more »
Fasole cu bacon afumat
15 May 2013
Incinge
2 linguriţe de ulei într-o tigaie şi prăjeşte 200g cubuleţe de bacon
afumat timp de 5 minute, până devin crocante. Adaugă 1 ceapă feliată şi 1
căţel de usturoi zdrobit şi căleşte-i la foc mic până se înmoaie,
încorporează 1 lingură pudră de muştar (sau boabe de muştar pisate), 2
linguri sirop de arţar,…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou
15 May 2013
Salata
de orez cu ton, ceapa verde si ou din: oua, ulei de masline, ceapa
verde, otez, supa de legume, mazare, ton si patrunjel. Ingrediente: 2
oua fierte, tari, taiate in sferturi 1/2 lingura ulei de masline 4 cepe
verzi, feliate 140 g de orez 425 ml supa de legume 100 g mazare
decongelata 225…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si spanac
15 May 2013
Spaghete
cu sos de rosii si spanac din: ceapa, usturoi, ulei de masline, zahar,
oregano, fulgi de ardei rosu, sare, rosii, sos de rosii, pasta de
tomate, supa de pui, spanac, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, feliati 2 linguri ulei de masline 1
lingura de zahar 1 lingura…
Read more »
Read more »
Copane de pui fripte si glazurate
15 May 2013
Copane
de pui fripte si glazurate din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce,
ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca
gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet (de
preferabil de orez) 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4
copane intregi fara…
Read more »
Read more »
Sandviş cu branza, castravete si rosie
15 May 2013
Sandviş
cu branza, castravete si rosie din: branzica de casa, rosie,
castravete, frunze de busuioc si paine integrala. Ingrediente: 200 g
branzica de casa 1 rosie mare, taiata rondele 1 castravete, curatat de
coaja si taiat rondele frunze de busuioc proaspat 4 felii de paine
integrala Mod de preparare: Intinde brânza peste feliile de…
Read more »
Read more »
Salata cu paste, broccoli si busuioc
15 May 2013
Salata
cu paste, broccoli si busuioc din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie,
ulei de masline, paste, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval,
patrunjel si busuioc. Ingrediente: Dresssing: 2 căței de usturoi sare,
piper sucul de la 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline Salată: 500 g
paste scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui cu muştar şi caise
15 May 2013
Ciocănele
de pui cu muştar şi caise din: ciocanele de pui, caise, zeama de
lamaie, mustar de dijon, zahar brun, brandy si worcestershire.
Ingrediente: 4-6 ciocanele 8 caise bine coapte 1 lingura zeama de lamaie
1/4 ceasca mustar de Dijon 3 lingurite zahar brun 1/4 ceasca brandy 1
lingurita sos Worcestershire Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fasole cu carnati de porc si telina
15 May 2013
Incinge
2 linguriţe ulei de măsline într-o cratiţă. Rumeneşte 6 cârnaţi de porc
de bună calitate timp de 10-12 minute, apoi adaugă 1 ceapă roşie, 2
morcovi şi 2 tulpini de ţelină Apio tocate mărunt şi lasă-le pe foc până
se înmoaie. Adaugă 1 lingură de salvie tocată, câteva fire de rozmarin,
1 conservă de…
Read more »
Read more »
Salata cu naut
15 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: naut, conopida, praz, ulei, sare, ulei
de masline, otet, busuioc. Ingrediente: 100 g boabe de năut 1 conopidă
mai mică 1 fir de praz ulei sare Ingrediente dressing: 4 linguri cu ulei
de măsline 2 linguri cu oţet balsamic câteva frunze de busuioc tocate
Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti
15 May 2013
Supa
crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti din: fasole rosie,
sunca afumata, oase de porc, apa, ceapa, tulpini de telina, usturoi,
frunze de dafin, cimbru, sos tabasco, sare, piper si carnati.
Ingrediente: 4 cupe fasole rosie 1 bucata sunca afumata 1 kg de oase de
porc 6 cani de apa 1…
Read more »
Read more »
Prajitura Fagure
15 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar, miere, bicarbonat,
margarina, ou, lapte, cacao, gris, unt. Ingrediente: 600 g făină 180 g
zahăr 4 linguri cu miere 1 lingură cu bicarbonat 80 g margarină 1 ou 100
ml lapte 1 linguriţă cu cacao Ingrediente cremă: 1 pahar cu lapte 150 g
zahăr 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Supa crema cu carnaciori
15 May 2013
O
reteta delicioasa de supa-crema cu: conopida, carnaciori, ceapa,
porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 1-2
cârnăciori uscaţi 2 cartofi 1 ceapă 1 ceşcuţă cu porumb 1 lingură cu
făină 300 g smântână 2 gălbenuşuri sare ulei Mod de preparare: Desfă
conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Budinca de legume cu paste
15 May 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: paste tip penne, conopida, broccoli,
rosii, ceapa, unt, sare, smantana, faina, lapte, oua, usturoi.
Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 conopidă 1 broccoli mic 300 g roşii
mici 1 ceapă 100gunt sare Ingrediente sos: 50 g smântână 50 g făină 500
ml lapte 2 ouă 3 căţei de…
Read more »
Read more »
Salată de pui fript cu marar si tarhon
15 May 2013
Salată
de pui fript cu marar si tarhon din: piept de pui, zeama de lamaie,
ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, boabe de struguri rosii,
cozi de telina, ceapa rosie, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet de
mere, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g piept de pui,
fara oase si piele 1/2…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocata de vita si pasta de ardei iute
15 May 2013
Căleşte
la foc mediu 1 ceapă şi 1 ardei gras roşu, tăiate în cubuleţe, în 1
lingură ulei de măsline timp de 10-15 minute, până se înmoaie. Dă focul
mai tare, adaugă 1 linguriţă pudră de ardei iute şi mai lasă totul pe
foc câteva minute, apoi adaugă 500g carne tocată de vită. Sotează-le
până…
Read more »
Read more »
Ciorbă de găină
15 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu:carne de pasare, morcov, pastarnac,
ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors,
sare. Ingrediente: o găină potrivită 2 morcovi 1 păstârnac 2 cepe 1
cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1
ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare …
Read more »
Read more »
Orez prajit cu creveti si bacon
15 May 2013
Orez
prajit cu creveti si bacon din: orez, mazare, ulei de floarea soarelui,
ou, bacon, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, amestec chinezesc de 5
condimente, sos de soia si creveti decorticati. Ingrediente: 100 g orez
basmati sau cu bob lung 85 g de mazare decongelata 1 lingura ulei de
floarea soarelui 1 ou batut 50…
Read more »
Read more »
Budincă de dovlecei cu orez
15 May 2013
Budincă
de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina,
marar, pesmet si sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 l lapte de soia 250 g
orez 100 g margarina 1 legatura marar proaspat 2 linguri pesmet sare
Mod de preparare: Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu
apă sărată, atât…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu linte si varza de Bruxelles
15 May 2013
Salata
cu linte si varza de bruxelles din: varza de bruxelles, linte verde,
coriandru, frunze de patrunjel, ceapa rosie, otet balsamic, ulei de
masline, sare de mare, piper. Ingrediente 400 g varza de Bruxelles 3
cani linte verde fiarta coriandru frunze de patrunjel 1 ceapa rosie otet
balsamic ulei de masline sare de mare…
Read more »
Read more »
Cocktail de piersici cu sampanie si coniac
15 May 2013
Cocktail
de piersici cu sampanie si coniac din: piersici, zahar pudra, coniac,
triplu sec, muscat ottonel, sampanie. Ingrediente: 800 g piersici 150 g
zahar pudra 100 ml coniac 100 ml triplu sec 500 ml Muscat Ottonel 700 ml
sampanie Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă şi de
sâmburi, apoi se taie în…
Read more »
Read more »
ALIMENTE CARE TAIE POFTA DE MANCARE – 10 alimente care taie pofta de mâncare
15 May 2013
Foamea
în timpul unei cure de slăbire nu este deloc productivă. Dimpotrivă!
Iată de ce, vă prezentăm mai jos 10 alimente care potolesc foamea, fără
să aducă prejudicii siluetei.
Migdalele Câteva migdale sunt de ajuns
pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi,
vitamina E şi magneziu şi, în plus,…
Read more »
Read more »
Frittata cu praz, bacon si riccota
15 May 2013
Frittata
cu praz, bacon si riccota din: unt, praz, bacon, oua, ricotta, smantana
si chives. Ingrediente: 1 cubulet de unt 2 fire de praz, feliate, dupa
ce ai indepartat capetele 8 felii de bacon, tocate dupa ce ai indepartat
grasimea 6 oua, batute 250 g ricotta 100 ml de smantana 1 legatura mica
de chives,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si stafide
15 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, miere, unt, oua, bere,
lamaie, stafide, praf de copt, sare. Ingrediente: 500g faina 350 g miere
150 g unt 2 oua 50 ml bere 1 lamaie 100 g stafide 1 lingurita praf de
copt sare Mod de preparare: Freacă 300 g de miere cu ouăle, apoi
toarnă…
Read more »
Read more »
Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci
15 May 2013
Supa
cu dovlecei, porumb si ciuperci din: apa, dovlecei, porumb, cartofi,
ciuperci, radacina de patrunjel, ciuperci, radacina de telina, ceapa,
rosii, ulei, smantana, sare, piper si marar. Ingrediente: 8 pahare de
apă 2 dovlecei 2-3 linguri de porumb 2 cartofi 5-6 ciuperci shampignons ½
rădăcina de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină 1 ceapă 2 roşii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu crema de oua si fructe de padure (Zabaglione)
14 May 2013
Desert
cu crema de oua si fructe de padure din: galbenusuri de ou, zahar,
sare, vin, esenta de vanilie, smantana, zahar, vanilie si fructe de
padure. Ingrediente: 6 galbenusuri de ou 1/3 cana zahar 1/4 lingurita
sare 3/4 cana vin 1 lingurita esenta de vanilie 1 cana smantana 3
linguri zahar 1 bat vanilie…
Read more »
Read more »
Aripioare Buffalo
14 May 2013
Aripioare
Buffalo din: aripioare de pui, otet de mere, ulei, sos worcestershire,
boia dulce, fulgi de ardei iute, sare, piper, sos tabasco, smantana,
maioneza, usturoi, branza cu mucegai albastru, lapte, sare, telina.
Ingrediente: 24 aripioare marinata: 250 ml otet de mere 2 linguri ulei 2
linguri sos Worcestershire 2 lingurite boia dulce 1 lingurita fulgi…
Read more »
Read more »
Biscotti
14 May 2013
Biscotti
din: faina de grau, zahar, praf de copt, ou, fistic si coaja de lamaie.
Ingrediente: 100 g faina de grau 100 g zahar o lingura praf de copt un
ou 50 g fistic necuratat coaja rasa a unei lamai Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul pana la temperatura de 180C. Se amesteca faina,…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume in stil italian
14 May 2013
Ghiveci
de legume in stil italian din: ceapa, rosii, dovlecei, cartofi,
usturoi, vin alb, ulei vegetal, cimbrisor, busuioc, tarhon, marar, piper
si sare. Ingrediente: 4 cepe 4 rosii 2 dovlecei mici 600 g cartofi
fierti in coaja un catel de usturoi 125 g vin alb sec 3 linguri ulei
vegetal cimbrisor uscat busuioc un varf…
Read more »
Read more »
Nuggets de pui cu sos barbeque
14 May 2013
Nuggets
de pui cu sos barbeque din: maioneza, piept de pui, pesmet, fulgi de
porumb, cartofi prajiti, salata, zahar, otet din vin, ketchup, sos
worcestershire, paprika. Ingrediente: 2 linguri maioneza 2 fileuri piept
de pui, fara piele, taiat in bastonase 25 g de pesmet proaspat 25 g
fulgi de porumb, zdrobiti usor cartofi prajiti sau…
Read more »
Read more »
Supa-cremă de verdeţuri
14 May 2013
Supa-cremă
de verdeţuri din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, orez, nuci,
hrean, ulei, cartofi, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2
legaturi urzici (loboda, stevie, etc) 1 legatura ceapa verde 1 legatura
usturoi verde 2 linguri orez fiert 2 linguri nuci macinate 1 lingura
hrean 3 linguri ulei 2 cartofi 2 morcovi 1 telina sare piper…
Read more »
Read more »
Bruschete cu somon afumat
14 May 2013
Bruschete
cu somon afumat din: paine integrala, branza feta, somon afumat, suc de
lamaie, ceapa verde, piper granulat. Ingrediente: 5-6 felii paine
integrala 100 g branza feta sau branza telemea 250 g somon afumat o
lingurita suc de lamaie ceapa verde piper negru granulat Mod de
preparare: Felioarele de paine se prajesc pe grill…
Read more »
Read more »
Spaghete bolognese cu bacon si telina
14 May 2013
Spaghete
bolognese cu bacon si telina din: ulei de masline, morcovi, telina
apio, bacon afumat, pesto rosu, frunze de busuioc. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 2 morcovi mari, tocati marunt 3 tulpini de
telina Apio, tocate marunt 200 g cubulete de bacon afumat 190 g pesto
din rosii uscate 8-12 frunze de busuioc, rupte…
Read more »
Read more »
Ciorbă de somn
14 May 2013
Ciorbă
de somn din: somn, ardei capia, morcov, telina, ceapa, ardei iute,
rosii, bors, ulei, rosii, bors, ulei, frunza de dafin, marar, sare,
piper. Ingrediente: 800 g somn doi ardei capia un morcov o telina o
ceapa un ardei iute 4 rosii 500 ml bors 100 ml ulei 4 rosii 500 ml bors
100 ml…
Read more »
Read more »
Frigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar
14 May 2013
Frigărui
din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar din: ficatei, piper,
ulei, ceapa, vin alb, mustar cu boabe, smantana, piper, sare.
Ingrediente: 12-16 ficatei piper alb, proaspat macinat ulei pentru uns
sos: 2 linguri ulei 1 ceapa medie, tocata foarte marunt 30 ml vin alb 4
linguri mustar cu boabe 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tocanita de peste cu fructe de mare
14 May 2013
Tocanita
de peste cu fructe de mare din: unt, usturoi, ceapa, rosii, otet
balsamic, fulgi de ardei iute, supa de legume, ardei, patrunjel, fructe
de mare, somon, bagheta si fasole verde. Ingrediente: 3 linguri unt
amestecat cu 1 catel de usturoi tocat marunt 1 ceapa, tocata 2 conserve
de 400 g rosii tocate 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu bacon, broccoli si mandarine
14 May 2013
Salata
cu bacon, broccoli si mandarine din: broccoli, ceapa rosie, bacon,
mandarine, caju, maioneza, suc de mandarine, zahar si otet de orez.
Ingrediente pentru salata: 2 cani proaspete broccoli ¼ ceasca ceapa
rosie, tocata ¼ cana bacon, maruntit 1 cutie mandarine ¼ ceasca caju
intregi Ingrediente pentru sos: 3 linguri de maioneza 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cele mai bune si sanatoase gustari dintre mese
14 May 2013
Daca
nu ai aflat pana acum, o dieta functioneaza la cote maxime in
conditiile in care nu te infometezi si nici nu ravnesti amarnic la ceva
dulce. Studiile arata ca gustarile te ajuta sa iti pastrezi silueta si
sa faci fata unui regim alimentar, atenuand senzatia de foame. Gustarile
sanatoase sunt cheia unui metabolism rapid…
Read more »
Read more »
Pui fript
14 May 2013
Pui
fript din: pui, bere, talas, sare, zahar brun, boia dulce, piper, cola,
ketchup, sos worcestershire, ceapa granulata, usturoi granulat, piper
si cimbru. Ingrediente: 1 pui mare 1 cutie mare de bere 1 cana talas 2
lingurite sare 2 lingurite zahar brun 2 lingurite boia dulce 1 lingurita
piper macinat mare sos: 1/2 cana cola…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu busuioc si usturoi (Sos Marinara)
14 May 2013
Sos
de rosii cu busuioc si usturoi din: sos de rosii, ulei de masline,
usturoi, busuioc, sare si otet balsamic. Ingrediente: 500ml sos de roşii
1 lingură ulei de măsline 8 căţei de usturoi 4-5 frunze de busuioc
proaspăt 1 linguriţă sare 2 linguriţe oţet balsamic Mod de preparare:
Într-o tigaie prăjiţi usturoiul zdrobit/feliat…
Read more »
Read more »
MERIŞORUL, UN FRUCT MIRACULOS. Simptomele şi tratamentul infecţiilor urinare
14 May 2013
Cea
mai frecventă cauză a infecţiei urinare o reprezintă infectarea cu
Escherichia coli. Cu toate acestea, mai există şi alte bacterii ce pot
provoca o infecţie a tractului urinar (Klebsiella, Pseudomonas,
Enterobacter, Proteus, Staphylococcus, Mycoplasma, Chlamydia, Neisseria)
sau paraziţi (Trichomonas, Schistosoma). Studiile arată că merişorul
este una dintre fructele de pădure care ajută în prevenirea…
Read more »
Read more »
Tarta cu crema de vanilie si capsune
14 May 2013
Tarta
cu crema de vanilie si capsune din: faina, unt, zahar, oua, apa
minerala, sare, zahar tos, lapte, unt, faina, vanilie, capsune.
Ingrediente: 150g faina 100g unt 1 lingurita zahar 1 ou apa minerala
sare Crema de vanilie si martipan 180g zahar tos 1/2 l lapte 2 linguri
unt 1 linguri faina 1/2 baton vanilie…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ananas si sampanie
14 May 2013
Cocktail
cu ananas si sampanie din: compot de piersici, ananas, portocale,
coniac, lamaie, triplu sec, vin alb sec si sampanie. Ingrediente: 400 g
compot de piersici 1 conserva de ananas 2 portocale 100 ml coniac 1
lamaie 100 ml triplu sec 100 ml vin alb sec 700 ml sampanie Mod de
preparare: Piersicile se…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu legume si bacon
14 May 2013
Tocanita
de pui cu legume si bacon din: ulei de masline, pulpe superioare de
pui, ceapa, bacon, morcovi, loboda, stevie, patrunjel, leurda, supa de
pui, cartofi, smantana, pesto si paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 8 pulpe superioare de pui, cu piele si os 1 ceapa, feliata 200 g
bacon, tocat 1 morcov, tocat…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli, parmezan si chorizo
14 May 2013
Paste
cu broccoli, parmezan si chorizo din: penne, broccoli, chorizo,
usturoi, seminte de fenicul, crema de branza cu usturoi, parmezan,
rucola. Ingrediente: 400 g penne 1 capatana mica de broccoli, rupta in
buchetele 200 g chorizo, taiat cuburi 2 catei de usturoi, zdrobiti 1
lingura seminte de fenicul 200 g crema de branza cu usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi cu usturoi copt
14 May 2013
Supa
de cartofi cu usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paprika, unt,
ceapa, cartofi, faina, supa de pui, lapte, sare, piper, branza, ceapa
verde, faina si ulei. Ingrediente pentru usturoi copt: 1 capatana de
usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingurita paprika Ingrediente pentru
supa de cartofi: 3 linguri unt 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Citronada cu lamaie si miere
14 May 2013
Citronada
cu lamaie si miere din: lime, miere, gheata si apa plata. Ingrediente:
1/2 lime sau lămâie 1 linguriţă de miere 4-5 cuburi de gheaţă apă plată
sau carbogazoasă Mod de preparare: Într-un pahar se amestecă până la
dizolvare o linguriţă de miere de albini cu sucul unei jumătăţi de lime
sau orice…
Read more »
Read more »
Dovleac cu jeleu de grepfruit
14 May 2013
Dovleac
cu jeleu de grepfruit din: grepfruit, portocale, gelatina, migdale,
kiwi, menta, zahar tos, pudra de scortisoara, seminte de susan, dovlecei
de placinta, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 3 grepfruituri 3
portocale 20 g gelatina 100 g migdale 4 kiwi o lingura cu menta tocata
200 g zahar tos o jumatate de lingurita cu pudra…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu pormb si verdeata
14 May 2013
Supa
de cartofi cu pormb si verdeata din: bulion de carne, cartofi, porumb,
patrunjel, morcovi, ceapa, unt, sare, foi de dafin, piper si verdeata.
Ingrediente: 8 pahare de bulion de carne 6 cartofi 1 pahar de porumb
fiert sau conservat (cutie) ½ rădăcină pătrunjel ½ morcov 1 ceapă 2
linguri de unt topit sare foi…
Read more »
Read more »
Cocktail de trandafiri cu sampanie
14 May 2013
Cocktail
de trandafiri cu sampanie din: petale de trandafir, zahar, vin alb
demisec, vin rosu demisec si sampanie. Ingrediente: 10 petale de
trandafiri 120 g zahar 500 ml vin alb demisec 500 ml vin rosu demisec
500 ml sampanie demisec Mod de preparare: Petalele proaspete se desfac
de pe floare şi li se îndepărtează…
Read more »
Read more »
Orez cu carnati si creveti
14 May 2013
Orez
cu carnati si creveti din: carnati de porc picanti, ulei de floarea
soarelui,a rdei, usturoi, paprika, orez, rosii si supa de pui.
Ingrediente: 6 carnati de porc picanti ulei de floarea soarelui, pentru
prajit 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1
lingura de paprika 250 g orez cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu macrou si ciuperci
14 May 2013
Ciorbă
cu macrou si ciuperci din: macrou, ciuperci, dovlecel, morcovi, ardei
rgas, ceapa, rosii, orez, ulei, bors, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente: 800 g macrou 300 g ciuperci un dovlecel doi morcovi un
ardei gras o ceapa 3 rosii 50 g orez 100 ml ulei 500 ml bors sare piper
rozmarin Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cupe cu fructe
14 May 2013
Cupe
cu fructe din: fructe de sezon, smantana, zahar praf, sampanie, frunze
de menta si zahar vanilat. Ingrediente: 600 g fructe de sezon: fragi,
coacaze, agrise, cirese 250 ml smantana grasa 100 g zahar praf 8
piscoturi de sampanie 4 frunze verzi de menta 2 linguri zahar vanilat
Mod de preparare: Spălaţi fructele,…
Read more »
Read more »
Salata cu portocale, stafide si nuci
14 May 2013
Salata
cu portocale, stafide si nuci din: otet de vin rosu, suc de portocale,
portocala, stafide, mere, nuca prajita, ulei de masline extravirgin,
sare, piper. Ingrediente: 2 linguri otet din vin rosu 2 1/2 linguri suc
de portocale 1 portocala, decojita 1/2 cana stafide 4 mere, preferabil
din 2-3 soiuri diferite 2/3 cana cu nuca,…
Read more »
Read more »
Porc inabusit cu verdeturi
14 May 2013
Porc
inabusit cu verdeturi din: pulpa de porc, ulei, stevie, loboda, ceapa
verde, leurda, morcov, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 500
ml ulei 3 legaturi stevie 4 legaturi loboda 2 legaturi ceapa verde 2
legaturi leurda 1 morcov sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea
de pieliţe, spălaţi- o, ştergeţi-o şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Margarita cu mango si chili
14 May 2013
Cocktail
Margarita cu mango si chili din: mango, ardei chili, tequila, triple
sec, nectar de agave, gheata si limeta. Ingrediente: 1/2 mango, taiat
cuburi 1 ardei chili , fara semitse, taiat cuburi) tequila triple sec
nectar de agave 1/2 ceasca de gheata limeta pentru servire Mod de
preparare: Intr-un shaker amestecati…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste si legume
14 May 2013
Supa
cu galuste si legume din: morcovi, ceapa, radacina de pastarnac,
telina, cartofi, ficat de vita, gris, rosii in bulion, oua, ulei,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 radacina
de pastarnac 1/2 telina 4 cartofi 300 g ficat de vita 4 linguri gris 400
g rosii in bulion 2 oua 3…
Read more »
Read more »
Fajitas cu pui fript
14 May 2013
Fajitas
cu pui fript din: piept si pulpe de pui, ceapa, ardei gras, tortillas,
ulei de masline, otet de mere, miere, apa, zeama de lamaie, sos
worcestershire, usturoi, oregano. Ingrediente: 600-700 g piept si pulpe
de pui, fara piele, oase si grasime 2 cepe galbene medii, taiate
pestisori de circa 6 mm grosime 1 ardei…
Read more »
Read more »
Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza
14 May 2013
Gratin
de paste cu ciolan afumat de porc si branza din: paste, mazare, mustar,
branza, ciolan afumat de porc, pesmet. Ingrediente: 400 g paste scurte
140 g de mazare decongelata 1 lingura de mustar, incalzit 200 g branza
Gruyere sau Cheddar, rasa 180 g ciolan afumat de porc, carnea rupta in
fasii sau sunca 4-6…
Read more »
Read more »
Friganele cu fragi
14 May 2013
Friganele
cu fragi din: franzela, sirop de fructe, zahar, oua, zahar vanilat,
ulei de masline si fragi. Ingrediente: 8 felii de franzela 200 ml zeama
din compot sau sirop de fructe 3 linguri zahar 2 oua 1 lingurita zahar
vanilat 2 linguri ulei de masline 250 g fragi sau coacaze, cirese,
visine, capsune – proaspete…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu mozzarella la cuptor
14 May 2013
Ciuperci
cu mozzarella la cuptor din: ulei de masline, ceapa, ciuperci
champignon, mascarpone, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mozzarella,
pesmet, rucola, rosii cherry, usturoi. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline, plus extra pentru uns 1 ceapa, tocata 4 ciuperci champignon
mari, cozile tocate marunt 100 g de mascarpone coaja rasa si zeama de
la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca
13 May 2013
Desert
cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort,
lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si
capsuni. Ingrediente: 2 cani smantana, foarte rece 1 blat tort sau 2
mai mici 1 cana de lapte rece 1 pachet budinca de vanilie 1 cutie lapte
condensat 1 punga…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu legume
13 May 2013
Ciorba
de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie,
oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. doi crapi mari doi
morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat
100 ml ulei de floarea soarelui sare piper Mod de preparare: Morcovii
şi ţelina se curăţă de coajă, se…
Read more »
Read more »
Bruschete cu sardine
13 May 2013
Bruschete
cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet
de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi. Ingrediente: 4
sardine foarte mici 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita cu seminte de fenicul
sau de anason verde 1 lingurita cu pastis (sau alcool cu anason) 10 cl
vin alb sec 5…
Read more »
Read more »
Vită cu bacon şi Roquefort
13 May 2013
Vită
cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort,
frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, orez, cartofi. Ingrediente: 8 antricoate de vita 8
felii de bacon 300 g branza Roquefort 8 frunze de salvie 100 g miez de
nuca 250 ml bere blonda sare…
Read more »
Read more »
Orez cu carne de porc
13 May 2013
Orez
cu carne de porc din: orez, muschi de porc, sos pesto, parmezan, ulei
de floarea soarelui, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150
g orez 600 g muschi de porc o lingura cu sos pesto 50 g parmezan 150 ml
ulei de floarea soarelui 100 ml vin alb sec sare piper patrunjel …
Read more »
Read more »
Peste gratinat cu gulii
13 May 2013
Peste
gratinat cu gulii din: file de peste, gulii, ceapa rosie, lamaie, ulei,
morcovi, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g
file de peste 4 gulii 1 lamaie 1 ceapa rosie 100 ml ulei 4 morcovi 2
oua 50 g smantana 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Aripioare în stil indian
13 May 2013
Aripioare
în stil indian din: aripioare, lemon grass, coriandru, usturoi, sare,
turmeric si piper. Ingrediente: 12 aripioare 2 linguri lemon grass
tocata sau 1 lingura coaja de lamaie (numai partea galbena) tocata 3/4
ceasca coriandru proaspat, tocat 8 catei de usturoi 1 lingurita sare 1
lingurita sofran indian (turmeric) 1/2 lingurita piper Mod de…
Read more »
Read more »
Bors de curcan cu legume si taitei
13 May 2013
Bors
de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov,
telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2
morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g
taitei 1 litru bors 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Coaste de miel la cuptor
13 May 2013
Coaste
de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel,
usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1
dovlecel 200 ml vin sec 1 legatura cu usturoi verde patrunjel rozmarin
ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vanat
13 May 2013
Placinta
cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea
soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat
de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru
umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi 3 linguri faina 3
linguri ulei de floarea soarelui 2…
Read more »
Read more »
Piept de rata condimentat
13 May 2013
Piept
de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei
de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc,
cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1
ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2 linguri ulei de măsline
frunze de busuioc sare piper Pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti
13 May 2013
Friptura
de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc,
struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 linguri
ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii
fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri oregano proaspat Sare si
piper Mod de…
Read more »
Read more »
File de somon cu branza si parmezan
13 May 2013
File
de somon cu branza si parmezan din: file de somon, branza, suc de
lamaie, paine de secara, patrunjel, marar, sare, piper si parmezan.
Ingrediente: 200 gr. file de somon 100 gr branza grasa 1 lingura suc de
lamaie 200 gr paine de secara patrunjel marar proaspat sare piper 30 gr
parmezan Mod de…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de vita si frecatei
13 May 2013
Supa
cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de
grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1
morcov ½ rădăcină de pătrunjel foi de dafin sare piper negru pisat 1
lingură verdeaţă…
Read more »
Read more »
Pui piri-piri
13 May 2013
Pui
piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi,
sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod
tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi
aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1
lingurita piper alb macinat 1 lingura piper cayenne sau paprika…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui si taitei
13 May 2013
Salata
cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry,
sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei
de masline suc de lamaie sare piper Mod de preparare: Taiem pieptul de
pui fasii.…
Read more »
Read more »
Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata
13 May 2013
Tort
cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar,
faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni,
ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua
180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g zahar 180 g
faina 1 lingurita praf de copt sare…
Read more »
Read more »
Piept de pui pane cu sos picant si spaghete
13 May 2013
Piept
de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina,
sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si
spaghete. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 ouă 100 g făină sare piper
Pentru sosul picant: 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 500 ml sos de roşii 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita
13 May 2013
Legume
la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute,
porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si
bagheta prajita. Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei
gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz 1 ardei iute,
taiat pe jumatate, fara seminte 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Zabaglione
13 May 2013
Zabaglione
din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4
galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert Mod de
preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga
zaharul pudra. Se bate pana creste volumul amestecului. Se pune
castronul pe o cratita cu apa care…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu branza
13 May 2013
Cannelloni
umplute cu branza din: cannelloni, ulei de masline, ardei dulci,
branza, mozzarella, ou, frunze de busuioc, piper, sare, ceapa verde,
rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g cannelloni fierte 2 linguri ulei de
masline 2 ardei dulci 500 g branza 200 g mozzarella un ou 2,5 frunze de
busuioc piper negru macinat sare pentru sos: 400…
Read more »
Read more »
Cocktail de piersici cu sampanie
13 May 2013
Cocktail
de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie
si lichior de piersici. Ingrediente: 600 g piersici 150 g zahar pudra
500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de piersici
Mod de preparare: Se curăţă piersicile de coajă şi sâmburi, apoi se
îndepărtează pieliţele rămase în…
Read more »
Read more »
Rata umpluta
13 May 2013
Rata
umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu,
praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare. Ingrediente: 1 rata
de 2 kg 2 portocale 2 mere 200 g prune uscate 2 felii de anans 250 ml
vin rosu 1 fir de praz ulei de masline ierburi de Provence sare Mod…
Read more »
Read more »
Tartine calde cu mere si branza
13 May 2013
Tartine
calde cu mere si branza din: rondele de branza, mere, unt, paine de
casa, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 2 rondele de branza de
capra semiuscate 2 mere 20 g unt 4 felii de paine de casa 2 linguri de
seminte de pin sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la…
Read more »
Read more »
Cozonac dulce cu mac
13 May 2013
Cozonac
dulce cu mac din: faina, drojdie, oua, lapte, ulei, zahar, seminte de
mac, coaja de lamaie, esenta de rom si sare. Ingrediente: 500 g faina 25
g drojdie 4 oua 250 ml lapte 100 ml ulei 150 g zahar 100 g seminte de
mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingura esenta de…
Read more »
Read more »
Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi
13 May 2013
Mâncărică
de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion,
smantana si sare. Ingrediente: 4-5 bucati carnati afmati 2 cepe 2
linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa 2-3 linguri de
smantana sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui
la călit împreună cu cârnaţii tăiaţi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de rata
13 May 2013
Pilaf
cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez,
sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi
200g orez sare piper Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata
impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta, strecuram
supa. Amestecam orezul cu 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Quinoa cu legume si branza cheddar
13 May 2013
Quinoa
cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua,
lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, tocati 300g ciuperci, feliate 1/4 lingurița de sare 2 cani…
Read more »
Read more »
Cocktail de zmeura cu sampanie
13 May 2013
Cocktail
de zmeura cu sampanie din: zmeura, zahar pudra, vin rosu demisec,
sampanie rose, sirop de zmeura. Ingrediente: 400 g zmeura 120 g zahar
pudra 700 ml vin rosu demisec si 700 ml sampanie rose demisec 500 ml
sirop de zmeura Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se scurge de
apă. într-un…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu carne de vita
13 May 2013
Ciorba
taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba,
cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei,
ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de
dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână de varză
albă 6 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini de…
Read more »
Read more »
Iepure cu masline verzi si negre
13 May 2013
Iepure
cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin,
ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper.
Ingrediente: 1 iepure potrivit de mare 100 g masline verzi 100 g masline
negre 6 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin pentru marinata: 200 ml
vin alb 3 cepe 4…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu drob
13 May 2013
Oua
umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar,
sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata
verde. Ingrediente: maruntaie de miel 1 ceapa uscata 3 linguri de ceapa
verde 2 legaturi marar sare piper 10 oua 150 g smantana 2-3 castraveti
acri 2-3 catei de usturoi frunze de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic
12 May 2013
Salata
Caprese cu vinegreta de otet balsamic din: mozzarella, rosii cherry,
salam, ulei de masline, capa rosie, busuioc, paste, otet balsamic, zahar
brun, praf de usturoi, piper si sare. Ingrediente: 200g mozzarella 1 ½
cani rosii cherry, taiate jumatati 16 felii de salam 2 linguri de ulei
de masline ¾ cana ceapa rosie tocata…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocata de curcan si costita
12 May 2013
Fasole
cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita,
ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen,
pasta de rosii, fasole rosie, rosii in suc si zahar. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 150 g costita taiata cuburi 2 cepe, tocate
marunt 1 bulb de fenicul, taiat bucati –…
Read more »
Read more »
Pui fript în folie cu legume
12 May 2013
Pui
fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei,
sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de
pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras
rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi medii 1 lingura ulei sos
barbecue pudra de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa
12 May 2013
Ciorba
de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei
de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou,
smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau.
Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar
tăieţei de casă 4-5 ciuperci uscate sau…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza de vaci si lapte
12 May 2013
Budinca
cu branza de oaie si telemea din: faina, telemea, branza de vaci, oua,
unt, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g faina 150 g telemea 100 g
branza de vaci 4 oua 100 g unt 500 ml lapte 4 linguri pesmet sare Mod
de preparare: Topiţi untul într-o crăticioară şi adăugaţi făina.
Amestecaţi bine…
Read more »
Read more »
Oua pane
12 May 2013
Oua
pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei. Ingrediente: 8 oua fierte
tari 7 linguri faina 3 oua crude 7 linguri pesmet 100 g cascaval ras
sau parmezan ulei pentru prajit Mod de preparare: Cureţi de coajă
ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă
şi pesmetul amestecat cu parmezanul ori…
Read more »
Read more »
Cockteil de căpşune cu sampanie
12 May 2013
Cockteil
de căpşune din: capsune, zahar pudra, sampanie si vin alb dulce.
Ingrediente: 500 g capsune 150 g zahar pudra 700 ml sampanie dulce si
700 ml vin alb dulce Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe
şi se spală. Se scurg de apă, apoi se taie în două sau în patru, dacă…
Read more »
Read more »
Gratin de pui
12 May 2013
Gratin
de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin,
concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac.
Ingrediente: 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm 2
linguri faina 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g pastarnac,
curatat si taiat felii de 1 cm 700 g…
Read more »
Read more »
Cosulete de avocado
12 May 2013
Cosulete
de avcado din: avocado, oua, carne fripta de miel, castarvete, telemea
de vaca, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3
avocado 4 oua fierte tari resturi de carne fripta de miel, maruntita 1
castravete 200 g telemea de vaca sau cascaval 6 linguri maioneza zeama
de la o lamaie sare piper …
Read more »
Read more »
Piept şi ciocănele cu sos jamaican
12 May 2013
Piept
şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos
jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda,
ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru,
ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de
pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu fasole verde si ardei copt
12 May 2013
Salata
cu fasole verde si ardei copt din: fasole verde, ardei gras, ulei de
masline, otet balsamic, mustar, piper, sare si patrunjel. Ingrediente:
500g fasole verde, spalata si taiata bucati 1 ardei gras rosu, copt,
curatat de coaja si fara seminte 1/4 ceasca de ulei masline 1/4 ceasca
otet balsamic 1 lingura mustar 1/2…
Read more »
Read more »
Salată de leurdă cu ouă
12 May 2013
Salată
de leurdă cu ouă din: ceapa verde, leurda, oua, galbenus, sare, piper,
zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 legaturi
leurda 5 oua fierte 1 galbenus fiert sare piper 1 galbenus crud zeama de
lamaie ulei Mod de preparare: Cureti si speli leurda si ceapa verde.
Le toci si…
Read more »
Read more »
Cocktail de lamaie cu sampanie
12 May 2013
Cocktail
de lamaie cu sampanie din: lamai, zahar cubic, sampanie, vin alb.
Ingrediente: 4 lamai 120 g zahar cubic 700 ml sampanie si 700 ml vin alb
sec Mod de prepare: Lămâile se spală bine şi se taie felii subţiri.
Cu jumătate din feliile de lămâie se tapează un vas de sticlă.
Deasupra…
Read more »
Read more »
Ciorba de urzici cu legume si smantana
12 May 2013
Ciorba
de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare,
piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g
frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de
pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2…
Read more »
Read more »
Gris cu lapte pentru micul dejun
12 May 2013
Gris
cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat,
dulceata de visine. Ingrediente: 500ml de lapte 50g de griş 2-3 linguri
de zahăr 1 linguriţă de zahăr vanilat dulceaţă de vişine sau de zmeură,
pentru ornat şi servit Mod de preparare: Se toarnă laptele într-un
vas nonaderent, se adaugă zahărul…
Read more »
Read more »
Prajiturele de ciocolata
12 May 2013
Prajiturele
de ciocolata din: lapte condensat, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente:
400 ml lapte condensat 50 g unt, taiat cuburi 400 g ciocolata amaruie,
rupta bucati Mod de preparare: Pune laptele condensat şi untul
într-un bol la microunde 2 min la temeratură maximă. Adaugă ciocolata şi
amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o…
Read more »
Read more »
Gustare cu cascaval si sunca
12 May 2013
Gustare
cu cascaval si sunca din: cascaval, iaurt, varza, sunca, portocale,
ceapa rosie, frunze de spanac, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 100 g
cascaval 300 g iaurt 100 g varza proaspata 300 g sunca presata 2
portocale 1 ceapa mica rosie frunze tinere de spanac sau salata verde
nucsoara sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume verzi
12 May 2013
Pachetele
de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi,
tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de
orez, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente pentru umplutura: 4
cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde) 1 lingura
de ulei 3/4 cana praz taiat felii subțiri 1…
Read more »
Read more »
Rulada cu ierburi aromatice
12 May 2013
Rulada
cu ierburi aromatice din: pulpa de porc, vin alb, unt, usturoi,
rozmarin, piper, cimbru, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de
porc 250 ml vin alb 100 g unt 8 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1
lingurita cu piper cimbru nucsoara sare Mod de preparare: Taie pulpa
de porc pe…
Read more »
Read more »
Aripi in sos picant
12 May 2013
Aripi
in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar
de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia. Ingrediente: 30
g aripi de pui ulei sare piper proaspat macinat sos: 1 cana otet de vin
rosu 3 linguri mustar de Dijon 3 linguri miere 2-3 lingurite pasta de…
Read more »
Read more »
Coroniţă umplută cu brânză
12 May 2013
Coroniţă
umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat,
drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda,
zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta.
Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6
oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2…
Read more »
Read more »
Tocană din carne de vită cu bere neagră
12 May 2013
Tocană
din carne de vită cu bere neagră din: carne de vita, slanina, ceapa,
morcovi, bere neagra, apa, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
900 g carne de vita 2 felii de slanina 2 cepe 2 morcovi 150 ml bere
neagra 50 ml apa 2 linguri faina 1 lingura patrunjel sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de rata si legume
12 May 2013
Ciorba
cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina,
ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin,
piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină
ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½
pahar lapte…
Read more »
Read more »
Pastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi
12 May 2013
Pastrav
la cuptor cu sos de rosii si usturoi din: pastravi, usturoi, ceapa, sos
de rosii, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 1
capatana de usturoi 1 ceapa 300ml sos de rosii 200ml vin alb 100g unt
sare piper Mod de preparare: Spalam pastravii si ii curatam. Ii
presaram apoi cu…
Read more »
Read more »
Cocktail de caise
12 May 2013
Cocktail
de caise din: caise, zahar pudra, vin alb, sampanie, lichior de caise.
Ingrediente: 400 g caise coapte 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700
ml sampanie demisec 50 ml lichior de caise Mod de preparare: Se
curăţă caiselese de sâmburi şi se taie felii subţiri. Acestea se presară
cu zahăr…
Read more »
Read more »