Retete pentru Craciun:
Pâine cu seminţe fără gluten
28 November 2013
Pâine
cu seminţe fără gluten din: amidon, faina de hrisca, faina de soia,
guma de hanthan, drojdie, zahar, lapte, ulei de floarea soarelui, otet
de vin alb, seminte si nuci. Ingrediente: 185 g de amidon 300 g faina de
hrisca 2 linguri faina de soia 2 lingurite guma de xanthan 7 g drojdie
uscata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu ardei iute
28 November 2013
Sotează
1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline, încins într-o
cratiţă mare, timp de 5 minute. Adaugă 1 ardei iute roşu tocat mărunt şi
sotează totul încă 5 minute. Presară 1 lingură de oregano uscat şi
toarnă 1 conservă de 400g de roşii tocate, 2 conserve de 400g de fasole
mixtă şi 800ml…
Read more »
Read more »
Papricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras
28 November 2013
Papricas
de ciuperci cu usturoi si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, ceapa,
usturoi, faina, apa, condiment din legume uscate, ulei, patrunjel
verde, piper, boia, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon sau de
padure 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura faina 1
cana apa 2 lingurite condiment din legume…
Read more »
Read more »
Terina de rata
28 November 2013
Terina
de rata din: piept de rata, bacon afumat, pulpe superioare de pui,
usturoi, ficatei de pui, ienibahar, boabe de ienupar, patrunjel, coniac,
vin, supa de pui si unt. Ingrediente: 1 piept de rata cu piele si fara
os (de aproximativ 300g) 300 g felii de bacon afumat 300 g pulpe
superioare de pui, fara piele…
Read more »
Read more »
Trigoane cu ciuperci
28 November 2013
Trigoane
cu ciuperci din: aluat, ciuperci, ceapa rosie, sare, patrunjel, piper,
pesmet, ulei de masline, cascaval si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat
foitaj 800 g ciuperci 1-2 cepe rosii sare o legatura mare patrunjel
piper negru macinat 2-3 linguri pesmet 3-4 lingurite ulei de masline 50 g
cascaval un galbenus pentru uns Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Clatite cu umplutura de legume
28 November 2013
Clatite
cu umplutura de legume din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar,
sare, unt, varza alba, ceapa, carne tocata, faina, lapte, cimbru,
seminte de chimen, iaurt, untura. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 100
g faina 250 ml lapte 125 ml apa minerala 1 lingura zahar 1 lingura de
sare 25 g unt/margarina pentru copt pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pateu de casa din ficat de pui
28 November 2013
Pateu
de casa din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, branza dietetica,
sare, piper. Ingrediente: 6-7 ficatei de pui 1 ceapa 150g branza
dietetica sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Spalati bine
ficateii de pui, curatati si taiati ceapa in sferturi. Puneti intr-o
cratita potrivita si fierbeti aproximativ…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne de vită cu ananas
28 November 2013
Ruladă
din carne de vită cu ananas din: muschi de vita, ananas, seminte de
pin, pesmet, parmezan, smantana, menta, busuioc, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 felii ananas 4 linguri muguri
(seminte) pin 1/3 pahar pesmet alb 2 linguri parmezan 2 linguri smantana
lichida 2 crengute menta 2 crengute busuioc 2…
Read more »
Read more »
Spaghete gratinate cu dovlecei
28 November 2013
Spaghete
gratinate cu dovlecei din: spaghete, mozzarella, ulei, sare, piper,
pesmet, varza, dovlecei si busuioc. Ingrediente: 1 pachet mic de
spaghete 250 g mozzarella 4 linguri ulei sare piper 2-3 linguri pesmet 1
varza mica 2 dovlecei busuioc Mod de preparare: Fierbi spaghetele
conform instrucţiunilor de pe pachet. Le clăteşti, le scurgi de apă şi…
Read more »
Read more »
Inghetata cu coniac
28 November 2013
O
reteta savuroasa de inghetata cu coniac din: albusuri, zahar pudra,
zeama de lamaie, coniac, frisca si gelatina. Ingrediente: 4 albusuri 4
galbenusuri 5 linguri zahar pudra 1 linguri zeama de lamaie 100 ml
coniac 250 g frisca batuta 2 pliculete gelatina Mod de preparare:
Inmoi gelatina in 100 ml de apa. Bati albusurile…
Read more »
Read more »
Rulada de ficat cu branza
28 November 2013
Rulada
de ficat cu branza din: ficatei de pasare, ceapa, unt, branaz dulce,
smantana, patrunjel verde, ulei, sare, ienibahar, piper. Ingrediente:
400 g ficatei de pasare 2 cepe 100 g unt 200 g branza dulce 1 lingura
smantana 1 legatura patrunjel verde 50 ml ulei sare ienibahar macinat
piper Mod de preparare: Speli ficateii…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de varză de post
28 November 2013
Ciorbă
de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar,
cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion. Ingrediente:
100 ml ulei 1 kg varza ardei grasi 4 l de apa 100 g orez 1 legatura
combinata de marar si cimbru 1/2 kg bulion 1 lingurita condiment vegetal
2 linguri faina 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Placinta cu telemea, iaurt si spanac
28 November 2013
Placinta
cu telemea, iaurt si spanac din: foi de placinta, telemea, praf de
copt, iaurt, apa mienrala, oua, smantana, spanac, ulei. Ingrediente: 1
pachet foi de placinta 400 g telemea 1/2 plic praf de copt 400 ml iaurt
150 ml apa minerala 5 oua 200 g smantana 100 g spanac congelat 75 ml
ulei sau…
Read more »
Read more »
Retete pentru Craciun cu porc
27 November 2013
Retete
pentru Craciun: Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice
Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc,
ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de
mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon
de porc de cca 2,5 kg,…
Read more »
Read more »
Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun
27 November 2013
Retete
de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail Eastern Sour Cocktail
Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat
syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a
ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices
Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime…
Read more »
Read more »
Alimente pentru masa de seara
27 November 2013
Lupta
cu kilogramele in plus este destul de greu de dus, mai ales in cazul
persoanelor care au un program destul de incarcat si au nevoie de un
aport caloric destul de mare atunci pentru a trece peste stresul de pe
parcursul unei zile intregi. Pentru aceste persoane, printre care se
regasesc foarte multi dintre…
Read more »
Read more »
Cum sa va mentineti silueta pe timpul iernii
27 November 2013
Iarna
poate fi un anotimp dificil pentru cei care urmeaza dieta si nu doar
din cauza sarbatorilor. Vremea rece poate intrerupe rutina exercitiilor
fizice si oamenii petrec mai mult timp in interior. Cand stati mai mult
timp in casa este posibil sa faceti exces de anumite produse alimentare,
iar acest lucru duce la supraalimentare si,…
Read more »
Read more »
Meniu #22
27 November 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
5 Retete dulci de Craciun
27 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca Tarta cu
ciocolata si frisca din: zahar, faina, amidon, sare, lapte,
galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra,
aluat de tarta. Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2
linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani…
Read more »
Read more »
Despre exercitiile fizice in timpul iernii
27 November 2013
In
timpul iernii, cand zilele sunt mai scurte si mai intunecoase, este mai
greu pentru majoritatea oamenilor sa se mobilizeze sa faca exercitii
fizice. Totusi nu exista motive solide de a abandona echipamentul
sportiv. Este important ca orice persoana sa isi pastreze forma fizica
cu ajutorul activitatii fizice. Exercitiul fizic este o parte esenetiala
a…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu sos de caramel
27 November 2013
Clatite
cu sos de caramel din: oua, lapte, faina, zahar, sos de caramel.
Ingrediente: 3 oua 500ml lapte 300gr de faina 2 linguri de zahar Sos de
caramel, pentru servire Mod de preparare: Puneti laptele intr-un
castron, adaugati oualele. Se amesteca bine. Adaugati zahar si
amestecati bine. Cerneti faina si incorporati usor,…
Read more »
Read more »
Salată de toamnă cu carne de vită
27 November 2013
Salată
de toamnă cu carne de vită din: muschi de vitel, cartofi, ardei grasi,
ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, frunze de patrunjel si lamaie.
Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 1 kg cartofi 3-4 ardei grasi (rosii,
galbeni, verzi) 3 cepe mari 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 100 ml
ulei frunze de patrunjel 1 lamaie …
Read more »
Read more »
Pacheţele cu legume şi mozzarella
27 November 2013
Pacheţele
cu legume şi mozzarella din: aluat, ardei, unt, mozzarella, busuioc,
praz, porumb si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 6 ardei culori
diferite 50 g unt 250 g mozzarella busuioc proaspat un fir praz 125 g
porumb dulce un galbenus pentru uns Mod de preparare: Se scoate
aluatul de la rece si se lasă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Varză călită cu măsline
27 November 2013
Varză
călită cu măsline din: varza acra, masline, ulei, bulion de rosii,
cimbru si piper. Ingrediente: 1 varza acra 100 g masline 200 ml ulei 1
lingura bulion de rosii cimbru piper Mod de preparare: Speli varza, o
tai fideluţă şi pui câte puţin în uleiul încins. După ce s-a călit,
adaugi boabele de piper,…
Read more »
Read more »
Spaghetti bolognese cu parmezan
27 November 2013
Spaghetti
bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei
de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de
legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi
2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2 linguri ulei
de masline 400 g carne tocata mixta sare…
Read more »
Read more »
Sarmale cu arahide în sos de arahide
27 November 2013
O
reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza,
sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper,
germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide.
Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe verzi 50 g arahide
prajite si sarate 1 ou 2…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu usturoi copt
27 November 2013
O
reteta savuroasa de Supa de rosii cu usturoi copt din: rosii, ceapa
rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, paprika, supa de legume si
smantana. Ingrediente: 1,5 kg rosii bine coapte, taiate jumatati 2 cepe
rosii mari, curatate si taiate sferturi 8 catei de usturoi, in coaja
cateva ramurele de cimbru 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciuperci cu cascaval
27 November 2013
Ruladă
de ciuperci cu cascaval din: unt, faina, lapte, oua, cascaval,
ciuperci, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt
300 g faina 400 ml lapte 8 oua 100 g cascaval 2 cutii ciuperci 1 ceapa 1
legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Pui într-un
castron făina, torni peste ea puţin…
Read more »
Read more »
Ficat de gasca cu carnati si slanina
27 November 2013
Ficat
de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca,
carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel.
Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati
picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3
rosii sare…
Read more »
Read more »
File de peste aromat
27 November 2013
File
de peste aromat din: file de peste, sare grunjoasa, lamai, piper, ulei
de masline, usturoi, cimbru si busuioc. Ingrediente: 800 g file de peste
sare grunjoasa 1-2 lamai piper negru macinat ulei de masline 6-8 catei
usturoi cimbru busuioc proaspat Mod de preparare: Se porţionează
bucăţile de peste, se stropesc cu ulei de măsline,…
Read more »
Read more »
Bors de vita cu legume si leustean
27 November 2013
Bors
de vita cu leustean din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, fasole
verde, dovlecel, varza, rosii, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 400 g
carne de vita (piept, rasol) 2 morcovi potriviti ca marime 1 telina
mica 2-3 cepe O mana de fasole verde un dovlecel 2 cartofi un sfert de
varza 400 ml bors 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu carne de vita
27 November 2013
Tacos
cu carne de vita din: cartof dulce, ulei de masline, varza rosie,
coriandru, limeta, carne de vita, chimen, chili, sare, piper, ceapa,
tortilla, avocado, sos. Ingrediente: 1 cartof dulce , cuburi 1 lingura
ulei de masline 1 ceasca varza rosie, tocata 1 cana coriandru 1 limeta 1
kg de carne de vita tocata…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Muschi de porc cu legume
27 November 2013
Muschi
de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet,
unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi
cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de
masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »
Read more »
Chec cu fistic si cireşe confiate
27 November 2013
Chec
cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar
pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf
sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g
cirese confiate 200 g fistic copt Mod de preparare: Se curăţă fisticul
de coajă şi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de fasole si andive
27 November 2013
Salată
de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry,
patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive
mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de
otet sare piper Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat pentru o
noapte. Dimineaţa scurgi apa…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla rosie cu hrean si branza
27 November 2013
Supa
de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa
rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci,
marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii
100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume 50 g smantana 1 lingurita
hrean ras sare…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu mere
27 November 2013
Piept
de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi,
unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry.
Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare
1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi,
maruntiti 3 linguri unt 1 mar…
Read more »
Read more »
Ciulama de ciuperci cu zeama de varza
27 November 2013
Ciulama
de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina,
morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat.
Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4
linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper cimbru uscat maruntit
Mod de preparare: Pui ciupercile într-un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu noodles
27 November 2013
Supa
de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa,
usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza
chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta,
sare, noodles, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 lingurita ulei de
canola sau de nuca de cocos 1 ceapa,…
Read more »
Read more »
Cepe umplute
27 November 2013
Cepe
umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel,
piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2
lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura
patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in
ulei) zahar 4 fire busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Gratin de cartof cu bacon afumat
27 November 2013
Gratin
de cartof cu bacon afumat din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat,
vin, rozmarin, smantana, lapte si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi (cei
albi merg mai bine), taiati rondele de 2cm 1⁄2 lingura ulei de masline 6
felii de bacon afumat, tocate grosier 3 ramurele de rozmarin, doar
frunzele tocate 100 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu carne tocata in dovleac
27 November 2013
Sarmalute
cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de
pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza
acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce.
Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de
pastarnac 3 cepe 1 legatura patrunjel verde 100 g orez cateva…
Read more »
Read more »
Bastonase de cartofi
27 November 2013
O
reteta delicioasa de bastonase cu:cartofi, smantana, unt, galbenus,
branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2
linguri smântână 1 lingură unt 3 gălbenuşuri 150 g brânză telemea de oi
sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se spală
bine cartofii, se fierb în apă cu…
Read more »
Read more »
Rulada cu ananas
27 November 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina,
amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra,
frisca, cacao. Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1
praf sare 50 g făină 50 g amidon 1 linguriţă praf de copt 2 linguri
cacao 850 ml compot de…
Read more »
Read more »
Salată din sfeclă roşie cu mazăre
27 November 2013
Salată
din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov,
castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente:
500 g sfecla rosie 700 g cartofi 1 morcov mare 200 g cstarveti murati
500 g boabe de mazare congelata sau din conserva 1 ceapa mare 50 ml ulei
1 legatura patrunjel sare Mod de…
Read more »
Read more »
Placinta cu urda si spanac
27 November 2013
Placinta
cu urda si spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa,
frunze de spanac, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan,
nucsoara, ulei de masline, sare de mare si piper verde. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate sau tocate 3
catei de usturoi, tocati 1 ceapa, tocata marunt 200…
Read more »
Read more »
Tort de pepene
27 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:blat, gelatina, pepene galben, lichior de
portocale, suc de lamaie, zahar, frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 1
blat subţire de pandişpan ( 26 cm) 6 foi gelatină 1 pepene galben 3
linguri lichior de portocale 4 linguri suc de lămâie 75 g zahăr 600 ml
frişcă 1 plic zahăr vanilinat …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui pe pat de sare
27 November 2013
Pulpe
de pui pe pat de sare din: pulpe de pui, sare gronjoasa. Ingrediente:
4 pulpe de pui 500gr sare gronjoasa salata, dupa preferinta, pentru
servire Mod de preparare: Intr-o tava potrivita se pune sarea, se
spala si se curata de grasime pulpele de pui. Se aseaza in tava si se
dau…
Read more »
Read more »
Deruni (Clatite din cartofi)
27 November 2013
Clatite
din cartofi din: cartofi, ou, ceapa, smantana, faina, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 5 cartofi 1 ou 1 ceapa 1 lingura smantana 3 linguri
faina sare piper 50 ml ulei pentru prajit Mod de preparare: Cureţi şi
speli cartofii şi ceapa, după care le dai pe răzătoarea mare. Le
amesteci şi adaugi peste ele…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si nuci
27 November 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu:mere, aluat congelat, nuci, miere,
coaja de portocala, albus, zahar pudra, lichior portocale, gem de
portocale. Ingrediente: 400 g aluat congelat Ingrediente umplutura: 500
g mere mici 1 lingură nuci tocate 1 lingură miere 1 lingură coajă de
portocicală glasată şi tocată 1 albuş Ingrediente glazura: 3 lincguri
zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Salata de morcov marinat cu usturoi si coriandru
27 November 2013
Salata
de morcov marinat cu usturoi si coriandru din: morcov, miere, otet,
ulei de masline, usturoi, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 500 g
morcov cate 2 linguri miere si otet 4 linguri ulei de masline 2-3 catei
de usturoi 1 lingurita boabe de coriandru 1/2 lingurita de sare Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi…
Read more »
Read more »
Tort de mere cu fistic
27 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: mere, oua, zahar, faina, gelatina, mere,
zahar vanilat, suc de lamaie, lapte, vin alb, fistic. Ingrediente blat: 2
ouă 60 g zahăr 80 g făină Ingrediente crema: 15 g gelatină 1,5 kg mere 2
plicuri zahăr vanilinat 5 linguri suc de lămâie 4 gălbenuşuri 240 g
zahăr 250 rml…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu carne afumata de porc
27 November 2013
Bors
de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa,
fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel,
telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 500 g
carne afumata de porc 1 1/2 l apa 1 cana boabe de fasole alba 3 cartofi
20 g fidea 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran
26 November 2013
Orez
cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom,
sofran, migdale, fistic. Ingrediente: ¼ ceasca orez basmati 4 cesti + 1
lingura lapte 3/4 – 1 cana zahar cardamom un varf de cutit sofran
migdale fistic Mod de preparare: Se inmoaie orezul timp de 30 minute in
apa fierbinte. Intr-un bol…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor
26 November 2013
Pui
cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de
masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie. Ingrediente: 50 g
hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie 6 bucati de piept de pui,
cu tot cu piele 1⁄2 lingura ulei de masline 400 g ceapa rosie, tocata
250 ml vin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de ciuperci cu paste
26 November 2013
O
reteta savuroasa de Musaca de ciuperci cu paste din: ciuperci, ulei,
paste, ceapa, sare si condimente. Ingrediente: 500 ciuperci 100 ml ulei
500 g paste tuburi 4-5 cepe 1 lingura sare condimente dupa gust Mod
de preparare: Cureti ciupercile si ceapa si le tai fideluta, apoi le
calesti si le dai deoparte cand…
Read more »
Read more »
Tarte cu mere si caramel
26 November 2013
Tarte
cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie,
scortisoara, zahar si frisca. Ingrediente: 250g aluat fraged gata
preparat 8 linguri crema sau sos caramel 2 mere mari, taiate felii
subtiri 1 lingura zeama de lamaie un praf de scortisoara 2 lingurite
zahar frisca pentru servit (optional) Mod de preparare: Preincalzeste
cuptorul…
Read more »
Read more »
Vinete cu sote de morcovi
26 November 2013
Vinete
cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun,
smantana, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 vinete mai mici 125 g crema de
branza 5 morocvi 1 lingura cu unt 3 linguri cu zahar brun 2 linguri cu
smantana sare ulei Mod de preparare: Unge vinetele cuu ulei aşază-le
într-o tavă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci la cuptor umplute cu spanac
26 November 2013
Ciuperci
la cuptor umplute cu spanac din: ciuperci, ulei de masline, sare,
piper, spanac, usturoi verde, verdeata si cascaval de post. Ingrediente:
10 ciuperci mari ulei de masline sare piper 200 g spanac 2-3 catei de
usturoi verde verdeata 150-200 g cascaval de post (optional) Mod de
preparare: Speli ciupercile, le îndepărtezi picioruşele şi le…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si smantana
26 November 2013
Paste
cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc,
paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto.
Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3
linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat,
tocat 350 g paste (tagliatelle) 2 linguri ulei masline 15 g unt 3 catei
de…
Read more »
Read more »
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
26 November 2013
Friptură
tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne
tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.
Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne
tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
maghiran uscat 250 g ciuperci Champignon…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si nuci
26 November 2013
Prajitura
cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt,
faina, praf de copt, nuci si glazura. Ingrediente: 2 kg prune 6 oua 275 g
zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf cutit sare 200 g unt moale 200 g
faina alba 1 lingurita praf de copt 200 g nuci macinate 1 plic…
Read more »
Read more »
Retete de post: Roşii cu orez
26 November 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper.
Ingrediente: 12 rosii potrivite 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri cu
ulei de masline 150 g orez 1/2 legatura de marar condimente sare piper
Mod de preparare: Tai un…
Read more »
Read more »
Cocktail Limbo Beat
26 November 2013
O
reteta simpla de Cocktail Limbo Beat din: sirop de banana, zeama de
lamaie si bitter orange. Ingrediente: 5 cl sirop de banana 2 cl zeama de
lamaie Bitter Orange Mod de preparare: Turnam siropul de banana
si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de
gheata, mixam bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute
26 November 2013
Ciuperci
umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapa, cuburi 3 catei de
usturoi, tocat 1 1/2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 1
varf de cutit de sare 1 varf de…
Read more »
Read more »
Vinete in sos de vin
26 November 2013
Vinete
in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de
tomate, vin, susan, ulei si sare. Ingrediente: 2-3 vinete 3 cepe 1 ardei
gras 4 rosii 1 capatana de usturoi 1 lingura cu pasta de tomate 1
ceascuta cu vin alb susan ulei sare Mod de preparare: Spală vinetele,
şterge-le cu…
Read more »
Read more »
Chec cu fistic si cireşe confiate
27 November 2013
Chec
cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar
pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf
sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g
cirese confiate 200 g fistic copt Mod de preparare: Se curăţă fisticul
de coajă şi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de fasole si andive
27 November 2013
Salată
de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry,
patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive
mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de
otet sare piper Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat pentru o
noapte. Dimineaţa scurgi apa…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla rosie cu hrean si branza
27 November 2013
Supa
de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa
rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci,
marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii
100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume 50 g smantana 1 lingurita
hrean ras sare…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu mere
27 November 2013
Piept
de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi,
unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry.
Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare
1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi,
maruntiti 3 linguri unt 1 mar…
Read more »
Read more »
Ciulama de ciuperci cu zeama de varza
27 November 2013
Ciulama
de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina,
morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat.
Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4
linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper cimbru uscat maruntit
Mod de preparare: Pui ciupercile într-un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu noodles
27 November 2013
Supa
de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa,
usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza
chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta,
sare, noodles, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 lingurita ulei de
canola sau de nuca de cocos 1 ceapa,…
Read more »
Read more »
Cepe umplute
27 November 2013
Cepe
umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel,
piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2
lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura
patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in
ulei) zahar 4 fire busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Gratin de cartof cu bacon afumat
27 November 2013
Gratin
de cartof cu bacon afumat din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat,
vin, rozmarin, smantana, lapte si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi (cei
albi merg mai bine), taiati rondele de 2cm 1⁄2 lingura ulei de masline 6
felii de bacon afumat, tocate grosier 3 ramurele de rozmarin, doar
frunzele tocate 100 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu carne tocata in dovleac
27 November 2013
Sarmalute
cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de
pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza
acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce.
Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de
pastarnac 3 cepe 1 legatura patrunjel verde 100 g orez cateva…
Read more »
Read more »
Bastonase de cartofi
27 November 2013
O
reteta delicioasa de bastonase cu:cartofi, smantana, unt, galbenus,
branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2
linguri smântână 1 lingură unt 3 gălbenuşuri 150 g brânză telemea de oi
sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se spală
bine cartofii, se fierb în apă cu…
Read more »
Read more »
Rulada cu ananas
27 November 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina,
amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra,
frisca, cacao. Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1
praf sare 50 g făină 50 g amidon 1 linguriţă praf de copt 2 linguri
cacao 850 ml compot de…
Read more »
Read more »
Salată din sfeclă roşie cu mazăre
27 November 2013
Salată
din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov,
castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente:
500 g sfecla rosie 700 g cartofi 1 morcov mare 200 g cstarveti murati
500 g boabe de mazare congelata sau din conserva 1 ceapa mare 50 ml ulei
1 legatura patrunjel sare Mod de…
Read more »
Read more »
Placinta cu urda si spanac
27 November 2013
Placinta
cu urda si spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa,
frunze de spanac, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan,
nucsoara, ulei de masline, sare de mare si piper verde. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate sau tocate 3
catei de usturoi, tocati 1 ceapa, tocata marunt 200…
Read more »
Read more »
Tort de pepene
27 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:blat, gelatina, pepene galben, lichior de
portocale, suc de lamaie, zahar, frisca, zahar vanilat. Ingrediente: 1
blat subţire de pandişpan ( 26 cm) 6 foi gelatină 1 pepene galben 3
linguri lichior de portocale 4 linguri suc de lămâie 75 g zahăr 600 ml
frişcă 1 plic zahăr vanilinat …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui pe pat de sare
27 November 2013
Pulpe
de pui pe pat de sare din: pulpe de pui, sare gronjoasa. Ingrediente:
4 pulpe de pui 500gr sare gronjoasa salata, dupa preferinta, pentru
servire Mod de preparare: Intr-o tava potrivita se pune sarea, se
spala si se curata de grasime pulpele de pui. Se aseaza in tava si se
dau…
Read more »
Read more »
Deruni (Clatite din cartofi)
27 November 2013
Clatite
din cartofi din: cartofi, ou, ceapa, smantana, faina, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 5 cartofi 1 ou 1 ceapa 1 lingura smantana 3 linguri
faina sare piper 50 ml ulei pentru prajit Mod de preparare: Cureţi şi
speli cartofii şi ceapa, după care le dai pe răzătoarea mare. Le
amesteci şi adaugi peste ele…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si nuci
27 November 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu:mere, aluat congelat, nuci, miere,
coaja de portocala, albus, zahar pudra, lichior portocale, gem de
portocale. Ingrediente: 400 g aluat congelat Ingrediente umplutura: 500
g mere mici 1 lingură nuci tocate 1 lingură miere 1 lingură coajă de
portocicală glasată şi tocată 1 albuş Ingrediente glazura: 3 lincguri
zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Salata de morcov marinat cu usturoi si coriandru
27 November 2013
Salata
de morcov marinat cu usturoi si coriandru din: morcov, miere, otet,
ulei de masline, usturoi, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 500 g
morcov cate 2 linguri miere si otet 4 linguri ulei de masline 2-3 catei
de usturoi 1 lingurita boabe de coriandru 1/2 lingurita de sare Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi…
Read more »
Read more »
Tort de mere cu fistic
27 November 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: mere, oua, zahar, faina, gelatina, mere,
zahar vanilat, suc de lamaie, lapte, vin alb, fistic. Ingrediente blat: 2
ouă 60 g zahăr 80 g făină Ingrediente crema: 15 g gelatină 1,5 kg mere 2
plicuri zahăr vanilinat 5 linguri suc de lămâie 4 gălbenuşuri 240 g
zahăr 250 rml…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu carne afumata de porc
27 November 2013
Bors
de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, apa,
fasole boabe, cartofi, fidea, ceapa, morcov, radacina de patrunjel,
telina, rosii, bors de tarate, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 500 g
carne afumata de porc 1 1/2 l apa 1 cana boabe de fasole alba 3 cartofi
20 g fidea 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran
26 November 2013
Orez
cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom,
sofran, migdale, fistic. Ingrediente: ¼ ceasca orez basmati 4 cesti + 1
lingura lapte 3/4 – 1 cana zahar cardamom un varf de cutit sofran
migdale fistic Mod de preparare: Se inmoaie orezul timp de 30 minute in
apa fierbinte. Intr-un bol…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor
26 November 2013
Pui
cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de
masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie. Ingrediente: 50 g
hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie 6 bucati de piept de pui,
cu tot cu piele 1⁄2 lingura ulei de masline 400 g ceapa rosie, tocata
250 ml vin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de ciuperci cu paste
26 November 2013
O
reteta savuroasa de Musaca de ciuperci cu paste din: ciuperci, ulei,
paste, ceapa, sare si condimente. Ingrediente: 500 ciuperci 100 ml ulei
500 g paste tuburi 4-5 cepe 1 lingura sare condimente dupa gust Mod
de preparare: Cureti ciupercile si ceapa si le tai fideluta, apoi le
calesti si le dai deoparte cand…
Read more »
Read more »
Tarte cu mere si caramel
26 November 2013
Tarte
cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie,
scortisoara, zahar si frisca. Ingrediente: 250g aluat fraged gata
preparat 8 linguri crema sau sos caramel 2 mere mari, taiate felii
subtiri 1 lingura zeama de lamaie un praf de scortisoara 2 lingurite
zahar frisca pentru servit (optional) Mod de preparare: Preincalzeste
cuptorul…
Read more »
Read more »
Vinete cu sote de morcovi
26 November 2013
Vinete
cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun,
smantana, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 vinete mai mici 125 g crema de
branza 5 morocvi 1 lingura cu unt 3 linguri cu zahar brun 2 linguri cu
smantana sare ulei Mod de preparare: Unge vinetele cuu ulei aşază-le
într-o tavă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci la cuptor umplute cu spanac
26 November 2013
Ciuperci
la cuptor umplute cu spanac din: ciuperci, ulei de masline, sare,
piper, spanac, usturoi verde, verdeata si cascaval de post. Ingrediente:
10 ciuperci mari ulei de masline sare piper 200 g spanac 2-3 catei de
usturoi verde verdeata 150-200 g cascaval de post (optional) Mod de
preparare: Speli ciupercile, le îndepărtezi picioruşele şi le…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si smantana
26 November 2013
Paste
cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc,
paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto.
Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3
linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat,
tocat 350 g paste (tagliatelle) 2 linguri ulei masline 15 g unt 3 catei
de…
Read more »
Read more »
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
26 November 2013
Friptură
tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne
tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.
Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne
tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
maghiran uscat 250 g ciuperci Champignon…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si nuci
26 November 2013
Prajitura
cu prune si nuci din: prune, oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt,
faina, praf de copt, nuci si glazura. Ingrediente: 2 kg prune 6 oua 275 g
zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf cutit sare 200 g unt moale 200 g
faina alba 1 lingurita praf de copt 200 g nuci macinate 1 plic…
Read more »
Read more »
Retete de post: Roşii cu orez
26 November 2013
O
reteta simpla si savuroasa de Roşii cu orez din: rosii, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, orez, marar, condimente, sare si piper.
Ingrediente: 12 rosii potrivite 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri cu
ulei de masline 150 g orez 1/2 legatura de marar condimente sare piper
Mod de preparare: Tai un…
Read more »
Read more »
Cocktail Limbo Beat
26 November 2013
O
reteta simpla de Cocktail Limbo Beat din: sirop de banana, zeama de
lamaie si bitter orange. Ingrediente: 5 cl sirop de banana 2 cl zeama de
lamaie Bitter Orange Mod de preparare: Turnam siropul de banana
si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de
gheata, mixam bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute
26 November 2013
Ciuperci
umplute din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper, branza de capra, crema de branza, lapte, pesmet, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapa, cuburi 3 catei de
usturoi, tocat 1 1/2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 1
varf de cutit de sare 1 varf de…
Read more »
Read more »
Vinete in sos de vin
26 November 2013
Vinete
in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de
tomate, vin, susan, ulei si sare. Ingrediente: 2-3 vinete 3 cepe 1 ardei
gras 4 rosii 1 capatana de usturoi 1 lingura cu pasta de tomate 1
ceascuta cu vin alb susan ulei sare Mod de preparare: Spală vinetele,
şterge-le cu…
Read more »
Read more »
Placinta savuroasa cu carne
26 November 2013
Placinta
savuroasa cu carne din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa,
usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de
placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4 linguri ulei de
masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15 fire cimbru 600 g
carne de vita tocata 50 g…
Read more »
Read more »
Sandwich cu sos de mustar
26 November 2013
Sandwich
cu sos de mustar din: vinete, rosii, casaval si sunca de curcan.
Ingrediente: 1 vanata 2 rosii cateva felii de cascaval 300 g sunca de
curcan pentru sos: 5 lingurite cu mustar 150 ml ulei 5-6 catei de
usturoi 1 lingura cu smantana 1 lingurita cu otet sare piper Mod de
preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Snitel de ciuperci
26 November 2013
O
reteta gustoasa de Snitel de ciuperci din: ciuperci, pesmet, faina,
sare, piper, marar si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci cu palarie mare
pesmet (in post) sau 2 oua (in perioada dulce) 2 linguri faina sare
piper 1 legatura marar ulei pentru gatit Mod de preparare: Speli
ciupercile, le usuci şi le presari cu…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume si paste
26 November 2013
Macrou
cu legume si paste din: spanac, rosii, broccoli, zeama de lamaie,
patrunjel, file de macrou, paste, rosii uscate, sos pesto si ulei de
masline. Ingrediente: 100 g spanac 200 g rosii, taiate bucati mici 150 g
broccoli, oparite timp de 2 min si taiate bucati mici zeama de la 1
lamaie o legatura de patrunjel,…
Read more »
Read more »
Inghetata de smochine
26 November 2013
Inghetata
de smochine din: smochine, suc de lamaie, cuisoare, zahar, sare si
smantana. Ingrediente: 900 g (circa 20 bucati) smochine proaspete sau 1
cana de smochine conservate (gem) 1 lingurita suc de lamaie 1/4 lingura
cuisoare (sau anason/cardamom) 3/4 cana zahar un praf sare 1 cana
smantana grasa 1/2 cana smantana semidegresata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta delicioasa de legume
26 November 2013
Placinta
delicioasa de legume din: ulei, faina, supa de legume, ceapa, morcov,
telina, fenicul, ciuperci, cartofi, mazare, tofu, mustar, vin alb,
cimbru, tarhon, sare, drojdie, piper alb, aluat de patiserie.
Ingrediente : 3 linguri ulei 1/4 cana faina 3 cesti supa de legume 1
ceapa tocata 4 cani morcov, telina , fenicul , ciuperci…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu paste si patrunjel proaspat
26 November 2013
Supa
de legume cu paste si patrunjel proaspat din: ceapa, morcovi, telina,
ardei, patrunjel, pastarnac, usturoi, sare, piper, paste si ulei de
masline. Ingrediente: 2 cepe 3-4 morcovi o telina radacina 2 ardei o
radacina de patrunjel o radacina pastarnac 2-3 catei usturoi sare piper
macinat 100 g paste mici 2 lingurite ulei de masline 1-2…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu legume calite
26 November 2013
O
reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din:
muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de
soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita,
fara grasime si taiat fasii de 1 cm grosime 2 morcovi mari, curatati si
taiati in jumatate…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu cartofi si dovleac
26 November 2013
Pulpe
de pui cu cartofi si dovleac din: pulpe de pui, dovleac, cartofi,
fasole verde, busuioc, ulei, ceapa, pasta de curry, lapte si concentrat
vegetal de pui. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, taiate bucati mari 600 g
dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi mari 600 g cartofi,
curatati si taiati cuburi mari 150…
Read more »
Read more »
Paste cu sos picant si ton
26 November 2013
Paste
cu sos picant si ton din: paste, ton in ulei, zeama de lamaie, masline,
pasta de chilli, pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, ceapa si
patrunjel. Ingrediente: 400 g paste 300 g ton in ulei vegetal zeama de
la o lamaie 100 g masline fara samburi o lingurita pasta de chilli 2-3
linguri…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu piept de pui
26 November 2013
Vinete
umplute cu piept de pui din: vinete, piept de pui, ardei gras, rosii,
ceapa, usturoi, vin, untura, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1
piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 2-3 rosii 1 ceapa 5-6
catei de usturoi 1 cana de vin 1 lingura cu untura ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole frecată cu mămăligă
26 November 2013
Fasole
frecată cu mămăligă din: fasole, ceapa, boia dulce, usturoi, ulei si
sare. Ingrediente: 300 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 lingurita boia
dulce 3 catei de usturoi 50 ml ulei sare Mod de preparare: Alegi
fasolea uscată, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Când este
fiartă, pui fasolea…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza cu sunca si conopida
26 November 2013
Sufleu
de branza cu sunca si conopida din: conopida, sunca, praz, patrunjel,
ulei de masline, lapte, boabe de mustar, pesmet, branza cedar si cartofi
prajiti. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele mici 200 g
sunca slaba, rupta fasii 2 fire de praz, taiate rondele subtiri 500 g
sos de branza o legatura de patrunjel proaspat,…
Read more »
Read more »
Halva de fistic
26 November 2013
Halva
de fistic din: ulei de masline, faina, zahar, esenta de vanilie, esenta
de fistic, apa, sofran si fistic. Ingrediente: 250 ml ulei de masline
400 g faina 300 g zahar esenta de vanilie 2-3 linguri esenta de fistic
300 ml apa un praf sofran pentru culoare 600 g fistic prajit Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine dukan
26 November 2013
Paine
dukan din: oua, branza dietetica, tarate de ovaz, tarate de grau,
drojdie, sare. Ingrediente: 2 oua 4 linguri tarate ovaz 4 linguri
branza dietetica 2 lingurite tarate de grau 2 pliculete drojdie uscata 1
praf de sare Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un
castron pana se omogenizeaza, incalziti cuptorul la 150-160C…
Read more »
Read more »
Friptura de iepure
26 November 2013
Friptura
de iepure din: pulpe de iepure, muschi de iepure, slanina, vin rosu,
lapte, ceapa, usturoi, otet din vin, ghimbir, salvie si maghiran.
Ingrediente: pulpele din spate ale iepurelui muschiul de sub spinare al
iepurelui felii de slanina afumata 250 ml vin rosu pentru marinata: 250
ml lapte 1 ceapa mica 2 catei usturoi 4 linguri…
Read more »
Read more »
Salata cu vinete si ardei grasi
26 November 2013
Salata
cu vinete si ardei grasi din: vinete, ardei grasi, ceapa, maioneza,
zeama de lamaie, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2-3 vinete
potrivite 5-6 ardei grasi rosii sau ardei capia 1 ceapa 2 linguri cu
maioneza 1 lingura cu zeama de lamaie ulei de masline otet sare Mod de
preparare: Spală vinetele, şterge-le…
Read more »
Read more »
Retete de post: Gogosi cu mujdei de usturoi
26 November 2013
Gogosi
cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei,
usturoi si zeama de lamaie. Mod de preparare: 300 g faina aproximativ
200 ml apa sare 1 cubulet de drojdie usturoi ulei pentru prajit pentru
maioneza din mujdei de usturoi: 1 capatana de usturoi sare 100 ml ulei
zeama de lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu smantana
26 November 2013
Bors
de pui cu smantana din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras,
morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean.
Ingrediente: 800 ml supa de pui 200 ml concentrat de pui, obtinut
dintr-un cub de pui 1 ardei gras, taiat fasii 1 morcov, dat pe
razatoare 1 ceapa, tocata 1 telina mica,…
Read more »
Read more »
Cocktail Pussyfoot
26 November 2013
O
reteta simpla de Cocktail Pussyfoot din: suc de grepfrut, suc de
portocale, sirop de grenadine si apa minerala. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 12 cl suc proaspat de grepfrut 2 cl suc proaspat
de portocale 3 cl sirop de grenadine apa minerala Mod de
preparare: Turnam ingredientele int-run pahar pentru…
Read more »
Read more »
Sfaturi pentru un ficat sanatos
25 November 2013
Ficatul
este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, avand
numeroase functii vitale. Chiar daca are proprietatea de a se regenera,
el nu este indestructibil si ar trebui protejat constant pe tot
parcursul vietii. Factori precum alcoolul, unele medicamente, virusurile
hepatice, alimentatia excesiva, bogata in grasimi si zaharuri, oboseala
si stresul produc, in timp,…
Read more »
Read more »
3 Retete dulci de Craciun
25 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa Gogosi delicioase
de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei.
Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2
½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei Mod de preparare: Puneti
biscuitii pe o farfurie sa se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu branza dulce si glazura cu suc de portocale
25 November 2013
Prajitura
cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza
dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de
vanilie. Ingrediente pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri
faina 1 esenta de vanilie Ingrediente pentru crema: 1 kg branza dulce 1
pachet unt 1 cana zahar 1…
Read more »
Read more »
Cidru aromat de pere
25 November 2013
Cidru
aromat de pere din: cidru, coaja de lamaie, scortisoara, zahar vanilat,
suc de mere, zahar tos, coniac si mar. Ingrediente: 4×500 ml cidru de
mere sau pere coaja de la o lamaie (rupta in fasii spiralate) 1 baton
scortisoara, plus 1 lingurita pentru servit 1 pliculet zahar vanilat 250
ml suc de mere fara zahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Baklava (video)
25 November 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Baklava: Ingrediente: 1 cups (250ml)
walnuts 1 1/2 cups pistachio nuts 1 cups (250ml) sugar 1/2 cups honey 1
cups (250ml) melted butter 1 pack filo pastry 1 cups (250ml) water 1/2
lemon (juice) 2 tsp rose water 1 tsp cinnamon Cum se prepara Baklava
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu ardei iute
25 November 2013
Piure
de cartofi cu ardei iute din: cartofi dulci, lapte de cocos, ardei
iute, coaja de lime, zeama de lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg cartofi
dulci 2 1/2 linguri lapte de cocos 1 ardei iute rosu, taiat in jumatate
si feliat coaja de la 1 lime si putina zeama 1 pachetele de coriandru,
tocat grosier…
Read more »
Read more »
Pentru o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim imunitatea
25 November 2013
Pentru
o sanatate de fier in sezonul rece trebuie sa avem grija sa ne intarim
imunitate. Cele cinci fructe si legume pe zi, recomandate de
specialistii in nutritie, nu sunt de neglijat in timpul iernii, intrucat
ne asigura toate vitaminele necesare. Si iarna ne poate oferi alimente
bogate in vitaminele de care am avem atat…
Read more »
Read more »
Programul de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru saptamani.
25 November 2013
Programul
de re-echilibrare hormonala recomandat de Dr. Oz dureaza patru
saptamani si este potrivit pentru toate femeile, inclusiv pentru cele
aflate la menopauza. In aceste patru saptamani, regimul tau va fi
schimbat astfel incat sa consumi mai multi micronutrienti pretiosi
pentru sanatate si sa ajuti sistemul endocrin sa primeasca diversitatea
optima de care are nevoie…
Read more »
Read more »
Retete dulci de Craciun
25 November 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Clatite cu branza de vaci (Syrniki )
Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele
trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa.
Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa
pregatiti o gustare rapida. Ingrediente: 450g branza de vaci facuta…
Read more »
Read more »
Meniu #21
25 November 2013
Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
Read more »
Dieta cu lamai
25 November 2013
Foarte
populara in toata lumea, dieta cu lamai si-a castigat faima datorita
rezultatelor bune si rapide pe care le are! Vedete precum Beyonce, Heidi
Klum sau Jennifer Aniston s-au declarat adepte ale dietei cu lamai, mai
ales atunci cand vor sa obtina in doar o saptamana o silueta mai zvelta
si un ten mai luminos, cu aspect…
Read more »
Read more »
Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească mazărea, fasolea boabe, lintea, ciupercile şi soia
25 November 2013
Vrei
să ții postul Crăciunului, dar nu știi cu ce să înlocuiești carnea și
lactatele ca să nu ai de suferit și nici să nu-ți vină foame imediat?
Îţi venim în întâmpinare cu câteva sugestii! Pentru ca trecerea la
mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă
acomodarea treptată. ,,Celor care obişnuiesc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mere caramelizate
25 November 2013
Mere
caramelizate din: mere, bete de acadea, smantana, sare, miere.
Ingrediente: 8 mere, spalate , uscate și racite 8 bete de acadea 1 1/2
ceasca smantana 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ceasca miere Mod de
preparare: Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. In
fiecare mar infigeti cate un…
Read more »
Read more »