Retete pentru Craciun:
Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone
17 December 2013
Desert
cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar,
smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi. Ingrediente: 1
cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri
de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta
de vanilie 100gr de piscoturi Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail acrisor
17 December 2013
Intr-un
blender combină 50 ml Pisco (alcool de struguri peruvian – poţi înlocui
cu ţuică sau votcă), 2 linguri sirop de zahăr, 1 albuş, 2 linguri zeamă
de lămâie şi o mână de cuburi de gheaţă. Mărunţeşte cât de mult se
poate şi toarnă în…
Read more »
Read more »
Carnati picanti rumeniti
17 December 2013
O
reteta gustoasa de Carnati picanti rumeniti din: carnati, ulei de
floarea soarelui, ceapa, chimen, foi de dafin, scortisoara, pasta de
ardei iute, piure de rosii, fasole, ciocolata si felii de lamaie.
Ingrediente: 750 g carnati picanti de diferite feluri 2 linguri ulei de
floarea…
Read more »
Read more »
Vinete cu parmezan
17 December 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii,
patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline
suc de roşii 3 linguri de pătrunjel tocat 250 gr parmezan sau caşcaval
ras sare Mod de preparare: Spălăm vinetele, le ştergem…
Read more »
Read more »
Salata de rosii umplute
17 December 2013
Salata
de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel,
suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1,5 kg rosii proaspete 300 g varza
alba 300 g morcovi 100 ml ulei 25 g telina frunze 25 g patrunjel verde
100 ml suc de lamaie 30 g…
Read more »
Read more »
Cozonac umplut cu marţipan
17 December 2013
Cozonac
umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt,
coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina
42 g drojdie 150 g zahar fin 250 ml lapte sare 250 g unt 100 g amestec
de coaja de citrice glasata…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Gazpacho
17 December 2013
O
reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras
galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr…
Read more »
Read more »
Escalop cu ciuperci
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci,
vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus
proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Tarta frageda cu pepene
17 December 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa,
sare, pepene galben, portocala. Ingnediente aluat: 100g unt 250 g faină
100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri apă un praf de sare
Ingrediente umplutura: 1 pepene galben 1 portocala 1…
Read more »
Read more »
Ciorbă de conopidă
17 December 2013
Ciorbă
de conopidă din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei
gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare
2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50
ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Deliciu cu ciocolata
17 December 2013
O
reteta delicioasa de deliciu cu:oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei,
frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata.
Ingrediente blat: 6 albuşuri 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 80g faină albă 40g
făină integrală 2 linguri cacao neagra 75 ml ulei Ingrediente cremă:
350…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat
17 December 2013
Cotlet
de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare,
piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei
iute, suc de lamaie, apa, otet. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc
1/4 cana de zahar 2…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa, praz si bacon
17 December 2013
Tarta
cu ceapa, praz si bacon din: faina, apa, drojdie, sare, smantana,
telemea, ceapa, praz, bacono, ou, sare, piper, seminte de chimen.
Ingrediente: aluat: 50 g faina 100-150 ml apa calda 1 lingurita drojdie
uscata sare umplutura: 150 ml smantana 50 g telemea 4 cepe 2…
Read more »
Read more »
Sos de merisoare cu vin
17 December 2013
Sos
de merisoare cu vin din: vin de porto, zahar brun, boabe de ienibahar,
merisoare. Ingrediente: 150 ml vin de Porto 100 g de zahar brun moale 10
boabe de ienibahar, zdrobite marunt 300 g de merisoare proaspete sau
congelate Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Porc dulce acrisor cu caise si prune
17 December 2013
Porc
dulce acrisor cu caise si prune din: muschiulet de porc, caise uscate,
prune, ceapa, piept afumat de porc, vin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 800 g muschiulet subtire de porc 12 caise uscate 8 prune o
ceapa 100 g piept afumat de porc 4 linguri…
Read more »
Read more »
Saramură de hribi
17 December 2013
Saramură
de hribi din: hribi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel,
rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg hribi 50 ml ulei 1 ardei iute
1 ardei gras 4 rosii 1 legatura patrunjel 2 fire rozmarin sare piper
Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul…
Read more »
Read more »
Caipirinha cu fructul pasiunii
17 December 2013
Scobeşte
cu linguriţa pulpa unui fructul pasiunii şi pune-l într-un pahar cu
baza groasă. Adaugă 1/2 lămâie, tăiată sferturi şi 1 lingură sirop de
agave şi zdrobeşte totul cu lingura de lemn. Adaugă 50 ml cachaca -rom
brazilian (poţi înlocui cu rom) – şi completează…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de legume în pită
17 December 2013
Supă-cremă
de legume în pită din: paini, unt, dovlecel, morcovi, ceapa, sare,
lamai, piper, ulei de masline, smantana, oua si patrunjel. Ingrediente: 4
paini rotunde 50 g unt topit 4 dovlecei 2 morcovi 2 cepe albe sare 2
lamai piper 2-3 linguri ulei de masline 300…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza
17 December 2013
Salata
de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa,
telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3
tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet…
Read more »
Read more »
Arbroath smokies
17 December 2013
Arbroath
smokie nu trebuie confundat cu egrefinul afumat din magazinele de
peşte. Deşi este si el un egrefin mic, sărat şi afumat (denumirea
provine de la orăşelul Arbroath, din estul Scoţiei), Arbroath smokie are
o aromă mai fină şi carnea foarte albă. Pentru a prepara acest…
Read more »
Read more »
Sarmale grecesti
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Sarmale grecesti din: ceapa, rosii, orez,
patrunjel, marar, menta, sare, piper, ulei de masline, salata verde si
foi de vita de vie. Ingrediente: 1 ceapa 4 rosii 400 g orez pentru
sarmale 1 legatura patrunjel 2-3 fire de marar 2-3 frunze…
Read more »
Read more »
Tort cu ghimbir şi lămâie
17 December 2013
Tort
cu ghimbir şi lămâie din: unt, faina, bicarbonat, ghimbir, scortisoara,
zahar, miere, sirop de artar, lapte, ou, coaja si zeama de lamaie,
crema de lamaie, ghimbir confiat, crema de branza si smantana.
Ingrediente: 140 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns 300 g…
Read more »
Read more »
Ciupeci umplute
17 December 2013
Ciupeci
umplute din: ciuperci, nuci, morcov, ceapa, ulei, telemea de oaie, oua,
cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 150 g
nuci pisate 1 morcov 1 ceapa 4-5 linguri ulei 100 g telemea de oaie 2
oua 100 g cascaval 1 legatura marar sare…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu sfecla
17 December 2013
O
reteta savuroasa de Supa de vita cu sfecla din: piept de vita, sfecla
rosie, morcov, ceapa, pastarnac, varza, telina, marar, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 500 g piept de vita 4 sfecle rosii (600g) 1 morcov 2
cepe 1 radacina pastarnac 200 g varza…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu ciuperci
17 December 2013
Tort
de clătite cu ciuperci din: faina, apa, oua, ulei, sare, ciuperci,
ceapa, morcov, pasta de tomate, boia, nucsoara, boabe de enibahar, foid e
dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: foi de clatite: 500 g
faina 700 ml apa 2 oua 2 linguri ulei 1 varf…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de ciocolata
17 December 2013
Tort
cu crema de ciocolata din: oua, lapte, faina, ciocolata neagra, cacao,
praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, ulei, gelatina, frisca,
albusuri, ciocolata. Ingrediente: 4 oua 125 ml lapte 270 g faina 100 g
ciocolata neagra 50 g cacao 2 lingurite praf de copt…
Read more »
Read more »
Quesadillas cu chorizo şi cartofi dulci
17 December 2013
Quesadillas
cu chorizo şi cartofi dulci din: cartofi, coriandru, feta, tortilla si
chorizo. Ingrediente: 4 cartofi dulci 1 legatura mica de coriandru,
tocata 200 g de feta, maruntita 8 lipii de tortilla 140 g de chorizo
feliat (aproximativ 24 de felii) Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos
17 December 2013
Creveti
cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos,
ulei. Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti,
decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei Mod de preparare:
Amestecati faina cu sare…
Read more »
Read more »
Conopida la cuptor
17 December 2013
Conopida
la cuptor din: conopida, cascaval, pesmet, oua, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 2 conopide mijlocii 200 g cascaval sau branza rasa
pesmet 2 oua smantana sare piper Mod de preparare: Desfaci conopida în
bucheţele şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza dulce
17 December 2013
Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce, zahar tos, foi de placinta, zahar
vanilat, rom, gris, ulei si faina. Ingrediente: 1 kg branza dulce de
vaci 200 g zahar tos 500 g foid e placinta 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 3 linguri gris 100…
Read more »
Read more »
Supa de vacuta cu ciuperci si taitei
17 December 2013
Supa
de vacuta cu ciuperci si taitei din: morcov, radacina de patrunjel,
radacina de telina, ceapa, carne de vita, boabe de piper, boabe
ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ciuperci uscate, lapte, faina, ou,
sare, ulei. Ingrediente: supa: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2
radacina…
Read more »
Read more »
Fasole prăjită cu brânza
17 December 2013
Fasole
prăjită cu brânza din: ceapa, ulei de masline, usturoi, foi de dafin,
fasole, supa de legume, patrunjel si branza. Ingrediente: 2 cepe, tocate
2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat marunt 2 foi de
dafin 2×400 g fasole rosie sau pestrita, clatita…
Read more »
Read more »
Ardei mici umpluţi
17 December 2013
Ardei
mici umpluţi din: ceapa, ulei de floarea soarelui, usturoi, piure de
rosii, coniac, ardei iute, ienibahar, cascaval, tarhon si ardei grasi.
Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de floarea soarelui 4
catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri piure de rosii 100 g…
Read more »
Read more »
Deserturi dulci pentru Craciun
16 December 2013
Deserturi
dulci pentru Craciun: Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine Pateuri
cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de
ciocolata alba, ulei, ou, apa. Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie
1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita
de ulei 1…
Read more »
Read more »
Retete de prajituri pentru Craciun
16 December 2013
Retete
de prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Tort delicios cu crema de
ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt
nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de
vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop,
smantana. Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2…
Read more »
Read more »
Deserturi pentru Craciun (2013)
16 December 2013
Deserturi
pentru Craciun: Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata
Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de
cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de
ciocolata, nuci pecan. Ingrediente: 1 3/4…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun 2013
16 December 2013
Retete
de Craciun: Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor Pulpa de porc la
cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir,
usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline,
piper, ienibahar, zahar brun. Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana
suc de portocale 1 cana otet…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă rosie (video)
16 December 2013
O reteta
video despre Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie:
Ingrediente: pere sfeclă roșie feta ulei oregano lămâie busuioc Cum se
prepara Salată de pere cu sfeclă roșie
Read more »
Read more »
Strudel cu visine
16 December 2013
O
reteta delicioasa de strudel cu:visine, faina, ulei, apa, otet, sare,
unt, pesmet, zahar vanilat, zahar tos cu aroma de vanilie. Ingrediente:
500 g faină 3 linguri ulei 200 ml apă călduţă 1 linguriţă oţet l praf
de sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, fără sâmburi 250g zahăr 150
g unt sau margarina 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella
16 December 2013
Prajituri
cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare,
alune, faina, nutella. Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar
vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune,
maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella Mod de preparare: Se
incalzeste…
Read more »
Read more »
Cartofi picanti rumeniti
16 December 2013
Cartofi
picanti rumeniti din: cartofi, scortisoara, chimen, coriandru, chilli
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 750 g cartofi dulci mici,
taiati sferturi 1/2 lingurita scortisoara 1 lingurta chimen, macinat 1
lingurita coriandru, macinat un praf de chilli, dupa gust 4 linguri ulei
de floarea soarelui Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la
semnul 6/200C. Amesteca toate…
Read more »
Read more »
Sos salsa foarte picant
16 December 2013
Combina
1 1/2 lingurita pasta de ardei iute, 4 rosii, curatate de seminte si
tocate si 2 linguri de rosii deshidratate, 1 cateld e usturoi zdrobit, 1
ardei gras, tocat cuburi mici, 2 linguri ulei de masline, zeama de la 1
lamaie, si lasa 1 ora pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Sos salsa
foarte…
Read more »
Read more »
Gulas gustos si savuros
16 December 2013
Gulas
gustos si savuros din: pastarnac, seminte de chimen, sare, cartofi,
pudra de paprika, frunze de telina, rosii, ardei, morcovi, usturoi,
ceapa, untura, carne de vita si piper. Ingrediente: 1 pastarnac taiat
cubulete 1 lingurita seminte de chimen macinate sare dupa gust 2-3
cartofi medii taiati cubulete 1 frunza de dafin 1 lingura pudra de
paprika…
Read more »
Read more »
Cafea cu lichior
16 December 2013
Cafea
cu lichior din: cafea, ciocolata, lichior si frisca. Ingrediente: 1/2
ceasca de cafea tare, fierbinte 1/2 ceasca de ciocolata calda 2 cl
lichior Mozart frisca lichida Mod de preparare: Umplem un pahar
inalt pana la 3/4, in mod egal cu ciocolata calda si cafea fierbinte.
Adaugam lichiorul Mozart si mixam. Imbogatim…
Read more »
Read more »
Frigarui de vinete cu morcovi si menta
16 December 2013
Frigarui
de vinte cu morcovi si menta din: pasta harissa, otet de vin rosu,
vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus si iaurt. Ingrediente:
2 linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata
in cubulete cu latura de 4cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa
rosie mica, feliata 1 mana…
Read more »
Read more »
Cremă de ciuperci cu pui
16 December 2013
Cremă
de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, sofran, unt, marar,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 1 piept
de pui un varf de cutit sofran pur 100 g unt 3-4 fire marar 3-4 fire
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălati-le
şi puneţi la fiert 1,2kg din…
Read more »
Read more »
Conopida cu vinete
16 December 2013
Conopida
cu vinete din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper.
Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g cascaval 2
oua sare piper Mod de preparare: Curăţaţi vinetele, spălaţi-le,
scurgeţi-le şi tăiaţi-le în sferturi, apoi în segmente de circa 3- 4 cm.
Presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă. Desfaceţi…
Read more »
Read more »
Ciorba delicioasa de gasca
16 December 2013
O
reteta de ciorba delicioasa de gasca din: carne de gasca, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare
si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2
radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g
fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare…
Read more »
Read more »
Curry din capete de peşte
16 December 2013
Această
mâncare este originară din Singapore, de la mijlocul secolului XX, când
un bucătar mai zgârcit s-a gândit că e o adevărată risipă să arunce
capetele de peşte dacă puteau fi folosite la ceva. De atunci, curry din
capete de peşte a devenit o mâncare naţională în Singapore. In bucătăria
asiatică nu se consumă în general capetele…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos de hrean
16 December 2013
Chiftelute
cu sos de hrean din: carne de porc, grasime de porc, frunze de salvie,
paine, sare, piper, coriandru, hrean, faina si smantana. Ingrediente:
600 g carne de porc 100 g grasime de porc 1 legatura frunze de salvie 1
felie de paine inmuiata sare piper coriandru macinat ulei pentru prajit
sos: 1 lingura hrean ras…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert
16 December 2013
Tocanita
de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos
worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie,
condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet,
varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne de porc, cuburi
3/4 lingurita de sare 1/4 lingurita de sos worcestershire 1 lingurita de
ketchup 2…
Read more »
Read more »
Vrabioara de vitel cu ciuperci
16 December 2013
Vrabioara
de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei,
cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de
vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa
cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel
sare piper Mod de preparare: Curatati…
Read more »
Read more »
Pui cu fusili şi sos alb cu mărar
16 December 2013
Pui
cu fusili şi sos alb cu mărar din: piept de pui, smantana, paste si
marar. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g smantana pentru gatit 200 g
paste (fusili) 1/2 legatura marar Mod de preparare: Fierbi pastele în
apă clocotită timp de 10 minute. Strecori pastele şi le limpezeşti cu
apă rece. Pieptul de…
Read more »
Read more »
Cod cu piure de ţelină şi pătrunjel
16 December 2013
Cod
cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin,
fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun,
lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei
de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…
Read more »
Read more »
Salsa verde si racoritoare
16 December 2013
Combină
2 buc avocado, tăiat cuburi mici, zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi, 4
fire ceapă verde, tocată, 1 măr acrişor, răzuit, 1 castravete, tocat
mărunt, 1 ardei verde, curăţat de seminţe şi tocat, câteva fire de
tarhon şi mentă, tocate. Lasă deoparte 1 oră. Salsa verde si racoritoare
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ştrudel cu ciuperci si brânză
16 December 2013
Ştrudel
cu ciuperci si brânză din: foi de placinta, unt, ceapa, usturoi,
ciuperci, vin alb, telemea, patrunjel, marar, ceapa verde, sare si
piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 2 linguri de unt 1 ceapa 1
catel de usturoi 250 g ciuperci 75 ml vin alb sec 100 g telemea desarata
ori branza de burduf 1…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu telemea de vaca
16 December 2013
CIuperci
umplute cu telemea de vaca din: ciuperci, ardei gras, telemea de vaca,
unt, rosii, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari
proaspete 1 ardei gras 200 g telemea de vaca 50 g unt 2 rosii 2 fire
rozmarin sare piper Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul
ciupercilor, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă, apoi picioruşele tocaţi-le…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan aromat la gratar
16 December 2013
Piept
de curcan aromat la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa,
chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper
cayenne, ulei de masline. Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii
potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita
chimion macinat 1/2 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopidă si broccoli
16 December 2013
Sufleu
de conopidă si broccoli din: macaroane, broccoli, conopida, morcovi,
usturoi, sofran, supa de legume, unt, patrunjel, branza, smantana,
galbenusuri, gogosari acri, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g
macaroane 500 g broccoli si conopida amestec 2 morcovi 4 catei de
usturoi putin sofran macinat 100 ml supa legume unt patrunjel tocat 200 g
branza rasa…
Read more »
Read more »
Cocktail Whiskey Hot
16 December 2013
Cocktail
Whiskey Hot din: cafea, zeama de lamaie, bourbon, lamaie si cuisoare.
Ingrediente: 10 cl cafea 2 cl zeama de lamaie 4 cl Bourbon 1 felie de
lamaie cuisoare Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas,
apoi turnam bautura intr-un pahar rezistent la foc si servim.
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel
16 December 2013
Pui
umplut cu ciuperci, unt si pătrunjel din: pui, unt, verdeata, ciuperci,
sare, piper, rozmarin, morcovi si ulei. Ingrediente: 1 pui 1 pachet de
unt 2 legaturi de verdeata 250 g ciuperci sare piper rozmarin 3 morcovi
ulei Mod de preparare: Tai verdeaţa mărunt şi o amesteci cu untul
până la omogenizare. Speli puiul, desprinzi…
Read more »
Read more »
Ruladă delicioasa Pădurea neagră
16 December 2013
Ruladă
Pădurea neagră din: oua, zahar, unt, faina, cacao, coaja si zeama de
portocala, zahar tos, cirese, visine, smantana, ciocolata cu visine si
zahar pudra. Ingrediente: Pentru blat 4 ouă ecologice mari 125 g zahăr
tos, cernut 65 g unt nesărat, topit 100 g făină cernută 30 g cacao
Pentru umplutură: coaja rasă şi zeama de…
Read more »
Read more »
Vita inabusita cu taitei si lemongrass
16 December 2013
Vita
inabusita cu taitei si lemongrass din: ghimbir, usturoi, lemongrass,
frunze de coriandru, ardei iute, pulpa de manzat, ulei, sos de soia,
condimente, zahar brun, supa de vita, taitei de orez si lime.
Ingrediente: 1 lingura de ghimbir, tocat 2 catei de usturoi, tocati 3
fire de lemongrass, cu frunzele exterioare indepartate, tocate fin 2
linguri…
Read more »
Read more »
Bors delicios de legume
16 December 2013
O
reteta savuroasa de Bors delicios de legume din: ceapa, morcovi,
patrunjel, conopida, cartofi, ulei, bors, leustean si sare. Ingrediente:
2 cepe 3 morcovi 2 radacini patrunjel 1 conopida mica 3-4 cartofi 50
ml ulei 1 l bors 1 legatura leustean sare Mod de preparare: Curăţaţi
legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe iar conopida…
Read more »
Read more »
Tort Fiesta
16 December 2013
Tort
Fiesta din: faina, zahar brun, unt, oua, esenta de vanilie, inghetata
de vanilie, dulceata de lapte, papaya, mango, ananas si scortisoara.
Ingrediente: 150 g faina cu factor de crestere 150 g zahar brun 150 g
unt, inmuiat la temperatura camerei 3 oua 2 linguri esenta de vanilie
750 ml inghetata de vanilie 250 g dulceata…
Read more »
Read more »
Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă
16 December 2013
O
reteta savuroasa de Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă
din: cartofi, morcovi, chutney de ceapa, frunze de cimbru, cheddar,
aluat, ou, seminte de mac si salata. verde. Ingrediente: 1 cartof mare,
taiat cubulete cu latura de 1 cm 2 morcovi, taiati cubulete cu latura de
1 cm 300 g chutney de ceapa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone
Desert
cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar,
smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi. Ingrediente: 1
cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri
de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta
de vanilie 100gr de piscoturi Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat
Cotlet
de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare,
piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei
iute, suc de lamaie, apa, otet. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc
1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2
lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza
Salata
de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa,
telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3
tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet de mere 2
lingurite mustar Dijon 1 lingurita de zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos
Creveti
cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos,
ulei. Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti,
decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei Mod de preparare:
Amestecati faina cu sare si piper. Bateti oualele intr-o farfurie. Dati
crevetii prin faina,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella
Prajituri
cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare,
alune, faina, nutella. Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar
vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune,
maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella Mod de preparare: Se
incalzeste…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert
Tocanita
de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos
worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie,
condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet,
varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne de porc, cuburi
3/4 lingurita de sare 1/4 lingurita de sos worcestershire 1 lingurita de
ketchup 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan aromat la gratar
Piept
de curcan aromat la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa,
chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper
cayenne, ulei de masline. Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii
potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita
chimion macinat 1/2 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura
Pulpe
de pui in suc de limeta cu garnitura din: suc de limeta, coaja de
limeta, coriandru, sare, pulpe de pui, fasole neagra, ardei iute,
usturoi, chimen, ulei de masline, orez cu bob lung, apa. Ingrediente
pulpe de pui cu suc de limeta: Sucul de la 5 limete Coaja de la 1 limeta
1/4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara
Mere
coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de
vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun. Ingrediente: 4-6 mere,
curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2
linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura de zahar brun Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 200C.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc prajita (Pomana porcului)
Carne
de porc prajita din: carne de porc, otet, ardei iute, ceapa verde,
sare, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 2 cesti
de otet 1-2 ardei iuti, tocati 2 legaturi ceapa verde, tocata 2 linguri
de sare 20 de catei de usturoi ulei pentru prajit Mod de preparare:
Puneti bucatile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de paste cu ton si mazare
Budinca
de paste cu ton si mazare din: paste, ton, supa de ciuperci, lapte,
mazare, branza cheddar, pesmet, unt, parmezan. Ingrediente: 1 pachet
paste 100gr ton, maruntit 1 cutie supa de ciuperci 1/2 cana de lapte 1
cana mazare, fiarta 1/2 – 3/4 ceasca branza cheddar, rasa ½ ceasca
pesmet 1 lingura unt topit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de curcan in sos picant
Carne
de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina,
apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei
rosu. Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei
de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata
Briose
cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos,
iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci
pecan. Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1
lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor
Pulpa
de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet,
scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia,
ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun. Ingrediente: 1 buc din
pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet 1/2 lingurita de
scortisoara 1 bucatica ghimbir 2 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de ciuperci
Budinca
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 300-400 gr ciuperci 1 ceapa 200 gr branza maruntita 100gr
smantana Sare piper Mod de preparare: Se clatesc ciupercile, se toaca.
Tocati si ceapa, apoi gatiti intr-o tigaie cateva minute. Adaugati
ciupercile, sare, piper, amestecati si sotati. Incorporati smantana,
aduceti la fierbere,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar
Chiftele
din carne de carnati cu branza cheddar din: faina, carne de carnati,
branza cheddar, lapte batut. Ingrediente: 1 1/2 – 1 3/4 cesti faina
Carnea de la 5-6 carnati 250gr branza cheddar, rasa 1/2 – 3/4 cesti de
lapte batut Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de la
carnati si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Turta dulce cu migdale
Turta
dulce cu migdale din: ghimbir uscat, faina, zahar brun, sare, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare,
coriandru, cardamom, unt, ou, esenta de migdale, zahar, migdale.
Ingrediente: 1/4 cana ghimbir uscat, tocat 1 1/2 cani de faina 1/4 cana
de zahar brun 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi aromatice
Curcan
umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei,
piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin,
cimbru. Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de
ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf de usturoi Sare 3 cesti
supa de pui Ingrediente umplutura: 1 lamaie,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frittata cu broccoli si rosii
Frittata
cu broccoli si rosii din: oua, smantana lichida, sare, piper, nucsoara,
broccoli, rosii, ceapa, busuioc, ulei de masline, mozzarella.
Ingrediente: 10 oua 100 gr smantana lichida sare si piper nucsoară 1
broccoli, rupt buchetele 2 rosii uscate 1 ceapa, tocata 1 legatura
frunze de busuioc, tocat ulei de masline 240 gr mozzarella proaspata,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu legume si sos
Supa
de pui cu legume si sos din: piept de pui, ulei, ceapa, ardei gras
rosu, porumb, fasole neagra, usturoi, supa de pui, malai, sos enchilada,
sare, chili, chimen, coriandru, chips-uri tortilla. Ingrediente: 1
piept de pui, taiat pe jumatate 1 lingura de ulei 1 ceapa mare, tocata 1
ardei gras rosu, tocat 250…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura Tiramisu
Prajitura
Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac,
cacao, ciocolata. Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr
piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1
1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa Mod de
preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc la gratar
Muschi
de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar
brun, cimbru, ardei iute, ghimbir. Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3
catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2
crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas
Rasol
de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru,
cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar
brun, miere, scortisoara, felii de ananas. Ingrediente: 1 rasol porc,
afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1
cana suc de ananas 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole cu varza
Mancare
de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa,
fasole alba, varza alba, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru
proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3
cani varza alba, tocata Sare si piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella
Clatite
cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt,
ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4
lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei Mod de preparare:
Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se
amesteca pana la omogenizare timp…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana
Fructe
de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari,
creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2
catei de usturoi Patrunjel sare si piper Mod de preparare: Spalati si
puneti in apa rece timp de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki
Sandwich
cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta,
castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt,
marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente sandwich: 2
lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete,
feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de ton
Crochete
de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper,
pesmet, ulei de masline, iaurt, marar. Ingrediente : 500gr ton,
maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1
lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾
ceasca pesmet ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuci si alune caramelizate
Nuci
si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara,
nuci, alune, albus de ou, apa. Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun
2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1
lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la
temperatura camerei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de pui cu legume
Burgeri
de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras,
usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde,
sos de chili dulce. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa
rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi,
zdrobit 1 ou ¼…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si verdeata
Tocanita
de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de
vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.
Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1
ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod
de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata
Tort
delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte,
oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de
migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana. Ingrediente
blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4
cana de lapte 3 oua,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca
Prajitura
cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar,
condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de
branza, zahar pudra. Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de
lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente pentru dovleac 3 oua 1
blat 1 cana nuci, maruntite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume
Mancarica
de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze
dafin, sos de rosii, verdeata. Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa
Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust Mod de
preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati varza, tocati si gatiti
ceapa la foc mare intr-o cratita.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza
Piept
de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili,
sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de
usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.
Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos chili dulce 1 lingurita
sos sriracha 2 cupe pesmet 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra
Bruschete
cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline,
ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper,
bagheta, branza de capra. Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii
uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa,
taiata felii subțiri 1 catel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca
Rulouri
cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de
vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente,
scortisoara, nuci. Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt
2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de
vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ghiveci de legume cu sos de rosii
Ghiveci
de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos
de rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1
ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare:
Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva
minute in ulei, adaugati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni
Bruschete
cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de
masline, busuioc, branza de capra, bagheta. Ingrediente: 2 cesti
capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2
linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta,
feliata Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos pesto
O
reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan,
sare, piper si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 2 cani
busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan
ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat
2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin …
Read more »
Read more »